Nyheder

Hørsholm fik igen en sejr med hjem fra Lemvig

25.10.2015

De fleste hold i Dameligaen er ikke alt for glade for turen til Lemvig, men Hørsholm må efterhånden føle det som deres anden hjemmebane.

I sidste sæson vandt de i grundspillet og senere blev pladsen i DM-finalen grundlagt på gulvet i det vestjyske. Lørdag hentede nordsjællænderne igen en sejr i Lemvig, da de efter en tæt kamp vandt 71-77.

Opgøret var fra start til slut præget af høj intensitet og to hold som kæmpede om at få overtaget og kontrollet over tempoet i spillet. I store perioder lykkedes det gæsterne at få initiativet, hvilket betød at værterne kampen igennem var et skridt bagefter.

Allerede fra kampens start var holdene tætte og tillod ikke hinanden at få noget stort forspring. Der blev vist godt forsvar i begge ender, men Lemvig fik ikke udbytte af de fysiske fordele, og Hørsholm fik lov at hente alt for mange rebounds. Det betød, at Hørsholm fik først gang i den offensive del af spillet, og midt i perioden trak de fra til stillingen 8-13. Fire point af Okako Adika betød at Hørsholm blev bremset og afstanden bragt ned på 12-13 med tre minutter tilbage af første periode. Men gæsterne er ikke færdige endnu, og med god bevægelighed gør de det igen svært for hjemmeholdet, som må se de forsvarene mestre trække fra igen til 16-23 ved pausen.

Hørsholm fortsætter det aggressive spil fra starten af anden periode, og udbygger føringen til 21-31 i løbet af de første minutter. Lemvig har svært ved at få angrebsspillet til at hænge sammen og famler efter de rigtige løsninger til at komme gennem Hørsholms forsvar. Først sent i perioden sætter Okako Adika Lemvig i gange med en 3er, som følges op af Gillian Abshire og Reka Fejes og afstanden bringes ned til 28-33. I slutminutterne er det Tory Waldner som tager over for Lemvig med 8 point i træk og flere flotte aktioner under kurven i begge ender. Stillingen er med to minutter tilbage af perioden 32-33, og kampen er igen helt åben. Ved halvleg er stillingen 36-39 og spændingen intakt.

Hos Hørsholm er Ivana Jovanovic dagens bedste spiller, og hun følger op på en god første halvleg ved at fortsætte med at tage initiativ efter pausen. Stillingen er stadig lige, men Lemvig må arbejde lidt hårdere for at komme frem til scoringerne end gæsterne. Midt i perioden er det Hørsholm, som igen får et lille overtag og udbygger føringen til 45-52, og de er dygtige til at fastholde et pres på hjemmeholdet, som betyder, at Lemvig i første omgang ikke får lukket hullet igen. I stedet kan Hørsholm bygge en smule mere på forspringet og gå ind til de sidste 10 minutter med et forspring på 53-62.

Fra starten af sidste periode viser Lemvig smagsprøver på det spil, der har givet to sejre og en plads i pokalkvartfinalerne. Langsomt mindskes afstanden mellem holdene, og da Reke Fejes rammer en 3er til 60-63 er spændingen for alvor tilbage i kampen. Lemvig kommer også på 65-66, men Hørsholm holder stand, hvilket får Lemvig til at stresse lidt for meget i spillet. I kampens sidste minutter kan sejren stadig falde til begge sider. Med to minutter igen er Hørsholm foran 65-70, men Kaitlyn Mathieu viser styrke og bringer afstanden ned på 68-70 med lidt mere end et minut igen. Herefter presser Lemvig på for at få den afgørende scoring, som kan give sejren, men skudene falder ikke i, og Hørsholm er sikre på de efterfølgende straffekast, og sejren bliver til slut lidt mere sikker, end den i virkeligheden var.

Hos Lemvig var Victoria Waldner bedst, mens Ivana Jovanovic var mest markant hos Hørsholm.

Lemvigs point: Victoria Waldner 19p (13 reb), Okako Adika 15p, Ivana Udovalieva 12p, Gillian Abshire 10p (5 as), Kaitlyn Mathieu 9p, Reka Fejes 6p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 28p (10 reb), Marie-Louise Blyme 11p, Sara Pedersen 10p, Lena Svanholm 10p, Line Piechnik 5p, Amalie Langer 4p, Frederikke Mollerup 4p, Josephine Tullin 3p og Maria Pedersen 2p 

Ond fredag for BK Amager i Nørrebrohallen

24.10.2015

Fredag aften var der lagt op til en spændende og tæt kamp i Nørrebrohallen mellem sidste sæsons pokalfinalister gæsterne BK Amager og værterne Stevnsgade SuperWomen.

