Nyheder

Værløse hænger i, lige til det sidste mod SISU

11.10.2019

Dameligaen ser ud til i år at kunne blive en meget åben og lige affærer. På papiret burde BK Amager og Hørsholm 79ers være bredest og stærkest; men det ser ud som om, at flere af holdene kan drille i enkelte kampe.

Her i de første 2-3 runder, har BMS Herlev Wolfpack overrasket super positivt, hvor man har slået SISU og været meget tæt på, at tage skalpe fra og hos favoritterne Amager og Hørsholm. Lemvig Basket har en del danskere på holdkortet og det vil tage lidt tid, inden et helt nyt hold fra det vestjyske, er helt oppe i gear.

Værløse har ligaens bedste post spiller i Julianna Okosun og til tider ligaens bedste scorer i Frida Formann. Begge spillere er nogle af de største talenter vi har fostret i længere tid. De er begge med i damelandsholdstruppen. Skynd jer ud i hallerne og nyd de to, for de stikker formodentlig begge over Atlanten, hvor Juliana allerede har accepteret et spændende tilbud fra Marquette University fra Big East, én af de 4-5 bedste divisioner i USA.

Aftens kamp var en kamp mellem to unge mandskaber, hvor SISU burde have en fordel i Ida TP og Taylor Gleason; men Værløse med en stamme, som har spillet sammen rigtig længe, spillede op til dans.

Profilerne fra Værløse – Frida og Julianna, volder hele tiden hjemmeholdet problemer. Helene Dalsgaard gør et acceptabelt forsøg inside; men ude på banen driller Frida den skiftende SISU match-up. Første periode ender 12-9 og begge coaches får brugt store dele af deres materiale.

Billede fortsætter i 2. periode – SISU forsøger at sætte tempo; men får aldrig omsat overtal og steals eller stops til at skabe afstand til Værløse. Der er mange gode match-ups i kampen. U18 landsholdsguard Asta Blauenfeldt sætter hele tiden tempo og kommer ind i modstandernes felt. Yderligere to SISU spillere Anna Clara Mogensen (AC) og Asta Rønsov med hhv. 10 og 11p i kampen, kommer begge ind og bidrager til at hjemmeholdet kan holde en lille afstand til gæsterne, hvor der står Frida Formann på meget af offensiven.

Holdene går til pause med stillingen 32-30 i SISU’s favør.

3. periode virker det flere gange som om, at hjemmeholdet får skabt hul; men oppe med 8-10 p., mangler man rutinen i, at få de rette til at afslutte og med et ungt Værløse hold, som bare maler på, kommer de hele tiden tilbage. Ude på banen med Frida og Trine Drejer og under kurven med Julianna. Én faktor hjælper dog hjemmeholdet og det er evnen til at komme til straffelinjen, hvor 27 forsøg, mod gæsternes 12, gør en forskel. Specielt en 3p fejl, hvor Asta Rønsov dygtigt scorer på alle 3, er med til at holde forspringet.

Perioden ender 21-15 og der er skabt et lille hul inden de sidste 10 minuter.

4. minder om resten af kampen – dog er fejlene til Værløse ved at blive en faktor, da det tvinger profilerne på bænken. Det bølger lidt frem og tilbage, SISU får ikke lukket og Værløse giver ikke op. Med under 3 min. igen er det helt lige 56-56; men Taylor Gleason træder i karakter og sætter 2p samt får fat i bolden i defensiven samt ”fodrer” AC til et lay-up og et forspring på 60-56. Ud af timeouten, sætter Frida Formann en stor 3p scoring til stillingen 60-59 – spænding. Herfra bliver der dog spillet med lidt mere rutine i SISU defensiven, så det bliver ikke til flere Værløse point og hjemmeholdet kan udbygge til slutresultatet 65-59.

