Nyheder

Hørsholm knækkede Lemvig fra 3-pointlinjen

05.10.2019

Hørsholm 79ers var taget til Lemvig uden Gritt Ryder i bussen, men til gengæld havde medbragt det skarpe sigtekorn fra 3-pointlinjen. Hele 17 gange satte Hørsholm 3 point på kontoen, hvilket var 40% af deres forsøg, og det havde Lemvig Basket ikke noget modsvar til.

Den første del af kampen var præget af jævnbyrdighed, men det var også tydeligt hos begge hold, at det er tidligt på sæsonen. Det betød både flere misforståelser og misbrugte chancer hos begge hold. Resultatet blev en lav score i de første minutter. Efter fem minutter, var stillingen en smal føring på 6-5 til Lemvig. Herefter sætter Hørsholm sig mere på tempoet i kampen, hvilket giver lidt nervøsitet hos hjemmeholdet, og det er tydeligt, at spillerne kun har to kampe som hold at trække på. Lemvig kæmper dog godt og afstanden bliver ikke mere end 9 point og 11-20 ved pausen.

I anden periode starter Hørsholm i et højt tempo, og især Sydney Reilly stempler for alvor ind med 11 af Hørsholms 13 point i perioden. Hørsholm har dog ikke held med for alvor at sætte hjemmeholdet af. Lemvig kæmper godt, og afstanden mellem holdene ændrer sig ikke væsentlig. Det er især Cristina Pages Andreu, som går forrest for Lemvig og med en god slutning, lykkes det værterne at vinde perioden med 2 point og stillingen 26-33 ved halvleg.

Samlet havde de to første perioder budt på højt tempo og god underholdning uden at spillet var prangende hos nogen af holdene. Hørsholms føring var ikke større, end at spændingen var intakt i kampen. Til gengæld var det tydeligt, at Hørsholm have mest kontrol over tempoet, og var bedre spillet sammen som hold.

I tredje periode ændrede billedet sig lidt. Gæsterne fik for alvor gang i skuddene fra 3-pointlinjen, og det gav hurtigt en afgørende udbygning af føringen. De første tre minutter af perioden vinder Hørsholm med 10 point, og det ser meget vanskeligt ud for Lemvig. Det høje tempo begynder også at sætte sit præg på hjemmeholdet, som stresser lidt i angrebet. Så selvom arbejdsindsatsen stadig er god, så er der ingen belønning for det. For at kaste ekstra salt i såret, så slutter Hørsholm med en lang 3er på buzzeren til 45-64 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter af kampen kommer der ikke fornyet spænding. Billedet fra tredje periode fortsætter  og Hørsholm vinder fortjent med 55-84.

Begge hold er stadig et godt stykke fra det niveau, man kan forvente fra dem. Når skader og sygdom er overstået – og spillerne har fundet bedre sammen som hold, så kan man forvente mere. Men lørdag var det alligevel en god og underholdende kamp, som særligt i første halvleg også var jævnbyrdig. Hos Hørsholm var Sidney Reilly bedst, mens Cristina Pages Andreu og Sofia Paska gik forrest hos Lemvig. Indsatsen hos begge hold var dog præget af et fint kollektiv.

Lemvigs point: Sofia Paska 17p, Madison Dackin 16p, Cristina Pages Andreu 12p (11 reb), Kali Koenig 8p, Hannah Sparlund 2p

Hørsholms point: Sidney Reilly 30p, Caroline Bornemann 14p (11 reb), Sandra Hansen 11p, Ivana Jovanovic 11p, Josephine Tullin 6p, Katrine Hornemann 4p, Kristine Pedersen 3p, Ida Heebøl 3p, Marie Louise Blyme 2p.

Ugens preview

03.10.2019

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers (Lørdag kl 14:00)

Anden runde skydes i gang i det vestlige Jylland, hvor Lemvig tager imod 79ers. Lemvig skal forsøge at rejse sig oven på nederlaget mod SISU i første kamp, og ud fra den kamp ligner det at store Sofia Paska under kurven, bliver en af nøglerne for vestjyderne.

