Nyheder

Hjemmesejr til BK Amager

19.12.2014

BK Amager vandt torsdag aften sikkert 89-64 over FalconBMS i Amagerhallen i en kamp uden den helt store spænding og intensitet.

Kampen blev overværet af 193 tilskuere. Amager styrer begivenhederne fra kampens start og fører efter 5 minutter med 13-2, men FalconBMS kommer i gang blandt andet med 5 point fra Sarah Mortensen og får reduceret til Amager’s føring til 13-18. Amager lukker perioden med et 9-2 run og vinder dermed perioden 27-15.

Anden periode er mere jævn. Holdene skiftes til at score og Amager fastholder således en føring på 12-15 point gennem peioden. Perioden slutter 16-16 og pausestillingen er dermed 43-31 til hjemmeholdet.

Amager starter 3. perioden med et zonepres og har godt halvvejs i perioden øget forspringet til 20 point med stillingen 57-37. Billedet fortsætter resten af peioden og Amager fører 66-43 inden sidste periode. Amager vinder perioden med 23-12.

Amager fortætter det gode spil ind i 4. periode og med små 3 minutter tilbage på uret fører hjemmeholdet 87-52. FalconBMS vinder de sidste minutter med 2-12 og får pyntet lidt på resultatet. Amager vinder kampen 89-64 (27-15, 16-16, 23-12, 23-21).

Hjemmeholdet ydede en gedigen holdindsats hvor alle bidrog – alle 8 spillere kom på scoringstavlen med hele 5 spillere med dobbeltcifre. FalconBMS spillede jeres chance gennem hele kampen igen anført af Elisabeth Brynaa og Sarah Mortensen, men også Caroline Jakobsen og Nanja Cavagnaro gjorde det godt.  

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Lauren Gregory og Emilie Fogelstrøm begge 19 point, Catharina Palm 17, Ida Klussmann 14

FalconBMS: Elisabeth Brynaa 20, Sarah Mortensen 19, Cecilie Jessen 8 

Et milepæl er nået

18.12.2014

I aftens kamp mellem BK Amager og Falcon BMS scorede Catharina Palm Jensen sit point nr. 3000 i Dameligaen i sin kamp nr. 206.

Den magiske grænse blev passeret i det 8. minut i 3. perioden ved stillingen 50-37 til BK Amager da Catharina scorede sit 12. point i kampen på et lay-up.

Catharina er den første spiller i Dameligaens historie der scorer 3000 point og er over 800 point foran nr. 2 på listen som er den tidligere DL-spiller Sofie Vincents Nielsen der nåede at score 2177 i 195 kampe for Falcon.

Bk Amager endte med at vinde med 89-64 og Catharina sluttede kampen med 17 point og er således totalt oppe på 3005.

Ingen julegave til Stevnsgade fra BK Amager i Nørrebrohallen

14.12.2014

Lørdagens opgør i Dameligaen stod mellem sæsonens nyligt kårede to Pokalfinalister Stevnsgade Superwomen og BK Amager.

Der er ingen tvivl om, at kampen i lørdags havde betydning for placeringen i rækken, men der er nok samtidigt ingen tvivl om, at begge hold gerne ville bytte en sejr i dagens opgør for en sejr i Pokalfinalen søndag den 18. januar i Horsens Forum.

Gæsterne fra BK Amager har med egne øjne ganske givet fået en noget blandet start på sæsonen, når man ser tilbage på første halvdel af grundspillet - og nok nærmere en rigtig skidt start set i forhold til holdets potentiale og ambitioner. Blot tre sejre i otte kampe var det blevet til inden lørdagens kamp. Holdet er dog langt bedre end de tre sejre over Åbyhøj, Falcon/BMS og et skadesramt SISU indikerer.

Derfor var der lagt op til et spændende opgør kl. 19.00 i Nørrebrohallen foran et feststemt publikum.

Stevnsgade starter bedst med en 3´er af hjemmeholdets klart bedste spiller i kampen Cecilie Homann og er efter 4:23 foran med 9-4. Men perioden - der var den eneste, der blev spillet i et nogenlunde tempo - ender med en 14-17 føring til BK Amager pigerne.

