Nyheder

Værløse BBK klar til semifinalerne

16.03.2013

Værløse startede kampen rigtig godt og efter 4 min var stillingen 10-2. Det var Alex Chili og Verena Bachler der scorede. Anne Deleuran og Line Piechnik fik Hørsholm lidt i gang.

1.periode sluttede 19-13. Det var Værløse i førersædet, men også et hårdt arbejdende Hørsholmhold der formåede at lukke Værløses in-side spil og holdt kampen tæt.

I anden periode kom Hanna Sheikh på banen og satte to 3ere. Hørsholms Sara Forsman Pedersen, der ikke havde spillet i første kvartfinale, var godt spillende for Hørsholm.

Fra stillingen 25-17 fik Hørsholm et 7-0 run så stillingen var 25-24. Værløse sluttede de sidste to minutter stærkt med scoringer fra Alberte Dokkedal og Rikke Fabricius og kunne gå til pausen foran med 10 points (34-24).

Tredje periode blev nu et spørgsmål om hvorvidt Hørsholm kunne lukke afstanden eller om Værløse skulle trække yderligere fra. Hørsholm fik ikke spist sig nærmere og midtvejs i perioden var Værløse foran med 14 p.

For Hørsholm var Anne Deleuran og Sara Pedersen de eneste scoringstrusler. En scoring fra Rikke Fabricius sidst i perioden gjorde at Værløse efter perioden var foran 45-32.

I fjerde periode får Værløse udbygget føringen og halvvejs i perioden er Værløse foran med 21 points. Hørsholm fortsætter med at spille og med scoringer fra Maja Gerlyng og Line Piechnik i de sidste minutter skærer Hørsholm føringen ned til kampens slutresultat 60-45.

Som scoren viser var det ikke et festfyrværkeri af scoringer, men to hårdt arbejdende hold. Det blev en intens kamp, der i perioder var hårdt og kontant spillet.

Det er første gang siden 1987 er Værløse BBK har et damehold i semifinalerne – den gang blev det sølvmedaljer.

Nu venter SISU i semifinalen i bedst af 3 kampe, mens 79ers kan tage på sommerferie. 

Lige ved og næsten for BK Amager

15.03.2013

Amager skulle vinde aftenens kamp for at fremtvinge en 3. og afgørende kamp, og der blev kæmpet intenst fra første fløjt.

Men Amagerholdet manglede desværre lige det fornødne overskud og held i den afgørende fase, så Falcon vandt en ellers meget lige, intens og seværdig kamp med 63-74.

Amager starter kampen godt, og bringer sig med 2 tre’ere af Ida Klussmann foran 6-2 efter små 2 minutter. Falcon er med og får med et 6-0 run bragt sig foran 8-10 inden Ena Viso får udlignet til 10-10 midt i perioden. Falcon slutter bedst og vinder 1. periode med 15-21.

Herfra kæmper Amager indædt for at nå op. Midtvejs i 2. periode er stillingen 23-24, men igen får gæsterne et lille overtag, og de kan gå til pause foran 35-40. Amager vinder 2. periode 20-19.

De flest af de mange tilskuere i Amagerhallen sad med en fornemmelse af, at denne kamp bestemt ikke var afgjort. Med en lidt større træfsikkerhed fra hjemmeholdets side så ville hjemmeholdet kunne køre en sejr i hus.

Begge hold er klar fra 3. periodes start, og der bliver kæmpet intenst om hver eneste bold. Efter små 5 minutter har Amager reduceret Falcons føring til 46-47, men endnu engang slutter Falcon perioden bedst og bringer sig med et 11-6 run foran med 52-60 inden sidste periode. Falcon vinder perioden 17-20.

Holdene følges ad i indledningen af 4. periode og Falcon bevarer hele tiden et forspring på 6-8 point. Efter godt 5. min bringer Simona Bratkova Falcon foran 58-68 inden Catharina Palm med en to’er og Emilie Fogelstrøm med en tre’er får halveret gæsternes forspring til 63-68 med små 2 minutter tilbage.

