Nyheder

Værløse BBK har stadig første sejr til gode

18.11.2013

Det var et ægte bundopgør, som Søndersøhallen lagde rammer til. Hverken Værløse eller Virum havde inden dagens opgør vundet en kamp. Dén situation befinder Værløse sig stadig i.

Det var tydeligt, at der var nerver på hos begge hold – og det både på bænken og banen. Derfor startede kampen også som en noget rodet affære. Og i det rod, var det Virum der var bedst til at navigere. Ikke mindst trådte Virums og kampens topscorer Ivana Kostic i karakter og ledte sit hold til en overbevisende og fuldt fortjent 43 – 30 føring ved halvleg.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dag. Ikke på skudprocenterne der faktisk var i Værløses favør, men se for eksempel på antallet af Turnovers: Virum havde 10, Værløse havde 21.

Efter pausen havde Værløse fået lidt mere styr spillet. Det kan de unge spilere ikke mindst takke den mere erfarne og kølige Hannah Sheikh for. Med sine 18 point, heraf 12 på tre’ere, var det i lange perioder Hannah der holdt Værløse inde i kampen. Da buzzeren lød som slutsignal for 3. periode, havde Værløse vundet perioden 23 – 11 og indsnævret Virums forspring til en enkelt pind og stillingen 53 – 54.

I 4. periode fortsatte Værløse med sit 2-3 zoneforsvar, der havde virket så godt hidtil. Dét gjorde det bare ikke i 4. periode, hvilket det tog noget tid at konstatere. Det betød, at Virums skytter ofte fandt sig selv helt frie på wing, og ad den vej kunne hive en 75 – 68 sejr hjem.

Sæsonens første sejr til Virum Vipers, skabt på klogt spil og gode modtræk. Tillykke med det.

Tilskuerne valgte Hannah Sheikh som kampens Værløse-spiller. Det var også Hannah Sheikh der sluttede som Værløses topscorer med 18 point, fulgt af Devon Quattrochi med 14 point.

For Virum blev der Ivana Kostic med 19 point, fulgt af Jeanette Sørensen med 16.

Referat skrevet af Tom Espensen

6 på stribe for 79ers

17.11.2013

Med en sejr på 80-66 (26-25, 21-18, 16-17, 17-6) over Aabyhøj sikrede Hørsholm 79ers sig deres sjette sejr i træk og samtidig fastholdt de deres placering i den bedste halvdel af tabellen.

Det var en seværdig og tempofyldt affære i Fire Arena lørdag eftermiddag, og nøjagtig som i sidste uges hjemmekamp løb 79ers fra modstanderne i fjerde quarter efter tre meget lige perioder.

Der var tempo på fra kampens start, hvor de hold skiftedes til at bytte scoringer. 79ers fik skabt et lille hul til de grønne fra Aabyhøj, da værterne efter godt syv minutter kom foran med 24-17 efter syv point i træk af Maja Gerlyng. Gæsterne sluttede dog perioden bedst af og gjorde var kun bagud med 26-25, da perioden sluttede.

Anden periode havde mere eller mindre samme udvikling som første. De to hold fulgtes ad indtil godt midt i perioden, hvorefter Hørsholm trak fra, da de kom foran med 37-29 på blandt andet to straffe af Ivana Jovanovic. Aabyhøj kom dog tilbage igen og ved pausen var stillingen 47-43 til 79ers.

79ers startede tredje periode bedst, hvor Anemone Scheel med syv point og et block på de første to et halvt minut viste vejen for Hørsholm. Midtvejs i perioden første værterne med 56-48, og det lignede et Aabyhøj-mandskab, der var ved at løbe tør for kræfter. Maria Jespersen fra de grønne havde dog lidt andre planer, og med 10 point i tredje quarter var hun stærkt medvirkende til at Aabyhøj endte med at vinde perioden med 16-17.

Ved stillingen 63-60 tog de to hold fat på de sidste 10 minutter, og der var umiddelbart lagt op til en spændende og hektisk afslutning. Imidlertid var kræfterne hos Aabyhøj brugt op, og 79ers scorede periodens første otte point. Nådestødet var sat ind, og Aabyhøj fandt aldrig tilbage i kampen igen. Hjemmepublikummet kunne således de sidste minutter klappe en 80-66 sejr i land.

79ers har nu vundet deres seneste seks kampe og med 12 point på kontoen ligger de lunt i den øverste halvdel af Dameligaen. Aabyhøj befinder sig med seks point på en sjetteplads.

