Nyheder

Årets første preview

23.09.2013

På lørdag går det løs igen.

90 kampe i grundserien og rigtig mange slutspils kampe skal afvikles før årets Danske Mester 2014 er kåret.

Som altid vil der op til alle runderne komme "ekspert" kommentarer og sæsonens første preview er lavet af SISU`s headcoach, Hrannar Holm.

Jeg desværre ikke haft lejlighed til at se alle holdene spille, og derfor er dette her preview et stor gæt, baseret på mit kendskab af holdene og spillerne de sidste par år. Vi får set mange ændringer i Ligaen denne sæson, to nye hold og ud af de otte der vender tilbage, har hele seks fået nye trænere og mange har også fået nye spillere. Det er klart i mine øjne, at Ligaen bliver mere spændende nu, end den har været de sidste 3 år.

Lad os kigge på den første runde!

Hørsholm 79ers vs. Sisu lørdag kl. kl. 13.30, Fire Arena

Vi starter med en kamp mellem de to klubber som har, stort set, domineret dansk kvindebasket de sidste mange år.

Sisu vandt jo alle kampe sidste år og har faktisk kun tabt en enkelt kamp i grundspillet de sidste tre år. Jeg forventer ikke, at vi fortsætter den sejrsstime, simpelthen fordi, at vi ikke længere har spillere som Marie Malone, Ida Tryggedsson og Trine Duelund på holdet. Men vi har stadigvæk nogle af Ligaens bedste spillere, såsom Kiki Lund, Camilla Blands og Tea Jørgensen og derudover har vi fået en amerikansk guard, Heidi Anton til at hjælpe os. To af holdets kernespillere, Tea og Nathalie Reshard, spiller ikke på lørdag og derfor bliver det en udfordrende start på sæsonen.

Hørsholm har fået en ny træner, Nemanja Jovanovic, og jeg har hørt, at de har trænet godt op til sæsonstart. Hørsholm har mange dygtige spillere, ikke mindst Maja Gerlyng og Emilie Schirmer, der er vendt tilbage fra USA. Terese Demand har derimod stoppet og deres amerikaner blev skadet kort efter at hun kom til Danmark. Så vidt jeg ved, venter de stadig på en erstatning. Hvis de finder en god inside spiller, kommer Hørsholm uden tvivl til at være ved toppen i år. Og der er ingen grund til at gætte på noget andet end en tæt og spændende kamp i Fire Arena på lørdag.

Jeg tror, som altid, på en Sisu sejr. Gæsterne vinder med et enkelt points forskel, 65-64.

Virum Vipers vs. BK Amager lørdag kl. 14.30, Virum Hallen

Virum er tilbage i Dameligaen. Og ifølge Dameligaens hjemmeside har de næsten det samme hold som sidste sæson spillede i 1. division.

Coach Turi Høgh har rigtig mange unge spillere på holdet, sammen med holdets profil, Ivana Kostic. Det bliver en lærerig sæson og forhåbentlig har de styrke til at vinde nogle kampe. Jeg må desværre erkende, at jeg ikke har set holdet spille og derfor ved jeg ikke meget om dem.

Amagerholdet kender jeg. De har mange gode og talentfulde spillere omkring Catharina Palm og nu har Todd Anthony fået en amerikansk center til at hjælpe under kurvene. Jeg tror derfor, at Amager kommer til at være et af ligaens bedste hold og jeg gætter på, at de starter sæsonen med en sikker sejr på ca. 20 points, måske 70-50.

Stevnsgade Basket vs. Aabyhøj IF lørdag kl. 16.00, Nørrebrohallen

Stevnsgade er det andet nye hold i Ligaen. Men modsat Virum har Nørrebroholdet hentet nye stærke spillere fra udlandet for at være klar til den stærkeste række. Nogen har fortalt mig, at amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler er gode spillere og, at Stevnsgade kommer til at give mange hold problemer med deres inside spil. Jeg har ikke set dem spille men det bliver spændende at se hvordan Mogens Tygesens hold udvikler sig.

