Nyheder

Flere priser uddelt i DL

29.04.2019

I forbindelse med weekendens bronzekamp hvor Aabyhøj IF vandt over Hørsholm 79ers med 78-73  og DM-Finale 2 hvor Stevnsgade Basketball udlignede til 1-1 i bedst á 5 serien mod BK Amager overrakte forretningsfører for Dameligaen Robert Rømer en del priser for at markere slutningen af sæsonen.

Trænerne havde peget på årets hold som blev følgende:

Cassandra Jayne Nofuente, SISU
Valerie Driscoll, BK Amager
Malene Lind Pedersen, Aabyhøj IF
Gritt Ryder, Hørsholm 79ers
Hannah Sheikh, Stevnsgade Basketball

Herudover blev Michael Rau-Niebling fra Aabyhøj IF kåret som årets træner i Dameligaen. Det var Michaels trænerkolleger der havde bestemt kåringen.

Michael har fået sit hold til bronzekampen samt vundet pokalfinalen - hvilket må være en meget godkendt sæson for nyoprykkerne fra Aabyhøj IF.

Malene Lind Pedersen fra Aabyhøj IF blev kåret som årets talent. Her var det ligaens spillere der havde valgt vinderen. Malene er årets talent, da hun i en ung alder allerede er en nøglespiller på holdet, hvor hun i begge ender af banen tager gode beslutninger. Hun snitter 15,2 point og 5,5 rebound i sin første sæson i Dameligaen.

Mads Bonde fra Horsens blev igen kåret som årets dommer - igen valgt af ligaens spillere.

Mads er en god dommer med overblik og en habil måde at afvikle kampene på. Meget fortjent blev Mads igen i år valgt som årets dommer. Det er 4. sæson i træk at valget falder på Mads.

Til sidst sagde Dameligaen farvel til Bjørn Kjerulf som har dømt på allerhøjeste niveau i rigtigt mange sæsoner. Bjørn har valgt at stoppe som dommer i Dameligaen som siger mange tak mange års godt arbejde. Hele 27 DM-Finaler i Dameligaen er det blevet til for Bjørn gennem årene.

Forretningsfører Robert Rømer udtaler, at "det er trist at miste en så god dommer som Bjørn, men vi må respektere hans valg, og håbe at de nye unge kræfter kan komme op på samme høje niveau som Bjørn. Bjørn er en dygtig og habil dommer med et højt bundniveau". Bjørn ønskes god vind fremover.

I forbindelse med en af de kommende DM-Finaler vil årets spiller i Dameligaen blive kåret.

Aabyhøj IF tager årets første basketmedaljer

27.04.2019

I en særdeles intens og spændende bronzekamp endte Aabyhøj IF med at trække det længste strå og vinde 73-78 på udebane over Hørsholm 79ers.

Hørsholm havde sigtekornet indstillet rigtigt, med 14 ramte tre-pointere på 30 forsøg, hvoraf Marie Louise Blyme og Gritt Ryder stod for seks og fire træffere hver. Det var imidlertid ikke nok til at slå et velspillende Aaby-hold, der holdt fast i en smal føring efter Hørsholm truede med et comeback til sidst.

Det var en glad Aabyhøjtræner Michael Niebling, der efter kampen stod med bronzemedaljerne og prisen som Årets Træner i Dameligaen:

-Før sæsonen snakkede vi om at vi bare skulle forsøge at komme til mellemspillet og så håbe på et mirakel, men sæsonen udartede sig anderledes, sagde den Aarhusianske træner. Det kan godt være, vi er lidt skuffede over ikke at komme i finalen, men det her var alligevel fantastisk og virkeligt flot at holdet. Vi har haft skader, men pointen var, at vi skulle spille alle ind fra start, så hvis der kom skader, så havde vi den næste, vi kunne trække ind.

Aabyhøj manglede Årets Unge Spiller i Dameligaen – og et af Europas største talenter – i Malene Lind Pedersen, og tre andre spillere, ligesom Hørsholm manglede en lille håndfuld. Alligevel formåede de to hold at spille en spændende kamp.

