Nyheder

Lemvig Basket ramte dagen mod BK Amager

24.11.2013

Lemvig Basket vandt lørdag over topholdet BK Amager så klart som 96-77.

Dermed er toppen af Dameligaen åbnet en tand mere op, og hele fem hold dyster lige nu op de øverste pladser.

Det var første gang Lemvig slog et af de øvrige tophold, og det var en klar forløsning for holdet. Ikke mindst fordi sejren kom i hus efter den bedste kamp i sæson for Lemvig. Efter gode resultater på det seneste lykkedes det for alvor at få kollektivet til at fungere og ramme en dag, hvor samtlige spillere udfyldte deres rolle og bidrog på højt niveau. BK Amager, som eller har haft en fantastisk sæsonstart, kom aldrig i nærheden af sejr, selvom de fik spillet sig op og vandt de to sidste perioder.

Sejren blev grundlagt allerede i første periode, hvor BK Amager godt nok starter godt og udstråler den sikkerhed, der har præget dem i denne sæson, men hvor Lemvig også svarer hurtigt igen i form af Ivana Udovalieva. Med to hurtige 3ere skaber hun en føring på 12-8, og da hun kort efter rammer yderligere to 3ere til 19-10, så er der tændt op under hjemmeholdet og sat gang i skydeteltet. Samtidig får hjemmeholdet lukket godt af i forsvaret og gør det svært for gæsterne at komme til gode afslutninger. Det skaber lidt usikkerhed hos topholdet, og Lemvig udnytter effektivt chancen. Ivana Udovalieva er den store spiller i perioden, men hun bliver godt suppleret af blandt andet Helle Kristiansen og Okako Adika som også er med til at bidrage til føringen på 31-15 efter de første 10 minutter.

I anden periode er det Emily Hatchs tur til at overtage scenen. Hun scorer de første 10 point for Lemvig og udbygger føringen til 41-22 efter 4 minutter. Lemvig holder konstant et højt tempo i begge ender af banen, og udnytter dermed godt forsvarsspil til scoringer gang på gang. Ved halvleg er afstanden øget til 54-31 og Lemvig skudprocenter er så høje som 67% på 2p-skud og 60% på 3ere.

BK Amager er naturligvis ikke tilfredse med kampens udvikling og som forventet kommer de aggressivt ud efter pausen. Lemvig bevarer dog roen og kommer stadig frem til gode afslutninger og holder den sikre føring. Det er dog gæsternes Emilie Fogelstrøm som er periodens profil. Gang på gang rammer hun vigtige skud og sætter Lemvig under pres. Hele 17 point scorer hun i perioden, og det er med til at give BK Amager et overtag. Det styrkes af, at presset over hele banen begynder at give udbytte i form af flere turn-overs til Lemvig. Alligevel henter BK Amager ikke for alvor ind på hjemmeholdet og gode scoringer af Okako Adika og Helle Kristiansen mod slutningen betyder at føringen er på 79-59 inden sidste periode.

Det står hurtigt klart, at BK Amager ikke er i stand til at knække Lemvig, så de sidste 10 minutter fører ikke til væsentlige ændringer i spillet. Lemvig holder afstanden på omkring 20 point og den høje effektivitet. BK Amager spiller godt med og får vist, hvad de har at byde på, men på dagen var Lemvig bedst og får en fortjent sejr – og et det bedst mulige udgangspunkt inden næste uges vanskelige udekamp mod Hørsholm 79ers.

Lemvigs point: Emily Hatch 24p (10 reb), Helle Kristiansen 22p, Ivana Udovalieva 19p (8 as), Raven Berry 16p, Okako Adika 9p, Tina Nesse 4p og Grace Gardner 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrom 25p, Keyona Bryant 18p (11 reb), Catharina Palm Jensen 14p, Cecilie Hansen 5p, Maria Brask 5p, Maria Dinesen 5p (9 as), Emilie Keller 3p og Ida Klussmann 2p

Referat skrevet af Rene Jacobsen

Ugens preview

21.11.2013

9. spillerunde står for døren i årets Dameliga og denne gang er det headcoach Mogens Tygesen, fra oprykkerne fra Stevnsgade Basketball Klub der har kigget på weekendens 5 kampe.