Hørsholm tager den lange udebanetur med en overtidssejr i bagagen efter en vild kamp mod Aabyhøj. 79ers var i den kamp uden to af deres profiler idet både Gritt Ryder og Alyssa Rader sad udenfor, og det vil naturligvis være en forstærkning, hvis de er med mod Lemvig.

Jeg ser dog under alle omstændigheder Hørsholm som favoritter til kampen og tror de tager fra Jylland med sæsonens anden sejr. 

Værløse Blue Hawks - BK Amager (Lørdag kl 15:00)

I modsatte ende af landet tager Værløse hul på deres sæson hjemme i Søndersøhallen.

Modstanderen er de forsvarende mestre fra Amager, som åbnede deres sæson med en sejr efter en spændende kamp mod Wolfpack.

Som oversidder i første runde har Værløse haft mulighed for at se de andre hold an, men vil samtidig også have nogle debut nerver, som kan komme i spil. Amager ligner et spændende hold i denne sæson med masser af rutine, og de må derfor også påtage sig favoritrollen i kampen mod Værløse.

BMS Herlev Wolfpack - SISU (Lørdag kl 17:30)

Et stenkast fra Værløse bliver rundens sidste kamp spillet og efter man har været til kamp i Søndersø, kan man derfor tage den korte tur til Superarenaen, hvor SISU er på besøg hos Wolfpack.

SISU vandt hjemme sikkert over Lemvig i deres første kamp godt hjulpet på vej af tilbagevendte Ida Tryggedsson, som kom flyvende fra start med 18 points i første halvleg. SISU har dog mange strenge at spille på og ser ud til at skulle blande sig i toppen denne sæson.

På den anden side står dog et Wolfpack hold, som i kampen mod Amager samt hele sidste sæson viste, at det ikke er et hold, der skal undervurderes. De har en evne til at forblive i kampene og få kæmpet sig tilbage selvom de kommer bagud, så jeg tror vi kan se frem til en spændende afslutning på runden.

Tæt åbningskamp i Amagerhallen

30.09.2019

De danske mestre fra BK Amager havde hjemmebane i sæsonens første kamp i Dameligaen hvor BMS Herlev Wolfpack kom på besøg.

Begge hold stillede friske og veloplagte op til kamp i en stemningsfyldt Amagerhal. Det var også en velkomst til fem nye spillere på BK Amagers hold: Ena Viso, Cecilie Tvede og Rikke Fabricius alle fra Stevnsgade Basketball samt Elisabeth Brynaa Hansen fra Falcon og ikke mindst BK Amagers nye amerikaner Ruth Sherrill.

Begge hold viser gode takter fra start af kampen, men Ruth Sherrill og Ena Viso fra BK Amager er en anelse stærkere på den front, og Amager bringer sig hurtigt foran.

Amager forsøger sig med helbanepres, og BMS gør hvad de kan for at bryde presset, hvilket faktisk løses fint.
BMS lægger ud med et tempofyldt spil, og et drive der til tider driller Amager, det var dog ikke helt nok til at ryste hjemmeholdet, som kan gå til pause efter 1. periode med stillingen 19-12.

2. periode startes med et hurtigt spil, med en god aflevering fra Emilie Fogelstrøm til Ena Viso. Ena bliver fejlet i skuddet, og det ser et kort øjeblik ud som om vi har kampens første skade, da Ena vrikker om på anklen, men det viser sig hurtigt til blot at være slaget og hun er på benene igen og skyder de 3 straffe.

Amager kommer herefter lidt i fejlproblemer og begge hold har en del turnovers i 2 periode som slutter 18-17 til Amager. 

2. halveg er præget af et tæt spil, hvor begge hold følges ad det meste ad vejen. BK Amager brænder nogen straffe undervejs og kampen begynder at blive lidt mere tæt.
Der fejles i begge ender, og trætheden begynder så små at melde sig for begge hold, men kampen er langt fra afgjort med stillingen 50-45 inden de afgørende sidste 10 minutter. 

