Nyheder

SISU vinder sikkert over Horsens BC

28.10.2013

Og er stadigvæk ubesejret.

Det var en lyserød søndag i Kildeskovshallen, da Horsens Pirates var på besøg i dag. SISUs spillere, trænere, dommerbord m.fl. var iklædt pink T-shirts for at støtte kampen mod brystkræft. 

De fleste havde regnet med, at mestrene fra SISU ville løbe med sejren, og sådan så det også ud i starten af kampen. Hjemmeholdet begyndte bedst og efter 3 minutter førte de med 8–2. Men det unge Horsenshold, anført af point guard Sarah Bersang, var ikke bange for mestrene og fik snart kæmpet sig ind i kampen igen. Efter omkring 8 minutter var gæsterne kommet tæt på igen og forskellen var på blot 2 point, 20–18. Men så satte SISU pres på Horsens og fik styr på kampen. Første periode endte 30-19.

I anden periode var der stort set kun ét hold på banen. Gæsterne formåede ikke at spille sig igennem presforsvaret, og de smed bolden væk gang efter gang. Sisu vandt perioden 24–9 og halvlegsstillingen var dermed 54–28. Kampen var reelt afgjort. Horsens kæmpede hele anden halvleg, men de var oppe imod et stærkere hold, som ikke ville lukke dem ind i kampen igen. SISU øgede stille og roligt føringen, og slutresultatet blev en sejr på 37 point, 93–56.

Sarah Bersang (13 point), Rebecca Houmøller (14 point) og Emily White (12 point og 7 rebounds) var Horsens bedste spillere i dag. Holdets største problem var, at de ikke havde styrke til at sætte angrebsspillet op mod presforsvaret. Horsens tabte bl.a. 30 bolde.

Hos SISU spillede Kiki Lund en god kamp med 17 point og hele 13 assists. Natalie Reshard scorede 14 point og tog 9 rebounds, Mathilde Colding Poulsen 13 point (3/4 på 3’ere) og Camilla Blands scorede 11 point og tog 7 rebounds. SISU-holdet var godt skydende og ramte bl.a. 10 3’ere ud af 19 forsøg – hele 53% udnyttelse.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende at sige om kampen: "Horsens Pirates har dygtige guards, og vi var i starten ikke fokuserede nok til at holde dem foran os i forsvaret. Da vi fik lidt bedre styr på dette aspekt, fik vi kontrol over kampen. I angrebet spillede vi okay med undtagelse af, at vi smider alt for mange bolde væk uden nogen grund. Det skal vi arbejde mere med."

Referat skrevet af David Brauer
Foto: ©Robert Dines Rasch

Hjemmeholdet sejrede i Aabyhallen

27.10.2013

Lørdag var Virum Vipers på besøg i Åbyhallen.

Op til weekendens runde var Virum spået til at vinde med 5, og det var da også lige før, at chancen var der. Åbyhøj vil det dog anderledes, og de vinder kampen 75-52.

Tilskuerne var vidne til en kamp der aldrig blev særlig velspillet, men bevarede intensiteten i lang tid.

1. Quarter: Begge hold har svært ved at få point på tavlen, og der skal gå mere end 2 minutter før begge hold får hul på bylden. Derefter følges de to hold ad indtil sidst i perioden hvor Åbyhøj slår et hul og har et komfortabelt forspring på 13 point, 23-10.

2. Quarter: Herfra går det gevaldigt ned ad bakke for skudprocenterne, og især Åbyhøj kan ikke købe sig til en scoring. Virum har heller ikke for meget held men formår at holde afstanden på ca. 10 point, de slutter flot af inden halvleg, og Åbyhøj kan gå til pausen med en 7 points føring.

3. Quarter: De miserable procenter fortsætter i 3. periode, Virum lukrerer på Åbyhøjs manglende effektivitet og i det 27. minut scorer de til 45-47 og kampen er helt åben. Åbyhøj scorer de sidste 2 point i perioden og fører med 4 inden sidste periode.

4. Quarter: I løbet af det første minut af 4. periode får Åbyhøj slået et 10 points forspring og efter at Virums Pointguard, Ivana Costic fejler ud, knækker filmen for Virum og Åbyhøj løber af med en sikker sejr, som ikke afspejler kampens intensitet.

