Nyheder

Helle Kristiansen skød Lemvig på 2. plads

14.02.2013

Med en sikker sejr på 64-42 over Falcon sikrede Lemvig sig 2. pladsen i grundspillet med tre runder tilbage.

Hjemmeholdet leverede en solid indsats kampen igennem, men Helle Kristiansen lyste særligt op med 20 point (6 3ere), 5 rebounds og 2 steals. Selvom Falcon kom bedst i gang og i starten havde en lille føring, så sad Lemvig på spillet i størstedelen af kampen, og det var helt fortjent at vestjyderne vandt, og dermed kom tilbage på vindersporet efter nederlaget til Hørsholm.

Efter en god start af Falcon, kom Lemvig i gang på blandt andet 3 point fra Helle Kristiansen, og mod slutningen fik værterne en lille føring på 18-13. I starten af anden periode kom Simona Bartkova godt i gang for Falcon med flere gode scoringer, men lemvig fastholdt alligevel føringen.

Spillet er ikke flydende for nogen af holdene, og der bliver kæmpet godt om positionerne, ikke mindst mellem Emily Hatch og Jessica Fuller under kurven, hvor der bliver givet og taget. Ingen af holdene får for alvor gang i scoringen og perioden slutter 10-10. Sidst i perioden bliver der come back til Louise Pedersen, der har siddet ude med en skade det meste af et år for Lemvig.

Med en føring på 28-23 ved halvleg er kampen stadig åben, men efter en lidt sløv start af begge hold kommer Lemvig for alvor i gang, og med et run på 10-2 øges afstanden til 40-25. Det giver ro i spillet hos hjemmeholdet, mens gæsterne må forcere lidt, men Falcon mangler effektiviteten i angrebet til at lukke hullet igen. Spillet bliver i slutningen af perioden rodet, og det går også ud over pointene, som ikke falder så hurtigt i kurven. Perioden slutter med en føring til Lemvig på 46-28.

I kampens sidste 10 minutter kæmper Falcon for at hente det tabte, men Lemvig spiller kontrolleret og holder konstant afstand til gæsterne, og der bliver ikke igen for alvor spænding om kampens udfald.

Med sejren er Lemvig nu sikre på at slutte på ligaens 2. plads og kan nu blot afvente, hvem modstanderen bliver i kvartfinalerne.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 20p, Sarah Schicher 12p, Ivana Udovalieva 10p, Mallory Moore 9p (5stl), Emily Hatch 8p (10 reb), Karina Pedersen 5p

Falcons point: Simona Bartkova 11p, Jessica Fuller 11p (20 reb), Elisabeth Brynaa 8p, Julie Abildgaard 5p, Josefine Sørensen 3p, Emilie Klint 2p, Sofie Vincent 2p

Målfest i Fire Arena

14.02.2013

De tilskuer der kom på besög i Fire Arena onsdag aften fik se en rigtig målfest fra hjemmeholdets side.

Trods at 79ers en gang emellem mister fokus og ikke kommunikered som forventet i forsvar er det kun i förste perioden det er en taet kamp.

79ers vinder til sidst med 96-64.

Period 1 26-23: 79ers startede kampen bedst og er foran 11-4 efter 3:30. Julie Ravn scorer 2 gange fra 3 p linien og helt pludsligt kommer Horsens ind i kampen og er foran 13-14 efter 6 min. Holden skifter scoringer indtil pausen med 79ers foran med 26-23.

Period 2 31-12: 79ers justerer et par ting i forsvar og presser Horsens til et par turn-overs. Efter de förste 5 min af perioden er stillingen 37-30. 79ers skifter tempo i kampen og tvinger Horsens til turn-overs og pressede afslut, de sidste 5 min af perioden vinder hjemmeholdet med 20-7 og stillingen i halvleg er 57-37.

Period 3 19-17: Selvom vi snakkede meget om kommunikation, få stop og press på bold og justere vores forsvar kommer vi ikke igang med vores spill. Horsens kaemper hårdt og lykkes også score mod et forsvar der mangler intensitet en gang emellem. Scoringen efter perioden er 76-54.

Period 4 20-10:  Hjemmeholdet lykkes afslute kampen positivt og med vores normale forsvar får vi også lit nemmere at forstå og laese forsvar. Vi lykkes også laese og bruge missmatch situationer ind i faeltet 2-3 gange. Mange spillere på hjemmeholdet spillede positive minutter og det er godt inden de sidste kamperne i grundspillet.

