Nyheder

Ugens preview

07.04.2015

På lørdag spilles DM-finale 1 mellem Hørsholm 79ers og SISU og næsten samtidigt bliver det afgjort i Amagerhallen hvem der skal have årets bronzemedaljer om halsen. 

Headcoach for Falcon BMS, Eugenio Manuel Rodriques kommer her med sit bud på de 2 kampe:

BK Amager - Lemvig Basket, BRONZEKAMP (Amagerhallen lørdag kl. 14:30)

Amager has the upper hand on this bronze game. First off they come in first place from the regular season and even though there are some important players injured, the roster is deeper then Lemvig’s.

The visitor has some experienced players in the team as well but usually their performance is lower on away games. Therefore, Amager, as home team, becomes the favorite to win the Bronze.

Hørsholm 79ers - Sisu. DM-FINALE 1 (Hørsholmhallen lørdag kl. 14:00)

Sisu has been stepping up after finishing the regular season and the fact of having some experienced players that usually know how to play on the playoff’s besides adding the two foreign post players, can perfectly make the surprise happen.

Regardless, Hørsholm has the home factor and has on his roster many skilled players with many different solutions and totally capable of making the difference at some point. The bench is always important throughout the playoff’s and they are favorite to win the championship.

Sådan spilles DM-finalerne

06.04.2015

De startede 7 hold tilbage i september sidste år og nu er der kun 2 hold tilbage til at kæmpe om DM-titlen.

Efter sejre i semifinaleserien på 3-1 over henholdsvis Lemvig Basket og BK Amager står Hørsholm 79ers og SISU nu overfor hinanden i DM-finalerne. SISU kan tage sit 5 DM-guld i træk (nr. 21 gennem tiderne hvis det lykkes), mens 79ers skal forsøge at gentage triumfen fra 2010 hvor klubben vandt sit seneste DM (nr. 8 gennem tiderne hvis det lykkes).

DM-finalerne spilles i bedst à 5 kampe og DM-vinderen er fundet når et af holdene har vundet 3 kampe.

Kampprogrammet for DM-finalerne ser således ud:

#1 11. april kl. 14:00 i Hørsholmhallen
#2 14. april kl. 19:00 i Kildeskovshallen
#3 22. april kl. 19:00 i Hørsholmhallen
#4 26. april kl. 15:00 i Kildeskovshallen
#5 29. april kl. 19:00 i Hørsholmhallen

I at med 79ers og SISU kvalificerede sig til DM-finalerne blev det også en kendskerning at BK Amager og Lemvig Basket skal spille om bronzen. Denne kamp finder sted lørdag den 11. april kl. 14:30 i Amagerhallen.

Hørsholm tog finaleplads efter livlig semifinale

02.04.2015

Det blev en både underholdende, intens og livlig semifinale, da Lemvig og Hørsholm 79ers mødte hinanden i den 4. kamp om en plads i DM-Finalerne.

Men på baggrund af en god start på kampen blev det Hørsholm som sikrede sig finalepladsen med en sejr på 70-83. Lemvig havde dog også stor ære af kampen, for de gav aldrig op selvom de kampen igennem var bagud.

Den gode start for Hørsholm betød, at der stod 0-6 stort set inden flertallet af tilskuerne var på plads. Lemvig kom dog tilbage og på blandt andet 5 point fra Helle Kristiansen kom værterne foran 7-6.

Men desværre for hjemmeholdet satte Hørshom sig igen på spillet og trak fra igen. Det var især Joy Burke som gav problemer i begge ender af banen, hvor hun trak mange rebounds til sig, og samtidig bidrog med flere point. Hørsholm var i det hele taget mere effektive end Lemvig i hele den første halvdel af kampen, og det gav også udslag i slutningen af første periode, hvor Hørsholm trods rodet spil kunne holde en føring på 22-30 ved pausen.

Det livlige spil fra første periode fortsatte i anden periode, hvor begge hold starter med gode scoringer. Det giver anledning til ny spænding i kampen, men Lemvig taber desværre koncentrationen da flere små episoder går hjemmeholdet imod. Det udnytter Hørsholm til at trække yderligere fra til en føring på 28-38.

Initiativet ligger nu hos Hørsholm og Lemvig kommer til at stresse spillet. Det hjælper på ingen måde, og da gæsterne laver et run på 0-12, så ser kampen ud til at finde en tidlig afgørelse. Afstanden komme op på 28-46 inden Lemvig slider sig ind i kampen igen og slutter perioden pænt, og begrænser afstanden til 36-49 ved halvleg.

