Nyheder

Højt tempo i Virumhallen

30.09.2013

Den første kamp for Virum Vipers damehold i dameligaen blev spillet i Virum Hallen mod BK Amager.

Gæsterne lagde hårdt ud med at score inden for de første 5 sekunder og kom hurtigt foran - og føringen hold resten af kampen. Hjemmeholdet skulle lige vænne sig til det høje tempo i BL og det kostede. BK Amager vinder 1. periode med 13-31. 

I 2. periode kom Virum bedre med og det lykkes at vinde perioden med 20-17 og gsæterne kunne gå til pausen med en føring på 15 point.

Efter pausen kæmpede Virum ufortrødent videre men Bk Amager var stadigvæk i førersædet og til trods for at Virums spilleres ikke fejlede noget, var det desværre ikke nok og BK Amager kunne vinde 3. periode med 13-28.

I 4. periode byttede holdene point og BK Amager kunne til slut vinde kampe ned 104-66.

Kampens topscorer blev for hjemmeholdet Jeanette Sørensen med 16 point, mens Keyona Bryant og Catharina Palm Jensen begge scorede 24 point for BK Amager.

Virums træner Turi Høgh udtalte efter kampen, "at pigerne var nervøse inden kampen, og at deres manglende rutine i at spille i dameligarækken var tydelig. Der skal fremadrettet arbejdes med det mentale, og rutinen oparbejdes naturligt, men fysisk kan spillerne sagtens være med".

Værløse`s unge hold holdt stand i 37 minutter

29.09.2013

Horsens BC kom på besøg i Søndersøhallen. Værløse havde indtil dagens kamp vundet de tre seneste opgør, og satsede på at fortsætte denne stime.

Det skete bare ikke. En meget lige kamp endte med Horsens sejr på 65 – 62. Men sådan må det gå, når man har skudprocenter på 14 på 3’erne (3 af 21) og modstanderne tilsvarende har 44 (8 af 18).

Det var en meget lige kamp hvor Værløses Elitedamer kom bedst fra start. Ikke mindst Alberte Dokkedal var flyvende og hele tiden farlig med sine hurtige ryk ind under kurven. Fuldt fortjent valgte publikum også Alberte til kampens spiller.

Ikke desto mindre lykkedes det aldrig for Værløse for alvor at skabe afstand, og første halvleg endte derfor med samme pointforskel som ved kampens start: 33 – 33.

Værløse stiller i år op med et meget ungt hold. Og tildagens kamp måtte man ovenikøbet undvære de to amerikanere, hvis papirer endnu ikke var på plads. Men holdets gejst og disciplin kan man ikke pille ved. Den nye portugisiske coach Eugenio Rodriques havde dikteret kompromisløst forsvar, og det holdt de unge Værløse-damer inde i kampens første 37 minutter. De sidste tre minutter blev Horsens større rutine afgørende, og de jyske gæster kunne hive en 3 points sejr hjem.

Værløses og kampens topscorer blev Alberte Dokkedal med 23 point og assist, fulgt af Safia Sheikh med 11 point og 2 assist.

Horsens topscorer blev Dicte Houmøller 22 point og en enkelt assist, fulgt af Rebecca Houmøllers 16 point og 1 assist.

Debutsejr til Lemvig trods forsinkelse

29.09.2013

Lemvig Basket startede sæsonen i Dameligaen med en sejr over Falcon, men der skulle en del ventetid til, før den kom i hus. Trafikale problemer betød, at Falcon ankom til Lemvig med flere timers forsinkelse. Kampen var fastsat til at starte kl. 16.45, men først kl. 17.30 ankom Falcon, og løb direkte på banen til opvarmning.

Det var altså ikke de bedste forberedelser for gæsterne, men gennem størstedelen af kampen lod de sig nu ikke mærke med det. Lemvig kom ganske vist bedst fra start og fik en tidlig føring, men sløseri hos hjemmeholdet midt i første periode betød, at Falcon fik muligheden for at komme med i kampen, og den greb de. De sidste fire minutter af perioden var domineret af falkene, som kunne slutte med en føring på 16-21.

