Nyheder

Ny head coach til SISUs succesrige kvindehold

09.06.2014

Efter endnu en perfekt sæson, hvor SISU for fjerde år i træk vandt både pokalturneringen og Danmarksmesterskabet, valgte holdets islandske træner, Hrannar Holm, at sige farvel på toppen.

Hans assistenttræner, Thomas Ginnerup, er nu officielt blevet udnævnt som ny head coach, og i de kommende måneder vil han arbejde på holdsammensætningen til næste sæson med det overordnede mål at forsvare begge titler.

Thomas Ginnerup kommer med stor erfaring inden for basket-verdenen. Gennem de seneste 17 år har han stået på sidelinjen for en lang række ungdoms- og seniorhold i henholdsvis Falcon og Hørsholm, og et enkelt år tilbragte han i Sverige, hvor han var sportschef i Helsingborg Basket. Hér havde han ligeledes ansvaret for klubbens talenthold og for træningen på det lokale sportsgymnasium.

Thomas Ginnerup har også siden år 2000 været træner på forskellige danske ungdomslandshold og fungerer i sæsonen 2013/14 som head coach for det danske U18 kvindelandshold. Han er uddannet ITA-træner og arbejder i det civile liv som udbudskonsulent for SKI.

Thomas Ginnerup udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

"SISU har gennem de senere år markeret sig med et af de mest seriøse og sportsligt ambitiøse programmer i dansk kvindebasket. Denne position vil jeg gerne bidrage til at fastholde og videreudvikle. Grundstammen indeholder utrolig meget talent, som er spændende at arbejde med. Både fysisk og taktisk er grunden lagt til, at dette hold kan nå endnu højere.

Jeg håber, at ovennævnte tilgang til kvindebasket kan bidrage til at hæve niveauet generelt i hele ligaen således, at det nyoprettede kvindelandshold kan skabe nogle gode resultater og give opmærksomhed omkring danske kvindebasket. Jeg forventer derfor også, at SISU i de kommende år vil bidrage til og samarbejde med landsholdet."

Ny coach til Stevnsgade Basket

28.05.2014

Stevnsgade Basketball har i går aftes indgået kontrakt med Igor Gavrilovic om at være headcoach for klubbens Dameliga i den kommende sæson, der starter ca. 1. oktober 2014.

Klubbens tidligere coach Mogen Tygesen er overgået til andre tidskrævende opgaver i klubber, hvorfor det var nødvendigt at kigge efter en ny coach til den kommende sæson. Der har været flere meget kvalificerede kandidater, men vi var ikke tvivl, da Igor Gavrilovic takkede ja til vores tilbud.

Igor er særdeles veluddannet. Han har en 4-årig basket coaching uddannelse fra Basketballakademiet på universitetet i Beograd, er diplom træner i DBBF regi og har deltaget i adskillige coaching clinics og kurser mv. i ind og udland.

Han har selv spillet i Basketligaen og startede allerede kort efter sin ankomst til Danamark i 1993 som dametræner. Siden hen har han coachet et hav af talentfulde ungdomshold og ikke mindst Hørsholms 79ers og Virum Basketball Klubs dameligahold. Igor er to gange blevet udnævnt til årets coach i Dameligaen. Stevnsgade og Igor kender hinanden, da han tidligere har coachet klubbens herrehold i 1. division.

Med ansættelsen af Igor Gavrilovic har Stevnsgade fået en særdeles kompetent coach, med en solid erfaring, masser af energi, en blanding af humor og temperament og en evne til at udvikle de enkelte spillere - samt en coach der forlanger commitment af alle.

Stevnsgade Basketball er overbevist om, at Igor kan bibringe holdet alt det, som der skal til for at nå klubbens ambition for Dameligaholdet om minimum en semifinaleplads i den kommende sæson og dermed en kamp om medaljer.

Der er endnu ikke indgået aftale om ass. coaches til holdet. Det forventes afklaret i samarbejde med Igor i løbet af de næste par uger. Den første træning med den nye coach i Nørrebrohallen er tirsdag den 3. juni 2014.

Roberto Hounsgaard Velosa bliver ny coach hos 79ers

26.05.2014

Roberto Hounsgaard Velosa vender tilbage til hans barndomsklub Hørsholm 79ers, hvor han tidligere har ført dameholdet til 2 DM guldmedaljer og 2 pokalmesterskaber. Han var desuden head coach for klubbens herreligahold i to sæsoner fra 2006-8, hvor det blev til en semifinaleplads.

