Nyheder

Ugens preview

03.12.2013

Headcoach fra SISU, Hrannar Holm har kigget i krystalkuglen og forudser disse kampe i 11. spillerunde.

Der er mange interessante kampe i weekenden. På grund af mellemspillet som starter efter grundspillet, så forventer jeg en hård kamp om pladserne i grundspillet.

Især om pladser nr. 4 og nr. 8. Som det der ud nu, så sidder Amager og Hørsholm på pladser 2 og 3 men der er yderligere 3 klubber der godt kunne tænke sig, at ende bland de top fire i grundspillet; Lemvig, Åbyhøj og Stevnsgade.

I den anden ende har vi nu fire hold der alle sammen kæmper om de to sidste pladser ind i mellemrunden (pladser 7 og 8), dvs. Falcon, Virum, Værløse og Horsens. Mit bud er at kampen om pladserne vil blive rigtig spændende, forhåbentlig indtil grundspillets sidste runde. 

Lørdag kl. 14.00: Horsens BC vs. Værløse BBK

Værløse vandt sin første kamp i weekenden mens Horsens tabte stort mod Sisu. Horsens er pt rigtig hård ramt af skader. Uheldet fortsatte i lørdagskampen mod Sisu, hvor Eva Bonde måtte på skadestuen med knæskade. Skadessituationen betyder at selvom Horsens kæmper og gør alt de kan, så bliver det svært at vinde kampe.

Hvis Horsens har alle spillerne til rådighed, så kan de på en god dag slå Værløse, det har de jo gjort en gang før, men nu ser det ikke så godt ud for dem.

På den anden side har Værløse endelig leveret varen på banen efter en svær start og kommer uden tvivl til kampen med optimisme og selvtillid. Kampen er vigtig for begge hold, men medmindre at de skadesramte Horsensspillere bliver rask i løbet af de næste dage, så vinder Værløse en sikker sejr på måske 15-20 points. 

Lørdag kl. 14.00: Lemvig Basket - Virum Vipers

Virum tabte uventet stort mod Værløse i sidste runde, de havde ellers spillet godt på det sidste. Lemvig er på vej op efter en ikke så god start, selvom de tabte mod Hørsholm.

Emily Hatch og Raven Berry er for store og stærke for Virum, tror jeg, og netop fysikken kan blive afgørende i kampen. Virum prøver at spille aggressivt, og hvis det lykkes dem at stresse guardsene hos Lemvig kan de spille med, et stykke tid, men det bliver hjemmeholdet der kører en komfortabel sejr hjem, måske med 20 points forskel. 

Lørdag kl. 14.30: Falcon - Aabyhøj IF

Her har vi to hold der kører i modsatte retninger. Falcon tabte deres to mest scorende spillere, Iben Soltau og Julie Kongeskov, og har haft det svært et stykke tid, bl.a. tabt fem kampe i streg. De har nu fået Simona Bartkova tilbage og finder måske snart ud af det hvad der skal til at vinde kampe igen. På den anden side af banen er det unge Åbyhøj hold, der helt klart er på vej op, efter to storsejre i træk mod Stevnsgade og netop Falcon.

Åbyhøj har tre virkelig gode spillere i Maria, Britt og Bianca, og derudover masser af unge talentfulde spillere der alle får tid på banen. Det betyder at de kan spille med høj energi for 40 minutter.

Hvis Falcon skal have en chance på lørdag skal de matche gæsternes intensitet. Selvom Åbyhøj er favorit, tror jeg ikke, de vinder med 38 points som de gjorde sidst. Kampen bliver tættere denne gang, men Åbyhøjs bredde bliver afgørende, de vinder med måske 12-15 points forskel. 

Lørdag kl. 14.30: BK Amager - SISU

Så er det ligaens absolutter topkamp mellem Sisu og Amager. Det er tredje gang inden for et par uger at holdene mødes. Første kamp vand vi (Sisu) sikker med 18 points, men pokalkampen var mere lige, den vandt vi med kun 4 points. Der er derfor lagt op til et spændende opgør i Amagerhallen.