De første to angreb efter halvlegen giver fornyet tro på muligheden for at Lemvig kan komme tilbage i kampen, men igen er marginalerne efterfølgende i mod hjemmeholdet, og det giver naturligt nogle frustrationer. Men alligevel kæmper vestjyderne videre, og holder sig inde i kampen. Hørsholm udnytter både deres bredde i truppen og deres fysik til at holde et fast greb om kontrollen over kampen, men det er også tydeligt at begge hold ved, det er små ting der skal til, før tignene kan vende. Derfor bliver det en intens kamp hele vejen igennem og god underholdning for publikum.

Inden sidste periode er Hørsholm foran 55-68, men alligevel virker kampen ikke afgjort. Det virker dog svært for Lemvig, da Hørsholm igen finder nogle gode scoringer frem og bringer sig på 57-71. Lemvig ser efterhånden trætte ud, men de kæmper alligevel videre, og der skal gives ros for den indsats alene. Det lykkes da også at skabe lidt ny spænding, da afstanden kommer ned på 70-79 med 1,45 minut tilbage. Men Lemvig kommer ikke tættere på, og Hørsholm kan tage finalepladsen, hvor de møder SISU i det, som vel bedst kan beskrives som en klassiker i dansk damebasket.

Lemvig møder BK Amager i bronzekampen – det er tredje gang på 4 år de to hold slutter sæsonen sådan.

DL skifter bolde

01.04.2015

I den kommende sæson spilles alle kampe i Dameligaen med lyserøde bolde.

Forskningsresultater fra Boston College Phys Ed dept har vist at damespilleres ballhandling og skud markant forbedres ved at bolden bliver lyserød.

Det er et femårigt studie, hvor man har fulgt en 300 collegespillere fra forskellige colleges i deres individuelle træning. Undersøgelsen konkluderer at damespillere, der træner og spiller med lyserøde bolde har færre turnovers og højere skudprocenter. Specielt har undersøgelsen vist en forbedring på op til 20% i straffekast over meget kort tid. Det var en forbedring der forsvandt da spillerne skød med almindelige orange bolde.

“I Dameligaen vil vi gerne gå forrest i udviklingen af damebasket og når man kan se så store forbedringer som studiet fra Boston College vil vi gerne give det en chance.” siger Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen.

I klubberne er man frisk på ideen: “I Hørsholm har vi godt hørt om undersøgelsen fra Boston College og vi glæder os til at se om spillerne i Hørsholm vil få samme fremgang” siger Hørsholms coach Roberto Velosa.

Der er ikke planer om at skifte farven på boldene i Basketligaen

SISU klar til finalerne med sejr over BK Amager

01.04.2015

Med en sejr på 56–50 over BK Amager blev SISU tirsdag aften klar til finalerne efter at være kommet foran 3–1 i semifinalerunden.

Amager havde stor ære af kampen. De fightede forbilledligt på alle områder. Der var stort set lige mange skud til hvert hold, så afgørende blev nok SISUs større træfsikkerhed på dagen: SISU satte 30 af 53 skud, mens Amager satte 15 af 50 skud.

Kampen startede med pæn intensitet. 6–5 til SISU efter nogle minutter, men så satte Amager fra med et 8–0 run. SISU kom dog lidt tilbage, og knappede føringen ind til 10–13 efter første periode. Camilla Blands holdt SISU inde i kampen med 8 af de 10 point. Amager havde en ny tre-points skytte klar til dagen. Efternavnet fra lørdagens storskydende Emilie (Fogelstrøm) var nu skiftet ud til Keller, som i første periode satte to af aftenens tre tre’ere.

I anden periode fik SISU stabiliseret spillet og fik overhalet Amager midt i perioden. SISU sluttede af med et 8–0 run til halvlegsstillingen 28–20. Medvirkende hertil var et stærkt forsvar, der holdt Amager nede på 7 point og kun to almindelige scoringer.

Da SISU bragte sig foran 33–20 i starten af tredje periode, troede alle vist, at nu kørte SISU den hjem på rutinen. Men endnu en tre’er fra Emilie Keller og sammenbidt indsats fra Lauren Gregory og Catharina Palm Jensen satte SISU til vægs, så stillingen i slutningen af tredje periode lige pludselig var 36–36. Kun tre tre’ere af Kiki Lund suppleret med et par scoringer af Katrine Dyszkant hold SISU inde i varmen, så perioden kunne slutte 41–38 til SISU.