Roberto skal bringe Hørsholm 79ers damehold tilbage i toppen af ligaen, og det skal udmønte sig i et DM indenfor 3 sæsoner – helt i tråd med klubbens 3-års plan. ”Roberto kender spillerne, og han ved, hvad der skal til, for at opnå succes i ligaen”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Han kan styrke holdet til den kommende sæson, og så skal han sammen med klubbens ungdomstrænere sørge for, at den massive talentmasse, der nu er på pigesiden i ungdomsafdelingen, bliver videreudviklet og modnet, så de unge spillere bliver klar til at spille på liganiveau. Vi skal igen dominere dansk damebasket.”

Selv siger Roberto Hounsgaard Velosa: ”Det bliver en sjov udfordring, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med nogle af Danmarks bedste damespillere. Derudover bliver det spændende at komme tilbage til den klub, hvor det hele startede, og at være en del af den nye strategi og satsning, som Hørsholm 79ers står overfor.”

Kontrakten med Roberto starter den 1/6 2014 og løber i to sæsoner med en option på endnu en sæson. 

Nemanja Jovanovic forlader 79ers

10.05.2014

Nemanja Jovanovic har tilbragt de seneste to sæsoner i klubben, hvor han har fungeret først som ass. coach for herreholdet, og så som head coach for dameholdet i den just overståede sæson. 

Siden nytår overtog han ligeledes rollen som head coach for herreholdet, og han førte begge hold til sæsonens kvartfinaler. 

Han kom første gang til Hørsholm i 2008, hvor han var head coach for herreholdet i en sæson. Herefter havde han 3 år i Spanien som head coach i en af de bedste ungdomsklubber Madrid, hvorefter han vendte tilbage til Hørsholm.

Nemanja Jovanovic tiltræder pr. 1. august som head coach for den svenske ligaklub Nässjö Basket, hvor han har tegnet en toårig kontrakt. Han fortsætter med sine nuværende opgaver hos Hørsholm 79ers indtil slutningen af maj måned. Hans sidste opgave for klubben bliver som head coach på klubbens sommer-camp i juli måned.

”Nemanja har være en kæmpe kapacitet for klubben – både på ligaholdene og i vores ungdomsafdeling”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Han er en af de dygtigste individuelle trænere, hvilket mange af vores talentfulde spillere har nydt godt af. Når man ansætter dygtige folk, er der altid en risiko for, at de bliver head-hunted til andre gode jobs, og Nemanja har fået et tilbud om at træne i en bedre liga og med et helt andet organisatorisk setup, så vi forstår godt hans ønske, om at prøve kræfter med basket i vores broderland.”

”Thanks to all players, coaches and all the people from Hørsholm Basket that have been helping during my stay in Hørsholm to do my work so that it was recognized internationally”, udtaler Nemanja Jovanovic og fortsætter: ”I will leave Hørsholm for the second time but I will always be part of the organization. A special thanks to the board of the club for letting me go on higher basketball level even if my contract was still valid another season.”

Hørsholm 79ers har siden kvartfinalerne i marts været på udkig efter en ny ligatræner, men nu skal der altså findes to. Flere kandidater er blevet identificeret, og de første samtaler har allerede fundet sted.

Falcon og BMS i DL-samarbejde

07.05.2014

Falcon og BMS indleder elitesamarbejde på damesiden fra den nye sæson. 

Først var det de 2 klubbers herrehold der slog sig sammen og nu er turen kommet til deres respektive damehold.

SISUs succesrige head coach takker af

17.04.2014

Efter at have ført SISU til endnu en triumf i Dameligaen i den 3. DM-finale mod Stevnsgade BBK, har Hrannar Holm meddelt, at dette var hans sidste kamp i spidsen for det suveræne hold.

Islandske Hrannar, der fylder 50 år på fredag, har gennem de sidste 4 sæsoner opbygget en formidabel rekord: I kampe mod danske hold har han vundet 129 sejre og blot tabt 6, og det er blevet til fire mesterskaber og fire pokaltitler i træk i den tid. Det kan næppe gøres meget bedre.

Han har også stået i spidsen for holdet gennem to sæsoner med EuroCup basketball, hvor SISU spillede mod bl.a. stærke russiske og franske hold. I den forbindelse opnåede SISU sin første sejr nogensinde i europæisk basketball, da en belgisk modstander blev slået i Kildeskovshallen.

Om Hrannar Holm har andre fremtidsplaner inden for basket er endnu uklart. Nu vil han først tage en velfortjent ferie fra sporten og koncentrere sig om putteren og driveren på diverse golfbaner i Europa.

Hvem, der bliver Hrannar Holms efterfølger som head coach i SISU, er endnu ikke afklaret.

SISU tager DM for fjerde år i træk

16.04.2014

En fyldt Kildeskovshal var tirsdag aften vidne til en bedrift, som aldrig før er set i Dameligaen; SISU tog ”the double” for fjerde år i træk ved samlet at besejre Stevnsgade BBK 3–0 i finaleserien.

