Nyheder

Preview for dameligaens runde 16

24.01.2013

Falcon coach, Ole John Nielsen, giver i denne runde hans bud på dameligaens runde 16:

Værløse - Lemvig (lørdag kl. 14.30)

Værløse har tabt med 19 points hjemme og med 12 points ude mod Lemvig. Begge hold er inde i en opadgående formkurve. Der er nok ingen tvivl om en Lemvig sejr, men Værløse har holdet til at skabe en spændende kamp. Lemvig vinder med 9 points.  

BK Amager – Horsens (lørdag kl. 15.00)

Begge hold har lige spillet mod Falcon og giver således lette muligheder for en sammenligning. BK Amager bliver bedre og bedre. Susie Kruse’s ”comeback” giver holdet en ekstra dimension, selvom hun stadig ser lidt rusten ud.

Det er en fornøjelse at se hvordan Horsens kæmper ufortrødent videre trods alle nederlagene. Horsens har allerede spillet een gang hos Amager med et større nederlag som reultat. Amager vinder med 33 points.  

Falcon-Hørsholm (lørdag kl. 16.00)

Dette er rundens mest åbne kamp. For begge hold gælder det vel om at blive nummer 3? De to hold har mødt hinanden ude og hjemme, med kneben hjemmesejr i begge tilfælde. Begge hold vil presse og spille kvikt og der skulle være basis for god underholdning. Vi tipper sjovt nok en kneben Falcon sejr.

SISU-Åbyhøj (søndag kl. 17.00)

Søndag aften i Kildeskov er ikke sjovt for nogen modstandere. Måske slukker de lyset når SISU er foran med 30 points . det er sket før (ved et uheld). SISU har vundet alle kampe klart og det sker også søndag aften. Ida TP var i hopla i SISUs seneste kamp i Hørsholm og SISU vinder med 37 points med en stor usikkerheds margin.  

Dansk basketinfo - Nyt nummer på gaden

24.01.2013

Januar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin præsentere de to hold til damernes Stadium All Star Game 2013, samt deltagerne ved 3- points konkurrencen ved samme arrangement!

Derudover er der dækning fra årets pokalfinaler og meget, meget mere stof fra både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

2 kampe på 2 dage

20.01.2013

Fra ikke at spille turneringskamp i 1½ måned spiller Falcon nu to dage i træk, hvilket tydeligvis er langt bedre end de lange pauser.

Horsens var på besøg i ”Büllen” efter at have været i Lemvig dagen før. Kampen var på papiret en oplagt sejr for Falcon, men sidst de to hold spillede ”drillede” Horsens hjemmeholdet helt ind i 2. halvleg.

For Falcon på guardpladsen startede den tidligere Horsens-spiller, Josefine Sørensen, da Josefine Vincents i Amager-kampen fik sin egen tand gennem sin egen læbe og blev syet med flere sting.

Horsens kom foran 2-0 inden Falcon kom i gang. Falcon pressede på og var foran 25-8 efter 1. periode med scoringer af 7 forskellige spillere. Tidligt i 2. periode var det klart at løbet var kørt og begge hold brugte resten af kampen til at eksperimentere og få spillet alle spillere.

Falcon fordelte sine scoringer på alle 12 spillere med mellem 4 og 17 points. Jess Fuller fra Falcon havde sin sædvanlige double double (17p+10rebs) med kun 19 minutters spilletid. Horsens havde 8 forskellige spillere på scoringslisten.

Falcon vinder sikkert med 86-38 (25-8, 17-9 , 21-11, 23-10).

Som kommentatoren i den kolde Bülowvejshal sagde i sit oplæg til kampen, så havde det været lettere at presentere alle tilskuerne end spillerne.

Topscorer for Falcon blev Jess Fuller med 17 point, mens Sarah Bersang satte 10 point for gæsterne.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk  .

Langsom start blev til storsejr

20.01.2013

Lemvig Basket og Horsens Pirates tørnede sammen for anden gang på to uger, og endnu en gang blev det en sikker hjemmesejr til vestjyderne, som vandt 108-57.

