Nyheder

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF

Flere fotos fra Kildeskovshallen efter den 3. DM-finale

10.04.2013

SISU´s faste fotograf James Hjertholm har taget disse fotos efter at SISU i aftes vandt sit 19. DM-guld.

Johan Enbom er årets coach i DL

10.04.2013

I forbindelse med kamp 3 i årets DM finale serie, som SISU vandt og dermed blev Danmarks mestre, blev årets træner i DL kåret.

Det blev Johan Enbom, som løb med denne ære efter at have coachet et ungt Hørsholm 79ers hold uden udlændinge til en 4. plads i sæsonen, men måtte desværre se sig slået i kvartfinalen af Værløse. Det er Johans trænerkollegaer i DL som har stemt og her fik Johan klart flest stemmer for endnu en god sæson i spidsen for Hørsholm 79ers damehold.

Som det ser ud nu så er Johan desværre ikke at finde som træner i DL til næste sæson. DL ønsker Johan al mulig held og lykke med hans videre færd efter 4 gode sæsoner i DK.

Foto taget af James Hjertholm 

Brian Damgaard er årets dommer i DL

10.04.2013

I forbindelse med kamp 3 i årets DM finale serie, som SISU vandt og dermed blev Danmarks mestre, blev årets dommer i DL kåret.

Det blev Brian Damgaard, som løb med æren efter at have fået klart flest stemmer i afstemningen.

Det er både spillere og trænere der stemmer på årets dommer og her var der stor enighed om hvem der skulle have denne titel i år, da Brian Damgaard fik de fleste stemmer. Nr. 2 i afstemningen blev Thomas Frydendal og nr. 3 blev Mads Vestergaard Bonde.

Foto taget af James Hjertholm 

SISU sluttet en perfekt sæson med DM-guld

10.04.2013

Efter sejre i de to første DM-finaler på henholdsvis 25 og 23 point var der ikke mange, der troede på, at Falcon kunne slå Danmarksmestrene fra SISU i den tredje kamp, der blev spillet i Kildeskovshallen i tirsdag aften. Men denne gang stillede Jess Fuller op, og det gav falkene håb, da hun havde været fraværende i de to første finaler på grund af en skade. 

Falcon lagde også godt ud, og Jess Fuller scorede 10 point i første halvleg. Begge hold spillede god basketball i starten af opgøret, og efter første periode førte hjemmeholdet 21–18 i en lige og velspillet kamp. SISU, anført af energiske Ida Tryggedsson, kom bedst ud af blokkene i anden periode, men Josefine Sørensen og Jess Fuller holdt Falcon inde i kampen, og med 4 minutter igen i første halvleg var kampen stadig nogenlunde lige, 27–25 til SISU. Marie Malone lavede to fejl i slutningen af første periode og sad derfor på bænken resten af halvlegen, men mestrene sluttede første halvleg med et 10–4 run, bl.a. med trepointsscoringer fra Tea Jørgensen og Iben Soltau. Halvlegsstillingen var dermed 37–29.

Hele denne sæson har SISU formået at lægge stærkt ud efter halvlegspausen, og denne kamp var ingen undtagelse. Fuldbanepres og god boldbevægelse førte til hurtige scoringer af Marie Malone og Ida Tryggedsson og føringen nåede op på 10 point, 43–33. Derefter satte Kiki Lund sin første 3’er til 46–33. På det tidspunkt var der stadig 16 minutter tilbage af kampen, men begge hold og de fleste af de knap 500 tilskuere følte tydeligvis, at kampen reelt allerede var afgjort.

SISU havde startet anden halvleg med et flot run, og Falcons trænere tog derfor en time-out. Det hjalp dog ikke meget, og de sidste 15 minutter var der kun ét hold på banen. De regerende og nu tredobbelte Danmarksmestre kørte en sikker sejr på 26 point hjem og sluttede dermed en utrolig sæson, hvor de vandt samtlige kampe i grundspillet, pokalturneringen og slutspillet; ”33–0” stod der på deres guld t-shirts efter kampen.