Amager sætter alt på et bræt for at vende kampen, men de kan ikke få bolden i kurven. Derimod er Falcons Josefine Sørensen sikkerheden selv og sætter sikkert 6-6 fra straffelinjen i løbet af kampens sidste 70 sekunder til Falcon sejr på 63-74 (15-21, 20-19, 17-20, 11-14). 

Tak til de mange fremmødte tilskuere, som skabte en fantastisk slutspilsstemning i Amagerhallen og tillykke til Falcon med semifinalepladsen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Catharina Palm 20, Ida Klussmann 15, Emilie Fogelstrøm 12
Falcon: Sofie Vincents 16, Elisabeth Brynaa og Jessica Fuller begge 13, Simona Bartkova 12

Kampens spiller WOM: Catharina Palm 20 point, 10 rebounds og 5 assists

Horsens BC slutter sæsonen med æren i behold

14.03.2013

For i weekenden havde Horsens BC i den grad fået en lærestreg af det stærke og meget rutinerede SISU mandskab.

I den første kvartfinalekamp, var der tydelig forskel på top og bund. Men Martin Madsen havde haft sit unge mandskab i skole, og de kom på banen som et energibundt.

De vidste de ville tabe denne kamp, men det skulle blive med æren i behold. Og det blev det.

1. periode: Horsens viser fra første sekund sammenspil og vilje; desværre bliver der brændt på de første skud og lay-ups. Men det varer ikke mange minutter før Sophie Wich og Emily White scoret deres første point. Horsens er stærke i reboundspillet; men kan ikke helt holde SISU fra at score, men SISU presses og brænder på rigtig mange forsøg.

Med stillingen 7-7, får Julie Ravn indstillet sine skud og rammer hele 4 treere i denne første periode, inden SISU kan lukke hende ned. SISU presser og et par upræcise afleveringer giver SISU lette point. Perioden er præget af energi og hurtigt sammenspil fra begge hold. Ida Tryggedsson Pretzman gør det godt for SISU.
Perioden slutter 18-16.

2. periode: Starter i samme hurtige tempo. Horsens vil det her. De to hold følges også de første minutter indtil stillingen 25- 25; Sisu brænder stadig på mange forsøg. Så kommer der et par minutter, hvor SISU får mere og mere kontrol over spillet. Horsens brænder nu flere skud og laver fejl; mens Marie Malone både scorer på lay-ups og kommer på linjen.

Men generelt kan man sige, at Horsens har lært at læse SISU og de får fat i rigtig mange rebounds. Ikke kun Emily White (der gjorde det fantastisk i denne kamp), men også flere andre Horsens spillere er aggressive i forsvaret; og i de første minutter af denne periode finder de stadig hinanden; men det bliver tydeligt, at Horsens ikke har de samme rutinerede spillere og de begynder at tage forkerte beslutninger. 

Perioden slutter 7- 20 og stillingen før halvleg er således: 25-36.

3. periode ser det ud til at løbet er kørt for Horsens. Spillerne bliver trappet og kan ikke komme af med bolden. Kommer bolden over midterlinjen presses spillerne i deres skudforsøg og brænder, og man får ikke så let fat i angrebsrebounds. Kiki Lund er overalt, stjæler bolde, laver assist og står udækket parat til at score på fleste skud. Denne periode kommer til at ligne første kvartfinalekamp
Perioden ender 8- 22 gg stillingen før fjerde og sidste periode er: 33-59.

Men så er Horsens på banen igen. Spillet fungerer; også selvom de bliver trappet lige så snart de dribler eller står alene med bolden, bolden bliver så at sige stjålet ud af hænderne på dem. Men flere gange når Horsens dog at komme af med bolden og få den videre. De kommer igen til skudforsøg. Især gør Emily White det fremragende under kurven, men også Sarah Bersang tager den til kurven og scorer. Igen er Horsens aggressive og får fat i flere rebounds.

Camilla Blands og Kiki Lund brænder på deres første chancer i perioden; men efterhånden får Kiki Lund igen hul på bylden.

Begge hold kommer til linjen og scorer flere af deres point på straffe. Julie Ravn der er blevet holdt i kort snor, scorer på en 3’er i kampens sidste sekund, og perioden ender 18- 20. Kampens slutresultat blev således 51- 79

Topscorer for SISU: Kiki Lund med 17 point.
Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point og Emily White 12 point og 17 rebounds.

