Nyheder

Endn flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også DBJO, medarrangør af Stadium All Star 2013 havde både rapporter og fotograf på plads lørdag eftermiddag i Büllen.

DBJO´s fotograf Svante Brink fik fanget disse fotos med sin linse. 

Flere fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Også Robert Dines Rasch var en tur forbi Bülowsvejhallen i lørdags til Stadium All Star 2013 og har sendt disse fotos til DL.

Fotos fra Stadium All Star 2013

11.02.2013

Thorbjørn Wangen var forbi Stadium All Star 2013 i lørdags og fik blandt mange knips med kameraret taget disse fotos.

Stadium All Star 2013 afgjort

11.02.2013

En stor dag for dameligaen.

107 tilskuere mødte op til Stadium All Star Game 2013 på Frederiksberg. Det blev en spændende kamp, hvor det virkelig var de bedste spillere fra dameligaen der mødte hinanden.

Igen i år blev det Østholdet der kunne tage hjem med en sejr, mens det for Vestholdet blev en lang køretur mod både Midt- og Nordjylland.

Målet med årets All Star Game var, at få de bedste spillere til at møde hinanden i gode rammer og derved skabe spiludvikling, spilforståelse og interesse for dansk damebasket.

1. halvleg Begge hold var opsatte på at vinde da kampen begyndte, og det blev en tæt periode der efter 5 minutters spil havde stillingen 12-12. Vestholdet skruede op for tempoet i sidste del af perioden, og kunne derfor slutte 1. periode med stillingen: 22-27.

Udeholet fra Vest sad på kampen i første halvleg. De måtte desværre undvære Emily Hatch (All Star MVP 2012) der måtte udgå pga. en flænge under øjet. Helle Kristiansen der deltog i 3- points konkurrencen satte efter 4 min. spil sin første 3’er i kampen, og midt er perioden var stillingen 28-42 til Vest.

6 point fra Ida Tryggedsson og 5 point fra Marie Malone i 2. periode, fik Østholdet tilbage i kampen, dog var det ikke nok til at forhindre en pauseføring til Vest på 43-51.

Ligaens skytte Den bedste spiller bag 3- points linjen skulle ligeledes findes på dagen for all star gamet. Deltagerne var: Ida Tryggedsson, Helle Kristiansen, Alexandra Chilli, Ivana Udovalieva, Emilie Fogelström og Julie Ravn.

Første runde af konkurrencen blev afgjort allerede inden kampen begyndte. Da første runde var færdig var de to finalespillere klar; nemlig: Alexandra Chilli og Julie Ravn. 10- 3’ere sat af Julie Ravn, var ikke nok til at slå Alexandra Chilli, der med hele 16 ramte 3- pointskud erhvervede sig titlen som ligaens bedste skytte!

Sidste halvdel af kampen 3. periode startede med 4 point af Marie Malone og 2 point af Rikke Fabricius til stillingen 49-51. Maja Gerlyng satte 3 point for Østholdet, der med de point kom foran med stillingen 52-51.

Mens Vestholdet lavede 13 point i perioden, lavede Østholdet hele 28. Marie Malone kunne med 9 point være med til at sikre en stilling på 71-64 forud for 4. periode, og også sit kandidatur til titlen som All Star MVP. Vestholdets bedste spiller i kampen var Sarah Schicher der med 12 point i de første 3 perioder, også var topscorer for holdet.

I 4. periode spillede de to hold mere lige op, men selv om Vestholdet scorede 2 point mere end Øst i perioden, gjorde det ikke det store for den endelige stilling der blev: 85-80. Vestholdet begyndte i perioden at finde hinanden igen på banen, og med god ”fightånd” fik de tilranet sig flere steals og angrebs rebounds. Selvom det var tæt til sidst, var Østholdet det bedste hold på banen, og kunne derfor også sikre sig titlen som vinder af kampen.

MVP Sidste års MVP måtte udgå fra kampen, og det banede vejen for andre spillere end dem man måske havde regnet med, forud for kampen.

Dog blev det Marie Malone der løb afsted med titlen og et ur fra Festina, efter at have afsluttet en kamp med 21 points og 8 rebounds. 

Det var alt i alt en vellykket dag på Frederiksberg for årets All Star Game! Falcon basket sikrede gode rammer og i samarbejde med STADIUM, Dameligaen og DBJO (dansk basketball journalistisk organisation) blev det, det første af mange fremtidige succes arrangementer, indenfor dansk damebasket.

Boxscore:  85-80 (22-27, 21-24, 28-13, 14-16

Topscorer Øst: Marie Malone 21, Therese Deemand 10, Catharina Jensen 10.