For Lemvig gav kampen mulighed for at ryste skuffelsen fra pokalfinalen af sig, men der skulle gå næsten 20 minutter inden Lemvig for alvor fik styr på sit spil, og dermed kampen.

Fra kampens start var det gæsterne fra Horsens, som var bedst, og særligt Rebecca Houmøller havde en god dag i Lemvig. Som sidst holdene mødtes var Horsens skarpe på skuddene, og selvom Lemvig burde være advaret, så kunne piraterne skabe en føring på 4-8. Lemvig havde samtidig svært ved at fine vej til kurven gennem Horsens hurtige og aggressive forsvar, og det begrænsede pointhøsten en del. Først mod slutningen af perioden fik Lemvig lukket hullet til piraterne, så holdene kunne gå til pause helt lige, 18-18.

I anden periode fik Lemvig bedre fat i forsvaret, hvilket gjorde det vanskeligere for Horsens at komme til gode afslutninger, men holdene fulgtes fortsat pænt ad, da Horsens igen viste god fightervilje. Midt i perioden får Lemvig et forspring på 29-24 og får bedre kontrol over kampen. Det udnyttes til at udbygge forspringet til 44-30 ved halvleg.

Lemvig starter også tredje periode bedst og udbygger fortsat føringen. Mange byder ind hos hjemmeholdet, så pointene fordele på mange hænder, og kollektivet bliver bedre og bedre. Samtlige spillere tager ansvar i begge ender af banen, og det lader endelig til, at Lemvig er ved at have spillet pokalfinalen ud af hovedet. Med tre minutter igen er føringen oppe på 70-42 og kampen afgjort. Horsens har svært ved at finde vej til pointene, men får til gengæld lukket bedre af forsvarsmæssigt de sidste minutter af perioden, så stillingen inden de sidste 10 minutter er 71-42.

Kampens sidste periode er igen domineret af Lemvig, som aldrig slækker på koncentrationen og sikrer sig en sikker sejr og et godt udgangspunkt inden de sidste seks kampe i grundspillet. Særligt glædeligt for hjemmeholdet var det, at samtlige spillere kom godt i gang. Hele tre spillere kom over 20 point, og der er mange gode præstationer at tage med videre fra hele holdet. Hos Horsens var det særligt Rebecca Houmøller, der gjorde sig bemærket med 17 point og en skudprocent på hele 86.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 29p, Mallory Moore 23p (11 reb/5 assist), Emily Hatch 22p (11 reb), Sarah Schicher 15p, Helle Kristiansen 10p, Karina Pedersen 4p, Tine Kristiansen 2p, Okako Adika 2p, Nanna Hansen 1p

Horsens point: Rebecca Houmøller 17p, Sarah Bersang 8p, Emily White 8p, Sophie Wich 7p, Julie Ravn 7p, Eva Bonde 6p, Sofie Frandsen 4p

Tæt i Aabyhallen

20.01.2013

Sidst de to hold mødtes blev det til en flot sejr for Aabyhøj over et hold, som ellers har lagt sig noget højere i tabellen.

Der var derfor lagt op til en spændende kamp i Åbyhallen, men hjemmeholdet manglede noget at den tænding, energi og agressivitet, som prægede sidste møde. Alligevel blev kampen ganske tæt.

De to hold fulgtes ad gennem de meste af kampen, som først fandt en afgørelse i de sidste minutter, hvor gæsterne fra Værløse holdt hovedet koldt og kunne rejse tilbage i Sjælland med en sejr på 70-64.

For Aabyhøj var det første kamp efter julepausen, og tilbage var Kelly Meredith efter en længere orlov. Det var derfor lidt spændende at se, hvrodan hun faldt ind på holdet, men det gik nu meget fint. Hun var første Aabyhøj spiller på måltavlen og med en flot 3-points scoring stod det 2-3. Sådan bølgede kampen frem og tilbage i første periode, hvor ingen af holdene fik mere end 3 points forspring på noget tidspunkt.

Begge hold var klar til at spille, og stillingen 15-15 var et fint billede at holdenes indbyrdes styrke efter første periode. Anden periode startede med et 9-2 run til hjemmeholdet, hvilket fik Jesper Johansen til at kalde time-out ved stillingen 24-17.

