Nyheder

Wolfpack indtog Vestjylland

24.10.2019

Onsdag aften var BMS Herlev Wolfpack på strejftog i det vestjyske for at møde Lemvig Basket, og de viste ikke tegn på, at den lange tur havde sat sit præg på spillerne. Ulveflokken kunne tage en sejr på 65-105 med hjem, og viste endnu en gang holdets store potentiale.

Gennem hele kampen var Wolfpack utrolig effektive på deres skud. Samtidig blev der fra start sat et tempo, som det tog lidt tid for lemvig at vænne sig til. Det første til for mange boldtab til hjemmeholdet, og det udnytte gæsterne konsekvent. Samtidig var det en dag, hvor rigtig mange fra BMS Herlev ramte dagen, så allerede efter 8 minutter havde 7 spillere sat point på tavlen. Mod slutningen af 1. periode forsøger Lemvig at skifte taktik i forsvaret, og det bremser gæsterne lidt, men alligevel fører Wolfpack sikkert med 12-33 efter første periode.

Efter en pausesnak kommer Lemvig ind til anden periode med langt mere fokus end i de første 10 minutter, og på de første to minutter laver de et 8-0 run. Særligt Sofia Paska går forrest med stærkt spil under kurven, selvom hun ofte får en hård behandling.

Midt i perioden er spillet mere jævnbyrdigt, men Lemvig henter stadig ind på gæsternes forspring. Afstanden kommer ned på 34-41 med 4 minutter tilbage af perioden og Lemvig viser godt initiativ fra blandt andre Julia Pöcksteiner og Madison Dackin. Det koster dog også kræfter at arbejde sig tilbage i kampen, og mod slutningen kommer BMS lidt igen og kan gå til pause med føring på 36-51.

Ved indgangen til tredje periode er der stadig grund til at tro på, at det kan blive en lige anden halvleg., men BMS Herlev sætter sig hurtigt på kampen og med et run på 9-0, gør de igen tingene vanskelige for Lemvig.

Tempoet er stadig højt i kampen, hvilket er mest til fordel for gæsterne, som samtidig har en høj effektivitet på deres skud. Efter den gode start kommer lemvig dog bedre med, men afstanden er konstant omkring de 20 point. Mod slutningen af perioden sætter tempoet igen sine spor hos Lemvig og perioden slutter 52-80.

Herfra ser BMS Herlev sig ikke tilbage og de kan bygge videre på deres forspring i de sidste 10 minutter og slutte kampen med en sikker sejr på 64-105. Wolfpack fik vist sit potentiale og det er bestemt ikke uden grund, de nu for alvor har bidt sig fast i ligaens op.

Lemvigs point: Sofia Paska 25p, Madison Dackin 19p, Julia Pöcksteiner 13p, Christina Andreu 3p, Yana Kozhuharova 2p og Kali König 2p.

Wolfpacks point: Ellen Marie Iversen 18p, Katrine Jessen 15p, Laura Ziegler 13p, Emilie Larsen 12p, Luka Lachenmaier 10p, Thea Mikkelsen 9p, Caroline Rasmussen 8p, Cecilie Jessen 8p og Tami Jacobsson 7p

Hørsholm vinder kampen mellem de ubesejrede

23.10.2019

Hørsholm 79ers er nu det eneste ubesejrede hold i Dameligaen i basketball. Det er faktum efter en hjemmesejr på 77-60 over de forsvarende mestre fra BK Amager, der blev tildelt sæsonens første nederlag.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor der stod Hørsholm og Gritt Ryder på det meste. Hjemmeholdets og landsholdets anfører scorede 17 point før pausen og ikke mindre end fire af fem tre-pointere gik i kurven for den erfarne spiller.

-Vi starter rigtigt fint og jeg var glad for at ramme lidt mere end de sidste par kampe, sagde en smilende Ryder efter kampen. Det var en holdsejr, hvor vi dækker godt op og får reboundet. Amager er et fysisk godt hold, men vi får holdt dem godt en mod en, men lige så snart, de begynder at ramme tre’ere, bliver de farlige.

