Nyheder

SISU vinder en tæt kamp over Hørsholm 79ers

06.10.2015

Søndag mødtes modstanderne fra sidste års DM-finale i sæsonens første kamp. Men det var langt fra the usual suspects, der spillede mod hinanden.

Hørsholm 79ers stillede meget ungt op uden udlændinge og med et par profiler og andre manglende. SISU stillede op med 4 udlændinge, der ikke havde spillet for holdet tidligere, og med en hel del mangler blandt sidste års profiler. De nye holdkonstellationer kunne dog ikke umiddelbart mærkes på spillet. Der var god fight hele kampen igennem og høj intensitet, omend spillet til tider blev noget nervøst.

I første halvleg skiftede føringen adskillige gange. Hørsholm lagde ud med den første af en række 3’ere. Igennem kampen skød de 50% (9 for 18) på 3’ere fordelt på 7 spillere mod SISUs 23% (6 for 26).

Efter 0–3 føring til Hørsholm kom SISU langsomt i gang og kom foran, men hver gang SISU førte med 4–5 point, svarede Hørsholm igen og ville aldrig give slip. SISUs amerikanske nyerhvervelser leverede fra første sekund varen med gode aktioner, men Hørsholms spillere skød uimponeret henover mere erfarne SISU-spillere eller satte roligt endnu en 3’er. Ved halvleg førte Hørsholm med 1 point, stillingen 40–41.

Tredje periode udviklede sig, som det ofte er set for SISU. Stille og roligt begyndte holdet at lægge afstand til modstanderen med et solidt forsvar og holdt Hørsholm på 13 point i perioden.

SISU begyndte mod periodens slutning at få sværere ved at få angrebet til at virke. Det fortsatte desværre i første halvdel af fjerde periode. Holdet tog sig en 6–7 minutters scoringspause og omvendt sørgede Hørsholm for et 12–0 run, så de fra at være bagud med 8 point (5 ved periodepausen) pludselig var foran med 4 point ved stillingen 59–63.

Godt angrebsspil af Olivia Applewhite og Brooke Le Mar assisteret af Victoria Mikkelsen samt en rigtig god forsvarsindsats af Amalie Carnbring Bonde (krydret med 13 point i kampen) sørgede dog for, at SISU vandt resten af kampen med 20–6 til slutresultatet 79–69.

SISU tager nordpå til Virum næste fredag, mens Hørsholm 79ers har friweekend og skal først spille den 17. oktober mod Virum GO DREAM.

Kampen kort:

Perioderne: 21–19, 19–22, 19–13 og 20–15, slutresultat 79–69.

For SISU scorede Olivia Applewhite 25 point (og tog 15 rebounds), mens Brooke Le Mar satte 24 point. Amalie Carnbring Bonde stod for 13 point i sin comebackkamp for SISU.

For Hørsholm 79ers havde 3 spillere hver 10 point: Frederikke Mollerup, Amalie Langer og Lena Svanholm.

Hjemmesejr til BK Amager efter tæt kamp på lyserød lørdag

04.10.2015

BK Amager havde i forbindelse med ”Støt brysterne” kampagnen inviteret til lyserød lørdag i Amagerhallen.

Hjemmeholdet stillede i dagens anledning op i lyserøde opvarmningsbluser og hele indtægten fra dagens salg af kaffe og kage gik til den gode sag.

På banen afgjorde BK Amager sæsonpremieren mod Aabyhøj IF i den sidste periode efter en ellers helt lige kamp. Amager vandt sidste periode med 27-14 og dermed kampen med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14) foran 115 tilskuere.

Begge hold starter kampen lidt nervøst med en del boldtab til følge. Midtvejs i perioden fører hjemmeholdet med 11-10, men Aabyhøj slutter perioden bedst og fører 15-18 efter 1. periode.

Dette billede fortsætter i 2. periode. Aabyhøj er gennem hele perioden hele tiden et par point foran hjemmeholdet i en helt tæt kamp. BK Amager vinder perioden 15-14, og stillingen er således 30-32 til gæsterne ved halvleg.