Anden periode starter i et noget jule afslappet tempo nogenlunde lige, så der efter 4:58 står 22-26. Men resten af perioden - ja resten af kampen - skifter der efter karakter.

BK Amager har tydeligt forberedt sig forsvarsmæssigt på mødet med Stevnsgade. De lukker Stevnsgades pointguards helt ned og stresser Stevnsgades angrebsspil, så holdet ikke kommer til gode muligheder. Der er ikke mange af Stevnsgade pigerne, der tager offensivt ansvar på banen i store perioder af kampen.

Her midt i anden periode tydeliggøres det med 8-0 run på værterne, så stillingen efter 7:38 er 22-34 til BK Amager. Der spreder sig en stemning i hallen af mismod hos hjemmepublikummet og en glæde hos udepublikummet over den overraskende (stillingen i tabellen taget i betragtning), men sikre og fortjente føring over et i denne kamp noget tamt Stevnsgade hold. Perioden slutter 10-17 til gæsterne og en halvlegsføring 24-34.

Tredje periode starter med at gæsternes Lauren Gregory og kampens bedste spiller Marie Roost Dinesen scorer til en BK Amager føring på 24-38 efter blot 44 sekunder af anden halvleg. Nu er det virkelig op af bakke for værterne. Stevnsgade pigerne kommer dog lidt tættere på, inden perioden slutter med en buzzerbeater af Etta Andersen 17-14. Stillingen inden sidste periode er 41-48. Kampen er stadigt åben.

Efter 3:51 af sidste periode ser det ud til at kampen definitivt er afgjort, da BK Amagers Lotte Tobiasen helt fri under kurven scorer til 43-57. Resten af kampen former sig som tidligere, BK Amager med seriøst, klogt forsvar – noget af det bedste der er set i Dameligaen i indeværende sæson – hvilket holder Stevnsgade fra fadet offensivt. En ikke særlig smuk kamp ender med en solid og meget fortjent sejr til BK Amager på 54-71.

Det er første gang i denne sæson, at Stevnsgade ikke formår at score mere end 65 points - og det var i en kamp, hvor holdet holdt en 17 minutters scoringspause.

Hos hjemmeholdet var der debut til unge Freja Boel, hvilket med hjemmeholdets briller noget nær var det eneste positive i kampen ud over, at Cecilie Homann spillede en god kamp og nok var den eneste, der reelt kunne være sin indsats bekendt. Stevnsgade scorede kun på 19 af 71 skud – hvilket er 27 %.

Vinderne af dagens kamp leverede flot forsvar, hvilket skabte grundlaget for sejren. Det var tydeligt, at BK Amager havde forberedt sig grundigt inden kampen og det gav pote. Marie Roost Dinesen gjorde det rigtigt godt både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt og det er også værd at bemærke, at Lotte Tobiasen scorede 12 point på blot 14 minutter.

Det ligner en spændende Pokalfinale den 18. januar i Horsens Forum.

For udeholdet scorede: Marie Roost Dinesen 16 (12 rebounds og 3 steals), Catharina Palm Jensen 13, Lotte Tobiasen 12, Emilie Fogelstrøm 12, Lauren Gregory 8, Melanie Elmgren 4, Ida Klussmann 4 og Cecilie Tvede Hansen 2.

For Stevnsgade scorede: Cecilie Homann 13 (8 rebounds og 60 % fra 3´eren), Jordan Sullivan 13, Etta Andersen 7, Ida Tryggedsson Preetzmann 7, Hanna Sheikh 6, Simone Ceccardi 5 og Alberte Alsø Dokkedal 3.

Lemvig vinder sikkert mod Falcon BMS

14.12.2014

I lørdagens kamp var Dameligaens tophold, Lemvig Basket på besøg i Skovlundehallen for at spille mod Falcon BMS.

I 1. periode følges de to hold pænt ad, dog uden at nogen af holdene for alvor får styr på deres angrebsspil.

