Nyheder

Hvordan ender mellemspillet?

14.03.2014

I weekenden spilles 6. og sidste runde i mellemspillet og herefter kan kvartfinalerne begynde.

I skrivende stund er 5 ud af 8 pladser afgjort, men hvad betyder at én enkelt plads i kvartfinalerne er ledigt. Der bliver derfor masser af spænding og måske drama på lørdag i Büllen på Frederiksberg og på søndag i Søndersøhallen i Værløse.

Kvalgruppe 1
Uafhængig af resultaterne i kampene Lemvig Basket - BK Amager og Hørsholm 79ers - SISU er stillingen allerede klar.

BK Amager bliver nr. 1
Sisu bliver nr. 2
Lemvig Basket bliver nr. 3
Hørsholm 79ers bliver nr. 4

Kvalgruppe 2
Stevnsgade BBK bliver nr. 1
Falcon, Aabyhøj IF og Værløse BBK kan alle komme på plads nr. 2, men Falcon er det eneste hold, det kan afgøre det ved egen kraft, mens både Aabyhøj IF og Værløse BBK har brug for hjælp udefra.

Falcon kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Aabyhøj IF

Aabyhøj IF kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Falcon og Stevnsgade BBK vinder over Værløse BBK

Værløse BBK kommer på plads nr. 2 hvis de vinder over Stevnsgade BBK og Aabyhøj IF vinder over Falcon

Kvartfinaler (hjemme og ude):
Lemvig Basket - Falcon/Værløse BBK/Aabyhøj IF
Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK

Kvartfinalerne spilles i bedst af 2 kampe i løbet af næste uge og holdene fra mellemspil gruppe 2 har hjemmebane i kamp 1.

Semifinaler (bedst á tre):
BK Amager - vinderen af Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK
SISU - vinderen af Lemvig Basket - Falcon/Værløse BBK/Aabyhøj IF

Kampprogrammet for de enkelte kampe vil kunne ses her på siden, så snart de foreligger.

Lemvig satte sig på 3. pladsen i gruppe 1

13.03.2014

Med en sejr på 70-61 over Hørsholm 79ers satte Lemvig Basket sig på 3. pladsen i gruppe 1 af Dameligaens mellemspil.

Sejren på 9 point var stor nok til at gøre Lemvig bedre end Hørsholm i det indbyrdes regnskab, da Hørsholm blot vandt med 5 point i holdenes første opgør.

Begge hold mangler ganske vist stadig at spille en kamp, men der kan ikke længere ændres på rækkefølgen mellem holdene.
 Onsdagens kamp bar præg af, at holdene har et tæt program, og at kampene efterhånden begynder at få stor betydning, og de mange tilskuere blev da også vidner til en rodet start på kampen, hvor mange bolde blev smidt væk, og mange afslutninger misbrugt. Holdenes vanskeligheder med at score var tydelige med stillingen 6-2 efter fem minutters spil, men så fik Lemvig lidt bedre træfsikkerhed og kunne rykke fra til en føring på 11-6.

Desværre for hjemmeholdet blev der stadig smidt for mange bolde væk, og det udnyttede gæsterne til at reducere afstanden til 11-10, og derfra satte Hørsholm sig på resten af perioden, som meget sigende blev afsluttet med scoring på buzzeren til 13-20.
 

Hele 11 turn-overs blev Lemvig noteret for i kampens første periode, og desværre fortsatte tendensen i starten af anden periode, som dog pointmæssig var jævnbyrdig. Det er Hørsholm som fastholder initiativet i spillet, og det stresser hjemmeholdet i angrebet. Det lykkes Lemvig at få lukket bedre af i forsvaret, og det betyder, at afstanden mellem holdene langsomt svinder ind. Raven Berry er dygtig til at udnytte sin fysik, og det giver problemer for Hørsholm, men succes for Lemvig, der spillemæssigt kommer bedre og bedre med. Med to minutter igen af perioden er Hørsholms føring kommet ned på 2 point, 27-29. Begge hold får scoret en enkelt gang mere, og Hørsholm kan gå til halvleg med en smal føring på 29-31, og Lemvig med en fornemmelse af, at man stadig er inde i kampen trods spillemæssige problemer. 