Scoring 79ers: Anne Deleuran 16, Line Piechnik 15 og Maja Gerlyng 14
Scoring Horsens: Julie Ravn 16, Rebecca Houmöller 11, Sarah Bersang 10

Kampens firestarters: Anne Deleuran (79ers) og Julie Ravn (Horsens)

 

Preview for dameligaens runde 18

12.02.2013

Head Coach for Hørsholm 79ers, Johan Enbom, kommer med hans bud på runde 18s tre midtuge kampe:

Basket i vinterferien!

Efter weekenden med All-Star kamp er der så 3 kampe onsdag aften. For de hold der skal over storebælt kan det måske betyde noget? Der burde være spændende kampe for alle fans af damebasket. Topkamp i Lemvig (#2 mod #3) og ”Doubleheader” i Farum Arena med målsætning om 1000 tilskuere… Spændende!

Lemvig – Falcon (onsdag kl. 18.30)

Emily Hatch fik en tur på skadestuen under All-Starkampen; det lyder dog som om hun skal spille og det betyder meget for kampen. Falcon har i hele sæsonen haft det svært mod Lemvig. Tror det bliver svært også i denne kamp, mest fordi det er på udebane og efter lang rejse onsdag aften. Tror Lemvig vinder med 7 p.

Hørsholm – Horsens (onsdag kl. 19.00)

Den sidste kamp mod Lemvig viste vi god indstilling og at vi kommer til at arbejde hårdt resten af sæsonen. I denne kamp forventer vi et kæmpende Horsens og en kamp der kræver fokus og indstilling i 40 min. Tror at hjemmebanen har en betydning og at vi lykkedes med vores plan. Sejr med 11 for 79ers.

Værløse – Sisu (onsdag kl. 21.00)

Hvor mange tilskuere kommer til Farum denne aften? 1000? Jeg håber det lykkedes! Værløse mod Sisu burde ikke være nogen tæt kamp. Men hvis nu der skulle være 1000 Værløse-fans som skaber en stemning som vi ikke ser til mange kampe og hvad hvis Værløse rammer alt…? Jeg tror der skal mere til. Sisu er vant til mange tilskuere fra kampene i EuroCup og har flere spillere der har erfaring nok. Tror Sisus tempo afgør det til sidst og de vinder med 20 p

Endn flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også DBJO, medarrangør af Stadium All Star 2013 havde både rapporter og fotograf på plads lørdag eftermiddag i Büllen.

DBJO´s fotograf Svante Brink fik fanget disse fotos med sin linse. 

Flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også Robert Dines Rasch var en tur forbi Bülowsvejhallen i lørdags til Stadium All Star 2013 og har sendt disse fotos til DL.

Fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Thorbjørn Wangen var forbi Stadium All Star 2013 i lørdags og fik blandt mange knips med kameraret taget disse fotos.

Stadium All Star 2013 afgjort

11.02.2013

En stor dag for dameligaen.

107 tilskuere mødte op til Stadium All Star Game 2013 på Frederiksberg. Det blev en spændende kamp, hvor det virkelig var de bedste spillere fra dameligaen der mødte hinanden.

Igen i år blev det Østholdet der kunne tage hjem med en sejr, mens det for Vestholdet blev en lang køretur mod både Midt- og Nordjylland.

Målet med årets All Star Game var, at få de bedste spillere til at møde hinanden i gode rammer og derved skabe spiludvikling, spilforståelse og interesse for dansk damebasket.

1. halvleg Begge hold var opsatte på at vinde da kampen begyndte, og det blev en tæt periode der efter 5 minutters spil havde stillingen 12-12. Vestholdet skruede op for tempoet i sidste del af perioden, og kunne derfor slutte 1. periode med stillingen: 22-27.

Udeholet fra Vest sad på kampen i første halvleg. De måtte desværre undvære Emily Hatch (All Star MVP 2012) der måtte udgå pga. en flænge under øjet. Helle Kristiansen der deltog i 3- points konkurrencen satte efter 4 min. spil sin første 3’er i kampen, og midt er perioden var stillingen 28-42 til Vest.

6 point fra Ida Tryggedsson og 5 point fra Marie Malone i 2. periode, fik Østholdet tilbage i kampen, dog var det ikke nok til at forhindre en pauseføring til Vest på 43-51.

Ligaens skytte Den bedste spiller bag 3- points linjen skulle ligeledes findes på dagen for all star gamet. Deltagerne var: Ida Tryggedsson, Helle Kristiansen, Alexandra Chilli, Ivana Udovalieva, Emilie Fogelström og Julie Ravn.

Første runde af konkurrencen blev afgjort allerede inden kampen begyndte. Da første runde var færdig var de to finalespillere klar; nemlig: Alexandra Chilli og Julie Ravn. 10- 3’ere sat af Julie Ravn, var ikke nok til at slå Alexandra Chilli, der med hele 16 ramte 3- pointskud erhvervede sig titlen som ligaens bedste skytte!