Jeg tror, at Amager (og resten af ligaen) vil gerne se en hjemmesejr, fordi at den ville øge spændingen i grundspillet. Amagerholdet har været lidt svingende på det sidste efter en forrygende start, men mon ikke de møder op med masser af energi til topkampen?

Deres styrke er som før, deres forward-center duo, Cathariana og Keyona Bryant, men derudover har Emilie Fogelstrøm været brandvarm udenfor 3pt linjen. Man kan måske sige, at Amager er et angrebs-hold.

Vi møder ikke op med vores stærkeste hold, desværre, men dem der møder op har masser af selvtillid. Tea og Nathalie blev skadet for 10 dage siden og vi venter på, at de bliver sunde igen. Nathalie prøvede mod Horsens men det gik ikke godt og hun holder nu en uges pause. Tror heller ikke at Tea bliver klar. Det betyder at resten skal "steppe up" som man siger på engelsk. Om det bliver nok til en 40 points sejr tvivler jeg på, men jeg håber, at vi kan spille godt forsvar og vinde en tæt kamp :)

Lørdag kl. 16.30: Stevnsgade Basketball Klub - Hoersholm 79ers

På Nørrebro er der en anden topkamp, mellem ligaens nr. 3 og 4. Begge hold vil være tæt på toppen og sikre sig en plads i top 4.

Hørsholm er helt sikker det hold i ligaen som, sammen med Sisu, har på det seneste spillet på det højeste niveau. Blandt andet har de slået Stevnsgade 2 gange, både i Ligaen og Pokal. Bedste spillere er Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic, men Anemone Scheel har også vist godt spil og stabilitet. Derudover har Hørsholm en god bænk og mange spillere der kan bidrage.

Stevnsgade har fået det lidt sværere efter en god start. Men nu ser fremtiden godt ud for Nørrebroholdet. Iben Soltau scorede hele 26 points i hendes første kamp. Hun kommer til at hjælpe under kurvene, især i angrebet. Det nyeste nyt er så, at Ida Tryggedsson har besluttet at spille i Stevnsgade resten af sæsonen. Det giver dem helt klart ekstra styrke på guard-positionen. Men Ida spiller først i januar.

Hørsholm er favorit til kampen på lørdag, men den kan sagtens blive spændende. Hørsholm har flere spillere der bidrager og vinder til sidst med måske 5-10 points forskel. 

Ida Tryggedsson Preetzmann skifter til Stevnsgade

03.12.2013

Inden sæsonstarten 2013 i år havde Stevnsgades sportslige ledelse flere samtaler med en af Danmarks bedste nuværende baketballspillere den 23-årige landsholdspiller Ida Tryggedsson Preetzmann, som på daværende tidspunkt netop havde vundet to guldmedaljer med SISU og været en af deres mest toneangivende spillere i deres Europa Cup kampe.

Resultatet af vore samtaler blev, at Ida gerne ville spille denne sæson hos Stevnsgade, da hun var begejstret for det projekt vi har gang i her - og ser en fremtid for sig selv i klubben, men ville dog først lige se, om der var en efterspørgsel efter hende internationalt, da hun af FIBA var inviteret til en basketball All Star Camp sammen med elleve af Europas dygtigste pointguards fra hele Europa i Spanien i juni måned.

Desværre for Stevnsgade, blev Ida tilbudt en professionel kontrakt efter en uge i Barcelona af en spansk klub i den bedste række, der også spiller europæisk. Hun trænede sammen med vores Stevnsgade piger hele sommeren op til midten af september måned, hvor hun drog afsted.

I sidste uge blev headcoach Mogens Tygesen kontaktet af Ida, der havde valgt at blive løst fra sin kontrakt med øjeblikkelig virkning og vender hjem for at genoptage sit medicinstudie på Københavns Universitet til februar 2014. Hun er ganske simpelthen ikke blevet behandlet, som hun burde og havde forventet. 

