Nyheder

SISU - Lemvig Basket afbrudt

25.11.2012

Den sene topkamp søndag eftermiddag i DL mellem SISU og Lemvig Basket blev afbrudt med 2:06 tilbage af 3. periode, ved stillingen 69-39 til SISU.

Årsagen er at strømmen er gået i hele Gentofte og omegn. Efter langs tid venten har dommerne besluttet af afblæse kampen da strømmen ved 19-tiden fortsat ikke er kommet tilbage.

Nu er det så op til DBBF/Dameligaen at finde ud af om der skal spilles ny kamp eller om man skal spillede de manglede 12:06 på et senere tidspunkt.

Vigtig sejr for 79ers

24.11.2012

Det er en udfording at ta sig an Falcon med en af ligaens bedste postspiller og end masse dygtige 3 p skudder.

Falcon har også to coacher med erfaring der altid kommer forbered til kamp. På forhånd kan det se ud som om opgaven er alt för svaer men vi havde en plan og den fungerede naesten perfekt. Med en fantastisk sidste period af kampen vinder til sidst 79ers med 73-68.

Förste period 24-23: Kampen starter med at holden skifter scoring, indtil midten af perioden hvor Falcon scorer 0-7 og er foran 10-13. Efter det skifter holden på nyt scoring indtil pausen hvor 79ers er foran med 24-23. För Falcon er det Fuller der scorer 9 og för 79ers er det Maja Gerlyng (6 p) og Anne Deleuran (5 p) der starter kampen bedst. Begge hold starter i mand-mand forsvar med den forskellen at Falcon bydder ved screens.

Anden period 13-17: 79ers kommer ud og har rigtig svaert ved at finde fornuftige lösninger mod Falcons forsvar og har også problem med udblokkere og stoppe Fuller taet på kurven. Falcon starter med at score 2-9 og Fuller scorer 5 af disse. Falcon er foran 26-32 og efter en time-out får 79ers lit bedre styr på Falcon Resten af perioden er taet og Falcon er foran med 37-40 efter de förste 20 min. För hjemmeholdet stepper Fredderike Möllerup op og bidrar meget sammen med Anne Deleuran og Maja Gerlyng.ör Falcon er det Fuller og også Elisabeth Brynaa der rammer ”alt”.

Period 3 12-16: 79ers er klar til starten af period 3. efter 5 min er 79ers foran med 45-44. Efter det går hjemmeholdets spill i stå og Falcon ser ud som om det skal vinde kampen. 79Ers får ikke helt styr på Falcons press forsvar og heller ikke udblokkeringen, det giver så mulighed för Falcon at vare foran med 49-56 inden de sidste 10 min.

Period 4 24-12: Sidste perioden kraver end masse af hjemmeholdet. Med hårdt arbejde, justeringer i forsvar og med spillere der bidrar og stepper op på den rigtige tidspungt gör at hjemmeholdet kan vende og vinde kampen. Fuller scorer 8 af 12 p för Falcon. Hjemmeholdet har 30-5 i effektivitet og vinder kampen med 73-68. En meget vigtig holdsejr för 79ers som viser at man kan spille godt også med et af topholden indtil nu.

Scorers;
79ers: Maja Gerlyng 24, Anne Deleuran 11 og Simone Ceccardi 9
Falcon: Trenice Fuller 24, Elisabeth Brynaa 18 og Sofie Vincents 8

Fire Starters;
79ers: Maja Gerlyng
Falcon: Elisabeth Brynaa

Værløse BBK vinder stort

24.11.2012

Publikum manglede ikke denne lørdag i Højvangshallen. Opbakningen var der, og Horsens BC lagde stærkt ud og var hurtige fremme på banen. Men det holdt desværre ikke. Horsens mister flere bolde og får ikke fat i rebounds.

Værløse har mange fastbreaks og hurtige drives, der fører til lette scoringer i den anden ende, hvor hjemmeholdets forsvar ikke er på plads. Sidst i perioden får Horsens dog kæmpet sig gennem Værløses zone og kommer igen på scoringstavlen.

Efter første periode er stillingen 22-31.