Topscorer Vest: Ivana Udovalieva 15, Sarah Schiecher 14, Julie Ravn 12, Maria Steen Jespersen 12.

Festina MVP: Marie Malone, SISU 21 point og 8 rebounds

Tekst: Simon Ravn - Foto: Svante Brink/ Wyke Graphic

Stadium All Star 2013 - Lørdag går det løs

08.02.2013

Så er ventetiden overstået og endelig siger kalenderen lørdag den 9. februar - dagen hvor Stadium All Star 2013 løber af stablen i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

De 2 hold er klar, skytterne til Stadium 3-point shootout har trænet intenst om at blive Stadium 3-point queen, men hvem det blkiver afgøres først i pausen af selve All Star kampen.

Inden selve Stadium All Star arrangementet starter er 27 pigespillere årgang 96-00 i aktion til All Star Campen, hvor Anja Andersen, Maja Gerlyng og Ida Tryggedsson vil øse ud af deres viden.

Billetsalget til Stadium All Star 2013 er i fuld gang og du kan fortsat sikre dig din billet ved at klikke her. Køber du billetten i forsalg er prisen bare kr. 20,- pr. person. Sidste chance for at købe elektronisk billet er lørdag kl. 13:30. Herefter sælges der kun billetter til indgangen til en pris af kr. 35,- pr. stk.

Værløse sejr på større effektivitet

04.02.2013

Værløse var noget mere effektive end hjemmeholdet i søndagens opgør i Amagerhallen og holdet kunne derfor tage hjem med en 8 points sejr i bagagen.

Første periode er en nervøs og rodet affære. Begge hold har svært ved at få bolden i kurven og perioden enden 7-10 i Værløses favør.

Holdene får lidt mere styr over tingene i 2. periode som ender lige 15-15. Hos hjemmeholdet er den mest scorende Catharina Palm med 6 point, og hos gæsterne er det Alexandra Chili, der går foran med 7 point i perioden. Værløse fører 22-25 ved pausen.

Værløse starter bedst efter pausen, og efter 3 minutter har holdet bragt sig foran 23-31. Værløse holder forspringet gennem perioden, hvor Amagers Ena Viso med knap et minut tilbage får reduceret gæsternes føring til 37-43 med en tre’er, men Værløses Alberte Dokkedal svarer igen for gæsterne, og Værløse fører 37-46 inden 4. periode.

Godt halvvejs i sidste periode fører Værløse 43-53, men med to tre’ere af Emilie Keller og 3 af 4 fra straffelinjen af Catharina Palm får Amager reduceret til 52-55 med godt et minut tilbage. Amager kommer dog ikke nærmere, og med 5 af 6 fra straffelinjen i de sidste minut vinder Værløse kampen med 52-60. Amager vinder 4. periode med 15-14.

Værløse var skarpere på dagen og vinder fortjent kampen 52-60 (7-10, 15-15, 15-21, 15-14)

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm 24, Emilie Keller 11, Ida Klussmann 5 point

Topscorer for Værløse: Alberte Dokkedal 16, Alexandra Chili 14, Rikke Fabricius 12 point

Kampens spiller WOM: Catharina Palm, BK Amager (24 point, 5 rebounds og 3 steals)

Fortjent sejr til 79ers

04.02.2013

Hørsholm 79ers tog lørdag hjem fra Lemvig med en fortjent sejr på 77-67.

Gæsterne var bedst set over hele kampen, på en dag, hvor Lemvig ikke fik kollektivet i gang og effektiviteten var for lav. Effektivitet var derimod et kendetegn for Hørsholm allerede fra kampens start. I erkendelse af, at gæsterne ikke kunne matche værterne på fysikken inside, blev der satset på skud fra distancen, og med hele seks 3ere i første periode lykkedes den satsning med succes.

Faktisk blev det kun til en regulær scoring tæt på kurven samt to point på straffe ud over 3erne for Hørsholm, men det var også rigeligt til at sætte hjemmeholdet under pres. Lemvig havde kampen igennem især vanskeligt ved at stoppe Therese Deemand, som konstant kom til afslutninger eller satte sine medspillere op. Men Hørsholm altså var effektive med deres midler, så kneb det allerede fra starten for Lemvig, som ikke udnyttede sine muligheder offensivt og konstant endte med stressede afslutninger. Som tiden gik, fik Lemvig dog mere ro på spillet, og særligt Ivana Udovalieva tog ansvar, og rev resten af holdet med. Det betød, at det forspring på omkring 5 point, som Hørsholm havde skabt blev lukket og efter 10 minutters spil var forskellen blot to point, 20-22.

