Nyheder

Ugens preview

17.10.2015

Roberto Velosa kommer her med sit bud på weekendens 2 kampe.

Hørsholm 79ers - Virum GO DREAM (lørdag kl. 13:30)

Virum er kommet godt fra start, offensivt vist stabilitet, både på rebounds og assist. De har haft et par spillere som har scoret mange point og udnyttet modstandernes fejl rotationer defensivt. Hvis disse spillere holder niveau og Hørsholms forsvar ikke er på plads endnu så bliver det svært for Hørsholm at få deres første sejr mod Virum.

+15 til Virum

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 13:00)

Lemvig er også kommet godt fra start hvor deres to guards har fået holdets offensive til at fungere. Defensivt har de givet mange åbne skud hvor deres modstander ikke har kunne levere høje procenter udefra.

Hvis SISU kan udnytte deres hurtige spil mod netop Lemvig og SISU bruger deres aggressive forsvar på Lemvigs guards så tror jeg på en SISU sejr.

Virum GO DREAM sejr efter tæt opgør

15.10.2015

Virum Go DREAM lagde grundstenen til aftenens sejr over hjemmeholdet BK Amager med en stærk 3. periode, som blev vundet med 11-22.

Hjemmeholdet nåede næsten tilbage i slutningen af 4. periode, men gæsterne bevarede roen selvom det blev tæt og vandt kampen 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

1. periode er meget lige. BK Amager fører 10-7 halvvejs i perioden, men så går hjemmeholdet i stå angrebsmæssigt og scorer kun 3 point i den sidste del af perioden. Virum GO DREAM vinder perioden 13-17.

Kampen er helt lige i 2. perioden, hvilket stillingerne 20-20, 24-24, 29-29 også bevidner. BK Amager vinder dog perioden 25-19, og holdet kan gå til pause med en føring på 38-36.

Virum GO DREAM kommer bedst ud efter pausen og får bragt sig foran 42-46, men BK Amager kommer igen, og efter godt 7 minutter er stillingen igen helt lige 48-48. Virum GO DREAM lukker perioden med et 1-10 run og bringer sig foran 49-58 inden den afgørende periode.

BK Amager kæmper fra 4. periodes start for at prøve nå op, men Virum GO DREAM holder fast og øger forspringet til 55-68. Anført af Tamara Jones med en 2-point og tre 3-point scoringer i streg efterfulgt af en tre’er af Emilie Foglestrøm får BK Amager reduceret Virum GO DREAM’s føring til 69-73 med små 3 minutter tilbage. Tættere kommer BK Amager ikke, Virum GO.

DREAM mandskabet holder hovedet koldt og lukker kampen til slutresultatet 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

En fortjent sejr til Virum GO DREAM mod et Amagermandskab som igen i dag havde svært ved at omsætte chancer til point. Begge hold har 66 afslutninger, men BK Amager udnytter kun 25 (38 %) af disse mod Virum GO DREAM’s 32 (48 %).

Topscorer for hjemme- og udebanehold: BK Amager: Tamara Jones 26, Emilie Fogelstrøm 16, Maria Brask 8, Melanie Elmgreen og Emilie Klint begge 7, Ida Klussmann 4, Emilie Keller 3

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 24, Valerie Faith Driscoll 19, Nikoline Østergaard Emma Braunstein 8, Ansofie Olivia Schirmer 7, Ellen Marie Iversen 5

Kampens spiller WOM: Nicoline Østergaard, Virum GO DREAM 16 point, 12 rebounds og en effektivitet på 29.

 

Hjemmekampsejr til Lemvig

11.10.2015

Lemvig Basket spillede lørdag eftermiddag sæsonens første hjemmekamp. Hjemmeholdets modstander var BK Amager, som havde en hård dag foran sig, med to kampe på samme dag. Holdets første stop på dagen var i Lemvig, og derefter skulle de videre til Horsens, hvor de skulle spille deres første pokalkamp.

Lemvig Basket har i år sat et helt nyt hold sammen med mange nye ansigter, og både spillerne selv og tilskuerne glædede sig til årets første hjemmekamp. Selvom Vestjyskbank Arena ikke var fyldt med tilskuere, var der stadigvæk en god stemning i hallen, og der var lagt op til en god og spændende kamp.

