Nyheder

Thomas Ginnerup til SISU

14.06.2013

Det er med glæde at SISU kan meddele, at Thomas Ginnerup-Nielsen bliver hjælpetræner (assistant coach) hos kvindeholdet til næste sæson.

Thomas, som arbejder som jurist hos SKI og er uddannet ITA træner, kommer oprindelig fra Falcon og træner på nuværende tidspunkt U16 dame landsholdet.

Han har tidligere bl.a. trænet Falcons herrer, både som assistent coach og head coach, været head coach til Hørsholms kvinder og hjælpetræner til Hørsholms herrer. Ud over det har Thomas trænet diverse ungdomshold i Falcon, Hørsholm og Helsingborg.

Siden 2001 har Thomas også været involveret som træner og hjælpetræner hos mange ungdomslandshold, U16 og U18, herrer og damer.

Referat fra DL-møde

05.06.2013

3. juni blev der afholdt Ligamøde.

Referatet er nu tilgængeligt og du kan finde det her. 

Fotos fra FASU vs University of Utah

16.05.2013

Onsdagens kamp mellem det sammenbragte hold af spillere fra Falcon og SISU gav sejr til gæsterne fra University of Utah.

Sejren blev på 91-69 efter af FASU havde ydet godt modstand og var med helt fremme til stillingen 55-51.

Robert Dines Rasch var forbi Büllen med sit kamera og fik følgende fotos i kassen. 

Falcon/SISU vs University of Utah i Büllen

13.05.2013

Falcon og SISU`s bedste damehold har dannet fælles hold og får besøg af University og Utah. 

De 2 danske hold stiller med hver 5 spillere til kampen.

Kampen spilles onsdag den 16. maj kl. 16:15 i Büllen. Der er gratis entre - så vel mødt. 

Sæsonens sidste basketmagasin på gaden

11.05.2013

I magasainet som sætter punktum for sæsonen 2012/13 kan du bla. læse:

 • Reaktioner fra finalerne

 • Spillere vinder, hvem står bag? - Et kig på bænken i Bakken Bears
 • En mand der valgte andet end basketligaen - Interview med Brian Damgaard.
 • HIVO CUP 2013: Alle var, og alle kunne være med! Rapportage fra kørestolsbasket i Vejle.

Du finder magasinet ved at klikke her.

DL udvides til 10 hold

30.04.2013

Dameligaen byder velkommen til både Virum Basketball Klub og Stevnsgade Basketball i sæsonen 2013/2014.

Virum BBK kvalificerede sig ved at vinde finaleserien over netop Stevnsgade Basketball. Eftersom Stevnsgade Basketball ikke vandt, skulle Dameligarådet derimod tage stilling til deres ansøgning om optagelse i dameligaen.

Stevnsgades Basketball`s  ansøgning blev accepteret af Dameligarådet d. 23. april. Med tilgangen af de to nye hold betyder det at dameligaen vil være 10 hold fra næste sæson.

Både Virum BBK og Stevnsgade Basketball har tidligere optrådt i den bedste række i Danmark og begge har også prøvet at spille med om guldet. Virum blev Danske Mestre i 1980 mens Stevnsgade har måtte tage til takke med sølvmedaljer i 1984, 1985 og 2002.

Med udvidelse til 10 hold skal der også laves en ny turneringsform. Dette arbejdes der på lige nu og inden længe forventes det at strukturen kan offentliggøres her på siden.

På Stevnsgade Basketball`s hjemmeside kan du finde klubbens pressemeddelelse omkring oprykningen. 

79ers får ny coach

30.04.2013

Basketballklubben Hørsholm 79ers har ansat den internationalt erfarne Nemanja Jovanovic som head coach for klubbens mangedobbelte danske mestre i damebasketball (7 x DM).

