Nyheder

Hjemmesejr til 79ers

07.02.2014

Det lykkedes 79ers damer onsdag aften at besejre Værløse med 79-68 i Fire Arena.

Værterne var uden stærke Ivana Jovanovic, og det krævede, at andre måtte træde i karakter. Med henholdsvis 18, 14  og 13 point viste Maja Gerlyng, Frederikke Mollerup og Anemone Scheel vejen for Hørsholmdamerne.

Første periode var helt lige, og de to hold kunne se scoretavlen vise 18-18 efter de første 10 minutter.

Det jævnbyrdige spil fortsatte i anden periode, men hen imod slutningen kom 79ers foran med 38-31. Gæsterne fra Værløse sluttede dog bedst af, og de to hold gik til pause ved stillingen 38-35 til Hørsholm.

I tredje periode stod der i begyndelsen Værløse på menuen, og gæsterne bragte sig foran med 40-46 efter fire minutters spil af perioden. Det lignede et Hørsholmhold til tælling, men Anemone Scheel, Frederikke Mollerup og Anne Deleuran medvirkede til at bringe lidt mere balance i pointregnskabet, så de to hold kunne gå ind til fjerde periode ved stillingen 59-58 til 79ers.

I kampens sidste 10 minutter viste Hørsholm, at de trods modgang ikke lader sig slå ud. Værterne kom hurtigt foran med 68-62, og selvom Værløse bed fra sig kunne 79ers via sikre straffekast af både Line Piechnik, Maja Gerlyng og Emilie Schirmer i den afgørende fase sikre en behagelig sejr på 79-68.

Med sejren har 79ers nu 20 point og indtager tredjepladsen, mens Værløse blot har seks point og befinder sig på en plads som nummer otte.

For 79ers scorede Maja Gerlyng 18, Frederikke Mollerup 14, Anemone Scheel 13, Anne Deleuran 10, Emilie Schirmer 10, Line Piechnik 6, Amalie Bonde 6 og sigrid vange 2 point.

For Værløse scorede Alberte Dokkedal 22, Hanna Sheikh 15,  Safia Sheikh 10, Annemie Espensen 9, Devon Quattrochi 5, Verena Bachler 5 og Pernille Tind 2 point.

Overraskelsen lurede i Amagerhallen

07.02.2014

Selvom resultat ikke antyder det, så lurede overraskelsen i Amagerhallen efter de første 20 minutter. Virum Vipers havde rigtigt godt fat i hjemmeholdet efter en flot 1. halvleg, men holdet formåede ikke at følge op efter pausen, og så slog BK Amager til og vandt en sikker sejr på 94-60 (19-21, 20-14, 30-13, 25-12).

Virum er klar kampens start godt anført af Louise Bolvig og kampen er helt lige gennem perioden. Louise lukker perioden med en buzzer 3’er fra midten og bringer dermed Virum foran 19-21. Louise scorer 9 point i denne periode.

Kampen er fortsat helt lige i indledningen af 2. periode. Midtvejs i perioden får Amager’s Maria Dinesen med et and-one spil udlignet til stillingen 29-29, men minuttet senere bringer Louise Bolvig Virum foran med 29-34 med endnu en tre’er. Amager lukker perioden med et 10-1 run og fører således knebent med 39-35 ved halvleg. Amager vinder perioden 20-14.

I anden halvleg får BK Amager lukket af i forsvaret, og Virum formår kun at score i alt 25 point i denne halvleg. Angrebsmæssigt tilhører 3. periode BK Amager’s guard Maria Dinesen. Maria scorede hele 18 point med blandt andet to 3’ere og 10 for 10 fra straffelinjen. Amager vinder perioden med 30-13 og fører 69-48 inden 4. og sidste periode.

Billedet ændres ikke i 4. periode. Amager bevarer overtaget og vinder uden problemer perioden med 25-12 til slutresultatet 94-60 ( (19-21, 20-14, 30-13, 25-12).