Aabyhøj kommer bedst ud til 3. periode og får i løbet af de første minutter bragt sig foran 32-38. BK Amager svarer igen og får reduceret til 37-38, inden Aabyhøj igen øger til 37-44. Endnu engang svarer hjemme holdet tilbage og får bragt sig foran 45-44 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Aabyhøj scorer periodens sidste 4 point og fører 45-48 inden sidste periode. Aabyhøj vinder perioden 15-16.

Godt anført af holdets amerikanske spiller Tamara Jones finder BK Amager et ekstra gear i 4. periode. Med hele 12 point fra Tamara vinder BK Amager vinder 4. periode med 27-14, og holdet sikrer sig dermed sejren med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14).

Topscorer for BK Amager: Tamara Jones 25, Melanie Elmgreen 12, Emilie Fogelstrøm, Emilie Klint og Maria Brask alle 9, Marie Gadeberg 5, Cecilie Tvede 3

Topscorer for Aabyhøj IF: Enna Pehadzic 11, Amalie Carlsen, Stephanie Mannemar og Grace Gardner alle 9, Caroline Wich 8, Julie Høier og Tanja Laursen begge 6, Bianca Morsøe og Sophie Kjems-Krognos begge 2

Kampens spiller WOM: Tamara Jones, BK Amager (25 point – heraf 12 point i 4. periode)

Lemvig tager sejr over skadesramt Superwomen mandskab

04.10.2015

Stevnsgade SuperWomen var lørdag eftermiddag værter for Dameligaens første opgør for Lemvig Basket og Stevnsgade. Der var set frem til mødet mellem på papiret to meget stærke trupper.

Lemvig med frygtindgydende højde og drøjde i form af bl.a. 5 nye udenlandske spillere – Reka Fejes fra Ungarn, Silvia Fortunato fra Portugal, Gilian Abshire fra USA, Kaitlyn Matthieu fra USA og Victoria Waldner fra USA - velkendte Ivana Udovalieva og flere talentfulde danske spillere.

Stevnsgade SuperWomen har også forstærket deres trup fra sidste sæson i form af en række danske topspillere – Maja Gerlyng, Elisabeth Brynaa Hansen, Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant, Milla Åbling og svenske Sofia Åström.

Desværre for opgøret var Stevnsgade SuperWomens skadesliste alenlang. Hele 8 spillere sad ude med skader og det kan selv et bredt hold som Stevnsgade ikke undgå at mærke.

Første periode
Kampen blev skudt i gang i en rigtig pæn besøgt Nørrebrohal med Lemvig som de toneangivende fra start. De startede med en line-up, hvor de havde 4 spillere, der var højere end nogen i Stevnsgades trup og kom foran efter blot 1:30 med 0-6, som i løbet af det næste minut blev til 3-10. I Indledningsfasen ramte Lemvig deres skud, det gjorde værterne ikke.

Fra 7-10 med 5:01 igen var Lemvig igen bedre angrebsmæssigt og kunne bringe sig foran inden perioden løb ud med 10-17. Trods 10 point bagud var der i Stevnsgade lejren dog fortrøstning, idet man havde ret nemt ved at komme til gode chancer, de blev bare ikke udnyttet. Det viste sig at skulle blive resten af kampens tese.

Anden periode
Lemvigs Reka Fejes, som var meget træfsikker i dagens opgør på lange 2´ere og 3´ere, nåede at bringe Lemvig foran 7-19 inden Stevnsgade med aggressivt forsvar kom i gang med at presse Lemvig til flere dårlige beslutninger og turn-overs. Lemvig gik så over i en zone, hvilket gjorde det svært for værterne at tage bolden til kurven. Så efter 2:20 havde Lemvig stadigt godt fat i kampen med en 14-25 føring.

Alberte Dokkedal tager stort ansvar angrebsmæssigt og er stærkt medvirkende til at Stevnsgade efter 4:20 haler ind på Lemvig, der nu fører 22-25. Kampen virker pludselig åben igen.

