Nyheder

Til lykke til Virum Vipers

18.03.2014

Virum vandt deres tredje kamp i nedrykningsspillet. 

Publikum var mødt talstærkt op, og man støttede hjemmeholdet i denne meget jævnbyrdige, spændende og intense kamp. Hjemmeholdet spillede en af deres bedste kampe; men heldet var ikke med dem. Kampen måtte i overtid, som også var lige til de sidste sekunder, hvor Ivana  Kostic for Virum Vipers scorede på en flot buzzer beater til stillingen 84-87.

Horsens BC startede kampen med vilje og gejst. Enna Pedhazic var hurtigt på scoringstavlen. Det var i det hele taget tydeligt, at Horsens BC ville gør alt for at vinde. Katrine Dirks er stærk i forsvaret. Virum Vipers måtte hurtigt tage en time out. 1. periode ender 22- 11 til Horsens BC.

I anden periode får Virum Vipers ved bla. Ivana Kostic og Louise Bolvig Hansen halet ind på Horsens BC, der slet ikke rigtigt kommer i gang i denne periode. Efter 4 minutter er stillingen således 27- 25. Men så får såvel Rebecca Houmøller som Kendahl Kelly sat et par vigtige 3’ere for hjemmeholdet som kan gå til pausen med en føring på 38-35.

Virum Vipers kommer også bedst fra start i 3. periode, og selvom Enna Pedhazic scorer vigtige point, og Sarah Bersang nærmest svævende finder vejen til kurven, så brænder Horsens BC også rigtig meget i denne periode og scorer kun 14 point, perioden bære præg af mange turnovers og fejlproblemer i forsvaret, så Virum kommer tilsyneladende let til deres point. Vipers er nu foran med 4 point inden de sidste 10 minutter.

I fjerde periode kommer Rebecca Houmøller og Sarah Bersang for alvor i gang og kampen er meget lige og virkelig intens. Pernille Weiland sætter en meget vigtig 3’ er for hjemmeholdet. Men igen er der brændte skud og fejlproblemer, og desværre bliver der også begået usportslige fejl på begge hold.

Med få sekunder tilbage og bolden ved sidelinjen kan Horsens BC vinde kampen; men bolden rammer ringen og triller rundt ; men vil ikke i kurven. Horsens spillere står under kurven og får rebounds, men igen bolden vil ikke i kurven og det hele skal afgøres i overtiden.

I overtiden scorer Ivana Kostic hurtigt 2 point, og derefter scorer Louise Bolvig Hansen for Virum Vipers. For hjemmeholdet er Rebeca Houmøller varm og samtidig cool og scorer hurtigt to 3’ere og har 8 point på de 5 minutter, mens Enna Pedhazic scorer på alle sine 4 straffekast. Med 7 sekunder igen har Virum bolden, og Ivana Kostic slukker med en imponerende buzzer beater håbet for Horsens BC.

Men et stort til lykke til Virum Vipers.

Topscorer for Virum Vipers: Ivana Kostic med 29 point

Topscorer for Horsens BC: Enna Pedhadzic med 28 point

Hvad der nu sker for Horens BC er uvist.  Men i hvert fald tak til trænere som spillere. Klubben, baglandet, trænere og ikke mindst holdet med de unge og talentfulde spillere ønskes al mulig held og lykke med basketball også i fremtiden.

Referent: Bente C. Sanchez

79ers skudt i sænk af Sisu

17.03.2014

På en forrygende tredje periode vandt Sisu med 62-79 over Hørsholm 79ers i Fire Arena. Især Sisu´s Kiki Lund var gloende varm. Hun scorede 32 point og sænkede hele syv trepointsskud på 11 forsøg. 

79ers startede ellers godt, og efter blot otte sekunder stjal Anne Deleuran en bold fra Sisu´s Kiki Lund. Det var dog gæsterne fra Sisu, der kom først på scoringstavlen efter to point af Tea Jørgensen. De to hold fulgtes ad til 6-7, men på bare to minutter bragte Gentoftepigerne sig foran med 6-14. De fastholdt afstanden til 79ers og førte med 10-18 efter første periode.

