Nyheder

Lemvig Basket tog stikket til sidst

09.11.2013

Måske sad fredagens pokalkamp stadig benene, eller også skulle Lemvig bare bruge lidt ekstra tid til at komme i gang, i lørdagens Dameligakamp mod Værløse.

I hvert fald var det gæsterne, som bedst fra start og hurtigt fik en føring på 0-7. Samtidig misbrugte Lemvig helt frie muligheder, og alt tydede på, at det skulle blive en lang lørdag for Lemvig. Men så kampen skred frem tippede overtaget, og til slut var der ingen tvivl om udfaldet, og Lemvig kunne fejre sejren på 78-62.

Det tog dog lidt tid inden Lemvig kom sig over den svage start, og gennem hele 1. periode var Værløse bedst. Der var ikke meget bundhold over et frisk, energisk og effektivt mandskab, som udnyttede alle muligheder og straffede Lemvig for deres fejl. Lemvig kom ganske vist i gang midt i perioden og fik stabiliseret spillet, så afstanden aldrig blev afgørende, men Værløse kunne alligevel gå til pause med en føring på 10-19.

Derfra var det så slut med overtaget for Værløse. Straks fra starten af 2. periode fik Lemvig bedre styr på spillet, og efter blot to minutter af afstanden bragt ned til 18-19. Herefter blev spillet mere jævnbyrdigt igen og midtvejs i perioden var stillingen 24-24. Lemvig bliver bedre og bedre til at udnytte sit fysiske overtag, og det betyder, at hjemmeholdet i højere grad har kontrol med spillet. Lemvig er det bedste hold set over hele perioden, men Værløse slutter godt og begrænser tabet til at være bagud 36-35 ved halvleg.

Lemvig starter også 3. periode bedst og skaber et lille forspring, men Værløse genfinder stabiliteten igen og holder sig på en afstand, hvor intet er afgjort. Hjemmeholdet fører det meste af tiden med omkring 4 point, men som perioden skrider fem bliver spillet, og dermed også stillingen mere og mere lige. Lemvig får igen nogle minutter, hvor der laves for mange turn-overs, men da Værløse samtidig misbruger for mange chancer, så bliver der ikke for alvor rykket på afstanden mellem holdene. Gæsterne får dig lukket hullet, så kampen er helt lige 55-55 inden sidste periode.

De sidste 10 minutter sætter Lemvig sig mere solidt på. Først bliver det en føring på 59-55, den slå Værløse i første omgang tilbage på, men midt i perioden skaber Lemvig det afgørende hul med et run til 65-58. Det kan gæsterne ikke svare igen på, og hjemmeholdet slutter med endnu et run til resultatet 78-62.

Det var fysikken, der var forskellen på de to hold. Lemvig vinder reboundstatistikken 47-23 og holder gode procenter på skudene. Værløse gav dog god modstand, og holdet har masser af kvaliteter, som bør få dem væk fra bunden af ligaen i løbet af sæsonen.

Lemvigs point: Raven Berry 20p, Ivana Udovalieva 18p (11 as), Emily Hatch 18p (20 reb), Tina Nesse 10, Helle Kristiansen 10p, Okako Adika 2p

Værløses point: Alberte Dokkedal 24p, Etta Andersen 12p, Devon Quattrochi 11p, Janet Hatfield 10p, Safia Sheikh 3p, Lisbeth Clausen 2p

Referat skrevet af Rene Christensen

Værløse BBK fulgte med SISU i tre perioder

03.11.2013

Det var top mod bund, ungdom mod erfaring, da Dameligaens suveræne tophold SISU lagde vejen forbi Søndersøhallen og Værløse.

Lad det være sagt straks: SISU fik med en 77 – 51 sejr over Værløse sin syvende skalp i træk. Men de fik den ikke forærende. Det unge Værløsehold, med en gennemsnitalder på lidt over 18, holdt stand indtil halvleg mod de erfarne SISU damer, med en gennemsnitsalder der nærmer sig 25.

Et godt startende Værløsehold lykkedes med et aggressivt forsvar og tre (ud af tre) 3 pointsscoringer fra 15 årige Annemie Espensen, at holde SISUs føring efter første periode nede på et enkelt point til 16 – 17.