Hos gæster var Louise Bolvig brændvarm med 23 point, men også især Cecilie Homann og Ivana Kostic gjorde det godt. Mest iøjnefaldende for hjemmeholdet var Maria Dinesen og Keyona Bryant på en aften hvor Amager’s 3-pointskytter kun rammer 3 af 15 skud.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Maria Dinesen 24, Keyona Bryant 21, Catharina Palm 14

Virum Vipers: Louise Bolvig 23, Cecilie Homann 13, Ivana Kostic 9

Kampens spiller WOM: Maria Dinesen, BK Amager 24 point heraf 14 af 15 fra straffelinjen

Referat skrevet af Theis Olsen

All Star 2014 - Kampprogrammet og dommerne er klar

06.02.2014

På søndag den 9. februar kl. 14:00 går det hele løs i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

Kampprogrammet til All Star 2014 er nu trykt færdig og du skal blot klikke i menuen til venstre for at få fingre i det.

All Star 1014 afvikles af DL i samarbejde med DBBF, Falcon, DBJO og Festina og udover selve All Star kampen skal 4 af de bedste skytter fra DL dyste om 3-points trofæet.

Der er gratis entre til All Star 2014, med mindre at du købet din billet i døren, hvor den koster kr. 35,-. Du kan downloade din gratis billet ved at klikke her. 

DBBF`s dommerudvalg har nu sat navne på de 2 dommere der skal lede slagets gang.

Dommerne i All Star 2014 bliver Bjørn Kjerulff og Badie Amani, som begge i en årrække har været blandt de bedste dommere i DL.

Lemvig Basket tog et skridt mod top-4

06.02.2014

Onsdagens Dameligakamp i Lemvig basket blev ikke noget spillemæssig stor oplevelse. Manglende koncentration og mange boldtab til begge hold førte til en del rodet spil. Til gengæld var det en livlig kamp, som i store dele var mere tæt end resultatet 76-54 til Lemvig antyder.

Jævnbyrdigheden var størst i første periode, hvor Lemvig manglede fokus og koncentration i forsvaret, hvilket Horsens udnyttede til at få flere nemme scoringer tæt på kurven. Netop spillet under kurvens skulle ellers være til Lemvigs fordel med den større fysik holdet kan byde på i forhold til Horsens. Men gæsterne bevægede sig godt og flyttede bolden fint, så de gang på gang fik splittet hjemmeholdets forsvar.

Angrebsmæssigt kommer Lemvig ikke helt så nemt til scoringerne, men holder alligevel fat selvom Horsens i store dele af perioden er foran. Mod slutningen af perioden får Lemvig alligevel en smal føring, som de fastholder i rodet afslutning, hvor begge hold misbruger mange muligheder.

Lemvig kommer godt fra start i anden periode og på blot et minut udbygges føringen fra 19-18 til 25-18. Derefter kommer Horsens godt med igen, og spillet bliver mere jævnbyrdigt og det samme gælder stillingen, som igen bliver så tæt at føringen tipper frem og tilbage. Det bliver Lemvig, som først får så meget styr på spillet, at det giver et overtag, og i den sidste tre minutter af perioden opbygges der en føring på 41-28.

I tredje periode bliver spillet igen mere rodet, og ingen af holdene får for alvor gang i spillet. Afstanden mellem holdene er stabilt på mere end 10 point, og det begynder at se vanskeligt ud for Horsens at komme tilbage i kampen for alvor. Lemvig udnytter sin fysik til at hente point tæt på kurven, og fra distancen byder flere ind, når det er nødvendigt.

Stillingen er 56-40 ved starten af sidste periode, og det står forholdsvis klart, at Lemvig vil vinde kampen. Horsens giver dog ikke op, og der bliver kæmpet fra begge hold til det sidste. Lemvig har flest kræfter tilbage, og kan udbygge føringen til slutresultatet 76-54.

