Nyheder

Så kører bussen

26.10.2014

Den Dansk-Norske Dameliga blev lørdag eftermiddag skudt i gang.

Lørdag aften spillede Norge Øst mod Stevnsgade. Det blev til en sejr til Dameligaens ubesejrede hold med cifrene 76-51. I Bülowsvejshallen spillede Falcon mod Norge Vest. Et skarpt Falconhold vandt sikkert 76-56 over det norske hold.

Søndag spiller Falcon igen, men denne gang imod Norge Øst. Kampen spilles kl 10.00 i Bülowsvejshallen.

SISU, der er Dameligaens andet ubesejrede hold, spiller mod Norge Vest kl 15.00 i Kildeskovshallen.

Dansk-Norsk Dameliga starter i weekenden

23.10.2014

Så er det tid til første weekend af fire, hvor danske Damelighold får besøg i Dansk-Norsk Dameliga.

Til turneringen er det norske landshold er delt op i to hold.

De to hold kommet til Danmark fire weekender fordelt over denne sæson.

Se hvordan det går de danske hold, når Norge drager til Københavnsområdet på lørdag og søndag.

Kampene er:

Lørdag
Kl 13:30 i Bülowsvejshallen spiller mod Norge Vest

Kl 19:00 i Nørrebrohallen spiller Stevnsgade mod Norge Øst (en del af Stevnsgades dobbeltarrangement).

Søndag
Kl 10.00 i Bülowsvejshallen spiller Falcon mod Norge Øst

Kl 15.00 i Kildeskov spiller SISU mod Norge Vest

BK Amager vinder stort over Falcon BMS

21.10.2014

BK Amager fik deres 1. sejr i sæsonen, da de tirsdag aften vandt med hele 40 points over Falcon BMS.

I 1. periode har hjemmeholdet mere end svært ved at få bolden I kurven, men alligevel formår Falcon BMS at hænge på og selvom BK Amagers Rikke Meisner Andersen slutter perioden med en scoring i sidste sekund, så er stillingen blot 12-17 efter de første 10 minutter.

I starten af 2. periode får Falcon BMS bedre fat og i løbet af de første par minutter får de hentet BK Amagers forspring og når også at bringe sig foran 22-20, inden BK Amager spillerne igen tager fat og specielt i de sidste 3 minutter trækker fra til en pauseføring på 30-43. Emilie Fogelstrøm scorer hele 15 points i løbet af 2. periode, blandt andet med 3 ud af 3 fra tre-pointslinjen.

Falcon BMS forsøger at hænge på i starten af 3. periode og efter cirka 5 minutters spil er stillingen 40-50, derfra begynder BK Amager til gengæld for alvor at trække fra og de vinder resten af perioden med 14 points, 48-72.

BK Amager fortsætter med at ”tromle” derudaf i 4. periode, som de indleder med et run på 10-0, inden Falcon BMS midtvejs i perioden får scoret én 3’er. Hjemmeholdets kræfter er dog for alvor ved at slippe op og BK Amager slutter kampen med alt for mange nemmere scoringer. Slutresultat: 60 - 100.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Elisabeth Brynaa Hansen (18 points) og Sarah Sofie Mortensen (13 points og 9 rebounds). Alt i mens der hos BK Amager var hele fem spillere som scorede i “dobbelt-digits”:  Lauren Lea Gregory (23 points og 9 rebounds), Emilie Fogelstrøm (18 points), Catharina Palm Jensen (18 points), Lotte Samsoe Tobiasen (15 points) og Ida Klussmann (11 points).

Sikker sejr til Lemvig Baskets i første hjemmekamp

19.10.2014

Lørdag tog Lemvig Basket i mod Falcon BMS i årets første hjemmekamp i Vestjysk Bank Arena.

Hjemmeholdet var igen uden Ivana Udovalieva, der stadig ikke var helt klar efter den flænge i hovedbunden hun pådrog sig i kampen mod Stevnsgade. Hjemmepublikummet var spændte på at se de spillere på holdet og de blev ikke skuffet.

Begge hold kom lige fra sejre mod Aabyhøj og gik derved indtil kampen med en sejr og et nederlag hver.

Første quarter startede med to point fra Falcon BMS’ Sarah Mortensen, hvilket var den eneste gang udeholdet var foran i kampen. Lemvig svarede hurtigt igen med en 3’er fra Helle Kristiansen hvorefter vestjyderne stille og roligt udbyggede en føring som efter de første ti minutter lød 22-10.

