Nyheder

Falcon og BMS i DL-samarbejde

07.05.2014

Falcon og BMS indleder elitesamarbejde på damesiden fra den nye sæson. 

Først var det de 2 klubbers herrehold der slog sig sammen og nu er turen kommet til deres respektive damehold.

SISUs succesrige head coach takker af

17.04.2014

Efter at have ført SISU til endnu en triumf i Dameligaen i den 3. DM-finale mod Stevnsgade BBK, har Hrannar Holm meddelt, at dette var hans sidste kamp i spidsen for det suveræne hold.

Islandske Hrannar, der fylder 50 år på fredag, har gennem de sidste 4 sæsoner opbygget en formidabel rekord: I kampe mod danske hold har han vundet 129 sejre og blot tabt 6, og det er blevet til fire mesterskaber og fire pokaltitler i træk i den tid. Det kan næppe gøres meget bedre.

Han har også stået i spidsen for holdet gennem to sæsoner med EuroCup basketball, hvor SISU spillede mod bl.a. stærke russiske og franske hold. I den forbindelse opnåede SISU sin første sejr nogensinde i europæisk basketball, da en belgisk modstander blev slået i Kildeskovshallen.

Om Hrannar Holm har andre fremtidsplaner inden for basket er endnu uklart. Nu vil han først tage en velfortjent ferie fra sporten og koncentrere sig om putteren og driveren på diverse golfbaner i Europa.

Hvem, der bliver Hrannar Holms efterfølger som head coach i SISU, er endnu ikke afklaret.

SISU tager DM for fjerde år i træk

16.04.2014

En fyldt Kildeskovshal var tirsdag aften vidne til en bedrift, som aldrig før er set i Dameligaen; SISU tog ”the double” for fjerde år i træk ved samlet at besejre Stevnsgade BBK 3–0 i finaleserien.

Inden kampen blev der uddelt priser og diplomer til Årets Dommer, Brian Damgaard (for fjerde år i træk); Årets Unge Spiller, Hørsholms Anemone Scheel; Årets Spiller, Stevnsgades Julie Forster; og Årets Træner, SISUs Hrannar Holm.

Stevnsgade havde ryggen mod muren før dagens opgør, idet de havde tabt de to første finaler. De var derfor nødsaget til ikke bare at vinde denne finale, men også de to sidste, for at blive Danmarksmestre 2014. De lagde da også ud med god energi og tempo og førte efter halvdelen af 1. periode med 7–13.

Det animerede SISU til at komme bedre med i kampen og inden for 1,5 minutter var der udlignet. Resten af perioden havde SISU mest held med skuddene, og føringen var 20–15 til hjemmeholdet efter de første 10 minutter.

Speederen blev presset mere i bund i 2. periode, og hurtigt nåede SISU op på en 30–21 føring, men Stevnsgade kom godt igen og fightede sig tilbage til 32–30. De sidste 5 minutter af 1. halvleg bølgede frem og tilbage uden de store scoringer, men hjemmeholdet formåede alligevel at trække lidt fra til en føring på 36–30 ved pausen. Faktisk blev der slet ikke scoret af nogen af holdene i de sidste 4 minutter af 2. periode i lidt af en stillingskrig.

Man fornemmede dog stor selvtillid og godt spillehumør hos hjemmeholdet, der ikke rigtig på noget tidspunkt lod sig præge af kampens vigtighed, og i starten af 3. periode kom SISU da også pænt hurtigt tilbage på en 10-points føring. Stevnsgade evnede mindre og mindre at dirke SISUs forsvar op, og det blev mere individuelle præstationer, der gjorde sig gældende, dog uden den helt store træfsikkerhed. 3. periode sluttede 48–40.

I kampen i lørdags på Nørrebro formåede Stevnsgade at holde kampen lige helt indtil 5 minutter før tid, hvor SISU gik i udbrud med et 18–0 run, og den oplevelse lå nok stadig i baghovedet på de blåklædte spillere. Denne gang lykkedes det så for SISU at skabe en 12-points distance allerede efter 1 minut, og alle i hallen begyndte at fornemme, hvor det bar hen.

12-points føringen var intakt efter halvdelen af 4. periode var overstået, og udeholdets tro på en sejr begyndte at falme. Inden for de sidste to minutter af kampen fejlede Stevnsgade SISU i hvert eneste angreb for at stoppe uret, men Kiki Lund, Camilla Blands og Katrine Dyszkant scorede sikkert på 10 ud af 12 straffe, og det afgjorde finalen endeligt. Med en sejr på 71–56 kunne SISU række armene i vejret og fejre det 20. DM gennem tiderne.

