Nyheder

Emily Hatch årets spiller i DL

08.04.2013

I forbindelse med årets bronzekamp i DL, som Lemvig Basket vandt over Værløse BBK, blev årets spiller i DL kåret.

Og for 2. gang i træk blev det Emily Hatch fra Lemvig Basket. Emily har igen haft en meget flot sæson i Lemvig-trøjen hvor det i 27 kampe er blevet til samlet 938:59 minutter på banen.

Emily snitter 18,3 point, 12,4 rebounds og 2,2 assists pr. kamp og har scoret 495 point i løbet af sæsonen.

Det er spillerne fra de øvrige hold i DL der har stemt om årets spiller og Emily fik klart flest stemmer. Nr. 2 i afstemningen blev Maria Malone, SISU foran Alexandra Chili, fra Værløse BBK.

Foto taget af Simon Ravn, DBJO 

Lemvig Basket tog bronzemedaljerne igen

07.04.2013

Efter en intens kamp Værløse lykkedes det Lemvig Basket at forsvare bronzemedaljerne fra sidste sæson.

Dermed sluttede en flot sæson med metal om halsen på de vestjyske piger. Det var på forhånden ventet, at kampen ville blive en stor udfordring for Lemvig. Skuffelsen over nederlaget til Falcon i semifinalen tog tid at komme over, men efter en lidt usikker start blev det tydeligt, at Lemvig havde viljen til at slutte sæsonen med sejr.

Værløse kom hurtigst ud af startblokken og fik i kampens start opbygget en føring på 2-10. Gæsterne virkede tændte og opsatte på at vinde kampen. Lemvig havde til gengæld svært ved at få gang i angrebsspillet og måtte slide hårdt for at komme til fornuftige afslutninger, som så alligevel blev misbrugt. Allerede midt i perioden blev Sarah Schicher tildelt sin anden personlige fejl, hvilket ikke gjorde tingene nemmere for Lemvig. Sidst i peroden kom værterne dog lidt bedre i gang og i de sidste sekunder sørgede Mallory Moore og Karina Pedersen for at afstanden blot var 13-16 ved periodepausen.

Lemvig fastholder initiativet i starten af anden periode og da først Helle Kristiansen og derefter Karina Pedersen sætter 3 point overtager Lemvig føringen. Godt forsvar af hjemmeholdet bremser samtidig gæsternes offensiv, og Værløse har mere end svært ved at komme på tavlen. Lemvig kommer på 22-17 og fastholder føringen selvom Verena Bachler holder Værløse inde i kampen ved at være effektiv fra staffelinjen.

Ved halvleg er stillingen 35-27 til Lemvig, men kampen virker stadig åben. Værløse kæmper sig da også tilbage i kampen og spillet bliver meget intenst. Det bliver gået hårdt til hinanden fra begge hold, og der er mere fight end pænt spil. Spillet er dog jævnbyrdigt, hvilket betyder, at Værløse ikke for alvor får hentet ind på Lemvig igen. Mod slutningen af perioden kommer Emily Hatch for alvor i gang, og hun er med til at sikre Lemvig en føring på 49-40 inden sidste periode.

Alexandra Chili starter sidste periode med at sætte en lang 3er, og det ligner et sidste forsøg på comeback fra Værløse. Men Lemvig holder stand og sørger for at få de nødvendige point. Gæsterne tvinges til at satse, og det betyder blandt andet at flere spillere kommer i fejlproblemer. Selvom Lemvig holder en føring på omkring 8 point, så fornemmer man, at der ikke skal meget til før kampen kan vende til Værløses fordel, men hjemmeholdet spiller koncentreret og udnytter sine muligheder.

Det er absolut fortjent, at Lemvig kan slutte sejren med en sejr på 67-56 og fejre bronzemedaljerne med de ca. 150 fremmødte tilskuere.

Fotos herunder er stillet til rådighed af DBJO som var til stede til kampen. Fotos er taget af Simon Ravn.