De to hold har de seneste sæsoner spillet nervepirrende tætte og dramatiske, betydende kampe mod hinanden, så der var en god mulighed for gentagelse fredag aften. Det skulle imidlertid ikke vise sig at holde stik.

Begge hold er pt. ikke på deres bedste niveau. Stevnsgade har været hårdt ramt af skader. I den første turneringskamp var hele syv spillere ude, mens der til denne kamp ”kun” manglede tre spillere, deraf holdets anfører Ida Tryggedsson Preetzmann - som dog snart er klar igen - samt de to mere alvorligt langtidsskadede Caroline Dan og Gabi Nedic.

BK Amager er noget mere svækket, i det Catharina Palm Jensen ikke havde spillet forud for denne kamp. Hun så heller ikke ud til at være helt klar og fik derfor blot 14 minutter på banen. Samtidig havde holdets meget stærke amerikanske spiller Tamara Jones forladt holdet i ugen op til kampen. Når man så har Marie Roost Dinesen ude med en langtidskade og Josefine Vincents ude, så er det svært mod et topmotiveret bredt hold som Stevnsgade SuperWomen.

Når alle BK Amager spillerne er klar efter skader og man har fundet en ny amerikaner, så er der ingen tvivl om, at det er et hold, der kan performe på et helt andet niveau, end hvad de ca. 150 tilskuere så fredag aften.

Første periode

Begge hold starter i et højt tempo i begge ender af banen. BK Amager kommer bedst fra start, hvor Marie Tvede Hansen og Cecilie Brask bringer BK Amager i front med 0-4 efter 2:58.

Allerede efter nogle få minutter ser man Stevnsgade SuperWomen spille meget aggressivt og fokuseret forsvar, der flere gange gør, at gæsterne må forcere en dårlig afslutning inden 24 sekunders uret løber ud. Stevnsgade har lidt svært ved at ramme de første seks minutter af kampen, hvor gæsterne bringer sig foran 3-6. Det virker som om, at det bliver en forsvarskamp med lav score fra begge sider.

Hanna Sheikh – en af Stevnsgades bedste i fredags – sætter en 3´er og bringer balance i tingene. Holdene følges pænt ad indtil der mangler et sekund af perioden, hvor Tea Jørgensen fra egen banehalvdel sætter en sand buzzerbeater 3´er til første periodes slutstilling 13-10.

Anden periode

Perioden starter igen meget lige. Efter de første 5 minutter er stillingen 15-14. Men Stevnsgades solide aggressive forsvar trætter BK Amager spillerne. Det sker nu flere gange, at tiden løber ud og afslutningerne enten er for svære eller slet kommer. BK Amager må arbejde benhårdt i angrebet for at komme til noget som helst. Spørgsmålet på det tidspunkt er, hvorvidt gæsterne på et tidspunkt knækker. Stevnsgade kan rotere 9 spillere uden at tempoet går ned.

I anden halvdel af perioden trækker værterne nu fra med et hurtigt 7-0 run til stillingen 22-14. Kampen er stadigt helt, helt åben – men man fornemmer at BK Amager måske ikke kan holde til presset i slutningen af kampen, hvis Stevnsgade SuperWomen formår at holde tempo og fokus i forsvaret. I slutningen af perioden bytter holdene points.

Stevnsgade SuperWomen vinder perioden 16-11 til halvlegsstillingen 29-21.

Stevnsgades angrebsspil i særligt første periode så ud som om de aldrig havde trænet sammen. Spillerne placerede sig forkert og var alt for stillestående. Kampen var helt åben.

Tredje Periode

BK Amager kommer bedst ud fra pausen med to scoringer til stillingen 29-25. Efter 3:28 er stillingen 31-28. Derefter er det som om at BK Amager ikke kan følge med længere. Stevnsgade spiller fejende flot forsvar, med steals, traps og nemme scoringer til følge. Angrebet fungerer nu, som det skal. Der vises klogt basketball på højt niveau angrebsmæssigt, men stadig med fokus på forsvaret, hvor værterne ikke lader gæsterne få ro.

Det betyder, at fra 31-28 i det fjerde minut laver Stevnsgade SuperWomen et 16-0 run til stillingen 47-28. Kampen er definitivt afgjort og der lurer et totalt sammenbrud i BK Amager lejren. Emilie Klint og Ida Klusmann pynter dog på stillingen til 47-33 inden sidste periode. Stevnsgade vinder perioden 18-12.

