Nyheder

Ugens preview

21.01.2019

Efter en hæsblæsende pokalweekend hvor Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball bestilte billetter til pokalfinal efter sejre over henholdsvis BMS Herlev Wolpfack og SISU er det igen tid til at sætte fokus på DL.

i denne uge spilles runde 10 af de 14 runder i grunderien og rundes sætte igang onsdag aften hvor Hørsholm på hjemmebane får besøg af SISU. Siden spilles der 2 kampe lørdag og 1 enkelt søndag.

Coach for Aabyhøj IF Michael Rau-Niebling kommer hermed sit bud på de 4 kampe.

Hørsholm 79ers - SISU (onsdag kl. 18:30)

Top kamp i dameligaen hvor Hørsholm skal komme tilbage efter sæsonens første nederlag i pokalen til Stevnsgade Basketball.

Den omvendte kamp vandt Hørsholm med 40 point. Men meget er sket siden og SISU har spillet godt siden.

SISU slikker stadig sårene efter deres seminederlag i pokalen søndag aften i Nørrebrohallen og det udnytter Hørsholm som må være sultne for at komme i gang efter en uges pause.

Hørsholm +11.

Aabyhøj IF - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 13:00)

Generalprøven på dette års pokal finale. Hvordan går de 2 mandskaber ind til denne kamp?

Aabyhøj vandt det omvendte opgør med 28, men siden har Stevnsgade fået tilgang af amerikansk forstærkning og fundet bedre sammen som hold.

Aabyhøj er stadig et meget uerfarent hold og deres tanker kan muligvis allerede være i pokalfinalen og så bliver det ikke kønt.

Aabyhøj har hjemmebanefordel og Stevnsgade er blevet forstærket. Så en tæt kamp som ender i OT. Men hvem der trækker det længste strå er svært at spå om.

BMS Herlev Wolfpack - BK Amager (lørdag kl. 14:00)

Ung mod rutine. BMS spiller god basket med masser af tempo og er meget aggressive. De har 2 dygtige center som på skift kan dække Driscoll og gøre dagen svær for hende.

Amagers 2 dygtige kanere krydret med rutine er ikke nemt at spille imod. Hvis de får held til at dæmpe tempoet og får styr på Emilie Gudmand og Thea Mikkelsen får BMS det svært.

Men det er ikke sådan ligetil. BMS er gode hjemme, Amager er et af ligaens bedste hold. Bliver en spændende kamp som BMS vinder med +1.

Værløse BBK - Lemvig Basket (søndag kl. 16:00)

Kampen om sidste pladsen set udfra den aktuelle stilling.

Begge hold har været meget uheldige i år. Værløse har mistet deres bedste spiller Maria Høgh, men spiller stadig med høj moral. De viste i kampen mod Sisu at intet er afgjort og de vil kæmpe til sidste blodsdråbe. Lemvig var fra start ramt af skader. Måtte skifte amerikaner i sidste øjeblik. Da alle så var klar, mister Lindsay Füg lysten til at spille basketball og tager hjem.

Vi får igen en meget lige kamp, men Lemvig ligner et hold der er ved at finde sig selv og de vinder med +3.

Stevnsgade Basketball og BK Amager matcher op i Nørrebrohallen

11.01.2019

Hjemmeholdet fra Nørrebro lagde hårdt ud fra start med to scoringer udenfor feltet fra Rikke Fabricius og begge hold lagde et hurtigt og højt tempo.

Gennemgående for begge hold var fokus på skud udenfor feltet og 3 point skud, hvilket bl.a. resulterede i hhv. 13 scoringer fra Stevnsgade og 9 fra gæsterne fra Amager. Samtidig pressede begge hold hinanden i forsvaret og der var ingen løse bolde. 

Holdene fulgtes ad med et resultat på 33-36 ved halvveg (17-20 efter 1. periode). I 3. periode står hjemmeholdet for scoren 20-10; hvilker sikre dem et lille forspring til sidste periode. Kræfterne slap desværre op for Stevnsgades damer i 4. periode, hvor der også tages nogle ikke sikre beslutninger, og skud. Dette kombineret med at BK Amager viser træfsikkerhed og rutine gør at gæsterne vinder sidste periode med cifrene 13 – 23 og kampens endelige resultat bliver 66-69. 

For BK Amager viser Geraldunn Leaupepe et utroligt stort overblik og ball handling og formår at se muligheder og afleveringer lang fremme. Denne aften i Nørrebrohallen fik vi alle talenterne at se og hun ender også som topscorer i kampen med 24 point.