Anden quarter startede som første sluttede med Lemvig hold, som ved at presse bolden hurtigt fremad øgede afstanden til Falcon BMS. Efter de første 20 spilleminutter havde alle spillerne i protokollen fået spilletid og tavlen vidste 46-28. Topscorerne ved pausen var for Lemvig Joanna Miller med 12 point og for gæsterne var det Sarah Mortensen med 16 point.

I anden halvleg kom gæsterne lidt bedre med men de formåede dog ikke at gøre Lemvigs føring mindre. Lemvig vandt tredje quarter 23-18 til stillingen 69-46.

Fjerde quarter gav mere spilletid til de spillere på begge hold som ikke havde set mange minutter hidtil i kampen.  Lemvig vandt også kampens quarter med cifrene 15-11 og slutresultatet lyder 84-57.

De næste opgaver for Lemvig er pokalkampen torsdag aften kl. 18.30 i Virum Hallen mod Virums 1. divisionshold og derefter to udekamp. Den 28. oktober på Amager og den 1. november går turen til Nordsjælland hvor holdet gæster Hørsholm 79ers.

Topscorer for Lemvig Basket: Natalie Day 23 point (18 reb.), Joanna Miller 19 point og Helle Kristiansen 16 point.

Topscorer for Falcon BMS: Sarah Mortensen 26 point og Elisabeth Hansen 23 point.

Hørsholm 79ers slår Aabyhøj IF på en enkelt god halvleg

18.10.2014

På trods af at Hørsholm 79ers’ hold i Dameligaen i basketball lørdag besejrede Aabyhøj IF fra Aarhus med hele 95-66, var det ikke en overbevisende forestilling hele vejen igennem, selv om 193 tilskuere fik masser af underholdning.

Det var først i tredje periode, at hjemmefavoritterne kom op i omdrejninger og coach Velosa var især utilfreds med forsvaret:

- Defensivt gik vi ned og lod Aabyhøj komme ind i kampen, men efter en god halvlegssnak kom vores forsvar il at fungere og vi fik straks rigtigt meget ud af vores defensiv. Det gjorde, at vi fik en masse seals og lange rebounds hvilket gav mange fastbreakpoint. Det var en hel anden halvleg end første halvleg.

Det var da også tydeligt på scoretavlen. Efter at hjemmeholdet havde opbygget en 26-16 føring tidligt i anden periode, gik Nordsjællænderne helt i stå og overlod alt initiativ til de unge Åby-piger. Det var især Sofie Tryggedeson, der fik lov til mere i denne periode, og hun kvitterede med ni point på fem minutter og Aabyhøj kunne overraskende gå til pausen foran med fem, 45-35.

Fra starten af anden halvleg, var det tydeligt, at Hørsholm 79ers kom ud med en anden energi. Stemningen i hallen røg i vejret, da først Amalie Bonde og så Maja Gerlyng ramte tre-points scoringer, som gjorde det til 47-46. Fra det tidspunkt stod der Hørsholm på det meste. Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic stod for de næste 15 Hørsholm-point – som Aabyhøj kun svarede med fire i den anden ende. De sidste seks minutter af perioden holdt Hørsholm Aaby til kun syv point og med scoren 71-53 var kampen reelt afgjort i tredje periode.

Hørsholm tog dog på ingen måde foden af pedalen i fjerde periode, idet man, efter et enkelt straffekast til udeholdet, scorede 16 point i streg i periodens første fem minutter. En detalje, der fik publikun op at stå, var da195 cm store Joy Burke blokerede Kia Fiskers skud ud f banen.

Resten af kampen foregik i et mere adstadigt tempo og sidst i kampen kunne Hørsholmcoach Roberto Velosa give debut til Emilie Bornemann og Josephine Tullin, fra Hørsholms U19-hold, der begge fik et stort bifald i kampens afslutning.

Resultatet blev 95-66 og topscorerne blev for Hørsholm Maja Gerlyng med 20 og Ivana jovanovic me 19, mens det for Aabyhøj blev Sofie Tryggedeson og Caroline Wich med hver 12. 

Ugens preview

15.10.2014

Denne rundes kampe i DL er en menu sammensat af 3 forskellige retter.

Thomas Johansen, head coach for de grønne fra Aabyhøj IF kommer her med sit bud på hvordan de 3 kampe ender.

