Nyheder

Sikker sejr til BK Amager

13.10.2013

Hjemmeholdet BK Amager scorer for 3. kamp i træk 100+ point og sender Piraterne fra Horsens hjem med et nederlag på 102-57 (33-22, 25-15, 30-7, 14-13).

En kamp som bød på hele 19 trepoint scoringer – 11 til Amager og 8 til Horsens – og hvor Amager havde overtaget gennem hele kampen.

Emilie Fogelstrøm bringer med 2 hurtige tre’ere hurtigt Amager foran med 6-0, men Horsens Rebecca Houmøller er varm og med 2 to’ere efterfulgt af 3 tre’ere fra hendes hånd er stillingen 22-15 til Amager efter godt 6 minutter. Amager er effektive i angrebet, men med 2 tre’ere fra Pernille Weiland i periodens afslutning hænger Horsens med. Amager vinder perioden med 33-22.

Amager bringer sig med et 8-0 run foran 41-24 i indledningen af 2. periode. Efter godt 7 minutter har Amager øget forspringet til 49-28. Et forspring der holder perioden ud, idet Amagers Emilie Keller lukker perioden med en tre’er til pausestillingen 58-37. Amager vinder perioden med 25-15. Pernille Weiland scorer 11 af sit holds 15 point i denne periode.

I 3. periode får Amager lukket ned for Rebecca Houmøller og Pernille Weiland og Horsens scorer kun 7 point i denne periode. Amager fortsætter det effektive angrebsspil og stillingen inden sidste periode er 88-44 til hjemmeholdet. Amager vinder altså perioden med hele 30-7.

Amager slipper speederen en smule i 4. periode og med et 10-0 run får Horsens reduceret til 92-54 med godt 2 minutter tilbage på uret. Amager svarer igen med en 10-3 afslutning blandt andet med 5 point fra U18 spilleren Sofie Riesting til kampens slutresultat 102-57. Amager vinder perioden 14-13.

Horsens kæmpede godt gennem hele kampen godt anført af Rebecca Houmøller og Pernille Weiland. Hos hjemmeholdet var Keyona Bryant, Emilie Fogelstrøm og Emilie Keller de mest fremtrædende på en dag hvor alle kom på scoringstavlen.  

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Keyona Bryant 23, Emilie Fogelstrøm 20, Emilie Keller 19
Horsens: Rebecca Houmøller 23, Pernille Weiland 16, Sarah Bersang 7

Kampens spiller WOM: Keyona Bryant 23 point, 7 rebounds og 4 assists

Fysisk kamp endte med Stevnsgade sejr i Nørrebrohallen

13.10.2013

Det var med spænding at hjemmeholdet Stevnsgade tog  i mod Lemvig i Nørrebrohallen lørdag.

Stevnsgade var kommet rigtigt godt fra start med en imponerende 97-78 sejr over Åbyhøj efter en meget flot kamp og en kneben sejr over Horsens efter en – diplomatisk sagt – ikke køn kamp i Horsens Forum. Man vidste at kampen mod Lemvig måske ville blive holdets sværeste indtil videre.

På samme måde havde Lemvig givet udtryk for, at de var spændte på at se, hvordan ligaens to mest fysiske hold matchede hinanden.

Lemvig kom klart bedst fra start og havde efter 4 min af første periode bragt sig foran med 9-2. Stevnsgade pigerne fulgte ikke aftalerne og i stedet for at tage til den kurven og få fart på spillet i transition, blev der skudt alt for hurtigt bag 3´eren, mens forsvaret hang lige fra starten af kampen. Så kaldte Stevnsgades coach Mogens Tygesen time-out. Denne time-out både vendte kampen og afgjorde kampen.

Efter time-out´en kom Stevnsgade ud som forvandlet. Forsvaret blev stabiliseret og angrebsspillet blev styret forbilledligt. Resten af perioden lavede Stevnsgade et 20-0 run på Lemvig, hvilket skulle vise sig, at blive fatalt for gæsterne. Stevnsgades Julie Forster og Sarah Eichler gik forrest og delte de 20 point ligeligt mellem sig.