Åbyhøj IF – Falcon lørdag kl. 14:00

Begge hold kommer med et nederlag til Hørsholm 79’ ers efter en tæt kamp.  Åbyhøj har tabt en række tætte kampe, men synes ikke at have ladet sig påvirke af dette. Holdets nøglespillere er Maria Jespersen, der har leveret på et højt niveau i stort set alle kampe, dernæst er der Britt Harris som ligeledes har spillet gode kampe med mange rebounds og point.  Rundt om dem finder man en lang række spillere, der alle har potentialet til blive topscorere.

Falcon har været igennem en svær tid, men senest mod Hørsholm viste man gode takter. En sejr kræver at Falcon spillere som Elisabeth Brynaa, Sofie Vincents, Freja Christensen og Maria Gadeberg kan præstere offensivt, samt at man finder måder at stoppe Maria og Britt på. I skrivende stund vides ikke om Simona Bartkova når at blive klar for Falcon. Bliver hun klar vil hun være en forstærkning.

Åbyhallen er et svært sted at spille for udehold. Det kan godt gøre udslaget, så resultatet må blive en kneben sejr til Åbyhøj med.

Lemvig Basket – BK Amager lørdag kl. 14:00

Lemvig har vundet sine 3 seneste kampe. Trioen Ivana Udovalieva, Emilly Hatch og Raven Berry har været en væsentlig factor, men også Helle Kristiansen har vist stigende form, så der er tegn på at Lemvig er på vej op.

Amager tabte forrige runde til Sisu og så nærmest ud som om man ikke helt troede på chancen. Sidst blev det til en sejr mod Stevnsgade i en kamp, der var helt lige indtil 2 minutter igen og et  points nederlag til Sisu i pokalen. Amager har i Katharina Palm, Keona Bryant og Maria Dinesen tre yderst rutinerede spillere. Desuden bliver de suppleret rigtig godt af unge spillere som Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann.

Kampen i kampen bliver mellem Katharina, Keona, Maria og Emilie og Emily, Raven og Ivana, med Helle som dark Horse. Jeg tipper en tæt kamp, som BK Amager vinder med 5.

Horsens BC – Virum Vipers lørdag kl. 14:00

Det unge Horsens hold har haft det svært på det seneste. Hertil kommer at man har været ramt af en lang række skader på vigtige spillere. Det til trods er jeg imponeret over hvordan Horsens spillerne altid giver alt hvad de har. Man gør ikke tingene sværere end de er.

Virum kommer lige fra deres første sejr i denne sæson og rider vel på en lille bølge. Spørgsmålet er om bølgen er stor nok til at bære dem forbi Horsens.  Ivana Kostic har de seneste kampe forøget sin pointhøst markant og tog senest også 15 rebounds. Skal Virum vinde kampen, kræver det at Ivana kan lave en lignende præstation i Horsens.

En tæt kamp, der meget vel kan blive afgjort af hvor mange spillere Horsens får klar. Virum er svag favorit, men Horsens overrasker og vinder med 2.

Værløse BBK - Hørsholm 79’ers søndag kl. 14:15

Selvom Værløse har tabt alle kampe indtil nu, er det ikke et hold man skal undervurdere. På et eller andet tidspunkt, klikker det for Værløse og så bliver det ikke sjovt at være modstander i Søndersøhallen.

Det bliver dog næppe i kampen mod Hørsholm. Hørsholm har gennemgået en flot udvikling, siden de startede med 2 nederlag. I Maja Gerlyng og Anemone Scheel har de 2 spillere, der har præsteret på et højt niveau og tilgangen af serbiske Ivana Jovanovic har man fået en høj atletisk spiller, der både kan dække store spillere op og score.