Hørsholmanfører Gritt Ryder gik forrest i et sandt arbejdsraseri fra hjemmeholdet de sidste minutter, efter Aabyhøjs Nikoline Sandbäck havde sendt gæsterne i front 57-66 med en tre-pointer med lige under tre minutter igen.

Anført af Ryder satte Hørsholm intensiteten op, stjal nogle bolde og fik reduceret til 62-66 på scoringer af Ryder og Meg Wilson. Aabyhøj fik imidlertid lidt luft, da Ryder blev fløjtet for den femte fejl og dermed måtte se de sidste lige over to minutter fra bænken.

Det udnyttede Aabyhøj til at score fem hurtige point til 62-71 ved Sandbäck og Alberte Rimdal, men Hørsholm var ikke færdige endnu.

Maria Forsman Pedersen lavede en sandwich omkring et enkelt Aabyhøj-straffekast med en to’er og en tre’er og stemningen blev igen løftet i Hørsholmhallen med halvandet minut igen og hjemmeholdet nede med fem, 67-72.

Aabyhøj fik lidt luft med to straffekast fra Ida Krogh, men straks efter satte Meg Wilson en tre’er til 70-74 og taget i hallen var ved at løfte sig.

I den anden ende spillede Aabyhøj et langt angreb, der endte med et layup fra Ida Krogh, men Hørsholm svarede straks igen med et layup fra Marie Louise Blyme, hvor fløjten lød og hele publikum var på benene i forventning om et straffekast, der kunne bringe Hørsholm på 73-76 med 45 sekunder igen.

Dommerens fløjte havde imidlertid lydt for en angrebsfejl på Blyme og det blev kampens afgørelse. Hørsholmtræner Jesper Krone valgte at træde ud på banen for at få en forklaring på det kontroversielle kald, hvilket blev takseret til en teknisk fejl. Aabyhøj missede straffekastet, men scorede to straffekast i det efterfølgende angreb og selv om Maria Forsman Pedersen pyntede på resultatet med en tre’er til 73-78, tog Aabyhøj bronzen.

Hørsholmanfører Gritt Ryder så efter kampen tilbage på en sæson, der sluttede skuffende, efter kun et enkelt nederlag i grundspillet:

-Sportsligt er det ikke blevet helt det, vi forventede, sagde Ryder, men vi har også været uheldige, men sådan er det nogle gange i sport og det er det charmerende ved det. Vi skulle justere til at spille uden Meg Wilson og Ivana Jovanovic sidst i sæsonen og vi var ikke hurtige nok i den proces til at slå igennem mod gode hold som Aaby og Amager. Måske hvis det var sket tidligere i sæsonen, kunne vi have gjort det, men det er super ærgerligt.

Inden kampen blev Michael Niebling kåret som årets træner, Malene Lind Pedersen til årets talent og Gritt Ryder og Malene Pedersen fik at vide, de var stemt ind på årets hold.

Foto er leveret af Markus Kluge.

BK Amager vinder DM-finale 1

26.04.2019

En fyldt og stemningsfuld Amagerhal var klar til første finale kamp mellem Amager og Stevnsgade onsdag aften. Der var lagt op til en intens kamp, og små 500 mennesker var samlet i hallen for at se kampen. 

Første scoring i kampen sker ved en 3-pointscoring til hjemmeholdets Emilie Fogelstrøm i første angreb, hvorefter Stevnsgade Hanna Sheikh svarer igen med et skud fra baseline. De næste par minutter af kampen er præget af lidt rodet spil og en del brændte afslutninger fra begge hold, som nok skyldes lidt finale nerver. Efter 4 minutter scorer Emilie Fogelstrøm sin anden 3’er, som bringer Amager foran 10-4, og får Stevnsgade til at tage time-out. I resten af perioden er det Amager, der har mest held med scoringerne med blandt andet tre 3-point scoringer af Ida Klussmann, mens det fra udeholdet er Hanna Sheikh, der går i front med både 3-point skud og et aggressivt drive til kurven. 1 periode ender med en 10-point føring til Amager med stillingen 24-14.