Værløse fik justeret og lukkede hullet til 24-24. Igen kunne holdene så bytte point, og følges pænt ad til halvlegsstilling 35-35. Værløses  Alexandra Chilli var brændvarm for udeholdet og en evig trussel for Aabyhøj, som ikke fandt en løsning til at stoppe hendes scoringer, hvoraf hele 13 point blev scoret i anden periode.

Tredje periode kommer til at ligne de 2 øvrige, dog med Værløse et skidt foran det meste af vejen.  To minutter før pause er Aabyhøj bagud med blot 2 point. De to sidste minutter tilhører dog udeholdet, der tilkæmper sig en række straffekast, som alle bliver eksekveret med stor sikkerhed.
Hjemmeholdet er bagud med 5 point (43-48) inden sidste periode, og det ser ud til at momentum er hos Værløse, som også bringer sig på 43-52.

Føringen på 9 point holder indtil midt i perioden, hvorefter Aabyhøj skaber ny spænding i kampen ved at skære forspringet ned til en enkelt scoring. 59-61 efter en flot 3-points scoring fra Sophie Kjems-Krognos, og der mangler 3½ minut. Værløses absolut bedste spiller, Alexandra Chilli tager dog ansvar, og scorer nu tre gange.  Med et minut tilbage har Aabyhøj dog kontakt, og Julie Høier gør det til 64-65 med en 3-points scoring. Desværre løber resten af hjemmeholdets indsats ud i sandet, og det bliver ikke til mere. Værløse kan hjemtage sejren 64-70 og får dermed en revanche.

Set med Aabyhøj briller et noget trist nederlag. Tidligt i kampen var der gode muligheder for at slå et hul, men det sidste manglede i dag. Værløse spillede kontrolleret i kampens sidste minutter og lod sig ikke stresse.
Med hele 33 point og scoringer i mange pressede situationer var Alexandra Chilli en væsentlig del af Værløses succes i dag. Bedst reboundende for udeholdet var Janet Hatfield med 10 styks af slagsen. Selvom det kneb mange gange med udblokninger, så vandt Aabyhøj alligevel reboundspillet, hvor flere spillere bød ind med en 6-7 stykker. Kelly Meredith blev topscorer for Aabyhøj med 19 point, og glædeligt er det, at hele 6 af hjemmeholdets spillere scorede 6 eller flere point.

Begge hold kan glæde sig over en fin kamp, og publikum fik spænding til sidste minut.

Topscorere Aabyhøj: Kelly Meredith 19p, Maria Steen Jespersen 13p, Julie Høier 9p

Topscorere Værløse: Alexandra Chilli 33p, Rikke Fabricius 12p

SISU vinder stort over 79ers

20.01.2013

Sisu vs Hörsholm plejer det sidste åren vare top opgör i ligaen.

I denne saesons grundspill er Sisu et meget staerkt hold hvor 79ers må vare glaede at spille en ”god kamp. Det gör 79ers de förste 20 min og har meget godt styr på kampen, ”desvaer” för hjemmeholdet er en kamp 40 min og Sisu vinder meget stort til sidst. 79Ers spiller en helt ok kamp men Sisu er som det er idag altför gode i 40 min.

Period 1 22-25: 79ers er klar fra start og får også kampen der vi vil. Med intense forsvar, staerkt angreb og tempo i fastbreak skaber hjemmeholdet nimme scoringer og traekker også end masse foul på Sisuspillerne.

Marie Malone får hurtigt 2 foul og bliver tagen ud. Det åbner för muligheder og end mer press i forsvar för hjemmeholdet. Line Piechnik (8 p) för 79ers og Ida Tryggedsson (10) för Sisu er dem der viser de er klar fra start.

Period 2 18-20: På de förste 2 min scorer hjemmeholdet 10-0 på Sisu og er foran med 32-25 Desvaer för 79ers gör man det lit svaert og mister lit af det flow vi har i starten. Det straffer Sisu og löper meget staerkt og scorer 0-8. 1 halvleg slutter med 40-45 för Sisu.