Spillet er igen jævnbyrdigt fra starten af tredje periode, men det lykkes Lemvig at generobre føringen ved 36-35. Desværre for hjemmeholdet misbruger der efterfølgende et par muligheder, og det er Hørsholm hurtige til at udnytte og sørge for ny luft med en føring på 36-40. Helle Kristiansen giver nyt håb for værterne med 3 point, og kort tid efter er det Ivana Udovalieva som er træfsikker med 3 point, og så er det pludselig Lemvig, som har fået luft med en føring på 46-40. Men Hørsholm giver ikke op, og kæmper sig tilbage igen med høj effektivitet i angrebet. De kommer dog ikke tættere på end 48-47, og da Tina Nesse rammer en 3er på buzzeren, er det Lemvig som kan slutte bedst og sikre sig en føring på 53-47 inden sidste periode. 

De sidste 10 minutter starter lige så rodet, som kampen begyndte, men Lemvig holder fast i føringen. Men netop, som man fornemmer kampen har fundet sin afgørelse, viser Hørsholm, at de har nogle af ligaens skarpeste skytter. TO 3ere af Fie Mollerup og Emilie Schirmer bringer gæsterne ind i kampen igen, og Lemvigs føring er nu blot på 57-55. Emily Hatch og Tina Nesse sørger for at holde hjemmeholdet i gang, og afstanden udbygges igen til 6 point, 61-55. Med mindre end tre minutter igen, rammer Helle Kristiansen sin fjerde 3er og øger afstanden til 64-57, og det kommer gæsterne ikke tilbage fra igen, og selvom de kæmper for at begrænse nederlaget, så kan Lemvig fejre en vigtig sejr på 70-61, sammen med tilskuerne, hvoraf mange kom fra Lomborg Gymnasik- og Idrætsefterskole, som netop har startet samarbejde med Lemvig Basket om et tilbud til nuværende og kommende elever. 

Både Lemvig og Hørshom skal i den kommende uge spille kvartfinaler. Hørsholm skal møde Stevnsgade, mens det stadig er helt åben, om Lemvig skal op mod Åbyhøj, Værløse eller Falcon. 

Lemvigs point: Raven Berry 20p (14 reb), Helle Kristiansen 14pEmily Hatch 11p (13 reb), Tina Nesse 11p, Ivana Udovalieva 8p (5 as) og Okako Adika 6p

Hørsholm 79ers point: Ivana Jovanovic 20p, Anne Deleuran 9p, Frederikke Mollerup 9p, Line Piechnik 8p, Maja Gerlyng-Hansen 7p, Amalie Bonde 3p, Emilie Schirmer 3p og Sigrid Vange 2p

Værløse BBK vinder igen over Aabyhøj IF

13.03.2014

Her til aften tog damerne fra Åbyhøj IF imod gæsterne fra Værløse BBK. Der er ingen tvivl om, at det var en rigtig vigtig kamp for begge mandskaber, da der spilles om en af de sidste pladser i playoffs.

Kampen startede i højt tempo i begge ender, med mange fastbreaks, steals og aggressivt forsvar. Efter første periode med en stilling på 21-14 til hjemmeholdet, ændrede kampen dog en smule karakter. Værløse fik styr på Åbyhøjs hurtige spil – desværre kunne det samme ikke siges om Åbyhøj, Værløse spillede i højt tempo og gjorde stort set, hvad der passede dem.

Det var som om, at damerne fra Åbyhøj manglede et alternativ til det hurtige spil, de havde haft succes med i første periode. Janet Hatfield havde godt fat i Britt Harris under kurven, som jo ellers havde været en oplagt mulighed, da der kom mere pres på bolden op ad banen. Efter et periodenederlag på 17-6, kunne damerne gå til halvleg for at slikke sårene og finde et modsvar frem til anden halvleg - bagud med beskedne 4 point, ved stillingen 31-27 til Værløse.

