Nyheder

SISU - Lemvig Basket resultat fastsat

04.12.2012

Kampen mellem de 2 tophold i DL den 25. november, blev som bekendt afbrudt i slutningen af 3. periode, da al strøm forsvandt i Gentofte og omegn.

DBBF´s Turneringsudvalg har ny behandlet sagen ud fra dommernes indberetning samt begge klubbers kommentarer til den uheldige udsættelse af kampen.

Stillingen 69-39 til SISU som var scoren da strømmen gik, bliver også kampens slutresultat.

For god ordens skyld skal det lige nævnes af afgørelsen er godkendt af begge klubber.

Stillingen og stats i DL er samtidigt blevet ajourført.

Hvordan så SISU ud efter 6 hårde EC-kampe?

02.12.2012

Der var ikke tvivl om at skulle BK Amager tage en sejr eller tæt på, så var det i dagens opgør hvor Sisu stillede til start uden 2 af holdets store profiler, Tea Jørgensen og Marie Malone.

1. periode: Det var en noget famlende start af Sisu holdet i dagens opgør der gav troen på at det kunne blive en lige kamp. BK Amager var foran at par gange i perioden før sisu til sidst fik lukket af i forsvaret og kunne gå til periode pause med en smal førring på 4 point.

Godt spil af især Ida Preetzmann og Camilla Blands var med til at bringe Sisu i front. 15-19 til Sisu efter de første 10 minutter.

2. periode: Tempoet et gear op af Sisu og hullet var slået. BK amager kunne ikke følge med i sisus opskruede tempo. Iben Soltau kunne lægge bolde frit i kurven flere på hinanden følgende angreb. BK Amager kunne ikke i starten af perioden få lagt bolden i kurven hos modstanderen og det var reelt i den periode at kampen blev afgjort. Sisu fik bragt sig i front med 18 point ved halvleg.

Ida Preetzmann med 17 point var den helt store oplevelse. Ida kunne ubesværet skyde 3 points skud og kig til kurven (næsten) som det passede hende.

3. periode: Ikke meget at berette begge hold bytter point og en periode hvor tempoet gik en anelse ned. Dog havde BK amager en kort opblomstring hvor man fik taget lidt af Sisus forspring. Men mod slutningen af perioden fik SISU fat igen og fik bragt sig tilbage i front med 18 point.

4. periode: Hjemmeholdet kom godt i gang og fik bragt scoren ned på -13 point før Sisu og især IDA TP fik sat et endeligt punktum. Perioden ud holdt Sisu et forspring på 18 point.

Ingen tvivl om at Sisu er et klasse hold som med sikkerhed spiller om guldmedaljer ved sæsonens afslutning. Set ude fra virker det som om at hjemmeholdet er for imponerede at Sisu og ikke rigtigt tror på egne evner. For at kunne slå Sisu er men nødt til at være der i 40 min. alle mand.

SISU vinder kampen med 61-79 (15-19,10-24-,16-16,20 -20).
Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 17 point
Sisu: Ida T. Preetzmann 30 point

Kampens spiller WOM: Ida T. Preetzmann

En klar sejr til 79ers

02.12.2012

Kampen var knap i gang, før Martin Madsen valgte at tage en time out. Men hverken den eller en hurtig udskiftning af første line up gav de ønskede resultater.

Brændte skud, et forsvar, der ikke var på plads og turnovers prægede Horsens spil denne første periode, mens Hørsholm scorede hurtigt og let i den anden ende. Horsens fandt ikke sig selv eller hinanden. Desuden kom de i fejlproblemer. Perioden sluttede 7- 20.

I 2. periode har Hørsholm et run på 10- 0 før Horsens får scoret. Men så kommer de også tilbage med tempo og energi. Et flot comeback, der viste lyst til at angribe kurven og et forsvar, der  fungerede. 2. periode kunne Horsens have vundet, hvis ikke de havde brændt deres sidste skud 8 sek. før tid. Hørsholm vælger at tage en time out, får sat deres spil op, og Horsens tillader en fri Laura Dalsgard at score en 3’er i sidste sekund. Perioden ender 17- 18.

Stillingen før halvleg er 24-38.

Efter halvleg kommer Hørsholm absolut bedst fra start. Horsens angreb er meget individualistisk. Bolden bliver ikke spillet rundt og Hørsholm stjæler bolden. Horsens kommer for langsomt op ad banen og kommer derfor flere gange ikke til skudforsøg, inden 24 sek. uret løber ud.

Spillet fungerer ikke for Horsens, som nu er meget frustrerede og igen kommer i fejlproblemer. Sarah Bersang må ud med 5 fejl. Alt ser derimod ud til at lykkes for Hørsholm. De har i denne periode ingen problemer med at komme til frie skud eller til kurven. 3. Periode er således en gentagelse af 1. periode: 7- 26. Der står nu 31- 64.