Desværre var der et par af Værløses startere, der (alt for) hurtigt kom i fejlproblemer, og måtte sidde det meste af tiden på bænken. Alligevel lykkedes det for Værløse at slutte 2. periode med ganske fornuftige 12 – 15 til halvlegsresultatet 28 – 32 til SISU.

Efter pausen var det som om, at SISUs større erfaring og kynisme fik lov til at blomstre. Det var som om, at første halvleg var blevet brugt til at læse modstanderen og indstille sigtekornet. Og så gik det ellers stærkt. Ikke mindst Kiki Lund og Tea Jørgensen trådte for alvor i karakter, og fik vist, at de ikke var kommet til Søndersøhallen for at nyde den gode kaffe og pausemusikken. SISU sendte Værløse tilbage på bænken efter tredje periode med en 25 – 8 lussing.

Fjerde periode var naturligt nok præget af, at SISUs sejr ikke længere var i fare. Engagementet fejlede dog ikke noget, og et medlevende publikum blev vidne til en kamp der sluttede 77 – 51 til SISU.

Tilskuerne valgte canadiske Janet Hatfield som kampens Værløse-spiller. Janets styrende rolle og ikke mindst 14 rebounds var formentlig afgørende for pubikums afgørelse.

Devon Quattrochi sluttede som Værløses topscorer med 13 point, fulgt af Annemie Friis Espensen med 11 point.

For SISU blev det Tea Jørgensen med 19 point, fulgt af Kiki Lund 15.

Referat skrevet af Tom Esbensen

Ny BK Amager sejr efter stærk 1. halvleg

03.11.2013

BK Amager vandt lørdag eftermiddag kampen i Amagerhallen mod Aabyhøj IF med 83-56 (30-15, 24-11, 15-20, 14-10) efter en pauseføring på hele 54-26. Aabyhøj skal dog roses for høj moral. På trods af den store halvlegsføring til BK Amager holder de fast, og de vinder 2. halvleg med 29-30.

Hjemmeholdet er klar fra første fløjt og bringer sig hurtigt foran 4-0. Aabyhøj hænger med i indledningen, og efter små 4 minutters spil får Maria Steen reduceret Amagers føring til 11-7. Herefter får Amager dog med et 11-0 run hurtigt øget forspringet til 22-7. I Britt Harris’ fravær er det især Amagers inside spillere Keyona Bryant og Catharina Palm, som volder Aaabyhøj problemer - med henholdsvis 12 og 10 point i denne periode markerer de sig stærkt. Amager vinder perioden med 30-15.

Amager fortsætter det gode spil i 2. periode. Midtvejs i perioden er stillingen 42-22 til hjemmeholdet. Amager afslutter også perioden rigtigt stærkt blandt andet med 8 point af Keyona Bryant indenfor de sidste 2 minutter. Amager vinder 2. periode med 24-11 og kan dermed gå til pausen med en solid føring på 54-26.

Man kan gætte på at Aabyhøjs coach Thomas Johanssen har sagt til sine spillere, at de skulle se 2. halvleg som en ny kamp. Aabyhøjspillerne lod sig i hvert fald ikke mærke af, at de var langt bagud i de sidste to perioder, som blev en helt lige affære. Aabyhøj gik friskt til den fra starten af 3. periode og med noget bedre skudprocenter lykkedes det holdet at vinde perioden med 15-20. Amager svarer lidt igen i 4. periode, som de vinder 14-10, hvilket betyder, at Amager vinder kampen med 83-56, men at Aabyhøj vinder en helt lige 2. halvleg med 29-30.

Hos Amager var Keyona Bryant klart den mest iøjnefaldende spiller med 30 point og 10 rebounds på 26 minutter, men spilletiden blev fordelt godt og alle bød ind. Også hos gæsterne bød alle ind, alle kæmpede godt og alle spillere kom på scoringstavlen på en eftermiddag, hvor Aabyhøj havde det rigtigt svært i 1. halvleg.

Topscorer: BK Amager: Keyona Bryant 30, Catharina Palm 15, Emilie Fogelstrøm 14
Topscorer: Aabyhøj IF: Bianca Morsøe 15, Sophie Kjems-Krognos 11, Amalie Carlsen 7

Kampens spiller WOM: Keyona Bryant, BK Amager (30 point og 10 rebounds)

Referat skrevet af Theis Olsen

Magtbalancen i København flyttet fra Frederiksberg til Nørrebro

03.11.2013

Lokalopgøret mellem Falcon og Stevnsgade blev aldrig spændende.