Første periode endte således 22-9. Anden periode var en bytning af point 15-15 til en halvlegsstilling 37-24 til værterne fra Stevnsgade.

Første periode forløber ganske lige indtil det 8.min hvor stillingen er 54-39 til Stevnsgade. De sidste to min af perioden scorer Lemvig 8 point i streg og lugter lidt come-back mulighed ved indgangen til fjerde periode og 47-54.

Men det var tydeligt at kræfterne var brugt op, og den zone, som gæsterne stod i, hjalp dem slet ikke. Midt i perioden var Stevnsgade foran 61-47 og man fornemmede klart at kampen var afgjort definitivt. Pauline Schulz sluttede kampen af mod gæsterne med 7 point i streg til slutresultatet 67-53.

Stevnsgades fortjente sejr, som blev overværet af 163 tilskuere, var en gedigen holdindsats med flotte præstationer af alle. Der var mange små kampe i kampen og de blev faktisk alle vundet af hjemmeholdets piger.

Hos Stevnsgade spillede 10 spillere ca. 10 min og mere, mens Lemvig brugte 4 spillere i mere end 30 min og to spillere i mere end 20 min. Det kan også have været medvirkende til, at der var ”udsolgt” til sidst hos gæsterne.

Topscorer for Stevnsgade blev Julie Forster med 23 point mens Raven Berry scorede 16 point for Lemvig.

Falcon vinder hjemme efter god 2. halvleg

13.10.2013

Hvad man forventede ville blive en tæt kamp, endte endtil midt i 4. periode præcis sådan.

Falcon starter meget aggresivt, og scorer en del points fra fastbreak, bringer sig foran 9-4. Derefter tager Værløse 0-11 run og bringer sig foran 9-15. Perioden ender med en 19-22 føring til Værløse. Både Alberte Dokkedal og Devon Quattrochi er hotte med 8 point hver. For Falcon er det Iben Soltau, der skaber problemer med 10 points.

2. periode er meget rodet fra begge hold og ender 13-13, så Værløse beholder deres føring, nu med 32-35. Begge hold har 5 forskellige scorere, men det er stadig væk Alberte Dokkedal med 12 og Iben Soltau 17 der scorer mest for de 2 hold.

I 3. periode virker det som Falcons forsvar for fat og Værløse har svært ved at få gode looks og havde det ikke været for et flot plade 3 pointer fra Hanna Sheikh havde det set værre ud. Falcon vinder perioden 17-10 og får i denne periode gang i Elisabeth Brynaa og specielt Julie Kongeskov som scorer 8 points. Falcon går ind til sidste periode med en 49-45 føring.

Annemie Espersen starter 4. periode med først en 3p scoring og derefter et 3p spil og havde det ikke været for Sofie Vincents 3 points scoring mellem disse 6 point, havde det næsten været balance i regnskabet. Men i stedet bygge Falcon over de næste 5 minuter et 12 points forspring op og med 2 minutter tilbage er stillingen 67-55. Falcon kører relativt sikkert kampe hjem lige inden Devon Quattrochi slutter kampe af med en 3 point scoring fra midten til slutresultatet 71-67.

Topscorere for Falcon: Iben Soltau med 28, Julie Kongeskov med 17 og Marie Gadeberg med 7 points. Sofie Vincents havde 7 assists og Julie Kongeskov 10 rebounds.

Topscorere for Værløse: Alberte Dokkedal og Devon Quattrochi begge med 15 samt Annemie Friis Espensen med 9 point. Janet Harfield havde 15 rebounds.

Player of the match: Julie Kongeskov  med 17 points, 10 rebounds, 2 steals, 2 assists og 1 blokeret skub.

Ændringer i trænerteamet hos Falcon

12.10.2013

Falcon har valgt at styrke trænerteamet omkring klubbens Elite Damehold. Claus Strøh og Camilla Vang træder med øjeblikkelig virkning ind i trænerteamet, sammen med Thomas Soltau og tæller nu 3 coaches.

