Nyheder

It’s the Finals, Baby!

07.04.2014

Forord fra SISUs head coach Hrannar Holm om den første finalekamp mellem SISU og Stevnsgade, tirsdag den 8. april kl. 19:00, i Kildeskovshallen

Så er det finaletid – der, hvor basketball er sjovest - toppen af sæsonen. Og endnu engang får vi lov til at deltage i finalen. Vi har gode spillere, og vi arbejder hårdt. Det har vi nu gjort fire år i træk. Der er ingen hemmeligheder eller magic tricks bag succes. Det kræver både talent og hårdt arbejde. Men derudover har vi også været heldige. Vi har haft en stabil kerne af spillere og den samme head coach hele vejen igennem. Og på trods af ham er det lykkedes holdet at spille sig til finalerne fire år i træk, ikke mindst med assistance fra et par gode assistenttrænere. Derudover har vi altid haft rigtig stort fokus på forsvarsspillet, og det er en væsentlig grund til vores stabilitet.

Jeg havde faktisk forventet, at vi ville spille mod BK Amager i finalerne, men det blev så Stevnsgade i stedet. Sådan er livet; alt kan ske. Stevnsgade vandt 2–0 over Amager i semifinalerne, og står derfor fuld fortjent i finalen, selvom det er uventet. De har Danmarks dygtigste rebounder i Julie Forster; et energibundt, der aldrig stopper. De har også to rigtig gode én-mod-én spillere i Sarah Eichler og Ida Tryggedsson – den tidligere SISU-stjerne, der spillede i Spanien indtil julen 2013. Derudover har de også yderligere én ex-SISU-spiller på holdet, Iben Soltau, som har været rigtig godt skydende i denne sæson. Det har taget lidt tid for Stevnsgade at finde ud af, hvordan de skulle spille sammen, men nu ser det ud som om, at de er ved at toppe på det rigtige tidspunkt.

Som altid vil vores største fokus være på forsvaret. Vi vil søge at tage modstandernes stærke sider fra dem og få dem til at gøre noget andet, end de er vant til. Det er nøglen for os, og det har vi både god erfaring og succes med. Nu må vi så se om det lykkes i finalerne.

Vi har selvfølgelig et meget finale-erfarent hold, men Stevnsgade har også spillere med finale-erfaring, nemlig de tidligere SISU-spillere. Erfaring er vigtig; den kan hjælpe dig, når der er modvind. Vi ved godt, at alt ikke vil gå vores vej, men vi ved også, at hvis vi holder hovedet koldt og spiller vores system, både i forsvar og angreb, har vi gode muligheder for at vinde alle kampene. Jeg vil ikke gætte på specifikke resultater, men håber på nogle gode og spændende finalekampe med mange tilskuere og masser af stemning. Vi ved godt, hvad vi kan, og vi glæder os til sæsonens største kampe.

Vel mødt i Kildeskovshallen på tirsdag kl. 19:00! 

Oprykkerne fra Stevnsgade BBK i finalen

30.03.2014

Lørdag aften var kulissen sat i Nørrebrohallen for den anden semifinale mellem BK Amager og Stevnsgade BBK med 170 spisende gæster inden kampen og mere end 400 i hallen til kampstart.

Den første semifinale i Amagerhallen tirsdag for inden havde været et sandt drama, der kunne have gået begge veje, men endte med en 1 point sejr til Stevnsgade efter omkamp, da den ordinære spilletid endte uafgjort.

Derfor var lørdagens kamp en mulighed for Stevnsgade for at sikre sig den afgørende sejr, der kunne sende dem i finalen og en mulighed for BK Amager til at kaste holdene ud i en tredje og afgørende semifinale på hjemmebanen i Amagerhallen.

Stevnsgade startede bedst og bragte sig foran 5-0 i det 2. minut på en 3 point scoring af Ida Tryggedsson Preetzmann og et lay-up af Iben Soltau. Men Stevnsgades føring blev i løbet af to minutter forvandlet til 5-12 efter et 12-0 run med hele 7 point af en kampens store spillere Maria Roost Dinesen. Resten af perioden byttes point til 1 periodes slutresultat 15-20 til gæsterne.