Dommerne fløjter kampen i gang, og især Lemvig er klar fra start af. Kaitlyn Mathieu bringer hurtigt Lemvig foran med 6-0, og det giver en masse god energi til holdet, og de spiller sikkert i deres angreb. Lemvigs forsvar er til gengæld knap så godt, og Victoria Waldner får hurtigt 2 fejl i første periode. Amager kæmper hårdt for at komme med i kampen, og de gør alt, hvad de kan, for at stå op imod de høje piger fra Lemvig, men Lemvig vinder første periode 21-13.

I anden periode sker der ikke de store forandringer. Begge hold kæmper meget i forsvaret, hvor ingen af holdene var suveræne i dag. BK Amagers nummer 7, Emilie Fogelstrøm, har Lemvig-holdet svært ved at stoppe. Lemvig holder sin føring, og går på halvleg med en 3’er i sidste sekund fra Medina Dedic, som sætter hjemmeholdet foran med 17 point.

Der er ingen tvivl om, at især forsvaret blev diskuteret i halvlegen i de to holds omklædningsrum, men der sker ikke den store forandring i forsvaret. Især Amager begynder i tredje periode at have svært ved at følge med Lemvig, og Lemvig får mange gode skud og scorer dem. Men selvom, at Lemvig spiller godt i angrebet, laver de mange dumme turnovers, og det scorer Amager mange point på. Tredje periode slutter med stillingen 55-41.

De to hold spiller en god fjerde periode, men Amager kan ikke følge med. De to hold har hver deres forhold. Lemvig har højden og fysikken, mens Amager har hurtigheden og deres gode skud, men det er Lemvig som begrænser Amagers fordele. Lemvig får rigtig mange angrebsrebounds, og det vinder de mange point på. Lemvig spiller en kamp, hvor de hele tiden fører, og kampen bliver aldrig for alvor spændende. Hjemmeholdet vinder 77-58.

Kampens topscorer blev Kaitlyn Mathieu fra Lemvig med hendes 22 point, og oven i det tog hun 11 rebounds. Amagers stjerner var lørdag eftermiddag Emilie Fogelstrøm som scorede 21 point og Tamara som tog 7 rebounds, og begge sørgede de for tempo og energi i spillet for Amager.

Lemvig Basket har nu vundet deres to første kampe i ligaen, og i begge kampe har alle fra holdet været på scoretavlen. Det bliver meget spændende at følge Lemvig Baskets udvikling igennem sæsonen. På nuværende tidspunkt ser de ud til at være et meget stærkt hold.

Sejr til Virum GO DREAM i debut

10.10.2015

Så er Virum Go Dream i gang i Dameligaen. Og det med manér. Ikke alene på banen, men også udenfor, var debuten i den bedste liga en stor succes. Ikke mindre end 120 gæster var på plads til spisning inden kampstart. De fulgtes ind til kampen sammen med yderligere et par hundrede tilskuere, og tilsammen skabte de en perfekt og stemningsmættet ramme om aftenens opgør i Virum Hallen.

Desværre blev kampen præget af et alvorligt uheld. Midt i 4. quarter vred Emilie Schirmer så uheldigt om i knæet, at hun måtte udgå og efterfølgende køres på skadestuen i ambulance. Synd for Emilie og synd for Virum Go Dream, der ikke får let ved at erstatte hende.

Selve kampen endte med Virum Go Dream sejr 78-63 efter en halvlegsføring på 34 – 28. Men tallene snyder. For der var i det meste af kampen tale om et jævnbyrdigt opgør.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dagens kamp. Se for eksempel på skudprocenterne. Virum Go Dream ramte 64 procent af deres 2-pointskud (21 af 33). SISU måtte nøjes med at se 40 procent, eller 19 ud af 47 skud tælle. Bedre gik det ikke for SISU’s forsøg på at hente 3 point ad gangen. Det lykkedes faktisk kun 1 gang ud af 24 forsøg. En skudprocent på 4.