Hørsholm vinder med +15

SISU – Stevnsgade Basketball Klub søndag kl. 15:00

Det store spørgsmål igen i år, er om SISU kan gå ubesejret igennem igen, eller der vil være et hold som kan slå SISU. Ganske vist er bredden ikke den samme som sidste år. Men når man råder over spillere som Camilla Blands, Kiki Lund, Katrine Dyskant, Thea Jørgensen der alle er spillere i deres bedste alder og med meget stor erfaring suppleret med talentfulde unge spillere og 2 amerikanere, så bliver det en meget svær opgave for de andre hold.

Stevnsgade har som oprykker gjort det over al forventning (også vores egen) og var også i stand til at presse BK Amager i seneste kamp. Skal vi slå SISU kræver det en kamp, hvor alting fungerer 100% for os, og SISU har  en halvskidt dag. Vi spiller selvfølgelig vores chance 100 %.

Lodtrækning til pokalsemifinalerne

20.11.2013

Her til aften blev der i forbindelse med kanal sport kampen mellem Aalborg Vikings og Værløse BBK fra Basketligaen trukket lod til semifinalerne i årets pokalturnering.

Lodtrækningen for damer blev således:

Hørsholm 79ers – Lemvig Basket
Aabyhøj IF - SISU

Lodtrækningen for herrer blev således:

Svendborg Rabbits – Aalborg Vikings
SISU – Bakken Bears


Kampene som spilles over 1 kamp (knald eller fald) skal være afvikles senest den 12. december og pokalfinalerne afvikles i Forum Horsens den 19. januar 2014.

Værløse BBK har stadig første sejr til gode

18.11.2013

Det var et ægte bundopgør, som Søndersøhallen lagde rammer til. Hverken Værløse eller Virum havde inden dagens opgør vundet en kamp. Dén situation befinder Værløse sig stadig i.

Det var tydeligt, at der var nerver på hos begge hold – og det både på bænken og banen. Derfor startede kampen også som en noget rodet affære. Og i det rod, var det Virum der var bedst til at navigere. Ikke mindst trådte Virums og kampens topscorer Ivana Kostic i karakter og ledte sit hold til en overbevisende og fuldt fortjent 43 – 30 føring ved halvleg.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dag. Ikke på skudprocenterne der faktisk var i Værløses favør, men se for eksempel på antallet af Turnovers: Virum havde 10, Værløse havde 21.

Efter pausen havde Værløse fået lidt mere styr spillet. Det kan de unge spilere ikke mindst takke den mere erfarne og kølige Hannah Sheikh for. Med sine 18 point, heraf 12 på tre’ere, var det i lange perioder Hannah der holdt Værløse inde i kampen. Da buzzeren lød som slutsignal for 3. periode, havde Værløse vundet perioden 23 – 11 og indsnævret Virums forspring til en enkelt pind og stillingen 53 – 54.

I 4. periode fortsatte Værløse med sit 2-3 zoneforsvar, der havde virket så godt hidtil. Dét gjorde det bare ikke i 4. periode, hvilket det tog noget tid at konstatere. Det betød, at Virums skytter ofte fandt sig selv helt frie på wing, og ad den vej kunne hive en 75 – 68 sejr hjem.

Sæsonens første sejr til Virum Vipers, skabt på klogt spil og gode modtræk. Tillykke med det.

Tilskuerne valgte Hannah Sheikh som kampens Værløse-spiller. Det var også Hannah Sheikh der sluttede som Værløses topscorer med 18 point, fulgt af Devon Quattrochi med 14 point.

For Virum blev der Ivana Kostic med 19 point, fulgt af Jeanette Sørensen med 16.

Referat skrevet af Tom Espensen

6 på stribe for 79ers

17.11.2013

Med en sejr på 80-66 (26-25, 21-18, 16-17, 17-6) over Aabyhøj sikrede Hørsholm 79ers sig deres sjette sejr i træk og samtidig fastholdt de deres placering i den bedste halvdel af tabellen.

Det var en seværdig og tempofyldt affære i Fire Arena lørdag eftermiddag, og nøjagtig som i sidste uges hjemmekamp løb 79ers fra modstanderne i fjerde quarter efter tre meget lige perioder.