Falcon mener, at holdet har et kæmpe potentialle og Falcon ønsker med dette at optimere holdet muligheder og præstationer.

Yderligere er Thomas Soltau’s firma Soltau ApS og TheBasketballGuide.com tiltrådt som sponsor for Dameholdet. Hjemmeside er et forsøg på at give tilbage og støtte seriøse spillere i at blive bedre.

Yderligere spørgmål kan rettes til Claus Strøh på 2612 8008.

Ugens preview

08.10.2013

De to første runder af årets Dameliga har med stor tydelighed vist, at det er nye tider i ligaen, og de ventede ændringer i forhold til sidste sæson har holdt stik. I sæsonens 3. runde venter fem nye spændende kampe.

Falcon – Værløse BBK lørdag kl. 13:30

Både Falcon og Værløse har fået en vanskelig start på sæsonen. Ganske vist vandt Falcon over Virum i sidste runde, men det var ikke uden besvær, og sejren blev på blot 4 point. Det var ventet, at falkene kunne sætte oprykkerne mere på plads, men kampen fortæller måske meget godt om holdets niveau for øjeblikket.

Værløse har haft samme vanskeligheder som Falcon, men har stadig sæsonens første sejr til gode. Det indbyrdes opgør mellem de to hold er altså på sin vis meget åbent, men Falcon bør vinde på grund af den større rutine på holdet, men kollektivet skal fungere bedre. Værløses chance er at udnytte en bedre fysik, men det kræver at begge holdets amerikanere finder et højere niveau, samtidig med at der vises bedre effektivitet.

Falcon vinder med 5 point

BK Amager – Horsens BC Lørdag kl. 14:30

BK Amager er kommet flyvende fra start og to kampe med 100+ point vidner om stor effektivitet. Holdet har udnyttet, at man kan bygge videre på sidste sæsons trup, og blot har tilført lidt ekstra fysik. Det har givet holdet et forspring i forhold til flere andre hold, og det udnytter de fuldt, og resultatet kan godt vise sig at være langtidsholdbart.

Horsens må egentlig også være tilfredse med deres start på sæsonen. En sejr allerede i første kamp og et beskedent nederlag i kamp to mod Stevnsgade må betegnes som godkendt. På Amager kommer HBC dog på en vanskelig opgave, og de kan få mere end svært ved at bremse hjemmeholdets angrebsmaskine.

BK Amager virker både hurtigere, stærkere og mere effektive end Horsens, så ligaens mest formstærke hold lige nu, bør få sejr nr. 3 på stribe.

BK Amager vinder med 20

Virum Vipers – Hørsholm 79ers Lørdag kl. 14:30

Både Virum og Hørsholm har et 0 til at stå ud for sig i tabellen. For Virum er det måske ikke uventet, og holdet kan endda glæde sig over, at den seneste kamp mod Falcon var tæt på at kaste point af sig, så troen på sejr er intakt.

For Hørsholm er situationen nok lidt mere bekymrende, og særligt det seneste klare nederlag til BK Amager må give anledning til bekymring. Ganske vist er Hørsholm ved at bygge et nyt hold op med en ny træner, men forskellen til BK Amager bør alligevel ikke være så stor. Om det fører til fornyet fokus på den forstærkning af holdet, der længe er blevet arbejdet på, må tiden vise.

Kampen mod Virum er dog en oplagt mulighed for Hørsholm til at få de første point på kontoen. 79ers har langt mere rutine, og mest bredde i truppen. Til gengæld kan Virum have det nødvendige overskud til at vinde, hvis de kan holde kampen tæt til det sidste. Hørsholm bør dog være i stand til at holde oprykkerne på afstand og køre sejren i hus.

Hørsholm vinder med 12 point

Stevnsgade BBK – Lemvig Basket Lørdag kl. 16:00

Stevnsgade har fået et godt come back til Dameligaen, og med to sejre i de første kampe, går de ind til kamp 3 med masser af selvtillid. Den seneste sejr kom mod Horsens, og selvom den ikke blev så stor som ventet, så er en sejr på udebane altid særligt tilfredsstillende.