Åbyhøj spiller deres klart dårligste kamp indtil videre med horrible skudprocenter gennem hele kampen. Holdet kæmper dog bravt og slider sig til en sejr, med til tider rigtig godt forsvar. Åbyhøj dominerer også rebounds i kampen som giver ekstra chancer for at få bolden i kurven.

For Åbyhøj var Maria Jespersen den dominerende spiller med 28 point, 9 rebounds og 5 steels mens Cecilie Tang Homann gennem hele kampen var en stor trussel. Hun slutter med 21 point og 13 rebounds.

Referat skrevet af Fie Husted.

Hjemmesejr til BK Amager

27.10.2013

Efter en svag start kommer BK Amager stærkt tilbage og slår Falcon med 74-63 (10-17, 17-13, 26-17, 21-16), og Amager er dermed stadig ubesejret i denne sæson med 5 sejre i streg.

Amager havde utroligt svært ved at få bolden i kurven fra kampens start og med 0 for 6 fra tre’eren og kun 12 scoringer af 31 2-point skud formåede holdet kun at score 27 point i 1. halvleg. Det blev der rettet op på efter pausen, og Amager vandt 2. halvleg med 47-33.

Begge hold indleder kampen med høj intensitet, men det kniber med afslutningerne. Efter små 4 minutter bringer Iben Soltau Falcon foran 2-5 med en tre’er. Keyona Bryant svarer igen med 6 point til Amager føring 8-5, men herefter går hjemmeholdet helt i stå. Falcon vinder den resterende del af perioden med 12-2 efter blandt andet 2 tre’ere af Elisabeth Brynaa. Falcon vinder dermed 1. periode med 10-17.

Den lave score fortsætter i 2. periode. Falcon har bevaret føringen halvvejs i perioden med stillingen 14-21. Amager slutter perioden bedst og med to scoringer bringer Ida Klussmann Amager foran 27-25 med et lille minut tilbage. Falcon får dog bragt sig til i front 27-30 med en tre’er af Sofie Vincents og 2 point af Elisabeth Brynaa.

Amager finder rytmen efter pausen. Godt anført af Catharina Palm (10 p) og Keyona Bryant (6 p) samt 2 tre’ere af Emilie Fogelstrøm vinder Amager 3. periode med 26-17, og Amager fører 53-47 inden sidste periode.

Amager forsætter det gode spil i indledningen af 4. periode og bringer sig foran 59-47, inden Falcon igen kommer på tavlen. Men så tager Falcon’s Julie Kongeskov fat og får med 8 point i streg reduceret Amager’s føring til 59-55 halvvejs i perioden. Amager bevarer roen og får genetableret forspringet - først med 2 p fra Emilie Fogelstrøm og derefter med 6 p fra Keyona Bryant (4 af 4 fra straffelinjen) – til stillingen 67-55 med godt 3 minutter tilbage på uret. Herfra holder Amager rutineret føringen og vinder kampen med 74-63 (10-17, 17-13, 26-17, 21-16). Amager vinder 4. peirode med 21-16.

Amager var for første gang i denne sæson i en decideret scoringskrise, men holdet fik vist at de var i stand til at kæmpe sig ud af krisen og få vendt kampen. Hos hjemmeholdet var det igen Keyona Bryant og Catharina Palm der var de mest scorende, men Maria Dinesen styrede tingene fremragende, og hun var meget tæt på en tripple double. Hos gæsterne var Elisabeth Brynaa og Julie Kongeskov de mest iøjnefaldende.      

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 20, Keyona Bryant 19, Emilie Fogelstrøm 13
Falcon: Elisabeth Brynaa 17, Julie Kongeskov 14, Iben Soltau 13

Kampens spiller WOM: Maria Dinesen, BK Amager (10 rebounds, 9 assists og 8 point)

Referat skrevet af Theis Olsen.

79ers on fire i Lemvig

27.10.2013

Det var et brandvarmt Hørsholmhold, som besøgte Lemvig lørdag eftermiddag.