I anden periode byder flere Horsens spillere ind og forsøger at komme til kurven. Men det sidste mangler, og i stedet finder Værløse hinanden. De spiller hurtigt og godt sammen. Svinger bolden og har flere ’drive and kick’ aktioner. Ikke kun Alexandra Chili og Janet Hatfield kommer gennem Horsens forsvar, men især den ugen Rikke Fabricius gør det rigtig godt under kurven. Værløse scorer på deres fastbreaks og på stort set alle deres straffekast. I slutningen af 2. periode kommer Horsens igen, ligesom i den første periode.

Perioden ender 12- 17 og stillingen før pausen er således 34- 48.

Tredje periode starter ikke godt for Horsens. De kommer hurtigt i fejlproblemer.  Horsens har mange turnovers og upræcise afleveringer. Igen straffes både fejl og turnovers hårdt og kontant af Værløse. Hvad der går galt for Horsens er svært at sige, men der går vel 5 min. inden de scorer. Man har rigtig svært ved Værløses zone og mister boldene uden at komme til skud eller i nærheden af kurven. Det går bedst for Horsens, hvis de finder hinanden og afleverer bolden hurtigt op af banen, men afleveringerne er for upræcise. 

I denne periode scorer Værløse 27 point (en stor del på straffe), mens Horsens kun når op på 11 point.

Før fjerde og sidste periode er resultatet således 45- 75.

Sidste periode er stort set en gentagelse af 3. periode. Horsens laver fejl og kommer ikke hjem i forsvaret. Værløse spiller godt sammen og udnytter deres straffekast. I denne periode får Horsens dog scoret 15 point. Men stadig er der turnovers, og Værløse scorer 25 point i denne periode.

Kampen ender 60 – 100.

Topscorer for Værløse: Rikke Fabricius og Alexandra Chili hver 19 point og Janet Hatfield 15 point. Rikke Fabricius har 9 rebounds.

Topscorer for Horsens BC: Sarah Bersang med 12 point og Sophie Wich 11 point og Eva Bonde 10 point. Eva Bonde og Sophie Wich har hver 8 rebounds.

Værløse får tildelt 34 straffekast og scorer på de 27.  Heraf har Alexandra Chili 6/6 og Janet Hatfield 5/5
Horsens BC får kun tildelt 19 straffekast og scorer på de 13.

Rigtig flot kamp af Værløse, der forstod at finde hinanden og hurtigt og effektivt at udnytte de mange fejl fra Horsens BC s side.

Det var absolut ikke hjemmeholdets bedste kamp, og som sagt rigtig ærgerligt, da så mange havde fundet hen til Højvangshallen.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

23.11.2012

Dansk Basketinfo har sendt sit november/december blad på gaden.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

 

  • SISU kæmper mod toppen
  • Portræt af Emily Hatch fra Lemvig Basket
  • Kort nyt fra BL- og DL-Ligaen

 Du finder bladet ved at klikke her.

Preview for Dameligaens runde 10

21.11.2012

Hørsholms head coach, Johan Enbom, giver sine bud på dameligaens runde 10:

Midt november og det burde være lidt stabilitet i holdenes spil, men denne sæson er måske ikke som forventet endnu? 

Vi har selv mistet vigtige spillere og har været nødt til at ændre og justere end del ting. Falcon starter ligaen meget godt og så tabte man i sidste runde mod Aaby, som startet lidt svingende... Det viser at alt kan ske i årets liga. Runde 10 giver alle fans af Dameligaen nogle spændende kampe, så jeg håber I støtter jeres hold lidt ekstra i denne runde ;-)

Horsens – Værløse (Lørdag 14:00)

Værløse tager til Horsens efter en tæt kamp i sidste runde mod 79ers og et stort nederlag i pokalen mod Falcon tirsdag. Måske stiller det nogle ekstra krav mentalt og fysisk for at være klar til denne kamp. Horsens kæmper godt, har et ungt hold og hvis de rammer dagen kan det give Værløse en kamp. Nu tror jeg Værløse som hold har bedre balance på alle positioner, som giver dem lidt flere muligheder. Tror Værløse vinder med 15+

Hørsholm 79ers – Falcon (Lørdag 15:00)

