Nyheder

Værløse BBK fik ørene i SISU-maskinen

25.03.2013

For en uge siden spillede Værløse en semifinale, hvor Værløse førte stor del af tiden og kampen endte med en forholdsvis snæver SISU-sejr.

Selvom det kun var få der forventede en samlet sejr, var spørgsmålet om Værløse kunne overraske med en sejr på hjemmebane.

Værløse var ikke i nærheden!

Søndag eftermiddag delte et meget tændt SISU-hold regulære øretæver ud, da SISU slog Værløse 96-54 i Søndersøhallen.

Værløse lagde svagt fra start. En række forkerte beslutninger gjorde, at der skulle bruges 3 min på at få scoret første gang. Halvvejs i perioden var stillingen 4-13, med Værløse øjne var det den værst tænkelige start.
SISU havde held til at stresse Værløse, ikke mindst ved deres pres, som voldte betydeligt større problemer end i første semifinale. 

Efter første periode var SISU foran 21-9.

I anden periode var stadig et overtag fra SISU. SISU ramte på stort set alt (brændte kun tre skud hele 2.periode). Men da Marie Malone fik sin anden fejl allersidst i 1.periode betød det at Malone blev holdt ude i 2.periode.

Den svækkelse af SISU formåede Værløse ikke at udnytte og det var SISU i førersædet.

Rent scoringsmæssigt kom Værløse bedre med, hvilket betød at perioden endte 28-16 til SISU og pausestillingen var 49-25.

3.periode handlede for Værløse mest om at vise, at holdet kan spille bedre basketball end første halvleg. I perioder af 3.periode så Værløses spil faktisk pænt ud, men ikke nok til at holdet kunne komme tilbage i kampen.

Efter 3.periode stod der 44-76, 3.periode var således endt 19-27.

I fjerde periode løb kampen ud i sandet. Begge hold spillede deres yngre del af truppen.

Værløses in-side spillere fik et overtag under kurven og i fjerde periode var Rikke Fabricius og Janet Hatfield stort set de eneste der scorede for Værløse.

SISU spillede mesterskabsspil. Med al respekt for de to dygtige hold fra Lemvig og Falcon sendte SISU en tydelig besked til de to semifinalehold. Det hold af de to der skal spille mod SISU i finalen skal være MEGET klar for at tage guldet, for det tilhører SISU, hvis de rammer samme niveau igen.

Lemvig Basket vinder i Falcon

24.03.2013

Som den første semifinale mellem Lemvig og Falcon blev anden semifinale endnu mere intens og tæt.

Lemvig løb med en 55-56 sejr og har nu fået favoritværdigheden tilbage til Lemvig.

Kampen var i alle 40 minutter præget af dens vigtighed. Hvad den manglede i flydende underholdene basketball med masser af scoringer havde den til gengæld i spænding.

Lemvig begyndte bedst og kom foran 6-2. Falcon sluttede perioden bedst af og fik med 2 scoringer af Jess Fuller reduceret Lemvigs føring til 14-17.

Anden periode blev vundet 13-10 af Falcon. Ivana holdt Lemvig inde i kampen med 2 3-points scoringer. Ved pausen var man så at sige tilbage til start – blot med stillingen 27-27.

I tredie periode fortsætter holdene med at bytte scoringer. Ingen af holdene kan få et afgørende run sat ind og Lemvig har en 39-40 føring på vej ind i 4. periode.

I 4. periode får Lemvig et lille break med Ivana’s tredie 3-points scoring til en 49-55 føring og med kun 2 minutter tilbage begynder det at se sort ud for Falcon. Men Falcon begynder at spille agressivt på kurven og på 4 straffe-scoringer er Falcon pludselig tilbage i kampen og er kun bagud med 1 point. Falcons Simona Bartkova får tilkæmpet sig 2 straffe. Hun scorer på det første og får udlignet. Jess Fuller får rebounden på det andet og der kommer jump ball ud af situationen. Pilen peger Falcons vej. På det efterfølgende indkast bliver Falcon’s Sofie Vincents spillet fri til et mellemdistance skud som hun brænder. Lemvig’s Ivana løber afsted med rebounden og støder sammen med en Falcon spiller på midten af banen med 0,6 sekunder igen. Fejl på Falcon. Ivana brænder det første og scorer på det andet. Falcon bringer bolden op med en timeout og får løbet et play til et frit lang-skud som ikke går i.