SISU bringer sig foran 2-0

06.04.2013

Årets anden DM-finale mellem Falcon og Sisu gav endnu en Sisu sejr 54-77.

Jess Fuller var stadig ikke med for Falcon og Sisu var derfor endnu større favoritter end de var i forvejen.

Sisu kom bedst fra start 5-0. Elisabeth Brynaa fik bragt hjemmeholdet på tavlen med en 3er. Sisu fortsatte til 3-8 inden der kom gang i Falcon. Et lille 6-0 run bragte Falcon foran 9-8. Stik imod Falcons planer fik Kiki Lund lov til at sætte to 3ere i træk og så var katten lukket ud af sækken. Så byttede holdene scoringer og første periode endte 15-21.

Anden periode bliver en forsvarsmæssig intens affære som ender 8-14 til en pausestilling på 23-35.

Sisu begynder 3. periode med et 6-0 run og så er Falcon for alvor i problemer. Resten af tiden bliver een lang kamp for at komme tilbage og det lykkes ikke. Sisu øger stille og roligt føringen og ender med en sejr på 54-77 (15-21, 8-14, 12-21, 19-21).

Det var 2 points mindre end i den første DM finale.

Nu har Falcon søndag og mandag til at blive 24 points bedre. Der er en lille chance for at Jess Fuller kommer på banen på tirsdag i Kildeskovhallen.

Kamp 3 i bedst af 5 serien spilles på tirsdag kl. 19:00 i Kildeskovhallen.

For Falcon scorede Simona Bartkova 18 point mens SISU`s topscorer blev Ida Preetzman med 19 point.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk. 

 Fotos taget af Robert Dines Rasch.

SISU bringer sig foran 1-0

03.04.2013

Årets første DM-finale mellem SISU og Falcon gav som ventet en SISU sejr. 

Slutresultatet blev 68-43 efter at Falcon havde ført ved pausen. Men i en stærk 2. halvleg fik favoritterne vendt billedet.

Mon ikke flertallet af de 277 tilskuere blev lidt skuffede, da de ankom til Kildeskovshallen i går for at se den første DM-finale? Falcons store center og bedste spiller, Jess Fuller, var nemlig ikke at finde på banen men sad ikke-omklædt på bænken. Hun havde desværre forstuvet sin ankel til træning dagen inden kampen og kunne derfor ikke deltage.

SISU er, som udgangspunkt, klare favoritter i denne finaleserie: de har vundet sikkert over Falcon alle fem gange i denne sæson - i gennemsnit med 15 points forskel - og derfor var mange sikkert overbevist om, at dagens kamp allerede var afgjort, inden den startede, nu hvor Jess Fuller sad på bænken. Men Falcons spillere var klar til at kæmpe, og de gjorde alt, hvad de kunne, for at stoppe mestrene. SISU, til gengæld, spillede ikke i nærheden af det, de er vant til. De virkede ufokuserede i angrebet, men førte alligevel med 14–9 efter første periode, hvor begge hold havde svært ved at ramme kurvene.

Måske var spillerne nervøse; i hvert fald var skudprocenterne langt fra det, de plejer. Sofie Vincents Nielsen og Elisabeth Brynaa startede godt for Falcon, mens SISU meget prøvede at få bolden ind til Marie Malone. Men Falcon var godt forberedt på dette og dækkede hende hver gang op med 2–3 spillere. Åbne skud ramte heller ikke kurven for SISU. I anden periode fortsatte den rodede affære. Falcon fik bedre styr på sit spil, mens SISUs angreb gik helt i stå. Falcon nåede op på en 5-points føring, 20–25, inden Mathilde Colding-Poulsen satte en 3’er og reducerede føringen til 2 point. Derved vandt Falcon perioden 16–9 og førte dermed 23–25 ved halvleg.