Der var tempo på fra kampens start, hvor de hold skiftedes til at bytte scoringer. 79ers fik skabt et lille hul til de grønne fra Aabyhøj, da værterne efter godt syv minutter kom foran med 24-17 efter syv point i træk af Maja Gerlyng. Gæsterne sluttede dog perioden bedst af og gjorde var kun bagud med 26-25, da perioden sluttede.

Anden periode havde mere eller mindre samme udvikling som første. De to hold fulgtes ad indtil godt midt i perioden, hvorefter Hørsholm trak fra, da de kom foran med 37-29 på blandt andet to straffe af Ivana Jovanovic. Aabyhøj kom dog tilbage igen og ved pausen var stillingen 47-43 til 79ers.

79ers startede tredje periode bedst, hvor Anemone Scheel med syv point og et block på de første to et halvt minut viste vejen for Hørsholm. Midtvejs i perioden første værterne med 56-48, og det lignede et Aabyhøj-mandskab, der var ved at løbe tør for kræfter. Maria Jespersen fra de grønne havde dog lidt andre planer, og med 10 point i tredje quarter var hun stærkt medvirkende til at Aabyhøj endte med at vinde perioden med 16-17.

Ved stillingen 63-60 tog de to hold fat på de sidste 10 minutter, og der var umiddelbart lagt op til en spændende og hektisk afslutning. Imidlertid var kræfterne hos Aabyhøj brugt op, og 79ers scorede periodens første otte point. Nådestødet var sat ind, og Aabyhøj fandt aldrig tilbage i kampen igen. Hjemmepublikummet kunne således de sidste minutter klappe en 80-66 sejr i land.

79ers har nu vundet deres seneste seks kampe og med 12 point på kontoen ligger de lunt i den øverste halvdel af Dameligaen. Aabyhøj befinder sig med seks point på en sjetteplads.

Hos 79ers scorede Maja Gerlyng 22, Anemone Scheel 22, Ivana Jovanovic 13, Emilie Schirmer 6, Frederikke Mollerup 4, Anne deleuran 4, Amalie Bonde 4, Caroline Gilling 3, Sigrid Vange 2 point.

Pointene hos gæsterne fra Aabyhøj fordelte sig således: Maria Jespersen 25, Britt Harris 15, Bianca Morsø 14, Amalie Carlsen 5, Julie Høier 5, Kia Fisker 1 og Sophie Kjems-Krognos 1 point.

79ers møder Værløse i næste Dameligarunde, og her må 79ers ses som favorit efter de seneste par ugers flotte sejre. Holdet skal dog allerede i aktion onsdag aften i årets pokalkvartfinale, hvor modstanderen er Stevnsgade. Kampen finder sted klokken 19.00 i Fire Arena.

Referat skrevet af Per Hjorth

Lemvig Basket vinder sikkert over Horsens BC

17.11.2013

Det var et skadet Horsens mandskab, der denne lørdag bød Lemvigs damer velkommen. Ikke kun  Karina Weiland og Rebecca Houmøller måtte denne lørdag sidde på bænken. Men også Sarah Bersang sad ude med en forstuvning. Så Horsens spillede uden et par af deres rutinerede spillere, der ellers har markeret sig i starten af denne sæson.

Det så altså ikke lovende ud for hjemmeholdet; men både trænere og publikum håbede, at holdet ikke var hæmmet af sidste uges store nederlag; men kunne finde kampgejst og vilje frem.  Det tegnede udmærket i 1. halvleg.

Begge hold startede langsomt med en del brændte skud og zoneforsvar. Emily White gør det godt i både angreb og forsvar. Pernille Weiland finder Emily under kurven; men Lemvig kommer til flere frie skud og Ivana Udovalieva sætter et par 3’ere.. Første periode ender 11-20.

I anden periode kommer hjemmeholdet godt fra start ved hjælp af godt sammenspil. Horsens svinger bolden rundt og ser efter high-low plays inside og cuts i feltet, hvilket giver mange gode point - delvist pga manglende rotation i Lemvigs zone. For Lemvig gjorde Emily Hatch det godt under kurven og Ivana sætter igen et par 3’ere. Perioden ender 21- 22 og stillingen før halvleg er 32- 42.

