Nyheder

Anne Thorius er med hos 79ers

01.08.2014

Den tidligere stjerne spiller bliver assistant coach på dameholdet i Hørsholm 79ers.

Anne Thorius vil i den kommende sæson igen være at finde på bænken hos Hørsholm 79ers. Dog ikke som spiller, men i rollen som assistent træner. Anne, der tidligere har været en af de største profiler i Dameligaen, skal være med omkring det talentfulde hold sammen med head coach Roberto Velosa og assistant coach Erick Vigansky.

- Da Roberto spurgte, om jeg havde lyst til at være med omkring damerne i det omfang, jeg nu kunne, var der ingen betænkning fra min side. Jeg kender Roberto fra min tid som spiller, og jeg har stor respekt for ham både som person og som træner.

I Anne får holdet en træner, som har erfaring fra college basket i USA, som professionel i Polen og mange år på landsholdet. Hun var ligeledes en af de bærende kræfter på det succesfulde damehold i Hørsholm, der vandt 5 Danmarksmesterskaber i træk. Hun er nu klar til at stå på den anden side og glæder sig til at komme i gang med sin trænerkarriere.

- Jeg er meget spændt på at stå på den anden side i den kommende sæson og jeg tror, jeg kan lære meget af Roberto. Han har en utrolig energi og stor forståelse af spillet, så jeg er sikker på, jeg kommer til at udvikle mig meget som træner. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at arbejde med de unge talenter i Hørsholm og jeg er sikker på, vi går en meget spændende sæson i møde.

I organisationen i Hørsholm 79ers er der naturligvis stor glæde over at kunne byde Anne tilbage i folden.

- For Hørsholm 79ers er det et stort scoop, at vi kan tilknytte en stor kompetence som Anne Thorius til vores damehold. Anne er en af de allerstørste profiler, vi har udviklet i Hørsholm og vi er meget stolte over,at hun nu tager skridtet ud i trænergerningen. Vores unge spillere kommer til at nyde rigtig godt af Annes store erfaring, siger bestyrelsesmedlem Peter Damm.

Anne har slået sig ned i Hørsholm med sin familie og arbejder til daglig som Nordic Account Director hos mediebureauet Mediacom.

Profil skifter til Hørsholm 79ers

31.07.2014

Iben Soltau, der sidste år vandt sølv med Stevnsgade BBK, skifter til Hørsholm 79ers.

Hørsholm 79ers har lavet en aftale med den stærke forward Iben Soltau for den kommende sæson. Den 28-årige Soltau spillede sidste år for sølvvinderne fra Stevnsgade, hvor hun var en af ligaens helt store profiler med 16 pts og 7 rebounds i snit.

Iben Soltau skal styrke holdet inside og coach Roberto Velosa ser frem til at byde forwarden velkommen i Hørsholm:

- Iben er en dygtig spiller, som kan bidrage med alsidighed i angrebet både i posten og på wing. Defensivt er hun en meget bevægelig spiller, der kan dække op i feltet og hun kommer til at være en stor faktor i rebound spillet.

Soltau har tidligere spillet for både Sisu, Falcon og Stevnsgade og bringer en masse erfaring til Hørsholm holdet. Hun har således også været en ombejlet spiller, men valgte i sidste ende at tage springet til Nordsjælland:

- Jeg glæder mig meget til den kommende sæson i Hørsholm 79ers. Jeg håber at vi, med et hold af unge talenter og erfarne spillere samt et godt træner team, kan gøre det godt i Dameligaen. Jeg tror, det bliver en rigtig spændende sæson.

Den alsidige forward, der er bosat i København, arbejder til daglig som Social Media konsulent hos Infomedia.

Nye spillere til Stevnsgade Basket

29.07.2014

Det er en fornøjelse at kunne byde velkommen til og præsentere dygtige, erfarne spillere – adskillige med landsholdserfaring og alle med Dameligaerfaring – som tilgang til Stevnsgade Basketballs Dameligahold.

Efter at have fået sølvmedaljer i sidste sæson i Dameligaen, er det naturligvis klubbens ambition at blande sig i medaljefordelingen igen, i den kommende sæson.

Truppen ser på nuværende tidspunkt intakt ud, dog har Iben Soltau fået et attraktivt tilbud i Hørsholm 79´ers og skifter dermed licensen til nord for Nørrebro.

Sarah Eichler kommer ikke igen, men vi forhandler i øjeblikket med Julie Forster og hendes agent, således at Julie måske tager en sæson mere i Stevnsgade. Samtidig drøfter vi og overvejer et samarbejde med en særdeles dygtig postspiller fra USA.