Selvom SISU havde mistet en række af deres stamspillere fra sidste sæson, deriblandt Ida Tryggedsson og Iben Soltau til Stevnsgade, formåede de alligevel at tage endnu et mesterskab og en pokaltitel til samlingen. Samtidig skal Stevnsgades flotte finaleplads og sølvmedaljer også anerkendes. De var oprykkere i denne sæson, men formåede alligevel at kvalificere sig til finalen den hårde vej gennem mellemspil, kvartfinaler og semifinaler, som i øvrigt blev en rigtig gyser mod favoritterne fra BK Amager. Stort tillykke til dem med den flotte indsats.

SISU fik overrakt medaljer og trofæer af Gentoftes borgmester Hans Toft, Formanden for Gentoftes Kultur- og Fritidsudvalg Michael Fenger, CEO for SISU-sponsor Strandmøllen A/S Alex Buendia, Formanden for DBBF Michael Bloch og Dameligaens forretningsfører Anders Stuhr Jørgensen. Mesterskabet blev fejret under champagnesprøjt og guldglimmer, mens We are the Champions gjaldede ud over højtalerne.

Kampens topscorere blev, for SISU, Kiki Lund og Camilla Blands med hver 17 point, mens Stevnsgades Julie Forster fejrede sin flotte kåring som årets spiller med at score 18 point og tage 10 rebounds.

Dermed er endnu en flot sæson i Dameligaen overstået, hvor jævnbyrdigheden var større end set længe. Vi glæder os til næste sæsonstart i september, hvor det bliver spændende at se, om SISU kan vedblive at fastholde positionen i toppen af dansk kvindebasket, eller om de andre contenders rykker endnu tættere på de sidste 4 sæsoners dominerende hold.

Flere fotos fra 3. DM-Finale

16.04.2014

Også James Hjertholm var på plads tirsdag aften i Kildeskovhallen og fik skudt disse fotos da SISU med en sejr over Stevnsgade BBK, blev Danske Mestre 2013/14.

3. DM-Finale i fotos

16.04.2014

Tirsdag aften sikrede SISU sig DM-titlen efter en samlet 3-0 sejr over Stevnsgade BBK.

Robert Dines Rasch så kampen gennem sit kamera og det er der kommet disse fotos ud af. 

Helt lige finalekamp i 35 min. ender med 17 point sejr til SISU

13.04.2014

Rammerne var sat for anden finalekamp i Dameligaen lørdag aften mellem de forsvarende mestre fra SISU og oprykkerne fra Stevnsgade Basketball med mere end 200 spisende gæster inden kampen og mellem 400 og 500 tilskuere i en mere end propfyldt Nørrebrohal. Det må da snart gå op for politikerne på Københavns Rådhus, at der skal gøres noget ved den hal.

Kampen starter med at Stevnsgade bringer sig foran 2-0 i det første minut. Derefter tager SISU fuldstændigt teten de næste 3 minutter og bringer sig foran 2-12 med 12-0 run på værterne. Efter en time-out til Stevnsgade kommer hjemmeholdet  tilbage og melder sig ind i finalen igen med et 8-0 run til stillingen 10-12 efter 6 minutter. I det 10 minut bringer Pauline Schulz igen Stevnsgade foran med et 3 point skud til 19-18. Katrine Dyszkant scorer dog en ren buzzerbeater til stillingen 19-20 efter 1. periode.

Kampen ligner på dette tidspunkt meget sidste kamp i Kildeskovshallen. Efter to minutter af anden periode er stillingen 23-24 men Stevnsgade spiller imponerende koncentreret forsvar og bringer sig foran i det 6. minut 31-24 ved et 8-0 run, hvilket får de mange Stevnsgade fans til at tro på sejren. Imidlertid slutter det inden pausen meget lige til stillingen 32-31.

Efter halvlegen kommer begge hold ud med ny energi og fuld fart i angreb og forsvar. Via 41-44, 41-48, 47-50 bringer Mathilde Colding-Poulsen med en sand Buzzerbeater igen SISU foran med 48-53 inden sidste og afgørende periode.

Stevnsgade starter bedste og reducerer til 50-53. Med 4 min 30 sekunder igen af kampen er stillingen 55-56. Helt lige – hallen koger af spænding  - kampen er helt åben og kan gå til begge sider. På dette tidspunkt tager SISU coach Hrannar Holm en time-out. Den vender kampen fuldstændigt.

