Nyheder

3. DM-Finale i fotos

16.04.2014

Tirsdag aften sikrede SISU sig DM-titlen efter en samlet 3-0 sejr over Stevnsgade BBK.

Robert Dines Rasch så kampen gennem sit kamera og det er der kommet disse fotos ud af. 

Helt lige finalekamp i 35 min. ender med 17 point sejr til SISU

13.04.2014

Rammerne var sat for anden finalekamp i Dameligaen lørdag aften mellem de forsvarende mestre fra SISU og oprykkerne fra Stevnsgade Basketball med mere end 200 spisende gæster inden kampen og mellem 400 og 500 tilskuere i en mere end propfyldt Nørrebrohal. Det må da snart gå op for politikerne på Københavns Rådhus, at der skal gøres noget ved den hal.

Kampen starter med at Stevnsgade bringer sig foran 2-0 i det første minut. Derefter tager SISU fuldstændigt teten de næste 3 minutter og bringer sig foran 2-12 med 12-0 run på værterne. Efter en time-out til Stevnsgade kommer hjemmeholdet  tilbage og melder sig ind i finalen igen med et 8-0 run til stillingen 10-12 efter 6 minutter. I det 10 minut bringer Pauline Schulz igen Stevnsgade foran med et 3 point skud til 19-18. Katrine Dyszkant scorer dog en ren buzzerbeater til stillingen 19-20 efter 1. periode.

Kampen ligner på dette tidspunkt meget sidste kamp i Kildeskovshallen. Efter to minutter af anden periode er stillingen 23-24 men Stevnsgade spiller imponerende koncentreret forsvar og bringer sig foran i det 6. minut 31-24 ved et 8-0 run, hvilket får de mange Stevnsgade fans til at tro på sejren. Imidlertid slutter det inden pausen meget lige til stillingen 32-31.

Efter halvlegen kommer begge hold ud med ny energi og fuld fart i angreb og forsvar. Via 41-44, 41-48, 47-50 bringer Mathilde Colding-Poulsen med en sand Buzzerbeater igen SISU foran med 48-53 inden sidste og afgørende periode.

Stevnsgade starter bedste og reducerer til 50-53. Med 4 min 30 sekunder igen af kampen er stillingen 55-56. Helt lige – hallen koger af spænding  - kampen er helt åben og kan gå til begge sider. På dette tidspunkt tager SISU coach Hrannar Holm en time-out. Den vender kampen fuldstændigt.

På 4 minutter og 10 sekunder dræber SISU værternes drømme om en sejr med et 18-0 run uden at Stevnsgade svarer igen med ændringer eller et aggressivt forsvar. Først med 50 sekunder igen reducerer hjemmeholdet til slutstillingen 57-74. En fuldstændig lige og vanvittigt spændende finale kamp bliver med 5 turn-overs og en række brændte skud fra Stevnsgade og samtidig SISUs dygtige, kyniske og erfarne udnyttelse af Stevnsgade fejl vendt til en lille lussing i de døende minutter.

Resultatet er ikke en indikator for kampen. Den var lige og meget værdig for Stevnsgade indtil de sidste minutter. Kigger man på statistikken finder man en klar årsag til afgørelsen. SISU skyder 50% fra 3´eren (5/10) mod Stevnsgades 29% (6/21) og turn-over  statistikken er grim set med hjemmeholdets øjne – 29 turn- overs mod SISUs 9. Både SISU og Stevnsgade spillede meget, meget smalt. Seks spillere fra Stevnsgade deler 187 minutter af 200 og hos SISU deler 6 spillere 180 minutter.

SISU vandt fortjent – men alene på grund af de sidste 4 minutter 30 sekunder. Sidste udkald for Stevnsgade er nu tredje finale på tirsdag den 15. april i Kildeskovshallen kl. 19.00. Stevnsgade har ryggen mod muren og skal vinde de næste tre finaler for at vriste guldet ud af hænderne af favoritterne – de forsvarende mestre fra SISU.

For SISU scorede Katrine Dyszkant 20 point, Kiki Lund 15, Camilla Blands 14, Heidi Anton 10, Tea Jørgensen 6, Mathilde Colding-Poulsen 6, Nathalie Reshard 4 og Julie Ilsbye 1.

For Stevnsgade gjorde Julie Forster det igen godt med 20 point og 11 rebounds (hendes 28 kamp i denne sæson med double doubles), Sarah Eichler 12 point, Ida Tryggedsson Preetzmann 9, Iben Soltau 7, Pauline 5, Gabi Nedic 2 og Mia Obbekjær 2.

BK Amager slår Lemvig Basket i kampen om bronzen

13.04.2014

Lørdag eftermiddag skulle BK Amager og Lemvig Basket mødes i den altid lidt triste kamp om bronzen.

Da holdene gik på banen var det dog ikke skuffelsen over at være slået ud i semifinalerne der slog igennem men kampgejsten for at vinde et sæt medaljer i denne sæson.

Begge hold lægger lidt forsigtigt ud og følges ad til 6-5 til Lemvig. Derefter får Amager gang i deres hurtige spil og laver et hurtigt 9-0 run, hvor Lemvig ikke når at få sat deres zone op og Amager scorer på fast-breaks. Amager får spillet sig godt igennem deres set-play men Lemvig har lidt sværere ved at komme til scoring.

Ved stillingen 20-14 til Amager kommer Julie Kongeskov på banen og hun slutter perioden af med at score 2 3’ere og hjemmeholdet kan slutte 1. periode med at være foran med 26-14.

2. periode starter med et lay-up af Emily Hatch før Julie Kongeskov endnu engang laver 3 point. Det skulle blive den sidste scoring for hjemmeholdet i 7 minutter. Lemvig fik bedre fat i forsvaret og Amager lod dem trække tempoet ud af kampen så Lemvig kunne med 14 point i træk bringe sig foran for første gang siden 5-6 efter 9 minutter af 2. periode ved stillingen 29-30. Så tog en hvis herre ved hjemmeholdet og specielt Keyona som i løbet af 27 sekunder lavede 2  x ”and one” spil så hun med 6 point i træk og 2 til Raven Berry kunne bringe Amager i front igen til pausestillingen 35-32.

Begge hold får i pausen justeret og Lemvig prøver sig lidt frem med både både zone og mand til mand forsvar. Zonen får Amager skud ned med gode 3-point scoringer af Emilie Fogelstrøm og Catharina Palm samtidig med at Ida Klussmann og Maria Dinesen konstant er en trussel på deres hurtige drive til kurven. 

Lemvig kæmper videre og specielt Emily Hatch og Ivana Udovalieva holder hele tiden Amagerholdets forsvar i gang. Der bliver i denne periode også kæmpet hårdt under kurven, hvor Raven Berry og Keyona Bryant tager nogle hårde kampe. Begge hold har holdfejl efter 6 minutter så slutningen af perioden bliver præget af mange straffe hvor Amager er bedst og de er før 4. periode foran med 57-48.

Lemvig sætter alt ind på at vende kampen i starten af 4. periode men kampen tipper til Amagers fordel og da Emilie Keller får hul på bylden med et par 3’ere og Amager på de 5 næste minutter laver et 14-0 run til stillingen 76-54 med 3 minutter igen er kampen afgjort.

I slutningen får hjemmeholdet alle mand på banen og kan med en 80 – 60 sejr få hængt et sæt fortjente bronzemedaljer om halsen, til stor tilfredshed for de ca 250 tilskuere der havde valgt at tilbringe denne solskinsrige lørdag i Amagerhallen med stort kagebord.

I dag er det holdspillet der er afgørende for hjemmeholdet. Alle kommer ind fra bænken og er klar til at spille. Amager formår at holde udeholdets normalt meget scorende spiller Emily Hatch og Ivana Udovalieva på 25 point til sammen. Lemvig fighter godt men bredden og at Amager kan spillet sig igennem Lemvigs zone er i dag afgørende.

Topscorer for hjemme- og udebane hold:

BK Amager:  Keyona Bryant 18, Catharina Palm 17, Julie Kongeskov 13, Emilie Fogelstrøm 12, Ida Klussmann 9, Emilie Keller 8, Maria Dinesen 3

Lemvig Basket: Raven Berry 15, Ivana Udovalieva 14, Helle Kristiansen 9, Emily Hatch 9, Nini Skjulhaug 6, Grace Gardner 4, Tina Nesse 3,

BK Amager vinder bronze

12.04.2014

Her til eftermiddag har BK Amager slået Lemvig Basket i kampen om 3. pladsen.

Sejren blev på 80-60 (26-14, 9-18, 23-16, 23-12) og derved sikrer BK Amager sig bronzemedaljerne i  DL 2013/14.

Topscorer i kampen blev for BK Amager Keyona Bryant med 18 og Catharina Palm Jensen med 17 point, mens Raven Berry scorede 15 og Ivana Udovalieva 14 point for Lemvig Basket.

Nærmere referat fra kampen følger.

Suveræn SISU-sejr i første DM-finalekamp mod Stevnsgade BBK

09.04.2014

SISU vinder 74–64 – hvor anden periode blev afgørende.

Der var lagt op til en rigtig finalekamp i Kildeskovshallen i tirsdag aften. Masser af tilskuere og god stemning og begge klubber var godt repræsenteret. Speakeren i hallen, Ole John Nielsen, fortalte inden kampen, at de to hold også havde mødtes i finalen i 1985, for 29 år siden. Dengang vandt SISU.

Stevnsgade har tidligere vundet sølv tre gange, og de jager stadig deres første DM-guld, mens SISU er Danmarks mest vindende kvindehold og går i denne sæson efter at vinde DM-titel nr. 20. 

Kampen begyndte i højt tempo med mange scoringer. Tea Jørgensen lavede finalernes første point, og 8 ud af SISUs 10 første, men det var udeholdet fra Nørrebro, der var skarpest i starten. Efter 5 minutter tog Sarah Eichler bolden til kurven i et gennembrud og scorede på et lay-up, og det gav Stevnsgade en føring på 8 point, 5–13. Tre minutter senere var stillingen 11–18, men det skulle vise sig at være sidste gang i kampen, hvor gæsterne var foran. Katrine Dyszkant scorede to gange i slutningen af første periode, og SISU formåede at tage føringen med 21–18, inden Mia Obbekjær reducerede til 21–20 lige før afslutningen af første periode.

Anden periode skulle vise sig at blive afgørende. SISUs presforsvar, der ikke havde givet Stevnsgade problemer i starten, begyndte nu at virke. Gæsterne fik svært ved at sætte deres angrebsspil op, og de lavede mange turn-overs. Mathilde Colding-Poulsen kom ind fra bænken hos SISU og scorede hele 9 point i anden periode, der endte 20–9 til mestrene. Ida Tryggedsson scorede 5 point i perioden, men ellers kunne Stevnsgade ikke rigtig finde vejen til kurven. Halvlegsstillingen var dermed 41–29.

Ida Tryggedsson fortsætte i starten af anden halvleg med yderligere 5 point, og Sarah Eichler satte to 3’ere i træk, mens Camilla Blands og Katrine Dyszkant scorede for SISU. Men på trods af at især Ida og Sarah spillede glimrende basketball, lykkedes det ikke for gæsterne at virkelig komme tæt på. Kampen bølgede frem og tilbage, hvor SISUs føring var mellem 8 og 12 point, men sejren var aldrig i fare, og slutresultatet blev en hjemmesejr på 10 point, 74–64.

For gæsterne spillede Ida og Sarah bedst. Tilsammen ramte de bl.a. 6 ud af 13 3’ere. Ida scorede 23 point og tog 7 rebounds, og Sarah scorede 20 point. Julie Forster kæmpede hårdt hele kampen men havde svært ved at bryde igennem SISUs forsvar. Hun scorede 9 point og tog 6 rebounds. Iben Soltau scorede 6 point (8 rebounds), Pauline Schulz 4 og Mia Obbekjær 2.

Hos SISU spillede Tea Jørgensen en meget solid kamp efter en glimrende start. Tea scorede 19 point, tog 7 rebounds og havde 4 steals. Camilla Blands var særdeles god i forsvaret med hele 7 steals - men scorede også 12 point og tog 8 rebounds. Kiki Lund fik ikke så mange åbne skud som i andre kampe, men, ud over hendes 7 point, lavede hun 8 assists. Mathilde Colding-Poulsen var holdets bedste spiller i anden periode og scorede 9 point. Katrine Dyszkant scorede 11 og tog 8 rebounds, Nathalie Reshard 10 og Heidi Anton 6.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer efter kampen: "Rigtig godt, at vinde første kamp i finalerne. Vi havde godt styr på kampen, selvom jeg synes, at vores angreb blev for langsomt i anden halvleg. Vi lavede alt for mange turn-overs og det var der ingen grund til. Men spillerne kæmpede godt, og vi kontrollerede reboundspillet. Det betød, at vi fik mange muligheder for at score. Jeg synes, at Stevnsgade spillede godt - især i forsvaret. Det er et godt hold, og vi glæder os til at møde dem på deres hjemmebane. Vi vil bruge de næste par dage til at forbedre vort spil, og jeg er sikker på, at vi vil være bedre på lørdag, end vi var i dag."

It’s the Finals, Baby!

07.04.2014

Forord fra SISUs head coach Hrannar Holm om den første finalekamp mellem SISU og Stevnsgade, tirsdag den 8. april kl. 19:00, i Kildeskovshallen

Så er det finaletid – der, hvor basketball er sjovest - toppen af sæsonen. Og endnu engang får vi lov til at deltage i finalen. Vi har gode spillere, og vi arbejder hårdt. Det har vi nu gjort fire år i træk. Der er ingen hemmeligheder eller magic tricks bag succes. Det kræver både talent og hårdt arbejde. Men derudover har vi også været heldige. Vi har haft en stabil kerne af spillere og den samme head coach hele vejen igennem. Og på trods af ham er det lykkedes holdet at spille sig til finalerne fire år i træk, ikke mindst med assistance fra et par gode assistenttrænere. Derudover har vi altid haft rigtig stort fokus på forsvarsspillet, og det er en væsentlig grund til vores stabilitet.

Jeg havde faktisk forventet, at vi ville spille mod BK Amager i finalerne, men det blev så Stevnsgade i stedet. Sådan er livet; alt kan ske. Stevnsgade vandt 2–0 over Amager i semifinalerne, og står derfor fuld fortjent i finalen, selvom det er uventet. De har Danmarks dygtigste rebounder i Julie Forster; et energibundt, der aldrig stopper. De har også to rigtig gode én-mod-én spillere i Sarah Eichler og Ida Tryggedsson – den tidligere SISU-stjerne, der spillede i Spanien indtil julen 2013. Derudover har de også yderligere én ex-SISU-spiller på holdet, Iben Soltau, som har været rigtig godt skydende i denne sæson. Det har taget lidt tid for Stevnsgade at finde ud af, hvordan de skulle spille sammen, men nu ser det ud som om, at de er ved at toppe på det rigtige tidspunkt.

Som altid vil vores største fokus være på forsvaret. Vi vil søge at tage modstandernes stærke sider fra dem og få dem til at gøre noget andet, end de er vant til. Det er nøglen for os, og det har vi både god erfaring og succes med. Nu må vi så se om det lykkes i finalerne.

Vi har selvfølgelig et meget finale-erfarent hold, men Stevnsgade har også spillere med finale-erfaring, nemlig de tidligere SISU-spillere. Erfaring er vigtig; den kan hjælpe dig, når der er modvind. Vi ved godt, at alt ikke vil gå vores vej, men vi ved også, at hvis vi holder hovedet koldt og spiller vores system, både i forsvar og angreb, har vi gode muligheder for at vinde alle kampene. Jeg vil ikke gætte på specifikke resultater, men håber på nogle gode og spændende finalekampe med mange tilskuere og masser af stemning. Vi ved godt, hvad vi kan, og vi glæder os til sæsonens største kampe.

Vel mødt i Kildeskovshallen på tirsdag kl. 19:00! 

Oprykkerne fra Stevnsgade BBK i finalen

30.03.2014

Lørdag aften var kulissen sat i Nørrebrohallen for den anden semifinale mellem BK Amager og Stevnsgade BBK med 170 spisende gæster inden kampen og mere end 400 i hallen til kampstart.

Den første semifinale i Amagerhallen tirsdag for inden havde været et sandt drama, der kunne have gået begge veje, men endte med en 1 point sejr til Stevnsgade efter omkamp, da den ordinære spilletid endte uafgjort.

Derfor var lørdagens kamp en mulighed for Stevnsgade for at sikre sig den afgørende sejr, der kunne sende dem i finalen og en mulighed for BK Amager til at kaste holdene ud i en tredje og afgørende semifinale på hjemmebanen i Amagerhallen.

Stevnsgade startede bedst og bragte sig foran 5-0 i det 2. minut på en 3 point scoring af Ida Tryggedsson Preetzmann og et lay-up af Iben Soltau. Men Stevnsgades føring blev i løbet af to minutter forvandlet til 5-12 efter et 12-0 run med hele 7 point af en kampens store spillere Maria Roost Dinesen. Resten af perioden byttes point til 1 periodes slutresultat 15-20 til gæsterne.

Anden periode starter BK Amager bedst og bringer sig hurtigt på 17-25, men Stvensgade scorer to gange til 21-25. Keona Bryant – BK Amagers topscorer i kampen – svarer igen med 5 point i streg til en 21-30 føring til BK Amager. Igen følges holdene ad resten af perioden, der er præget mere af nervøst spil og kampens betydning end fejende flot basketball. Ved pausen er stillingen 28-38.

Der var inden halvlegen begyndt at brede sig en stemning i hallen af, at kampen måske var tæt på en afgørelse. Stevnsgade var dårligt skydende og angrebsspillet var langsomt og stillestående, mens BK Amager langt nemmere kom til gode afslutninger og en 10 points føring kunne være afgørende.

3. periode starter igen med BK Amager i teten. Dog er Stevnsgade nu begyndt at udrebounde BK Amager i begge ender af banen, hvilket senere får stor betydning. Emilie Fogelstrøm indleder perioden med en 3 point scoring, så BK Amager udbygger forspringet til 29-41 i den andet minut af 3. periode.

Efter en time-out midt i perioden kommer Stevnsgade pludselig ud med mere fart, mere beslutsomhed og med aggressivt og dygtigt reboundspil. Inden indgangen til sidste, nervepirrende og afgørende periode er stillingen 43-50 i gæsternes favør.

Den sidste periode skulle blive lige så dramatisk og spændende som forventet. Kampen havde indtil da været præget af et hav af turn-overs fra begge holds side. Begge hold sluttede da også kampen med ikke mindre end 23 turn-overs pr. hold. Stevnsgade pigerne spillede nu med fokus og med god fart i forsvar og angreb, mens gæsterne blev mere og mere frustrerede, som kampen skred frem.

Allerede efter 2 minutter havde Julie Forster med en 3 point scoring og Iben Soltau med en and-one scoring bragt balance i regnskabet til 49-50. I det 3. minut er stillingen 51-53, hvorefter der følger en næsten tre minutters scoringspause inden Iben Soltau udligner til 53-53 med fire minutter tilbage.

I slutfasen sidder Stevnsgade på reboundspillet, hvilket statistikken tydeligt viser med i alt 50 rebounds til hjemmeholdet (her af 18 angrebs rebounds) og 31 til gæsterne. I det syvende minut scorer Catharina Palm Jensen to point til en BK Amager føring på 53-55. Hallen koger af lyd, cheer og spænding.

Med 1 minut 40 sekunder tilbage bringer Stevnsgade sig foran med 59-55. BK Amager svarer igen på næste angreb og reducerer til 59-57. Med 51 sekunder tilbage bliver Gabi Nedic fejlet og får to straffer, hvoraf hun scorer på det ene til 60-57. Kampen er stadigt helt åben.

Med 28 sekunder igen når dramaet sit klimaks og kampen sin definitive afgørelse. BK Amagers Maris Roost Dinesen rebounder, men Stevnsgades Julie Forster stjæler med det samme bolden og får den ind til Iben Soltau, der bliver fejlet i scoringsforsøget af Emilie Keller. Efter følgende - mens BK Amagers coach Todd Anthony har kaldt time-out – bliver BK Amagers Maria Roost Dinesen ved med at skælde den ene dommer ud, da hun mener, at hun er blevet fejlet, da hun mistede bolden. Efter flere advarsler får hun en teknisk fejl. Det betyder med 28 sekunder igen, at Stevnsgades Iben Soltau får 4 straffer og Stevnsgade får boldbesiddelse bagefter fra midten på grund af den tekniske fejl.

Iben Soltau scorer på de tre til stillingen 63-57 og Stevnsgade har bolden på midten. Det ligner en afgørelse. Emilie Keller fejler hurtigt Sarah Eichler, som scorer på begge straffer til 65-57. I den anden ende brænder Emilie Fogelstrøm og fejler derefter med 12 sekunder igen Sarah Eichler, der scorer på det ene straffe til slutstillingen 66-59.

Stevnsgade er for alvor tilbage på basketball landkortet og skal i finalen om Danmarksmesterskabet møde vinderen af de seneste tre års mesterskab SISU.

Synd for de sønderknuste BK Amager piger, der inden slutspillet har været manges favoritter til at fravriste SISU titlen i år. Tak til BK Amager for to vanvittigt spændende semifinaler og tillykke til Stevnsgade pigerne.

For BK Amager scorede Keyona Bryant 15 point, Catharina Palm Jensen 14 (12 rebounds), Maria Roost Dinesen 9 (10 rebounds), Emilie Fogelstrøm 8, Emilie Keller 5, Ida Klussmann 4, Cecilie Fetterlein Overgaard 2 og Julie Kongeskov 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 19 point, (13 rebounds), Julie Forster 15 (20 rebounds), Sarah Eichler 14 (9 rebounds), Ida Tryggedsson Preetzmann 11, Pauline Schulz 5 og Gabi Nedic 3.

SISU klar til finalen

29.03.2014

Med en sejr på 57-67 vandt SISU den anden semifinale mod Lemvig Basket i Dameligaen, og der med er de forsvarende mestre klar til finalen endnu en gang.

I en rodet kamp, hvor dommerlinjen tillod mere fysisk spil, end man normalt ser i Damebasket, var det SISU som var bedst til at tilpasse sig, og udnytte mulighederne, da kampen blev afgjort.

Det var ellers Lemvig Basket, som kom bedst i gang fra kampens start. Ivana Udovalieva fortsatte det gode spil hun sluttede af med i den første kamp, og med Lemvigs første 7 point var hun en vigtig årsag til en tidlig føring. Lemvig forstod at udnytte et fysisk overtag i spillet under kurven, og det blev omsat til både point og godt forsvar.

Føringen kommer på 11-5 i periodens 7. minut, og selvom SISU sætter et mere effektivt pres på hjemmeholdet, og slutter perioden bedst, så kan Lemvig gå til pause med en føring på 18-12.

SISU fortsætter med stor energi fra starten af anden periode, og det giver Lemvig problemer i spillet frem ad banen. Det betyder, at SISU kan klippe yderligere af forspringet, men Lemvig fastholder alligevel føringen på omkring de 6 point det meste af perioden. Med et minut tilbage lykkes det Tea Jørgensen at score to point, og derefter stjæle bolden igen og slutte med en 3er. Det skærer afstanden ned til 31-28, som både er stillingen ved pausen og et lille vendepunkt i kampen.

Efter halvlegspausen er det igen SISU som tager mest initiativ, og det giver afkast i form af gode skud, og særligt Kiki Lund får skudt sig varm. Holdene følges til stillingen 35-35, hvorefter SISU overtager føringen og udbygger den. Midt i perioden er SISU foran 35-46, og det begynder at ligne en afgørelse. SISU sidder solidt på spillet, og forspringet holdes frem til periodens slutning, hvor stillingen er 41-55.

I de sidste 10 minutter kæmper hjemmeholdet bravt, og det lykkes også at hente lidt ind på gæsterne. Men tættere på end 55-63 bliver det ikke. SISU viser rutinen og holder hovedet koldt, og vinder kampen med 10 point.

BK Amager og Stevnsgade BBK mangler stadig at afgøre deres semifinale før det står klart, hvem der mødes i finale og bronzekampe.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Raven Berry 16p (11 reb), Emily Hatch 6p (15 reb), Helle Kristiansen 6p, Grace Gardner 4p, Nini Skjulhaug 2p, Okako Adika 2p og Tina Nesse 2p

SISUs point: Kiki Lund 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Tea Jørgensen 11p, Camilla Blands 10p, Katrine Dyszkant 8p, Heidi Anton 6p og Nathalie Reschard 2p

SISU fører 1–0 over Lemvig Basket

26.03.2014

SISU vinder med 3 point efter en halvlegsføring på 15 og kan med en sejr i kamp 2 blive klar til kampen om DM-guldet.

SISU startede bedst i den første semifinalekamp i Kildeskovshallen tirsdag aften. Efter fem minutters spil var stillingen 9–7 til hjemmeholdet. Men så fik Kiki Lund sat en 3’er og med to hurtige lay-ups fra Camilla Blands og Nathalie Reshard opbyggede SISU en solid føring på 18–7 i slutningen af første periode.

Anden periode startede med endnu en 3’er fra Kiki, og føringen nåede op på 14 point efter kun 11 minutter. Det lykkedes for Lemvig at spille bolden ind til Raven Berry og Emily Hatch et par gange, som scorede 8 point hver i første halvleg, men Julie Ilsby kom ind fra bænken for SISU og lavede to lay-ups i træk.

Kampen bølgede så lidt frem og tilbage, uden at stillingen ændrede sig. Da holdene gik til halvlegspause var SISUs føring på 15 point, 36–21. Det var tydeligt, at gæsterne havde svært ved at finde vejen til kurven og komme til åbne skud mod SISUs man-man pres, men det skulle ændre sig i anden halvleg.

Lemvig virkede mere aggressive i tredje periode, ført an af Ivana Udovalieva, som spillede en forrygende anden halvleg. Kiki Lund og Mathilde Colding-Poulsen havde haft godt styr på Ivana i første halvleg, hvor hun kun scorede et enkelt point, men i løbet af anden halvleg scorede hun hele 22 point og var primus motor bag Lemvigs angreb. Med 17 minutter igen var Lemvig bagud med hele 19 point, 44–25, men så tog gæsterne kontrol over kampen.

I starten af fjerde periode var SISUs føring nede på 10 point, 52–42, og med 3 minutter tilbage i kampen var føringen reduceret til sølle 3 point, 59–56. Men dér lavede Heidi Anton så ”the play of the day”: hun stjal bolden, afleverede til Kiki Lund, der afleverede tilbage til Heidi for et and-one lay-up, hvorefter hun scorede på det efterfølgende straffekast. Kort tid derefter blokkede Katrine Dyszkant et lay-up forsøg fra Ivana, og dermed var kampen slut. Godt kommet tilbage af Lemvig, men Danmarksmestrene holdt hovedet koldt.

Topscorere hos Lemvig var Ivana med 23 point, Raven 15 point (og 16 rebounds), Emily 12 point (og 14 rebounds), Okako Adika 6, Helle Kristiansen 2 og Nini Skjulhaug 1. Hos SISU scorede Kiki 21, Camilla 11 (og 12 rebounds), Katrine 8, Heidi og Nathalie 6 hver, Mathilde 5, Julie 4 og Tea Jørgensen 1.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer: "Vi var klart bedre i første halvleg, mens Lemvig og Ivana var bedst i anden. Stor ros til dem - de spillede en virkelig god kamp og deres forsvarstaktik gik op i en højere enhed. Vi blev alt for passive i angrebet, og det var som om, vi ikke havde energi til at køre tempoet op. Alt, hvad vi gjorde, virkede langsomt. Men det er playoffs, og vi forventer, at alle kampe bliver spændende. Vi er glade for, at vi vandt på trods af en dårlig anden halvleg, og vi glæder os til at køre til Lemvig på lørdag."

Stevnsgade snupper 1. DM semifinale efter overtid

26.03.2014

BK Amager led sæsonens første turneringsnederlag på hjemmebane foran 312 tilskuere, da Stevnsgade tirsdag aften lidt overraskende vandt den 1. DM semifinale med mindst mulig marginal efter overtid.

Den ordinære kamp sluttede 61-61, og så måtte man ud i overtid. Her trak Stevnsgade det længste strå og vandt kampen med 68-69 (12-4, 14-24, 16-12, 7-8).

2. semifinale spilles på lørdag den 29. marts kl. 19.00 i Nørrebrohallen og her skal BK Amager for at tvinge serien ud i en 3. og afgørende kamp.

BK Amager kontrollerer tingene i kampens indledning, og holdet tillader kun Stevnsgade at score 4 point i første periode. Med blandt andet to 3’ere fra Emilie Fogelstrøm vinder Amager perioden 12-4.

Tingene er uændret i starten af anden periode, hvor Amager fører 16-6 efter de første 2 minutter, inden Stevnsgade kommer i gang anført af Sarah Eichler. Med et 11-0 run bringer Stevnsgade sig foran 17-16 inden Amager igen for bedre styr på begivenhederne. Amager har dog svært ved at dæmme op for Sarah Eichler. Med fire 3’ere og i alt 18 point i perioden sikrer Sarah Stevnsgade en føring på 26-28 ved halvleg. Stevnsgade vinder perioden 14-24.

Amager kommer stærkt ud efter pausen anført af Keyona Bryant og Catharina Palm og godt halvvejs i perioden fører Amager 38-31 efter et 12-3 run. Men Stevnsgade kommer igen tilbage og får reduceret Amagers føring til 42-40 inden sidste periode. Amager vinder perioden 16-12.

Holdene følges ad i 4. periode. Efter 5 minutters spil er stillingen 50-50 og med godt 2 minutter tilbage står den 56-56. Maria Dinesen bringer Amager på 59-56 med en tre’er, Sarah Eichler får reduceret til 59-58 inden Julie Kongeskov bringer Amager på 61-58. I det efterfølgende angreb brænder Stevnsgade deres forsøg, men Amager får ikke fat i rebounden. 3 Amagerspillere kæmper om bolden, men den ender hos Stevnsgade’s Ida Preetzmann 1 meter bag 3-point linjen. Ida samler bolden op og sætter en 3’er til 61-61. Amager tager timeout, men det hjælper ikke. Holdet formår ikke at få scoret på det sidste angreb, så kampen går i overtid. Stevnsgade vinder perioden 19-21.

Amager’s Marie Dinesen åbner overtiden med en 3’er, men Sarah Eichler svarer tilbage med en 3’er. Stevnsgade har overtaget og får bragt sig foran 64-69 med små 2 minutter tilbage. Keyona Bryant reducerer til 66-69 inden Amager’s Emilie Fogelstrøm bliver fejlet bag 3-point linjen. Emilie sætter 2 af sine 3 straffe til stillingen 68-69. Stevnsgade får ikke noget ud af det efterfølgende angreb, og Amager har igen det sidste angreb, men holdet formår heller ikke denne gang at få bolden i kurven.

Den helt store spiller for gæsterne var Sarah Eichler med hele 31 point og 7 rebounds godt assisteret af Ida Preetzmann, og for hjemmeholdet var det Keyona Bryant med 24 point og 12 rebounds og Maria Dinesen, der gik forrest.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Keyona Bryant 24, Maria Dinesen og Catharina Palm begge 10, Emilie Fogelstrøm 8, Julie Kongeskov 5, Ida Klussmann og Emilie Keller begge 4, Rikke Andersen 3.

Stevnsgade: Sarah Eichler 31, Ida Preetzmann 18, Julie Forster 12, Iben Soltau og Pauline Schutz begge 4.

Kampens spiller WOM: Sarah Eichler, Stevnsgade 31 point og 7 rebounds

Referat skrevet af Theis Olsen