Nyheder

Stevnsgade vinder over et skadesramt SISU

04.11.2015

Stevnsgade har længe haft kendskab til et stort antal skader. Tea Jørgensen og Katrine Dyszkant er dog nu vendt tilbage til de spillendes rækker, mens Ida TP og andre endnu venter på at blive klar.

For SISU er skaderne af meget ny dato. Inden for den seneste uge er Jessy Boudenne kommet til skade med knæet, muligvis alvorligt, mens Camilla Blands er ude med en ankelskade.

Første periode er en tæt affære, med SISU en anelse foran det meste af tiden. Stevnsgade sørger dog for at bringe sig i front til slut, så de fører 20–21.

I anden periode kommer Stevnsgade meget aggressivt ud og får godt fat i forsvaret. Intet lykkes angrebsmæssigt for SISU, og de er heller ikke i stand til at stoppe Stevnsgade i forsvaret. Stevnsgade vinder perioden 10–31. Hanna Sheikh fører an i festen og scorer 11 af sine 16 point i den periode. I alt bidrager 7 Stevnsgadespillere til de 31 point.

Bagud med 30–52 ser det ikke godt ud i halvlegen for SISU.

Lige i starten af tredje periode kommer SISU bagud med yderligere et point, men 2 hurtige 3’ere af Amalie Carnbring Bonde bringer håbet og modet tilbage i SISU. Så det viser sig, at SISU i halvlegen har fået stabiliseret både forsvar og angreb. Men selvom de med Brooke Le Mar, Olivia Applewhite og Amalie Carnbring Bonde som motorer vinder begge perioder 20–17 og 22–17, ændrer det ikke ved, at Stevnsgade vinder kampen 72–86.

Kampen er bestemt ikke uden spænding og intensitet i anden halvleg, men SISU kommer ikke nærmere end –11 i slutningen af fjerde periode.

SISU skyder generelt med for lav procent, nemlig kun 34% mod Stevnsgades 48%. Forskellen størst på 3’ere. Kampen giver også debut til SISUs unge talent Sille Balling, der med en absolut godkendt indsats introducerer sig selv til Dameligaen.

For SISU spiller Brooke Le Mar (29 point, 8 rebounds, 7 assists, 4 steals og 10 fejl trukket) og Olivia Applewhite (20 point, 14 rebounds) igen en god kamp, ligesom Amalie Carnbring Bonde (15 point, 6 rebounds, 5 assists) med en super forsvarsindsats er medvirkende til, at de to sidste perioder bliver vundet.

For Stevnsgade har Hanna Sheikh 16 point (og 6 assists), Elisabeth Brynaa ligeledes 16 point, mens Tea Jørgensen har 14 point og 8 rebounds.

SISU rejser til Amager fredag, og Stevnsgade er vært for Hørsholm 79ers den samme dag.

Ugens preview

03.11.2015

Fredag aften spilles der 2 kampe i DL og lørdag eftermiddag spilles den sidste kampe i denne runde.

Head Coach for BK Amager, Jesper Krone har kigget i krystalkuglen og kommer her med sin bud på de 3 kampe.

BK Amager - SISU (fredag kl. 19:30 Amagerhallen)

Jeg håber naturligvis på en hjemmesejr, som i følge stillingen vil være et upset.

Amager har vist periodisk godt spil, men som så mange andre hold, har holdet også lidt under en del skader mm. En sejr vil være kærkommen for hjemmeholdet, og jeg tror også på at det kan lade sig gøre. Det afhænger dog meget af, om vi kan sammensætte 40 stabile minutter, for vi spiller mod et godt hold, som har et par af ligaens absolut bedste spillere samt en erfaren og dygtig træner.

Selvom Amager må fralægge sig favorit-rollen, så håber jeg på en sejr...men den bliver smal.

Amager +1

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (fredag kl. 19:30 Nørrebrohallen)

Hvis vi igen kigger mod tabellen, så er det jo et top-opgør. En spændende kamp med to hold, som spiller hurtigt og energisk. Kontrasten på de to hold er erfaring, og det bliver sandsynligvis også afgørende.

Jeg tror at Stevnsgades erfarne liga/landsholdsspillere kan trække på rutinen og komme ud med sejren.

