Nyheder

Dansk Basketinfo - nyt nummer på gaden

03.02.2014

I denne måned kan du igen læse om danskere i udlandet og denne gang har vi talt med Christian Benzon og Mikkel Plannthin.

Se billeder og læs kort om de danske Pokalfinaler, og læs interviews med cheftræner for SISUs vinderhold, Hrannar Holm og Pokalfighteren Johnell Smith, fra Svendborg Rabbits.

Alt det og meget mere finder du lige her.

Horsens BC taber hjemme til BK Amager

03.02.2014

Horsens BC fyldte 30 år og denne lørdag var mange tilskuere mødt op til et flot arrangement, hvor Horsens BC som klub efterfølgende blev fejret.

Modstanderne i dagens kamp var topholdet BK Amager og de uddelte desværre ingen gaver til hjemmeholdet.

For Amager tager Maria Roost Dinesen den stærkt til kurven. Amager har både fastbreaks og steals. Emilie Keller skyder godt og scorer bag 3’eren. Bolden spilles godt ind til Kyonea Bryant, som er meget stærk under kurven. Emily White og den nye spiller, Anne Cathrine Jørgensen dækker dog godt op for hjemmeholdet.

For Horsens BC går det til tider rigtig godt; Emily White og Anna Catrine Jørgensen dækker godt op; men for holdet som sådan fungerer transition-defence ikke optimalt.  Anna Helene Eskholm spiller bolden op ad banen og finder op til flere gange Emily White under kurven. Pernille Weiland får gang i 3’erne og scorer 9 point på stort set ingen tid. Enna Pedhadzic viser også nogle af sine styrker i sin første ligakamp. Men desværre for de mange tilskuere og for holdet bar hjemmeholdets spil også præg af, at bolden ikke bliver spillet rundt.  Noget af den tempo og den energi, der ellers har præget holdet, var ikke til stede denne lørdag. Alt i alt resulterede det manglende sammenspil i for mange turnovers.

Første periode: For hjemmeholdet  kommer flere spillere til et par hurtige point; men derefter brænder man på oplagte skud og lay-upforsøg. Forsvaret lykkes heller ikke. For gæsterne er Kyonea Bryant stærk under kurven. Hun og Maria Roost Dinesen gør det rigtig godt.

Periode slutter : 11-20

I anden periode finder Anna Helene Eskholm Emily White under kurven, og hun scorer effektivt. Pernille Weiland er også i hopla og scorer på 3 points forsøg. Catarine Palm og Emilie Keller kommer i gang for gæsterne. Det er en periode der går noget i bølgegang. Men der er gode takter.

Anden periode slutter: 18-22 - stillingen før pausen er således: 29- 42 til gæsterne.

Efter pausen kommer hjemmeholdet slet ikke i gang. Det er som om spillet står helt stille, og bolden kommer alt for langsomt op ad banen, og man ser ikke den frie medspiller. Der er selvfølgelig flere nye spillere og også spillere, der har været væk længe pga skader eller studier, så måske er systemerne ikke helt på plads. Det er i hvert fald tydeligt, at man mangler holdets vante point guard, Eva Bonde.  Flere spillere løber ind i en mur af et godt Amager forsvar. For hjemmeholdet er perioden præget af turnovers og brændte skud. Amager får også fat i rebounds og kommer for let til deres scoringer.

Tredje periode slutter derfor ikke overraskende 10-21 og stillingen før sidste periode er nu 39-63.

Horsens BC får noget mere ud af 4. periode. Igen er Pernille Weiland effektiv og også andre kommer igen på scoringstavlen. Men sammenspillet og forsvaret er stadig ikke på plads.  Amager svarer hurtigt igen. Emilie Keller og Ida Klussmann står fri og kan score udefra.

Horsens BC slutter dog godt af og vinder sidste periode med 20-19. Men det ændre ikke ved at BK Amager vinder kampen med 60-82.

Stats herunder topscorer fra kampen er tilgængeligt snarest.

Værløse BBK på slutspilskurs

03.02.2014

Åbyhøjs træner Thomas Johansen havde inden kampen forudsagt, at ”det er altid svært at spille i Søndersøhallen”. Det fik han ret i. Han forudsagde også, at Åbyhøj ville vinde med +10. Det fik han så ikke ret i. Det blev derimod Værløse, der vandt med ti: 78 - 68.