Efter 4:20 er der en periode, hvor Stevnsgade SuperWomen spiller godt, solidt og aggressivt forsvar og faktisk kommer til mange chancer i den anden ende af banen, men der mangler lige det sidste fingertouch – bolden vil ikke i kurven. Samtidig udnytter Lemvig ikke, den fordel, at de er meget større end Stevnsgade. Der byttes point til 25-29 med 4 min igen.

Men derefter tager Lemvig igen teten med gode assists af en kampens bedste spillere Ivana Udovalieva og bringer sig foran med 32-41 inden pausen. En rigtig underholdende periode med masser af godt forsvars og angrebsspil fra begge sider ender 22-24.

Tredje Periode
Ingen af de to hold, behøver at væres ærligt stolte af denne periode, der er præget af turn overs til Lemvig, fremprovokeret af godt forsvarsspil fra Stevnsgades side og brændte Stevnsgade chancer.

Begge hold har lave scoringsprocenter og perioden ender da også med lav score 12-12, hvilket gør, at der er 9 points forskel inden sidste og afgørende periode. Stillingen er 44-53.

Fjerde periode
Med points af Alberte Dokkedal og en 3´er af Hanna Sheikh så er stillingen 48-53 kort inde i sidste periode. Stevnsgade pigerne får færten af en mulig sejr, men igen er skudprocenterne ikke gode og med et par hurtige 3´ere af Medina Dedic og Ivana Udovalieva bringer Lemvig sig i front 48-60 efter blot 2:30.

Lemvig holder afstanden resten af kampen og vinder fortjent kampen 59-72. Sidste periode ender 15-19.

Ser man på statistikken er det værd at bemærke, at Stevnsgade SuperWomen på 2 point skud kun rammer 33% (Lemvig 40%) og på 3 point skud kun rammer på 22% (Lemvig 40%). Overraskende tager Stevnsgade flere offensive rebounds end Lemvig. På turn over siden har Lemvig 23 mod Stevnsgades 15.

Efter kampen udtrykte de to coaches fra Stevnsgade Igor Gavrilovic og Nadeem Ahmad tilfredshed med indsatsen og ser frem til de kommende kampe, når de skadesramte spillere er klar.

Hos Stevnsgade skal fremhæves Alberte Dokkedal med 23 point (50%), 8 rebounds og 2 steals samt pointguard Sofia Åström, der gjorde det rigtigt godt i begge ender af banen. Trods det at hun måske var kampens mindste spiller tog hun 7 rebounds. Hanna Sheikh scorede 15 points og tog 7 rebounds.

Hos Lemvig var Ivana Udovalieva ikke alene topscorer med 18 points, men hun havde imponerende 7 assists og må blive nævnt som kampens spiller. Reka Fejes virkede utrolig sikker i sine afslutninger – hun bliver spændende at følge i denne sæson. Hun scorede 16 point (50% på 2´ere og 100% på 3´ere) og tog 7 rebounds. Kaitlyn Mathieu scorede 14 points (46%) og tog 7 rebounds.

Forretningsføreren har ordet

01.10.2015

Nu er både sommeren og forsæsonen endelig ovre og det er på tide at komme i gang med en ny basketballsæson.

Der er masser af nyt op til denne sæson og masser af spørgsmål.

Først og fremmest skal vi sige velkommen tilbage i Dameligaen til Virum. Holdet har ændret navn til Virum Go Dream. Det bliver spændende at se, hvordan det nye Virum-hold kommer til at præge ligaen.

Der er sket nogle udskiftninger på de forskellige Dameligahold og det bliver spændende at se hvem der kommet styrket ud af pausen.

Hvordan kommer trænerskift i BK Amager, Hørsholm 79ers, Åbyhøj og SISU til at påvirke holdene?

Hvordan kommer forstærkningen af danskere, men fravalget af udlændinge i Åbyhøj og Stevnsgade SuperWomen til at gå?

Hvordan kommer Lemvigs nye spillere til at gøre det?

Hvordan klarer det yngre SISU hold sig?

Hvad kommer tilgangen af danskere og ny udlænding til at betyder for BK Amager?

