Nyheder

Ugens preview

15.10.2014

Denne rundes kampe i DL er en menu sammensat af 3 forskellige retter.

Thomas Johansen, head coach for de grønne fra Aabyhøj IF kommer her med sit bud på hvordan de 3 kampe ender.

Lemvig Basket - Falcon BMS lørdag kl. 13:30

Jeg tør godt sige allerede nu. Nathalie Day bliver årets spiller i dameligaen.

Lemvig har igen formået at hente en klassespiller til holdet som kan lidt mere end de fleste. I det hele taget er det et anderledes Lemvig hold i år end vi har set de sidste sæsoner. Et mere hurtigt og atletisk hold.

Lemvig har i flere år været præget af ikke at have andet alternativ på PG positionen end Ivana, men i år har Joanna Miller allerede vist sig at være en der nemt går ind og aflaster på den position, ligesom unge Okako Adika er vokset med opgaven og kan bidrage. Lemvig er stadig et hold med en smal bænk, men samtidig fyldt med spillere som efterhånden har været med i nogle år.

I Falcon BMS har man et meget ungt hold med 1 tydelig profil. Elisabeth Hansen kan det hele og er svær at stoppe.

Unge Sarah Mortensen viste hendes kæmpe potentiale imod Åbyhøj og det bliver spændende at se om hun kan få et stabilt højt niveau. Den tredje spiller som jeg mener, kan noget særligt er Marie Gadeberg. Her ser jeg også en spiller som har mulighed for at gøre en forskel, med hendes hurtighed og højde er hun en svær matchup. Falcon BMS er et hold hvor vi vil se flere unge spillere bryde igennem og jeg glæder mig til at følge holdet.

Kampen skal spilles i Lemvig og de er favoritter i denne kamp. Falcon BMS har ingen der kan matche Nathalie Day og derfor vinder Lemvig Basket med +15.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF lørdag kl. 15:00

Hørsholm 79ers har oprustet kraftigt til denne sæson, både på træner og spillersiden.

Hørsholm har i år en stor inside spiller i Joy Burke på 195 cm, som giver dem en fordel mod de fleste hold. Hørsholm har efterhånden et rigtig mix af ældre spillere og unge spillere og Roberto skal nok få noget fornuftigt ud af holdet. Hørsholm kommer til at presse højt på banen og i angrebet vil vi nok skulle holde øje med Iben Soltau som er en ren angrebsspiller og virkelig formår at ligge bolden i kurven.

Åbyhøj IF har haft en svær start på sæsonen og især sidste kamp mod Lemvig Basket var noget af en afklapsning. Holdet er stadig meget ungt og bærer tydeligt præg af at vi har mistet en del profiler fra sidste år. For Åbyhøj handler det om at se lidt længere ud i horisonten og finde ud af hvordan vi bedst arbejder med at sikre et højt bundniveau, og ikke mindst hvordan vi sikrer os at vi kan leverer på et mere jævnt niveau.

Kampen spilles i Hørsholm og Åbyhøj IF tager derfra med en 2 pointsejr efter overtid.

Falcon BMS – BK Amager tirsdag kl. 18:30

Falcon BMS skal i denne kamp blive ved med at udfordre Amager i 1-1 situationer. Det er helt klart her de er bedst. Elisabeth skal dominerer hvis de skal have en chance mod BK Amager, ligesom Marie Gadeberg og Sarah Mortensen skal spille op til deres bedste. Holdet kommer til at få det svært i rebound spillet, især efter at Lotte Tobiasen er vendt tilbage på Amager holdet.

BK Amager tabte overraskende stort til Stevnsgade Basketball i sidste runde. Amager spillede dog uden deres bedste spiller Catharina Palm. Når hun er med, er det et andet Amager hold. Foruden Catharina er det Maria Dinesen som PG der skal sørge for at få bolden i de rigtige hænder. Maria havde en fantastisk sæson sidste år, og hvis hun kan bygge videre på det, bliver hun en af ligaens bedste point guards.

Derudover skal Emilie Fogelstrøm blive ved med at hamre 3’rer i kurven for at sprede gulvet. Lotte Tobiasen er tilbage på Amager holdet efter en længere skade. Det er glædeligt for dansk basket og jeg glæder mig til at se hvordan Lotte klarer sig i år. Hun er klart en forstærkning for holdet.