Gæsterne ramte på 52% af deres skud og 87% af deres straffe. Til sammenligning præsterede Lemvig blot 35% på skudene og 54% på straffe. Men den forskel er det ikke unaturligt, at Hørsholm tog fra Lemvig med en sejr på 64-75.

Men kampen var i store dele mere tæt end statistikkerne og slutresultatet viser. Ganske vist første Hørsholm det meste af kampen, men flere gange var Lemvig tæt på at tippe kampen til egen fordel. Hver gang fik gæsterne stabiliseret spillet og genopbygget en føring på omkring 10 point. Den endelige afgørelse på kampen faldt i starten af 4. periode, hvor Hørsholm ramte tre 3ere i træk. Det havde hjemmeholdet ikke noget effektivt modsvar til, og gæsterne kunne køre sejren i hus.

Hørsholm havde i ugens preview lagt op til, at man var ramt af flere skader og sygdom. Det så dog ud til, at Hørsholm har en effektiv lægestab, for turen til Lemvig var taget med fuldt hold og alle var klar til kamp. Det gjaldt også holdets nyeste tilføjelse i form af Ivana Jovanovic, som spillede en god kamp og blev sit holds topscorer med 19 point.

For Lemvig var kampen igen præget af, at man skulle bruge mange kræfter på at komme frem til scoringer. Igen blev man mødt af en aggressiv modstander, som lagde et hårdt pres på boldholderen. Presset gav Hørsholm et overtag i kampens start, som var med til at bygge det forspring op, som blev fastholdt kampen igennem. Lemvig kom dog igen flere gange og fra 18-25 efter første periode blev afstanden skåret ned til 26-29 i løbet af anden periode.

En stor del af æren for Lemvigs come back kan tilskrives Helle Kristiansen, som var en af Lemvigs bedste i kampen med hele 9 steals og 7 point, som kom på vigtige tidspunkter. Begge hold havde dog store problemer med at få scoret i periodens første minutter, men sidst i perioden kom gæsterne igen i gang og en god slutspurgt gav en føring ved halvleg på 32-42.

Lemvig skal have ros for at kæmpe godt, og selvom afstanden flere gange var på 10 point, så kom man gang på gang igen, men hver gang lykkedes det Hørsholm at sætte en stopper for hjemmeholdet. Ikke mindst de gode skudprocenter gjorde forskellen, for Lemvig skulle ikke misbruge ret mange muligheder før Hørsholm udnyttede situationen.

Tredje periode slutter med en føring på 46-54 til Hørsholm, og Lemvig har stadig mulighed for at vende kampen, men tre hurtige 3-pointscoringer af gæsterne gør det vanskeligt for værterne, som tvinges til at forcere spillet. Det giver dog ikke resultat, og Hørsholm kan fortjent slutte kampen som vinder.

Det var endnu en gang tydeligt, at Lemvig skal bruge mere tid før holdet er spillet så godt sammen, at holdets styrker for alvor giver gevinst. Lemvig sad godt på spillet under kurven, men for mange muligheder blev misbrugt fordi tempoet og spillet forceres. Samtidig var effektiviteten ikke god nok på straffe, hvor 11 skud blev misbrugt – samme antal point, som kampen blev tabt med!

Hos Hørsholm ser det ud til, at man nu er ved at finde ind i den spillestil, som Nemanja Jovanovic ønsker, og holdet har naturligvis fordel af, at størstedelen af spillerne kender hinanden fra sidste sæson. Sejren var den tredje til holdet i ligaen i træk, og der med er Hørsholm på vej mod den position i toppen, man har tradition for at indtage.

Lemvigs point: Emily Hatch 23p (10 reb), Raven Berry 13p, Ivana Udovalieva 10p, Helle Vendelbo 7p (9 steals), Okako Adika 6p, Grace Gardner 3p, Rikke Mesiner 2p

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 19p, Anemone Scheel 14p, Maja Gerlyng 11p, Anne Deleuran 11p, Emilie Schirmer 11p, Line Piechnik 3p, Frederikke Mollerup 3p, Caroline Gilling 2p, Sigrid Vange 1p

Referat skrevet af Rene Jakobsen.