Hos 79ers scorede Maja Gerlyng 22, Anemone Scheel 22, Ivana Jovanovic 13, Emilie Schirmer 6, Frederikke Mollerup 4, Anne deleuran 4, Amalie Bonde 4, Caroline Gilling 3, Sigrid Vange 2 point.

Pointene hos gæsterne fra Aabyhøj fordelte sig således: Maria Jespersen 25, Britt Harris 15, Bianca Morsø 14, Amalie Carlsen 5, Julie Høier 5, Kia Fisker 1 og Sophie Kjems-Krognos 1 point.

79ers møder Værløse i næste Dameligarunde, og her må 79ers ses som favorit efter de seneste par ugers flotte sejre. Holdet skal dog allerede i aktion onsdag aften i årets pokalkvartfinale, hvor modstanderen er Stevnsgade. Kampen finder sted klokken 19.00 i Fire Arena.

Referat skrevet af Per Hjorth

Lemvig Basket vinder sikkert over Horsens BC

17.11.2013

Det var et skadet Horsens mandskab, der denne lørdag bød Lemvigs damer velkommen. Ikke kun  Karina Weiland og Rebecca Houmøller måtte denne lørdag sidde på bænken. Men også Sarah Bersang sad ude med en forstuvning. Så Horsens spillede uden et par af deres rutinerede spillere, der ellers har markeret sig i starten af denne sæson.

Det så altså ikke lovende ud for hjemmeholdet; men både trænere og publikum håbede, at holdet ikke var hæmmet af sidste uges store nederlag; men kunne finde kampgejst og vilje frem.  Det tegnede udmærket i 1. halvleg.

Begge hold startede langsomt med en del brændte skud og zoneforsvar. Emily White gør det godt i både angreb og forsvar. Pernille Weiland finder Emily under kurven; men Lemvig kommer til flere frie skud og Ivana Udovalieva sætter et par 3’ere.. Første periode ender 11-20.

I anden periode kommer hjemmeholdet godt fra start ved hjælp af godt sammenspil. Horsens svinger bolden rundt og ser efter high-low plays inside og cuts i feltet, hvilket giver mange gode point - delvist pga manglende rotation i Lemvigs zone. For Lemvig gjorde Emily Hatch det godt under kurven og Ivana sætter igen et par 3’ere. Perioden ender 21- 22 og stillingen før halvleg er 32- 42.

I starten af 3. periode er Horsens med; men der går kun et par minutter, så står der Lemvig på resten af denne periode. Hjemmeholdets spil præges af for mange turnovers, og Lemvig kan løbe mange fastbreaks og komme til hurtige points. Helle Vendelbo Kristiansen og Ivana Udovalieva får frie og lette skud. Hjemmeholdets forsvar fungerer ikke.

I denne periode scorer Horsens kun 7 point  mens Lemvig scorer 21.

Alligevel fortsætter Horsens med at kæmpe; men da Emily må ud med sin 5. fejl, er der ikke meget at stille op for det trætte og skadesramte Horsens hold. De forsøger, men kommer ikke til lette skud. De er nu blevet læst af Lemvig, og kampen skal vel bare overstås.

Perioden slutter 13- 25 og Lemvig Basket vinder kampen 88-52

Kampens topscorere:

For Horsens: Emma Dorph : 14 point og Emily White 13 point

For Lemvig: Ivana Udovalieva 21 point og Helle V. Kristiansen 20 point

Referat skrevet af Bente C. Sanchez

BK Amager vinder i Nørrebrohallen

16.11.2013

Stevnsgade lider første nederlag i Nørrebrohallen til BK Amager efter helt lige kamp.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp mellem Stevnsgade og Bk Amager, som inden fredag aften delte anden pladsen i Dameligaen. Det blev så spændende som forventet.

Rammerne var sat i Nørrebrohallen, hvor 154 mennesker inden kampe ladede op med god mad og et rigtigt godt live band, mens Stevnsgade cheerleadernenog maskotten ALbert varmede op i korridorene. Og inden kampen fyldte endnu flere tilskuere hallen pænt op.

Med spænding havde alle også se frem til match-up mellem BK Amagers to bærende spillere Keyona Bryant og Catherina Palm Jensen og på den anden side Stevnsgades to amerikanere Sarah Eichler og Julie Forster. Det blev lidt anderledes end forventet.

