Nyheder

Klar sejr til Aabyhøj IF i Virumhallen

13.01.2014

Der var lagt op til en spændende kamp denne lørdag i Virumhallen hvor Aabyhøj IF kom på besøg.

Desværre blev det meget hurtigt klart, hvem der skulle løbe med sejren!

Gæsterne gik på banen med en gejst og vilje til sejr der er beundringsværdig. Hvilket også førte til en komfortabel føring til Aabyhøj på 14 – 27 efter første periode.

Med et aggressivt presforsvar formående Aabyhøj at fustrere Virum's damer så meget at det havde svært ved at få gang i deres spil og komme til ordentlige afslutninger, dette førte også til at det var en kamp der blev præget at mange fejl, der bragte begge hold på staffelinjen til i alt 74 staffeskud!

Det skal dog siges at selvom Virum damerne taber alle 4 perioder kæmpes der til det sidste og sidste periode tabes kun med 1 point.

Slutresultatet bliver på 89-60 (27-14, 17-11, 24-15, 21-20).

Kampens profiler fra Virum Vipers var Louise Bolvig Hansen 14 point, Ashley Boggs 9 point og Ivane Kostic med 10 rebounces og 3 assists.

Fra Aabyhøj IF scorede Maria Jespersen 21 point, Britt Harris 16 point og 14 rebounces.

Falcon vinder hjemme efter god 2. halvleg

13.01.2014

Horsens havde kun 6 spillere klar til start, da skader, skole og andre uheldige omstændigheder har ramt holdet. Horsens havde dog ikke tænkt at ligge sig ned og kæmpede bravt hele kampen.

Falcon starter aggresivt og bringer sig foran 6-0. Derefter får Horsens lidt bedre fat og får reduceret til 15-12, hvorefter Falcon lukke perioden med et 8-0 run til stillingen 23-12. For Falcon er det Elisabeth Brynaa med 9 points og Marie Gabeberg med 6 der er farligst, mens Emily White sørger for 10 af Horsens 12 points.

I 2. periode har Falcon lidt svært ved at få bolden i kurven, men er dog stadigvæk i stand til stække de fleste af Horsens angreb. De fleste point kommer fra linjen, dog krydret med en 3’er fra Marina Dyrberg og 2 lange 2’ere fra Freja Christensen. For Horsens melder flere spillere ind og har nu fået points fra 5 spillere, dog stadigvæk domineret at 12 points fra Emily White. Falcon fører 38-22 ved pausen.

3. periode minder en del om 1. periode – Elisabeth Brynaa med 9 og Marie Gadeberg med 6 point og Emily White der dominere under kurven, men Horsens får nu gang i skudene udefra med 6 point fra Dicte Houmøller og en 3’er fra Kendahl Kelly. Falcon går ind til sidste periode med en 61-36 føring.

4. periode bærer præg af ”Run and Gun” og det ser ud til at passe Horsens godt, da de vinder sidste periode med 21-23. Rebecca Houmøller er vågnet og scorer 10 point i perioden bl.a. med 2 3’ere. For Falcon scorer Caroline Jacobsen også 2 3’ere.

Slutresultatet 82-59 betyder at Falcon nu har fundet 3 kampe i træk og er sikret deltagelse i B mellemspillet, men Horsens stadigvæk ligger sidst og skal kæmpe hårdt med Virum og Værløse om at komme med i dette mellemspil.

Topscorere for Falcon: Elisabeth Brynaa med 26, Marie Gadeberg med 15 og Freja Christensen med 10 points. Elisabeth Brynaa havde 6 assists og Simona Bartkova 9 rebounds.

Topscorere for Horsens: Emily White med 22 og Dicte Houmøller med 16 point. Emily White havde 14 rebounds.

Player of the match: Elisabeth Brynaa med 26 points og 6 rebounds (27 minuter) - 64% på 2’er, 67% på 3’ere og ikke mindst 100% på strafe.

Lemvig Basket fik vigtig hjemmesejr

12.01.2014

Der var vigtige point på spil mellem Lemvig Basket og Stevnsgade BBK i lørdagens dameligakamp.

Begge hold kæmper med om pladserne blandt de bedste 4, som vil være sikre på, at nå med i slutspillet.