Falcon havde Berit Schelde med efter 3 kampe ude, men Simona Bartkova og Freja Christensen var stadigvæk skadede.

Stevnsgade fik gode præstationer ud af Mia Obbekjær og Irina Kolding med henholdsvis 9 og 11 points samt de sædvanlige toppræstationen fra Amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler med 21 og 24 points.

Falcons angrebsspil hængte slet ikke sammen og havde derimod ingen spillere, der levede op til forventede niveau. Faktisk scorede hele Falcon holdet det samme som Stevnsgades 2 Amerikanske spillere – nemlig 45 points.

Stevnsgade skyder 25/60 og har en god balance mellem 2p og 3p skud med 14 3p skud, hvoraf halvdelen omsættes til points. Falcon derimod skyder 14/58 og er helt oppe på 20 3p skud, hvoraf der kun scores på 3 !

Samtidigt vinder Stevnsgade rebound kampen med hele 41-26 og scorer på alle deres 16 straffekast, i øvrigt alle til de 2 Amerikanske spillere.

Stevnsgade starter bedst og bringer sig foran 2-10. Falcon kommer dog lidt tilbage, men er dog nede med 10-16 ved pausen. Elisabeth Brynaa scorer Falcons første 7 points.

2. periode står i de 2 Amerikanske spilleres tegn. Stevnagade vinder 11-19 og de 2 spillere scorer 17 points tilsammen. Falcon går til pause nede med 14 points, men har nok en følelse af at de ikke kan spille så dårligt angrebsmæssigt igen, da holdet kun har scoret 21 points.

Falcon scorede så lidt mere i 2. halvleg, da det blev til 24 points. Dette betød dog slet ikke en ændring af hvem der var bedst. Stevngade starter med 0-12 run og ved stillingen 21-47 3 minutter inde i 3. periode er kampen reelt slut. Resten af kampen er lige 24-26 og Stevnsgade vinder klart 45-73 i en ensidig kamp.

Topscorere for Falcon: Sofie Vincents med 9 og Elisabeth Brynaa med 8 points.

Topscorere for Stevnsgade: Sarah Eichler 24 og Julie Foster med 21 points. Pauline Schultz havde 5 assists.

Player of the match: Julie Foster med 21 points, 18 rebounds.

Referat skrevet af Claus Strøh

Horsens BC taber en intens kamp til Hørsholm 79’ers

02.11.2013

Horsens BC var denne lørdag skadesramt og måtte spille uden Anne-Helene Eskholm og Rebecca Houmøller. Pernille Weiland var heller ikke med i dagens kamp.

Så med kun 7 spillere kampklar, så det måske ikke så lovende ud. Men Horsens BC gav på intet tidspunkt op, men spillede alle 40 min. en intens kamp med masser af god energi. Deres guards gjorde det virkeligt fremragende mod Hørsholms aggressive presforsvar.

Også fra begge bænke og blandt tilskuerne blev der heppet, hvilket gav en god stemning i Højvangshallen.

I første periode følges spillerne godt til stillingen 8- 8. Kendahl Kelly kommer hurtigt på pointtavlen. Desværre har Emily White snart to fejl, og Horsens BCs noget mindre spillere kan i kampen om rebounds ikke stille meget op mod Hørsholm 79’ers højere og fysisk stærkere spillere. Annemone Scheel og Maja Gerlyng- Hansen gør det godt for gæsterne.

Første periode ender således 10- 17.

I anden periode kæmper Horsens videre, og Emma Dorph lægger ud med at score hurtige 5 point. Hun er et energibundt, der virkelig vil denne kamp. Horsens aggressive zone fungerer i perioder godt, og Sarah Bersang tager den stærkt til kurven. Faktisk formår Horsens BC både at score og at holde Hørsholm fra at score.

Perioden ender 20- 12 og stillingen ved halvleg er 30- 29.

3. periode starter med at Sarah Bersang med et steal, men derefter løber hjemmeholdet ind i en blindgyde, og der går 5 minutter inden holdet scorer igen, mens det lykkes for gæsterne at ramme på frie skud. Emily White må ud med sin 5. fejl.