Så er Værløses Elitedamer igen på kurs mod en af de eftertragtede Top 8 pladser i Dameligaen, der giver adgang til slutspillet. For kun tredje gang i sæsonen lykkedes det for Værløses Elitedamer at hive en sejr hjem i Dameligaen. Det skete mod ligaens nummer 5 Åbyhøj, der havde trodset vind og vejr, og taget turen fra Århus til Søndersøhallen i Værløse. Og sejren skyldtes hverken held eller ringe modstand. Det skyldtes derimod et Værløsehold, der tidligt i kampen lugtede blod, bed sig fast og med ikke mindst et kontant og effektivt forsvarsspil, holdt Åbyhøj på afstand kampen igennem.

Det blev en underholdende kamp. Som begge hold har ære af, men også en kamp hvor Værløse var foran i stort set hele kampen; ja på et tidspunkt med ikke mindre end 25 point. Det skyldtes ikke mindst en brandvarm Devon Quattrochi, der spillede samtlige 40 minutter og kvitterede med 25 point, 9 rebounds og 3 assists. Men også søstrene Hanna og Safia Sheikhs 7 tre’ere lunede godt på kontoen.

Det var også symptomatisk for den indstilling og vilje Værløse mødte det stærke Åbyhøj-hold med, at det også var Værløse, der vandt rebound-kampen. Her vidner 28 forsvarsrebound – mod Åbys 21 – om et hold med viljen til at forsvare eget territorium.

Da holdende gik til halvlegspause var stillingen 47 – 32 i hjemmeholdets favør.

Efter pausen havde Åbyhøj for alvor behov for et run, hvis de skulle bevare håbet om en sejr. Men på trods af et par storspillende Bianca Christiansen og Maria Jespersen, lykkedes det aldrig. Først i fjerde quarter fik Åbyhøj indhentet lidt af det tabte, men rigtig spændende blev det aldrig. Dertil var Værløses forspring blevet for stort. 

Værløse vandt med 78 – 68. Topscorer for Værløse blev Devon Quattrochi med 25 point, 9 rebounds og 3 assist, fulgt af Hanna Sheikh med 20 point, 9 rebounds og 3 assist.

For Åbyhøj blev det Bianca Christiansen med 25 point, 5 rebounds og 2 assist, efterfulgt af Maria Jespersen med 17 point, 10 rebounds og 3 assist.

Referat skrevet af Tom Espensen  

Lemvig Basket tabte til pokalvinderne

03.02.2014

SISU var på forhånd favoritter til at vinde lørdagens kamp i Dameligaen mod Lemvig, og med en sejr på 71-82, levede de op til forventningerne. Det skete efter en kamp, hvor Lemvig kom bagud, kom igen, og til sidst måtte give fortabt.

Fra kampens første minut satte SISU sig på kampen med stor effektivitet. Gæsterne misbrugte stort set ikke et skud, og de kunne derfor skabe en føring på 2-12- Lemvig gjorde det ikke nemmere for sig selv ved at smide flere bolde væk, og for ofte gav det nemme scoringer til SISU.

Midt i perioden får Lemvig bedre fat, og god energi af bl.a. Tina Nesse er med til at begrænse afstanden til 18-23 inden pausen.

Lemvig starter anden periode godt, og på kort tid udlignes der til 25-25. Mange spillere tager initiativ hos hjemmeholdet, og det giver hjemmeholdet deres eneste føring i kampen. For SISU får stabiliseret spillet igen og et par jævnbyrdige minutter er det igen de forsvarende DM- og pokalvindere, der sætter sig på kampen. Anført af Tea Jørgensen udbygger SISU føringen igen, godt hjulpet af flere turn-overs af Lemvig, som har svært ved at bryde gennem gæsternes forsvar. Frem mod halvlegen bliver føringen udbygget til 39-53.