Kampen starter med at værterne bringer sig foran 6-0 efter 2 min. og holder sig foran til stillingen 12-12 efter 6 min. Holdene følges pænt ad til 1. periodes resultat 19-19 i et højt tempo med mange flotte detaljer og underholdende basketball. Stevnsgade har lidt svært ved at komme ud til Amagers tre´er skytter.

Anden periode bliver lige så jævnbyrdig som første. Holdene bytter konstant point via 23-23, 25-25, 30-28 til halvlegs resultat 30-30. Det er tydeligt, at det er en kamp, som kan gå begge veje. Mest markant er det at Stevnsgade ikke rigtigt får gang i Sarah Eichler, som tydeligt er hæmmet af en læg skade. Den tidligere omtalte match-up i Stevnsgades forsvar var Julie Forster på Catherina Palm og Sarah Eichler på Keyona Bryant. Den duel vandt Keyona Bryant, mens den anden duel nok endte uafgjort. Hos BK Amager blev der dækket omvendt op.

Tredje periode skulle vise sig at ligne de forrige to. Holdene bytter point, men nu hele tiden med Stevnsgade lidt i front via 38-34 og 42-38 til slutstilling inden sidste og afgørende periode 45-44.

Der ses nu et mønster i udskiftningerne, som holder kampen ud. Stevnsgade bruger 10 spillere i kampen, deraf spiller 8 spillere mere end 10 min. BK Amager spiller kun 7 spillere i kampen – 5 af dem spiller mere end 32 min og kun en anden spiller mere end 10 min. BK Amager spillede altså virkeligt snævert.

Sidste og afgørende periode starter Stevnsgade bedst og bringer sig efter 3 min foran med 51-46. Efter 5 min er stillingen 55-54 og spillet begynder at blive lidt mere nervøst. Efter at Julie Forster i 5-6 situationer i sidste periode - set med Stevnsgade lejrens øjne - bliver klart kropsfejlet uden kald i scoringsforsøg, mister Stevnsgade lidt grebet om kampen.

I 8. minut er stillingen 60-61 og med et minut igen fører BK Amager 65-60 og Stevsngade skal forcere, hvilket ikke lykkes og BK Amager tager i en fuldstændigt tæt og jævnbyrdig kamp sejren 71-62.

Efter den tætte kamp, der kunne have gået begge veje, er det interessant at analysere statistikken, der bl.a. viser at Stevnsgade for første gang i sæsonen bliver ud-reboundet med 39-33, samt at hos BK Amager havde tre spillere 18 point hver, mens pointene i Stevsngade lejren blev fordelt på 8 spillere. BK Amager havde tre store præstationer af Emilie Fogelstrøm med 18 points og 5 steals, af Keyona Bryant med 18 points og 9 rebound og en dobbelt, dobbelt af Catharina Palm Jensen med 18 point og 13 rebound.

Hos Stevnsgade var det Julie Forster, der var her, der og alle vegne og som i store perioder spillede pointguard, da det tog brodden af BK Amagers man-man pres, som performede bedst med 18 points og 13 rebounds.

Referat fra seneste DL-møde

14.11.2013

5. november afholdte alle DL-klubberne telefonmøde.

Du finder referat af mødet og tidligere referater her.

Ugens preview

12.11.2013

4 kampe er på programmet i denne uge og assisterende coach for Horsens BC, Sonny Madsen kommer her med sine bud på kampene.

Stevnsgade BBK – BK Amager fredag kl. 19.30

Allerede fredag aften skal Stevnsgade og BK Amager i aktion til Friday Night Basket i Nørrebrohallen (rigtigt godt initiativ med Friday Night Basket) og holdet vil få rigtig mange tilskuer i ryggen.

Stevnsgade har vist rigtig gode takter, og har spillet overbevisende basket med to stærke amerikanere.

BK Amager er et stærkt, fysik og hurtigt hold med mange gode skytter og en stærk amerikaner i Keyona Bryant. BK Amager er årets angrebsmaskine som skal stoppes, hvis Stevnsgade skal have chancen for at tage sejren. BK Amager er første udfordrer til SISU, så de er favoritter til kampen. Det bliver en tæt kamp med masser af underholdning og god basket, men ……

Stevnsgade vinder med 1 point.

Horsens BC – Lemvig Basket lørdag kl. 14.00

Der er lagt op til et spændende opgør i Horsens efter at Horsens BC tabte i sidste runde mod Åbyhøj med 49 point, så Horsens BC har noget at bevise over for dem selv.

Horsens BC har vist sig bedre spillende på hjemmebane, men det unge Horsens hold kæmper stadig for at finde spillestillen efter første sejr i første runde. De skal finde det hurtige spil frem mod de lidt tungere Lemvig spillere.

