Nyheder

Profil tilbage hos Hørsholm 79ers

01.07.2014

Serbiske Ivana Jovanovic har lavet en aftale med Hørsholm 79ers for den kommende sæson.

Den største profil fra sidste års Dameliga hold er tilbage i Hørsholm 79ers. Den 28-årige forward var holdets topscorer sidste sæson med 13pts per kamp og var instrumental i holdets succes.

Ivana er en fysisk spiller som både kan spille inside og længere ude på banen. Han passer rigtig godt ind i vores koncept og hun bliver en meget vigtig brik i næste sæson, siger coach Roberto Velosa, der glæder sig over at kunne byde Ivana velkommen tilbage til holdet.

Jovanovic, der tidligere har spillet i Kroatien og Bosnien, blev sidste år hentet til Hørsholm 79ers af den daværende head coach, Nemanja Jovanovic, og den bevægelige forward glæder sig over at være tilbage i Hørsholm:

  Jeg er meget glad for at vende tilbage til Hørsholm og til at spille med pigerne fra sidste sæson. Vi skal arbejde hårdt i løbet af sommeren, men coach Velosa har en masse erfaring på dette niveau, så vi skal nok blive klar. For mig personligt, tror jeg, det bliver en endnu bedre sæson, simpelthen fordi jeg har et års erfaring under bæltet nu.

Line Piechnik er tilbage hos 79ers

28.06.2014

23-årige Line Piechnik er i den kommende sæson igen at finde i Hørsholm 79ers trøjen.

Hørsholm 79ers har stolte traditioner på damesiden, og har i de forgange uger arbejdet på at få holdet for den kommende sæson på plads.

- Det er en stor glæde for os at kunne præsentere Line Piechnik som den første Hørsholm 79ers spiller for den kommende sæson. I vores 3-års plan har vi et stort fokus på at samle en stærk stamme af spillere, der kan løfte holdet. Line har i de sidste år været en af de bærende spillere i Dameligaen og bringer derfor en masse erfaring til holdet, udtaler bestyrelses medlem Peter Damm.

Den nyansatte head coach, Roberto Velosa, stemmer i:

- Line har et stort potentiale og en meget seriøs indstilling til sin sport. Vi har brug for hende på holdet, hvis vi skal have succes.

Line Piechnik spillede ungdomsbasket i Åbyhøj, men flyttede i 2007 til Hørsholm og har siden haft en vigtig rolle på dameholdet.

- Jeg forventer, at den kommende sæson bliver tæt og spændende, og jeg glæder mig til at se, hvad sæsonen bringer os. Jeg ser frem til de udfordringer, der venter på os og specielt med et helt nyt trænerteam og en ny holdsammensætning, siger Line Piechnik, der ser frem mod sin syvende sæson i Dameligaen.

79ers ansætter amerikansk træner

27.06.2014

Hørsholm Basketball ansætter amerikansk træner med Team Danmark erfaring. 

Både de unge spillere i Hørsholm Basketball Klub og elitespillerne i Hørsholm 79ers får i den nye sæson glæden af amerikanske Erick Vigansky, der er nyansat i klubben. Vigansky skal dels fungere som fysisk træner og dels som træner for et ungdomshold samt assistenttræner på Dameligaholdet.

Vigansky har været involveret i dansk basketball siden 2008, hvor han blev ansat som spiller samt træner i Haderslev Basketball Klub. I Haderslev arbejdede han i samarbejde med Haderslev kommune og Team Danmark med at udvikle en kultur, hvor fysisk træning blev en del af hverdagen for unge sportsudøvere indenfor fodbold, håndbold, badminton, golf, roning samt naturligvis basketball.

Allan Winkel Hansen fra Hørsholm Basketball Klub forklarer at baggrunden for ansættelsen af den 29-årige amerikaner er todelt: 

Erick skal være fysisk træner til inspiration for hele ungdomsafdelingen fordi vi gerne vil give den del et løft over hele klubben. Vi forventer at han skal være med til at sætte en struktur for ungdomsholdene til glæde for den enkeltes spiller udvikling. Derudover får vi en dygtig basketballtræner, som blandt andet er del af teamet omkring U18-damelandsholdet, har været ligatræner samt er en meget udadvendt og positiv personlighed, og han er valgt som følge af hans erfaring indenfor alle disse områder.

Senest har Vigansky været træner for Horsens BC i Dameligaen samt spiller for Horsens ICs bronzemedaljevindere i Basketligaen. Samtidig er han assisterende træner for U18-damelandsholdet og fysisk træner for senior-damelandsholdet.

Dameligaen søger ny forretningsfører

19.06.2014

DL`s nuværende forretningsfører har valgt at stoppe med udgangen af denne sæson og derfor søges der en ny person der vil stå i spidsen for den bedste damerække i Danmark.