Værløse tabte årets første periode mod Amager 34-11; men har sidenhen vundet 3 perioder m 55-52 og i aftens kamp minus 3 og 6; men vundet med 1 og 2, så de kommer helt sikkert også til at drille flere af holdene.

Hørsholm slår BMS i de sidste sekunder

10.10.2019

For anden hjemmekamp i træk skulle vi hen i de allersidste sekunder inden Hørsholm 79ers kunne trække sig ud som vindere. Det unge BMS Herlev Wolfpack-hold spillede som et kommende tophold, men måtte se de erfarne nordsjællændere tage de to point med scoren 67-65.

Stemningen blandt de over 300 tilskuere, heraf mange fra BMS Herlev, skiftede gennem hele fjerde periode sammen med føringen. Hele otte gange de sidste ti minutter stod kampen lige eller føringen skiftede og nerverne sad udenpå tøjet på tribunerne.

Inde på banen var det en flok koncentrerede spillere, der leverede en god og spændende afslutning. De to hold gik ind til de sidste to minutter helt lige, 59-59, inden Hørsholms amerikanske center Alyssa Rader over to Wolfpack-spillere kæmpede sig til to point under kurven.

Wolfpack svarede imidlertid med en tre’er fra Ellen Iversen, den tidigere Virum-spillers femte i kampen, til 61-62 til gæsterne.

I den næste angreb fik Hørsholm ikke spillet sig frem til et reelt skud og i den anden ende missede Iversen tæt på kurven og rebounden gik Hørsholms vej med 55 sekunder igen. Hørsholm spillede skuduret langt ned og med 35 sekunder igen driblede Marie Louise Blyme sig til en fri tre’er, som ramte bunden af nettet til 64-62.

Wolfpack svarede igen med et hurtigt angreb, hvor Caroline Glud gik til kurven og blev fejlet, uden at få bolden i . Hun ramte et af to straffekast med 26 sekunder igen, og selv om BMS Herlev fik to rebounds på det sidste straffekast, endte bolden til sidst ved Hørsholms Ivana Jovanovic, som blev fejlet med 19 sekunder igen.

Veteranen satte sikkert begge straffekast til en tre-points føring, 66-63, inden BMS Herlevs Luka Lachenmeier missede en tre’er. Bolden hoppede rundt på gulvet inden flere spillere kastede sig over den med otte sekunder på uret. I den situation var Hørsholm heldige at pilen på dommerbordet pegede den rigtige vej.

Efter en timeout fik Hørsholm spillet bolden ind til Alyssa Rader, som straks blev fejlet og sendt på straffelinjen, hvor hun ramte det første for en fire-points føring, mens nummer to gik ved siden af. Udeholdet fik endnu en gang bolden til Luka Lachenmeier, som blev fejlet i et tre-points-forsøg, hvilket gav BMS  Herlev en sidste chance for at fremtvinge en overtidsperiode med 0,4 sekunder igen.

Den tildigere Hørsholmspiller gjorde, hvad hun kunne, da hun sikkert ramte de to første straffekast til 67-65, og missede det sidste, så BMS Herlev fik chancen for at tippe bolden i. Ellen Iversen fik også hånden på bolden, men tippet gik ved siden af og Hørsholm kunne fejre sejen.

Både Alyssa Rader og anfører Gritt Ryder spillede sæsonens første kamp og erkendte, at det ikke var let:

-Jeg tror, vi gør det svært for os selv, sagde Gritt Ryder lige efter kampen. BMS spiller godt og de går til den og der var vi nok ikke helt klar til at give igen, så det blev hårdt.

Med sejren er Hørsholm sammen med BK Amager de eneste ubesejrede hold i ligaen, mens BMS Herlev, på trods af rigtigt godt spil, er at finde i nederste halvdel.

Begge holds næste kamp er allerede søndag, hvor Hørsholm spiller i Værløse Blue Hawks, mens Wolfpack tager imod Aabyhøj IF.

