Nyheder

3 fredagskampe i årets DL

28.07.2013

Stevnsgade Basketball klub har som led i klubbens udvikling og i et forsøg for at lokke flere tilskuere i Nørrebrohallen, valgt at flytte 3 af sine hjemmekampe i efteråret fra den normale kampdag lørdag, til fredag aften.

De 3 kampe (hvor modstanderen har accepteret) er: 

 

  • #24 mod Værløse BBK flyttes til fredag den 25. oktober
  • #34 mod Virum Vipers flyttes til fredag den 8. november
  • #39 mod BK Amager flyttes til fredag den 15. november

Hvor alle 3 kampe er der tip-off kl. 19:30.

i forbindelse med kampene vil Stevnsgade Basketball klub også lave specielle arrangementer for sine sponsorer.

De 10 coaches er på plads

27.07.2013

Her små 2 måneder før at det går løs i DL 2013/14, har alle 10 hold sine trænere på plads og her kommer en kort gennemgang af de enkelte hold.

SISU
Danmarksmestrene fra SISU fortsætter med Hrannar Hold ved roret, men får nu hjælp på sidelinjen af Thomas Ginnerup-Nielsen, der tidligere har coachet både dame- og herrehold på højeste niveau.

SISU har meldt ud at holdet vil være uden amerikanske spillere i sæsonen, så det bliver spændende at se om niveauet holdet til endnu et DM. Du kan se SISU`s foreløbige roster ved at klikke her.

Falcon
Sølvinderne fra Falcon har sagt farvel til 2 x Ole, henholdsvis Nielsen og Vinzent som udgjorde trænerduoen i sidste sæson. I stedet er den tidligere BL-spiller Thomas Soltau kommet til. Thomas er et forholdsvis uskrevet blad i coach-sammenhæng og har senest coachet U18 i SISU.

Kan Falcon med Thomas ved roret blande sig i toppen og er der spillere der følger med Thomas fra SISU?

Falcon har ikke meldt noget ud omkring sit hold endnu.

Lemvig Basket
Thomas Johansen har forladt bronze-vinderne fra Lemvig Basket og bliver erstattet af amerikanske Brianne Finch, som kommer til Danmark med 11 års erfaring fra amerikansk collegebasket.

Lemvig Basket har allerede meldt ud af holdets 2 store profiler Emily Hatch og Ivana Udovalieva fortsætter i det Nordjyske og der er også kommet tilgang af 2 norske spillere, så mon ikke at Lemvig Basket er med i toppen igen. Alt andet vil vel være en overraskelse.

Du kan se Lemvig Basket foreløbige roster ved at klikke her.

Værløse BBK
Værløse BBK der sluttede sidste sæson på 4. pladsen har sagt farvel til Jesper Johansen og god dag til portugisiske Eugenio Rodriques, der har trænet klubhold på forskellige niveau hjemme i Portugal. U18 Dame-landsholdes coach, Anja Andersen er også blevet tilknyttet holdet og vil helt sikkert være en godt match for det unge hold.

Værløse BBK holder kortene tæt inde til kroppen og der er ikke meldt noget ud endnu omkring spillertruppen.

Hørsholm 79ers
Hørsholm 79ers valgt i god tid inden sidste sæson sluttede at opsige samarbejdet med Johan Enbom og stedet for skal Nemanja Jovanovic være headcoach, efter en tid som assisterede coach for herreholdet hos 79ers.

Der er intet nyt fra 79ers omkring spillertruppen, men mon uanset hvad, at 79ers kommer til at være med i toppen af BL.

BK Amager
Todd Anthony fortsætter hos BK Amager, der havde en godkendt sidste sæson. Nu er det forholdsvis unge hold blevet 1 sæson ældre og mon ikke at det kan mærkes på resultaterne.

Heller ikke her, er der meldt noget ud omkring spillere på holdet, så et slag på tasken er at BK Amager vil være et af holdene i midten, men helt klar har potentiale til at gå i slutspillet.