Anden periode starter BK Amager bedst og bringer sig hurtigt på 17-25, men Stvensgade scorer to gange til 21-25. Keona Bryant – BK Amagers topscorer i kampen – svarer igen med 5 point i streg til en 21-30 føring til BK Amager. Igen følges holdene ad resten af perioden, der er præget mere af nervøst spil og kampens betydning end fejende flot basketball. Ved pausen er stillingen 28-38.

Der var inden halvlegen begyndt at brede sig en stemning i hallen af, at kampen måske var tæt på en afgørelse. Stevnsgade var dårligt skydende og angrebsspillet var langsomt og stillestående, mens BK Amager langt nemmere kom til gode afslutninger og en 10 points føring kunne være afgørende.

3. periode starter igen med BK Amager i teten. Dog er Stevnsgade nu begyndt at udrebounde BK Amager i begge ender af banen, hvilket senere får stor betydning. Emilie Fogelstrøm indleder perioden med en 3 point scoring, så BK Amager udbygger forspringet til 29-41 i den andet minut af 3. periode.

Efter en time-out midt i perioden kommer Stevnsgade pludselig ud med mere fart, mere beslutsomhed og med aggressivt og dygtigt reboundspil. Inden indgangen til sidste, nervepirrende og afgørende periode er stillingen 43-50 i gæsternes favør.

Den sidste periode skulle blive lige så dramatisk og spændende som forventet. Kampen havde indtil da været præget af et hav af turn-overs fra begge holds side. Begge hold sluttede da også kampen med ikke mindre end 23 turn-overs pr. hold. Stevnsgade pigerne spillede nu med fokus og med god fart i forsvar og angreb, mens gæsterne blev mere og mere frustrerede, som kampen skred frem.

Allerede efter 2 minutter havde Julie Forster med en 3 point scoring og Iben Soltau med en and-one scoring bragt balance i regnskabet til 49-50. I det 3. minut er stillingen 51-53, hvorefter der følger en næsten tre minutters scoringspause inden Iben Soltau udligner til 53-53 med fire minutter tilbage.

I slutfasen sidder Stevnsgade på reboundspillet, hvilket statistikken tydeligt viser med i alt 50 rebounds til hjemmeholdet (her af 18 angrebs rebounds) og 31 til gæsterne. I det syvende minut scorer Catharina Palm Jensen to point til en BK Amager føring på 53-55. Hallen koger af lyd, cheer og spænding.

Med 1 minut 40 sekunder tilbage bringer Stevnsgade sig foran med 59-55. BK Amager svarer igen på næste angreb og reducerer til 59-57. Med 51 sekunder tilbage bliver Gabi Nedic fejlet og får to straffer, hvoraf hun scorer på det ene til 60-57. Kampen er stadigt helt åben.

Med 28 sekunder igen når dramaet sit klimaks og kampen sin definitive afgørelse. BK Amagers Maris Roost Dinesen rebounder, men Stevnsgades Julie Forster stjæler med det samme bolden og får den ind til Iben Soltau, der bliver fejlet i scoringsforsøget af Emilie Keller. Efter følgende - mens BK Amagers coach Todd Anthony har kaldt time-out – bliver BK Amagers Maria Roost Dinesen ved med at skælde den ene dommer ud, da hun mener, at hun er blevet fejlet, da hun mistede bolden. Efter flere advarsler får hun en teknisk fejl. Det betyder med 28 sekunder igen, at Stevnsgades Iben Soltau får 4 straffer og Stevnsgade får boldbesiddelse bagefter fra midten på grund af den tekniske fejl.

Iben Soltau scorer på de tre til stillingen 63-57 og Stevnsgade har bolden på midten. Det ligner en afgørelse. Emilie Keller fejler hurtigt Sarah Eichler, som scorer på begge straffer til 65-57. I den anden ende brænder Emilie Fogelstrøm og fejler derefter med 12 sekunder igen Sarah Eichler, der scorer på det ene straffe til slutstillingen 66-59.

Stevnsgade er for alvor tilbage på basketball landkortet og skal i finalen om Danmarksmesterskabet møde vinderen af de seneste tre års mesterskab SISU.

Synd for de sønderknuste BK Amager piger, der inden slutspillet har været manges favoritter til at fravriste SISU titlen i år. Tak til BK Amager for to vanvittigt spændende semifinaler og tillykke til Stevnsgade pigerne.

