Nyheder

Værløse tager første sejr med hjem fra Virumhallen

01.12.2013

Det var et sultent Værløse hold der var mødt i Virum Hallen op denne sidste dag i november.

Efter sidste opgør mellem de 2 hold, hvor Virum tog hjem med deres første sejr fra Værløse, var der ingen tvivl om, at Værløse i dag ville gøre Virum efter.

Allerede i kampens spæde start viste Værløse en fantastisk kampgejst og ikke mindst træfsikkerhed. Dette bragte Virums damer ud af fatning, hvilket Virum damerne kæmpede med gennem hele kampen.

Det var ikke mindst Værløses skud udefra, der tog pusten fra Virum. Værløse have denne lørdag en imponerende stat på 60% bag 3'eren.

Dagens spiller må siges at være Værløse's Devon Quattrochi der score 22 point og laver 7 assists, MEN også Sheikh pigerne deler imponerende 6 – 3'ere mellem sig, hvilket må siges at være udslagsgivende for resultatet!

Fra Virum scorer Ivana Kostic 17 point og tager 8 rebounds, godt hjulpet af Cecilie Tang Homann der score 16 point.

Kampen endte 61-100, altså en sikker sejr til Værløse.

Hørsholm 79ers vinder over Lemvig Basket

01.12.2013

Der var lagt op til et spændende opgør i Fire Arena lørdag eftermiddag, da 79ers damer havde besøg fra Vestjylland, men spændingen udeblev, og Hørsholm vandt i forholdsvis sikker stil med 74-63 (20-9, 12-19, 32-21, 10-14).

De to mandskabers bredde blev udslagsgivende, og her viste værterne klart den største bredde. Af Hørsholms 74 point stod starterne for 35, mens bænken leverede 39 point. Anderledes skævt fordelt var det på Lemvig-mandskabet, hvor starterne scorede 50 point, mens bænken kun supplerede med 13. 

Til dagens spillerpræsentation havde HBBK´s  drenge årgang 2006 fået lov til at løbe på banen sammen med 79ers-spillerne, og det var en flok stolte drenge, der iført flot spilletøj stillede op sammen med de to hold.

79ers og Lemvig fulgtes ad i kampens indledning, men halvvejs gennem første periode trak Hørsholm fra og gik fra stillingen 7-6 til en føring på 20-9 efter de første 10 minutter.

I anden periode kom Lemvig tilbage i kampen igen og scorede otte point i træk inden 79ers fandt vej til kurven. Ved stillingen 22-19 rykkede Hørsholm atter fra gæsterne, og kom foran 29-19 på blandt andet fem point af Maja Gerlyng. Herefter var det Lemvigs tur til at få et lille run, og de to mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 32-28 til 79ers.

I de sidste mange kampe har 79ers rykket afgørende fra modstanderne i tredje periode, og lørdag var ingen undtagelse. Midt i perioden var Hørsholm foran med 54-41, og denne føring blev yderligere udbygget, inden Lemvig reducerede til stillingen 64-49 ved periodens udløb. Hørsholms Caroline Gilling var i denne fase af kampen brændvarm og sænkede tre trepointskud i træk. 

Spændingen forsvandt ud af kampen i fjerde periode, hvor 79ers fastholdt en konstant føring på over 10 point. Det hele sluttede med en sikker værtssejr på 74-63, og set med 79ers-briller en god optakt til onsdagens pokalsemifinale mod netop Lemvig.

Med den ottende sejr i træk holder 79ers nu trit med BK Amager  på andenpladsen og er inden for overskuelig afstand af førerholdet Sisu. Hørsholm fik samtidig skabt lidt luft til både Stevnsgade og Lemvig, der nu begge er fire point efter 79ers.

Hørsholm og Lemvig krydser klinger igen allerede onsdag den 4. december klokken 19.00 i Fire Arena, når bolden bliver givet op til semifinalen i sæsonens pokalturnering.

For 79ers scorede Caroline Gilling 19, Emilie Schirmer 18, Ivana Jovanovic 17, Maja Gerlyng 12, Anemone Scheel 4, Frederikke Mollerup 2 og Line Piechnik 2 point.

For Lemvig scorede Emilie Hatch 22, Ivana Udovalieva 11, Raven Berry 9,  Tina Nesse 6, Helle Kristiansen 6, Rikke Andersen 5, Grace Gardner 2, Okako Adika 2 point.