Sisu fastholdt føringen i den først halvdel af anden periode, men to point af Line Piechnik igangsatte et sandt Hørsholm comeback. På fire minutter lavede 79ers et run på 13-2, så de to hold var helt lige ét minut før pausen. Sisu´s Matilde Colding-Poulsen gav dog gæsterne en snæver halvlegsføring på 29-32, da hun sænkede en treer sekunder inden pausen.

Det var en flok tændte Sisu-spillere, der indtog Fire Arena efter pausen. På bare to minutter scorede de 15 point i træk, og 79ers kunne ikke finde et  modtræk. Gæsterne fortsatte scoringsmanien perioden ud anført af en brændvarm Kiki Lund, der scorede 21 point i denne fase heraf fire trepointsscoringer krydret med fire stjålne bolde.

Ved stillingen 42-69 blev spillet sat i gang til fjerde periode, og 79ers var som forvandlet. Stenstøtterne fra tredje periode var nu en flok tændte og løbeglade Hørsholmpiger, der ikke havde tænkt sig at lade gæsterne fortsætte scoringstogtet. 79ers vandt perioden med 20-10 og slap af sted med et hæderligt nederlag på 62-79 (10-18, 19-14, 13-37, 20-10).

Med nederlaget ender 79ers som nummer fire i slutspilsgruppe 1. Det betyder, at de i kvartfinalen møder Stevnsgade BBK, der vandt slutspilsgruppe 2. Sisu bliver nummer to i deres slutspilsgruppe og er således direkte videre til semifinalen.

For 79ers scorede Emilie Schirmer 11, Maja Gerlyng 10, Frederikke Mollerup 9, Sigrid Vange 6, Line Piechnik 5, Ivana Jovanovic 5,  Sara Pedersen 4, Marie Louise Blyme 2, Anne Deleuran 2 og Andreja Rankovic 1 point.

For Sisu scorede Kiki Lund 32, Tea Jørgensen 13, Katrine Dyszkant 13, Camilla Blands 9,  Matilde Colding-Poulsen 5, Heidi Anton 3, Julie Ilsby 2 og Nathalie Reshard 2 point.

Værløse BBK er klar til kvartfinalerne

17.03.2014

Værløses Elitedamer er klar til kvartfinalerne. Det er facit efter at Stevnsgade BBK måtte tage hjem fra Søndersøhallen til Nørrebro med et 75 – 69 nederlag i bagagen.

Da de to hold mødtes første gang i mellemspillet, var det et overlegent Stevnsgade-hold, der pressede Værløse ud af Nørrebrohallen med et 30 points nederlag. Denne gang var Værløse damerne klar fra start og opsatte på at vise, at første kamp ikke udtrykte det reelle styrkeforhold.

Men når det er sagt, så er det også tydeligt, at Stevnsgade råder over spillere, som kun få i dameligaen kan matche. Som fx Julie Forster, der topper dameligaens reboundliste, ligger nummer tre på topscorerlisten og bla som følge af det, holder dameligaens højeste effektivitets-snit. Julie spillede over 33 minutter i Søndersøhallen, og tog godt for sig af retterne. 18 point, 19 rebounds, 3 assist og 4 steals. Det kan modstanderholdet godt mærke. Det var derfor heller ikke ligefrem chokerende, at Stevnsgade lukkede 1. quarter med en 20 – 14 føring.

Spillere som Julie skal der et helt hold til at stoppe. Et kollektiv. Og det var netop hvad Værløse stillede op med i dag. Langsomt og sikkert fandt Værløse sine fødder og fandt frem til den slags kollektive styrke, hvor det er svært, måske uden mening, at fremhæve enkelte på bekostning af andre. Forsvaret var aggressivt og fysisk og Stevnsgades stjerner fik stadigt sværere ved at svare igen. Alle Værløse-spillere fik minutter på banen i dag, og alle gjorde, hvad de kunne og skulle. Ellers slår man heller ikke et hold som Stevnsgade.

