Nyheder

Forvandlet 79ers hold giver BK Amager kamp til stregen

02.03.2014

Det var et anderledes tændt Hørsholm 79’ers mandskab der var på besøg i Amagerhallen lørdag eftermiddag.

Holdet var fra første fløjt klar til at revanchere sidste uges store nederlag til BK Amager, og Hørsholm holdt blandt andet via 11 trepointscoringer (heraf 5 i 4. periode) hjemmeholdet under konstant pres. Amager klarede presset og hev med 28 for 30 point fra straffelinjen (hele 16 for 16 i 4. periode) en smal 82-74 (14-16, 26-17,19-20, 23-21) hjemmesejr i hus.

Hørsholm 79’ers er med fra kampens start. Efter små 3 minutters spil udligner hjemmeholdets Ida Klussmann til stillingen 4-4 med to sikre straffekast, men Hørsholms Emilie Schirmer svarer igen med to hurtige tre’ere til Hørsholm føring 4-10. Hørsholm bevarer overtaget og fører 9-16 med under 2 minutter tilbage af perioden, men Amager får med 5 hurtige point lukket hullet. Hørsholm vinder perioden 14-16.

Hørsholm starter 2. periode bedst og får igen slået et lille hul. Efter 4 minutter er stillingen 22-31 til gæsterne, men så står der Amager på resten af perioden. Godt anført af Julie Kongeskov (12 point i perioden) vinder Amager den resterende del af perioden med hele 18-2 og hjemmeholdet fører dermed 40-33 ved halvleg. Amager vinder periode 26-17.

3. periode er helt lige. Amager er både foran med 12 og 14 point, men Hørsholm overgiver sig ikke og får hver gang svaret godt igen. Hørsholm vinder perioden 19-20 og Amager fører således knebent 59-53 inden sidste periode.

I 4. periode har Hørsholm held med deres trepointsforsøg, men samtidig laver de mange fejl, hvilket bringer hjemmeholdet på straffelinjen hele 16 gange i perioden. Det er lige ved at lykkes for Hørsholm. Amalie Bonde får med Hørsholm’s femte tre’er i perioden reduceret Amager’s føring til 74-72 med godt 2 minutter tilbage. Maria Dinesen bliver efterfølgende fejlet og udnytter sikkert sine 2 straffekast til 76-72. Hørsholm’s Sara Pedersen får kæmpet sig til en scoring og få reducerer til 76-74. Igen fejler Hørsholm og denne gang er det Catharina Palm der sætter sine 2 straffe til 78-74. Hørsholm er tvunget til at fejle i de sidste sekunder for at få stoppet tiden. Det udnytter Ida Klussmann og Catharina Palm til slutresultatet 82-74 til Amager. Amager vinder sidste periode 23-21.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 21, Julie Kongeskov 14, Keyona Bryant 12, Ida Klussmann 10, Maria Dinesen 10, Emilie Keller 8, Emilie Fogelstrøm 7

Hørsholm 79’ers: Ivana Jovanovic 16, Anemone Scheel 13, Emilie Schirmer 11, Caroline Gilling 11, Lini Piecknik 8, Amalie Bonde 8, Maja Gerlyng 4, Frederikke Mollerup 2, Sara Pedersen 2

Kampens spiller WOM: Catharina Palm, BK Amager

Referat skrevet af Theis Olsen

Sejr til Virum Vipers i 2. kamp i nedrykningsspillet.

02.03.2014

Kampen måtte dog i overtid, inden Virum kunne tage hjem med en sejr på 6 point i bagagen.

Første periode er meget lige, og de to hold følges pænt ad. For hjemmeholdet er Emily White igen stærk under kurven, men flere spillere viser initiativ. Bolden bliver spillet godt rundt, og flere kommer på scoringstavlen; men med Emily White på bænken er det svært for Horsens at holde Virums Ashley Boggs fra at score. Hun scorer hele 12 point i første periode, derimod har Horsens BC godt styr på Ivana Kostic i hele denne periode son ender 19-22.