Forventet sejr til BK Amager mod Falcon

01.12.2013

Begge hold kom ind til dagens kamp med et nederlag i bagagen. BK Amager tabte overraskende klart i Lemvig Basket og Falcon fik en øretæve i Aabyhøj IF, så begge hold havde noget at bevise.

Falcon havde Simona Bartkova og Freje Christensen med på hjemmebane igen efter skader.

I første periode følger Falcon godt med, men kan dog ikke holde Amager dygtige Amerikaner Keyona Bryant for at få skud i feltet, hun scorer 8 af Amagers point.

I anden periode hænger Falcons forsvarsspil ikke rigtig sammen og Amager løber fra Falcon til en halvlegsføring på 42-26.

Amager er dygtige til at bruge deres inside fordel til både skabe skud inside og frie skud væk fra kurven. Bolden bliver flyttet godt og Amager sætter de frie skud. Keyona Bryan og Catharina Palm har scoret hendholdsvis 11 og 9 points for Amager, mens Falcons scoringer er fordelt rimeligt ligeligt mellem 5 spillere.

Falcon får en del mere aggresivitet i deres forsvar og især i reboundspil i 2. halvleg. Simona Barkova og Freje Christensen får nu vist at støvet de har samlet under deres skadesperiode er ved at være væk og de kan hjælpe holdet igen.

Amager får stadigvæk meget fra deres 2 stjerne i Bryant og Palm, men mange spillere træder til og sejren er aldrig i fare for Amager. 6 spillere scorer 6 points eller mere i en kamp hvor Amager giver lidt ekstra tid til bænken.

For Falcon er det igen Elisabeth Brynaa der scorer mest, men 30 points fra Josefine Vincentz, Sofie Vincents og Freje Christensen luner godt for Falcon.

Falcon laver kun 11 turnovers og taber kun reboundkampen med 7.

Topscorere for Falcon: Elisabeth Brynaa med 17, Freje Christensen med 11 og Josefine Vincents med 10 points. Josefine Vincents og Simona Bartkova have hver 3 assists og Simona Bartkova havde 9 rebounds.

Topscorere for BK Amager: Keyona Bryant med 20 og Catharina Palm Jensen med 12 points. Maria Dinesen havde 5 assists og Keyona Bryant 12 rebounds.

Aabyhøj IF sender Stevnsgade BBK hjem med nederlag i bagagen

01.12.2013

Åbyhøj tabte deres første kamp i sæsonen mod Stevnsgade, en kamp med høj score hvor Stevnsgades Amerikanere gjorde hvad der passede dem. Dengang tabte Åbyhøj med 18 point.

Det skulle dog vise dig at blive en svær kamp for Stevnsgade i dag.

Åbyhøj mødte forberedt op til kampen og det skulle vise sig at være udslagsgivende.

Kampen starter med en Åbyhøj scoring og holdet fortsatte ufortrødent med at score point i første periode samtidig med at forsvaret var godt forberedt.

Første periode ender 31-17 til Åbyhøj. Det hul fik Stevnsgade aldrig lukket og det tætteste holdet fik bragt forspringet ned på var 9 point 3 min. Inde i anden periode. Åbyhøj spiller hurtigt og aggressivt og får mange fastbreaks de udnytter.

I det hele taget bliver bredden på holdene i den grad en forskel. Alle spillere for Åbyhøj scorer og er en trussel og forsvarsmæssigt leverer alle en solid indsats. Det lykkes bl. a. at holde Julie Forster fra stevnsgade på 10 rebounds, halvdelen af hvad hun tager i snit.

I anden halvleg kommer Stevnsgade ud med et zone press og efterfølgende zone, men hjemmeholdet er for effektive og bliver ved med at score. Især Bianca Morsø og Maria Jespersen volder udeholdet store problemer med deres hurtige drives til kurven. Kampen ender med en fortjent Åbyhøj sejr på 19 point 83-64

Topscorer for Åbyhøj er Bianca Morsø med 23 point og Maria Steen med 21point, 9 rebounds, 7 assist og 7 steals.

For Stevnsgade scorer Iben Soltau 26 point i hendes debut for Stevnsgade.