Da anden halvleg startede, var det tydeligt, at SISU ville øge tempoet. De virkede skarpere og begyndte at ramme på deres skud; især Kiki Lund, som var brandvarm i anden halvleg og i alt scorede 11 point (alle i anden halvleg). Falcon fik også flere problemer med SISUs presforsvar og tabte mange bolde. Kort sagt, så kørte mestrene over gæsterne i anden halvleg. SISU vandt den samlet med 45–18 og kampen med 68–43. En 25 points sejr virkede stor efter en lige første halvleg, men da først SISU kom i gang, havde Falcon ikke meget at byde på.

For Falcon var Sofie Vincents Nielsen den bedste spiller, ramte fire 3’ere og scorede 16 point. Elisabeth Brynaa scorede 10. Simona Bartkova var også god og scorede 8 og tog 7 rebounds. Julie Abildgaard var stærk i forsvaret, tog 9 rebounds og scorede 4 point. Emilie Klint scorede 3 og Josefine Sørensen 2.

Efter en dårlig start spillede hele SISU holdet godt i anden halvleg. Kiki Lund scorede 11 og havde 6 assists. Marie Malone scorede 12 og tog 7 rebounds. Tea Jørgensen kæmpede godt. Hun tog 11 rebounds, stjal 5 bolde og scorede 8 point, men brændte alle sine 6 trepointsskud. Ida Tryggedsson scorede 9, Iben Soltau 8, Camilla Blands 6 (og 7 rebounds), Katrine Dyszkant 5, Trine Duelund 4, Mathilde Colding-Poulsen 3 og Signe Boye Knudsen 2.

Hrannar Holm, SISUs coach, udtalte efter kampen: "Det er altid svært at starte en finaleserie, særligt når man er kæmpe favorit, som vi er. Forventningerne hos spillerne selv er tårnhøje, og det kunne man godt se i aften. Men omvendt vidste jeg godt, at vi ville finde vores rytme i anden halvleg, når finalestresset var væk. Det gjorde vi så og vandt stort til sidst. Jeg glæder mig til næste kamp, hvor vi vil være klar fra start.

Foto taget af James Hjertholm.

Så er det finale-tid!

27.03.2013

Efter 84 kampe i grundserien, 8 kvart- og 5 semifinaler er de 2 hold der skal kæmpe om DM-guldet endelig fundet.

De sidste 2 sæsoners DM-vinderen SISU er klar til at kæmpe om guldmedaljer for 25. gang i klubbens historie, efter at have slået Horsens BC ud i kvartfinalen og Værløse BBK ud i semifinalen.

Modstanderen i bedst á 5 serien bliver Falcon, der vandt 2-1 i kampe over Lemvig Basket i semifinalen og over BK Amager i kvartfinalen. Det er 9. gang at Falcon er at finde i en DM-finale.

Med andre ord - SLAGET OM KØBENHAVN - kan begynde. 

Finaleserien begynder på tirsdag i Kildeskovshallen kl. 19:00 og herefter går det slag i slag indtil et af holdene har vundet 3 kampe.

Det endelige kampprogram ser således ud:

  • #1 SISU - Falcon tirsdag den 2. april kl. 19:00 i Kildeskovshallen

  • #2 Falcon - SISU lørdag den 6. april kl. 13:30 i Bülowsvejhallen

  • #3 SISU - Falcon tirsdag den 9. april kl. 19:00 i Kildeskovshallen

  • #4 Falcon - SISU lørdag den 13. april kl. 13:30 i Bülowsvejhallen (evt.)

  • #5 SISU - Falcon tirsdag den 16. april kl. 19:00 i Kildeskovshallen (evt.) 

 VEL MØDT

Bronzekampen fastlagt

27.03.2013

Med Falcons sejr over Lemvig Basket i aftes i den 3. og altafgørende semifinale blev det samtidig en kendsgerning af årets bronzekamp kommer til at stå mellem Lemvig Basket og Værløse BBK.