Kampen er afgjort, og det bærer sidste periode præg af.
Horsens dækker i periodens dog tæt op, og Hørsholm kommer ikke til så mange afslutninger; men i angrebet har Horsens ikke overblik til at spille hinanden, hvilket resulterer i mange individuelle beslutninger og forsøg, der ikke lykkes. Hørsholm vinder uden problemer kampen.
Perioden ender 12- 13. Og kampens resultat er således: 41- 77
Selvom det for Horsens BC stadig ser sort ud, så er det vigtigt, at frustrationer og panik igen erstattes af tro, vilje, gejst og samspil. 

Åbyhøj IF vinder i Søndersøhallen

02.12.2012

Lørdagens opgør i Søndersøhallen var præget af to skadesramte hold.

Åbyhøj var uden to af Åbyhøjs tre største profiler Kelly Meredith og Sofie T.P. og Værløse var uden Janet Hatfield, Hanna Shiekh, Marian Sheikh og Berit Schelde.

I fravær af profiler måtte andre spillere steppe op.  For Åbyhøj spillede Julie Højer en flot kamp (19 p/8 reb). Altid farlige Maria Jespersen scorede 24 points, hvoraf 10 p var fra straffekastlinien.

For Værløse spillede Safia Sheikh (18p/6 reb) en flot kamp for Værløse og Rikke Fabricius sled hårdt under kurven (20 points/7 reb).

Kampen startede med et lille overtag fra Åbyhøj, men Værløse fik midt i perioden udlignet til 11-11. Efter 1.periode var Værløse foran 21-20.

I 2.periode fulgtes de to hold ad. Der var ikke noget større forskel end 3 points mellem de to hold.

For Værløse var Safia Sheikh og Rikke Fabricius eneste trusler. Julie Højer var en en-mands hær for Åbyhøj.
Ved en scoring fra Tine Randrup i sidste sekund kunne Åbyhøj bringe sig for an med 37-39 - kampen var stadig helt åben.

I 3.periode startede med et momentum fra Åbyhøj. Åby gik fra 2 points føringen ved pausen til 41-57 midt 3.periode. Åbyhøj var flyvende og Værløse havde svært ved at finde løsninger på at åbne Åbyhøjs forsvar.

Anden halvdel af 3.periode udvekslede holdene scoringer, så efter 3.periode var stillingen 46-60.

I 4.periode fortsatte dominansen og på et tidspunkt var Åbyhøj foran med 20 points. Værløse blev ved at kæmpe og en solid afslutning af hjemmeholdet var at kampen kun blev et 12 p nederlag.

Slutfacit var altså en 12 points sejr på  60-72. Det var ikke nogen køn kamp, men begge hold kæmpede hårdt hele kampen.

Det blev altså til en fortjent sejr til Åbyhøj og den indbyrdes kamp mellem de to hold er således 1-1.

Topopgør i Büllen

01.12.2012

De to hold havde ikke spilet mod hinanden siden den 6 oktober hvor Lemvig vandt på hjemmebane med 62-54, hvis man da ellers kunne se resultatet på tavlen bag reklame-banneret.

Begge hold kom med dårlige oplevelser. Falcon havde tabt i Hørsholm og Lemvig var bagud med over 30 points, da lyset gik i Kildeskovhallen i søndags.

De to hold fulgtes ad i første periode som Lemvig vandt 21-19. Det var især Lemvigs Mallery Moore som førte sig frem med 14 points ud af de 21.

I anden periode fik Lemvig skabt sig et hul. Det var lige meget hvilket forsvar Falcon dækkede, så kunne de ikke stoppe de fysiske stærke spillere fra Lemvig, som kunne gå til pausen med en 30-41 føring.

Lemvig udbyggede føringen i tredie periode til 44-62. I fjerde periode havde Falcon et 11-0 run og kom ned på 8 points afstand og kom aldrig tættere. 

Lemvig Basket vinder kampen med 73-62 (19-21, 11-23, 14-21, 18-11).

Topscorer for Falcon blev Jess Fuller med 19 points. For gæsterne scorede Mallery Moore 20 points.

Referent: Ole John Nielsen

Stats fra lørdagens kampe

01.12.2012

DL har desværre oplevet tekniske problemer med af få Livestats til at køre i lørdagens 3 kampe.l

Der arbejder på løse problemet og stats vil snarest være tilgængelig.

Preview for dameligaens runde 11

28.11.2012

Hrannar Holm skriver fra Frankrig:

Nu er det min tur at give bud på resultaterne i Dameligaen. I denne runde spilles der som sædvanligt fire kampe, og i hvert faldt 2 (måske 3) af dem kunne blive spændende. Lad os kigge på kampene.

