Nyheder

Pokalmestrene slår 79ers

25.01.2015

Lørdagens Dameligakamp mellem Hørsholm 79ers og Stevnsgade i den bedste basketballrække var en direkte duel om andenpladsen i grundspillet, som giver et point med videre i mellemspillet mellem ligaens fire bedste hold. Det var en duel som Stevnsgade trak sig ud af som vindere med scoren 75-80.

Lemvig havde allerede sikret førstepladsen, der giver to point med videre, så kampen om andenpladsen stod mellem ligaens nummer to og tre. Med en sejr kunne Stevnsgade bringe sig á point med Hørsholm, med en kamp mod Bundproppen SISU i baghånden, som så vil give dem andenpladsen.

Hørsholm var i store perioder af kampen i førersædet og foran 70-60 med lige under otte minutter igen så andenpladsen sikker ud for Nordsjællænderne. Momentum skiftede imidlertid så fuldstændigt over til Stevnsgade og over de næste fem minutter scorede Hørsholm ikke og Stevnsgade kunne bringe sig foran 70-76 inden Iben Slotau med et straffekast og en tre’er stoppede blødningen.

Med et minut igen stod der således 74-78 og Hørsholm skulle afslutte godt for at nå andenpladsen. Stevnsgades Amalie Dokkedal missede tæt på kurven og Hørsholm sikrede sig rebounden, hvorefter Stevnsgade fejlede Emilie Schirmer, der satte et af to straffekast. Stevnsgade fik igen et skud afsted, der røg ved siden af, men selv om Hørsholm sikrede sig rebounden, endte det alligevel med at være Stevnsgade bold, da en hårdt presset Frederikke Mollerup mistede bolden ud over sidelinjen.

Med 27 sekunder igen og foran 75-78 havde Stevnsgade således alle chancer for at erobre den vigtige andenplads, men i stedet begik Ida Preetzman angrebsfejl med 19 sekunder igen, så Hørsholm fik bolden. Heller ikke Hørsholm kunne dog holde fat i bolden og med 8,5 sekunder igen fik Stevnsgade bolden og da Mie Kristine Ceccardi sikkert satte to straffekast kunne Nørrebroklubben sikre sig andenpladsen med en 75-80 sejr. 

Topscorer for 79ers blev Ivana Jovanovic med 16 point. For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 17 point. 

SISU fik revanche mod Falcon BMS

25.01.2015

Sidst de to hold mødtes vandt Falcon BMS med et enkelt points og gav SISU deres første nederlag i Kildeskovshallen i hele 4 ½ år.

Siden den gangt er der dog sket meget i forhold til SISU’s spillertrup, flere af de etablerede danske spillere er kommet tilbage fra deres skader og samtidigt har man hentet to amerikanske spillere i bestræbelserne på at forsvare DM-titlen.

Falcon BMS kommer ”flyvende” fra start og med godt samspil i angrebet bringer de sig i løbet af kampens første minutter foran med 10-2. Efter en timeout kommer SISU bedre i gang, men efter 1. periode er hjemmeholdet fortsat foran med 14-12. Indtil midten af 2. periode bliver holdene ved med at følges ad, men fra stillingen 20-20 stikker SISU af til en pauseføring på 8 points, 24-32.

Falcon BMS får i de første minutter af 3. periode reduceret SISU’s forspring til 3-4 points, men de når aldrig at få lukket hullet helt. I stedet trækker SISU i slutminutterne fra og får igen skabt sig et forspring på 8 points, 38-46. I 4. Periode spiller de to hold igen lige op med hinanden - uden af hjemmeholdet på noget tidspunkt har mulighed for, for alvor at gøre noget ved SISU’s forspring. Kampen ender derfor med en SISU sejr på 11 points, 51-62.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Sarah Sofie Mortensen (16 points og 5 rebounds), Elisabeth Brynaa Hansen (14 points og 7 rebounds) og Tone Ravn Heiberg (11 points). Hos SISU var det især amerikanske Kelly Kiel (16 points og 9 rebounds), Camilla Blands (14 points og 7 assists) og Mathilde Colding-Poulsen (14 points) som gjorde sig bemærket.