Kampen er allerede fastlagt og spilles lørdag den 6. april kl. 14:00 i VestjyskBankarena i Lemvig. 

Falcon tog finalepladsen

27.03.2013

Med en sejr på 63-72 tog Falcon den sidste finaleplads og blev dermed igen Lemvigs onde ånd i slutspillet.

Sejren var fortjent set over hele kampen, selvom Lemvig mod slutningen havde chancen for at tippe kampen til egen fordel. Men tættere på end 63-63 kom vestjyderne ikke.

Inden da havde Falcon spillet en god kamp, og allerede fra start sat sig på spillet. Lemvig fik ikke bremset gæsterne, som særligt i første periode udnyttede gæstfriheden med stor effektivitet. Kun et par forsøg blev misbrugt af Falcon, og Lemvig kom dermed allerede tidligt i kampen bagud. Midt i 1. periode var stillingen 8-16, og selvom Lemvig kom bedre med, så var Falcon skarpest og kunne gå til pause foran 14-28.

Lemvig hentede ind på føringen i starten af 2. periode, men hver gang afstanden kom ned omkring tre point lykkedes det Falcon at vende spillet og trække fra igen. Lemvig får mod slutningen af perioden afstanden ned på seks point, men inden halvleg er føringen igen øget til 39-48.

Hos Falcon var Jessica Fuller den store oplevelse i første halvleg, hvor hun lavede 19 point og var en afgørende faktor i forsvaret. Forsvarsmæssigt fortsatte hun det høje niveau i anden halvleg, men offensivt lykkedes det Lemvig at bremse hende. Desværre for Lemvig var andre klar til at tage over, og især Elisabeth Brynaa og Sofie Vincent gjorde det svært for hjemmeholdet.

Men Lemvig skal have ros for at kæmpe videre for finalepladsen og fra stillingen 51-59 inden sidste periode lykkedes det værterne at blive helt lige med Falcon. Ved stillingen 63-63 kunne kampen gå til begge sider, men i de sidste par minutter gik Lemvig i stå, og Falcon kunne sikre sig sejren.

Dermed møder Falcon SISU i finalerne, mens Lemvig tager i mod Værløse i kampen om Bronze.

Lemvigs point: Mallory Moore 22p, Ivana Udovalieva 18p, Emily Hatch 16p (12 reb), Karina Pedersen 3p, Sarah Schicher 2p, Nanna Hansen 2p

Falcons point: Jessica Fuller 20p (16 reb), Sofie Vincent 19p, Elisabeth Brynaa 17p, Josefine Vincent 8p, Simona Bartkova 8p

Værløse BBK fik ørene i SISU-maskinen

25.03.2013

For en uge siden spillede Værløse en semifinale, hvor Værløse førte stor del af tiden og kampen endte med en forholdsvis snæver SISU-sejr.

Selvom det kun var få der forventede en samlet sejr, var spørgsmålet om Værløse kunne overraske med en sejr på hjemmebane.

Værløse var ikke i nærheden!

Søndag eftermiddag delte et meget tændt SISU-hold regulære øretæver ud, da SISU slog Værløse 96-54 i Søndersøhallen.

Værløse lagde svagt fra start. En række forkerte beslutninger gjorde, at der skulle bruges 3 min på at få scoret første gang. Halvvejs i perioden var stillingen 4-13, med Værløse øjne var det den værst tænkelige start.
SISU havde held til at stresse Værløse, ikke mindst ved deres pres, som voldte betydeligt større problemer end i første semifinale. 

Efter første periode var SISU foran 21-9.

I anden periode var stadig et overtag fra SISU. SISU ramte på stort set alt (brændte kun tre skud hele 2.periode). Men da Marie Malone fik sin anden fejl allersidst i 1.periode betød det at Malone blev holdt ude i 2.periode.

Den svækkelse af SISU formåede Værløse ikke at udnytte og det var SISU i førersædet.