Værløse kollektivet gav pote og de to hold kunne gå til pause med en 2 points føring og stillingen 31-29.

Herefter førte Værløse det meste af kampen igennem. Men der er ingen tvivl om, at det til slut var Stevnsgade, der havde momentum og var i stand til at skabe spænding. Men altså ikke nok til at forhindre Værløse i at opnå den eftertragtede kvartfinaleplads.

Det var hele vejen igennem en underholdende kamp, der fuldt ud afspejlede vigtigheden af de to point, der var på spil. På trods af, at Værløse fandt vej til kvartfinalerne gennem et stærkt kollektiv, kommer vi ikke uden om at fremhæve dynamoen Devon Quattrochi og Hanna Sheikh. Devon er et energibundt, der aldrig lader sin modstander få fred. 14 point, 3 assist og 5 rebounds var afkastet i går. At Hanna Sheikh skal fremhæves skyldes ikke mindst 4 ud af 4 bag trepoints linjen. De tolv point lunede godt i en tæt kamp.

Næste stop for Værløse bliver når Lemvig Basket kommer på besøg på onsdag den 19. marts i Søndersøhallen, til den første af to kvartfinaleopgør. For Stevnsgade indledes kvartfinalerne dagen inden, når der tages imod Hørsholm 79ers.

Værløse vandt med 75 – 67. Topscorer for Værløse blev Safia Sheikh med 17 point fulgt af Devon Quattrochi med 14 point.

For Stevnsgade blev det Iben Soltau med 21 point, fulgt af Ida Tryggedsson og Julie Forster med hver 18 point.

Sådan spilles kvartfinalerne

16.03.2014

Med weekendes resultater i mellemspillet blev det klart at Stevnsgade BBK, Lemvig Basket, Hørsholm 79ers og Værløse BBK er de 4 holde der i kvartfinalerne ska kæmpe om 2 pladser i semifinalerne hvor BK Amager og SISU allerede er kvalificeret.

Kvartfinaleprogrammet der spilles i bedst á 2 kampe spilles således:

 

  • Stevnsgade BBK - Hørsholm 79ers 18-03-14 kl. 20:45 i Nørrebrohallen
  • Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK 22-03-14 kl. 13:00 i Fire Arena
  • Værløse BBK - Lemvig Basket 19-03-14 kl. 19:00 i Søndersøhallen
  • Lemvig Basket - Værløse BBK 22-03-14 kl. 14:00 i VestJysk Bank Arena

Vinderen af serien Stevnsgade BBK - Hørsholm 79ers skal i semifinalen op imod BK Amager, mens SISU får fornøjelsen af vinder af serien mellem Lemvig Basket og Værløse BBK.

Lemvig Basket tog endnu en hjemmesejr

16.03.2014

Den sidste kamp i Dameligaens mellemspil for Lemvig og BK Amager var uden betydning i det begge hold var sikre på at indtage placeringerne som nr. 3 og 1.

Det var måske også medvirkende til, at kampen aldrig blev nogen spillemæssig stor oplevelse, og først i kampens sidste minutter indfandt der sig lidt spænding.

BK Amager var kommet til Lemvig uden amerikanske Keyona Bryant, hvilket naturligvis var et tab for holdet, men samtidig en chance for resten af holdet til at bevise, de kunne uden hende. Men det tvang også top-holdet til at satse mere på skud fra distancen, hvilket 33 forsøg fra 3-pointlinjen giver et godt billede af, mens der blot blev taget 31 2-pointforsøg. Lemvig havde samtidig luret muligheden for at få et overtag i spillet under kurven, og det udnyttede hjemmeholdet flere gange, hvilket også var en af årsagerne til, at Lemvig kunne hente den tredje hjemmesejr i mellemspillet – og den anden hjemmesejr i sæsonen mod BK Amager.