Ugens preview

22.01.2015

Thomas Ginnerup, headcoach for SISU har kigget dybt i krystlakuglen og kommer her med sit bud på weekendens kampe.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK lørdag kl. 15:00

Slutspurten om topplaceringerne i grundspillet er gået ind, og denne kamp mellem Hørsholm og Stevnsgade bliver afgørende for, hvem som får point med over i mellemspillet. Amager ender på 4. pladsen, og Lemvig har sikret sig 1. pladsen, men 2. pladsen er stadig i spil.

Stevnsgade vandt pokalen på en flot 2. halvleg. Tirsdag hev de en ny sejr hjem over undertegnede, og selvom kampen var tæt med et par minutter igen, så er Stevnsgade kommet godt fra start i det nye år, og holdet har vist, at de har tænkt sig at være med hele vejen.

Hørsholm kom lidt tungt fra start efter jul og måtte strække våben mod pokalfinalisterne fra BK Amager, som til gengæld viste god moral og rejste sig efter det smertefulde nederlag i Horsens. Hørsholm har formentlig ligaens bredeste hold med en dyb bænk af unge og sultne spillere. Ikke mindst Frederikke Mollerup er trådt i karakter i årets liga, hvor hun qua sin power og evnen til at spille i begge ender af banen mange gange har været Hørsholms bedste. På de bedste dage er Hørsholm ligaens stærkeste hold, men unge hold er et tveægget sværd, som kan have tilsvarende dårlige dage.  

Netop udsving i kvalitet og fordelen ved en lang bænk af unge spillere var afgørende for udfaldet af det første opgør mellem Hørsholm og Stevnsgade.

Efter totalt at have domineret kampen i 1. halvleg gik Stevnsgade totalt i stå i 2. halvleg. Hørsholm spillede med en mindre line-up, skruede op for tempoet i angrebet, tog bolden til kurven og lagde et bedre defensivt tryk. Det lykkedes at lukke helt ned for Stevnsgade, hvorfor Hørsholm kunne vende 29-42 ved pausen til en sejr på 71-65.

Nøglen til kampen bliver, hvem som kommer til at styre tempoet, og hvordan Hørsholm har tænkt sig at dække forsvar. Hvis Hørsholm kan holde tempoet oppe og finde det forsvar frem, som gjorde forskellen i kamp 1, vil Stevnsgade få det svært. Hvis Stevnsgade derimod kan sætte Ida TP, Jordan Sullivan og Hanna Sheikh i scene igennem hele kampen, så vil den større rutine og styrke gøre forskellen.

Jeg gætter på en spændende kamp, hvor hjemmebanen i sidste ende gør forskellen. Hørsholm vinder med +5 efter overtid.

Falcon BMS vs SISU lørdag kl. 17:00

Det er næppe en overraskelse for nogen, at en 7. plads er et skuffende resultat for os. Årsagerne har været mange, men heldigvis begynder de enkelte spillere at komme tilbage fra skader, og licenserne begynder at komme i hus. Det er derfor ambitionen, at vi skal op i tabellen.

En overraskende Åby-sejr i Lemvig har gjort hurtige spring i tabellen lidt sværere, men første skridt bliver alligevel en sejr over Falcon - BMS på lørdag.

Den første kamp mod Falcon - BMS var skæbnesvanger for os, da vi mistede en fremragende Tea Jørgensen efter blot 1½ minut. Alligevel lykkedes det at holde kampen helt spændende til det sidste, hvor millimeter var forskellen på sejr og nederlag, da bolden dansede på ringen. Falcon - BMS endte med at vinde kampen 57-56, men det er andet SISU-hold, som går på banen på lørdag. Tilbage er Camilla Blands, som sad ude hele efteråret med en knæskade. Kailey Colonna har fået licens, og med lidt held vil amerikanske Kelly Kiel også være spilleberettiget.

Falcon - BMS har et meget ungt hold i årets liga, men talentet er uomtvisteligt. Især Sarah Mortensen har taget ligaen med storm, og hun blev fortjent stemt ind på efterårets hold. Blandt de "rutinerede" kræfter finder man Elisabeth Brynaa, som år for år bare bliver bedre og bedre. Falcon - BMS er dog bedst, når de får produktion fra flere end de to. Ikke mindst Marie Gadeberg har været en vigtig spiller, og hendes bidrag kan meget vel være afgørende for lørdagens kamp.