Lemvig er måske oprykkernes største udfordring indtil nu, fordi Vestjyderne nok er det hold indtil nu, som bedst har mulighed for at matche Stevnsgade på fysikken. Lemvigs udfordring er dog lige nu at finde stabiliteten. Den seneste kamp mod SISU viste med al tydelighed, at Lemvig stadig er et stykke fra at udnytte holdets potentiale.

En brækket næse til Tina Nesse gjorde nederlaget ekstra dyrt, og Lemvig er uden tvivl på jagt efter oprejsning efter den oplevelse. Ser man på de to hold lige nu, så virker Stevnsgade til at være spillemæssigt lidt længere fremme end Lemvig, og energien som nyoprykker har også stadig effekt. Alligevel kan Lemvig ikke kaste favoritrollen helt af sig, men kampen bliver formentlig så tæt, at den kan falde ud til begge sider.

Lemvig vinder med 3 point

SISU – Åbyhøj IF Søndag kl. 13:00

Selvom SISU har mistet en del vigtige spillere i forhold til sidste sæson, så har de to første kampe mod Hørsholm og Lemvig alligevel vist, at SISU skal tælles med blandt de varmeste kandidater til at vinde DM igen.

Med udgangspunkt i en solid defensiv og et effektiv angreb med spillere som Kiki Lund og Camilla Blands i front så virker holdet stadig meget stabilt.

Åbyhøj høstede i sidste uge selvtillid med en sejr over Værløse, men SISU er trods alt en klasse eller to bedre end Værløse lige nu. Så Åbyhøj vil uden tvivl få en udfordring som de skal spille op til deres absolut bedste for at komme sejrsrig ud af. De grønne kan have en chance, hvis de får maximalt udbytte af deres aggressive og pågående spillestil, men SISU er ikke sådan at ryste, og Åbyhøj kan ende med at blive slået med egne midler.

Kampen kan blive en fartbombe med masser af intensitet og underholdning, men SISU er favorit til at stå med endnu en sejr på listen efter kampen.

SISU vinder med 14

SISU vinder stort over Lemvig Basket

07.10.2013

Sisu vandt stort - topkampen blev aldrig rigtig spændende.

Det var mange der forventede en tæt og spændende topkamp mellem Sisu og Lemvig i Kildeskovshallen. Lemvig har fået en ny coach, Brianna Finch og derudover har klubben fået et par nye og spændende spillere, bl.a. amerikanske Raven Berry og norske Tina Nesse.

Danmarksmestrene i Sisu har derimod mistet mange spillere fra sidste sæson og de havde derudover ikke alle nuværende spillere til rådighed til kampen, da Tea Jørgensen var skadet og Nathalie Reshard ikke endnu har fået spillerlicens. Man kunne derfor forvente, at Lemvig ville have en større chance for at vinde end ofte før.

Men kampen blev næsten afgjort i starten. Faktisk scorede Lemvig de første 2 points men derefter satte Kiki Lund hurtigt 5 points for mestrene, efterfulgt af to 3-ere fra Charlotte Jørsboe. Sisu fik styr på kampen ved stillingen 12-2 og kontrolerede spillet stort set fra da af. Sisu førte efter første periode med 26 - 13.

I anden periode fortsatte det samme spil. Sisu pressede Lemvig over hele banen og det forårsagede alt for mange turnovers hos gæsterne, 38 i alt. Med få minutter igen var Lemvig bagud med 19, 39-20, men så fik de bolden nogle gange i træk ind under kurvene til Raven og Emily og fik reduceret føringen til 14 inden halvlegspausen, 42-28.

Lemvig startede bedst i anden halvleg og reducerede stillingen endu mere, nu ned på 10 points, 46-36. Sisu tog en time-out og mestrene kom flyvende ud af time-out-en, scorede 10 points i træk og føringen var op på 20 points igen, 56-36. Kampen var reelt afgjort.