2. periode starter ud med et stærkt drive til kurven af Amagers Julie Jungslund, hvorefter Dynn Leaupepe stjæler bolden, bliver fejlet og scorer sine 2 straffe. Et hurtigt fastbreak fører til en scoring af Stevnsgades Rikke Fabricius, men Amager svarer igen med endnu et fastbreakspil mellem Dynn Leaupepe og Valerie Driscoll.

Stevnsgade brænder mange ellers gode scoringsmuligheder i løbet af 2. periode, hvor Amagers Valerie Driscoll forsvarer kurven ved at tage stort set hver eneste rebound. Sidste scoring i 2. periode er en 3’er fra Amagers Dynn Leaupepe, og Amager kan gå til halvleg med føringen 47-26.

3. periode starter ud med en hurtig 3-pointscoring til Stevnsgades Mathilde Colding-Poulsen. Stevnsgade har fundet energi frem i pausen og starter perioden ud med et hårdt forsvarspres. Stevnsgade fejler efter et par minutters spil Amagers DynnLeaupepe i et 3-point forsøg og hun scorer herefter alle sine 3 straffekast, hvorefter hun et par angreb senere sætter endnu en 3-pointscoring. Fra Stevnsgade er det særligt Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso, der holder Stevnsgade inde i kampen og perioden ender 18-18.

Amager går ind til sidste periode med en føring på 65-44. Første scoring kommer fra Amagers Maria Dinesen efter ca. 2 minutters spil, hvorefter Stevnsgades Ena Viso kæmper sig til kurven og scorer 2 point. Amager spiller flot sammen, og Cecilie Overgaard laver en flot assist til Dynn Leaupepe. Aisha Kaid svarer igen med flot scoring under kurven. Med endnu en flot assist fra Cecilie Overgaard til Valerie Driscoll skaber Amager kampens største føring 79-48 med cirka 4 minutter igen. I de sidste minutter af fjerde periode kommer Melanie Linea Elmgren på banen for første gang i sæsonen, som for bare tre måneder siden fødte sin datter Runa. Stevnsgades Ena Viso bliver ved med at kæmpe og ender perioden med et par flotte scoringer, det er dog ikke nok og kampen ender 81-54 til Amager.

Kampens topscorer bliver fra Amager Dynn Leaupepe med 30 point, Ida Klussmann, Valerie Driscoll og Emilie Fogelstrøm med 12 point. Valerie Driscoll med 23 rebounds.

Fra Stevnsgade bliver Ena Viso topscorer med 19 point og Mathilde Colding-Poulsen 8 point.

Kamp 2 i bedst á 5-serien spilles på søndag i Nørrebrohallen kl. 13.30.

Så spilles DM-finalerne og bronze-kampen

16.04.2019

Med BK Amager`s sejr på 3-0 over Hørsholm 79ers og Stevnsgade Basketball sejr på 3-1 over Aabyhøj IF er det en kendsgerning at kampene om DM-guldet kommer til at bestå af BK Amager og Stevnsgade Basketball.

Guldkampen afgøres i bedst á 5 kampe og finaleprogrammet ser således ud hvor BK Amager starter på hjemmebane i kræft af deres højere placering end Stevnsgade Basketball i grundserien.

De 5 DM-finaler spilles således:

  1. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 24. april kl. 19:00 i Amagerhallen
  2. Stevnsgade Basketball - BK Amager søndag den 28. april kl. 13:30 i Nørrebrohallen
  3. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 1. maj kl. 19:00 i Amagerhallen
  4. Stevnsgade Basketball - BK Amager lørdag den 4. maj kl. 17:00 i Nørrebrohallen (evt.)
  5. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 8. maj kl. 19:00 i Amagerhallen (evt.)

De 2 tabende hold fra semifinalerne Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF skal i bedst á 1 kamp afgøre hvem der skal løbe med årets bronzemedaljer.

Denne kamp spilles lørdag den 27. april kl. 15:00 i Hørsholmhallen.

Stevnsgade Basketball klar til DM-finalerne

14.04.2019

Stevnsgade Basketball er klar til DM-finalerne mod BK Amager efter sejr i kamp 4 mod Aabyhøj IF.

