Nyheder

SISU slår Falcon i topkampen

24.02.2013

DL-turneringsprogrammet er noget ”ujævnt” i denne sæson. Der må være en dybere mening med det? Det har dog den fordel at man kan huske hvordan det gik sidst man spillede mod hinanden. Så for Falcon, som for alle de andre hold, gælder det om at kunne hænge på SISU længere og længere ind i kampen – gøre det en lille smule bedre fra kamp til kamp.

For et par uger siden hang Falcon på i to perioder. Begge hold spiller i deres faste rytme. SISU spiller m-m i 1. halvleg og zone og zonepres i 2. halvleg. Falcon begynder i m-m og skifter så lidt frem og tilbage i løbet af kampen.

Dagens kamp begyndte i et rimeligt højt tempo. Af og til gik det så strækt at alle 12 aktører havde svært ved at følge med. I første periode blev der byttet scoringer. SISU fik nogle lette FB-scoringer, mens Falcon måtte arbejde lidt hårdere for sine scoringer. 1. periode ender 18-16 blandt andet på 3 hurtige scoringer af indhopperen Freja Christensen. I det hele taget var de Falconspillere der kom ind fra bænken virkelig klar til at spille.

I begyndelsen af 2. periode blev der igen byttet scoringer. Falcon fik et lille mini-break i midten af perioden 28-20  og 32-20. Derefter sluttede SISU perioden af 8-0. Falcon fik lige lagt plaster på blødningen med periodens sidste scoring til pausestillingen 34-30.

SISU begynder 3. periode med et 6-0 run og denne kamp begynder at ligne forestillingen for et par uger siden. Falcon kommer i modsætning til sidst tilbage med back to back 3-points scoringer af Sofie Vincents og Josefine Vincents til føringen 47-41 og boldbesiddelse. Hvorefter SISU slutter perioden med et 8-0 run til 47-49.

4. periode begynder nervøst for begge hold og med 5 minutter tilbage er stillingen 51-54. Så knækker kæden for Falcon og/eller SISU skruer op for gassen til 51-61 og 53-65. Falcon har ikke flere kræfter tilbage og kan bruge resten af kampen på at øve sig i at flytte bolden op ved hjælp af timeouts. SISU vinder 60-71 (18-16, 16-14, 13-19, 13-22).

Topscorer for hjemme- og udebanehold: Sofie Vincents Nielsen, Falcon 17 points Camilla Blands, SISU 17 points

 Rreferatet skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk

Surt for 79ers

23.02.2013

Planen var der og chancen var også der, men hvis du som hold ikke tager chancen og giver dig selv muligheden at vinde så vinder du heller ikke nogen kamp mod et tophoöd i ligaen.

Hjemmholdet tvinger Lemvig til 29 turn-overs, men har også 23 rebounds mindre end Lemvig. 79ers tabte mod Lemvig med 57-69.

Period 1 9-10 En ”lowscoring” start kan vi sige. Holden skifter scoringer og perioden er meget taet. Hjemmeholdets taktik fungerer fint i starten og man har godt styr på de fokuspungter holdet snakket om, undantaget udblokering og rebounds. Det betyder trods at den ”förste taktiken” er der, bliver det lit för svaert hvis Lemvig får 1, 2 og 3 ekstra muligheder i vaert angreb. Efter et par justeringer ser det lit bedre ud men vi får ikke den muligheden at vare foran med 5-6 p, i sted er det Lemvig der för i pausen.

Period 2 16-20 I 9 af de 10 minutterne i perioden ser det ud som i förste perioden. Holden skifter scoringer og med 1 minut igen af perioden er 79ers foran med 25-23. På den sidste minutten scorer Lemvig 0-7, ikke för at de aendrer noget uden mest för at 79ers mister fokus og i princip giver modstanderen bolden og chancerne.

Lemvig går til paus med en föring på 25-30, hvor Sarah Schicher har scoret 7 p og har 10 rebounds.

Period 3 16-13 I pausen justerer hjemmeholdet en par ting og i perioden ser det også bedre ud. 79ers styr tempot og får også fler chancer. Scoringen indtil den sidste perioden er 41-43.