De næste 10 minutter fortsatte meget jævnbyrdigt, men Falcon havde lettest ved at komme til point. Lemvig havde ganske vist et fysisk overtag, men gæsterne var mere effektive i deres afslutninger og kunne derfor fastholde føringen indtil midt i perioden. To 3er af Ivana Udovalieva fik dog vendt billedet, og Lemvig overtager føringen med 30-28. Det forspring holdes frem til halvlegspausen, hvor stillingen er 40-37.

Lemvig starter 3. periode med igen at misbruge en række muligheder og det udnytter Falcon til at overtage føringen igen med 42-43. Længere foran kommer de dog ikke, for spillet bliver en overgang rodet i begge ender, og heldigvis for hjemmeholdet kommer de bedst ud af det og generobre føringen med 51-47 før sidste periode.

De sidste 10 minutter går Falcon i stå og Lemvig kan gennem hele sidste periode trække fra og sikre sig en sikker sejr på 74-58. Til sidst bliver fysikken afgørende, og set med Falconbriller kan en kaotisk optakt måske også spille ind. Det rokker dog ikke ved, at Lemvig var det bedste hold, men spillet skal blive bedre igennem sæsonen, hvis det skal ende med en placering i toppen.

Flere spillere fik en god debut for Lemvig. Raven Berry fik vist sin styrke både offensivt og defensivt, med 25 point, 12 rebounds og 5 steals blev hun sit holds mest effektive spiller. Også Tina Nesse havde en god debut med 12 point, 8 rebounds og 4 steals. Mest glædeligt var det måske for hjemmeholdet, at mange bød ind og to ansvar. Syv spillere fik scoret og 4 af dem kom over 10 point.

Hos Falcon var Iben Soltau bedste spiller med 17 point.

Lemvigs point: Raven Berry 25p (12 reb), Emily Hatch 17p (14 reb), Ivana Udovalieva 13p, Tina Nesse 12p, Helle Kristiansen 4p, Rikke Meisner Andersen 2p og Grace Gardner 1p.

Falcons point: Iben Soltau 17p, Sofie Vincents 13p, Elisabet Brynaa 10p, Billie Marlow 6p, Freja Christensen 5p, Marie Gadeberg 3p, Julie Kongeskov 2 p og Berit Schelde 2p

Stevnsgade kommer overraskende godt fra start

29.09.2013

Nørrebrohallen var lørdag eftermiddag centrum for Stevnsgades tilbagevenden til Dameligaen. Hjemmeholdet mødte Aabyhøj IF i årets første kamp for begge hold.

Aabyhøj var favoritter til sejren dels på grund af deres langt større ligaerfaring og på grund af en meget talentfuld trup af unge dygtige spillere og en ny dygtig amerikaner Britt Harris med imponerende stats.

Men i Nørrebrohallen har Stevnsgade altid været farlige uanset hvem, som er modstander. Kampens dommere Lars Skovhus og Pembe Bahadir skød kampen i gang lidt sent da Skovhus hang i en bilkø efter kampen Hørsholm – SISU.

Kampens første periode var helt jævnbyrdig med en udveksling af point med Stevnsgades Sarah Eichler i en rolle som ustoppelig scorer med hele 16 point af 29. I Første periode var ingen hold foran med mere end 3 point. 29-29 ved indgangen til anden periode.

Kampen blev spillet i et højt tempo med stor intensitet, hvor begge hold i første halvleg viste klasse og høje scoringsprocenter trods det meget høje tempo.

Anden periode former sig lidt som første, men hvor Stevnsgade en enkelt gang kommer op på en 8 points føring. Dog slutter Åbyhøj bedst til halvlegsstillingen 45-44.

Stevnsgade kommer flyvende ud fra halvleg og scorer lynhurtigt 6 point. Kort efter udligner Aabyhøj igen kampen, men Stevnsgade bringer sig så foran med 7 point og Aabyhøj fik aldrig en føring igen i kampen.