Stemningen var også fantastisk, da anfører Camilla Blands fik ligaens nye vandrepokal overrakt af Gentoftes borgmester, Hans Toft, og blev hyldet af en fyldt Kildeskovshal.

Falcon vandt sølv, og de kan være meget tilfredse med deres sæson. De besejrede Lemvig med god basketball i semifinalerne, men SISU var en lidt for stor mundfuld i finalerne. De startede alle finalekampene godt og spillede ofte lige op med SISU i størstedelen af første halvleg, men det så ikke ud til, at de havde nok energi til at kunne udfordre mestrene over alle 40 minutter. Elisabeth Brynaa (11 point og 8 rebounds) og Jess Fuller (10 point og 8 rebounds) var holdets bedste spillere i sæsonens sidste kamp.

For SISUs vedkommende spillede hele holdet en god kamp, både i forsvar og angreb. De tre guards, Ida Tryggedsson, Kiki Lund og Camilla Blands, spillede alle særdeles godt. Ida scorede 21 point og Kiki 14, mens Camilla tog 12 rebounds og havde styr på angrebet med 8 assists. Marie Malone scorede 10 point og tog 7 rebounds.

Den overbevisende sejr er en passende afslutning på en fantastisk 33–0 sæson, hvor mestrene i gennemsnit vandt alle syv slutspilskampe med over 30 points forskel. SISU har ganske enkelt været i en klasse for sig og spillet den perfekte sæson.

Fotos fra Kildeskovshallen er taget af Robert Dines Rasch 

SISU tager guldet

10.04.2013

Med en sejr på 69-43 over Falcon i kamp 3 lukker SISU serien og sikrer sig DM-guldet for 3. år i træk og 19. gang i alt.

Et stort tillykke skal lyde til SISU og deres modstander Falcon for en flot finaleserie.

Referat + fotos fra kampen følger. 

Emily Hatch årets spiller i DL

08.04.2013

I forbindelse med årets bronzekamp i DL, som Lemvig Basket vandt over Værløse BBK, blev årets spiller i DL kåret.

Og for 2. gang i træk blev det Emily Hatch fra Lemvig Basket. Emily har igen haft en meget flot sæson i Lemvig-trøjen hvor det i 27 kampe er blevet til samlet 938:59 minutter på banen.

Emily snitter 18,3 point, 12,4 rebounds og 2,2 assists pr. kamp og har scoret 495 point i løbet af sæsonen.

Det er spillerne fra de øvrige hold i DL der har stemt om årets spiller og Emily fik klart flest stemmer. Nr. 2 i afstemningen blev Maria Malone, SISU foran Alexandra Chili, fra Værløse BBK.

Foto taget af Simon Ravn, DBJO 

Lemvig Basket tog bronzemedaljerne igen

07.04.2013

Efter en intens kamp Værløse lykkedes det Lemvig Basket at forsvare bronzemedaljerne fra sidste sæson.

Dermed sluttede en flot sæson med metal om halsen på de vestjyske piger. Det var på forhånden ventet, at kampen ville blive en stor udfordring for Lemvig. Skuffelsen over nederlaget til Falcon i semifinalen tog tid at komme over, men efter en lidt usikker start blev det tydeligt, at Lemvig havde viljen til at slutte sæsonen med sejr.

Værløse kom hurtigst ud af startblokken og fik i kampens start opbygget en føring på 2-10. Gæsterne virkede tændte og opsatte på at vinde kampen. Lemvig havde til gengæld svært ved at få gang i angrebsspillet og måtte slide hårdt for at komme til fornuftige afslutninger, som så alligevel blev misbrugt. Allerede midt i perioden blev Sarah Schicher tildelt sin anden personlige fejl, hvilket ikke gjorde tingene nemmere for Lemvig. Sidst i peroden kom værterne dog lidt bedre i gang og i de sidste sekunder sørgede Mallory Moore og Karina Pedersen for at afstanden blot var 13-16 ved periodepausen.