Tredje periode startes med et godt angreb af Lemvig, hvilket giver en smule optimisme, men SISU svare lynhurtigt igen og sætter sig igen på kampen. Kiki Lund scorer gæsternes 10 første point, og Lemvig har svært ved at finde et modtræk. Derfor kan SISU reelt afgøre kampen med en føring på 50-72 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter bliver der aldrig spænding om kampens udfald. Lemvig får pyntet på resultatet, og kan gå fra kampen med oprejst pande, men de mange turn-overs blev dyre. Hele 25 turn-overs blev det til for hjemmeholdet, og mange af dem blev omsat til nemme point af SISU. Sejren på 71-82 var fuldt fortjent, og SISU fik endnu en gang sat streg under deres position som mesterskabsfavoritter.

Lemvigs point: Emily Hatch 21p (14 reb), Ivana Udovalieva 17p, Raven Berry 16p, Tina Nesse 9p, Okako Adika 6p, Helle Kristiansen 6p

SISUs point: Tea Jørgensen 24p, Kiki Lund 17p, Katrine Dyszkant 14p, Camilla Blands 13p, Heidi Anton 10p, Julie Ilsby, Nathalie Reschard 2p

Flot sejr til Falcon men træner stopper

03.02.2014

Falcon var stadigvæk uden Josefine Vincents, Tone Heiberg og Berit Schelde, mens Hørsholm 79ers havde fået deres stjerne Ivana Jovanovic klar efter hendes ankelskade i midtuge kampen.

Falcon tog sæsonens første skalp fra en af ligaens tophold, da deres sejre indtil nu alle var kommet mod de hold der er placeret under dem i stillingen.

Falcon og især Elisabeth Brynaa startede som lyn og torden. Efter 5 minuter var Falcon foran 15-6 og Elisabeth havde scoret 10 point. Hørsholm får stabaliseret lidt, men må gå til pausen nede med 17-9. Ivana Jovanovic og Annemone Scheel scorer alle Hørsholms point med hendholdsvis 5 og 4 points.

Falcon stod fortrinsvis i en stor zone og stressede Hørsholms skytter, mens Hørsholm skifter mellem Zone, personligt samt Box-and-1 – hvilket giver lidt hektisk Falcon spil.

Hørsholm fik vendt udviklingen i anden periode som de vinder 14-20 og er derfor kun nede med 31-29 ved pausen. Falcon skifter nu mellem zone og personligt forsvar og Hørsholm får gang i deres skytter med 3 point scoringer fra Anne Deuleran og Amalie Bonde. Annemone Scheel er samtidigt effektive under kurven og har 11 points i første halvleg. Falcon får point fra 6 spillere og halvlegs føringen sikres med 3 point fra unge Sarah Mortensen i 2. periodes sidste minut.

I tredje periode bølger spillet frem og tilbage til stillingen 44-44 med 7 sekunder tilbage. Her har Hørsholm under kurven efter et straffe fra Sofie Vincetnz. Falcon spillere misforstår vidst indstruksen fra bænken om, at man har fejl at gi’, så de giver Maja Gerlyng plads og det udnytter hun til sviche bolden i kurven fra midterlinjen til en 3 pointsføreing til Hørsholm på 44-47.

Simona Bartkova er fligtig i protokollen for Falcon med 6 points, mens Amalie Bonde skyder endnu 2 3 points scoringer i denne periode.

Falcon styrer fuldstændigt 4. periode og vinder de første 9 minuter 13-2. Falcon bruger uret flot og spiller lange angreb og får gode skud, bl.a. scorer Sarah Mortensen 3 gange i træk fra 51-49 til 57-49 og giver Falcon kontrol over kampen.

I det sidste minut tvinges Hørsholm til hurtige og svære skud, men Falcon dominere rebounden og Sofie Vincents kan krone en god kamp med sikre scoringer fra straffelinjen.

Falcon vinder 59-54 efter at holde Hørsholm på 7 point i 4. periode.

Topscorere for Falcon: Elisabeth Brynaa med 14, Sofie Vincents med 13, Simona Bartkova med 12 og Sarah Mortensen med 11 points. Simona Bartkova havde 11 rebounds, Sofie Vincents og Elisabeth Brynaa hver 8 og Sarah Mortensen havde 7 rebounds.  Sofie Vincents havde 5 assists.

Efter kampen bliver det klart at holdets træner Claus Strøh stopper efter uoverensstemmelser med klubben omkring økonomi. Holdet skal derfor endnu engang have en ny træner efter at holdets første træner Thomas Soltau blev fyret efter en mislykket start på sæsonen.