I 4. periode scorer Stevnsgade 7 point i det første minut og kampen er afgjort. Aabyhøj gør alt for at komme tilbage, men kommer aldrig tættere end 11 point og Stevnsgade kører en sikker og fortjent sejr i hus til slutstillingen 97-79. En af Stevnsgades pointguards Mia Obbekjær skal fremhæves for en fremragende indsats, der resulterede i 14 point, 2 rebounds og 5 assists.

En forklaring på kampens resultat skal måske ses i reboundstatistikken, hvor Stevnsgade udreboundede Aabyhøj med 37-17 og skød 46,7% fra 3´eren mens aabyhøj skød 30% fra 3´eren. Aabyhøj havde 9 turnovers i kampen mod Stevnsgades 10.

Stevnsgades Sarah Eichler scorede 29 point, Julie Forster tog 18 rebounds og hele 9 spillere kom på scoringstavlen hos værterne fra Nørerbro.

Hos Aabyhøj var Maria Steen Jespersen kampens oplevelse med 18 point og en flot indsats. Aabyhøjs amerikaner Britt Harris scorede 15 point, mens der var 14 point til Julie Høier.

Årets første preview

23.09.2013

På lørdag går det løs igen.

90 kampe i grundserien og rigtig mange slutspils kampe skal afvikles før årets Danske Mester 2014 er kåret.

Som altid vil der op til alle runderne komme "ekspert" kommentarer og sæsonens første preview er lavet af SISU`s headcoach, Hrannar Holm.

Jeg desværre ikke haft lejlighed til at se alle holdene spille, og derfor er dette her preview et stor gæt, baseret på mit kendskab af holdene og spillerne de sidste par år. Vi får set mange ændringer i Ligaen denne sæson, to nye hold og ud af de otte der vender tilbage, har hele seks fået nye trænere og mange har også fået nye spillere. Det er klart i mine øjne, at Ligaen bliver mere spændende nu, end den har været de sidste 3 år.

Lad os kigge på den første runde!

Hørsholm 79ers vs. Sisu lørdag kl. kl. 13.30, Fire Arena

Vi starter med en kamp mellem de to klubber som har, stort set, domineret dansk kvindebasket de sidste mange år.

Sisu vandt jo alle kampe sidste år og har faktisk kun tabt en enkelt kamp i grundspillet de sidste tre år. Jeg forventer ikke, at vi fortsætter den sejrsstime, simpelthen fordi, at vi ikke længere har spillere som Marie Malone, Ida Tryggedsson og Trine Duelund på holdet. Men vi har stadigvæk nogle af Ligaens bedste spillere, såsom Kiki Lund, Camilla Blands og Tea Jørgensen og derudover har vi fået en amerikansk guard, Heidi Anton til at hjælpe os. To af holdets kernespillere, Tea og Nathalie Reshard, spiller ikke på lørdag og derfor bliver det en udfordrende start på sæsonen.

Hørsholm har fået en ny træner, Nemanja Jovanovic, og jeg har hørt, at de har trænet godt op til sæsonstart. Hørsholm har mange dygtige spillere, ikke mindst Maja Gerlyng og Emilie Schirmer, der er vendt tilbage fra USA. Terese Demand har derimod stoppet og deres amerikaner blev skadet kort efter at hun kom til Danmark. Så vidt jeg ved, venter de stadig på en erstatning. Hvis de finder en god inside spiller, kommer Hørsholm uden tvivl til at være ved toppen i år. Og der er ingen grund til at gætte på noget andet end en tæt og spændende kamp i Fire Arena på lørdag.

Jeg tror, som altid, på en Sisu sejr. Gæsterne vinder med et enkelt points forskel, 65-64.

Virum Vipers vs. BK Amager lørdag kl. 14.30, Virum Hallen

Virum er tilbage i Dameligaen. Og ifølge Dameligaens hjemmeside har de næsten det samme hold som sidste sæson spillede i 1. division.

Coach Turi Høgh har rigtig mange unge spillere på holdet, sammen med holdets profil, Ivana Kostic. Det bliver en lærerig sæson og forhåbentlig har de styrke til at vinde nogle kampe. Jeg må desværre erkende, at jeg ikke har set holdet spille og derfor ved jeg ikke meget om dem.