Lemvig fastholder initiativet i starten af anden periode og da først Helle Kristiansen og derefter Karina Pedersen sætter 3 point overtager Lemvig føringen. Godt forsvar af hjemmeholdet bremser samtidig gæsternes offensiv, og Værløse har mere end svært ved at komme på tavlen. Lemvig kommer på 22-17 og fastholder føringen selvom Verena Bachler holder Værløse inde i kampen ved at være effektiv fra staffelinjen.

Ved halvleg er stillingen 35-27 til Lemvig, men kampen virker stadig åben. Værløse kæmper sig da også tilbage i kampen og spillet bliver meget intenst. Det bliver gået hårdt til hinanden fra begge hold, og der er mere fight end pænt spil. Spillet er dog jævnbyrdigt, hvilket betyder, at Værløse ikke for alvor får hentet ind på Lemvig igen. Mod slutningen af perioden kommer Emily Hatch for alvor i gang, og hun er med til at sikre Lemvig en føring på 49-40 inden sidste periode.

Alexandra Chili starter sidste periode med at sætte en lang 3er, og det ligner et sidste forsøg på comeback fra Værløse. Men Lemvig holder stand og sørger for at få de nødvendige point. Gæsterne tvinges til at satse, og det betyder blandt andet at flere spillere kommer i fejlproblemer. Selvom Lemvig holder en føring på omkring 8 point, så fornemmer man, at der ikke skal meget til før kampen kan vende til Værløses fordel, men hjemmeholdet spiller koncentreret og udnytter sine muligheder.

Det er absolut fortjent, at Lemvig kan slutte sejren med en sejr på 67-56 og fejre bronzemedaljerne med de ca. 150 fremmødte tilskuere.

Fotos herunder er stillet til rådighed af DBJO som var til stede til kampen. Fotos er taget af Simon Ravn.

SISU bringer sig foran 2-0

06.04.2013

Årets anden DM-finale mellem Falcon og Sisu gav endnu en Sisu sejr 54-77.

Jess Fuller var stadig ikke med for Falcon og Sisu var derfor endnu større favoritter end de var i forvejen.

Sisu kom bedst fra start 5-0. Elisabeth Brynaa fik bragt hjemmeholdet på tavlen med en 3er. Sisu fortsatte til 3-8 inden der kom gang i Falcon. Et lille 6-0 run bragte Falcon foran 9-8. Stik imod Falcons planer fik Kiki Lund lov til at sætte to 3ere i træk og så var katten lukket ud af sækken. Så byttede holdene scoringer og første periode endte 15-21.

Anden periode bliver en forsvarsmæssig intens affære som ender 8-14 til en pausestilling på 23-35.

Sisu begynder 3. periode med et 6-0 run og så er Falcon for alvor i problemer. Resten af tiden bliver een lang kamp for at komme tilbage og det lykkes ikke. Sisu øger stille og roligt føringen og ender med en sejr på 54-77 (15-21, 8-14, 12-21, 19-21).

Det var 2 points mindre end i den første DM finale.

Nu har Falcon søndag og mandag til at blive 24 points bedre. Der er en lille chance for at Jess Fuller kommer på banen på tirsdag i Kildeskovhallen.

Kamp 3 i bedst af 5 serien spilles på tirsdag kl. 19:00 i Kildeskovhallen.

For Falcon scorede Simona Bartkova 18 point mens SISU`s topscorer blev Ida Preetzman med 19 point.

Referat skrevet af Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk. 

 Fotos taget af Robert Dines Rasch.

SISU bringer sig foran 1-0

03.04.2013

Årets første DM-finale mellem SISU og Falcon gav som ventet en SISU sejr. 

Slutresultatet blev 68-43 efter at Falcon havde ført ved pausen. Men i en stærk 2. halvleg fik favoritterne vendt billedet.