Kampen var fysisk og blev spillet i et højt tempo. Det var derfor interessant at følge, om de mange unge spillere, som begge hold råder over, kunne følge med. Det kunne de i store træk, uden dog at toppe stats’ne.

Kampens store spiller var uden tvivl Nikoline Østergaard. Hun binder simpelthen Virum Go Dream sammen med sin boldsikkerhed og sit overblik. Et overblik som i løbet af kampen blev vekslet til 12 assist og 16 point. Det gjorde hende dog ikke til kampens topscorer. Den titel løb SISUs Olivia Applewhite med for anden kamp i træk.

SISU havde det svært med Virum Go Dreams fysiske forsvar. Et godt eksempel på det, er SISU’s amerikanske guard, der i den seneste kamp mod Hørsholm lavede 24 point. Mod Virum Go Dream, måtte den hurtige guard nøjes med 5.

Sæsondebut med  sejr til Virum Go Dream på 78-63 (13-13, 21-15, 16-22, 28-13).

Virum Go Dreams topscorer blev Melissa Gilkey med 17 point efterfulgt af Valerie Driscoll og Nikoline Østergård med hver 16 point.

SISU’s og kampens topscorer blev Olivia Applewhite med 22 point fulgt af Camilla Blands med 15 point.

Ugens preview

06.10.2015

Dameligaen blev sat i gang med tre kampe, som gav løfter om en jævnbyrdig sæson, hvor holdene kan udfordre hinanden og intet er afgjort på forhånd.

De kommende kampe vil vise, hvem der først finder stabiliteten i spillet og får det nødvendige overskud til at vinde de tætte kampe.

I den kommende weekend venter der end tre kampe, som på forhånd ser åbne ud, og hvor publikum kan blive godt underholdt.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her sit bud på de 3 kampe.

Virum GO DREAM vs SISU (fredag kl. 20:00)

Fredag aften træder Virum for alvor tilbage i toppen af dansk damebasket.

Med et ambitiøst projekt og et spændende hold er der god grund til at have store forventninger til oprykkerne, men de vil få kamp til stregen i comeback-kampen, hvor SISU kommer på besøg.

Begge hold har mange nye spillere i truppen til denne sæson, og nye trænere på bænken, så der vil sikkert gå lidt tid, inden det fulde potentiale viser sig.

Men SISU fik i sæsonens første kamp vist, at de stadig skal regnes med blandt medaljefavoritterne, da de vandt over Hørsholm og fik revanche fra sidste sæsons DM-finaler.

På dette tidlige tidspunkt i sæsonen vil begge hold formentlig være afhængige af gode individuelle præstationer. SISUs Olivia Applewhite viste i sidste uge, at hun er en spiller som kan gå forrest og løfte sit hold, og kan hun finde samme niveau igen, så kan det afgøre kampen til gæsternes fordel. Men det kan blive marginaler der afgør, om det bliver det ene eller det andet hold, som får overtaget.

Virum er absolut i stand til at udfordre SISU på alle pladser, og der er heller ikke stor forskel når det kommer til rutine. Virum vil formentlig gå ind til kampen med stor gejst, og mon ikke der er stor opbakning til holdets første hjemmekamp.

De to ting kan blive afgørende i en tæt kamp og derfor tippes Virum som vinder med 3 point.

Lemvig Basket vs BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Både Lemvig og BK Amager kom godt fra start med sejre i første runde.

Sidst de to hold mødte hinanden var der bronzemedaljer på spil, og dem tog Lemvig med sig hjem. Men sommeren har bragt mange ændringer med sig hos begge hold. Lemvig er ved at spille et nyt hold sammen, og BK Amager har fået ny træner, som er godt i gang med at sætte sit præg på holdet.

Det er ofte tætte og intense kampe når Lemvig og BK Amager mødes, og det kan godt blive gældende igen på lørdag. Lemvig vil forsøge at udnytte fordelen af hjemmebane samt en større fysik, mens BK Amager må være bedre spillet sammen som hold og have en fordel i kollektivet.

Målt på sidste uges kampe så ser holdene meget jævnbyrdige ud, men hvis BK Amager igen må spille uden Catharina Palm Jensen, kan de komme til at mangle en vigtig brik til at udfordre hjemmeholdet. Derfor tildeles Lemvig en smal favoritværdighed til at vinde kampen med 5 point.