For Stevnsgade basketball så vi især Mathilde Colding-Poulsen træde frem og vise træfsikkerhed og samtidig stod Cecelie Tvede for 2 vigtige scoringer lige efter pausen som sendte Stevnsgade god afsted.

Kampens topscorer fra BK Amager var Geraldunn Leaupepe med 24 point og Valerie Faith Driscoll med 14 point.

For Stevnsgade var topscoreren Mathilde Colding-Poulsen med 23 point og Hanna Sheikh med 18 point.

SISU vinder underholdende kamp mod Værløse Blue Hawks

11.01.2019

Onsdag aften tog Værløse Blue Hawks imod SISU i hvad der skulle vise sig at blive en underholdende og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Den forrige kamp mellem de to hold endte med en storsejr til SISU, så det var et Værløse hold, som var opsat på revanche. SISU derimod skulle forsøge at fortsætte deres gode stime med sejre i tre ud af deres sidste fire kampe op mod jul.

Begge hold startede som lyn og torden og første periode blev spillet i et utroligt højt tempo og var et sandt offensivt festfyrværkeri. SISU startede brandvarme fra 3-pointslinjen og sendte 5 ud af 6 i kurven i første periode. Samme skarphed kunne Værløse ikke matche fra distancen, men hjemmeholdet spillede med masser af energi og aggressivitet og udfordrede gang på gang SISU ved ringen. Første periode endte dermed med en lille føring til SISU på 26-32, hvilket er den højeste samlede score for en periode indtil videre i Dameligaen denne sæson.

Selvom det ikke blev til samme pointfest i anden periode fortsatte kampen med at blive spillet i højt tempo og med god intensitet. Værløse startede perioden bedst og efter de første 5 minutter havde de bragt sig foran 39-36, men herefter tog SISUs to amerikanere over og var toneangivende i et 0-11 run over de næste 4 minutter. Periodescoren endte derfor helt lige 15-15 og en pauseføring til udeholdet på 41-47.

Begge trænere havde nok snakket forsvar i pausen for tredje periode blev en mere forsvarspræget og lavtscorende affære. SISU var dog skarpest i perioden og får med et 0-15 run skabt sig, hvad der skulle vise sig at være det afgørende hul. Med periodecifrene 9-17 kunne udeholdet dermed gå ind til sidste periode foran 50-64.

En føring som var tæt på at være tre point større, da SISUs CJ Nofuente fra egen banehalvdel sendte et skud i kurven lige da perioden sluttede, men dommerne vurderede at bolden var sluppet for sent og den flotte scoring fik derfor ikke lov at tælle.

På trods af føringen til SISU var der ikke mange i Søndersøhallen, som havde fornemmelsen af, at kampen var afgjort. Værløse fandt igen deres aggressive spillestil frem og var flere gange tæt på at få lukket hullet. SISU svarede dog gang på gang igen og til sidst løb hjemmeholdet tør for tid. Værløse vinder perioden 25-21, men SISU vinder kampen 75-85.

Stor cadeau til begge hold for at levere en meget underholdende kamp med massevis af flot og seværdig basket.

Kampens profiler på de to hold var fra hjemmeholdet Frida Boje Formann (23p, 6reb 7as), Annemie Friis Espensen (16p, 9reb, 4stl) og Julianna Okosun (17p, 9reb), mens det fra udeholdet var Cassandra Jayne Nofuente (26p, 8reb, 5as, 5stl), Audrey Renee Buckley (22p, 6reb) og Freja Lilly Christensen (15p, 3/7 3-point) som var toneangivende.

Næste kamp for Værløse er først d. 27/1, hvor de på hjemmebane tager imod Lemvig Basket, mens SISU på søndag d. 13/1 skal forsøge at spille sig videre i pokalturneringen hjemme mod BK Amager.       

79ers stopper Wolfpacks hjemmebanedominans

09.01.2019

Tirsdag aften gæstede de danske mestre og pokalvindere fra Hørsholm 79ers Skovlunde og BMS Herlev Wolfpack til årets første Dameliga-kamp for begge mandskaber i 2019.

Teknikken, herunder statistikføringen, drillede rigtig meget i Rosenlundhallen, men heldigvis påvirkede det ikke spillet på banen. Wolfpack lykkedes i første periode med at kontrollere kampens tempo, selv om 79ers profilerne Layne Murphy og Meg Wilson lagde hårdt fra land og var svære for værtinderne at få styr på i forsvaret. Hjemmeholdets nye profil Luka Malinka gjorde rigtig god figur og var med 7 point i første periode med til sikre BMS Herlev en føring på 21-19 efter de indledende 10 minutter.

