Nyheder

Falcons hold på plads

28.08.2013

Med en ny træner ved roret, Thomas Soltau, ønsker Falcons damer igen i år at være med i den øverste del af Dameligaen. Holdet er særligt blevet forstærket på pointguard- og den store forward position.

Julie Kongeskov er vendt tilbage til Dameligaen efter et års pause, Simona Bartkova er blevet rykket tilbage til sin mere naturlige plads som guard, og sammen med anfører Sofie Vincents Nielsen forventer Thomas, at disse tre spillere vil gå forrest og være garant for en høj standard, disciplin og vindermentalitet.

Holdet er yderligere er blevet forstærket med 3 nye store forwards: Dameliga All-Star Iben Soltau (186 cm) fra SISU og de to unge og meget talentfulde spillere Billie Marlow (188 cm) og Linne Stoltze (190 cm).

Derudover har Dameliga All Star, Elisabeth Brynaa, fået selskab på wingpositionen af Berit Shelde fra Værløse.

Det er Thomas’ ønske at starte sæsonen med en ren dansk opstilling, så udenlandske spillere vil derfor først eventuelt komme på tale senere i sæsonen.

Holdet er forsøgt sat sammen efter positioner og roller med en europæisk spillestil for øje, hvor det effektive, simple og disciplinære, kombineret med stort fokus på at lære at udnytte og finde mismatches, er i højsæde.

Målet for sæsonen er at etablere en positiv udviklings- og konkurrencekultur, som både ældre spillere og talenter har lyst til at være en del af, og at skabe et dynamisk hold, der er en kombination af erfarne spillere, der tager ansvar og nye talenter, der byder ind med energi og vilje.

Trænerens intention er klar: Jeg vil have danske ”stjerner”

Danske spillere er vant til at stå i skyggen af de udenlandske spillere, som klubberne traditionelt henter til landet hvert år.

De er vant til at sejre og nederlag ikke afhænger af deres egen præstation, men at holdets succes handler om, hvor godt de udenlandske spillere præsterer.

Dette har beskyttet de danske spillere over for det pres, som følger med, men også indskrænket deres muligheder for nå deres individuelle potentialer – kun meget få danske spillere er blevet opdraget til at ville, turde og kunne tage styring i kampe.

Jeg ønsker at vende det hele lidt på hovedet og ”tvinge” mine danske spillere til at sætte en højere standard for sig selv. De skal blive mere effektive, de skal lære at læse spillet bedre, de skal blive mere disciplinerede med deres beslutninger og afslutninger, og ikke mindst skal de lære at ville have bolden, når det er vigtigt.

Mit fokus er, at de skal opleve, at der gives plads til, at de kan indtage pladserne som holdets ”stjerner”, at opleve at blive profilerede og stå med ansvaret for sejre, nederlag og det afgørende skud til sidst i en kamp, for sporten mangler danske profiler – spillere som har lært at ville, turde og kunne.

Falcon starter sæsonen den 28. september hvor holdet skal en tur til Lemvig.

Mestrenes hold på plads

27.08.2013

De danske mestre fra SISU har nu sit hold på plads og er derved klar til at forsvare sine guldmedaljer.

SISU har skiftet ud på en del pladser og har således måtte sige farvel og tak til en del profiler fra sidste sæsons hold.

Holdet har dog også forstærket sig, men ellers er det et ungt SISU-mandskab med en del spiller af egen avl, der skal forsøge at forsvare guldet.

Coach Hrannar Holm er dog helt sikker på at SISU også i denne sæson vil være at finde i toppen af dansk basket.

Du kan se SISU`s roster ved at klikke her.

79ers spiller opvisningskamp

21.08.2013

Hørsholm 79ers damer står over for en ny sæson og nye spændende udfordringer.

Coach Nemanja og damerne rejser til Serbien i før-sæsonen for at spille og træne inden det for alvor går løs.

Derfor vil 79ers prøve at samle lidt penge sammen via dette lille arrangement , så damerne kan komme af sted og få en fantastisk oplevelse samt optimal opstart på den nye sæson.