Ugens preview - midtuge

08.10.2019

Med både en midtuge- og en weeekendrunde er der masser af kampe på programmet i denne uge i DL.

Coach fra mestrene fra BK Amager, Lars Klussmann kommer her med sit bud på hvordan onsdagens 3 kampe ender.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

Hvis Hørsholm har hele mandskabet spilleklar burde Hørsholm være storfavorit. BMS er dog et rigtig godt hold med god bredde af unge landsholdsspillere, de sprudler af energi og spillelyst, og så har BMS en god sejr mod SISU med i bagagen.

Vi må se, men hvis ikke Gritt og Hørsholms nye amerikanske spiller er spilleklar, kan der lure en overraskelse - så tror jeg BMS vinder i en tæt kamp.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (onsdg kl. 19:00)

BK Amager har endnu ikke i denne sæson haft fornøjelsen af at møde de jyske hold, men ud fra de 2 holds resultater i de første kampe  af sæsonen er mit gæt, at Åbyhøj vinder +15 point.

Sisu - Værløse Blue Hawks (onsdag kl. 19:30)

Mon ikke Sisu møder op til kamp med stor lyst til at vise, at kampen mod BMS Herlev Woldpack i søndags var en fejl.

Jeg forventer derfor, SISU spiller til i mere end én periode. Værløses unge hold har nok stadig brug for mere tid, så jeg tror SISU vinder med +10 point.

Lige kamp i 3. quarters i Søndersøhallen

07.10.2019

Så kom sæsonen også i gang for Blue Hawks - Værløses elitedamer - der for en uge siden sad over i første spillerunde.

To ting stod hurtigt klart: Værløses unge hold havde debutnerver og det havde BK Amager ikke.

Nå ja, faktisk tre ting. For den lange kø ved kage- (hjemmebag!) og kaffeboden, var det perfekte udtryk for, at lørdag eftermiddag er et rigtig godt tidspunkt at spille på, hvis man vil have tilskuere i hallen. Og hvem vil ikke det? Og de +100 tilskuere fik, hvad de kom efter, hvad enten det var kage eller basketball fra øverste hylde.

BK Amager lagde ud som lyn og torden, hvilket i nogen grad tog hjemmeholdet på sengen. Værløse bragte sig foran 3-0, men herefter så de forsvarende Danmarksmestre fra den lufthavnsnære klub sig ikke tilbage. Ikke i første quarter i hvert fald, hvor specielt gæsternes og kampens topscorer Ena Viso boltrede sig, og nærmest lagde både 2’ere og 3’ere i efter behag. Værløse halsede konsekvent et skridt eller to efter, og ingen kunne for alvor sætte en finger på, at tavlen viste 11-34 i Amagers favør efter de første ti minutter.

Men headcoach Thomas Hemmingsen brugte den korte pause godt, for i de sidste tre quarters var det som om, at Værløse havde smidt de værste nerver og kom langt bedre ind i kampen. Ja, faktisk så godt, at 2. quarter blev vundet med 22-18 og holdende kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 33-52 på tavlen.

Anden halvleg blev en ganske lige affære, fysisk, til tider hårdt spillet, og præget af mange fejl. Det er tydeligt, at det er tidligt på sæsonen og placeringer og afleveringer sidder ikke altid lige i skabet. Til gengæld var det godt at se, at begge hold brugte bænken bredt – en bænk, der i parentes bemærket virkede stærkere for begge hold end i sidste sæson.

BK Amagers sejr var aldrig i fare. Så meget desto større var fornøjelsen ved at se de unge Værløse-spillere gå til kampen, som var sejren rent faktisk indenfor rækkevidde.

Set gennem denne skribents neutrale hjemmebanebriller, bør nogle af spillerne – ud over Amagers Ena Viso – fremhæves; Sofie Ledou Axelsen, der spillede sin første kamp efter et års pause som følge af en knæoperation, Sofie Hauge der i lange perioder holdt Amagers amerikaner Ruth Sherill i et jerngreb og Emilie Ravn der med tre 3’ere og to 2’ere fik vist sig frem fra sin bedste side. Alle tre er i øvrigt kun 19 år gamle.