BMS haler sig også ind på Amager, og får en kort overgang også overtaget med 57-58, så stemningen i hallen stiger og der bliver heppet kraftigt på begge hold.

Men BK Amager hænger i og kæmper det sidste der er at give af, Elisabeth Brynaa sætter en vigtig 3 points score til 60-58,  Wolfpack forsøger at stoppe spillet ved at fejle, så de sidste points bliver scoret på tildelte straffe. BK Amager trækker dermed det sidste strå og vinder kampen 70-65. 

Topcorer for BK Amager blev Elisabeth Brynaa Hansen med 17 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Luka Lachenmeier 13 point.

DL blev skudt i gang i Gentofte

30.09.2019

Rammerne var på plads – lidt over 200, tælleapparatet sagde 224, havde fundet vej til Gentofte Hallen, for at se et nyt hjemmehold, tage imod et ligeledes nyt Lemvig Basket.

Hjemmeholdet kom stærkt ud af båsen og specielt forsøg fra distance, skabte et hurtigt hul til gæsterne. Ida TP gjorde comeback i SISU trøjen og kvitterede med at være varm fra 3p stregen. Hun sluttede med 5/10 bag stregen, uden egentlig at spille i hele sidste periode. Værterne sætter totalt 10 3ere i kampen og får smidt evt. premiere nerver væk, ved at løbe hele 29p i kurven i første periode.

Lemvig kom til Gentofte med 3 amerikanere – én genganger fra sidste år, som pga. en tidlig skade, aldrig fik vist sit værd. Holdet fra vest, stiller for første gang i længere tid, med en gruppe af unge danske talenter, som bliver spændende at følge, når de får lidt flere km i kroppen. Specielt i første periode, volder Lemvigs amerikaner – Sofia Paska (21p og 6 reb) værterne større problemer under kurven, hvor hun får trukket en del fejl og fortjent kommer til straffelinjen hele 8 gange.

Ude på banen forsøger SISU at stresse gæsterne og lykkedes flere gange, at få fat i bolden og hurtigt vendt den til layup eller overtal i den modsatte ende. Specielt Taylor Gleason (spillede sidste sæson i Stevnsgade) og Asta Blauenfeldt havde lange fingre, som resulterede i hhv. 6 og 5 steals.

Første periode ender 29-18.

Billedet fortsætter i 2. periode – SISU kan sætte tempo og scorer fra flere forskellige steder og spillere, hvilket gør det svært for gæsterne at dæmme op for. Et skift mellem man-man og zone, bliver hurtigt straffet af 3p skud fra Michala Bork og Asta Jabobsen. I transition og med cuts i ½ bane spillet, stempler Helene Dalsgaard ligeledes ind i kampen og slutter med 10p og 7 reb.

SISU vinder perioden 22-16 og går til pausen foran 51-34 og kampen virker punkteret.

3. periode åbner med debut til SISU’s græske spiller Spyridoula Kazantzi. Hun bidrager hurtigt i defensiven og får stresset gæsternes guards, samtidigt med at hun viser sine kvaliteter som skytte og bidrager med 4/4 på lange 2’ere, til 8p.

Lemvig får også prøvet flere spillere af, hvilket forstyrrer deres offensive rytme lidt; men helt sikkert er en god investering i forhold til resten af sæsonen.

De to hold ender 3. periode med stillingen 70-42 og resten er kosmetisk.

Den sidste periode bytter fortegn, SISU spiller meget bredt og specielt de to rutinerede spillere Ida TP og Taylor Gleason, ser på fra bænken. Lemvig får pyntet på resultatet og vinder perioden 21-9, og forstår i denne periode, at komme til kurven samt at lukke ned i den anden ende.

De to hold er i gang og det bliver spændende at følge specielt de danske spillere fra holdet i vest; men også de udenlandske profiler gør, at Lemvig nok skal få drillet et par hold, når sæsonen skrider frem.