Denne lige stilling holdt sig stort set hele fjerde periode igennem. Først i det 10. minut blev forskellen større end 3 point. Camilla Blands sørgede for at holde SISU i gang i starten af perioden, mens Kiki Lund klogt blev den, som Amager måtte fejle til slut, hvorefter hun sikkert (5 for 5) kunne sætte sine straffeskud.

Periodecifrene blev 10–13, 18–7, 13–18 og 15–12.

For Amager scorede Lauren Gregory 20 point (8 rebounds), mens Emilie Keller havde 9 point på sine tre tre’ere.

For SISU blev Kiki Lund topscorer med 22 point, heraf 16 i anden halvleg, mens Camilla Blands havde 16 point (11 rebounds og en effektivitet på 26).

SISU er altså klar til finalerne for femte år i træk, men hvem bliver modstanderen? Det afgøres måske onsdag, den 1. april kl. 19.00 i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers er på besøg. Vinder Hørsholm, bliver det modstanderen i finalerne, men vinder Lemvig, skal de to hold ud i en femte og afgørende kamp onsdag, den 8. april i Hørsholm.

BK Amager holder liv i serien med sikker hjemmesejr

29.03.2015

Med en solid indsat i alle fire perioder fik BK Amager reduceret Sisus føring i semifinaleserien til 2-1, og holdet sikrede sig dermed en 4. kamp i semifinaleserien.

BK Amager satte sig på kampen fra første fløjt, og Sisu formåede på intet tidspunkt at skabe tvivl om kampens udfald. Amagerholdet vandt en sikker sejr på 73-52 (18-8, 21-11, 20-15, 14-18), og holdet er klar til kamp 4 i Kildeskovshallen på tirsdag den 31. marts kl. 19.00.

Amager er klar fra kampens start og får hurtigt skabt sig et forspring. Godt midtvejs i perioden er stillingen 12-2 til hjemmeholdet. Amager holder fast og vinder perioden 18-8. Hos hjemmeholdet er det Lauren Gregory og Catharina Palm der går forrest i denne periode med henholdsvis 8 og 6 point.

Emilie Fogelstrøm åbner 2. periode med en 3er og efter små 6 minutter øger hun Amagers føring til 30-14 med endnu en 3er. Sisu får reduceret til 30-19, men Amager lukker perioden med et 9-0 run efter endnu to 3ere af Emilie. Amager vinder periode med 21-11, og hjemmeholdet fører dermed med 39-19 ved halvleg.

Amager kommer bedst ud efter pausen og øger føringen til 45-19 inden Sisu igen kommer på tavlen. Sisu spiller mere aggressivt i forsvaret, hvilket betyder hele 14 straffekast til Amager i denne periode, men det hjælper ikke gæsterne. Med 10 af 14 fra straffelinjen vinder Amager perioden med 20-15. Amager fører dermed 59-34 inden sidste periode.

Sisu kæmper forgæves for et comeback i den sidste periode, men Amager holder hovedet koldt og lukker ikke gæster tilbage i kampen. Føringen kommer på intet tidspunkt under 20 point, og hjemmesejren er aldrig i fare. Sisu vinder sidste periode 14-18, så det ender således med en hjemmesejr på 73-52 (18-8, 21-11, 20-15, 14-18).

Amager reducerer Sisus føring i serien til 2-1 og holder dermed liv i håbet om en plads i året DM finale. Men holdet har stadig ryggen mod murer og skal vinde den næste kamp i Sisu for at fremtvinge en femte og altgørende kamp i Amagerhallen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Emilie Fogelstrøm 24, Catharina Palm 17, Lauren Gregory 16, Emilie Keller 7, Melanie Elmgreen og Cecilie Tvede begge 3, Maria Brask 2, Rikke Andersen 1

Sisu: Kiki Lund 11, Kailey Colonna 10, Julie Kongeskov 8, Camilla Blands og Kelly Keil begge 7, Mathilde Colding-Poulsen 5, Katrine Dyszkant og Clare Laursen begge 2  

Hørsholm kun en sejr fra finalerne

29.03.2015

Med en hjemmebanesejr på 75-70 er Hørsholm 79ers nu snublende tæt på at sikre sig den første finaleplads siden 2010. Med endnu en dominerende defensiv præstation tog 79ers en 2-1 føring og har nu to chancer for at sikre sig den ene sejr, der vil betyde en finaleplads.