I anden periode er Horsens BC langt mere aggressiv både i angreb og forsvar. Flere 3 points scoringer lykkes, mens Virum Vipers brænder på mange af deres skudforsøg og lay–ups. Horsens BC får fat i mange rebounds og spiller bolden hurtigt op ad banen. I denne periode opbygger hjemmeholdet et pænt forspring og vinder perioden ,ed 22-11 og fører ved pausen med 41-33.

Men efter pausen har Horsens BC det svært. Forsvaret er slet ikke på plads. Flere spillere misforstår hinanden eller systemet, og det giver Cecilie Homann Tang, Ivana Kostic og Cecilie Klussmann mulighed for helt frie 3 points scoringer. I angrebet brænder Horsens på flere og flere forsøg. Snart er stillingen 49 -49 og derefter 55-59. Begge hold kommer på linjen. Her har gæsterne en også bedre scoringsprocent som vinder perioden stort med 29-16 og nu fører Vipers med 4 point inden de sidste 10 minutter.

Begge hold kæmper og får hurtige scoringer. For hjemmeholdet rammer både Pernille Weiland, Rebecca Houmøller og Enna Pehadzic på deres 3 point skud, og Emily White er på plads under kurven; men det tager også kun et minut for Enna at få 3 fejl, så hun midt i perioden må ud med sin 5. fejl. Disse og andre fejl giver Virum Vipers mulighed for at komme på linjen. Ashley Boggs kommer også ud med sin 5. fejl, men nu er Ivana Kostic varm. Hjemmeholdet var tæt på at køre anden sejr i hus, men et par uheldige beslutninger gør det lettere for Virum Vipers.

Perioden ender 28-23 og slutter 85-85, så holdene må i omkamp.

I overtiden kører hjemmeholdet træt, og der bliver ikke taget de rigtige beslutninger. For hurtige afslutninger og brændte skud præger overtiden, og selvom Ivana Kostic kommer ud med sin 5. fejl, så formår Horsens BC ikke at udnytte det til en fordel. Imponerende er det derimod, at Emma Braunsteig Poulsen kommer ind fra bænken og tager over for Virum Vipers. Overtiden ender 8- 14 og Vipers vinder kampen med 91-98.

Topscorer for Virum Vipers: Ashley Boggs : 26 point

Topscorer for Horsens BC: Emily White: 28 point

 Stiliingen i serie på bedst af 5 kampe er nu 1-1 og kamp 3 spilles på lørdag i Virum.

Referat skrevet af Bente C. Sanchez

Ny hjemmebanesejr til Aabyhøj IF

02.03.2014

Lørdag tog de unge damer fra Åbyhøj imod de lidt ældre damer fra Stevnsgade BBK.

Det skete i holdets tredje kamp i mellemspillet. Åbyhøj har forud for Stevnsgadekampen besejret Falcon hjemme og tabt til Værløse ude.

Lørdagens kamp startede i højt tempo, og begge hold fik hurtigt point på tavlen. Således var stillingen efter første periode 24-19 i gæsternes favør.

Anden periode var noget mere nedtonet, og efter en højtscorende første periode, var facit på anden periode en kneben sejr til hjemmeholdet på beskedne 12-11.

Den tætte kamp fortsatte ind i tredje periode, hvor der blev kæmpet om position på hele banen. Især Maria Steen Jespersen så ud til at volde gæsterne besvær med højt tempo op ad banen, men også Amalie Carlsen gjorde god figur med gode drives mod kurven. Denne periode endte med endnu en 1-point ”sejr” til hjemmeholdet.

Fjerde periode blev således åbnet med en 3 points føring til gæsterne og kampen var helt åben. I kampens afgørende periode var det kollektivet der vandt. Åbyhøj fortsatte de hurtige udskiftninger, hvilket resulterede i konstant energi til at presse de bærende spillere fra Stevnsgade. En del turnovers til sidst resulterede i, at Åbyhøj kunne løbe sejren hjem.  