Aabyhøj IF vs Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

Weekendens tredje kampe står mellem to hold, som kom ud af første runde med smalle nederlag.

Det giver sult efter at hente den første sejr, og begge hold har bestemt mulighed for at sætte de første point på kontoen. Både Åbyhøj og Stevnsgade er præget af dygtige danske profiler, men begge hold er også i en opbygningsfase og har været gennem en periode med forskellige udfordringer i forberedelserne.

Åbyhøj har kort før sæsonstarten skiftet træner og Stevnsgade er ramt af flere skader. Det betyder, at holdene er forsinket i forhold til at udfolde potentialet. Men det er samtidig to meget interessante mandskaber som bliver spændende at følge gennem sæsonen.

Til weekendens kamp må Stevnsgade formentlig igen undvære flere nøglespillere, men truppen er bred, så der skal nok blive modstand til hjemmeholdet alligevel.

Åbyhallen er altid et vanskeligt sted at komme på besøg, og Åbyhøj er et homogent og stærkt hold at møde. Der mangler muligvis en klar profil på holdet, som er garant for mange point, til gengæld har de grønne et hold med mange kvaliteter og en god blanding af talent og rutine.

Samlet set bliver Åbyhøj buddet på en vinder, men forskellen bliver ikke stor, så sejren bliver nok ikke på mere end 8 point.

SISU vinder en tæt kamp over Hørsholm 79ers

06.10.2015

Søndag mødtes modstanderne fra sidste års DM-finale i sæsonens første kamp. Men det var langt fra the usual suspects, der spillede mod hinanden.

Hørsholm 79ers stillede meget ungt op uden udlændinge og med et par profiler og andre manglende. SISU stillede op med 4 udlændinge, der ikke havde spillet for holdet tidligere, og med en hel del mangler blandt sidste års profiler. De nye holdkonstellationer kunne dog ikke umiddelbart mærkes på spillet. Der var god fight hele kampen igennem og høj intensitet, omend spillet til tider blev noget nervøst.

I første halvleg skiftede føringen adskillige gange. Hørsholm lagde ud med den første af en række 3’ere. Igennem kampen skød de 50% (9 for 18) på 3’ere fordelt på 7 spillere mod SISUs 23% (6 for 26).

Efter 0–3 føring til Hørsholm kom SISU langsomt i gang og kom foran, men hver gang SISU førte med 4–5 point, svarede Hørsholm igen og ville aldrig give slip. SISUs amerikanske nyerhvervelser leverede fra første sekund varen med gode aktioner, men Hørsholms spillere skød uimponeret henover mere erfarne SISU-spillere eller satte roligt endnu en 3’er. Ved halvleg førte Hørsholm med 1 point, stillingen 40–41.

Tredje periode udviklede sig, som det ofte er set for SISU. Stille og roligt begyndte holdet at lægge afstand til modstanderen med et solidt forsvar og holdt Hørsholm på 13 point i perioden.

SISU begyndte mod periodens slutning at få sværere ved at få angrebet til at virke. Det fortsatte desværre i første halvdel af fjerde periode. Holdet tog sig en 6–7 minutters scoringspause og omvendt sørgede Hørsholm for et 12–0 run, så de fra at være bagud med 8 point (5 ved periodepausen) pludselig var foran med 4 point ved stillingen 59–63.

Godt angrebsspil af Olivia Applewhite og Brooke Le Mar assisteret af Victoria Mikkelsen samt en rigtig god forsvarsindsats af Amalie Carnbring Bonde (krydret med 13 point i kampen) sørgede dog for, at SISU vandt resten af kampen med 20–6 til slutresultatet 79–69.

SISU tager nordpå til Virum næste fredag, mens Hørsholm 79ers har friweekend og skal først spille den 17. oktober mod Virum GO DREAM.

Kampen kort:

Perioderne: 21–19, 19–22, 19–13 og 20–15, slutresultat 79–69.

For SISU scorede Olivia Applewhite 25 point (og tog 15 rebounds), mens Brooke Le Mar satte 24 point. Amalie Carnbring Bonde stod for 13 point i sin comebackkamp for SISU.