Stevnsgade +10

Aabyhøj IF - Virum GO DREAM (lørdag kl. 13:30 Aabyhallen)

Det er altid svært at spille i Åbyhallen som udehold. Åbyhøj er stadig uden første sejr, og derfor kan de være farlige at spille mod. Kan de hænge på til 4. periode, har Åbyhøj flere gode spillere, bl.a. Enna Pehadzic og Stephanie Mannamar, som kan afgøre kampen.

Dog tror jeg Virum trækker det længste strå. De har spillet flere gode kampe allerede, og har i deres trekløver (Nikoline Ø og 2 x amerikanere) en stærk trio, som jeg ikke tror Åbyhøj kan stoppe.

Virum +8

Virum Go DREAM taber med 1 point

02.11.2015

Godt 150 tilskuere kunne læse i, hvad der må være det flotteste kampprogram i dansk basketball, at Virum Go Dream ikke garanterer sejr hver gang - men tilskuervenlig underholdning hver eneste gang. Det løfte holdt værterne i dagens opgør mod Lemvig i Virum Hallen.

Efter 40 minutters rodet, underholdende og i perioder velspillet og intensiv basketball, kunne en flok jublende Lemvig-spillere tage den lange bustur hjem med en 1-points sejr i bagagen. Så føles fire timer i bussen nok ikke helt så slemt alligevel...

Med dagens 66-67 nederlag må det ambitiøse Virum Go Dream nu se sig placeret i den nederste halvdel af Dameliga-tabellen.

Lemvig lagde hårdt ud og sikrede sig et hurtigt 0-9 forspring, inden Virum måtte tage en timeout og en snak om, hvad der lige skete dér. Lidt hjalp det, men dog ikke mere, end at 1. quarter mest huskes som en lidt rodet affære, som Lemvig slap bedst fra med 16 – 21.

Det var ikke mindst Lemvigs Ivana Udovalieva, der gav Virum problemer. På trods af, at Virums unge Pauline Lausten i perioder gav Ivana kamp til stregen, lykkedes det aldrig for alvor at holde den erfarne serber nede. Ivana endte derfor med at lave 27 point, 3 assist og en effektivitet på 27.

Virum havde især svært ved at dække op for Ivanas tre-pointskud, som hun lavede seks af på ni forsøg. Det er en ret flot procent ikke mindst, når man holder den op imod Virums tilsvarende. For Virum mangler ganske enkelt sikkerhed i skuddene, ikke mindst i tre-pointerne af slagsen. En statistik på seks ud af 28 fortæller mere en historie om ivrighed end sikkerhed. Det betyder, at langt de fleste Virum-scoringer hentes under kurven og fra korte 2’ere. Ikke nødvendigvis dårligt. Man skal bare være forberedt på, at så kommer scoringerne også fra en relativ snæver kreds af spillere. I dag kom 55 af Virums 66 point således fra kun tre spillere. Det gør holdet sårbart efterhånden som turneringen skrider frem, og modstanderne får et bredere materiale at scoute fra.

Bortset fra Lemvigs chokstart var kampen ellers en meget lige affære, hvilket sidste uges pokalopgør, der endte med en tre-points sejr til Lemvig, da også havde stillet i udsigt. Holdene kunne således gå til halvleg ved stillingen 36 - 39.

Resten af kampen bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene havde på noget tidspunkt en føring på mere end fire point. Med 50 sekunder tilbage af kampen var Virum bagud med sølle tre point, men havde momentum og tilskuerne med sig. Desværre fik Nikoline Østergaard sin femte fejl på dette tidspunkt og måtte forlade banen. Hun er svær at undvære, men hvad værre var, betød det, at en kold spiller måtte på banen og forsøge sig og helst forsøge sig med et tre-point skud. Det lykkedes da også kun at lave to ud af de nødvendige tre point. Lemvig kunne derfor tage hjem i bevidstheden om, at de stadig ligger i toppen af ligaen. Slutcifrene bliver på 66-67 (16-21, 20-18, 18-11, 12-17).

Virum er røget ned under midterstregen i tabellen, men får chancen for at kravle op igen på søndag den 8. november, hvor turen går til Åbyhøj.

Virum Go Dreams Melissa Gilkey (US) sluttede som både Virums og kampens topscorer med 34 point og en effektivitet på 36.

For Lemvig var det Ivana Udovalieva der løb med topscorertitlen. 27 point og en effektivitet på 27 blev det til.