Period 4 16-26 I sidste perioden går 79ers angreb lit i stå og bevegelserne för at komme til gode muligheder er ikke helt der. Til sidst bliver det en kamp hvor 79ers skal score hurtigt og få tidligt stop i spillet. Lemvig scorer fra straffelinien og vinder også kampen med 57-69.

Scoring 79ers: Maja Gerlyng 16, Anne Deleuran 11, Sara Pedersen 8

Scoring Lemvig: Mallory Moore 22, Emily Hatch 18, Sarah Schicher 11

Kampens firestarters: Anne Deleuran (79ers) og Mallory Moore (Lemvig)

Preview for dameligaens runde 20

22.02.2013

Værløses head coach, Jesper Johansen, giver her hans bud på 2 sidste runde af dameligaens grundspil:

Selv om der er to runder tilbage af grundspillet er en stor del af placeringerne i grundspillet allerede afgjort. Det er helt sikkert at

1.plads: SISU; 2.plads: Lemvig; 3.plads: Falcon; 4. og 5.pladserne deles mellem Hørsholm og Værløse; 6. og 7.pladserne deles mellem Åbyhøj og BK Amager; 8.plads: Horsens BC.

Hørsholm 79ers – Lemvig (lørdag kl. 13.30)

Ser man spiller for spiller kan Hørsholm ikke matche Lemvig rent fysisk. Hatch fra Lemvig er i mine øjne den spiller, der betyder mest for sit hold i Dameligaen. Hun havde ikke en imponerende kamp i sidste runde, så det bliver interessant om hun kommer tilbage og sætter nogle ting på plads.

Hørsholm tabte deres kamp i sidste weekend (BK Amager) efter en meget tæt afslutning. Samtidig tvivler jeg på om Hørsholm kan vinde to gange i træk over Lemvig.

MEEEEEN Hørsholm går frisk til sagen, er ikke bekymret for at gå i krig med Lemvigs store spillere. Samtidig har Hørsholm holdet til at køre Lemvigs guard Ivana Udolieva træt. Det er absolut ikke i Værløses interesse, at Hørsholm vinder, så jeg tipper en sejr til Lemvig :)  

Falcon – SISU (lørdag kl. 13.30)

Interessant kamp. SISU vil gøre alt for at holde statistikken med 0 nederlag i grundspillet. Men Falcon har det aggressive spil, der kan slå SISU-maskinen ud af kurs. Omvendt har SISU spillerne, der kan få Falcons in-side spiller Fuller i fejlproblemer.

Det virker som om SISU har krammet på Lemvig. Så hvis der er et hold der burde kunne udfordre SISU er det Falcon. SISU vinder efter en hård kamp med masser af temperament.

Horsens BC-Åbyhøj (lørdag kl. 14.00)

Horsens BC har hjemmebane og vil sikkert gå efter overraskelsen. Men Åbyhøjs amerikaner og Maria Jespersen er for store mundfulde, ikke mindst da Åbyhøjs øvrige spillere også byder ind.

Horsens chance er at få Åby i fejlproblemer tidligt i kampen, ellers er det svært som udeforstående at se hvordan Horsens kan slå Åbyhøj i Åbyhallen. Åbyhøj vinder med ca 10 p.  

BK Amager – Værløse (lørdag kl. 14.30)

Værløse har vundet de to forrige  kampe mellem de to hold. BK Amager har i den sidste uge spillet to neglebidende kampe med 1 sejr og 1 nederlag. Værløse slog – ikke overraskende – Horsens i sidste weekend og vil gerne fortsætte vejen mod slutspilskampene med en sejr over Amager.

Men Amager kan spille helt fantastisk i Amagerhallen og derfor skal man ikke lægge for meget i Amagers nederlag i onsdags i Åbyhallen. Hvis Amagers Sussie Kruuse stadig bliver holdt ude vil Værløse have et fysisk overtag og burde vinde reboundstatistikken.

“Alt kan ske i damebasket” og  “bolden er rund” osv., men Værløse vinder. Det er svært at forudse  hvor stort.    

Fotos fra Aabyhøj IF - BK Amager

21.02.2013

Fotograf Thorbjørn Wangen havde sit kamera med til onsdagens DL-kamp i Aabyhallen hvor Aabyhøj IF  havde besøg af BK Amager.