Hjemmeholdet har svært ved at styre Joanna Miller, som scorer 10 af Lemvigs første 15 points. Perioden ser ud til at slutte 12-12, men Helle Kristiansen vil det anderledes og sætter en 3’er i det tiden løber ud, hvilket ser ud til at få ”tændt” udeholdet.

I 2. periode begynder Lemvig nemlig at trække fra, blandt andet via 6 trepointsscoringer. Samtidigt får Sarah Sofie Mortensen i midten af 2. periode sin tredje fejl, hvilket sætter en pointsmæssig ”prop” i hjemmeholdet. Lemvig går således fra stillingen 19-22 til at være oppe med 13 points ved pausen, 25-38.

Falcon BMS starter 3. periode med 5 hurtige points fra Sarah Sofie Mortensen, men derefter står der Lemvig på resten af perioden, alt i mens hjemmeholdet kun får scoret yderligere 2 points. Inden kampens sidste 10 minutter er stillingen således 32-59 til gæsterne.

I 4. periode bliver der vekslet points og kampen ender derfor med en sikker sejr til Lemvig på 55-81.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Sarah Sofie Mortensen (24 points, 12 rebounds og 30 effektivt) og Elisabeth Brynaa Hansen (20 points og 10 rebounds).

Hos Lemvig var det specielt amerikanske Joanna Miller (26 points, 17 rebounds og 39 effektivitet), Helle Kristiansen (22 points og 6/8 fra 3’eren) samt makedonske Ivana Udovalieva (17 points) som gjorde sig bemærket.

Som hold skød Lemvig desuden hele 52 procent (14/27) fra 3’eren, hvilket uden tvivl var den allerstørste forskel på de to hold - idet hjemmeholdet blot ramte på 10 procent (3/29) af deres skud fra distancen.

79ers vinder i Aabyhallen

14.12.2014

Første opgør i Hørsholm klarede Åbyhøj skærerne i hele første halvleg, hvorefter det gik noget sløjt for sig i anden halvleg.

Kampen i Åbyhøj skulle vise sig at blive lidt tættere i lidt længere tid, men med Hørsholm som en retfærdig vinder.

1. Periode:  Begge hold kommer ud og scorer i et højt tempo. Hørsholm kommer til hurtige scoringer tæt på kurven mod Åbyhøjs mand til mand forsvar, som mildest talt ikke fungerer særligt godt. Hørsholm starter ud i Zone og Åbyhøj rammer godt fra distancen, især Nicole Ballestero skulle kampen igennem vise sig at være Åbyhøjs bedste og eneste konstante scorer, også i starten hvor hun rammer flere gange.

Hørsholm trækker fra i midten af perioden, men Åbyhøj kommer godt igen til sidst. Hørsholm vinder perioden med 26-21.

2. Periode: Denne periode skulle vise sig at blive utrolig målfattig.

Der skulle gå ca. 7 min. af perioden før det lykkes Åbyhøj at komme på tavlen. Hørsholm scorer mere jævnt i perioden men heldigvis for Åbyhøj , rykker Hørsholm ikke i denne periode. Hørsholm vinder perioden 14-5 og kan gå til halvleg med en føring på 26-40.

3. Periode: Her kommer Åbyhøj rigtig godt med og får delvist lukket hullet til Hørsholm, inden de sidste par minutter af perioden hvor Hørsholm skruer op for tempoet og løber fra Åbyhøj.

Perioden ender med en 18-17. For Hørsholm var Iben Soltau her og der og alle vegne i angrebet. Hun ender da også med at blive Hørsholms mest scorende spiller i kampen.

4. Periode: Her skruer Hørsholm op for intensiteten i forsvaret og Åbyhøj har svært ved at komme til gode chancer. Hørsholm trkker stille og roligt fra og kampen ender med en 22 points sejr til Hørsholm, som må siges at være fortjent. Kampen ender 58-80.

Hørsholms skyder 49 procent på 2eren og 38 procent fra 3eren modsat Åbyhøjs 21 og 24 procent.

