Nyheder

SISU sejrer i topkampen mod Falcon

03.02.2013

”Good afternoon Frederiksberg - Welcome til Bülowvejshallen home of Falcon Basketball......osv” lød det fra announceren til eftermiddagens opgør mellem nummer 1 og 3 i Dameligaen.

Falcon havde lånt Danmarks bedste basketball speaker, David Breuer fra Sisu, til dagens kamp således at han kunne øve til til weekendes all star kamp der også foregår i Büllen.

Turneringskamp i Büllen mellem Falcon og Sisu er altid noget (i hvert fald) hjemmeholdet ser frem til. De to hold har spillet mange kampe (træningskampe og 2 pokal semifinaler) mod hinanden allerede og kender derfor hinanden godt.

Begge hold spiller m-m forsvar hele 1. periode. Sisu kommer bedst fra start med 4-0 fra Marie Malone og Camilla Blands. Falcon kommer på 4-4 og holdene udveksler scoringer indtil Sisu slutter 1. periode med et 6-0 run til stillingen 10-14.

Falcon begynder 2. periode med zoneforsvar og et 6-0 run. Falcon spiller rigtig solidt hele perioden og vinder perioden 19-11 til pausestillingen 29-25.

Sisu begynder 3 periode med deres 2-2-1 helbane forsvar. Selvom Falcon ikke decideret mister mange bolde generer det hjemmeholdet så meget at Sisu vinder perioden 7-25 til stillingen 36-51.

Midt i 4. periode har Falcon bragt Sisu’s forspring ned til 9 points, 46-55, men her løber Falcon tør for gas og Sisu vinder kampen 57-72 (10-14, 19-11, 7-25, 21-21.

For Falcon scorede Sofie Vincents Nielsen 21 points men Iben Soltau scorede 12 points for SISU

Referent Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Johan Enbom slutter i 79ers efter denne sæson

31.01.2013

Efter 4 sæsoner så har basketballklubben Hørsholm 79ers af økonomiske årsager set sig nødsaget til at afslutte samarbejdet med dameligaholdets head coach. Johan Enbom fortsætter til afslutningen af den indeværende sæson.

Hørsholm 79ers kæmper for at få økonomien til at hænge sammen i denne og næste sæson, hvorfor denne beslutning har været nødvendig. ”Vi bliver nødt til at have fuld fokus på økonomien, hvis vi fortsat skal drive en ligaklub i Hørsholm. Det er bestemt ikke en nem beslutning, da vores samarbejde med Johan har været særdeles godt”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse. ”Han har løftet vores niveau for træning, teknik og taktik til et højere plan, og han har haft stor indvirkning på udviklingen af pigesiden i ungdomsafdelingen i Hørsholm Basketball Klub.”

Enbom fortsætter sit arbejde i basketballklubben, hvor han stopper ved udgangen af sæsonen. ”Vi så gerne, at han gjorde arbejdet færdig for denne sæson, og det er han også selv motiveret for at gøre, hvilket vi er meget glade for”, siger Henrik Norre. ”Det er ærgerligt, at klubben ikke har mulighed for at arbejde videre med mine ambitioner og vælger at afslutte samarbejdet nu. Jeg coacher sæsonen færdig med 100% opbakning fra alle på holdet”, udtaler Johan Enbom.

Johan Enbom, som også er dansk damelandsholdstræner, har i løbet af de 4 sæsoner han har været i Hørsholm vundet en DM guldmedalje, to DM sølvmedaljer, en pokal-sølvmedalje, og han blev i sæsonen 2010-11 udnævnt til ”Årets Coach” i Dameligaen.

Stadium All Star 2013 - Billetsalget er startet

29.01.2013

Billetsalget til Stadium All Star 2013 er åbnet og du har nu mulighed for at sikre dig din billet til arrangementet.

Stadium All Star 2013 afvikles lørdag den 9. februar kl. 14:30 i Bülowsvejhallen, på Frederiksberg i København. Køber du din billet i forsalg koster den kun kr. 20,- pr. person. Du kan også vente med at købe din billet i døren ved arrangementet, men så er prisen kr. 35,- pr. person.

Så gå ikke glip af denne mulighed for at se de bedste spillere fra Dameligaen i aktion. Og i halvlegspausen vil Danmarks 3-points dronning blive fundet.

Alle der købe billet i forsalg deltager i lodtrækningen om 5 x adgangkort gældende til alle kampe i DL for sæsonen 2013/14.

Klik her for at købe din billet i forsalg.

Preview for Dameligaens runde 17

29.01.2013

SISUs træner, Hrannar Holm, kigger på kampene i runde 17 i Dameligaen og prøver, at gætte på hvem vinder.