I store dele af kampen havde begge hold problemer med at få spillet til at fungere, og det var også tilfældet i kampens start, hvor det alligevel var Lemvig, som fik en tidlig føring på 8-5. Manglen på koncentration gør at ingen af holdene får et overtag, og det meste af perioden er meget lige, men en smal føring til Lemvig. Allerede på dette tidspunkt af kampen er det tydeligt, at BK Amager tager sine skud fra distancen, mens Lemvig vil tæt på kurven. Men eftersom ingen af holdene for alvor får initiativet, så kan første periode slutte meget tæt 18-16.

Spillet er fortsat rodet i starten af anden periode, og det betyder, at der ingen scoringer er kommet på tavelen efter fire minutter af perioden. To 3ere af Ivana Udovalieva sætter Lemvig i gang, og føringen på 24-18 bliver startskuddet til nogle gode minutter for hjemmeholdet. Der skal gå mere end syv minutter af perioden, inden BK Amager får de første point i perioden, men da proppen først er kommet af, så går det stærkt for gæsterne, der laver et run på 0-11 og skærer afstanden ned til 29-27. Lemvig få bremset BK Amager igen, og når at udbygge føringen en smule igen til en føring på 33-27 ved halvleg.

Fra starten af tredje periode øger Lemvig afstanden, og da føringen kommer på 40-29 begynder det at ligne et afgørende forspring. Emilie Fogelstrøm holder dog liv i BK Amager med gode scoringer. Alligevel udbygger Lemvig føringen til 50-36, og hjemmeholdet ser ud til at have styr på kampen. Men så smides der igen nogle bolde væk, og BK Amager er hurtig til at udnytte mulighederne, så spillet igen bliver mere jævnbyrdigt. En scoring af Nini Skjulhaug på buzzeren betyder, at Lemvig slutter perioden med mest energi og en føring på 56-43.

Med en føring på 56-43 og et Amagerhold, som ikke ser ud til at tro så meget på en sejr, virker kampen til at være afgjort, men BK Amager får hurtigt vist, at de bestemt ikke har givet op endnu. Fra starten af perioden begynder de at æde sig ind på værterne. Flere gange rammes forsøgene på 3ere, og da Lemvig samtidig har svært ved at få angrebsspillet til at glide bliver kampen mere og mere åben. Fra stillingen 58-48 går BK Amager til 62-58 og 62-60. Dermed er en kamp, som så lukket ud, pludselig helt åben igen. Men Lemvig får til sidst bremset BK Amager, og da der ikke er flere skarpe skud hos gæsterne, kan Lemvig til slut trække fra igen og vinde 72-62.

BK Amager er nu klar til semifinalerne mod enten Hørsholm 79ers eller Stevnsgade BBK, mens Lemvig skal gennem kvartfinalerne mod enten Åbyhøj IF eller Værløse BBK.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 23p (7as), Raven Berry 16p, Emily Hatch 10p (18 reb), Okako Adika 8p, Helle Kristiansen 7p, Tina Nesse 4p, Nini Skjulhaug 2p og Grace Gardner 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrøm 18p, Catharina Palm Jensen 16p, Ida Klussmann 14å, Julie Kongeskov 7p, Emilie Keller 3p, Rikke Andersen 2p og Maria Dinesen 2p

Hvordan ender mellemspillet?

14.03.2014

I weekenden spilles 6. og sidste runde i mellemspillet og herefter kan kvartfinalerne begynde.

I skrivende stund er 5 ud af 8 pladser afgjort, men hvad betyder at én enkelt plads i kvartfinalerne er ledigt. Der bliver derfor masser af spænding og måske drama på lørdag i Büllen på Frederiksberg og på søndag i Søndersøhallen i Værløse.

Kvalgruppe 1
Uafhængig af resultaterne i kampene Lemvig Basket - BK Amager og Hørsholm 79ers - SISU er stillingen allerede klar.