Lemvig Basket har et stort potentiale med unge, erfarne spillere og ny træner.  Derudover har de selvfølgelig Emily Hatch og Raven, der helt sikkert giver noget størrelse inside. Vestjyderne skal bruge deres fysik mod Horsens BC . De skal have tempoet ud af kampen og spille hårdt inside. Lemvig Basket har favorit rollen og ……

Lemvig Basket vinder med 15 point.

Hørsholm 76ers – Åbyhøj IF lørdag kl. 15.00

Begge hold har sejr med i bagagen fra sidste runde, dog Åbyhøj høstede en masse selvtillid med en sejr over Horsens BC med 49 point.

Denne her kamp kan dog gå begge veje. Det afgørende er hvilket hold der får kontrol over kampen, da det bliver en hård og underholdende fight. Begge hold spiller uptempo basket med et solidt og aggresive pres. Kampen vil bølge frem og tilbage mange gange, men det hold som er mest aggressive og med mindst turnover løber med sejren.

Kampen bliver en fartbombe med masser af intensitet og ....

Hørsholm vinder med 3 point i overtid.

Værløse BBK – Virum Vipers søndag kl. 16:30

Spændende kamp, hvor begge hold jagter deres første 2. point på kontoen, så meget er på spil.

Denne kamp kan også gå begge veje, men Værløse har nok favorit rollen med mere dameliga erfaring og 2 amerikanere.

Kampen bliver om nervøsitet og holdet som får kontrol over nerverne kommer bedst ud af kampen. Utrolig spændende kamp, som vil give selvtillid i de følgende kampe for vinderholdet.

Det blvier tæt men Værløse BBK trækker det længste strå til sidst og....

Værløse vinder med 8 point.

SISU kontrollerede topkampen og vandt sikkert, 80–62

11.11.2013

Nu er mestrene det eneste ubesejrede hold i Dameligaen.

Der var lagt op til en spændende kamp i Kildeskovshallen søndag, hvor ligaens to ubesejrede hold, SISU og BK Amager, mødtes i kampen om første pladsen i Dameligaen. Men selvom kampen var i højt tempo og delvist rigtig godt spillet, og desuden rigtig underholdende, blev den aldrig spændende.

Danmarksmestrene fra SISU, der ikke har tabt en hjemmekamp i ligaens grundspil eller mellemspil siden den 14. marts 2010, tog føringen straks i starten af kampen og kontrollerede den, stort set uden problemer, i 40 minutter. Efter den første halvleg førte SISU med 14 points, 45–31, og efter at de byggede føringen op til 24 points, blev slutresultatet en hjemmesejr på 18 points, 80–62. Inden sidste perioden var stillingen 66–44 og kampen faktisk afgjort. Men gæsterne vandt den sidste periode 18–14 og fik dermed reduceret føringen til 18 points.

SISUs tætte og aggressive forsvar gjorde det svært for gæsterne at køre deres ellers effektive angrebsspil. Holdets bedste spiller og ligaens topscorer (indtil denne kamp), Keyona Bryant, fik ikke de åbne skud som hun plejer og scorede “kun” 10 points. Men afgørende for kampen var Amagers turnovers. Holdet tabte i alt 36 bolde, og ofte fik de slet ikke sat deres spil i gang. Resultatet var bl.a. at de ikke fik det samme antal skud som hjemmeholdet. Amager fik i alt 58 skud, mens SISU fik 85. Amager prøvede hele tiden at få fart på angrebet, og det lykkedes en gang i mellem, men det var ikke nok. Keyona var holdets bedste spiller, med 10 points og 15 rebounds.

Topscorerne var Emilie Fogelstrøm, 17 point, Catharina Palm Jensen 12 og Maria Dinesen 11. Amager vandt faktisk rebound-kampen 46–42 og skød bedre på både 3’ere og straffe end hjemmeholdet. 

SISU virkede koncentreret, og selvom de ikke skød særlig godt (22% på 3’ere og 36% fra straffelinjen) kontrollerede de kampen fra start til slut. I forsvarsspillet fik de stresset Amagers guards hele kampen og næsten helt lukkede ned for inside-afleveringer til Keyona. Holdet fik stjålet 25 bolde, og det førte tit til hurtige angrebsmuligheder og åbne skud. Seks spillere scorede i “double digits”; Nathalie Reshard 14 (og 10 rebounds), Kiki Lund, Heidi Anton, Mathilde Colding-Poulsen og Tea Jørgensen 11 hver og Katrine Dyszkant 10 point. Anfører Camilla Blands spillede en meget alsidig kamp: hun scorede 8 points, tog 11 rebounds, stjal 7 bolde og lavede 5 assists.