Hørsholm gik i front 43-20 med tre minutter igen af første halvleg, men så begyndte Amager netop at ramme tre-pointere. En enkelt fra Ida Klussman og to fra Elisabeth Brynå Hansen, suppleret med en to’er fra Ruth Sherill og så var pausescoren det for Amager noget mere overkommelige 46-31.

Amager gik ind til halvlegspausen med et momentum, som de også kom ud med i tredje periode, selv om Hørsholm fik lukket lidt ned for udeholdets tre’er-skytter. Især midt i perioden så det ud til at Amager skulle komme helt tilbage i kampen, da gæsterne forvandlede 52-35 til 54-46, blandt andet på to scoringer af Brynå Hansen og en tre’er fra Ena Viso.

I de næste ti minutter lå kampen og vippede. Hørsholm trak lidt fra igen, hvorefter Amager hentede ind. For Amager var det især Ena Viso, der med ni af Amagers 11 næste point holdt gæsterne inde i kampen, mens Caroline Bornemann scorede seks for Hørsholm og Ryder ramte aftenens femte tre’er.

Med lige under fire minutter var Amager stadig indenfor rækkevidde, bagud 68-57, men gæsterne formåede kun at score tre point resten af vejen. Da gæsterne samtidig begik en række fejl, der sendte Hørsholm til straffelinjen, voksede Hørsholms føring langsomt. Hjemmeholdet ramte seks af otte skud staffe, og føringen voksede til 16 point med to minutter igen, hvorefter Jesper Krone tømte bænken og gav alle spillere tid på banen i topkampen.

Det benyttede Clara Madsen og Sandra Winkel sig af, da de delte Hørsholms sidste seks point mellem sig, på vej mod det endelige resultat på 77-60.

-Amager er et godt hold, men vi havde forberedt os på at prøve at stoppe lidt af deres flow, sagde Jesper Krone efter kampen. En af grundene til vi vinder er, at vi, og især Gritt, rammer skud, mens de ikke får dem i. Det giver os et momentum og en mulighed for at holde et rimeligt komfortabelt forspring meget af kampen.

Hørsholm ramte syv tre-pointere, mens Amager ramte seks, men hjemmeholdet skulle kun bruge 15 forsøg, mens gæsterne lod bolden flyve 24 gange fra langdistancen.

Med sejren er Hørsholm nu alene i front af Dameligaen, foran Amager og Wolfpack med tre sejre hver og SISU med to sejre. Værløse vandt her til aften sæsonens første kamp på udebane over Aabyhøj, som de også deler femtepladsen med. Lemvig er nu eneste hold uden sejr på syvendepladsen.

Hørsholm møder allerede på søndag SISU i en kamp, der kan sende Gentofteklubben op i topstriden og Hørsholm ned i midterfeltet.

Foto er leveret af Markus Kluge.

Ugens preview

23.10.2019

I aften er der 3 DL-kamp på programmet og coach fra SISU (som ikke er i aktion) Kafantari Eleni kommer her med sit bud på de 3 kampe (på engelsk):

Hørsholm 79ers - BK Amager (kl. 18:30)
Τhe game that is worth watching as two teams that have been undefeated so far and they would definitely be in first place in the league.

Horsholm have shown that they have not made good performances at home games and they have some issues with injuries but it's always a team that can kill you at any time.

On the other hand Amager has a very good offensive transition and I think they are better and more aggressive in rebounding and have a better three-point percentage which is part of their game.

We will also have a very good battle between Rielly and Viso!
I dare say that the win in this game will be taken by Amager from 1 to 5 points.

Lemvig Basket - BMS Herlev Wolfpack (kl. 18:30)
Ι think the result will be a BMS win. 

Lemvig, according so far games seem to be the weakest team in the league, which in the future will become more competitive. BMS will either win games or lose with very little points difference.

BMS win by 15 points and more.