Slutresultat var en sejr på 23 points til hjemmeholdet, 75-52. Lemvigs bedste spiller var som ofte før Emily Hatch. Hun scorede 16 points og tog hele 20 rebounds. Ivana Udovalieva spillede også en fin kamp, scorede 13 points. Raven scorede 9 men ramte kun 3 ud af 12 skud. Holdets store problem var turnovers, de fandt ikke løsning mod hjemmeholdets pres-forsvar. Tine Nesse var uheldig og fik, efter kun et minut, slag på næsen fra egen holdkammerat og blev nød til at forlade kampen, med mistanke om en brækket næse.

Hele Sisu holdet spillede en god kamp, især i forsvaret. Kiki Lund scorede 18 points og satte bl.a. 4 3-ere og havde 5 assists. Camilla Blands 17 points og 11 rebounds, Heidi Anton 15 points og Katrine Dyszkant stjal bl.a. 6 bolde. De unge Sisu spillere, Mathilde Poulsen (2p), Julie Ilsby (7p) og Clara Laursen (6p), gjorde det rigtig godt, både i forsvar og angreb.

Hrannar Holm, Sisu's head coach havde følgende at sige om kampen: "Forsvaret var fint, i hvert fald i 30 minutter og derfor vandt vi i dag. Vi skal nok arbejde på angrebet, men det bliver bedre i løbet af sæsonen. Lemvig har et godt hold og stærke inside spillere. Men det lykkedes os at afgøre kampen ude på banen. Jeg forventer at Lemvig bliver stærkere næste gang."

Foto: ©James Hjertholm

Horsens BC taber en tæt og spændende kamp i Forum Horsens

06.10.2013

Stevnsgade Basketball Klub kom på besøg, og mange havde tippet dem til at vinde stort.

Men Horsens BC lagde stærkt ud, og især Anna- Helene Eskholm var kampklar fra start og scorede hurtigt 7 point. Horsens spiller godt sammen, og er overraskende stærke i forsvaret og holder de fysisk stærkere Stevnsgadespillere fra at score. Emily White får fat i mange rebounds og scorer gode point. Senere i perioden presses Horsens BC til et par turnovers, men kampen er meget lige og ender med et lille forspring til hjemmeholdet på 19-16.

I anden periode er Sarah Bersang svævende og scorer vigtige point for hjemmeholdet. Efterhånden presser Stevnsgade hårdere og Horsens BC  løber ind i blindgyder i angrebet. Det er som om de mister lidt fokus. Men forsvaret fungerer for hjemmeholdet. og Stevnsgades US spillere har stadig kun få point på pointavlen.

Perioden ender 14- 15. Så resultatet efter de 2 første perioder er 33-31 til hjemmeholdet.

Men så gik den heller ikke længere. Efter pausen benytter Stevnsgade sig af, at de er fysisk overlegne og   især amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler tager teten. Horsensspillerne bliver presset og trappet og kan ikke komme af med bolden. En del turnovers og fejl bringer Stevnsgade i front.

Gæsterne vinder perioden med 21-12 og fører med 7 point inden de sidste 10 minutter.

Mange tænkte nok, at løbet nu var kørt, og at kampen ville ende med en storsejr til Stevnsgade. Stevnsgade er da også hurtigt foran med 10 point.

Men så spillede Horsens BC igen klogt og alle viste fightervilje ved at gå op og presse Stevnsgade på deres banehalvdel. Rebecca Houmøller meldte sig ind i kampen og satte i denne periode sin anden 3´er samt vigtige point på straffe, da det nu var Stevnsgade, der var i fejlproblemer.

Perioden ender 23- 20 til Horsens BC, men Stevnsgade BBK vinder kampen med 72-68, en kamp der dog blev meget mere lige end først spået.

Topscorere for Horsens BC: Rebecca Houmøller med 17 point (alle i de to sidste perioder og heraf 9/10 på straffe), Sarah Bersang;  15 point

Topscorere for Stevnsgade Basketball klub: Julie Foster 21 point og Sarah Eichler 20 point.

Stats fra Horsens BC - Stevnsgade BBK

06.10.2013

Da der var tekniske problemer med internettet i hallen er statistikkerne fra dagens kamp ikke tilgængelige endnu.