Gæsterne fra Åbyhøj har også hentet styrke under kurven i Britt Harris, som er en dygtig spiller. Thomas Johansen har et ungt, men godt hold med Maria Jespersen, som er blevet til en af ligaens bedste spillere, i spidsen. Jeg tror, at selvom Åbyhøj er et ungt hold, så har de allerede rutine efter nogle år i Ligaen. Det kan de bygge på. Åbyhøj vinder en god kamp i Nørrebrohallen med 5 points forskel, 63-58. 

Lemvig Basket vs. Falcon lørdag kl. 16.45, Vestjysk Bank Arena

Interessant kamp, gentagelse af sidste års semifinaler. Lemvig har været et af Ligaens stærkeste hold de sidste par år og jeg forventer, at de fortsat bliver ved toppen. Emily og Ivana er to af Ligaens absolut bedste spillere og nu har de fået Raven Berry, som er en stor og stærk inside spiller.

Brianna Finch er en af mange nye trænere i Ligaen, hun er amerikaner og det vil være interessant at se, hvordan hun planlægger, at udnytter holdets styrker.

Falcon har også en ny træner, Thomas Soltau, tidligere landsholdsspiller og ungdoms- og assistent træner i Sisu. Thomas har stort kendskab til basket men er nu i første gang træner i den højeste liga. Han har et godt hold til rådighed, sølvvinderen fra sidste sæson. De tre stærke guards, Elisabeth Brynaa, Sofie Vincents og Simona Bartkova er alle vendt tilbage, men ikke store Jessica Fuller. I stedet har de fået Iben Soltau fra Sisu. Jeg har læst et sted at de måske henter en udlænding senere på sæsonen. Det gør selvfølgelig en kæmpe forskel, men uden ekstra styrke under kurvene tror jeg ikke på, at de har en stor chance mod Lemvig. Hjemmeholdet vinder med 15, 74-59. 

Værløse BBK vs. Horsens BC søndag kl. 14.15, Søndersøhallen

Værløse var omkring midten af ligaen sidste sæson og det ville ikke være en overraskelse hvis de genfinder sig der denne sæson. Holdet har fået en ny træner fra Portugal, Eugenio Rodriques og han bliver hjulpet af Anja Andersen som er jo tidligere head coach for holdet. Janet Hatfield fra USA vender tilbage under kurvene og en ny amerikaner, Devon Quattrochi skal hjælpe på point-guard positionen. Deres bedste spiller fra sidste sæson, Rikke Fabricius, er taget til USA.

Horsens fik en hård sæson sidste år, men de har i hvert fald fået erfaring som (endnu en ny) træner Eric Vigansky kan bruge til at få holdet til at gøre fremskridt og spille lidt bedre denne gang. Jeg tror dog ikke på, at de henter en sejr i Søndersøhallen på søndag. Værløse vinder med 19 points forskel, 73-54.

De 10 DL-hold tager form

01.08.2013

Få det hele store overblik her - som bliver opdateret løbende (sidst opdateret 11/9-13).

De 10 hold i DL er i fuld gang med forberedelserne til sæsonen, og stykke for stykke er holdene nu ved at blive sammensat.

Hvem er gengangerne fra sidste sæson, hvem er nye og hvem er forsvundet.

BK Amager
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Keyona Bryant (USA), Sofie Risting Jacobsen (egen avl)

Med igen: Todd Anthony (coach), Camilla Birck Jensen, Cecilie Fetterlein Overgaard, Caroline Holm Kaster, Emilie Fogelstrøm, Catharina Palm Jensen, Maria Cecilie Holm Brask, Emilie Keller, Maria Roost Dinesen, Sandra Harfmann Ravn, Emmelie Patricia Berg, Cecilie Tvede Hansen, Cecilie Spandet Havreland, Anna Lessel, Lotte Tobiasen, Sussie Kruuse, Ida Klussman

Afgang: Ena Viso (USA), Nathailie Mortensen (Stevnsgade BBK)

Horsens BC
(klik på holdnavn for roster)