Aabyhøj IF - Værløse Blue Hawks (19:00)
It's going to be a very interesting game because on the one hand we have the 17 year old Alberta Rimdal who is the top scorer of her team and on the other is Frida Boje who has been playing very well so far.

Aabyhoy I would say it's more aggressive team, pressing too hard on defense and having a very good ball movement in offense, having a very high assist rate per game.

I think the balance is tilted towards Aabyhoy with a win of 5 to 10 points.

Wolfpack besejrer Åbyhøj overbevisende

14.10.2019

BMS Herlev bød søndag på Dameliga-kamp i Rosenlund Arena som optakt til efterårsferien. Åbyhøj var gæsterne, og jyderne kunne notere afbud fra flere profiler, som var forhindrede i at stille op. Århusianerne har dog en bred trup og kan altid stille et hold med gode, velskolede og disciplinerede spillere af egen avl. Det er meget sjældent, at Åbyhøj ikke holder sit spilkoncept og tager de bedste afslutninger på de rigtige tidspunkter.

Således lagde gæsterne også fra land søndag eftermiddag. De knap 100 tilskuere i Skovlunde så et jysk hold anført af dejligt aggressive Nikoline Sandbäck og Alberte Rimdal, som lykkedes flot med at holde god spacing i angrebet, udfordrede Wolfpacks forsvarsrotation og kom til tider meget let til tætte scoringer. Emily White supplerede godt for Åby under kurven, mens hjemmeholdet de første 6-7 minutter skulle have afstemt aftalerne i egen ende.

Wolfpack var bagud 8-11 og 12-14, hentede differencen og så sig herfra aldrig tilbage. 1. periode sluttede værtinderne med to sikre 3’ere fra Katrine Jessen og Thea Mikkelsen. Afslutningerne lykkedes i det hele taget rigtig godt for hjemmeholdet, som i 2. periode øgede føringen fra 29-22 til 43-22 med bl.a. 4 3’ere fra Emilie Gudmand, Laura Ziegler og Ellen Iversen. Wolfpack pressede Åbyhøj i 1 mod 1-spillet og jyderne havde ikke rigtigt noget modsvar eller forsøgene gik simpelthen ikke i. Sofia Thaibesh fik en flot debut for Wolfpack bl.a. med to fine assists, som Ellen Iversen udnyttede til 4 af sine 17 point.

BMS Herlev førte 52-31 ved pausen og selv om århusianernes Tine Randrup også satte en god 3’er i periodens afslutning, virkede udeholdet lidt modløse efter de første 20 minutter.

3. periode bidrog ikke til at fremme Åbyhøjs spillehumør, for Wolfpack scorede 16 ubesvarede point til 68-31: Cecilie Jessen kom i tanke om, at hun har et fornuftigt mellemdistanceskud og Rebecca Francker assisterede holdkammeraterne på flotteste vis, 5 stk. blev det til.

Jyderne var knækket, selv om holdets topscorer Lucia Flensborg med i alt 11 point kæmpede bravt for de grønblusedes ære og forbedrede cifre. Hjemmeholdet førte 75-38 inden sidste fjerdedel og frustrationerne bredte sig hos Åbyhøjs coach Thomas Johansen. Jyderne spillede i perioder ret beset god basket, havde svært ved at sætte skuddene og Wolfpack regnede samtidig 3’ere i – hele 16 på 29 forsøg blev det til – mens de synkront hentede næsten dobbelt så mange rebounds som gæsterne, 61-33 endte den statistik. Det var op ad bakke for jyderne. Stejlt op.

I 4. periode var Caroline Glud fortsat meget aktiv i begge ender af banen og kunne krone sin indsats med en flot double-double: 13 point og 14 rebounds. Opgørets eneste. Thea Mikkelsen fandt sit kryds i venstre side uden for 3-pointslinjen næsten parallelt med kurven og blev så glad for det, at hun satte 3 stensikre skud herfra inden for få minutter, mens topscorer med 19 point Emilie Gudmand supplerede fra den anden side. Katrine Jessen fremtvang straffe på straffe på sine drives og afslutningssignalet må have været en befrielse for gæsterne, selv om de endte med nederlag på 101-46.