Sand gysersejr til Hørsholm i Dameligaens åbningskamp

28.09.2019

Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF åbnede sæsonen i Dameligaen med en gigantisk overtidsgyser.

Et Aabyhøj-skud fra den anden side af midten sendte kampen i overtid, hvor Hørsholm var bagud med tre i sidste minut inden hjemmesejren blev sikret 75-77.

I den regulære spilletid så Hørsholm ud til at have styr på kampen med en fire-points føring med blot 7,5 sekunder igen, efter to sikre straffekast af Ivana Jovanovic, men Aabyhøj lavede et lille mirakel. Århusianerne brugte bare fire sekunder på at sætte Alberte Rimdal op til en tre-pointer og reducere til 62-61.

Herefter fejlede de straks Hørsholms amerikanske guard Sidney Rielly, som iskoldt satte to straffekast til det, der med to sekunder igen og ingen timeouts til Aabyhøj lignede en Hørsholmsejr. Sådan skulle det ikke gå, for Ida Krogh tog to driblinger og udlignede fra den anden side af midten, til vild jubel for Aabyhøjs tilskuere og spillere.

Aabyhøj tog det momentum med ind i overtiden, hvor Hørsholm godt nok scorede først ved Rielly, men udeholdet  derefter tog initiativet og blandt andet med fire point fra Rimdal gik i front 70-73.

Stemningen blandt de over 200 tilskuere var spændt og der blev næsten totalt stille i hallen, mens der gik næsten to minutter uden hjemmeholdet scorede, indtil Rielly igen satte en tre’er med 46 resterende sekunder og det hele eksploderede.

I den anden ende missede Camilla Lind en tre’er for Aabyhøj, og Hørsholm spillede uret ned til fire sekunder, inden Ivana Jovanovic gik til kurven og blev fejlet. Hun satte begge straffekast og Aabyhøj kaldte timeout bagud 75-73.

Timeouten førte imidlertid ikke til en scoring, da Aabyhøj mistede bolden og måtte fejle Hørsholms Caroline Bornemann med 5,6 sekunder igen. Den unge Hørsholm-spiller ramte det første straffekast, men missede nummer to, men der tikkede ikke mere end et halvt sekund af uret, da hjemmeholdets Marie Louise Blyme blev dømt for en fejl i reboundsituationen.

Ida Krogh reducerede med to sikre straffekast til 79-75, inden Aabyhøj skyndte sig at fejle Josephine Tullin. Den erfarne guard ramte det sidste straffe, for en to-points føring og denne gang gik Ida Kroghs skud fra midten ved siden af.

Efter kampen så Hørsholm-træner næsten forpustet ud:

-Det var spændende, det var det, men også sjovt, sagde Jesper Krone med et stort smil. Den første kamp er altid vanskelig, fordi man ikke ved, hvor man selv og de andre står. Vi kunne nok godt have været mere effektive, men det kunne Aabyhøj på den anden side også. Og så er det jo fedt at starte med en spændende  kamp, så vi får folk i hallen hver uge.

Da der kun er spillet en enkelt kamp, går Hørsholm i front af Dameligaen, i hvert fald indtil kampen mellem BK Amager og BMS Herlev Wolfpack er spillet senere på dagen.

Ugens preview

26.09.2019

Lørdag sættes sæsonen 19/20 i Dameligaen i gang.

Efter exit fra Stevnsgade Basketball er 7 hold klar til at udfordre hinanden i en sæson, hvor jævnbyrdigheden ser ud til at blive lidt mindre end de seneste sæsoner. Men der er stadig lagt op til mange spændende kampe, og mon ikke også der dukker et par overraskelser op.

Stevnsgades fravær i ligaen betyder, at en række stærke spillere fra Nørrebro har fordelt sig til andre Københavnske klubber. Især BK Amager har haft gavn af spændende tilgang, og de står med stærke kort til at forsvare DM-titlen fra sidste sæson. De største udfordrere bliver formentlig Hørsholm, SISU og Åbyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack, Værløse Blue Hawks og Lemvig Basket ser ud til at stå med et andet udgangspunkt – og som holdene, der kan overraske.

