Nyheder

Sisu sejrer i sæsompremieren i Amagerhallen

28.09.2014

SISU trak længste strå i en tæt afgørelse i Amagerhallen for øjnene af 100 tilskuer.

Ved stillingen 75-75 med mindre end 2 minutter tilbage, smed BK Amager chancen for en sejr med 4 turnovers, og SISU kunne forholdsvis let afgøre kampen til slutresultat 75-82 (23-28, 9-17, 29-16, 14-21).

Begge hold har store udfordringer forsvarsmæssigt i kampens indledning, hvorimod angrebspillet fungerer noget bedre. Sisu virker en smule mere træfsikre end hjemmeholdet, og især SiISU’s Mathilde Colding-Poulsen er brænd varm med 13 point i perioden. SISU vinder perioden 23-28.

Sisu starter 2. periode i zoneforsvar, hvilket volder BK Amager store problemer i angrebsspillet, men til gengæld får hjemmeholdet lukket bedre af i forsvaret. Amager formår kun at score 9 point i denne periode, og SISU vinder perioden med 9-17. Sisu kan dermed gå til pause med en føring på 32-45, og der er unægteligt lagt op til en rutinesejr til gæsterne.

Amagerholdet virker mere tændt fra starten af 3. periode, og holdet har igen nemmere ved at komme til fornuftige afslutninger. SISU fastholder dog føringen på omkring 10 point gennem perioden. Med godt 2 minutter tilbage af perioden fører SISU med 50-61, men med blandt to 3’ere af Emilie Fogelstrøm lukker Amager perioden med et 11-0 run, så stillingen er 61-61 inden 4. og afgørende periode. Amager vinder perioden med 29-16.

Holdene skiftet til at føre frem til det 9. minut, hvor stillingen er 75-75. Herefter er der intet der lykkes for hjemmeholdet, og Sisu lukker sikkert kampen med en smal 75-82 sejr (23-28, 9-17, 29-16, 14-21). SISU vinder 4. periode 14-21.

BK Amager kom flot tilbage efter en skidt 1. halvleg, men Sisu udnyttede kynisk hjemmeholdets fejltagelser i kampens afslutning og afgjorde kampen til egen fordel.


Mest iøjnefaldende spiller for hjemmeholdet var Emilie Fogelstrøm med 20 point (6 for 9 fra 3’eren), men også Lauren Gregory fik en god debut med 15 point og 8 rebounds. Hos gæsterne var det især Mathilde Colding-Poulsen med 23 point og Victoria Allison med 18 point (heraf 5 i de afgørende 2 minutter), der gjorde sig bemærket.

Topscorer for BK Amager: BK Amager: Emilie Fogelstrøm 20, Catharina Palm 17 og Lauren Gregory 15 point

Topscorer for SISU: Mathilde Colding-Poulsen 23, Victoria Allison 18 og Thea Jørgensen 14

Kampens spiller: Mathilde Colding-Poulsen, SISU

79ers vinder på dominerende anden halvleg

27.09.2014

Foran et entusiastisk hjemmepublikum på 195 tilskuer vandt Hørsholm 79ers Dameligadebuten over Falcon-BMS med 98-76 på baggrund af en dominerende anden halvleg.

Efter en første halvleg, hvor hjemmeholdets forsvar oftest glimrede ved sit fravær, kom der helt andre boller på suppen i anden halvleg. 79ers kom ud efter pausen med aggressivt forsvar, hvor de forvandlede stjålne bolde til hurtige fastbreaks og lette scoringer. Efter blot to minutter var scoren forvandlet fra 47-44 ved pausen til 56-44 og fra da så Hørsholm sig aldrig tilbage.

En velspillende Joy Burke imponerede med ni rebounds og 21 point på kun 14 skud og Iben Soltau og Ivana Jovanovic var næsten lige så effektive med 26 og 22 point hver. Det var dog ikke scoringen, coach Roberto Velosa var mest tilfreds med efter kampen:

- I første halvleg var vores forsvar ikke godt nok. Vi gav dem åbne og lette muligheder for at score og vi fokuserede på at rette den del i anden halvleg og det fungerede rigtigt godt. Vi fik skabt både intensitet og tempo i kampen og da vi fik taget initiativet, spillede vi rigtigt godt. Det var en god første kamp, men vi ved, vi skal komme med mere for at slå de forsvarende Danmarksmestre fra SISU i næste uge.