I starten af 3. periode er Horsens med; men der går kun et par minutter, så står der Lemvig på resten af denne periode. Hjemmeholdets spil præges af for mange turnovers, og Lemvig kan løbe mange fastbreaks og komme til hurtige points. Helle Vendelbo Kristiansen og Ivana Udovalieva får frie og lette skud. Hjemmeholdets forsvar fungerer ikke.

I denne periode scorer Horsens kun 7 point  mens Lemvig scorer 21.

Alligevel fortsætter Horsens med at kæmpe; men da Emily må ud med sin 5. fejl, er der ikke meget at stille op for det trætte og skadesramte Horsens hold. De forsøger, men kommer ikke til lette skud. De er nu blevet læst af Lemvig, og kampen skal vel bare overstås.

Perioden slutter 13- 25 og Lemvig Basket vinder kampen 88-52

Kampens topscorere:

For Horsens: Emma Dorph : 14 point og Emily White 13 point

For Lemvig: Ivana Udovalieva 21 point og Helle V. Kristiansen 20 point

Referat skrevet af Bente C. Sanchez

BK Amager vinder i Nørrebrohallen

16.11.2013

Stevnsgade lider første nederlag i Nørrebrohallen til BK Amager efter helt lige kamp.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp mellem Stevnsgade og Bk Amager, som inden fredag aften delte anden pladsen i Dameligaen. Det blev så spændende som forventet.

Rammerne var sat i Nørrebrohallen, hvor 154 mennesker inden kampe ladede op med god mad og et rigtigt godt live band, mens Stevnsgade cheerleadernenog maskotten ALbert varmede op i korridorene. Og inden kampen fyldte endnu flere tilskuere hallen pænt op.

Med spænding havde alle også se frem til match-up mellem BK Amagers to bærende spillere Keyona Bryant og Catherina Palm Jensen og på den anden side Stevnsgades to amerikanere Sarah Eichler og Julie Forster. Det blev lidt anderledes end forventet.

Kampen starter med at værterne bringer sig foran 6-0 efter 2 min. og holder sig foran til stillingen 12-12 efter 6 min. Holdene følges pænt ad til 1. periodes resultat 19-19 i et højt tempo med mange flotte detaljer og underholdende basketball. Stevnsgade har lidt svært ved at komme ud til Amagers tre´er skytter.

Anden periode bliver lige så jævnbyrdig som første. Holdene bytter konstant point via 23-23, 25-25, 30-28 til halvlegs resultat 30-30. Det er tydeligt, at det er en kamp, som kan gå begge veje. Mest markant er det at Stevnsgade ikke rigtigt får gang i Sarah Eichler, som tydeligt er hæmmet af en læg skade. Den tidligere omtalte match-up i Stevnsgades forsvar var Julie Forster på Catherina Palm og Sarah Eichler på Keyona Bryant. Den duel vandt Keyona Bryant, mens den anden duel nok endte uafgjort. Hos BK Amager blev der dækket omvendt op.

Tredje periode skulle vise sig at ligne de forrige to. Holdene bytter point, men nu hele tiden med Stevnsgade lidt i front via 38-34 og 42-38 til slutstilling inden sidste og afgørende periode 45-44.

Der ses nu et mønster i udskiftningerne, som holder kampen ud. Stevnsgade bruger 10 spillere i kampen, deraf spiller 8 spillere mere end 10 min. BK Amager spiller kun 7 spillere i kampen – 5 af dem spiller mere end 32 min og kun en anden spiller mere end 10 min. BK Amager spillede altså virkeligt snævert.

Sidste og afgørende periode starter Stevnsgade bedst og bringer sig efter 3 min foran med 51-46. Efter 5 min er stillingen 55-54 og spillet begynder at blive lidt mere nervøst. Efter at Julie Forster i 5-6 situationer i sidste periode - set med Stevnsgade lejrens øjne - bliver klart kropsfejlet uden kald i scoringsforsøg, mister Stevnsgade lidt grebet om kampen.

