Nyheder

Fotos fra Falcon - BK Amager

11.03.2013

Robert Dines Rasch var i Büllen til den 1. kvartfinale mellem Falcon og BK Amager. En kamp som Falcon vandt efter overtid.

Falcon slår BK Amager efter overtid

10.03.2013

Første kamp i slutspillet er altid spændende – meget spændende.

Den første kvartfinale mellem Falcon og Amager må være een af det mest underholdende og spændende kampe i denne sæson. Både Falcon og Amger kom til slutspillet med stor selvtillid. Falcon havde spillet godt mod SISU og Værløse og Amager havde også spillet godt i deres to seneste kampe.

Falcon så ikke ud til at være slutspilsklar og kom hurtigt bagud 12-4 og spillede så lige op resten af perioden til en 24-16 føring til Amager.

I anden periode var Falcon tilbage i normal stil og havde et 12-3 run til en 28-27 føring midt i 2. periode. Også i resten af perioden lignede Falcon sig selv og vandt perioden 24-10 med en Elisabeth Brynaa buzzer-beater 2er til pauseføring 40-34.

Falcon begyndte 3. periode bedst med et 9-2 run og så ud til at have kampen under kontrol med en 51-38 føring midt i perioden. Så blev der byttet scoringer, Amager sluttede 3. periode med et 6-0 run incl. en buzzer-beater 3er fra Maria Dinesen.

Amager kom bedst fra start i 4 periode med et 6-0 run og Falcons føring var nu kun på 5 points. Og Amager fortsætter det gode spil og Ena Viso bringer sit hold foran 72-70 med kort tid igen. Med få sekunder igen får Falcon’s Josefine Sørensen 2 straffe. Hun brænder det første og må brænde det andet med vilje. Jess Fuller får fat i rebounden og scorer to vigtige points. Amager bringer bolden op med en time out, men får ikke scoret – omkamp.

Falcon begynder omkampen stærkt med et and-one play af Jess Fuller og straffescoringer af henholdvis Jess Fuller og Simona Bartkova giver Falcon en 79-70 føring. Derefter lægger Falcon hovederne et aller andet sted hen (væk fra banen) og lader Emilie Keller få en fri 3er, som hun scorer på som hun plejer. Den blev besvaret med en 3er af Elisabeth Brynaa. Og som om det ikke var nok så skulle Emilie Keller få en fri 3ere lige efterfølgende, som hun scorede til 82-78 og kampen var åben igen. Falcon’s Sofie Vincents fik sat en vigtig 2er hvor efter Ida Klussmann satte en mindst lige så vigtig 3er til en 84-81 Falcon føring med lidt under 2 minutter igen. Jess Full bringer med et stærkt move Falcon på 86-81. Ida Klussmann scorer endnu 2 points til 86-83 hvorefter Elisabeth Brynaa kan sænke to ligegyldige straffe til en 88-83 (16-24, 24-13, 23-18, 12-20, 16-11) Falcon sejr.


Topscorer for Falcon Jess
 Fuller 26 point.

Topscorer for BK Amager Ida Klussmann 17 point

Referent: Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk

1-0 til Værløse BBK mod 79ers

09.03.2013

Vaerlöse kom godt igang i den förste kvartsfinalen, efter de förste 5 min var man foran med 14-2 og 79ers såg ud som man slet ikke var klar. Nu kommer 79ers staerkt og det bliver til sidst taet og spaendende. Til sidst vinder gaesterne med 69-74.

Period 1 12-23: En god start för gaesterne men de sidste minutterne af perioden kommer hjemmeholdet igang. Stillingen med -11 er lit för meget för at 79ers skal vare tilfreds med resultatet.

Period 2 19-16: I de förste 5 min af perioden starter 79ers flyvende og er tilbage ind i kampen og foran med 1 p (28-27). Desvaerre kommer nogen dårlige besluttninger som Vaerlöse straffer og går til pause med forsprang på 8 p.

Period 3 12-20: 79ers vil noget helt andet end resultatet efter period 3. I sted för at komme op i intensitet spiller man i gaesternes tempo og Vaerlös får lov at styre det meste. Fejlproblem på Chili og Bachler er en chance men 79ers kan ikke helt bruge dette. Stillingen efter perioden er 43-59.

Period 4 26-15: Forspranget Vaerlöse er stort men ikke umuligt hente ind. Efter 5 min er kampen på nyt taet og hjemmeholdet har chancer men mister momentum et par gange og det giver gaester chancen at afslutte staerkt. Sejr för udeholdet med 69-74 og ny kamp torsdag.