Kan Hørsholm 79ers sætte sig i toppen igen i denne sæson?

Alt det bliver vi klogere på inden længe.

Turneringsstrukturen er ændret en smule i forhold til sidste sæson.

I denne sæson mødes alle hold tre gange i grundspillet. Efter grundspillet går holdene i gang med slutspillet. Det betyder at sidste sæsons mellemspil er skåret væk.

Der er syv hold i årets Dameligaen. Det betyder, at det hold, der vinder grundspillet ikke skal spille kvartfinaler, men går direkte i semifinaler.

Igen i denne sæson er der All-Starkamp. Det foregår i Nørrebrohallen lørdag den 5. december kl 17:30.

Slutteligt vil jeg ønske alle spillere, coaches, dommere, officials og alle andre indvolverede samt ikke mindst alle tilskuere og fans af DL en rigtig god sæson.

Vi ses i hallerne.

Jesper Johansen
Forretningsfører Dameligaen

SISU md nyt look

24.09.2015

SISUs Dameligahold har fået en makeover, og der er tilgang af en række nye spændende spillere, da klubben har måtte sige farvel til flere af de bærende spillere fra de forrige succesrige sæsoner.

På trænerposten er der også blevet skiftet ud, og SISU er meget glade for at have kunnet tiltrække træneren fra sidste års Danmarksmestre, Roberto Velosa. Roberto har mange års trænererfaring bag sig og har vundet adskillige Danmarksmesterskaber med Hørsholms kvinder men har også stået i spidsen for Hørsholms bedste herrehold samt trænet ungdomslandshold.

Tea Jørgensen og Katrine Dyszkant har valgt at søge nye udfordringer og vil i år tørne ud for Stevnsgade. SISU ønsker dem al mulig held og lykke. Vi håber på, at de bliver deres skader kvit, så de kan vende tilbage til tidligere styrke og det stærke spil, som de har vist i SISU.

Kiki Lund har valgt at lægge basketskoene på hylden og lade sig pensionere fra sporten. SISU er utrolig stolte over at have haft en så dygtig spiller gennem de sidste fem sæsoner, og hun har været en af holdets største profiler hvert år.

De fleste kender til Kikis fantastiske 3’er-skud, men det er i alle spillets facetter, at SISU kommer til at mangle Kikis erfaring, overblik og point. Udover at føre SISU til både fire Danmarksmesterskaber og fire pokaltitler, blev Kiki også kåret til pokalfighter to gange og er blevet udnævnt til Dameligaens All Star-hold hver eneste sæson. Det er derfor en stor kapacitet, som SISU kommer til at undvære, men klubben er glad for at kunne have nydt Kikis spil i så mange sæsoner.

Klubbens vigtige og erfarne point guard, Camilla Blands, spiller igen i år for SISU men har været åben omkring forhandlinger med en australsk klub, og der er derfor en mulighed for, at hun rejser til Australien midt i den kommende sæson.

Ud over Camilla Blands er følgende tilbage fra sidste års sølvvinderhold: Clara Laursen, Mathilde Colding-Poulsen og Victoria Mikkelsen. Fra egne rækker træder ungdomslandsholdsspillerne Johanna Kampp og Anna Clara Juul Mogensen ind i truppen. De har før trænet med dameholdet men bliver nu for alvor en del af holdet og skal prøve deres talent af i landets bedste række.

20-årige Julie Ilsby er tilbage i truppen efter et år på College of the Canyons i Californien. Som førsteårs-studerende startede Julie i 22 ud af 29 kampe. Julie var en del af SISUs danmarksmestre i 2012/13- og 2013/14-sæsonerne og udviklede sig til at være en dygtig skytte i løbet af sit første år i Dameligaen.

Om Julie udtaler Roberto Velosa: ”Julie er en energibombe og bidrager rigtig meget til vores offensiv og defensiv. Hun har udviklet sig de sidste par år, og det bliver spændende at følge hende i Dameligaen.”

Fra andre klubber er SISU meget glad for at kunne byde Amalie Carnbring Bonde, som sidste år var en vigtig del af Hørsholms danske mesterhold, velkommen igen. Amalie er vokset op i SISU og spillede også sine første år i Dameligaen for SISU, inden hun tog på Eckerd University i USA.