Topscorere for Hørsholm: Annemone Scheel 21, Amalie Bonde med 12 og Ivana Jovanovic med 9 points. Annemone Scheel havde 8 rebounds og Ivana Jovanovic 4 assists.

Player of the match: Sofie Vincents med 13 points, 8 rebounds og 5 assists.

SISU vinder Kanal Sport-kampen 68–51

30.01.2014

Der var tale om pokal-revanchekamp, da Hørsholm 79ers gæstede Kildeskovshallen tirsdag aften. For 10 dage siden mødtes netop disse to hold i pokalfinalen, hvor SISU fik en komfortabel 20-points sejr. Spørgsmålet var om Hørsholm kunne drille pokalmestrene denne gang, og i starten af kampen så det faktisk således ud.

Hørsholm begyndte bedst, og de var det skarpere hold på banen. De førte 12–5 efter 5 minutter. Gæsterne angreb SISUs presforsvar og kom til nogle lette afslutninger under kurven. SISU virkede ikke koncentreret, men Kiki Lund satte et par 3’ere, og SISU udlignede sidst i første periode, 12–12, og havde en lille føring på 17-13, da anden periode startede.

De næste 5 minutter bølgede kampen frem og tilbage, men ved stillingen 23–21 tog hjemmeholdet teten og kiggede sig ikke tilbage. Halvlegsstillingen var 34–25. I tredje periode forsatte det samme spil, og SISU førte med 55–35 inden sidste periode, som Hørsholm vandt med 16–13 og dermed reducerede nederlaget til 17 point. Slutstilling: 68–51. 

Desværre var holdene ikke i stand til at præstere på et højt niveau i tv-kampen, som bl.a. blev kendetegnet af turnovers og mange brændte skud. Hørsholm virkede skarpe i starten, men så gik deres angreb i stå mod SISUs zone. Kun til sidst, hvor SISU spillede personlig forsvar igen, lykkedes det gæsterne at få styr på spillet.

Ivana Jovanovic var deres bedste spiller i første halvleg, men uheldigvis vred hun om på sin ankel ved udgangen af halvlegen og kunne ikke vende tilbage på banen. Det påvirkede selvfølgelig Hørsholms spil. Forhåbentlig var det ikke alvorligt, så hun snart kan vende tilbage. Maja Gerlyng scorede 11 point og Anemone Scheel 13. Hørsholm startede som sagt fint, men de brændte for mange skud til for alvor at kunne true SISU denne gang. 

Hos SISU spillede Tea Jørgensen en god kamp og scorede 18 point. Kiki Lund ramte 4 3’ere ud af 8 og scorede i alt 14 point. Tre spillere scorede 8 point: Katrine Dyzkant, der stod rigtig godt i forsvaret, Julie Ilsby og Heidi Anton.

SISUs træner, Hrannar Holm, havde følgende at sige om kampen: ”Jeg synes, at vi spillede en rigtig dårlig kamp, især i angrebet. Vi smed bolden væk hele tiden og formåede ikke at ramme kurven, ikke engang når vi fik åbne skud tæt på. Der manglede disciplin og struktur i vores angreb. Heldigvis for os kunne Hørsholm hellere ikke ramme på deres skud. Det var en af de kampe, hvor intet virkede, og alt går galt. Jeg håber, at vi genfinder vores niveau meget snart, fordi vi vil ikke vinde mange flere kampe, hvis vi fortsætter på denne måde.”

Statistik her.

Ugens preview

28.01.2014

5 kampe er der på menuen i denne uge i DL, hvoraf den en er direkte på Kanal Sport onsdag kl. 19:00.

Head-coach for Aabyhøj IF, Thomas Johansen giver her sit bud på hvordan de 5 kampe ender.

SISU - Hørsholm 79ers onsdag kl. 19:00

Topopgør i DL og en kamp der bliver vist direkte på Kanal sport. SISU har vist stor styrke i år, på trods af, at flere bærende spillere har forladt holdet. Deres store rutine og evnen til at steppe et gear op, når de har brug for det, er der ingen andre hold der matcher.