Desværre lykkedes det ikke at komme sejrrigt ud af tredje periode, som blev tabt 10-16. På dagen var det i bagklogskabens klare lys ikke bag 3’eren kampen skulle vendes, med en skudprocent på  sølle 14 (3/21) skulle løsningen nok findes andetsteds på banen. Det blev dog ikke meget bedre indenfor linien, hvor statistikken skriver 30% (16/53).

Ikke desto mindre skulle kampen spilles færdig, og det lykkedes da også damerne at trække sig sejrrigt ud af fjerde periode, hvilket desværre ikke var nok. Det endte med et nederlag til de grønne på 61-69.

Topscorer fra Åbyhøj blev endnu engang Maria Steen Jespersen med 24 points. Britt Harris skal dog også nævnes. Hun kæmpede en brav kamp under kurven, både for position og rebounds. Hun kunne tage fra hallen med en double-double, 10 pts og 15 rebounds.

Fra gæsterne blev Devon Quattrochi topscorer med 16 points.  

SISU vinder over BK Amager

12.03.2014

God start sikrer SISU revanche i tirsdagens opgør.

Der var tirsdag lagt op til en absolut topkamp i Kildeskovshallen mellem Danmarks p.t. to bedste kvindebaskethold.

Kun tre dage før havde BK Amager besejret Danmarksmestrene stort, og det var derfor spændende at se, hvordan mestrene ville reagere. Og kort fortalt: SISU var klar til kamp. Hjemmeholdet startede med zoneforsvar og lidt pres indimellem. Spillerne var aktive på gulvet, og gæsterne fra Amager fandt ikke vejen til kurven; de blev helt lukket ned. Amager er ligaens bedste angrebshold, men de scorede kun 8 point i hele første periode. SISU var derimod flyvende i angrebet med flotte kombinationer og hurtigt spil, hvor de både fik åbne skud udefra og under kurven. SISU kørte faktisk Amager over i første periode og tog en føring på 20 point, 28–8.

Kampen fortsatte i samme stil halvvejs ind i tredje periode. Efter 25 minutter førte hjemmeholdet med 30 point, 62–32, men de sidste 15 minutter fik Amager bedre styr på sit angreb, mens SISUs forsvar nemmere kunne brydes. Amagerholdet blev ved med at køre bolden inside i fjerde periode og fik reduceret føringen en del, selvom SISUs sejr aldrig var i fare. Slutresultatet blev 86–68.

Det betyder at, uanset holdenes sidste kampe mod hhv. Lemvig og Hørsholm 79ers, så ender Amager på førstepladsen i puljen og SISU sandsynligvis på andenpladsen, med mindre Hørsholm vinder over Lemvig, og SISU taber mod Hørsholm med mere end 25 point. SISU har dog allerede sikret sig hjemmebanefordel i slutspillet på grund af førstepladsen i grundspillet.

Keyona Bryant var, som så ofte før, Amagers bedste spiller. Hun scorede 20 point og tog 7 rebounds. Hun er en særdeles dygtig spiller, der hele tiden kæmper for position inde i feltet. Amager stolede meget på deres trepointsskud i kampen. De skød 26 og ramte på 9, som svarer til en scoringsprocent på 35. Emilie Fogelstrøm ramte 4 ud af 9 og scorede 14 point. Catharina Palm Jensen scorede 7, Ida Klussman og Emilie Keller 9 hver, Maria Dinesen 5, Rikke Andersen 2 og Julie Kongeskov 2, men hun havde også 6 assists. Amager vandt reboundkampen 32–26 og havde faktisk pæne skudprocenter; 54% på topointsskud, 35% på trepointsskud og 76% på straffekast. Men det var ikke nok, fordi de, på den ene side, ikke fik stoppet SISU's angreb (SISU skød 62% på topointsskud og 45% på trepointsskud) og, på den anden, tabte de for mange bolde – 27 – deraf 17, der blev stjålet af SISU og forvandlet til et hurtigt angreb.