I sidste ende har vi dog noget at revanchere, og efter nytår er vi blevet bedre og bedre kamp for kamp. Det er nu på tide med en sejr, og jeg regner med, at vi hiver en sejr hjem over et hårdt kæmpende Falcon - BMS mandskab.

Cifrene vil afhænge af dagsformen, men et forsigtigt gæt lyder på +10 i vores favør.

Skidt slutning på grundspillet af Lemvig

22.01.2015

Lemvig spillede onsdag aften sin sidste kamp i grundspillet, og vestjyderne var inden kampen sikre på, at vinde grundspillet for første gang nogensinde, da Hørsholm tabte deres kamp tirsdag aften.

Om det var den kendsgerning, eller om det bare var manglende koncentration der var årsagen er svært at sige, men fakta er, at Lemvig ikke ramte det niveau, der blev viste i den seneste kamp mod SISU. Derfor kunne Åbyhøj tage hjem fra Lemvig med en sejr på 79-87.

Det skete efter kamp, som Lemvig startede bedst, men den tidlige føring fik også hjemmeholdet til at miste fokus, og det udnyttede Åbyhøj til at holde sig inde i kampen. Efter en hurtig føring på 6-0 begyndte Lemvig at smide bolde væk, og Åbyhøj kom tilbage på 5-6. Det fik en overgang værterne til at vågne lidt op, og gode aktioner af både Ivana Udovalieva, Emily White og Joanna Miller satte Lemvig i gang igen. En ny føring blev bygget op til 20-12, og fornemmelsen var, at der var godt styr på kampen. Rodet spil i slutningen af perioden var dog mest til Åbyhøjs fordel, og de kunne slutte perioden med at skære afstanden ned til 21-17.

 Lemvig har mest styr på spillet i starten af anden perioden, og føringen udbygges igen til 36-27. Men så begynder Lemvig at blive ramt af flere fejl, og det kommer gennem resten af kampen til at præge hjemmeholdet, at der ikke er en klar dommerlinje, men at der ind i mellem dømmes for meget små forseelses, der er i andre situationer gives plads til mere fysisk spil.

Allerede tidligt har flere spillere hos Lemvig to fejl, og de efterfølgende udskiftninger kommer til at gå ud over rytmen i spillet. Åbyhøj formår bedre at bevare roen, og langsom lukker de afstanden til hjemmeholdet.

Resultatet bliver, at stillingen igen er helt lige, 37-37 ved halvleg.

Den gode afslutning på første halvleg sætter Åbyhøj i gang, og de starter tredje periode med tre hurtige 3ere. Det er med til at give gæsterne en føring på 43-48, og som man ofte ser det med Åbyhøj, så er de vanskelige at bremse igen, når først de har fået gang i deres spil, og ikke mindst deres skud. Føringen giver masser af energi og tro på tingene hos de grønne, spillet flyder godt hos gæsterne, og mange byder ind. Lemvig må slide mere for at få rytme i spillet, og det smitter også af på afslutningerne, som alt for ofte bliver misbrugt. Åbyhøj udbygger føringen til 45-54 inden Lemvig mod slutningen af perioden viser lidt ny energi. Det sætter i første omgang en lille stopper for Åbyhøjs overtag, men de fortsætter med at ramme deres skud når de får chancen, så de holder fast i føringen, som er på 51-60 ved periodens slutning. 

Mønstret fortsætter i starten af fjerde perioden, og afstanden mellem holdene fastholdes gennem de første fem minutter. Så vågner Joanna Miller og Helle Kristiansen op, og med hver en 3er bringer de afstanden ned på 69-74. Men tættere på kommer Lemvig ikke og selvom der arbejdes hårdt til sidst, og det flere gange ser ud til at kampen alligevel kan tippe, så holder Åbyhøj stand. Lemvig må forcere spillet og presse Åbyhøj, men fejlproblemerne kommer igen til at kost, og det bliver ikke for alvor tæt.