Det var tydeligt, at Lemvig fra start til slut manglede noget koncentration og der blev ind i mellem taget for let på opgaven. Alligevel havde holdet styrke nok til at vinde en sikker sejr. Spillemæssigt fik Horsens vist noget af det potentiale holdet har. Der er masser af talent på holdet, og tempomæssigt og teknisk kan holdet godt begår sig. Manglerne ligger på det fysiske, hvor de unge spillere, har får lidt at stå i mod med.

Med sejren tog Lemvig et vigtigt skridt mod en placering i top-4. En sejr i sidste kamp ude mod Værløse kan stadig blive nødvendig for at indløse billet til mellemspillet for de bedste fire, hvor en plads i slutspillet også er sikret.

Lemvigs point: OKako Adika 15p, Raven Berry 15p (15 reb), Ivana Udovalieva 13p (5 stl), Emily Hatch 13p, Helle Kristiansen 9p (9 stl), Tina Nesse 6p (10 reb), Grace Gardner 5p

Horsens point: Enna Pehadzic 14p (10 reb), Emily White 12p, Pernille W. Pedersen 12p, Rebecca Houmøller 9p, Sarah Bersang 4p, Anna-Helene Eskholm 3p

Stevnsgade BBK atter på sejrskurs

05.02.2014

Det var to lidt turbulens ramte mandskaber, der mødte hinanden i Nørrebrohallen tirsdag aften.

Hjemmeholdet Stevnsgade havde tabt de seneste tre kampe og der var lidt frustration over spillet, som ikke havde fungeret optimalt.

Falcon kom til kampen efter at have vundet fire ud af de seneste fem kampe, sidst over et af topholdene i Dameligaen Hørsholm 79´ers. Men til gengæld var det med Ole Vincents som ny coach, efter at Claus Strøh har forladt Falcon i weekenden.

Stevnsgade kom forrygende godt fra start. Koncentration, klogt spil og udnyttelse af de muligheder der var, bragte hjemmeholdet foran i det 4. min med 14-2. Efter en time-out til Falcon justerede de forsvaret fra personligt til zone, men lige lidt betød det. Stevnsgade fortsatte effektivt som en angrebsmaskine og efter første periode var de foran med 26-6.

Anden periode kommer Falcon i gang og spiller 10 gode minutter. Der penetreres ind over midten, hvilket giver Stevnsgade problemer, særligt overfor Simona Bartkova, der gør det rigtigt godt.

Stevnsgade får alle i rotation i perioden, som fortjent vindes af Falcon med 25-20 til en halvlegsføring til Stevnsgade på 46-31.

Efter pausen er spørgsmålet om Falcon har det, der skal til for at komme tilbage i kampen. Tredje periode former sig som en bytning af points, men det er Stevnsgade, der er bedst og vinder perioden med 19-12 til en 22 points føring 65-43 inden sidste periode.

I det 4. min af sidste periode bliver kampen definitivt lukket med en scoring af Stevnsgades bedste spiller Sarah Eichler til en 25 points føring. Falcon slutter bedst til resultatet 77-62.

En fortjent sejr til hjemmeholdet, der viste sig at have flere strenge at spille på end Falcon. Stor glæde i Stevnsgade lejren.

Hos Falcon scorede Simona Bartkova 16 (9 rebounds), Sarah Mortensen 12, Josephine Thale Vincents 12, Billie Marlow 6, Sofie Vincents 6, Elisabeth Brynaa Hansen 5 (9 rebounds), Freja Overbeck Christensen 4 og Marie Gadeberg 1.

Hos Stevnsgade scorede Iben Soltau 21, Julie Forster 20, (17 rebounds), Sarah Eichler 19, Pauline Schulz 9, Ida Tryggedsson Preetzmann 5, Josephine Kjøller 2, Mia Obbekjær 2 og Giulia Rapisarda Hansen 1.

