Nyheder

Fotos fra Aabyhøj IF - BK Amager

21.02.2013

Fotograf Thorbjørn Wangen havde sit kamera med til onsdagens DL-kamp i Aabyhallen hvor Aabyhøj IF  havde besøg af BK Amager.

Tæt kamp i Aabyhallen

21.02.2013

Kampen denne onsdag aften mellem Åbyhøj og BK Amager var afgjort både spændende og i høj grad præget af, at hvert hold dominerede hver sin halvleg.

Kampen startede ganske lige med scoringer i begge ender frem til stillingen 13-13, hvorefter BK Amager i den grad styrede begivenhederne og stort set scorede efter behag.

Efter 7 minutter havde gæsterne scoret ikke mindre end 25 point, og første periode sluttede 18-29. Ikke mindst Catharina Palm Jensen dominerede i begge ender for gæsterne fra BK Amager. Foruden godt spil af BK Amager var det et hjemmehold uden vilje og energi under egen kurv, uden aftaler, uden kommunikation og uden hjælpeforsvar.

Og på trods af muligheden for at snakke tingene igennem (Thomas Press så bestemt ikke fornøjet ud) fortsatte denne tendens i anden periode. Dog fik Åbyhøj stoppet lidt af blødningen og kunne gå til pause ”kun” bagud med 10 point ……. 37-47.

Der er vist ingen hemmelighed, at der blev talt med store ord i the-pausen. Og en ændring af forsvaret til zone betød for alvor et skift i spillet på banen. Nu var der vilje i forsvaret – nu blev forsvaret taget seriøst. Desuden viste Åbyhøj’s spillere langt større bredde, hvilket betød scoringer af nogle af de spillere, der før pausen havde været mere anonyme. Både Bianca Morsø, Sophie Kjems-Krognos, Kia Fisker og Julie Høier kom på tavlen og hjalp Åbyhøj tilbage i kampen med en genfundet tro på, at det måske alligevel kunne lykkes – 3. periode slutte med stillingen 53-59 (og BK Amager blev holdt nede på kun 12 point).

Fjerde periode udviklede sig til lidt af en gyser – og flere af de fremmødte tilskuere viste engagement og var bestemt med til at skabe en super stemning i hallen. Åbyhøj fik endelig fat midt i perioden og bragte sig for første gang foran ved stillingen 64-63. I takt med hjemmeholdes fornyede kampvilje var det også tydeligt, at BK Amager fik lidt gummiarm ….. for alvor var momentum nu med Åbyhøj. Og i en hæsblæsende afslutning kunne Åbyhøj række armene i vejret ved slutstillingen 70-69.

Det kunne bestemt også være gået anderledes, hvis BK Amager havde haft heldet med sig i sidste skudforsøg, der ramte ringen og ”stolpe ud” For BK Amager var det som tidligere skrevet især Catharina Palm Jensen, der dominerede – godt hjulpet af Emilie Keller, der satte 4 tre-point-scoringer.

For hjemmeholdet var Maria Steen Jespersen kampens spiller med 19 point, 11 rebound og 7 assist. Men også flot spil af Bianca Morsø med 13 point viste klasse. Og så skal Tanja Laursen fremhæves for en fantastisk indsats i forsvaret – ikke mindst i anden halvleg, hvor hun stort set lukkede Catharina Palm Jensen ned.

Dansk Baskeinfo - Nyt nummer på gaden

21.02.2013

Nyt nummer for februar 2013 er på gaden.

I dette nummer kan du blandt læse om 2 x Stadium All Star for herrer og damer. BL-profilen Bonell Colas, Rander Cimbria og om "Verdens længste dommerbord".

Du finder bladet ved at klikke her.

Fotos SISU - Lemvig Basket

18.02.2013

Fotograf James Hjertholm var på plads i Kildeskovshallen til søndagens topkamp i DL og fik skudt disse fotos.