Første runde byder på tre kampe, og som udgangspunkt er det svært at give kvalificerede bud på, hvordan udfaldet bliver. Der er ikke sluppet mange nyheder ud fra holdene om træningskampe, skader eller andre spillemæssige forhold, som kan give et fingerpeg om, hvor holdene står. Så det er med stor spænding og alle muligheder åbne at Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer med sit bud på de 3 kampe.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:00)

Sæsonen åbnes af de to hold, som sluttede sidste sæson med at kæmpe om bronze. Begge hold har fastholdt en stamme af spillere fra sidste sæson, hvilket giver en stor fordel i opstarten.

Hørsholm har igen Gritt Ryder, Ivana Jovanovic og Marie Luise Blyme som en rutineret trio i spidsen for et ungt og meget talentfuldt hold. Holdet er desuden suppleret af de to amerikanere Sidney Reilly og Alyssa Rader. Tilsammen giver det et stærkt hold, der nok ikke bliver så suveræne i grundspillet, som i sidste sæson, men stadig er blandt medaljefavoritterne.

Åbyhøj er på samme måde bygget op med en gruppe rutinerede spillere kombineret med unge talenter. I forhold til sidste sæson er Stephanie Mannemar væk, men Ida Mark Krog, Caroline Wick og Tine Randrup-Thomsen er stadig med til at støtte de unge. De grønne må til gengæld undvære et af de største talenter da Malene Lind Pedersen formentlig er ude hele sæsonen med et ødelagt korsbånd. Et par andre spillere starter også sæsonen på skadeslisten, men bredden er stor i Ådalen, så Åbyhøj er bestemt et hold, man skal regne med. Den største ændring hos Åbyhøj skal formentlig findes på trænerbænken, hvor Thomas Johansen gør comeback.

De to hold står godt til hinanden, og sidste sæson gav de hinanden kamp til stregen. Begge hold skal formentlig bruge nogle kampe inden de finder deres topniveau, men det bliver interessant at se, hvor de står lige nu.

Med hjemmebane i første kamp og mest kontinuitet fra sidste sæson bliver Hørsholm kneben favorit til at vinde.

BK Amager - BMS Herlev Wolfpack(lørdag kl. 17:00)

De forsvarende mestre fra BK Amager starter sit titelforsvar på hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack.

I sidste sæson gik begge hold ind i Dameligaen som oprykkere med hvert sit koncept, og en placering i hver sin ende af ligaen. Begge hold fik dog på hver sin måde gode og vigtige erfaringer med sig. Det var ikke ventet, at BK Amager ville slutte med guldmedaljerne i sidste sæson, men holdet var godt med allerede før jul, og i foråret sprang holdet for alvor ud og viste sin styrke.

I sommerpausen har BK Amager styrket sig med flere stærke spillere, som dels vender hjem til BK Amager eller har set klubben som næste stop. Blandt de mest interessante navne er Ena Viso, Elisabeth Brynaa og Rikke Fabricius. Desuden er amerikanske Ruth Sherrill stødt til holdet.

BMS Herlev Wolfpack bygger videre på konceptet fra sidste sæson, med en stærk base af meget talentfulde spillere, som nu har fået et års rutine at tage med ind i den nye sæson. Desuden er der kommet lidt tilgang til holdet, hvor de mest interessante navne er Ellen Marie Iversen og Rebecca Francker – begge med erfaring fra Dameligaen og et godt supplement til en spændende trup.

Begge hold har altså nye spillere, som skal spilles ind på holdet, men det er nok BK Amager, som skal justere mest i deres spillestil efter Valerie Driscoll har forladt holdet. Så selvom BK Amager er favorit til at vinde, så kan BMS Herlev godt blive et vanskeligt hold at starte sæsonen i mod.

