Nyheder

Godt skydende Lemvig Basket slår Værløse BBK

28.01.2013

Værløses damer tabte lørdag eftermiddag til Dameligaens næstbedste hold Lemvig.

Slutresultatet blev 80-66 i vestjydernes favør. Både Værløse og Lemvig kom til kampen med sejre i bagagen og det kunne blive en god kamp. De to hold startede da også godt med flotte scoringer. For Lemvig scorer Helle Kristiansen hurtigt 8 points og Værløses Hanna Sheikh svarer igen med 9 points.

Begge hold var ret effektive i angrebet. Men Lemvig var en smule bedre og derfor var stillingen efter første periode 19-25.

Begge hold skiftede lidt forsvar og i 2.periode og det fik Lemvig mest ud af. Ivana Udolieva var flyvende i 2.periode og ved pausen var hun noteret for 19 points. Ved pausen var stillingen 33-43.

Efter halvlegspausen får Værløse ædt sig tilbage i kampen og får Lemvigs føring ned på 3 points 40-43 og 41-45. Men et godt run fra Lemvig gør at de mod slutningen af 3.periode igen kommer pænt foran med 43-55 og 46-59. Efter tredje periode var stillingen 49-61.

I fjerde periode var spillet ikke videre kønt og Lemvig opbygger en 20 points føring. Da kampen synes afgjort begyndte Værløse pludselig at spille godt og cutter hurtigt 20 points forspringet til 10 points. Slutresultatet blev en 14 points sejr (66-80) altså en fortjent sejr til vestjyderne.

Kort fortalt spillede Lemvig som et tophold og var exceptionelt godt skydende. Holdet sluttede med en skudprocent på 62% !!!! bag 3 points linien.

Tæt på overraskelse i Amagerhallen

27.01.2013

Piraterne fra Horsens var tæt på overraskelsen og sæsonens første sejr lørdag eftermiddag i Amagerhallen, men på trods af store problemer med at få spillet til at hænge sammen, et masse turn overs og et hav af brændte åbne chancer, lykkedes det Amagermandskabet at sikre sig en smal sejr.

Holdene følges ad i kampens indledning og efter små 4 minutter spil er fører Horsens 7-8. Amager bringer sig på 15-9, men det ryster ikke Horsens. Horsens slutter perioden bedst og kan gå til periodepause med en føring på 17-18.

Amager har svært ved at få spillet til at hænge sammen. Kampen er helt lige og midtvejs i anden periode er stillingen 25-25. Amager få et lille overtag og får bragt sig foran 36-31 inden pausen. Amager vinder 2. periode med 19-13.

Nu sad de fleste tilskuere i Amagerhallen nok med den tror, at Horsens var kørt trætte og at hjemmeholdet ville trække fra i anden halvleg, men Horsens Sarah Bersang ville det anderledes. Med 3 hurtige scoringer i indledningen af 3. periode får Sarah reduceret Amager føring til 38-37. Amagers Emilie Keller svarer igen med to 3’ere og bringer Amager foran 44-37. Amager holder fast i føringen i den resterende del af perioden og fører inden sidste periode med 56-47. Amager vinder 3. periode med 20-16.

Horsens holdet fighter intens gennem hele 4. periode for at nå op, men Amager holder hovedet koldt og kører sejren hjem på rutinen (Amagers Catharina Palm sætter 4 af 4 fra straffelinjen i kampens sidste minut). Amager vinder kampen 71-65 (17-18, 19-13, 20-16, 15-18). Horsens vinder sidste periode 15-18.

Stor ros til Horsens for en super holdindsats. Holdet spillede virkelig deres chance og var tæt på overraskelsen. 

For BK Amager scorede Catharina Palm 17, Lotte Tobiasen 15 og Emilie Keller 14 poiont.

For Horsens scorede Sarah Bersang 21, Rebecca Houmøller 11, Sophie Wich, Emily White og Isabella Duffill alle 7 point.

Sarah Bersang (21 point, 5 rebounds og 2 assists), Horsens IC

Falcon vinder københavneropgøret

27.01.2013

Der var tale om en meget vigtig kamp mellem Falcon og Hørsholm lørdag eftermiddag i ”Büllen”.

De to hold ligger henholdsvis nummer 3 og 4 og har vundet een kamp hver af de to tidligere meget tætte indbyrdes opgør. En sejr i den tredie kamp kan således blive vigtig hvis de to hold slutter turneringen med lige mange points.