SISU slår Lemvig med 73-55

18.02.2013

I dag var fjerde gang Dameligaens tophold mødtes i denne sæson og de har nu spillet tre ligakampe og én pokalfinale mod hinanden.

De tre første kampe vandt SISU forholdsvis let med omkring 30 point hver gang, men fortiden tæller ikke meget i basketball.

Slutspillet nærmer sig, og begge hold ved godt, at hvis de fortsætter med deres stabile spil, er der gode chancer for, at de mødes igen i april i finalerne. Og Lemvig vil meget gerne finde ud af, hvordan de kan slå mestrene.

Hjemmeholdet begyndte bedst i en kamp, hvor begge hold spillede tæt forsvar. Marie Malone fik tidligt scoret 6 point, og SISU vandt første periode 15–9. Gæsterne fra Lemvig fik ikke bolden ind til deres bedste spiller, Emily Hatch. Hun blev godt dækket op af Trine Duelund, kom ikke fri til skud og scorede kun 3 point i hele kampen.

I anden periode fortsatte det samme spil. Ivana Udovalieva var motoren i Lemvigs angreb. Hun tog enten selv bolden til kurven, satte sine medspillere op eller skød udefra. Ivana scorede 20 point i kampen, deraf 12 på 3’ere. SISUs angreb gik lidt i stå, og de kunne ikke finde vejen til kurven. Lemvig vandt anden periode 18–14, og dermed var halvlegsstillingen 29–27 til SISU.

Hjemmeholdet startede anden periode med zoneforsvar og pres over hele banen. Tempoet i kampen gik op, og begge hold spillede god basket.

Efter de første fem minutter af tredje periode var stillingen 40–40, og kampen var fuldstændig åben. Men derefter begyndte SISUs forsvar at give Lemvig store problemer, og de kunne ikke længere finde de åbne skud. SISU fik lukket forsvaret, stjal mange bolde og spillet bolden hurtigt op ad banen. Det resulterede i mange åbne hopskud, som ramte kurven. De sidste 15 minutter kørte hjemmeholdet over gæsterne med 33 point mod 15 og vandt dermed kampen med samlet 73–55. Lemvig spillede en god kamp, især i forsvaret, men fik store problemer mod presforsvaret.

Ivana var deres bedste spiller med 20 point. Emily scorede kun 3, men tog 12 rebounds. Mallory Moore var også dygtig, scorede 10 point og tog 7 rebounds.

Hos SISU spillede hele holdet en god kamp i forsvaret, især da holdet begyndte at presse. Fire spillere endte med tocifrede pointtal: Ida Tryggedsson og Trine Duelund 15 hver, Marie Malone 13 (10 rebounds) og Iben Soltau 12.

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige efter kampen: "Jeg synes, at vi havde nogenlunde styr på kampen her til aften. Lemvig fik ikke scoret meget inside, men på den anden side fik de taget for mange angrebs-rebounds. Vores angreb var rodet i første halvleg. Vi var langsomme og slet ikke så aggressive, som vi plejer at være. Men i anden halvleg fik vi kørt tempoet op og dermed sejren hjem."

Værløse BBK slår Horsens BC

18.02.2013

Værløse startede bedst og kom foran 10-4 og 12-6. Stort set alle points blev scoret af Værløses større piger Rikke Fabricius og Janet Hatfield. Sidst i perioden meldte Safia Sheikh og Alex Chili sig ind i kampen med ni points. For Horsens scorede Sofie Wich 7 points i 1.periode der sluttede 25-13.

I 2.periode kom Horsens bedst fra start og de første fem minutter af perioden vinder Horsens 10-2, så stillingen dermed er 27-23. Værløse svarerede igen med et 9-4 run. Stadig var det Janet Hatfield og Rikke Fabricius der var mest scorende for Værløse, men der var også scoringer fra Dokkedal og Bachler. For Horsens var Sarah Bergsang og Rebcca Houmøller aggressive og trak fejl på Værløse. Horsens endte med at vinde 2.periode 11-14, så stillingen ved pausen 36-27 til Værløse.