Ida fortsætter sin karriere i Stevnsgade og træner allerede nu med holdet. Stevnsgade har søgt licens hos DBBF den 2. december og Ida vil være at finde på banen efter jul.

Med Ida på holdet - samtidig med at Iben Soltau nu støder til holdet efter at have udstået sin karantæne - rykkes ambitionen om at blive i top seks i Dameligaen til at opnå en semifinaleplads. 

Ida har spillet på alle ungdomslandshold, har været valgt til Scania Queen (nordens bedste ungdomsspiller), spiller på dame A-landsholdet, har vundet ungdoms DM adskillige gange og senest guld for SISU i Dameligaen to gange. 

Værløse tager første sejr med hjem fra Virumhallen

01.12.2013

Det var et sultent Værløse hold der var mødt i Virum Hallen op denne sidste dag i november.

Efter sidste opgør mellem de 2 hold, hvor Virum tog hjem med deres første sejr fra Værløse, var der ingen tvivl om, at Værløse i dag ville gøre Virum efter.

Allerede i kampens spæde start viste Værløse en fantastisk kampgejst og ikke mindst træfsikkerhed. Dette bragte Virums damer ud af fatning, hvilket Virum damerne kæmpede med gennem hele kampen.

Det var ikke mindst Værløses skud udefra, der tog pusten fra Virum. Værløse have denne lørdag en imponerende stat på 60% bag 3'eren.

Dagens spiller må siges at være Værløse's Devon Quattrochi der score 22 point og laver 7 assists, MEN også Sheikh pigerne deler imponerende 6 – 3'ere mellem sig, hvilket må siges at være udslagsgivende for resultatet!

Fra Virum scorer Ivana Kostic 17 point og tager 8 rebounds, godt hjulpet af Cecilie Tang Homann der score 16 point.

Kampen endte 61-100, altså en sikker sejr til Værløse.

Hørsholm 79ers vinder over Lemvig Basket

01.12.2013

Der var lagt op til et spændende opgør i Fire Arena lørdag eftermiddag, da 79ers damer havde besøg fra Vestjylland, men spændingen udeblev, og Hørsholm vandt i forholdsvis sikker stil med 74-63 (20-9, 12-19, 32-21, 10-14).

De to mandskabers bredde blev udslagsgivende, og her viste værterne klart den største bredde. Af Hørsholms 74 point stod starterne for 35, mens bænken leverede 39 point. Anderledes skævt fordelt var det på Lemvig-mandskabet, hvor starterne scorede 50 point, mens bænken kun supplerede med 13. 

Til dagens spillerpræsentation havde HBBK´s  drenge årgang 2006 fået lov til at løbe på banen sammen med 79ers-spillerne, og det var en flok stolte drenge, der iført flot spilletøj stillede op sammen med de to hold.

79ers og Lemvig fulgtes ad i kampens indledning, men halvvejs gennem første periode trak Hørsholm fra og gik fra stillingen 7-6 til en føring på 20-9 efter de første 10 minutter.

I anden periode kom Lemvig tilbage i kampen igen og scorede otte point i træk inden 79ers fandt vej til kurven. Ved stillingen 22-19 rykkede Hørsholm atter fra gæsterne, og kom foran 29-19 på blandt andet fem point af Maja Gerlyng. Herefter var det Lemvigs tur til at få et lille run, og de to mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 32-28 til 79ers.

I de sidste mange kampe har 79ers rykket afgørende fra modstanderne i tredje periode, og lørdag var ingen undtagelse. Midt i perioden var Hørsholm foran med 54-41, og denne føring blev yderligere udbygget, inden Lemvig reducerede til stillingen 64-49 ved periodens udløb. Hørsholms Caroline Gilling var i denne fase af kampen brændvarm og sænkede tre trepointskud i træk. 

Spændingen forsvandt ud af kampen i fjerde periode, hvor 79ers fastholdt en konstant føring på over 10 point. Det hele sluttede med en sikker værtssejr på 74-63, og set med 79ers-briller en god optakt til onsdagens pokalsemifinale mod netop Lemvig.