Der søges en person der brænder for damebasket og har lyst til at gøre en forskel.

Du finder stillingsopslaget ved at klikke her. 

Virum Vipers trækker sit hold

19.06.2014

Dameligaen har netop modtaget besked om at Virum Vipers ser sig nødsaget til at trække sit hold fra næste sæson.

Årsagen som Vipers selv nævner på deres hjemmeside at der er poster på både indtægts- og udgiftssiden som er gået den forkert vej og derfor har det været nødvendigt at tilrette budgettet for den nye sæson og derved er der ikke økonomi til at "drive" et hold i DL.

Med Vipers trækninger er DL nu nede på 7 hold idet både Værløse BBK og Horsens BC tidligere på sommeren trak deres hold.

DL overvejer derfor hvordan turneringen skal skrues sammen for den kommende sæson og håber snarest at komme med noget mere konkret.

Du kan læse pressemeddelelsen på Virum Vipers hjemmeside ved at klikke her. 

3-dommer i alle DL-kampe

10.06.2014

Den 3. juni afholdte alle DL-klubberne sæsonens sidste DL-møde.

På mødet blev der blandt andet diskuteret hvordan turneringsformen for næste sæson skal se ud, nu når Værløse BBK og Horsens BC ikke længere spillere i BL. Endvidere deltager 2 norske hold i en seperat turnering.

Men nok så vigtigt blev det besluttet at samtlige kampe i 2014/15 sæsonen skal dømmes med 3-dommer. Dette har igennem de seneste sæsoner været et ønske for de fleste af DL-klubberne, men økonomien har ikke været til det, men dette er den heldigvis nu.

Du kan læse hele referatet ved at klikke her. 

Ny head coach til SISUs succesrige kvindehold

09.06.2014

Efter endnu en perfekt sæson, hvor SISU for fjerde år i træk vandt både pokalturneringen og Danmarksmesterskabet, valgte holdets islandske træner, Hrannar Holm, at sige farvel på toppen.

Hans assistenttræner, Thomas Ginnerup, er nu officielt blevet udnævnt som ny head coach, og i de kommende måneder vil han arbejde på holdsammensætningen til næste sæson med det overordnede mål at forsvare begge titler.

Thomas Ginnerup kommer med stor erfaring inden for basket-verdenen. Gennem de seneste 17 år har han stået på sidelinjen for en lang række ungdoms- og seniorhold i henholdsvis Falcon og Hørsholm, og et enkelt år tilbragte han i Sverige, hvor han var sportschef i Helsingborg Basket. Hér havde han ligeledes ansvaret for klubbens talenthold og for træningen på det lokale sportsgymnasium.

Thomas Ginnerup har også siden år 2000 været træner på forskellige danske ungdomslandshold og fungerer i sæsonen 2013/14 som head coach for det danske U18 kvindelandshold. Han er uddannet ITA-træner og arbejder i det civile liv som udbudskonsulent for SKI.

Thomas Ginnerup udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

"SISU har gennem de senere år markeret sig med et af de mest seriøse og sportsligt ambitiøse programmer i dansk kvindebasket. Denne position vil jeg gerne bidrage til at fastholde og videreudvikle. Grundstammen indeholder utrolig meget talent, som er spændende at arbejde med. Både fysisk og taktisk er grunden lagt til, at dette hold kan nå endnu højere.

Jeg håber, at ovennævnte tilgang til kvindebasket kan bidrage til at hæve niveauet generelt i hele ligaen således, at det nyoprettede kvindelandshold kan skabe nogle gode resultater og give opmærksomhed omkring danske kvindebasket. Jeg forventer derfor også, at SISU i de kommende år vil bidrage til og samarbejde med landsholdet."

Ny coach til Stevnsgade Basket

28.05.2014

Stevnsgade Basketball har i går aftes indgået kontrakt med Igor Gavrilovic om at være headcoach for klubbens Dameliga i den kommende sæson, der starter ca. 1. oktober 2014.

Klubbens tidligere coach Mogen Tygesen er overgået til andre tidskrævende opgaver i klubber, hvorfor det var nødvendigt at kigge efter en ny coach til den kommende sæson. Der har været flere meget kvalificerede kandidater, men vi var ikke tvivl, da Igor Gavrilovic takkede ja til vores tilbud.

Igor er særdeles veluddannet. Han har en 4-årig basket coaching uddannelse fra Basketballakademiet på universitetet i Beograd, er diplom træner i DBBF regi og har deltaget i adskillige coaching clinics og kurser mv. i ind og udland.