Hørsholm 79ers udraderer Åbyhøj IF

31.10.2015

Hørsholm 79ers skulle reelt kun bruge en enkelt periode til afgøre Dameligakampen lørdag eftermiddag mod Åbyhøj IF fra Århus.

Efter 10 minutter var hjemmeholdet foran 19-4 og de forsvarende Danmarksmestre så sig aldrig tilbage på vej mod en 66-33 sejr.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Pepe Vazquez, ikke overraskende, at han var tilfreds med resultatet og især forsvarsspillet:

-Jeg er glad for at vi formår at holde tempoet i alle 40 minutter. Spillerne arbejder stenhårdt på de principper, vi arbejder med i træning, og især i forsvaret, er vi i stand til at dominere kampen.

Det er måske en af de største trænerunderdrivelser, der er hørt længe, for efter tre perioder havde Åbyhøj kun formået at score 20 point. Det hang sammen med at topscorer Enna Pehadzic var i USA for at forberede sid universitetsuddannelse og uden hende var gæsterne ikke i stand til at yde nogen særlig modstand mod det Hørsholmhold, der begynder at ligne et tophold.

Hørsholm havde for fjerde kamp i træk en stærk kollektiv indsats i angrebet, hvor 10 af 11 spillere kom på scoringstavlen. Mange af scoringerne kom på fastbreak efter at Åby havde smidt bolden væk, og her var det den hurtige Sara Forsman, der scorede de fleste af hendes 12 point.

Et af fokuspunkterne for Hørsholm var imidlertid at få gang i de store spillere tæt på kurven.

-Vores mål i angrebet var at få bolden tæt på kurven, sagde Pepe Vazquez, og med 11 point til både Lena Svanholm og Ivana Jovanovic lykkedes den mission i perioder, men det er noget af det, vi godt kan forbedre.

Med sejren indtager Hørsholm stadig andenpladsen i Dameligaen, á point med førerholdet SISU, som dog spiller søndag, hvor de igen kan gå alene i spidsen af ligaen. Åbyhøj findes også stadig nederst i ligaen, uden sejre.

Hørsholm spiller næste fredag mod Stevnsgade Superwomen på udebane mens Åbyhøj 8. novenber spiller hjemme mod Virum GO DREAM.

SISU vinder over Aabyhøj IF på udebane

25.10.2015

Sisu mødte kampklar op i Åbyhallen med 2 stærke amerikanere, som tilsammen i kampen scorede 54 point af de 73 point, som de scorede.

Åbyhøj havde i 1. halvleg svært ved at holde Olivia Applewhite, som scorede efter behag, og trak mange fejl på de unge Åbyhøjer, som fysisk ikke kunne matche hende. Olivia havde kampen igennem 23 straffe, og scorede på de 17.

Sisu matchede hele kampen Åbyhøj fysisk, og Enna Pehadzic sled hele kampen mod et fullcourt pres, som den unge Åbyhøj spiller klarede fint, og havde gennem hele kampen overskud til selv at have overskud til at afslutte, og blev klart topscorer for Åbyhøj med 24 point.

I 2. halvleg fik Åbyhøj lidt mere styr på den fysiske stærke Olivia Applewhite, samtidigt med at Caroline Wich scorede 8 point i træk for Åbyhøj, men så afleverede Olivia Applewhite ud til de hurtige guard Amalie Bonde og Brooke Le Mar, som satte nogle gode skud, så Sisu holdt føringen.

SISU kunne drage tilbage til Hovedstaden med en sejr på 73-60.

For Åbyhøj scorede Enna Pehadzic 25 p. Caroline Wich 12 p, Stephanie Mannemar 9 p.

For Sisu scorede Olivia Applewhite 27 p. Brooke Le Mar 21 p, Amalie Bonde 8 p

Hørsholm fik igen en sejr med hjem fra Lemvig

25.10.2015

De fleste hold i Dameligaen er ikke alt for glade for turen til Lemvig, men Hørsholm må efterhånden føle det som deres anden hjemmebane.

I sidste sæson vandt de i grundspillet og senere blev pladsen i DM-finalen grundlagt på gulvet i det vestjyske. Lørdag hentede nordsjællænderne igen en sejr i Lemvig, da de efter en tæt kamp vandt 71-77.