Med den ottende sejr i træk holder 79ers nu trit med BK Amager  på andenpladsen og er inden for overskuelig afstand af førerholdet Sisu. Hørsholm fik samtidig skabt lidt luft til både Stevnsgade og Lemvig, der nu begge er fire point efter 79ers.

Hørsholm og Lemvig krydser klinger igen allerede onsdag den 4. december klokken 19.00 i Fire Arena, når bolden bliver givet op til semifinalen i sæsonens pokalturnering.

For 79ers scorede Caroline Gilling 19, Emilie Schirmer 18, Ivana Jovanovic 17, Maja Gerlyng 12, Anemone Scheel 4, Frederikke Mollerup 2 og Line Piechnik 2 point.

For Lemvig scorede Emilie Hatch 22, Ivana Udovalieva 11, Raven Berry 9,  Tina Nesse 6, Helle Kristiansen 6, Rikke Andersen 5, Grace Gardner 2, Okako Adika 2 point.

Forventet sejr til BK Amager mod Falcon

01.12.2013

Begge hold kom ind til dagens kamp med et nederlag i bagagen. BK Amager tabte overraskende klart i Lemvig Basket og Falcon fik en øretæve i Aabyhøj IF, så begge hold havde noget at bevise.

Falcon havde Simona Bartkova og Freje Christensen med på hjemmebane igen efter skader.

I første periode følger Falcon godt med, men kan dog ikke holde Amager dygtige Amerikaner Keyona Bryant for at få skud i feltet, hun scorer 8 af Amagers point.

I anden periode hænger Falcons forsvarsspil ikke rigtig sammen og Amager løber fra Falcon til en halvlegsføring på 42-26.

Amager er dygtige til at bruge deres inside fordel til både skabe skud inside og frie skud væk fra kurven. Bolden bliver flyttet godt og Amager sætter de frie skud. Keyona Bryan og Catharina Palm har scoret hendholdsvis 11 og 9 points for Amager, mens Falcons scoringer er fordelt rimeligt ligeligt mellem 5 spillere.

Falcon får en del mere aggresivitet i deres forsvar og især i reboundspil i 2. halvleg. Simona Barkova og Freje Christensen får nu vist at støvet de har samlet under deres skadesperiode er ved at være væk og de kan hjælpe holdet igen.

Amager får stadigvæk meget fra deres 2 stjerne i Bryant og Palm, men mange spillere træder til og sejren er aldrig i fare for Amager. 6 spillere scorer 6 points eller mere i en kamp hvor Amager giver lidt ekstra tid til bænken.

For Falcon er det igen Elisabeth Brynaa der scorer mest, men 30 points fra Josefine Vincentz, Sofie Vincents og Freje Christensen luner godt for Falcon.

Falcon laver kun 11 turnovers og taber kun reboundkampen med 7.

Topscorere for Falcon: Elisabeth Brynaa med 17, Freje Christensen med 11 og Josefine Vincents med 10 points. Josefine Vincents og Simona Bartkova have hver 3 assists og Simona Bartkova havde 9 rebounds.

Topscorere for BK Amager: Keyona Bryant med 20 og Catharina Palm Jensen med 12 points. Maria Dinesen havde 5 assists og Keyona Bryant 12 rebounds.

Aabyhøj IF sender Stevnsgade BBK hjem med nederlag i bagagen

01.12.2013

Åbyhøj tabte deres første kamp i sæsonen mod Stevnsgade, en kamp med høj score hvor Stevnsgades Amerikanere gjorde hvad der passede dem. Dengang tabte Åbyhøj med 18 point.

Det skulle dog vise dig at blive en svær kamp for Stevnsgade i dag.

Åbyhøj mødte forberedt op til kampen og det skulle vise sig at være udslagsgivende.

Kampen starter med en Åbyhøj scoring og holdet fortsatte ufortrødent med at score point i første periode samtidig med at forsvaret var godt forberedt.

