Nyheder

Falcon besejrer Aabyhøj IF

16.02.2013

Det var kun 3 runder siden Falcon vandt med 11 points en onsdag aften i Åbyhallen, så det var med en vis selvtillid at Falcon lørdag eftermiddag gik på banen i Bülowvejshallen mod Åbyhøj.

Første periode viste at der ikke var meget at have selvtilliden i. Holdene så ud som om de havde aftalt at ingen skulle spille forsvar. Man byttede scoringer og 1. periode sluttede 22-22.

I 2. periode skiftede Falcon forsvar og Åbyhøj havde det svært mod zone-forsvaret. Falcon vandt perioden 22-7 til pausestillingen 44-29.

I begyndelsen af 3. periode fik Falcons Elisabeth Brynaa slået en tand løs og det tog noget af koncentrationen fra Falcon. Åbyhøj vandt tredie periode 18-14 til stillingen 58-47 og kampen var åben igen.

Falcon begyndte 4, periode med et 10-0 run og så var kampen reelt afgjort. Jess Fuller var kampens store spiller med 34 points og 14 rebounds.

Falcon vinder kampen med 77-58 (22-22, 22-7, 14-18, 19-11).

Topscorer for Falcon: Jess Fuller 34 points
Topscorer for Aabyhøj IF: Maria Steen Jespersen 18 point

Referatet skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Buzzerbeater afgjorde kampen i Fire Arena

16.02.2013

79ers snakkede inden og under kampen at ikke give muligheder för Amager at komme ind i kampen hvis vi er foran med 10-12 p.

Budskabet var måske ikke tydligt nok för hjemmeholdet giver Amager chancer at komme ind i kampen 3-4 gange. Amager spiller (undantaget de förste 10 min) meget stabilt i hele kampen. För hjemmeholdet er det meget svingende i intensitet og i besluttninger i alt för mange perioder, dessvaer får så Amager chancen og tar den med at score på kampens sidste skud, 80-83.

Period 1: 24-13 En god energi fra start og det ser ud som det positive spill fra de sidste kamperne også er på plads i denne kamp. 79ers er foran med 24-13 og tillaetter Amager at score kun 3 p de sidste 6 min af perioden.

Period 2: 21-25 79ers starter perioden godt men mister intensitet og at spille sammen som hold i angreb midt i perioden, fra at vare foran med 29-25, er pludsligt Amager tilbage på bane nog stillingen er 30-26 med 6 min tilbage af perioden. 79ers lykkes med at få stop i forsvar og er foran med 45-38 i pausen.

Period 3: 24-19 I pausen fokuserede vi på de ting der havde fungeret fint og vi sku pröve at at fler af disse perioder. Vi vil starte god tog med energi og intensitet på. Perioden starter med noget helt andet. Vi har slet ikke den energi og intensitet i forsvar der skal til og sammen med et meget ”individuellt angreb” er Amager foran med 47-48. Efter en time-out får 79ers lit bedre styr på tingen og vi afslutter perioden med at score 12-0 og stillingen er inden den sidste perioden 69-47 til hjemmeholdet.

Period 4: 11-26 I sidste perioden har vi ikke energi nok at vinde de bolder vi har chancen til. Amager scorer 5 3p den sidste perioden og hjemmeholdet spill går meget i stå. Trods det har vi chancen til sidst, men med lit dårlige besluttninger og ja… Amager får den og lykkes score på kampens sidste skud. 80-83.

Scoring 79ers: Sara Pedersen 17, Maja Gerlyng 12, Amalie Bonde og M-L Blyme 10

Scoring BK Amager: Catarina Palm 22, Maria Dinesen 15, Emilie Fogelström 13

Kampens firestarters: Sara Pedersen (79ers) og Maria Dinesen (BK Amager)

SISUs damer vandt ni-forestillingen i Farum Arena

15.02.2013

Anden kamp i Værløse BBKs 1000-tilskuere-arrangement onsdag aften var damekampen mellem Værløse og SISU. Det var ikke alle 1000 tilskuere, der blev til den sene kamp. Men trods det sene tidspunkt var der var en del tilskuere, der blev til (første del af) damekampen. Med en Alexandra Chili (34 points/8 reb) som lokomotiv lykkedes det Værløse at udfordre denne sæsons suveræne tophold, men måtte gå fra banen med et 14 points nederlag.