Kampens dommere, Bjørn Kjærulf og Badie Amani, havde godt styr på kampen fra start til slut. 

SISUs Head Coach Hrannar Holm havde følgende kommentarer: “Jeg er glad for at vi vandt sikkert. Amager er et godt spillende hold med nogle rigtig gode spillere. Men jeg vidste at de ville få nogle problemer med vores forsvar. På den anden side lavede vi for mange taktiske fejl, både i forsvar og angreb. Det skal vi arbejde på de næste dage, fordi at den 19. november kommer den rigtig store og vigtige kamp mod Amager: pokalkvartfinalen. Den kamp skal man jo vinde, og jeg er klar over at Amager kommer til at møde op meget motiverede. Vi skal nu arbejde hårdt den næste stykke tid, så vi bliver klar til den afgørende kamp.”

referat skrevet af David Brauer

Iben Soltau skifter til Stevnsgade BBK

10.11.2013

Det er en glæde for Stevnsgade Basketball at meddele, at Stevnsgades Dameligahold fra den 11. november 2013 bliver forstærket med 27 årige Iben Soltau, som efter 4 år på College i USA, damelandsholds erfaring og de seneste to sæsoner i SISU som vinder af to guldmedaljer, nu skifter fra Falcon til Stevnsgade BBK.

Iben Soltau har været Falcons førende spiller i statistikkerne med godt 15 points og knap 10 rebounds i gennemsnit pr. kamp. Ikke alene vil Iben tilføre holdet styrke i kampene og gøre Stevnsgades reboundspil endnu bedre, men også medvirke til at gøre træningerne hårdere for de andre Stevnsgade spillere.

Stevnsgade Basketball skal bemærke, at Iben af egen drift selv har kontaktet Stevnsgade, hvor efter et klubskifte kom i stand.

Det er klubbens intention at Iben Soltau skal indgå i et samarbejde, der strækker sig over flere sæsoner.
Iben får licens til at deltage i kampe fra den 29. november 2013.

Hørsholm 79ers slår Falcon

09.11.2013

Det var 4. pladsen mod 6. pladsen, der krydsede klinger i Hørsholm lørdag eftermiddag, og med en pointforskel på 2 point i tabellen var der lagt op til et meget spændende opgør mellem Hørsholm 79ers og Falcon.

Og spændende blev det, i hvert fald i kampens tre første perioder. 79ers vandt på en rigtig god fjerde periode med 71-62, og dermed har de nordsjællandske piger nu vundet deres seneste fem kampe.

De to hold fulgtes pænt ad i kampens indledning, hvor værterne dog havde et lille overtag de første par minutter ved stillingen 8-3. Falcon bed fra sig og havde ikke tænkt at lade 79ers stikke af. Således scorede de gule falke seks point i træk inden Hørsholm fik svaret igen. Perioden sluttede med en Falcon-føring på 15-17.

Indledningen på anden periode havde Falcon i førersædet, og pigerne fra Frederiksberg fulgte godt op på en god første periode ved at bringe sig foran med 18-25 efter fire minutter. Især Falcons Elisabeth Hansen viste gode takter og havde allerede 10 point sat ind på kontoen.

79ers vågnede op i slutningen af andet quarter, hvor Falcon ellers havde bragt sig foran med 20-27. Anført af blandt andet Maja Gerlyng og Frederikke Mollerup gik værterne på et 10-0 togt og bragte sig foran med 30-27 inden Falcon fandt vej til kurven igen. De hold gik til pause ved stillingen 32-31 til Hørsholm, og der var lagt i kakkelovnen til en medrivende anden halvleg.

Hørsholm og Falcon tog fat på duellen i anden halvleg med samme intensitet som i de første 20 minutter. Perioden var helt lige, men 79ers formåede konstant af holde de gule fra at komme foran. Især Maja Gerlyng viste vejen for værterne med 10 point i denne periode. Fra Falcon var det fortsat Elisabeth Hansen, der stod for størstedelen af Falcons point, og med ni point i tredje quarter havde hun 19 point inden de afgørende 10 minutter.