Rent scoringsmæssigt kom Værløse bedre med, hvilket betød at perioden endte 28-16 til SISU og pausestillingen var 49-25.

3.periode handlede for Værløse mest om at vise, at holdet kan spille bedre basketball end første halvleg. I perioder af 3.periode så Værløses spil faktisk pænt ud, men ikke nok til at holdet kunne komme tilbage i kampen.

Efter 3.periode stod der 44-76, 3.periode var således endt 19-27.

I fjerde periode løb kampen ud i sandet. Begge hold spillede deres yngre del af truppen.

Værløses in-side spillere fik et overtag under kurven og i fjerde periode var Rikke Fabricius og Janet Hatfield stort set de eneste der scorede for Værløse.

SISU spillede mesterskabsspil. Med al respekt for de to dygtige hold fra Lemvig og Falcon sendte SISU en tydelig besked til de to semifinalehold. Det hold af de to der skal spille mod SISU i finalen skal være MEGET klar for at tage guldet, for det tilhører SISU, hvis de rammer samme niveau igen.

Lemvig Basket vinder i Falcon

24.03.2013

Som den første semifinale mellem Lemvig og Falcon blev anden semifinale endnu mere intens og tæt.

Lemvig løb med en 55-56 sejr og har nu fået favoritværdigheden tilbage til Lemvig.

Kampen var i alle 40 minutter præget af dens vigtighed. Hvad den manglede i flydende underholdene basketball med masser af scoringer havde den til gengæld i spænding.

Lemvig begyndte bedst og kom foran 6-2. Falcon sluttede perioden bedst af og fik med 2 scoringer af Jess Fuller reduceret Lemvigs føring til 14-17.

Anden periode blev vundet 13-10 af Falcon. Ivana holdt Lemvig inde i kampen med 2 3-points scoringer. Ved pausen var man så at sige tilbage til start – blot med stillingen 27-27.

I tredie periode fortsætter holdene med at bytte scoringer. Ingen af holdene kan få et afgørende run sat ind og Lemvig har en 39-40 føring på vej ind i 4. periode.

I 4. periode får Lemvig et lille break med Ivana’s tredie 3-points scoring til en 49-55 føring og med kun 2 minutter tilbage begynder det at se sort ud for Falcon. Men Falcon begynder at spille agressivt på kurven og på 4 straffe-scoringer er Falcon pludselig tilbage i kampen og er kun bagud med 1 point. Falcons Simona Bartkova får tilkæmpet sig 2 straffe. Hun scorer på det første og får udlignet. Jess Fuller får rebounden på det andet og der kommer jump ball ud af situationen. Pilen peger Falcons vej. På det efterfølgende indkast bliver Falcon’s Sofie Vincents spillet fri til et mellemdistance skud som hun brænder. Lemvig’s Ivana løber afsted med rebounden og støder sammen med en Falcon spiller på midten af banen med 0,6 sekunder igen. Fejl på Falcon. Ivana brænder det første og scorer på det andet. Falcon bringer bolden op med en timeout og får løbet et play til et frit lang-skud som ikke går i.

Lemvig Basket vinder kampen med 55-56 (14-17, 13-10, 12-13, 16-16) .

Kamp 3 i bedst af 3 serien spilles på tirsdag kl. 18:30 i Lemvig.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

Jess Fuller, Falcon 18 points og Ivana Udovalieva, Lemvig Basket med 20 points.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk.

Foto: Robert Dines Rasch 

Intens semifinale i Lemvig

21.03.2013

Den første semifinale mellem Lemvig og Falcon blev intens og tæt, med alle de elementer, som skaber god underholdning. Desværre blev kampen også delvis præget af, at Lemvigs Emily Hatch tidligt måtte forlade kampen med en skade. Alligevel blev der spænding til det sidste, men Falcon trak en sejr på 64-72 i land, og er der med nu favorit til en plads i finalen.