BMS Herlev havde hele 6 spillere med 13+ point, blandt dem Laura Ziegler og Thea Mikkelsen, som begge med 14 point kunne sætte hak ved sæsonens hidtil bedste præstationer fra dem. Wolfpacks Caroline Glud med 28 og Emilie Gudmand med 27 i personlig effektivitet nåede begge en højere individuel score end hele Åbyhøj, som kollektivt endte på 26 i effektivitet anført af flotte 16 fra Emily White. Wolfpack sluttede samlet på 141 i effektivitet.

Hjemmeholdets Ellen Iversen og Katrine Jessen var solide med henholdsvis 17 og 13 point, mens de supplerede med hver 8 rebounds. Det var en dejlig eftermiddag for BMS Herlevs fans, som kunne se deres hold indtage Ligaens 3. plads.

Næste kampe for de to mandskaber er onsdag den 23. oktober, hvor Wolfpack tager turen til Lemvig, mens Åbyhøj får Værløse Blue Hawks på besøg.

BK Amager slår SISU forholdsvist stort

13.10.2019

Det blev til en sejr på 25 point da BK Amager hjemme lørdag eftermiddag fik besøg af Sisu der var uden deres amerikaner Taylor Gleason, som desværre var syg.

Amager starter hurtigt ud, hvor især Ena Viso viser vejen med mange flotte scoringer, efter 7 min tager SISU kampens første timeout, da SISU er bagud 21-7. Sisu har stadig svært ved at komme til kurven.

BK Amager viser mange gode detaljer og fint forsvars spil hvilket gjorde at SISU havde svært ved at få bolden op ad banen. 1. periode slutter 28-11.

2 periode starter med at BK Amager laver 3 turnovers i træk, så Lars Klussmann tager en timeout for at få styr på sine tropper. Selvom det er Sisu der åbner perioden med gode scoringer, kommer Amager hurtigt efter og gentager samme føring som efter 1. periode. SISUs Ida TP, kæmper for at få bolden op ad banen.

BK Amager går til halvleg med en føring på 42-25.

Ena Viso åbner 2 halvleg med en 2 points scoring, SISU svarer dog hurtigt tilbage med 2 points af Claudia Gener, som lige efter scorer hurtige 2 point igen. BK Amagers amerikaner Ruth Sherrill scorer derefter sit 10 point med et reverce layup.

Efter 4 min laver Ida Klussmann en angrebsfejl, hvorefter et flot spil fra SISU ender med en scoring af Thale Messel. Det virker til at SISU er bedre med i 3. periode, efter 5 min. og et par fejl fra BK Amager formår SISU at tage føringen i perioden med 13-10.

SISUs Anna Clara Mogensen scorer 3 points hurtigt fulgt op af en 2 points score fra Claudia Gener. BK Amagers hold svarer hurtigt tilbage med bla. en 3 points scoring af Ida Klussmann og en 2 points scoring af Emilie Fogelstrøm.

3. periode ender 69-46 (BK Amager vinder perioden med 27-21, SISUs 21p er næsten en fordobling af deres points).

4.peride starter med at Ena Viso får sin 4. fejl efter 2 min. spil, SISU har ingen af deres spillere i fejlproblemer.

SISUs Ida TP scorer hurtig 5 point for SISU, BK Amager svarer igen med flotte scoringer af bla Elisabeth Brynaa Hansen. Med en føring midt i perioden på 16-14 har Amager igen fat i perioden. Perioden ender 18-16, som så giver en sejr til BK Amager på 87-62.

For BK Amager bliver Ena Viso topscorer med 28 points efterfulgt af Ida Klussmann med 18 point. Fra Sisu er det Ida TP med 13 points, Asta Blauenfeldt og Claudia Gener scorer hver 10 point.