For BK Amager scorede Keyona Bryant 15 point, Catharina Palm Jensen 14 (12 rebounds), Maria Roost Dinesen 9 (10 rebounds), Emilie Fogelstrøm 8, Emilie Keller 5, Ida Klussmann 4, Cecilie Fetterlein Overgaard 2 og Julie Kongeskov 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 19 point, (13 rebounds), Julie Forster 15 (20 rebounds), Sarah Eichler 14 (9 rebounds), Ida Tryggedsson Preetzmann 11, Pauline Schulz 5 og Gabi Nedic 3.

SISU klar til finalen

29.03.2014

Med en sejr på 57-67 vandt SISU den anden semifinale mod Lemvig Basket i Dameligaen, og der med er de forsvarende mestre klar til finalen endnu en gang.

I en rodet kamp, hvor dommerlinjen tillod mere fysisk spil, end man normalt ser i Damebasket, var det SISU som var bedst til at tilpasse sig, og udnytte mulighederne, da kampen blev afgjort.

Det var ellers Lemvig Basket, som kom bedst i gang fra kampens start. Ivana Udovalieva fortsatte det gode spil hun sluttede af med i den første kamp, og med Lemvigs første 7 point var hun en vigtig årsag til en tidlig føring. Lemvig forstod at udnytte et fysisk overtag i spillet under kurven, og det blev omsat til både point og godt forsvar.

Føringen kommer på 11-5 i periodens 7. minut, og selvom SISU sætter et mere effektivt pres på hjemmeholdet, og slutter perioden bedst, så kan Lemvig gå til pause med en føring på 18-12.

SISU fortsætter med stor energi fra starten af anden periode, og det giver Lemvig problemer i spillet frem ad banen. Det betyder, at SISU kan klippe yderligere af forspringet, men Lemvig fastholder alligevel føringen på omkring de 6 point det meste af perioden. Med et minut tilbage lykkes det Tea Jørgensen at score to point, og derefter stjæle bolden igen og slutte med en 3er. Det skærer afstanden ned til 31-28, som både er stillingen ved pausen og et lille vendepunkt i kampen.

Efter halvlegspausen er det igen SISU som tager mest initiativ, og det giver afkast i form af gode skud, og særligt Kiki Lund får skudt sig varm. Holdene følges til stillingen 35-35, hvorefter SISU overtager føringen og udbygger den. Midt i perioden er SISU foran 35-46, og det begynder at ligne en afgørelse. SISU sidder solidt på spillet, og forspringet holdes frem til periodens slutning, hvor stillingen er 41-55.

I de sidste 10 minutter kæmper hjemmeholdet bravt, og det lykkes også at hente lidt ind på gæsterne. Men tættere på end 55-63 bliver det ikke. SISU viser rutinen og holder hovedet koldt, og vinder kampen med 10 point.

BK Amager og Stevnsgade BBK mangler stadig at afgøre deres semifinale før det står klart, hvem der mødes i finale og bronzekampe.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Raven Berry 16p (11 reb), Emily Hatch 6p (15 reb), Helle Kristiansen 6p, Grace Gardner 4p, Nini Skjulhaug 2p, Okako Adika 2p og Tina Nesse 2p

SISUs point: Kiki Lund 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Tea Jørgensen 11p, Camilla Blands 10p, Katrine Dyszkant 8p, Heidi Anton 6p og Nathalie Reschard 2p

SISU fører 1–0 over Lemvig Basket

26.03.2014

SISU vinder med 3 point efter en halvlegsføring på 15 og kan med en sejr i kamp 2 blive klar til kampen om DM-guldet.

SISU startede bedst i den første semifinalekamp i Kildeskovshallen tirsdag aften. Efter fem minutters spil var stillingen 9–7 til hjemmeholdet. Men så fik Kiki Lund sat en 3’er og med to hurtige lay-ups fra Camilla Blands og Nathalie Reshard opbyggede SISU en solid føring på 18–7 i slutningen af første periode.

Anden periode startede med endnu en 3’er fra Kiki, og føringen nåede op på 14 point efter kun 11 minutter. Det lykkedes for Lemvig at spille bolden ind til Raven Berry og Emily Hatch et par gange, som scorede 8 point hver i første halvleg, men Julie Ilsby kom ind fra bænken for SISU og lavede to lay-ups i træk.