Fra kampens start var begge hold lidt mærkede af, at det nu er slutspil, og dermed er presset lidt større. I de første minutter blev der ikke scoret mange point, hvilket både skyldtes koncentreret forsvar og manglende effektivitet hos begge hold. Lemvig får dog opbygget et lille forspring, uden der på nogen måde er stor forskel på holdene.

Allerede efter få minutter opstår den uheldige situation, hvor Emily Hatch vrider om på foden, og må hjælpes fra banen. Det skal Lemvig lige komme sig, over, og det udnytter Falcon til at få et lille overtag. Særligt Jessica Fuller tager for sig i spillet under kurven i fraværet af Emily Hatch, og Falcon overtager en smal føring. 3 point af Karina Pedersen, få sekunder før perioden slutter, betyder dog, at Lemvig kan gå til pause foran 15-13.

Fra starten af anden periode får Lemvig mere styr på spillet igen. Sarah Schicer spiller stærkt under kurven i begge ender. I forsvaret bevæger hun sig godt omkrign Jessica Fuller, og i angrebet udfordrer hun gang på gang. Lemvig får en føring på 21-15, hvorefter holdene igen bliver mere jævnbyrdige. Effektiviteten falder igen hos begge hold, og der bliver spillet meget fysisk i begge ender, hvilket ikke gør spillet kønnere. Lemvig holder perioden igennem en lille føring, og går til halvleg med en føring på 28-27.

Tredje periode tilhører Falcon, og det er reelt her afgørelsen falder. Sarah Schicher får hurtigt to fejl på kontoen, og dermed er hun lige med Jessica Fuller og kan ikke gå helt så aggressivt til værks. Samtidig kan Lemvig slet ikke få gang i scoringen, og Falcon kommer på 28-35, før Lemvig kommer i gang. Falcon er til gengæld blevet effektive i deres afslutninger og mange byder ind med point. Det stresser Lemvig en anelse, og gør ikke situationen nemmere for hjemmeholdet. Både Jessica Fuller og Sarah Schicer når at hente den 4. fejl inden holdene kan gå til pause med stillingen 37-50 til Falcon.

Det lægger presset helt over på hjemmeholdet, og situationen bliver ikke nemmere af, at Sarah Schicher på en lidt tynd fejl sendes ud af kampen med fem fejl. Karina Pedersen giver dog ny tro på tingene for Lemvig med to vigtige 3ere til stillingen 46-51, og det giver fornyet tro og overskud til værterne. En scoring af Ivana Udovalieva bringer afstanden ned på 3 point, og kort efter må også Jessica Fuller forlade banen med fem fejl. Alt i alt ligner det en åbning for et come back til Lemvig, men efter en kort stillingskrig kan Falcon trække lidt fra igen, og kræfterne begynder at slippe op hos hjemmeholdet. Hos Falcon viser Simona Bartkova sin rutine flere gange, og selvom Lemvig spiller sin chance, så kører Falcon sejren i hus.

Resultatet betyder, at presset er lagt over på Lemvig inden den 2. semifinale, som spilles lørdag kl. 13.30 i Bülowsvejhallen.

Om Emily Hatch bliver klar er usikkert, men Lemvig vil under alle omstændigheder kæmpe hårdt for at fremskaffe en tredje kamp, så der er langt op til mere spænding og intensitet i weekenden. 

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 20p, Karina Pedersen 13p, Mallory Moore 12p, Sarah Schicher 11p (10 reb), Tine Kristiansen 4p, Emily Hatch 2p og Nanna Hansen 2p.

Falcons point: Elisabeth Brynaa 18p, Jessica Fuller 18p (17 reb), Simona Bartkova 14p, Sofie Vincent 7p, Julie Abildgaard 5p, Josefine Vincent 4p, Freja Christensen 2p og Josefine Sørensen 2p,

Kamp 2 i bedst af 3 serien spilles på lørdag kl. 13:30 i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.