Værløse hænger i, lige til det sidste mod SISU

11.10.2019

Dameligaen ser ud til i år at kunne blive en meget åben og lige affærer. På papiret burde BK Amager og Hørsholm 79ers være bredest og stærkest; men det ser ud som om, at flere af holdene kan drille i enkelte kampe.

Her i de første 2-3 runder, har BMS Herlev Wolfpack overrasket super positivt, hvor man har slået SISU og været meget tæt på, at tage skalpe fra og hos favoritterne Amager og Hørsholm. Lemvig Basket har en del danskere på holdkortet og det vil tage lidt tid, inden et helt nyt hold fra det vestjyske, er helt oppe i gear.

Værløse har ligaens bedste post spiller i Julianna Okosun og til tider ligaens bedste scorer i Frida Formann. Begge spillere er nogle af de største talenter vi har fostret i længere tid. De er begge med i damelandsholdstruppen. Skynd jer ud i hallerne og nyd de to, for de stikker formodentlig begge over Atlanten, hvor Juliana allerede har accepteret et spændende tilbud fra Marquette University fra Big East, én af de 4-5 bedste divisioner i USA.

Aftens kamp var en kamp mellem to unge mandskaber, hvor SISU burde have en fordel i Ida TP og Taylor Gleason; men Værløse med en stamme, som har spillet sammen rigtig længe, spillede op til dans.

Profilerne fra Værløse – Frida og Julianna, volder hele tiden hjemmeholdet problemer. Helene Dalsgaard gør et acceptabelt forsøg inside; men ude på banen driller Frida den skiftende SISU match-up. Første periode ender 12-9 og begge coaches får brugt store dele af deres materiale.

Billede fortsætter i 2. periode – SISU forsøger at sætte tempo; men får aldrig omsat overtal og steals eller stops til at skabe afstand til Værløse. Der er mange gode match-ups i kampen. U18 landsholdsguard Asta Blauenfeldt sætter hele tiden tempo og kommer ind i modstandernes felt. Yderligere to SISU spillere Anna Clara Mogensen (AC) og Asta Rønsov med hhv. 10 og 11p i kampen, kommer begge ind og bidrager til at hjemmeholdet kan holde en lille afstand til gæsterne, hvor der står Frida Formann på meget af offensiven.

Holdene går til pause med stillingen 32-30 i SISU’s favør.

3. periode virker det flere gange som om, at hjemmeholdet får skabt hul; men oppe med 8-10 p., mangler man rutinen i, at få de rette til at afslutte og med et ungt Værløse hold, som bare maler på, kommer de hele tiden tilbage. Ude på banen med Frida og Trine Drejer og under kurven med Julianna. Én faktor hjælper dog hjemmeholdet og det er evnen til at komme til straffelinjen, hvor 27 forsøg, mod gæsternes 12, gør en forskel. Specielt en 3p fejl, hvor Asta Rønsov dygtigt scorer på alle 3, er med til at holde forspringet.

Perioden ender 21-15 og der er skabt et lille hul inden de sidste 10 minuter.

4. minder om resten af kampen – dog er fejlene til Værløse ved at blive en faktor, da det tvinger profilerne på bænken. Det bølger lidt frem og tilbage, SISU får ikke lukket og Værløse giver ikke op. Med under 3 min. igen er det helt lige 56-56; men Taylor Gleason træder i karakter og sætter 2p samt får fat i bolden i defensiven samt ”fodrer” AC til et lay-up og et forspring på 60-56. Ud af timeouten, sætter Frida Formann en stor 3p scoring til stillingen 60-59 – spænding. Herfra bliver der dog spillet med lidt mere rutine i SISU defensiven, så det bliver ikke til flere Værløse point og hjemmeholdet kan udbygge til slutresultatet 65-59.

Værløse tabte årets første periode mod Amager 34-11; men har sidenhen vundet 3 perioder m 55-52 og i aftens kamp minus 3 og 6; men vundet med 1 og 2, så de kommer helt sikkert også til at drille flere af holdene.

