Nyheder

79ers får ny coach

30.04.2013

Basketballklubben Hørsholm 79ers har ansat den internationalt erfarne Nemanja Jovanovic som head coach for klubbens mangedobbelte danske mestre i damebasketball (7 x DM).

Nemanja Jovanovic, der kommer fra Serbien, har en af de højst rangerede serbiske træneruddannelser, og har endvidere været professional træner i både Serbien og Spanien. Gennem de sidste mange år har Nemanja blandt andet været coach hos Røde Stjerne fra Beograd/Serbien, været head coach for Hørsholm 79ers herreligahold i sæsonen 2008-9, og været træner i Spanien 2009-2012, hvor han ligeledes var talenttræner for både drenge og piger. Sidste sæson var han sammen med Bogdan Karaicic co-head coach for Hørsholm 79ers herrehold, som spillede sig frem til pokalfinalen.

Nemanja Jovanovic skal fremover være head coach for Hørsholm 79ers dameligahold, samt stå i spidsen for klubbens unge talenter på 1. div. holdet og U18 holdet. ”Med ansættelsen af Nemanja som cheftræner for klubbens bedste damehold så sikrer vi os, at der bliver en rød tråd på damesiden - fra klubbens ungdomsafdeling op til klubbens ligahold”, udtaler Henrik Norre, medlem af Hørsholm 79ers bestyrelse. Klubbens unge pigespillere har leveret rigtigt flotte resultater gennem de seneste sæsoner, så fundamentet for at komme helt til tops igen er på plads. ”Vi vil være blandt de bedste i landet, både når det gælder talentudvikling og resultater, og vi har stor tiltro til, at Nemanja er den rette mand til jobbet”, siger Henrik Norre.

Nemanja Jovanovic udtaler: ”I’m looking forward to my new role in Hørsholm 79ers and Hørsholm Basketball Klub. The women’s program in this club has a great history and a good foundation for the future. I will put new energy into it and I hope the young players will use this chance to build their future development. We will bring Hørsholm 79ers on the place where the club belongs – the top of the league.”

Nemanja skal desuden være ansvarlig for morgentræningerne på Rungsted Gymnasium, hvor Team Danmark eleverne får individuel træning på internationalt niveau. Han skal ligeledes deltage i videreuddannelsen af klubbens ungdomstrænere.

Aftalen med Hørsholm 79ers løber i 2 sæsoner.

Maria Steen Jespersen valgt til årets talent

29.04.2013

I forbindelse med fredagens DM-finale for U21 Damer blev Maria Steen Jespersen, Aabyhøj IF valgt til årets talent i Dameligaen 2012/13.

Årets talent (spillere der er 20 år - årgang 1993 - eller yngre og har spillet minimum 7 kampe) vælges af alle spillerne fra klubberne i DL, som hver især stemmer.

Maria Steen Jespersen har i denne sæson spillet 21 kampe, og snitter 14,2 point pr. kampe. Det er endvidere blevet til 8,1 rebounds og 3,0 assist pr. kamp.

Nr. 2 i afstemningen blev Elisabeth Brynaa, Falcon og 3. pladsen gik til Sofie Tryggedsson Preetzmann, Aabyhøj IF. 

Årets hold i DL

17.04.2013

SISU tog guldet, sølv til Falcon og bronze til Lemvig Basket og nu har trænerne for de 8 hold i DL, udtaget årets hold.

De 5 spillere der alle tidligere har været på rundens hold i løbet af sæsonen, har alle været en vigtig faktor for klubholdet og har været stærkt medvirkende til at sæsonen 2012/13 har været den succes det blev for damebasket.

De 5 spillere der er udtaget til ÅRETS HOLD 2012/13 er:

  •  Ivana Udovalieva, Lemvig Basket (27 kampe og snitter 13,6 point, 3,0 rebounds og 4,8 assists)
     
  • Catharina Palm Jensen, BK Amager (23 kampe og snitter 17,1 point, 7,5 rebounds og 2,5 assists)

  • Camilla Blands, SISU (28 kampe og snitter 8,8 point, 4,9 rebounds og 3,9 assists)

  • Emily Hatch, Lemvig Basket (27 kampe og snitter 18,3 point, 12,4 rebounds og 2,2 assists)

  • Trenice Jessica Fuller, Falcon (27 kampe og snitter 18,3 point, 13,0 rebounds og 2,7 assists)

    De 5 spillere på årets hold vil få en lille erkendelig fra DL ved førstkommende lejlighed. 