BK Amager bliver nr. 1
Sisu bliver nr. 2
Lemvig Basket bliver nr. 3
Hørsholm 79ers bliver nr. 4

Kvalgruppe 2
Stevnsgade BBK bliver nr. 1
Falcon, Aabyhøj IF og Værløse BBK kan alle komme på plads nr. 2, men Falcon er det eneste hold, det kan afgøre det ved egen kraft, mens både Aabyhøj IF og Værløse BBK har brug for hjælp udefra.

Falcon kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Aabyhøj IF

Aabyhøj IF kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Falcon og Stevnsgade BBK vinder over Værløse BBK

Værløse BBK kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Stevnsgade BBK og Aabyhøj IF vinder over Falcon

Kvartfinaler (hjemme og ude):
Lemvig Basket - Falcon/Værløse BBK/Aabyhøj IF
Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK

Kvartfinalerne spilles i bedst af 2 kampe i løbet af næste uge og holdene fra mellemspil gruppe 2 har hjemmebane i kamp 1.

Semifinaler (bedst á tre):
BK Amager - vinderen af Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK
SISU - vinderen af Lemvig Basket - Falcon/Værløse BBK/Aabyhøj IF

Kampprogrammet for de enkelte kampe vil kunne ses her på siden, så snart de foreligger.

Lemvig satte sig på 3. pladsen i gruppe 1

13.03.2014

Med en sejr på 70-61 over Hørsholm 79ers satte Lemvig Basket sig på 3. pladsen i gruppe 1 af Dameligaens mellemspil.

Sejren på 9 point var stor nok til at gøre Lemvig bedre end Hørsholm i det indbyrdes regnskab, da Hørsholm blot vandt med 5 point i holdenes første opgør.

Begge hold mangler ganske vist stadig at spille en kamp, men der kan ikke længere ændres på rækkefølgen mellem holdene.
 Onsdagens kamp bar præg af, at holdene har et tæt program, og at kampene efterhånden begynder at få stor betydning, og de mange tilskuere blev da også vidner til en rodet start på kampen, hvor mange bolde blev smidt væk, og mange afslutninger misbrugt. Holdenes vanskeligheder med at score var tydelige med stillingen 6-2 efter fem minutters spil, men så fik Lemvig lidt bedre træfsikkerhed og kunne rykke fra til en føring på 11-6.

Desværre for hjemmeholdet blev der stadig smidt for mange bolde væk, og det udnyttede gæsterne til at reducere afstanden til 11-10, og derfra satte Hørsholm sig på resten af perioden, som meget sigende blev afsluttet med scoring på buzzeren til 13-20.
 

Hele 11 turn-overs blev Lemvig noteret for i kampens første periode, og desværre fortsatte tendensen i starten af anden periode, som dog pointmæssig var jævnbyrdig. Det er Hørsholm som fastholder initiativet i spillet, og det stresser hjemmeholdet i angrebet. Det lykkes Lemvig at få lukket bedre af i forsvaret, og det betyder, at afstanden mellem holdene langsomt svinder ind. Raven Berry er dygtig til at udnytte sin fysik, og det giver problemer for Hørsholm, men succes for Lemvig, der spillemæssigt kommer bedre og bedre med. Med to minutter igen af perioden er Hørsholms føring kommet ned på 2 point, 27-29. Begge hold får scoret en enkelt gang mere, og Hørsholm kan gå til halvleg med en smal føring på 29-31, og Lemvig med en fornemmelse af, at man stadig er inde i kampen trods spillemæssige problemer. 