Der blev lagt en konsekvent linie af dommerne, med usædvanligt mange fejl i begge ender. Der blev dømt 50 fejl og skudt ikke mindre end 66 straffekast!

Fra Åbyhøj vandt kollektivet anført af Maria Steen Jespersen med 26 points og 9 rebounds. Fra Stevnsgade toppede tidligere Åbyhøj-spiller Ida Tryggedsson pointkampen med 18 points, men også Julie Forster spillede en virkelig god kamp med 14 points og 21 rebounds.  

79ers coach i karantæne

28.02.2014

Når Hørsholm 79ers lørdag eftermiddag spiller mod BK Amager bliver det uden holdets coach Nemanja Jovanovic.

Nemanja har nemlig karantæne efter at han i onsdagens Basketliga kamp mellem 79ers og SISU blev indberettet af dommerne efter kampens afslutning.

Indberetningen resulteret i karantæne til og med 4. marts fra alle hold.

Du kan læse mere om sagen på BL`s hjemmeside ved at klikke her. 

Kamp fra stregen i Værløse

28.02.2014

De gør hvad de kan, og de gør det godt. Ingen tvivl om det. Men Aabyhøj har det altså svært, når de er på besøg hos Værløse i Søndersøhallen. Aabyhøj er altid garant for højt tempo, stærkt pres og fysisk spil. Kort sagt et underholdende hold at være tilskuer til.

Sådan var det også i går mod Værløse, da jyderne var på besøg i Søndersøhallen. Men det var bare ikke helt nok i går. Værløse vandt med 80 – 73.

Vi kommer ikke uden om det. Basketball er et spil, hvor statistikken er en ubarmhjertig fortæller af, hvorfor det gik som det gik. Og i går var det ikke mindst 3 pointstatistikken, der sladrede om, hvorfor Værløse for anden gang i streg, kunne trække sig sejrrigt ud af et Aabyhøj-opgør. 13 fuldtræffere på 31 forsøg giver en procent på 41,9. Aabyhøj havde 1 fuldtræffer ud af 17 forsøg. 5,9 procent. Nå ja, og så havde Værløse altså Hanna Sheikh. 89 procent. Det var Hanna Sheiks procent på trepoints skud i går. Og det var ikke sådan nogle pjattede 89 procent. Næ, det var otte fuldtræffere på ni forsøg. Og så også lige to straffe. Så ender man altså på 26 point og som sit holds topscorer. Ikke dårligt.

Værløse førte kampen igennem. Men der er ingen tvivl om, at var Aabyhøj, der havde momentum og var i stand til at skabe spænding til sidst. Efter at have fået lov til at mærke, hvordan det er at gå til pause med en 14 points føring, 46-32, ja på et tidspunkt var afstanden 23 point, begyndte Værløse at ryste på hænderne i fjerde quarter.  Aabyhøjs pres og høje tempo gav bonus. I hvert fald i den forstand, at afstanden mellem holdende på et tidspunkt var nede på nervøse 3 point.  Men helt i mål nåede Aabyhøj aldrig.

Det var hele vejen igennem en underholdende kamp, der fuldt ud afspejlede vigtigheden af de to point, der var på spil. Begge hold havde startet mellemspillet om de to kvartfinalepladser med nederlag, så meget var på spil. Aabyhøj havde fået Britt Harris med igen siden sidst de to hold mødtes. Og det kunne mærkes. Den stærke amerikanske center fik i den grad sat sit præg på kampen med 23 point og 9 rebounds. Det var dog ikke nok til at gøre hende til sit holds topscorer. Den titel løb Maria Steen Jespersen med. 29 point blev det til, hvilket var nok til at gøre Maria til kampens topscorer.

Blandt Værløses spillere kommer vi ikke uden om at fremhæve de to udlændinge, amerikanske Devon Quattrochi og canadiske Janet Hatfield. Devon er et energibundt, der aldrig lader sin modstander få fred. 17 point, 7 assist og 6 rebounds var afkastet i går. Janet Hatfield der spillede direkte overfor Britt Harris, levede med 15 point, heraf en tre’er, 7 rebounds og en enkelt assist op til sit ansvar som en af sit holds erfarne og bærende kræfter.