Ny træner til Falcon

05.02.2014

Falcon Elite har med omgående virkning indgået aftale med Ole Vincents om at træne klubbens dameligahold efter at Claus Strøh har valgt at stoppe efter en uoverensstemmelse med Falcon Elites ledelse.

Ole Vincents har mange års trænererfaring med i bagagen og senest bragte han sammen med Ole John Nielsen Falcons damer til en sølvmedalje i foregående sæson.

Thea Nørgaard, sportschef i Falcon Elite udtaler: "Jeg er rigtig glad for at Ole Vincents vil træne vores damehold. Han kender spillerne fra sidste sæson og han vil med sin store erfaring kunne træde direkte ind i rollen."

Ole Vincents udtaler: "Jeg glæder mig rigtig meget til udfordringen. Jeg overtager et hold, der er inde i en rigtig god periode, hvor spillet over de seneste måneder er blevet bedre og bedre."

Thea Nørgaard siger endvidere: "Claus Strøh har udført et meget dygtigt stykke arbejde med dameholdet, og både vi og spillerne er meget kede af at han har valgt at stoppe."

Ole Vincents fik debut i aftes hvor Falcon løb ind i et nederlag mod Stevnsgade Basket i Nørrebrohallen.

Ugens preview

04.02.2014

4 hverdags kampe spilles der i denne uge i DL inden det går løs med All Star 2014 på søndag i Bülowsvejhallen hvor du kan få gratis adgang ved at klikke her (billet i døren koster kr. 35,-).

Denne uges preview er skrevet af Bente Sanchez fra Horsens BC’s bagland giver denne uge sit bud på de 4 kampe.

Stevnsgade BBK – Falcon tirsdag kl. 19.30

Falcon kommer styrket direkte fra en sejr over Hørsholm; mens Stevnsgade ikke har vundet en kamp siden 15. december, hvor de vandt over Værløse.  Ida TP og Iben Soltau må nu være spillet ind på Stevnsgade holdet og sammen med bla. Judie Foster, Sarah Eichler og Gabriella Nedic bør Stevnsgade være for stærke for Falcon.

Falcon har igen haft en turbulent tid. Atter en træner har forladt holdet, og der er en del skader. Desto større er deres sejr over Hørsholm, og der er heller ingen tvivl om at de nok skal give Stevnsgade kamp til stregen. Alligevel tippes Stevnsgade til at vinde, da de må vinde denne kamp; men det bliver ikke så stor en sejr, som sidst de to hold mødtes.

Lemvig Basket – Horsens BC onsdag kl. 19.00

Lemvig har senest ikke overraskende tabt til Sisu; mens Horsens BC tabte med kun tyve point til Amager, og det i en kamp, der absolut ikke var Horsens BC s bedste. Det er tydeligt, at Eva Bonde savnes som deres point guard. Flere andre spillere er dog så småt tilbage efter deres skader. Nye spillere er også kommet til. Og at det er svært med nye spillere, måtte man sande i lørdagens kamp. Formår trænerteamet på et par dage, at få spillerne til at spille sammen, og spiller Horsens BC igen energifyldt bolden rundt og hurtigt op ad banen, så har det unge mandskab faktisk en chance mod flere hold.

Lemvig virker dog umiddelbart for stærke til, at det kan være det hold, man får en sejr over. Sidst de to hold mødtes, kunne Horsens BC hverken holde Ivana Udovalieva eller Helle Vendelbo Kristiansen fra at score, og Emily Hatch voldte dem også kvaler. Lemvig tippes til at vinde igen; men hvor ville det være dejligt og fortjent (set med Horsens BC s øjne) med en overraskelse.