Lemvig starter anden periode godt, og finde gode løsninger i begge ender af banen, men det ryster i første omgang ikke Hørsholm, der bevarer fokus i angrebet og udbygger føringen til 25-31. men Lemvig har bedre fat end i første periode, og som tiden går udnytter Lemvig bedre og bedre deres fysiske fordel. Emily Hatch og Sarah Schicher sætter sig bedre igennem under kurven, og det giver flere nemme point.

Midt i perioden er de to hold meget jævnbyrdige, men Lemvig får efterhånden lukket bedre af i forsvaret, hvor Mallory Moore laver flere gode steals, som omsættes til point. Det giver Lemvig en føring på 39-33 med et par minutter igen af perioden. Hørsholm når dog at hente lidt af det tabte, så holdene fortsat er helt tæt ved halvleg, dog med føring til Lemvig på 41-40.

Det er Hørsholm, som igen tager initiativet fra starten af tredje periode, og hurtigt overtager de føringen igen med 41-44. Der går hele fire minutter af perioden før Lemvig endelig får point på tavlen, og derfra er holdene igen lige, men konstant med en lille føring til Hørsholm. Jævnbyrdigheden skyldes først og fremmest, at ingen af holdene rigtig kan få gang i spillet, og der misbruges en stribe muligheder i begge ender. Gæsterne holder fast i føringen til pausen, hvor stillingen er 50-53.

I de sidste 10 minutter lykkes det Hørsholm at fastholde og udbygge føringen. En god start på perioden giver dem igen initiativet, og selvom Lemvig kæmper godt, og på intet tidspunkt giver op, så vil tingene i slutningen bare ikke lykkes for hjemmeholdet, der brænder det ene skud efter det andet. Samtidig kan Lemvig ikke finder den nødvendige rytme i spillet, til at udnytte egne fordele, og prøver i stedet at kæmpe sig tilbage i kampen. Men det er ikke nok i en afslutning, hvor Hørsholm har dygtigheden og heldet til at få noget ud af selv halve chancer.

Derfor er det fortjent at Hørsholm vinder på en dag, hvor de måske også ville bevise, at det er helt forkert at nedprioritere damerne i klubben, som der har været signaler om i den seneste uge.

Lemvigs point: Emily Hatch 24p (17 reb), Mallory Moore 18 (5 stl), Ivana Udovalieva 12p, Sarah Schicher 8p (11 reb), Helle Kristiansen 3p, Karina Pedersen 2p Hørsholms point: Therese Deemand 22p, Maja Gerlyng-Hansen 17p, Nathalie Toft 11p, Amalie Carnbring Bonde 9p, Anemone Scheel 5p, Line Piechnik 2p, Simone Ceccardi 2p

Tæt opgør i Horsens

03.02.2013

En seværdig kamp mellem ligaens to yngste hold blev spillet i Horsens denne lørdag, hvor Horsens BC tog i mod Åbyhøj.

.periode: Horsens kom rigtig dårlig fra start.  Åbyhøj byttede på alle screeninger, og det var hjemmeholdet ikke forberedt på. Horsens har meget få chancer og brænder, mens Åbyhøj kommer hurtigt til chancer og scorer. Horsens kommer ikke hjem i forsvaret, og især Bianca Morsø viser sit værd for gæsterne. Første periode slutter 16-27.

Horsens viser nu, at de kan og vil andet end at overgive sig. De har styr på forsvaret, finder hinanden og Sarah Bersang kommer til gode afslutninger. Julie Gravesen har også et par hurtige scoringer. Og snart står det 27- 29, hvilket Åbyhøj selvfølgelig ikke kan leve med. Time out og Maria Jespersen kommer ind og finder Meredith Kelly.

2. periode bliver mere fysisk og begge hold kommer i fejlproblemer. Perioden slutter 16- 17 og resultatet før halvleg er således: 32-44

I 3. periode kommer Horsens igen godt fra start, men det varer ikke længe før Meredith Kelly bliver spillet og Horsens forsvar nærmest bare ser til, mens hun scorer det ene point efter det andet. Kelly er i denne kamp guld værd for Åbyhøj. Men kampen er stadig tæt. Rebecca Houmøller får bolden virkelig flot op ad banen og både Sofie Wich og Sarah Bersang tager den til kurven og scorer.

Perioden slutter 21- 24. Og før fjerde periode står der: 53 – 48. Det er svært for Horsens. De kan ikke holde M. Kelly fra at score, især da Emily White får sin femte fejl. Maria Jespersen har Horsens mere styr på, selvom hun forsøger at tage den til kurven. I den modsatte ende tager Sofie Wich og Sarah Bersang den til kurven: men det lykkedes ikke hele vejen og Åbyhøj finder stadig M. Kelly, og uden Emily White bliver Horsens udspillet. Nævnes skal det, at Åbyhøj med succes har holdt Horsens fra at score 3 point,: men i sidste periode lykkes det endelig for hjemmeholdet at finde og spille Julie Ravn fri. Julie får nu sat flere 3 points scoringer.