Kampen bølgede så lidt frem og tilbage, uden at stillingen ændrede sig. Da holdene gik til halvlegspause var SISUs føring på 15 point, 36–21. Det var tydeligt, at gæsterne havde svært ved at finde vejen til kurven og komme til åbne skud mod SISUs man-man pres, men det skulle ændre sig i anden halvleg.

Lemvig virkede mere aggressive i tredje periode, ført an af Ivana Udovalieva, som spillede en forrygende anden halvleg. Kiki Lund og Mathilde Colding-Poulsen havde haft godt styr på Ivana i første halvleg, hvor hun kun scorede et enkelt point, men i løbet af anden halvleg scorede hun hele 22 point og var primus motor bag Lemvigs angreb. Med 17 minutter igen var Lemvig bagud med hele 19 point, 44–25, men så tog gæsterne kontrol over kampen.

I starten af fjerde periode var SISUs føring nede på 10 point, 52–42, og med 3 minutter tilbage i kampen var føringen reduceret til sølle 3 point, 59–56. Men dér lavede Heidi Anton så ”the play of the day”: hun stjal bolden, afleverede til Kiki Lund, der afleverede tilbage til Heidi for et and-one lay-up, hvorefter hun scorede på det efterfølgende straffekast. Kort tid derefter blokkede Katrine Dyszkant et lay-up forsøg fra Ivana, og dermed var kampen slut. Godt kommet tilbage af Lemvig, men Danmarksmestrene holdt hovedet koldt.

Topscorere hos Lemvig var Ivana med 23 point, Raven 15 point (og 16 rebounds), Emily 12 point (og 14 rebounds), Okako Adika 6, Helle Kristiansen 2 og Nini Skjulhaug 1. Hos SISU scorede Kiki 21, Camilla 11 (og 12 rebounds), Katrine 8, Heidi og Nathalie 6 hver, Mathilde 5, Julie 4 og Tea Jørgensen 1.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer: "Vi var klart bedre i første halvleg, mens Lemvig og Ivana var bedst i anden. Stor ros til dem - de spillede en virkelig god kamp og deres forsvarstaktik gik op i en højere enhed. Vi blev alt for passive i angrebet, og det var som om, vi ikke havde energi til at køre tempoet op. Alt, hvad vi gjorde, virkede langsomt. Men det er playoffs, og vi forventer, at alle kampe bliver spændende. Vi er glade for, at vi vandt på trods af en dårlig anden halvleg, og vi glæder os til at køre til Lemvig på lørdag."

Stevnsgade snupper 1. DM semifinale efter overtid

26.03.2014

BK Amager led sæsonens første turneringsnederlag på hjemmebane foran 312 tilskuere, da Stevnsgade tirsdag aften lidt overraskende vandt den 1. DM semifinale med mindst mulig marginal efter overtid.

Den ordinære kamp sluttede 61-61, og så måtte man ud i overtid. Her trak Stevnsgade det længste strå og vandt kampen med 68-69 (12-4, 14-24, 16-12, 7-8).

2. semifinale spilles på lørdag den 29. marts kl. 19.00 i Nørrebrohallen og her skal BK Amager for at tvinge serien ud i en 3. og afgørende kamp.

BK Amager kontrollerer tingene i kampens indledning, og holdet tillader kun Stevnsgade at score 4 point i første periode. Med blandt andet to 3’ere fra Emilie Fogelstrøm vinder Amager perioden 12-4.

Tingene er uændret i starten af anden periode, hvor Amager fører 16-6 efter de første 2 minutter, inden Stevnsgade kommer i gang anført af Sarah Eichler. Med et 11-0 run bringer Stevnsgade sig foran 17-16 inden Amager igen for bedre styr på begivenhederne. Amager har dog svært ved at dæmme op for Sarah Eichler. Med fire 3’ere og i alt 18 point i perioden sikrer Sarah Stevnsgade en føring på 26-28 ved halvleg. Stevnsgade vinder perioden 14-24.