Begge hold startede lidt nervøst, men alligevel var der flere gange i første periode hvor Stevnsgade så ud til at få lidt momentum. Aabyhøj var dog ikke til at ryste og kombinationen af intenst forsvar og et par godt skydende guards kunne holde dem inde i kampen. Nikoline Sandbäck forsatte hvor hun slap sidst hun spillede i Nørrebrohallen, og med hendes 3. treer i slutningen af første periode kunne Aabyhøj udligne til stillingen 22-22.

Aabyhøj kom bedst ud i 2. periode og kom hurtigt foran 27-22, men dette var ikke en kamp hvor nogle hold kunne komme afgørende foran. Stevnsgade får lidt momentum af hjemmepublikum, og kunne gå til pausen foran 39-33.

Kampen var generelt meget seværdig og i 2. halvleg var den også præget af meget flotte individuelle præstationer. Banens yngste spiller Alberte Rimdal fra Aabyhøj var eminent i begge ender og flere gange var hun nærmest alene i stand til at holde Aabyhøj tæt. Hos Stevnsgade var Ena Viso og Rikke Fabricious storspillende. Stillingen efter 3. periode var 60-56 til Stevnsgade.

Aabyhøj får en lidt skidt start på 4. periode og allerede efter 3 minutter har de 4 holdfejl. Stevnsgade kunne dog ikke drage fuld fordel heraf, og en meget intens kamp stod helt lige 67-67 med blot 3 minutter igen. Aabyhøj kom foran 2 gange mere i 4. periodes slutning, men begge gange fik Stevnsgade udlignet, og stillingen efter 4. periode var 71-71.

I overtime kunne Stevnsgade endelig opbygge en komfortabel føring, og med blot 35 sekunder igen var afstanden 5 point 81-76. Aabyhøj får en god chance for at holde sig inden i kampen da de bliver tildelt 3 straffe med 17 sekunder igen, men denne gang var heldet ikke med dem. Alle 3 straffe brændes og kampen er herefter afgjort. Slutresultat 83-76.

Ena Viso var kampens klart bedste spiller hvilket også kan ses i statistikkerne. De 27 points og 15 forsvarsrebounds var begge karriere bedste som blev flot krydret med 6 assists, 3 steals og 4/5 fra 3-points.

Nu venter en bedst á 5-serie mod BK Amager om DM-guldet mens Aabyhøj IF skal spille mod Hørsholm 79ers om bronzen.

BK Amager vinder semifinaleserien over Hørsholm 79ers

10.04.2019

For første gang i de tre semifinaler mellem Hørsholm 79ers og BK Amager, fik de 400 tilskuere en spændende kamp. Det så længe ud til at Amager skulle løbe af sted med en storsejr, men en 19-5 sprint fra Hørsholm sidst i kampen gjorde det tæt, inden Amager slap af sted med en sejr på 88-79.

Amager skabte sig gennem de første tre perioder langsomt et forspring, der nåede 53-70 med 11 minutter igen af kampen. Så var det Hørsholms anfører Gritt Ryder forsøgte at tage holdet på ryggen og slæbe det til sejr. Først scorede en tre’er og to straffekast inden periodepausen og bagefter førte hun holdets forsvar an i et sandt arbejdsraseri.

Hørsholm tvang igen og igen Amager til at skyde svære skud eller smide bolden væk, og efter en enkelt tre’er fra Amagers Luapepe, scorede hjemmeholdet 13 point i træk og reducerede til 71-75. Marie Louise Blyme stod for ni af de point og hun tilføjede to mere lidt senere, da hun og Maria Forsman Pedersen med et par scoringer reducerede til 76-79 med under tre minutter igen.

Så var det lidt som om Hørsholms spil låste igen. Amager missede et skud, men Hørsholm sendte Amagers Julie Jungslund til straffelinjen med en fejl efter skudet. I det næste angreb fik Hørsholm to chancer uden at score og da Amager fik bolden, fejlede Hørsholm Leaupepe, som ramte det første af to straffekast – og så tog Valerie Driscoll angrebsrebounden og scorede straks til 76-84.