Falcon - Åbyhøj (onsdag d. 30. jan. kl. 19.00)

Denne kamp er fra en tidligere runde, men vi kigger på den alligevel. Falcon ligger pt. på plads 3 med 10 vundne kampe, mens Åbyhøj er på plads 7, med tre sejre i 15 kampe. Falcon vil helt klart forsikre tredje pladsen, mens Åbyhøj spiller mere om at blive bedre. Jeg tror ikke det er særlig vigtigt for Åby, om de ender på den sjette eller syvende plads.

Falcon har en kæmpe fordel under kurvene med Jessica Fuller og burde kunne udnytte den. Falcon skyder meget udefra, mens Åbyhøj prøver hellere at tage bolden til kurven. Det kan blive svært hvis Fuller får lov til at vente på dem. Jeg tror på en sikker hjemmesejr, måske 14 points forskel, 74-60.

Falcon - SISU (lørdag d. 2. feb. kl. 13.30)

Ligaens nr. 3 tager imod Danmarksmestrene og ligaens nr. 1. Falcon har mange dygtige skytter og hvis de når at spille i godt tempo og hvis de rammer dagen kan de bliver farlige for os. De burde også være i god form, de har jo kamp onsdagen inden. Vi (SISU) har været dårlige i forsvaret på det sidste og hvis vi fortsætter i den stil, kan kampen sagtens bliver rigtig spændende og sjov for tilskuerne. Men hvis vi genfinder vores forsvar tror jeg at SISU har de bedste muligheder for at vinde kampen. Men man ved jo aldrig! Jeg tipper alligevel på én 18 points udesejr 81-63.

Horsens - Åbyhøj (lørdag d. 2. feb. kl. 14.00)

Horsens fik spillet deres måske bedste kamp i sæsonen i sidste runde, hvor de tabte mod Amager med kun seks points. Det er sejr i sig selv for det unge Horsens hold, der plejer at tabe med 30+.

Åbyhøj og Horsens har mange unge spillere, begge hold, og ikke særlig meget fysik under kurvene. Begge hold baserer deres spil på at køre imod kurven. Det kan godt være at Horsens driller Åbyhøj lidt, men på den anden side er Horsens faktisk den eneste modstander i ligaen som Åbyhøj skal slå hver gang. Derfor tror jeg på en udesejr på eksakt 17 points, 68-51.

Lemvig - Hørsholm (lørdag d. 2. feb. kl. 14.30)

Interessant opgør. Hørsholm har ikke store muligheder for at komme op på tredje plads, men de vil i hvert fald gøre alt de kan til at forsvare fjerde pladsen. Det kan blive svært, fordi Lemvig kører rigtig godt for tiden, og det ser ud som at de har styr på alle deres modstandere undtagen SISU.

Lemvig har god fysik under kurven og det bliver svært for Hørsholm at overvinde det. Hørsholm har denne sæson ikke meget inside-game, og derfor skal der alt lykkes hvis de vil spille op imod Lemvig.

Men alt kan ske og hvis de rammer dagen og spille angreb i højt tempo, lige som de gjorde i første halvleg mod SISU forleden dag, kunne det sagtens blive en spændende kamp. Men jeg tror alligevel på en hjemmesejr. Lemvig trækker fra i tredje periode og vinder med 11 points, 77-66.

BK Amager - Værløse (søndag d. 3. feb. kl. 14.30)

Værløse prøver alt de kan til at komme op på den fjerde plads til at sikre sig hjemmebanefordel i slutspillet. Hvis det skal lykkes, skal de vinde den her kamp. Jeg er ikke rigtig blevet klog af Amager holdet. Jeg synes, at de spiller fin basket, i ny og næ, men de har svært ved at vinde kampe.

Værløse har vundet to flere kampe end Amager, men jeg tror, at begge hold synes at de burde have vundet flere kampe. Sussie Kruse er tilbage på Amager holdet, men hun har ikke været i stand til at påvirke holdet, endnu. Jeg tror kampen kan blive tæt, men det bliver Værløse som løber væk med en snævert sejr efter spændende slutminutter, 64-62.

SISU vinder over et tændt Aabyhøj hold

28.01.2013

Danmarksmestrene måtte kæmpe uventet hårdt for sejren.

Kampen mellem Dameligaens ubesejrede nr. 1, SISU, og gæsterne fra Aabyhøj, som ligger på syvendepladsen, var tættere, end man måske kunne have forventet, især i første halvleg. Begge hold startede med højt tempo i angrebet, men uden ordentligt forsvar. Knap 70% af alle skud ramte kurvene, og stillingen efter første periode var 29–22 til hjemmeholdet.

Anden periode viste lidt mere af det samme, selv om kampen gik lidt ned i tempo. Anden periode endte 16–17 til gæsterne, og halvlegsstillingen var dermed 45–39.