For Hørsholm 79ers havde 3 spillere hver 10 point: Frederikke Mollerup, Amalie Langer og Lena Svanholm.

Hjemmesejr til BK Amager efter tæt kamp på lyserød lørdag

04.10.2015

BK Amager havde i forbindelse med ”Støt brysterne” kampagnen inviteret til lyserød lørdag i Amagerhallen.

Hjemmeholdet stillede i dagens anledning op i lyserøde opvarmningsbluser og hele indtægten fra dagens salg af kaffe og kage gik til den gode sag.

På banen afgjorde BK Amager sæsonpremieren mod Aabyhøj IF i den sidste periode efter en ellers helt lige kamp. Amager vandt sidste periode med 27-14 og dermed kampen med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14) foran 115 tilskuere.

Begge hold starter kampen lidt nervøst med en del boldtab til følge. Midtvejs i perioden fører hjemmeholdet med 11-10, men Aabyhøj slutter perioden bedst og fører 15-18 efter 1. periode.

Dette billede fortsætter i 2. periode. Aabyhøj er gennem hele perioden hele tiden et par point foran hjemmeholdet i en helt tæt kamp. BK Amager vinder perioden 15-14, og stillingen er således 30-32 til gæsterne ved halvleg.

Aabyhøj kommer bedst ud til 3. periode og får i løbet af de første minutter bragt sig foran 32-38. BK Amager svarer igen og får reduceret til 37-38, inden Aabyhøj igen øger til 37-44. Endnu engang svarer hjemme holdet tilbage og får bragt sig foran 45-44 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Aabyhøj scorer periodens sidste 4 point og fører 45-48 inden sidste periode. Aabyhøj vinder perioden 15-16.

Godt anført af holdets amerikanske spiller Tamara Jones finder BK Amager et ekstra gear i 4. periode. Med hele 12 point fra Tamara vinder BK Amager vinder 4. periode med 27-14, og holdet sikrer sig dermed sejren med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14).

Topscorer for BK Amager: Tamara Jones 25, Melanie Elmgreen 12, Emilie Fogelstrøm, Emilie Klint og Maria Brask alle 9, Marie Gadeberg 5, Cecilie Tvede 3

Topscorer for Aabyhøj IF: Enna Pehadzic 11, Amalie Carlsen, Stephanie Mannemar og Grace Gardner alle 9, Caroline Wich 8, Julie Høier og Tanja Laursen begge 6, Bianca Morsøe og Sophie Kjems-Krognos begge 2

Kampens spiller WOM: Tamara Jones, BK Amager (25 point – heraf 12 point i 4. periode)

Lemvig tager sejr over skadesramt Superwomen mandskab

04.10.2015

Stevnsgade SuperWomen var lørdag eftermiddag værter for Dameligaens første opgør for Lemvig Basket og Stevnsgade. Der var set frem til mødet mellem på papiret to meget stærke trupper.

Lemvig med frygtindgydende højde og drøjde i form af bl.a. 5 nye udenlandske spillere – Reka Fejes fra Ungarn, Silvia Fortunato fra Portugal, Gilian Abshire fra USA, Kaitlyn Matthieu fra USA og Victoria Waldner fra USA - velkendte Ivana Udovalieva og flere talentfulde danske spillere.

Stevnsgade SuperWomen har også forstærket deres trup fra sidste sæson i form af en række danske topspillere – Maja Gerlyng, Elisabeth Brynaa Hansen, Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant, Milla Åbling og svenske Sofia Åström.

Desværre for opgøret var Stevnsgade SuperWomens skadesliste alenlang. Hele 8 spillere sad ude med skader og det kan selv et bredt hold som Stevnsgade ikke undgå at mærke.

Første periode
Kampen blev skudt i gang i en rigtig pæn besøgt Nørrebrohal med Lemvig som de toneangivende fra start. De startede med en line-up, hvor de havde 4 spillere, der var højere end nogen i Stevnsgades trup og kom foran efter blot 1:30 med 0-6, som i løbet af det næste minut blev til 3-10. I Indledningsfasen ramte Lemvig deres skud, det gjorde værterne ikke.