Fjerde periode

Kampens sidste periode skulle vise sig at blive en sand Stevnsgade opvisning mod et rådvildt BK Amager hold, der ikke havde mere at komme med. Maja Gerlyng og Hanna Sheikh fører an for Stevsnagde SuperWomen i en ond periode for BK Amager, der ender 25-5.

Kampen vindes af værterne med 72-38 med baggrund i solidt forsvar hele kampen igennem. Forsvarsspillet var helt i top. Kan Stevnsgade tage det med videre i turneringen og gøre det bedre angrebsmæssigt end i første halvleg, så ser det lovende ud. Alt i alt en flot indsats af Nørrebro pigerne.

Naturligvis er det noget af en øretæve at tabe stort set dobbelt op og kun score 38 point i en Dameliga kamp, men som nævnt var BK Amager langt fra det stærkeste, som vi vil se, når slutspillet nærmer sig.

For BK Amager skal fremhæves Marie Cecilie Brask, der ud over at blive topscorer for gæsterne med 10 point, kæmpede bravt i begge ender af banen og har 67% på både 2´ere og 3´ere. Rikke Meisner gør det også godt i store perioder af kampen.

Hos Stevnagade SuperWomen er det svært at undlade at fremhæve nogen. Det var kollektivet, der fik den store sejr fredag aften. Alle deltog. Alle leverede en flot indsats. Dog skal Maja Gerlyng fremhæves for at gå forrest i kollektivet sammen med Hanna Sheikh. Men det er uretfærdigt ikke at rose samtlige spillere. Det skal også bemærkes at 18-årige Freja Boel scorede på tre ud af fire 3´ere i sin bedste kamp nogensinde på Dameligaholdet i Nørrebrohallen.

Kigger man på statistikken er en af de mest i øjne faldende forskelle, at Stevnsgades startere scorer 39 point og bænken 33 point mens hos BK Amager scorer starterne 31 point og bænken blot 7 point. Samtidig kommer Stevnsgade SuperWomen til 67 afslutninger, mens BK Amager kun kommer til 50.

For BK Amager scorede Marie Cecilie Brask 10 point, Emilie Klint 7 point, Emilie Fogelstrøm 6 point, Rikke Meisner Andersen 6 point, Catharina Palm Jensen 4 point, Cecilie Tvede Hansen 2 point, Ida Klusmann 2 point og Sarah Hansen 1 point.

For Stevnsgade Superwomen scorede Hanna Sheikh 15 point, Maja Gerlyng-Hansen 12 point, Freja Boel 11 point, Tea Jørgensen 10 point, Elisabeth B. Hansen 8 point, Alberte Alsø Dokkedal 6 point, Kasia Dyszkant 4 point, Simone Ceccardi 4 point og Sofia Åström 2 point.

Ugens preview

23.10.2015

Fra Stevnsgade SuperWomen kommer denne uges bud på weekendens kampe.

Stevnsgade SuperWomen mod BK Amager

De to hold har spillet adskillige tætte og dramatiske kampe mod hinanden de seneste sæsoner og alt peger bestemt på en gentagelse i fredagens kamp.

BK Amager er ikke kommet fra start i turneringen, som ønsket. En af de vigtigste nøglespillere Catharina Palm Jensen har endnu ikke spillet på grund af en skade og to af tre kampe er tabt.

De startede grundspillet med et nederlag på hjemmebane til et meget oplagt Virum hold og derefter en lussing i Lemvig for så endelig at tage en sejr mod Åbyhøj på hjemmebane. Ingen tvivl om at BK Amager ønsker at måle sig med rækkens bedste hold og der er måske lidt endnu. Forhåbentligt er Catharina snart klar.

BK Amager har fået en ny stærk amerikaner i Tamara Chenae Jones, der snitter 19 point og 8 rebounds.

Når alle er klar på Stevnsgade holdet vil man spille aggressivt forsvar og skubbe tempoet så højt som muligt. Men SuperWomen har været skrækkeligt ramt af skader. 7 spillere sad ude i den første kamp, så de senest to ugers turneringspause har gjort godt. Fredag vil man se nøglespillere som Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant og Elisabeth B. Hansen tilbage på holdet. Ida Tryggedsson Preetzmann sidder stadigt ude med en knæskade.