Scoring 79ers: Anne Deleuran 12, Maja Gerlyng 11, Therese Deemand 10
Scoring VBBK: Alexander Chili 21, Rikke Fabricius 16, Janet Hatfield 12

Kampens firestarters: Freddie Möllerup (79ers) og Alexander Chili (VBBK)

SISU varmer op til slutspillet

09.03.2013

SISU har brugt hele ugen på at gøre sig klar til kvartfinaleserien mod Horsens BC. En serie der starter søndag eftermiddag i Kildeskovshallen, og hvor alt andet end en samlet SISU sejr på 2-0 i kampe vil være en sensation.

De sidste træninger er brugt i de mørke omklædningsrum i Kildeskovshallen og SISU`s egen fotograf har fået lov til at filme en lille bid af den noget specielle måde at lade op til en kvartfinale på.

Du finder klippet her.

Preview for kvartfinaler i dameligaen

07.03.2013

SISU head coach, Hrannar Holm, giver her hans bud på kvartfinaler:

SISU (1) - Horsens IC (8): 2-0.

Første kamp - søndag 10. marts kl. 16.00

Mon det ikke vil være nogenlunde klart? Forskellen mellem holdene rigtig stor. SISU har vundet alle kampe og Horsens tabt alle.

Sæsonen må have været hård for det unge Horsens hold. De har kæmpet og gjort alt hvad de kunne, men uden succes. De har uden tvivl talentfulde spillere, som Sarah Bersang, Julie Ravn og Sophie Wich, men der mangler meget mere styrke og erfaring til at vinde kampe, især mod ligaens bedste hold.

Jeg tror SISU vinder første kamp stort, 90-50, og serien 2-0.

Lemvig (2) - Åbyhøj (7).

Første kamp - søndag 10. marts kl. 19.00

Lemvig har lige vundet over Åbyhøj med næsten 30 points forskel. Jeg er sikker på, at Thomas Press og hans damer meget gerne vil præstere bedre i slutspillet.

Det gør de også, men de mangler fysik og bredde til at være en trussel i alvor. Emilie Hatch, Sarah Schicter og Mallory Moore er for stærke under kurven for Kelly Meredith og co.

Maria Jespersen har udviklet sig flot og er blevet en meget alsidig spiller, men Åbyhøj holdet har for få våben, især efter Sofie TP blev skadet.

Lemvig vinder på søndag, 77-57 og de vinder også i Åbyhøj. Det bliver 2-0 til Lemvig.

Falcon (3) - BK Amager (6).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Falcon har vundet over Amager tre gange i grundspillet og er selvfølgelig storfavorit i denne kvartfinale. Amager holdet har faktisk spillet deres bedste spil på det seneste, hvor de har vundet fire ud af fem kampe. Måske er de blevet stærkere og kan bide skeer med Falcon.

Begge hold er meget afhængig af enkelte spillere, Falcon af Jessica Fuller og Amager af Catharina Jensen, begge to har spillet rigtig godt hele sæsonen. Men hvis Amager for alvor vil have en chance til at vinde over Falcon, så bliver spillere som Emilie Fogelstrom og Ida Klussman nødt til at vise deres allerbedste spil.

Det bliver svært, fordi at Falcon spiller et tæt og aggressivt forsvar. Netop Falcons forsvar bliver afgørende på lørdag og de vinder første kampen, 69-55.

Amager kunne måske vinde på hjemmebane, men Falcon kommer videre, 2-0 eller 2-1.

Hørsholm (4) - Værløse (5).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Uden tvivl kvartfinalernes mest spændende opgør. Værløse vandt 2 gange i grundspillet, Hørsholm 1 gang, men kun 1 gang spillede holdene en tæt kamp; i Hørsholm i november, 49-52.

Holdene er meget forskellige og har forskellige styrker. Værløse har ligaens topscorer, Alexandra Chili og burde være stærkere under kurvene med Rikke Fabricius og Janet Hatfield. Hørsholm har Maja Gerlyng og Therese Deemand som bedste spillere, de ar alsidige, begge to og relativ stabile. Ud over dem har de mange dygtige spillere, især hurtige og aggressive guards, som kan på en god dag både tage bolden til kurven og score udefra.

Forsvaret bliver vigtigt for begge hold. Hørsholm skal stoppe Chili og Værløse skal få styr på guardsenes "cuts" og "drives". Begge hold har tabt to sidste ligakampe og møder derfor sultne op.

Coachene Johan og Jesper har studeret hinandens taktik og det bliver en interessant duel. Jeg tror at Hørsholm vinder den første kamp, 68-62, men at Værløse tager kamp nr. 2, 66-65. Så står det 1-1 og kamp nr. 3 bliver rigtig spændende ... :)

Stemmerne er talt op.