Lemvig Basket vinder kampen med 55-56 (14-17, 13-10, 12-13, 16-16) .

Kamp 3 i bedst af 3 serien spilles på tirsdag kl. 18:30 i Lemvig.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

Jess Fuller, Falcon 18 points og Ivana Udovalieva, Lemvig Basket med 20 points.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk.

Foto: Robert Dines Rasch 

Intens semifinale i Lemvig

21.03.2013

Den første semifinale mellem Lemvig og Falcon blev intens og tæt, med alle de elementer, som skaber god underholdning. Desværre blev kampen også delvis præget af, at Lemvigs Emily Hatch tidligt måtte forlade kampen med en skade. Alligevel blev der spænding til det sidste, men Falcon trak en sejr på 64-72 i land, og er der med nu favorit til en plads i finalen.

Fra kampens start var begge hold lidt mærkede af, at det nu er slutspil, og dermed er presset lidt større. I de første minutter blev der ikke scoret mange point, hvilket både skyldtes koncentreret forsvar og manglende effektivitet hos begge hold. Lemvig får dog opbygget et lille forspring, uden der på nogen måde er stor forskel på holdene.

Allerede efter få minutter opstår den uheldige situation, hvor Emily Hatch vrider om på foden, og må hjælpes fra banen. Det skal Lemvig lige komme sig, over, og det udnytter Falcon til at få et lille overtag. Særligt Jessica Fuller tager for sig i spillet under kurven i fraværet af Emily Hatch, og Falcon overtager en smal føring. 3 point af Karina Pedersen, få sekunder før perioden slutter, betyder dog, at Lemvig kan gå til pause foran 15-13.

Fra starten af anden periode får Lemvig mere styr på spillet igen. Sarah Schicer spiller stærkt under kurven i begge ender. I forsvaret bevæger hun sig godt omkrign Jessica Fuller, og i angrebet udfordrer hun gang på gang. Lemvig får en føring på 21-15, hvorefter holdene igen bliver mere jævnbyrdige. Effektiviteten falder igen hos begge hold, og der bliver spillet meget fysisk i begge ender, hvilket ikke gør spillet kønnere. Lemvig holder perioden igennem en lille føring, og går til halvleg med en føring på 28-27.

Tredje periode tilhører Falcon, og det er reelt her afgørelsen falder. Sarah Schicher får hurtigt to fejl på kontoen, og dermed er hun lige med Jessica Fuller og kan ikke gå helt så aggressivt til værks. Samtidig kan Lemvig slet ikke få gang i scoringen, og Falcon kommer på 28-35, før Lemvig kommer i gang. Falcon er til gengæld blevet effektive i deres afslutninger og mange byder ind med point. Det stresser Lemvig en anelse, og gør ikke situationen nemmere for hjemmeholdet. Både Jessica Fuller og Sarah Schicer når at hente den 4. fejl inden holdene kan gå til pause med stillingen 37-50 til Falcon.

Det lægger presset helt over på hjemmeholdet, og situationen bliver ikke nemmere af, at Sarah Schicher på en lidt tynd fejl sendes ud af kampen med fem fejl. Karina Pedersen giver dog ny tro på tingene for Lemvig med to vigtige 3ere til stillingen 46-51, og det giver fornyet tro og overskud til værterne. En scoring af Ivana Udovalieva bringer afstanden ned på 3 point, og kort efter må også Jessica Fuller forlade banen med fem fejl. Alt i alt ligner det en åbning for et come back til Lemvig, men efter en kort stillingskrig kan Falcon trække lidt fra igen, og kræfterne begynder at slippe op hos hjemmeholdet. Hos Falcon viser Simona Bartkova sin rutine flere gange, og selvom Lemvig spiller sin chance, så kører Falcon sejren i hus.