Han har selv spillet i Basketligaen og startede allerede kort efter sin ankomst til Danamark i 1993 som dametræner. Siden hen har han coachet et hav af talentfulde ungdomshold og ikke mindst Hørsholms 79ers og Virum Basketball Klubs dameligahold. Igor er to gange blevet udnævnt til årets coach i Dameligaen. Stevnsgade og Igor kender hinanden, da han tidligere har coachet klubbens herrehold i 1. division.

Med ansættelsen af Igor Gavrilovic har Stevnsgade fået en særdeles kompetent coach, med en solid erfaring, masser af energi, en blanding af humor og temperament og en evne til at udvikle de enkelte spillere - samt en coach der forlanger commitment af alle.

Stevnsgade Basketball er overbevist om, at Igor kan bibringe holdet alt det, som der skal til for at nå klubbens ambition for Dameligaholdet om minimum en semifinaleplads i den kommende sæson og dermed en kamp om medaljer.

Der er endnu ikke indgået aftale om ass. coaches til holdet. Det forventes afklaret i samarbejde med Igor i løbet af de næste par uger. Den første træning med den nye coach i Nørrebrohallen er tirsdag den 3. juni 2014.

Roberto Hounsgaard Velosa bliver ny coach hos 79ers

26.05.2014

Roberto Hounsgaard Velosa vender tilbage til hans barndomsklub Hørsholm 79ers, hvor han tidligere har ført dameholdet til 2 DM guldmedaljer og 2 pokalmesterskaber. Han var desuden head coach for klubbens herreligahold i to sæsoner fra 2006-8, hvor det blev til en semifinaleplads.

Roberto skal bringe Hørsholm 79ers damehold tilbage i toppen af ligaen, og det skal udmønte sig i et DM indenfor 3 sæsoner – helt i tråd med klubbens 3-års plan. ”Roberto kender spillerne, og han ved, hvad der skal til, for at opnå succes i ligaen”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Han kan styrke holdet til den kommende sæson, og så skal han sammen med klubbens ungdomstrænere sørge for, at den massive talentmasse, der nu er på pigesiden i ungdomsafdelingen, bliver videreudviklet og modnet, så de unge spillere bliver klar til at spille på liganiveau. Vi skal igen dominere dansk damebasket.”

Selv siger Roberto Hounsgaard Velosa: ”Det bliver en sjov udfordring, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med nogle af Danmarks bedste damespillere. Derudover bliver det spændende at komme tilbage til den klub, hvor det hele startede, og at være en del af den nye strategi og satsning, som Hørsholm 79ers står overfor.”

Kontrakten med Roberto starter den 1/6 2014 og løber i to sæsoner med en option på endnu en sæson. 

Nemanja Jovanovic forlader 79ers

10.05.2014

Nemanja Jovanovic har tilbragt de seneste to sæsoner i klubben, hvor han har fungeret først som ass. coach for herreholdet, og så som head coach for dameholdet i den just overståede sæson. 

Siden nytår overtog han ligeledes rollen som head coach for herreholdet, og han førte begge hold til sæsonens kvartfinaler. 

Han kom første gang til Hørsholm i 2008, hvor han var head coach for herreholdet i en sæson. Herefter havde han 3 år i Spanien som head coach i en af de bedste ungdomsklubber Madrid, hvorefter han vendte tilbage til Hørsholm.

Nemanja Jovanovic tiltræder pr. 1. august som head coach for den svenske ligaklub Nässjö Basket, hvor han har tegnet en toårig kontrakt. Han fortsætter med sine nuværende opgaver hos Hørsholm 79ers indtil slutningen af maj måned. Hans sidste opgave for klubben bliver som head coach på klubbens sommer-camp i juli måned.

”Nemanja har være en kæmpe kapacitet for klubben – både på ligaholdene og i vores ungdomsafdeling”, udtaler bestyrelsesmedlem Peter Damm. ”Han er en af de dygtigste individuelle trænere, hvilket mange af vores talentfulde spillere har nydt godt af. Når man ansætter dygtige folk, er der altid en risiko for, at de bliver head-hunted til andre gode jobs, og Nemanja har fået et tilbud om at træne i en bedre liga og med et helt andet organisatorisk setup, så vi forstår godt hans ønske, om at prøve kræfter med basket i vores broderland.”

”Thanks to all players, coaches and all the people from Hørsholm Basket that have been helping during my stay in Hørsholm to do my work so that it was recognized internationally”, udtaler Nemanja Jovanovic og fortsætter: ”I will leave Hørsholm for the second time but I will always be part of the organization. A special thanks to the board of the club for letting me go on higher basketball level even if my contract was still valid another season.”

Hørsholm 79ers har siden kvartfinalerne i marts været på udkig efter en ny ligatræner, men nu skal der altså findes to. Flere kandidater er blevet identificeret, og de første samtaler har allerede fundet sted.