Spillet er igen jævnbyrdigt fra starten af tredje periode, men det lykkes Lemvig at generobre føringen ved 36-35. Desværre for hjemmeholdet misbruger der efterfølgende et par muligheder, og det er Hørsholm hurtige til at udnytte og sørge for ny luft med en føring på 36-40. Helle Kristiansen giver nyt håb for værterne med 3 point, og kort tid efter er det Ivana Udovalieva som er træfsikker med 3 point, og så er det pludselig Lemvig, som har fået luft med en føring på 46-40. Men Hørsholm giver ikke op, og kæmper sig tilbage igen med høj effektivitet i angrebet. De kommer dog ikke tættere på end 48-47, og da Tina Nesse rammer en 3er på buzzeren, er det Lemvig som kan slutte bedst og sikre sig en føring på 53-47 inden sidste periode. 

De sidste 10 minutter starter lige så rodet, som kampen begyndte, men Lemvig holder fast i føringen. Men netop, som man fornemmer kampen har fundet sin afgørelse, viser Hørsholm, at de har nogle af ligaens skarpeste skytter. TO 3ere af Fie Mollerup og Emilie Schirmer bringer gæsterne ind i kampen igen, og Lemvigs føring er nu blot på 57-55. Emily Hatch og Tina Nesse sørger for at holde hjemmeholdet i gang, og afstanden udbygges igen til 6 point, 61-55. Med mindre end tre minutter igen, rammer Helle Kristiansen sin fjerde 3er og øger afstanden til 64-57, og det kommer gæsterne ikke tilbage fra igen, og selvom de kæmper for at begrænse nederlaget, så kan Lemvig fejre en vigtig sejr på 70-61, sammen med tilskuerne, hvoraf mange kom fra Lomborg Gymnasik- og Idrætsefterskole, som netop har startet samarbejde med Lemvig Basket om et tilbud til nuværende og kommende elever. 

Både Lemvig og Hørshom skal i den kommende uge spille kvartfinaler. Hørsholm skal møde Stevnsgade, mens det stadig er helt åben, om Lemvig skal op mod Åbyhøj, Værløse eller Falcon. 

Lemvigs point: Raven Berry 20p (14 reb), Helle Kristiansen 14pEmily Hatch 11p (13 reb), Tina Nesse 11p, Ivana Udovalieva 8p (5 as) og Okako Adika 6p

Hørsholm 79ers point: Ivana Jovanovic 20p, Anne Deleuran 9p, Frederikke Mollerup 9p, Line Piechnik 8p, Maja Gerlyng-Hansen 7p, Amalie Bonde 3p, Emilie Schirmer 3p og Sigrid Vange 2p

Værløse BBK vinder igen over Aabyhøj IF

13.03.2014

Her til aften tog damerne fra Åbyhøj IF imod gæsterne fra Værløse BBK. Der er ingen tvivl om, at det var en rigtig vigtig kamp for begge mandskaber, da der spilles om en af de sidste pladser i playoffs.

Kampen startede i højt tempo i begge ender, med mange fastbreaks, steals og aggressivt forsvar. Efter første periode med en stilling på 21-14 til hjemmeholdet, ændrede kampen dog en smule karakter. Værløse fik styr på Åbyhøjs hurtige spil – desværre kunne det samme ikke siges om Åbyhøj, Værløse spillede i højt tempo og gjorde stort set, hvad der passede dem.

Det var som om, at damerne fra Åbyhøj manglede et alternativ til det hurtige spil, de havde haft succes med i første periode. Janet Hatfield havde godt fat i Britt Harris under kurven, som jo ellers havde været en oplagt mulighed, da der kom mere pres på bolden op ad banen. Efter et periodenederlag på 17-6, kunne damerne gå til halvleg for at slikke sårene og finde et modsvar frem til anden halvleg - bagud med beskedne 4 point, ved stillingen 31-27 til Værløse.

Desværre lykkedes det ikke at komme sejrrigt ud af tredje periode, som blev tabt 10-16. På dagen var det i bagklogskabens klare lys ikke bag 3’eren kampen skulle vendes, med en skudprocent på  sølle 14 (3/21) skulle løsningen nok findes andetsteds på banen. Det blev dog ikke meget bedre indenfor linien, hvor statistikken skriver 30% (16/53).