Inden kampen blev der uddelt priser og diplomer til Årets Dommer, Brian Damgaard (for fjerde år i træk); Årets Unge Spiller, Hørsholms Anemone Scheel; Årets Spiller, Stevnsgades Julie Forster; og Årets Træner, SISUs Hrannar Holm.

Stevnsgade havde ryggen mod muren før dagens opgør, idet de havde tabt de to første finaler. De var derfor nødsaget til ikke bare at vinde denne finale, men også de to sidste, for at blive Danmarksmestre 2014. De lagde da også ud med god energi og tempo og førte efter halvdelen af 1. periode med 7–13.

Det animerede SISU til at komme bedre med i kampen og inden for 1,5 minutter var der udlignet. Resten af perioden havde SISU mest held med skuddene, og føringen var 20–15 til hjemmeholdet efter de første 10 minutter.

Speederen blev presset mere i bund i 2. periode, og hurtigt nåede SISU op på en 30–21 føring, men Stevnsgade kom godt igen og fightede sig tilbage til 32–30. De sidste 5 minutter af 1. halvleg bølgede frem og tilbage uden de store scoringer, men hjemmeholdet formåede alligevel at trække lidt fra til en føring på 36–30 ved pausen. Faktisk blev der slet ikke scoret af nogen af holdene i de sidste 4 minutter af 2. periode i lidt af en stillingskrig.

Man fornemmede dog stor selvtillid og godt spillehumør hos hjemmeholdet, der ikke rigtig på noget tidspunkt lod sig præge af kampens vigtighed, og i starten af 3. periode kom SISU da også pænt hurtigt tilbage på en 10-points føring. Stevnsgade evnede mindre og mindre at dirke SISUs forsvar op, og det blev mere individuelle præstationer, der gjorde sig gældende, dog uden den helt store træfsikkerhed. 3. periode sluttede 48–40.

I kampen i lørdags på Nørrebro formåede Stevnsgade at holde kampen lige helt indtil 5 minutter før tid, hvor SISU gik i udbrud med et 18–0 run, og den oplevelse lå nok stadig i baghovedet på de blåklædte spillere. Denne gang lykkedes det så for SISU at skabe en 12-points distance allerede efter 1 minut, og alle i hallen begyndte at fornemme, hvor det bar hen.

12-points føringen var intakt efter halvdelen af 4. periode var overstået, og udeholdets tro på en sejr begyndte at falme. Inden for de sidste to minutter af kampen fejlede Stevnsgade SISU i hvert eneste angreb for at stoppe uret, men Kiki Lund, Camilla Blands og Katrine Dyszkant scorede sikkert på 10 ud af 12 straffe, og det afgjorde finalen endeligt. Med en sejr på 71–56 kunne SISU række armene i vejret og fejre det 20. DM gennem tiderne.

Selvom SISU havde mistet en række af deres stamspillere fra sidste sæson, deriblandt Ida Tryggedsson og Iben Soltau til Stevnsgade, formåede de alligevel at tage endnu et mesterskab og en pokaltitel til samlingen. Samtidig skal Stevnsgades flotte finaleplads og sølvmedaljer også anerkendes. De var oprykkere i denne sæson, men formåede alligevel at kvalificere sig til finalen den hårde vej gennem mellemspil, kvartfinaler og semifinaler, som i øvrigt blev en rigtig gyser mod favoritterne fra BK Amager. Stort tillykke til dem med den flotte indsats.

SISU fik overrakt medaljer og trofæer af Gentoftes borgmester Hans Toft, Formanden for Gentoftes Kultur- og Fritidsudvalg Michael Fenger, CEO for SISU-sponsor Strandmøllen A/S Alex Buendia, Formanden for DBBF Michael Bloch og Dameligaens forretningsfører Anders Stuhr Jørgensen. Mesterskabet blev fejret under champagnesprøjt og guldglimmer, mens We are the Champions gjaldede ud over højtalerne.

Kampens topscorere blev, for SISU, Kiki Lund og Camilla Blands med hver 17 point, mens Stevnsgades Julie Forster fejrede sin flotte kåring som årets spiller med at score 18 point og tage 10 rebounds.

Dermed er endnu en flot sæson i Dameligaen overstået, hvor jævnbyrdigheden var større end set længe. Vi glæder os til næste sæsonstart i september, hvor det bliver spændende at se, om SISU kan vedblive at fastholde positionen i toppen af dansk kvindebasket, eller om de andre contenders rykker endnu tættere på de sidste 4 sæsoners dominerende hold.