Stevnsgade BBK vandt kampen med 72-68 og lige nu arbejder HBC med at få lavet stats`ene færdige, men det vil nok føst kunne ses her på siden i starten af næste uge.

Aabyhøj IF slår Værløse BBK i Aabyhallen

06.10.2013

Dagens opgør stod mellem to unge hold, der begge har tabt deres første kamp. Begge hold var sultne efter første sejr i turneringen, og Værløse var i denne kamp med deres to amerikanere, som ikke havde licens i den første kamp.

Kampen var en ret lige affære i første quarter med mange scoringer og forsvar præget af nerver og (over)aggressivitet. Begge hold havde helt tydeligt noget at bevise. Denne quarter endte med en smal føring til hjemmeholdet på 22-17. Maria Steen Jespersen stod for 12 af Aabyhøjs 22 point.

De næste to perioder mindede meget om den første, men nu også under kurven blev der gået til den, og hvis nogen er i tvivl, så er basketball en kontaktsport! – Dagens match-up mellem Britt Harris og Janet Hatfield bød på konstant kamp om position både i posten og i reboundsituationen. Britt Harris blev noteret for 14p og 15 rebounds, mens Janet Hatfield havde 8p og 5 rebounds.

Dominerende for Aabyhøj var især Maria Steen Jespersen og Bianca Morsø, som fik lov at spille uptempo med masser af fastbreaks og 1 mod 1 situationer i fart – et par svære spillere at spille overfor i den situation. Det endte også med at blive for meget for gæsterne, som måtte se sig slået af et hurtigt spillende hjemmehold, som gjorde deres for, at de over 200 tilskuere ikke kedede sig.

Maria Steen Jespersen havde en double-double med 22p og 10 rebounds, Bianca Morsø 15p, Britt Harris 14p, og Amalie Carlsen med 9 point fra 3’eren på kun 4 forsøg.

En stor tak til alle de mange grønne fans der var dukket op for at hjælpe damerne til deres første sejr!

BK Amager vinder på stærk 1. halvleg

06.10.2013

BK Amager bød lørdag eftermiddag indenfor til sæsonens 1. hjemmekamp i Amagerhallen i skæret af ”Støt brysterne” kampagnen. Til støtte for kampagnen gik omsætningen i Sidelinjen under kampen ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Men her var det så slut med gavmildheden. Gæsterne fra Hørsholm 79’ers blev sat under pres fra første fløjt, og midt i perioden fører hjemmeholdet 11-5. I den efterfølgende periode lykkes alt for Amager, som med et 17-0 run får bragt sig foran 28-5, inden Hørsholm får pyntet lidt på stillingen. Amager vinder perioden med 31-10.

Hørsholm får stabiliseret forsvaret og stoppet Amagers mange scoringer i starten af 2. periode, men de har stadig selv svært ved at finde kurven. Hørsholm fører perioden 5-4 efter godt 5 minutter, men mister så igen koncentrationen. Amager trækker fra og kan gå til pause med en føring på hele 55-28. Amager vinder 2. periode med 24-18.

Hørsholm holdet viser stor moral gennem hele 2. halvleg. Holdet kæmper indædt, og de har mere held med deres scoringsforsøg, så halvlegen bliver en helt lige affære. Det lykkes Hørsholm at vinde 2. halvleg med 4 point via periode sejre på henholdsvis 23-24 og 22-25.

BK Amager vinder således fortjent sæsonens 1. hjemmekamp over Hørsholm 79’ers med 100-77 (31-10, 24-18, 23-24, 22-25) på en forrygende 1. halvleg. Absolut mest fremtrædende spiller for gæsterne var Maja Gerlyng med 27 point og 6 assists, og for hjemmeholdet var Keyona Bryant og Catharina Palm de mest iøjnefaldende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 28, Keyona Bryant 22, Emilie Fogelstrøm 19

Hørsholm 79’ers: Maja Gerlyng 27, Anemone Scheel 16, Frederikke Mollerup 10

Kampens spiller WOM: Keyona Bryant, BK Amager