Det bliver uden tvivl en fight og med stor sandsynlighed en tæt kamp, som afgøres på forsvarsspillet. Man skal nok ikke forvente en høj score. Er Catharina klar bliver den meget tæt – men uden hende vinder Stevnsgade med +10.

Lemvig Basket mod Hørsholm 79ers

Det unge Hørsholm hold, der er forsvarende Danmarksmestre har imponeret i deres første to kampe. Trods et nederlag i SISU i den første kamp, kunne kampen have gået begge veje. Sidste uge leverede de unge Hørsholm piger så en lille overraskelse ved at slå de stærke oprykkere fra Virum GO DREAM.

Men Lemvig i Lemvig er ikke særligt spændende for nogen hold. De har fået sammensat et særdeles stærkt hold af en række dygtige udenlandske spillere, som er en stor mundfuld for alle hold i rækken.

Hørsholms chance er at gå uimponeret til den og spille aggressivt og hurtigt. Lemvig er kommet OK fra start. Det er blevet to nederlag og en sejr. Hvis Lemvig kan få tempoet ned og spille tungt, så bliver det meget svært for Hørsholm. Sker det så vinder Lemvig med +18.

Aabyhøj IF mod SISU

SISU er kommet overraskende godt fra start. De tilkendegav inden sæsonen, at de stort set ikke havde et hold, men det har vist sig slet ikke at holde stik. Nok har tre erfarne landsholdsspillere forladt holdet, men de har også fået solid tilgang af dygtige spillere.

Ikke mindst professionelle Olivia Applewhite har tilført holdet en utrolig styrke inside. Hun topper scorings og rebound statistikkerne. Amerikanske Brooke Le Mar ligger lige under Oivia på topscoringslisten. Med Brooke Le Mar, Camilla Blands, Olivia Applewhite og Amalie Carnbring-Bonde har man en uhyggelig stærk line up.

Åbyhøj har fået Stephanie Mannemar og Bianca Morsøe hjem samt fået stortalentet Enna Pedhasic tilføjet.

Spørgsmålet i lørdagens kamp er, om Åbyhøj kan holde SISU fra fadet og hvad er næsten er sikkert er, at det bliver meget svært at stoppe Olivia Applewhite i feltet. SISU er trods udebanen favoritter og vinder +14. 

SISU besejrer Lemvig Basket

19.10.2015

Kampen i Kildeskovshallen mellem SISU og Lemvig Basket blev en intens affære som SISU vinder på eminent forsvar.

Selvom det er tidligt på sæsonen og begge hold er i gang med en genopbygning, så blev kampen afviklet med høj intensitet, og der blev momentvis vist noget rigtig flot basket.


SISU kom bedst i gang. Rigtig godt forsvar suppleret med gode beslutninger i angrebet bragte hjemmeholdet foran 8–2 inden Lemvig kom tilbage i kampen og fik udlignet til 8–8. Herefter stod der SISU på resten af perioden, idet de med et 13–2 run bragte sig foran 21–10. Perioden sluttede 21–12.

I anden periode fortsatte SISU det gode forsvar og bragte sig foran 33–19. Lemvig tog time-out og fik justeret lidt i angrebet. Dette kombineret med at SISU tog nogle lidt forcerede afslutninger bragte Lemvig til et 8–0 run. SISU afsluttede perioden bedst ved at vinde de sidste 2 minutter 10–2 blandt andet med to 3’er scoringer af Camilla Blands – den sidste som en buzzer-beater. Perioden blev vundet af SISU 22–16 og halvlegsstillingen var 43–28.

Tredje periode starter i et ekstremt højt tempo. SISU holder forspringet til der mangler 2 minutter af perioden. Lemvig tager time-out og afslutter perioden med et 6–0 run og vinder dermed perioden 12–18.

I den sidste periode udnytter Lemvig sit momentum fra afslutningen af tredje periode til at komme helt tæt på SISU. Ved stillingen 57–53 tager SISU time-out og får justeret i både forsvar og angreb. Et 13–2 run anført af Brooke Le Mar og Olivia Applewhite bringer SISU på 70–56, og selvom Lemvig får justeret lidt til sidst og vinder perioden 17–18, så vinder SISU kampen 72–64.

Kampens oplevelse var SISUs Brooke Le Mar, som udmærkede sig med aggressivt forsvar og hele 30 point, men også Olivia Applewhite spillede en rigtig flot kamp med en double-double (18 points og 21 rebounds).

SISU rejser til Aabyhøj den 24. oktober, og Lemvig er vært for Hørsholm 79ers den samme dag, men allerede onsdag skal Lemvig en tur til Virum til en 1/8 pokalkamp.

