Nyheder

Preview for kvartfinaler i dameligaen

07.03.2013

SISU head coach, Hrannar Holm, giver her hans bud på kvartfinaler:

SISU (1) - Horsens IC (8): 2-0.

Første kamp - søndag 10. marts kl. 16.00

Mon det ikke vil være nogenlunde klart? Forskellen mellem holdene rigtig stor. SISU har vundet alle kampe og Horsens tabt alle.

Sæsonen må have været hård for det unge Horsens hold. De har kæmpet og gjort alt hvad de kunne, men uden succes. De har uden tvivl talentfulde spillere, som Sarah Bersang, Julie Ravn og Sophie Wich, men der mangler meget mere styrke og erfaring til at vinde kampe, især mod ligaens bedste hold.

Jeg tror SISU vinder første kamp stort, 90-50, og serien 2-0.

Lemvig (2) - Åbyhøj (7).

Første kamp - søndag 10. marts kl. 19.00

Lemvig har lige vundet over Åbyhøj med næsten 30 points forskel. Jeg er sikker på, at Thomas Press og hans damer meget gerne vil præstere bedre i slutspillet.

Det gør de også, men de mangler fysik og bredde til at være en trussel i alvor. Emilie Hatch, Sarah Schicter og Mallory Moore er for stærke under kurven for Kelly Meredith og co.

Maria Jespersen har udviklet sig flot og er blevet en meget alsidig spiller, men Åbyhøj holdet har for få våben, især efter Sofie TP blev skadet.

Lemvig vinder på søndag, 77-57 og de vinder også i Åbyhøj. Det bliver 2-0 til Lemvig.

Falcon (3) - BK Amager (6).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Falcon har vundet over Amager tre gange i grundspillet og er selvfølgelig storfavorit i denne kvartfinale. Amager holdet har faktisk spillet deres bedste spil på det seneste, hvor de har vundet fire ud af fem kampe. Måske er de blevet stærkere og kan bide skeer med Falcon.

Begge hold er meget afhængig af enkelte spillere, Falcon af Jessica Fuller og Amager af Catharina Jensen, begge to har spillet rigtig godt hele sæsonen. Men hvis Amager for alvor vil have en chance til at vinde over Falcon, så bliver spillere som Emilie Fogelstrom og Ida Klussman nødt til at vise deres allerbedste spil.

Det bliver svært, fordi at Falcon spiller et tæt og aggressivt forsvar. Netop Falcons forsvar bliver afgørende på lørdag og de vinder første kampen, 69-55.

Amager kunne måske vinde på hjemmebane, men Falcon kommer videre, 2-0 eller 2-1.

Hørsholm (4) - Værløse (5).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Uden tvivl kvartfinalernes mest spændende opgør. Værløse vandt 2 gange i grundspillet, Hørsholm 1 gang, men kun 1 gang spillede holdene en tæt kamp; i Hørsholm i november, 49-52.

Holdene er meget forskellige og har forskellige styrker. Værløse har ligaens topscorer, Alexandra Chili og burde være stærkere under kurvene med Rikke Fabricius og Janet Hatfield. Hørsholm har Maja Gerlyng og Therese Deemand som bedste spillere, de ar alsidige, begge to og relativ stabile. Ud over dem har de mange dygtige spillere, især hurtige og aggressive guards, som kan på en god dag både tage bolden til kurven og score udefra.

Forsvaret bliver vigtigt for begge hold. Hørsholm skal stoppe Chili og Værløse skal få styr på guardsenes "cuts" og "drives". Begge hold har tabt to sidste ligakampe og møder derfor sultne op.

Coachene Johan og Jesper har studeret hinandens taktik og det bliver en interessant duel. Jeg tror at Hørsholm vinder den første kamp, 68-62, men at Værløse tager kamp nr. 2, 66-65. Så står det 1-1 og kamp nr. 3 bliver rigtig spændende ... :)

Stemmerne er talt op.

05.03.2013

Trænerne fra de 8 DL-klubber har nu stemt om Rundens hold for for runderne 15-21 i årets DL og spillerne er klar til at blive præsenteret.

På holdet som består af 2 guards, 2 forwards og 1 center er:

 

 • Alexandra Chili, Værløse BBK
 • Catharina Palm Jensen, BK Amager
 • Emily Hatch, Lemvig Basket
 • Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers
 • Trenice Jessica Fuller, Falcon

  Alle 5 spillere vil modtage en lille erkendelighed fra DL.