Gritt Ryder scorede en tre’er til 79-84 med 1:30 igen, men mere blev det ikke til for Hørsholm og Amager sikrede sig sejren på 88-79 med fire straffekast i sidste minut.

Efter kampen var det en skuffet, men alligevel lidt stolt Hørsholmtræner, der gjorde status over serien:

-Vi kommer i dag med noget af det, jeg har savnet i de to første kampe. Vi kommer med noget desperation og vi kan i hvert fald være stolte af vores energiniveau og motivation i dag og det var det, der var vigtigt i forhold til vores chance her.

Amager har kvalificeret sig til finalerne for første gang siden 2009, hvor de også tog mesterskabspokalen med hjem. Hørsholms sæson er ikke helt slut, idet der stadig er en bronzekamp at spille, mod taberen af semifinaleserien mellem Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball, hvor Stevnsgade her til aften bragte sig foran 2-1 i kampe. Den kamp afvikles 27. april.

BK Amager vinder også kamp 2 mod 79ers

08.04.2019

Det var et kampparat Hørsholm 79ers, der gik på banen i en propfyldt Amagerhal til 2. semifinale i DL.

De kunne dog ikke matche et mindst lige så kampklart og fokuseret Amagerhold, der holdt hovedet koldt og tog en overbevisende anden sejr over de forsvarende danmarksmestre.

Amager startede stærkt ud i samme stil som første semifinale, og Dynn Leaupepe fik hurtigt skabt et 3 points forspring til hjemmeholdet.  I den første del af perioden følger Hørsholm godt med og særligt Meg Wilson og Gritt Ryder sørger for at Amager ikke løber fra dem. Amager arbejder sig dog stille og rolig til et større forspring, ved at finde hullerne i Hørsholms ellers fokuserede forsvar, og vinder perioden 30-21.

Generelt er det tydeligt, at det er et fokuseret og målrettet Hørsholm hold, der er kommet til Amager hallen med intentionen om ikke at give amagers Dynn og Valerie lige så meget plads, som ved første semifinale, og de forsøger ihærdigt at holde begge spillere fra skudmuligheder.

Dette lykkedes Hørsholm bedre med i anden periode, hvor Hørsholm matcher hjemmeholdet og holder sig inde i kampen med blandt andet et par gode tre points scoringer. Amager følger dog med uden tøven og vinder perioden med 1 point - blandt andet på grund af en del straffeskud som følge af Hørsholm aggressive forsvarsspil. Perioden fører til kampens første skade, da Ida Klussman desværre må gå af banen efter at have vrikket om på foden.

Ved starten af tredje periode står scoren 48-38 til Amager og det er stadig en åben kamp. Det får Amager hurtigt gjort noget ved og kører et 7-0 run i periodens første minutter. Amager lukker ikke Hørsholm ind igen og har ved periodens afslutning udvidet føringen til 67-51. Perioden fører til Amagers 2. skade, da Maria Dinesen glider på det våde gulv under et fastbreak, vrikker om og må sidde ude resten af kampen. Amager har nu to af deres rutinerede spillere siddende skadet på bænken.

Det stopper dog ikke et bredt velspillende Amager hold - forspringet over Hørsholm er for stort og selvom Hørsholm kaster sig ind i 4 periode med fornyet aggressivitet, kan de ikke indhente hjemmeholdet, der vinder kampen 87-75.

Topscorer fra Amager blev Dynn Leaupepe med hele 30 point. Valerie Driscoll scorer 24 point og laver 22 rebounds. Fra Hørsholm er topscorere en velspillende Gritt Ryder med 20 point og Meg Wilson med 12 point.

Stillingen i semifinalen er nu 2-0 til ligaens underdogs Amager, der i starten af sæsonen tabte med næsten 40 point til Hørsholm. Hvis Amager vinder 3. Kamp onsdag går de direkte i finalerne mod enten Stevnsgade Basketball eller Aabyhøj IF.

BK Aamger håber, at se en masse både Hørsholm og Amager fans i Hørsholmhallen onsdag aften til et spændende opgør mellem de to hold, der forhåbentligt kan foregå uden flere skader til nogle af holdene. Tip-off er kl. 18:30.

