Nyheder

SISU vinder stort over 79ers

20.01.2013

Sisu vs Hörsholm plejer det sidste åren vare top opgör i ligaen.

I denne saesons grundspill er Sisu et meget staerkt hold hvor 79ers må vare glaede at spille en ”god kamp. Det gör 79ers de förste 20 min og har meget godt styr på kampen, ”desvaer” för hjemmeholdet er en kamp 40 min og Sisu vinder meget stort til sidst. 79Ers spiller en helt ok kamp men Sisu er som det er idag altför gode i 40 min.

Period 1 22-25: 79ers er klar fra start og får også kampen der vi vil. Med intense forsvar, staerkt angreb og tempo i fastbreak skaber hjemmeholdet nimme scoringer og traekker også end masse foul på Sisuspillerne.

Marie Malone får hurtigt 2 foul og bliver tagen ud. Det åbner för muligheder og end mer press i forsvar för hjemmeholdet. Line Piechnik (8 p) för 79ers og Ida Tryggedsson (10) för Sisu er dem der viser de er klar fra start.

Period 2 18-20: På de förste 2 min scorer hjemmeholdet 10-0 på Sisu og er foran med 32-25 Desvaer för 79ers gör man det lit svaert og mister lit af det flow vi har i starten. Det straffer Sisu og löper meget staerkt og scorer 0-8. 1 halvleg slutter med 40-45 för Sisu.

Period 3 12-33: 79ers er ikke klar til den press Sisu spiller med i 2 halvleg (”som de plejer”). Sisu straffer alle dårlige besluttninger og fundamendals med fastbreak og scoring. Tilbagelöb og holdforsvaret er ikke der og Sisu afgör kampen. 52-78 er scoringen efter perioden.

Period 4 19-22: 79ers stepper op ”lit” i sidste perioden og kan aflsutte kampen med at ”kun” tabte perioden med 3 p. Mange ting skal på plads för hjemmeholdet men denne kamp er langt bedre end sidst mod Vaerlöse. Vi tar med de ting der var positive og får arbejde hårdere på det ting der mangler. Kampen ender med Sisusejr med 71-100.

Topscorer i kampen for 79ers: Therese Deemand 13, Anne Deleuran og Maja Gerlyng 12, Line Piechnik 10.


For Sisu: Ida Tryggedsson 26, Camilla Blands 14, Marie Malone 13.

Fire Starters; Ida Tryggeddson (Sisu) og Line Piechnik (79ers)

Falcon vinder Københavner opgøret mod BK Amager

20.01.2013

Falcon havde ikke spillet en turneringskamp i 36 dage siden de vandt ude hos Amager den 15. december.

Amager har et stærkt hold og er blevet yderligere forstærket med den erfarne centerspiller, Susie Kruse. Der kunne derfor forventes et spændende opgør. Fra begyndelsen så det det ikke sådan ud.

Amager var foran 4-3 og så tog Falcon sig et 17-2 run resten af perioden baseret på solidt forsvar til periodecifrene 20-6.

Amager har en kendt skarpskytte ved navn Emilie Keller. Falcon tillod hende et skud i slutningen af 1. periode. Det skulle Falcon aldrig have gjort. Emilie Keller åbnede de første 4 minutter af 2. periode med tre 3’ere og en 2’er.

Falcon kunne ikke komme ind i din gode rytme fra 1. periode. Amager vandt anden periode 21-11 til pausestillingen 31-27.

Begge hold koncentrerede sig om forsvaret i både 3. og 4. periode. Amager udlignede til 37-37 midt i 3. periode, og så var der dømt spændende kamp resten af vejen. Med 2 minutter tilbage af kampen bringer en anden af Amagers dygtige spillere, Catarina Jensen, Amager foran 54-53. Derefter scorer Sofie Vincents Nielsen en 3’er. Lotte Tobiasen brænder 2 straffe og Jess Fuller scorer 2 points som afgørende sikrer Falcon en vigtig sejr på 59-54 (20-6, 11-21, 12-13, 16-14).

Det var en spændende og velspillet kamp. Begge hold kommer uden tvivl til at vinde flere kampe videre i turneringen.

Topscorer for Falocn blev Jess Fuller med 16 point og for BK Amager scorede Emilie Keller 18 points.

referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk .

Holdene til Stadium All Star 2013 på plads

16.01.2013

De to trænere Hrannar Holm (træner for østholdet) og Thomas Johansen (træner for vestholdet) har udvalgt spillerne til deres respektive hold til Stadium All Star Game 2013 og vi er glade for at kunne præsentere holdene her.