Hørsholm slår BMS i de sidste sekunder

10.10.2019

For anden hjemmekamp i træk skulle vi hen i de allersidste sekunder inden Hørsholm 79ers kunne trække sig ud som vindere. Det unge BMS Herlev Wolfpack-hold spillede som et kommende tophold, men måtte se de erfarne nordsjællændere tage de to point med scoren 67-65.

Stemningen blandt de over 300 tilskuere, heraf mange fra BMS Herlev, skiftede gennem hele fjerde periode sammen med føringen. Hele otte gange de sidste ti minutter stod kampen lige eller føringen skiftede og nerverne sad udenpå tøjet på tribunerne.

Inde på banen var det en flok koncentrerede spillere, der leverede en god og spændende afslutning. De to hold gik ind til de sidste to minutter helt lige, 59-59, inden Hørsholms amerikanske center Alyssa Rader over to Wolfpack-spillere kæmpede sig til to point under kurven.

Wolfpack svarede imidlertid med en tre’er fra Ellen Iversen, den tidigere Virum-spillers femte i kampen, til 61-62 til gæsterne.

I den næste angreb fik Hørsholm ikke spillet sig frem til et reelt skud og i den anden ende missede Iversen tæt på kurven og rebounden gik Hørsholms vej med 55 sekunder igen. Hørsholm spillede skuduret langt ned og med 35 sekunder igen driblede Marie Louise Blyme sig til en fri tre’er, som ramte bunden af nettet til 64-62.

Wolfpack svarede igen med et hurtigt angreb, hvor Caroline Glud gik til kurven og blev fejlet, uden at få bolden i . Hun ramte et af to straffekast med 26 sekunder igen, og selv om BMS Herlev fik to rebounds på det sidste straffekast, endte bolden til sidst ved Hørsholms Ivana Jovanovic, som blev fejlet med 19 sekunder igen.

Veteranen satte sikkert begge straffekast til en tre-points føring, 66-63, inden BMS Herlevs Luka Lachenmeier missede en tre’er. Bolden hoppede rundt på gulvet inden flere spillere kastede sig over den med otte sekunder på uret. I den situation var Hørsholm heldige at pilen på dommerbordet pegede den rigtige vej.

Efter en timeout fik Hørsholm spillet bolden ind til Alyssa Rader, som straks blev fejlet og sendt på straffelinjen, hvor hun ramte det første for en fire-points føring, mens nummer to gik ved siden af. Udeholdet fik endnu en gang bolden til Luka Lachenmeier, som blev fejlet i et tre-points-forsøg, hvilket gav BMS  Herlev en sidste chance for at fremtvinge en overtidsperiode med 0,4 sekunder igen.

Den tildigere Hørsholmspiller gjorde, hvad hun kunne, da hun sikkert ramte de to første straffekast til 67-65, og missede det sidste, så BMS Herlev fik chancen for at tippe bolden i. Ellen Iversen fik også hånden på bolden, men tippet gik ved siden af og Hørsholm kunne fejre sejen.

Både Alyssa Rader og anfører Gritt Ryder spillede sæsonens første kamp og erkendte, at det ikke var let:

-Jeg tror, vi gør det svært for os selv, sagde Gritt Ryder lige efter kampen. BMS spiller godt og de går til den og der var vi nok ikke helt klar til at give igen, så det blev hårdt.

Med sejren er Hørsholm sammen med BK Amager de eneste ubesejrede hold i ligaen, mens BMS Herlev, på trods af rigtigt godt spil, er at finde i nederste halvdel.

Begge holds næste kamp er allerede søndag, hvor Hørsholm spiller i Værløse Blue Hawks, mens Wolfpack tager imod Aabyhøj IF.

Ugens preview - midtuge

08.10.2019

Med både en midtuge- og en weeekendrunde er der masser af kampe på programmet i denne uge i DL.