SISU startede anden halvleg med presforsvar, og det påvirkede Aabyhøjs spil, så de tabte mange bolde. Hjemmeholdet fik i kølvandet på dette mange nemme scoringer og øgede hurtigt føringen til 17 point. Det afgjorde reelt kampen efter de første 5–6 minutter i tredje periode og kampen sluttede med en 20 points sejr til SISU, 87–67.

Hos gæsterne spillede Kelly Meredith en god kamp og scorede 21 point. Da hun fik problemer med at score inside mod Marie Malone, flyttede hun sig uden for 3-point linjen og ramte tre i træk i tredje periode. Maria Steen Jespersen spillede også en fin kamp (10 point, 8 rebounds): hun er særlig dygtig til at tage bolden til kurven.

Men generelt tabte Aabyhøj for mange bolde i løbet af kampen, 27 i alt. Marie Malone kunne reelt score for SISU efter behov. Hun satte 21 point på 21 minutter og ramte 8 skud ud af 12. Trine Duelund (10 point, ramte 5 af 6), Kiki Lund (11 point, 6 assists) og Camilla Blands (12 point) spillede også en okay kamp, i hvert fald i angrebet. Men selv om SISU scorede 87 point, kunne de ikke købe en 3’er: kun 1 ud af 15 trepointsskud ramte kurven.

SISUs træner, Hrannar Holm, var ikke særlig tilfreds med holdets indsats: ”Inden kampen snakkede vi om, at vi skulle holde dem fra kurven, men da kampen startede, var det som om, vi havde besluttet os til at gøre lige præcis det modsatte, da vi faktisk inviterede dem til kurven hele tiden. Vi gennemførte stort set 40 minutter uden at spille noget som helst forsvar. Det plejer ikke at være klogt, og vi vil derfor forsøge at bruge vores træning næste uge til at se om vi kan genfinde vores forsvar.”

SISUs næste kamp er mod Falcon på lørdag, den 2. februar kl. 13:30, i Bülowsvejhallen. Aabyhøj får på sin side fornøjelsen af at møde Falcon endnu tidligere, da Falcon skal på en tur gennem det halve land på onsdag, den 30. januar, for at spille i Aabyhallen kl. 19.

Godt skydende Lemvig Basket slår Værløse BBK

28.01.2013

Værløses damer tabte lørdag eftermiddag til Dameligaens næstbedste hold Lemvig.

Slutresultatet blev 80-66 i vestjydernes favør. Både Værløse og Lemvig kom til kampen med sejre i bagagen og det kunne blive en god kamp. De to hold startede da også godt med flotte scoringer. For Lemvig scorer Helle Kristiansen hurtigt 8 points og Værløses Hanna Sheikh svarer igen med 9 points.

Begge hold var ret effektive i angrebet. Men Lemvig var en smule bedre og derfor var stillingen efter første periode 19-25.

Begge hold skiftede lidt forsvar og i 2.periode og det fik Lemvig mest ud af. Ivana Udolieva var flyvende i 2.periode og ved pausen var hun noteret for 19 points. Ved pausen var stillingen 33-43.

Efter halvlegspausen får Værløse ædt sig tilbage i kampen og får Lemvigs føring ned på 3 points 40-43 og 41-45. Men et godt run fra Lemvig gør at de mod slutningen af 3.periode igen kommer pænt foran med 43-55 og 46-59. Efter tredje periode var stillingen 49-61.

I fjerde periode var spillet ikke videre kønt og Lemvig opbygger en 20 points føring. Da kampen synes afgjort begyndte Værløse pludselig at spille godt og cutter hurtigt 20 points forspringet til 10 points. Slutresultatet blev en 14 points sejr (66-80) altså en fortjent sejr til vestjyderne.

Kort fortalt spillede Lemvig som et tophold og var exceptionelt godt skydende. Holdet sluttede med en skudprocent på 62% !!!! bag 3 points linien.

Tæt på overraskelse i Amagerhallen

27.01.2013

Piraterne fra Horsens var tæt på overraskelsen og sæsonens første sejr lørdag eftermiddag i Amagerhallen, men på trods af store problemer med at få spillet til at hænge sammen, et masse turn overs og et hav af brændte åbne chancer, lykkedes det Amagermandskabet at sikre sig en smal sejr.

Holdene følges ad i kampens indledning og efter små 4 minutter spil er fører Horsens 7-8. Amager bringer sig på 15-9, men det ryster ikke Horsens. Horsens slutter perioden bedst og kan gå til periodepause med en føring på 17-18.

Amager har svært ved at få spillet til at hænge sammen. Kampen er helt lige og midtvejs i anden periode er stillingen 25-25. Amager få et lille overtag og får bragt sig foran 36-31 inden pausen. Amager vinder 2. periode med 19-13.