På østholdet skal der være minimum en spiller repræsenteret fra hver klub, men det er op til træneren at sammensætte holdet. Følgende spillere er udtaget til østholdet:

Alexandra Chili, Værløse

Elisabeth Brynaa Hansen, Falcon

Ida Klussmann, BK Amager

Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers

Camilla Blands, SISU

Rikke Fabricius, Værløse

Catharina Palm Jensen, BK Amager

Therese Deemand, Hørsholm 79ers

Ida Tryggedsson Preetzmann, SISU

Iben Soltau, SISU

Trenice Jessica Fuller, Falcon

Marie Malone, SISU

På vestholdet skal der være minimum to spillere repræsenteret fra hver klub, men det er op til træneren at sammensætte holdet. Følgende spillere er udtaget til vestholdet:

Ivana Udovalieva, Lemvig

Sarah Bersang, Horsens BC

Julie Ravn, Horsens BC

Bianca Morsø Christiansen, Åbyhøj

Helle Kristiansen, Lemvig

Rebecca Houmøller, Horsens BC

Maria Steen Jespersen, Åbyhøj

Mallory Moore, Lemvig

Julie Høier, Åbyhøj

Emily Hatch, Lemvig

Kelly Meredith, Åbyhøj

Sarah Schicher, Lemvig

Se også præsentation af spillerne på www.basketinfo.dk samt denne måneds nummer af basketinfo bladet, som udkommer d. 20.

Preview for dameligaens runde 15

16.01.2013

Åbyhøjs head coach, Thomas Press, giver her hans bud på kampene i runde 15 af dameligaen:

Åbyhøj-Værløse (lørdag kl. 12.15)

Værløse har allerede spillet første kamp efter julepausen og her blev det til en god sejr over Hørsholm. Åbyhøj har ikke været i kamp endnu efter julepausen, da vores kamp imod Falcon blev flyttet. Det ligner en tæt kamp til to hold der står godt til hinanden. Det står også 1-1 i indbyrdes opgør i denne sæson, hvilket jo gør kampen ekstra vigtig.

Værløse har en god trup med en god blanding af erfaring og talent. De er dog afhængige af, at specielt deres udenlandske spillere præsterer og der bliver trukket store veksler på dem. Vi skal til at spille holdet sammen igen, efter en svær periode med mange skader og Kelly der måtte tage hjem. Den sidste måned før jul var hård for holdet. Men holdet ser friske ud efter en god julepause og vi glæder os til at komme i gang.

Nøglen i kampen er forsvar. Begge holds forsvar svinger meget og det bliver afgørende hvem der først får fat. Som træner for Åbyhøj tror jeg på en smal åby sejr.

Hørsholm-Sisu (lørdag kl. 13.30)

Traditionelt et topopgør, hvor der er høj intensitet og godt spil. Jeg tror på det gode spil, men ikke på spændingen.

Sisu er startet, hvor de slap fra før jul og er oppe i gear. Hørsholm har også spillet en kamp som blev tabt til Værløse. Sisu er rigtig godt besat på alle positioner, men specielt inside vil de have en stor fordel, hvilket jeg tror resultere i en klar Sisu sejr.

Sisu med 21  

Falcon-Amager (lørdag kl. 13.30)

På papiret et tæt opgør. Falcon startede sæsonen rigtig godt, men tabte et par overraskende kampe lige før jul. Jeg tror derfor de har haft godt af en julepause for at komme tilbage til konceptet.

Amager har en rigtig stærk trup, men har de sidste par år været hårdt ramt af skader på centrale positioner. Så man ved aldrig rigtig hvilket Amager hold der spiller. I mine øjne har de en af ligaens alle bedste spiller i Catharina Palm Jensen, som jeg syntes holder et utrolig højt niveau og har spillet de positioner der har været nødvendige.

Jeg tror dog Falcon står stærkest og hiver en smal sejr hjem.

Falcon med 6

Lemvig-Horsens (lørdag kl. 14.30) 

Top imod bund. Det tror jeg også man kommer til at se på kampens resultat. Lemvig vil sikkert gerne revanchere sig fra pokalfinalen og har en trup der specielt inside overmatcher Horsens.

Jeg er imponeret over Horsens i år, de kæmper i alle kampe og giver ikke op lige meget hvad der står på tavlen, men jeg tror ikke det er nok imod et hold som Lemvig.

Lemvig med 33

Trænerne har talt!

15.01.2013

Trænerne har nu stemt om Rundens hold for for runderne 8-14 i årets DL og spillerne er klar til at blive præsenteret.

På holdet som består af 2 guards, 2 forwars og 1 center er:

 

  • Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers
  • Emily Hatch, Lemvig Basket
  • Ida Tryggedsson Preetzmann, SISU
  • Maria Steen Jespersen, Aabyhøj IF
  • Trenice Jessica Fuller, Falcon

    Alle 5 spillere vil modtage en lille erkendelighed fra DL.