På 4 minutter og 10 sekunder dræber SISU værternes drømme om en sejr med et 18-0 run uden at Stevnsgade svarer igen med ændringer eller et aggressivt forsvar. Først med 50 sekunder igen reducerer hjemmeholdet til slutstillingen 57-74. En fuldstændig lige og vanvittigt spændende finale kamp bliver med 5 turn-overs og en række brændte skud fra Stevnsgade og samtidig SISUs dygtige, kyniske og erfarne udnyttelse af Stevnsgade fejl vendt til en lille lussing i de døende minutter.

Resultatet er ikke en indikator for kampen. Den var lige og meget værdig for Stevnsgade indtil de sidste minutter. Kigger man på statistikken finder man en klar årsag til afgørelsen. SISU skyder 50% fra 3´eren (5/10) mod Stevnsgades 29% (6/21) og turn-over  statistikken er grim set med hjemmeholdets øjne – 29 turn- overs mod SISUs 9. Både SISU og Stevnsgade spillede meget, meget smalt. Seks spillere fra Stevnsgade deler 187 minutter af 200 og hos SISU deler 6 spillere 180 minutter.

SISU vandt fortjent – men alene på grund af de sidste 4 minutter 30 sekunder. Sidste udkald for Stevnsgade er nu tredje finale på tirsdag den 15. april i Kildeskovshallen kl. 19.00. Stevnsgade har ryggen mod muren og skal vinde de næste tre finaler for at vriste guldet ud af hænderne af favoritterne – de forsvarende mestre fra SISU.

For SISU scorede Katrine Dyszkant 20 point, Kiki Lund 15, Camilla Blands 14, Heidi Anton 10, Tea Jørgensen 6, Mathilde Colding-Poulsen 6, Nathalie Reshard 4 og Julie Ilsbye 1.

For Stevnsgade gjorde Julie Forster det igen godt med 20 point og 11 rebounds (hendes 28 kamp i denne sæson med double doubles), Sarah Eichler 12 point, Ida Tryggedsson Preetzmann 9, Iben Soltau 7, Pauline 5, Gabi Nedic 2 og Mia Obbekjær 2.

BK Amager slår Lemvig Basket i kampen om bronzen

13.04.2014

Lørdag eftermiddag skulle BK Amager og Lemvig Basket mødes i den altid lidt triste kamp om bronzen.

Da holdene gik på banen var det dog ikke skuffelsen over at være slået ud i semifinalerne der slog igennem men kampgejsten for at vinde et sæt medaljer i denne sæson.

Begge hold lægger lidt forsigtigt ud og følges ad til 6-5 til Lemvig. Derefter får Amager gang i deres hurtige spil og laver et hurtigt 9-0 run, hvor Lemvig ikke når at få sat deres zone op og Amager scorer på fast-breaks. Amager får spillet sig godt igennem deres set-play men Lemvig har lidt sværere ved at komme til scoring.

Ved stillingen 20-14 til Amager kommer Julie Kongeskov på banen og hun slutter perioden af med at score 2 3’ere og hjemmeholdet kan slutte 1. periode med at være foran med 26-14.

2. periode starter med et lay-up af Emily Hatch før Julie Kongeskov endnu engang laver 3 point. Det skulle blive den sidste scoring for hjemmeholdet i 7 minutter. Lemvig fik bedre fat i forsvaret og Amager lod dem trække tempoet ud af kampen så Lemvig kunne med 14 point i træk bringe sig foran for første gang siden 5-6 efter 9 minutter af 2. periode ved stillingen 29-30. Så tog en hvis herre ved hjemmeholdet og specielt Keyona som i løbet af 27 sekunder lavede 2  x ”and one” spil så hun med 6 point i træk og 2 til Raven Berry kunne bringe Amager i front igen til pausestillingen 35-32.

Begge hold får i pausen justeret og Lemvig prøver sig lidt frem med både både zone og mand til mand forsvar. Zonen får Amager skud ned med gode 3-point scoringer af Emilie Fogelstrøm og Catharina Palm samtidig med at Ida Klussmann og Maria Dinesen konstant er en trussel på deres hurtige drive til kurven. 

Lemvig kæmper videre og specielt Emily Hatch og Ivana Udovalieva holder hele tiden Amagerholdets forsvar i gang. Der bliver i denne periode også kæmpet hårdt under kurven, hvor Raven Berry og Keyona Bryant tager nogle hårde kampe. Begge hold har holdfejl efter 6 minutter så slutningen af perioden bliver præget af mange straffe hvor Amager er bedst og de er før 4. periode foran med 57-48.

Lemvig sætter alt ind på at vende kampen i starten af 4. periode men kampen tipper til Amagers fordel og da Emilie Keller får hul på bylden med et par 3’ere og Amager på de 5 næste minutter laver et 14-0 run til stillingen 76-54 med 3 minutter igen er kampen afgjort.