Tilgang: Eric Vigansky (coach - Haderslev BBK "Corpia"), Sonny Madsen (ass. coach - egne rækker), Karoline Madsen (egen avl), Karina Weiland Pedersen (Lemvig Basket), Bendicte Houmøller (Aabyhøj IF9

Med igen: Emily White, Rebecca Houmøller, Kendahl Kelly, Eva Bonde, Sarah Bersang, Emma Dorph 

Afgang: Julie Graversen, Lucia Ngoc Thao Vu

Stevnsgade Basketball Klub
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Mogens Tygensen (coach - egne rækker), Alonzo Wayne Brooks lll (Ass. Coach - egne rækker), Sarah Eichler (USA), Julie Forster (USA), Mie Ceccardi (ALBA), Caroline Dan (SISU), Nathailie Mortensen (BK Amager), Frida Alamir Rønne (egen avl), Emilie Møller Pedersen (egen avl), Karla Marie Nielsen (egen avl), Marija Babovic (egen avl), Irene Rosell Dronda (Spanien)

Med igen: Tina Dollerup (Ass-Coach), Anne Horsfall, Guilia Rapisada Hansen, Gabriele Nedic, Asena Rokanova, Mia Obbekjær, Josephine Kjøller, Pauline Schulz, Irina Colding

Afgang: Peter Kjøller (coach - stoppet), Christina Hansen (stoppet)

Værløse BK
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Eugenio Manuel Rodriques (coach - Portugal), Anja Susan Andersen (ass. coach - egen avl), Devon Quattrochi (USA)

Med igen: Alberte Dokkedal, Safia Sheikh, Etta Andersen, Marian Sheikh, Anna-Nicole Bennedsen, Janet Hatfield

Afgang: Jesper Johansen (coach - stoppet), Berit Schelde (Falcon)

Aabyhøj IF
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: (Thomas Johansen (coach - Lemvig Basket), Dan Kristiansen (egen avl), Britt Harris (USA)

Med igen: Amalie Torlop Carlsen, Kia Fisker, Sophie Kjems-Krognos, Tine Randrup-Thomsen, Fie Husted Nordby, Maria Steen Jespersen, Julei Gade Høier, Sofe Tryggedsson Preetzmann, Camilla Frommelt Andersen, Bianca Morsøe Christiansen, Tanja Stenholt Laursen

Afgang: (Thomas Press (coach - stoppet), Benedicte Houmøller (Aabyhøj IF)

Virum Basketball Klub
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Cecilie Tang-Homann (Broernes BBK)

Med igen: Turi Høegh (coach), Ivana Kostic, _Louise Bolvig Hansen, Ida Pedersen, Louise Gotfredsen, Julie Svensgaard, Cecilie Glob Klussmann, Anna Katrine Ahrenst Jørgensen, Emma Julie Bendix, Jeanett Sørensen, Emma Braunstein Poulsen, Christine Barnett, Malene Nygaard, Stine Buchholdt, Caroline Marie Schultze

Afgang:

Hørsholm 79ers
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Nemanja Jovanovic (Egne rækker), Emilie Schirmer (USA - Virum BBK), Sara Forsman Pedersen (egen avl), Caroline Gilling (egen avl), Sigrid Sundsgaard Vange (egen avl), Amanda Cleemann Wang (egen avl), Benedikte Von Spreckelsen (egen avl), Andrea Rankovic (Serbien)

Med igen: Anne Deuleran, Maja Gerlyng-Hansen, Line Pichnik, Amalie Bonde, Marie-Louise Blyme, Maria Forsman Pedersen, Frederikke Mollerup, Simone Ceccardi, Anemone Scheel

Afgang: Johan Enbom (Sverige), Signe Boye Knudsen (Falcon), Tine Duelund (Falcon), Therese Deemand (stoppet)

Lemvig Basket
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Brianna Finc (coach - USA), Alvin Kvamme (Norge), Tina Nesse (Norge), Raven Berry (USA), Rikke Hansen, Rikke Meisner-Andersen (Falcon), Michelle Dyer (Aalborg BBK), Grace Gardner (EVN)