Amagerholdet kender jeg. De har mange gode og talentfulde spillere omkring Catharina Palm og nu har Todd Anthony fået en amerikansk center til at hjælpe under kurvene. Jeg tror derfor, at Amager kommer til at være et af ligaens bedste hold og jeg gætter på, at de starter sæsonen med en sikker sejr på ca. 20 points, måske 70-50.

Stevnsgade Basket vs. Aabyhøj IF lørdag kl. 16.00, Nørrebrohallen

Stevnsgade er det andet nye hold i Ligaen. Men modsat Virum har Nørrebroholdet hentet nye stærke spillere fra udlandet for at være klar til den stærkeste række. Nogen har fortalt mig, at amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler er gode spillere og, at Stevnsgade kommer til at give mange hold problemer med deres inside spil. Jeg har ikke set dem spille men det bliver spændende at se hvordan Mogens Tygesens hold udvikler sig.

Gæsterne fra Åbyhøj har også hentet styrke under kurven i Britt Harris, som er en dygtig spiller. Thomas Johansen har et ungt, men godt hold med Maria Jespersen, som er blevet til en af ligaens bedste spillere, i spidsen. Jeg tror, at selvom Åbyhøj er et ungt hold, så har de allerede rutine efter nogle år i Ligaen. Det kan de bygge på. Åbyhøj vinder en god kamp i Nørrebrohallen med 5 points forskel, 63-58. 

Lemvig Basket vs. Falcon lørdag kl. 16.45, Vestjysk Bank Arena

Interessant kamp, gentagelse af sidste års semifinaler. Lemvig har været et af Ligaens stærkeste hold de sidste par år og jeg forventer, at de fortsat bliver ved toppen. Emily og Ivana er to af Ligaens absolut bedste spillere og nu har de fået Raven Berry, som er en stor og stærk inside spiller.

Brianna Finch er en af mange nye trænere i Ligaen, hun er amerikaner og det vil være interessant at se, hvordan hun planlægger, at udnytter holdets styrker.

Falcon har også en ny træner, Thomas Soltau, tidligere landsholdsspiller og ungdoms- og assistent træner i Sisu. Thomas har stort kendskab til basket men er nu i første gang træner i den højeste liga. Han har et godt hold til rådighed, sølvvinderen fra sidste sæson. De tre stærke guards, Elisabeth Brynaa, Sofie Vincents og Simona Bartkova er alle vendt tilbage, men ikke store Jessica Fuller. I stedet har de fået Iben Soltau fra Sisu. Jeg har læst et sted at de måske henter en udlænding senere på sæsonen. Det gør selvfølgelig en kæmpe forskel, men uden ekstra styrke under kurvene tror jeg ikke på, at de har en stor chance mod Lemvig. Hjemmeholdet vinder med 15, 74-59. 

Værløse BBK vs. Horsens BC søndag kl. 14.15, Søndersøhallen

Værløse var omkring midten af ligaen sidste sæson og det ville ikke være en overraskelse hvis de genfinder sig der denne sæson. Holdet har fået en ny træner fra Portugal, Eugenio Rodriques og han bliver hjulpet af Anja Andersen som er jo tidligere head coach for holdet. Janet Hatfield fra USA vender tilbage under kurvene og en ny amerikaner, Devon Quattrochi skal hjælpe på point-guard positionen. Deres bedste spiller fra sidste sæson, Rikke Fabricius, er taget til USA.

Horsens fik en hård sæson sidste år, men de har i hvert fald fået erfaring som (endnu en ny) træner Eric Vigansky kan bruge til at få holdet til at gøre fremskridt og spille lidt bedre denne gang. Jeg tror dog ikke på, at de henter en sejr i Søndersøhallen på søndag. Værløse vinder med 19 points forskel, 73-54.

De 10 DL-hold tager form

01.08.2013

Få det hele store overblik her - som bliver opdateret løbende (sidst opdateret 11/9-13).