Opgøret var fra start til slut præget af høj intensitet og to hold som kæmpede om at få overtaget og kontrollet over tempoet i spillet. I store perioder lykkedes det gæsterne at få initiativet, hvilket betød at værterne kampen igennem var et skridt bagefter.

Allerede fra kampens start var holdene tætte og tillod ikke hinanden at få noget stort forspring. Der blev vist godt forsvar i begge ender, men Lemvig fik ikke udbytte af de fysiske fordele, og Hørsholm fik lov at hente alt for mange rebounds. Det betød, at Hørsholm fik først gang i den offensive del af spillet, og midt i perioden trak de fra til stillingen 8-13. Fire point af Okako Adika betød at Hørsholm blev bremset og afstanden bragt ned på 12-13 med tre minutter tilbage af første periode. Men gæsterne er ikke færdige endnu, og med god bevægelighed gør de det igen svært for hjemmeholdet, som må se de forsvarene mestre trække fra igen til 16-23 ved pausen.

Hørsholm fortsætter det aggressive spil fra starten af anden periode, og udbygger føringen til 21-31 i løbet af de første minutter. Lemvig har svært ved at få angrebsspillet til at hænge sammen og famler efter de rigtige løsninger til at komme gennem Hørsholms forsvar. Først sent i perioden sætter Okako Adika Lemvig i gange med en 3er, som følges op af Gillian Abshire og Reka Fejes og afstanden bringes ned til 28-33. I slutminutterne er det Tory Waldner som tager over for Lemvig med 8 point i træk og flere flotte aktioner under kurven i begge ender. Stillingen er med to minutter tilbage af perioden 32-33, og kampen er igen helt åben. Ved halvleg er stillingen 36-39 og spændingen intakt.

Hos Hørsholm er Ivana Jovanovic dagens bedste spiller, og hun følger op på en god første halvleg ved at fortsætte med at tage initiativ efter pausen. Stillingen er stadig lige, men Lemvig må arbejde lidt hårdere for at komme frem til scoringerne end gæsterne. Midt i perioden er det Hørsholm, som igen får et lille overtag og udbygger føringen til 45-52, og de er dygtige til at fastholde et pres på hjemmeholdet, som betyder, at Lemvig i første omgang ikke får lukket hullet igen. I stedet kan Hørsholm bygge en smule mere på forspringet og gå ind til de sidste 10 minutter med et forspring på 53-62.

Fra starten af sidste periode viser Lemvig smagsprøver på det spil, der har givet to sejre og en plads i pokalkvartfinalerne. Langsomt mindskes afstanden mellem holdene, og da Reke Fejes rammer en 3er til 60-63 er spændingen for alvor tilbage i kampen. Lemvig kommer også på 65-66, men Hørsholm holder stand, hvilket får Lemvig til at stresse lidt for meget i spillet. I kampens sidste minutter kan sejren stadig falde til begge sider. Med to minutter igen er Hørsholm foran 65-70, men Kaitlyn Mathieu viser styrke og bringer afstanden ned på 68-70 med lidt mere end et minut igen. Herefter presser Lemvig på for at få den afgørende scoring, som kan give sejren, men skudene falder ikke i, og Hørsholm er sikre på de efterfølgende straffekast, og sejren bliver til slut lidt mere sikker, end den i virkeligheden var.

Hos Lemvig var Victoria Waldner bedst, mens Ivana Jovanovic var mest markant hos Hørsholm.

Lemvigs point: Victoria Waldner 19p (13 reb), Okako Adika 15p, Ivana Udovalieva 12p, Gillian Abshire 10p (5 as), Kaitlyn Mathieu 9p, Reka Fejes 6p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 28p (10 reb), Marie-Louise Blyme 11p, Sara Pedersen 10p, Lena Svanholm 10p, Line Piechnik 5p, Amalie Langer 4p, Frederikke Mollerup 4p, Josephine Tullin 3p og Maria Pedersen 2p 

Ond fredag for BK Amager i Nørrebrohallen

24.10.2015

Fredag aften var der lagt op til en spændende og tæt kamp i Nørrebrohallen mellem sidste sæsons pokalfinalister gæsterne BK Amager og værterne Stevnsgade SuperWomen.

De to hold har de seneste sæsoner spillet nervepirrende tætte og dramatiske, betydende kampe mod hinanden, så der var en god mulighed for gentagelse fredag aften. Det skulle imidlertid ikke vise sig at holde stik.