Hjemmebanesejr i fredags opgør i Nørrebrohallen

26.10.2013

312 mennesker havde fået vej til Nørrebrohallen denne fredag aften for at overvære opgøret i Dameligaen mellem værterne Stevnsgade og det unge Værløse hold og for at få en dejlig fredag aften.

Stevnsgade havde inviteret til ”Friday Nigth Special”, hvor mere end 200 fik en lækker buffet inkl. drikkelse, live band og adgangsbillet til kampen for i alt 89 kr. Det blev det tilløbsstykke og den succes, som klubben havde håbet på.

Det gentages i Nørrebrohallen fredag den 8. november og fredag den 15.november. Billetter kan reserveres på fredagskamp@hotmail.com.

En
af ideerne bag arrangementet var også at få folk, som normalt ikke ser basketball til at komme. Og det lykkedes i fredags.

Så kulisserne var sat i en næsten propfyldt Nørrebrohal med maskot, cheerleaders, superligabilletter fra sponsorerne til konkurrence osv. osv.

Første periode startede lidt nervøst fra begge sider. Efter 2 min førte Værløse med 5-3, men det var sidste gang holdet var i front. Resten af første periode stod der Stevnsgade på alt  indtil det 9 min, hvor værterne var foran 12-5. Værløse sluttede bedst til stillingen 14-10 inden indgangen til anden periode.

Anden periode blev en skrækkelig omgang rodet basketball fra begge holds side. Kampene i kampen var Julie Forster der lukkede Alberte Dokkedal helt ned. Det var tydeligt at Alberte var frustreret over ikke at få de screeninger, der var nødvendige for at komme fri af Julies jerngreb. Samtidig kæmpede Janet Hatfield en brav kamp for at få styr på Julie Forster i posten, hvilket ikke helt lykkedes. Endelig var der ingen af Værløse spillerrne der havde fysik og fornøden hurtighed til at holde Stevnsgades suverænt bedste spiller i kampen Sarah Eichler.

Værløse vandt en rodet anden periode med 11-10 til en halvlegsføring til Stevnsgade på 24-23 – en for Stevnsgade utrolig lav score. Kampen var helt lige – intet var på nogen måde afgjort. Det afgørende ville være hvem som fik styr på angrebsspillet i tredje periode og fjerde periode.

Tredje periode var langt mere struktureret fra begge holds side og kampen bølgede lidt frem og tilbage. Janet Hatfield fik sin 4. fejl efter 7 min og måtte en tur på bænken. Perioden vindes af Stevnsgade med 19-15 til stillingen 43-38 inden sidste periode.

Med Janet Hatfield på bænken fik Værløse det svært mht. både defensive som offensive rebounds og det blev udnyttet af værterne. Efter 4 min af sidste periode havde Gabi Nedic, Pauline Schulz, Julie Forster, Sarah Eichler og Mia Obbekjær jævnt fordelt bragt Stevnsgade foran med 14 point og kampen var reelt afgjort. Værløse havde ikke noget at komme tilbage med. Kampen slutter med en sikker og velfortjent sejr til Stevnsgade med 61-45.

Efter kampen må det bemærkes, at Værløse får svært ved at vinde mange kampe, når de ikke formår at score mere. Det er meget tydeligt, at såfremt Alberte Dokkedal holdes fra fadet, mangler holdet spillere der kan score tilstrækkeligt med point til en sejr. Det er utroligt talentfuldt hold dygtig styret af to gode coaches, men holdet mangler tydeligt rutine.

Ser man på statistikken for  kampen så er det bemærkelsesværdigt at Julie Forster tager stort set lige så mange rebounds i begge ender som hele Værløse holdet til sammen. Stevnsgade laver 6 turn-overs mod Værløses 19 og Værløse skyder 28% fra 3´eren mod Stevnsgades 43%.

Topscorer for Stevsngade blev Sarah Eichler med 24 point. For Værløse blev Devon Quattrocchi topscorer med 10 point.

Ugens preview

25.10.2013

79ers headcoach, Nemanja Jovanovic giver her sit bud på ugens kampe:

Stevnsgade BBK - Værløse BBK Fredag kl. 19:30

This is opening game for this week on special night for Stevnsgade BBK as game will be played on Friday night.