Opvisningskampen mod et hold bestående af "gamle" Hørsholm BBK og 79ers spillere afvikles

onsdag den 28. August 2013 kl. 20.00

Kampen spilles i Fire Arena og billetprisen for at overvære kampen er kr. 20,- (eller hvad man har lyst til at donere).

2 nye spillere til Stevnsgade BBK

21.08.2013

Med tilgangen af Mie Ceccardi fra ALBA og Caroline Dan fra SISU har oprykkerne fra Stevnsgade Basketball Klub nu deres roster på plads.

Truppen er næsten intakt fra sidste sæson idet man kun har sagt farvel til Christina Hansen.

Du kan se hele Stevsngades roster ved at klikke her.

Tidligere på ugen var der indslag på TV2 Lorry som kiggede forbi Nørrebrohallen for at lave et indslag om holdets 2 amerikanske spillere, Julie Foster og Sarah Eichler.

Du kan se indslaget ved at klikke her.

5 erfarne fortsætter i 79ers

06.08.2013

5 erfarne spillere fortsætter i den nye sæson på Hørsholm 79ers dameligahold.

Det drejer sig om Anne Deleuran, Maja Gerlyng, Amalie Bonde og Line Piechnik, som alle igen trækker i Hørsholm-trøjen. Den 5. er dameholdets mangeårige anfører Katrine Hounsgaard Velosa, som nu fungerer som Team Coordinator for dameholdet.

Efter endt sommerferie til spillerne, så har head coach Nemanja Jovanovic i dag haft den første træning med Hørsholm 79ers nye damehold.

Foruden de nævnte erfarne gengangere, så er der ligeledes glædeligt gensyn til mange af de yngre spillere, som også var en del af holdet i den forgangne sæson. Flere af disse spillere har over sommeren trænet på U18 damelandsholdet, som starter deres EM kval kampe i næste uge.

Du kan se mere på 79ers hjemmeside.

Amerikanske talenter til Stevnsgade BBK

01.08.2013

Amerikanske talenter skal sikre Stevnsgade fast plads i bedste række.

Stevnsgade Basketball, har netop indgået aftale med to amerikanske kvindelige talenter, efter at klubben har sikret sig nye sponsorer til finansieringen af forstærkningerne.

Sammentømret trup
Det har været vigtigt for os som klub at holde på de spillere, som har bragt os frem til finalen sidste sæson i 1. Division”, siger træner Mogens Tygesen.

Det har samtidigt været vigtigt at styrke reboundspillet og tilføre holdet mere størrelse i forhold til sidste sæson, hvorfor valget er faldet på Julie Forster og Sarah Eichler fra USA som udenlandske forstærkninger. Vi glæder os utroligt meget til at tage imod Julie og Sarah. Ambitionen er at blive i Dameligaen, og så må vi se, hvad det derudover rækker til - vi forventer mere end kamp til stregen fra de andre hold ”, forklarer Mogens Tygesen.

Julie Forster, 22 år, har med hendes 187 centimeter, sit store talent og atletiske krop formået at sætte et solidt aftryk i amerikansk kvinde basket.

Julie er Albany Universitets bedste rebounder nogensinde med hele 1149. Hun er som eneste kvindelige spiller blevet indlemmet i Albanys eksklusive 1000/1000 klub med sine 1109 point og 1149 rebounds.

Hun endte collegekarrieren, som den tredjebedste rebounder ud af samtlige spillere i NCAAs 1. division i hele USA - og blev bl.a. i 2013 valgt som America East Conference Women's Basketball Scholar-Athlete of the Year.

Julie vil, udover at spille basket, være aktiv deltager i klubbens daglige sociale arbejde med børn og unge på Nørrebro.

Sarah Eichler, 22 år, er 182 cm høj og en stor, fysisk meget stærk spiller. Hun sluttede sin seniorsæson i NCAA 1. division 2013 for Green Bay University med et gennemsnit på 11,8 points, 4 rebounds og 3,5 assists per kamp med en skudprocent fra trepointslinjen på hele 41 procent og har været et af sit holds bærende spillere.