05.03.2013

Trænerne fra de 8 DL-klubber har nu stemt om Rundens hold for for runderne 15-21 i årets DL og spillerne er klar til at blive præsenteret.

På holdet som består af 2 guards, 2 forwards og 1 center er:

 

 • Alexandra Chili, Værløse BBK
 • Catharina Palm Jensen, BK Amager
 • Emily Hatch, Lemvig Basket
 • Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers
 • Trenice Jessica Fuller, Falcon

  Alle 5 spillere vil modtage en lille erkendelighed fra DL.

Play-off tid

04.03.2013

Lørdagens 3 kampe i 21. og sidste runde i DL var samtidigt startskuddet til Play-off.

Kvartfinalerne står for døren og starter i den kommende weekend hvor 1 spiller mod 8, 2 mod 7, 3 mod 6 og 4 mod 5 i bedst af 3 kampe.

Kvartfinalerne ser således ud:

 

 •  SISU - Horsens BC
 •  Lemvig Basket - Aabyhøj IF 
 •  Falcon - BK Amager
 •  Hørsholm 79ers - Værløse BBK

Du finder det fuldstændige kvartfinale program her. 

Falcon slår Værløse BBK stort

04.03.2013

Lørdag eftermiddag havde Værløse besøg af Falcon i grundspillets sidste runde.

Det var et Falcon hold, der skød forrygende – ikke mindst bag 3 p linien (42%).

Efter en forholdsvis lige første halvleg havde Falcon et gear ekstra i 3.periode og skabte sig et stort forspring som Værløse aldrig fik indhentet.

Kampen startede livligt og efter 5 min var stillingen 16-13 til Værløse. For begge hold var det de amerikanske spillere der scorede mest, men der var også scoringer fra Rikke Fabricius og Verena Bachler. Scoringer fra Josefine Sørensen og Sofie Vincents bragte Falcon foran 16-20. Perioden sluttede 18-24.

I 2.periode var spilmæssigt ret lige, men alligevel var det Falcon, der trak lidt fra, så stillingen ved pausen var 33-45. Hvad der havde været en nogenlunde lige kamp i 1.halvleg blev ændret til et massivt Falcon-overtag i 3.periode. 

Efter et par Værløse-scoringer fik Falcon et 21-2 run i 3.periode og dermed var kampen reelt ovre. Ved afslutningen af 3.periode var stillingen 42-66.

4. periode blev en nogenlunde lige affære som Falcon vinder 13-9.

Slutfacit på kampen blev en klar sejr til Falcon på 51-79.

Efter 21 kampes grundspil er det i næste weekend det for alvor går løs… Falcon møder BK Amager og Værløse BBK møder Hørsholm 79ers.

Et kollektivt kollaps i Horsens

03.03.2013

Det blev ikke den kamp, Horsens BC havde håbet at slutte grundspillet af med.

Gæsterne fra BK Amager forstod at udnytte hjemmeholdets off day i Forum. Det var som om hjemmeholdet havde sat sig mellem to stole. Og man var ikke enig om, hvilken linje der skulle følges. Nogle prøvede at spille sammen og spille bolden hurtigt rundt; mens andre holdt på bolden og gik solo.

Så alt i alt blev det til for mange dårlige beslutninger og afslutninger denne lørdag i Horsens.

1. Periode: Amager kommer absolut bedst fra start, og Catarina Palm Jensen scorer hurtigt sine første 2 point. Hjemmeholdet virker apatiske og uden gejst i denne periode. De har svært ved at finde gode afslutninger og brænder på rigtig mange af deres skud. De får ikke fat i angrebsrebounds.

I den anden ende har Amager ingen vanskeligheder med et svagt Horsens forsvar. Catharina Palm Jensen scorer 12 point i denne periode. For hjemmeholdet fordeles 14 point på 4 spillere. Perioden slutter 14 - 26

2. Periode: I anden periode skyder begge hold meget, og der brændes på flere 3 points skud før det lykkes for Amager. Men efter et par minutter får de gang i flere frie skyttere. Midt i anden periode ser det meget sort ud for hjemmeholdet. Efter at have scoret 7 point, har hjemmeholdet 5 minutter med turnovers og dårlige afslutninger og midt i anden periode står der 21- 41. For Amager er bla. Maria Roost Dinesen og Eno Viso stærke. Det er forsvaret, men også hurtigt sammenspil og fastbreaks der gør forskellen på de to hold. Perioden slutter 12- 20 Og stillingen før halvleg er 26-46.