I anden fjerdedel fortsatte Wolfpack det flotte spil frem til 6. minut, hvor holdet førte 28-26. Herefter satte Gritt Ryder godt assisteret af Marie Louise Blyme og Josephine Tullin et stærkt 79ers run på 13-0 ind til halvlegsføring 28-39.

Stemningen i hallen var god bl.a. takket være Hørsholms medbragte fans. Gæsterne måtte føle, at de havde kampen under kontrol. Wolfpacks tilhængere havde dog også meget at glæde sig over, da de bortset fra de sidste 4 minutter inden pausen havde været vidner til, at den meget unge trup trods alt fint kunne bide skeer med det ubesejrede tophold med 3 udenlandske spillere og landets måske mest rutinerede og kompetente guard, Gritt Ryder.

I de næste 15 minutter af kampen skiftes til de to hold til at lykkes med eget spil. 79ers Ivana Jovanovic får vist, at hun både kan dække hårdt op, score og sætte sine yngre og talentfulde medspillere op til gode afslutninger, hun er en fornøjelse at se i ligaen.

Alligevel lykkes BMS Herlev med at holde de stærke nordsjællændere stangen langt ind i 4. periode, bl.a. godt ansporet af en utrættelig Caroline Glud, som var dejlig aggressiv i sit spil og aldrig gav op. Med 5 minutter tilbage på kampuret var stillingen 58-72, og et comeback så ikke helt umuligt ud for Wolfpack.

Men hjemmeholdets kræfter slap op til sidst. Hørsholms fysik og bredde havde kostet på energi-kontoen, og bl.a. med to flotte 3’ere hen mod slutningen, kan 79’ers drage hjemad med en sejr på 65-85. Set med Wolfpack briller blev nederlaget ciffermæssigt for stort i forhold til spillet på banen. Hørsholms sejr kan der ikke pilles ved, men som tilskuer følte man ikke, at BMS Herlev blev kørt ud af banen af det stærke 79ers kollektiv.

Pointfordelingen for Hørsholm viste da også henholdsvis udenlandsk dominans i form af 16 til Meg Wilson, 15 til Layne Murphy og 12 til Ivana Jovanovic og samtidig at Hørsholm i øvrigt får rigtig mange spillere på scoringstavlen.

For Wolfpack blev Caroline Glud kampens topscorer med 22 point flankeret af Katrine Jessen og Emilie Gudmand med hver 11 point.

Dameligaen sætter gang i 2019

07.01.2019

Jul og nytår er overstået, og Dameligaen er klar til at tage hul på den afgørende del af sæsonen.

I første omgang skal grundspillet færdigspilles og placeringerne fordeles inden mellemspillet. Men der venter også en pokalturnering og som afslutning et slutspil og fordeling af medaljer. Så der er masser på spil endnu, og faktisk er det først nu, sæsonen for alvor spidser til.

2019 startes med en midtuge-runde, hvor kampene afvikles med to tirsdag og to onsdag. Det er altid interessant at se, hvem der kommer bedst ud efter julepausen. I den første del af sæsonen har oprykkerne fra Åbyhøj IF, BK Amager og BMS/Herlev Wolfpack klaret sig meget flot og været med til at sikre den forventede spænding i ligaen. I den anden ende har Lemvig Basket, Stevnsgade Basketball og Værløse BBK haft svært ved at finde stabilitet, og den skal gerne indfinde sig, i den kommende tid. Det suveræne tophold er de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers, og baseret på kampene i efteråret, så er de også klar favorit til at tage titlen igen. Meget kan stadig ske, så der er god grund til at komme i hallerne allerede i den kommende uge.

Stevnsgade Basketball - BK Amager (tirsdag kl. 19:00)

Efter en svingende start er det lykkedes for Stevnsgade at hægte sig på midterfeltet i Dameligaen. BK Amager har derimod været et af efterårets mest stabile hold og er med i ligaens top.

På papiret ligner det altså en kamp, som BK Amager bør vinde. Men mulighederne er mere åbne end som så. I julepausen har Stevnsgade tilføjet amerikanske Taylor Gleason til truppen, men om hun er spilleberettiget allerede tirsdag er uklart. Det kan naturligvis gøre en forskel, men mest afgørende bliver det, hvordan Stevnsgade får løst forsvarsspillet mod Valerie Driscoll. Den overvejelse må alle gøre sig, når de møder BK Amager, og en sikker recept har ingen fundet endnu.