De 10 hold i DL er i fuld gang med forberedelserne til sæsonen, og stykke for stykke er holdene nu ved at blive sammensat.

Hvem er gengangerne fra sidste sæson, hvem er nye og hvem er forsvundet.

BK Amager
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Keyona Bryant (USA), Sofie Risting Jacobsen (egen avl)

Med igen: Todd Anthony (coach), Camilla Birck Jensen, Cecilie Fetterlein Overgaard, Caroline Holm Kaster, Emilie Fogelstrøm, Catharina Palm Jensen, Maria Cecilie Holm Brask, Emilie Keller, Maria Roost Dinesen, Sandra Harfmann Ravn, Emmelie Patricia Berg, Cecilie Tvede Hansen, Cecilie Spandet Havreland, Anna Lessel, Lotte Tobiasen, Sussie Kruuse, Ida Klussman

Afgang: Ena Viso (USA), Nathailie Mortensen (Stevnsgade BBK)

Horsens BC
(klik på holdnavn for roster)

Tilgang: Eric Vigansky (coach - Haderslev BBK "Corpia"), Sonny Madsen (ass. coach - egne rækker), Karoline Madsen (egen avl), Karina Weiland Pedersen (Lemvig Basket), Bendicte Houmøller (Aabyhøj IF9

Med igen: Emily White, Rebecca Houmøller, Kendahl Kelly, Eva Bonde, Sarah Bersang, Emma Dorph 

Afgang: Julie Graversen, Lucia Ngoc Thao Vu

Stevnsgade Basketball Klub
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Mogens Tygensen (coach - egne rækker), Alonzo Wayne Brooks lll (Ass. Coach - egne rækker), Sarah Eichler (USA), Julie Forster (USA), Mie Ceccardi (ALBA), Caroline Dan (SISU), Nathailie Mortensen (BK Amager), Frida Alamir Rønne (egen avl), Emilie Møller Pedersen (egen avl), Karla Marie Nielsen (egen avl), Marija Babovic (egen avl), Irene Rosell Dronda (Spanien)

Med igen: Tina Dollerup (Ass-Coach), Anne Horsfall, Guilia Rapisada Hansen, Gabriele Nedic, Asena Rokanova, Mia Obbekjær, Josephine Kjøller, Pauline Schulz, Irina Colding

Afgang: Peter Kjøller (coach - stoppet), Christina Hansen (stoppet)

Værløse BK
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Eugenio Manuel Rodriques (coach - Portugal), Anja Susan Andersen (ass. coach - egen avl), Devon Quattrochi (USA)

Med igen: Alberte Dokkedal, Safia Sheikh, Etta Andersen, Marian Sheikh, Anna-Nicole Bennedsen, Janet Hatfield

Afgang: Jesper Johansen (coach - stoppet), Berit Schelde (Falcon)

Aabyhøj IF
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: (Thomas Johansen (coach - Lemvig Basket), Dan Kristiansen (egen avl), Britt Harris (USA)

Med igen: Amalie Torlop Carlsen, Kia Fisker, Sophie Kjems-Krognos, Tine Randrup-Thomsen, Fie Husted Nordby, Maria Steen Jespersen, Julei Gade Høier, Sofe Tryggedsson Preetzmann, Camilla Frommelt Andersen, Bianca Morsøe Christiansen, Tanja Stenholt Laursen

Afgang: (Thomas Press (coach - stoppet), Benedicte Houmøller (Aabyhøj IF)

Virum Basketball Klub
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Cecilie Tang-Homann (Broernes BBK)

Med igen: Turi Høegh (coach), Ivana Kostic, _Louise Bolvig Hansen, Ida Pedersen, Louise Gotfredsen, Julie Svensgaard, Cecilie Glob Klussmann, Anna Katrine Ahrenst Jørgensen, Emma Julie Bendix, Jeanett Sørensen, Emma Braunstein Poulsen, Christine Barnett, Malene Nygaard, Stine Buchholdt, Caroline Marie Schultze

Afgang:

Hørsholm 79ers
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Nemanja Jovanovic (Egne rækker), Emilie Schirmer (USA - Virum BBK), Sara Forsman Pedersen (egen avl), Caroline Gilling (egen avl), Sigrid Sundsgaard Vange (egen avl), Amanda Cleemann Wang (egen avl), Benedikte Von Spreckelsen (egen avl), Andrea Rankovic (Serbien)

Med igen: Anne Deuleran, Maja Gerlyng-Hansen, Line Pichnik, Amalie Bonde, Marie-Louise Blyme, Maria Forsman Pedersen, Frederikke Mollerup, Simone Ceccardi, Anemone Scheel

Afgang: Johan Enbom (Sverige), Signe Boye Knudsen (Falcon), Tine Duelund (Falcon), Therese Deemand (stoppet)

Lemvig Basket
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Brianna Finc (coach - USA), Alvin Kvamme (Norge), Tina Nesse (Norge), Raven Berry (USA), Rikke Hansen, Rikke Meisner-Andersen (Falcon), Michelle Dyer (Aalborg BBK), Grace Gardner (EVN)

Med igen: Pete Jensen (Ass. coach), Emily Hatch, Ivanna Udovalieva, Helle Vendelbo Kristiansen, Ida Høj Kristensen, Nanna Hansen, Medina Dedic, Kristina Lund, Okako Adika

Afgang: Thomas Johansen (coach - Aabyhøj IF), Tine Kristiansen, Karina Weiland Pedersen (Horsens BC), Sarah Schicher, Mallory Moore

Falcon
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Thomas Soltau (coach - SISU), Iben Soltau (SISU), Berit Schelde (Værløse BBK), Julie Kongeskov (SISU), Billie Marlow (egen avl), Sabina Linne Stoltze, Caroline Jakobsen

Med igen: Simona Bartkova, Sofie Vincents Nielsen, Elisabeth Brynaa Hansen, Marie Gadeberg, Tone Heiberg, Martina Dyrberg, Freja Christensen, Josefine Thale Vincents

Afgang: Ole John Nielsen (coach - stoppet), Ole Vincents (coach - stoppet), Rikke Meisner-Andersen (Lemvig Basket), Julie Abildgaard (stoppet)

SISU
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Thomas Ginnerup Nielsen (ass. coach - Falcon), Heidi Anton (USA), Clara Laursen (egen avl), Charlotte Jørsboe (come back), Sophia Nitsche (egen avl), Mette-Marie Hamann (egen avl), Viktoria Mikkelsen (egen avl), Emilie Horneman (egen avl), Johanna Kampp (egen avl)

Med igen: Hrannar Holm (Coach), Camila Blands, Mathilde Colding-Poulsen, Katrine Dyszkant, Julie Ilsby, Tea Jørgensen, Kiki Lund, Ida Rosendal,

Afgang: Marie Malone (Italien), Ida Tryggedsson Preetzmann (CB Conquero, Spanien), Trine Duelund, Iben Soltau (Falcon), Signe Boye Knudsen, Ida Rosendal

Lodtrækning til pokalen

03.09.2013

15 hold var med i hatten da DBBF her til formiddag trak lod til 1/8-dels finalen i damernes pokalturnering.

Lodtrækningen flaskedes sig således:

 

  • Falcon (DL) - Hørsholm 79ers (DL)
  • Brønshøj Basket (1D) - BMS (1D)
  • Aalborg Basket (1D) - Lemvig Basket (DL)
  • Horsens BC (DL) - Stevnsgade BBK (DL)
  • Aabyhøj IF (DL) - Værløse BBK (DL)
  • Roskilde BBC (2D) - SISU (DL)
  • Virum Vipers (DL) - BK Amager (DL)

Høbas fra 1. Division er oversidder.

Med 3 rene DL-opgør forsvinder allerede 3 DL hold efter denne runde.

Terminen for at afvikle kampene er den 25. oktober.

Falcons hold på plads

28.08.2013

Med en ny træner ved roret, Thomas Soltau, ønsker Falcons damer igen i år at være med i den øverste del af Dameligaen. Holdet er særligt blevet forstærket på pointguard- og den store forward position.