Fra 7-10 med 5:01 igen var Lemvig igen bedre angrebsmæssigt og kunne bringe sig foran inden perioden løb ud med 10-17. Trods 10 point bagud var der i Stevnsgade lejren dog fortrøstning, idet man havde ret nemt ved at komme til gode chancer, de blev bare ikke udnyttet. Det viste sig at skulle blive resten af kampens tese.

Anden periode
Lemvigs Reka Fejes, som var meget træfsikker i dagens opgør på lange 2´ere og 3´ere, nåede at bringe Lemvig foran 7-19 inden Stevnsgade med aggressivt forsvar kom i gang med at presse Lemvig til flere dårlige beslutninger og turn-overs. Lemvig gik så over i en zone, hvilket gjorde det svært for værterne at tage bolden til kurven. Så efter 2:20 havde Lemvig stadigt godt fat i kampen med en 14-25 føring.

Alberte Dokkedal tager stort ansvar angrebsmæssigt og er stærkt medvirkende til at Stevnsgade efter 4:20 haler ind på Lemvig, der nu fører 22-25. Kampen virker pludselig åben igen.

Efter 4:20 er der en periode, hvor Stevnsgade SuperWomen spiller godt, solidt og aggressivt forsvar og faktisk kommer til mange chancer i den anden ende af banen, men der mangler lige det sidste fingertouch – bolden vil ikke i kurven. Samtidig udnytter Lemvig ikke, den fordel, at de er meget større end Stevnsgade. Der byttes point til 25-29 med 4 min igen.

Men derefter tager Lemvig igen teten med gode assists af en kampens bedste spillere Ivana Udovalieva og bringer sig foran med 32-41 inden pausen. En rigtig underholdende periode med masser af godt forsvars og angrebsspil fra begge sider ender 22-24.

Tredje Periode
Ingen af de to hold, behøver at væres ærligt stolte af denne periode, der er præget af turn overs til Lemvig, fremprovokeret af godt forsvarsspil fra Stevnsgades side og brændte Stevnsgade chancer.

Begge hold har lave scoringsprocenter og perioden ender da også med lav score 12-12, hvilket gør, at der er 9 points forskel inden sidste og afgørende periode. Stillingen er 44-53.

Fjerde periode
Med points af Alberte Dokkedal og en 3´er af Hanna Sheikh så er stillingen 48-53 kort inde i sidste periode. Stevnsgade pigerne får færten af en mulig sejr, men igen er skudprocenterne ikke gode og med et par hurtige 3´ere af Medina Dedic og Ivana Udovalieva bringer Lemvig sig i front 48-60 efter blot 2:30.

Lemvig holder afstanden resten af kampen og vinder fortjent kampen 59-72. Sidste periode ender 15-19.

Ser man på statistikken er det værd at bemærke, at Stevnsgade SuperWomen på 2 point skud kun rammer 33% (Lemvig 40%) og på 3 point skud kun rammer på 22% (Lemvig 40%). Overraskende tager Stevnsgade flere offensive rebounds end Lemvig. På turn over siden har Lemvig 23 mod Stevnsgades 15.

Efter kampen udtrykte de to coaches fra Stevnsgade Igor Gavrilovic og Nadeem Ahmad tilfredshed med indsatsen og ser frem til de kommende kampe, når de skadesramte spillere er klar.

Hos Stevnsgade skal fremhæves Alberte Dokkedal med 23 point (50%), 8 rebounds og 2 steals samt pointguard Sofia Åström, der gjorde det rigtigt godt i begge ender af banen. Trods det at hun måske var kampens mindste spiller tog hun 7 rebounds. Hanna Sheikh scorede 15 points og tog 7 rebounds.

Hos Lemvig var Ivana Udovalieva ikke alene topscorer med 18 points, men hun havde imponerende 7 assists og må blive nævnt som kampens spiller. Reka Fejes virkede utrolig sikker i sine afslutninger – hun bliver spændende at følge i denne sæson. Hun scorede 16 point (50% på 2´ere og 100% på 3´ere) og tog 7 rebounds. Kaitlyn Mathieu scorede 14 points (46%) og tog 7 rebounds.