Omkring Stevnsgade er den største usikkerhed, at spillet har været meget svingende, så rammer man dagen, skal der nok blive lukket af, men der kan også blive frit spil for både Driscoll og andre hos gæsterne.

BK Amager har været mere forudsigelige, og har først og fremmest stabiliteten på deres side. Styrkemæssigt kan holdene matche hinanden godt, og med fordel af hjemmebane kan Stevnsgade gøre kampen spændende. Sejren kan gå begge veje, men BK Amager får en kneben favoritrolle.

BMS-Herlev Wolfpack - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30)

Wolfpack har været en spændende tilføjelse til Dameligaen og særligt på hjemmebane har de spillet rigtig godt. Truppen er homogen og rollerne er fordelt godt mellem spillerne. Derfor bliver det et solidt kollektiv, som skal tage kampen op mod topholdet fra Hørsholm 79ers.

Endnu har ingen været i stand til at besejre Hørsholm, og de er også klar favorit til at vinde tirsdagens kamp. Men de må ikke undervurdere værterne, for så kan de få en slem overraskelse og meget svært ved at tage sejren med hjem.

De forsvarende mestre har dog rutinen som bør forhindre at komme i problemer, så det bør blive en sikker sejr til Hørsholm, hvor Wolfpack alligevel nok skal udfordre de bedste de kan.

Værløse BBK - SISU (onsdag kl. 19:00)

Både Værløse og SISU havde et svingende efterår, hvor ingen af holdene for alvor gjorde opmærksom på sig selv.

I al stilhed har SISU alligevel placeret sig på rækkens 4. plads, men det er stadig lidt usikkert, hvor stærkt holdet reelt er. Todd Anthony har fået mest muligt ud af holdets potentiale og anført af et par stærke amerikanere er flere af de danske talenter vokset. Nu skal holdet vise, at de kan leve op til de lidt højere forventninger, som der naturligt kommer til et hold i den bedste halvdel. En kamp ude mod Værløse er formentlig en start på 2019, som SISU er godt tilfreds med, for Værløse har haft svært ved at omsætte en god spillemæssig udvikling til sejre. Efteråret startede ellers godt for Værløse med en sejr i første kamp, men siden er der ikke kommet flere til. Alligevel har man en fornemmelse af, at Værløse nok skal komme i gang. Talentet er der og spillemæssigt kan Værløse matche de fleste. Så måske er Værløse også fint tilfredse med at starte mod netop SISU, som har størst forventningspres på sig. SISU må tage favoritrollen, men måske er kampen rundens mest åbne opgør.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (onsdag kl. 19:00)

Runden sluttes med det rent jyske opgør mellem Åbyhøj og Lemvig.

Åbyhøj er kommet tilbage i ligaen med manér og med et virkelig spændende hold, som har både rutine og talent. Man kan undre sig over, hvorfor det skulle tage så lang tid at få denne kombination af spillere sat sammen, så man sidste sæson kunne have undgået nedrykningen til 1. division. Men heldigvis er rutinen og talenterne samlet nu, og Århus har et slagstærkt damehold, som helt sikkert nok skal komme til at spille med om medaljerne. Udfordringen bliver at holde fast i stabiliteten og medgangen, for holdet mangler måske stadig den base som skal til, når modgangen kommer.

Lemvig skal i virkeligheden først til at starte sæsonen, og for mange er det stadig uvist, hvad holdet egentlig står for. Skader og udskiftning i truppen har nemlig gjort det umuligt for både holdet selv og andre at få overblik over potentialet. Bliver truppen fri for skader i en lang periode, så kan holdet godt blive en joker i resten af sæsonen.

Holdet har vist, de kan udfordre de fleste, men med blot 6-7 spillere klar til kamp er kræfterne for ofte sluppet op. Det skete også, da holdene mødtes i Lemvig, hvor Åbyhøj først sent i kampen fik et overtag som sikrede sejren. Der er stadig usikkerhed om tilstanden i Lemvigs trup og derfor er Åbyhøj favorit til at starte 2019 med en sejr.

Hørsholm vandt i tæt kamp i Amagerhallen

17.12.2018

BK Amager forsøgte sig til dagens kamp med et nyt koncept med kampsponsorer, der gav mulighed for pizza og vinsmagning før en god basketballkamp.

Og mange havde heldigvis taget godt imod det gode tilbud, så da første kampfløjt lød, var der godt fyldt op på tilskuerpladserne og rigtig god stemning sådan en december eftermiddag i Amagerhallen.