Horsens BC scorer kun 9 point i denne periode, mens Hørsholm 79ers scorer 17 point.

Før 4. og sidste periode er stillingen 39- 46.

Mange tænker nok, at nu er hjemmeholdet kørt træt. Flere spillere har spillet stort set alle minutter. Men kampen er stadig intens. Eva Bonde har et par fremragende skud i denne periode.

Perioden ender 16- 19 og 79ers kan drage hjem til Hovedstaden med en sejr på 65-55 i bagagen.

Topscorer for Horsens BC: Eva Bonde og Sarah Bersang med hver 15 point.

Topscorer for Hørsholm 79’ers: Maja Gerlyng- Hansen: 17 point og 15 rebounds, Annemone Scheel: 16 point og 15 rebounds.

Forfatter: Bente Sanchez

Dansk basketinfo ude med nyt nummer

02.11.2013

Så er november udgaven af dansk basketinfo på gaden.

Det er sæsonens andet nummer af magasinet, med massere af historier og interviews fra dameligaen og basketligaen.

I denne måned kan du læse interviews med; Hrannar Holm, Almir Zeco, Gabriel Lundberg og Frederik Rungby, mens Nicolai Iversen tager det sidste ord.

Du finder november udgaven ved at klikke her.

Lodtrækning til pokalturneringen

31.10.2013

Onsdag aften blev der trukket lod til pokalturneringen, hvor der var 6 DL-klubber i bowlen.

Kampene skal spilles senest den 15. november og lodtrækningen fik følgende udfald:

  • Lemvig Basket - BMS
  • Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK
  • Høbas - Aabyhøj IF
  • BK Amager - SISU

Ugens preview

30.10.2013

Årets 6. spillerunde afvikles i den kommende weekend og headcoach for BK Amager, Todd Anthony giver her sit bud på de 5 kampe.

Horsens BC - Hørsholm 79ers Lørdag kl. 14:00

Horsens has played very well at home and should continue that trend. Horsholm has run off a nice win streak of late taking down Stevnsgade and Lemvig.  Their streak should continue. Hørsholm by 12.

Falcon - Stevnsgade BBK Lørdag kl. 14:30

This game should be a very close affair. Falcon is starting to gel as a team and if you look at the roster they have numerous names on it that can put the ball in the basket.

Stevnsgade has had a great start to their season. Their two Americans are having dominating statistical seasons so far.  The big question can the rest of the team step up and deliver. Stevnsgade wins a close one by 3 points.

Virum Vipers - Lemvig Basket Lørdag kl. 14:30

This game features two point guards named Ivana. They play huge roles for their respective teams. Lemvig has a roster full of high profile players. Emily Hatch and newcomer Raven Berry should punish Virum down low. Virum must try and use their young legs and speed the pace of the game up. Lemvig should win comfortably.

BK Amager - Aabyhøj IF Lørdag kl. 14:30

This could very well be the spotlight game of this round. Two teams at or near the top of the table. Aaby comes in playing very good basketball. They have shown they can play with some of the best teams in the league with close losses against Sisu and Lemvig away from home. They have very capable guards to go with do it all forward Maria and their American inside player Britt Harris.

Amager has had a very good start to the season. Our combination of inside - outside scoring has made us a potent scoring team. We have a few injuries that leaves us a bit thin off the bench but this will give our u18 players a chance to contribute.

This game comes down Aaby's pressure defense and Amagers ability to handle it and execute. I think we do enough of both to get the win. Amager by 5 points.

Værløse BBK - SISU Søndag kl. 16:30

A young Værløse team has its hands full in this one. We all must remember Sisu is still the champs and playing like it.  They have nice blend and team chemistry that has proven itself as winners.

Værløse will play hard and use pressure. They won't give up.  In the end Sisu should be able to get everyone some minutes and still win comfortably.

SISU vinder sikkert over Horsens BC

28.10.2013

Og er stadigvæk ubesejret.

Det var en lyserød søndag i Kildeskovshallen, da Horsens Pirates var på besøg i dag. SISUs spillere, trænere, dommerbord m.fl. var iklædt pink T-shirts for at støtte kampen mod brystkræft. 