Kampen startede med et par hurtige scoringer af SISU, men så startede Chili og efter 4 min var Værløse foran 13-8 og det var ret tydeligt at SISU ikke havde givet Alexandra Chili megen opmærksomhed og gav hende en del frie skud. Fra stillingen 15-15 satte SISU sig tungt på kampen og kom foran med 8-9 points, specielt Kiki Lund var kommet for at spille. Trine Duelund var også ret effektiv i den del af kampen.

I starten af anden periode kom SISU foran med 11, men med flotte scoringer af Chili, Verena Bachler og Etta Andersen gjorde at Værløse åd sig tilbage. Takket være en sidste sekunds 3 p scoring fra SISU’s Nathalie Reshard blev pausestillingen en fire points føring til SISU: 40-44.

I stort set alle SISUs kampe i denne sæson er holdet kommet flyvende ud fra pausen, og efter bare 1:16 af 3.periode var SISU da også foran med otte og stillingen nåede også at blive 44-53. Men det lykkedes Værløse at holde stand og med en 3’points scoring fra Verena Bachler midt i perioden blev SISU’s forspring cuttet til 49-53. SISU og Værløse fulgtes ad gennem resten af 3 periode, så stillingen efter 3.periode var 55-61.

I 4.periode løb Værløse tør for energi og SISU’s pres fik fat på Værløse. Med 12 turn overs i fjerde periode gled kampen fra Værløse og SISU fik opbygget en gedigen føring. Angrebsmæssigt havde Malone og Kiki Lund det for let. Men Værløse fandt lidt energi til slut og fik cuttet SISU’s føring til 14 point.

Kampen sluttede efter en kamp, der blev spillet på SISUs præmisser og Værløse blev presset til at spille 40 min i et tempo som i sidste ende endte med at knække hjemmeholdet. SISU spillede ikke fejende flot basketball, men var imponerende effektive, ikke mindst Malone, Kiki Lund og Ida Tryggedsson Preetzmann. Så da kampen sluttede langt ude på aftenen stod der 71-85 på tavlen og SISU kunne tage hjem efter ”another day at the office”.

Værløse tog hjem med nogle fingerpeg om nogle ting der skal forbedres. Men holdet fik også set at der er ting, der fungerer selv om det er mod rækkens suveræne #1. Slutspillet går i gang med kvartfinalen mod Hørsholm om under en måned. Kampen viste også at Alex Chili er en dygtig scorer, der har skudstyrke til at score 34 points mod mestrene.

Preview for dameligaens runde 19

14.02.2013

Horsens BC vil umiddelbart tro på hjemmebanesejre i den kommende weekend; men håber dog…. !

Hørsholm 79ers vs. BK Amager (lørdag kl. 15.00)

Hørsholm har nylige sejre i bagagen og har bla vundet over Lemvig, mens Amager senest har tabt til Værløse. Men i november, hvor Amager tog i mod Hørsholm, vandt Amager faktisk komfortabelt.

Vi tror dog ikke, at Amager kan vinde denne kamp; men vi tror, at den kan blive tæt. Catharina Palm er i hopla, og hvis spillere som Ida Klussmann og Lotte Tobiasen rammer dagen, kan de godt drille Hørsholm.

Falcon mod Åbyhøj (lørdag kl. 16.00)

De to hold matcher hinanden godt, hvilket de to foregående kampe også har vist. Begge hold har meget gode skytter. Sidst holdene mødtes, vandt Falcon med 11 point og første gang vandt Åbyhøj med 14 point.

Det er umiddelbart altafgørende for Åbyhøj, om de kan få lukket ned for Fuller. Får hun først plads, og rammer hun dagen, så kan det se sort ud for Åbyhøj. Men begge hold vil helt sikkert gerne vinde og have point. Vi mener, at kampen kan gå begge veje.

Værløse vs. Horsens BC (søndag kl. 13.45)

De to første kampe mellem de to hold blev til store sejre til Værløse. For store set med Horsens BC’s øjne. Og det vil holdet og træneren helt sikkert prøve at råde bod på.