Forretningsføreren har ordet

01.10.2015

Nu er både sommeren og forsæsonen endelig ovre og det er på tide at komme i gang med en ny basketballsæson.

Der er masser af nyt op til denne sæson og masser af spørgsmål.

Først og fremmest skal vi sige velkommen tilbage i Dameligaen til Virum. Holdet har ændret navn til Virum Go Dream. Det bliver spændende at se, hvordan det nye Virum-hold kommer til at præge ligaen.

Der er sket nogle udskiftninger på de forskellige Dameligahold og det bliver spændende at se hvem der kommet styrket ud af pausen.

Hvordan kommer trænerskift i BK Amager, Hørsholm 79ers, Åbyhøj og SISU til at påvirke holdene?

Hvordan kommer forstærkningen af danskere, men fravalget af udlændinge i Åbyhøj og Stevnsgade SuperWomen til at gå?

Hvordan kommer Lemvigs nye spillere til at gøre det?

Hvordan klarer det yngre SISU hold sig?

Hvad kommer tilgangen af danskere og ny udlænding til at betyder for BK Amager?

Kan Hørsholm 79ers sætte sig i toppen igen i denne sæson?

Alt det bliver vi klogere på inden længe.

Turneringsstrukturen er ændret en smule i forhold til sidste sæson.

I denne sæson mødes alle hold tre gange i grundspillet. Efter grundspillet går holdene i gang med slutspillet. Det betyder at sidste sæsons mellemspil er skåret væk.

Der er syv hold i årets Dameligaen. Det betyder, at det hold, der vinder grundspillet ikke skal spille kvartfinaler, men går direkte i semifinaler.

Igen i denne sæson er der All-Starkamp. Det foregår i Nørrebrohallen lørdag den 5. december kl 17:30.

Slutteligt vil jeg ønske alle spillere, coaches, dommere, officials og alle andre indvolverede samt ikke mindst alle tilskuere og fans af DL en rigtig god sæson.

Vi ses i hallerne.

Jesper Johansen
Forretningsfører Dameligaen

SISU md nyt look

24.09.2015

SISUs Dameligahold har fået en makeover, og der er tilgang af en række nye spændende spillere, da klubben har måtte sige farvel til flere af de bærende spillere fra de forrige succesrige sæsoner.

På trænerposten er der også blevet skiftet ud, og SISU er meget glade for at have kunnet tiltrække træneren fra sidste års Danmarksmestre, Roberto Velosa. Roberto har mange års trænererfaring bag sig og har vundet adskillige Danmarksmesterskaber med Hørsholms kvinder men har også stået i spidsen for Hørsholms bedste herrehold samt trænet ungdomslandshold.

Tea Jørgensen og Katrine Dyszkant har valgt at søge nye udfordringer og vil i år tørne ud for Stevnsgade. SISU ønsker dem al mulig held og lykke. Vi håber på, at de bliver deres skader kvit, så de kan vende tilbage til tidligere styrke og det stærke spil, som de har vist i SISU.

Kiki Lund har valgt at lægge basketskoene på hylden og lade sig pensionere fra sporten. SISU er utrolig stolte over at have haft en så dygtig spiller gennem de sidste fem sæsoner, og hun har været en af holdets største profiler hvert år.

De fleste kender til Kikis fantastiske 3’er-skud, men det er i alle spillets facetter, at SISU kommer til at mangle Kikis erfaring, overblik og point. Udover at føre SISU til både fire Danmarksmesterskaber og fire pokaltitler, blev Kiki også kåret til pokalfighter to gange og er blevet udnævnt til Dameligaens All Star-hold hver eneste sæson. Det er derfor en stor kapacitet, som SISU kommer til at undvære, men klubben er glad for at kunne have nydt Kikis spil i så mange sæsoner.

Klubbens vigtige og erfarne point guard, Camilla Blands, spiller igen i år for SISU men har været åben omkring forhandlinger med en australsk klub, og der er derfor en mulighed for, at hun rejser til Australien midt i den kommende sæson.