Begge hold er pt. ikke på deres bedste niveau. Stevnsgade har været hårdt ramt af skader. I den første turneringskamp var hele syv spillere ude, mens der til denne kamp ”kun” manglede tre spillere, deraf holdets anfører Ida Tryggedsson Preetzmann - som dog snart er klar igen - samt de to mere alvorligt langtidsskadede Caroline Dan og Gabi Nedic.

BK Amager er noget mere svækket, i det Catharina Palm Jensen ikke havde spillet forud for denne kamp. Hun så heller ikke ud til at være helt klar og fik derfor blot 14 minutter på banen. Samtidig havde holdets meget stærke amerikanske spiller Tamara Jones forladt holdet i ugen op til kampen. Når man så har Marie Roost Dinesen ude med en langtidskade og Josefine Vincents ude, så er det svært mod et topmotiveret bredt hold som Stevnsgade SuperWomen.

Når alle BK Amager spillerne er klar efter skader og man har fundet en ny amerikaner, så er der ingen tvivl om, at det er et hold, der kan performe på et helt andet niveau, end hvad de ca. 150 tilskuere så fredag aften.

Første periode

Begge hold starter i et højt tempo i begge ender af banen. BK Amager kommer bedst fra start, hvor Marie Tvede Hansen og Cecilie Brask bringer BK Amager i front med 0-4 efter 2:58.

Allerede efter nogle få minutter ser man Stevnsgade SuperWomen spille meget aggressivt og fokuseret forsvar, der flere gange gør, at gæsterne må forcere en dårlig afslutning inden 24 sekunders uret løber ud. Stevnsgade har lidt svært ved at ramme de første seks minutter af kampen, hvor gæsterne bringer sig foran 3-6. Det virker som om, at det bliver en forsvarskamp med lav score fra begge sider.

Hanna Sheikh – en af Stevnsgades bedste i fredags – sætter en 3´er og bringer balance i tingene. Holdene følges pænt ad indtil der mangler et sekund af perioden, hvor Tea Jørgensen fra egen banehalvdel sætter en sand buzzerbeater 3´er til første periodes slutstilling 13-10.

Anden periode

Perioden starter igen meget lige. Efter de første 5 minutter er stillingen 15-14. Men Stevnsgades solide aggressive forsvar trætter BK Amager spillerne. Det sker nu flere gange, at tiden løber ud og afslutningerne enten er for svære eller slet kommer. BK Amager må arbejde benhårdt i angrebet for at komme til noget som helst. Spørgsmålet på det tidspunkt er, hvorvidt gæsterne på et tidspunkt knækker. Stevnsgade kan rotere 9 spillere uden at tempoet går ned.

I anden halvdel af perioden trækker værterne nu fra med et hurtigt 7-0 run til stillingen 22-14. Kampen er stadigt helt, helt åben – men man fornemmer at BK Amager måske ikke kan holde til presset i slutningen af kampen, hvis Stevnsgade SuperWomen formår at holde tempo og fokus i forsvaret. I slutningen af perioden bytter holdene points.

Stevnsgade SuperWomen vinder perioden 16-11 til halvlegsstillingen 29-21.

Stevnsgades angrebsspil i særligt første periode så ud som om de aldrig havde trænet sammen. Spillerne placerede sig forkert og var alt for stillestående. Kampen var helt åben.

Tredje Periode

BK Amager kommer bedst ud fra pausen med to scoringer til stillingen 29-25. Efter 3:28 er stillingen 31-28. Derefter er det som om at BK Amager ikke kan følge med længere. Stevnsgade spiller fejende flot forsvar, med steals, traps og nemme scoringer til følge. Angrebet fungerer nu, som det skal. Der vises klogt basketball på højt niveau angrebsmæssigt, men stadig med fokus på forsvaret, hvor værterne ikke lader gæsterne få ro.

Det betyder, at fra 31-28 i det fjerde minut laver Stevnsgade SuperWomen et 16-0 run til stillingen 47-28. Kampen er definitivt afgjort og der lurer et totalt sammenbrud i BK Amager lejren. Emilie Klint og Ida Klusmann pynter dog på stillingen til 47-33 inden sidste periode. Stevnsgade vinder perioden 18-12.