Tæt kamp i Aabyhallen

21.02.2013

Kampen denne onsdag aften mellem Åbyhøj og BK Amager var afgjort både spændende og i høj grad præget af, at hvert hold dominerede hver sin halvleg.

Kampen startede ganske lige med scoringer i begge ender frem til stillingen 13-13, hvorefter BK Amager i den grad styrede begivenhederne og stort set scorede efter behag.

Efter 7 minutter havde gæsterne scoret ikke mindre end 25 point, og første periode sluttede 18-29. Ikke mindst Catharina Palm Jensen dominerede i begge ender for gæsterne fra BK Amager. Foruden godt spil af BK Amager var det et hjemmehold uden vilje og energi under egen kurv, uden aftaler, uden kommunikation og uden hjælpeforsvar.

Og på trods af muligheden for at snakke tingene igennem (Thomas Press så bestemt ikke fornøjet ud) fortsatte denne tendens i anden periode. Dog fik Åbyhøj stoppet lidt af blødningen og kunne gå til pause ”kun” bagud med 10 point ……. 37-47.

Der er vist ingen hemmelighed, at der blev talt med store ord i the-pausen. Og en ændring af forsvaret til zone betød for alvor et skift i spillet på banen. Nu var der vilje i forsvaret – nu blev forsvaret taget seriøst. Desuden viste Åbyhøj’s spillere langt større bredde, hvilket betød scoringer af nogle af de spillere, der før pausen havde været mere anonyme. Både Bianca Morsø, Sophie Kjems-Krognos, Kia Fisker og Julie Høier kom på tavlen og hjalp Åbyhøj tilbage i kampen med en genfundet tro på, at det måske alligevel kunne lykkes – 3. periode slutte med stillingen 53-59 (og BK Amager blev holdt nede på kun 12 point).

Fjerde periode udviklede sig til lidt af en gyser – og flere af de fremmødte tilskuere viste engagement og var bestemt med til at skabe en super stemning i hallen. Åbyhøj fik endelig fat midt i perioden og bragte sig for første gang foran ved stillingen 64-63. I takt med hjemmeholdes fornyede kampvilje var det også tydeligt, at BK Amager fik lidt gummiarm ….. for alvor var momentum nu med Åbyhøj. Og i en hæsblæsende afslutning kunne Åbyhøj række armene i vejret ved slutstillingen 70-69.

Det kunne bestemt også være gået anderledes, hvis BK Amager havde haft heldet med sig i sidste skudforsøg, der ramte ringen og ”stolpe ud” For BK Amager var det som tidligere skrevet især Catharina Palm Jensen, der dominerede – godt hjulpet af Emilie Keller, der satte 4 tre-point-scoringer.

For hjemmeholdet var Maria Steen Jespersen kampens spiller med 19 point, 11 rebound og 7 assist. Men også flot spil af Bianca Morsø med 13 point viste klasse. Og så skal Tanja Laursen fremhæves for en fantastisk indsats i forsvaret – ikke mindst i anden halvleg, hvor hun stort set lukkede Catharina Palm Jensen ned.

Dansk Baskeinfo - Nyt nummer på gaden

21.02.2013

Nyt nummer for februar 2013 er på gaden.

I dette nummer kan du blandt læse om 2 x Stadium All Star for herrer og damer. BL-profilen Bonell Colas, Rander Cimbria og om "Verdens længste dommerbord".

Du finder bladet ved at klikke her.

Fotos SISU - Lemvig Basket

18.02.2013

Fotograf James Hjertholm var på plads i Kildeskovshallen til søndagens topkamp i DL og fik skudt disse fotos.

SISU slår Lemvig med 73-55

18.02.2013

I dag var fjerde gang Dameligaens tophold mødtes i denne sæson og de har nu spillet tre ligakampe og én pokalfinale mod hinanden.

De tre første kampe vandt SISU forholdsvis let med omkring 30 point hver gang, men fortiden tæller ikke meget i basketball.

Slutspillet nærmer sig, og begge hold ved godt, at hvis de fortsætter med deres stabile spil, er der gode chancer for, at de mødes igen i april i finalerne. Og Lemvig vil meget gerne finde ud af, hvordan de kan slå mestrene.