De fleste havde regnet med, at mestrene fra SISU ville løbe med sejren, og sådan så det også ud i starten af kampen. Hjemmeholdet begyndte bedst og efter 3 minutter førte de med 8–2. Men det unge Horsenshold, anført af point guard Sarah Bersang, var ikke bange for mestrene og fik snart kæmpet sig ind i kampen igen. Efter omkring 8 minutter var gæsterne kommet tæt på igen og forskellen var på blot 2 point, 20–18. Men så satte SISU pres på Horsens og fik styr på kampen. Første periode endte 30-19.

I anden periode var der stort set kun ét hold på banen. Gæsterne formåede ikke at spille sig igennem presforsvaret, og de smed bolden væk gang efter gang. Sisu vandt perioden 24–9 og halvlegsstillingen var dermed 54–28. Kampen var reelt afgjort. Horsens kæmpede hele anden halvleg, men de var oppe imod et stærkere hold, som ikke ville lukke dem ind i kampen igen. SISU øgede stille og roligt føringen, og slutresultatet blev en sejr på 37 point, 93–56.

Sarah Bersang (13 point), Rebecca Houmøller (14 point) og Emily White (12 point og 7 rebounds) var Horsens bedste spillere i dag. Holdets største problem var, at de ikke havde styrke til at sætte angrebsspillet op mod presforsvaret. Horsens tabte bl.a. 30 bolde.

Hos SISU spillede Kiki Lund en god kamp med 17 point og hele 13 assists. Natalie Reshard scorede 14 point og tog 9 rebounds, Mathilde Colding Poulsen 13 point (3/4 på 3’ere) og Camilla Blands scorede 11 point og tog 7 rebounds. SISU-holdet var godt skydende og ramte bl.a. 10 3’ere ud af 19 forsøg – hele 53% udnyttelse.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende at sige om kampen: "Horsens Pirates har dygtige guards, og vi var i starten ikke fokuserede nok til at holde dem foran os i forsvaret. Da vi fik lidt bedre styr på dette aspekt, fik vi kontrol over kampen. I angrebet spillede vi okay med undtagelse af, at vi smider alt for mange bolde væk uden nogen grund. Det skal vi arbejde mere med."

Referat skrevet af David Brauer
Foto: ©Robert Dines Rasch

Hjemmeholdet sejrede i Aabyhallen

27.10.2013

Lørdag var Virum Vipers på besøg i Åbyhallen.

Op til weekendens runde var Virum spået til at vinde med 5, og det var da også lige før, at chancen var der. Åbyhøj vil det dog anderledes, og de vinder kampen 75-52.

Tilskuerne var vidne til en kamp der aldrig blev særlig velspillet, men bevarede intensiteten i lang tid.

1. Quarter: Begge hold har svært ved at få point på tavlen, og der skal gå mere end 2 minutter før begge hold får hul på bylden. Derefter følges de to hold ad indtil sidst i perioden hvor Åbyhøj slår et hul og har et komfortabelt forspring på 13 point, 23-10.

2. Quarter: Herfra går det gevaldigt ned ad bakke for skudprocenterne, og især Åbyhøj kan ikke købe sig til en scoring. Virum har heller ikke for meget held men formår at holde afstanden på ca. 10 point, de slutter flot af inden halvleg, og Åbyhøj kan gå til pausen med en 7 points føring.

3. Quarter: De miserable procenter fortsætter i 3. periode, Virum lukrerer på Åbyhøjs manglende effektivitet og i det 27. minut scorer de til 45-47 og kampen er helt åben. Åbyhøj scorer de sidste 2 point i perioden og fører med 4 inden sidste periode.

4. Quarter: I løbet af det første minut af 4. periode får Åbyhøj slået et 10 points forspring og efter at Virums Pointguard, Ivana Costic fejler ud, knækker filmen for Virum og Åbyhøj løber af med en sikker sejr, som ikke afspejler kampens intensitet.

Åbyhøj spiller deres klart dårligste kamp indtil videre med horrible skudprocenter gennem hele kampen. Holdet kæmper dog bravt og slider sig til en sejr, med til tider rigtig godt forsvar. Åbyhøj dominerer også rebounds i kampen som giver ekstra chancer for at få bolden i kurven.

For Åbyhøj var Maria Jespersen den dominerende spiller med 28 point, 9 rebounds og 5 steels mens Cecilie Tang Homann gennem hele kampen var en stor trussel. Hun slutter med 21 point og 13 rebounds.

Referat skrevet af Fie Husted.