Efter pausen gentog historien sig. I starten af 3. periode åd Horsens lidt af Værløses forspring og 3 min inde i perioden var stillingen 40-35. Værløse formåede at få tempo i spillet op og fik et 13-2 run til stillingen 53-37. Perioden slutter 57-40.

4. periode scorede begge hold flittigt - i alt scorede de to hold 48 points i 4.periode. For Værløse var det mest Janet Hatfield og Alex Chili, men også Etta Andersen og Rikke Fabricius scorede. Horsens fik meget ud af Sarah Bergsangs drives mod kurven og Eva Bonde hjalp også til med scoringerne.

Kampen sluttede 84-61 i en kamp, der havde nogle flotte perioder, men nok ikke går over i historiebogen med fantastisk spændende basketballkampe. 

Fotos Falcon - Aabyhøj IF

17.02.2013

Robert Dines Rasch var forbi lørdagens kamp i Bülowsvejhallen og fangede disse fotos med sin linse.

Falcon besejrer Aabyhøj IF

16.02.2013

Det var kun 3 runder siden Falcon vandt med 11 points en onsdag aften i Åbyhallen, så det var med en vis selvtillid at Falcon lørdag eftermiddag gik på banen i Bülowvejshallen mod Åbyhøj.

Første periode viste at der ikke var meget at have selvtilliden i. Holdene så ud som om de havde aftalt at ingen skulle spille forsvar. Man byttede scoringer og 1. periode sluttede 22-22.

I 2. periode skiftede Falcon forsvar og Åbyhøj havde det svært mod zone-forsvaret. Falcon vandt perioden 22-7 til pausestillingen 44-29.

I begyndelsen af 3. periode fik Falcons Elisabeth Brynaa slået en tand løs og det tog noget af koncentrationen fra Falcon. Åbyhøj vandt tredie periode 18-14 til stillingen 58-47 og kampen var åben igen.

Falcon begyndte 4, periode med et 10-0 run og så var kampen reelt afgjort. Jess Fuller var kampens store spiller med 34 points og 14 rebounds.

Falcon vinder kampen med 77-58 (22-22, 22-7, 14-18, 19-11).

Topscorer for Falcon: Jess Fuller 34 points
Topscorer for Aabyhøj IF: Maria Steen Jespersen 18 point

Referatet skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Buzzerbeater afgjorde kampen i Fire Arena

16.02.2013

79ers snakkede inden og under kampen at ikke give muligheder för Amager at komme ind i kampen hvis vi er foran med 10-12 p.

Budskabet var måske ikke tydligt nok för hjemmeholdet giver Amager chancer at komme ind i kampen 3-4 gange. Amager spiller (undantaget de förste 10 min) meget stabilt i hele kampen. För hjemmeholdet er det meget svingende i intensitet og i besluttninger i alt för mange perioder, dessvaer får så Amager chancen og tar den med at score på kampens sidste skud, 80-83.

Period 1: 24-13 En god energi fra start og det ser ud som det positive spill fra de sidste kamperne også er på plads i denne kamp. 79ers er foran med 24-13 og tillaetter Amager at score kun 3 p de sidste 6 min af perioden.

Period 2: 21-25 79ers starter perioden godt men mister intensitet og at spille sammen som hold i angreb midt i perioden, fra at vare foran med 29-25, er pludsligt Amager tilbage på bane nog stillingen er 30-26 med 6 min tilbage af perioden. 79ers lykkes med at få stop i forsvar og er foran med 45-38 i pausen.

Period 3: 24-19 I pausen fokuserede vi på de ting der havde fungeret fint og vi sku pröve at at fler af disse perioder. Vi vil starte god tog med energi og intensitet på. Perioden starter med noget helt andet. Vi har slet ikke den energi og intensitet i forsvar der skal til og sammen med et meget ”individuellt angreb” er Amager foran med 47-48. Efter en time-out får 79ers lit bedre styr på tingen og vi afslutter perioden med at score 12-0 og stillingen er inden den sidste perioden 69-47 til hjemmeholdet.