Horsens har udviklet sig, spiller bedre sammen - også i forsvaret; men de mangler især fysik under kurven. Her har Værløse har et stærkt hold i Hatfield, Bachler og Fabricius, og så har Værløse oven i købet Alexandra Chili, Dokkedal og mange flere. Men Horsens har også talenter, og de vil kæmpe, og det er så her vi håber på en overraskelse.

SISU vs. Lemvig (søndag kl. 17.00)

SISU har vundet de to første kampe og pokalkampen stort, så der er ikke ingen tvivl om at Lemvig ønsker at gøre et bedre indtryk.

Men selvom Lemvig har fysik og generelt er stærke, har de det svært mod netop SISU. SISU har dog som hold på det sidste ikke helt levet op til sædvanlig standard, selvom Camilla Blands og Marie Malone begge er i topform. På trods af Lemvigs ønske om at vinde, tror vi på en sejr til SISU.

 

Helle Kristiansen skød Lemvig på 2. plads

14.02.2013

Med en sikker sejr på 64-42 over Falcon sikrede Lemvig sig 2. pladsen i grundspillet med tre runder tilbage.

Hjemmeholdet leverede en solid indsats kampen igennem, men Helle Kristiansen lyste særligt op med 20 point (6 3ere), 5 rebounds og 2 steals. Selvom Falcon kom bedst i gang og i starten havde en lille føring, så sad Lemvig på spillet i størstedelen af kampen, og det var helt fortjent at vestjyderne vandt, og dermed kom tilbage på vindersporet efter nederlaget til Hørsholm.

Efter en god start af Falcon, kom Lemvig i gang på blandt andet 3 point fra Helle Kristiansen, og mod slutningen fik værterne en lille føring på 18-13. I starten af anden periode kom Simona Bartkova godt i gang for Falcon med flere gode scoringer, men lemvig fastholdt alligevel føringen.

Spillet er ikke flydende for nogen af holdene, og der bliver kæmpet godt om positionerne, ikke mindst mellem Emily Hatch og Jessica Fuller under kurven, hvor der bliver givet og taget. Ingen af holdene får for alvor gang i scoringen og perioden slutter 10-10. Sidst i perioden bliver der come back til Louise Pedersen, der har siddet ude med en skade det meste af et år for Lemvig.

Med en føring på 28-23 ved halvleg er kampen stadig åben, men efter en lidt sløv start af begge hold kommer Lemvig for alvor i gang, og med et run på 10-2 øges afstanden til 40-25. Det giver ro i spillet hos hjemmeholdet, mens gæsterne må forcere lidt, men Falcon mangler effektiviteten i angrebet til at lukke hullet igen. Spillet bliver i slutningen af perioden rodet, og det går også ud over pointene, som ikke falder så hurtigt i kurven. Perioden slutter med en føring til Lemvig på 46-28.

I kampens sidste 10 minutter kæmper Falcon for at hente det tabte, men Lemvig spiller kontrolleret og holder konstant afstand til gæsterne, og der bliver ikke igen for alvor spænding om kampens udfald.

Med sejren er Lemvig nu sikre på at slutte på ligaens 2. plads og kan nu blot afvente, hvem modstanderen bliver i kvartfinalerne.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 20p, Sarah Schicher 12p, Ivana Udovalieva 10p, Mallory Moore 9p (5stl), Emily Hatch 8p (10 reb), Karina Pedersen 5p

Falcons point: Simona Bartkova 11p, Jessica Fuller 11p (20 reb), Elisabeth Brynaa 8p, Julie Abildgaard 5p, Josefine Sørensen 3p, Emilie Klint 2p, Sofie Vincent 2p

Målfest i Fire Arena

14.02.2013

De tilskuer der kom på besög i Fire Arena onsdag aften fik se en rigtig målfest fra hjemmeholdets side.

Trods at 79ers en gang emellem mister fokus og ikke kommunikered som forventet i forsvar er det kun i förste perioden det er en taet kamp.

79ers vinder til sidst med 96-64.