Falcon BMS er hjemmehold, men jeg tror at Amager er sultne efter at bevise de kan mere end i sidste runde. Amager vinder med +10.

 

79ers tager imod de grønne fra Aabyhøj IF

14.10.2014

Lørdag 18. oktober kl. 15 tager Hørsholm 79ers imod Åbyhøj i Dameligaen i basketball.

Det er en kamp mellem to hold, der havde håbet på mere i sæsonens første kampe.

Hjemmeholdet fra Hørsholm har oprustet til sæsonen, og vandt da også årets første kamp mod Falcon-BMS i fin stil, men så snublede man mod de forsvarende mestre fra SISU. Det er derfor et sultent Hørsholmhold, der tager imod jyderne fra Åbyhøj.

Hørsholm har været anført at trioen Iben Soltau, Joy Burke og Ivana Jovanovic. De tre spillere scorer henholdsvis 22, 16 og 17 point pr. kamp, men kollektivet er vigtigt for holdet, der spiller hurtigt og med meget aggressivt forsvar. Der har derfor også været minutter til mange spillere og hele ni spillere er på banen mere end 10 minutter pr. kamp.

For Åbyhøj er billedet lidt det samme. Åby er et meget ungt hold, som har amerikanske Nicole Ballestero som mest scorende spiller, med 17 point pr. kamp. Det dækker dog over nogle kæmpestore udsving, med 7 point mod Stevnsgade i årets første kamp som lavpunktet og imponerende 31 mod Falcon-BMs i den anden ende af skalaen.

Ballestero får hjælp til at lægge bolden i kurven fra 17-årige Caroline Wich 19-årige Kia Fisker, der hver scorer omkring 10 point pr. kamp.

For Hørsholms coach, Roberto Velosa, handler det om at stresse de unge jyder:

- Det bliver en forsvarskamp fra vores side. Fokus er på at dække deres guards og forwards på hele banen og få dem til at spille i pressede situationer i 40 minutter.

Fotos fra BK Amager - Stevnsgade Basketball

13.10.2014

I lørdags blev det købehavnske opgør mellem BK Amager og Stevnsgade Basketball afviklet i Amagerhallen. 

Gæsterne fra Nørrebro løb med sejren på 80-59 og blandt tilskuere fra Robert Dines Raasch som fangede disse pletskud med sit kamera.

Forretningsføreren har ordet

13.10.2014

Dameligaens sæson 2014/15 er nu godt i gang og man må sige at de første kampe lover godt for en spændende og intens sæson.

Der sker en masse nye tiltag på damebasketballfronten i Danmark. En rigtig god nyhed er at der er kommet et seniordamelandshold som under Hrannar Holms ledelse har spillet en række kampe. Dels har holdet spillet kampe mod Østrig og Island. Holdet har også været på rundrejse i Kina og spillet mod nogle rigtig stærke hold.

I ligaen er der også sket en del. Dameligaen, DBBF og det Norske Basketballforbund har lavet et samarbejde, der kører i denne sæson. Det norske forbund har udtaget to hold og de hold spiller kampe mod de syv danske Dameligahold. Det bliver en separat turnering, så det er ikke sådan at der kommer norske hold i Dameligaen. Alle kampe afvikles over fire weekender i Danmark.

Dameligaen har valgt at damerne selvfølgelig skal følge med udviklingen af basketball og bruge tre dommere til alle kampe i denne sæson. Alle har store forventninger til at denne ændring vil gøre det sjovere at se basketballkampe.

Ser man på holdene i ligaen, er der flere hold, der kunne bejle til at vinde guldet.

SISU har efter de sidste års dominans formået at fastholde de spillere der har været kernen de senere sæsoner. Så mon ikke klubben går efter femte danmarksmesterskab i træk.

Men nogle af de andre hold ser stærkere ud i år, så det bliver spændende om, der er nogle af dem, der kan vippe SISU af pinden.

De syv klubber i Dameligaen har lovet hinanden, at i denne sæson skal alle klubber knokle med at det bliver en endnu mere spændende og sjov oplevelse at se Dameligakampe.

Bolden er nu givet op for en spændende sæson forude med nogle gode kamparrangementer og masser af spændende kampe på banen.

Vi ses i hallerne - Jesper Johansen

All Star 2015

13.10.2014

Sæsonen 2014/2015 er godt nok lige startet. Men allerede nu ligger det fast hvornår sæsonens All Star kamp spilles.