Med få minutter igen prøver Horsens at fejle, men Åbyhøj scorer på linjen. Kampen ender dermed med et 10 points nederlag til Horsens; som kan gå glade og stolte fra den kamp. Set med hjemmeholdets øjne var den en meget lige kamp, hvor gæsternes amerikanske spiller gjorde udslaget. Evt. ville andre træde til, hvis hun ikke var der; men Meredith Kelly havde trods alt hele 38 point i denne kamp; og det må lige meget hvad siges at være imponerende.

For Åbyhøj var de toneangivende Meredith Kelly: 38 point ( hele 85% fra gulvet) Maria Jespersen: 19 point ( heraf 10/10 fra straffe) og 7 assist Bianca Morsø: 13 point og 8 rebounds

For Horsens BC: Julie Ravn: 23 point ( 5 3’ere). Sofie Wich: 17 point.

Mon ikke der er fyret op i kakkelovnen til næste gang de to hold mødes.

SISU sejrer i topkampen mod Falcon

03.02.2013

”Good afternoon Frederiksberg - Welcome til Bülowvejshallen home of Falcon Basketball......osv” lød det fra announceren til eftermiddagens opgør mellem nummer 1 og 3 i Dameligaen.

Falcon havde lånt Danmarks bedste basketball speaker, David Breuer fra Sisu, til dagens kamp således at han kunne øve til til weekendes all star kamp der også foregår i Büllen.

Turneringskamp i Büllen mellem Falcon og Sisu er altid noget (i hvert fald) hjemmeholdet ser frem til. De to hold har spillet mange kampe (træningskampe og 2 pokal semifinaler) mod hinanden allerede og kender derfor hinanden godt.

Begge hold spiller m-m forsvar hele 1. periode. Sisu kommer bedst fra start med 4-0 fra Marie Malone og Camilla Blands. Falcon kommer på 4-4 og holdene udveksler scoringer indtil Sisu slutter 1. periode med et 6-0 run til stillingen 10-14.

Falcon begynder 2. periode med zoneforsvar og et 6-0 run. Falcon spiller rigtig solidt hele perioden og vinder perioden 19-11 til pausestillingen 29-25.

Sisu begynder 3 periode med deres 2-2-1 helbane forsvar. Selvom Falcon ikke decideret mister mange bolde generer det hjemmeholdet så meget at Sisu vinder perioden 7-25 til stillingen 36-51.

Midt i 4. periode har Falcon bragt Sisu’s forspring ned til 9 points, 46-55, men her løber Falcon tør for gas og Sisu vinder kampen 57-72 (10-14, 19-11, 7-25, 21-21.

For Falcon scorede Sofie Vincents Nielsen 21 points men Iben Soltau scorede 12 points for SISU

Referent Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Johan Enbom slutter i 79ers efter denne sæson

31.01.2013

Efter 4 sæsoner så har basketballklubben Hørsholm 79ers af økonomiske årsager set sig nødsaget til at afslutte samarbejdet med dameligaholdets head coach. Johan Enbom fortsætter til afslutningen af den indeværende sæson.

Hørsholm 79ers kæmper for at få økonomien til at hænge sammen i denne og næste sæson, hvorfor denne beslutning har været nødvendig. ”Vi bliver nødt til at have fuld fokus på økonomien, hvis vi fortsat skal drive en ligaklub i Hørsholm. Det er bestemt ikke en nem beslutning, da vores samarbejde med Johan har været særdeles godt”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse. ”Han har løftet vores niveau for træning, teknik og taktik til et højere plan, og han har haft stor indvirkning på udviklingen af pigesiden i ungdomsafdelingen i Hørsholm Basketball Klub.”

Enbom fortsætter sit arbejde i basketballklubben, hvor han stopper ved udgangen af sæsonen. ”Vi så gerne, at han gjorde arbejdet færdig for denne sæson, og det er han også selv motiveret for at gøre, hvilket vi er meget glade for”, siger Henrik Norre. ”Det er ærgerligt, at klubben ikke har mulighed for at arbejde videre med mine ambitioner og vælger at afslutte samarbejdet nu. Jeg coacher sæsonen færdig med 100% opbakning fra alle på holdet”, udtaler Johan Enbom.

Johan Enbom, som også er dansk damelandsholdstræner, har i løbet af de 4 sæsoner han har været i Hørsholm vundet en DM guldmedalje, to DM sølvmedaljer, en pokal-sølvmedalje, og han blev i sæsonen 2010-11 udnævnt til ”Årets Coach” i Dameligaen.