Nyheder

BK Amager fik sejren med hjem fra Lemvig

06.02.2015

Lemvig Basket har ikke haft den nemmest start på 2015, og den første kamp i mellemspillet mod BK Amager blev ikke noget vendepunkt.

Inden kampen stod det klart, at Natalie Day er ude med en knæskade, som kræver operation. I Lemvig håber man, hun bliver klar til slutspillet, men foreløbig skal holdet indstille sig på at klare sig uden profilen. Der var også afbud fra Okako Adika til tirsdagens kamp, så der skulle tænkes i nye løsninger hos vestjyderne.

Det krævede lidt tid at finde ind i kampen for hjemmeholdet, og det udnyttede BK Amager til at skabe en tidlig føring. Anført af Catharina Palm Jensen fik gæsterne bygget en føring på omkring 10 point op. Lemvig får ikke lukket af i forsvaret og i angrebet tager det tid at finde løsninger. Samtidig får Emily White allerede i første periode samlet tre fejl sammen, så selvom Lemvig kommer bedre med i slutningen af perioden, så kan BK Amager gå til pause med en føring på 17-28.

Hjemmeholdet starter anden periode med god energi. Spillet flyder bedre, og i forsvaret bliver der lukket bedre af. Allerede efter et minut er afstanden bragt ned på 23-28, og det ligner igen en åben kamp. BK Amager kommer bedre med midt i perioden, og fastholder føringen. Marginalerne tipper til gæsternes fordel, og de kan igen trække fra til 33-41. Lemvig arbejder godt videre, og slutter perioden bedst. Tre scoringer på straffe af Helle Kristiansen slutter perioden til stillingen 41-47.

Med blot seks point mellem holdene er kampen stadig tæt, og da begge hold har svært ved at få gang i scoringen efter halvlegspausen, så fastholdes afstanden. Det er BK Amager som først kommer i gang, og det kan øge forskellen til 10 point igen. Lemvig bliver ikke slået ud af den grund, men kæmper videre. Emily White kæmper godt videre under kurven og holder sig væk fra fejl problemer. Det er med til at få Lemvig i gang igen, og føringen bliver igen mindre. Holdene kæmper for at få det afgørende overtag, men det koster kræfter for Lemvig, så BK Amager holder føringen på 51-62 inden sidste periode.

De sidste ti minutter domineres af BK Amager som hurtigt øger føringen. Der mangler energi i forsvaret hos hjemmeholdet, og det bliver tydeligt, at det har krævet mange kræfter at holde sig inde i kampen gennem anden og tredje periode. Sejren på 65-89 er i overkanten af, hvad der er forskellen på de to hold, men BK Amager fik vist, at de lige nu er meget stabile i deres spil, og de fik sat kurs direkte mod semifinalerne.

Lemvigs point: Joanna Miller 19p (5 as), Emily White 17p (11 reb/7stl), Ivana Udovalieva 15p, Helle Kristiansen 12p og Nanna Hansen 2p

BK Amagers point: Catharina Palm Jensen 27p (11 reb), Emilie Fogelstrom 20p, Emilie Keller 13p, Lauren Gregory 12p (6 as), Maria Dinesen 6p, Rikke Andersen 5p, Maria Brask 4p og Melanie Elmgreen 2p (7 as)

Aabyhøj IF kom godt fra start i mellemspillet

05.02.2015

Et forventningsfuldt og forholdsvis talstærkt publikum, havde fundet vej til Åbyhallen onsdag aften, for at se 1. runde i mellemspillet mellem Åbyhøj og Falcon BMS.

Hjemmeholdet mødte frem til opgøret med stor selvtillid efter 2 sejre i træk over henholdsvis Lemvig og SISU – begge udebanesejre, så de unge løvinder fra Åbyhøj var klar til at hive endnu en sejr hjem foran hjemmepublikummet.

1. Qrt. : Kampen sættes i gang, men der går et par minutter inden nogen af holdene kommer i gang. Det bliver hjemmeholdets ”record breaker” Nicole Ballestero, som først får indstillet sigtekornet og score kampens første 5 pts. Åbyhøj vidste at de skulle holde et vågent øje med Falcon´s 2 store talenter – Elisabeth og Sarah, og det blev også de 2 som først kom på tavlen for udeholdet til stillingen 5-5. Resten af perioden fulgtes holdene ad, hvor pointene var delt ud blandt 6 Åbyhøj spillere, havde Sarah og Elisabeth scoret 13 af Falcon´s 16 point.