Truppen fra sidste sæson ser derfor på nuværende tidspunkt således ud:

  • Mia Obbekjær
  • Giulia Rapasardi
  • Josephine Kjøller
  • Anne Horsfall
  • Irina Colding Blom
  • Gabi Nedic
  • Ida Tryggedsson Preetzmann
  • Caroline Dan
  • Pauline Schulz
  • Mie Ceccardi

Som nævnt forstærkes truppen indtil videre af:

- Etta Andersen tidligere Stevnsgade spiller, de seneste to sæsoner i Værløse (U-landsholdspiller)

- Cecilie Homann, seneste sæson i Virum (A-landsholdspiller)

- Simone Ceccardi, senest Hørsholm 79´ers (U-landsholdspiller)

- Hannah Sheikh (tidligere U-landsholdspíller), som altid har spillet i Værløse

Dertil kommer flere af Stevnsgades meget talentfulde U-19 spillere, som sandsynligvis vil indgå i Dameligatruppen - og dermed spille både Dameliga og U-19.

Holdet coaches af Igor Gavrilovic. Team manager og ass. coaches vil snarest blive meldt ud.

Unge talenter prøver igen kræfter med DL

12.07.2014

To af klubbens egne talenter, Emilie Bornemann og Josephine Tullin, er tilbage i 79ers trøjen.

Emilie Bornemann og Josephine Tullin havde sidste år debut i Dameligaen og er begge klar til at bygge videre på deres erfaringer i den kommende sæson. De to talenter er fra klubbens eget ungdomsprogram og ser frem til udfordringerne i Dameligaen.

- Jeg forventer hård konkurrence til træning og kamp næste år, både fordi vi har mange dygtige spillere på holdet, men også fordi jeg er den yngste, siger Emilie Bornemann, mens Josephine Tullin stemmer i:

- Jeg forventer at skulle slås for at spille med på det fysiske niveau og samtidig få en masse erfaring.

De to unge spillere er de næste i rækken af klubbens talentfulde pigespillere, der tager springet fra ungdom til senior, og de er endnu et symbol på Hørsholms mangeårige talentarbejde på pigesiden.

Coach Roberto Velosa er glad for at se de unge talenter på holdet:

Josephine og Emilie kommer fra Hørsholms ungdomsprogram, og det bliver spændende for dem at prøve kræfter med Dameligaen. Josephine er en meget hårdt arbejdende spiller, og det bliver spændende at følge hende udvikling. Emilie er en spiller med god teknik og hurtighed, der har en god og positiv udstråling, som smitter af på resten af holdet.

Josephine og Emilie er begge fra årgang 1997 og har tidligere brugt en sæson på Efterskolen ved Nyborg, hvor de blev coachet af Svendborg Rabbits coach, Craig Pedersen og tidligere Team Fog Næstved coach, Geoff Kotila. Efter sommerferien skal de begge i gang med 2.G på hhv. Virum og Rungsted Gymnasium.

Profil tilbage hos Hørsholm 79ers

01.07.2014

Serbiske Ivana Jovanovic har lavet en aftale med Hørsholm 79ers for den kommende sæson.

Den største profil fra sidste års Dameliga hold er tilbage i Hørsholm 79ers. Den 28-årige forward var holdets topscorer sidste sæson med 13pts per kamp og var instrumental i holdets succes.

Ivana er en fysisk spiller som både kan spille inside og længere ude på banen. Han passer rigtig godt ind i vores koncept og hun bliver en meget vigtig brik i næste sæson, siger coach Roberto Velosa, der glæder sig over at kunne byde Ivana velkommen tilbage til holdet.

Jovanovic, der tidligere har spillet i Kroatien og Bosnien, blev sidste år hentet til Hørsholm 79ers af den daværende head coach, Nemanja Jovanovic, og den bevægelige forward glæder sig over at være tilbage i Hørsholm:

  Jeg er meget glad for at vende tilbage til Hørsholm og til at spille med pigerne fra sidste sæson. Vi skal arbejde hårdt i løbet af sommeren, men coach Velosa har en masse erfaring på dette niveau, så vi skal nok blive klar. For mig personligt, tror jeg, det bliver en endnu bedre sæson, simpelthen fordi jeg har et års erfaring under bæltet nu.

Line Piechnik er tilbage hos 79ers

28.06.2014

23-årige Line Piechnik er i den kommende sæson igen at finde i Hørsholm 79ers trøjen.

Hørsholm 79ers har stolte traditioner på damesiden, og har i de forgange uger arbejdet på at få holdet for den kommende sæson på plads.