Med igen: Pete Jensen (Ass. coach), Emily Hatch, Ivanna Udovalieva, Helle Vendelbo Kristiansen, Ida Høj Kristensen, Nanna Hansen, Medina Dedic, Kristina Lund, Okako Adika

Afgang: Thomas Johansen (coach - Aabyhøj IF), Tine Kristiansen, Karina Weiland Pedersen (Horsens BC), Sarah Schicher, Mallory Moore

Falcon
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Thomas Soltau (coach - SISU), Iben Soltau (SISU), Berit Schelde (Værløse BBK), Julie Kongeskov (SISU), Billie Marlow (egen avl), Sabina Linne Stoltze, Caroline Jakobsen

Med igen: Simona Bartkova, Sofie Vincents Nielsen, Elisabeth Brynaa Hansen, Marie Gadeberg, Tone Heiberg, Martina Dyrberg, Freja Christensen, Josefine Thale Vincents

Afgang: Ole John Nielsen (coach - stoppet), Ole Vincents (coach - stoppet), Rikke Meisner-Andersen (Lemvig Basket), Julie Abildgaard (stoppet)

SISU
(klik på klubnavn for roster)

Tilgang: Thomas Ginnerup Nielsen (ass. coach - Falcon), Heidi Anton (USA), Clara Laursen (egen avl), Charlotte Jørsboe (come back), Sophia Nitsche (egen avl), Mette-Marie Hamann (egen avl), Viktoria Mikkelsen (egen avl), Emilie Horneman (egen avl), Johanna Kampp (egen avl)

Med igen: Hrannar Holm (Coach), Camila Blands, Mathilde Colding-Poulsen, Katrine Dyszkant, Julie Ilsby, Tea Jørgensen, Kiki Lund, Ida Rosendal,

Afgang: Marie Malone (Italien), Ida Tryggedsson Preetzmann (CB Conquero, Spanien), Trine Duelund, Iben Soltau (Falcon), Signe Boye Knudsen, Ida Rosendal

Lodtrækning til pokalen

03.09.2013

15 hold var med i hatten da DBBF her til formiddag trak lod til 1/8-dels finalen i damernes pokalturnering.

Lodtrækningen flaskedes sig således:

 

  • Falcon (DL) - Hørsholm 79ers (DL)
  • Brønshøj Basket (1D) - BMS (1D)
  • Aalborg Basket (1D) - Lemvig Basket (DL)
  • Horsens BC (DL) - Stevnsgade BBK (DL)
  • Aabyhøj IF (DL) - Værløse BBK (DL)
  • Roskilde BBC (2D) - SISU (DL)
  • Virum Vipers (DL) - BK Amager (DL)

Høbas fra 1. Division er oversidder.

Med 3 rene DL-opgør forsvinder allerede 3 DL hold efter denne runde.

Terminen for at afvikle kampene er den 25. oktober.

Falcons hold på plads

28.08.2013

Med en ny træner ved roret, Thomas Soltau, ønsker Falcons damer igen i år at være med i den øverste del af Dameligaen. Holdet er særligt blevet forstærket på pointguard- og den store forward position.

Julie Kongeskov er vendt tilbage til Dameligaen efter et års pause, Simona Bartkova er blevet rykket tilbage til sin mere naturlige plads som guard, og sammen med anfører Sofie Vincents Nielsen forventer Thomas, at disse tre spillere vil gå forrest og være garant for en høj standard, disciplin og vindermentalitet.

Holdet er yderligere er blevet forstærket med 3 nye store forwards: Dameliga All-Star Iben Soltau (186 cm) fra SISU og de to unge og meget talentfulde spillere Billie Marlow (188 cm) og Linne Stoltze (190 cm).

Derudover har Dameliga All Star, Elisabeth Brynaa, fået selskab på wingpositionen af Berit Shelde fra Værløse.

Det er Thomas’ ønske at starte sæsonen med en ren dansk opstilling, så udenlandske spillere vil derfor først eventuelt komme på tale senere i sæsonen.