2. Qrt.: Tone Heiberg, rammer sit andet 3pts skud i kampen, straks i periodens start og det sætter gang i et Falcon BMS run, som via 15-19 øges til 18-30 – udeholdets største føring i kampen.

Coach Thomas Johansen får sat en prop i forsvaret og ændret lidt i angrebet, og Åbyhøj kommer godt tilbage med 3 point fra Sofie TP og 11 point fra Nicole. Pausestilling 34-36 til udeholdet.

3. Qrt.: Det er stadig uvist hvad der er blevet drukket af ”pause the” i Åbyhøjs omklædningsrum, men det var et helt forvandlet hjemmehold som spillede 3. qrt.

Elisabeth Brynaa score periodens første 2 point til stillingen 34-38, de resterende 9.51 min af perioden, får Åbyhøj helt lukket ned for Falcon og går på et 21-0 run! Godt anført af en velspillende Julie Høier, som bidrager med solide rebounds og bloks i forsvaret og 6 point i angrebet, og Åbyhøj kunne gå ind til de sidste 10 minutter med en føring på 55-38.

4. Qrt.: De sidste 10 minutter startede med Falcon BMS i teten, det gode forsvarsspil fra hjemmeholdet, var igen forsvundet og specielt Elisabeth Brynaa ramte mange skud i perioden. Falcon havde held med at finde de udækkede spillere, som kvitterede med flere 3 points scoringer, både Celine Schiffer og Ann Sofie Carrara ramte flere skud i perioden. Langsomt og sikkert åd udeholdet ind på Åbyhøjs føring, Dog var forspringet for stort og da Nicole ramte sin 5. 3pts scoring med 1,40 sek. igen til føring på 64-57 så det svært ud for udeholdet. Dog rammer Elisabeth sin 3. 3pts med et minut igen og bringer spænding tilbage i opgøret, Julie slutter kampen af med 2 point i feltet og Åbyhøj får sin 3. sejr i træk med 66-60 (15-16, 19-20, 21-2, 11-22).

Åbyhøj vinder kampen med hiv og sving, og har nu 4 point i Gruppe B og et godt udgangspunkt for at kvalificere sig til kvartfinalerne. Nu venter en 16 dages kamp pause, inden holdet igen møder Falcon BMS på udebane.

Topscorer Aabyhøj IF: Nicole 26 (10 reb), Julie 12 (9 rebs, 3 blk), Sofie TP. 10, Kia 6 (10 reb, 4 ass), Lærke L. 5, Astrid 3, Sarah og Tanja 2 hver.

Topscorer Falcon BMS: Elisabeth 21, Cecilie og Celine 9 hver, Sarah 8 (13 reb, 4 ass), Tone 6 og Ann Sofie 5.

Kampens spiller: Nicole Ballestero med en double/double - 26p og 10 reb.

Hørsholm starter slutspillet med overbevisende sejr over Stevnsgade

05.02.2015

Det var en rigtigt tilfreds coach Roberto Velosa, der kunne se sit Hørsholm 79ers-hold vinde årets første slutspilskamp med overbevisende 76-50 over Stevnsgade på hjemmebane i Hørsholm Hallen.

Hørsholmtræneren mente efter kampen, at holdet havde holdt sig til sine styrker:

-Vi løber rigtigt mange fastbreaks og får på den måde spillet noget at det hurtige og seværdige angrebsspil, som er vigtigt for os. Samtidig er forsvaret ved at være tilbage på niveauet for jul, og det er vigtigt for netop at skabe det pres på modstanderne, der fører til de mange fastbreaks, når vi erobrer bolden.

Første halvleg var tæt hele vejen igennem indtil de sidste to minutter, hvor Hørsholm endeligt fik skabt et lille hul. Starten på kampen var ellers præget af mange mistede bolde for hjemmeholdet, men mod slutningen af halvlegen fik man lidt bedre styr på det og kunne bringe sig foran 37-38 lige inden pausen.