Om Amalie udtaler klubbens træner, Roberto: ”Amalie er en virkelig dygtig guard, som har føjet et stabilt trepointsskud til sit spil. Hendes største styrker er hendes defensive footwork og hendes aggressivitet 1-mod-1.”

SISU er også meget stolte af at kunne præsentere to dygtige amerikanske spillere, som skal tilføre holdet aggressivitet og erfaring fra højeste niveau.

Som point guard har SISU været heldige at få fat i Brooke Le Mar, som sidste år spillede for North Dakota Bisons i NCAA Division I. I hendes seniorsæson havde hun imponerende stats med 19,5 point og 4,9 assists. Hun blev også udnævnt til All-Summit League first team og var topscorer for sit hold i 23 ud af 29 kampe.

På forward-pladsen har SISU skrevet under med Olivia Applewhite, som kommer fra University of Dayton i Ohio. Det er det samme universitet, som Kiki Lund i sin tid spillede for. Olivia afsluttede sin collegekarriere for to år siden og har siden spillet i henholdsvis Frankrig og Irland. I sidste sæson snittede hun 16,5 point, 13,5 rebounds og 2,4 blocks per kamp for Waterford Wildcats i den bedste irske række. I Olivias seniorsæson på Dayton hev hun imponerende 16 rebounds ned i en sejr over St. Johns i første runde af NCAA-turneringen. Hun blev også kåret til Sixth Man of the Year i den stærke Atlantic 10 Conference i hendes seniorsæson.

Roberto Velosa er spændt på at se, hvad de to amerikanere kan tilføre den danske liga: ”Brooke er en hurtig og aggressiv forsvarspiller. Det bliver en fornøjelse at følge hendes hurtige føder og hænder både på bolden og væk fra bolden. Olivia er først og fremmest en stabil og stærk forsvarsspiller, som gør det svært for alle modstandere – såvel store som små.”

SISU har også fået tilgang af to europæiske spillere, som allerede bor i København. Fra Frankrig kommer Jessy Boudenne, der har spillet for Toulouse Métropole Basket i den næstbedste franske liga. Jessy er en lille, hurtig guard med rigtig god ballhandling og et farlig skud bag trepointslinjen.

Bekefi Beatrix er en ungarsk guard/forward, som også trænede med SISUs damehold sidste år men desværre ikke kunne nå at spille kampe for holdet. ”Trix”, som hun bliver kaldt, har spillet for den ungarske klub Szeged, og hun har også været med til verdensmesterskaberne i street basket for det ungarske streetbasketball-landshold. Hun bidrager med en masse energi og en god fysik.

SISU starter den nye sæson med en interessant rematch, når de søndag den 4. oktober kl. 13:00 i Kildeskovshallen står over for modstanderen fra de spændende og dramatiske DM-finaler 2014/15 –nemlig Danmarksmestrene fra Hørsholm 79ers. Kampen er en del af et dobbeltarrangement, hvor SISUs eliteherrer også spiller.

Virum GO DREAM har sit hold på plads

08.09.2015

Oprykkerne fra Virum har offentliggjort deres roster her en lille måned tid før holdets første kamp i årets DL.

Truppen er en blanding af ugne spillere som har spillet i en årrække i Virum og var med til at spille holdet tilbage i den bedste damrække i Danmark, krydret med hjemvendte Nikoline Østergaard og de 2 amerikanske spillere, Valerie Driscoll og Melissa Gilkey.

Der er således ikke blevet plads til Virum-ikonet Ivana Kostic i spillertruppen, men Ivana er at finde på sidelinjen hvor hun skal assistere den spanske head coach Sergio Cubeiro Rico.

Virum GO DREAM som holdet hedder i sæsonen indleder årets DL på hjemmebane i Virumhallen den 9. oktober hvor sølvvinderne fra SISU kommer på besøg.

Du kan se hele Virum GO DREAM´s roster ved at klikke her. 