Coach fra mestrene fra BK Amager, Lars Klussmann kommer her med sit bud på hvordan onsdagens 3 kampe ender.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

Hvis Hørsholm har hele mandskabet spilleklar burde Hørsholm være storfavorit. BMS er dog et rigtig godt hold med god bredde af unge landsholdsspillere, de sprudler af energi og spillelyst, og så har BMS en god sejr mod SISU med i bagagen.

Vi må se, men hvis ikke Gritt og Hørsholms nye amerikanske spiller er spilleklar, kan der lure en overraskelse - så tror jeg BMS vinder i en tæt kamp.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (onsdg kl. 19:00)

BK Amager har endnu ikke i denne sæson haft fornøjelsen af at møde de jyske hold, men ud fra de 2 holds resultater i de første kampe  af sæsonen er mit gæt, at Åbyhøj vinder +15 point.

Sisu - Værløse Blue Hawks (onsdag kl. 19:30)

Mon ikke Sisu møder op til kamp med stor lyst til at vise, at kampen mod BMS Herlev Woldpack i søndags var en fejl.

Jeg forventer derfor, SISU spiller til i mere end én periode. Værløses unge hold har nok stadig brug for mere tid, så jeg tror SISU vinder med +10 point.

Lige kamp i 3. quarters i Søndersøhallen

07.10.2019

Så kom sæsonen også i gang for Blue Hawks - Værløses elitedamer - der for en uge siden sad over i første spillerunde.

To ting stod hurtigt klart: Værløses unge hold havde debutnerver og det havde BK Amager ikke.

Nå ja, faktisk tre ting. For den lange kø ved kage- (hjemmebag!) og kaffeboden, var det perfekte udtryk for, at lørdag eftermiddag er et rigtig godt tidspunkt at spille på, hvis man vil have tilskuere i hallen. Og hvem vil ikke det? Og de +100 tilskuere fik, hvad de kom efter, hvad enten det var kage eller basketball fra øverste hylde.

BK Amager lagde ud som lyn og torden, hvilket i nogen grad tog hjemmeholdet på sengen. Værløse bragte sig foran 3-0, men herefter så de forsvarende Danmarksmestre fra den lufthavnsnære klub sig ikke tilbage. Ikke i første quarter i hvert fald, hvor specielt gæsternes og kampens topscorer Ena Viso boltrede sig, og nærmest lagde både 2’ere og 3’ere i efter behag. Værløse halsede konsekvent et skridt eller to efter, og ingen kunne for alvor sætte en finger på, at tavlen viste 11-34 i Amagers favør efter de første ti minutter.

Men headcoach Thomas Hemmingsen brugte den korte pause godt, for i de sidste tre quarters var det som om, at Værløse havde smidt de værste nerver og kom langt bedre ind i kampen. Ja, faktisk så godt, at 2. quarter blev vundet med 22-18 og holdende kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 33-52 på tavlen.

Anden halvleg blev en ganske lige affære, fysisk, til tider hårdt spillet, og præget af mange fejl. Det er tydeligt, at det er tidligt på sæsonen og placeringer og afleveringer sidder ikke altid lige i skabet. Til gengæld var det godt at se, at begge hold brugte bænken bredt – en bænk, der i parentes bemærket virkede stærkere for begge hold end i sidste sæson.

BK Amagers sejr var aldrig i fare. Så meget desto større var fornøjelsen ved at se de unge Værløse-spillere gå til kampen, som var sejren rent faktisk indenfor rækkevidde.

Set gennem denne skribents neutrale hjemmebanebriller, bør nogle af spillerne – ud over Amagers Ena Viso – fremhæves; Sofie Ledou Axelsen, der spillede sin første kamp efter et års pause som følge af en knæoperation, Sofie Hauge der i lange perioder holdt Amagers amerikaner Ruth Sherill i et jerngreb og Emilie Ravn der med tre 3’ere og to 2’ere fik vist sig frem fra sin bedste side. Alle tre er i øvrigt kun 19 år gamle.