Fra starten af anden halvleg var det Stevnsgade, der scorede først ved et layup fra Cecilie Tang Homann, men herefter tog Hørsholm igen teten. 37-30 blev lynhurtigt til 45-31 efter scoringer fra Joy Burke og Ivana Jovanovic – og efter at forsvaret så rigtigt solidt ud.

Hver gang forsvaret ikke var perfekt reagerede Hørsholms træner, Roberto Velosa, med enten en timeout eller en udskiftning. I midten af tredje periode tog det da også kun to lette scoringer fra Stevnsgade før Velosa reagerede med en timeout, hvor han talte med store ord om forsvaret. Han fik umiddelbar respons, da Stevnsgade kun scorede på to straffekast i de næste fem angreb, og Hørsholm bragte sig dermed foran 57-39.

Modtrækket fra Stevnsgadetræner Igor Gavrilovic var at sætte sit hold til at dække forsvar på fuld bane, og det træk gik godt for gæsterne. Det blev til seks point i træk, ved Jordan Sullivan og Cecilie Tang Homann, men Hørsholm stoppede den gode periode ved at smide to bolde væk, hvilket gav to Hørsholm-layups som afsluttede perioden.

Foran 61-44 inden de sidste ti minutter så det komfortabelt ud for værterne, og de slap da heller ikke speederen. Fire af de første fem scoringer i perioden stod der Hørsholm på, med to layups fra Frederikke Mollerup som højdepunkterne. Hørsholm var nu foran 69-48 med fem minutter igen i kampen, som reelt var afgjort.

De sidste fem minutter blev en formsag, hvor Hørsholms forsvar stadig var solidt imens begge trænere lod nogle af reserverne få nogle minutter. Kampen endte med en solid 76-50 sejr til Hørsholm.

Sejren passede Hørsholms amerikanske stjerne Joy Burke rigtigt godt:

-Vi har fået banket rusten af fra den lange julepause og spillet fungerer i begge ender igen. Vi tvinger Stevnsgade til mange mistede bolde, så det var en rigtigt god start på slutspillet. Nu er udfordringen selvfølgelig at kunne gøre det resten af vejen.

Der er ingen kampe i weekenden på grund af Dameligaens All Star kamp, så næste gang Hørsholm er i aktion er 14. februar på Amager og næste hjemmekamp er 21. februar kl. 15, også mod BK Amager. Stevnsgades næste kamp er 14. februar på hjemmebane mod Lemvig Basket.

Aftenens topscorere var Joy Burke med 16 og Frederikke Mollerup med 15 for Hørsholm mens Joy Sullivan og Ida Preetzmann havde 15 hver for Stevnsgade.

Ny 3-points rekord i DL

03.02.2015

I søndagens kamp i Kildeskovshallen mellem SISU og Aabyhøj IF sætte gæsternes amerikanske spiller, Nicole Ballestero ny scoringsrekord for flest 3-point scoringer i samme kamp.

Hele 9 gange på 14 forsøg sænkede Nicole bolden i kurven og derved var den nye rekord en realitet.

Den tidligere rekord på 8 3-point scoringer i samme kamp deltes af 3 spillere, Emilie Keller (BK Amager), Hannah Sheikh (Stevnsgade Basket) og Joanna Miller (Lemvig Basket).  

Aabyhøj tog endnu en skalp fra SISU

02.02.2015

Aabyhøj har sluttet godt af i dameligaens grundspil. To sejre over henholdsvis Lemvig og SISU blev resultatet af Aabyhøjs sidste 2 kampe. Godt klaret af 12 grønklædte damespillere, der alle kom på banen i begge kampe.

SISU kom først i gang i kampen, men Aabyhøj var lige efter og bragte sig foran 12–7 på to 3’ere af henholdsvis Sofie Tryggedsson og Nicole Ballestero.

Det skulle vise sig at blive symptomatisk for kampen. SISU nåede aldrig at få styr på de to spilleres 3’ere, så de kunne ende med at skyde 4 for 5 (Sofie) og imponerende 9 for 14 (Nicole). SISU nåede heller aldrig selv i nærheden af de skudprocenter. Umiddelbart svarede SISU dog pænt tilbage i første periode med et 10–0 run, og fortsatte efter periodepausen til 24–17, men det blev mere end neutraliseret af Aabyhøjs svar. De satte fire 3’ere i træk og et enkelt straffe til et 13–0 run.