Julie Kongeskov er vendt tilbage til Dameligaen efter et års pause, Simona Bartkova er blevet rykket tilbage til sin mere naturlige plads som guard, og sammen med anfører Sofie Vincents Nielsen forventer Thomas, at disse tre spillere vil gå forrest og være garant for en høj standard, disciplin og vindermentalitet.

Holdet er yderligere er blevet forstærket med 3 nye store forwards: Dameliga All-Star Iben Soltau (186 cm) fra SISU og de to unge og meget talentfulde spillere Billie Marlow (188 cm) og Linne Stoltze (190 cm).

Derudover har Dameliga All Star, Elisabeth Brynaa, fået selskab på wingpositionen af Berit Shelde fra Værløse.

Det er Thomas’ ønske at starte sæsonen med en ren dansk opstilling, så udenlandske spillere vil derfor først eventuelt komme på tale senere i sæsonen.

Holdet er forsøgt sat sammen efter positioner og roller med en europæisk spillestil for øje, hvor det effektive, simple og disciplinære, kombineret med stort fokus på at lære at udnytte og finde mismatches, er i højsæde.

Målet for sæsonen er at etablere en positiv udviklings- og konkurrencekultur, som både ældre spillere og talenter har lyst til at være en del af, og at skabe et dynamisk hold, der er en kombination af erfarne spillere, der tager ansvar og nye talenter, der byder ind med energi og vilje.

Trænerens intention er klar: Jeg vil have danske ”stjerner”

Danske spillere er vant til at stå i skyggen af de udenlandske spillere, som klubberne traditionelt henter til landet hvert år.

De er vant til at sejre og nederlag ikke afhænger af deres egen præstation, men at holdets succes handler om, hvor godt de udenlandske spillere præsterer.

Dette har beskyttet de danske spillere over for det pres, som følger med, men også indskrænket deres muligheder for nå deres individuelle potentialer – kun meget få danske spillere er blevet opdraget til at ville, turde og kunne tage styring i kampe.

Jeg ønsker at vende det hele lidt på hovedet og ”tvinge” mine danske spillere til at sætte en højere standard for sig selv. De skal blive mere effektive, de skal lære at læse spillet bedre, de skal blive mere disciplinerede med deres beslutninger og afslutninger, og ikke mindst skal de lære at ville have bolden, når det er vigtigt.

Mit fokus er, at de skal opleve, at der gives plads til, at de kan indtage pladserne som holdets ”stjerner”, at opleve at blive profilerede og stå med ansvaret for sejre, nederlag og det afgørende skud til sidst i en kamp, for sporten mangler danske profiler – spillere som har lært at ville, turde og kunne.

Falcon starter sæsonen den 28. september hvor holdet skal en tur til Lemvig.

Mestrenes hold på plads

27.08.2013

De danske mestre fra SISU har nu sit hold på plads og er derved klar til at forsvare sine guldmedaljer.

SISU har skiftet ud på en del pladser og har således måtte sige farvel og tak til en del profiler fra sidste sæsons hold.

Holdet har dog også forstærket sig, men ellers er det et ungt SISU-mandskab med en del spiller af egen avl, der skal forsøge at forsvare guldet.

Coach Hrannar Holm er dog helt sikker på at SISU også i denne sæson vil være at finde i toppen af dansk basket.

Du kan se SISU`s roster ved at klikke her.

79ers spiller opvisningskamp

21.08.2013

Hørsholm 79ers damer står over for en ny sæson og nye spændende udfordringer.

Coach Nemanja og damerne rejser til Serbien i før-sæsonen for at spille og træne inden det for alvor går løs.

Derfor vil 79ers prøve at samle lidt penge sammen via dette lille arrangement , så damerne kan komme af sted og få en fantastisk oplevelse samt optimal opstart på den nye sæson.

Opvisningskampen mod et hold bestående af "gamle" Hørsholm BBK og 79ers spillere afvikles

onsdag den 28. August 2013 kl. 20.00

Kampen spilles i Fire Arena og billetprisen for at overvære kampen er kr. 20,- (eller hvad man har lyst til at donere).