Amager kommer stærkt ud efter pausen anført af Keyona Bryant og Catharina Palm og godt halvvejs i perioden fører Amager 38-31 efter et 12-3 run. Men Stevnsgade kommer igen tilbage og får reduceret Amagers føring til 42-40 inden sidste periode. Amager vinder perioden 16-12.

Holdene følges ad i 4. periode. Efter 5 minutters spil er stillingen 50-50 og med godt 2 minutter tilbage står den 56-56. Maria Dinesen bringer Amager på 59-56 med en tre’er, Sarah Eichler får reduceret til 59-58 inden Julie Kongeskov bringer Amager på 61-58. I det efterfølgende angreb brænder Stevnsgade deres forsøg, men Amager får ikke fat i rebounden. 3 Amagerspillere kæmper om bolden, men den ender hos Stevnsgade’s Ida Preetzmann 1 meter bag 3-point linjen. Ida samler bolden op og sætter en 3’er til 61-61. Amager tager timeout, men det hjælper ikke. Holdet formår ikke at få scoret på det sidste angreb, så kampen går i overtid. Stevnsgade vinder perioden 19-21.

Amager’s Marie Dinesen åbner overtiden med en 3’er, men Sarah Eichler svarer tilbage med en 3’er. Stevnsgade har overtaget og får bragt sig foran 64-69 med små 2 minutter tilbage. Keyona Bryant reducerer til 66-69 inden Amager’s Emilie Fogelstrøm bliver fejlet bag 3-point linjen. Emilie sætter 2 af sine 3 straffe til stillingen 68-69. Stevnsgade får ikke noget ud af det efterfølgende angreb, og Amager har igen det sidste angreb, men holdet formår heller ikke denne gang at få bolden i kurven.

Den helt store spiller for gæsterne var Sarah Eichler med hele 31 point og 7 rebounds godt assisteret af Ida Preetzmann, og for hjemmeholdet var det Keyona Bryant med 24 point og 12 rebounds og Maria Dinesen, der gik forrest.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Keyona Bryant 24, Maria Dinesen og Catharina Palm begge 10, Emilie Fogelstrøm 8, Julie Kongeskov 5, Ida Klussmann og Emilie Keller begge 4, Rikke Andersen 3.

Stevnsgade: Sarah Eichler 31, Ida Preetzmann 18, Julie Forster 12, Iben Soltau og Pauline Schutz begge 4.

Kampens spiller WOM: Sarah Eichler, Stevnsgade 31 point og 7 rebounds

Referat skrevet af Theis Olsen

79ers sendt ud af slutspillet

23.03.2014

En skidt tredje periode i den anden kvartfinale mod Stevnsgade BBK blev altafgørende for 79ers sluspilsskæbne.

Stevnsgade vandt kampen med 81-96 (23-19, 22-27, 9-23, 27-27) i Fire Arena, og bookede samtidig en plads i semifinalerne.

Der var lagt op til en særdeles spændende returkamp i Fire Arena efter 79ers vandt den første kvartfinale med 87-85 i Nørrebrohallen. Indtil pausen var spændingen da også intakt, men gæsterne fra Stevnsgade satte tingene på plads, da de i tredje periode løb hen over Hørsholm og scorede 23 mod 79ers blot 9 point.

Stevnsgade startede kampen bedst og kom foran med 10-15 efter de første fem minutter. 79ers fik dog langsomt gang i det gode spil fra den første kvartfinale og endte med at vinde kampens første fjerdedel med 23-19.

I anden periode fulgtes de to hold ad scoringsmæssigt, dog med et lille overtag til Stevngade, der vandt perioden med 22-27. Således gik de to hold til pause ved stillingen 45-46, og der var lagt i kakkelovnen til en neglebidende anden halvleg.

Spændingen forsvandt ud af kampen, da Sarah Eichler fra Stevnsgade startede anden halvleg med at sænke en treer, og dermed igangsatte en fantastisk periode for gæsterne. I løbet af fem minutter var de foran med 47-57, og 79ers havde svært ved at få bolden i kurven. Stevnsgade fortsatte med at score og kom foran med 54-69.

I fjerde periode fandt 79ers tilbage på scoringssporet igen, men da Nørrebropigerne samtidig fortsatte med at være scoringsvarme, blev det aldrig rigtig spændende. Det tætteste Hørsholm kom på gæsterne var ved stillingen 71-82. Perioden endte 27-27 og Stevnsgade kunne således trække sig ud af kvartfinaleserien med en samlet sejr på 181-168.