Kampen kort - Slutresultat 72–64 (21–12, 22–16, 12–18 og 17–18)

For SISU scorede Brooke Le Mar 30 point og havde 4 steals, Olivia Applewhite scorede 18 og tog hele 21 rebounds og Camilla Blands scorede 10 points og havde 4 rebounds og 5 assists.

For Lemvig scorede Kaitlyn Mathieu 15 points og havde 5 rebounds, Reke Fejes scorede 13 point og havde 4 assists og Gillian Abshire scorede 11 point og havde 8 rebounds og 1 assist.

Hørsholm 79ers slår topholdet

18.10.2015

Den frække nye pige i klassen i Dameligaen i basketball er Virum Go Dream, der, med støtte fra blandt andet Flemming Østergaards sponsorkontakter, ligner en seriøs udfordrer til titlen, selv om de har status af oprykkere.

Der kom imidlertid grus i maskinen lørdag eftermiddag i lokalopgøret i Hørsholm. Hørsholm 79ers, der er forsvarende mestre, men har mistet en række profiler siden sidste sæson, tog en fortjent 69-62 sejr i en kamp, der var god reklame for sporten.

Hørsholmtræner Pepe Vázquez var da også godt tilfreds med præstationen: -Jeg er rigtigt glad for at kunne give vore fans en sejr i den første kamp i den ombyggede hal og vi gjorde det på den rigtige måde. Vi vidste at det var nødvendigt med et højt tempo i forsvaret, hvis vi skulle kunne slå Virum. Vi endte med at kontrollere kampens tempo rigtigt godt og det var her pigerne var allerbedst.

Virum var foran 4-0 i de første minutter, men det var også eneste gang i kampen oprykkerne havde føringen. Hørsholms forsvar var meget aktivt og aggressivt kampen igennem og det gav Virum problemer. Flere gange scorede Hørsholm 2-3 gange i træk, fordi Virum simpelthen smed bolden lige i hænderne på en Hørsholmspiller, der var et uventet sted.

På den anden side gav det også problemer for Hørsholm. Især i første halvleg førte den aggressive spillestil til mange fejl. Gang på gang fik Hørsholmspillerne mere ram på Virumspillernes arme end på bolden og ved pausen havde Hørsholm begået 16 fejl mod Virums otte. Det gjorde, at flere af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer i løbet af anden halvleg, men bredden på Hørsholms hold gjorde, at Virum ikke formåede at udnytte det.

Hørsholm havde 11 spillere, der scorede imens Virum fok alle udover fire point fra kvintetten Pauline Laustsen, Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og Nikoline Østergård. Det er en naturlig udvikling for et Hørsholmhold, der har mistet nogle rigtigt store offensive profiler. Holdet har svært ved at finde lette scoringer, fordi alt skal komme fra holdspil, men når alle bidrager og forsvaret fungerer, ser det nogle gange ud som en fordel.

Gennem hele anden halvleg holdt Hørsholm fast i føringen. Når profiler som Frederikke Mollerup, Ivana Jovanovic og Marie-Louise Blyme måtte sidde på bænken med fejlproblemer, dukkede spillere som Sara Forsman Pedersen, Nathalie Toft og Josephine Tullin frem som trold af æsken og scorede og tog rebounds i stedet.

Hørsholm endte derfor med at holde føringen kampen ud. Enkelte gange var Virum tæt på, som ved 40-37 midt i tredje periode, men Hørsholm trak hver gang fra og kampen var reelt afgjort med tre minutter igen, da Hørsholm kom foran 69-55. Selv om Virum fik pyntet på resultatet og reducere til 69-62 da hornet lød, var Hørsholms sejr aldrig i fare.

Hørsholm skal igen i aktion på næste lørdag i Lemvig, hvor endnu et tophold venter. Lemvig Basket er også Virums næste modstander, onsdag 28. oktober i Virum.

Topscorere:

Hørsholm: Line Piechnik 14, Sara Forsman Pedersen 11, Frederikke Mollerup 9 point

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 18, Nikoline Oestergaard 18, Valerie Driscol 12 point

Ugens preview

17.10.2015

Roberto Velosa kommer her med sit bud på weekendens 2 kampe.

Hørsholm 79ers - Virum GO DREAM (lørdag kl. 13:30)

Virum er kommet godt fra start, offensivt vist stabilitet, både på rebounds og assist. De har haft et par spillere som har scoret mange point og udnyttet modstandernes fejl rotationer defensivt. Hvis disse spillere holder niveau og Hørsholms forsvar ikke er på plads endnu så bliver det svært for Hørsholm at få deres første sejr mod Virum.