Nu sad de fleste tilskuere i Amagerhallen nok med den tror, at Horsens var kørt trætte og at hjemmeholdet ville trække fra i anden halvleg, men Horsens Sarah Bersang ville det anderledes. Med 3 hurtige scoringer i indledningen af 3. periode får Sarah reduceret Amager føring til 38-37. Amagers Emilie Keller svarer igen med to 3’ere og bringer Amager foran 44-37. Amager holder fast i føringen i den resterende del af perioden og fører inden sidste periode med 56-47. Amager vinder 3. periode med 20-16.

Horsens holdet fighter intens gennem hele 4. periode for at nå op, men Amager holder hovedet koldt og kører sejren hjem på rutinen (Amagers Catharina Palm sætter 4 af 4 fra straffelinjen i kampens sidste minut). Amager vinder kampen 71-65 (17-18, 19-13, 20-16, 15-18). Horsens vinder sidste periode 15-18.

Stor ros til Horsens for en super holdindsats. Holdet spillede virkelig deres chance og var tæt på overraskelsen. 

For BK Amager scorede Catharina Palm 17, Lotte Tobiasen 15 og Emilie Keller 14 poiont.

For Horsens scorede Sarah Bersang 21, Rebecca Houmøller 11, Sophie Wich, Emily White og Isabella Duffill alle 7 point.

Sarah Bersang (21 point, 5 rebounds og 2 assists), Horsens IC

Falcon vinder københavneropgøret

27.01.2013

Der var tale om en meget vigtig kamp mellem Falcon og Hørsholm lørdag eftermiddag i ”Büllen”.

De to hold ligger henholdsvis nummer 3 og 4 og har vundet een kamp hver af de to tidligere meget tætte indbyrdes opgør. En sejr i den tredie kamp kan således blive vigtig hvis de to hold slutter turneringen med lige mange points.

Hørsholms to dominerende spillere begyndte stærkt. Therese Demand satte to 3ere lige efter hinanden og derefter scorede Maja Gerlyng-Hansen to 2ere. Således kom Hørsholm foran 10-4 og Falcon så ikke helt klar ud. Derefter havde Falcon et 10-0 run og 1. periode sluttede med en 19-17 Falcon føring. Falcons Jess Fuller fik sin 3. fejl i 8. minut og Falcon spillede hele 2. periode uden sin dominerende centerspiller.

Falcon begyndte 2. periode med et zonepres, dog uden den store succes og tabte perioden 9-16 og en pauseføring til Hørsholm på 33-28.

3. periode begyndte med at de to hold byttede scoring. Jess Fuller kom stærkt tilbage og scorede 8 ud af Falcons første 13 points og Falcon fik et lille 4 point break på 43-39. 3. periode sluttede 46-44 til Falcon.

I begyndelsen af 4. periode fik Falcon endelig skabt lidt afstand med 3 ubesvarede scoringer, 2 af Jess Fuller og een fra Sofie Vincents Nielsen. Så scorede Hørsholm en 2er og en 3er og der var tæt kamp igen. Ved Falcon føringen 60-53 scorer Hørsholms Amalie Bonde en lang 3er med under 1 minut igen.

Falcon tager timeout og flytter bolden op. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe. Derefter scorer Nathalie Toft 2 points til stillingen 58-62.

Falcon tager timeout og flytter igen bolden op. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe til 64-58. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe til 66-58 (19-17, 9-16, 18-11, 20-14).

Topscorer for Falcon Elisabeth Brynaa med 21 points og for Hørsholm 79ers Therese Demand med 17 points.

Referat skrevet af  Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk

Stats fra dagens kamp i DL

26.01.2013

Stats fra dagens 3 kampe i DL er gået galt da de er blevet uploadet.

Der mangler de sidste minutter fra alle kampe.

Stats er nu ved at blive indlagt manuelt og forventes at være fuld tilgængelige i løbet af søndagen.

Stadium All Star 2013 - 3-points shootout

24.01.2013

Deltagerne til Stadium All Star 2013 - 3-points shootout som afvikles lørdag den 9. februar i Bülowsvejhallen, på Frederiksberg er nu fundet.

De 6 skarpskyttere der skal dyste i Stadium 3-point shootout er:

 

  •  Helle Kritiansen, Lemvig Basket (udvalgt pga. % i DL)
  •  Ida Tryggedsson, SISU (udvalgt pga. % i DL)
  •  Julie Ravn, Horsens BC (valgt af coaches)
  •  Emilie Fogelstrøm, BK Amager (valgt af coaches)
  •  Alexandra Chili, Værløse BBK (valgt af DBJO/Basketinfo)
  •  Ivana Udovalieva, Lemvig Basket (valgt af DBJO/Basketinfo)

Hvem er hot - Hvem er not?

Mød selv op i Bûllen lørdag den 9. februar. Billet til hele arrangementet koster kun kr. 35,- og kan købes i døren.