Nyheder

Tamt SISU-hold tabte i Lemvig

29.11.2015

Der var aldrig for alvor spænding om kampens udfald i Lemvig, da SISU lørdag var på besøg i det vestjyske. Hjemmeholdet satte sig på kampen fra start og fik en sikker og fortjent sejr på 85-56.

Lemvig udnyttede sin fysiske fordel til at opbygge en hurtig føring på 12-6. Tory Waldner satte sig på spillet under kurven med 5 rebounds mens Kaitlyn Mathieu og Gillian Abshire fordelte pointene ligeligt mellem sig. SISU virkede noget uengagerede og Camilla Blands var ene om at udgøre en trussel for værterne.

Lemvigs dominans blev kun endnu tydeligere, som perioden skred frem, og med et godt kollektivt udgangspunkt blev føringen udbygget til 21-6. Så selvom SISU kom lidt med igen, så var forskellen på holdene tydelig og med stillingen 25-10 ved pause, så kampen allerede ud til at være afgjort.

Men SISU havde ikke tænkt sig at give op, og på de to første angreb i anden periode fik SISU bragt afstanden ned på 11 point. Lemvig misbrugte en stribe muligheder, og kan ikke genfinde rytmen fra første periode. SISU har samtidig held med at tage tempoet ud af kampen, og spillet bliver i højere grad på deres præmisser.

Afstanden mellem de to hold fastholdes på omkring 10 point perioden igennem, hvilket dels skyldes at Lemvig laver nogle unødvendige turn-overs, og dels at SISU har held med at kontrollere tempoet og holde Lemvig fra de åbne skud tæt på kurven. Silvia Fortunato slutter perioden med at score sine to første point på hjemmebane for Lemvig, efter hun nu er så langt i sin genoptræning at hun kan spille med i kampe.

Halvlegsstillingen er 38-14 og efter en lidt kedelig perioder håber publikum, at spillet fra kampens start vender tilbage.

Kaitlyn Mathieu leverer varen fra periodens start med flere gode scoringer, og trækker resten af hjemmeholdet med sig. Det betyder, at Lemvig igen sætter sig på kampen, og billedet fra første periode er tilbage. SISU kan ikke få gang i spillet og Lemvig bygger konstant på føringen. Seks minutter inde i perioden har SISU endnu ikke scoret, og afstanden er vokset til 55-24. Dermed ser kampen ud til at være afgjort, også selvom Olivia Applewhite melder sig ind i kampen med tre 3ere. Det hjælper nemlig ikke, da Ivana Udovalieva hver gang svarer igen med samme medicin.

Lemvig kan gå ind til sidste periode med en føring på 66-36. Men selvom kampen er afgjort, så fortsætter hjemmeholdet med at spille koncentreret. Okako Adika holdet tempoet oppe og med fem point midt i perioden af hende bliver stillingen 77-45. SISU arbejder videre og forsøger at tage noget positivt med fra kampen. Det ændre dog ikke på, at værterne kan bruge hele bænken ud at miste overtaget. Det understreges af, at unge Oto Adika udnytter sine minutter effektivt til slut med to point og tre rebounds. Alt i alt kan Lemvig være meget tilfredse med indsatsen, mens SISU blev hægtet lidt af ligaens top.

Lemvigs point: Kaitlyn Mathieu 27p, Ivana Udovalieva 15p (5 as), Victoria Waldner 10p (12 reb), Reka Fejes 9p, Okako Adika 9p, Gillian Abshire 8p, Medina Dedic 3p, Silvia Fortunato 2p og Oto Adika 2p

SISUs point: Olivia Abshire 9p, Camilla Blands 9p, Mathilde Colding-Poulsen 7p, Victoria Mikkelsen 7p, Anna Mogensen 5p, Johanna Kampp 5p, Julie Ilsby 3p og Clara Laursen 1p 

Ugens preview

26.11.2015

Lørdag er der tre tidligere adventsgaver til de, som følger med i den meget tætte og spændende Dameliga.

René Jakobsen fra Lemvig Basket har kigget i krystalkuglen og giver her sit bud på kampene:

Lemvig Basket vs SISU (lørdag kl. 13:30)

Begge hold har haft lidt slingrekurs i den seneste tid. I sidste weekend tabte Lemvig til BK Amager og SISU løb ind i et nederlag mod Virum. Begge hold har alligevel stadig en krog i toppen af ligaen, men afstanden vil naturligvis blive større for det hold, som taber lørdagens kamp.

SISU har i denne sæson været anført af to stærke amerikanere, og det bliver også dem, Lemvig i første omgang skal forsøge at bremse. Modtrækket fra Lemvig må blive at få kollektivet til at fungere så godt, at SISU ikke kan lukke af for alle muligheder.

Kampen kan blive en udfordring for begge hold, og det kan godt blive en tæt kamp, hvor Lemvig alligevel trækker fra til sidst og vinder med 10 point.

(SISU har dog siden mistet Brooke Le Mar som er skiftet til Chemnitz i Tyskland)

Aabyhøj IF vs BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Både Aabyhøj og BK Amager har haft succes i pokalturneringen, hvor de er med i semi-finalerne. Til gengæld har det været en vanskelig start på sæsonen i Dameligaen for begge hold.

BK Amager er ganske vist kommet godt i gang på det seneste, og sejren mod Lemvig i sidste weekend var et sikkert tegn på, at holdet er ved at finde formen fra sidste sæson. Aabyhøj har til gengæld overrasket negativt, og det er uventet, at holdet endnu ikke har vundet en ligakampe. Truppen har potentialet til at udfordre alle hold, men endnu har man ikke fundet nøglen til sejre.