Hørsholm 79’ers – Værløse BBK onsdag kl. 19.00

Det bliver helt sikkert en spændende kamp med masser af energi. Hørsholm tabte overraskende til Falcon. Og Værløse vandt nok lige så overraskende over Åbyhøj. Værløse må stadig juble. Hannah og Safia Sheik er varme og det ikke kun fra 3’eren. Devon Quattrochi og Janet Hatfield er også stærke. Så det bliver måske ikke en let opgave for Hørsholm; sidst de to hold mødtes vandt Hørsholm med 36 point; sådan kommer det ikke til at gå denne gang. Kampen bliver meget mere lige. Dog tippes Hørsholm til at løbe med en smal sejr.

BK Amager –Virum Vipers torsdag kl. 19.00

Virum Vipers kommer på besøg på Amager. BK Amager er klart favoritter. De har kun tabt to kampe i hele sæsonen, men deres seneste sejre over Værløse og over Horsens BC har ikke været de største.  Faktisk ser det ud til, at man godt kan drille Amager.

Opskriften er, at man skal stoppe Keyona Bryant under kurven og samtidig få Catharina Palm og et par skyttere dækket op alt i mens man selv får scoret nogle hurtige point. Det lyder nok lettere end gjort; men Virum Vipers skal spille energifyldt og hurtigt. Amager vinder kampen, men Virums nederlag behøver ikke at være på meget mere end 15 point.

Dansk Basketinfo - nyt nummer på gaden

03.02.2014

I denne måned kan du igen læse om danskere i udlandet og denne gang har vi talt med Christian Benzon og Mikkel Plannthin.

Se billeder og læs kort om de danske Pokalfinaler, og læs interviews med cheftræner for SISUs vinderhold, Hrannar Holm og Pokalfighteren Johnell Smith, fra Svendborg Rabbits.

Alt det og meget mere finder du lige her.

Horsens BC taber hjemme til BK Amager

03.02.2014

Horsens BC fyldte 30 år og denne lørdag var mange tilskuere mødt op til et flot arrangement, hvor Horsens BC som klub efterfølgende blev fejret.

Modstanderne i dagens kamp var topholdet BK Amager og de uddelte desværre ingen gaver til hjemmeholdet.

For Amager tager Maria Roost Dinesen den stærkt til kurven. Amager har både fastbreaks og steals. Emilie Keller skyder godt og scorer bag 3’eren. Bolden spilles godt ind til Kyonea Bryant, som er meget stærk under kurven. Emily White og den nye spiller, Anne Cathrine Jørgensen dækker dog godt op for hjemmeholdet.

For Horsens BC går det til tider rigtig godt; Emily White og Anna Catrine Jørgensen dækker godt op; men for holdet som sådan fungerer transition-defence ikke optimalt.  Anna Helene Eskholm spiller bolden op ad banen og finder op til flere gange Emily White under kurven. Pernille Weiland får gang i 3’erne og scorer 9 point på stort set ingen tid. Enna Pedhadzic viser også nogle af sine styrker i sin første ligakamp. Men desværre for de mange tilskuere og for holdet bar hjemmeholdets spil også præg af, at bolden ikke bliver spillet rundt.  Noget af den tempo og den energi, der ellers har præget holdet, var ikke til stede denne lørdag. Alt i alt resulterede det manglende sammenspil i for mange turnovers.

Første periode: For hjemmeholdet  kommer flere spillere til et par hurtige point; men derefter brænder man på oplagte skud og lay-upforsøg. Forsvaret lykkes heller ikke. For gæsterne er Kyonea Bryant stærk under kurven. Hun og Maria Roost Dinesen gør det rigtig godt.

Periode slutter : 11-20

I anden periode finder Anna Helene Eskholm Emily White under kurven, og hun scorer effektivt. Pernille Weiland er også i hopla og scorer på 3 points forsøg. Catarine Palm og Emilie Keller kommer i gang for gæsterne. Det er en periode der går noget i bølgegang. Men der er gode takter.

Anden periode slutter: 18-22 - stillingen før pausen er således: 29- 42 til gæsterne.

