Nyheder

Lemvig Basket hentede smal sejr

08.11.2014

Som så mange gange før blev det en tæt affære, da Lemvig og BK Amager stødte sammen i Dameligaen.

Men det blev Lemvig, som til sidst hev sejren i hus med mindst mulig margin på 71-70 og dermed fortsatte rækken af tætte kampe mellem holdene i Dameligaen.

Eftersom Lemvig for blot kort tid siden hentede en sikker sejr på udebane mod BK Amager, var det ventet, at vestjyderne på hjemmebane kunne hente end to point il tabellen, men det blev vanskeligere, end mange havde ventet. Fra kampens start så forventningerne dog ud til at blive indfriet, da Lemvig kom foran 9-2, men herefter tog BK Amager initiativet resten af perioden og hentede værterne. Efter de første ti minutter kunne gæsterne glæde sig over en føring på 12-13.

I anden periode lykkedes det ikke nogen af holdene at få et overtag. Spillet er rodet, og holdene bytter i starten point. Midt i perioden lykkes det Lemvig at opbygge en føring igen og efter 8 minutter er afstanden 31-23. I løbet af de sidste to minutter svarer BK Amager effektivt igen, så holdene igen er helt lige, 31-31, ved halvleg.

Efter pausen sætter Lemvig sig på spillet, og det begynder for alvor at ligne den ventede hjemmesejr, Gæsterne mangler midler til at bremse Lemvig, og især Okako Adika, som scorer 8 point og henter flere rebounds i perioden. Mange byder ind hos Lemvig som vinder perioden hele 25-9.

Kampen ser dermed ud til at være afgjort, og i starten af sidste periode er der ikke noget, som tyder på, at den antagelse er forkert. Ganske vist er holdene spillemæssigt lige, men Lemvig holder føringen. Med tre minutter tilbage af kampen fører Lemvig 69-57, og alt virker stadig under kontrol for hjemmeholdet. Men så tager BK Amager fat igen, og med høj effektivitet lukker de hullet mere og mere. Gæsterne får for alvor vist, at de bestemt er i stand til at udfordre Lemvig, og havde kampen været få minutter længere, havde de måske haft held til at tage sejren. Men det lykkedes Lemvig at holde stand i en kamp, hvor spillet ikke helt ramte det niveau holdet har vist i de seneste kampe.

Lemvigs point: Joanna Miller 20p, Okako Adika 15p, Natalie Day 14p (13 reb), Ivana Udovalieva 13p, Helle Kristiansen 5p, Emily White 2p og Hafdis Ellersdottir 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrøm 21p, Lauren Gregory 15p, Catharina Palm Jensen 14p, Rikke Andersen 9p, Maria Dinesen 4p, Melanie Elmgren 3p, Ida Klussmann 2p, Lotte Tobiasen 2p

Ugens preview

04.11.2014

Spændingen er i den grad intakt i Dameligaen, men eftersom der er forskel på, hvor mange kampe holdene har spillet, så er en direkte sammenligning vanskelig. 

Men sidste weekends resultater med udesejre til Lemvig Basket og Falcon/BMS mod Hørsholm 79ers og SISU er et godt tegn på, at konkurrencen i ligaen er større end det er set i flere sæsoner. 

I den kommende weekend er der fuldt program, hvilket desværre blot vil sige tre kampe. Headcoach for Lemvig Basket har kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på de 3 kampe:

Lemvig Basket- BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Det er kun en god uge siden Lemvig og BK Amager sidst stod overfor hinanden. Dengang blev det en forholdsvis sikker sejr til Lemvig med en stærkt spillende Natalie Day i spidsen. 

Desværre for Lemvig er hun tvivlsom til kampen på grund af en skade, men holdet viste mod Hørsholm, at de også kan klare sig uden hende. BK Amager har siden kampen mod Lemvig hentet en sejr mod Åbyhøj, og derfor hentet ny selvtillid, og de vil formentlig meget gerne have revanche. Så Lemvig skal være klar til at tage imod et aggressivt og tændt BKA mandskab. Lemvig må alligevel påtage sig favoritrollen på hjemmebane – uanset om Natalie Day er med eller ej. Holdet virker til at blive bedre og bedre som kollektiv, og det bør give en sejr. 

Det kan måske blive en udfordring for Lemvig at holde fokus på kampen, da pokalkampen i den kommende uge mod Hørsholm kan overskygge lørdagens kamp. Så hvis BK Amager kan få et overtag, og samtidig ramme en dag, hvor Catharina Palm og Lauren Gregory får det maksimale ud af holdet, bliver det nemt en tæt kamp.

Resultat: Lemvig +10

Aabyhøj IF – SISU (lørdag kl. 14:00)

Lørdagens anden kamp spilles også i Jylland, hvor 
Aabyhøj IF tager i mod SISU. 