Flere fotos fra 3. DM-Finale

16.04.2014

Også James Hjertholm var på plads tirsdag aften i Kildeskovhallen og fik skudt disse fotos da SISU med en sejr over Stevnsgade BBK, blev Danske Mestre 2013/14.

3. DM-Finale i fotos

16.04.2014

Tirsdag aften sikrede SISU sig DM-titlen efter en samlet 3-0 sejr over Stevnsgade BBK.

Robert Dines Rasch så kampen gennem sit kamera og det er der kommet disse fotos ud af. 

Helt lige finalekamp i 35 min. ender med 17 point sejr til SISU

13.04.2014

Rammerne var sat for anden finalekamp i Dameligaen lørdag aften mellem de forsvarende mestre fra SISU og oprykkerne fra Stevnsgade Basketball med mere end 200 spisende gæster inden kampen og mellem 400 og 500 tilskuere i en mere end propfyldt Nørrebrohal. Det må da snart gå op for politikerne på Københavns Rådhus, at der skal gøres noget ved den hal.

Kampen starter med at Stevnsgade bringer sig foran 2-0 i det første minut. Derefter tager SISU fuldstændigt teten de næste 3 minutter og bringer sig foran 2-12 med 12-0 run på værterne. Efter en time-out til Stevnsgade kommer hjemmeholdet  tilbage og melder sig ind i finalen igen med et 8-0 run til stillingen 10-12 efter 6 minutter. I det 10 minut bringer Pauline Schulz igen Stevnsgade foran med et 3 point skud til 19-18. Katrine Dyszkant scorer dog en ren buzzerbeater til stillingen 19-20 efter 1. periode.

Kampen ligner på dette tidspunkt meget sidste kamp i Kildeskovshallen. Efter to minutter af anden periode er stillingen 23-24 men Stevnsgade spiller imponerende koncentreret forsvar og bringer sig foran i det 6. minut 31-24 ved et 8-0 run, hvilket får de mange Stevnsgade fans til at tro på sejren. Imidlertid slutter det inden pausen meget lige til stillingen 32-31.

Efter halvlegen kommer begge hold ud med ny energi og fuld fart i angreb og forsvar. Via 41-44, 41-48, 47-50 bringer Mathilde Colding-Poulsen med en sand Buzzerbeater igen SISU foran med 48-53 inden sidste og afgørende periode.

Stevnsgade starter bedste og reducerer til 50-53. Med 4 min 30 sekunder igen af kampen er stillingen 55-56. Helt lige – hallen koger af spænding  - kampen er helt åben og kan gå til begge sider. På dette tidspunkt tager SISU coach Hrannar Holm en time-out. Den vender kampen fuldstændigt.

På 4 minutter og 10 sekunder dræber SISU værternes drømme om en sejr med et 18-0 run uden at Stevnsgade svarer igen med ændringer eller et aggressivt forsvar. Først med 50 sekunder igen reducerer hjemmeholdet til slutstillingen 57-74. En fuldstændig lige og vanvittigt spændende finale kamp bliver med 5 turn-overs og en række brændte skud fra Stevnsgade og samtidig SISUs dygtige, kyniske og erfarne udnyttelse af Stevnsgade fejl vendt til en lille lussing i de døende minutter.

Resultatet er ikke en indikator for kampen. Den var lige og meget værdig for Stevnsgade indtil de sidste minutter. Kigger man på statistikken finder man en klar årsag til afgørelsen. SISU skyder 50% fra 3´eren (5/10) mod Stevnsgades 29% (6/21) og turn-over  statistikken er grim set med hjemmeholdets øjne – 29 turn- overs mod SISUs 9. Både SISU og Stevnsgade spillede meget, meget smalt. Seks spillere fra Stevnsgade deler 187 minutter af 200 og hos SISU deler 6 spillere 180 minutter.

SISU vandt fortjent – men alene på grund af de sidste 4 minutter 30 sekunder. Sidste udkald for Stevnsgade er nu tredje finale på tirsdag den 15. april i Kildeskovshallen kl. 19.00. Stevnsgade har ryggen mod muren og skal vinde de næste tre finaler for at vriste guldet ud af hænderne af favoritterne – de forsvarende mestre fra SISU.

For SISU scorede Katrine Dyszkant 20 point, Kiki Lund 15, Camilla Blands 14, Heidi Anton 10, Tea Jørgensen 6, Mathilde Colding-Poulsen 6, Nathalie Reshard 4 og Julie Ilsbye 1.

For Stevnsgade gjorde Julie Forster det igen godt med 20 point og 11 rebounds (hendes 28 kamp i denne sæson med double doubles), Sarah Eichler 12 point, Ida Tryggedsson Preetzmann 9, Iben Soltau 7, Pauline 5, Gabi Nedic 2 og Mia Obbekjær 2.