Efter pausen kommer hjemmeholdet slet ikke i gang. Det er som om spillet står helt stille, og bolden kommer alt for langsomt op ad banen, og man ser ikke den frie medspiller. Der er selvfølgelig flere nye spillere og også spillere, der har været væk længe pga skader eller studier, så måske er systemerne ikke helt på plads. Det er i hvert fald tydeligt, at man mangler holdets vante point guard, Eva Bonde.  Flere spillere løber ind i en mur af et godt Amager forsvar. For hjemmeholdet er perioden præget af turnovers og brændte skud. Amager får også fat i rebounds og kommer for let til deres scoringer.

Tredje periode slutter derfor ikke overraskende 10-21 og stillingen før sidste periode er nu 39-63.

Horsens BC får noget mere ud af 4. periode. Igen er Pernille Weiland effektiv og også andre kommer igen på scoringstavlen. Men sammenspillet og forsvaret er stadig ikke på plads.  Amager svarer hurtigt igen. Emilie Keller og Ida Klussmann står fri og kan score udefra.

Horsens BC slutter dog godt af og vinder sidste periode med 20-19. Men det ændre ikke ved at BK Amager vinder kampen med 60-82.

Stats herunder topscorer fra kampen er tilgængeligt snarest.

Værløse BBK på slutspilskurs

03.02.2014

Åbyhøjs træner Thomas Johansen havde inden kampen forudsagt, at ”det er altid svært at spille i Søndersøhallen”. Det fik han ret i. Han forudsagde også, at Åbyhøj ville vinde med +10. Det fik han så ikke ret i. Det blev derimod Værløse, der vandt med ti: 78 - 68.

Så er Værløses Elitedamer igen på kurs mod en af de eftertragtede Top 8 pladser i Dameligaen, der giver adgang til slutspillet. For kun tredje gang i sæsonen lykkedes det for Værløses Elitedamer at hive en sejr hjem i Dameligaen. Det skete mod ligaens nummer 5 Åbyhøj, der havde trodset vind og vejr, og taget turen fra Århus til Søndersøhallen i Værløse. Og sejren skyldtes hverken held eller ringe modstand. Det skyldtes derimod et Værløsehold, der tidligt i kampen lugtede blod, bed sig fast og med ikke mindst et kontant og effektivt forsvarsspil, holdt Åbyhøj på afstand kampen igennem.

Det blev en underholdende kamp. Som begge hold har ære af, men også en kamp hvor Værløse var foran i stort set hele kampen; ja på et tidspunkt med ikke mindre end 25 point. Det skyldtes ikke mindst en brandvarm Devon Quattrochi, der spillede samtlige 40 minutter og kvitterede med 25 point, 9 rebounds og 3 assists. Men også søstrene Hanna og Safia Sheikhs 7 tre’ere lunede godt på kontoen.

Det var også symptomatisk for den indstilling og vilje Værløse mødte det stærke Åbyhøj-hold med, at det også var Værløse, der vandt rebound-kampen. Her vidner 28 forsvarsrebound – mod Åbys 21 – om et hold med viljen til at forsvare eget territorium.

Da holdende gik til halvlegspause var stillingen 47 – 32 i hjemmeholdets favør.

Efter pausen havde Åbyhøj for alvor behov for et run, hvis de skulle bevare håbet om en sejr. Men på trods af et par storspillende Bianca Christiansen og Maria Jespersen, lykkedes det aldrig. Først i fjerde quarter fik Åbyhøj indhentet lidt af det tabte, men rigtig spændende blev det aldrig. Dertil var Værløses forspring blevet for stort. 

Værløse vandt med 78 – 68. Topscorer for Værløse blev Devon Quattrochi med 25 point, 9 rebounds og 3 assist, fulgt af Hanna Sheikh med 20 point, 9 rebounds og 3 assist.

For Åbyhøj blev det Bianca Christiansen med 25 point, 5 rebounds og 2 assist, efterfulgt af Maria Jespersen med 17 point, 10 rebounds og 3 assist.

Referat skrevet af Tom Espensen