Begge hold tabte sidste uges kamp, men det er alligevel to hold med forskelligt udgangspunkt som mødes. Åbyhøj har stadig ikke vundet en kamp og derfor er fokus naturligt nok mere på spillet end resultatet. Holdet har potentialet til at spille op mod alle hold i ligaen, hvilket også er bevist i flere kampe. Nu skal stabiliteten og troen på sejr findes frem, så skal der nok komme point på kontoen. 

SISU er vant til at vinde, men holdet har ikke samme stabilitet som tidligere, og ikke samme bredde i truppen. Det betød at holdet i sidste uge lidt uventet tabte til Falcon/BMS. Spørgsmålet er hvordan holdet reagerer på det, men da ingen kan huske, hvornår SISU sidste tabte til kampe i træk, så er det svært at tro det sker nu. 

Derfor er SISU favorit, men det kræver at spillet forbedres i forhold til sidst, ellers kan Aabyhøj IF skabe en ny overraskelse.

Resultat: SISU+14

Stevnsgade Basket – Hørsholm 79ers (lørdag kl. 19:00)

Runden sluttes med et meget interessant opgør når Stevnsgade Basket og Hørsholm 79ers mødes. 

Stevnsgade er nu ligaens eneste ubesejrede hold, mens Hørsholm har tabt et par afgørende skridt i forhold til toppen. Derfor er kampen af stor betydning for begge hold. Stevnsgade kan styrke deres position i toppen og samtidig smide en rival yderlig væk fra toppen. 

Hørsholm kan med en sejr hente lidt af det tabte og holde samling på holdene i ligaens bredde top. Det er to hold som kan give hinanden kamp til stregen. Begge mandskaber har mange strenge at spille på og dygtige profiler, som kan skabe muligheder på egen hånd. 

Selvom Stevnsgade er ubesejret, så har de ikke i væsentlig grad været stærkere end deres modstandere. To kampe er endt med sejre på 2 point, begge gange afgjort af Ida TP – og hun vil ugen tvivl igen blive en afgørende faktor for hjemmeholdet. 

Der er et enormt potentiale i Hørsholm, og de må snart begynde at vise mere stabilitet. En sejr mod Stevnsgade vil gøre en stor forskel for holdet, så de bør være opsatte på at vise, de skal tælles med som et tophold. Kampen har ikke nogen klar favorit, men Stevnsgade tippes alligevel til endnu en smal sejr.

Resultat: Stevnsgade +2

Falcon BMS vinder over SISU, 57–56

03.11.2014

Så tabte SISUs kvindehold til et dansk hold for første gang i over 4,5 år i Kildeskovshallen.

Et skadesplaget SISU blev yderligere hårdt ramt ved den knæskade, som Tea Jørgensen kom ud for i starten af kampen. SISU er p.t. ikke ved fuld styrke, og det udnyttede Falcon BMS ved hård fight til at vinde en smal 1-points sejr, 57–56.

Falcon BMS kom bedst fra start og førte 19–13 efter første periode. Stemningen hos SISU var tydeligvis præget af den skade, som Tea havde pådraget sig. Ved slutningen af perioden satte Kiki den første af de fire 3’ere, som hun scorede i første halvleg. De skud var stærkt medvirkende til at SISU hang på ved halvleg, kun 6 point bagud, 26–32.

Den lavtscorende tendens fortsatte i tredje periode, der endte 14–12 til Falcon BMS. Bagud med 8 point forsøgte SISU at forcere og sætte pres på. Det startede okay, men SISU var hele tiden lige et par point bagefter. Spændingen var dog helt i top det sidste minut, hvor boldbesiddelsen skiftede flere gange uden at der nødvendigvis kom point ud af det. Fra 51–57 satte SISU en 3’er og en 2’er men kom ikke tættere og var aldrig foran i kampen. SISU havde dog det sidste skud, som fandt ringen, men desværre ikke faldt ned på den rigtige side af ringen – set med SISUs øjne.

Falcon BMS spillede med stor energi hele kampen igennem, anført af Sarah Mortensen, der sluttede med 15 rebound, 19 point og en effektivitet på 28! Elisabeth Brynaa scorede ligeledes 19 point. For SISU blev Kiki Lund topscorer med 18 point, mens Mathilde Colding-Poulsen scorede 14 og Katrine Dyszkant havde 13 rebound og 11 point.

SISU rejser til Aabyhøj IF på lørdag og Falcon BMS spiller pokalkvartfinale mod Brønshøj Basket den 6. november på udebane.

Aabyhøj IF løb tør for kræfter i Amagerhallen

02.11.2014

BK Amager afgjorde lørdag eftermiddag kampen i Amagerhallen mod Aabyhøj IF i den sidste periode efter en ellers helt lige kamp.