Sæt derfor allerede ny kryds i kalenderen lørdag den 7. februar 2015. Kampen spilles i Nørrebrohallen.

I år bliver kampen mellem de udenlandske profiler i ligaen og det danske landshold.

Dermed bliver der mulighed for at se det landshold, der i sommers spillede i Østrig, Island og Kina.

Sikker Stevnsgade sejr

12.10.2014

Den ventede spænding udeblev i revancheopgøret fra sidste sæsons semifinaleopgør efter en svag første halvleg af BK Amager.

Holdet formåede kun at score 22 point i de første 20 minutter, hvilket Stevnsgade udnyttede til at skabe sig en solid halvlegsføring på hele 22-47. Amager kom mere med i 2. halvleg, men formåede på intet tidspunkt at true Stevnsgades føring. Stevnsgade vinder fortjent kampen 59-80 (11-18, 11-29, 19-20, 18-13) foran 92 tilskuere.

Holdene følges ad i kampens indledning og midtvejs i perioden er stillingen 7-8 til gæsterne. Godt anført af Jordan Sullivan vinder Stevnsgade den resterende del af perioden med 4-10 og fører således 11-18 efter 1. periode. Jordan Sullivan har 9 point i denne periode.

Stevnsgade fortsætter det gode spil i 2. periode. Hjemmeholdet har svært ved at komme til kvalificerede afslutninger, og når det lykkes vil bolden ikke i kurven. Hos Stevnsgade er det især Ida Preetzmann, der lyser op. Med 14 point i perioden er Ida stærkt medvirkende til at Stevnsgade kan trække afgørende fra. Stevnsgade vinder perioden med hele 11-29 og kan gå til pausen med en solid halvlegsføring på 22-47.

BK Amager er mere klar fra starten af 2. halvleg, og halvlegen bliver en mere lige affære. Stevnsgade forsætter dog det solide spil og lukker på intet tidspunkt Amager tilbage i kampen. Stevnsgade vinder 3. periode 19-20, mens Amager slutter bedst og vinder 4. periode med 18-13.

En fortjent sejr til en godt spillende Stevnsgade mandskab efter en katastrofal 1. halvleg af BK Amager. Hos gæsterne var Ida Preetzmann og Jordan Sulivan i en klasse for sig, og hos hjemmeholdet var Lotte Tobiasen eneste lyspunkt på en skidt dag på forsvars- og angrebsmæssigt.

Topscorer BK Amager: BK Amager: Lotte Tobiasen 17, Lauren Gregory 11 og Ida Klussmann 9 point

Topscorer Stevnsgade: Ida Preetzmann 33, Jordan Sullivan 23 og Etta Andersen 8 point

Kampens spiller WOM: Ida Preeztmann 33 point, 4 rebounds og 3 steals.

Falcon BMS: Det ”nye” hold i DL

09.10.2014

Før sæsonstart indgik oprykkerne fra 1. division, BMS, i en alliance med Falcon.

Samarbejdet har gjort det muligt at samle et hold med tilstrækkelig mange og talentfulde spillere. Falcon, som opnåede en 7. plads i sidste sæson, havde inden sæsonstart afgang af flere etablerede spillere (bl.a. to som er taget til USA) og stod tilbage med få, talentfulde spillere, mens BMS har en række unge spillere, som gerne vil afprøve og udvikle deres talent på højeste nationale niveau. Falcon BMS udgør dermed ”det nye hold” i Dameligaen.

Falcon BMS er det eneste hold i ligaen uden udenlandske spillere og samtidig det yngste, hvor cirka 60 % af spillerne har en alder på blot 17-18 år. Deres unge alder til trods har flere af dem i sæsonens to første kampe været startere, hvilket siger noget om talentmassen.

Fem spillere fra Falcon spillede i ligaen sidste år sammen med Sarah Sofie Mortensen fra BMS, som spillede på dobbeltlicens. Alt i mens hele syv spillere har deres debut i ligaen i denne sæson. Og tidligere BMS-spiller, Malene Nygaard, er tilbage efter to år i Virum. Det er således et hold med både unge og nye spillere, som skal kæmpe mod de øvrige seks hold i Dameligaen. Og det er da også en udfordring, konkluderer holdets nye portugisiske træner Eugenio Rodrigues:

”Min opgave som træner, er at udvikle den enkelte spiller og at opbygge holdet gennem sæsonen. Det kræver tålmodighed og det er vigtigt, at det sker i et stille og roligt tempo.”