Resultatet betyder, at presset er lagt over på Lemvig inden den 2. semifinale, som spilles lørdag kl. 13.30 i Bülowsvejhallen.

Om Emily Hatch bliver klar er usikkert, men Lemvig vil under alle omstændigheder kæmpe hårdt for at fremskaffe en tredje kamp, så der er langt op til mere spænding og intensitet i weekenden. 

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 20p, Karina Pedersen 13p, Mallory Moore 12p, Sarah Schicher 11p (10 reb), Tine Kristiansen 4p, Emily Hatch 2p og Nanna Hansen 2p.

Falcons point: Elisabeth Brynaa 18p, Jessica Fuller 18p (17 reb), Simona Bartkova 14p, Sofie Vincent 7p, Julie Abildgaard 5p, Josefine Vincent 4p, Freja Christensen 2p og Josefine Sørensen 2p,

Kamp 2 i bedst af 3 serien spilles på lørdag kl. 13:30 i Bülowsvejhallen på Frederiksberg. 

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

20.03.2013

Februar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin blandt andet om de kommende semifinaler i både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

SISU tager kamp 1

20.03.2013

SISU lukker i forsvaret i fjerde periode og vinder over Værløse 70–58 i den første semifinale – næste kamp på søndag i Søndersøhallen.

Der var et godt fremmøde i Kildeskovshallen (206 tilskuere) og en god stemning, da SISU og Værløse startede deres semifinaleduel.

Det virkede som om, mestrene fra Gentofte var lidt nervøse i starten: i hvert fald havde de svært ved at ramme kurven, selv om de kom til frie skud. Omvendt var det et tændt Værløse-hold, de stod over for, der var brandvarme udefra, især Alexandra Chili, som ramte i alt 6 trepointsskud i kun 9 forsøg, deraf 5 i første halvleg.

SISU spillede zoneforsvar og med pres over hele banen, mens Værløse mest spillede personligt forsvar. Gæsterne havde travlt med at bringe bolden op ad banen, men når det lykkedes, fik de skruet et godt angrebsspil sammen, hvor de ofte formåede at åbne hjemmeholdets forsvar.
SISU scorede de første 4 point, men derefter blev det lige så koldt i Kildeskovshallen som vejret udenfor. Kun 1 ud af 13 trepointsskud ramte kurven i første halvleg - ikke noget, man er vant til at se hos mestrene. Kampen var tæt, og efter første periode førte SISU 15–14.

I anden og tredje periode fortsatte spillet stort set på samme måde, og kampen var spændende og holdene lige. Da Chili stoppede med at ramme udefra satte Verena Bachler og Hanna Sheikh nogle bomber inden for kort tid, og Værløse blev ved med at skyde godt. I alt ramte de 10 ud af 15 3-ere (67%) - en fremragende effektivitet, ikke mindst i en slutspilskamp.

Stillingen ved halvleg var 33–35 til Værløse, og inden sidste periode startede, havde de stadig en to-points føring, 53–55. SISU skiftede derfor forsvarstaktik i fjerde periode og spillede personligt forsvar i stedet for zone. De fik presset gæsterne til dårlige afslutninger, og i angrebet blev Kiki Lund varm og satte tre 3’ere. Endvidere spillede hjemmeholdet bolden meget ind til Marie Malone, som Værløse ikke kunne bremse. Hun scorede 22 point i kampen, deraf 16 i anden halvleg.

Værløse spillede en god kamp, men de havde ikke energi til at følge mestrene over 40 minutter. Tilskuerne oplevede en sjov og spændende kamp, og duellen fortsætter på søndag kl. 14:30 i Søndersøhallen i Værløse, hvor SISU med en sejr vil kvalificere sig til DM-finalerne mod enten Lemvig Basket eller Falcon.