For begge hold var det årets første kamp, og for Stevnsgade var det samtidig den første kamp med Ida TP på holdet, en tilgang som på forhånd var med til at gøre Stevnsgade til favorit i kampen – og i spillet om medaljer senere i sæsonen.

Men lørdagens kamp gav også et indblik i den udfordring, som coach Tygesen står overfor, med et hold som igen skal finde sammen. I kampen mod Lemvig lykkedes det ikke for gæsterne at få kollektivet ti at fungere optimalt, men Lemvig netop som kollektiv skabte en overraskelse og vandt sikkert 85-69.

Fra kampens start var der dog ikke meget som gav anledning til optimisme hos hjemmeholdet. Stevnsgade satte sig på spillet, og med høj effektivitet blev der skabt en føring på 0-10.

Fra første minut var det Iben Soltau som gik forrest for gæsterne, og som kampen skred frem blev hun i højere og højere grad nøglespilleren for Stevnsgade – i perioder var hun nærmest en enmandshær og hendes i alt 29 point viser alt om hendes niveau. Men andre bød også ind fra starten for Stevnsgade, hvilket gjorde det vanskeligt for værterne.

Efter en time-out for Lemvig rettet lidt op på spillet og anført af Helle Kristiansen og Ivana Udovalieva bliver spillet stabiliseret og afstanden skåret ned til 10-15. Stevnsgade er stadig mest effektive, og Lemvig kommer ikke for alvor tæt på i en rodet afslutning på perioden, som ender 16-25.

Lemvig får en god start på anden periode, hvor Helle Kristiansen og Emily Hatch bringer afstanden ned på 23-27 inden Stevnsgade kommer i gang med Ida TP som den centrale spiller. De hold følges pænt ad indtil Lemvig igen laver et lille ryk til udligning 33-33. Hos hjemmeholdet gør Okako Adika det rigtig godt med flere gode drive mod kurven, og Raven Berry bruger sin fysik godt i spillet under kurven. Det skaber lidt frustration hos Stevnsgade, og Lemvig udnytter muligheden til at sikre sig kampens første føring på 39-38. Lemvig fastholder overtaget perioden ud og kan gå til pause foran 44-40.

Efter pausen holder Lemvig fast i overtaget ved at spille med god tålmodighed. Føringen udbygges til 55-45 og det begynder at blive tydeligt, at Stevnsgade ikke helt hænger sammen som hold endnu efter tilgangen af Ida TP.

Ganske vist gør både Iben Soltau og Ida T det godt, men til gengæld ser man ikke meget til Julie Forster og Sarah Eichler, som ellers tidligere i sæsonen var blandt ligaens mest stabile spillere. De når i kampen blot 9 og 5 point, og selvom de alligevel tiltrækker sig en del opmærksomhed, er det ikke nok fra de to.

Hos Lemvig er der til gengæld flere som byder ind. Emily Hatch har i første halvleg ikke gjort meget væsen af sig, men i anden halvleg løfter hun sit spil, og Tina Nesse kommer også ind og løser sine opgaver fint. Lemvig er med et par unødvendige boldtab lige ved at give Stevnsgade ny tro på tingene, men tættere på end 55-49 kommer de dog ikke. I periodens sidste minutter lader begge hold sig rive lidt med ind i et hektisk og rodet spil, men Lemvig slutter bedst med en buzzer-scoring af Okako Adika til stilllingen 63-52.

Lemvig fastholder føringen kampen ud. Emily Hatch og Okako Adika sætter Lemvig godt i gang, og selvom Stevnsgade kæmper til det sidste, og lægger et godt pres på hjemmeholdet, så bliver der ikke for alvor spænding igen. Iben Soltau er eneste alvorlige trussel for Lemvig, men da Ivana Udovalieva melder sig ind i kampen og svarer igen med gode scoringer så får gæsterne ikke rigtig udbytte af deres indsats. Lemvig modstår det sidste pres fra Stevnsgade og sikre sig en sikker sejr i en kamp, hvor kollektivet fungerede bedst for Lemvig.