Hjemmeholdet begyndte bedst i en kamp, hvor begge hold spillede tæt forsvar. Marie Malone fik tidligt scoret 6 point, og SISU vandt første periode 15–9. Gæsterne fra Lemvig fik ikke bolden ind til deres bedste spiller, Emily Hatch. Hun blev godt dækket op af Trine Duelund, kom ikke fri til skud og scorede kun 3 point i hele kampen.

I anden periode fortsatte det samme spil. Ivana Udovalieva var motoren i Lemvigs angreb. Hun tog enten selv bolden til kurven, satte sine medspillere op eller skød udefra. Ivana scorede 20 point i kampen, deraf 12 på 3’ere. SISUs angreb gik lidt i stå, og de kunne ikke finde vejen til kurven. Lemvig vandt anden periode 18–14, og dermed var halvlegsstillingen 29–27 til SISU.

Hjemmeholdet startede anden periode med zoneforsvar og pres over hele banen. Tempoet i kampen gik op, og begge hold spillede god basket.

Efter de første fem minutter af tredje periode var stillingen 40–40, og kampen var fuldstændig åben. Men derefter begyndte SISUs forsvar at give Lemvig store problemer, og de kunne ikke længere finde de åbne skud. SISU fik lukket forsvaret, stjal mange bolde og spillet bolden hurtigt op ad banen. Det resulterede i mange åbne hopskud, som ramte kurven. De sidste 15 minutter kørte hjemmeholdet over gæsterne med 33 point mod 15 og vandt dermed kampen med samlet 73–55. Lemvig spillede en god kamp, især i forsvaret, men fik store problemer mod presforsvaret.

Ivana var deres bedste spiller med 20 point. Emily scorede kun 3, men tog 12 rebounds. Mallory Moore var også dygtig, scorede 10 point og tog 7 rebounds.

Hos SISU spillede hele holdet en god kamp i forsvaret, især da holdet begyndte at presse. Fire spillere endte med tocifrede pointtal: Ida Tryggedsson og Trine Duelund 15 hver, Marie Malone 13 (10 rebounds) og Iben Soltau 12.

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige efter kampen: "Jeg synes, at vi havde nogenlunde styr på kampen her til aften. Lemvig fik ikke scoret meget inside, men på den anden side fik de taget for mange angrebs-rebounds. Vores angreb var rodet i første halvleg. Vi var langsomme og slet ikke så aggressive, som vi plejer at være. Men i anden halvleg fik vi kørt tempoet op og dermed sejren hjem."

Værløse BBK slår Horsens BC

18.02.2013

Værløse startede bedst og kom foran 10-4 og 12-6. Stort set alle points blev scoret af Værløses større piger Rikke Fabricius og Janet Hatfield. Sidst i perioden meldte Safia Sheikh og Alex Chili sig ind i kampen med ni points. For Horsens scorede Sofie Wich 7 points i 1.periode der sluttede 25-13.

I 2.periode kom Horsens bedst fra start og de første fem minutter af perioden vinder Horsens 10-2, så stillingen dermed er 27-23. Værløse svarerede igen med et 9-4 run. Stadig var det Janet Hatfield og Rikke Fabricius der var mest scorende for Værløse, men der var også scoringer fra Dokkedal og Bachler. For Horsens var Sarah Bergsang og Rebcca Houmøller aggressive og trak fejl på Værløse. Horsens endte med at vinde 2.periode 11-14, så stillingen ved pausen 36-27 til Værløse.

Efter pausen gentog historien sig. I starten af 3. periode åd Horsens lidt af Værløses forspring og 3 min inde i perioden var stillingen 40-35. Værløse formåede at få tempo i spillet op og fik et 13-2 run til stillingen 53-37. Perioden slutter 57-40.

4. periode scorede begge hold flittigt - i alt scorede de to hold 48 points i 4.periode. For Værløse var det mest Janet Hatfield og Alex Chili, men også Etta Andersen og Rikke Fabricius scorede. Horsens fik meget ud af Sarah Bergsangs drives mod kurven og Eva Bonde hjalp også til med scoringerne.

Kampen sluttede 84-61 i en kamp, der havde nogle flotte perioder, men nok ikke går over i historiebogen med fantastisk spændende basketballkampe. 

Fotos Falcon - Aabyhøj IF

17.02.2013

Robert Dines Rasch var forbi lørdagens kamp i Bülowsvejhallen og fangede disse fotos med sin linse.