Målet for sæsonen er at nå så langt som muligt og at skabe et dynamisk hold, hvor talentmassen videreudvikles.

”Det er en kort sæson med få kampe i grundspillet og det begrænser desværre vores muligheder for at gøre fremskridt” mener Eugenio Rodrigues. Derfor glæder han og holdet sig over det samarbejde, som Dameligaen har lavet med det norske basketball forbund, som giver alle de danske dameligahold to kampe mod norske regionshold (Norge Øst og Norge Vest).

Falcon BMS møder de norske hold henholdsvis lørdag d. 25. oktober kl. 13:30 og søndag d. 26. oktober kl. 10:00. Begge kampe spilles i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

Aabyhøj IF taber hjemme til Lemvig Basket

09.10.2014

Et talstærkt og forventningsfuldt publikum, havde fundet vej til Åbyhallen onsdag aften, for at se ”Slaget om Jylland” mellem Åbyhøj IF og Lemvig Basket.

 Lemvig stillede op uden Ivana Udovalieva, der i kampen mod Stevnsgade havde fået en flænge i hovedbunden og efterfølgende måtte syes med 5 sting. Det fik de unge løvinder fra Åbyhøj til at lugte en ”nem” sejr, men der tog de grueligt fejl.

1. Qrt. (15-30): Tip off vinder Lemvig og 3 sekunder senere har de scoret kampens første 2 point på et layup.

Hjemmeholdets Nicole Ballestero svarede hurtigt tilbage med en 3pts scoring – det var eneste gang Åbyhøj var foran i kampen. Herefter gik det stærkt – Natalie Day var her, der og alle vejene. Hun scorede efter for godt befindende, og Åbyhøj fandt aldrig et modsvar mod hende. Natalie scorer 12 point i perioden.

2. Qrt. (15-15): Hjemmeholdet kommer bedre ud til 2. periode og får efter 5 mins. spil skåret Lemvigs forspring til 9 point.

Nærmere kommer de ikke og Lemvig skruer igen op for tempoet , og går til pause med en komfortable føring på 15 point.

3. Qrt. (17-26): Åbyhøj kommer mere klar ud efter pausen, men det er en stakket frist, Lemvig spiller stærkt forsvar og løber fast break i højt tempo, specielt Joanna Miller sætter sine medspillere fra Vestkysten op til nemme scoringer og frie skud. Natalie Day er endnu en gang alt for stor mundfuld for Åbyhøjs forsvar og er dominerende i alle spillets facetter.

4. Qrt. (20-19): De sidste 10 minutter startede med Lemvig i teten, Åbyhøj spillede rodet angreb og koncentrationen manglede i forsvaret. Midt i perioden fik Emily White sin 5. fejl, hvilket gav lidt mere plads under kurven til Kia Fisker og Caroline Wich. De fik lagt lidt point ind på kontoen og Åbyhøj nærmerede sig så småt Lemvig – forspringet kom under 20 point.

De sidste 4 minutter bliver der vekslet point mellem begge hold, med lidt større udbytte til Lemvig som trækker lidt fra.

Lemvig vinder sikkert ”slaget om Jylland” med 67-90, på tempofyldt angreb og organiseret forsvar, samt  Dameligaens bedste spiller Natalie Day, som havde en effektivitet på 48.

Topscorer Åbyhøj IF: Nicole 14, Caroline W 12, Kia F. 10, Sophie K. 8, Sofie TP. 6, Amalie C. 6, Lærke L. 6, Astrid og Tanja 2 hver.

Topscorer Lemvig Basket: Natalie D. 40, Nanna 13, Okako og Joanna 12 hver, Emily 11 og Helle 2.
kampens spiller: Natalie Day 40p og 19 reb.

Ugens preview

06.10.2014

Kun 2 kampe spilles der i denne uge i DL, men derfor skal DL`s fans ikke snydes for ugens preview, som denne gang er lavet af BK Amager`s coach Todd Anthony.

Aabyhøj IF - Lemvig Basket (Onsdag kl. 19.00)

It's still very early and I would think all the teams in the league will go through some growing pains. Especially these teams involved in this match up. Aaby has lost a few big profiles from last year. Their big American inside player Britt, Bianca, a fast improving guard, and Maria their do it all forward.  They have added an American point guard who can handle and score.  A heavy load goes to the young inside players who will have to battle in the paint to keep Aaby in the hunt for wins. Thomas and Dan will figure out ways to utilize their personnel.  