SISU spillede en meget energisk første halvleg. Det var tydeligt at se, at de ville gøre alt, hvad de kunne, for ikke at tabe to gange i træk. Forsvaret var tæt og angrebet hurtigt. Bolden gik rigtig godt mellem spillere. Det kan man bl.a. se på assists, fordi SISU ramte kurven i alt 37 gange og lavede 30 assists. Det betyder, at langt de fleste gange de ramte kurven, så skete det efter en aflevering. Kiki Lund spillede en fremragende kamp, ligesom Katrine Dyszkant og Camilla Blands. Kiki scorede 21 point (på 9/12 skud) og havde 8 assists. Camilla scorede 18 point og havde 10 assists, 7 rebounds og 5 steals. Katrine var topscorer med 22 point og var stammen i SISUs forsvar. Heidi Anton og Mathilde Colding-Poulsen scorede 7 hver, Julie Ilsby 6, Nathalie Reshard 3 og Tea Jørgensen 2.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende at sige efter kampen: "Det var interessant at se, at den ene dag vinder Amager stort, og den anden vinder vi stort. Det betyder, at det er to gode, jævnbyrdige hold, der kan vinde over hinanden. Det hold, der er fokuseret og rammer dagen, vinder. Jeg håber på, at vi får lov til at spille mod Amager igen i denne sæson. Men nu har vi sikret os andenpladsen i puljen og venter på at se, hvem der bliver vores modstander i semifinalerne. Vi fik justeret lidt på vores forsvar før denne kamp, og det viste sig at gøre en forskel. Jeg er glad for at have lidt tid nu til at arbejde på de ting, vi skal forbedre, inden semifinalerne starter."

BK Amager klar til semifinalerne efter sejr over SISU

09.03.2014

Efter en klar sejr på 74-48 i Amagerhallen over Sisu og Lemvigs nederlag i Hørsholm sikrede BK Amager sig som minimum 2. pladsen i mellemspilsgruppe 1 og dermed den ene af de to direkte adgangsbilletter til årets semifinaler.

Amager rykkede fra Sisu i 2. periode og holdt forspringet resten af kampen på en dag hvor ikke meget lykkedes for gæsterne. Der er returopgør allerede på tirsdag den 11. marts i Kildeskovshallen.

Begge hold starter noget forsigtigt og efter 5 minutters spil er stillingen blot 6-4 til Amager. I anden halvdel af perioden kommer der lidt mere gang i scoringen, og holdene skiftet til at fører. I sidste minut bringer Kiki Lund Sisu foran 14-15 med en 3’er, men Amager’s Emilie Keller svarer igen med en 3’er og Amager vinder perioden 17-15.

Emilie Keller forsætter i indledningen 2. periode med tre hurtige 3’ere og med en 2’er og et and-one spil fra Catharina Palm fører Amager 31-17 efter godt 3 minutters spil. Amager fortsætter det gode spil og udbygger føringen gennem perioden med blandt andet 6 point fra Keyona Bryant. Amager vinder perioden med hele 27-9 og kan gå til pause med en 20 points føring 44-24.

Sisu kommer aggressivt ud til 3. periode, men holdet har stadig meget svært ved at score - Sisu scorer blot 2 point i de første 6 minutter af perioden. Amager virker lidt presset de først par minutter, men de får hurtigt genvundet kontrollen og forsætter det gode spil. Amager vinder perioden 13-9, hvilket vil sige at stillingen inden sidste periode er 57-33 til hjemmeholdet.

4. periode ændrer ikke noget. Amager fortsætter med at kontrollere kampen, og Sisu kan ikke stille noget op. Amager vinder perioden 17-15 og dermed kampen med 74-48 (17-15, 27-9, 13-9, 17-15).