Period 4: 11-26 I sidste perioden har vi ikke energi nok at vinde de bolder vi har chancen til. Amager scorer 5 3p den sidste perioden og hjemmeholdet spill går meget i stå. Trods det har vi chancen til sidst, men med lit dårlige besluttninger og ja… Amager får den og lykkes score på kampens sidste skud. 80-83.

Scoring 79ers: Sara Pedersen 17, Maja Gerlyng 12, Amalie Bonde og M-L Blyme 10

Scoring BK Amager: Catarina Palm 22, Maria Dinesen 15, Emilie Fogelström 13

Kampens firestarters: Sara Pedersen (79ers) og Maria Dinesen (BK Amager)

SISUs damer vandt ni-forestillingen i Farum Arena

15.02.2013

Anden kamp i Værløse BBKs 1000-tilskuere-arrangement onsdag aften var damekampen mellem Værløse og SISU. Det var ikke alle 1000 tilskuere, der blev til den sene kamp. Men trods det sene tidspunkt var der var en del tilskuere, der blev til (første del af) damekampen. Med en Alexandra Chili (34 points/8 reb) som lokomotiv lykkedes det Værløse at udfordre denne sæsons suveræne tophold, men måtte gå fra banen med et 14 points nederlag.

Kampen startede med et par hurtige scoringer af SISU, men så startede Chili og efter 4 min var Værløse foran 13-8 og det var ret tydeligt at SISU ikke havde givet Alexandra Chili megen opmærksomhed og gav hende en del frie skud. Fra stillingen 15-15 satte SISU sig tungt på kampen og kom foran med 8-9 points, specielt Kiki Lund var kommet for at spille. Trine Duelund var også ret effektiv i den del af kampen.

I starten af anden periode kom SISU foran med 11, men med flotte scoringer af Chili, Verena Bachler og Etta Andersen gjorde at Værløse åd sig tilbage. Takket være en sidste sekunds 3 p scoring fra SISU’s Nathalie Reshard blev pausestillingen en fire points føring til SISU: 40-44.

I stort set alle SISUs kampe i denne sæson er holdet kommet flyvende ud fra pausen, og efter bare 1:16 af 3.periode var SISU da også foran med otte og stillingen nåede også at blive 44-53. Men det lykkedes Værløse at holde stand og med en 3’points scoring fra Verena Bachler midt i perioden blev SISU’s forspring cuttet til 49-53. SISU og Værløse fulgtes ad gennem resten af 3 periode, så stillingen efter 3.periode var 55-61.

I 4.periode løb Værløse tør for energi og SISU’s pres fik fat på Værløse. Med 12 turn overs i fjerde periode gled kampen fra Værløse og SISU fik opbygget en gedigen føring. Angrebsmæssigt havde Malone og Kiki Lund det for let. Men Værløse fandt lidt energi til slut og fik cuttet SISU’s føring til 14 point.

Kampen sluttede efter en kamp, der blev spillet på SISUs præmisser og Værløse blev presset til at spille 40 min i et tempo som i sidste ende endte med at knække hjemmeholdet. SISU spillede ikke fejende flot basketball, men var imponerende effektive, ikke mindst Malone, Kiki Lund og Ida Tryggedsson Preetzmann. Så da kampen sluttede langt ude på aftenen stod der 71-85 på tavlen og SISU kunne tage hjem efter ”another day at the office”.

Værløse tog hjem med nogle fingerpeg om nogle ting der skal forbedres. Men holdet fik også set at der er ting, der fungerer selv om det er mod rækkens suveræne #1. Slutspillet går i gang med kvartfinalen mod Hørsholm om under en måned. Kampen viste også at Alex Chili er en dygtig scorer, der har skudstyrke til at score 34 points mod mestrene.