Nøjes vi med at kigge på 2., 3. og 4. quarter spillede de to hold 55 – 52 i hjemmeholdets favør. Men da vi jo nok er nødt til at tælle alle 4 perioder med, er det blot at konstatere, at Danmarksmestrene så tidligt på sæsonen, var for stor en mundfuld for det unge Værløse-hold, der måtte se sig slået – overbevisende og fortjent - med 66 - 86.

Topscorere for de to hold blev Trine Drejer for Værløse med 16 point og 2 assist, og for Amager Eno Viso med 21 point og 3 assist.

Næste gang de to hold skal i kamp, er for Værløses vedkommende på onsdag den 9. oktober , når de skal til SISU, mens Amager den 12. oktober møder SISU på hjemmebane.

Wolfpack åbner Superarena sejrrigt

06.10.2019

Lørdag eftermiddag var der dobbelt Liga-header i Ballerup Super Arena og første ret var Dameliga-opgøret mellem BMS Herlev Wolfpack og SISU, to hold som gennem tiderne har givet hinanden kamp til stregen. Sådan skulle det gå igen, viste det sig.

Det var første gang, at Wolfpack var værtinder i Superarenaen og imponerende 357 tilskuere gik gennem tælleapparatet inden tip-off. Hertil kunne man lægge 40-50 frivillige, så lægterne i Ballerup Idrætsby var fyldt godt op.

Det store fremmøde, også fra SISU, virkede til at anspore Gentofte-holdet fra start. Taylor Gleason, Ida TP og Josefine Haabegaard var skarpe i angrebet, mens hjemmeholdet var mere end famlende i sit spil. Ved stillingen 1-13 godt midtvejs i 1. periode så det ud til, at Wolfpack ville blive kørt over.

Men hjemmeholdet fik stille og roligt styr på sit angreb, anført af især Luka Malinka og Ellen Iversen, mens Laura Ziegler havde gode indhop undervejs. I forsvaret fik BMS Herlev gradvist bedre fat i SISUs profiler, men det kneb løbende med effektiviteten i begge holds afslutninger. SISU førte 31-32 ved pausen.

De to sidste perioder udviklede sig til en virkelig solid forsvarskamp for Wolfpack, som reboundede stærkt i begge ender og fik mange steals, Katrine Jessen stod for hele 5 af slagsen. Det var nødvendigt, for hjemmeholdet var ikke så godt skydende fra 2-pointsafstand som SISU, der til gengæld fik store problemer med at sætte Ida TP og Taylor Gleason i scene, efterhånden som BMS Herlev-spillerne pressede gæsterne mere og mere. Gode straffeprocenter fra 2820-mandskabet holdt dem hele tiden inde i kampen, mens Wolfpack kæmpede mere fra linjen. Caroline Glud fightede som altid for BMS Herlev, mens Emilie Gudmand og Luka Malinka satte vigtige skud, når det var mest nødvendigt.

Med en føring på 56-43 midtvejs i 4.periode lignede det en afgørelse i Wolfpacks favør. Imidlertid ville den dejligt opportunistiske Asta Blauenfeldt ikke give op, og Helene Dalsgaard var hele kampen igennem et fyrtårn i gæsternes forsvar. Ellen Iversen fejlede ud for BMS Herlev, måske kunne SISU trylle hurtige 3’ere frem til allersidst? Det lykkedes ikke, rutinerede Cecilie Jessens ro smittede holdkammeraterne, og Wolfpack trak sejren i land med 59-50.

For SISU scorede Ida TP 18 point, heraf 9 fra straffelinjen, mens Taylor Gleason blev noteret for 9 og Josefine Haabegaard for 8 point.