Amager leverede en solid holdindsats rigtigt godt anført af holdets guard Maria Dinesen, og hele 9 spillere kom på scoringstavlen denne eftermiddag. Hos gæsterne var det de rutinerede kræfter Camilla Blands og Heidi Anton der forsøgte at få holdet i gang.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 19, Keyona Bryant 13, Emilie Keller 12

Sisu: Camilla Blands og Nathalie Reshard begge 11, Katrine Dyszkant 8

Kampens spiller WOM: Maria Dinesen 6 point, 12 rebounds og 9 assists

Referat skrevet af Theis Olsen, BK Amager

79ers fik første slutspilssejr

09.03.2014

Med en sejr på 70-65 over Lemvig Basket lykkedes det Hørsholms damer at hive den første sejr i hus i årets slutspil.

I kampens indledning flugtes de to hold ad indtil stillingen 13-13, hvorefter Hørsholm scorede syv point i træk og gjorde det til 20-13 efter første periode.

Gæsterne fra Lemvig startede anden periode bedst og kom på 20-19 iden 79ers fik hul på scoringerne igen. Herfra gik det strygende for hjemmeholdet, der kom foran 34-23, inden Lemvig fik reduceret til 34-25 efter en usportslig fejl af Hørsholms Sarah Pedersen.

Efter pausen fastholdt 79ers føringen indtil der var spillet fem minutter af perioden. Ved stillingen 46-36 begyndte gæsterne at røre lidt mere på sig, og de fik i løbet af periodens sidste fem minutter barberet forspringet ned til blot fem point inden kampen sidste 10 minutter.

Fjerde periode startede bedst for Lemvig, der kom på 51-48. Hørsholms Maja Gerlyng og Amalie Bonde medvirkede til at gøre det til 61-51 efter tre minutters spil. Lemvig forsøgte efter bedste evne at komme tilbage i kampen, men tættere end fem point kom holdet fra Vestjylland aldrig. Hørsholm vandt med 70-65.

For 79ers scorede Maja Gerlyng 19, Ivana Jovanovic 19, Amalie Bonde 11, Frederikke Mollerup 11, Emilie Schirmer 5, Sigrid Vange 2, Sarah Pedersen 2 og Line Pichnik 1 point.

For Lemvig scorede Raven Berry 19, Ivana Udovalieva 13, Emily Hatch 13, Okako  Adika 11, Helle Kristiansen 7 og Tina Nesse 2 point.

Vigtig 10 points sejr til Stevnsgade i Nørrebrohallen lørdag aften

09.03.2014

Stevnsgade tog i mod Åbyhøj IF til klubbernes anden indbyrdes opgør i mellemspillets gruppe 2 lørdag aften i Nørebrohallen.

Spisning inden kampen, mere end 250 tilskuere, cheerleaders og en fantastisk stemning satte rammen for et spændende opgør, der først fandt en vinder i de døende minutter af kampen.

Starten var rodet og præget af dårlige beslutninger på begge hold, hvilket stillingen 5-5 efter 4½ min tydeligt indikerer. Men efter det 5. minut kom der fart over kampen og via 5-9, 7-13 endte perioden med en Åbyhøj føring på 17-19. Som forventet havde Stevnsgade besvær med at dække Åbyhøjs meget dygtige Marie Steen Jespersen.

De første 7 minutter af anden periode er meget lige, der udveksles point i en velspillet og underholdende periode. Men i det 8. minut tager Stevnsgade teten og laver et 10-0 run i periodens sidste to minutter til halvlegsstilling 37-34. Alle spillere på begge hold bidrager.

Tredje periode skulle vise sig at blive lige så tæt som de to hidtidige perioder. Stevnsgade starter bedst med to 3´ere af Pauline Schulz og Josephine Kjøller og bringer sig foran med 43-34, hvorefter der var en scoringspause i kampen på hele tre minutter. Åbyhøj straffer hjemmeholdets lidt rodede spil og bringer sig ved et 9-0 run foran med 43-46 på mindre end 2 minutter – her scorer Kia Fisker en vigtig 3´er og Bianca Morsøe tager den to gange helt til kurven.