+15 til Virum

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 13:00)

Lemvig er også kommet godt fra start hvor deres to guards har fået holdets offensive til at fungere. Defensivt har de givet mange åbne skud hvor deres modstander ikke har kunne levere høje procenter udefra.

Hvis SISU kan udnytte deres hurtige spil mod netop Lemvig og SISU bruger deres aggressive forsvar på Lemvigs guards så tror jeg på en SISU sejr.

Virum GO DREAM sejr efter tæt opgør

15.10.2015

Virum Go DREAM lagde grundstenen til aftenens sejr over hjemmeholdet BK Amager med en stærk 3. periode, som blev vundet med 11-22.

Hjemmeholdet nåede næsten tilbage i slutningen af 4. periode, men gæsterne bevarede roen selvom det blev tæt og vandt kampen 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

1. periode er meget lige. BK Amager fører 10-7 halvvejs i perioden, men så går hjemmeholdet i stå angrebsmæssigt og scorer kun 3 point i den sidste del af perioden. Virum GO DREAM vinder perioden 13-17.

Kampen er helt lige i 2. perioden, hvilket stillingerne 20-20, 24-24, 29-29 også bevidner. BK Amager vinder dog perioden 25-19, og holdet kan gå til pause med en føring på 38-36.

Virum GO DREAM kommer bedst ud efter pausen og får bragt sig foran 42-46, men BK Amager kommer igen, og efter godt 7 minutter er stillingen igen helt lige 48-48. Virum GO DREAM lukker perioden med et 1-10 run og bringer sig foran 49-58 inden den afgørende periode.

BK Amager kæmper fra 4. periodes start for at prøve nå op, men Virum GO DREAM holder fast og øger forspringet til 55-68. Anført af Tamara Jones med en 2-point og tre 3-point scoringer i streg efterfulgt af en tre’er af Emilie Foglestrøm får BK Amager reduceret Virum GO DREAM’s føring til 69-73 med små 3 minutter tilbage. Tættere kommer BK Amager ikke, Virum GO.

DREAM mandskabet holder hovedet koldt og lukker kampen til slutresultatet 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

En fortjent sejr til Virum GO DREAM mod et Amagermandskab som igen i dag havde svært ved at omsætte chancer til point. Begge hold har 66 afslutninger, men BK Amager udnytter kun 25 (38 %) af disse mod Virum GO DREAM’s 32 (48 %).

Topscorer for hjemme- og udebanehold: BK Amager: Tamara Jones 26, Emilie Fogelstrøm 16, Maria Brask 8, Melanie Elmgreen og Emilie Klint begge 7, Ida Klussmann 4, Emilie Keller 3

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 24, Valerie Faith Driscoll 19, Nikoline Østergaard Emma Braunstein 8, Ansofie Olivia Schirmer 7, Ellen Marie Iversen 5

Kampens spiller WOM: Nicoline Østergaard, Virum GO DREAM 16 point, 12 rebounds og en effektivitet på 29.

 

Hjemmekampsejr til Lemvig

11.10.2015

Lemvig Basket spillede lørdag eftermiddag sæsonens første hjemmekamp. Hjemmeholdets modstander var BK Amager, som havde en hård dag foran sig, med to kampe på samme dag. Holdets første stop på dagen var i Lemvig, og derefter skulle de videre til Horsens, hvor de skulle spille deres første pokalkamp.

Lemvig Basket har i år sat et helt nyt hold sammen med mange nye ansigter, og både spillerne selv og tilskuerne glædede sig til årets første hjemmekamp. Selvom Vestjyskbank Arena ikke var fyldt med tilskuere, var der stadigvæk en god stemning i hallen, og der var lagt op til en god og spændende kamp.

Dommerne fløjter kampen i gang, og især Lemvig er klar fra start af. Kaitlyn Mathieu bringer hurtigt Lemvig foran med 6-0, og det giver en masse god energi til holdet, og de spiller sikkert i deres angreb. Lemvigs forsvar er til gengæld knap så godt, og Victoria Waldner får hurtigt 2 fejl i første periode. Amager kæmper hårdt for at komme med i kampen, og de gør alt, hvad de kan, for at stå op imod de høje piger fra Lemvig, men Lemvig vinder første periode 21-13.