Holdet er forsøgt sat sammen efter positioner og roller med en europæisk spillestil for øje, hvor det effektive, simple og disciplinære, kombineret med stort fokus på at lære at udnytte og finde mismatches, er i højsæde.

Målet for sæsonen er at etablere en positiv udviklings- og konkurrencekultur, som både ældre spillere og talenter har lyst til at være en del af, og at skabe et dynamisk hold, der er en kombination af erfarne spillere, der tager ansvar og nye talenter, der byder ind med energi og vilje.

Trænerens intention er klar: Jeg vil have danske ”stjerner”

Danske spillere er vant til at stå i skyggen af de udenlandske spillere, som klubberne traditionelt henter til landet hvert år.

De er vant til at sejre og nederlag ikke afhænger af deres egen præstation, men at holdets succes handler om, hvor godt de udenlandske spillere præsterer.

Dette har beskyttet de danske spillere over for det pres, som følger med, men også indskrænket deres muligheder for nå deres individuelle potentialer – kun meget få danske spillere er blevet opdraget til at ville, turde og kunne tage styring i kampe.

Jeg ønsker at vende det hele lidt på hovedet og ”tvinge” mine danske spillere til at sætte en højere standard for sig selv. De skal blive mere effektive, de skal lære at læse spillet bedre, de skal blive mere disciplinerede med deres beslutninger og afslutninger, og ikke mindst skal de lære at ville have bolden, når det er vigtigt.

Mit fokus er, at de skal opleve, at der gives plads til, at de kan indtage pladserne som holdets ”stjerner”, at opleve at blive profilerede og stå med ansvaret for sejre, nederlag og det afgørende skud til sidst i en kamp, for sporten mangler danske profiler – spillere som har lært at ville, turde og kunne.

Falcon starter sæsonen den 28. september hvor holdet skal en tur til Lemvig.

Mestrenes hold på plads

27.08.2013

De danske mestre fra SISU har nu sit hold på plads og er derved klar til at forsvare sine guldmedaljer.

SISU har skiftet ud på en del pladser og har således måtte sige farvel og tak til en del profiler fra sidste sæsons hold.

Holdet har dog også forstærket sig, men ellers er det et ungt SISU-mandskab med en del spiller af egen avl, der skal forsøge at forsvare guldet.

Coach Hrannar Holm er dog helt sikker på at SISU også i denne sæson vil være at finde i toppen af dansk basket.

Du kan se SISU`s roster ved at klikke her.

79ers spiller opvisningskamp

21.08.2013

Hørsholm 79ers damer står over for en ny sæson og nye spændende udfordringer.

Coach Nemanja og damerne rejser til Serbien i før-sæsonen for at spille og træne inden det for alvor går løs.

Derfor vil 79ers prøve at samle lidt penge sammen via dette lille arrangement , så damerne kan komme af sted og få en fantastisk oplevelse samt optimal opstart på den nye sæson.

Opvisningskampen mod et hold bestående af "gamle" Hørsholm BBK og 79ers spillere afvikles

onsdag den 28. August 2013 kl. 20.00

Kampen spilles i Fire Arena og billetprisen for at overvære kampen er kr. 20,- (eller hvad man har lyst til at donere).

2 nye spillere til Stevnsgade BBK

21.08.2013

Med tilgangen af Mie Ceccardi fra ALBA og Caroline Dan fra SISU har oprykkerne fra Stevnsgade Basketball Klub nu deres roster på plads.

Truppen er næsten intakt fra sidste sæson idet man kun har sagt farvel til Christina Hansen.

Du kan se hele Stevsngades roster ved at klikke her.

Tidligere på ugen var der indslag på TV2 Lorry som kiggede forbi Nørrebrohallen for at lave et indslag om holdets 2 amerikanske spillere, Julie Foster og Sarah Eichler.

Du kan se indslaget ved at klikke her.

5 erfarne fortsætter i 79ers

06.08.2013

5 erfarne spillere fortsætter i den nye sæson på Hørsholm 79ers dameligahold.