Hørsholm spiller godt og hurtigt med rigtige meget outside spil, de har meget høje procenter, men er det dårligst reboundende hold i ligaen. Hvis Hørsholm skal have en chance skal de finde hullerne i SISU’s zone, lad være med at lave for mange turnovers og rebounde godt. Begge hold er sikker på at ende i top 4 (næsten), så måske det kan præge kampen. SISU vinder dog kampen sikkert + 15

Falcon - Hørsholm 79ers lørdag kl. 13:30

Om lørdagen stiller Hørsholm op igen, på udebane mod Falcon. Falcon har på mange måder ikke oplevet den sæson de var udset til at have og har spillet mange kampe uden at kunne stille op i stærkeste opstilling.

Hørsholm har for mange strenge at spille på og deres skiftende forsvar vil volde Falcon problemer. Falcons profiler skal steppe for at have en chance. Hørsholm vinder +10.

Horsens BC - BK Amager lørdag kl. 14:00

Horsens tager hjemme imod BK Amager. Amager er et hold der virkelig har haft godt af at få en Amerikaner ind der kan spille godt i posten. Det har friet de unge amagerspillere op, så de spiller deres naturlige positioner.

Horsens har ikke vundet siden den første kamp i sæsonen mod Værløse. I Horsens har man også lidt meget under skader, og det er naturligt at de mange nederlag sætter spor. Hosens kæmper dog altid til det sidste og det skal man respekterer. Amager er dog for stor en mundfuld for Horsens og Amager vinder +30.

Lemvig Basket - SISU lørdag kl. 14:00

I lørdagens sidste kamp tager Lemvig imod SISU I Vestjysk bank Arena. Begge hold har spillet rigtig meget Zone i denne halvdel af sæsonen og det vil uden tvivl være til SISU’s fordel. Selvom holdet gik 0-10 på 3’eren i sidste kamp mod Stevnsgade, har de en af ligaens bedste skytter i Kiki Lund.

Lemvig har også gode skytter, men SISU evne til at bevæge sig hurtigt i Zonen vil gøre det svært for Lemvig at få frie skud. SISU vil få svært ved at holde Lemvigs to store amerikanere under kurven og vil helt sikkert fronte og doubleteame på dem. 

Spørgsmålet er om Lemvig kan gøre deres reboundspil til et våben i angrebet. Lemvig er bedre på hjemmebane end udebane hvilket kan resulterer at kampen bliver tæt, men jeg tror SISU vinder +10.

Værløse BBK - Aanyhøj IF søndag kl. 14:00

Sidste kamp i denne runde bliver spillet i Søndersøhallen hvor Værløse tager imod Ligaens yngste hold, Åbyhøj.

Ligesom Falcon kan Værløse ikke være tilfredse med deres sæson. 2 amerikanere og en Portugisisk træner er blevet hentet for at skabe resultater der er udeblevet. Værløse taber kun med 11 til Amager i sidste runde og det vidner om det potentiale der er i holdet. Det er altid svært at spille i Søndersøhallen, så Åbyhøj tager intet for givet men angriber kampen med samme alvor som alle andre kampe. Hvis Åbyhøj kan holde deres høje tempo og aggressive forsvar, og stoppe Sheik søstrene fra at få gang i deres 3’ere, burde vi trække os ud af kampen med en sejr. Åbyhøj vinder med +10.

Vipers tager vigtig sejr på hjemmebane

27.01.2014

Der var lagt op til et spændende bundopgør i dameligaen denne lørdag i Virum hallen hvor hjemmeholdet Virum Vipers havde besøg af Horsens BC.

Det kunne allerede mærkes under opvarmningen at, der i denne kamp ville være meget på spil for begge hold, stemningen var intens og da kampen blev fløjtet i gang var holdene klar fra første sekund.

Det var dog Horsens der omgående tog føringen og trak lidt fra Vipers, og der skulle gå 5 minutter inden damerne fra Virum indhentede Horsens, men derefter holdt en komfortabel føring resten af kampen.

Det mest markante i denne kamp må siges at Vipers damerne ikke gik i panik selvom de kom bagud fra starten, de bevarede hovederne koldt og generobrede kampen point for point.

Horsens damerne havde gennem kampen et stærkt forsvar, men dette kunne ikke holde de stærke damer fra Vipers Ashley Boggs og Cecilie Homann. Endvidere satte Louise Bolvig 2 vigtige 3 point skud i sidste sekund af 24 sekund uret!, damerne fra bænken skal også fremhæves i denne kamp – Især Stine Buchholdt, Jeanett Sørensen og Cecilie Homann udmærkede sig.