Og selv om SISU fik sat et par 3’ere, og kom inden for et points afstand, så trak Aabyhøj bare to 3’ere mere op af hatten til pauseføring på 43–36. Kiki Lund sørgede for at holde SISU med i kampen i første halvleg med 14 point.

Nicole Ballestero fik i tredje periode lov at fortsætte i skydeteltet, så Aabyhøj på et tidspunkt var oppe på en 10-pointsføring. Kiki svarede dog godt igen med to 3’ere i slutningen af perioden, så SISU kun var bagud med 55–57 ved periodepausen. Og da Julie Kongeskov scorede til 57–57 i starten af fjerde periode, vejrede publikum morgenluft – en kort stund. Igen lagde et par grønne 3’ere fra Nicole afstand til SISU, som aldrig kom tættere på end tre point. Ærgerlige boldtab og manglende succes på skuddene gjorde, at Aabyhøj stod med et flot slutresultat på 80–72.

For gæsterne scorede Sofie Tryggedsson 24 point (mere end 1 point pr minut), men Nicole Ballestero blev topscorer med 27 point (9 3’ere og 5 steals).

For SISU havde Kiki Lund 25 point og 6 assists, mens Camilla Blands havde 16 point, 10 rebounds, 7 assists og 6 steals.

Kampen afgjorde 5. pladsen, og Aabyhøj har fået 2 kamppoint med til mellemspillet, SISU 1 og Falcon BMS 0. Mellemspillet i gruppen begynder den 14. Februar når Falcon BMS gæster SISU.

Pokalmestrene fra Nørrebro taber til Danmarksmestrene fra Gentofte

29.01.2015

Tirsdag aften var Nørrebrohallen rammen om de nykårede pokalmestre fra Stevnsgades sidste kamp i grundspillet mod grundspillets overraskende bundprop SISU.

Gæsterne har været ramt af skader til de to nøglespillere Camilla Blands og Tea Jørgensen gennem flere måneder, hvilket har betydet, at det har været utroligt svært for resten af holdet at skrabe point sammen.

Men nu er Camilla tilbage og man har været på indkøb i USA, så man nu her i slutspurten i grundspillet og til mellem og slutspillet har forstærket holdet med Kelly Keil.

Stevnsgade pigerne var noget slidte inden kampen efter et meget hårdt program. Stevnsgade har også fra sæsonstart været slemt ramt af skader. Fire af pigerne har stort set slet ikke kunnet spille en eneste kamp i hele sæsonen og er stadigt ikke klar, så Stevnsgade har gennemført alle kampe med kun 8 spilleklare piger til hver eneste kamp - og det slider. Begyndende sygdom op til kampen hos flere toneangivende spillere var heller ikke befordrende for indsatsen.

Første periode starter meget pointfattigt med mange brændte skud i begge ender, således at der efter 8:30 kun er scoret 16 point i kampen. Efter 8.32 hvor Stevnsgade bringer balance i tingene til 9-9 vågner kampen lidt i intensitet. Første periode ender 14-13.

I anden periode følges holdene ad til 17-17 hvorefter Stevnsgade slår et lille hul til 22-17 efter 5:33, men SISU kommer tilbage og resten af perioden er igen helt lige, så pausestillingen er 29-30.

Efter de første tre minutter af tredje - og skulle det vise sig afgørende – periode er det helt lige 34-35. Derefter bringer SISU sig foran med 8 point i løbet af de næste 4 minutter indtil Jordan Sullivan med en tre´er efter 7:19 igen bringer lidt mere balance tilbage til 41-45. Det var imidlertid de sidste point som Stevnsgade scorer i perioden, hvilket betyder at SISU går ind til sidste periode pause med en 41-53 føring. Perioden vindes af SISU med 12-23 og kampen synes afgjort.

Stevnsgade pigerne er trætte og har ikke i dag, det der skal til for at vende kampen. Fjerde periode ender 14-27 og dermed med en fortjent SISU sejr på 55-70. Første gang i sæsonen, at værterne har scoret så lidt i en kamp.