I semifinalen møder Stevnsgade de tidligere DM-vindere fra BK Amager. For 79ers er sæsonen slut for i år, og drømmene om at hive endnu en DM-titel hjem til de syvdobbelte DM-vindere er sat på stand by indtil næste sæson.

For 79ers scorede Ivana Jovanovic 14, Anne Deleuran 13, Frederikke Mollerup 11, Line Piechnik 10,  Amalie Bonde 7, Caroline Gilling 7, Emilie Schirmer 7, Maja Gerlyn 6 og Sarah Pedersen 6 point.

For Stevnsgade scorede Sarah Eichler 31, Iben Soltau 30, Julie Forster 16, Ida Preetzmann 12, Pauline Schulz 4 og Mia Obbekjær 3 point.

4 hold klar til semifinalerne

23.03.2014

Med gårsdagens resultater i kvartfinalerne blev det en kendsgerning at Lemvig Basket og Stevnsgade BBK, sammen med SISU og BK Amager har kvalificeret sig til semifinalerne.

Lemvig Basket vandt forholdsvis sikkert med 2-0 over Værløse BBK i deres kvartfinale serie, mens Stevnsgade BBK efter at have tabt kamp 1 i Nørrebrohallen med 2 point til Hørsholom 79ers, spillede op til sit allerbedste og vandt lørdagens kamp i Fire Arena med 15 point.

Lemvig Basket skal spille mod SISU i semifinaleserien som afvikles i bedst á 3 kampe, mens Stevnsgade BBK får fornøjelsen af BK Amager.

Begge semifinaler serier starter allerede på tirsdag og kampprogrammet ser således ud:

 

  • SISU - Lemvig Basket 25-03-14 kl. 19:00
  • Lemvig Basket - SISU 29-03-14 kl. 14:00
  • SISU - Lemvig Basket 06-04-14 kl. 15:00 (evt.)
  • BK Amager - Stevnsgade BBK 25-03-14 kl. 19:00
  • Stevnsgade BBK - BK Amager 29-03-14 kl. 19:00
  • BK Amager - Stevnsgade BBK 05-04-14 kl. 15:00 (evt.)

    Så er er masser af spændende basket i vente. Har du ikke mulighed for at se kampene live i hallerne, kan du som altid følge med her på siden via livescore.

Lemvig Basket sikkert i semifinalen

22.03.2014

Der blev aldrig spænding om, hvem der skulle gå videre til semifinalerne, da Lemvig Basket og Værløse BBK spillede den anden og afgørende kvartfinale lørdag eftermiddag.

Med et forspring på 15 point fra første kamp, havde Lemvig på forhånd det ene ben i semi-finalerne, og da vestjyderne på egen bane hurtigt kom foran 10-0, var afstanden i alt 25 point, og Værløse havde ikke mange chancer for at overraske. Særligt ikke på en dag, hvor Lemvig spillede stærkt som kollektiv, og hvor alle tog ansvar og bidrog både offensivt og defensivt.

Allerede fra kampens første minut var Lemvig fokuserede, og den hurtige føring på 10-0 blev gennem hele første periode udbygger. Kun i korte perioder fik Værløse lukket af for hjemmeholdet, men det var slet ikke nok, og med en føring på 22-7 efter de første 10 minutter var kampen reelt afgjort.

Men begge hold skal have ros for at spille videre, og det blev på intet tidspunkt en kamp, som bare skulle overstås. Derfor blev anden periode også mere jævnbyrdig i starten. Lemvig var dog stadig bedst, ikke mindst fordi Raven Berry og Emily Hatch dominerede spillet under kurven i begge ender. Da så også Helle Kristiansen meldte sig ind i kampen med flere præcise 3ere, så blev det svært for Værløse, og Lemvig kunne trække yderligere fra til 42-18 ved halvleg.