Flot spil og teknik sikre Stevnsgade damer sejr i 2. semifinale mod Aabyhøj IF

08.04.2019

Tidligere på ugen havde vi set en kneben sejr til Åbyhøj IF på hjemmebane (79-73 point) og forventningerne om en tæt 2. semifinale kamp var til stede hos de ca. 200 fremmødte tilskuere i Nørrebrohallen – og det var lige det de fik.

1. periode så vi hurtigt tempo og begge hold skulle spille sig varme. Perioden ender med cifrene 28-27, og holdene følges ad langt hen af vejen.

For Aabyhøj så vi bl.a. Alberte Rimdal træde frem, og for Stevnsgade Basket kæmpede Ena Viso hele vejen igennem og står bl.a. for 14 rebounds. Samtidig får hun også lavet nogle flotte drives og assists gennem kampen. Den efterfølgende periode bliver lige så tæt og ved pausen har vi stillingen 40-41.

Anden halvveg kom hjemmeholdet godt fra start og få minutter inde i perioden bliver der scoret tre 3 point i træk, dette giver lidt pusterum for hjemmeholdet. Efterfølgende viser Nikoline Sandbäck at hun også kan være med og scorer to 3 points. Stillingen efter 3. periode viser en kneben føring til Stevnsgade Damer med 4 point (61-57).

Det gennemgående tætte opløb ses også i 4 og sidste periode, hvor begge hold også får holdfejl. Her ser vi at det er marginalerne der skiller de to hold fra hinanden. Mathilde Colding-Poulsen viser utrolig sikkerhed på sine straffe, og det er bl.a. med til at sikre en 5 points sejr til hjemmeholdet med slutcifrene 90-85. Alt i alt en flot og intens kamp hvor begge hold kæmper i disse vigtige kampe hvor alt tæller.

Næste kamp er onsdag d 10/4 kl. 18.30 i Åbyhallen.

Kampens topscorer blev fra Aabyhøj IF var Alberte Rimdal med 24 point(heraf 5 3 point) samt Nikoline Sandbäck med 17 point.

For Stevnsgade stod Hanna Sheikh for 21 point og Mathilde Colding-Poulsen havde 20 point.

Aabyhøj vinder en intens 1. semifinale

04.04.2019

Der var lagt op til en spændende 1. semifinale onsdag i Åbyhallen hvor hjemmeholdet Aabyhøj IF fik besøg af Stevnsgade Basketball og publikum blev ikke skuffet.

1. periode
Aabyhøj vinder tipoff og Stephanie Mannemar sætter en 3er efter 7 sekunder og så er Aabyhøj i gang. Hjemmeholdet sidder fuldstændig på kampen i de første 5 min, som bliver vundet med 14-4. Men på et min får Stevnsgade reduceret til 16-13 og er med igen. Efter en lige periode slutter Aabyhøj godt af og vinder 1 periode 24-15.

2. periode
Aabyhøj bevarer den pæne føring i de første 3 minutter. Men endnu engang tager Stevnsgade et 7 points run på ingen tid og så fører Aabyhøj kun 33-29. Afstanden kommer også ned på 3 point inden Aabyhøj igen er i teten og kommer foran med 11 point. Stevnsgade slutter godt af og vinder 2 perioden 23-19. Aabyhøj er oppe med 5 ved pausen.

3. periode
Stevnsgade åbner scoringen og så skiftes de to hold til at score de første 3 min. 4 point af Rikke Fabricius reducere Aabyhøjs føring til 1 point med 6,19 min igen af perioden. Resten af perioden har de to hold hver sin 3 min periode. Aabyhøj tager et 10-0 run og fører 60-49 med 3 min igen, men Stevnsgade kommer igen tilbage og vinder de sidste 3 min 8-0 og så fører Aabyhøj 60-57 inden de sidste 10 min.