I hope that Friday night game will bring more people in gym to support this two interesting teams. Værløse has young team with new coach and they are only team that kept Amager under 100 points with their defense. Despite loss in last game in season Stevnsgade BBK is still one of favorites for championship and playing on home court gives them big advantage. Stevnsgade BBK wins the game +10.

Aabyhøj IF -Virum Vipers Lørdag kl. 14:00

I haven’t chance to see Åbyhøj so far in the league, but last two lost game vs. strong opponents like SISU and Lemvig with small difference on the end gives positive picture about them.

On the other side, even if Virum have 0-4 with tuff schedule so far, I believe that Ivana Kostic can lead team to first victory in season on this game. Virum +5

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers Lørdeag kl. 14:30

Lemvig is team that has amazing PG Ivana Udovalieva that is playing her best season in Denmark so far. Even if they have good statistical numbers I have expected more from their American players. As team they are very tuff to play at home court because long trip and zone defense.

79ers are in good rhythm after losing first two games they connected 3 victories (2 leagues and one cup) vs. DL teams. Even so, everything except victory of Lemvig in this game will be big surprise. Team has a lot of injuries after cup game on Tuesday vs. Falcon. Best scorer Maja Gerlyng-Hansen ( sick) and best rebounder Anemone Scheel ( knee)will probably not play game. Same situation is with Amalie Bonde (knee). Lemvig +1

BK Amager - Falcon Lørdag kl. 14:00

Amager is team in league with best balance of inside/outside game, also possibility to play fast or set offense. Falcon had very hard week with three games (Thursday, Saturday, and Tuesday) and with short rotation that they have at the moment it can happen that they miss some energy on this game. Amager wins +15

SISU-Horsens BC Søndag kl. 15:00

SISU was big doubt before season because big changes that they had, but they show in first 5 games that they are big favorites in the league again. Experience and quality of players gives them possibility to play smart basketball that is very nice to watch. Horsens has better team this year but their rotation is still shorter then SISU team. SISU wins +20

Værløse BBK holder BK Amager på under 100 point

21.10.2013

Efter de tre første runder, var det et ubesejret BK Amager der kom forbi en velbesøgt Søndersøhallen til mødet med Værløse.

Amager er stadig ubesejret, men de unge Værløse-piger fik sat lidt ridser i Amagers scoringsstatistik. De tre første kampe var vundet med en Amager-score på 100+ point. Værløse lykkedes med at holde Amagers scoringsmaskine ned på 79. Desværre lykkedes det dog kun selv at score 46 point, hvilket betyder, at Værløse stadig har sin første sejr til gode.

Første quarter endte så overbevisende som 21 - 6 til gæsterne fra lufthavns-øen. Og selv om det var udtryk for et lavpunkt, så var det alligevel ganske sigende for Værløses evne til at ramme kurven. Og lige præcis dét, var rigtig svært i dag. Når man kun scorer på 15 ud af 47 to-points forsøg og 3 ud af 25 tre-points forsøg, ja så er det altså svært at vinde kampe.

Det blev en kamp, der i perioder foregik i et relativt højt tempo og til tider også var ganske underholdende. Efterhånden som kampen skred frem, fik Værløse dog så småt lidt mere fat i tingene. 2. quarter vandt Amager med 5 point, og 3. quarter med 4 point. Men rigtigt spændende blev det aldrig.

Tilskuerne valgte amerikanske Devon Quattrochi som kampens Værløse-spiller. Devons vilje og energi resulterede bl.a. i otte rebounds.

Det blev også Devon Quattrochi der sluttede som Værløses topscorer med 11 point, samme antal som Alberte Dokkedal.

For BK Amager blev det – endnu n gang – Keyona Bryant med 24 point, efterfulgt af Catharina Palm Jensen med 22 point.

Referat skrevet af Tom Espensen

SISU vinder stort over Virum Vipers

20.10.2013

Det var top mod bund der mødtes lørdag eftermiddag i Virum-Hallen.