I slutningen får hjemmeholdet alle mand på banen og kan med en 80 – 60 sejr få hængt et sæt fortjente bronzemedaljer om halsen, til stor tilfredshed for de ca 250 tilskuere der havde valgt at tilbringe denne solskinsrige lørdag i Amagerhallen med stort kagebord.

I dag er det holdspillet der er afgørende for hjemmeholdet. Alle kommer ind fra bænken og er klar til at spille. Amager formår at holde udeholdets normalt meget scorende spiller Emily Hatch og Ivana Udovalieva på 25 point til sammen. Lemvig fighter godt men bredden og at Amager kan spillet sig igennem Lemvigs zone er i dag afgørende.

Topscorer for hjemme- og udebane hold:

BK Amager:  Keyona Bryant 18, Catharina Palm 17, Julie Kongeskov 13, Emilie Fogelstrøm 12, Ida Klussmann 9, Emilie Keller 8, Maria Dinesen 3

Lemvig Basket: Raven Berry 15, Ivana Udovalieva 14, Helle Kristiansen 9, Emily Hatch 9, Nini Skjulhaug 6, Grace Gardner 4, Tina Nesse 3,

BK Amager vinder bronze

12.04.2014

Her til eftermiddag har BK Amager slået Lemvig Basket i kampen om 3. pladsen.

Sejren blev på 80-60 (26-14, 9-18, 23-16, 23-12) og derved sikrer BK Amager sig bronzemedaljerne i  DL 2013/14.

Topscorer i kampen blev for BK Amager Keyona Bryant med 18 og Catharina Palm Jensen med 17 point, mens Raven Berry scorede 15 og Ivana Udovalieva 14 point for Lemvig Basket.

Nærmere referat fra kampen følger.

Suveræn SISU-sejr i første DM-finalekamp mod Stevnsgade BBK

09.04.2014

SISU vinder 74–64 – hvor anden periode blev afgørende.

Der var lagt op til en rigtig finalekamp i Kildeskovshallen i tirsdag aften. Masser af tilskuere og god stemning og begge klubber var godt repræsenteret. Speakeren i hallen, Ole John Nielsen, fortalte inden kampen, at de to hold også havde mødtes i finalen i 1985, for 29 år siden. Dengang vandt SISU.

Stevnsgade har tidligere vundet sølv tre gange, og de jager stadig deres første DM-guld, mens SISU er Danmarks mest vindende kvindehold og går i denne sæson efter at vinde DM-titel nr. 20. 

Kampen begyndte i højt tempo med mange scoringer. Tea Jørgensen lavede finalernes første point, og 8 ud af SISUs 10 første, men det var udeholdet fra Nørrebro, der var skarpest i starten. Efter 5 minutter tog Sarah Eichler bolden til kurven i et gennembrud og scorede på et lay-up, og det gav Stevnsgade en føring på 8 point, 5–13. Tre minutter senere var stillingen 11–18, men det skulle vise sig at være sidste gang i kampen, hvor gæsterne var foran. Katrine Dyszkant scorede to gange i slutningen af første periode, og SISU formåede at tage føringen med 21–18, inden Mia Obbekjær reducerede til 21–20 lige før afslutningen af første periode.

Anden periode skulle vise sig at blive afgørende. SISUs presforsvar, der ikke havde givet Stevnsgade problemer i starten, begyndte nu at virke. Gæsterne fik svært ved at sætte deres angrebsspil op, og de lavede mange turn-overs. Mathilde Colding-Poulsen kom ind fra bænken hos SISU og scorede hele 9 point i anden periode, der endte 20–9 til mestrene. Ida Tryggedsson scorede 5 point i perioden, men ellers kunne Stevnsgade ikke rigtig finde vejen til kurven. Halvlegsstillingen var dermed 41–29.

Ida Tryggedsson fortsætte i starten af anden halvleg med yderligere 5 point, og Sarah Eichler satte to 3’ere i træk, mens Camilla Blands og Katrine Dyszkant scorede for SISU. Men på trods af at især Ida og Sarah spillede glimrende basketball, lykkedes det ikke for gæsterne at virkelig komme tæt på. Kampen bølgede frem og tilbage, hvor SISUs føring var mellem 8 og 12 point, men sejren var aldrig i fare, og slutresultatet blev en hjemmesejr på 10 point, 74–64.