Play-off tid

04.03.2013

Lørdagens 3 kampe i 21. og sidste runde i DL var samtidigt startskuddet til Play-off.

Kvartfinalerne står for døren og starter i den kommende weekend hvor 1 spiller mod 8, 2 mod 7, 3 mod 6 og 4 mod 5 i bedst af 3 kampe.

Kvartfinalerne ser således ud:

 

 •  SISU - Horsens BC
 •  Lemvig Basket - Aabyhøj IF 
 •  Falcon - BK Amager
 •  Hørsholm 79ers - Værløse BBK

Du finder det fuldstændige kvartfinale program her. 

Falcon slår Værløse BBK stort

04.03.2013

Lørdag eftermiddag havde Værløse besøg af Falcon i grundspillets sidste runde.

Det var et Falcon hold, der skød forrygende – ikke mindst bag 3 p linien (42%).

Efter en forholdsvis lige første halvleg havde Falcon et gear ekstra i 3.periode og skabte sig et stort forspring som Værløse aldrig fik indhentet.

Kampen startede livligt og efter 5 min var stillingen 16-13 til Værløse. For begge hold var det de amerikanske spillere der scorede mest, men der var også scoringer fra Rikke Fabricius og Verena Bachler. Scoringer fra Josefine Sørensen og Sofie Vincents bragte Falcon foran 16-20. Perioden sluttede 18-24.

I 2.periode var spilmæssigt ret lige, men alligevel var det Falcon, der trak lidt fra, så stillingen ved pausen var 33-45. Hvad der havde været en nogenlunde lige kamp i 1.halvleg blev ændret til et massivt Falcon-overtag i 3.periode. 

Efter et par Værløse-scoringer fik Falcon et 21-2 run i 3.periode og dermed var kampen reelt ovre. Ved afslutningen af 3.periode var stillingen 42-66.

4. periode blev en nogenlunde lige affære som Falcon vinder 13-9.

Slutfacit på kampen blev en klar sejr til Falcon på 51-79.

Efter 21 kampes grundspil er det i næste weekend det for alvor går løs… Falcon møder BK Amager og Værløse BBK møder Hørsholm 79ers.

Et kollektivt kollaps i Horsens

03.03.2013

Det blev ikke den kamp, Horsens BC havde håbet at slutte grundspillet af med.

Gæsterne fra BK Amager forstod at udnytte hjemmeholdets off day i Forum. Det var som om hjemmeholdet havde sat sig mellem to stole. Og man var ikke enig om, hvilken linje der skulle følges. Nogle prøvede at spille sammen og spille bolden hurtigt rundt; mens andre holdt på bolden og gik solo.

Så alt i alt blev det til for mange dårlige beslutninger og afslutninger denne lørdag i Horsens.

1. Periode: Amager kommer absolut bedst fra start, og Catarina Palm Jensen scorer hurtigt sine første 2 point. Hjemmeholdet virker apatiske og uden gejst i denne periode. De har svært ved at finde gode afslutninger og brænder på rigtig mange af deres skud. De får ikke fat i angrebsrebounds.

I den anden ende har Amager ingen vanskeligheder med et svagt Horsens forsvar. Catharina Palm Jensen scorer 12 point i denne periode. For hjemmeholdet fordeles 14 point på 4 spillere. Perioden slutter 14 - 26

2. Periode: I anden periode skyder begge hold meget, og der brændes på flere 3 points skud før det lykkes for Amager. Men efter et par minutter får de gang i flere frie skyttere. Midt i anden periode ser det meget sort ud for hjemmeholdet. Efter at have scoret 7 point, har hjemmeholdet 5 minutter med turnovers og dårlige afslutninger og midt i anden periode står der 21- 41. For Amager er bla. Maria Roost Dinesen og Eno Viso stærke. Det er forsvaret, men også hurtigt sammenspil og fastbreaks der gør forskellen på de to hold. Perioden slutter 12- 20 Og stillingen før halvleg er 26-46.