Amager havde et klart mål om at gøre bedre figur end i årets første kamp mod Hørsholm i Hørsholmhallen, hvor Amagers hold ikke rigtig var kommet i gear endnu. Og det var heldigvis rigtig meget bedre denne lørdag i Amagerhallen, hvor Hørsholm efter et herligt opgør endte med at hive sejren hjem.

Det blev en tæt og meget intens kamp i Amagerhallen foran de tæt på 300 tilskuere, der skabte en fantastisk stemning. Hørsholm skabte en føring i første halvleg, hvor de forsvarende danmarksmestre kunne gå til pause med en føring på fem, 33-38, efter at have været foran 19-29.

Der er altid kampe i kampen og denne eftermiddag blev den vigtigste af dem kæmpet i Amagers felt, hvor Amager forsøgte at finde den stærkt spillende Valerie Driscoll så meget som muligt, mens Hørsholms Layne Murphy forsøgte at stoppe indspillet under kurven.

I første halvleg vandt Valerie Driscoll den duel, med 12 point på kun syv skud. Også Amagers anden amerikanske spiller Dynn Leaupepe havde mange gode angreb mod kurven, ligesom Ida Klussmann kvitterede med nogle vigtige scoringer.

I 2. halvleg intensiverede Amager forsvaret, og begge fik lov til at spille fysisk, hvor Emilie Fogelstrøm gjorde et solidt stykke forsvarsarbejde for at holde Hørsholms Gritt Ryder i skak. I tredje periode fik Hørsholm kun scoret 11 point, så Amager vandt tredje periode 13-11 og kunne gå ud til de sidste ti minutter kun bagud 46-49.

I løbet af fjerde periode startede Amager stabilt og hentede langsomt føringen. Valerie Driscoll fik lagt et par bolde i kurven, Maria Dinesen ramte udefra, og hjemmeholdet kom til straffelinjen, hvor de ramte og ramte og med et par minutter igen, sendte Dynn Leaupepe Amager i front 62-61 på et par straffekast til kæmpe begejstring blandt flertallet af tilskuerne.

Det blev imidlertid sidste gang Amager scorede i kampen. Maria Forsman Pedersen scorede for Hørsholm efter en angrebsrebound og tog føringen igen og kort efter satte Ivana Jovanovic et hopskud, så Hørsholm kom foran 62-65 med et minut igen.

Amager havde chancen for et comeback, men de trætte Amager-spillere havde ikke overskuddet og smed bolden væk, så Hørsholms Meg Wilson kunne løbe en fri scoring i kurven. Hørsholm endte med at vinde 62-70 i en kamp, der var meget tættere end scoren endte med at være.

For Amager var Valerie Driscol bedst scorende med 16 point, og Dynn Leaupepe og Ida Klussmann begge med 15 point. Hørsholms topscorer var Meg Wilson med 18 point.

Amager fik ikke sejren, men til gengæld vigtig oprejsning fra den sidste kamp i Hørsholmhallen, og ikke mindst kunne begge hold og deres tilskuere være yderst tilfredse med en sjov eftermiddag med god damebasket.

Fredagsspænding i Gentofte

16.12.2018

Rammerne var på plads – ikke at der ikke var plads til flere tilskuere; men for Gentofte, hjemmeholdet og en fredag aften, så er foodtruck, cafe og næsten omkring 100 tilskuere helt acceptabelt.

Hjemmeholdet manglede til dagens kamp lidt størrelse i det, Helene Dalsgaard, Debbie Linnet og Caroline De Klauman pga. sygdom og en skadet fod, så der var lagt endnu mere ansvar på skuldrene af Aubrey og Ceejay.

Åbyhøj kom til kamp med bare to nederlag i bagagen – fra åbningskampen mod netop Sisu og så til det suveræne mesterhold fra Hørsholm. Pigerne fra Århus har fået samlet et rigtigt spændende hold, hvor hjemvendte spillere fra USA og unge stjerneskud har sat sig godt tilrette i toppen af rækken.

Sisu har vel egentlig en drøm om at kunne præsentere det samme set-up; men er dog ikke helt i mål med at få lukket cirklen, med hjemvendte spillere, så man har set sig nødsaget til udenlandsk assistance, for både at opretholde niveau og volumen af spillere til træning og kamp.

Gæsterne kender fra starten af kampen recepten og får lagt et højt pres på Sisus guards, stjæler bolde, skaber kaos og tempo – det eneste minus ved den taktik er antallet af personlige fejl, som måske er udslagsgivende mod slutningen af kampen.

Anført af unge Alberte Rimdal, kommer Åbyerne flyvende fra start, 6 hurtige point, fra stjålede bolde, bringer gæsterne foran 6-0 og værterne har svært ved at få flyttet bolden rundt. Den eneste luft og ro kommer fra straffelinjen, hvor der alene i første halvleg skydes 17/24 samtidigt med, at det tvinger Åbyhøj til at flytte specielt de større spillere til bænken, med fejl problemer – Ida Krogh, Caroline Wich og Stephanie Mannemar ender alle på 4-5 fejl, som giver lidt lettere betingelser for Aubrey fra hjemmeholdet, som også ender på 29p, de fleste af disse omkring kurven. Sisu får lidt luft fra straffelinjen; men samtidigt kommer Stephanie Santos ind fra bænken og går uimponeret til værks med 8p.

2. periode minder om første, Åby bedst fra start, fejlene koster og Sisu kommer til linjen, med point som reelt holder dem inde i kampen. Det er helt lige 37-37, inden Stephanie Mannemar smart, trækker en fejl på signalet, som sender hende til linjen og Åbyhøj til pause med en 40-37 score.

Efter pausen er billedet det samme – energi fra gæsterne, bringer dem foran med 49-39 og der bliver ikke lavet så mange fejl, hvilket gør, at værterne er nødt til at finde løsninger til selv at score. Et indhop fra Asta Blauenfeldt, giver SISU energi og tempo samt skaber plads til, at flere spillere kan komme på tavlen, hvor både Josefine Haabegaard og Asta Rønsov nu bidrager.

Stillingen inden sidste periode er 55-55 og det er helt åbent. Hvis Sisu skal vinde kampen, skal de to amerikanere + én spiller mere, træde i karakter og sker det ikke, vil gæsternes større bredde, som dog er hæmmet af fejl udfordringer.

Gæsterne drives imponerende af de tre talenter Alberte Rimdal (14p), Malene Pedersen (12p) og Andrea Bach Larsen (12p), som stresser Ceejay og tapper energi. Fejlproblemer har givet Aubrey Buckley lidt mere plads omkring kurven, hun slutter m 29p, heraf 8 i sidste periode.

De to hold føljes ad hele perioden, med skifevis 1p føringer og helt ind til sidste minut holder denne trend. Her har Sisu bolden, med tilhørende Åby pres, får man scramblet bolden rundt, en dobbeltteam af Ceejay tvinger hende til at slippe bolden til Asta Rønsov, som med skud uret tikkende mod 0, sender et 3p skud afsted mod kurven, som går i, med få sekunder tilbage af kampen og dermed afgørende til slutresultatet 73-69.

Sisu slår endnu engang Åby i en tæt kamp, straffe 21/30 for værterne og 13/21 for gæsterne er en faktor, sammen med personlige fejl på de større af Åbyspillerne, der tvinger dem til at være mindre aggressive.

Wolfpack tog smal sejr i Lemvig

16.12.2018

Lemvig og BMS Herlev Wolfpack spillede en tæt kamp, hvor gæsterne det meste af tiden var et lille skridt foran og til slut tog en sejr på 77-80.

På den jyske vestkyst er man ikke uvant med ulvebesøg, så værterne fra Lemvig Basket var klar til at tage kampen op med Sjællandske Wolkfpack lørdag eftermiddag. Det var igen et smalt Lemvighold som var klar til kamp, men i forhold til sidste uges kamp var MaKenzie Miller blevet klar, ligesom Ivana Udovalieva var trukket i spilletøjet. Begge kom til at spille en vigtig rolle for Lemvig i kampen.

Spillemæssigt gav de to hold hinanden god modstand gennem hele kampen, og den største forskel var, at Lemvig skulle bruge flere skud til sine point. Med lidt mere effektivitet i spillet under kurven – og lidt flere rebounds til hjemmeholdet, så kunne sejren nemt være tippet til den anden side.

Billedet af kampen tegnede sig allerede fra de første minutter. Begge hold kommer til gode skudmuligheder, men Wolfpack er mere skarpe på deres afslutninger, hvilket giver en føring på omkring 5-8 point, det meste af første periode. Mod slutningen kommer Lemvig bedre med, og det lykkes at få afstanden ned på tre point inden pausen, hvor stillingen er 18-21.

De første minutter byder også på comeback til Ivana Udovalieva hos Lemvig, og hun er med til at sætte struktur på spillet for Lemvig, som ellers føres an af Natalee Faupel og MaKenzie Miller. Hos Lemvig er det Katrine og Cecilie Jessen som sammen med Caroline Rasmussen går forrest, men Wolfpack har flere, som byder ind, og stort set alle bidrager tidligt med point.

Fra starten af anden periode presser holdene igen hinanden godt. Lemvig får efter et par minutter udlignet til 23-23 og kampen står og vipper. Ingen af holdene får for alvor et overtag, men Wolfpack er mest tålmodige og det bliver de belønnet for med de bedste skudmuligheder. Det giver igen en føring på 5 point, men igen kommer Lemvig igen med godt forsvar og afstanden er ved halvleg igen 3 point ved stillingen 38-41.

Efter halvlegen er billedet stadig det sammen. Gæsterne opbygger et lille forspring, som Lemvig skal arbejde hårdt for at lukke igen. Wolfpack tilkæmper sig et overtag i spillet midt i perioden, som giver en føring på 44-53, men Lemvig giver ikke op. Endnu en gang lykkes det Lemvig at begrænse afstanden, og da Ivana Udovalieva rammer to straffe, og MaKenzie Miller scorer på buzzeren kan perioden slutte med stillingen 55-57 og en helt åben kamp.

Begge hold starter sidste periode lidt nervøst. Det er til mest fordel for Lemvig, som får lukket hullet helt og efter blot et enkelt minut også får en føring på 60-59. Da Wolfpack samtidig hurtigt noteres for 3 personlige fejl, er det Lemvig som har téten først.

Men det vender midt i perioden, hvor Lemvig igen får svært ved at finde kurven. BMS udnytter muligheden og tager igen føringen, som udbygges til 62-67. Natalee Faupel tager herefter godt ansvar for Lemvig, og går forrest i et sidst forsøg på at tage sejren. Med en 3er skærer hun afstanden ned til 71-73 to minutter før tid.

Herefter kæmper holdene om overtaget, og det lykkes Wolfpack at holde føringen. Med 21 sekunder igen er stillingen 75-78 og Lemvig kæmper energisk for de sidste muligheder. I første omgang lykkes det dog ikke, da gæsterne udbygger til en føring på 75-80. Herefter presser Lemvig på, og da Natalee Faupel fejles i et 3-pointskud åbnes mulighederne igen. Hun udnytter sikkert de to første skud og misbruger bevidst det sidst forsøg. Her lykkes det MaKenzie Miller at hente rebounden og Lemvig forsøger at finde den sidste 3-pointscoring. Desværre er tiden for knap, og Wolfpack har held til at lukke ned for mulighederne og kan derfor tage sejren med hjem.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 28p, Natalee Faupel 26p, Aniese Palmore 9p, Ivana Udovalieva 8p, Megi Kolyandrova 4p og Louise Sørensen 2p

Wolfpacks point: Katrine Jessen 23p, Caroline Rasmussen 21p, Cecilie Jessen 9p, Thea Mikkelsen 8p, Laura Ziegler 6p, Emilie Larsen 6p, Tami Jacobsson 5p og Luka Lachenmeier 2p

Stevnsgade Basketball besejrer Værløse BBK

16.12.2018

Lørdagens kamp i Nørrebrohallen var årets sidste kamp i 2018 for begge hold. 

Hjemmeholdet havde i løbet af ugen sagt farvel til Safia Sheikh og Værløse BBK var uden Maria Høgh.

Første quarter:

Stevnsgade starter i en 2-3 zone. Den volder Værløse en del problemer og efter 4 minutter fører stevnsgade 11-2 og Værløse tager time-out.

3.26 Værløse har forsat svært ved zonen. Stevnsgade brænder en række åbne 3 p skud. Dette varer dog kun kort tid og Stevnsgade slutter af med 3 3.p scoringer til resultat 21-6 efter 1. quarter.

Andet quarter:

Stevnsgade bliver i zonen. Hannah Sheikh er hot. 7.27 29-9. 5.34 31-11 Værløse kan ikke løse zonen. Aischa Kaid laver 2 flotte lay up indenfor et minut.

4.10 Frida Formann er en enmandshær, sætter indenfor kort tid en 3’er, trækker fejl der giver 2 straffe+ 2 treere mere. Værløse har lidt bedre fat i zonen og stillingen er nu 37-24, Stevnsgade virker ukoncentrerede og har ikke helt styr tilbageløbet i forsvaret. Frida Formann er fortsat hot for Værløse, det samme er Rikke Fabricius for Stevnsgade med et par hurtige lay ups og and 1.

Stevnsgade i full court zone press der giver en række steals.