Gennem 32 minutter spillede Hørsholm forsvar på lige så højt niveau som i onsdagens udebanesejr i Lemvig, men i de sidste otte minutter forvandlede Lemvig 62-47 til en spændende kamp. Det var Lemvigs superstjerne Natalie Day, der næsten på ene hånd trak gæsterne tilbage i kampen. Amerikaneren havde 15 point i fjerde periode – uden at misse et eneste skud.

Lemvigs comeback startede med at Emily White og Joanna Miller hver scorede, men derefter stod der Day på det hele. Først ramte hun et layup, hvor hun blev fejlet samtidig og bagefter scorede sikkert på sit straffekast, efterfulgt at endnu to straffekast og så stod der pludselig 64-59.

79ers så lidt rystede, men nu fulgte en af kampens nøglesituationer. Den næste gang nede i den anden ende missede Hørsholm to skud, men sikrede sig begge gange angrebsrebounden og Joy Burke kunne bringe lidt ro på ved at score et layup.

På det efterfølgende angreb begik Lemvigs Emily White angrebsfejl og i Hørsholms næste angreb gentog situationen fra lige før sig. Amalie Bonde og Joy Burke opfangede returbolde og Burke kunne bringe Hørsholm foran 68-59 på et layup til sidst.

Lemvig tog nu en timeout med 2:30 igen og ud af timeouten scorede Natalie Day et helt fantastisk skud, ude af balance, med to Hørsholmspillere helt oppe i hovedet. Det hjalp dog ikke rigtigt, for i den anden ende scorede Maja Gerlyng et skud, der nærmest var nøjagtigt magen til, til 70-61.

Holdene gik nu ind i det sidste minut og nede med ni begyndte Lemvig at fejle for at stoppe tiden og sende Hørsholm på straffelinjen i håb om at de ville misse. Hørsholm ramte fem af otte straffekast i det sidste minut og det var nok til at lukke kampen på trods af Days syv point de sidste 45 sekunder og hjemmeholdet kunne tage en vigtig 75-70 sejr og en masse selvtillid med videre til kamp fire onsdag i Lemvig.

Kampens bedste spiller var Natalie Day med ikke mindre end 36 point og 17 rebounds, men Hørsholms Joy Burke udmærkede sig også med 15 point og 17 rebounds, heraf syv i den offensive ende. Den store amerikaner mente dog efter kampen at det var en holdindsats, der sikrede sejren:

-Det hele handlede om teamwork og toughness. Vi holdt sammen som et hold og tog store skud og store rebounds og dem, der kom ind fra bænken spillede vildt hårdt.

Hørsholms anden udenlandske spiller, Serbiske Ivana Jovanovic var af helt samme opfattelse:

-Vi holder Lemvig i forsvaret fordi vi spiller godt forsvar og kæmper helt vildt. Vi kaster os efter hver bold og får derfor lidt flere bolde end i nogle af de andre kampe, vi har spillet.

Med sejren er Hørsholm foran 2-1 i kampe, med op til to kampe resterende i serien. Næste kamp spilles onsdag i Lemvig og en eventuel femte kamp spilles onsdag 8. april i Hørsholm Hallen.

Vinderen af serien spiller finaler mod vinderen af den anden semifinaleserie, hvor BK Amager i dag reducerede til 1-2 i kampe mod SISU efter en hjemmesejr på hele 73-52.

SISU øger til 2-0

27.03.2015

Torsdag aften spillede SISU og BK Amager 2.semifinale mod hinanden i Kildeskovshallen.

I den første semifinale i lørdags var Amagers Emilie Fogelstrøm kommet til skade, men heldigvis ikke værre, end at hun var klar fra start i 2.semifinale.

Amager var da også det hold, som kom bedst fra start i kampen. De første minutter var ret lige, men fra midten af første periode trak Amager fra med lette scoringer, hvorimod SISU gik i stå, spillede langsomt og havde mange boldtab. Første periode endte 14-20 til Amager.

Anden periode ændrede på stillingen. SISU kom i gang og havde et 10-0 run fra slutningen af første periode til midten af anden periode til stillingen 23-20. De tre point holdt SISU sig foran med resten af perioden til halvlegsstillingen 29-26.

I tredje periode trak SISU igen fra ved at øge presset i forsvaret. Sammenspillet fungerede og SISU kom til mange åbne chancer. Perioden endte 24-12 til hjemmeholdet. Fjerde periode ændrede ikke karakteren på kampen. Resultatet blev 17-9 til SISU og en slutstilling på 70-47.