Første halvleg var domineret af et ekstremt hårdt kæmpende Falcon-BMS-hold. De unge gæster spillede deres chance med fysisk, god rebounding og ikke mindst kalkulerende angrebsspil, hvor de konstant satte deres to store profiler, Marie Gadeberg og Sarah Mortensen, op til scoringer. Gennem hele kampen var det de to, der holdt gæsterne inde i kampen, og de scorede da også henholdsvis 26 og 29 af udeholdets 76 point i løbet af kampen.

Med fire minutter tilbage af første halvleg så det ud til at gæsterne havde godt fat i favoritterne fra Hørsholm, da de havde tilkæmpet sig en otte point føring, 37-29, men så satte en tmeout fra coach Roberto Velosa gang i tingene fra 79ers. En tre-points scoring fra Maria Forsman satte hjemmeholdet i gang og på den næste tre minutter delte Iben Soltau, Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic 15 point mellem sig. Især de sidste tre point satte tonen, da Ivana Jovanovic satte en tre-pointer langt ude fra samtidig med at hornet lød for pausen.

Hørsholm 79ers næse kampe er søndag den 5. oktober hvor de møder de forsvarende mestre fra SISU på udebane.

79ers optimistiske omkring sæsondebut i DL

23.09.2014

Coach Roberto Velosa og hans damehold fra Hørsholm 79ers Basketball erklærer sig klar til sæsonpræmieren hjemme i Hørsholm Hallen på lørdag den 27. september kl. 15:00, hvor modstanderen er Falcon BMS.

Hørsholm 79ers har brugt den sidste weekend inden ligastarten på Madeira med træningskampe mod spanske og portugisiske ligaholdhold og på den baggrund mener coach Velosa at holdet har en god chance for en succesfuld sæson:

- Weekendens træningskampe har givet os et mere aggressivt spil som kommer til at præge vores sæson. Vi kommer til at have rigtigt gode våben i vores størrelse og skud, som har været rigtigt gode våben i træningskampene. Samtidig har vi masser af hurtighed, så vores kampe bliver tempofyldte og med masser af fastbreaks.

Holdet, der sluttede sidste års grundspil på fjerdepladsen i grundspillet, inden en lidt tidligere end vanligt exit i kvartfinalerne, er forstærket til den nye sæson. Grundstammen er intakt, idet man kun har sagt farvel til Anemone Scheel og Caroline Gilling, der begge er taget til amerikansk collegebaskeball. Som erstatning for de to har man hentet amerikanske Joy Burke, der er en center på 195, samt Iben Soltau, der er skiftet fra sidste års sølvmedaljevindere fra Stevnsgade, hvor hun scorede 16 point i gennemsnit.

Man kan derfor forvente at finde profilerne blandt de to nytilkomne samt serbiske Ivana Jovanovic og den danske landsholdsspiller Maja Gerlyng, der også sidste år var blandt holdets mest scorende.

Anfører Line Piechnik ser også optimistisk på chancerne for en succesfuld sæson:

- Jeg tror på holdet og alle omkring det, og på baggrund af de træninger og den preseason vi har haft, forventer jeg, vi kommer langt i slutspillet. Vi har haft nogle rigtig gode træningsuger op til sæsonstart og har lige sluttet den af med en tur til Madeira, som bød på hård modstand, sociale aktiviteter og en masse erfaring.

Hørsholms damehold har altså en chance for at vende tilbage helt i toppen af dansk basketball, man har hørt hjemme i mange år.

Holdet gjorde sig bemærket op gennem 1990’erne med både guld, sølv og bronze, men det var i det nye årtusinde, de rigtigt kom til at dominere. Mellem 2002 og 2012 var der ingen, der kunne røre Hørsholms damehold, hvis man måler på succes. Det blev til imponerende ti DM-medaljer, heraf seks af guld, da spillere som Anne Thorius og Pernille Dalgård satte sit præg på Dameligaen efter de var vendt hjem til klubben fra ophold i USA.

Siden 2012 har der været iværksat et generationsskifte, som nu begynder at se ud til at være gennemført. Også Anne Thorius er er tilbage som 79er, dog nu som assisterende træner sammen med Erick Vigansky.

Holdet starter sæsonen skadesfrit og coach Velosa har alle spillere til rådighed.

Nu starter DL

23.09.2014

På lørdag går det hele løs igen når Dameligaen skyder sæsonen 2014/15 igang med 3 kampe.