Hørsholms to dominerende spillere begyndte stærkt. Therese Demand satte to 3ere lige efter hinanden og derefter scorede Maja Gerlyng-Hansen to 2ere. Således kom Hørsholm foran 10-4 og Falcon så ikke helt klar ud. Derefter havde Falcon et 10-0 run og 1. periode sluttede med en 19-17 Falcon føring. Falcons Jess Fuller fik sin 3. fejl i 8. minut og Falcon spillede hele 2. periode uden sin dominerende centerspiller.

Falcon begyndte 2. periode med et zonepres, dog uden den store succes og tabte perioden 9-16 og en pauseføring til Hørsholm på 33-28.

3. periode begyndte med at de to hold byttede scoring. Jess Fuller kom stærkt tilbage og scorede 8 ud af Falcons første 13 points og Falcon fik et lille 4 point break på 43-39. 3. periode sluttede 46-44 til Falcon.

I begyndelsen af 4. periode fik Falcon endelig skabt lidt afstand med 3 ubesvarede scoringer, 2 af Jess Fuller og een fra Sofie Vincents Nielsen. Så scorede Hørsholm en 2er og en 3er og der var tæt kamp igen. Ved Falcon føringen 60-53 scorer Hørsholms Amalie Bonde en lang 3er med under 1 minut igen.

Falcon tager timeout og flytter bolden op. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe. Derefter scorer Nathalie Toft 2 points til stillingen 58-62.

Falcon tager timeout og flytter igen bolden op. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe til 64-58. Herefter fejler Hørsholm Falcons Elisabeth Brynaa som sætter begge straffe til 66-58 (19-17, 9-16, 18-11, 20-14).

Topscorer for Falcon Elisabeth Brynaa med 21 points og for Hørsholm 79ers Therese Demand med 17 points.

Referat skrevet af  Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk

Stats fra dagens kamp i DL

26.01.2013

Stats fra dagens 3 kampe i DL er gået galt da de er blevet uploadet.

Der mangler de sidste minutter fra alle kampe.

Stats er nu ved at blive indlagt manuelt og forventes at være fuld tilgængelige i løbet af søndagen.

Stadium All Star 2013 - 3-points shootout

24.01.2013

Deltagerne til Stadium All Star 2013 - 3-points shootout som afvikles lørdag den 9. februar i Bülowsvejhallen, på Frederiksberg er nu fundet.

De 6 skarpskyttere der skal dyste i Stadium 3-point shootout er:

 

  •  Helle Kritiansen, Lemvig Basket (udvalgt pga. % i DL)
  •  Ida Tryggedsson, SISU (udvalgt pga. % i DL)
  •  Julie Ravn, Horsens BC (valgt af coaches)
  •  Emilie Fogelstrøm, BK Amager (valgt af coaches)
  •  Alexandra Chili, Værløse BBK (valgt af DBJO/Basketinfo)
  •  Ivana Udovalieva, Lemvig Basket (valgt af DBJO/Basketinfo)

Hvem er hot - Hvem er not?

Mød selv op i Bûllen lørdag den 9. februar. Billet til hele arrangementet koster kun kr. 35,- og kan købes i døren.

Preview for dameligaens runde 16

24.01.2013

Falcon coach, Ole John Nielsen, giver i denne runde hans bud på dameligaens runde 16:

Værløse - Lemvig (lørdag kl. 14.30)

Værløse har tabt med 19 points hjemme og med 12 points ude mod Lemvig. Begge hold er inde i en opadgående formkurve. Der er nok ingen tvivl om en Lemvig sejr, men Værløse har holdet til at skabe en spændende kamp. Lemvig vinder med 9 points.  

BK Amager – Horsens (lørdag kl. 15.00)

Begge hold har lige spillet mod Falcon og giver således lette muligheder for en sammenligning. BK Amager bliver bedre og bedre. Susie Kruse’s ”comeback” giver holdet en ekstra dimension, selvom hun stadig ser lidt rusten ud.

Det er en fornøjelse at se hvordan Horsens kæmper ufortrødent videre trods alle nederlagene. Horsens har allerede spillet een gang hos Amager med et større nederlag som reultat. Amager vinder med 33 points.  

Falcon-Hørsholm (lørdag kl. 16.00)

Dette er rundens mest åbne kamp. For begge hold gælder det vel om at blive nummer 3? De to hold har mødt hinanden ude og hjemme, med kneben hjemmesejr i begge tilfælde. Begge hold vil presse og spille kvikt og der skulle være basis for god underholdning. Vi tipper sjovt nok en kneben Falcon sejr.

SISU-Åbyhøj (søndag kl. 17.00)

Søndag aften i Kildeskov er ikke sjovt for nogen modstandere. Måske slukker de lyset når SISU er foran med 30 points . det er sket før (ved et uheld). SISU har vundet alle kampe klart og det sker også søndag aften. Ida TP var i hopla i SISUs seneste kamp i Hørsholm og SISU vinder med 37 points med en stor usikkerheds margin.  