Nemanja Jovanovic, der kommer fra Serbien, har en af de højst rangerede serbiske træneruddannelser, og har endvidere været professional træner i både Serbien og Spanien. Gennem de sidste mange år har Nemanja blandt andet været coach hos Røde Stjerne fra Beograd/Serbien, været head coach for Hørsholm 79ers herreligahold i sæsonen 2008-9, og været træner i Spanien 2009-2012, hvor han ligeledes var talenttræner for både drenge og piger. Sidste sæson var han sammen med Bogdan Karaicic co-head coach for Hørsholm 79ers herrehold, som spillede sig frem til pokalfinalen.

Nemanja Jovanovic skal fremover være head coach for Hørsholm 79ers dameligahold, samt stå i spidsen for klubbens unge talenter på 1. div. holdet og U18 holdet. ”Med ansættelsen af Nemanja som cheftræner for klubbens bedste damehold så sikrer vi os, at der bliver en rød tråd på damesiden - fra klubbens ungdomsafdeling op til klubbens ligahold”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse. Klubbens unge pigespillere har leveret rigtigt flotte resultater gennem de seneste sæsoner, så fundamentet for at komme helt til tops igen er på plads. ”Vi vil være blandt de bedste i landet, både når det gælder talentudvikling og resultater, og vi har stor tiltro til, at Nemanja er den rette mand til jobbet”, siger Henrik Norre.

Nemanja Jovanovic udtaler: ”I’m looking forward to my new role in Hørsholm 79ers and Hørsholm Basketball Klub. The women’s program in this club has a great history and a good foundation for the future. I will put new energy into it and I hope the young players will use this chance to build their future development. We will bring Hørsholm 79ers on the place where the club belongs – the top of the league.”

Nemanja skal desuden være ansvarlig for morgentræningerne på Rungsted Gymnasium, hvor Team Danmark eleverne får individuel træning på internationalt niveau. Han skal ligeledes deltage i videreuddannelsen af klubbens ungdomstrænere.

Aftalen med Hørsholm 79ers løber i 2 sæsoner.

Maria Steen Jespersen valgt til årets talent

29.04.2013

I forbindelse med fredagens DM-finale for U21 Damer blev Maria Steen Jespersen, Aabyhøj IF valgt til årets talent i Dameligaen 2012/13.

Årets talent (spillere der er 20 år - årgang 1993 - eller yngre og har spillet minimum 7 kampe) vælges af alle spillerne fra klubberne i DL, som hver især stemmer.

Maria Steen Jespersen har i denne sæson spillet 21 kampe, og snitter 14,2 point pr. kampe. Det er endvidere blevet til 8,1 rebounds og 3,0 assist pr. kamp.

Nr. 2 i afstemningen blev Elisabeth Brynaa, Falcon og 3. pladsen gik til Sofie Tryggedsson Preetzmann, Aabyhøj IF. 

Årets hold i DL

17.04.2013

SISU tog guldet, sølv til Falcon og bronze til Lemvig Basket og nu har trænerne for de 8 hold i DL, udtaget årets hold.

De 5 spillere der alle tidligere har været på rundens hold i løbet af sæsonen, har alle været en vigtig faktor for klubholdet og har været stærkt medvirkende til at sæsonen 2012/13 har været den succes det blev for damebasket.

De 5 spillere der er udtaget til ÅRETS HOLD 2012/13 er:

 •  Ivana Udovalieva, Lemvig Basket (27 kampe og snitter 13,6 point, 3,0 rebounds og 4,8 assists)
   
 • Catharina Palm Jensen, BK Amager (23 kampe og snitter 17,1 point, 7,5 rebounds og 2,5 assists)

 • Camilla Blands, SISU (28 kampe og snitter 8,8 point, 4,9 rebounds og 3,9 assists)

 • Emily Hatch, Lemvig Basket (27 kampe og snitter 18,3 point, 12,4 rebounds og 2,2 assists)

 • Trenice Jessica Fuller, Falcon (27 kampe og snitter 18,3 point, 13,0 rebounds og 2,7 assists)

  De 5 spillere på årets hold vil få en lille erkendelig fra DL ved førstkommende lejlighed. 

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF