Nyheder

Lemvig Basket vinder knebent på Frederiksberg.

26.01.2014

Falcon var endnu en gang uden bærende spillere, da både Josefine Vincents og Tone Heiberg var på skoleture samt Berit Schelde, der endnu ikke er tilbage fra skade.

Falcon kæmpede dog alt hvad de kunne, men tabte en tæt kamp med 66-74 til en klogt spillende hold fra Lemvig.

Første periode er præget af 3 points skud fra spillerne med nr 4 på ryggen. Ivana Udovalieva fra Lemvig skyder 2 for 3 bag linjen og Freja Christensen er lidt bedre med 3 for 3. Da Lemvig også får 9 inside point fra Raven Berry kan de slutte perioden foran 14-20.

Falcon bliver bedre til at stope Ivana Udovalieva som kampen skrider frem og anden periode deles med 15-15, så Lemvig holder 6 points forspringet ved stillingen 29-35.

Simona Bartkova har en god periode for Falcon med 9 point og både Elisabeth Brynaa og Marie Gadeberg får drives med point og straffe til følge. Unge Ocako Adika præger spillet for Lemvig med 6 points.

Falcons træner Claus Strøh dømmes for en besønderlig teknisk fejl, som Lemvig udnytter til 2 points på de 2 straffe samt en efterfølgende scoring til kampens største føring 23-35 med 1 minut tilbage inden pausen. Falcon slutter dog af 6 point fordelt på 3 point fra distansen af Elisabeth Brynaa og et steal med efterfølgende 2 point og bonus fra Simona Bartkova.

Tredje periode bølger frem og tilbage, dog med Lemvig foran med 3 til 7 point hele tiden. Lemvigs 2 Amerikanske spiller scorer sammen med Ocako Adika alle lemvigs 17 point i 3. periode, mens Simona Bartkova er fligtigst i protokollen for Falcon med 7 points. Inden sidste periode fører Lemvig 45-52.

Falcon spiller rigtigt godt forsvar i de første 6 minuter af 4. periode og efter 15-5 run afsluttet med 2 3 points scoring fra Freja Christensen, som i øvrigt var 6 for 9 bag linjen i dagens kamp, kommer Falcon foran for første gang ved stillingen 60-57. Lemvig svarer dog tilbage med et 9-2 run og bringer sig foran 60-64 med 3 minutter tilbage.

6 for 6 fra straffe og 3 clutch scoringer fra Emily Hatch og lidt manglende kærlighed fra dommerene til Falcon betyder at Lemvig kører kampen hjem med en 66-74 sejr.

Topscorere for Falcon: Freja Christensen med 20 og Simona Bartkova med 18 points. Billie Marlow havde 11 rebounds og 4 assists.

Topscorere for Lemvig: Raven Berry 19 og Ivana Udovalieva med 15 points. Raven Berry havde 14 rebounds og Ivana Udovalieva 7 assists.

Player of the match: Raven Berry med 19 points og 14 rebounds.

Tredje nederlag i træk til Stevnsgade BBK

26.01.2014

Et klogt og godt spillende (i de tre første perioder) SISU hold afgjorde hurtigt kampen i Nørrebrohallen lørdag mod hjemmeholdet Stevnsgade, uden egentlig at spille prangende eller overbevisende flot.

Det var dog tydeligt, at SISU havde læst hvordan Stevnsgade skulle spilles, og det udførte de sikkert og præcist til en komfortabel og fortjent sejr på 50-67.

Efterårets første opgør blev fortjent vundet af SISU med 6 point, men som de sidste 5 minutter af kampen formede sig, kunne det have gået begge veje. Det var slet ikke sådan i lørdagens kamp.

Med 6 forskellige spillere på scoringstavlen i første periode trækker SISU efter det 7. minut fra ved stillingen 10-10 til perioderesultat 10-18. Kiki Lund scorer 6 point i perioden.

SISU starter anden periode overbevisende sikkert og efter 4 minutter er kampen afgjort ved stillingen 14-29. Resten af perioden byttes der point til halvlegsstilling 21-37.

Bemærkelsesværdigt er det, hvor forbavsende ingenting Stevnsgade får ud af ligaens måske bedste spiller Julie Forster, der i første halvleg spiller 18 minutter og scorer 3 point. Det samme kan siges om Sarah Eichler, der kun scorer 1 point på 16 min og Ida Tryggedsson med 3 point på 20 min.

Efter halvlegen kommer SISU blæsende med et zonepres, der får Stevnsgade til adskillige turn-overs. Camilla Blands er fremragende i 3. periode med flere steals og 10 point.

SISU afgør definitivt kampen i tredje periode og det ligner lidt en pinlig afklapsning af hjemmeholdet efter 9 minutter, hvor SISU fører med 30 point. Stevnsgade spiller godt nok sammen, men det er konstant afleveringer på tværs. SISUs match up zone angribes ikke direkte i de åbne områder, og Stevnsgade gør det dermed alt for nemt for SISU, der spiller rigtigt klogt i denne periode. Periodens resultat bliver 22-10 til SISU til stillingen 31-59 inden sidste periode.

Fjerde periode starter med 4 SISU point til stillingen 33-63. Resten er perioden er noget rod for SISUs vedkommende med masser af brændte skud, mens Stevsngade får lidt mere gejst og vinder perioden 19-8 til slutresultat 50-67.

Kigger man på statistikken, så er det første der falder i øjnene SISUs scoringsprocent på 3´erne, Den er simpelthen 0% - 0 scoringer på 10 forsøg. Stevnsgades er bestemt ikke imponerende, men trods alt bedre med 23% - 3 scoringer på 13 forsøg. Ellers er det i statistikken over steals og turn-overs, at der er markant forskel, med 18 turn-overs til Stevnsgade mod 9 til SISU og 5 steals til Stevsngade mod 13 til SISU.

Stevnsgade har nu tabt alle tre kampe i 2014, hvor holdet på papiret skulle have været væsentligt forstærket. Det ses blot ikke på banen. Både Lemvig, BK Amager og SISU har spillet zone stort set hele kampen mod Stevnsgade og det skal holdet nok forvente vil ske fremover. På nuværende tidspunkt har holdet ikke værktøjet eller måske de personlige skills, der skal til for at løse den opgave. Endelig virker det som om, at der kun spilles 75-80% i både forsvar og angreb – og der mangler aggressivitet og spilleglæde. Det skal på plads inden slutspillet, hvis Stevnsgade vil spille med, hvor det er sjovt.

SISU er sikre på at deltage i det bedste mellemspil sammen med BK Amager, mens Stevnsgade ser ud til at blive sorteper i det spil i opgøret med Hørsholm, Lemvig og Åbyhøj, og må spille med i det andet mellemspil. Det er dog ikke afgjort endnu. SISU virker på nuværende tidspunkt som den mest oplagte favorit til at tage Danmarksmesterskabet.

For SISU scorede Camilla Blands 15, Tea Jørgensen 13, Kiki Lund 12, Nathalie Reshard 10, Heidi Anton 7, Julie Ilsby 4, Mathilde Colding-Poulsen 4 og Katrine Dyszkant 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 11, Sarah Eichler 10, Julie Forster 9, Gabriella Nedic, Pauline Schulz, Irina Colding-Blom og Caroline Dan alle 4 point.

Nederlag til pokalfinalisterne

26.01.2014

Lørdag mødte damerne fra Aabyhøj pokalfinalisterne fra Hørsholm 79ers.

En vigtig kamp for Aabyhøj, som før weekendens kampe lå a point med Stevnsgade, Hørsholm og Lemvig på 3.-6. pladserne. Stillingen efter weekendens kampe er, at Hørsholm og Lemvig har sneget sig op i top 4 sammen med SISU og Amager, og at Aabyhøj ligger nr. 5 efterfulgt af Stevnsgade, Falcon, Virum, Værløse og Horsens.

Nederlaget på 17 point vidner ikke om nogen spændende kamp, men med periodecifre på 18-15, 14-12, 19-16 og 25-16(alle i Hørsholm-favør), viser med al tydelighed, at kampen var tæt helt frem til fjerde periode.

Det er to hold, som på papiret matcher hinanden rigtig godt. Masser af unge talentfulde spillere, suppleret af et par rutinerede og en enkelt udlænding på hvert hold. Begge hold vil gerne spille hurtigt, men på dagen har Hørsholm utvivlsomt mest succes. Om det er godt forsvar eller dårlig koncentration, det må være en subjektiv vurdering, men faktum er og var, at Aabyhøj ikke kunne ramme kurven i denne lørdagskamp. 16/63, altså en scoringsprocent på 25, på 2’ere gør det meget svært at vinde en kamp. Især mod et godt spillende Hørsholm-hold, hvis scoringsprocent på 2’ere da også ligger dobbelt så højt, nemlig på 50%. 

En af de positive oplevelser i dag var det unge talent, Kia Fisker. Kia havde 11 point(50% på 2’eren) og 6 rebounds på 24 minutter. Kia er en af de spillere, holdet kommer til at bygge på i fremtiden, og det er derfor ekstra dejligt, at hun blomstrer i denne sæson.

På rimelig konstant højt niveau finder vi også kampens topscorer og med kampens eneste double-double, Maria Steen Jespersen med 16 points og 15 rebounds. Ingen tvivl om at vi kommer til at savne Maria næste år, og at SFU bliver glade for den blonde dansker!

Fra udeholdet var Maja Gerlyng bedst med 16 points, 5 assists og 5 steals

Ugens preview

23.01.2014

Ovenpå pokalfinalen i Horsens i søndags er det nu blevet hverdag i DL igen og i den kommende weekend spilles der 4 kampe.

79ers headcoach, Nemanja Jovanovic kommer her med sit bud på de 4 kampe. 

I will use this opportunity to congrats to DBBF for great organization of CUP finals on Sunday in Horsens.

Even with big loss to better team SISU, it was great to be part of great event with youth national teams and two big games. Also, congrats again to SISU for great game and new trophy.

After CUP finals we are going back to league matches. Upper part of the league will be very interesting until end as 4 teams are trying to get last 2 spots for “best 4 league”.

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers lørdag kl. 14:00

Aabyhoj is one of best structured teams in league and we respect them a lot. They play basketball that I like and they play very well on home court.

About us. Despite hard loss to SISU, team reacted on practices and showed great character again. With victory vs Aabyhøj IF away, we are sure to be in first 4 of the league and that is our only goal. Close and hard game with Horsholm victory.

Falcon – Lemvig Basket lørdag kl. 14:30

Lemvig had two totally different games after break. Winning Stevensgade at home, and losing Aabyhoj away, both games with big difference. So far no victory on away games from teams from upper part of the league.

Falcon game can be good start for that. After changing in team that Falcon had, they play better as team, and they share ball much more. Even not so strong individual as Lemvig they have their chances on home court. Can’t predict score.

Virum Vipers - Horsens BC lørdag kl. 14:30

This is small derby on other side of the table. It will be important game for both teams.

Virum has added new US player Ashley J. Boggs comparing the last game that they won vs Horsens. This should make difference in games like this. Horsens is still waiting for license of Ena Pehadzic that come back home from Italy. Virum wins with 10

Stevnsgade BBK – SISU lørdag kl. 15:00

Stevnsgade is trying to get rhythm after winter break and new players getting into the team.

SISU is coming with extra confidence after confirmation of their domination in CUP finals. It will be interesting to see ex SISU players Iben Soltau and Ida Preetzman vs their old teammates.

Can’t talk about point difference but I think SISU has advantage in this match. 

Holdene til All Star 2014 er klar

23.01.2014

De to trænere Hrannar Holm og Thomas Johansen har udvalgt deres respektive hold til All Star kampen 2014 og vi er glade for at kunne præsentere holdene her.

Holdene er i denne sæson udvalgt således, at begge trænere har skullet vælge en spiller fra hvert af de 10 ligahold samt yderligere 2 spillere.

Hrannar Holm har udvalgt følgende 12 spillere til sit hold:

Ida Tryggedsson Preetzmann, Stevnsgade BBK
Maria Steen Jespersen, Aabyhøj IF
Cecilie Tang Homann, Virum Vipers
Catharina Palm Jensen, BK Amager
Emily Christine Hatch, Lemvig Basket
Elisabeth Brynaa Hansen, Falcon
Safia Sheikh, Værløse BBK
Rebecca Houmøller, Horsens BC
Ivana Jovanovic, Hørsholm 79ers
Kiki Lund, SISU
Emilie Fogelstrøm, BK Amager
Tea Jørgensen, SISU

Alt i mens Thomas Johansen har udvalgt følgende 12 spillere:

Julie Forster, Stevnsgade BBK
Britt Marie Harris, Aabyhøj IF
Ivana Kostic, Virum Vipers
Keyona Bryant, BK Amager
Ivana Udovalieva, Lemvig Basket
Simona Bartkova, Falcon
Alberte Alsø Dokkedal, Værløse BBK
Pernille Weiland Pedersen, Horsens BC
Maja Gerlyng-Hansen, Hørsholm 79ers
Katrine Dyszkant, SISU
Bianca Morsø Christiansen, Aabyhøj IF
Emilie Schirmer, Hørsholm 79ers

DL
glæder os til at se alle spillerne i aktion – når der er tipoff til All Star kampen d. 9/2 kl. 14:00 i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

Husk at du kan printe grats fribilletter til kampen her.

Pligtsejr til BK Amager

22.01.2014

Et totalt uengageret Amagermandskab kørte tirsdag aften en smal sejr på 65-54 (22-16, 16-8, 17-16, 10-14) over Værløse BBK på hjemmebanen i Amagerhallen foran 75 trofaste tilskuere.

Værløse spillede deres chance hele vejen uden dog for alvor at kunne true Amager’s sejr på en aften hvor intet fungerede for hjemmeholdet.

Værløse er klar fra kampens start og bringer sig hurtigt foran 0-4, men Amager vågner op og får med et 16-2 run i løbet af de næste 5 minutter bragt sig foran 16-6. Kendetegnende for resten af kampen så fortsætter Værløse med at spille deres chance og får reduceret Amager’s føring til 22-16 ved periodepausen.

2. periode er mere jævn og med en noget lavere score. Med godt 3 minutter tilbage er stillingen 28-22 til hjemmeholdet. Amager lukker perioden bedst blandt andet via en 3’er efterfulgt af en heldig 3’er buzzer fra midten af Maria Dinesen, og holdet kan gå til pausen med en 38-24 føring. Amager vinder perioden 16-8.

Værløse har et lille overtag i indledningen af 3 periode og med godt 2 minutter tilbage får Værløse’s Safia Sheikh med en 3’er reduceret Amager’s føring til 47-38, men igen slutter Amager perioden bedst.  Amager vinder 3. periode med 17-16 og fører 55-40 inden 4. og sidste periode.

Værløse fortsætter deres indædte kamp i sidste periode, men de kommer aldrig rigtigt tæt på. Amager kan køre en smal 11 point sejr hjem med cifrene 65-54 uden på nogen måde at imponere. Værløse vinder sidste periode med 10-14.

Topscorer BK Amager: Catharina Palm 18, Keyona Bryant 15, Julie Kongeskov og Maria Dinesen begge 7 point

Topscorer Værløse BBK: Hanna Sheikh 14, Devon Quattrochi 13 og Safia Sheikh 12

Kampens spiller: Catharina Palm 18 point og 8 rebounds

All Star game 2014

19.01.2014

Søndag den 9. februar 2014 spilles årets All Star kamp. Arrangementet finder sted i Bülowsvejhallen på Frederiksberg fra kl. 214:00.

De to All Star hold vil blive trænet af SISU's Hrannar Holm og Aabyhøj IF's Thomas Johansen.

De to trænere har selv været med til at udvælge de to hold, som senere på ugen vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Husk at sætte kryds i kalenderen ud for søndag d. 9. februar - så "Büllen" kan blive fyldt og skabt de perfekte rammer for årets All Star Game hvor der er gratis adgang!

De eneste du skal gøre for at få fat i din billet er at klikke her. Billetter kan også købes i ved indgangen på selve kampdagen og koster kr. 35,-.

SISU tager pokalen

19.01.2014

Søndag eftermiddag blev årets pokalfinal afviklet i Forum Horsens.

Titlen gik til SISU der vandt en forholdsvis komfortabelt sejr over Hørsholm 79ers.

Sejren blev til sidst på 79-59 (2310, 17-15, 23-14, 16-20). Topscorer i kampen blev for SISU, Kiki Lund med 19 point. Samme point antal scorede Ivana Jovanovic for 79ers.

Pokalfighter blev Kiki Lund, SISU.

Du kan se mere fyldigt referat fra kampen her.

Sikker hjemmesejr til BK Amager

17.01.2014

Der var lagt op til en spændende revanchematch for Stevnsgade torsdag aften i Amagerhallen, men spændingen udeblev.

Efter en lige 1. periode overtog hjemmeholdet styringen og sikrede sig en komfortabel sejr på 82-59 (18-18, 22-13, 16-13, 26-15). Amager cementerede dermed den øjebliklige 2. plads i Dameligaen kun 2 point efter topholdet Sisu med 4 kampe tilbage af grundspillet.

Kampen indledes lidt nervøst fra begge sider, men Stevngades Julie Foster har styr på nerverne. Godt halvvejs i perioden bringer Julie med sit 9. point Stevnsgade foran 7-13. Amager får kæmpet sig tilbage, blandt andet via 1 tre’er af Emilie Keller og 1 af Catharina Palm, og perioden slutter 18-18.

Amager strammer forsvaret fra starten af 2. periode og Stevnsgade får kun scoret 4 point i første halvdel af perioden. Til gengæld sætter både Emilie Keller, Julie Kongeskov og Emilie Fogelstrøm 3’ere i den anden ende af banen og Amager får bragt sig foran 29-22.

Stevnsgade får lidt mere gang i scoringen i den sidste del af perioden, men Amager holder fast og vinder perioden 22-13. Amager kan dermed gå til pause med en 40-31 føring.

Billedet ændres ikke efter pausen. Amager spiller solidt i begge ender af banen og bringer sig med et 10-0 run midt i perioden foran 52-36. Stevngade formår ikke rigtigt at svare igen, men holdet får da med et 0-6 run til sidst i perioden reduceret til 56-44. Amager vinder perioden 16-13.

Amager’s Emilie Keller lukker kampen med 7 point i løbet af små 2 minutter i indledningen af 4. periode til Amager føring 65-45. Amager forsætter det solide spil perioden ud og kan trække sig tilbage med en sikker sejr på 82-59 (18-18, 22-13, 16-13, 26-15) foran 225 tilskuere. Amager vinder 4. periode 26-15.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Emilie Keller 17, Ida Klussmann 15, Emilie Fogelstrøm og Maria Dinesen begge 12

Stevnsgade BBK: Iben Soltau 17, Julie Foster 14, Ida Preetzmann 12

Kampens spiller: Emilie Keller 17 point (3 af 5 fra 3’ere og 4 af 4 2-point skud på 14:46 min.)

Referat skrevet af Theis Olsen

Aabyhøj IF slår Lemvig Basket

16.01.2014

Onsdagens kamp i Åbyhallen bød på et opgør mellem de unge spillere fra Åbyhøj og de rutinerede spillere fra Lemvig Basket.

Lemvig kom til Åbyhallen med en sejr i den seneste kamp, hvor de besejrede Stevnsgade – ligaens nr. 4 – og Åbyhøj havde trukket sig sejrrigt ud af weekendens kamp mod Virum Vipers.

Sidst de to hold mødtes i Lemvig, var det Lemvig, der trak det længste strå, og kunne sige tak for kampen med en 3-points sejr.

Men i dagens kamp ville de unge damer fra Åbyhøj det anderledes. De grønne lagde ud i højt tempo med masser af fastbreaks, og efter første periode var stillingen 28-16 til Åbyhøj. 2. periode var ikke meget anderledes, og Åbyhøj kunne gå til halvleg foran 54-28, efter at have vundet 2. periode 26-12.

Med et forspring på 26 point var kampen næste afgjort, og selvom 3. og 4. periode bød på en mere jævnbyrdig kamp, først med en sejr til Lemvig i 3. periode på 9-7 og 20-18 til Åbyhøj i 4. periode, var der ikke meget at stille op for gæsterne ved slutfløjtet. Tavlen viste ubarmhjertige 81-55 til hjemmeholdet fra Åbyhøj.

Fra Åbyhøj voldte Maria Steen Jespersen gæsterne fra Lemvig store problemer med højt tempo og 21 points, mens mest scorende fra Lemvig – ikke overraskende - blev Emily Hatch med 14 points.

Onsdagens sejr placerer Åbyhøj på en 5. plads og Lemvig på en 6. plads, á point, men Åbyhøj bedst indbyrdes.