Lemvig Basket - Falcon BMS lørdag kl. 13:30

Jeg tør godt sige allerede nu. Nathalie Day bliver årets spiller i dameligaen.

Lemvig har igen formået at hente en klassespiller til holdet som kan lidt mere end de fleste. I det hele taget er det et anderledes Lemvig hold i år end vi har set de sidste sæsoner. Et mere hurtigt og atletisk hold.

Lemvig har i flere år været præget af ikke at have andet alternativ på PG positionen end Ivana, men i år har Joanna Miller allerede vist sig at være en der nemt går ind og aflaster på den position, ligesom unge Okako Adika er vokset med opgaven og kan bidrage. Lemvig er stadig et hold med en smal bænk, men samtidig fyldt med spillere som efterhånden har været med i nogle år.

I Falcon BMS har man et meget ungt hold med 1 tydelig profil. Elisabeth Hansen kan det hele og er svær at stoppe.

Unge Sarah Mortensen viste hendes kæmpe potentiale imod Åbyhøj og det bliver spændende at se om hun kan få et stabilt højt niveau. Den tredje spiller som jeg mener, kan noget særligt er Marie Gadeberg. Her ser jeg også en spiller som har mulighed for at gøre en forskel, med hendes hurtighed og højde er hun en svær matchup. Falcon BMS er et hold hvor vi vil se flere unge spillere bryde igennem og jeg glæder mig til at følge holdet.

Kampen skal spilles i Lemvig og de er favoritter i denne kamp. Falcon BMS har ingen der kan matche Nathalie Day og derfor vinder Lemvig Basket med +15.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF lørdag kl. 15:00

Hørsholm 79ers har oprustet kraftigt til denne sæson, både på træner og spillersiden.

Hørsholm har i år en stor inside spiller i Joy Burke på 195 cm, som giver dem en fordel mod de fleste hold. Hørsholm har efterhånden et rigtig mix af ældre spillere og unge spillere og Roberto skal nok få noget fornuftigt ud af holdet. Hørsholm kommer til at presse højt på banen og i angrebet vil vi nok skulle holde øje med Iben Soltau som er en ren angrebsspiller og virkelig formår at ligge bolden i kurven.

Åbyhøj IF har haft en svær start på sæsonen og især sidste kamp mod Lemvig Basket var noget af en afklapsning. Holdet er stadig meget ungt og bærer tydeligt præg af at vi har mistet en del profiler fra sidste år. For Åbyhøj handler det om at se lidt længere ud i horisonten og finde ud af hvordan vi bedst arbejder med at sikre et højt bundniveau, og ikke mindst hvordan vi sikrer os at vi kan leverer på et mere jævnt niveau.

Kampen spilles i Hørsholm og Åbyhøj IF tager derfra med en 2 pointsejr efter overtid.

Falcon BMS – BK Amager tirsdag kl. 18:30

Falcon BMS skal i denne kamp blive ved med at udfordre Amager i 1-1 situationer. Det er helt klart her de er bedst. Elisabeth skal dominerer hvis de skal have en chance mod BK Amager, ligesom Marie Gadeberg og Sarah Mortensen skal spille op til deres bedste. Holdet kommer til at få det svært i rebound spillet, især efter at Lotte Tobiasen er vendt tilbage på Amager holdet.

BK Amager tabte overraskende stort til Stevnsgade Basketball i sidste runde. Amager spillede dog uden deres bedste spiller Catharina Palm. Når hun er med, er det et andet Amager hold. Foruden Catharina er det Maria Dinesen som PG der skal sørge for at få bolden i de rigtige hænder. Maria havde en fantastisk sæson sidste år, og hvis hun kan bygge videre på det, bliver hun en af ligaens bedste point guards.

Derudover skal Emilie Fogelstrøm blive ved med at hamre 3’rer i kurven for at sprede gulvet. Lotte Tobiasen er tilbage på Amager holdet efter en længere skade. Det er glædeligt for dansk basket og jeg glæder mig til at se hvordan Lotte klarer sig i år. Hun er klart en forstærkning for holdet.

Falcon BMS er hjemmehold, men jeg tror at Amager er sultne efter at bevise de kan mere end i sidste runde. Amager vinder med +10.

 

79ers tager imod de grønne fra Aabyhøj IF

14.10.2014

Lørdag 18. oktober kl. 15 tager Hørsholm 79ers imod Åbyhøj i Dameligaen i basketball.