SISU har vundet alle sine kampe, mens hjemmeholdet Virum Vipers fortsat har sin første sejr til gode.

Alt andet en end SISU sejr ville derfor også være en sensation af de helt store.

Begge hold fik faktisk en fin start, men desværre brændt Virums spillere en række oplagte chancer og SISU ramte på deres. Ved stillingen 2-8 tog Virum en time-out for at få styr på spillet og ro på afslutningerne. SISU fortsatte dog de gode takter og kom foran 15-4, men så begyndte Virums forsvar at fungere bedre, og skuddene ramte også i, hvorefter stillingen pludselig blot var 17-12 til SISU, men 3 efterfølgende brændte straffe fra Virum og solidt spil af SISU gjorde, at 1. periode endte 22-15 til SISU.

2. periode fortsatte med brændte chancer fra begge sider, men stille og roligt fik SISU ro på deres spil, hvorefter de trak fra Virum og kunne gå til pause med en solid føring på 43-19.

Virum kom lidt bedre med i 3. og 4. periode, men SISU’s rutine gjorde, at der aldrig var tvivl om udfaldet af kampen.

SISU vinder kampen med 88-42 (22-15, 21-4, 21-22, 24-14).

Kampens topscorer blev for Virum Vipers Cecilie Homann med 10 point mens Charlotte Jørsboe scorede 17 point for SISU.

Forfatter: Per

Tæt jysk opgør

20.10.2013

Helt som ventet blev kampen mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF i Dameligaen både tæt og intens. Holdene fulgtes ad lige til det sidste, men hjemmeholdet trak det længste strå og vandt 70-67.

Længe så det ellers ud til, at det skulle lykkes Åbyhøj at få udbytte af et højt tempo og aggressivt forsvar. Særligt i de to første perioder blev det effektivt omsat til point. I de første ti minutter var gæsterne særdeles varme på deres skud, hvilket betød, de skulle arbejde langt mindre end hjemmeholdet fro at få deres point. I midten af første periode giver det et lille overtag og et lille forspring, men Lemvig får alligevel begrænset afstanden til 19-20 ved pausen.

Billedet fortsætter i anden periode, hvor Åbyhøj stadig har mest flow i spillet, mens Lemvig må arbejde hårdt for at holde sig inde i kampen. Lemvig har særlig svært ved at få stoppet Maria Steen Jespersen, og når endelig hun bliver bremset er flere andre af de grønne klar med giftige skud. Lemvig ender for ofte med at komme et skridt bagefter, og Åbyhøj udnytter mulighederne til at udbygge føringen til 7 point. Helle Kristiansen sørger dog for at begrænse afstanden igen til 4 point, og efter en hektisk afslutning på perioden kan holdene gå til halvleg med stillingen 32-35 til Åbyhøj.

Åbyhøj starter brænd varmt i tredje periode. 8 hurtige point tvinger Lemvig til en hurtig time-out, og det får rettet op på tingene for hjemmeholdet. Lemvig kæmper sig ind i kampen igen anført af Ivana Udovalieva der både rammer sine egne skud, og iscenesætter sit hold. Det er også 3 point fra netop hende, der udligner stillingen til 50-50 med et minut tilbage af perioden. Begge hold når at score endnu en gang så stillingen er helt lige 52-52 inden sidste periode.

Selv i pausen mellem perioderne kan man mærke intensiteten. Lemvig har lugtet muligheden for alligevel at hente sejren, men Åbyhøj er på ingen måde ude af kampen. Det er Lemvig, som starter de sidste 10 minutter bedst, og opbygger hurtigt et forspring på 5 point. Den afstand holder i flere minutter, hvor spillet er meget lige. Ingen af holdene er specielt effektive på deres skud, men Lemvig kan udnytte deres fysiske fordel i reboundspillet. Åbyhøjs Tanja Laursen skaber for alvor spænding igen, da hun rammer en 3er og samtidig tildeles et straffe. Det bringer afstanden ned på 3 point, og kort efter får gæsterne endnu en mulighed, da de scorer 2 point + 1 på straffe.