Lemvig Basket klar til semifinalerne

14.03.2013

De to hold havde mødt hinanden flere gange tidligere i sæsonen – 2 træningskampe, 3 turneringskampe + den første kvartfinale.

Alle gange med Lemvig som vinder. Så det var for alvor et Aabyhøj-hold, der til kampen havde ryggen mod muren og statistikken imod sig.

Inden første fløjt blev der givet gaver og blomster til Aabyhøj’s coachteam, der begge stopper med denne sæson efter en række år med hårdt arbejde, stort engagement og fire gange medaljer (ikke mindst pokalfinalen i 2009). En meget STOR tak til både Fie Husted og Thomas Press.

Kampen viste fra start, at det igen ville blive trekløveret – Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Mallory Moore, der med en vis sandsynlighed kunne blive udslagsgivende. Og sådan gik det også….

Lemvig startede bedst i en noget nervøs første periode og kom hurtigt foran 6-14. Men et par scoringer i de sidste minutter resulterede i mere beskeden føring på 11-14.

I anden periode så vi kampens vanskeligheder – set med Aabyhøj-briller – nemlig vanskeligheden med at komme til egentlige afslutninger. Og første halvleg sluttede derfor med en føring til gæsterne på 10 point – nemlig 26-36.

Efter pausen var det tydeligt, at Fie Husted og Thomas Press havde gjort en forskel – nu var Aabyhøj absolut med. Der var langt mere tempo, energi og kloge beslutninger fra flere nøglespillere. Og pludselig var de grønne foran 37-36 og stemningen i hallen var genskabt. Ikke mindst Tine Randrup var varm fra 3-points-linien – på dagen ramte hun 4 ud af 5 forsøg.

Men så blev denne fine periode afløst af et andet af hjemmeholdets vanskeligheder – turnovers. I kampen som helhed havde Aabyhøj ikke mindre end 31 turnovers ….. og de sidste minutter af 3. periode gik det stærkt for et energisk Lemvig-mandskab, der igen bragte sig foran – nu 42-52.
Også i fjerde periode viste de tre absolutte nøglespillere fra Lemvig deres store værdi for holdet og holdt et meget konstant og højt niveau.

Kampen sluttede med en sejr til Lemvig Basket på 51-63.
For Lemvig Basket var det de allerede tre nævnte – Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Mallory Moore, der gjorde en positiv forskel. For hjemmeholdet var det Tine Randrup og Maria Steen Jespersen, der med henholdsvis 14 og 15 point var farlige i angrebet.

Tak for sæsonen til alle – tilskuere, modstandere, dommere, frivillige hjælpere, spillere samt Fie Husted og Thomas Press.

Fotos fra kampen er leveret af Thorbjørn Wangen. 

Lemvig Basket tog første stik

11.03.2013

Søndag aften vandt Lemvig Basket 69-44 over Åbyhøj i den første kvartfinale.

De to hold mødte også hinanden i den sidste kamp i grundspillet for en uge siden, og kvartfinalen var på flere måder en gentagelse af grundspilskampen.

Lemvig sad kampen igennem solidt på spillet og udnyttede sin fysiske styrke effektivt. Et aggressivt forsvar af Lemvig gav en hurtig føring, som kom op på 15-3, før Åbyhøj kom bedre i gang og mod slutningen af perioden fik pyntet lidt på stillingen til 20-14 ved første pause.

Fra starten af anden periode trækker Lemvig fra igen. Afstanden kommer hurtigt op på 28-16 og igen er det fysikken under kurven, der er forskellen på de to hold. Situationen bliver ikke bedre for Åbyhøj af, at man mange effektivitet i afslutningerne. Maria Jespersen rammer dog en flot 3er på buzzeren og reducerer afstanden til 45-25 ved halvleg.

Inden da havde afslutningen på anden periode været rodet hos begge hold, men Lemvig udbyggede alligevel konstant føringen.

Åbyhøj er en anelse mere effektive i starten af tredje periode, og henter lidt ind på hjemmeholdet. Afstanden kommer ned på 47-30, inden Lemvig igen strammer op i forsvaret og lukker af for gæsterne. Herefter udbygges føringen igen, og Lemvig kan gå ind til sidste periode med en føring på 57-34.