Topscorer for Åbyhøj er Nicole Ballestero 26 point, Sofie TP 10 point.

Topscorer for Hørsholm er Iben Soltau 26 point og Joy Burke med 18 point og 15 rebounds.

SISU taberdømt 20-0

12.12.2014

I lørdags tabte SISU til Hørsholm 79ers med 56-41 i Hørsholmhallen, men det resultat er nu blevet ændret til en 20-0 sejr til 79ers.

SISU har erkendt, at man i kampen benyttede Kailey Colonna, uden at hun var spilleberettiget.

For SISU betyder det også at man får -2 point i tabellen og pointtabet sender nu holdet ned på sidstepladsen i årets DL. 

Ugens preview

09.12.2014

BK Amager har netop kvalificeret sig til årets pokalfinale mod Stevsngade Superwomen den 18. januar i Forum Horsens og det har måske givet deres coach, Todd Anthony noget at tænke over. 

Inden al fokus er lagt på finalen kommer her Todd`s vurdering af ugens kampe.

Aabyhøj IF  Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:00)

Aabyhøj comes off a win against Falcon/BMS so they have a little momentum. They have played most teams very tough so far this season. Traveling to Aaby Hallen is always tough.
Hørsholm is towards the top of the table and playing well. Aaby will fight but I believe Hørsholm wins.

Falcon BMS -  Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

Falcon is at the bottom of the table and Lemvig is at the top.
Maybe Lemvig comes out flat after a tough pokal loss and Falcon makes shots..... If everyone from Lemvig shows up and plays it's 2 points to Lemvig.

Stevnsgade Superwomen - BK Amager (lørdag kl. 19:00)

A preview of the Pokalfinale unfolds in Nørrebrohallen.

Stevnsgade has been strong all year long. Amager has been a bit up and down.

Amager is looking to play well against one of the top teams and prove that they belong in the discussion of top teams. It's more that we have to prove it to ourselves. It should be a hard fought game. I have to go with my team Amager in a close one. 

Hørsholm 79ers slår SISU i rodet kamp

08.12.2014

Da Hørsholm 79ers lørdag eftermiddag tog imod SISUs forsvarende mestre i Damebasketball blev det en tæt kamp, der blev afgjort af Hørsholms større bredde. Hørsholm var foran hele kampen og endte med at vinde 56-41, men kampen var tættere end scoren antyder.

Det var da også en tilfreds Hørsholmtræner Roberto Velosa, der dog efter kampen mente at hans hold kun spillede godt i den ene ende:

-Det var en dårlig kamp, men vi fik to point med herfra, og det er positivt. Vi holder SISU til 41 point, så jeg er enormt tilfreds med forsvaret, men vi skal altså hjem og træne angreb. De spiller zoneforsvar i 40 minutter og vi får simpelthen aldrig løst det på en god måde.

Hørsholm startede kampen med højt pres over hele banen, men mod SISUs rutinerede hold, anført af Kiki Lund, gav det ikke umiddelbart bonus. Holdene fulgtes af hele vejen, da ingen af holdene var foran med mere end to point indtil Line Piechnik fem sekunder før pausen satte et layup, der bragte hjemmeholdet foran 16-13.

Da Hørsholm først havde taget føringen, gav de den ikke fra sig igen, men skabte på den anden side heller aldrig et afgørende forspring. Med 195 centimeter høje Joy Burke  som ankerkvinde i Hørsholms forsvar havde SISU overordentligt svært ved at finde kurven. Ved pausen havde gæsterne kun scoret 24 point, men hjemmeholdet havde det ikke meget lettere.

Hørsholm havde overordentligt svært ved at finde kurven, og de ramte kun en enkelt af 11 tre-pointsforsøg inden pausen. Med Iben Soltau, Ivana Jovanovic og Joy Burke havde værterne dog en kæmpe reboundfordel, som blev brugt til at få både tre og fire chancer i angrebet, og det var da også grunden til at Hørsholm kunne tage en fem point føring, 29-24 med ind til pausen.