Sidste halvdel af kampen 3. periode startede med 4 point af Marie Malone og 2 point af Rikke Fabricius til stillingen 49-51. Maja Gerlyng satte 3 point for Østholdet, der med de point kom foran med stillingen 52-51.

Mens Vestholdet lavede 13 point i perioden, lavede Østholdet hele 28. Marie Malone kunne med 9 point være med til at sikre en stilling på 71-64 forud for 4. periode, og også sit kandidatur til titlen som All Star MVP. Vestholdets bedste spiller i kampen var Sarah Schicher der med 12 point i de første 3 perioder, også var topscorer for holdet.

I 4. periode spillede de to hold mere lige op, men selv om Vestholdet scorede 2 point mere end Øst i perioden, gjorde det ikke det store for den endelige stilling der blev: 85-80. Vestholdet begyndte i perioden at finde hinanden igen på banen, og med god ”fightånd” fik de tilranet sig flere steals og angrebs rebounds. Selvom det var tæt til sidst, var Østholdet det bedste hold på banen, og kunne derfor også sikre sig titlen som vinder af kampen.

MVP Sidste års MVP måtte udgå fra kampen, og det banede vejen for andre spillere end dem man måske havde regnet med, forud for kampen.

Dog blev det Marie Malone der løb afsted med titlen og et ur fra Festina, efter at have afsluttet en kamp med 21 points og 8 rebounds. 

Det var alt i alt en vellykket dag på Frederiksberg for årets All Star Game! Falcon basket sikrede gode rammer og i samarbejde med STADIUM, Dameligaen og DBJO (dansk basketball journalistisk organisation) blev det, det første af mange fremtidige succes arrangementer, indenfor dansk damebasket.

Boxscore:  85-80 (22-27, 21-24, 28-13, 14-16

Topscorer Øst: Marie Malone 21, Therese Deemand 10, Catharina Jensen 10.

Topscorer Vest: Ivana Udovalieva 15, Sarah Schiecher 14, Julie Ravn 12, Maria Steen Jespersen 12.

Festina MVP: Marie Malone, SISU 21 point og 8 rebounds

Tekst: Simon Ravn - Foto: Svante Brink/ Wyke Graphic

Stadium All Star 2013 - Lørdag går det løs

08.02.2013

Så er ventetiden overstået og endelig siger kalenderen lørdag den 9. februar - dagen hvor Stadium All Star 2013 løber af stablen i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

De 2 hold er klar, skytterne til Stadium 3-point shootout har trænet intenst om at blive Stadium 3-point queen, men hvem det blkiver afgøres først i pausen af selve All Star kampen.

Inden selve Stadium All Star arrangementet starter er 27 pigespillere årgang 96-00 i aktion til All Star Campen, hvor Anja Andersen, Maja Gerlyng og Ida Tryggedsson vil øse ud af deres viden.

Billetsalget til Stadium All Star 2013 er i fuld gang og du kan fortsat sikre dig din billet ved at klikke her. Køber du billetten i forsalg er prisen bare kr. 20,- pr. person. Sidste chance for at købe elektronisk billet er lørdag kl. 13:30. Herefter sælges der kun billetter til indgangen til en pris af kr. 35,- pr. stk.

Værløse sejr på større effektivitet

04.02.2013

Værløse var noget mere effektive end hjemmeholdet i søndagens opgør i Amagerhallen og holdet kunne derfor tage hjem med en 8 points sejr i bagagen.

Første periode er en nervøs og rodet affære. Begge hold har svært ved at få bolden i kurven og perioden enden 7-10 i Værløses favør.

Holdene får lidt mere styr over tingene i 2. periode som ender lige 15-15. Hos hjemmeholdet er den mest scorende Catharina Palm med 6 point, og hos gæsterne er det Alexandra Chili, der går foran med 7 point i perioden. Værløse fører 22-25 ved pausen.

Værløse starter bedst efter pausen, og efter 3 minutter har holdet bragt sig foran 23-31. Værløse holder forspringet gennem perioden, hvor Amagers Ena Viso med knap et minut tilbage får reduceret gæsternes føring til 37-43 med en tre’er, men Værløses Alberte Dokkedal svarer igen for gæsterne, og Værløse fører 37-46 inden 4. periode.

Godt halvvejs i sidste periode fører Værløse 43-53, men med to tre’ere af Emilie Keller og 3 af 4 fra straffelinjen af Catharina Palm får Amager reduceret til 52-55 med godt et minut tilbage. Amager kommer dog ikke nærmere, og med 5 af 6 fra straffelinjen i de sidste minut vinder Værløse kampen med 52-60. Amager vinder 4. periode med 15-14.