4. periode
Stevnsgade får udlignet til 60-60 ved Mathilde Colding. Aabyhøj kommer på 66-60, Stevnsgade reducerer til 66-65. Aabyhøj rykker igen og fører nu 73-65 med lidt under 5 min igen. Afstanden er 9 point med lidt under 3 min igen. Men Stevnsgade bringer spændingen tilbage og er kun bagud 77-73 med 1,35 min igen. Men scorer så ikke mere og Stephanie Mannemar lukker kampen med to straffe med 26 sekunder igen og Aabyhøj får en god start på en formentlig spændende semifinaleserie.

Kampen ender 79-73 (24-15, 19-23, 17-19, 19-16).

De næste kampe er på søndag d 7/4 kl. 13.30 Nørrebrohallen og onsdag d 10/4 kl. 18.30 i Åbyhallen.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 20 point, Andrea Bach Larsen 19 point, Nikoline Sandbäck 13 point og Alberte Rimdal 10 point.

Topscorer Stevnsgade: Rikke Fabricius 17 point, Taylor Gleason 15 point, Hanna Sheikh 14 point og Ena Viso 13 point.

Klar BK Amager-sejr i semifinale 1

04.04.2019

Der stod Amager på det meste, da grundspillets nummer tre tørnede sammen med nummer et Hørsholm 79ers i den første semifinale i Dameligaen. Gæsterne tog en sejr på 52-78, efter en kamp, hvor forskellen i skudprocenter og rebounds blev afgørende.

Amagers Valerie Driscoll spillede en afgørende rolle med 13 point, på ni skud, og ikke mindre end 22 rebounds. Med Ivana Jovanovic og Layne Murphy ude med skader, var Hørsholm tvunget ud af den normale opstilling med to store spillere på banen ad gangen, og det kostede mod Driscoll. Når der var brug for hjælp på den 193 cm store amerikaner, var det op til Hørsholms små spillere, og det skabte alt for ofte plads på resten af banen, så scoringerne ikke kom fra Driscoll, men resten af Amagers hold.

Amager tog kommandoen fra kampens start, med scoringer fra blandt andet Maria Dinesen og Ida Klussmann på vej mod en 18-6 scoring. Det var i kampens start nærmest kun Gritt Ryder, der holdt Hørsholm inde i kampen og det var Hørsholmtræner Jesper Krone ikke tilfreds med efter kampen:

-Vi gør det sværere end det burde være, sagde Hørsholmtræneren. Vi halter i energien. Vi kommer ikke særligt godt ud til starten af kampen og vi tvivler på de ting, vi gør, både individuelt og som hold og så rammer Amager rigtigt mange skud, især i første halvleg. Det gør det naturligvis svært. Vi vidste, de kunne gøre det, men de rammer virkeligt en masse, mens næsten hver eneste spiller på vores hold spiller under det, de kan.

Amager fortsatte med at udbygge føringen gennem det meste af første halvleg, med den amerikanske guard Geraldunn Leupepe i den scorende rolle med 11 point inden pausen. Fem minutter inde i tredje periode var Hørsholms hul op til Amager på 17 point, 21-38, men en god afslutning på halvlegen, med et par scoringer fra Clara Madsen sendte stemningen i vejret hos de 400 tilskuere, der kunne se Amagers føring reduceret til 31-43.

Gæsterne lukkede dog reelt kampen de første 5-6 minutter af anden halvleg, hvor Hørsholm slet ikke kunne finde det gode spil fra lige før pausen frem igen. Det blev kun til en enkelt hjemmescoring, mens Amager igen udbyggede til 33-53.

Hjemmeholdets tilskuere fik dog endnu en chance for at lave lidt larm, da Emilie Bornemann og Meg Wilson satte gang i et comeback med to scoringer hver, mens forsvaret pludselig viste liv. Hørsholm stjal flere bolde og vandt halvlegens sidste tre minutter 13-4.

Fra starten af fjerde periode hang Hørsholm på, med en tre’er fra Meg Wilson til 51-62, men så gik luften igen ud af ballonen, efter en række scoringer fra Amagers Ida Klussmann og Hørsholm scorede ikke igen.

Slutresultatet blev 52-78 og Hørsholm skal i tænkeboksen inden semifinaleseriens anden kamp på lørdag kl. 15 i Amagerhallen