SISU vinder stort i Horsens

01.12.2013

Ingen havde forventet, at Horsens BC kunne stille særlig meget op mod Sisus damer. Mon nogen overhovedet kan huske, hvornår SISUs damer sidst har tabt en kamp?

Horsens BC, der har et ungt mandskab og en smal trup, er i den grad skadesramt. De stillede denne lørdag atter op uden deres mest rutinerede spillere: Anne Helene Eskholm, Rebecca Houmøller og Sarah Bersang.

Første periode starter overraskende godt for hjemmeholdet med at Dicte Houmøller scorer 4 point; men så er der også lukket ned for hende og resten af Horsens holdet, og efter kun 5 min. spil må Eva Bonde- hjemmeholdets sidste faste guard forlade banen med en knæskade. Herefter er det ned ad bakke og der er ikke meget at stille op for hjemmeholdet. SISU presser, og Horsens har mange turnovers.

Perioden slutter 6-18.

Men helt galt får det i 2. periode. Der er ikke meget godt at skrive om hjemmeholdet. De går helt i stå og scorer kun 3 point. SISU kommer alt for let til scoringer og scorer 33 point i denne periode. Kiki Lund gør det især godt for SISU.

Ved halvleg står det således 9- 51.

Heldigvis var Horsens BC ikke slået ud; de valgte at kæmpe. Dejligt at se, at der stadig var vilje. Kendahl Kelly scorer hurtigt 5 point. Afleveringerne er mere præcise. Der er nok stadig turnovers, men også steals, da Horsens presser mere.

Resultatet af tredje periode er 7- 19.

I fjerde periode sætter Erick Vigansky sine to helt unge spillere, Katrine S. Dirks og Karoline Madsen ind. De gør det begge godt i forsvaret,  og SISU, der kan slappe lidt af og bruge alle spillere, presses nu til flere turnovers. Perioden ender 8- 11.

Kampen ender 24- 81 til gæsterne.

Topscorer for Horsens BC Emily White : 7 point

Topscorere SISU: Kiki Lund 16 point og Mathilde Colding- Poulsen 15 point

Referat skrevet af Bente C. Sanchez

Rundens hold

27.11.2013

I den forgangne weekend blev 9. spillerunde afviklet i Dameligaen, hvilket bringer os halvvejs gennem sæsonens grundspil.

I den forbindelse har trænerne været i gang med at stemme og vælge ”Rundens hold”.

De 5 spillere, som har fået flest stemmer hos trænerne er:

 De 5 valge spillere har følgende stats efter 9 kampe:

 

  • Camilla Blands, SISU - 13.0 pts, 8.1 reb, 3.6 ass, 18.9 eff
  • Maja Gerlyng Hansen, Hørsholm 79ers - 14.4 pts, 3.1 reb, 2.8 ass, 12.3 eff
  • Julie Forster, Stevnsgade BBK - 22.1 pts, 19.1 reb, 3.8 ass, 38.2 eff
  • Catharina Palm Jensen, BK Amager - 18.3 pts, 10.0 reb, 3.7 ass, 21.4 eff
  • Keyona Bryant, BK Amager - 20.9 pts, 10.6 reb, 0.7 ass, 26.7 eff

Stort tillykke til alle fem spillere med udnævnelsen til ”Rundens hold” - alle vil snarest muligt modtage en gave fra Dameligaen.

Ugens preview

26.11.2013

Oprykkerne fra Virum Vipers har fået en godkendt start på sæsonen og har allerede vundet 2 af de første 9 kampe. De 4 point placere holdet på en 8. plads i tabellen.

Vipers skal i denne weekend spille om 2 meget vigtige point mod bundholdet fra Værløse BBK. Turi Høgh der er head coach for holdet giver her sit bud på den kamp og de 4 øvrige kampe i 10. spillerunde.

Falcon mod BK Amager lørdag kl. 13.30

I holdenes første kamp vandt Amager hjemme med 11 point.

Siden da har Falcon været ramt af skader og to spillere der har forladt holdet. Amager har efter en forrygende start også været ramt af skader og har ikke vundet så stort da bænken er blevet noget smallere.

Falcon er ved at finde sig selv som hold igen, og har fået Simona Bartkova tilbage der spillede sin første kamp sidste weekend. Jeg tror stadig at Amager er det stærkeste hold og vinder med 10.