Period 1 26-23: 79ers startede kampen bedst og er foran 11-4 efter 3:30. Julie Ravn scorer 2 gange fra 3 p linien og helt pludsligt kommer Horsens ind i kampen og er foran 13-14 efter 6 min. Holden skifter scoringer indtil pausen med 79ers foran med 26-23.

Period 2 31-12: 79ers justerer et par ting i forsvar og presser Horsens til et par turn-overs. Efter de förste 5 min af perioden er stillingen 37-30. 79ers skifter tempo i kampen og tvinger Horsens til turn-overs og pressede afslut, de sidste 5 min af perioden vinder hjemmeholdet med 20-7 og stillingen i halvleg er 57-37.

Period 3 19-17: Selvom vi snakkede meget om kommunikation, få stop og press på bold og justere vores forsvar kommer vi ikke igang med vores spill. Horsens kaemper hårdt og lykkes også score mod et forsvar der mangler intensitet en gang emellem. Scoringen efter perioden er 76-54.

Period 4 20-10:  Hjemmeholdet lykkes afslute kampen positivt og med vores normale forsvar får vi også lit nemmere at forstå og laese forsvar. Vi lykkes også laese og bruge missmatch situationer ind i faeltet 2-3 gange. Mange spillere på hjemmeholdet spillede positive minutter og det er godt inden de sidste kamperne i grundspillet.

Scoring 79ers: Anne Deleuran 16, Line Piechnik 15 og Maja Gerlyng 14
Scoring Horsens: Julie Ravn 16, Rebecca Houmöller 11, Sarah Bersang 10

Kampens firestarters: Anne Deleuran (79ers) og Julie Ravn (Horsens)

 

Preview for dameligaens runde 18

12.02.2013

Head Coach for Hørsholm 79ers, Johan Enbom, kommer med hans bud på runde 18s tre midtuge kampe:

Basket i vinterferien!

Efter weekenden med All-Star kamp er der så 3 kampe onsdag aften. For de hold der skal over storebælt kan det måske betyde noget? Der burde være spændende kampe for alle fans af damebasket. Topkamp i Lemvig (#2 mod #3) og ”Doubleheader” i Farum Arena med målsætning om 1000 tilskuere… Spændende!

Lemvig – Falcon (onsdag kl. 18.30)

Emily Hatch fik en tur på skadestuen under All-Starkampen; det lyder dog som om hun skal spille og det betyder meget for kampen. Falcon har i hele sæsonen haft det svært mod Lemvig. Tror det bliver svært også i denne kamp, mest fordi det er på udebane og efter lang rejse onsdag aften. Tror Lemvig vinder med 7 p.

Hørsholm – Horsens (onsdag kl. 19.00)

Den sidste kamp mod Lemvig viste vi god indstilling og at vi kommer til at arbejde hårdt resten af sæsonen. I denne kamp forventer vi et kæmpende Horsens og en kamp der kræver fokus og indstilling i 40 min. Tror at hjemmebanen har en betydning og at vi lykkedes med vores plan. Sejr med 11 for 79ers.

Værløse – Sisu (onsdag kl. 21.00)

Hvor mange tilskuere kommer til Farum denne aften? 1000? Jeg håber det lykkedes! Værløse mod Sisu burde ikke være nogen tæt kamp. Men hvis nu der skulle være 1000 Værløse-fans som skaber en stemning som vi ikke ser til mange kampe og hvad hvis Værløse rammer alt…? Jeg tror der skal mere til. Sisu er vant til mange tilskuere fra kampene i EuroCup og har flere spillere der har erfaring nok. Tror Sisus tempo afgør det til sidst og de vinder med 20 p

Endn flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også DBJO, medarrangør af Stadium All Star 2013 havde både rapporter og fotograf på plads lørdag eftermiddag i Büllen.

DBJO´s fotograf Svante Brink fik fanget disse fotos med sin linse. 

Flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også Robert Dines Rasch var en tur forbi Bülowsvejhallen i lørdags til Stadium All Star 2013 og har sendt disse fotos til DL.

Fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Thorbjørn Wangen var forbi Stadium All Star 2013 i lørdags og fik blandt mange knips med kameraret taget disse fotos.