Dansk basketinfo - Nyt nummer på gaden

24.01.2013

Januar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin præsentere de to hold til damernes Stadium All Star Game 2013, samt deltagerne ved 3- points konkurrencen ved samme arrangement!

Derudover er der dækning fra årets pokalfinaler og meget, meget mere stof fra både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

2 kampe på 2 dage

20.01.2013

Fra ikke at spille turneringskamp i 1½ måned spiller Falcon nu to dage i træk, hvilket tydeligvis er langt bedre end de lange pauser.

Horsens var på besøg i ”Büllen” efter at have været i Lemvig dagen før. Kampen var på papiret en oplagt sejr for Falcon, men sidst de to hold spillede ”drillede” Horsens hjemmeholdet helt ind i 2. halvleg.

For Falcon på guardpladsen startede den tidligere Horsens-spiller, Josefine Sørensen, da Josefine Vincents i Amager-kampen fik sin egen tand gennem sin egen læbe og blev syet med flere sting.

Horsens kom foran 2-0 inden Falcon kom i gang. Falcon pressede på og var foran 25-8 efter 1. periode med scoringer af 7 forskellige spillere. Tidligt i 2. periode var det klart at løbet var kørt og begge hold brugte resten af kampen til at eksperimentere og få spillet alle spillere.

Falcon fordelte sine scoringer på alle 12 spillere med mellem 4 og 17 points. Jess Fuller fra Falcon havde sin sædvanlige double double (17p+10rebs) med kun 19 minutters spilletid. Horsens havde 8 forskellige spillere på scoringslisten.

Falcon vinder sikkert med 86-38 (25-8, 17-9 , 21-11, 23-10).

Som kommentatoren i den kolde Bülowvejshal sagde i sit oplæg til kampen, så havde det været lettere at presentere alle tilskuerne end spillerne.

Topscorer for Falcon blev Jess Fuller med 17 point, mens Sarah Bersang satte 10 point for gæsterne.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk  .

Langsom start blev til storsejr

20.01.2013

Lemvig Basket og Horsens Pirates tørnede sammen for anden gang på to uger, og endnu en gang blev det en sikker hjemmesejr til vestjyderne, som vandt 108-57.

For Lemvig gav kampen mulighed for at ryste skuffelsen fra pokalfinalen af sig, men der skulle gå næsten 20 minutter inden Lemvig for alvor fik styr på sit spil, og dermed kampen.

Fra kampens start var det gæsterne fra Horsens, som var bedst, og særligt Rebecca Houmøller havde en god dag i Lemvig. Som sidst holdene mødtes var Horsens skarpe på skuddene, og selvom Lemvig burde være advaret, så kunne piraterne skabe en føring på 4-8. Lemvig havde samtidig svært ved at fine vej til kurven gennem Horsens hurtige og aggressive forsvar, og det begrænsede pointhøsten en del. Først mod slutningen af perioden fik Lemvig lukket hullet til piraterne, så holdene kunne gå til pause helt lige, 18-18.

I anden periode fik Lemvig bedre fat i forsvaret, hvilket gjorde det vanskeligere for Horsens at komme til gode afslutninger, men holdene fulgtes fortsat pænt ad, da Horsens igen viste god fightervilje. Midt i perioden får Lemvig et forspring på 29-24 og får bedre kontrol over kampen. Det udnyttes til at udbygge forspringet til 44-30 ved halvleg.

Lemvig starter også tredje periode bedst og udbygger fortsat føringen. Mange byder ind hos hjemmeholdet, så pointene fordele på mange hænder, og kollektivet bliver bedre og bedre. Samtlige spillere tager ansvar i begge ender af banen, og det lader endelig til, at Lemvig er ved at have spillet pokalfinalen ud af hovedet. Med tre minutter igen er føringen oppe på 70-42 og kampen afgjort. Horsens har svært ved at finde vej til pointene, men får til gengæld lukket bedre af forsvarsmæssigt de sidste minutter af perioden, så stillingen inden de sidste 10 minutter er 71-42.