Ved stillingen 50-47 tog 79ers og Falcon fat på det sidste og afgørende fjerde quarter. Hørsholm dominerede denne fase af kampen og bragte sig afgørende foran efter tre minutter med 59-51. Falcon forsøgte at svare igen, hvilket lykkedes kortvarigt, men 79ers havde det mentale overskud og med tre minutter igen af kampen satte de nådestødet ind, da de bragte sig foran med 71-54.

Falcon sluttede dog kampen bedst med otte point i træk, heraf fem af Elisabeth Hansen, men de kunne ikke forhindre Hørsholm i at vinde med 71-62 (15-17, 17-14, 18-16, 21-15).

Med sejren fik 79ers sat to behagelige point ind på kontoen, og efter en lidt dårlig start på sæsonen er holdet nu oppe på fem sejre og dermed 10 point, hvilket rækker til en fjerdeplads i den øjeblikkelige Dameligaen.

For 79ers scorede Ivana Jovanovic 22, Maja Gerlyng 17, Frederikke Mollerup 7, Emilie Schirmer 6, Caroline Gilling 4, Line Piechnik 4, Andrea Rankovic 2 point.

Hos Falcon scorede Elisabeth Hansen 24, Marie Gadeberg 11, Tone Heiberg 8, Freja Christensen 6, Billie Marlow 6, Sofie Vincents 4 og Martina Dyrberg 2 point.

Referat skrevet af Per Hjorth

Overbevisende sejr til hjemmeholdet i Aabyhallen

09.11.2013

Lørdagens lokalopgør mellem Aabyhøj og Horsens BC gav sejr til hjemmeholdet, Aabyhøj, med de overbevisende cifre 89-40.

Takterne blev grundlagt i første periode, hvor hjemmeholdet allerede efter 4 minutters spil havde bragt sig foran 25-4. Her var det især hjemmeholdets Britt Harris, der dominerede med 10 point i disse første 4 minutter. Herefter kom Horsens BC lidt bedre med, men kunne ikke forhindre hjemmeholdet i at gå til periodepause med stillingen 31-12.

I 2. periode får gæsterne godt styr på Britt Harris og i det hele taget etableret et forsvarsspil, der lykkedes og generer hjemmeholdet. Holdene bytter point, og perioden ender i gæsternes favør med perioderesultatet 14-16. Horsens BC får bredt spillet godt ud i perioden, og hjemmeholdet fra Aabyhøj kan ikke rigtig få spillet til at glide.

Efter pausen, hvor stillingen er 45-28, er det hjemmeholdet, der kommer bedst fra start med scoringer af de to unge spillere, Julie Høier og Kia Fisker, inden gæsterne kommer på tavlen. Efter 1 point på straffekast til gæsternes Emma Dorph sætter Aabyhøjs Amalie Carlsen en lang tre’er, og det skal ikke blive sidste gang fra hendes hånd. Minuttet efter er hun der igen med nok en tre’er, og kort efter viser Stine Deleuran, at hun også mestrer den disciplin. Efter flere gode forsøg gennem kampen er det så kort efter Bianca Morsøs tur til at få 3 point gennem netmaskerne. Ved stillingen 68-36 og 2 minutter igen af tredje periode er lyset vel blevet slukket for gæsterne, der dog kæmper ufortrødent videre.

Fjerde periode starter ved stillingen 70-38 med Aabyhøj i den dominerende rolle. Gassen er på vej ud af udeholdet, der kun får en enkelt scoring igennem i sidste periode, mens Aabyhøj øger med 19 point til slutresultatet 89-40.

For hjemmeholdet imponerer Amalie Carlsen med 2 for 3 på 2-point og 3 for 4 på 3-point i løbet af 16 minutter. Også Britt Harris og Maria Steen Jespersen spiller solidt med hhv. 19 og 14 point. Britt Harris noteres desuden for 12 rebounds og dermed en double-double.

Sejren må dog tilskrives teamet, hvor alle spillere kommer på pointtavlen og kæmper for hinanden. Gæsterne havde ikke deres bedste kamp i dag, men statistikkens noget kunstige effektivitetskvotient virker dog ikke helt rimelig og ude af takt med spillet, når den sammentæller Horsens BC effektivitet til 18 mod Aabyhøjs 108.

Topscorere for Aabyhøj:
Britt Harris 19p, Maria Steen Jespersen 14p, Amalie Torlop Carlsen 13 og Julie Høier 11p.

Topscorere for Horsens BC:
Pernille Pedersen 11p, Sarah Bersang 9p og Emma Dorph 8p.

Referat skrevet af Peder Fløe