Lemvigs point: Raven Berry 24p, Okako Adika 14p (7 as), Helle Kristiansen 14p, Emily Hatch 12p (16 reb), Ivana Udovalieva 11p, Tina Nesse 8p, Grace Gardner 2p

Stevnsgades point: Iben Soltau 29p, Ida TP 22p, Julie Forster 9p (15 reb), Sarah Eichler 5p, Mia Obbekjær 2p, Caroline Dan 2p

Stemning, fest og Falcon-sejr i Værløse

09.01.2014

Der var ikke megen julemæthed at spore på banen, da Falcon kom forbi Værløse i Søndersøhallen til årets første opgør.

De mange tilskuere, hvoraf ikke så få inden havde godtet sig med Værløses traditionelle pregame meal, fik en kamp der bølgede frem og tilbage i et højt tempo.

En kamp der endte med, at Falcon kunne tage hjem til Frederiksberg med en 58 – 51 sejr i bagagen.

Det blev aldrig nogen decideret velspillet kamp. Dertil var der for mange tilfældigheder og ikke mindst lave skudprocenter set over hele kampen.

Hvad skal man for eksempel mene om, at Værløse havde 12 fuldtræffere ud af 38 forsøg på 2-pointsskud. Falcon havde tilsvarende 14 ud af 47. Eller på 3-pointerne. Her ramte Værløse 6 ud af 22, mens Falcon sneg sig op på 2 ud af 16 (12,5 pct!).

Ikke desto mindre var det en underholdende kamp i nogle medlevende rammer, hvor Værløse lagde ud i et tempo, der vidnede om, at holdet havde troen på en sejr. Tempoet blev fulgt af et solidt forsvar og nogle indledningsvis pæne skudprocenter. Ikke mindst Safia Sheiks tre fuldtræffere bag trepoint linien, lunede på kontoen. Det var da også fulgt fortjent, at holdet kunne gå til pause med en 30 – 24 føring.

Men det var som om, at den te Falcon fik i pausen, var en anelse stærkere, end den Værløse fik. I hvert fald var det et noget mere tændt og ikke mindst kontant spillende Frederiksberg-hold der kom ind til anden halvleg. Det betød, at Falcon fik stadigt mere greb om kampen, hvilket ikke mindst rebound-krigen vidner om. Den vandt Falcon så sikkert som 50 – 35. Heraf stod Simona Bartkova alene for de 12. Alt i alt betød det, at Falcon ganske langsomt trak fra, og kunne lukke kampen med en 58 – 51 sejr.

Søndersøhallens tilskuere valgte Annemie Friis Espensen som kampens Værløsespiller.

Topscorer for Værløse blev Safia Sheikh med 13 point fulgt af Devon Quattrochi og Alberta Dokkedal begge med 10 point.

For Falcon blev det Simona Bartkova med 18 point, fulgt af Sofie Vincent Nielsen med 16.

Referat skrevet af Tom Espensen 

Sisu vinder årets første kamp mod Virum Vipers

08.01.2014

God start sikrede en Sisu sejr på 41 points, 97-56.

Mestrene fra Sisu var uden tvivl storfavoritter når oprykkerne fra Virum Vipers gæstede Kildeskovshallen i årets første kamp i Dameligaen.

Men Virum havde fået en ny amerikansk spiller, Ashley Boggs, og det ville være interessant at se, hvordan hun kunne hjælpe Virum.

Men Sisu holdet viste ikke meget gæstfrihed og startede som lyn og torden. Sisu pressede gæsterne lige fra starten og efter kun fem minutters spil havde de bygget op en føring på 17-2. Virums point-guard Ivana Kostic prøvede alt hun kunne til at holde gæsterne kørende men det var svært.

Ashley Boggs var dygtig under kurvene og scorede 14 points i kampen, men gæsterne var overmatched. Camilla Blands, der næsten fik en "quadruple double" med 11 points, 10 rebounds, 12 assists og 9 steals, førte Sisu angrebet som Virum ikke kunne bremse.

Halvlegsstillingen var 51-25. 

Efter pausen startede kampen på den samme måde, især var Kiki Lund brandvarm og ramte skud efter skud. Hun endte med at score 23 points i kampen. Sisu vandt tredje periode 33-11 og førte 82-36 inden sidste perioden. Men Virum vandt fjerde perioden med 20-15 og fik dermed reduceret føringen ned til 41 points.