Det er en kamp mellem to hold, der havde håbet på mere i sæsonens første kampe.

Hjemmeholdet fra Hørsholm har oprustet til sæsonen, og vandt da også årets første kamp mod Falcon-BMS i fin stil, men så snublede man mod de forsvarende mestre fra SISU. Det er derfor et sultent Hørsholmhold, der tager imod jyderne fra Åbyhøj.

Hørsholm har været anført at trioen Iben Soltau, Joy Burke og Ivana Jovanovic. De tre spillere scorer henholdsvis 22, 16 og 17 point pr. kamp, men kollektivet er vigtigt for holdet, der spiller hurtigt og med meget aggressivt forsvar. Der har derfor også været minutter til mange spillere og hele ni spillere er på banen mere end 10 minutter pr. kamp.

For Åbyhøj er billedet lidt det samme. Åby er et meget ungt hold, som har amerikanske Nicole Ballestero som mest scorende spiller, med 17 point pr. kamp. Det dækker dog over nogle kæmpestore udsving, med 7 point mod Stevnsgade i årets første kamp som lavpunktet og imponerende 31 mod Falcon-BMs i den anden ende af skalaen.

Ballestero får hjælp til at lægge bolden i kurven fra 17-årige Caroline Wich 19-årige Kia Fisker, der hver scorer omkring 10 point pr. kamp.

For Hørsholms coach, Roberto Velosa, handler det om at stresse de unge jyder:

- Det bliver en forsvarskamp fra vores side. Fokus er på at dække deres guards og forwards på hele banen og få dem til at spille i pressede situationer i 40 minutter.

Fotos fra BK Amager - Stevnsgade Basketball

13.10.2014

I lørdags blev det købehavnske opgør mellem BK Amager og Stevnsgade Basketball afviklet i Amagerhallen. 

Gæsterne fra Nørrebro løb med sejren på 80-59 og blandt tilskuere fra Robert Dines Raasch som fangede disse pletskud med sit kamera.

Forretningsføreren har ordet

13.10.2014

Dameligaens sæson 2014/15 er nu godt i gang og man må sige at de første kampe lover godt for en spændende og intens sæson.

Der sker en masse nye tiltag på damebasketballfronten i Danmark. En rigtig god nyhed er at der er kommet et seniordamelandshold som under Hrannar Holms ledelse har spillet en række kampe. Dels har holdet spillet kampe mod Østrig og Island. Holdet har også været på rundrejse i Kina og spillet mod nogle rigtig stærke hold.

I ligaen er der også sket en del. Dameligaen, DBBF og det Norske Basketballforbund har lavet et samarbejde, der kører i denne sæson. Det norske forbund har udtaget to hold og de hold spiller kampe mod de syv danske Dameligahold. Det bliver en separat turnering, så det er ikke sådan at der kommer norske hold i Dameligaen. Alle kampe afvikles over fire weekender i Danmark.

Dameligaen har valgt at damerne selvfølgelig skal følge med udviklingen af basketball og bruge tre dommere til alle kampe i denne sæson. Alle har store forventninger til at denne ændring vil gøre det sjovere at se basketballkampe.

Ser man på holdene i ligaen, er der flere hold, der kunne bejle til at vinde guldet.

SISU har efter de sidste års dominans formået at fastholde de spillere der har været kernen de senere sæsoner. Så mon ikke klubben går efter femte danmarksmesterskab i træk.

Men nogle af de andre hold ser stærkere ud i år, så det bliver spændende om, der er nogle af dem, der kan vippe SISU af pinden.

De syv klubber i Dameligaen har lovet hinanden, at i denne sæson skal alle klubber knokle med at det bliver en endnu mere spændende og sjov oplevelse at se Dameligakampe.

Bolden er nu givet op for en spændende sæson forude med nogle gode kamparrangementer og masser af spændende kampe på banen.

Vi ses i hallerne - Jesper Johansen

All Star 2015

13.10.2014

Sæsonen 2014/2015 er godt nok lige startet. Men allerede nu ligger det fast hvornår sæsonens All Star kamp spilles.

Sæt derfor allerede ny kryds i kalenderen lørdag den 7. februar 2015. Kampen spilles i Nørrebrohallen.

I år bliver kampen mellem de udenlandske profiler i ligaen og det danske landshold.

Dermed bliver der mulighed for at se det landshold, der i sommers spillede i Østrig, Island og Kina.