Fjerde periode

Kampens sidste periode skulle vise sig at blive en sand Stevnsgade opvisning mod et rådvildt BK Amager hold, der ikke havde mere at komme med. Maja Gerlyng og Hanna Sheikh fører an for Stevsnagde SuperWomen i en ond periode for BK Amager, der ender 25-5.

Kampen vindes af værterne med 72-38 med baggrund i solidt forsvar hele kampen igennem. Forsvarsspillet var helt i top. Kan Stevnsgade tage det med videre i turneringen og gøre det bedre angrebsmæssigt end i første halvleg, så ser det lovende ud. Alt i alt en flot indsats af Nørrebro pigerne.

Naturligvis er det noget af en øretæve at tabe stort set dobbelt op og kun score 38 point i en Dameliga kamp, men som nævnt var BK Amager langt fra det stærkeste, som vi vil se, når slutspillet nærmer sig.

For BK Amager skal fremhæves Marie Cecilie Brask, der ud over at blive topscorer for gæsterne med 10 point, kæmpede bravt i begge ender af banen og har 67% på både 2´ere og 3´ere. Rikke Meisner gør det også godt i store perioder af kampen.

Hos Stevnagade SuperWomen er det svært at undlade at fremhæve nogen. Det var kollektivet, der fik den store sejr fredag aften. Alle deltog. Alle leverede en flot indsats. Dog skal Maja Gerlyng fremhæves for at gå forrest i kollektivet sammen med Hanna Sheikh. Men det er uretfærdigt ikke at rose samtlige spillere. Det skal også bemærkes at 18-årige Freja Boel scorede på tre ud af fire 3´ere i sin bedste kamp nogensinde på Dameligaholdet i Nørrebrohallen.

Kigger man på statistikken er en af de mest i øjne faldende forskelle, at Stevnsgades startere scorer 39 point og bænken 33 point mens hos BK Amager scorer starterne 31 point og bænken blot 7 point. Samtidig kommer Stevnsgade SuperWomen til 67 afslutninger, mens BK Amager kun kommer til 50.

For BK Amager scorede Marie Cecilie Brask 10 point, Emilie Klint 7 point, Emilie Fogelstrøm 6 point, Rikke Meisner Andersen 6 point, Catharina Palm Jensen 4 point, Cecilie Tvede Hansen 2 point, Ida Klusmann 2 point og Sarah Hansen 1 point.

For Stevnsgade Superwomen scorede Hanna Sheikh 15 point, Maja Gerlyng-Hansen 12 point, Freja Boel 11 point, Tea Jørgensen 10 point, Elisabeth B. Hansen 8 point, Alberte Alsø Dokkedal 6 point, Kasia Dyszkant 4 point, Simone Ceccardi 4 point og Sofia Åström 2 point.

Ugens preview

23.10.2015

Fra Stevnsgade SuperWomen kommer denne uges bud på weekendens kampe.

Stevnsgade SuperWomen mod BK Amager

De to hold har spillet adskillige tætte og dramatiske kampe mod hinanden de seneste sæsoner og alt peger bestemt på en gentagelse i fredagens kamp.

BK Amager er ikke kommet fra start i turneringen, som ønsket. En af de vigtigste nøglespillere Catharina Palm Jensen har endnu ikke spillet på grund af en skade og to af tre kampe er tabt.

De startede grundspillet med et nederlag på hjemmebane til et meget oplagt Virum hold og derefter en lussing i Lemvig for så endelig at tage en sejr mod Åbyhøj på hjemmebane. Ingen tvivl om at BK Amager ønsker at måle sig med rækkens bedste hold og der er måske lidt endnu. Forhåbentligt er Catharina snart klar.

BK Amager har fået en ny stærk amerikaner i Tamara Chenae Jones, der snitter 19 point og 8 rebounds.

Når alle er klar på Stevnsgade holdet vil man spille aggressivt forsvar og skubbe tempoet så højt som muligt. Men SuperWomen har været skrækkeligt ramt af skader. 7 spillere sad ude i den første kamp, så de senest to ugers turneringspause har gjort godt. Fredag vil man se nøglespillere som Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant og Elisabeth B. Hansen tilbage på holdet. Ida Tryggedsson Preetzmann sidder stadigt ude med en knæskade.