Slutresultatet blev 97-56.

Virums bedste spillere denne gang var point-guard Ivana Kostic, den nye Ashley Boggs og Louise Hansen, der scorede 12 points på en 5/5 skydning.

Sisu havde hele syv spillere i double figures; Kiki 23, Heidi Anton 13, Katrine Dyszkant og Nathalie Reshard 12 hver, Camilla Blands 11, og Tea Jørgensen og Julie Ilsby 10 hver.

Så starter Dameligaen igen

07.01.2014

Efter en god lang julepause er holdene i DL nu klar til at at sætte sejl igen og der kommer fuldt fart på med det samme.

Hele 7 kampe spilles i denne uge og i blandt dem mange kampe hvor der står vigtige point på spil. Point der kan vise sige at være livsgivende i at nå play-off.

Assisterende coach fra Værløse BBK, Anja Andersen har kigget i krystalkuglen har giver her sit bud på de 7 kampe:

Tirsdag kl. 18.30: Sisu - Virum Vipers

Top mod bund i årets første dameliga kamp. Sidste kamp vandt Sisu med +40 tilbage i oktober. Man må dog formode, at Virum i denne kamp vil kunne gøre en bedre figur, da de siden da har fået to sejre, men de har også tilføjet en amerikansk spiller, som gerne skulle være en forstærkning.

Det bliver spændende at se hvad hun kan tilføje Virum holdet, men alt andet lige så vil Sisu stadig vinde dette opgør, dog nok ikke helt så overbevisende som sidste gang.

Torsdag kl. 19.00: Værløse BBK- Falcon

En vigtig kamp for begge hold, da de to point for en sejr vil betyde meget i kampen for at være med i kvalifikationsspillet til slutspillet.

Sidste gang de to hold mødtes tilbage i oktober, der blev det til en 4 points sejr til Falcon. Så Værløse går ind i opgøret på jagt efter revanche og Falcon selvfølgelig på jagt efter endnu en sejr. Det er lagt op til en intens og spændende kamp. En kamp der kan falde ud til begge sider.

Lørdag kl. 13.30: Hørsholm 79ers - BK Amager

I sæsonens første opgør mellem de to hold vandt BK Amager overbevisende, men Hørsholm har siden spillet sig rigtig godt ind i turneringen.

Det må forventes, at Hørsholm meget gerne vil bevise, at det relativt store nederlag i første kamp var en enlig svale og der er derfor lagt op til et rigtig spændende og intenst opgør. BK Amager er pt. på 2. pladsen og Hørsholm på 3. pladsen, så der spilles om vigtige point i topstriden. Denne kamp kan falde ud til begge sider.

Lørdag kl. 14.00: Lemvig Basket - Stevnsgade BBK

Endnu en spændende kamp om vigtige point kommer til at udspille sig på DKs vestkyst, når Stevnsgade kommer på besøg i Lemvig. Point der i den sidste ende kan afgøre om man kommer i de øverste eller nederste 4 hold i kvalifikationen til slutspillet.

Stevnsgade vandt det sidste opgør med 14 point og vil til denne kamp også have Ida Tryggedsson Preetzmann til rådighed, hvilket vil styrke dem meget på guardpladsen.

Lemvig vil dog uden tvivl gå efter revanchen for at også at sikre sig de to vigtige point i striden for at komme længere op i tabellen, så endnu spændende kamp der kan falde ud til begge sider må forventes.

Lørdag kl. 14.30: Virum Vipers -Aabyhøj IF

Virum har allerede været i kamp i denne uge i tirsdagens kamp mod SISU og det er svært at spå og det har været en fordel eller en ulempe.

Åbyhøj vandt det sidste opgør mellem de to hold med +20 point og det må også forventes, at de tager en sejr med hjem fra Virum, hvis de kan fortsætte spillet fra første halvdel af sæsonen. Det vil dog formodentlig blive en tættere kamp end sidst, da Virum siden da har vundet to kampe og fået tanket selvtillid plus har nu fået tilføjet en ny spiller, men det vil være Aabyhøj, der trækker sig sejrrigt ud af kampen.