Luka Malinka blev topscorer for Wolfpack med 13 point, mens Ellen Iversen fulgte hende til dørs med 11 point. Caroline Glud hentede imponerende 13 rebounds, flest i kampen, mens Katrine Jessens stat-line sagde 9 point, 10 rebounds og 5 steals.

Onsdag spiller begge hold igen. Wolfpack skal en tur til Hørsholm for at møde ubesejrede 79ers, mens SISU tager imod Værløse Blue Hawks i Gentoftehallen.

Hørsholm knækkede Lemvig fra 3-pointlinjen

05.10.2019

Hørsholm 79ers var taget til Lemvig uden Gritt Ryder i bussen, men til gengæld havde medbragt det skarpe sigtekorn fra 3-pointlinjen. Hele 17 gange satte Hørsholm 3 point på kontoen, hvilket var 40% af deres forsøg, og det havde Lemvig Basket ikke noget modsvar til.

Den første del af kampen var præget af jævnbyrdighed, men det var også tydeligt hos begge hold, at det er tidligt på sæsonen. Det betød både flere misforståelser og misbrugte chancer hos begge hold. Resultatet blev en lav score i de første minutter. Efter fem minutter, var stillingen en smal føring på 6-5 til Lemvig. Herefter sætter Hørsholm sig mere på tempoet i kampen, hvilket giver lidt nervøsitet hos hjemmeholdet, og det er tydeligt, at spillerne kun har to kampe som hold at trække på. Lemvig kæmper dog godt og afstanden bliver ikke mere end 9 point og 11-20 ved pausen.

I anden periode starter Hørsholm i et højt tempo, og især Sydney Reilly stempler for alvor ind med 11 af Hørsholms 13 point i perioden. Hørsholm har dog ikke held med for alvor at sætte hjemmeholdet af. Lemvig kæmper godt, og afstanden mellem holdene ændrer sig ikke væsentlig. Det er især Cristina Pages Andreu, som går forrest for Lemvig og med en god slutning, lykkes det værterne at vinde perioden med 2 point og stillingen 26-33 ved halvleg.

Samlet havde de to første perioder budt på højt tempo og god underholdning uden at spillet var prangende hos nogen af holdene. Hørsholms føring var ikke større, end at spændingen var intakt i kampen. Til gengæld var det tydeligt, at Hørsholm have mest kontrol over tempoet, og var bedre spillet sammen som hold.

I tredje periode ændrede billedet sig lidt. Gæsterne fik for alvor gang i skuddene fra 3-pointlinjen, og det gav hurtigt en afgørende udbygning af føringen. De første tre minutter af perioden vinder Hørsholm med 10 point, og det ser meget vanskeligt ud for Lemvig. Det høje tempo begynder også at sætte sit præg på hjemmeholdet, som stresser lidt i angrebet. Så selvom arbejdsindsatsen stadig er god, så er der ingen belønning for det. For at kaste ekstra salt i såret, så slutter Hørsholm med en lang 3er på buzzeren til 45-64 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter af kampen kommer der ikke fornyet spænding. Billedet fra tredje periode fortsætter  og Hørsholm vinder fortjent med 55-84.

Begge hold er stadig et godt stykke fra det niveau, man kan forvente fra dem. Når skader og sygdom er overstået – og spillerne har fundet bedre sammen som hold, så kan man forvente mere. Men lørdag var det alligevel en god og underholdende kamp, som særligt i første halvleg også var jævnbyrdig. Hos Hørsholm var Sidney Reilly bedst, mens Cristina Pages Andreu og Sofia Paska gik forrest hos Lemvig. Indsatsen hos begge hold var dog præget af et fint kollektiv.

Lemvigs point: Sofia Paska 17p, Madison Dackin 16p, Cristina Pages Andreu 12p (11 reb), Kali Koenig 8p, Hannah Sparlund 2p

Hørsholms point: Sidney Reilly 30p, Caroline Bornemann 14p (11 reb), Sandra Hansen 11p, Ivana Jovanovic 11p, Josephine Tullin 6p, Katrine Hornemann 4p, Kristine Pedersen 3p, Ida Heebøl 3p, Marie Louise Blyme 2p.