Period 3 12-33: 79ers er ikke klar til den press Sisu spiller med i 2 halvleg (”som de plejer”). Sisu straffer alle dårlige besluttninger og fundamendals med fastbreak og scoring. Tilbagelöb og holdforsvaret er ikke der og Sisu afgör kampen. 52-78 er scoringen efter perioden.

Period 4 19-22: 79ers stepper op ”lit” i sidste perioden og kan aflsutte kampen med at ”kun” tabte perioden med 3 p. Mange ting skal på plads för hjemmeholdet men denne kamp er langt bedre end sidst mod Vaerlöse. Vi tar med de ting der var positive og får arbejde hårdere på det ting der mangler. Kampen ender med Sisusejr med 71-100.

Topscorer i kampen for 79ers: Therese Deemand 13, Anne Deleuran og Maja Gerlyng 12, Line Piechnik 10.


For Sisu: Ida Tryggedsson 26, Camilla Blands 14, Marie Malone 13.

Fire Starters; Ida Tryggeddson (Sisu) og Line Piechnik (79ers)

Falcon vinder Københavner opgøret mod BK Amager

20.01.2013

Falcon havde ikke spillet en turneringskamp i 36 dage siden de vandt ude hos Amager den 15. december.

Amager har et stærkt hold og er blevet yderligere forstærket med den erfarne centerspiller, Susie Kruse. Der kunne derfor forventes et spændende opgør. Fra begyndelsen så det det ikke sådan ud.

Amager var foran 4-3 og så tog Falcon sig et 17-2 run resten af perioden baseret på solidt forsvar til periodecifrene 20-6.

Amager har en kendt skarpskytte ved navn Emilie Keller. Falcon tillod hende et skud i slutningen af 1. periode. Det skulle Falcon aldrig have gjort. Emilie Keller åbnede de første 4 minutter af 2. periode med tre 3’ere og en 2’er.

Falcon kunne ikke komme ind i din gode rytme fra 1. periode. Amager vandt anden periode 21-11 til pausestillingen 31-27.

Begge hold koncentrerede sig om forsvaret i både 3. og 4. periode. Amager udlignede til 37-37 midt i 3. periode, og så var der dømt spændende kamp resten af vejen. Med 2 minutter tilbage af kampen bringer en anden af Amagers dygtige spillere, Catarina Jensen, Amager foran 54-53. Derefter scorer Sofie Vincents Nielsen en 3’er. Lotte Tobiasen brænder 2 straffe og Jess Fuller scorer 2 points som afgørende sikrer Falcon en vigtig sejr på 59-54 (20-6, 11-21, 12-13, 16-14).

Det var en spændende og velspillet kamp. Begge hold kommer uden tvivl til at vinde flere kampe videre i turneringen.

Topscorer for Falocn blev Jess Fuller med 16 point og for BK Amager scorede Emilie Keller 18 points.

referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk .

Holdene til Stadium All Star 2013 på plads

16.01.2013

De to trænere Hrannar Holm (træner for østholdet) og Thomas Johansen (træner for vestholdet) har udvalgt spillerne til deres respektive hold til Stadium All Star Game 2013 og vi er glade for at kunne præsentere holdene her.

På østholdet skal der være minimum en spiller repræsenteret fra hver klub, men det er op til træneren at sammensætte holdet. Følgende spillere er udtaget til østholdet:

Alexandra Chili, Værløse

Elisabeth Brynaa Hansen, Falcon

Ida Klussmann, BK Amager

Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers

Camilla Blands, SISU

Rikke Fabricius, Værløse

Catharina Palm Jensen, BK Amager

Therese Deemand, Hørsholm 79ers

Ida Tryggedsson Preetzmann, SISU

Iben Soltau, SISU

Trenice Jessica Fuller, Falcon

Marie Malone, SISU

På vestholdet skal der være minimum to spillere repræsenteret fra hver klub, men det er op til træneren at sammensætte holdet. Følgende spillere er udtaget til vestholdet:

Ivana Udovalieva, Lemvig

Sarah Bersang, Horsens BC

Julie Ravn, Horsens BC

Bianca Morsø Christiansen, Åbyhøj

Helle Kristiansen, Lemvig

Rebecca Houmøller, Horsens BC

Maria Steen Jespersen, Åbyhøj

Mallory Moore, Lemvig

Julie Høier, Åbyhøj

Emily Hatch, Lemvig

Kelly Meredith, Åbyhøj

Sarah Schicher, Lemvig

Se også præsentation af spillerne på www.basketinfo.dk samt denne måneds nummer af basketinfo bladet, som udkommer d. 20.