Samtlige spillere på begge hold fik spilletid i går.

Værløse vandt med 78 – 68. Topscorer for Værløse blev Hanna Sheikh med 26 point fulgt af Devon Quattrochi med 17 og Janet Hatfield med 15 point.

For Åbyhøj blev det Marie Steen Jespersen med 29 point fulgt af Britt Harris med 23 point.

Referat skrevet af Tom Espensen  

Stevnsgade vinder lokalopgøret på Frederiksberg

28.02.2014

Stevnsgade holder stand mod Falcon, efter godt comeback af hjemmeholdet.

Ligesom de foregående kampe mellem de to hold, starter Stevnsgade som lyn og torden, og bringer sig i løbet af de første fire minutter på 2-12. Scoren bliver 6-20 før Falcon melder sig ind i kampen, hvorefter der bliver pyntet lidt på perioden, som ender 13-20 i Stevnsgades favør.

I 2. periode er de to hold mere jævnbyrdige, flere Falconspillere byder ind offensivt, og Marie Gadeberg  gør det godt i forsvaret på Julie Forster.

Tilgengæld får Falcon slet ikke fat i Ida TP, som laver 10 point i perioden. Holdene går til halvleg ved stillingen 32-39, og kampen er fortsat helt åben.

3. periode starter meget ligesom den første - et fokuseret Stevnsgadehold og et Falconhold der halter lidt efter. Efter 4 minutter er scoren af den grund 34-51, og hjemmeholdet må igen spille catch-up. Det er tilgengæld noget holdet efterhånden er gode til, og anført af Josefine Vincents og Simona Bartkova, æder man sig langsomt ind på Stevnsgade igen, og da Freja Christensen sætter en 3'er på buzzeren, får hjemmeholdet  momentum frem mod de sidste 10. minutter.

Det momentum levede Falcon videre på i starten af 4. periode. Med solidt forsvarsspil, og bredde i angrebet får hjemmeholdet kæmpet sig på 65-68 med ca. 3 minutter tilbage af kampen. Tættere kommer værterne desværre aldrig, det er især takket være en stærkt spillende Sarah Eichler, og rebound-maskinen, Julie Forster.

De sidste minutter kontrollerer Stevnsgade, og kampen ender 70-82.

Topscorer Falcon: Sofie V. Nielsen 17 point, Simona Bartkova og Elisabeth Brynaa Hansen hver 12 point, Freja Christensen 10 point

Topscorer Stevnsgade: Sarah Eichler 28 point, Julie Forster 18 point og 25 rebounds, Ida TP 18 point og Iben Soltau 12 point.

Jævn 1. halvleg i Kildeskovshallen

26.02.2014

Kampen var lige i de 2 første perioden men derefter trak SISU fra og kunne vinde forholdsvis stort over Hørsholm 79ers.

Speakeren i Kildeskovshallen kaldte kampen mellem Hørsholm og Sisu et bundopgør, da begge hold havde jo tabt deres første kamp i slutspilspuljen og lå faktisk i bunden.

Begge hold jagtede deres første sejr og det ver nemt at se; intensiteten var rigtig høj i kampens start. Begge hold kørte tempoet op og der blev løbet fastbreaks hele tiden. Gæsterne fik bedre styr på tempoet. De brød Sisus presforsvar uden problemer og kom til mange nemme scoringer under kurven. Hjemmeholdet havde ikke helt så godt styr på deres angrebsspil og lavede mange turnovers i starten. Efter første periode førte Hørsholm, 22-18. 

Kampen bølgede frem og tilbage i anden periode, mere af det samme, hvor Sisu ikke fik stoppet Hørsholms tempo. Men hjemmeholdet formåede at score de sidste 4 points i perioden og gik til pausen med en lille 4 points føring, 40-36.

Kampen var underholdende og i højt tempo. I anden halvleg ændrede Sisu på deres forsvar, stoppede med fuldbane presset og prøvede at tage tempoet ud af kampen. Det lykkedes, fordi at Hørsholm havde svært ved at finde huller i Sisus halvbaneforsvar.