SISU har endnu en kamp i grundspillet, mens Stevnsgade skal hvile ud inden mellemspillet. Resultatet betyder, at Stevnsgade ender på en 3. plads med samme pointtal som Hørsholm, som i de indbyrdes opgør har vundet med et point mere over Stevnsgade end Stevnsgade vandt over Hørsholm.

For SISU scorede Kiki Lund 19, Kelly Keil 13, Camilla Blands 13, Katrine Dyszkant 13, Mathilde Colding-Poulsen 8, Julie Kongeskov 2 og Kailey Colonna 2.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 18, Jordan Sullivan 11 (16 rebounds), Etta Andersen 10, Alberte Alsø Dokkedal 7, Hanna Sheikh 6, Cecielie Homann 2 og Simone Ceccardi 1. 

Sådan spilles mellemspillet

28.01.2015

Med 1 kamp tilbage i grundspillet er de 7 DL-hold ved at være klar til mellemspillet hvor de holdene deles i 2 puljer, mellemspil A og mellemspil B.

I pulje A kommer de fire hold, der sluttede i toppen af grundspillet. Det er allerede sikkert at det bliver Lemvig Basket, Hørsholm 79ers, Stevnsgade Superwomen og BK Amager, som slutter grundserien i samme rækkefølge.

I pulje B kommer SISU, Aabyhøj IF og Falcon BMS.

Nogle af holdene får points med fra grundspillet.

I Mellemspil A får Lemvig der vandt grundspillet får to points med over i mellemspillet, mens 79ers fpr 1 point og Stevnsgade og BKA starter med 0 point.

I pulje B er skellettet det samme. Før den sidste kamp på søndag mellem SISU og Aabyhøj IF er det sikkert at Falcon BMS starter med 0 point, mens vinderen af søndagens opgør i Kildeskovhallen starter med 2 point og taberen med 1 point.
Generelt har denne sæsons grundspil været meget langt mindre forudsigeligt og dermed også mere spændende at være tilskuer til.

De senere år har det været et spørgsmål om der var nogle hold der kunne slå SISU af pinden.

I år har holdene slået hinanden på kryds og tværs og det er nu ret åbent, hvem der får hvilke placeringer til slutspillet og i sidste ende hvem der bliver Danmarksmester 2014/15.

Lemvig har overrasket mange og mon Lemvig selv havde forventet at vinde grundspillet?! Lemvig  har kun tabt  til Åbyhøj hjemme, Hørsholm på hjemmebane og Stevnsgade på udebane.

Hørsholm, BK Amager og Stevnsgade har slået hinanden på kryds og tværs og der har været mange spændende Københavner-opgør.

Længere nede i tabellen har der også været spænding, men hold som Åbyhøj og Falcon BMS har ikke været helt så  stabile i forhold til de fire øverste.

Danmarksmestrene fra SISU har haft et mareridtsgrundspil med skader hos nøglespillere og en masse andre problemer. Det bliver interessant om niveauet stiger i mellemspillet, der er i hvert fald ret langt op til at genvinde mesterskabet.

Når holdene har spillet mellemspil fortsætter de fire fra mellemspil A og de to bedst placerede fra Mellemspil B. Det hold der ender sidst i Mellemspil B er færdig for i år.

Slutspillet har kun to kvartfinaler idet Mellemspillets bedst placerede hold går direkte videre i semifinalerne.

Du kan se hele turneringsplanen for Mellemspillet ved at klikke her.

Husk at midt i mellemspillet sætter holdene spændingen på stand by og Dameligaen mødes til All Star kamp den 7. februar kl. 16:00 i Nørrebrohallen.

Her møder et hold sammensat af Dameligaens udenlandske spillere det dansk damelandshold i en opvisningskamp.

Pokalmestrene slår 79ers

25.01.2015

Lørdagens Dameligakamp mellem Hørsholm 79ers og Stevnsgade i den bedste basketballrække var en direkte duel om andenpladsen i grundspillet, som giver et point med videre i mellemspillet mellem ligaens fire bedste hold. Det var en duel som Stevnsgade trak sig ud af som vindere med scoren 75-80.