I anden periode sker der ikke de store forandringer. Begge hold kæmper meget i forsvaret, hvor ingen af holdene var suveræne i dag. BK Amagers nummer 7, Emilie Fogelstrøm, har Lemvig-holdet svært ved at stoppe. Lemvig holder sin føring, og går på halvleg med en 3’er i sidste sekund fra Medina Dedic, som sætter hjemmeholdet foran med 17 point.

Der er ingen tvivl om, at især forsvaret blev diskuteret i halvlegen i de to holds omklædningsrum, men der sker ikke den store forandring i forsvaret. Især Amager begynder i tredje periode at have svært ved at følge med Lemvig, og Lemvig får mange gode skud og scorer dem. Men selvom, at Lemvig spiller godt i angrebet, laver de mange dumme turnovers, og det scorer Amager mange point på. Tredje periode slutter med stillingen 55-41.

De to hold spiller en god fjerde periode, men Amager kan ikke følge med. De to hold har hver deres forhold. Lemvig har højden og fysikken, mens Amager har hurtigheden og deres gode skud, men det er Lemvig som begrænser Amagers fordele. Lemvig får rigtig mange angrebsrebounds, og det vinder de mange point på. Lemvig spiller en kamp, hvor de hele tiden fører, og kampen bliver aldrig for alvor spændende. Hjemmeholdet vinder 77-58.

Kampens topscorer blev Kaitlyn Mathieu fra Lemvig med hendes 22 point, og oven i det tog hun 11 rebounds. Amagers stjerner var lørdag eftermiddag Emilie Fogelstrøm som scorede 21 point og Tamara som tog 7 rebounds, og begge sørgede de for tempo og energi i spillet for Amager.

Lemvig Basket har nu vundet deres to første kampe i ligaen, og i begge kampe har alle fra holdet været på scoretavlen. Det bliver meget spændende at følge Lemvig Baskets udvikling igennem sæsonen. På nuværende tidspunkt ser de ud til at være et meget stærkt hold.

Sejr til Virum GO DREAM i debut

10.10.2015

Så er Virum Go Dream i gang i Dameligaen. Og det med manér. Ikke alene på banen, men også udenfor, var debuten i den bedste liga en stor succes. Ikke mindre end 120 gæster var på plads til spisning inden kampstart. De fulgtes ind til kampen sammen med yderligere et par hundrede tilskuere, og tilsammen skabte de en perfekt og stemningsmættet ramme om aftenens opgør i Virum Hallen.

Desværre blev kampen præget af et alvorligt uheld. Midt i 4. quarter vred Emilie Schirmer så uheldigt om i knæet, at hun måtte udgå og efterfølgende køres på skadestuen i ambulance. Synd for Emilie og synd for Virum Go Dream, der ikke får let ved at erstatte hende.

Selve kampen endte med Virum Go Dream sejr 78-63 efter en halvlegsføring på 34 – 28. Men tallene snyder. For der var i det meste af kampen tale om et jævnbyrdigt opgør.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dagens kamp. Se for eksempel på skudprocenterne. Virum Go Dream ramte 64 procent af deres 2-pointskud (21 af 33). SISU måtte nøjes med at se 40 procent, eller 19 ud af 47 skud tælle. Bedre gik det ikke for SISU’s forsøg på at hente 3 point ad gangen. Det lykkedes faktisk kun 1 gang ud af 24 forsøg. En skudprocent på 4.

Kampen var fysisk og blev spillet i et højt tempo. Det var derfor interessant at følge, om de mange unge spillere, som begge hold råder over, kunne følge med. Det kunne de i store træk, uden dog at toppe stats’ne.

Kampens store spiller var uden tvivl Nikoline Østergaard. Hun binder simpelthen Virum Go Dream sammen med sin boldsikkerhed og sit overblik. Et overblik som i løbet af kampen blev vekslet til 12 assist og 16 point. Det gjorde hende dog ikke til kampens topscorer. Den titel løb SISUs Olivia Applewhite med for anden kamp i træk.

SISU havde det svært med Virum Go Dreams fysiske forsvar. Et godt eksempel på det, er SISU’s amerikanske guard, der i den seneste kamp mod Hørsholm lavede 24 point. Mod Virum Go Dream, måtte den hurtige guard nøjes med 5.

Sæsondebut med  sejr til Virum Go Dream på 78-63 (13-13, 21-15, 16-22, 28-13).

Virum Go Dreams topscorer blev Melissa Gilkey med 17 point efterfulgt af Valerie Driscoll og Nikoline Østergård med hver 16 point.