For gæsterne spillede Ida og Sarah bedst. Tilsammen ramte de bl.a. 6 ud af 13 3’ere. Ida scorede 23 point og tog 7 rebounds, og Sarah scorede 20 point. Julie Forster kæmpede hårdt hele kampen men havde svært ved at bryde igennem SISUs forsvar. Hun scorede 9 point og tog 6 rebounds. Iben Soltau scorede 6 point (8 rebounds), Pauline Schulz 4 og Mia Obbekjær 2.

Hos SISU spillede Tea Jørgensen en meget solid kamp efter en glimrende start. Tea scorede 19 point, tog 7 rebounds og havde 4 steals. Camilla Blands var særdeles god i forsvaret med hele 7 steals - men scorede også 12 point og tog 8 rebounds. Kiki Lund fik ikke så mange åbne skud som i andre kampe, men, ud over hendes 7 point, lavede hun 8 assists. Mathilde Colding-Poulsen var holdets bedste spiller i anden periode og scorede 9 point. Katrine Dyszkant scorede 11 og tog 8 rebounds, Nathalie Reshard 10 og Heidi Anton 6.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer efter kampen: "Rigtig godt, at vinde første kamp i finalerne. Vi havde godt styr på kampen, selvom jeg synes, at vores angreb blev for langsomt i anden halvleg. Vi lavede alt for mange turn-overs og det var der ingen grund til. Men spillerne kæmpede godt, og vi kontrollerede reboundspillet. Det betød, at vi fik mange muligheder for at score. Jeg synes, at Stevnsgade spillede godt - især i forsvaret. Det er et godt hold, og vi glæder os til at møde dem på deres hjemmebane. Vi vil bruge de næste par dage til at forbedre vort spil, og jeg er sikker på, at vi vil være bedre på lørdag, end vi var i dag."

It’s the Finals, Baby!

07.04.2014

Forord fra SISUs head coach Hrannar Holm om den første finalekamp mellem SISU og Stevnsgade, tirsdag den 8. april kl. 19:00, i Kildeskovshallen

Så er det finaletid – der, hvor basketball er sjovest - toppen af sæsonen. Og endnu engang får vi lov til at deltage i finalen. Vi har gode spillere, og vi arbejder hårdt. Det har vi nu gjort fire år i træk. Der er ingen hemmeligheder eller magic tricks bag succes. Det kræver både talent og hårdt arbejde. Men derudover har vi også været heldige. Vi har haft en stabil kerne af spillere og den samme head coach hele vejen igennem. Og på trods af ham er det lykkedes holdet at spille sig til finalerne fire år i træk, ikke mindst med assistance fra et par gode assistenttrænere. Derudover har vi altid haft rigtig stort fokus på forsvarsspillet, og det er en væsentlig grund til vores stabilitet.

Jeg havde faktisk forventet, at vi ville spille mod BK Amager i finalerne, men det blev så Stevnsgade i stedet. Sådan er livet; alt kan ske. Stevnsgade vandt 2–0 over Amager i semifinalerne, og står derfor fuld fortjent i finalen, selvom det er uventet. De har Danmarks dygtigste rebounder i Julie Forster; et energibundt, der aldrig stopper. De har også to rigtig gode én-mod-én spillere i Sarah Eichler og Ida Tryggedsson – den tidligere SISU-stjerne, der spillede i Spanien indtil julen 2013. Derudover har de også yderligere én ex-SISU-spiller på holdet, Iben Soltau, som har været rigtig godt skydende i denne sæson. Det har taget lidt tid for Stevnsgade at finde ud af, hvordan de skulle spille sammen, men nu ser det ud som om, at de er ved at toppe på det rigtige tidspunkt.

Som altid vil vores største fokus være på forsvaret. Vi vil søge at tage modstandernes stærke sider fra dem og få dem til at gøre noget andet, end de er vant til. Det er nøglen for os, og det har vi både god erfaring og succes med. Nu må vi så se om det lykkes i finalerne.

Vi har selvfølgelig et meget finale-erfarent hold, men Stevnsgade har også spillere med finale-erfaring, nemlig de tidligere SISU-spillere. Erfaring er vigtig; den kan hjælpe dig, når der er modvind. Vi ved godt, at alt ikke vil gå vores vej, men vi ved også, at hvis vi holder hovedet koldt og spiller vores system, både i forsvar og angreb, har vi gode muligheder for at vinde alle kampene. Jeg vil ikke gætte på specifikke resultater, men håber på nogle gode og spændende finalekampe med mange tilskuere og masser af stemning. Vi ved godt, hvad vi kan, og vi glæder os til sæsonens største kampe.

Vel mødt i Kildeskovshallen på tirsdag kl. 19:00!