Første periode ender 31-17 til Åbyhøj. Det hul fik Stevnsgade aldrig lukket og det tætteste holdet fik bragt forspringet ned på var 9 point 3 min. Inde i anden periode. Åbyhøj spiller hurtigt og aggressivt og får mange fastbreaks de udnytter.

I det hele taget bliver bredden på holdene i den grad en forskel. Alle spillere for Åbyhøj scorer og er en trussel og forsvarsmæssigt leverer alle en solid indsats. Det lykkes bl. a. at holde Julie Forster fra stevnsgade på 10 rebounds, halvdelen af hvad hun tager i snit.

I anden halvleg kommer Stevnsgade ud med et zone press og efterfølgende zone, men hjemmeholdet er for effektive og bliver ved med at score. Især Bianca Morsø og Maria Jespersen volder udeholdet store problemer med deres hurtige drives til kurven. Kampen ender med en fortjent Åbyhøj sejr på 19 point 83-64

Topscorer for Åbyhøj er Bianca Morsø med 23 point og Maria Steen med 21point, 9 rebounds, 7 assist og 7 steals.

For Stevnsgade scorer Iben Soltau 26 point i hendes debut for Stevnsgade.

SISU vinder stort i Horsens

01.12.2013

Ingen havde forventet, at Horsens BC kunne stille særlig meget op mod Sisus damer. Mon nogen overhovedet kan huske, hvornår SISUs damer sidst har tabt en kamp?

Horsens BC, der har et ungt mandskab og en smal trup, er i den grad skadesramt. De stillede denne lørdag atter op uden deres mest rutinerede spillere: Anne Helene Eskholm, Rebecca Houmøller og Sarah Bersang.

Første periode starter overraskende godt for hjemmeholdet med at Dicte Houmøller scorer 4 point; men så er der også lukket ned for hende og resten af Horsens holdet, og efter kun 5 min. spil må Eva Bonde- hjemmeholdets sidste faste guard forlade banen med en knæskade. Herefter er det ned ad bakke og der er ikke meget at stille op for hjemmeholdet. SISU presser, og Horsens har mange turnovers.

Perioden slutter 6-18.

Men helt galt får det i 2. periode. Der er ikke meget godt at skrive om hjemmeholdet. De går helt i stå og scorer kun 3 point. SISU kommer alt for let til scoringer og scorer 33 point i denne periode. Kiki Lund gør det især godt for SISU.

Ved halvleg står det således 9- 51.

Heldigvis var Horsens BC ikke slået ud; de valgte at kæmpe. Dejligt at se, at der stadig var vilje. Kendahl Kelly scorer hurtigt 5 point. Afleveringerne er mere præcise. Der er nok stadig turnovers, men også steals, da Horsens presser mere.

Resultatet af tredje periode er 7- 19.

I fjerde periode sætter Erick Vigansky sine to helt unge spillere, Katrine S. Dirks og Karoline Madsen ind. De gør det begge godt i forsvaret,  og SISU, der kan slappe lidt af og bruge alle spillere, presses nu til flere turnovers. Perioden ender 8- 11.

Kampen ender 24- 81 til gæsterne.

Topscorer for Horsens BC Emily White : 7 point

Topscorere SISU: Kiki Lund 16 point og Mathilde Colding- Poulsen 15 point

Referat skrevet af Bente C. Sanchez

Rundens hold

27.11.2013

I den forgangne weekend blev 9. spillerunde afviklet i Dameligaen, hvilket bringer os halvvejs gennem sæsonens grundspil.

I den forbindelse har trænerne været i gang med at stemme og vælge ”Rundens hold”.