Gennem de sidste 10 minutter holder Lemvig afstand til Åbyhøj, og der bliver aldrig for alvor spænding om resultatet. Lemvig sikrer sig et godt udgangspunkt inden kamp 2, som spilles onsdag kl. 19:00 i Åbyhallen.

Lemvigs point: Emily Hatch 23p (12 reb), Sarah Schicher 16p, Ivana Udovalieva 12p, Mallory Moore 10p (10 reb), Nanna Hansen 6p, Karina Pedersen 2p

Åbyhøjs point: Kelly Meredith 12p, Maria Jespersen 10p (15 reb), Camilla Andersen 8p, Sophie Kjems-Krognos 8p, Tine Randrum-Thomsen 2p, Amalie Carlsen 2p, Tanja Laursen 2p

70 points sejr til SISU over Horsens BC

11.03.2013

Forskellen mellem top og bund var rigtig stor i første kvartfinalekamp mellem SISU og Horsens BC.

Inden kampstart var der sandsynligvis ikke mange, som rigtig troede på, at Horsens Pirates kunne spille lige op med Danmarksmestrene, men spillerne på begge hold kunne nu godt huske, at sidste gang, de mødtes, førte Horsens med 7 point ved halvlegen, 33–26. Mange ting kan ske i basketball.

Men i søndagens kamp var der ingen overraskelser at spore – udviklingen gik kun én vej – og kun i de første par minutter fik hjemmeholdet ikke scoret så meget, som de ville. Efter 5 minutters spil var stillingen 10–6 og efter første periode 17–8. Men derefter kørte SISU over Horsens og scorede bl.a. 63 point mod 13 over de næste to perioder.

Horsens havde det rigtig svært mod SISUs pres, som de intet svar havde mod, og de mistede bolden i alt 48 gange. Det betød, at SISU fik mange lette og hurtige scoringer. Slutresultatet blev 102–32.

For Horsens var Emily White holdets bedste spiller: især er hun god i forsvaret. Emily scorede 6 point, tog 7 rebounds og stjal 6 bolde. Sophie Wich scorede 8 point og Rebecca Houmøller 7. Men, det er klart, at holdet er nødt til at få bedre styr på SISUs presforsvar til næste kamp.

Hos SISU kom alle 11 spillere på banen og de scorede alle, og deriblandt scorede 6 spillere mere end 10 point hver. Trine Duelund scorede mest, 15 point, og Katrine Dyszkant, Marie Malone og Tea Jørgensen 13 hver. Camilla Blands lavede 9 assists, og Signe Boye Knudsen stjal 7 bolde. Holdets yngste spiller, Julie Ilsby, scorede point nr. 100 på en flot 3’er og får lov til at give den traditionelle runde øl til resten af holdet. SISUs effektivitet i kampen var meget høj, 151.

Kamp nr. 2 spilles onsdag, d. 13. marts kl. 18:30, i Højvangshallen i Horsens.

Fotos fra Falcon - BK Amager

11.03.2013

Robert Dines Rasch var i Büllen til den 1. kvartfinale mellem Falcon og BK Amager. En kamp som Falcon vandt efter overtid.

Falcon slår BK Amager efter overtid

10.03.2013

Første kamp i slutspillet er altid spændende – meget spændende.

Den første kvartfinale mellem Falcon og Amager må være een af det mest underholdende og spændende kampe i denne sæson. Både Falcon og Amger kom til slutspillet med stor selvtillid. Falcon havde spillet godt mod SISU og Værløse og Amager havde også spillet godt i deres to seneste kampe.

Falcon så ikke ud til at være slutspilsklar og kom hurtigt bagud 12-4 og spillede så lige op resten af perioden til en 24-16 føring til Amager.

I anden periode var Falcon tilbage i normal stil og havde et 12-3 run til en 28-27 føring midt i 2. periode. Også i resten af perioden lignede Falcon sig selv og vandt perioden 24-10 med en Elisabeth Brynaa buzzer-beater 2er til pauseføring 40-34.