  • Aabyhøj IF - Stevnsgade BBk kl. 14:00
  • BK Amager - SISU kl. 14:30
  • Hørsholm 79ers - Falcon BMS kl. 15:00

Flere end 80 kampe skal spilles før de danmarksmestrene er fundet. Bliver det SISU igen eller kan et af de andre 6 hold snuppe guldt?

Som noget nyt i år vil der ved siden af den almindelige Dameliga-turneringen også blive afviklet en ekstra turneringen med deltagelse af 2 hold fra Norge. De 2 norske hold der deltager er Norges landshold som bliver splittet op i et Øst og et Vest hold.

Over fire weekender i løbet af sæsonen vil de 2 norske hold til Danmark og spiller kampe i denne Dansk/Norske turnering.

Det betyder at alle danske Dameligahold på et tidspunkt i de fire weekender kommer til at spille mod de to norske hold.

Første gang de to norske hold kommer til Danmark er weekenden 25.- 26. oktober.

Lørdag spiller Norge Øst mod Stevnsgade BBK mens Norge Vest møder Falcon/BMS.

Søndag spiller Norge Øst mod Falcon/BMS mens Norge Vest spiller mod SISU.

De tre andre weekender hvor de norske hold kommer til Danmark er:

29. - 30. November (kampe spilles i Jylland)
31.jan - 1.feb (kampe spilles i København)
28. feb - 1.marts (kampe spilles i København)

Turneringen betyder ikke at de danske Dameligahold skal mødes endnu en gang. Resultaterne fra første runde af Dameligaen tæller automatisk som kampresultat i den Dansk/Norske turnering.

Basketball i Hørsholm får nyt logo og ny profil

22.09.2014

Basketball i Hørsholm kommer i fremtiden til at stå som en samlet enhed, uanset om der er tale om bredde eller elite. 

Hidtil har det været opdelt i breddeklubben Hørsholm Basketball Klub samt eliteklubben Hørsholm 79ers, der har drevet eliteholdene i Basketligaen og Dameligaen, men i fremtiden bliver klubberne samlet under én identitet med nyt fælles logo. I fremtiden bliver basketball i byen således kendt under navnet Hørsholm 79ers Basketball.

Navnet for den fælles identitet blev valgt, fordi det indeholder både elitens og breddens historie. Hørsholm Basketball Klub blev startet i 1979 og det var den oprindelige inspiration for eliteklubben Hørsholm 79ers navn. Derfor blev det naturligt dette navn, man fortsætter med.

I fremtiden bliver børn og voksne i Hørsholm 79ers Basketball kendetegnet ved det nye logo, der er en basketball, der kan bruges på forskellige måder. Det nye logo er designet af reklamebureauet Halbye Kaag JWT, og direktør Anders Hageskov forklarer at logoet kan finde flere anvendelser:

”Bolden er det centrale element og den kan bruges på flere måder. Det egentlige logo har selvfølgelig teksten ”Hørsholm 79ers Basketball” omkring bolden, men bolden kan også bruges alene sammen med anden tekst, som eksempelvis slogans eller klubbens navn i større skrift. Det var vigtigt at designe et logo, der er meget let at bruge i forskellige sammenhænge og som samtidigt giver et tydeligt tilhørsforhold til basketball i Hørsholm”.

Det nye logo kommer til langsomt at blive indfaset i både eliten og bredden over det næste år, efterhånden som materialer, trøjer og andre elementer naturligt udskiftes. I forbindelse med relanceringen vil klubben også lancere kollektioner med tøj, der er orienteret til fritiden.

I logoet har Halbye Kaag indarbejdet forskellige kendetegn ind i det, der umiddelbart har en letgenkendelig basketball som hovedelement. Således er der et tydeligt ”H” i bolden og den svungne streg, der forlader bolden, er et nik til Hørsholm Kommunes logo med den dominerende kronhjort. Begge dele understreger klubbens tilhørsforhold til hjemkommunen.

Stevnsgade Basket forstærker sig

06.09.2014

Udover truppen fra sidste sæson og nye danske spillere der er kommet til klubben, som det fremgår af listen nedenfor, er Stevnsgades Dameligatrup i denne uge blevet forstærket med amerikanske Jordan Sullivan, der i juni måned har afsluttet 4 år på University of Montana.

Jordan skal spille for Stevnsgades Dameligahold, træne et af klubbens U-10 pige hold og deltage i klubbens sociale skoleprojekter og projekter på gadeplan på Nørrebro, når hun modtager sin arbejds- og opholdstilladelse.