Derfor slutter Lemvig grundspillet med et nederlag, og de kan nu bruge de kommende par uger på at forberede sig til de afgørende kampe i mellemspillet og slutspillet.
 

Som vinder af grundspillet tager Lemvig to point med sig ind i mellemspillet, men der vil blive kamp op pladserne mellem de fire hold øverst i tabellen. 

Lemvigs point: Joanna Miller 22p (5 as), Ivana Udovalieva 20p (5 as), Natalie Day 18p, Emily White 12p (14 reb), Helle Kristiansen 5p og Okako Adika 2p

Åbyhøjs point: Nicole Ballestero 28p, Sofie Preetzmann 22p, Julie Hoier 7p, Kendahl Kelly 6p, Kia Fisker 6p, Astrid Sturlason 6p, Tanja Laursen 6p, Lærke Lyhne 5p, Caroline Wich 5p, Sarah Bersang 2p

Stevnsgade vinder, men SISU bedre med denne gang

21.01.2015

Sidst Stevnsgade og SISU mødtes var i pokalkvartfinalen i november måned. Den gang tabte SISU meget stort til de senere pokalmestre.

SISU har været ekstremt hårdt ramt af skader i efteråret, men er nu langsomt på vej tilbage. Endnu mangler et par spillere at være helt klar efter skader, ligesom erstatningen Kelly Keil, for skadesramte Tori Lehr, netop dagen efter kampen fik opholdstilladelse. Derfor var det glædeligt, set med SISU-briller, at kampen var meget mere lige denne gang. Og endnu mere glædeligt var det at se, at SISUs helt unge spillere alle var på banen i det 10–0 run, der bragte SISU tilbage i kampen med kun et par minutter til slutfløjtet. Desværre svarede Stevnsgade igen med et 7–0 run, så kampen endte 64–75 til Stevnsgade efter periodecifrene 19–20, 10–16, 16–20 og 19–19.

SISU kom meget godt fra start i kampen og førte med et par point gennem de første 8 minutter men blev hentet til sidst af Stevnsgade bl.a. ved at score tre 3’ere mod SISUs ene. Det viste sig at blive symptomatisk for kampen på to måder: Det var Hanna Sheikh, der scorede alle 3’ere for Stevnsgade og Stevnsgade vedblev med at score flere 3’ere end SISU. Den kamp endte 9–3 til Stevnsgade. Hanna havde de syv af de ni!

I anden periode fortsatte Stevnsgade med at ligge forrest og kom hurtigt op på et 8 points forspring, der holdt perioden ud – endda uden at Hanna scorede, til halvlegsstillingen 29–36.

Hanna genoptog scoringen med 3’ere i slutningen af tredje periode og var sammen med Jordan Sullivan dem, der holdt Stevnsgade foran i anden halvleg. SISU startede igen godt og kom inden for et par points afstand inden Stevnsgade scorede og på ny tog afstand. Sådan bølgede stillingen lidt frem og tilbage ind til Stevnsgade tog afstand med 11 points til SISU ved periodepausen: 45–56.

I fjerde periode skyndte Stevnsgade sig at komme foran med 18 point, inden SISU svarede tilbage ved periodens afslutning.

Samlet set viste Stevnsgade, at de har stærke spillere såvel inde som ude: Jordan Sullivan endte med en double-double (21 point og 15 rebounds), mens Hanna Sheik skøde imponerende 7 for 12 på 3’ere og endte med 21 point (og næsten en double-double med 8 rebounds). 80% på straffe må også have været tilfredsstillende.

SISU viste god fight, men kunne kun klare 54% på straffe og 21% på 3’ere. Camilla Blands nåede en double-double med 15 point og 10 rebounds, mens Katrine Dyszkant havde 11 point og 8 rebounds.

Stevnsgades næste kamp er returkampen mod SISU den 27. januar, mens SISU er allerede i aktion igen lørdag mod Falcon BMS.

BK Amager rejste sig efter søndagens pokalfinalenederlag

21.01.2015

BK Amager var på ingen måde mærket af søndagens pokalfinalenederlag mod Stevnsgade i Horsens, da holdet tirsdag aften i Amagerhallen slog topholdet i Dameligaen Hørsholm 79’ers med 86-74 (29-26, 17-13, 20-13, 20-22) efter en solid indsats kampen igennem.