Ud over Camilla Blands er følgende tilbage fra sidste års sølvvinderhold: Clara Laursen, Mathilde Colding-Poulsen og Victoria Mikkelsen. Fra egne rækker træder ungdomslandsholdsspillerne Johanna Kampp og Anna Clara Juul Mogensen ind i truppen. De har før trænet med dameholdet men bliver nu for alvor en del af holdet og skal prøve deres talent af i landets bedste række.

20-årige Julie Ilsby er tilbage i truppen efter et år på College of the Canyons i Californien. Som førsteårs-studerende startede Julie i 22 ud af 29 kampe. Julie var en del af SISUs danmarksmestre i 2012/13- og 2013/14-sæsonerne og udviklede sig til at være en dygtig skytte i løbet af sit første år i Dameligaen.

Om Julie udtaler Roberto Velosa: ”Julie er en energibombe og bidrager rigtig meget til vores offensiv og defensiv. Hun har udviklet sig de sidste par år, og det bliver spændende at følge hende i Dameligaen.”

Fra andre klubber er SISU meget glad for at kunne byde Amalie Carnbring Bonde, som sidste år var en vigtig del af Hørsholms danske mesterhold, velkommen igen. Amalie er vokset op i SISU og spillede også sine første år i Dameligaen for SISU, inden hun tog på Eckerd University i USA.

Om Amalie udtaler klubbens træner, Roberto: ”Amalie er en virkelig dygtig guard, som har føjet et stabilt trepointsskud til sit spil. Hendes største styrker er hendes defensive footwork og hendes aggressivitet 1-mod-1.”

SISU er også meget stolte af at kunne præsentere to dygtige amerikanske spillere, som skal tilføre holdet aggressivitet og erfaring fra højeste niveau.

Som point guard har SISU været heldige at få fat i Brooke Le Mar, som sidste år spillede for North Dakota Bisons i NCAA Division I. I hendes seniorsæson havde hun imponerende stats med 19,5 point og 4,9 assists. Hun blev også udnævnt til All-Summit League first team og var topscorer for sit hold i 23 ud af 29 kampe.

På forward-pladsen har SISU skrevet under med Olivia Applewhite, som kommer fra University of Dayton i Ohio. Det er det samme universitet, som Kiki Lund i sin tid spillede for. Olivia afsluttede sin collegekarriere for to år siden og har siden spillet i henholdsvis Frankrig og Irland. I sidste sæson snittede hun 16,5 point, 13,5 rebounds og 2,4 blocks per kamp for Waterford Wildcats i den bedste irske række. I Olivias seniorsæson på Dayton hev hun imponerende 16 rebounds ned i en sejr over St. Johns i første runde af NCAA-turneringen. Hun blev også kåret til Sixth Man of the Year i den stærke Atlantic 10 Conference i hendes seniorsæson.

Roberto Velosa er spændt på at se, hvad de to amerikanere kan tilføre den danske liga: ”Brooke er en hurtig og aggressiv forsvarspiller. Det bliver en fornøjelse at følge hendes hurtige føder og hænder både på bolden og væk fra bolden. Olivia er først og fremmest en stabil og stærk forsvarsspiller, som gør det svært for alle modstandere – såvel store som små.”

SISU har også fået tilgang af to europæiske spillere, som allerede bor i København. Fra Frankrig kommer Jessy Boudenne, der har spillet for Toulouse Métropole Basket i den næstbedste franske liga. Jessy er en lille, hurtig guard med rigtig god ballhandling og et farlig skud bag trepointslinjen.

Bekefi Beatrix er en ungarsk guard/forward, som også trænede med SISUs damehold sidste år men desværre ikke kunne nå at spille kampe for holdet. ”Trix”, som hun bliver kaldt, har spillet for den ungarske klub Szeged, og hun har også været med til verdensmesterskaberne i street basket for det ungarske streetbasketball-landshold. Hun bidrager med en masse energi og en god fysik.

SISU starter den nye sæson med en interessant rematch, når de søndag den 4. oktober kl. 13:00 i Kildeskovshallen står over for modstanderen fra de spændende og dramatiske DM-finaler 2014/15 –nemlig Danmarksmestrene fra Hørsholm 79ers. Kampen er en del af et dobbeltarrangement, hvor SISUs eliteherrer også spiller.