Kampens sidste periode er igen domineret af Lemvig, som aldrig slækker på koncentrationen og sikrer sig en sikker sejr og et godt udgangspunkt inden de sidste seks kampe i grundspillet. Særligt glædeligt for hjemmeholdet var det, at samtlige spillere kom godt i gang. Hele tre spillere kom over 20 point, og der er mange gode præstationer at tage med videre fra hele holdet. Hos Horsens var det særligt Rebecca Houmøller, der gjorde sig bemærket med 17 point og en skudprocent på hele 86.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 29p, Mallory Moore 23p (11 reb/5 assist), Emily Hatch 22p (11 reb), Sarah Schicher 15p, Helle Kristiansen 10p, Karina Pedersen 4p, Tine Kristiansen 2p, Okako Adika 2p, Nanna Hansen 1p

Horsens point: Rebecca Houmøller 17p, Sarah Bersang 8p, Emily White 8p, Sophie Wich 7p, Julie Ravn 7p, Eva Bonde 6p, Sofie Frandsen 4p

Tæt i Aabyhallen

20.01.2013

Sidst de to hold mødtes blev det til en flot sejr for Aabyhøj over et hold, som ellers har lagt sig noget højere i tabellen.

Der var derfor lagt op til en spændende kamp i Åbyhallen, men hjemmeholdet manglede noget at den tænding, energi og agressivitet, som prægede sidste møde. Alligevel blev kampen ganske tæt.

De to hold fulgtes ad gennem de meste af kampen, som først fandt en afgørelse i de sidste minutter, hvor gæsterne fra Værløse holdt hovedet koldt og kunne rejse tilbage i Sjælland med en sejr på 70-64.

For Aabyhøj var det første kamp efter julepausen, og tilbage var Kelly Meredith efter en længere orlov. Det var derfor lidt spændende at se, hvrodan hun faldt ind på holdet, men det gik nu meget fint. Hun var første Aabyhøj spiller på måltavlen og med en flot 3-points scoring stod det 2-3. Sådan bølgede kampen frem og tilbage i første periode, hvor ingen af holdene fik mere end 3 points forspring på noget tidspunkt.

Begge hold var klar til at spille, og stillingen 15-15 var et fint billede at holdenes indbyrdes styrke efter første periode. Anden periode startede med et 9-2 run til hjemmeholdet, hvilket fik Jesper Johansen til at kalde time-out ved stillingen 24-17.

Værløse fik justeret og lukkede hullet til 24-24. Igen kunne holdene så bytte point, og følges pænt ad til halvlegsstilling 35-35. Værløses  Alexandra Chilli var brændvarm for udeholdet og en evig trussel for Aabyhøj, som ikke fandt en løsning til at stoppe hendes scoringer, hvoraf hele 13 point blev scoret i anden periode.

Tredje periode kommer til at ligne de 2 øvrige, dog med Værløse et skidt foran det meste af vejen.  To minutter før pause er Aabyhøj bagud med blot 2 point. De to sidste minutter tilhører dog udeholdet, der tilkæmper sig en række straffekast, som alle bliver eksekveret med stor sikkerhed.
Hjemmeholdet er bagud med 5 point (43-48) inden sidste periode, og det ser ud til at momentum er hos Værløse, som også bringer sig på 43-52.

Føringen på 9 point holder indtil midt i perioden, hvorefter Aabyhøj skaber ny spænding i kampen ved at skære forspringet ned til en enkelt scoring. 59-61 efter en flot 3-points scoring fra Sophie Kjems-Krognos, og der mangler 3½ minut. Værløses absolut bedste spiller, Alexandra Chilli tager dog ansvar, og scorer nu tre gange.  Med et minut tilbage har Aabyhøj dog kontakt, og Julie Høier gør det til 64-65 med en 3-points scoring. Desværre løber resten af hjemmeholdets indsats ud i sandet, og det bliver ikke til mere. Værløse kan hjemtage sejren 64-70 og får dermed en revanche.

Set med Aabyhøj briller et noget trist nederlag. Tidligt i kampen var der gode muligheder for at slå et hul, men det sidste manglede i dag. Værløse spillede kontrolleret i kampens sidste minutter og lod sig ikke stresse.
Med hele 33 point og scoringer i mange pressede situationer var Alexandra Chilli en væsentlig del af Værløses succes i dag. Bedst reboundende for udeholdet var Janet Hatfield med 10 styks af slagsen. Selvom det kneb mange gange med udblokninger, så vandt Aabyhøj alligevel reboundspillet, hvor flere spillere bød ind med en 6-7 stykker. Kelly Meredith blev topscorer for Aabyhøj med 19 point, og glædeligt er det, at hele 6 af hjemmeholdets spillere scorede 6 eller flere point.

Begge hold kan glæde sig over en fin kamp, og publikum fik spænding til sidste minut.

Topscorere Aabyhøj: Kelly Meredith 19p, Maria Steen Jespersen 13p, Julie Høier 9p

Topscorere Værløse: Alexandra Chilli 33p, Rikke Fabricius 12p