Turneringsplanen klar

25.08.2015

DL har netop offentliggjort turneringsplanen DL 2015/16 og sæsonen skydes igang lørdag den 3. oktober i Amagerhallen. Her møder BK Amager på hjemmebane de grønne fra Aabyhøj IF.

Med 7 hold i årets DL spilles der 3 kampe pr. runde. De 2 øvrige kampe i 1. runde er lørdag den 3. oktober hvor der er lagt op til et tidligt topopgør i Nørrebrohallen, hvor hårdsatsende Stevnsgade Basketball Klub får besøg af Lemvig Basket.

Sidste kamp i runden er søndag den 4. oktober hvor SISU i Kildeskovshallen får besøg af Hørsholm 79ers.

DL spilles i denne sæson som en trippelturneringen hvor de 7 hold spiller mod hinanden 3 gange. Dette betyder at der spilles 21 runder i Grundserien, som afsluttes den 27. februar 2016. Herefter går det løs med slutspillet. Du kan ved at klikke her, se hvordan slutspillet spilles.

Som noget nyt i sæsonen har DL valgt at spille en del kampe om fredagen i håb om at få lokket flere tilskuere i hallerne.  Hele 10 af de 63 kampe i Grundserien afvikles på fredage.

Du kan se hele turneringsplanen ved at klikke her.

Virum Basket opruster

20.07.2015

Virum Basket der vender tilbage til Dameligaen opruster stort i samarbejde med GoDream og Albatros Travel.

Der kommer atter topdamebasket i Virum Basketball Klub fra næste sæson. Gennem de sidste sæsoner har Virums ungdomsafdeling hentet mange rigtig flotte resultater og produceret mange dygtige ungdomslandsholdsspillere. Senest har tre af klubbens dygtige U-18 ungdomslandsholdsspillere været med til at vinde det nordiske mesterskab på damesiden til Danmark. Det bærer nu frugt i form af, at det er lykkes at stable et bæredygtigt Dameligaprojekt på benene af minimum 3 års varighed, der skal bringe klubben tilbage i den absolutte top indenfor damebasket.

Hovedsponsorer for projektet er GO DREAM og Albatros Travel, som er en af de førende virksomheder inden for henholdsvis salg af oplevelsesgavekort og oplevelsesrejser. Direktør Nicolai Bille Krogh for GO DREAM ser frem til samarbejdet og synes, at projektet passer helt perfekt til hans virksomhed: ”Vores mission er, at give folk mulighed for at udleve deres drømme, og med vores deltagelse i dette projekt giver vi lige netop en dygtig klub mulighed for at udleve drømmen om at vinde mesterskaber på højeste niveau i Danmark”.  

Pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel glæder sig også til partnerskabet: ”Vi har tidligere haft succes med at engagere os i sportens verden og kan lide at se noget vokse sig stort og få succes. Marathonløbet Great Wall Marathon er i dag verdensberømt og et af de spændende projekter, som vi har været med til at udvikle. Vi ønsker at tilbyde glæde og oplevelser til mange mennesker, og med Virum GO DREAM ser vi en mulighed for at tilbyde lige netop det”.

Derudover støttes projektet blandt andet af Flemming Østergaard, som via sit engagement i blandt andet FC København er blandt de personer i Danmark med allermest erfaring i at etablere en elitesportklub. ”Vi er rigtig stolte af at få en kapacitet som Flemming Østergaard med ind omkring dette projekt” siger Claus Braunstein fra Virum Basket og fortsætter: ”Det har været vigtigt for os at udvikle et bæredygtigt Dameligaprojekt med et solidt økonomisk fundament med en stamme bestående af vores egne talenter, og her har Flemming været en fantastisk hjælp til at skaffe den nødvendige økonomiske opbakning”.

Flemming Østergaard er faktisk rigtig begejstret for basket og glæder sig meget til, at projektet kommer i luften: ”På mine mange rejse til USA har jeg set et utal af basketkampe og lige fra første øjeblik har jeg været super fascineret af spillet. Det er derfor en lille drøm for mig at få mulighed for også at prøve at gøre en forskel for basketsporten i Danmark” og han fortsætter: ”Jeg kender Virum Basket som en god og veldrevet klub, da mit barnebarn har spillet hele sin ungdomstid i klubben, og det var derfor et naturligt valg for mig at vende tilbage til Virum”.