Stevnsgade får igen sat fokus i de sidste minutter og bringer sig foran inden sidste periode med 52-51 med en 3´er af Iben Soltau og en ”coast to coast” scoring af Mia Obbekjær, der fik taget til at løfte sig i Nørrebrohallen.

De første to minutter af sidste periode starter uden scoringer. Men Åbyhøj start bedst med at Britt Marie Harris bringer Åbyøj foran med 52-54. De næste tre minutter står der Gabi Nedic på. Gabi laver et steal, tager to angrebsrebounds, laver en ”and one” scoring og i øvrigt 8 point på mindre end 3 minutter. Det betyder at Stevnsgade bringer sig foran med 61-55 med fire minutter igen.

Første mellemspilskamp i Åbyhøj endte med en 8 points sejr til Åbyhøj, hvorfor Stevnsgade i de sidste minutter gik benhårdt efter mindst en 9 point sejr, der betyder, at såfremt de to hold ender lige efter mellemspillet er det den indbyrdes målscore, der er afgørende for placeringen.

Julie Forster rebounder sit eget skud og bringer Stevsngade foran med 63-57, hvorefter Maria Steen Jespersen skrumper Stevnsgades forspring til 63-59 med 2 minutter og 45 sekunder igen. En 3´er af Iben Soltau bringer stillingen til 69-63 med 1½ minut igen.

Med blot 6 sekunder igen er stillingen stadigt 69-63. Intet tyder på, at Stevnsgade får den vigtige 9 points sejr. Stevnsgades Sarah Eichler har forsvarsreboundet med 6 sekunder igen og fejles af Julie Højer, der sender Sarah på straffelinjen. Sarah udnytter begge straffer og bringer Stevsngade foran med 71-63. Ved Åbyhøjs indspil fra baseline kaster Julie Forster sig ind i Sophie Kjems Krognos aflevering og får bolden ind til Iben Soltau, der scorer mens tiden løber ud. 10 points sejr til Stevnsgade 73-63.

En spændende medrivende kamp, der naturligvis bar præg af kampens betydning.

Hos Åbyhøj gjorde Maria Steen Jespersen det flot med 19 point og 12 rebounds, fulgt op af Bianca Morsøe med 11 og Britte Marie Harris med 8 point.

Hos Stevnsgade var det en gedigen holdindsats der gjorde udslaget i dag. Pauline Schulz blev topscorer med 15 point (50% bag 3´er linjen), Iben Soltau scorede 14 (67% bag 3´er linjen), Julie Forster var meget tæt på en triple double med 10 point, 18 rebounds og 9 assists.

March Madness – play offs – i Büllen

09.03.2014

Rebounds blev nøglen til succes for Falcon i deres anden sejr i træk over Værløse BBK.

Falcon starter kampen med at komme foran 13-2, ikke mindst på grund af Sofie Vincents Nielsen, eller Stephanie Curry om man vil, der lægger ud med at skyde 3/3 bag 3’eren. Værløse vinder dog hurtigt ind på Falcon, og første periode ender 16-13 til udeholdet.   

I anden periode er rollerne byttet om, Marian Sheikh catches fire og bringer Værløse foran med 7 midt i perioden. Falcon får ved hjælp af aggressivt forsvar samlet sig og generobrer føringen til halvlegsstillingen 35-28. 

Gennem tredje periode udbygger Falcon stille og roligt deres føring. Offensive rebounds bidrager til flere ekstra chancer for falkene, mens Værløses skytter køler lidt ned. Perioden ender 51-39 til Falcon. Marie Gadeberg/Denise Rodman dominerede the offensive boards med hele 9 af slagsen i kampen. 

Fjerde periode bliver en hård fysisk kamp. Værløse kæmper for at komme tilbage i kampen og kommer inden for 6 point af Falcon, inden hjemmeholdet rykker fra og tager sejren med slutresultatet 68-59.

Topscorer fra Falcon blev Sofie Vincents Nielsen med 22 point (4 rebounds, 4 assists), mens Marie Gadeberg blev toprebounder med 13 rebounds.