Årets basketball foto

15.04.2013

I et samarbejde imellem DBJO, DBBF og JP-Tryk Horsens præsenteres konkurrencen:

Årets basketball foto 2012/13

Indsend dit bud på året bedste basketball billede og vind et sæsonkort til alle kampe i næste sæson (Basket- og Dameligaen), samt merchandise fra JP-Tryk i Horsens.

Vinderen vil blive udvalgt af et panel bestående af redaktører fra DBJO samt repræsentater fra JP- Tryk og DBBF.

Vinderen vil få besked umiddelbart efter udvælgelsen og vinderbilledet vil blive bragt i første nummer af magasinet dansk basketinfo, i næste sæson!

Ved deltagelse i konkurrencen skal der i indsendte mail angives, FULDE NAVN og ADRESSE samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget!

Billedet skal indsendes til: redaktionen@basketinfo.dk senest d. 1 juni 2013 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dit billede!

DBJO, JP- Tryk og DBBF

Flere fotos fra Kildeskovshallen efter den 3. DM-finale

10.04.2013

SISU´s faste fotograf James Hjertholm har taget disse fotos efter at SISU i aftes vandt sit 19. DM-guld.

Johan Enbom er årets coach i DL

10.04.2013

I forbindelse med kamp 3 i årets DM finale serie, som SISU vandt og dermed blev Danmarks mestre, blev årets træner i DL kåret.

Det blev Johan Enbom, som løb med denne ære efter at have coachet et ungt Hørsholm 79ers hold uden udlændinge til en 4. plads i sæsonen, men måtte desværre se sig slået i kvartfinalen af Værløse. Det er Johans trænerkollegaer i DL som har stemt og her fik Johan klart flest stemmer for endnu en god sæson i spidsen for Hørsholm 79ers damehold.

Som det ser ud nu så er Johan desværre ikke at finde som træner i DL til næste sæson. DL ønsker Johan al mulig held og lykke med hans videre færd efter 4 gode sæsoner i DK.

Foto taget af James Hjertholm 

Brian Damgaard er årets dommer i DL

10.04.2013

I forbindelse med kamp 3 i årets DM finale serie, som SISU vandt og dermed blev Danmarks mestre, blev årets dommer i DL kåret.

Det blev Brian Damgaard, som løb med æren efter at have fået klart flest stemmer i afstemningen.

Det er både spillere og trænere der stemmer på årets dommer og her var der stor enighed om hvem der skulle have denne titel i år, da Brian Damgaard fik de fleste stemmer. Nr. 2 i afstemningen blev Thomas Frydendal og nr. 3 blev Mads Vestergaard Bonde.

Foto taget af James Hjertholm 

SISU sluttet en perfekt sæson med DM-guld

10.04.2013

Efter sejre i de to første DM-finaler på henholdsvis 25 og 23 point var der ikke mange, der troede på, at Falcon kunne slå Danmarksmestrene fra SISU i den tredje kamp, der blev spillet i Kildeskovshallen i tirsdag aften. Men denne gang stillede Jess Fuller op, og det gav falkene håb, da hun havde været fraværende i de to første finaler på grund af en skade. 

Falcon lagde også godt ud, og Jess Fuller scorede 10 point i første halvleg. Begge hold spillede god basketball i starten af opgøret, og efter første periode førte hjemmeholdet 21–18 i en lige og velspillet kamp. SISU, anført af energiske Ida Tryggedsson, kom bedst ud af blokkene i anden periode, men Josefine Sørensen og Jess Fuller holdt Falcon inde i kampen, og med 4 minutter igen i første halvleg var kampen stadig nogenlunde lige, 27–25 til SISU. Marie Malone lavede to fejl i slutningen af første periode og sad derfor på bænken resten af halvlegen, men mestrene sluttede første halvleg med et 10–4 run, bl.a. med trepointsscoringer fra Tea Jørgensen og Iben Soltau. Halvlegsstillingen var dermed 37–29.