Det bliver uden tvivl en fight og med stor sandsynlighed en tæt kamp, som afgøres på forsvarsspillet. Man skal nok ikke forvente en høj score. Er Catharina klar bliver den meget tæt – men uden hende vinder Stevnsgade med +10.

Lemvig Basket mod Hørsholm 79ers

Det unge Hørsholm hold, der er forsvarende Danmarksmestre har imponeret i deres første to kampe. Trods et nederlag i SISU i den første kamp, kunne kampen have gået begge veje. Sidste uge leverede de unge Hørsholm piger så en lille overraskelse ved at slå de stærke oprykkere fra Virum GO DREAM.

Men Lemvig i Lemvig er ikke særligt spændende for nogen hold. De har fået sammensat et særdeles stærkt hold af en række dygtige udenlandske spillere, som er en stor mundfuld for alle hold i rækken.

Hørsholms chance er at gå uimponeret til den og spille aggressivt og hurtigt. Lemvig er kommet OK fra start. Det er blevet to nederlag og en sejr. Hvis Lemvig kan få tempoet ned og spille tungt, så bliver det meget svært for Hørsholm. Sker det så vinder Lemvig med +18.

Aabyhøj IF mod SISU

SISU er kommet overraskende godt fra start. De tilkendegav inden sæsonen, at de stort set ikke havde et hold, men det har vist sig slet ikke at holde stik. Nok har tre erfarne landsholdsspillere forladt holdet, men de har også fået solid tilgang af dygtige spillere.

Ikke mindst professionelle Olivia Applewhite har tilført holdet en utrolig styrke inside. Hun topper scorings og rebound statistikkerne. Amerikanske Brooke Le Mar ligger lige under Oivia på topscoringslisten. Med Brooke Le Mar, Camilla Blands, Olivia Applewhite og Amalie Carnbring-Bonde har man en uhyggelig stærk line up.

Åbyhøj har fået Stephanie Mannemar og Bianca Morsøe hjem samt fået stortalentet Enna Pedhasic tilføjet.

Spørgsmålet i lørdagens kamp er, om Åbyhøj kan holde SISU fra fadet og hvad er næsten er sikkert er, at det bliver meget svært at stoppe Olivia Applewhite i feltet. SISU er trods udebanen favoritter og vinder +14. 

SISU besejrer Lemvig Basket

19.10.2015

Kampen i Kildeskovshallen mellem SISU og Lemvig Basket blev en intens affære som SISU vinder på eminent forsvar.

Selvom det er tidligt på sæsonen og begge hold er i gang med en genopbygning, så blev kampen afviklet med høj intensitet, og der blev momentvis vist noget rigtig flot basket.


SISU kom bedst i gang. Rigtig godt forsvar suppleret med gode beslutninger i angrebet bragte hjemmeholdet foran 8–2 inden Lemvig kom tilbage i kampen og fik udlignet til 8–8. Herefter stod der SISU på resten af perioden, idet de med et 13–2 run bragte sig foran 21–10. Perioden sluttede 21–12.

I anden periode fortsatte SISU det gode forsvar og bragte sig foran 33–19. Lemvig tog time-out og fik justeret lidt i angrebet. Dette kombineret med at SISU tog nogle lidt forcerede afslutninger bragte Lemvig til et 8–0 run. SISU afsluttede perioden bedst ved at vinde de sidste 2 minutter 10–2 blandt andet med to 3’er scoringer af Camilla Blands – den sidste som en buzzer-beater. Perioden blev vundet af SISU 22–16 og halvlegsstillingen var 43–28.

Tredje periode starter i et ekstremt højt tempo. SISU holder forspringet til der mangler 2 minutter af perioden. Lemvig tager time-out og afslutter perioden med et 6–0 run og vinder dermed perioden 12–18.

I den sidste periode udnytter Lemvig sit momentum fra afslutningen af tredje periode til at komme helt tæt på SISU. Ved stillingen 57–53 tager SISU time-out og får justeret i både forsvar og angreb. Et 13–2 run anført af Brooke Le Mar og Olivia Applewhite bringer SISU på 70–56, og selvom Lemvig får justeret lidt til sidst og vinder perioden 17–18, så vinder SISU kampen 72–64.

Kampens oplevelse var SISUs Brooke Le Mar, som udmærkede sig med aggressivt forsvar og hele 30 point, men også Olivia Applewhite spillede en rigtig flot kamp med en double-double (18 points og 21 rebounds).