Værløse var skarpere på dagen og vinder fortjent kampen 52-60 (7-10, 15-15, 15-21, 15-14)

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm 24, Emilie Keller 11, Ida Klussmann 5 point

Topscorer for Værløse: Alberte Dokkedal 16, Alexandra Chili 14, Rikke Fabricius 12 point

Kampens spiller WOM: Catharina Palm, BK Amager (24 point, 5 rebounds og 3 steals)

Fortjent sejr til 79ers

04.02.2013

Hørsholm 79ers tog lørdag hjem fra Lemvig med en fortjent sejr på 77-67.

Gæsterne var bedst set over hele kampen, på en dag, hvor Lemvig ikke fik kollektivet i gang og effektiviteten var for lav. Effektivitet var derimod et kendetegn for Hørsholm allerede fra kampens start. I erkendelse af, at gæsterne ikke kunne matche værterne på fysikken inside, blev der satset på skud fra distancen, og med hele seks 3ere i første periode lykkedes den satsning med succes.

Faktisk blev det kun til en regulær scoring tæt på kurven samt to point på straffe ud over 3erne for Hørsholm, men det var også rigeligt til at sætte hjemmeholdet under pres. Lemvig havde kampen igennem især vanskeligt ved at stoppe Therese Deemand, som konstant kom til afslutninger eller satte sine medspillere op. Men Hørsholm altså var effektive med deres midler, så kneb det allerede fra starten for Lemvig, som ikke udnyttede sine muligheder offensivt og konstant endte med stressede afslutninger. Som tiden gik, fik Lemvig dog mere ro på spillet, og særligt Ivana Udovalieva tog ansvar, og rev resten af holdet med. Det betød, at det forspring på omkring 5 point, som Hørsholm havde skabt blev lukket og efter 10 minutters spil var forskellen blot to point, 20-22.

Lemvig starter anden periode godt, og finde gode løsninger i begge ender af banen, men det ryster i første omgang ikke Hørsholm, der bevarer fokus i angrebet og udbygger føringen til 25-31. men Lemvig har bedre fat end i første periode, og som tiden går udnytter Lemvig bedre og bedre deres fysiske fordel. Emily Hatch og Sarah Schicher sætter sig bedre igennem under kurven, og det giver flere nemme point.

Midt i perioden er de to hold meget jævnbyrdige, men Lemvig får efterhånden lukket bedre af i forsvaret, hvor Mallory Moore laver flere gode steals, som omsættes til point. Det giver Lemvig en føring på 39-33 med et par minutter igen af perioden. Hørsholm når dog at hente lidt af det tabte, så holdene fortsat er helt tæt ved halvleg, dog med føring til Lemvig på 41-40.

Det er Hørsholm, som igen tager initiativet fra starten af tredje periode, og hurtigt overtager de føringen igen med 41-44. Der går hele fire minutter af perioden før Lemvig endelig får point på tavlen, og derfra er holdene igen lige, men konstant med en lille føring til Hørsholm. Jævnbyrdigheden skyldes først og fremmest, at ingen af holdene rigtig kan få gang i spillet, og der misbruges en stribe muligheder i begge ender. Gæsterne holder fast i føringen til pausen, hvor stillingen er 50-53.

I de sidste 10 minutter lykkes det Hørsholm at fastholde og udbygge føringen. En god start på perioden giver dem igen initiativet, og selvom Lemvig kæmper godt, og på intet tidspunkt giver op, så vil tingene i slutningen bare ikke lykkes for hjemmeholdet, der brænder det ene skud efter det andet. Samtidig kan Lemvig ikke finder den nødvendige rytme i spillet, til at udnytte egne fordele, og prøver i stedet at kæmpe sig tilbage i kampen. Men det er ikke nok i en afslutning, hvor Hørsholm har dygtigheden og heldet til at få noget ud af selv halve chancer.

Derfor er det fortjent at Hørsholm vinder på en dag, hvor de måske også ville bevise, at det er helt forkert at nedprioritere damerne i klubben, som der har været signaler om i den seneste uge.

Lemvigs point: Emily Hatch 24p (17 reb), Mallory Moore 18 (5 stl), Ivana Udovalieva 12p, Sarah Schicher 8p (11 reb), Helle Kristiansen 3p, Karina Pedersen 2p Hørsholms point: Therese Deemand 22p, Maja Gerlyng-Hansen 17p, Nathalie Toft 11p, Amalie Carnbring Bonde 9p, Anemone Scheel 5p, Line Piechnik 2p, Simone Ceccardi 2p