3. Periode: Det bliver hjemmeholdes bedste periode. Fire minutter inde i tredje periode kommer Julie Ravn for alvor i gang, da hun rammer et par 3’ere. Desværre for hjemmeholdet brænder hun de øvrige forsøg. Sarah Bersang prøver at tage bolden til kurven, men det lykkes heller ikke rigtigt. Man ser ikke sine frie medspillere. Det er og bliver en kollektiv off dag. Dog har Emma Dorph flere assists og andre spillere scorer et par 3’ere.  Amager, der i starten af perioden havde meget lette og hurtige fastbreaks, presses, så de også brænder en del i denne periode. Perioden ender 19-20. Stillingen før pausen er 45-66.

4. Periode: Perioden starter igen med brændte skud for hjemmeholdet. Der går 3 minutter før første scoring. Så går der igen 3 minutter med at holde på bolden og enmandsforsøg før næste forsøg lykkes. Til sidst lykkes det endelig igen, og det var så periodens 9 point. Hjemmepublikummet ser en periode, hvor spillerne slet ikke ser hinanden, men i stedet mister bolde, og ikke får fat i angrebsrebounds. Amager starter langsomt scoringsmæssigt, de brænder også stort set på alle deres chancer de første 5 minutter af fjerde periode; men de sidder på spillet og får fat i langt de fleste rebounds og får også senere scoret uden problemer. Perioden slutter 9-15 Kampens slutresultat er således: 54- 81

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm Jensen: 22 point og 13 rebounds

Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point.

FOTO: PRessekontakt

Lemvig Basket vinder generalprøven

03.03.2013

Da Lemvig Basket lørdag tog i mod Åbyhøj i sidste runde af grundspillet i Dameligaen, var det samtidig generalprøve på kvartfinalerne, hvor de to hold igen løber ind i hinanden. Og måske så begge hold en mulighed for at se hinanden lidt an, inden det om en uge for alvor går løs.

Ingen af holdene havde det store at spille for, men begge hold gik alligevel seriøst til opgaven, hvilket samlet set gav en god kamp, som Lemvig dog sad på det meste af tiden. Sejren på 76-48 var måske en anelse større end den behøvede at blive, men Åbyhøj havde svært ved at matche Lemvig fysisk, og spillede samtidig ikke op til det niveau, som holdet kan, når det er bedst.

Allerede fra kampens start fik Lemvig et overtag i spillet. God energi fra Sarah Schicher resulterede i flere gode aktioner under kurven i begge ender, og offensivt gav det desuden pote i form af 5 hurtige point. Gæsterne havde svært ved at finde et modsvar inside, og først da Maria Jespersen sidst i perioden fik gang i spillet viste Åbyhøj lidt tænder. Men på det tidspunkt havde Lemvig allerede fået et forspring, som blev fastholdt 1. periode ud.

Føringen på 21-14 efter de første 10 minutter blev gennem 2. periode udbygget. I første omgang holder Åbyhøj ganske vist stand, men problemerne med at holde Lemvig fra kurven viste sig igen. Begge hold spillede kampen igennem aggressivt, hvilket ofte gav personlige fejl, og det blev særligt dyrt for Åbyhøj, der i højere grad end værterne havde brug for udbytte af den pågående stil. Efter de første to perioder fører Lemvig 44-26, og det ligner en tidlig afgørelse.

Åbyhøj kommer da heller ikke for alvor ind i kampen igen, og Lemvig fastholder føringen ved at holde koncentrationen og udnytte mulighederne tæt på kurven, hvor Emily Hatch igen er effektiv. Ivana Udovalieva melder sig også efterhånden ind i kampen som scorer fra distancen, hvilket blot gør situationen vanskeligere for gæsterne. Samtidig ligner Åbyhøj et hold, som ikke umiddelbart har noget modtræk til Lemvig, og om det er taktiske årsager eller ganske enkelt forskellen på holdene, der er grunden til det, er svært at sige. Men Lemvig udbygger ubesværet føringen til 59-34 før sidste periode, og herfra sker der ikke mange ændringer i spillet. Lemvig fortsætter med effektivt spil, men Åbyhøj afleverer og løber, men uden rigtig at komme nogen vegne.

For Lemvig var det en fin generalprøve på de kommende kvartfinaler, og så må tiden vise, om Åbyhøj har nogle skjulte esser i ærmet, når holdene mødes igen i Lemvig søndag den 10. marts kl. 19.00.

Lemvigs point: Emily Hatch 21p (19 reb), Sarah Schicher 19p (12 reb), Ivana Udovalieva 17p (5 as), Mallory Moore 16p (5 st), Tine Kristiansen 3p

Åbyhøjs point: Maria Jespersen 14p, Bianca Morsoe 8p, Kelly Meredith 8p, Julie Hoier 5p, Amalie Carlsen 4p, Tine Randrup-Thomsen 3p, Camilla Andersen 2p, Kia Fisker 2p, Tanja Laursen 2p