Trænerne til Stadium All Star 2013 på plads

14.01.2013

Det bliver Hrannar Holm, SISU og Thomas Johansen fra Lemvig Basket der skal stå i spidsen for henholdvis Øst og Vest hold ved Stadium All Star 2013.

Stadium All Star 2013 finder sted lørdag den 9. februar i Bülowsvejhallen på Frederiksberg, hvor Falcon i samarbejde med Dameligaen er værter.

Udover All Star kampen byder dagen også på 3-points konkurrence og All Star Camp.

SISU fortsætter sejrsstimen i 2013

11.01.2013

Vinder over BK Amager med 35 points forskel, 84–49.

SISU har i gennemsnit vundet deres kampe i Dameligaen med 30 point. Spørgsmålet var derfor, om første kamp i det nye år ville blive anderledes, eller om det blev mere af det samme.

Og kort fortalt blev det mere af det samme. SISU startede bedst, men gæsterne fra Amager var også gode til at finde kurven i første periode, som endte 22–16 til SISU.

Begge hold spillede hurtigt og tog bolden meget til kurven. Det samme spil fortsatte i anden periode, men alligevel fik SISU lidt mere tempo i deres angreb og vandt derfor perioden 24–15.

Føring ved halvleg: 46–31.

SISU plejer at starte anden halvleg aggressivt, og det gjorde de også mod Amager i går. De lukkede ned for Amagers angreb, som kun fik scoret 18 point i anden halvleg mod 38 fra SISU.

Slutresultat blev dermed 84–49 og endnu en 30 points sejr til SISU.

Hos Amager spillede Catharina Palm Jensen bedst. Hun scorede 18 point, tog 8 rebounds og var meget aktiv i hele kampen. Emilie Fogelstrøm spillede også en fin kamp, især i starten, hvor hun mange gange tog bolden aggressivt til kurven. Emilie scorede 11 point.

Generelt var Amagerholdet ikke godt skydende i kampen – de ramte kun 2 3’ere ud af 24. Derudover havde de store problemer mod SISUs presforsvar og mistede i alt 27 bolde.

Hos hjemmeholdet scorede Ida Tryggedsson mest, 16 point, men alle spillere bidrog til sejren. Tea Jørgensen og Marie Malone var begge tæt på en double-double med hhv. 15 point og 8 rebounds  og 10 point og 9 rebounds. SISUs spillere var fokuserede i angrebet, og de ramte kurven godt, især fra 2-point land; 31 ud af 52 skud og ca. 60%; meget effektivt.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, udtalte efter kampen: "Vi ville bruge denne kamp til at prøve at finde vores rytme i spillet efter julepausen, men jeg synes, at vi var alt for afslappede i forsvaret, især i første halvleg. Vi har en stor kamp på søndag, og jeg håber på mere fokus dér."

Lemvig Basket fik forventet sejr

11.01.2013

Lemvig Basket levede op til favoritværdigheden, da de vandt over Horsens Pirates i årets første kamp.

Slutresultatet blev 84-67, men det var først sent i kampen, at det store forspring blev skabt. Traditionen tro havde Lemvig nemlig lidt svært ved at komme i gang efter nytårspausen, og det benyttede Horsens sig af i den første del af kampen. Faktisk spillede Horsens kampen igennem fint, men den manglende fysik og rutine blev til sidst afgørende.

Allerede fra starten af kampen satte Lemvig sig på føringen, og den blev fastholdt kampen igennem. Men en hurtig føring på 6-0 blev hurtigt sat på spil, da Horsens kom på 6-4. Derefter fastholdt Lemvig en føring på omkring 3 point resten af perioden. At føringen ikke blev større skyldtes først og fremmest, at effektiviteten hos Lemvig var temmelig ringe, og det udnyttede Horsens til at holde sig inde i kampen. Efter de første 10 minutter var afstanden derfor også blot 5 point, 16-11.

Føringen bliver hurtigt øget i starten af 2. periode, da Mallory Moore og Tine Kristiansen sætter de første point på tavlen. Herefter holder Horsens afstanden på omkring 10 point. Lemvig benytter lejligheden til at afprøve forskellige muligheder i spillet, og får også skiftet godt ud, så alle kommer i gang spillemæssigt. Men det er stadig tydeligt hos hjemmeholdet, at rytmen i spillet ikke er helt på plads. Horsens spiller til gengæld friskt til, med de midler de har, og ved halvleg er de stadig med i kampen. Stillingen er 37-28.