Aabyhøj IF
Aabyhøj IF har hentet Thomas Johansen i Lemvig Basket og har sagt farvel til Thomas Press. Dan Kristiansen skal fungere som assisterende coach og det ny team bliver spændende at følge.

Der er ingen informationer omkring spillertruppen, så om de Grønne stiller med samme hold som i sidste sæson vides ikke.

Horsens BC
Det sidste af de 8 hold som var med i DL 2012/13, Horsens BC har også fået ny headcoach. Lukas Varga der til dagligt sommer for Horsens IC i BL, skal være manden der skal videreudvikle holdet.

Horsens BC havde en tung sæson hvor det blev til lutter nederlag, men mon ikke at det nok skal lykkes at komme på pointavlen i år, hvor Ligaen ser ud til at blive en anelse tættere.

Hvem Horsens BC sender på banen i den kommende sæson vides ikke.

Virum Vipers
Virum Vipers er nye i DL i denne sæson efter at have vundet play-off over Stevnsgade Basketball Klub. Headcoach Turi Høgh, der tidligere har coachet BK Amager i DL, forsætter og med hendes store rutine bag taktik-brædtet skal Virum Vipers nok klare sig i sin come back sæson.

Mon ikke at Serbiske Ivana Kostic forsætter sammen med det meget unge hold, der altså nu får chancen i den bedste række.

Stevnsgade Basketball klub
Det sidste og 10. hold i årets DL er Stevnsgade Basketball Klub som efter en dels års fravær endelig er tilbage i den bedste række igen. Peter Kjøller der førte holdet til play-off i sidste sæson er blevet udskiftet med Mogens Thygesen, som senest har været i Hørsholm BBK.

Mogens store trænererfaring kan vise sig at være meget vigtigt for det unge Nørrebro-mandskab.

1. runde i årets DL skydes i gang med 4 kampe lørdag den 28. september og 1 kamp søndag den 29. september. Du finder hele turneringsplanen ved at klikke her.

Turneringsplanen 2013/14 er klar

10.07.2013

Så er turneringsplanen for den kommende sæson klar, dog med den bemærkning at Virum Vipers, som er nye i DL, ikke har tiderne for deres hjemmekampe klar endnu.

Sæsonen 2013/14 skydes igang den 28. september hvor Hørsholm 79ers hjemme i Fire Arena tager i mod de danske mestre fra SISU.

Grundserien består i år af 18 runder hvor de 10 hold spiller mod hinanden ude og hjemme. 18 og sidste runde afvikles i weekenden den 15-16. februar 2014, hvorefter slutspillet begynder.

Du kan allerede nu se hele turneringsplanen her på siden. 

Ny forretningsfører ansat

01.07.2013

Efter kort tids søgen er DL glade for at kunne løfte sløret for at  Anders Stuhr Jørgensen har sagt ja tak til at være forretningensfører for DL.

Anders har en lang og succesfuld basketkarriere bag sig, senest med 2 x DM for U16 og U18 damer i BMS.

Anders har netop sagt sig job op for at prøve at "leve" af sin hobby og forretningsfører jobbet er blot en af mange basketjobs som Anders skal bestride.

DL er dog helt sikker på at netop Anders vil være en kæmpegevinst for DL og er samtidigt helt sikkert på at den rigtige mand er fundet til at styre DL fremover. 

På fotoet jubler Anders yderst til venstre over en af sine mange sejre som coach. 

SISU satser dansk i den kommende sæson

14.06.2013

SISUs kvinder satser på danskere i 2013/14-sæsonen og vil spille uden en amerikansk center.

SISUs kvinder har haft tre meget succesrige sæsoner i træk, hvor holdet hvert år har vundet både DM og pokalturneringen og i alt vundet 99 ud af 102 kampe, deraf alle 33 kampe sidste sæson. To år i træk har holdet deltaget i EuroCup, men de har også måttet konstatere, at selvom de næsten var for gode til Danmark, var de ikke gode nok til at bide skeer med de fuldtidsprofessionelle hold fra de største basket-lande i Europa. Kun en enkelt sejr i 12 forsøg blev det til.