På forhånd tror de fleste at Fuller i posten bliver alt for stor en udfordring for hjemmeholdet, og det burde det også være. Nu kan alt ske i en kamp og som coach for 79ers tror jeg det er en mulighed. Det kræver end masse og at alle bidrager men sidste rundens nederlag mod Aaby viser at det er muligt at slå Falcon, selvom de har startet saesonen meget godt. Tror et af holdene vinder med 5 p

Aaby – Amager (Søndag 14:00)

Aaby vinder sidste runde over Falcon. Det var ikke mange der forventede at det var muligt men Aaby har en masse talent og er bedre på hjemmebanen. I denne runde skal man så hive en ny sejr i hus, men jeg tror denne kamp kan bli lidt for svær for Aaby. Holdene matcher hinanden godt og det blir en tæt kamp, til sidst tror jeg Amager vinder med 7 p

Sisu – Lemvig (Søndag 17:00)

Rundens topkamp mellem nr. 1 og 2 i Ligaen! Sisu med mange kamper og et meget hårdt program skal spille en ny kamp hvor alle forventer en sejr... Lemvig skal ha en ekstremt god dag og skal få ud det meste af topspillerne. Sisu har en dybere bænk og jeg tror det afgør det til sidst. Sisu vinder med 15

Referat fra DL-møde

19.11.2012

13. november afholdte klubberne i Dameligaen DL-møde.

Du kan læse referatet her.

Atter en sejr til SISU

19.11.2012

Horsens BC håbede denne søndag aften at kunne gøre det bedre end sidst de mødte SISU. Og det kunne de.

Horsens kommer på banen fulde af gejst. Måske er SISU ikke ligefrem rystet, men evt. en smule overraskede. Horsens viser glæde og vilje til at kæmpe for alle bolde. De kommer gennem SISU’s forsvar og kommer til skud, og selvom de brænder flere af deres lay-up og skudforsøg, giver de ikke op. Det fysisk stærkere SISU hold får dog let fat i rebounds, og deres fastbreaks fører til scoringer i den anden ende.

Efter første periode står der 12- 24.

I anden periode viser Horsens, at de stadig er med. SISU lader en ny kæde starte. Begge hold kommer til kurven og til skudforsøg. For hjemmeholdet er især Julie Ravn begyndt at ramme. Men Horsens mister også flere og flere bolde og når ikke altid hjem i forsvaret. Igen finder SISU hinanden lettere og mere ubesværet. Der er stor variation i deres spil og afslutninger.

Perioden ender: 17- 28. Så før halvleg står der 29- 52.

Efter halvleg kommer Horsens glade på banen og kæmper det bedste, de har lært. I deres to sidste kampe holdt kræfterne kun til de to første perioder. Det gjaldt ikke kampen i dag.  SISU vælger i denne periode at afprøve zone og helbanepres, hvilket Horsens faktisk står godt imod. De får fat i flere forsvarsrebounds, er mere aggressive og rammer mere sikkert deres skud. Selvom Horsens får fejlproblemer, og SISU har en høj scoringsprocent - også på deres straffe, vinder Horsens 3. periode 19-18.

Før fjerde og sidste periode er stillingen: 48- 70.

Men i sidste periode bevarer Horsens ikke overblikket. De finder ikke længere hinanden, men begynder at gå selv, og tæt på kurven bliver den enkelte spiller nu ’trappet’ af SISU, hvilket resulterer i mange mistede bolde. Horsens bliver presset, og der er flere upræcise afleveringer og turnovers, og forsvaret når ikke hjem, og SISU får derfor meget lette scoringer på deres fastbreaks.

Perioden ender: 9-24.

Således blev kampens resultat 57- 94, hvilket set med Horsens øjne er et stort skridt i den rigtige retning. I de to første perioder scorede de unge spillere faktisk 29 point, hvilket stort set var, hvad man nåede i en hel kamp sidst de to hold mødtes.

Topscorere for SISU: Iben Soltau med 17 point, Katrine Dyszkant 15 point ( 6/6 på straffe) og Camilla Blands 14 point (6/6 på straffe)
Topscorere for Horsens BC: Julie Ravn 18 point, Sophie Wich 17 point og Rebecca Houmøller 9 point.

SISU rammer i denne kamp 16 ud af 20 straffe; mens Horsens kun er 2 fra 10.