Lørdag kl. 14.30: Falcon - Horsens BC

Der kan være lagt op til en intens kamp på Frederiksberg. Falcon vandt sidste kamp mellem de to hold med 9 point og Horsens må være sultne efter endnu en sejr, da de ikke har vundet en kamp siden deres eneste sejr i september. Der er vigtige point på spil - for Falcons vedkommende til at holde fast i deres plads i kvalifikationsspillet til slutspillet og for Horsens til at kunne have en chance for at snige sig ind i kampen om en plads i kvalifikationsspillet.

Det bliver en tæt og intens kamp, men hvor Falcon bør tage en sejr på deres hjemmebane.

Søndag kl. 13.00: Sisu - Værløse BBK

En kamp mellem top og bund, men forhåbentlig vil der alligevel kunne komme en spændende kamp ud af dette opgør. 3. periode gjorde ondt på Værløse holdet i sidste opgør og det var der, at Sisu kørte en overbevisende sejr hjem.

Så forhåbentlig vil Værløse kunne holde fokus hele vejen igennem denne kamp og give Sisu kamp til stregen og kunne byde på et upset.

Værløse BBK fulgte med Stevnsgade BBK indtil pausen

15.12.2013

Der er ingen tvivl om, at det var et Værløse-hold opsat på at slutte efterårssæsonen ordentlig af, der tog imod Stevnsgade i Søndersøhallen.

Men juletid eller ej; de gode intentioner var ikke nok, og Stevnsgade kunne tage hjem til Nørrebro med en 60 – 87 sejr i bagagen.  Og så alligevel.

I første halvleg spillede Værløse noget af det bedste, de har præsteret i år. Ikke mindst fik søstrene Sheikh – Safia og storesøster Hanna – for alvor noget ud af anstrengelserne. De var her og der og allevegne og var sammen med et i øvrigt velorganiseret og disciplineret Værløsehold, hovedårsagen til, at Værløse kunne gå til pause med en 45 - 44 føring. 

Men så sket der noget. I anden halvleg blev det pludselig synligt, at der var 2 amerikanere til forskel på de to hold: Julie Forster og Sarah Eichler. 

Da det for alvor begyndte at køre for de to fysisk og teknisk stærke spillere, havde Værløse simpelthen ikke noget svar. Og så skete det, som er set ved andre lejligheder, når Værløse bliver ramt af et hurtigt run. Så virker det som om, at de glemmer at holde fast i de indøvede og aftalte systemer, og det bliver hver mand for sig basketball. Se blot på antallet af assist, hvor Værløse havde 9 mod Stevnsgades 20.  Det ligner jo ikke en statistik for et hold, der spiller bolden rundt i vante systemer og venter på den rigtige chance.

De to amerikanere var simpelthen for stor en mundfuld for Værløse. At de var fysisk overlegne vidner de 31 rebounds om som de Julie og Sarah havde tilsammen. Heraf havde Julie Forster alene de 25.!

Når alt det så er sagt, er der ingen tvivl om, at Værløse-holdet kan tage på juleferie med bevidstheden om, at når de holder hovedet koldt, og spiller det bedste de kan, så kan de spille lige op med de bedste i ligaen. Og Stevnsgade er uden tvivl at regne blandt de allerbedste i Dameligaen.

Tilskuerne valgte Safia Sheikh som kampens Værløse-spiller. Det var også Safia Sheikh der sluttede som Værløses topscorer med 15 point, fulgt af Devon Quattrochi med 13 point.

For Stevnsgade blev det Julie Forster med imponerende 30 point, 25 rebounds og 7 assist, fulgt af Sarah Eichler med 20 point.

Skrevet af Tom Espensen

14 point nederlag til de grønne i Aabyhallen

15.12.2013

Lørdagens kamp mellem gæsterne fra SISU og værterne fra Aabyhøj var 2. opgør indenfor 24 timer, da de to hold netop havde mødtes fredag aften i pokal-semifinalen. Samme udfald - men to meget forskellige kampe.

Fredag aften bød på et nederlag efter en utilfredsstillende kamp, set med Aabyhøj-øjne.