Kampen var præget af en del boldtab, men der var dog også mange positive momenter især i SISUs angrebsspil og i Amagers straffeprocent. SISU er noteret for 17 assists mod Amagers 3. Amager skød 96% fra straffelinjen, 24 af 25. Imponerende sikkert. SISUs solide forsvar gjorde dog, at Amager kun er noteret for 35 skud mod SISUs 66.

For Amager scorede Lauren Gregory 20 point (effektivitet på 19) mens Catharina Palm Jensen havde 10 point.

For SISU scorede Kiki Lund 17 point (effektivitet på 24), Mathilde Colding Poulsen 16 point (4 for 8 på tre’ere samlet skudprocent på 60%), Kailey Colonna havde 15 point efter at have udvist stor energi i både forsvar og angreb og Camilla Blands havde 12 point (og 13 rebounds).

Ugens preview

27.03.2015

Efter kamp 2 i de 2 semifinaleserier byder der på kamp 3 i weekenden.

BK Amager har ryggen mod muren og skal vinde over SISU for at holde serien i live. I den anden semifinaleserie står det 1-1 mellem Hørsholm 79ers og Lemvig Basket og her kan lørdagens vinder få en lille matchbold.

Michael Jæger Sørensen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud på de 2 kampe:

BK Amager – SISU (lørdag kl. 14:30)

Efter to sikre sejre har SISU ramt det helt rette tidspunkt at få spillere skadesfrie og er god på vej til at står i endnu en DM finale. De har kun tabt en periode i de to første kampe og selvom Amager har ryggen mod muren og skal vinder kamp 3 på hjemmebane så ser SISU ud til at gøre rent bord men 3-0 i semifinaleserien.

SISU +6

Hørsholm 79ers - Lemvig Basket (lørdag kl. 16:15)

Hørsholm sørgede for at Lemvig aldrig kom helt tæt på sejren og kunne tage tilbage til Sjælland med 1-1 i serien. Lemvig viste måske også lidt metaltræthed efter at have spillet to kampe i ugen siden mellemspillet begyndte, her kan Hørsholm have haft en fordel af 14 dage kamppause.

Efter onsdagens nederlag skal vestjyderne rejse sig og kan de finde kollektivet og kan Lemvigs to amerikanere komme på +20 point vinder de kamp 3. Det bliver et tæt opgør.

Lemvig +4 

Hørsholm 79’ers tog revanche

26.03.2015

Efter lørdagens nederlag på egen bane i Hørsholmhallen, kom Hørsholm 79’ers til Vestjylland for at få revanche og det viste gæster lige fra kampstart.

Hørsholm ligger ud med høj intensitet og Maja Gerlyng-Hansen lægger kampens første to point i efter blot 3 sekunder. Lemvig kom på 2-2 ved Emily White og derefter stod der 79’ers på resten af perioden. Lemvig havde svært ved at få spillet rundt i angrebet og Hørsholm ramte mange skud udefra. Nordsjællænderne vandt perioden 19-9.

Anden periode startede Lemvig bedst med en 3-points scoring af Joanna Miller og kort tid efter et lay-up af Natalie Day. Efter 4 minutter ved stillingen 22-19 i Hørsholms favør men herefter fik gæster igen overtaget i kampen og udbyggede stille og roligt en føring til pause stillingen 34-22.

Udover at føre efter de første 20 minutter havde Hørsholm også overtaget i reboundspillet med 26 mod Lemvig’s 14, så Lemvig havde noget at snakke om i pausen.

Efter tre minutters spil fik gæsternes Joy Burke sin 4. fejl og måtte tage plads på bænken. Denne udnyttede hjemmeholdet så ligesom i anden periode gjorde de føringen mindre og var kun bagud med 6 point inden de to hold gik indtil kampen sidste 10 minutter. Især Lemvigs Natalie Day spille godt i tredje periode, med godt reboundspil og bolde til kurven.

I sidste periode kunne Lemvig ikke få spillet til at hænge samme og fandt aldrig rytmen i angrebet. Hørsholm var stabile og lod ikke intensiteten af spillet efter Joy Burke efter 4 minutter får sin 5. fejl. Kampens sidste minutter var præget af mange turnovers og Lemvig kunne ikke komme nærmere sejren.

Scoringstavlen viste 63-55 og stillingen i serien står nu 1-1 før kamp 3 spilles i Hørsholmhallen på lørdag d. 28 marts kl. 16:15.