Hele denne sæson har SISU formået at lægge stærkt ud efter halvlegspausen, og denne kamp var ingen undtagelse. Fuldbanepres og god boldbevægelse førte til hurtige scoringer af Marie Malone og Ida Tryggedsson og føringen nåede op på 10 point, 43–33. Derefter satte Kiki Lund sin første 3’er til 46–33. På det tidspunkt var der stadig 16 minutter tilbage af kampen, men begge hold og de fleste af de knap 500 tilskuere følte tydeligvis, at kampen reelt allerede var afgjort.

SISU havde startet anden halvleg med et flot run, og Falcons trænere tog derfor en time-out. Det hjalp dog ikke meget, og de sidste 15 minutter var der kun ét hold på banen. De regerende og nu tredobbelte Danmarksmestre kørte en sikker sejr på 26 point hjem og sluttede dermed en utrolig sæson, hvor de vandt samtlige kampe i grundspillet, pokalturneringen og slutspillet; ”33–0” stod der på deres guld t-shirts efter kampen.

Stemningen var også fantastisk, da anfører Camilla Blands fik ligaens nye vandrepokal overrakt af Gentoftes borgmester, Hans Toft, og blev hyldet af en fyldt Kildeskovshal.

Falcon vandt sølv, og de kan være meget tilfredse med deres sæson. De besejrede Lemvig med god basketball i semifinalerne, men SISU var en lidt for stor mundfuld i finalerne. De startede alle finalekampene godt og spillede ofte lige op med SISU i størstedelen af første halvleg, men det så ikke ud til, at de havde nok energi til at kunne udfordre mestrene over alle 40 minutter. Elisabeth Brynaa (11 point og 8 rebounds) og Jess Fuller (10 point og 8 rebounds) var holdets bedste spillere i sæsonens sidste kamp.

For SISUs vedkommende spillede hele holdet en god kamp, både i forsvar og angreb. De tre guards, Ida Tryggedsson, Kiki Lund og Camilla Blands, spillede alle særdeles godt. Ida scorede 21 point og Kiki 14, mens Camilla tog 12 rebounds og havde styr på angrebet med 8 assists. Marie Malone scorede 10 point og tog 7 rebounds.

Den overbevisende sejr er en passende afslutning på en fantastisk 33–0 sæson, hvor mestrene i gennemsnit vandt alle syv slutspilskampe med over 30 points forskel. SISU har ganske enkelt været i en klasse for sig og spillet den perfekte sæson.

Fotos fra Kildeskovshallen er taget af Robert Dines Rasch 

SISU tager guldet

10.04.2013

Med en sejr på 69-43 over Falcon i kamp 3 lukker SISU serien og sikrer sig DM-guldet for 3. år i træk og 19. gang i alt.

Et stort tillykke skal lyde til SISU og deres modstander Falcon for en flot finaleserie.

Referat + fotos fra kampen følger. 

Emily Hatch årets spiller i DL

08.04.2013

I forbindelse med årets bronzekamp i DL, som Lemvig Basket vandt over Værløse BBK, blev årets spiller i DL kåret.

Og for 2. gang i træk blev det Emily Hatch fra Lemvig Basket. Emily har igen haft en meget flot sæson i Lemvig-trøjen hvor det i 27 kampe er blevet til samlet 938:59 minutter på banen.

Emily snitter 18,3 point, 12,4 rebounds og 2,2 assists pr. kamp og har scoret 495 point i løbet af sæsonen.

Det er spillerne fra de øvrige hold i DL der har stemt om årets spiller og Emily fik klart flest stemmer. Nr. 2 i afstemningen blev Maria Malone, SISU foran Alexandra Chili, fra Værløse BBK.

Foto taget af Simon Ravn, DBJO