Stille og roligt tog hjemmeholdet kontrolle over kampen og byggede op føringen. Sisu førte med 9 points efter trejde periode, 60-51, og endte kampen med et 19-4 run og vandt dermed kampen med 25 points forskel, 86-61.

Slutresultatet giver ikke det rigtige billede af kampen, der var jævn og spændende langt ind i anden halvleg. 

Hørsholm spillede med masser af energi i starten, men det var som om, at de gav op, da Sisu tog føringen i anden halvleg. Anemone Scheel var stærk i første halvleg, hun scorede 13 points i kampen, deraf 12 i første halvleg. Hele 9 spillere scorede Hørsholm 61 points, ud over Anemone scorede Emelie Schirmer og Amalie Bonde 8 points hver, Ivana Jovanovic 7 (og tog 10 rebounds), Anne Kristensen 5, Frederikke Møllerup og Maja Gerlyng 4 hver og Line Piechnik 2. 


Sisu's angreb var godt i denne kamp, de ramte 56% af deres 2pt skud og 47% af 3'er skudene. Kiki Lund var topscorer med 25 points, deraf 5 3'ere på 7 forsøg. Heidi Anton spillede en meget solid kamp, 21 points og 10 rebounds. Camilla Blands scorede 7 points, men havde hele 11 steals. Katrine Dyszkant scorede 12, Tea Jørgensen 11 (og 8 assists), Nathalie Reshard 6 og Julie Ilsby 4. 

Hrannar Holm, Sisu's træner havde følgende kommentarer: "Det var godt, at vi kunne få lidt flow in vores angreb, vi har ikke bevæget os særlig godt på det sidste, men nu så det bedre ud. Hørsholm spillede rigtig godt i starten og de var vel forberedt på fores pres. Men heldigvis fik vi lukket hullerne i anden halvleg. Nu gælder det at få revanche mod Lemvig på søndag."

Solid hjemmesejr til BK Amager over Lemvig Basket

26.02.2014

Efter at have været under pres i kampens indledning styrede hjemmeholdet begivenhederne fra midten af 2. periode.

Lemvig Basket formåede aldrig for alvor at true hjemmeholdet, og Amager vandt en solid sejr på 84-68 efter godt spil i begge ender af banen.

Hjemmeholdet starter godt med to gode angreb i kampens 1. minut og bringer sig foran 4-2, men Lemvig viser, at de vil være med, og med 6 point i træk til Lemvig er stillingen 4-8 efter små 4. minutter. Lemvig har et lille overtag og holder sig foran perioden igennem. Med godt et minut tilbage af perioden er stillingen 14-16 til Lemvig, og Lemvig lukker perioden med 2 point af Ivana Udovalieva efterfulgt af en tre’er fra Helle Kristiansen til stillingen 14-21.

Amager får med et 10-2 run til stillingen 24-23 inden for de første to minutter af 2. periode hurtigt bragt sig tilbage i kampen. Holdene følges ad og godt midtvejs i perioden er stillingen 32-31 til hjemmeholdet. Amager vinder den restende del af perioden med 9-2 og kan gå til pause foran 41-33. Amager vinder perioden 27-12.

Det vides ikke hvad hjemmeholdet har talt om i pausen, men det er helt tydeligt, at de ikke har tænkt sig at lukke Lemvig ind i kampen igen. Hjemmeholdet fortsætter det solide spil i 3. periode godt anført af Keyona Bryant og Catharina Palm med 6 point hver i denne periode, og der bliver lukket af i forsvaret. Amager vinder perioden med 17-14 og fører dermed 58-47 inden sidste periode.

I løbet af de første 3 minutter af 4. periode får Amager med et 11-2 bragt sig foran med 20 point 69-49, og hjemmeholdet lukker dermed reelt kampen. Lemvig formår ikke at slå tilbage, og Amager kan uden problemer køre en solid sejr på 84-68 (14-21, 27-12, 17-14, 26-21) i hus for øjnene af 203 tilskuere. Amager vinder sidste periode med 26-21.