Det drejer sig om Anne Deleuran, Maja Gerlyng, Amalie Bonde og Line Piechnik, som alle igen trækker i Hørsholm-trøjen. Den 5. er dameholdets mangeårige anfører Katrine Hounsgaard Velosa, som nu fungerer som Team Coordinator for dameholdet.

Efter endt sommerferie til spillerne, så har head coach Nemanja Jovanovic i dag haft den første træning med Hørsholm 79ers nye damehold.

Foruden de nævnte erfarne gengangere, så er der ligeledes glædeligt gensyn til mange af de yngre spillere, som også var en del af holdet i den forgangne sæson. Flere af disse spillere har over sommeren trænet på U18 damelandsholdet, som starter deres EM kval kampe i næste uge.

Du kan se mere på 79ers hjemmeside.

Amerikanske talenter til Stevnsgade BBK

01.08.2013

Amerikanske talenter skal sikre Stevnsgade fast plads i bedste række.

Stevnsgade Basketball, har netop indgået aftale med to amerikanske kvindelige talenter, efter at klubben har sikret sig nye sponsorer til finansieringen af forstærkningerne.

Sammentømret trup
Det har været vigtigt for os som klub at holde på de spillere, som har bragt os frem til finalen sidste sæson i 1. Division”, siger træner Mogens Tygesen.

Det har samtidigt været vigtigt at styrke reboundspillet og tilføre holdet mere størrelse i forhold til sidste sæson, hvorfor valget er faldet på Julie Forster og Sarah Eichler fra USA som udenlandske forstærkninger. Vi glæder os utroligt meget til at tage imod Julie og Sarah. Ambitionen er at blive i Dameligaen, og så må vi se, hvad det derudover rækker til - vi forventer mere end kamp til stregen fra de andre hold ”, forklarer Mogens Tygesen.

Julie Forster, 22 år, har med hendes 187 centimeter, sit store talent og atletiske krop formået at sætte et solidt aftryk i amerikansk kvinde basket.

Julie er Albany Universitets bedste rebounder nogensinde med hele 1149. Hun er som eneste kvindelige spiller blevet indlemmet i Albanys eksklusive 1000/1000 klub med sine 1109 point og 1149 rebounds.

Hun endte collegekarrieren, som den tredjebedste rebounder ud af samtlige spillere i NCAAs 1. division i hele USA - og blev bl.a. i 2013 valgt som America East Conference Women's Basketball Scholar-Athlete of the Year.

Julie vil, udover at spille basket, være aktiv deltager i klubbens daglige sociale arbejde med børn og unge på Nørrebro.

Sarah Eichler, 22 år, er 182 cm høj og en stor, fysisk meget stærk spiller. Hun sluttede sin seniorsæson i NCAA 1. division 2013 for Green Bay University med et gennemsnit på 11,8 points, 4 rebounds og 3,5 assists per kamp med en skudprocent fra trepointslinjen på hele 41 procent og har været et af sit holds bærende spillere.

Hun har her i juli måned 2013 haft fornøjelsen af at være udtaget til Netscouts USA All Star Team og har repræsentere sit land i en firenations turnering i Kina.

Sarah vil ligesom Julie Forster deltage i klubbens sociale arbejde og CSR-projekter på Nørrebro.

Begge piger lander i København fredag den 16. august.

For yderligere information:

Mogens Tygesen, træner for dameligaholdet. tlf. 2087 4316 (mty@sport.dk).

3 fredagskampe i årets DL

28.07.2013

Stevnsgade Basketball klub har som led i klubbens udvikling og i et forsøg for at lokke flere tilskuere i Nørrebrohallen, valgt at flytte 3 af sine hjemmekampe i efteråret fra den normale kampdag lørdag, til fredag aften.

De 3 kampe (hvor modstanderen har accepteret) er: 

 

  • #24 mod Værløse BBK flyttes til fredag den 25. oktober
  • #34 mod Virum Vipers flyttes til fredag den 8. november
  • #39 mod BK Amager flyttes til fredag den 15. november

Hvor alle 3 kampe er der tip-off kl. 19:30.

i forbindelse med kampene vil Stevnsgade Basketball klub også lave specielle arrangementer for sine sponsorer.