SISU’s og kampens topscorer blev Olivia Applewhite med 22 point fulgt af Camilla Blands med 15 point.

Ugens preview

06.10.2015

Dameligaen blev sat i gang med tre kampe, som gav løfter om en jævnbyrdig sæson, hvor holdene kan udfordre hinanden og intet er afgjort på forhånd.

De kommende kampe vil vise, hvem der først finder stabiliteten i spillet og får det nødvendige overskud til at vinde de tætte kampe.

I den kommende weekend venter der end tre kampe, som på forhånd ser åbne ud, og hvor publikum kan blive godt underholdt.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her sit bud på de 3 kampe.

Virum GO DREAM vs SISU (fredag kl. 20:00)

Fredag aften træder Virum for alvor tilbage i toppen af dansk damebasket.

Med et ambitiøst projekt og et spændende hold er der god grund til at have store forventninger til oprykkerne, men de vil få kamp til stregen i comeback-kampen, hvor SISU kommer på besøg.

Begge hold har mange nye spillere i truppen til denne sæson, og nye trænere på bænken, så der vil sikkert gå lidt tid, inden det fulde potentiale viser sig.

Men SISU fik i sæsonens første kamp vist, at de stadig skal regnes med blandt medaljefavoritterne, da de vandt over Hørsholm og fik revanche fra sidste sæsons DM-finaler.

På dette tidlige tidspunkt i sæsonen vil begge hold formentlig være afhængige af gode individuelle præstationer. SISUs Olivia Applewhite viste i sidste uge, at hun er en spiller som kan gå forrest og løfte sit hold, og kan hun finde samme niveau igen, så kan det afgøre kampen til gæsternes fordel. Men det kan blive marginaler der afgør, om det bliver det ene eller det andet hold, som får overtaget.

Virum er absolut i stand til at udfordre SISU på alle pladser, og der er heller ikke stor forskel når det kommer til rutine. Virum vil formentlig gå ind til kampen med stor gejst, og mon ikke der er stor opbakning til holdets første hjemmekamp.

De to ting kan blive afgørende i en tæt kamp og derfor tippes Virum som vinder med 3 point.

Lemvig Basket vs BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Både Lemvig og BK Amager kom godt fra start med sejre i første runde.

Sidst de to hold mødte hinanden var der bronzemedaljer på spil, og dem tog Lemvig med sig hjem. Men sommeren har bragt mange ændringer med sig hos begge hold. Lemvig er ved at spille et nyt hold sammen, og BK Amager har fået ny træner, som er godt i gang med at sætte sit præg på holdet.

Det er ofte tætte og intense kampe når Lemvig og BK Amager mødes, og det kan godt blive gældende igen på lørdag. Lemvig vil forsøge at udnytte fordelen af hjemmebane samt en større fysik, mens BK Amager må være bedre spillet sammen som hold og have en fordel i kollektivet.

Målt på sidste uges kampe så ser holdene meget jævnbyrdige ud, men hvis BK Amager igen må spille uden Catharina Palm Jensen, kan de komme til at mangle en vigtig brik til at udfordre hjemmeholdet. Derfor tildeles Lemvig en smal favoritværdighed til at vinde kampen med 5 point.

Aabyhøj IF vs Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

Weekendens tredje kampe står mellem to hold, som kom ud af første runde med smalle nederlag.

Det giver sult efter at hente den første sejr, og begge hold har bestemt mulighed for at sætte de første point på kontoen. Både Åbyhøj og Stevnsgade er præget af dygtige danske profiler, men begge hold er også i en opbygningsfase og har været gennem en periode med forskellige udfordringer i forberedelserne.

Åbyhøj har kort før sæsonstarten skiftet træner og Stevnsgade er ramt af flere skader. Det betyder, at holdene er forsinket i forhold til at udfolde potentialet. Men det er samtidig to meget interessante mandskaber som bliver spændende at følge gennem sæsonen.

Til weekendens kamp må Stevnsgade formentlig igen undvære flere nøglespillere, men truppen er bred, så der skal nok blive modstand til hjemmeholdet alligevel.

Åbyhallen er altid et vanskeligt sted at komme på besøg, og Åbyhøj er et homogent og stærkt hold at møde. Der mangler muligvis en klar profil på holdet, som er garant for mange point, til gengæld har de grønne et hold med mange kvaliteter og en god blanding af talent og rutine.

Samlet set bliver Åbyhøj buddet på en vinder, men forskellen bliver ikke stor, så sejren bliver nok ikke på mere end 8 point.