3. Periode: Det bliver hjemmeholdes bedste periode. Fire minutter inde i tredje periode kommer Julie Ravn for alvor i gang, da hun rammer et par 3’ere. Desværre for hjemmeholdet brænder hun de øvrige forsøg. Sarah Bersang prøver at tage bolden til kurven, men det lykkes heller ikke rigtigt. Man ser ikke sine frie medspillere. Det er og bliver en kollektiv off dag. Dog har Emma Dorph flere assists og andre spillere scorer et par 3’ere.  Amager, der i starten af perioden havde meget lette og hurtige fastbreaks, presses, så de også brænder en del i denne periode. Perioden ender 19-20. Stillingen før pausen er 45-66.

4. Periode: Perioden starter igen med brændte skud for hjemmeholdet. Der går 3 minutter før første scoring. Så går der igen 3 minutter med at holde på bolden og enmandsforsøg før næste forsøg lykkes. Til sidst lykkes det endelig igen, og det var så periodens 9 point. Hjemmepublikummet ser en periode, hvor spillerne slet ikke ser hinanden, men i stedet mister bolde, og ikke får fat i angrebsrebounds. Amager starter langsomt scoringsmæssigt, de brænder også stort set på alle deres chancer de første 5 minutter af fjerde periode; men de sidder på spillet og får fat i langt de fleste rebounds og får også senere scoret uden problemer. Perioden slutter 9-15 Kampens slutresultat er således: 54- 81

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm Jensen: 22 point og 13 rebounds

Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point.

FOTO: PRessekontakt

Lemvig Basket vinder generalprøven

03.03.2013

Da Lemvig Basket lørdag tog i mod Åbyhøj i sidste runde af grundspillet i Dameligaen, var det samtidig generalprøve på kvartfinalerne, hvor de to hold igen løber ind i hinanden. Og måske så begge hold en mulighed for at se hinanden lidt an, inden det om en uge for alvor går løs.

Ingen af holdene havde det store at spille for, men begge hold gik alligevel seriøst til opgaven, hvilket samlet set gav en god kamp, som Lemvig dog sad på det meste af tiden. Sejren på 76-48 var måske en anelse større end den behøvede at blive, men Åbyhøj havde svært ved at matche Lemvig fysisk, og spillede samtidig ikke op til det niveau, som holdet kan, når det er bedst.

Allerede fra kampens start fik Lemvig et overtag i spillet. God energi fra Sarah Schicher resulterede i flere gode aktioner under kurven i begge ender, og offensivt gav det desuden pote i form af 5 hurtige point. Gæsterne havde svært ved at finde et modsvar inside, og først da Maria Jespersen sidst i perioden fik gang i spillet viste Åbyhøj lidt tænder. Men på det tidspunkt havde Lemvig allerede fået et forspring, som blev fastholdt 1. periode ud.

Føringen på 21-14 efter de første 10 minutter blev gennem 2. periode udbygget. I første omgang holder Åbyhøj ganske vist stand, men problemerne med at holde Lemvig fra kurven viste sig igen. Begge hold spillede kampen igennem aggressivt, hvilket ofte gav personlige fejl, og det blev særligt dyrt for Åbyhøj, der i højere grad end værterne havde brug for udbytte af den pågående stil. Efter de første to perioder fører Lemvig 44-26, og det ligner en tidlig afgørelse.

Åbyhøj kommer da heller ikke for alvor ind i kampen igen, og Lemvig fastholder føringen ved at holde koncentrationen og udnytte mulighederne tæt på kurven, hvor Emily Hatch igen er effektiv. Ivana Udovalieva melder sig også efterhånden ind i kampen som scorer fra distancen, hvilket blot gør situationen vanskeligere for gæsterne. Samtidig ligner Åbyhøj et hold, som ikke umiddelbart har noget modtræk til Lemvig, og om det er taktiske årsager eller ganske enkelt forskellen på holdene, der er grunden til det, er svært at sige. Men Lemvig udbygger ubesværet føringen til 59-34 før sidste periode, og herfra sker der ikke mange ændringer i spillet. Lemvig fortsætter med effektivt spil, men Åbyhøj afleverer og løber, men uden rigtig at komme nogen vegne.

For Lemvig var det en fin generalprøve på de kommende kvartfinaler, og så må tiden vise, om Åbyhøj har nogle skjulte esser i ærmet, når holdene mødes igen i Lemvig søndag den 10. marts kl. 19.00.