Kampen starter i et højt tempo fra begge sider uden den store vægt på forsvaret. Holdene bytter scoringer og midt i perioden er stillingen 14-14. Amager bringer sig foran 22-16 med et 8-2 run, men Hørsholm svarer tilbage godt anført af Ivana Jovanovic og får bragt balance i regnskabet. Amagers Catharina Palm lukker perioden med en buzzer tre’er og Amager vinder perioden 29-26.

Tempoet og scoringsintensiteten falder i indledningen af 2. periode. Godt halvvejs i perioden er stillingen beskedne 33-32. Herefter får Amager et lille overtag. Amager vinder den resterende del af perioden med 13-7, og holdet fører således 46-39 ved halvleg. Amager vinder perioden med 17-13.

Amager fastholder med solidt spil overtaget og føringen efter pausen. Med godt 2 minutter tilbage er stillingen 60-52. Amager lukker perioden med 6 ubesvarede point til stillingen 66-52 inden 4. og afgørende periode.

Hørsholm får på knap 3 minutter reduceret Amagers føring til 66-60 blandt andet via to 3’ere, men på de efterfølgende angreb får Amagers Maria Dinesen og Emilie Fogelstrøm svaret igen hver med en 3’er. Med godt 2 minutter tilbage fører hjemmeholdet 79-69, men Hørholms skaber igen spænding først med en 3’er af Marie-Louise Blyme efterfulgt af en 2’er af Iben Soltau til stillingen 79-74. Hørsholm er nødt til at fejle og stoppe tiden, men Amager holder hovedet koldt og sætter 7 af 7 fra straffelinjen i kampens afslutning til slutresultatet 86-74

Alt i alt en intens og tempofyldt affære med mange flotte detaljer fra begge hold. Hos gæsterne var Ivana Jovanovic og Maja Gerlyng de mest iøjnefaldende, mens hjemmeholdets 5 startere alle leverede tocifrede pointtal. Kampen blev overværet af 126 tilskuere.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Lauren Gregory 29, Maria Dinesen og Catharina Palm begge 14, Emilie Fogelstrøm 11, Melanie Elmgreen 10, Emilie Keller 5, Rikke Andersen 2, Lotte Tobiasen 1

Hørsholm 79’ers: Ivana Jovanovic 21, Maja Gerlyng 15,Iben Soltau 12, Amalie Bonde 8,Line Piechnik, Joy Burke og Frederikke Mollerup alle 5, Marie-Loise Blyme 3

Kampens spiller WOM: Lauren Gregory, BK Amager (29 point, 11 rebounds og en effektivitet på 36)

 

Stevnsgade Superwomen tager pokaltitlen

18.01.2015

I en kamp der var rigtig god reklame for kvindebasket løb Stevnsgade Superwomen med pokaltitlen ved at besejre BK Amager med 76-66. 

Kampen bølgede frem og tilbage og var bestemt mere tæt end slutcifrene antyder.

Du kan læse referat af kampen på DBBF`s hjemmeside ved at klikke her. 

All Star 2015

18.01.2015

I forbindelse med All Star 2015, som afvikles den 7. februar i Nørrebrohallen  har du nu mulighed for at kombinere All Star kampen med en dejlig buffet i Nørrebrohallens Cafe.

Så inviter din kæreste, familien, din nabo eller holdkammeraterne til kamp og spisning.

Har man lyst til mere er der fest bagefter. Prisen for alt dette er 89 kr. pr. person, og man kan købe billet via dette link: https://billetto.dk/da/events/danish-basketball-allstar-weekend-celebration-2015

Ugens preview

17.01.2015

Efter pokalweekenden venter der tre interessante midtugekampe, som for  nogle hold er afslutningen på grundspillet, og for andre er vigtige skridt i kampen om de bedste placeringer inden mellemspillet og slutspillet.

Tirsdag kl. 19:00 Kildeskovshallen

SISU og Stevnsgade starter ugen med deres udsatte kamp. Det er en kamp mellem to hold med stor rutine, men også to hold, der har haft meget forskellige forløb gennem sæsonen.