I 8. minut er stillingen 60-61 og med et minut igen fører BK Amager 65-60 og Stevsngade skal forcere, hvilket ikke lykkes og BK Amager tager i en fuldstændigt tæt og jævnbyrdig kamp sejren 71-62.

Efter den tætte kamp, der kunne have gået begge veje, er det interessant at analysere statistikken, der bl.a. viser at Stevnsgade for første gang i sæsonen bliver ud-reboundet med 39-33, samt at hos BK Amager havde tre spillere 18 point hver, mens pointene i Stevsngade lejren blev fordelt på 8 spillere. BK Amager havde tre store præstationer af Emilie Fogelstrøm med 18 points og 5 steals, af Keyona Bryant med 18 points og 9 rebound og en dobbelt, dobbelt af Catharina Palm Jensen med 18 point og 13 rebound.

Hos Stevnsgade var det Julie Forster, der var her, der og alle vegne og som i store perioder spillede pointguard, da det tog brodden af BK Amagers man-man pres, som performede bedst med 18 points og 13 rebounds.

Referat fra seneste DL-møde

14.11.2013

5. november afholdte alle DL-klubberne telefonmøde.

Du finder referat af mødet og tidligere referater her.

Ugens preview

12.11.2013

4 kampe er på programmet i denne uge og assisterende coach for Horsens BC, Sonny Madsen kommer her med sine bud på kampene.

Stevnsgade BBK – BK Amager fredag kl. 19.30

Allerede fredag aften skal Stevnsgade og BK Amager i aktion til Friday Night Basket i Nørrebrohallen (rigtigt godt initiativ med Friday Night Basket) og holdet vil få rigtig mange tilskuer i ryggen.

Stevnsgade har vist rigtig gode takter, og har spillet overbevisende basket med to stærke amerikanere.

BK Amager er et stærkt, fysik og hurtigt hold med mange gode skytter og en stærk amerikaner i Keyona Bryant. BK Amager er årets angrebsmaskine som skal stoppes, hvis Stevnsgade skal have chancen for at tage sejren. BK Amager er første udfordrer til SISU, så de er favoritter til kampen. Det bliver en tæt kamp med masser af underholdning og god basket, men ……

Stevnsgade vinder med 1 point.

Horsens BC – Lemvig Basket lørdag kl. 14.00

Der er lagt op til et spændende opgør i Horsens efter at Horsens BC tabte i sidste runde mod Åbyhøj med 49 point, så Horsens BC har noget at bevise over for dem selv.

Horsens BC har vist sig bedre spillende på hjemmebane, men det unge Horsens hold kæmper stadig for at finde spillestillen efter første sejr i første runde. De skal finde det hurtige spil frem mod de lidt tungere Lemvig spillere.

Lemvig Basket har et stort potentiale med unge, erfarne spillere og ny træner.  Derudover har de selvfølgelig Emily Hatch og Raven, der helt sikkert giver noget størrelse inside. Vestjyderne skal bruge deres fysik mod Horsens BC . De skal have tempoet ud af kampen og spille hårdt inside. Lemvig Basket har favorit rollen og ……

Lemvig Basket vinder med 15 point.

Hørsholm 76ers – Åbyhøj IF lørdag kl. 15.00

Begge hold har sejr med i bagagen fra sidste runde, dog Åbyhøj høstede en masse selvtillid med en sejr over Horsens BC med 49 point.

Denne her kamp kan dog gå begge veje. Det afgørende er hvilket hold der får kontrol over kampen, da det bliver en hård og underholdende fight. Begge hold spiller uptempo basket med et solidt og aggresive pres. Kampen vil bølge frem og tilbage mange gange, men det hold som er mest aggressive og med mindst turnover løber med sejren.

Kampen bliver en fartbombe med masser af intensitet og ....

Hørsholm vinder med 3 point i overtid.

Værløse BBK – Virum Vipers søndag kl. 16:30

Spændende kamp, hvor begge hold jagter deres første 2. point på kontoen, så meget er på spil.

Denne kamp kan også gå begge veje, men Værløse har nok favorit rollen med mere dameliga erfaring og 2 amerikanere.