Knapt 190 cm høje Jordan - født i 1991 - startede sin basketballkarriere på college som 2 og 3´er, men fik en anden rolle som 4 og 5´er i sit junior og senior år. Hun var holdets anfører og gik forrest på både træningsbanen og i kampene.

I sit senior år spillede hun ca. 29 min pr kamp, scorede i gennemsnit ca. 12 point og tog 8 rebounds, havde 2 assists og et blokeret skud.

Stevnsgade Dameligatrup er nu komplet - og coach Igor Gavrilovic, ass. coach og team manager Tina Dollerup samt fysisk træner og fysioterapeut Nicolas Nyemann - er ved at få truppen sammenspillet og trimmet til sæsonstart den 27. september mod Åbyhøj i Århus.

Truppen består til den kommende sæson af:

Caroline Dan, Mia Obbekjær, Gabi Nedic, Ida Tryggedsson Preetzmann, Giulia Rapisada, Mie Ceccardi, Simone Ceccardi, Sophie Wich, Etta Andersen, Emma Block, Cecilie Tang Homann, Alberte Alsø Dokkedal, Hanna Sheikh, Freja Boel Rühlmann, Anna-Regitze Vejby Voss og Jordan Sullivan.

Weekenden inden sæsonstart er holdet i Stockholm for at spille tre kampe mod tre svenske Dameliga hold.

Det skal bemærkes, at Stevnsgade fortsætter det succesfulde koncept med fredags og lørdags arrangementer med spisning, musik og fest efter kampene i Nørrebrohallen.

Klubben har til den kommende sæson fået sit eget cheerleader team bestående af 5 professionelle dansere i alderen 22- 26 år.

Stevnsgade Basket åbne sæsonen den 27. september hvor holdet spiller på udebane mod Aabyhøj IF 

195 cm til Hørsholm 79ers

07.08.2014

Amerikanske Joy Burke er den seneste tilføjelse til dameholdet i Hørsholm 79ers.

Hørsholm 79ers har tilføjet amerikanske Joy Burke til dameholdet. Den 195 cm høje center kommer fra Arizona State, hvor den tidligere Hørsholm 79ers spiller Jonathan Gilling nu slår sine folder.

Arizona State spiller i den svære Pac-12 conference med blandt andre Stanford, USC og Cal Berkeley og Burke snittede 7,3 pts og 5 rebounds i sin sidste sæson. Joy var ligeledes en del af det USA hold, der deltog i en turnering i Kina, hvor Danmarks U20 hold også var repræsenteret. I denne turnering snittede Joy 12,3 pts og 8,7 rebounds og blev udtaget til All-star holdet.

- Jeg glæder mig meget til at være en del af Hørsholm 79ers. Jeg ved, klubben har stolte traditioner på damesiden og jeg ser frem til at hjælpe holdet med at vinde endnu et mesterskab.

Den atletiske post spiller har i løbet af sommeren fået en del tilbud, især i Asien, men valgte i sidste ende at komme til Hørsholm 79ers.

- Jeg har hørt rigtig meget godt om Danmark og danskere generelt og jeg ved, at Hørsholm 79ers har et rigtig godt ry. Jeg er  meget taknemmelig for, at klubben giver mig muligheden for at spille basketball på et højt plan.

Coach Roberto Velosa råder allerede over Ivana Jovanovic og Iben Soltau og tilføjelsen af Joy giver 79ers holdet en stærk inside rotation.

- Joy er en meget bevægelig spiller i begge ender af banen. Hendes fysik og forståelse af spillet vil spille en stor rolle for os.  Derudover vil hun helt sikkert blive en kæmpe rollemodel for vores talentfulde ungdomsspillere i klubben.

Den stærke center spiller skal bo hos netop familien Gilling, der i øjeblikket har hele tre børn på college i USA; Jonathan på Arizona State, Mathilde på Washington og seneste skud stammen, Caroline, der starter på Cal State Northridge efter sommeren.

For yderligere information, kontakt venligst Roberto Velosa på +45 2889 1332.

DL ansætter ny forretningsfører

04.08.2014

Med virkning fra 1. august har DL ansat Jesper Johansen som ny forretningsfører for landets bedste damerække.

Jesper er 43 år gammel og og kommer fra Værløse BBK, hvor han har trænet hold igennem mange sæsoner, hreunder klubbens bedste damehold. Udover trænergerningen i Værløse BBK har Jesper også trænet damehold i Aabyhøj IF , Hørsholm79ers, BMS og Virum Basket.