Hun har her i juli måned 2013 haft fornøjelsen af at være udtaget til Netscouts USA All Star Team og har repræsentere sit land i en firenations turnering i Kina.

Sarah vil ligesom Julie Forster deltage i klubbens sociale arbejde og CSR-projekter på Nørrebro.

Begge piger lander i København fredag den 16. august.

For yderligere information:

Mogens Tygesen, træner for dameligaholdet. tlf. 2087 4316 (mty@sport.dk).

3 fredagskampe i årets DL

28.07.2013

Stevnsgade Basketball klub har som led i klubbens udvikling og i et forsøg for at lokke flere tilskuere i Nørrebrohallen, valgt at flytte 3 af sine hjemmekampe i efteråret fra den normale kampdag lørdag, til fredag aften.

De 3 kampe (hvor modstanderen har accepteret) er: 

 

  • #24 mod Værløse BBK flyttes til fredag den 25. oktober
  • #34 mod Virum Vipers flyttes til fredag den 8. november
  • #39 mod BK Amager flyttes til fredag den 15. november

Hvor alle 3 kampe er der tip-off kl. 19:30.

i forbindelse med kampene vil Stevnsgade Basketball klub også lave specielle arrangementer for sine sponsorer.

De 10 coaches er på plads

27.07.2013

Her små 2 måneder før at det går løs i DL 2013/14, har alle 10 hold sine trænere på plads og her kommer en kort gennemgang af de enkelte hold.

SISU
Danmarksmestrene fra SISU fortsætter med Hrannar Hold ved roret, men får nu hjælp på sidelinjen af Thomas Ginnerup-Nielsen, der tidligere har coachet både dame- og herrehold på højeste niveau.

SISU har meldt ud at holdet vil være uden amerikanske spillere i sæsonen, så det bliver spændende at se om niveauet holdet til endnu et DM. Du kan se SISU`s foreløbige roster ved at klikke her.

Falcon
Sølvinderne fra Falcon har sagt farvel til 2 x Ole, henholdsvis Nielsen og Vinzent som udgjorde trænerduoen i sidste sæson. I stedet er den tidligere BL-spiller Thomas Soltau kommet til. Thomas er et forholdsvis uskrevet blad i coach-sammenhæng og har senest coachet U18 i SISU.

Kan Falcon med Thomas ved roret blande sig i toppen og er der spillere der følger med Thomas fra SISU?

Falcon har ikke meldt noget ud omkring sit hold endnu.

Lemvig Basket
Thomas Johansen har forladt bronze-vinderne fra Lemvig Basket og bliver erstattet af amerikanske Brianne Finch, som kommer til Danmark med 11 års erfaring fra amerikansk collegebasket.

Lemvig Basket har allerede meldt ud af holdets 2 store profiler Emily Hatch og Ivana Udovalieva fortsætter i det Nordjyske og der er også kommet tilgang af 2 norske spillere, så mon ikke at Lemvig Basket er med i toppen igen. Alt andet vil vel være en overraskelse.

Du kan se Lemvig Basket foreløbige roster ved at klikke her.

Værløse BBK
Værløse BBK der sluttede sidste sæson på 4. pladsen har sagt farvel til Jesper Johansen og god dag til portugisiske Eugenio Rodriques, der har trænet klubhold på forskellige niveau hjemme i Portugal. U18 Dame-landsholdes coach, Anja Andersen er også blevet tilknyttet holdet og vil helt sikkert være en godt match for det unge hold.

Værløse BBK holder kortene tæt inde til kroppen og der er ikke meldt noget ud endnu omkring spillertruppen.

Hørsholm 79ers
Hørsholm 79ers valgt i god tid inden sidste sæson sluttede at opsige samarbejdet med Johan Enbom og stedet for skal Nemanja Jovanovic være headcoach, efter en tid som assisterede coach for herreholdet hos 79ers.