Dermed er stillingen 65-63 til Lemvig med 2½ minut igen. I de sidste minutter kæmper Åbyhøj med alle kræfter for at indhente det sidste, men hjemmeholdet bevarer roen, og selvom føringen kommer ned på 68-67 med 6 sekunder igen, så får Lemvig den sidste scoring til slutresultatet 70-67.

Det var en vigtig sejr for Lemvig efter to nederlag på udebane, for Åbyhøj var skuffelsen tydelig, og de må konstatere, at det endnu blot er blevet til en enkelt sejr.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Emily Hatch 18p (13 reb), Raven Berry 14p, Helle Kristiansen 12p, Grace Gardner 6p, Rikke Meisner-Andersen 1p

Åbyhøjs point: Maria Steen Jespersen 16p, Bianca Morsoe 13p, Britt Harris 13p, Rine Randrup-Thomsen 8å, Sophie Kjems-Krognos 8p, Tanja Laursen 6p, Julie Høier 2p, Amalie Carlsen 1p

En tæt forsvarskamp ender med sejr til Falcon i Forum Horsens

19.10.2013

Lørdagskampen i Forum Horsens mellem Falcon og Horsens Pirates endte med at blive en lavt-scorende kamp, der især var præget af godt forsvar fra begge hold og tonsvis af turnovers.

Det tog lidt tid for begge hold at komme ordentligt i gang med deres angreb, og der var mange missede skud og lay-ups i begge ender. For hjemmeholdet steppede Pernille Weiland og Sarah Bersang dog op i første periode med nogle gode steals og drives til kurven, men efter hele fem minutter er scoren alligevel blot 6-5 til Falcon, og da perioden slutter, står det 11-11, og det ser alt i alt ud til at blive en lavt-scorende affære. 

Stadig i anden periode er der ikke mange points på tavlen. Forskellige spillere fra Falcon får trukket nogle fejl og kommer på linjen, og Sarah Mortensen kommer ind og har 6 points i sin første periode af en ligakamp.

Piraterne kan stadig ikke rigtig få bolden i kurven, men Emma Dorph kommer da på tavlen med nogle gode post moves og Rebecca Houmøller for sat en 3’er. Horsens får svunget bolden rigtig godt i angrebet, men det er som om, de ikke rigtig kan komme til afslutninger.

Ved halvleg er Falcon oppe med 4 points og scoren står 20-24. 

I 3. periode begynder der at komme flere points på tavlen, og begge hold får ramt nogle vigtige skud. Piraterne kommer bedst fra start og efter blot 2 minutter har de løbet et 8-0 run og er oppe 28-24. Falcon kommer dog efter det, og især Julie Kongeskov får taget bolden godt til kurven.

Da 3. periode slutter, står kampen 42-37 til Horsens, og det er en holdindsats fra begge sider, hvor flere og flere spillere kommer på tavlen.

I 4. periode bliver kampen helt tæt. Fra Horsens af får både Rebecca Houmøller og Eva Bonde sat nogle vigtige skud, og Pernille Weiland tager bolden stærkt til kurven.

På udeholdet er det både Falcons mere rutinerede spillere og deres helt unge spillere der gør et godt job – Sofie Vincent har nogle vigtige scoringer, og de har flere spillere, der kommer på linjen. De kommer hurtigt foran, men hjemmeholdet hænger ved, og da der er 3 minutter tilbage står det helt lige: 51-51.

Herfra er kampen utrolig tæt og spændende, men da der er 1 minut tilbage, er Falcon alligevel kommet foran med 3 points, og efter flere sikre straffeskud fra Iben Soltaus hånd er de med 35 sekunder tilbage foran med 5. Horsens bliver nødt til at fejle igen og igen for at være med i kampen, og efter at misse alle de sidste skud, de tager, ender de med at tabe kampen med 9 points: 56-65.

For Falcon havde Julie Kongeskov 15 points og 4 assists, Sofie Vincent havde 14 points, og Iben Soltau havde 12 points og 11 rebounds.

For Horsens Pirates havde Pernille Weiland 18 points, Rebecca Houmøller havde 11 points og 6 rebounds, Sarah Bersang havde 9 points og Eva Bonde havde 7 points, 13 rebounds og 6 assists.