Lemvigs point: Emily Hatch 21p (19 reb), Sarah Schicher 19p (12 reb), Ivana Udovalieva 17p (5 as), Mallory Moore 16p (5 st), Tine Kristiansen 3p

Åbyhøjs point: Maria Jespersen 14p, Bianca Morsoe 8p, Kelly Meredith 8p, Julie Hoier 5p, Amalie Carlsen 4p, Tine Randrup-Thomsen 3p, Camilla Andersen 2p, Kia Fisker 2p, Tanja Laursen 2p

Fotos Hørsholm 79ers - SISU

28.02.2013

Fotograf James Hjertholm var onsdag aften i Fire Arena til Kanal sport kampen mellem Hørsholm 79ers og SISU.

Besøget resulterede i disse fotos.

Kanal Sport kampen manglede en del

28.02.2013

TV-kamp i dameligaen i sidste runden er en mulighed för noget ekstra.

Desvaer fik tilskuerne ikke se noget skönt spill eller heller ikke en spaendende kamp. Selvom kampen var meget taettere scoringmaessigt end sidste kampen i januar så var det ikke rigtig nogen taet kamp på sluttet.

Sisu vinder med 52-68 og vinder dermed også alle kamper i grundspillet.

Period 1 15-24: Kampen startede med at holdene skifter scoring og kampen er meget taet i 5 min. Sisu stepper lit op og begynder at spille mer fysiskt og bruge det overtag de har i störelse i posten. Sammen med at 79ers har svaert at finde gode afslut, angrebsrebound og tilbagelöb får så Sisu det overtag de arbejde för.

Period 2 16-16: 79ers starter perioden godt men finder ikke noget flow i spillet. Selvom perioden er taet (16-16) er det lit för svingende i praestationen för hjemmeholdet. 79ers har svaert ved at ta vaek nögler för Sisu og bliver ikke ved med at bruge de ting der fungerer godt.

Efter de förste 20 min vinder også Sisu reboundingen med 13 rebounds.

Period 3 11-15: Vi forventede en Sisu zonepress og zone de sidste 20 min sammen med at os selve stepper op i ”holdspillets alle facer” (kommunikation, hjaelpe hinanden, skaebe muligheder för hinanden). Sisu spiller som forventet men os selve stepper op, men ikke nok för at helt komme taet på Sisu. Vi löser pressen OK mange gange men skaeber ikke rigtig farlige chancer, uden får arbejde hårdt för vaer scoring.

Period 4 10-13: I sidste perioden ser det ud som i period 3. Vi löser pressen men trods vi vil ha den inside (og muligheder er der) får vi den ikke inside, det bliver alt för meget spill ud ved 3 p linien.

Scoring 79ers: Maja Gerlyng 13, Sara Pedersen 10 og Therese Deemand 10
Scoring Sisu: Camilla Blands 19, Iben Soltau 13, Tea Jörgensen 10

Kampens firestarters: Sara Pedersen (79ers) og Camilla Blands (Sisu)

Preview for dameligaens runde 21

26.02.2013

Lemvig giver bud på runde 21:

Dameligaen er nu kommet til sidste runde i grundspillet, og selvom de fleste brikker er faldet på plads, så er weekendens kampe sidste chance til at pudse formen af inden de vigtige kvartfinaler. Kun Hørsholm og Værløse mangler at fordele 4 og 5 pladsen mellem sig, men det kommer ikke til at ændre meget ved, hvem der mødes i slutspillet.

SISU-Hørsholm (onsdag kl. 19.00 - spilles i Hørsholm)

Sidste runde af grundspillet indledes allerede onsdag aften, hvor man på Kanal Sport kan følge opgøret mellem SISU og Hørsholm. Sidste sæsons to finalister har haft meget forskellige forløb gennem denne sæson. SISU har fortsat den overlegne position i toppen, mens Hørsholm har været tvunget til at starte lidt forfra og sæsonen igennem har været placeret i midten af ligaen. Nu slutter de så grundspillet på samme måde som de sluttede sidste sæson med en afgørende kamp på SISUs hjemmebane.

Der er dog mest på spil for Hørsholm denne gang, da de med en sejr kan fastholde 4. pladsen og sikre sig hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Taber 79ers må de vente til weekenden med at finde ud af, hvilken placering de slutter på.