Der er intet nyt fra 79ers omkring spillertruppen, men mon uanset hvad, at 79ers kommer til at være med i toppen af BL.

BK Amager
Todd Anthony fortsætter hos BK Amager, der havde en godkendt sidste sæson. Nu er det forholdsvis unge hold blevet 1 sæson ældre og mon ikke at det kan mærkes på resultaterne.

Heller ikke her, er der meldt noget ud omkring spillere på holdet, så et slag på tasken er at BK Amager vil være et af holdene i midten, men helt klar har potentiale til at gå i slutspillet.

Aabyhøj IF
Aabyhøj IF har hentet Thomas Johansen i Lemvig Basket og har sagt farvel til Thomas Press. Dan Kristiansen skal fungere som assisterende coach og det ny team bliver spændende at følge.

Der er ingen informationer omkring spillertruppen, så om de Grønne stiller med samme hold som i sidste sæson vides ikke.

Horsens BC
Det sidste af de 8 hold som var med i DL 2012/13, Horsens BC har også fået ny headcoach. Lukas Varga der til dagligt sommer for Horsens IC i BL, skal være manden der skal videreudvikle holdet.

Horsens BC havde en tung sæson hvor det blev til lutter nederlag, men mon ikke at det nok skal lykkes at komme på pointavlen i år, hvor Ligaen ser ud til at blive en anelse tættere.

Hvem Horsens BC sender på banen i den kommende sæson vides ikke.

Virum Vipers
Virum Vipers er nye i DL i denne sæson efter at have vundet play-off over Stevnsgade Basketball Klub. Headcoach Turi Høgh, der tidligere har coachet BK Amager i DL, forsætter og med hendes store rutine bag taktik-brædtet skal Virum Vipers nok klare sig i sin come back sæson.

Mon ikke at Serbiske Ivana Kostic forsætter sammen med det meget unge hold, der altså nu får chancen i den bedste række.

Stevnsgade Basketball klub
Det sidste og 10. hold i årets DL er Stevnsgade Basketball Klub som efter en dels års fravær endelig er tilbage i den bedste række igen. Peter Kjøller der førte holdet til play-off i sidste sæson er blevet udskiftet med Mogens Thygesen, som senest har været i Hørsholm BBK.

Mogens store trænererfaring kan vise sig at være meget vigtigt for det unge Nørrebro-mandskab.

1. runde i årets DL skydes i gang med 4 kampe lørdag den 28. september og 1 kamp søndag den 29. september. Du finder hele turneringsplanen ved at klikke her.

Turneringsplanen 2013/14 er klar

10.07.2013

Så er turneringsplanen for den kommende sæson klar, dog med den bemærkning at Virum Vipers, som er nye i DL, ikke har tiderne for deres hjemmekampe klar endnu.

Sæsonen 2013/14 skydes igang den 28. september hvor Hørsholm 79ers hjemme i Fire Arena tager i mod de danske mestre fra SISU.

Grundserien består i år af 18 runder hvor de 10 hold spiller mod hinanden ude og hjemme. 18 og sidste runde afvikles i weekenden den 15-16. februar 2014, hvorefter slutspillet begynder.

Du kan allerede nu se hele turneringsplanen her på siden. 

Ny forretningsfører ansat

01.07.2013

Efter kort tids søgen er DL glade for at kunne løfte sløret for at  Anders Stuhr Jørgensen har sagt ja tak til at være forretningensfører for DL.

Anders har en lang og succesfuld basketkarriere bag sig, senest med 2 x DM for U16 og U18 damer i BMS.

Anders har netop sagt sig job op for at prøve at "leve" af sin hobby og forretningsfører jobbet er blot en af mange basketjobs som Anders skal bestride.

DL er dog helt sikker på at netop Anders vil være en kæmpegevinst for DL og er samtidigt helt sikkert på at den rigtige mand er fundet til at styre DL fremover. 

På fotoet jubler Anders yderst til venstre over en af sine mange sejre som coach.