SISU har været ualmindelig hårdt ramt af skader og uheld, hvilket har givet dem en placering i ligaens bund, mens Stevnsgade med en stabil præstation har holdt sig i top-3 gennem hele grundspillet.

Begge hold er nu ved at forberede sig til mellemspillet, og særligt SISU har mange en forventning om, at der vil vise fremgang gennem de kommende uger.

Årets første kamp gav et klart nederlag ude mod Lemvig, men holdet ser ud til at få noget af den bredde tilbage, som de har savnet gennem efteråret. Det tager dog ikke favoritrollen væk fra Stevnsgade, som startede 2015 med en sikker sejr over Falcon/BMS. Desuden har forberedelserne til weekendens pokalfinale formentlig givet holdet mere fart i benene, men samtidig givet en risiko for lidt træthed, når der er kamp igen allerede tirsdag.

Stevnsgades bredde og spillemæssige styrke bør alligevel være nok til at sikre en sejr ude mod SISU.

Tirsdag kl. 19:30 Amagerhallen

BK Amager mod Hørsholm 79ers må kaldes rundens topkamp.

BK Amager sluttede 2014 stærkt ved at kvalificere sig til pokalfinalen og efterfølgende besejre Stevnsgade i ligaen. De præstationer blev fulgt op med en sikker sejr ud mod Åbyhøj efter julepausen, og måske venter der også en pokaltitel.

Trods deres 4. plads ser BK Amager ud til at være rækkens mest formstærke hold lige nu, og der er grund til at have høje forventninger til mandskabet, der nok skal være med, når medaljerne skal fordeles.

Tirsdagens modstander fra Hørsholm har på samme måde haft en stigende formkurve, hvilket op mod jul kulminerede med sejren ude mod Lemvig. Det resultat betød også, at Hørsholm for alvor er med i kampen om at vinde grundspillet, og med en sejr tirsdag kan de lægge størst muligt pres på Lemvig før de sidste kampe. Der er altså vigtige point på spil for begge hold i kampen, men det handler formentlig lige så meget om at få det bedste mentale udgangspunkt før sæsonens afgørende kampe i mellemspillet og slutspillet.

De to hold ser meget lige ud, så nogen klar favorit er vanskelig at udpege, men trods udebane bliver Hørsholm buddet på en vinder, eftersom de har mest at spille for.

Onsdag kl. 19:00 Vestjysk Bankarena

Rundens sidste kamp er mellem de to jyske hold, Lemvig og Åbyhøj.

De to hold er placeret i hver sin halvdel af tabellen, hvilket også betyder at Lemvig må påtage sig favoritrollen. Vestjyderne spillede sæsonens bedste hjemmekamp, da de havde besøg af SISU i årets første kamp. Hvis de kan ramme samme spillemæssige niveau og fastholde det stærke kollektiv, så bør sejren i grundspillet ikke komme i fare.

Men Åbyhøj kan være en ubehagelig modstander, og det kan godt blive en vanskeligere opgave for Lemvig end tabellen viser. Åbyhøj er vokset med opgaven gennem sæsonen, og efter en vanskelig start er de nu et hold, som kan udfordre alle modstandere, når de rammer deres topniveau.

Det bliver Lemvigs opgave at sørge for, de ikke får lov at ramme det niveau, men det kan være nemmere sagt end gjort. Samlet set bør Lemvig have redskaberne til at kontrollere kampen, især hvis truppen af fri af skader og samtlige spillere igen udfolder deres rolle på holdet. Samtidig må muligheden for at vinde grundspillet være en motivationsfaktor for hjemmeholdet.

All Star 2015

15.01.2015

Start vinterferien med en underholdende All Star kamp lørdag den 7. februar i Nørrebrohallen.

Det danske damelandsholdet møder et hold bestående af Dameligaens udenlandske profiler. Det bliver en kamp med større intensitet end man normalt ser til All Star kampe. Begge hold VIL vinde.

Samtlige udenlandske spillere i ligaen stiller op, så det bliver noget af en mundfuld for det danske landshold.  

I forbindelse med All Star kampen skal det også afgøres hvem der er Dameligaens bedste 3 point skytte.

Følg med her på siden hvor der løbende vil komme informationer om dagen.