Horsens holdt et intens forsvar gennem første halvdel kampen, dette første desværre til en del fejl og frustration, men samtidigt pressede det Virums damer så de på intet tidspunkt kunne hvile på laurbærene.  

Kampen endte med en vigtig sejr til Virum Vipers med 11 point - 70–59, hvilket bringer Virum op på 8. Pladsen og dermed Horsens ned på en 10. Plads.

Topscorer Virum Vipers: Louise Bolvig 14 point, Cecilie Klussmann 10 point og Ivana Kostic 10 point, Ashley Boggs 7 assists, Louise Bolvig 8 rebounds og Cecilie Homann 7 rebounds.

Topscorer Horsens BC: Emily White 13 point, Rebecca Houmøller 11 point og Katrine Schwendson-Dirks 10 point, Emily White 13 rebounds heraf 10 defencive!! Og Sarah Koepke Bersang samt Rebecca Houmoeller 6 rebounds.   

Lemvig Basket vinder knebent på Frederiksberg.

26.01.2014

Falcon var endnu en gang uden bærende spillere, da både Josefine Vincents og Tone Heiberg var på skoleture samt Berit Schelde, der endnu ikke er tilbage fra skade.

Falcon kæmpede dog alt hvad de kunne, men tabte en tæt kamp med 66-74 til en klogt spillende hold fra Lemvig.

Første periode er præget af 3 points skud fra spillerne med nr 4 på ryggen. Ivana Udovalieva fra Lemvig skyder 2 for 3 bag linjen og Freja Christensen er lidt bedre med 3 for 3. Da Lemvig også får 9 inside point fra Raven Berry kan de slutte perioden foran 14-20.

Falcon bliver bedre til at stope Ivana Udovalieva som kampen skrider frem og anden periode deles med 15-15, så Lemvig holder 6 points forspringet ved stillingen 29-35.

Simona Bartkova har en god periode for Falcon med 9 point og både Elisabeth Brynaa og Marie Gadeberg får drives med point og straffe til følge. Unge Ocako Adika præger spillet for Lemvig med 6 points.

Falcons træner Claus Strøh dømmes for en besønderlig teknisk fejl, som Lemvig udnytter til 2 points på de 2 straffe samt en efterfølgende scoring til kampens største føring 23-35 med 1 minut tilbage inden pausen. Falcon slutter dog af 6 point fordelt på 3 point fra distansen af Elisabeth Brynaa og et steal med efterfølgende 2 point og bonus fra Simona Bartkova.

Tredje periode bølger frem og tilbage, dog med Lemvig foran med 3 til 7 point hele tiden. Lemvigs 2 Amerikanske spiller scorer sammen med Ocako Adika alle lemvigs 17 point i 3. periode, mens Simona Bartkova er fligtigst i protokollen for Falcon med 7 points. Inden sidste periode fører Lemvig 45-52.

Falcon spiller rigtigt godt forsvar i de første 6 minuter af 4. periode og efter 15-5 run afsluttet med 2 3 points scoring fra Freja Christensen, som i øvrigt var 6 for 9 bag linjen i dagens kamp, kommer Falcon foran for første gang ved stillingen 60-57. Lemvig svarer dog tilbage med et 9-2 run og bringer sig foran 60-64 med 3 minutter tilbage.

6 for 6 fra straffe og 3 clutch scoringer fra Emily Hatch og lidt manglende kærlighed fra dommerene til Falcon betyder at Lemvig kører kampen hjem med en 66-74 sejr.

Topscorere for Falcon: Freja Christensen med 20 og Simona Bartkova med 18 points. Billie Marlow havde 11 rebounds og 4 assists.

Topscorere for Lemvig: Raven Berry 19 og Ivana Udovalieva med 15 points. Raven Berry havde 14 rebounds og Ivana Udovalieva 7 assists.

Player of the match: Raven Berry med 19 points og 14 rebounds.

Tredje nederlag i træk til Stevnsgade BBK

26.01.2014

Et klogt og godt spillende (i de tre første perioder) SISU hold afgjorde hurtigt kampen i Nørrebrohallen lørdag mod hjemmeholdet Stevnsgade, uden egentlig at spille prangende eller overbevisende flot.