Horsens BC mod SISU lørdag kl. 14.00

Horsens er ligeledes ramt af mange skader og kæmper for at stille med et fuldt hold. Sidste weekend blev det til en tæt kamp mod Virum, men de kunne ikke holde tempoet hele kampen igennem.

SISU var meget uheldige i sidste kamp og mistede to indestartere efter få minutter. På trods af dette er holdet stadig så rutineret og har Camilla Blands og Kiki Lund som holder et meget højt niveau.

Selvom Horsens altid fighter hele kampen bliver det til en klar SISU sejr på +15.

Åbyhøj IF mod Stevnsgade BBK lørdag kl. 14.00

I holdenes første kamp blev det til en klar sejr til Stevnsgade på 18 point.

Stevnsgade har haft en flot sæsonstart som oprykkere og har to amerikanere som ikke rigtig nogen har formået at lukke ned endnu.

Åbyhøj spiller aggressivt og hurtigt og har vundet deres sejre på hjemmebane, men jeg tænker det bliver en svær matchup og holde Julie Forster og Sarah Eichler. Iben Soltau er spilleberettiget på lørdag og det tilfører holdet endnu en dygtig spiller.

Jeg tror Stevnsgade vinder med +10.

Virum Vipers mod Værløse BBK lørdag kl. 14.30

De to hold mødte hinanden for bare to uger siden, så det er to hold med stort kendskab til hinanden.

Virum har vundet de sidste to kampe i træk og begge på udebane, og har masser af gejst og glæde på holdet efter en hård start på Dameligaen med syv nederlag.

Værløse derimod kæmper med at finde deres eget spil og få selvtilliden til at vinde nogle kampe.

Virum vil kæmpe hårdt for at holde sig på den 8. plads der giver adgang til slutspillet, og det kræver endnu en sejr over Værløse. Virum vinder med 7 igen.

Hørsholm 79ers mod Lemvig Basket lørdag kl. 15.00

Jeg tror det bliver rundens mest spændende kamp. Hørsholm vandt den første kamp med 11 point.

Begge hold har en opadgående form, og slås for at holde sig i toppen af tabellen. Hørsholms unge spillere skal steppe op og lægge det hårde forsvarspres på Lemvigs mere rutinerede udlændinge, omvendt skal Emily Hatch og raven Berry bruge deres styrke inside.

Jeg tror Hørsholm vinder med 3 point.

En dyr sejr for SISU

25.11.2013

To spillere måtte på skadestuen når Sisu vandt over Stevnsgade 77-71, søndag eftermiddag i Kildeskovshallen.

Der var kun spillet halvandet minut når Sisu's starter Tea Jørgensen, måtte bede om udskiftning, fordi at hun havde landet forkert på sin fod. Det gjorde rigtig ondt og hun kunne slet ikke stå på højre benet. Sandsynligvis drejer det sig om fibersprængning i læggen, en gentagelse af en skade Tea havde for to år siden.

I stedet for Tea kom Nathalie Reshard på banen og efter lige præcis de næste halvanden minut landede også hun forkert og vred om på sin ankel. Røntgen billeder på skadestuen viste dog, at intet var brækket. Det forventes ikke, at de to spillere vender tilbage på banen før januar. 

Men uanset skadeshistorier, så begyndte kampen i højt tempo fra begge hold. Hjemmeholdet var varmere i starten, især Kiki Lund der sætte tre 3-ere i første periode som endte med 13 points føring, 31-18.

I anden periode gik hjemmeholdets angreb i stå, mens gæsterne fra Nørrebro formåede at finde vejen til kurven. Julie Forster og Sarah Eichler kørte igennem Sisu's forsvar, igen og igen, og enten scorede selv, eller fandt frie spillere under kurvene. Stevnsgade vandt anden periode 18-11 og halvlegsstilling var dermed 42-36 til Sisu. 

Tempoet blev lavere i anden halvleg, men Sisu´s lille føring på mellem 5 og 12 points var forholdsvis sikker hele kampen. Med to minutter igen førte Sisu 71-59 men Stevngade fik reduceret føringen med skud udefra fra Sarah Eichler og Pauline Schulz. Resultatet blev en Sisu sejr på 6 point, 77-71. 