SISU er naturligvis favorit i onsdagens kamp, og selvom de formentlig ikke behøver anstrenge sig meget for at komme gennem kvartfinalerne, så vil de formentlig gerne holde fast i stabiliteten – og forblive ubesejret i grundspillet for anden sæson i træk. Hørsholm skal håbe på at have en dag, hvor alt går op i en højere enhed, og SISU mister lidt af energien. Ellers bliver det en ny SISUsejr.

Horsens-BK Amager (lørdag kl. 14.00)

Horsens BC slutter grundspillet på hjemmebane mod BK Amager, og det er nok sidste chance for at vinde en kamp i denne sæson, da SISU nok bliver for stor en mundfuld i kvartfinalerne. Sidst de to hold mødte hinanden var Piraterne tæt på at skabe en overraskelse, da de blot tabte med 6 point. Den oplevelse må give dem tro på, at de har en chance mod BK Amager.

Det er dog et uforudsigeligt hold, der gæster Horsens lørdag. BK Amager har på det seneste vundet gode sejre mod Hørsholm og Værløse, men tabte til Åbyhøj. Så hvis Horsens er klar til at gribe chancen, så kan de få en sejr. BK Amager er sikre på at slutte som nr. 6 og det kan både være en fordel og en ulempe, at det er på plads. Måske tager de lidt let på opgaven, men på den anden side er kampen en oplagt mulighed til at få skabt mest mulig selvtillid inden kvartfinalerne mod Falcon.

BK Amager er favorit i kampen, og kan med en sejr skabe grundlag for endnu et succesfuldt forløb i slutspillet.

Lemvig-Åbyhøj (Lørdag kl. 14.30)

Lemvig er sikre på at slutte som nr. 2, og Åbyhøj bliver nr. 7 i grundspillet. Dermed bliver sidste runde i grundspillet en optakt til kvartfinalerne mellem de to hold. Det er også ved at være længe siden de to hold har stået overfor hinanden. Det seneste opgør ligger helt tilbage i november måned, så begge hold kan sikkert bruge lørdagens kamp til at forberede kvartfinalerne.

De to hold har sæsonen igennem været placeret i hver sin ende af tabellen, men forskellen på holdene er ikke så stor som placeringerne antyder, og Lemvig er på ingen måde sikre på at vinde hverken lørdagens kamp eller kvartfinalerne. Men lørdagens kamp, kan naturligvis give et fingerpeg om, hvor holdene står i forhold til hinanden lige nu.

Begge hold har på det seneste været svingende i deres spil, og selvom Lemvig fik en god sejr i Hørsholm sidste weekend, så er der absolut plads til forbedringer i spillet. Åbyhøj har på det seneste får et par gode sejre over BK Amager og Horsens, og de grønne ligner et hold, som topper på det helt rigtige tidspunkt. Når Åbyhøj er bedst, kan de spille op mod samtlige hold i Dameligaen, og Lemvigs opgave bliver at forhindre, de får lov at spille på det niveau. Det kan blive en tæt og intens kamp i Lemvig på lørdag, men hjemmeholdet må naturligvis påtage sig favoritrollen.

Værløse-Falcon (lørdag kl. 14.30)

Den absolut sidste kamp i grundspillet er opgøret mellem Værløse og Falcon. En kamp hvor Værløse måske kan sikre sig 4. pladsen, og dermed en vigtig hjemmebanefordel i kampene mod Hørsholm. Falcon skal bruge kampen til at gøre sig klar til kvartfinaleserien mod BK Amager, hvor de ved presset kan blive stort.

Falcon har spillet en flot sæson, men har ind i mellem haft svært, når man mindst ventede det, og lørdagens kamp kan blive en af dem, hvor forventningerne er høje, men udbyttet udebliver. Værløse tabte lidt overraskende til BK Amager i sidste runde, hvilket understreger deres største problem, som sæsonen igennem har været manglen på stabilitet.

Der venter en spændende kamp lørdag mellem to hold, der står meget godt til hinanden, og hvor meget afhænger af, hvem der på dagen er mest effektive. Falcon er favorit, men Værløse har absolut mulighed for at tage sejren.

Fotos Falcon - SISU

25.02.2013

Fotograf Robert Dines Rasch overværede topkampen mellem Falcon og SISU i lørdags i "Büllen" og fangede disse hot-shoots med sit kamera.