Amager vandt sidste periode med 21-8 og dermed kampen med 91-79 (23-23, 23-19, 24-29, 21-8).

Begge hold viser fint angrebsspil i kampens indledning, mens det kniber mere med det forsvarsmæssige i begge ender af banen. Holdene følges ad gennem hele perioden. Efter 5 minutter er stillingen 11-10 og da perioden ender er stillingen 23-23.

Amager har en god periode i starten af 2. periode, og holdet fører midtvejs i perioden med 37-27, men Aabyhøj kommer tilbage og med godt et minut tilbage af perioden er stillingen igen helt lige 42-42. Amager slutter perioden med 2 scoringer af Lauren Gregory og fører således 46-42 ved halvleg. Amager vinder perioden 23-19.

Aabyhøj’s Sofie Preetzman sætter sig igennem i 3. periode. Med tre 3’ere indenfor de første 5 minutter og 14 point i perioden er Sofie stærkt medvirkende til at Aabyhøj vinder perioden med 24-29. Aabyhøj fører således 70-71 inden sidste og afgørende periode.

Amager starter perioden bedst og får bragt sig foran 77-71 inden Aabyhøj igen kommer på tavlen, da Caroline Wich sætter det ene af sine 2 straffekast. Aabyhøj har i det hele taget svært ved at få scoret i perioden – det bliver kun til 6 for 10 fra straffelinjen og en enkelt 2’er – og Amager afgør, godt anført af Lauren Gregory med 12 point i perioden, kampen til egen fordel. Amager vinder sidste periode med 21-8 og dermed kampen 91-79.

Hos BK Amager var det igen Lauren Gregory og Catharina Palm der var de mest scorende på en eftermiddag, hvor alle 10 spillere kom på scoringstavlen. Aabyhøj IF leverede en god kollektiv indsats med Sofie Preetzman og Nicole Ballestero som de mest iøjnefaldende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Lauren Gregory 28, Catharina Palm 18, Melanie Elmgreen 10 point

Aabyhøj IF: Sofie Preetzman 24, Nicole Ballestero 15, Kia Fisker 11 point

11 år gammel scoringsrekord slået

01.11.2014

En imponerende scoringsrekord blev slåets i dagens DL-kamp mellem Hørsholm 79ers og Lemvig Basket.

Joanna Miller satte hele 47 point på scoringstavlen og slog derved Ama Facer (Virum Basket) gamle rekord på 46 point som blev sat den 19. oktober 2003 i en kamp hvor Virum Basket slog Horsens Pirates med 81-57.

Der er 9 gang en spiller har scoret 40 eller flere point i DL. 

Lemvig Basket løb med sejren i Hørsholm

01.11.2014

Det blev endnu en pointrig affære i Hørsholm Hallen da Hørsholm 79ers tog imod Lemvig Basket, men for første gang i denne sæson blev det til et hjemmebanenederlag.

Lemvig blev båret frem af ligaens topscorer, Joanna Miller, der i en af de bedste præstationer set i Hørsholm Hallen i mange år scorede ikke mindre end 47 point og førte sit hold frem til en 81-100 sejr.

Kampen var tæt det meste af vejen, men dog med Lemvig i førersædet det meste af vejen. I både første og anden periode var Lemvig foran inden Hørsholm kom tilbage og gjorde kampen lige.

Kort inden pausen tog Lemvig føringen, 51-48, hvorefter de aldrig gav den fra dig igen. I det meste af tredje periode var Hørsholm bare et par point bagud, efter godt spil af Joy Burke og Emilie Schirmer, men mod slutningen af perioden fik Lemvig otte point i træk og kunne gå ind i sidste periode med en 711-79 føring.

Afgørelsen kom de første fem minutter af fjerde periode, Helle Kristiansen og Joanna Miller scorede 15 point tilsammen, herunder tre tre-points skud. Det bragte jyderne 94-77 med seks minutter igen.

Hørsholm kom aldrig tættere på og Lemvig kunne tage en sejr på 19 point med hjem til Jylland. Slitcifrene blev 81-100 (28-22, 23-33, 20-24, 10-21).

For Hørsholm 79ers satte Joy Burke 19 point mens Lemvigs topscorer blev Joanna Miller med imponerende 47 point. 

Ugens prewiev

01.11.2014

Headcoach for 79ers, Roberto Velose har kigget dygt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på weekendens kampe:

Lørdag kl. 13.30, Hørsholm 79ers - Lemvig Basket

Lemvigs to stærke amerikanere og Ivana har vist sig, at blive en svær trio for flere hold. Senest fik de en svær udebane sejr over Amager.

Hørsholm 79ers har i år et bredt hold, hvor flere kan bidrage og jeg tror dette bliver afgørende for kampens udfald.