Lemvig has said goodbye to its two big physical American  inside players. Raven Berry and Emily Hatch.  Raven was very tough down on the blocks on both ends.  Emily basically dominated the league for a nice 3-4 year run.  Her combination of size and talent were more than enough to dominate, then throw in how hard she played..... I know a lot of post defenders are happy not to see her on the roster this year.

Ivana is still playing strong and now they have another ball handling slashing scorer guard from the States.  Plus another athletic forward.  So Lemvig is smaller but just as dangerous as in years past. At this early stage in the season I think if Lemvig stays out of foul trouble and away from injury they will get the win. So I will go with Lemvig +9.

BK Amager - Stevnsgade Basket (Lørdag kl. 14.30)

Here is a rematch of last year's DM semifinal.  Stevnsgade has a fairly new team.  They have said goodbye to their 2 American forwards from last season plus Danish inside player Iben Soltau. Add it up and it equates to a huge percentage of scoring and rebounding.  They still have Ida TP running the show.  They have added an American inside player and brought in numerous Danish additions from other Dameligaen teams.  Stevnsgade is good now but will undoubtedly get better as the season moves on.

BK Amager is looking to build on a very good season last year.  We have replaced last year's American Keyona Bryant with fellow American Lauren Gregory.  Lauren is a different type player than Keyona but I feel confident she will be very effective. We also bring back almost are whole core from the past two seasons. I've always believed that if your team is going to win, your Danish players have to be able to deliver and play at a high level. When I look at my team I know we are on the right path. I'm looking for my young veterans to keep improving and become a team that can execute and feel comfortable playing in big games.  My expectations are for my team to  put themselves in position to play in big games this season.

I feel Amager dies enough to get the win.  Amager +9.  

Danmarksmestrene slog Hørsholm 79ers

06.10.2014

SISU vandt en tæt, men alligevel ikke så tæt kamp over Hørsholm 79ers søndag i Kildeskovshallen.

Kampen var ikke nær så højtscorende, som de to holds første kamp: 68-58 efter periodecifrene 19-17, 17-13, 20-13 og 12-15.

De første 3 perioder bar præg af små runs, hvor SISU først kom lidt foran, for derefter at blive (næsten) hentet. SISU bragte sig foran 6-0 og 11-4 med 9 point af Tea Jørgensen, der spillede med en fantastisk energi i både forsvar og angreb. Hørsholm indhentede førringen til stillingen 11-10 og perioden endte med 2 points forspring til SISU.

I anden periode fortsatte Tea scoringen, så forspringet kort før halvleg var på 36-25, men Hørsholm lukkede 2.periode pænt med en 3’er af Amalie Carnbring Bonde og 2 point af Ivana Jovanovic til halvlegsresultatet 36-30.

I 3.periode fungerede SISU’s angrebsspil Med bl.a. tre 3’ere bragte de sig foran med 19 point 54-35, inden Hørsholm sluttede perioden godt af til 56-43.

4.periode indledtes med at Hørsholm bragte sig endnu tættere på. Sidste uges topscorer for SISU, Mathilde Colding-Poulsen, havde ikke scoret før næstsidste minut af 3.periode, men hun sørgede for at holde SISU inde i kampen bl.a. med en vigtig 3’er godt 2 minutter før slut, hvor Hørsholm ellers var nede på kun at være 8 point bagud. Iben Soltau gjorde også en god figur for Hørsholm og fik gang i sine scoringer i anden halvleg med 16 af sine 18 point scoret fra 3.periodes slutning og kampen ud.

En ganske underholdende og intens kamp. Gennem hele kampen var begge holds forsvar aggressivt og tæt. Måske var det også grunden til en lav score og et forholdsvis stort antal turnovers? De to amerikanske centere, Tori Lehr og Joy Burke, holdt hinanden godt i skak.

Topscorer for Hørsholm var Iben Soltau med 18, mens Ivana Jovanovic havde 12 og Joy Burke 11 point.

For SISU havde Tea Jørgensen 22, Kiki Lund 12 og Tori Lehr og Katrine Dyszkant (der var her, der og allevegne) hver 10 point.