Topscorer fra VBBK blev Marian Sheikh med 17 point (7 rebounds, 1 assist), der skød 5/5 bag 3’eren. Toprebounder var Janet Hatfield med 8.  

Sofie Vincents og Marian Sheikh udgjorde i dag dameligaens version af The Splash Brothers: The Splash Sisters. Selvom de dog spiller for hver sit hold.

Begge hold baller videre igen i næste uge. Falcon gæster Stevnsgade tirsdag i Nørrebrohallen, mens Værløse skal en tur til Åbyhøj onsdag.

Sisu stak af fra Lemvig i anden halvleg og vandt sikkert

03.03.2014

Set gennem Sisu's briller, tegnede sig et kendt billede i gårdagens kamp mod Lemvig Basket.

Holdene fulgtes godt ad i første halvleg og ind i tredje periode. Efter 23 minutter var stillingen 33-35; to points føring til gæsterne. Men, som så ofte før, satte mestrene sig ligepludselig på kampen, bl.a. med deres presforsvar, og stak af. I løbet af de næste syv minutter scorede Sisu 25 mod 9 hos Lemvig og afgjorde kampen. Slutstilling var en sejr på 17 points, 76-59.

Dermed ligger Sisu nu på anden plats i slutspilspulje 1 og har sikret sig et bedre indbyrdes forhold til Lemvig, der vandt første kampen med fire points forskel. De to top hold i slutspilspuljen kommer direkt i semifinalerne, mens holdene på pladser 3 og 4 skal spille kvartfinaler mod holde nr. 1 og 2 fra slutspilspulje nr. 2. 

Starten af kampen var præget af hård indsats og mange brændte skud. Derfor var scoringen lav i første halvleg, kun 29 points fra Sisu mod 30 fra Lemvig. Spillerne ramte ikke på åbne skud, men Julie Ilsby kom fra bænken og scorede to vigtige 3'ere for Sisu mens angrebet var gået i stå. Skudprocenterne forbedrede sig dog markant for hjemmeholdet i anden halvleg og de trak fra. 

Begge hold skiftede mellem personlig forsvar og zoneforsvar, Lemvig skiftede løbende, men Sisu startede i personlig forsvar og skiftede i zone i tredje periode. Lemvig's inside spillere, Emily Hatch og Raven Barry, havde fuldstændig kontrolle over reboundspillet hele kampen. Emily tog 18 af slagsen og Raven 13. Lemvigholdet tog i alt 48 rebounds, mens Sisuholdet kun fik fat i 30. Kæmpe forskel. Lemvig fik flere angrebsrebounds end Sisu havde af forsvarsrebounds, hvad sker yderst sjældent. 

Men alligevel vandt Sisu og en stor del af grunden, ud over skudprocenterne, skyldes turnoverstatistikken. Sisu formåede at skyde på kurven, næsten hver gang de fik bolden, dvs. de lavede 10 turnovers i hele kampen, mens gæsterne havde svært med at aflevere bolden mellem spillerne mod Sisus pres og lavede 30 stykker, deraf hele 19 i anden halvleg. De fik særlig svært ved, at komme forbi Camilla Blands, der leverede solidt forsvarsarbejde og stjal 6 bolde. 

Hos Lemvig var både Emily og Raven i "double-doubles", Emily med 18 pts. og 18 rbs., Raven 10 pts. og 13 rbs. Ivana Udovalieva scorede 13, Helle Kristiansen 8, Okako Adika 6 og Tine Nesse 4.

Sisu leverede to meget forskellige halvlege, i den første virkede holdet ufokuseret og næsten træt. Men i den anden var som om, at de var fuld af energi og disciplin. De viste et godt angrebsspil efter gode kombinationer og spillede sig til frie skud, igen og igen. Katrine Dyszkant var særdeles dygtig til at finde huller i gæsternes forsvar. Hun blev topscorer med 21 points. Tea Jørgensen scorede 16, Kiki Lund 10, Julie Ilsby 8, Heidi Anton 7 og Nathalie Reshard 6. Camilla Blands leverede en meget alsidig kamp, hun stjal som nævnt 6 bolde, men derudover tog hun 10 rebounds, afleverede 10 assists og scorede 8 points. 