Falcon begyndte 3. periode bedst med et 9-2 run og så ud til at have kampen under kontrol med en 51-38 føring midt i perioden. Så blev der byttet scoringer, Amager sluttede 3. periode med et 6-0 run incl. en buzzer-beater 3er fra Maria Dinesen.

Amager kom bedst fra start i 4 periode med et 6-0 run og Falcons føring var nu kun på 5 points. Og Amager fortsætter det gode spil og Ena Viso bringer sit hold foran 72-70 med kort tid igen. Med få sekunder igen får Falcon’s Josefine Sørensen 2 straffe. Hun brænder det første og må brænde det andet med vilje. Jess Fuller får fat i rebounden og scorer to vigtige points. Amager bringer bolden op med en time out, men får ikke scoret – omkamp.

Falcon begynder omkampen stærkt med et and-one play af Jess Fuller og straffescoringer af henholdvis Jess Fuller og Simona Bartkova giver Falcon en 79-70 føring. Derefter lægger Falcon hovederne et aller andet sted hen (væk fra banen) og lader Emilie Keller få en fri 3er, som hun scorer på som hun plejer. Den blev besvaret med en 3er af Elisabeth Brynaa. Og som om det ikke var nok så skulle Emilie Keller få en fri 3ere lige efterfølgende, som hun scorede til 82-78 og kampen var åben igen. Falcon’s Sofie Vincents fik sat en vigtig 2er hvor efter Ida Klussmann satte en mindst lige så vigtig 3er til en 84-81 Falcon føring med lidt under 2 minutter igen. Jess Full bringer med et stærkt move Falcon på 86-81. Ida Klussmann scorer endnu 2 points til 86-83 hvorefter Elisabeth Brynaa kan sænke to ligegyldige straffe til en 88-83 (16-24, 24-13, 23-18, 12-20, 16-11) Falcon sejr.


Topscorer for Falcon Jess
 Fuller 26 point.

Topscorer for BK Amager Ida Klussmann 17 point

Referent: Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk

1-0 til Værløse BBK mod 79ers

09.03.2013

Vaerlöse kom godt igang i den förste kvartsfinalen, efter de förste 5 min var man foran med 14-2 og 79ers såg ud som man slet ikke var klar. Nu kommer 79ers staerkt og det bliver til sidst taet og spaendende. Til sidst vinder gaesterne med 69-74.

Period 1 12-23: En god start för gaesterne men de sidste minutterne af perioden kommer hjemmeholdet igang. Stillingen med -11 er lit för meget för at 79ers skal vare tilfreds med resultatet.

Period 2 19-16: I de förste 5 min af perioden starter 79ers flyvende og er tilbage ind i kampen og foran med 1 p (28-27). Desvaerre kommer nogen dårlige besluttninger som Vaerlöse straffer og går til pause med forsprang på 8 p.

Period 3 12-20: 79ers vil noget helt andet end resultatet efter period 3. I sted för at komme op i intensitet spiller man i gaesternes tempo og Vaerlös får lov at styre det meste. Fejlproblem på Chili og Bachler er en chance men 79ers kan ikke helt bruge dette. Stillingen efter perioden er 43-59.

Period 4 26-15: Forspranget Vaerlöse er stort men ikke umuligt hente ind. Efter 5 min er kampen på nyt taet og hjemmeholdet har chancer men mister momentum et par gange og det giver gaester chancen at afslutte staerkt. Sejr för udeholdet med 69-74 og ny kamp torsdag.

Scoring 79ers: Anne Deleuran 12, Maja Gerlyng 11, Therese Deemand 10
Scoring VBBK: Alexander Chili 21, Rikke Fabricius 16, Janet Hatfield 12

Kampens firestarters: Freddie Möllerup (79ers) og Alexander Chili (VBBK)

SISU varmer op til slutspillet

09.03.2013

SISU har brugt hele ugen på at gøre sig klar til kvartfinaleserien mod Horsens BC. En serie der starter søndag eftermiddag i Kildeskovshallen, og hvor alt andet end en samlet SISU sejr på 2-0 i kampe vil være en sensation.

De sidste træninger er brugt i de mørke omklædningsrum i Kildeskovshallen og SISU`s egen fotograf har fået lov til at filme en lille bid af den noget specielle måde at lade op til en kvartfinale på.

Du finder klippet her.