SISU rejser til Aabyhøj den 24. oktober, og Lemvig er vært for Hørsholm 79ers den samme dag, men allerede onsdag skal Lemvig en tur til Virum til en 1/8 pokalkamp.

Kampen kort - Slutresultat 72–64 (21–12, 22–16, 12–18 og 17–18)

For SISU scorede Brooke Le Mar 30 point og havde 4 steals, Olivia Applewhite scorede 18 og tog hele 21 rebounds og Camilla Blands scorede 10 points og havde 4 rebounds og 5 assists.

For Lemvig scorede Kaitlyn Mathieu 15 points og havde 5 rebounds, Reke Fejes scorede 13 point og havde 4 assists og Gillian Abshire scorede 11 point og havde 8 rebounds og 1 assist.

Hørsholm 79ers slår topholdet

18.10.2015

Den frække nye pige i klassen i Dameligaen i basketball er Virum Go Dream, der, med støtte fra blandt andet Flemming Østergaards sponsorkontakter, ligner en seriøs udfordrer til titlen, selv om de har status af oprykkere.

Der kom imidlertid grus i maskinen lørdag eftermiddag i lokalopgøret i Hørsholm. Hørsholm 79ers, der er forsvarende mestre, men har mistet en række profiler siden sidste sæson, tog en fortjent 69-62 sejr i en kamp, der var god reklame for sporten.

Hørsholmtræner Pepe Vázquez var da også godt tilfreds med præstationen: -Jeg er rigtigt glad for at kunne give vore fans en sejr i den første kamp i den ombyggede hal og vi gjorde det på den rigtige måde. Vi vidste at det var nødvendigt med et højt tempo i forsvaret, hvis vi skulle kunne slå Virum. Vi endte med at kontrollere kampens tempo rigtigt godt og det var her pigerne var allerbedst.

Virum var foran 4-0 i de første minutter, men det var også eneste gang i kampen oprykkerne havde føringen. Hørsholms forsvar var meget aktivt og aggressivt kampen igennem og det gav Virum problemer. Flere gange scorede Hørsholm 2-3 gange i træk, fordi Virum simpelthen smed bolden lige i hænderne på en Hørsholmspiller, der var et uventet sted.

På den anden side gav det også problemer for Hørsholm. Især i første halvleg førte den aggressive spillestil til mange fejl. Gang på gang fik Hørsholmspillerne mere ram på Virumspillernes arme end på bolden og ved pausen havde Hørsholm begået 16 fejl mod Virums otte. Det gjorde, at flere af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer i løbet af anden halvleg, men bredden på Hørsholms hold gjorde, at Virum ikke formåede at udnytte det.

Hørsholm havde 11 spillere, der scorede imens Virum fok alle udover fire point fra kvintetten Pauline Laustsen, Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og Nikoline Østergård. Det er en naturlig udvikling for et Hørsholmhold, der har mistet nogle rigtigt store offensive profiler. Holdet har svært ved at finde lette scoringer, fordi alt skal komme fra holdspil, men når alle bidrager og forsvaret fungerer, ser det nogle gange ud som en fordel.

Gennem hele anden halvleg holdt Hørsholm fast i føringen. Når profiler som Frederikke Mollerup, Ivana Jovanovic og Marie-Louise Blyme måtte sidde på bænken med fejlproblemer, dukkede spillere som Sara Forsman Pedersen, Nathalie Toft og Josephine Tullin frem som trold af æsken og scorede og tog rebounds i stedet.

Hørsholm endte derfor med at holde føringen kampen ud. Enkelte gange var Virum tæt på, som ved 40-37 midt i tredje periode, men Hørsholm trak hver gang fra og kampen var reelt afgjort med tre minutter igen, da Hørsholm kom foran 69-55. Selv om Virum fik pyntet på resultatet og reducere til 69-62 da hornet lød, var Hørsholms sejr aldrig i fare.

Hørsholm skal igen i aktion på næste lørdag i Lemvig, hvor endnu et tophold venter. Lemvig Basket er også Virums næste modstander, onsdag 28. oktober i Virum.

Topscorere:

Hørsholm: Line Piechnik 14, Sara Forsman Pedersen 11, Frederikke Mollerup 9 point

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 18, Nikoline Oestergaard 18, Valerie Driscol 12 point