Lemvig havde allerede sikret førstepladsen, der giver to point med videre, så kampen om andenpladsen stod mellem ligaens nummer to og tre. Med en sejr kunne Stevnsgade bringe sig á point med Hørsholm, med en kamp mod Bundproppen SISU i baghånden, som så vil give dem andenpladsen.

Hørsholm var i store perioder af kampen i førersædet og foran 70-60 med lige under otte minutter igen så andenpladsen sikker ud for Nordsjællænderne. Momentum skiftede imidlertid så fuldstændigt over til Stevnsgade og over de næste fem minutter scorede Hørsholm ikke og Stevnsgade kunne bringe sig foran 70-76 inden Iben Slotau med et straffekast og en tre’er stoppede blødningen.

Med et minut igen stod der således 74-78 og Hørsholm skulle afslutte godt for at nå andenpladsen. Stevnsgades Amalie Dokkedal missede tæt på kurven og Hørsholm sikrede sig rebounden, hvorefter Stevnsgade fejlede Emilie Schirmer, der satte et af to straffekast. Stevnsgade fik igen et skud afsted, der røg ved siden af, men selv om Hørsholm sikrede sig rebounden, endte det alligevel med at være Stevnsgade bold, da en hårdt presset Frederikke Mollerup mistede bolden ud over sidelinjen.

Med 27 sekunder igen og foran 75-78 havde Stevnsgade således alle chancer for at erobre den vigtige andenplads, men i stedet begik Ida Preetzman angrebsfejl med 19 sekunder igen, så Hørsholm fik bolden. Heller ikke Hørsholm kunne dog holde fat i bolden og med 8,5 sekunder igen fik Stevnsgade bolden og da Mie Kristine Ceccardi sikkert satte to straffekast kunne Nørrebroklubben sikre sig andenpladsen med en 75-80 sejr. 

Topscorer for 79ers blev Ivana Jovanovic med 16 point. For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 17 point. 

SISU fik revanche mod Falcon BMS

25.01.2015

Sidst de to hold mødtes vandt Falcon BMS med et enkelt points og gav SISU deres første nederlag i Kildeskovshallen i hele 4 ½ år.

Siden den gangt er der dog sket meget i forhold til SISU’s spillertrup, flere af de etablerede danske spillere er kommet tilbage fra deres skader og samtidigt har man hentet to amerikanske spillere i bestræbelserne på at forsvare DM-titlen.

Falcon BMS kommer ”flyvende” fra start og med godt samspil i angrebet bringer de sig i løbet af kampens første minutter foran med 10-2. Efter en timeout kommer SISU bedre i gang, men efter 1. periode er hjemmeholdet fortsat foran med 14-12. Indtil midten af 2. periode bliver holdene ved med at følges ad, men fra stillingen 20-20 stikker SISU af til en pauseføring på 8 points, 24-32.

Falcon BMS får i de første minutter af 3. periode reduceret SISU’s forspring til 3-4 points, men de når aldrig at få lukket hullet helt. I stedet trækker SISU i slutminutterne fra og får igen skabt sig et forspring på 8 points, 38-46. I 4. Periode spiller de to hold igen lige op med hinanden - uden af hjemmeholdet på noget tidspunkt har mulighed for, for alvor at gøre noget ved SISU’s forspring. Kampen ender derfor med en SISU sejr på 11 points, 51-62.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Sarah Sofie Mortensen (16 points og 5 rebounds), Elisabeth Brynaa Hansen (14 points og 7 rebounds) og Tone Ravn Heiberg (11 points). Hos SISU var det især amerikanske Kelly Kiel (16 points og 9 rebounds), Camilla Blands (14 points og 7 assists) og Mathilde Colding-Poulsen (14 points) som gjorde sig bemærket.

Ugens preview

22.01.2015

Thomas Ginnerup, headcoach for SISU har kigget dybt i krystlakuglen og kommer her med sit bud på weekendens kampe.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK lørdag kl. 15:00

Slutspurten om topplaceringerne i grundspillet er gået ind, og denne kamp mellem Hørsholm og Stevnsgade bliver afgørende for, hvem som får point med over i mellemspillet. Amager ender på 4. pladsen, og Lemvig har sikret sig 1. pladsen, men 2. pladsen er stadig i spil.