- Det er en stor glæde for os at kunne præsentere Line Piechnik som den første Hørsholm 79ers spiller for den kommende sæson. I vores 3-års plan har vi et stort fokus på at samle en stærk stamme af spillere, der kan løfte holdet. Line har i de sidste år været en af de bærende spillere i Dameligaen og bringer derfor en masse erfaring til holdet, udtaler bestyrelses medlem Peter Damm.

Den nyansatte head coach, Roberto Velosa, stemmer i:

- Line har et stort potentiale og en meget seriøs indstilling til sin sport. Vi har brug for hende på holdet, hvis vi skal have succes.

Line Piechnik spillede ungdomsbasket i Åbyhøj, men flyttede i 2007 til Hørsholm og har siden haft en vigtig rolle på dameholdet.

- Jeg forventer, at den kommende sæson bliver tæt og spændende, og jeg glæder mig til at se, hvad sæsonen bringer os. Jeg ser frem til de udfordringer, der venter på os og specielt med et helt nyt trænerteam og en ny holdsammensætning, siger Line Piechnik, der ser frem mod sin syvende sæson i Dameligaen.

79ers ansætter amerikansk træner

27.06.2014

Hørsholm Basketball ansætter amerikansk træner med Team Danmark erfaring. 

Både de unge spillere i Hørsholm Basketball Klub og elitespillerne i Hørsholm 79ers får i den nye sæson glæden af amerikanske Erick Vigansky, der er nyansat i klubben. Vigansky skal dels fungere som fysisk træner og dels som træner for et ungdomshold samt assistenttræner på Dameligaholdet.

Vigansky har været involveret i dansk basketball siden 2008, hvor han blev ansat som spiller samt træner i Haderslev Basketball Klub. I Haderslev arbejdede han i samarbejde med Haderslev kommune og Team Danmark med at udvikle en kultur, hvor fysisk træning blev en del af hverdagen for unge sportsudøvere indenfor fodbold, håndbold, badminton, golf, roning samt naturligvis basketball.

Allan Winkel Hansen fra Hørsholm Basketball Klub forklarer at baggrunden for ansættelsen af den 29-årige amerikaner er todelt: 

Erick skal være fysisk træner til inspiration for hele ungdomsafdelingen fordi vi gerne vil give den del et løft over hele klubben. Vi forventer at han skal være med til at sætte en struktur for ungdomsholdene til glæde for den enkeltes spiller udvikling. Derudover får vi en dygtig basketballtræner, som blandt andet er del af teamet omkring U18-damelandsholdet, har været ligatræner samt er en meget udadvendt og positiv personlighed, og han er valgt som følge af hans erfaring indenfor alle disse områder.

Senest har Vigansky været træner for Horsens BC i Dameligaen samt spiller for Horsens ICs bronzemedaljevindere i Basketligaen. Samtidig er han assisterende træner for U18-damelandsholdet og fysisk træner for senior-damelandsholdet.

Dameligaen søger ny forretningsfører

19.06.2014

DL`s nuværende forretningsfører har valgt at stoppe med udgangen af denne sæson og derfor søges der en ny person der vil stå i spidsen for den bedste damerække i Danmark.

Der søges en person der brænder for damebasket og har lyst til at gøre en forskel.

Du finder stillingsopslaget ved at klikke her. 

Virum Vipers trækker sit hold

19.06.2014

Dameligaen har netop modtaget besked om at Virum Vipers ser sig nødsaget til at trække sit hold fra næste sæson.

Årsagen som Vipers selv nævner på deres hjemmeside at der er poster på både indtægts- og udgiftssiden som er gået den forkert vej og derfor har det været nødvendigt at tilrette budgettet for den nye sæson og derved er der ikke økonomi til at "drive" et hold i DL.

Med Vipers trækninger er DL nu nede på 7 hold idet både Værløse BBK og Horsens BC tidligere på sommeren trak deres hold.

DL overvejer derfor hvordan turneringen skal skrues sammen for den kommende sæson og håber snarest at komme med noget mere konkret.

Du kan læse pressemeddelelsen på Virum Vipers hjemmeside ved at klikke her. 

3-dommer i alle DL-kampe

10.06.2014

Den 3. juni afholdte alle DL-klubberne sæsonens sidste DL-møde.

På mødet blev der blandt andet diskuteret hvordan turneringsformen for næste sæson skal se ud, nu når Værløse BBK og Horsens BC ikke længere spillere i BL. Endvidere deltager 2 norske hold i en seperat turnering.

Men nok så vigtigt blev det besluttet at samtlige kampe i 2014/15 sæsonen skal dømmes med 3-dommer. Dette har igennem de seneste sæsoner været et ønske for de fleste af DL-klubberne, men økonomien har ikke været til det, men dette er den heldigvis nu.

Du kan læse hele referatet ved at klikke her.