DL er helt sikker på at Jesper er den rigtige person efter Anders Stuhr Jørgensen, da Jesper altid har brændt for damebasket og ser frem til et godt samrarbejde, som nok skal resulterer i at DL udvikler sig yderligere.

Jesper er allerede startet i jobbet og ser frem til den spændende udfordring. Og efter at have brugt en del år på at være træner bliver det uden tvivl en spændende udfordring at skulle arbejde med den mere organisatoriske del af dansk basketball

Direktør i Danmarks Basketball Forbund, Rasmus Winkel siger om ansættelsen af Jesper " DBBF er rigtigt glade for at Jesper vil påtage sig opgaven, og at han både kan sikre noget kontinuitet og samtidigt være med til at sætte gang i udviklingen af dameligaen.” 

Anne Thorius er med hos 79ers

01.08.2014

Den tidligere stjerne spiller bliver assistant coach på dameholdet i Hørsholm 79ers.

Anne Thorius vil i den kommende sæson igen være at finde på bænken hos Hørsholm 79ers. Dog ikke som spiller, men i rollen som assistent træner. Anne, der tidligere har været en af de største profiler i Dameligaen, skal være med omkring det talentfulde hold sammen med head coach Roberto Velosa og assistant coach Erick Vigansky.

- Da Roberto spurgte, om jeg havde lyst til at være med omkring damerne i det omfang, jeg nu kunne, var der ingen betænkning fra min side. Jeg kender Roberto fra min tid som spiller, og jeg har stor respekt for ham både som person og som træner.

I Anne får holdet en træner, som har erfaring fra college basket i USA, som professionel i Polen og mange år på landsholdet. Hun var ligeledes en af de bærende kræfter på det succesfulde damehold i Hørsholm, der vandt 5 Danmarksmesterskaber i træk. Hun er nu klar til at stå på den anden side og glæder sig til at komme i gang med sin trænerkarriere.

- Jeg er meget spændt på at stå på den anden side i den kommende sæson og jeg tror, jeg kan lære meget af Roberto. Han har en utrolig energi og stor forståelse af spillet, så jeg er sikker på, jeg kommer til at udvikle mig meget som træner. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at arbejde med de unge talenter i Hørsholm og jeg er sikker på, vi går en meget spændende sæson i møde.

I organisationen i Hørsholm 79ers er der naturligvis stor glæde over at kunne byde Anne tilbage i folden.

- For Hørsholm 79ers er det et stort scoop, at vi kan tilknytte en stor kompetence som Anne Thorius til vores damehold. Anne er en af de allerstørste profiler, vi har udviklet i Hørsholm og vi er meget stolte over,at hun nu tager skridtet ud i trænergerningen. Vores unge spillere kommer til at nyde rigtig godt af Annes store erfaring, siger bestyrelsesmedlem Peter Damm.

Anne har slået sig ned i Hørsholm med sin familie og arbejder til daglig som Nordic Account Director hos mediebureauet Mediacom.

Profil skifter til Hørsholm 79ers

31.07.2014

Iben Soltau, der sidste år vandt sølv med Stevnsgade BBK, skifter til Hørsholm 79ers.

Hørsholm 79ers har lavet en aftale med den stærke forward Iben Soltau for den kommende sæson. Den 28-årige Soltau spillede sidste år for sølvvinderne fra Stevnsgade, hvor hun var en af ligaens helt store profiler med 16 pts og 7 rebounds i snit.

Iben Soltau skal styrke holdet inside og coach Roberto Velosa ser frem til at byde forwarden velkommen i Hørsholm:

- Iben er en dygtig spiller, som kan bidrage med alsidighed i angrebet både i posten og på wing. Defensivt er hun en meget bevægelig spiller, der kan dække op i feltet og hun kommer til at være en stor faktor i rebound spillet.

Soltau har tidligere spillet for både Sisu, Falcon og Stevnsgade og bringer en masse erfaring til Hørsholm holdet. Hun har således også været en ombejlet spiller, men valgte i sidste ende at tage springet til Nordsjælland:

- Jeg glæder mig meget til den kommende sæson i Hørsholm 79ers. Jeg håber at vi, med et hold af unge talenter og erfarne spillere samt et godt træner team, kan gøre det godt i Dameligaen. Jeg tror, det bliver en rigtig spændende sæson.

Den alsidige forward, der er bosat i København, arbejder til daglig som Social Media konsulent hos Infomedia.