De 5 spillere, som har fået flest stemmer hos trænerne er:

 De 5 valge spillere har følgende stats efter 9 kampe:

 

  • Camilla Blands, SISU - 13.0 pts, 8.1 reb, 3.6 ass, 18.9 eff
  • Maja Gerlyng Hansen, Hørsholm 79ers - 14.4 pts, 3.1 reb, 2.8 ass, 12.3 eff
  • Julie Forster, Stevnsgade BBK - 22.1 pts, 19.1 reb, 3.8 ass, 38.2 eff
  • Catharina Palm Jensen, BK Amager - 18.3 pts, 10.0 reb, 3.7 ass, 21.4 eff
  • Keyona Bryant, BK Amager - 20.9 pts, 10.6 reb, 0.7 ass, 26.7 eff

Stort tillykke til alle fem spillere med udnævnelsen til ”Rundens hold” - alle vil snarest muligt modtage en gave fra Dameligaen.

Ugens preview

26.11.2013

Oprykkerne fra Virum Vipers har fået en godkendt start på sæsonen og har allerede vundet 2 af de første 9 kampe. De 4 point placere holdet på en 8. plads i tabellen.

Vipers skal i denne weekend spille om 2 meget vigtige point mod bundholdet fra Værløse BBK. Turi Høgh der er head coach for holdet giver her sit bud på den kamp og de 4 øvrige kampe i 10. spillerunde.

Falcon mod BK Amager lørdag kl. 13.30

I holdenes første kamp vandt Amager hjemme med 11 point.

Siden da har Falcon været ramt af skader og to spillere der har forladt holdet. Amager har efter en forrygende start også været ramt af skader og har ikke vundet så stort da bænken er blevet noget smallere.

Falcon er ved at finde sig selv som hold igen, og har fået Simona Bartkova tilbage der spillede sin første kamp sidste weekend. Jeg tror stadig at Amager er det stærkeste hold og vinder med 10.

Horsens BC mod SISU lørdag kl. 14.00

Horsens er ligeledes ramt af mange skader og kæmper for at stille med et fuldt hold. Sidste weekend blev det til en tæt kamp mod Virum, men de kunne ikke holde tempoet hele kampen igennem.

SISU var meget uheldige i sidste kamp og mistede to indestartere efter få minutter. På trods af dette er holdet stadig så rutineret og har Camilla Blands og Kiki Lund som holder et meget højt niveau.

Selvom Horsens altid fighter hele kampen bliver det til en klar SISU sejr på +15.

Åbyhøj IF mod Stevnsgade BBK lørdag kl. 14.00

I holdenes første kamp blev det til en klar sejr til Stevnsgade på 18 point.

Stevnsgade har haft en flot sæsonstart som oprykkere og har to amerikanere som ikke rigtig nogen har formået at lukke ned endnu.

Åbyhøj spiller aggressivt og hurtigt og har vundet deres sejre på hjemmebane, men jeg tænker det bliver en svær matchup og holde Julie Forster og Sarah Eichler. Iben Soltau er spilleberettiget på lørdag og det tilfører holdet endnu en dygtig spiller.

Jeg tror Stevnsgade vinder med +10.

Virum Vipers mod Værløse BBK lørdag kl. 14.30

De to hold mødte hinanden for bare to uger siden, så det er to hold med stort kendskab til hinanden.

Virum har vundet de sidste to kampe i træk og begge på udebane, og har masser af gejst og glæde på holdet efter en hård start på Dameligaen med syv nederlag.

Værløse derimod kæmper med at finde deres eget spil og få selvtilliden til at vinde nogle kampe.

Virum vil kæmpe hårdt for at holde sig på den 8. plads der giver adgang til slutspillet, og det kræver endnu en sejr over Værløse. Virum vinder med 7 igen.

Hørsholm 79ers mod Lemvig Basket lørdag kl. 15.00

Jeg tror det bliver rundens mest spændende kamp. Hørsholm vandt den første kamp med 11 point.

Begge hold har en opadgående form, og slås for at holde sig i toppen af tabellen. Hørsholms unge spillere skal steppe op og lægge det hårde forsvarspres på Lemvigs mere rutinerede udlændinge, omvendt skal Emily Hatch og raven Berry bruge deres styrke inside.

Jeg tror Hørsholm vinder med 3 point.