Hjemmeholdet leverede en solid holdindsats med Keyona Bryant som den mest iøjnefaldende, mens Raven Berry og Ivana Udovalieva gik forrest for gæsterne.

Topcorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Keyona Bryant 28, Catharina Palm 18, Maria Dinesen og Emilie Fogelstrøm begge 11

Lemvig Basket: Raven Berry 29, Ivana Udovalieva 16, Emily Hatch 8

Kampens spiller WOM: 2 spillere var helt lige – Keyona Bryant, BK Amager 28 point (11/18 to’ere og 6/6 straffe), 8 rebounds, 1 assist, 2 turnovers, 1 block og Raven Berry, Lemvig Basket 29 point (12/19 to’ere og 5/7 straffe, 12 rebounds, 1 assist, 6 turnovers, 1 block.

Referat skrevet af Theis Olsen, BK Amager

Første hjemmekamp til Virum Vipers mod Horsens i nedrykningsspillet

24.02.2014

Dette var første kamp i bedste af 5 kampe mod Horsens.

Dette endte med at blive en af de kampe hvor intet ville lykkes for Vipers damerne, så der er massere af plads til forbedring næste lørdag i Horsens, efter nederlag i denne første kamp. 

Det tegnede ellers til at blive en spændende kamp, hvor Horsens kun er oppe med 1 point efter første periode, men Horsens trækker fra i anden periode og dette er Vipers damerne ikke istand til at ændre på.

Horsens BC kan rejse hjem til Jylland med en sejr på 50-78 (19-20, 13-21, 14-19, 14-18).

Endvidere skal det nævnes at Horsens er blev forstærket af deres egen virkelig dygtige unge spiller Enna Pehadzic, der nu er hjemvendt til holdet efter at have spillet i Italien. 

Det er dog en trøst for Vipers damerne at kampen primært tabes på manglende evne til at få bolden gennem nettet, altså en lav scoringsprocent!

Vipers profilerne denne dag: Cecilie Homann med 18 point og 7 rebounds samt Ivana Kostic med 12 point og 11 rebounds.

Horsens profilerne denne dag: Emily White med 29 point og 11 rebounds samt Enna Pehadzic med 17 point og 10 rebounds

Første sejr i mellemspillet til Aabyhøj IF

24.02.2014

Damerne fra Åbyhøj sikrede sig i dag mellemspillets to første point i åbningskampen mod Falcon.

I første halvleg af kampen fulgtes de to hold ad pointmæssigt. Især Simona Bartkova voldte hjemmeholdet store problemer, med alsidigt angrebsspil og flotte scoringer.

I den anden ende var især Amalie Carlsen en vigtig brik med to flotte 3ere på vigtige tidspunkter. Ved halvleg var stillingen 32-27 til hjemmeholdet og spændingen var intakt.

Det ændrede sig dog i tredje periode, hvor hjemmeholdet kom ud som lyn og torden. Aggressivt forsvarsspil og hurtigt angrebsspil udbyggede hurtigt føringen, og Falcon måtte se alvoren i øjnene efter en periodesejr på intet mindre end 28-13 til Aabyhøj. Selvom Falcon kom efter det og endda vandt fjerde periode 18-13, var hjemmeholdets forspring for stort, og kampen endte med en 15 points sejr til Aabyhøj.

Slutresultatet bliver på 73-58 (13-17, 19-10, 28-13, 13-18) til hjemmeholder der derved får en god start på mellemspillet.

Begge hold havde 4 spillere på tavlen med tocifrede pointtal, og Maria Jespersen trumfede med 10 rebounds til en double-double; 12 points og 10 rebounds. Topscorer for hjemmeholdet blev dog Britt Harris med 13 point, men også Julie gjorde god figur med 11 points, 7 rebounds og 6 assists på bare 21 minutter.

Fra udeholdet scorede Simona Bartkova flest med 14 points i kampen.