Alexandra Chili var on fire i første halvleg, og selvom hun ikke kunne fortsætte med at score hele kampen, scorede hun 21 point i alt og var holdets bedste spiller. Janet Hatfield (11 point, 8 rebounds) og Rikke Fabricius (6 point, 8 rebounds) var gode under kurven, og Hanna Sheikh (10 point) og Verena Bachler (8 point) satte vigtige 3’ere i anden halvleg. Alberte Dokkedal scorede 4 point. Som helhed spillede Værløse en god kamp, men de kunne ikke følge med SISU i alle 40 minutter.

Marie Malone scorede 22 point og tog 6 rebounds. Hun var dominerende i fjerde periode. Kiki scorede 13 point, alle i anden halvleg. Hun blev varm på det rigtige tidspunkt efter en kold første halvleg. Camilla Blands spillede godt forsvar på Chili i fjerde periode. Hun scorede 9 point, tog 7 rebounds og lavede 5 assists. Tea Jørgensen var energisk i fjerde periode, hvor hun ofte tog bolden til kurven og enten scorede selv eller fandt åbne medspillere. Tea havde 8 point og 6 assists. Ida Tryggedsson (9 point) og Katrine Dyszkant (7 point) var de mest effektive i første halvleg. Trine Duelund og Iben Soltau scorede 2 point hver.

Coach Hrannar Holm udtalte efter kampen: ”Jeg vidste godt, at hvis vi ikke ville ramme vores skud, kunne det blive en tæt kamp her i aften. I første halvleg var vi 1 af 13 udefra, mens Værløse var 6 af 8. Det er godt, når vi bliver udfordret, fordi vi ikke er vant til det. Vi har faktisk ikke spillet en tæt kamp i rigtig lang tid. Jeg troede hele tiden på, at hvis vi blev ved at holde dem væk fra kurven, kørte tempoet op og spillede bolden ind under kurven, så ville vi før eller senere få et run og afgøre kampen. Det skete så i fjerde periode. Det er vigtigt stadig at kunne finde vejen til at vinde, når skuddene ikke falder. Det var en virkelig sjov kamp, og Værløse-holdet spillede godt. Vi glæder os meget til kamp nr. 2 på søndag.”

FOTO: James Hjertholm 

Værløse BBK klar til semifinalerne

16.03.2013

Værløse startede kampen rigtig godt og efter 4 min var stillingen 10-2. Det var Alex Chili og Verena Bachler der scorede. Anne Deleuran og Line Piechnik fik Hørsholm lidt i gang.

1.periode sluttede 19-13. Det var Værløse i førersædet, men også et hårdt arbejdende Hørsholmhold der formåede at lukke Værløses in-side spil og holdt kampen tæt.

I anden periode kom Hanna Sheikh på banen og satte to 3ere. Hørsholms Sara Forsman Pedersen, der ikke havde spillet i første kvartfinale, var godt spillende for Hørsholm.

Fra stillingen 25-17 fik Hørsholm et 7-0 run så stillingen var 25-24. Værløse sluttede de sidste to minutter stærkt med scoringer fra Alberte Dokkedal og Rikke Fabricius og kunne gå til pausen foran med 10 points (34-24).

Tredje periode blev nu et spørgsmål om hvorvidt Hørsholm kunne lukke afstanden eller om Værløse skulle trække yderligere fra. Hørsholm fik ikke spist sig nærmere og midtvejs i perioden var Værløse foran med 14 p.

For Hørsholm var Anne Deleuran og Sara Pedersen de eneste scoringstrusler. En scoring fra Rikke Fabricius sidst i perioden gjorde at Værløse efter perioden var foran 45-32.

I fjerde periode får Værløse udbygget føringen og halvvejs i perioden er Værløse foran med 21 points. Hørsholm fortsætter med at spille og med scoringer fra Maja Gerlyng og Line Piechnik i de sidste minutter skærer Hørsholm føringen ned til kampens slutresultat 60-45.