Ugens preview

03.10.2019

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers (Lørdag kl 14:00)

Anden runde skydes i gang i det vestlige Jylland, hvor Lemvig tager imod 79ers. Lemvig skal forsøge at rejse sig oven på nederlaget mod SISU i første kamp, og ud fra den kamp ligner det at store Sofia Paska under kurven, bliver en af nøglerne for vestjyderne.

Hørsholm tager den lange udebanetur med en overtidssejr i bagagen efter en vild kamp mod Aabyhøj. 79ers var i den kamp uden to af deres profiler idet både Gritt Ryder og Alyssa Rader sad udenfor, og det vil naturligvis være en forstærkning, hvis de er med mod Lemvig.

Jeg ser dog under alle omstændigheder Hørsholm som favoritter til kampen og tror de tager fra Jylland med sæsonens anden sejr. 

Værløse Blue Hawks - BK Amager (Lørdag kl 15:00)

I modsatte ende af landet tager Værløse hul på deres sæson hjemme i Søndersøhallen.

Modstanderen er de forsvarende mestre fra Amager, som åbnede deres sæson med en sejr efter en spændende kamp mod Wolfpack.

Som oversidder i første runde har Værløse haft mulighed for at se de andre hold an, men vil samtidig også have nogle debut nerver, som kan komme i spil. Amager ligner et spændende hold i denne sæson med masser af rutine, og de må derfor også påtage sig favoritrollen i kampen mod Værløse.

BMS Herlev Wolfpack - SISU (Lørdag kl 17:30)

Et stenkast fra Værløse bliver rundens sidste kamp spillet og efter man har været til kamp i Søndersø, kan man derfor tage den korte tur til Superarenaen, hvor SISU er på besøg hos Wolfpack.

SISU vandt hjemme sikkert over Lemvig i deres første kamp godt hjulpet på vej af tilbagevendte Ida Tryggedsson, som kom flyvende fra start med 18 points i første halvleg. SISU har dog mange strenge at spille på og ser ud til at skulle blande sig i toppen denne sæson.

På den anden side står dog et Wolfpack hold, som i kampen mod Amager samt hele sidste sæson viste, at det ikke er et hold, der skal undervurderes. De har en evne til at forblive i kampene og få kæmpet sig tilbage selvom de kommer bagud, så jeg tror vi kan se frem til en spændende afslutning på runden.

Tæt åbningskamp i Amagerhallen

30.09.2019

De danske mestre fra BK Amager havde hjemmebane i sæsonens første kamp i Dameligaen hvor BMS Herlev Wolfpack kom på besøg.

Begge hold stillede friske og veloplagte op til kamp i en stemningsfyldt Amagerhal. Det var også en velkomst til fem nye spillere på BK Amagers hold: Ena Viso, Cecilie Tvede og Rikke Fabricius alle fra Stevnsgade Basketball samt Elisabeth Brynaa Hansen fra Falcon og ikke mindst BK Amagers nye amerikaner Ruth Sherrill.

Begge hold viser gode takter fra start af kampen, men Ruth Sherrill og Ena Viso fra BK Amager er en anelse stærkere på den front, og Amager bringer sig hurtigt foran.

Amager forsøger sig med helbanepres, og BMS gør hvad de kan for at bryde presset, hvilket faktisk løses fint.
BMS lægger ud med et tempofyldt spil, og et drive der til tider driller Amager, det var dog ikke helt nok til at ryste hjemmeholdet, som kan gå til pause efter 1. periode med stillingen 19-12.

2. periode startes med et hurtigt spil, med en god aflevering fra Emilie Fogelstrøm til Ena Viso. Ena bliver fejlet i skuddet, og det ser et kort øjeblik ud som om vi har kampens første skade, da Ena vrikker om på anklen, men det viser sig hurtigt til blot at være slaget og hun er på benene igen og skyder de 3 straffe.