Det var dog tydeligt, at SISU havde læst hvordan Stevnsgade skulle spilles, og det udførte de sikkert og præcist til en komfortabel og fortjent sejr på 50-67.

Efterårets første opgør blev fortjent vundet af SISU med 6 point, men som de sidste 5 minutter af kampen formede sig, kunne det have gået begge veje. Det var slet ikke sådan i lørdagens kamp.

Med 6 forskellige spillere på scoringstavlen i første periode trækker SISU efter det 7. minut fra ved stillingen 10-10 til perioderesultat 10-18. Kiki Lund scorer 6 point i perioden.

SISU starter anden periode overbevisende sikkert og efter 4 minutter er kampen afgjort ved stillingen 14-29. Resten af perioden byttes der point til halvlegsstilling 21-37.

Bemærkelsesværdigt er det, hvor forbavsende ingenting Stevnsgade får ud af ligaens måske bedste spiller Julie Forster, der i første halvleg spiller 18 minutter og scorer 3 point. Det samme kan siges om Sarah Eichler, der kun scorer 1 point på 16 min og Ida Tryggedsson med 3 point på 20 min.

Efter halvlegen kommer SISU blæsende med et zonepres, der får Stevnsgade til adskillige turn-overs. Camilla Blands er fremragende i 3. periode med flere steals og 10 point.

SISU afgør definitivt kampen i tredje periode og det ligner lidt en pinlig afklapsning af hjemmeholdet efter 9 minutter, hvor SISU fører med 30 point. Stevnsgade spiller godt nok sammen, men det er konstant afleveringer på tværs. SISUs match up zone angribes ikke direkte i de åbne områder, og Stevnsgade gør det dermed alt for nemt for SISU, der spiller rigtigt klogt i denne periode. Periodens resultat bliver 22-10 til SISU til stillingen 31-59 inden sidste periode.

Fjerde periode starter med 4 SISU point til stillingen 33-63. Resten er perioden er noget rod for SISUs vedkommende med masser af brændte skud, mens Stevsngade får lidt mere gejst og vinder perioden 19-8 til slutresultat 50-67.

Kigger man på statistikken, så er det første der falder i øjnene SISUs scoringsprocent på 3´erne, Den er simpelthen 0% - 0 scoringer på 10 forsøg. Stevnsgades er bestemt ikke imponerende, men trods alt bedre med 23% - 3 scoringer på 13 forsøg. Ellers er det i statistikken over steals og turn-overs, at der er markant forskel, med 18 turn-overs til Stevnsgade mod 9 til SISU og 5 steals til Stevsngade mod 13 til SISU.

Stevnsgade har nu tabt alle tre kampe i 2014, hvor holdet på papiret skulle have været væsentligt forstærket. Det ses blot ikke på banen. Både Lemvig, BK Amager og SISU har spillet zone stort set hele kampen mod Stevnsgade og det skal holdet nok forvente vil ske fremover. På nuværende tidspunkt har holdet ikke værktøjet eller måske de personlige skills, der skal til for at løse den opgave. Endelig virker det som om, at der kun spilles 75-80% i både forsvar og angreb – og der mangler aggressivitet og spilleglæde. Det skal på plads inden slutspillet, hvis Stevnsgade vil spille med, hvor det er sjovt.

SISU er sikre på at deltage i det bedste mellemspil sammen med BK Amager, mens Stevnsgade ser ud til at blive sorteper i det spil i opgøret med Hørsholm, Lemvig og Åbyhøj, og må spille med i det andet mellemspil. Det er dog ikke afgjort endnu. SISU virker på nuværende tidspunkt som den mest oplagte favorit til at tage Danmarksmesterskabet.

For SISU scorede Camilla Blands 15, Tea Jørgensen 13, Kiki Lund 12, Nathalie Reshard 10, Heidi Anton 7, Julie Ilsby 4, Mathilde Colding-Poulsen 4 og Katrine Dyszkant 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 11, Sarah Eichler 10, Julie Forster 9, Gabriella Nedic, Pauline Schulz, Irina Colding-Blom og Caroline Dan alle 4 point.