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 15:00)

Begge hold har brugt sommeren på at skifte ud i truppen og ændre på konceptet for holdene.

SISU har med Ida Tryggedsson hentet en af de største profiler i Dameligaen. Det betyder naturligvis også, at spillet i høj grad vil blive bygget op omkring hende. Som noget nyt er der som udgangspunkt også kun en amerikaner på holdet - og hun er hentet i Stevnsgade . I stedet er der suppleret fra Spanien og Grækenland. Samlet ligner det et hold, som er mindst lige så stærkt som i sidste sæson, men der går nok nogle uger, inden spillerne fuldt ud har fundet hinanden.

Det gælder helt sikkert også hos Lemvig. Vestjyderne var i sidste sæson hårdt ramt af skader, og det har også påvirket opstarten af denne sæson, hvor flere spillere stadig er ved at afslutte genoptræning. Hos Lemvig er der til gengæld kommet tilgang af flere unge danske spillere, og fokus bliver i højere grad udvikling end resultater. Der er stadig en række udenlandske spillere med hos Lemvig, hvoraf flere efterhånden har været i klubben nogle sæsoner. Men der er også nye navne fra USA, Canada og Østrig. Lemvig skal bruge noget tid på at spille holdet sammen og få de sidste skader overstået.

Så på sigt kan holdet godt blive en joker, men i sæsonens første kamp er SISU favorit til at vinde.

Velkommen til sæsonen 2019/2020

26.09.2019

Så starter dameligasæsonen endeligt.

Efter en off-season med EM i damebasket og VM i herrebasket, kan vi endeligt komme til at se de bedste damer i Danmark kæmpe om retten til at kunne kalde sig danske mestre.

I weekenden går det løs med første runde. Desværre kunne Stevnsgade Basketball ikke være med i dameligaen i år – jeg håber de vender tilbage næste sæson – så vi er syv hold i øverste række: Lemvig Basket, Aabyhøj IF, Værløse Blue Hawks, Hørsholm 79’ers, SISU, BMS Herlev Wolfpack og de danske mestre BK Amager.

I denne sæson møder holdende hinanden tre gange. Efter grundspillet går vi direkte til slutspil med kvartfinaler. I kvartfinalerne sidder grundspillets nr 1 over og de resterende hold møder hinanden i bedst af tre kampe. Herefter spilles både semi og finalen i bedst af fem kampe.

Som et nyt tiltag har dameligaen besluttet, at udpege nogle kampe, hvor der bliver lagt ekstra fokus på arrangementet. Vi kalder det månedens kamp. Det er et tiltag, jeg forventer mig meget af. Målsætningen er, at stable nogle gode ydre rammer op i forbindelse med kampen, og gøre det ekstra interessant for tilskuere at komme og se kampen. Så det håber jeg meget, at I tilskuere og fans vil være med til at støtte op om.

Den første månedens kamp bliver kampen mellem BK Amager og Værløse Blue Hawks den 9. november i Amagerhallen kl. 17.00.

I sommerpausen har vi måttet sige farvel til vores dommeradministrator Claus Fogde. I stedet har dameligaklubberne spurgt Morten Thomsen om at varetage denne opgave. Jeg vil gerne takke Claus Fogde for det arbejde han har lagt i dommerne og arbejde han har udført for Dameligaen.

Morten Thomsens intentioner er at fortsætte arbejdet med at styrke dameligadommergruppen og har derfor sammen med Dommerudvalget valgt nogle erfarne dommere fra Basketligaen, som vil komme ind i dameligaen og være med til at give deres store erfaring videre til de yngre dommere. Det bliver spændende at se hvad det kaster af sig. Da der er forholdsvist nyt med flere basketligadommere i Dameligaen, har vi desværre endnu ikke fået leveret dameligadommertrøjer til alle. Derfor vil nogle af dommerne måske komme til at bære en dommertrøje med nummer på, som de anvender i basketligaen. Dette sker ikke for at gøre en forskel på dommerne, men er en simpel konsekvens af, at de nye dommertrøjer endnu ikke er leveret. Alt i alt er der sket en del i sommerperioden og jeg ser frem imod den kommende sæson med spænding.