Ikke desto mindre skulle kampen spilles færdig, og det lykkedes da også damerne at trække sig sejrrigt ud af fjerde periode, hvilket desværre ikke var nok. Det endte med et nederlag til de grønne på 61-69.

Topscorer fra Åbyhøj blev endnu engang Maria Steen Jespersen med 24 points. Britt Harris skal dog også nævnes. Hun kæmpede en brav kamp under kurven, både for position og rebounds. Hun kunne tage fra hallen med en double-double, 10 pts og 15 rebounds.

Fra gæsterne blev Devon Quattrochi topscorer med 16 points.  

SISU vinder over BK Amager

12.03.2014

God start sikrer SISU revanche i tirsdagens opgør.

Der var tirsdag lagt op til en absolut topkamp i Kildeskovshallen mellem Danmarks p.t. to bedste kvindebaskethold.

Kun tre dage før havde BK Amager besejret Danmarksmestrene stort, og det var derfor spændende at se, hvordan mestrene ville reagere. Og kort fortalt: SISU var klar til kamp. Hjemmeholdet startede med zoneforsvar og lidt pres indimellem. Spillerne var aktive på gulvet, og gæsterne fra Amager fandt ikke vejen til kurven; de blev helt lukket ned. Amager er ligaens bedste angrebshold, men de scorede kun 8 point i hele første periode. SISU var derimod flyvende i angrebet med flotte kombinationer og hurtigt spil, hvor de både fik åbne skud udefra og under kurven. SISU kørte faktisk Amager over i første periode og tog en føring på 20 point, 28–8.

Kampen fortsatte i samme stil halvvejs ind i tredje periode. Efter 25 minutter førte hjemmeholdet med 30 point, 62–32, men de sidste 15 minutter fik Amager bedre styr på sit angreb, mens SISUs forsvar nemmere kunne brydes. Amagerholdet blev ved med at køre bolden inside i fjerde periode og fik reduceret føringen en del, selvom SISUs sejr aldrig var i fare. Slutresultatet blev 86–68.

Det betyder at, uanset holdenes sidste kampe mod hhv. Lemvig og Hørsholm 79ers, så ender Amager på førstepladsen i puljen og SISU sandsynligvis på andenpladsen, med mindre Hørsholm vinder over Lemvig, og SISU taber mod Hørsholm med mere end 25 point. SISU har dog allerede sikret sig hjemmebanefordel i slutspillet på grund af førstepladsen i grundspillet.

Keyona Bryant var, som så ofte før, Amagers bedste spiller. Hun scorede 20 point og tog 7 rebounds. Hun er en særdeles dygtig spiller, der hele tiden kæmper for position inde i feltet. Amager stolede meget på deres trepointsskud i kampen. De skød 26 og ramte på 9, som svarer til en scoringsprocent på 35. Emilie Fogelstrøm ramte 4 ud af 9 og scorede 14 point. Catharina Palm Jensen scorede 7, Ida Klussman og Emilie Keller 9 hver, Maria Dinesen 5, Rikke Andersen 2 og Julie Kongeskov 2, men hun havde også 6 assists. Amager vandt reboundkampen 32–26 og havde faktisk pæne skudprocenter; 54% på topointsskud, 35% på trepointsskud og 76% på straffekast. Men det var ikke nok, fordi de, på den ene side, ikke fik stoppet SISU's angreb (SISU skød 62% på topointsskud og 45% på trepointsskud) og, på den anden, tabte de for mange bolde – 27 – deraf 17, der blev stjålet af SISU og forvandlet til et hurtigt angreb.