Stevnsgade vandt pokalen på en flot 2. halvleg. Tirsdag hev de en ny sejr hjem over undertegnede, og selvom kampen var tæt med et par minutter igen, så er Stevnsgade kommet godt fra start i det nye år, og holdet har vist, at de har tænkt sig at være med hele vejen.

Hørsholm kom lidt tungt fra start efter jul og måtte strække våben mod pokalfinalisterne fra BK Amager, som til gengæld viste god moral og rejste sig efter det smertefulde nederlag i Horsens. Hørsholm har formentlig ligaens bredeste hold med en dyb bænk af unge og sultne spillere. Ikke mindst Frederikke Mollerup er trådt i karakter i årets liga, hvor hun qua sin power og evnen til at spille i begge ender af banen mange gange har været Hørsholms bedste. På de bedste dage er Hørsholm ligaens stærkeste hold, men unge hold er et tveægget sværd, som kan have tilsvarende dårlige dage.  

Netop udsving i kvalitet og fordelen ved en lang bænk af unge spillere var afgørende for udfaldet af det første opgør mellem Hørsholm og Stevnsgade.

Efter totalt at have domineret kampen i 1. halvleg gik Stevnsgade totalt i stå i 2. halvleg. Hørsholm spillede med en mindre line-up, skruede op for tempoet i angrebet, tog bolden til kurven og lagde et bedre defensivt tryk. Det lykkedes at lukke helt ned for Stevnsgade, hvorfor Hørsholm kunne vende 29-42 ved pausen til en sejr på 71-65.

Nøglen til kampen bliver, hvem som kommer til at styre tempoet, og hvordan Hørsholm har tænkt sig at dække forsvar. Hvis Hørsholm kan holde tempoet oppe og finde det forsvar frem, som gjorde forskellen i kamp 1, vil Stevnsgade få det svært. Hvis Stevnsgade derimod kan sætte Ida TP, Jordan Sullivan og Hanna Sheikh i scene igennem hele kampen, så vil den større rutine og styrke gøre forskellen.

Jeg gætter på en spændende kamp, hvor hjemmebanen i sidste ende gør forskellen. Hørsholm vinder med +5 efter overtid.

Falcon BMS vs SISU lørdag kl. 17:00

Det er næppe en overraskelse for nogen, at en 7. plads er et skuffende resultat for os. Årsagerne har været mange, men heldigvis begynder de enkelte spillere at komme tilbage fra skader, og licenserne begynder at komme i hus. Det er derfor ambitionen, at vi skal op i tabellen.

En overraskende Åby-sejr i Lemvig har gjort hurtige spring i tabellen lidt sværere, men første skridt bliver alligevel en sejr over Falcon - BMS på lørdag.

Den første kamp mod Falcon - BMS var skæbnesvanger for os, da vi mistede en fremragende Tea Jørgensen efter blot 1½ minut. Alligevel lykkedes det at holde kampen helt spændende til det sidste, hvor millimeter var forskellen på sejr og nederlag, da bolden dansede på ringen. Falcon - BMS endte med at vinde kampen 57-56, men det er andet SISU-hold, som går på banen på lørdag. Tilbage er Camilla Blands, som sad ude hele efteråret med en knæskade. Kailey Colonna har fået licens, og med lidt held vil amerikanske Kelly Kiel også være spilleberettiget.

Falcon - BMS har et meget ungt hold i årets liga, men talentet er uomtvisteligt. Især Sarah Mortensen har taget ligaen med storm, og hun blev fortjent stemt ind på efterårets hold. Blandt de "rutinerede" kræfter finder man Elisabeth Brynaa, som år for år bare bliver bedre og bedre. Falcon - BMS er dog bedst, når de får produktion fra flere end de to. Ikke mindst Marie Gadeberg har været en vigtig spiller, og hendes bidrag kan meget vel være afgørende for lørdagens kamp.

I sidste ende har vi dog noget at revanchere, og efter nytår er vi blevet bedre og bedre kamp for kamp. Det er nu på tide med en sejr, og jeg regner med, at vi hiver en sejr hjem over et hårdt kæmpende Falcon - BMS mandskab.

Cifrene vil afhænge af dagsformen, men et forsigtigt gæt lyder på +10 i vores favør.