Som scoren viser var det ikke et festfyrværkeri af scoringer, men to hårdt arbejdende hold. Det blev en intens kamp, der i perioder var hårdt og kontant spillet.

Det er første gang siden 1987 er Værløse BBK har et damehold i semifinalerne – den gang blev det sølvmedaljer.

Nu venter SISU i semifinalen i bedst af 3 kampe, mens 79ers kan tage på sommerferie. 

Lige ved og næsten for BK Amager

15.03.2013

Amager skulle vinde aftenens kamp for at fremtvinge en 3. og afgørende kamp, og der blev kæmpet intenst fra første fløjt.

Men Amagerholdet manglede desværre lige det fornødne overskud og held i den afgørende fase, så Falcon vandt en ellers meget lige, intens og seværdig kamp med 63-74.

Amager starter kampen godt, og bringer sig med 2 tre’ere af Ida Klussmann foran 6-2 efter små 2 minutter. Falcon er med og får med et 6-0 run bragt sig foran 8-10 inden Ena Viso får udlignet til 10-10 midt i perioden. Falcon slutter bedst og vinder 1. periode med 15-21.

Herfra kæmper Amager indædt for at nå op. Midtvejs i 2. periode er stillingen 23-24, men igen får gæsterne et lille overtag, og de kan gå til pause foran 35-40. Amager vinder 2. periode 20-19.

De flest af de mange tilskuere i Amagerhallen sad med en fornemmelse af, at denne kamp bestemt ikke var afgjort. Med en lidt større træfsikkerhed fra hjemmeholdets side så ville hjemmeholdet kunne køre en sejr i hus.

Begge hold er klar fra 3. periodes start, og der bliver kæmpet intenst om hver eneste bold. Efter små 5 minutter har Amager reduceret Falcons føring til 46-47, men endnu engang slutter Falcon perioden bedst og bringer sig med et 11-6 run foran med 52-60 inden sidste periode. Falcon vinder perioden 17-20.

Holdene følges ad i indledningen af 4. periode og Falcon bevarer hele tiden et forspring på 6-8 point. Efter godt 5. min bringer Simona Bratkova Falcon foran 58-68 inden Catharina Palm med en to’er og Emilie Fogelstrøm med en tre’er får halveret gæsternes forspring til 63-68 med små 2 minutter tilbage.

Amager sætter alt på et bræt for at vende kampen, men de kan ikke få bolden i kurven. Derimod er Falcons Josefine Sørensen sikkerheden selv og sætter sikkert 6-6 fra straffelinjen i løbet af kampens sidste 70 sekunder til Falcon sejr på 63-74 (15-21, 20-19, 17-20, 11-14). 

Tak til de mange fremmødte tilskuere, som skabte en fantastisk slutspilsstemning i Amagerhallen og tillykke til Falcon med semifinalepladsen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Catharina Palm 20, Ida Klussmann 15, Emilie Fogelstrøm 12
Falcon: Sofie Vincents 16, Elisabeth Brynaa og Jessica Fuller begge 13, Simona Bartkova 12

Kampens spiller WOM: Catharina Palm 20 point, 10 rebounds og 5 assists

Horsens BC slutter sæsonen med æren i behold

14.03.2013

For i weekenden havde Horsens BC i den grad fået en lærestreg af det stærke og meget rutinerede SISU mandskab.

I den første kvartfinalekamp, var der tydelig forskel på top og bund. Men Martin Madsen havde haft sit unge mandskab i skole, og de kom på banen som et energibundt.

De vidste de ville tabe denne kamp, men det skulle blive med æren i behold. Og det blev det.

1. periode: Horsens viser fra første sekund sammenspil og vilje; desværre bliver der brændt på de første skud og lay-ups. Men det varer ikke mange minutter før Sophie Wich og Emily White scoret deres første point. Horsens er stærke i reboundspillet; men kan ikke helt holde SISU fra at score, men SISU presses og brænder på rigtig mange forsøg.