Hvis nogen troede, at så ville Værløse lægge sig ned, så kunne de godt tro om. Fra første sekund efter pausen blev Lemvig mødt af et aggressivt forsvar, og Lemvigs første to boldbesiddelser blev smidt væk, og hurtigt omsat til point af Værløse. Med god energi viste Værløse at de ville slutte sæsonen godt, og med effektive afslutninger fik de hentet lidt af forspringet. Men Lemvig tabte ikke hovedet, og anført af Ivana Udovalieva blev afstanden fastholdt. Så trods en god indsats af Værløse kunne Lemvig ikke rystes, og det var fortjent, at føringen inden sidste periode var 70-32.

I starten af sidste periode smider Lemvig lidt for mange bolde væk, men der er ikke noget at sige til, at koncentrationen falder. Til gengæld bliver der plads til at skifte en del ud, og Lemvig benytter lejligheden til at give gode minutter til mange spillere, og alle går på banen og løser deres opgave. Værløse slutter kampen godt, og trods nederlaget slutter holdet sæsonen godt.

Lemvig skal nu møde SISU i semifinalerne. Første kamp spilles i Kildeskovhallen tirsdag kl. 19, og kamp 2 spilles i Lemvig lørdag den 29. marts kl. 14.00. I den anden semi-finale mødes BK Amager og Stevnsgade BBK, som gik videre efter en flot sejr i kamp 2 mod Hørsholm.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Raven Berry 17p (20 reb), Helle Kristiansen 16p, Emily Hatch 10p (10 reb/7as), Tina Nesse 7p, Nini Skjulhaug 4p, Alida Dale 3p, Kristina Lund 3p og Grace Gardner 2p

Værløses point: Safia Sheikh 13p, Alberte Dokkedal 10p, Hanna Sheikh 9p, Devon Quattrochi 5p, Verena Bachler 5p, Etta Andersen 3p, Marian Sheikh 2p, Annemie Espersen 2p og Janet Hatfield 2p

Værløse BBK tabte den første halvdel af kvarten

20.03.2014

Så er den halve kvartfinale spillet. Gæsterne fra Lemvig Basket kunne tage hjem fra Søndersøhallen med en 62 - 77 sejr over Værløse.

Intet er naturligvis umuligt, men det er vestjyderne, der umiddelbart står med de bedste chancer for at nå semifinalen. Det bliver en seriøs udfordring for Værløse at vinde returkampen i Lemvig på lørdag, med de nødvendige mindst 16 point.

Da jeg gik i gang med at skrive dette referat, kiggede jeg naturligvis lige på referatet fra den seneste Værløse-Lemvig kamp. Det var en go’ ide, for der stod et helt afsnit, som jeg bare kunne kopiere:

”Basketball er et spil, mange ynder at aflæse i statistiker. En af de mest interessante at tolke på, er antallet af rebounds. Hvem vandt reboundkrigen? Det er ofte en god indikator for, hvilket af de to hold der kæmpede mest indædt – hvem der ville vinde mest…”

Det er en iagttagelse, der stadig er fuldt ud gyldig. Lemvig sikrede sig i den første kvartfinale 36 forsvarsrebounds. Værløse nøjedes med 20. Det var ikke mindst Lemvigs Emily Hatch der med 12 rebounds gjorde livet svært for Værløse, men også Raven Berry med otte og Tina Nesse med syv forsvarsrebounds, bidrog til udeholdets overlegenhed i feltet.

De mange tilskuere der indledte aftenen med Pregame dinner – byens bedste kyllingesandwich – blev ellers vidner til en kamp, der startede til tilskuernes fulde tilfredshed. Lemvig lagde ud i højt tempo og fik hurtigt bragt sig foran. En timeout midt i første quarter fik imidlertid kickstartet hjemmeholdet, der kunne lukke perioden med en 22-19 føring.

Men de mange tilskuere må have følt de første seks minutter af 2. quarter som en spand koldt vand i hovedet. Med et 15 – 0 run fik Lemvig sat en effektiv streg under, at næste gang de tager den lange tur til København, så har de altså tænkt sig, at det er for at spille semifinale mod Sisu.  Holdende gik til halvlegspause med stillingen 31 – 39 i vestjydernes favør.

Lad os lige bruge et øjeblik mere på at kigge på stats. Scoringsprocenter for eksempel. På tre’erne rammer Lemvig på 44 procent eller 7 ud af 16 forsøg. Værløse holder en procent på 30 eller 9 ud af 30. Ret meget anderledes så det ikke ud på 2’erne. Lemvig holder 50 procent (21 af 42) mod Værløses 37 (17 af 46).