Nøjes vi med at kigge på 2., 3. og 4. quarter spillede de to hold 55 – 52 i hjemmeholdets favør. Men da vi jo nok er nødt til at tælle alle 4 perioder med, er det blot at konstatere, at Danmarksmestrene så tidligt på sæsonen, var for stor en mundfuld for det unge Værløse-hold, der måtte se sig slået – overbevisende og fortjent - med 66 - 86.

Topscorere for de to hold blev Trine Drejer for Værløse med 16 point og 2 assist, og for Amager Eno Viso med 21 point og 3 assist.

Næste gang de to hold skal i kamp, er for Værløses vedkommende på onsdag den 9. oktober , når de skal til SISU, mens Amager den 12. oktober møder SISU på hjemmebane.

Wolfpack åbner Superarena sejrrigt

06.10.2019

Lørdag eftermiddag var der dobbelt Liga-header i Ballerup Super Arena og første ret var Dameliga-opgøret mellem BMS Herlev Wolfpack og SISU, to hold som gennem tiderne har givet hinanden kamp til stregen. Sådan skulle det gå igen, viste det sig.

Det var første gang, at Wolfpack var værtinder i Superarenaen og imponerende 357 tilskuere gik gennem tælleapparatet inden tip-off. Hertil kunne man lægge 40-50 frivillige, så lægterne i Ballerup Idrætsby var fyldt godt op.

Det store fremmøde, også fra SISU, virkede til at anspore Gentofte-holdet fra start. Taylor Gleason, Ida TP og Josefine Haabegaard var skarpe i angrebet, mens hjemmeholdet var mere end famlende i sit spil. Ved stillingen 1-13 godt midtvejs i 1. periode så det ud til, at Wolfpack ville blive kørt over.

Men hjemmeholdet fik stille og roligt styr på sit angreb, anført af især Luka Malinka og Ellen Iversen, mens Laura Ziegler havde gode indhop undervejs. I forsvaret fik BMS Herlev gradvist bedre fat i SISUs profiler, men det kneb løbende med effektiviteten i begge holds afslutninger. SISU førte 31-32 ved pausen.

De to sidste perioder udviklede sig til en virkelig solid forsvarskamp for Wolfpack, som reboundede stærkt i begge ender og fik mange steals, Katrine Jessen stod for hele 5 af slagsen. Det var nødvendigt, for hjemmeholdet var ikke så godt skydende fra 2-pointsafstand som SISU, der til gengæld fik store problemer med at sætte Ida TP og Taylor Gleason i scene, efterhånden som BMS Herlev-spillerne pressede gæsterne mere og mere. Gode straffeprocenter fra 2820-mandskabet holdt dem hele tiden inde i kampen, mens Wolfpack kæmpede mere fra linjen. Caroline Glud fightede som altid for BMS Herlev, mens Emilie Gudmand og Luka Malinka satte vigtige skud, når det var mest nødvendigt.

Med en føring på 56-43 midtvejs i 4.periode lignede det en afgørelse i Wolfpacks favør. Imidlertid ville den dejligt opportunistiske Asta Blauenfeldt ikke give op, og Helene Dalsgaard var hele kampen igennem et fyrtårn i gæsternes forsvar. Ellen Iversen fejlede ud for BMS Herlev, måske kunne SISU trylle hurtige 3’ere frem til allersidst? Det lykkedes ikke, rutinerede Cecilie Jessens ro smittede holdkammeraterne, og Wolfpack trak sejren i land med 59-50.

For SISU scorede Ida TP 18 point, heraf 9 fra straffelinjen, mens Taylor Gleason blev noteret for 9 og Josefine Haabegaard for 8 point.

Luka Malinka blev topscorer for Wolfpack med 13 point, mens Ellen Iversen fulgte hende til dørs med 11 point. Caroline Glud hentede imponerende 13 rebounds, flest i kampen, mens Katrine Jessens stat-line sagde 9 point, 10 rebounds og 5 steals.

Onsdag spiller begge hold igen. Wolfpack skal en tur til Hørsholm for at møde ubesejrede 79ers, mens SISU tager imod Værløse Blue Hawks i Gentoftehallen.