Hørsholm 79ers +15 

Lørdag kl. 14.30, BK Amager - Aabyhøj IF

BK Amager har formået at holde fast i den samme grundstamme de seneste par sæsoner, hvilket kan vise sig at blive en stor fordel jo længere vi kommer hen. De har haft et hårdt program og har spillet tætte kampe mod flere af de formodede tophold. 

Åbyhøj har haft en hård start på sæsonen og har stadig deres første sejr til gode. De unge piger har dog vist godt spil og spillet tætte kampe mod både Stevnsgade og Falcon BMS. Jeg tror dog Amager med mere rutine hiver en sejr hjem.

Amager +20

Søndag kl. 15.00, SISU - Falcon BMS

SISU er kommet godt fra start med 2 sejre ud af 2 mulige samt en storsejr over et af de norske hold.

På trods af at de er ramt af skader på vigtige pladser, så tror jeg, at SISU bliver for stor en mundfuld for det meget unge Falcon BMS hold. Sidstnævnte har vist at de intet har at tabe, og har vist tænder i flere af deres kampe, men over en hel kamp bliver de rutinerede SISU spillere for stærke.

SISU +15 

Fotos fra Dansk-Norsk Dameliga

29.10.2014

I den forgange weekend blev de først kampe spillet hvor de 2 norske hold var på besøg i København.

DL`s faste fotograf, Robert Dines Raasch var forbi med sit kamera og fik disse "skud" i kassen.

Falcon BMS - Norge Vest

Stevnsgade Basket - Norge Øst

SISU - Norge Vest

Søndages kamp i Dansk-Norsk Dameliga + stats

29.10.2014

Søndagens kampe i Dansk-Norsk Dameliga bød på en afklapsning og en god tæt kamp.

I Bülowsvejshallen tog Falcon BMS imod Norge Øst i en formiddagskamp. Det blev en tæt kamp, der endte 73-62.

I Kildeskovshallen brugte SISU eftermiddagen på at slå Norge Vest 74-22. SISU sparede et par skadede spillere, men alligevel blev det aldrig en kamp.

Konklusionen må være at de to tophold fra SISU og Stevnsgade Basket havde kampe, der aldrig rigtig blev spændende. Falcon BMS fik sig et par gode kampe (og sejre).

Næste gang de to hold kommer til Danmark er i slutningen af november hvor de udfordrer Aabyhøj IF og Lemvig Basket i en jysk rundtur. 

Her finder du stats fra 3 af de 4 kampe som blev spillet i den forgangne weekend. 

Lemvig Basket sejrer i Amagerhallen

29.10.2014

En skidt 3. periode af hjemmeholdet blev afgørende i tirsdagens kamp i Amagerhallen mellem BK Amager og Lemvig Basket.

Lemvig førte knebent ved halvleg med 40-44, men anført af en stærkt spillende Natalie Day trak Lemvig fra i 3. periode.

Amager lagde pres på Lemvig i den afgørende periode, men holdet formåede dog ikke at true Lemvig for alvor. Lemvig’s sejr blev på 70-82 (24-29, 16-15, 12-29, 18-9) foran 165 tilskuere.

Begge hold blæser til angreb uden megen vægt på det forsvarsmæssige i kampens indledning. Holdene bytter mere eller mindre blot point og midt i perioden er stillingen 13-15. En timeout fra Amager ændrer ikke noget, de mange scoringer fortsætter, og perioden slutter med en Lemvig føring på 24-29.

Holdene får bedre styr på det forsvarsmæssige fra starten af 2. periode. Amager starter perioden bedst og fører efter 3 minutter med 33-31, men med et 0-11 run får Lemvig bragt sig foran 33-42 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Amager kommer tilbage og får reduceret til halvlegsstillingen 40-44. Amager vinder perioden 16-15.

Lemvig sætter sig på kampen i 3. periode. Godt anført af Natalie Day med 14 point i perioden vinder Lemvig perioden med hele 29-12 mod et modløst Amager hold. Lemvig fører dermed med 52-73 inden sidste og afgørende periode.

Amager forsøger at lægge pres på Lemvig og kæmpe sig tilbage i kampen, men Lemvig bevarer roen selvom BK Amager kommer tættere på. Lemvig vinder kampen 70-82 (24-29, 16-15, 12-29, 18-9). Amager vinder sidste periode med 18-9.

Alt i alt en fortjent sejr til et klogt spillende Lemvighold eminent ledet af Joanna Miller og Natalie Day. Hos hjemmeholdet var 200-kamps jubilaren Catharina Palm og Lauren Gregory de mest iøjnefaldende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 27, Lauren Gregory 20, Emilie Fogelstrøm 11

Lemvig: Natalie Day 37, Joanna Miller 23, Okado Adika 10

Kampens spiller WOM: Natalie Day 37 point, 15 rebounds, 6 steals og 5 blocks