Vi ses i hallerne.

/Robert Rømer
Forretningsfører Dameligaen

1. runde i DL 19/20 er klar

07.07.2019

Lørdag den 28. september 2019 skydes 1. runde af DL  2019/20 i gang med 2 kampe.

Hørsholm 79ers har hjemmebane i grundspillets første kamp mod bronzevinderne fra Aabyhøj IF, hvor der er tip-off i Hørsholmhallen kl. 14:00.

Lidt senere på eftermiddagen får mestrene fra BK Amager, hjemme i Amagerhallen besøg af BMS Herlev Wolfpack. Denne kamp starter kl. 17:00.

Runde 1 afsluttes søndag den 29. september kl. 15:00 i Gentoftehallen, hvor SISU åbner sin sæson med Lemvig Basket.

Det 7. og sidste i årets DL, Værløse Blue Hawks er oversidder i 1. runde.

Dette fulde turneringsprogram forventes klar og offentiggjort senest den 15. juli 2019.

7 hold i DL i 2019/20 sæsonen

12.06.2019

På onsdagens DL-møde kunne forretningsfører Robert Rømer løfte sløret for hvem der er med i DL i den kommende sæson.

Desværre bliver der kun 7 hold mod 8 i den netop afsluttet sæson. Sølvvinderne fra Stevnsgade Basketball har nemlig besluttet ikke at være en del af DL i den kommende sæson. Det blev ikke oplyst om årsagen til klubbens "nej tak" men det er jo en kendsgerning at der i løbet af sidste sæson skete nogle ting i moderklubben, som måske kan være årsagen.

De 7 hold der derved skal kæmpe om DM-medaljerne i 2019/20 er:

  • BK Amager
  • Aabyhøj IF
  • Hørsholm 79ers
  • BMS Herlev Wolfpack
  • Lemvig Basket
  • SISU
  • Værløse Blue Hawks

Sæsonen starter sidst i september og kamprogrammet for grundserien forventes klart snarest.

BK Amager tager DM titlen foran en helt fyldt Nørrebrohal

06.05.2019

Stevnsgade Basketball skulle vinder i DM-finale 4 mod BK Amager for at forlænge serien til en 5. og alt afgørende kamp mens BK Amager med en sejr kunne blive danske mestre.

Amager tog teten lige fra starten af kampen. Deres momentum fra kamp 3 lod de ikke slippe og på trods af at være på udebane kom de foran 5-0 allerede efter 1 minut. På denne dag ville Stevnsgade dog ikke tillade at Amager fik for stort forspring, og kampen vævede frem og tilbage i 1. Periode som Amager vandt 20-14.

2. periode var ikke meget anderledes, men Amager fik dog øget føringen til 38-30, bl.a ved mange gode skud udefra.

Efter pausen fik Stevnsgade endelig lidt medvind og formåede at komme helt tæt på 37-38 ved et straffekast af Taylor Gleason efter blot 2 minutter. Amager forsatte dog med at vise høj klasse under pres, og deres træfsikkerhed var strålende fra alle positioner. Stevnsgade kom ikke tættere på og efter 3 perioder stod den 56-47 til Amager.

4. periode var konstant præget af at Stevnsgade forsøgte at komme tæt på, men hver gang kunne Amager svare tilbage, og Stevnsgade kom aldrig tættere på en 6 point. BK Amager vinder 75-69 og derved klubben 5. DM-guld.

Ida Klussmann og Maria Dinesen fra Amager var kampens bedste skytter, men årets spiller Geraldunn Leaupepe var storspillende i alle spillets facetter, hvilket også gjorde hende til Finals MVP.

Taylor Gleason fra Stevnsgade blev kampens topscorer med 33 point. For BK Amager scorede Geraldunn Leaupepe 16 point og Ida Klussmann 15 point.