Kampen bliver om nervøsitet og holdet som får kontrol over nerverne kommer bedst ud af kampen. Utrolig spændende kamp, som vil give selvtillid i de følgende kampe for vinderholdet.

Det blvier tæt men Værløse BBK trækker det længste strå til sidst og....

Værløse vinder med 8 point.

SISU kontrollerede topkampen og vandt sikkert, 80–62

11.11.2013

Nu er mestrene det eneste ubesejrede hold i Dameligaen.

Der var lagt op til en spændende kamp i Kildeskovshallen søndag, hvor ligaens to ubesejrede hold, SISU og BK Amager, mødtes i kampen om første pladsen i Dameligaen. Men selvom kampen var i højt tempo og delvist rigtig godt spillet, og desuden rigtig underholdende, blev den aldrig spændende.

Danmarksmestrene fra SISU, der ikke har tabt en hjemmekamp i ligaens grundspil eller mellemspil siden den 14. marts 2010, tog føringen straks i starten af kampen og kontrollerede den, stort set uden problemer, i 40 minutter. Efter den første halvleg førte SISU med 14 points, 45–31, og efter at de byggede føringen op til 24 points, blev slutresultatet en hjemmesejr på 18 points, 80–62. Inden sidste perioden var stillingen 66–44 og kampen faktisk afgjort. Men gæsterne vandt den sidste periode 18–14 og fik dermed reduceret føringen til 18 points.

SISUs tætte og aggressive forsvar gjorde det svært for gæsterne at køre deres ellers effektive angrebsspil. Holdets bedste spiller og ligaens topscorer (indtil denne kamp), Keyona Bryant, fik ikke de åbne skud som hun plejer og scorede “kun” 10 points. Men afgørende for kampen var Amagers turnovers. Holdet tabte i alt 36 bolde, og ofte fik de slet ikke sat deres spil i gang. Resultatet var bl.a. at de ikke fik det samme antal skud som hjemmeholdet. Amager fik i alt 58 skud, mens SISU fik 85. Amager prøvede hele tiden at få fart på angrebet, og det lykkedes en gang i mellem, men det var ikke nok. Keyona var holdets bedste spiller, med 10 points og 15 rebounds.

Topscorerne var Emilie Fogelstrøm, 17 point, Catharina Palm Jensen 12 og Maria Dinesen 11. Amager vandt faktisk rebound-kampen 46–42 og skød bedre på både 3’ere og straffe end hjemmeholdet. 

SISU virkede koncentreret, og selvom de ikke skød særlig godt (22% på 3’ere og 36% fra straffelinjen) kontrollerede de kampen fra start til slut. I forsvarsspillet fik de stresset Amagers guards hele kampen og næsten helt lukkede ned for inside-afleveringer til Keyona. Holdet fik stjålet 25 bolde, og det førte tit til hurtige angrebsmuligheder og åbne skud. Seks spillere scorede i “double digits”; Nathalie Reshard 14 (og 10 rebounds), Kiki Lund, Heidi Anton, Mathilde Colding-Poulsen og Tea Jørgensen 11 hver og Katrine Dyszkant 10 point. Anfører Camilla Blands spillede en meget alsidig kamp: hun scorede 8 points, tog 11 rebounds, stjal 7 bolde og lavede 5 assists.

Kampens dommere, Bjørn Kjærulf og Badie Amani, havde godt styr på kampen fra start til slut. 

SISUs Head Coach Hrannar Holm havde følgende kommentarer: “Jeg er glad for at vi vandt sikkert. Amager er et godt spillende hold med nogle rigtig gode spillere. Men jeg vidste at de ville få nogle problemer med vores forsvar. På den anden side lavede vi for mange taktiske fejl, både i forsvar og angreb. Det skal vi arbejde på de næste dage, fordi at den 19. november kommer den rigtig store og vigtige kamp mod Amager: pokalkvartfinalen. Den kamp skal man jo vinde, og jeg er klar over at Amager kommer til at møde op meget motiverede. Vi skal nu arbejde hårdt den næste stykke tid, så vi bliver klar til den afgørende kamp.”

referat skrevet af David Brauer