Mon ikke flertallet af de 277 tilskuere blev lidt skuffede, da de ankom til Kildeskovshallen i går for at se den første DM-finale? Falcons store center og bedste spiller, Jess Fuller, var nemlig ikke at finde på banen men sad ikke-omklædt på bænken. Hun havde desværre forstuvet sin ankel til træning dagen inden kampen og kunne derfor ikke deltage.

SISU er, som udgangspunkt, klare favoritter i denne finaleserie: de har vundet sikkert over Falcon alle fem gange i denne sæson - i gennemsnit med 15 points forskel - og derfor var mange sikkert overbevist om, at dagens kamp allerede var afgjort, inden den startede, nu hvor Jess Fuller sad på bænken. Men Falcons spillere var klar til at kæmpe, og de gjorde alt, hvad de kunne, for at stoppe mestrene. SISU, til gengæld, spillede ikke i nærheden af det, de er vant til. De virkede ufokuserede i angrebet, men førte alligevel med 14–9 efter første periode, hvor begge hold havde svært ved at ramme kurvene.

Måske var spillerne nervøse; i hvert fald var skudprocenterne langt fra det, de plejer. Sofie Vincents Nielsen og Elisabeth Brynaa startede godt for Falcon, mens SISU meget prøvede at få bolden ind til Marie Malone. Men Falcon var godt forberedt på dette og dækkede hende hver gang op med 2–3 spillere. Åbne skud ramte heller ikke kurven for SISU. I anden periode fortsatte den rodede affære. Falcon fik bedre styr på sit spil, mens SISUs angreb gik helt i stå. Falcon nåede op på en 5-points føring, 20–25, inden Mathilde Colding-Poulsen satte en 3’er og reducerede føringen til 2 point. Derved vandt Falcon perioden 16–9 og førte dermed 23–25 ved halvleg.

Da anden halvleg startede, var det tydeligt, at SISU ville øge tempoet. De virkede skarpere og begyndte at ramme på deres skud; især Kiki Lund, som var brandvarm i anden halvleg og i alt scorede 11 point (alle i anden halvleg). Falcon fik også flere problemer med SISUs presforsvar og tabte mange bolde. Kort sagt, så kørte mestrene over gæsterne i anden halvleg. SISU vandt den samlet med 45–18 og kampen med 68–43. En 25 points sejr virkede stor efter en lige første halvleg, men da først SISU kom i gang, havde Falcon ikke meget at byde på.

For Falcon var Sofie Vincents Nielsen den bedste spiller, ramte fire 3’ere og scorede 16 point. Elisabeth Brynaa scorede 10. Simona Bartkova var også god og scorede 8 og tog 7 rebounds. Julie Abildgaard var stærk i forsvaret, tog 9 rebounds og scorede 4 point. Emilie Klint scorede 3 og Josefine Sørensen 2.

Efter en dårlig start spillede hele SISU holdet godt i anden halvleg. Kiki Lund scorede 11 og havde 6 assists. Marie Malone scorede 12 og tog 7 rebounds. Tea Jørgensen kæmpede godt. Hun tog 11 rebounds, stjal 5 bolde og scorede 8 point, men brændte alle sine 6 trepointsskud. Ida Tryggedsson scorede 9, Iben Soltau 8, Camilla Blands 6 (og 7 rebounds), Katrine Dyszkant 5, Trine Duelund 4, Mathilde Colding-Poulsen 3 og Signe Boye Knudsen 2.

Hrannar Holm, SISUs coach, udtalte efter kampen: "Det er altid svært at starte en finaleserie, særligt når man er kæmpe favorit, som vi er. Forventningerne hos spillerne selv er tårnhøje, og det kunne man godt se i aften. Men omvendt vidste jeg godt, at vi ville finde vores rytme i anden halvleg, når finalestresset var væk. Det gjorde vi så og vandt stort til sidst. Jeg glæder mig til næste kamp, hvor vi vil være klar fra start.

Foto taget af James Hjertholm.