Hrannar Holm, Sisus træner havde følgende kommentarer: "Vi spillede en dårlig første halvleg, ved ikke helt hvorfor vi var så uskarpe. Heldigvis fik vi styr på vores angreb og spillede faktisk rigtig pænt i anden halvleg. Målet var, at vinde med mere end 4 og det lykkedes. Målet var også at give Lemvig en god kamp om reboundsene, men det gjorde vi slet ikke, den kamp tabte vi kæmpe stort. Heldigvis var vi gode til andre ting. Reboundsspillet skal forbedres, sammen med nogle forsvarsbevægelser, inden vi spiller mod topholdet fra Amager på lørdag. Vi glæder os meget." 

Lige kamp endte med Falcon-sejr i Værløse

02.03.2014

Det lykkedes ikke for Værløse at slå Falcon i den ordinære turnering, men det havde coach Eugenio Rodriques og hans noget skadesramte trup, tænkt sig at ændre på her i play off kampene.

Det lykkedes bare ikke, og Falcon kunne tage hjem til Frederiksberg med en 54 – 45 sejr i bagagerummet.

Værløse tog sig smukt ud på, hvad der lignede en af årets første rigtige forårsdage, da Falcon kom på besøg i Søndersøhallen. Og inde i hallen sørgede det eksorbitante kagebord for, at i hvert fald tilskuerne ikke behøvede at gå sukkerkolde.

På banen blev der fra start brændt kalorier af. Det var en underholdende kamp i højt tempo. En intens og fysisk kamp, men også en ganske fair spillet kamp, hvilket et usædvanligt beskedent antal fejl vidner om. 13 til Værløse og 12 til Falcon.

Det blev en meget lige kamp, hvor holdende, med skiftende føringer, fulgtes ad hele vejen indtil de sidste 3-4 minutter. Ved halvleg førte Falcon med to (24-26) og ved indgangen til fjerde quarter var føringen på helt åbne 3 point.

Den afgørende forskel på de to hold, lå ikke mindst i skudprocenterne. Hvor Værløse i den seneste kamp mod Aabyhøj havde knap 42 pct på tre’erne, var tallet i dag 11,5, eller 3 fuldtræffere ud af 26(!). Falcon derimod ramte 6 ud 18, eller 33,3 pct. Ikke vildt imponerende, men alligevel nok til på kritiske tidspunkter af kampen at trække lidt fra.

I det hele taget var det som resultatet viser, en ganske point-fattig kamp. Til gengæld fik de fleste spillere mulighed for at komme på tavlen, hvilket betød, at der for Værløses vedkommende kun krævedes 9 point for at kunne kalde sig topscorer. Det var der så hele tre der gjorde: Katrine Klint, Safia Sheikh og Janet Hatfield.

I modsatte ende var det ikke mindst trekløveret Elisabeth Brynaa Hansen (17 p., 4 ass.), Sofie Vincent (10 p., 1 ass.) og Simona Bartkova (8 p., 2 ass.) der gav værterne problemer. Simona Bartkova viste igen, hvorfor hun befinder sig på ligaens Top 10 over de bedste reboundere. Med dagens høst på 15 rebounds, er det en plads hun beholder.

Den meget lige kamp betyder, at der er lagt op til et helt åbent returopgør, uden nogen forhåndsfavorit, når Værløse allerede i næste weekend kommer på besøg hos Falcon. Bliver kampen ligeså underholdende som dagens, fortjener den at mange københavnere kigger forbi.

Topscorer for Værløse blev Katrine Klint, Safia Sheikh og Janet Hatfield, alle med 9 point. For Falcon blev det Elisabeth Brynaa Hansen med 17 point, der dermed også blev kampens topscorer, og Sofie Vincent Nielsen med 10 point.

Referat  skrevet af Tom Espensen