Amager kommer herefter lidt i fejlproblemer og begge hold har en del turnovers i 2 periode som slutter 18-17 til Amager. 

2. halveg er præget af et tæt spil, hvor begge hold følges ad det meste ad vejen. BK Amager brænder nogen straffe undervejs og kampen begynder at blive lidt mere tæt.
Der fejles i begge ender, og trætheden begynder så små at melde sig for begge hold, men kampen er langt fra afgjort med stillingen 50-45 inden de afgørende sidste 10 minutter. 

BMS haler sig også ind på Amager, og får en kort overgang også overtaget med 57-58, så stemningen i hallen stiger og der bliver heppet kraftigt på begge hold.

Men BK Amager hænger i og kæmper det sidste der er at give af, Elisabeth Brynaa sætter en vigtig 3 points score til 60-58,  Wolfpack forsøger at stoppe spillet ved at fejle, så de sidste points bliver scoret på tildelte straffe. BK Amager trækker dermed det sidste strå og vinder kampen 70-65. 

Topcorer for BK Amager blev Elisabeth Brynaa Hansen med 17 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Luka Lachenmeier 13 point.

DL blev skudt i gang i Gentofte

30.09.2019

Rammerne var på plads – lidt over 200, tælleapparatet sagde 224, havde fundet vej til Gentofte Hallen, for at se et nyt hjemmehold, tage imod et ligeledes nyt Lemvig Basket.

Hjemmeholdet kom stærkt ud af båsen og specielt forsøg fra distance, skabte et hurtigt hul til gæsterne. Ida TP gjorde comeback i SISU trøjen og kvitterede med at være varm fra 3p stregen. Hun sluttede med 5/10 bag stregen, uden egentlig at spille i hele sidste periode. Værterne sætter totalt 10 3ere i kampen og får smidt evt. premiere nerver væk, ved at løbe hele 29p i kurven i første periode.

Lemvig kom til Gentofte med 3 amerikanere – én genganger fra sidste år, som pga. en tidlig skade, aldrig fik vist sit værd. Holdet fra vest, stiller for første gang i længere tid, med en gruppe af unge danske talenter, som bliver spændende at følge, når de får lidt flere km i kroppen. Specielt i første periode, volder Lemvigs amerikaner – Sofia Paska (21p og 6 reb) værterne større problemer under kurven, hvor hun får trukket en del fejl og fortjent kommer til straffelinjen hele 8 gange.

Ude på banen forsøger SISU at stresse gæsterne og lykkedes flere gange, at få fat i bolden og hurtigt vendt den til layup eller overtal i den modsatte ende. Specielt Taylor Gleason (spillede sidste sæson i Stevnsgade) og Asta Blauenfeldt havde lange fingre, som resulterede i hhv. 6 og 5 steals.

Første periode ender 29-18.

Billedet fortsætter i 2. periode – SISU kan sætte tempo og scorer fra flere forskellige steder og spillere, hvilket gør det svært for gæsterne at dæmme op for. Et skift mellem man-man og zone, bliver hurtigt straffet af 3p skud fra Michala Bork og Asta Jabobsen. I transition og med cuts i ½ bane spillet, stempler Helene Dalsgaard ligeledes ind i kampen og slutter med 10p og 7 reb.

SISU vinder perioden 22-16 og går til pausen foran 51-34 og kampen virker punkteret.

3. periode åbner med debut til SISU’s græske spiller Spyridoula Kazantzi. Hun bidrager hurtigt i defensiven og får stresset gæsternes guards, samtidigt med at hun viser sine kvaliteter som skytte og bidrager med 4/4 på lange 2’ere, til 8p.

Lemvig får også prøvet flere spillere af, hvilket forstyrrer deres offensive rytme lidt; men helt sikkert er en god investering i forhold til resten af sæsonen.