Preview for dameligaens runde 15

16.01.2013

Åbyhøjs head coach, Thomas Press, giver her hans bud på kampene i runde 15 af dameligaen:

Åbyhøj-Værløse (lørdag kl. 12.15)

Værløse har allerede spillet første kamp efter julepausen og her blev det til en god sejr over Hørsholm. Åbyhøj har ikke været i kamp endnu efter julepausen, da vores kamp imod Falcon blev flyttet. Det ligner en tæt kamp til to hold der står godt til hinanden. Det står også 1-1 i indbyrdes opgør i denne sæson, hvilket jo gør kampen ekstra vigtig.

Værløse har en god trup med en god blanding af erfaring og talent. De er dog afhængige af, at specielt deres udenlandske spillere præsterer og der bliver trukket store veksler på dem. Vi skal til at spille holdet sammen igen, efter en svær periode med mange skader og Kelly der måtte tage hjem. Den sidste måned før jul var hård for holdet. Men holdet ser friske ud efter en god julepause og vi glæder os til at komme i gang.

Nøglen i kampen er forsvar. Begge holds forsvar svinger meget og det bliver afgørende hvem der først får fat. Som træner for Åbyhøj tror jeg på en smal åby sejr.

Hørsholm-Sisu (lørdag kl. 13.30)

Traditionelt et topopgør, hvor der er høj intensitet og godt spil. Jeg tror på det gode spil, men ikke på spændingen.

Sisu er startet, hvor de slap fra før jul og er oppe i gear. Hørsholm har også spillet en kamp som blev tabt til Værløse. Sisu er rigtig godt besat på alle positioner, men specielt inside vil de have en stor fordel, hvilket jeg tror resultere i en klar Sisu sejr.

Sisu med 21  

Falcon-Amager (lørdag kl. 13.30)

På papiret et tæt opgør. Falcon startede sæsonen rigtig godt, men tabte et par overraskende kampe lige før jul. Jeg tror derfor de har haft godt af en julepause for at komme tilbage til konceptet.

Amager har en rigtig stærk trup, men har de sidste par år været hårdt ramt af skader på centrale positioner. Så man ved aldrig rigtig hvilket Amager hold der spiller. I mine øjne har de en af ligaens alle bedste spiller i Catharina Palm Jensen, som jeg syntes holder et utrolig højt niveau og har spillet de positioner der har været nødvendige.

Jeg tror dog Falcon står stærkest og hiver en smal sejr hjem.

Falcon med 6

Lemvig-Horsens (lørdag kl. 14.30) 

Top imod bund. Det tror jeg også man kommer til at se på kampens resultat. Lemvig vil sikkert gerne revanchere sig fra pokalfinalen og har en trup der specielt inside overmatcher Horsens.

Jeg er imponeret over Horsens i år, de kæmper i alle kampe og giver ikke op lige meget hvad der står på tavlen, men jeg tror ikke det er nok imod et hold som Lemvig.

Lemvig med 33

Trænerne har talt!

15.01.2013

Trænerne har nu stemt om Rundens hold for for runderne 8-14 i årets DL og spillerne er klar til at blive præsenteret.

På holdet som består af 2 guards, 2 forwars og 1 center er:

 

  • Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers
  • Emily Hatch, Lemvig Basket
  • Ida Tryggedsson Preetzmann, SISU
  • Maria Steen Jespersen, Aabyhøj IF
  • Trenice Jessica Fuller, Falcon

    Alle 5 spillere vil modtage en lille erkendelighed fra DL.