De høje procenter skyldes ikke mindst Ivana Uduvalieva der sluttede som både kampens og sit eget holds topscorer med 28 point (50 pct på 2’erne og 60 pct på 3’erne). Ivana er spiller, man bare må tage hatten af for og konstatere, at det er ikke mange forkerte beslutninger, hun tager i løbet af en kamp.

På trods af en god og helhjertet indsats, lykkedes det aldrig Værløse at hente Lemvig igen. Hjemmeholdet tabte både 3. og 4. quarter og dermed kampen med 62 – 77.

En sidste statistik herfra, skulle lige være den, at Lemvig kun havde 4 fejl i hele kampen. Heraf tog Raven Berry sig alene af de tre. Det gav Værløse 2 skud fra pletten i hele kampen. Der blev scoret på det ene. Måske ikke en kampafgørende statistik, men den er da meget sjov og sjælden.

Janet Hatfield sluttede som Værløses topscorer med 14 point, fulgt af Devon Quattrochi med 12 point.

For Lemvig blev det Ivana Uduvalieva der sluttede som både kampens og sit eget holds topscorer med 28 point fulgt af Emily Hatch med 18 point.

Referat skrevet af Tom Espensen 

Helt lige opgør i 1. kvartfinale i Nørrebrohallen

19.03.2014

Tirsdag aften i Nørrebrohallen fandt første slag om en plads i semifinalen sted mellem værterne Stevnsgade og gæsterne Hørsholm 79ers.

Det blev lige nøjagtigt så tæt og dramatisk, som man kunne have forestillet sig. Stemningen og intensiteten og vigtigheden af kampen sås tydeligt fra start på coaches, spillere og publikum.

Holdene startede lige, i det der skulle vise sig at blive en ”højscorekamp”. Efter en lige første periode, hvor Hørsholm fejler en del, men skyder rigtigt godt, fører Hørsholm med 20-25.

Anden periode starter Hørsholm bedst med at bringe sig foran med 20-27. De næste tre minutter står der så Stevsngade på. De laver et 12-0 run på gæsterne og bringer sig derved i det 4. minut på 32-27. Hørsholm svarer igen med nogle præcise 3´ere og er i det 8. minut foran med 39-42. Stevnsgade slutter imidlertid bedst og udligner til pausestillingen 44-44.

Første halvleg viser tydeligt, at Hørsholm er bedst skydende. De ender også kampen med at skyde 50% fra 3´eren (9/18) mod Stevnsgades 29% (5/17).

Tredje periode er en blanding af flotte kombinationer, indædt fight og rodet spil og en åbenlys frustration af spillerne på begge hold over manglende forståelse for dommernes kald i begge ender. Dommerne delte nu sol og vind lige mellem de to hold.

Holdene bytter points gennem hele perioden, hvor den største føring er tre points. Inden sidste periode er stillingen 62-65. Det er nu klart, at ingen af de to hold kommer fra opgøret med en afgørende føring inden lørdagens opgør i Fire Arena.

Sidste periode starter med et 7-0 run til Hørsholm og det kunne være begyndelsen til en afgørende føring med stillingen 62-72 til gæsterne. Imidlertid svarer Stevnsgade igen og i det 8. minut er det helt lige igen ved stillingen 78-78. I det 10. minut er Hørsholm så igen foran med 81-87, men Stevnsgade slutter bedst til slutstillingen 85-87 (20-25, 24-19, 18-21, 23-22).

Intet er dermed afgjort inden lørdagens anden og afgørende kvartfinale i Hørsholm ud over at Hørsholm fører med 2 point fra start. Endnu et dramatisk opgør venter de 2 hold og publikum.

Kigger man på statistikkerne falder det i øjnene at Hørsholm spiller noget bredere end Stevnsgade. Hørsholms startere spiller 137 min mod Stevnsgades starteres 171 minutter. Reboundmæssigt er holdene helt lige.

Hos Hørsholm 79´ers gjorde Ivana Jovanovic det rigtigt godt med 24 point, mens det hos Stevnsgade var Sarah Eichlers præstation, der faldt i øjnene med bl.a. 31 point.