Klubben har allerede ansat en dygtig spansk træner på en 3-årig kontrakt til dette projekt, og derudover har klubben også fået tilsagn om tilgang af to dygtige tidligere Virum-spillere, Nikoline Østergaard og Emilie Schirmer. Nikoline har de sidste år spillet i USA og hun har netop afsluttet en fantastisk sæson i college basket for Quinnipiac Bobcats, hvor hun har spillet alle holdets 34 kampe. Emilie Schirmer har spillet i Hørsholm i den forgangne sæson og var med til at vinde DM i Dameligaen, så der er lagt et godt fundament for et spændende Dameligaprojekt i Virum Basket.

Claus Braunstein, der er ansvarlig for damesiden i klubben, er optimistisk omkring projektet og forventer at kunne tiltrække yderlig en eller to dygtige spillere, der dog ikke nødvendigvis har trådt sine basketsko i Virum.

Lemvig Basket fortsætter i Dameligaen

06.07.2015

Efter afslutningen af sidste sæson var der stor usikkerhed om Lemvig Baskets deltagelse i Dameligaen. Tabet af flere spillere, som måtte forlade holdet på grund af studier og arbejde, samt usikkerhed omkring økonomien til holdet gav grund til alvorlige overvejelser om fremtiden for holdet.

Gennem foråret så mulighederne for en fortsættelse meget dårlige ud, og hele konceptet omkring elitearbejdet i Lemvig Basket var oppe til grundig evaluering. Ledelsen i klubben besluttede sig for ikke at tage forhastede beslutninger, men bruge den nødvendige tid til at afsøge mulighederne og sikre opbakningen til elitearbejdet både i klubben og fra sponsorer. Overvejelsernes udgangspunkt var balancen mellem elitearbejdet og sammenhæng i økonomien. Lysten til at skrinlægge flere års arbejde med at opbygge et elitekoncept var meget lille, ikke mindst fordi det vil give et vanskeligt udgangspunkt for de kommende talenter, klubben ser udvikle sig. På den anden side må klubbens økonomi ikke sættes på spil for en hver pris i bestræbelsen på at fastholde eliten og evt. på bekostning af bredden.

Målet for bestyrelsen har gennem hele processen været at fortsætte med dameholdet som klubbens flagskib, og give mulighed for at give gode udfordringer til spillerne på herresiden, samtidig med, at der er mulighed for at skabe de bedst mulige forhold til ungdommen og breddehold for senior. Alt i alt en vanskelig kabale at få til at gå op for en lille klub.

Efter en grundig og tålmodig proces er enderne nu ved at nå sammen, og det er med stor tilfredshed Lemvig Basket kan meddele, man fortsat er med i Dameligaen. Selvom spillere som Natalie Day, Joanna Miller, Charlotte Thomas og Emily White ikke vender tilbage og Ida Høj, Nanna Hansen og Helle Kristiansen ikke forventes at fortsætte på holdet på grund af studier, så står det nu fast, at Vestjylland også i sæsonen 15/16 er repræsenteret i toppen af damebasket.

Konceptet bliver ændret noget i forhold til de tidligere sæsoner, hvor flere lokale spillere har haft nøgleroller. Det vil de forhåbentlig få igen i løbet af kort tid, men indtil det sker vil flere udenlandske spillere blive hentet ind for at løfte holdet – og forhåbentlig hele klubben.

Ivana Udovalieva, Okako Adika og Medina Dedic fortsætter fra sidste sæson og bliver det trekløver, som resten af holdet bygges op omkring. Oto Adika og Michelle Tatt bliver nye unge ansigter i truppen, ligesom Louise Sørensen inddrages, når hun er sin skade kvit. Dertil tilføjes en håndfuld nye spillere, og naturligvis holdes døren åben for at spillere alligevel bliver eller kommer til afhængig af studieplaner efter ferien. Flere oplysninger om holdet vil blive meldt ud frem mod sæsonstarten og Lemvig Basket ser frem til igen at spille med i DL.