I kampens to sidste perioder kommer Lemvig bedre i gang, og forskellen på de to hold bliver mere tydelig. Lemvig udnytter sin fysik mere effektiv, og både Emily Hatch og Sarah Schicher kommer bedre i gang. Horsens fortsætter med at holde et godt tempo, og deres stærkeste våben, skud fra 3p-linjen, har de god held med. Både Julie Ravn og Rebecca Houmøller rammer på flotte skud, og det giver gæsterne energi. Horsens rammer i alt 10 3ere i kampen, 7 af dem kommer fra Julie Ravn.

Før de sidste 10 minutter er stillingen 63-48, og kampen har fundet sin vinder, men heldigvis bliver begge hold ved med at spille med energi, og de giver derfor hinanden en god kamp. Lemvig får derfor det ud af kampen man havde håbet i forberedelserne til pokalfinalen, og Horsens fik endnu en gang vist, at de er på rette vej. Horsens manglede endda blandt andet Sophie Wich og Emily White.

De to hold mødes igen allerede den 19. januar, hvor Horsens igen besøger Lemvig.

Værløse BBK sejrer i lokalopgøret

10.01.2013

Foran 150 tilskuere vandt Værløse BBKs Dameliga over Hørsholm 79ers i det nye års første Dameligakamp. Slutcifrene blev 68-56.

Forud for kampen var spørgsmålet, hvem der var mest klar efter julepausen. Hørsholm 79ers kom til Søndersøhallen med fire sejre i de fire kampe op til jul og placeret på 3.pladsen. Værløse havde derimod tabt de seneste tre kampe og havde holdt jul på 5.pladsen. Så det stod ret klart at et nederlag til Værløse ville gøre det MEGET svært for Værløse at nå top 4 i grundspillet.

Kampen startede rodet og begge hold brændte stort set alle afslutninger. Midt i 1.periode var stillingen 5-5.

Efterhånden som perioden skred frem blev spillet pænere, men bolden gik ikke i kurven. Efter 1.periode var stillingen 11-12. 2.periode fik Værløse gang i scoringerne, imens Hørsholm stadig brændte mange afslutninger. Specielt Alex Chili fik gang i scoringerne med 11 point, men ellers var en del andre i gang.

For Hørsholm var en velspillende Maja Gerlyng lokomotivet og var i det hele taget Hørsholms bedste. Therese Deemand og Marie-Louise Blyme var også gode for Hørsholm.

I afslutningen af 1.halvleg pressede Hørsholm over hele banen og Værløse så lidt rystede ud. Det blev samtidig et varsel om hvad der ville kunne forventes efter pausen.

Ved pausen var stillingen 35-21.

Alle i hallen var godt klar over at det aggressive pres Hørsholm havde forsøgt sig med i 1.halvleg ville blive Hørsholms måde at forsøge at komme tilbage i 3.periode.
Midt i 3.periode havde Hørsholm spist forskellen, så stillingen var 41-35 med et Hørsholmhold, der havde medvind. Men en lang 3 p. scoring fra Værløses Alexandra Chili gav luft til Værløse og da Alberte Dokkedal scorede 2 points fik Værløse lidt luft.

Men endnu en gang kom Hørsholm igen og med et minut tilbage af 3.periode var stillingen 46-43.

Efter 3.periode var stillingen 50-43. Hørsholm havde vundet 3.periode 22-15 og intet var afgjort.

I 4.periode var de første 3 minutter en stillingskrig omkring de 8 points. Men derefter fik Værløse mere og mere overtag, så med et par minutter tilbage af kampen var Værløse foran med 17 og det hele endte med et plus til Værløse på 12 points

Tilbage står et indtryk af et Hørsholmhold, der gjorde mange ting rigtigt, blandt andet ved at flytte bolden hurtigt rundt. Men med skudprocenter på 5 scorede ud 32 skud bag 3p. linien er det svært at vinde.

For Værløse var det en kamp, hvor holdet blev tvunget til at arbejde hårdt mod Hørsholms pres, men fik redet stormen af og vandt fortjent, ikke mindst på grund af et massivt overtag i rebounds.

Stadium All Star 2013 Logo klar

09.01.2013

Sæsonens All Star kamp afvilkes lørdag den 9. februar kl. 15:00, hvor Falcon vil være værter i Bülowsvejhallen.

Det bliver et hæsblæsende arrangement hvor Øst skal kæmpe mod Vest om æren og håneretten.

Og hvem bliver den nye Stadium All Star 3-points dronning?

I forbindelse med arrangementet vil der i løbet af formiddagen blive afholdt en camp for piger/damer årgang 96 til og med 00. (nærmere info følger)

Her på siden og på www.basketinfo.dk  vil du løbende kunne finde nyheder omkring Stadium All Star 2013.