Med stillingen 7-7, får Julie Ravn indstillet sine skud og rammer hele 4 treere i denne første periode, inden SISU kan lukke hende ned. SISU presser og et par upræcise afleveringer giver SISU lette point. Perioden er præget af energi og hurtigt sammenspil fra begge hold. Ida Tryggedsson Pretzman gør det godt for SISU.
Perioden slutter 18-16.

2. periode: Starter i samme hurtige tempo. Horsens vil det her. De to hold følges også de første minutter indtil stillingen 25- 25; Sisu brænder stadig på mange forsøg. Så kommer der et par minutter, hvor SISU får mere og mere kontrol over spillet. Horsens brænder nu flere skud og laver fejl; mens Marie Malone både scorer på lay-ups og kommer på linjen.

Men generelt kan man sige, at Horsens har lært at læse SISU og de får fat i rigtig mange rebounds. Ikke kun Emily White (der gjorde det fantastisk i denne kamp), men også flere andre Horsens spillere er aggressive i forsvaret; og i de første minutter af denne periode finder de stadig hinanden; men det bliver tydeligt, at Horsens ikke har de samme rutinerede spillere og de begynder at tage forkerte beslutninger. 

Perioden slutter 7- 20 og stillingen før halvleg er således: 25-36.

3. periode ser det ud til at løbet er kørt for Horsens. Spillerne bliver trappet og kan ikke komme af med bolden. Kommer bolden over midterlinjen presses spillerne i deres skudforsøg og brænder, og man får ikke så let fat i angrebsrebounds. Kiki Lund er overalt, stjæler bolde, laver assist og står udækket parat til at score på fleste skud. Denne periode kommer til at ligne første kvartfinalekamp
Perioden ender 8- 22 gg stillingen før fjerde og sidste periode er: 33-59.

Men så er Horsens på banen igen. Spillet fungerer; også selvom de bliver trappet lige så snart de dribler eller står alene med bolden, bolden bliver så at sige stjålet ud af hænderne på dem. Men flere gange når Horsens dog at komme af med bolden og få den videre. De kommer igen til skudforsøg. Især gør Emily White det fremragende under kurven, men også Sarah Bersang tager den til kurven og scorer. Igen er Horsens aggressive og får fat i flere rebounds.

Camilla Blands og Kiki Lund brænder på deres første chancer i perioden; men efterhånden får Kiki Lund igen hul på bylden.

Begge hold kommer til linjen og scorer flere af deres point på straffe. Julie Ravn der er blevet holdt i kort snor, scorer på en 3’er i kampens sidste sekund, og perioden ender 18- 20. Kampens slutresultat blev således 51- 79

Topscorer for SISU: Kiki Lund med 17 point.
Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point og Emily White 12 point og 17 rebounds.

Lemvig Basket klar til semifinalerne

14.03.2013

De to hold havde mødt hinanden flere gange tidligere i sæsonen – 2 træningskampe, 3 turneringskampe + den første kvartfinale.

Alle gange med Lemvig som vinder. Så det var for alvor et Aabyhøj-hold, der til kampen havde ryggen mod muren og statistikken imod sig.

Inden første fløjt blev der givet gaver og blomster til Aabyhøj’s coachteam, der begge stopper med denne sæson efter en række år med hårdt arbejde, stort engagement og fire gange medaljer (ikke mindst pokalfinalen i 2009). En meget STOR tak til både Fie Husted og Thomas Press.

Kampen viste fra start, at det igen ville blive trekløveret – Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Mallory Moore, der med en vis sandsynlighed kunne blive udslagsgivende. Og sådan gik det også….

Lemvig startede bedst i en noget nervøs første periode og kom hurtigt foran 6-14. Men et par scoringer i de sidste minutter resulterede i mere beskeden føring på 11-14.