De to hold ender 3. periode med stillingen 70-42 og resten er kosmetisk.

Den sidste periode bytter fortegn, SISU spiller meget bredt og specielt de to rutinerede spillere Ida TP og Taylor Gleason, ser på fra bænken. Lemvig får pyntet på resultatet og vinder perioden 21-9, og forstår i denne periode, at komme til kurven samt at lukke ned i den anden ende.

De to hold er i gang og det bliver spændende at følge specielt de danske spillere fra holdet i vest; men også de udenlandske profiler gør, at Lemvig nok skal få drillet et par hold, når sæsonen skrider frem.

Sand gysersejr til Hørsholm i Dameligaens åbningskamp

28.09.2019

Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF åbnede sæsonen i Dameligaen med en gigantisk overtidsgyser.

Et Aabyhøj-skud fra den anden side af midten sendte kampen i overtid, hvor Hørsholm var bagud med tre i sidste minut inden hjemmesejren blev sikret 75-77.

I den regulære spilletid så Hørsholm ud til at have styr på kampen med en fire-points føring med blot 7,5 sekunder igen, efter to sikre straffekast af Ivana Jovanovic, men Aabyhøj lavede et lille mirakel. Århusianerne brugte bare fire sekunder på at sætte Alberte Rimdal op til en tre-pointer og reducere til 62-61.

Herefter fejlede de straks Hørsholms amerikanske guard Sidney Rielly, som iskoldt satte to straffekast til det, der med to sekunder igen og ingen timeouts til Aabyhøj lignede en Hørsholmsejr. Sådan skulle det ikke gå, for Ida Krogh tog to driblinger og udlignede fra den anden side af midten, til vild jubel for Aabyhøjs tilskuere og spillere.

Aabyhøj tog det momentum med ind i overtiden, hvor Hørsholm godt nok scorede først ved Rielly, men udeholdet  derefter tog initiativet og blandt andet med fire point fra Rimdal gik i front 70-73.

Stemningen blandt de over 200 tilskuere var spændt og der blev næsten totalt stille i hallen, mens der gik næsten to minutter uden hjemmeholdet scorede, indtil Rielly igen satte en tre’er med 46 resterende sekunder og det hele eksploderede.

I den anden ende missede Camilla Lind en tre’er for Aabyhøj, og Hørsholm spillede uret ned til fire sekunder, inden Ivana Jovanovic gik til kurven og blev fejlet. Hun satte begge straffekast og Aabyhøj kaldte timeout bagud 75-73.

Timeouten førte imidlertid ikke til en scoring, da Aabyhøj mistede bolden og måtte fejle Hørsholms Caroline Bornemann med 5,6 sekunder igen. Den unge Hørsholm-spiller ramte det første straffekast, men missede nummer to, men der tikkede ikke mere end et halvt sekund af uret, da hjemmeholdets Marie Louise Blyme blev dømt for en fejl i reboundsituationen.

Ida Krogh reducerede med to sikre straffekast til 79-75, inden Aabyhøj skyndte sig at fejle Josephine Tullin. Den erfarne guard ramte det sidste straffe, for en to-points føring og denne gang gik Ida Kroghs skud fra midten ved siden af.

Efter kampen så Hørsholm-træner næsten forpustet ud:

-Det var spændende, det var det, men også sjovt, sagde Jesper Krone med et stort smil. Den første kamp er altid vanskelig, fordi man ikke ved, hvor man selv og de andre står. Vi kunne nok godt have været mere effektive, men det kunne Aabyhøj på den anden side også. Og så er det jo fedt at starte med en spændende  kamp, så vi får folk i hallen hver uge.

Da der kun er spillet en enkelt kamp, går Hørsholm i front af Dameligaen, i hvert fald indtil kampen mellem BK Amager og BMS Herlev Wolfpack er spillet senere på dagen.