Næste sæson spiller holdet ikke i EuroCup. Grunden er, at selvom det er udviklende for både spillerne og klubben, er det også dyrt og ressourcekrævende, og SISU er pt. ikke gode nok til at kunne spille op mod de store klubber.

Næste sæson skal der også spares i SISU, og derfor har klubben besluttet ikke at deltage i EuroCup. Desuden er det blevet besluttet, at holdet spiller næste sæson uden en fuldtids professionel importspiller og derfor formentlig uden en amerikansk profil på centerpositionen. Sidste sæson spillede Marie Malone på denne position og gjorde det utrolig godt. Sæsonen før var det Stephanie Madden og før hende, Lauren Aitch. Alle tre spillere bidrog meget til holdets succes.

Head Coach Hrannar Holm tager gerne udfordringen op, og han er blevet enig med SISU om at fortsætte samarbejdet næste sæson.

Hrannar Holm udtaler: ”Vi har vundet meget og helt ærligt, så manglede vi udfordringer sidste sæson efter, at EuroCup sluttede. Fx vandt vi kampene i slutspillet med 30 point i gennemsnit. Marie var super dygtig, både i angreb og forsvar, så det bliver spændende at se, hvor gode vi kan blive uden en stor center i midten af forsvaret. Jeg tror ikke, vi denne gang starter sæsonen som favoritter.”
Snart vil der komme mere nyt omkring kvindeholdet, spillere og trænere, og klubbens ny talentstrategi for piger og kvinder vil blive lanceret.

Thomas Ginnerup til SISU

14.06.2013

Det er med glæde at SISU kan meddele, at Thomas Ginnerup-Nielsen bliver hjælpetræner (assistant coach) hos kvindeholdet til næste sæson.

Thomas, som arbejder som jurist hos SKI og er uddannet ITA træner, kommer oprindelig fra Falcon og træner på nuværende tidspunkt U16 dame landsholdet.

Han har tidligere bl.a. trænet Falcons herrer, både som assistent coach og head coach, været head coach til Hørsholms kvinder og hjælpetræner til Hørsholms herrer. Ud over det har Thomas trænet diverse ungdomshold i Falcon, Hørsholm og Helsingborg.

Siden 2001 har Thomas også været involveret som træner og hjælpetræner hos mange ungdomslandshold, U16 og U18, herrer og damer.

Referat fra DL-møde

05.06.2013

3. juni blev der afholdt Ligamøde.

Referatet er nu tilgængeligt og du kan finde det her. 

Fotos fra FASU vs University of Utah

16.05.2013

Onsdagens kamp mellem det sammenbragte hold af spillere fra Falcon og SISU gav sejr til gæsterne fra University of Utah.

Sejren blev på 91-69 efter af FASU havde ydet godt modstand og var med helt fremme til stillingen 55-51.

Robert Dines Rasch var forbi Büllen med sit kamera og fik følgende fotos i kassen. 

Falcon/SISU vs University of Utah i Büllen

13.05.2013

Falcon og SISU`s bedste damehold har dannet fælles hold og får besøg af University og Utah. 

De 2 danske hold stiller med hver 5 spillere til kampen.

Kampen spilles onsdag den 16. maj kl. 16:15 i Büllen. Der er gratis entre - så vel mødt. 

Sæsonens sidste basketmagasin på gaden

11.05.2013

I magasainet som sætter punktum for sæsonen 2012/13 kan du bla. læse:

  • Reaktioner fra finalerne

  • Spillere vinder, hvem står bag? - Et kig på bænken i Bakken Bears
  • En mand der valgte andet end basketligaen - Interview med Brian Damgaard.
  • HIVO CUP 2013: Alle var, og alle kunne være med! Rapportage fra kørestolsbasket i Vejle.

Du finder magasinet ved at klikke her.