Stevnsgade præsenterer trænerstaben og spillertruppen til den nye sæson

29.06.2015

Sidste sæson pokalvindere er i fuld gang med forberedelserne til den nye sæson og klubben har netop offentliggjort planerne for sæsonen.

"Stevnsgade Basketball præsenterer herved sit trænerteam til den kommende sæson. Den erfarne Igor Gavrilovic - som seneste sæson tog sit hold til en Pokalfinalesejr - fortsætter som headcoach, nu assisteret af Nadeem Ahmad, der er vendt tilbage til barndomsklubben efter sidste sæson at have coachet SISUs Dameligahold. Tina Dollerup fortsætter som Team Manager, hvor hun sidste sæson bestred en position som både Team Manager og assisterende coach. Fysisk træner er fortsat Nicolas Nyemann.

Stevnsgade Basketball samarbejder med Team Copenhagen og eksterne eksperter i organisationsudvikling om konstant at være målrettet i talentudvikling, organisationsudvikling, drift af hele foreningen og styrkelse af eliten, hvilket betyder at Stevnsgades politiske og sportslige ledelse hvert halve år i samarbejde med de eksterne partnere beslutter og evaluerer fremtidige resultatmål og procesmål og beslutter, hvordan de kan nås gennem konkrete handlingsplaner for hver afdeling af foreningen. Vi opererer med konkrete femårs planer naturligvis også for vores Dameligahold.

For to år siden besluttede Stevnsgade Basketball sig for at rykke op i Dameligaen og det kortsigtede sportslige mål var at konsolidere sig i ligaen. Den daværende femårsplan for Dameligaholdet er stort set uændret, bortset fra at handlingsplanerne er opdateret og ændret i et forsøg på konstant at stræbe efter forbedringer. Som nævnt var målet at konsolidere sig i Dameligaen, spille om medaljer år 3, vinde DM senest i år 4 og spille internationalt senest i år 5.

I bestræbelserne på at opnå disse mål har den sportslige ledelse besluttet at styrke Dameligaholdets danske stamme af spillere, som kan bringe ambitionerne i mål gennem at fastholde så mange af de spillere, der var med sidste sæson og samtidig styrke holdet med nye spillere med den rette indstilling.

Samtidig har det naturligvis været nødvendigt at udvide truppen fra sidste sæson, da truppen er blevet mindre på grund af langvarige skader, college, studie ophold og andre ting.

Et par spillere er endnu usikre på grund af langvarige skader, men følgende spillere fra sidste sæson er med igen i den kommende sæson:

 • Mie Ceccardi
 • Caroline Dan
 • Freja Boel Rühlmann
 • Ida Tryggedsson Preetzmann
 • Alberte Alsø Dokkedal
 • Hanna Sheikh
 • Simone Ceccardi
 • Gabi Nedic
 • Sigrid Vange

Af disse 9 spillere deltager Hanna Sheikh og Ida Tryggedsson Preetzmann på landsholdet.

Stevnsgades trænerteam ønsker til den kommende sæson en spillestil, hvor aggressivt forsvar og hurtighed er vigtige parametre. Derfor er det den type spillere, som man har ønsket at udvide truppen med, hvorfor vi nu kan præsentere tilgang af:

 • Maria Forsman Pedersen, Hørsholm 79ers
 • Elisabeth Brynaa Hansen, Falcon
 • Tea Jørgensen, SISU
 • Katrine Dyszkant, SISU
 • Maja Gerlyng, Hørsholm 79ers

Da Tea Jørgensen, Gabi Nedic og Katrine Dyszkant stadigt lider med knæ problemer fra sidste sæson, har de været nødvendigt at øge antallet af spillere i truppen, så der fra sæsonstart er mindst 11 spillere, som alle er klar til kontaktspil. Talentfulde U-19 spillere fra Stevnsgade vil også søges implementeret på holdet gennem sæsonen.