Pausestilling 50-27 til Stevnsgade. De 2 helt store profiler i første halvleg har for Stevnsgade været Hannah Sheik og for Værløse Frida Formann.

Tredje quarter. 

Værløse har bedre fat fra start og sætter nogen 3’ere. Hannah Sheik svarer i gen i den anden ende.

8.01 Time out Stevnsgade. 6.13 de 2 hold skiftes til at score 3ére.

Stillingen er 66-43 med 4.15 igen.

2.44 Stevnsgade Time out. Stilling 66-46. Stevnsgade stadig I zonen Værløse er lidt uheldige med par skud der er nede og kysse ringen.

70-46 - Værløse rammer bedre men har stadig store problemer med Stevnsgades zone og Stevnsgade ser ud til at have styr på kampen.

Fjerde quarte

Første minutter er der stillingskrig. Værløse nu med et lille overtag og reducerer til 72-56 inden Stevnsgade tager sin tredje time- out med 6.19 tilbage.

4.17 Stevnsgade lever og dør med 3p skuddet, men Værløse rammer nu også på deres 3’ere og stillingen er 75-61 med 3.39 tilbage og en Værløse time-out.

Slutfasen. Værløse kæmper og igen er det Frida Formann der scorer mange point. Mange uprovokerede turnovers fra begge hold, men Stevnsgade klarer den hjem og vinder 84-69.

Værløse får aldrig for alvor lukket op for Stevnsgades forsvar og derfor vinder Stevnsgade i sidste ende fortjent. Stor ros til Værløse for aldrig at give op.

Topscorer for Stevnsgade: Hannah Sheik 27 point

Topscorer for Værløse: Frida Formann 29 point

Ugens preview

14.12.2018

Årets sidste runde i DL i 2018 byder på 4 interessante kampe, heriblandt topopgør mellem BK Amager og Hørsholm 79ers.

Og det er netop coach fra BK Amager der her kommer med sit bud på de 4 kampe samt har knyttet en kommentat til årets DL.

Her halvvejs inde i grundspillet vil jeg mene, at Dameligaen lever i bedste velgående. Det er en fornøjelse at spille og besøge alle klubberne. Hørsholm, de regerende DM og pokal mestre, er en meget professionel organisation med en ligeså professionel ramme omkring deres dygtige hold. De etablerede klubber SISU, Lemvig, Værløse, Stevnsgade samt oprykkerne BMS, BKA og Åbyhøj alle som gør et kæmpe stykke arbejde for at nå hver sine mål.

Der er nogle af klubber, der kæmper både med holdet samt afvikling, men alle gør en kæmpe indsats for at levere et stærkt produkt og gøre Dameligaen stærkere. Også en stor tak til DBBF samt Dameligaen, som til sammen arbejder for at forbedre vores liga.

SISU - Åbyhøj IF (Fredag kl. 19:30)

Begge hold er nogle som Amager fornygligt har haft fornøjelsen af at spille tætte kampe mod. SISU med deres to stærke amerikanske profiler samt nogle dygtige danske talenter, og Åbyhøj med deres meget talentfulde unge spillere med et mix af rutinerede spillere.

Jeg tror, det vil blive en kamp med to forskellige spillestiler og en kamp om, hvilken der vil blive dominerende. Jeg tror, det bliver en meget lige kamp, der sagtens kan gå begge veje, men et forsigtigt gæt er, at SISU vinder.

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:30)

Denne kamp er det oprykkerne mod de forsvarende mestre. I vores første opgør tabte vi med 38 point, så jeg håber, at vi kan gøre det bedre denne gang på hjemmebane i Amagerhallen.

Lørdagens kamp er sponsoreret af Gorms Pizza, så vi håber på en spændende kamp. Resultatet er jeg ikke sikker på, men forhåbentlig viser vi, at vi har forbedret os siden sidste opgør.

Stevnsgade Basketball - Værløse BBK (lørdag kl. 15:00)

To hold der stadig kæmper for at finde rytmen. Jeg håber, at Værløse snart kan komme deres skader kvit. Tror dog, at Stevnsgade er stærkest til lørdagens kamp og derfor går derfra med en sejr. 

Lemvig Basket - BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 15:00)

Jeg håber, Lemvig snart kommer ud af deres skader, for når de gør det, så har de et stærkt hold med mange profiler.

BMS bliver bare ved med at overraske og har nu bevist, at de er nogle dygtige og seje piger. Det er svært at spå om resultatet for denne kamp, men jeg tror, at BMS tager sejren.