SISU spillede en meget energisk første halvleg. Det var tydeligt at se, at de ville gøre alt, hvad de kunne, for ikke at tabe to gange i træk. Forsvaret var tæt og angrebet hurtigt. Bolden gik rigtig godt mellem spillere. Det kan man bl.a. se på assists, fordi SISU ramte kurven i alt 37 gange og lavede 30 assists. Det betyder, at langt de fleste gange de ramte kurven, så skete det efter en aflevering. Kiki Lund spillede en fremragende kamp, ligesom Katrine Dyszkant og Camilla Blands. Kiki scorede 21 point (på 9/12 skud) og havde 8 assists. Camilla scorede 18 point og havde 10 assists, 7 rebounds og 5 steals. Katrine var topscorer med 22 point og var stammen i SISUs forsvar. Heidi Anton og Mathilde Colding-Poulsen scorede 7 hver, Julie Ilsby 6, Nathalie Reshard 3 og Tea Jørgensen 2.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende at sige efter kampen: "Det var interessant at se, at den ene dag vinder Amager stort, og den anden vinder vi stort. Det betyder, at det er to gode, jævnbyrdige hold, der kan vinde over hinanden. Det hold, der er fokuseret og rammer dagen, vinder. Jeg håber på, at vi får lov til at spille mod Amager igen i denne sæson. Men nu har vi sikret os andenpladsen i puljen og venter på at se, hvem der bliver vores modstander i semifinalerne. Vi fik justeret lidt på vores forsvar før denne kamp, og det viste sig at gøre en forskel. Jeg er glad for at have lidt tid nu til at arbejde på de ting, vi skal forbedre, inden semifinalerne starter."

BK Amager klar til semifinalerne efter sejr over SISU

09.03.2014

Efter en klar sejr på 74-48 i Amagerhallen over Sisu og Lemvigs nederlag i Hørsholm sikrede BK Amager sig som minimum 2. pladsen i mellemspilsgruppe 1 og dermed den ene af de to direkte adgangsbilletter til årets semifinaler.

Amager rykkede fra Sisu i 2. periode og holdt forspringet resten af kampen på en dag hvor ikke meget lykkedes for gæsterne. Der er returopgør allerede på tirsdag den 11. marts i Kildeskovshallen.

Begge hold starter noget forsigtigt og efter 5 minutters spil er stillingen blot 6-4 til Amager. I anden halvdel af perioden kommer der lidt mere gang i scoringen, og holdene skiftet til at fører. I sidste minut bringer Kiki Lund Sisu foran 14-15 med en 3’er, men Amager’s Emilie Keller svarer igen med en 3’er og Amager vinder perioden 17-15.

Emilie Keller forsætter i indledningen 2. periode med tre hurtige 3’ere og med en 2’er og et and-one spil fra Catharina Palm fører Amager 31-17 efter godt 3 minutters spil. Amager fortsætter det gode spil og udbygger føringen gennem perioden med blandt andet 6 point fra Keyona Bryant. Amager vinder perioden med hele 27-9 og kan gå til pause med en 20 points føring 44-24.

Sisu kommer aggressivt ud til 3. periode, men holdet har stadig meget svært ved at score - Sisu scorer blot 2 point i de første 6 minutter af perioden. Amager virker lidt presset de først par minutter, men de får hurtigt genvundet kontrollen og forsætter det gode spil. Amager vinder perioden 13-9, hvilket vil sige at stillingen inden sidste periode er 57-33 til hjemmeholdet.

4. periode ændrer ikke noget. Amager fortsætter med at kontrollere kampen, og Sisu kan ikke stille noget op. Amager vinder perioden 17-15 og dermed kampen med 74-48 (17-15, 27-9, 13-9, 17-15).

Amager leverede en solid holdindsats rigtigt godt anført af holdets guard Maria Dinesen, og hele 9 spillere kom på scoringstavlen denne eftermiddag. Hos gæsterne var det de rutinerede kræfter Camilla Blands og Heidi Anton der forsøgte at få holdet i gang.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 19, Keyona Bryant 13, Emilie Keller 12

Sisu: Camilla Blands og Nathalie Reshard begge 11, Katrine Dyszkant 8

Kampens spiller WOM: Maria Dinesen 6 point, 12 rebounds og 9 assists

Referat skrevet af Theis Olsen, BK Amager