SISU har store skadesproblemer og kunne kun stille med syv spillere til dagens kamp og det kunne ses i anden halvleg. Hørsholms presspil begyndte at give pote, idet SISU begyndte at smide bolden væk og Hørsholm derfor fik frie layups i den anden ende. Det blev aldrig til en stor føring, men i løbet af perioden byggede Hørsholm alligevel en 10 points fordel i sidste minut, 38-28.


I fjerde periode var intet dog afgjort. Camilla Blands scorede et par straffekast og et minut inde i perioden var SISU pludseligt indenfor seks point, 38-32. Hørsholm var dog ikke for alvor rystet. Anne Deleuran scorede et hopskud i næste angreb, efterfulgt af fem point fra Ivana Jovanovic og Joy Burke og lynhurtigt var forspringet oppe over 10 igen med seks minutter igen.

SISU har dog ikke vundet seks Danmarksmesterskaber i træk for ingenting og de gav aldrig op. Der blev skruet op for gæsternes forsvar, der blev mere fysisk og langsomt blev føringen på 45-32 spist op af godt angrebsspil med scoringer fra fem forskellige spillere. I den anden ende havde Hørsholm svært ved at finde kurven på trods af frie skud. med under fire minutter igen var SISU så tæt på som 45-41, men et par turnovers samt Hørsholmscoringer i tre angreb i træk fra Anne Deleuran, Frederikke Mollerup og Ivana Jovanovic afgjorde kampen indenfor 52 sekunder.

I de sidste to minutter kæmpede SISU hårdt for at komme tilbage, men Hørsholmføringen var for stor og det endte med en sejr til 79ers på 54-41. 

De grønne vinder over Falcon BMS

08.12.2014

Søndag eftermiddag i en vinterkold hal, var Åbyhøj vært til Dameliga opgøret mod fusionsklubben Falcon BMS.

Begge hold frister en tilværelse i bunden af ligaen, hvor gæsterne fra Falcon har en sejr i hånden fra første indbyrdes opgør.

Kampen starter meget nervøst og begge hold er meget koncentreret i forsvaret og mindre fokuseret i angrebet. Der skal gå mere end 2 minutter inden anfører Tanja endelig finder bunden af nettet og scorer hjemmeholdets første 2 point, herefter er det Tone Ravn med sine og Falcons første 2 point. Efter 5.30 er stillingen 4-4 og ikke just opmuntrende for de ca. 40 tilskuere der havde fundet vej til dagens opgør. Herfra kommer der lidt gang i scoringen og udeholdet har deres største føring i kampen ved stillingen 4-9 og 6-11. Åbyhøj får mere styr på angrebet og slutter perioden med et 6-0 run og slutter med en smal 12-11 føring efter 1. periode.

Falcons topscore Elisabeth Brynaa melder sig hurtigt ind 2. periode med en 3 pts. scoring i periodens første angreb. Herefter bølger kampen frem og tilbage med begge hold som primært forsøger fra distancen, men scorer pointene fra straffekast linjen. Midt i perioden har hjemmeholdet fået overtaget og fører med 28-19. Falcon var ikke kommet til Åbyhøj for at ligge sig fladt ned og kæmper sig bravt tilbage i kampen og kan gå til pause ved stillingen 35-29 til Åbyhøj.

Intensiteten og spændingen er intakt i starten af 3. periode, begge hold rammer et par svære skud og ingen af holdene kan holde momentum. Midt i perioden får Nicole Ballestero gang i sit hopskud og scorer 6 af hjemmeholdets næste 10 point og bringer Åbyhøj foran 46-37 suppleret af Lærke Lyhne og Sofie TP. Elisabeth Brynaa bringer næsten egenhændigt Falcon tilbage i kampen og scorer et par hårdt presset skud, suppleret af Tone Ravn til stillingen 49-46 inden de sidste 10 minutter.