I anden periode så vi kampens vanskeligheder – set med Aabyhøj-briller – nemlig vanskeligheden med at komme til egentlige afslutninger. Og første halvleg sluttede derfor med en føring til gæsterne på 10 point – nemlig 26-36.

Efter pausen var det tydeligt, at Fie Husted og Thomas Press havde gjort en forskel – nu var Aabyhøj absolut med. Der var langt mere tempo, energi og kloge beslutninger fra flere nøglespillere. Og pludselig var de grønne foran 37-36 og stemningen i hallen var genskabt. Ikke mindst Tine Randrup var varm fra 3-points-linien – på dagen ramte hun 4 ud af 5 forsøg.

Men så blev denne fine periode afløst af et andet af hjemmeholdets vanskeligheder – turnovers. I kampen som helhed havde Aabyhøj ikke mindre end 31 turnovers ….. og de sidste minutter af 3. periode gik det stærkt for et energisk Lemvig-mandskab, der igen bragte sig foran – nu 42-52.
Også i fjerde periode viste de tre absolutte nøglespillere fra Lemvig deres store værdi for holdet og holdt et meget konstant og højt niveau.

Kampen sluttede med en sejr til Lemvig Basket på 51-63.
For Lemvig Basket var det de allerede tre nævnte – Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Mallory Moore, der gjorde en positiv forskel. For hjemmeholdet var det Tine Randrup og Maria Steen Jespersen, der med henholdsvis 14 og 15 point var farlige i angrebet.

Tak for sæsonen til alle – tilskuere, modstandere, dommere, frivillige hjælpere, spillere samt Fie Husted og Thomas Press.

Fotos fra kampen er leveret af Thorbjørn Wangen. 

Lemvig Basket tog første stik

11.03.2013

Søndag aften vandt Lemvig Basket 69-44 over Åbyhøj i den første kvartfinale.

De to hold mødte også hinanden i den sidste kamp i grundspillet for en uge siden, og kvartfinalen var på flere måder en gentagelse af grundspilskampen.

Lemvig sad kampen igennem solidt på spillet og udnyttede sin fysiske styrke effektivt. Et aggressivt forsvar af Lemvig gav en hurtig føring, som kom op på 15-3, før Åbyhøj kom bedre i gang og mod slutningen af perioden fik pyntet lidt på stillingen til 20-14 ved første pause.

Fra starten af anden periode trækker Lemvig fra igen. Afstanden kommer hurtigt op på 28-16 og igen er det fysikken under kurven, der er forskellen på de to hold. Situationen bliver ikke bedre for Åbyhøj af, at man mange effektivitet i afslutningerne. Maria Jespersen rammer dog en flot 3er på buzzeren og reducerer afstanden til 45-25 ved halvleg.

Inden da havde afslutningen på anden periode været rodet hos begge hold, men Lemvig udbyggede alligevel konstant føringen.

Åbyhøj er en anelse mere effektive i starten af tredje periode, og henter lidt ind på hjemmeholdet. Afstanden kommer ned på 47-30, inden Lemvig igen strammer op i forsvaret og lukker af for gæsterne. Herefter udbygges føringen igen, og Lemvig kan gå ind til sidste periode med en føring på 57-34.

Gennem de sidste 10 minutter holder Lemvig afstand til Åbyhøj, og der bliver aldrig for alvor spænding om resultatet. Lemvig sikrer sig et godt udgangspunkt inden kamp 2, som spilles onsdag kl. 19:00 i Åbyhallen.

Lemvigs point: Emily Hatch 23p (12 reb), Sarah Schicher 16p, Ivana Udovalieva 12p, Mallory Moore 10p (10 reb), Nanna Hansen 6p, Karina Pedersen 2p

Åbyhøjs point: Kelly Meredith 12p, Maria Jespersen 10p (15 reb), Camilla Andersen 8p, Sophie Kjems-Krognos 8p, Tine Randrum-Thomsen 2p, Amalie Carlsen 2p, Tanja Laursen 2p