Som sadvænlig spillede Julie og Sarah de største roller for Stevnsgade. Julie scorede 26 points på en 11/17 skydning og tog 16 rebounds. Sarah scorede 16 men fik desværre ikke ramt sine 3'ere i dag. Pauline Schulz scorede 10 points. Gabriella Nedic spillede også en fin kamp, ramte på alle af hendes 3 skud og scorede 7 points. Stevnsgade dominerede reboundsspillet, de tog 45 rebounds imod kun 27 hos hjemmeholdet. Begge hold var forholdsvis godt skydende i en vel spillet kamp, men Stevnsgade lavede, som mange andre hold, lidt for mange turnovers mod Sisus forsvar, 24 i alt. 

Sisu holdet startede godt men de fik ikke stoppet de to amerikaner hos gæsterne, selvom Katrina Dyszkant gjorde en god indsats i anden halvleg hvor hun holdt Julie Forster på "kun" 8 points. Katrina spillede hele 37 minutter, scorede 11 points, tog 6 rebounds og stjal 6 bolde. Derudover scorede Kiki Lund, (13 points plus 8 assists), Heidi Anton (13) og Camilla Blands (11) de fleste points for Sisu. Med både Tea og Nathalie ude måtte de unge Sisu spillere, Mathilde Colding-Poulsen, Julie Ilsby og Clara Laursen tage et større ansvar. Det gjorde de rigtig godt, alle tre. Mathilde og Julie scorede 9 points hver, og Clara scorede 2 points og tog 3 rebounds. Charlotte Jørsboe spillede også en fin kamp og scorede 7 points.  

Hrannar Holm efter kamp: "Det var en dyr kamp. Det gør mig ondt for både Tea og Nathalie at de blev skadet i dag. Jeg håber virkelig på, at de snart kommer tilbage, på deres egen vegne og holdets. Vi har fire kampe indtil jul og det bliver er hård periode for os, ingen tvivl om det. Vores fokus er på pokalkampen i midten af december, men selvfølgelig vil vi gøre alt til at spille så godt vi kan indtil de vender tilbage. Måske bliver vi tvunget til at ændre på et par ting. I dag fik vi slet ikke styr på Stevnsgades amerikanere, vores forsvar kunne ikke stoppe dem. Vi har tid nok til at tænke på det inden vi spiller imod dem igen. Men Stevnsgade holdet havde masser af energi, det fortjener de et stor ros for." 

Værløse BBK har ondt i selvtilliden

24.11.2013

Det var niende gang i træk – ud af lige så mange mulige – at Værløses unge damehold måtte forlade banen som tabere. Denne gang var det Hørsholm, der svingede kniven, og forlod Søndersøhallen med en 48 – 84 sejr i bagagen.

At tabe så mange kampe i træk, gør noget ved en spiller. Det giver konstant pres og usikkerhed. Og det fører til forkerte beslutninger, der igen fører til statistiker langt under vanligt niveau.

Det var præcis, hvad der skete i kampen mod Hørsholm. Da Hørsholm trådte på speederen og kørte frem til en 18 – 2 føring, var det klart at Værløse var på en rejse op ad en meget stejl bakke. Hvor stejl den var, kan ses på skudstatistikken.

Værløse ramte 11 ud af 54 2’ere (!) og 5 ud af 20 3’ere. Når man så møder et Hørsholmhold med 20 ud af 40 på 2’erne og 9 ud af 22 på 3’erne, ja så har man altså den slags statistikker der grundlægger tabte kampe.

Det var hele kampen igennem et overlegent Hørsholm-hold der satte dagsordenen og kørte sejren hjem på egne præmisser. De var hurtigere, mere boldsikre og færdedes mere hjemmevant i systemerne. 1 halvleg endte 21 – 43 i Hørsholm-favør, og det fremgik tydeligt af de to holds humørbarometre, da de gik ud til pausethe.  2. halvleg sluttede 27 – 41 og en kamp hvor den væsentligste usikkerhed bestod i, om kiosken havde kanelsnegle nok til alle, sluttede med Hørsholmsejr på 48 – 84.

Tilskuerne valgte canadiske Janet Hatfield som kampens Værløse-spiller. Janets vilje og energi resulterede bl.a. i 16 rebounds.

Det blev også Janet Hatfield der sluttede som Værløses topscorer med 13 point, fulgt af Safia Sheikh med 9.

For Hørsholm blev det Anemone Scheel med 16 point fulgt af Ivana Jovanovic med 14 point.

Skrevet af Tom Espensen