Lørdag bød på helt andre takter fra hjemmeholdet, som spillede i højt tempo, og med en hel anden kontrol. Åbyhøj var foran med ca. ti point inden fjerde periode, men så skruede SISU op for tempoet, og presset op ad banen blev for stort for det unge Aabyhøj-hold. Britt Harris var en vigtig faktor under kurven, og trak en del fejl i kampen om position.

Fra SISU var det fem-kløveret Tea Jørgensen, Kiki Lund, Camilla Blands, Katrine Dyszkant og Nathalie Reshard, der blev den afgørende faktor i fjerde periode og lukkede og slukkede for det unge Aabyholds mulighed for at gå på juleferie med en sejr i den sidste kamp.

Ved slutfløjtet viste tavlen 85-71 i SISU-favør, men en godkendt indsats af det unge Aaby-mandskab, som nu kan gå på juleferie frem til den 11/1, hvor de møder Virum på udebane.

Stats fra kampen er forsinket.

Referat skrevet af Fie Husby

Revanche til BK Amager

15.12.2013

Efter sejren over Sisu i sidste uge var Amagerholdet stærkt opsatte på at få revanche for nederlaget på 19 point i Lemvig for 3 uger siden.

Efter en helt lige 1. periode var hjemmeholdet i kontrol resten af kampen og kunne trække sig tilbage med en 84-66 sejr (23-22, 25-17, 24-15, 12-12).

BK Amager er hermed stadig ubesejret på hjemmebane og har nu slået alle hold i ligaen i denne sæson. Kampen blev overværet af 72 tilskuere.

Lemvig starter kampen stærkt og bringer sig hurtigt foran 0-5. Ida Klussmann sætter hjemmeholdet i gang med en tre’er, men Lemvig holder trykket og holdet fører 7-14 midtvejs i perioden. Amager kommer langsomt mere med, og med 2 minutter tilbage af perioden reducerer Keyona Bryant Lemvig’s føring til 18-20. På en god afslutning vinder Amager perioden 23-22.

Amager er for alvor kommet i gang og indleder 2. periode med et 8-0 run til stillingen 31-22. Amager kontrollerer nu kampen og holder forspringet gennem perioden til en halvlegsstilling på 48-39. Amager vinder perioden 25-17.

Ivana Udovalieva indleder 3. periode med en tre’er (af i alt 6 tre’ere) efterfulgt af 2 point af Okako Adika og Lemvig er kun bagud med 4 point 48-44. Men herefter står der Amager på resten af perioden. Med et 14-2 bringer Amager sig foran 62-46 midtvejs i perioden, og hjemmeholdet fortsætter det gode spil den resterende del af perioden. Amager vinder 3. periode 24-15 efter stærkt spil og fører 72-54 inden sidste periode.

Så skulle man tro at den kamp var afgjort, men Lemvig kæmper deres chance, og hjemmeholdet får ikke scoret. Efter 5 minutter har Lemvig reduceret til 72-62, men en tre’er af Emilie Keller efterfulgt af 2 point af en helt frispillet Keyona Bryant slukker lyset for Lemvig. Sidste periode ender 12-12, og Amager vinder dermed 84-66 (23-22, 25-17, 24-15, 12-12).

Den mest iøjnefaldende spiller hos Lemvig var helt klart Ivana Udovalieva med 25 point og en masse energi, mens Keyona Bryant var den mest fremtrædende for hjemmeholdet på en dag hvor mange bidrog.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Keyona Bryant 22, Catharina Palm 16, Ida Klussmann 14
Lemvig Basket: Ivana Udovalieva 25, Okako Adika 14, Emily Hatch 10

Kampens spiller WOM: Keyona Bryan 22 point (9 af 11 fra to’ere og 4 af 4 straffelinjen), 8 rebounds, 2 assists

Referat skrev af Theis Olsen

Ny sponsor til DL

10.12.2013

Dommerne i DL har fået nye dommertrøjer. Aftalen omkring dette er kommet i hus ved hjælp af en sponsoraftale med OK.

På fotoet viser DL-dommerne Christian Hansen og Brian Damgaard de nye trøjer frem.