Camilla Andersen kommer ind fra start af den sidste periode og sætter sig igennem i et lay up og scorer samtidig med at hun bliver fejlet. Der scores ligeledes på det efterfølgende straffekast og Åbyhøj er foran med 6 point.  Der skulle gå yderligere 3 minutter inden Åbyhøj scorer igen, imellem tiden har Elisabeth igen scoret et par gange og stillingen er næsten lige 52-50 med 6 minutter igen.  Et par flotte 3 pts scoringer af Nicole hårdt presset af skuduret, giver hjemmeholdet luft i slutminutterne og Falcon kommer ikke nærmere end 6 point de sidste minutter og da Åbyhøj scorer på deres tilkendte straffekast ender kampen med en tiltrængt sejr på 62-54 og rykker dermed for første gang i sæsonen op på 5. pladsen i ligaen.

Topscorer:

Åbyhøj: Sofie TP 20, Nicole 18, Kia 9, Camilla 5, Lærke 4, Julie, Sarah og Tanja alle 2.

Falcon BMS: Elisabeth 22, Sarah 15, Tone 12 og Marie 5.

Lemvig Basket fik revanche

06.12.2014

Topkampen lørdag eftermiddag mellem Lemvig Basket og Stevnsgade Superwomen blev både tæt og intens, og begge hold havde deres op og nedture gennem kampen. Stevnsgade gik ind til kampen med selvtillid, efter de vandt det første indbyrdes opgør med 2 point.

Den selvtillid tog de med sig ind i starten af kampen lørdag, hvor de med høj effektivitet skabte en hurtig føring. Særlig fra 3-pointlinjen var de varme, og det gav en hurtig føring på 4-11. Det gode spil fortsatte for Stevnsgade og det rystede værterne lidt. Særligt i forsvaret kneb det for Lemvig, hvilket smittede af på angrebet, hvor der skulle slides for at komme til afslutninger. Midt i perioden var afstanden udbygget til 4-16, men mod slutningen af perioden kom Lemvig bedre med og fik skåret afstanden ned til 17-21 inden pausen.

Holdene er fra starten af anden periode meget jævnbyrdige, men det er stadig Lemvig, som må slide hårdest for at få point. Midt i perioden er Stevnsgade foran med 26-31, og holdene ser ud til at følges pænt ad. Hos Stevnsgade er det Ida TP som går forrest, mens det er Helle Kristiansen og Joanna Miller, der holder Lemvig i gang. I slutningen af perioden er spillet meget rodet hos begge hold, og det betyder der ikke ændres meget på afstanden mellem holdene. Ved halvleg er gæsterne derfor stadig foran, 33-36.

Fra starten af tredje periode tager Lemvig mere initiativ og sætter tempoet op, det betyder at den sidste rest af Stevnsgades føring bliver indhentet og hjemmeholdet kommer på 40-38. En væsentlig årsag til at Lemvig får overtaget er, at Natalie Day kommer bedre i gang. Det betyder også at Lemvig kan udbygge føringen, og da Joanna Miller scorer til 52-46 på en 3er begynder det at ligne et afgørende over tag for Lemvig. Kampen kan dog stadig tippe til begge sider, og Stevnsgade formår at reducere til 52-50.

Kampen er altså helt åben inden de sidste 10 minutter. Det lykkes Lemvig at holde fast i føringen fra starten af sidste periode. Begge hold forcerer spillet for at få det afgørende initiativ, men det gør også spillet mere rodet. Lemvig har mest effektivitet i angrebet og det giver dem mest ro og da føringen kommer på 69-58 med 3 minutter igen ligner det en afgørelse. Stevnsgade kæmper til det sidste for at vende kampen ii sidste øjeblik, men det lykkes ikke, og Lemvig vinder 75-66 i en kamp som i store dele var tæt og underholdende.

Lemvigs point: Natalie Day 29p (6 as), Helle Kristiansen 16p, Joanna Miller 16p, Ivana Udovalieva 8p og Okako Adiko 6p

Stevnsgades point: Ida T. Preetszmann 20p, Jordan Sullivan 18p (12 reb), Hanna Sheikh 13p, Etta Andersen 8p, Cecilie Homann 3p, Alberte Dokkedal 2p og Simone Ceccardi 2p