Falcon - Lemvig (lørdag kl. 13.30)
Vi starter med ugens topkamp, hvor ligaens nr. 2 og 3 mødes i Bülowvejshallen. Falcon tabte, noget uventet, sidste uge mod et velspillende Hørsholm hold og de vil sikkert finde deres styrke igen. Lemvig spillede heller ikke så godt i sidste runde; de var bagud med 30 points mod SISU, da lyset slukkede i Kildeskovshallen. Det vi derfor har er to gode hold, som vil sikre sig plads i toppen af ligaen og snart genfinde deres bedste form til Pokal semifinalerne.

Begge hold har glimrende inside spillere i Jessica Fuller og Emily Hatch og de får sikkert scoret deres 20-25 points og taget deres 10-15 rebounds på lørdag, begge to. Men afgørende er hvad de andre spillere på holdene gør. Falcon er meget afhængig af hvordan skytterne rammer dagen, men Lemvig bygger mere op på at Ivana Udovalieva og Mallory Moore tager bolden ind til kurven til at skabe noget.

Falcon sætter pres på bolden på hele banen, men Ivana Udovalieva er en dygtig point guard og burde kunne håndtere det, i hvert faldt det meste af tiden. En ting som kunne afgøre kampen er fejlproblemer, dvs. hvis enten Jessica Fuller eller Emily Hatch kommer i fejlproblemer.

Begge hold kan vinde kampen, og svært at sige hvad der sker. Men jeg tror faktisk at Lemvig vinder, på grund af stærkere starting-five. Men de bliver nødt til at sætte lidt fokus på deres forsvar, mens de undgår fejlproblemer. Hvis de ikke dækker op på skytterne, kan Falcon løbe væk med sejren.

Horsens BC - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.00)
Det unge Horsens hold gæster Hørsholm Hallen, hvor  hjemmeholdet sidste uge viste måske deres bedste kamp i denne sæson. Det bliver lidt mere af det samme for Horsens. De kæmper og spiller og forsøger, men de har ikke evnen endnu til at slå de andre hold i ligaen, desværre.

Hørsholm vinder sikkert med 30-40 points.

Værløse - Åbyhøj (lørdag kl. 14.30)
En anden interessant kamp i weekenden. Værløse har endelig vist lidt stabilitet og vundet deres sidste to kampe. Jeg har altid haft tro på, at Værløse skulle have evnen til at være tæt på toppen i ligaen pga. deres dygtige og frem for alt, forskellige spillere.

Rikke Fabricus har vist godt spil og sammen med Alberte Dokkedal og de tre udlændinge burde holdet være klar favorit til kamp mod Åbyhøj, især hvis de får lukket deres forsvar. Gæsterne må måske undvære Sofie Tryggedsson, hun har forstuvet sit knæ og spillede i hvert fald ikke holdets sidste kamp.

Uden Sofie Tryggedsson har Åbyhøj kun to spillere der viser stabilitet, Kelly Meredith og Maria Steen Jespersen, og det bliver ikke nok til at vinde i Værløse. Jeg tror at hjemmeholdet vinder en sikker sejr, måske på omkring 15 points.

BK Amager - SISU (søndag kl. 14.30)
BK Amager er på vej op, uden nogen tvivl. Catharina Palm Jensen spiller glimrende, og ud over hende har de dygtige spillere der har vist godt spil på det seneste, sidst imod Åbyhøj, hvor de vandt på udebane. Jeg har set et par kampe med Amagerholdet og jeg synes, at de spiller bedre nu end de gjorde i starten af sæsonen. hvor vi vandt over dem med 90 mod 56. Men spørgsmålet er om de er blivet god nok til at spille op imod topholdet?

I skrivende stund sidder jeg i Sydfrankrig og forbereder SISU-holdet til kamp imod et af Europas allerbedste hold, Montpellier. Det er vores sidste Eurocupkamp og det ser desværre ikke ud som vi får vundet en kamp denne gang, medmindre alt lykkes i aften. Men alligevel er holdet blevet bedre over de sidste seks uger og jeg ved at vi møder op til kamp mod Amager som storfavorit, selvom vi måske ikke kan stille op med vores bedste hold, pga. skader. Mit bud er at SISU vinder 80-65.

 

Dameligaens ALL STAR kamp

27.11.2012

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 9. februar 2013!

Dette er datoen for dameligaens ALL STAR event, som vil indeholde camp for ungdomsspillere, ALL STAR kamp og andre events.

Falcon er atter værter ved arrangementet , så det hele afholdes i Bülowvejshallen. Kampen bliver ligesom sidste år ØST mod VEST.

Der vil komme mere info ud om hele arrangementet i starten af december. Vi glæder os til at se jer i hallen til en fantastisk basketball dag på Frederiksberg!