De grønne skal nok komme i gang, og måske kan succesen overføres til lørdagens kamp, men det bliver stadig svært at holde BK Amager nede, så mon ikke gæsterne vinder med 15 point.

Virum GO DREAM vs Hørsholm 79ers (lørdag kl. 17:00)

Både Virum og Hørsholm har bevæget sig frem i toppen af ligaen og ligger aktuelt som nr. 2 og 3.

Lørdagens sidste kamp er altså en ægte topkamp, og der er også god grund til at forvente underholdning på højt niveau. Begge hold spiller frisk og hurtigt, og frem for alt er det to hold, som ikke vil tabe til hinanden.

Virum har foreløbig haft godt fat i alle hold, og det er kun mod Lemvig det ikke er lykkedes at tippe de tætte kampe til egen fordel. Hørsholm har på samme måde været dygtige til at afgøre de tætte kampe til egen fordel, og det kan godt blive de små marginaler, som kommer til at afgøre denne kamp.

Virum er på hjemmebane, og derfor har de måske den lille fordel, som bliver afgørende til sidst, så de vinder med 2 point. 

All Star 2015 Camp for pigespillere

24.11.2015

I forbindelse med All Star 2015 afholdet Stevnsgade Basketball og Dameligaen All Star Camp for alle pigespillere mellem 9 og 14 år (U10, U12 og U14).

Campen foregår i Nørrebrohallen lørdag den 5. december kl. 11:30-15:00. 

Prisen for at deltage er kr. 150,- og du kan tilmelde dig her. 

SISU satte det hele over styr i fjerde periode

23.11.2015

Det blev en noget ujævn affære i Kildeskovshallen søndag eftermiddag.

Virum GO DREAM startede som skudt ud af en kanon og var med 2 tre’ere foran 8–0 efter godt et minuts spil. SISU’s coach, Roberto Velosa, rystede dog ikke på hånden og lod SISU kvindeskabet langsomt men sikkert spille sig op i løbet af perioden. Olivia Applewhite gjorde med 9 point sit til at SISU hang på, mens Nikoline Østergaard med 6 point var med til at holde Virum i front. Ved periodepausen stod det 13–16.

Anden periode indledtes med at Ansofie Schirmer satte 2 tre’ere, der bragte Virum foran 22–16. Det viste sig at være et varsel, som SISU glemte at bemærke. SISU havde derefter overhånden i perioden med godt forsvar og fornuftigt angreb ledet af Camilla Blands med 7 point. Perioden endte 20–14, således at SISU ved halvlegen førte 33–30.

Intet i tredje periode tydede på at det skulle forandre sig. SISU holdt sig stille og roligt foran med en håndfuld point – trak ikke rigtigt fra, men hver gang Virum nærmede sig, lykkedes det alligevel at få sat et par point på tavlen. Perioden sluttede med at SISUs to amerikanere satte hver deres tre’er, så perioden blev vundet 18–13 og stillingen var 51–43 ved periodepausen.

Da Camilla Blands indledte fjerde periode med at sætte 2 straffe og på den måde bragte SISU foran med 10 point, åndede alt fred og idyl. Men Virum ville det anderledes. Med 14 point (3 tre’ere) viste Ansofie Schirmer vejen for Virum. Det tog hende kun godt 4 minutter, og SISU er glad for at hun ikke blev ved længere. I de 4 minutter udscorede hun SISU 14–4. Hun blev i anden halvleg assisteret godt af Pauline Laustens 7 point. Virums energi overrumplede tilsyneladende SISU i den grad, så angrebsspillet gik helt i stå og blev meget stillestående, mens forsvaret trak sig baglæns. Godt af Virum og knap så godt af SISU i fjerde periode. SISU tabte beskæmmende perioden med 13–29. Slutresultatet 64–72.

SISU vandt komfortabelt 30 minutter af kampen – men det nytter ikke noget, når man så i den grad lukker Virum ind i varmen i de resterende 10 minutter.

Nu skal SISU rejse sig til pokalkvartfinale tirsdag mod Stevnsgade efterfulgt af en weekendtur til Lemvig, mens Virum er vært for Hørsholm 79ers den samme dag.

Virum GO DREAM: Ansofie Schirmer 20 point, Nikoline Østergaard 16 point, Melissa Gilkey 13 point (double-double med 15 rebounds) og Pauline Lausten 12 point.

SISU: Olivia Applewhite 25 poiint (double-double med 10 rebounds), Camilla Blands 12 point (5 assists) og Brooke Le Mar 12 point.  

Stevnsgade SuperWomen tager sejr i Nørrebrohallen

22.11.2015

Foran et støt stigende antal tilskuere gennem kampen, tog værterne fra Stevnsgade i mod gæsterne fra Åbyhøj i lørdagens Dameligakamp.

På forhånd var Stevnsgade favoritter, i det de inden kampen lå på en delt førsteplads med 3 andre hold, mens Åbyhøj frister en sæson i bunden af rækken endnu uden sejre.

Men Åbyhøj lagde sig bestemt ikke ned i benovelse over at være på besøg i Nørrebrohallen og møde en række erfarne landsholdsspillere.

Stevnsgade SuperWomens Hanna Sheikh åbnede ballet med 2 scoringer, mens kampens nok bedste spiller – det unge stortalent Enna Pehadsic – åbnede for Åbyhøj med en 3´er. Spillet var ikke oppe i samme tempo hverken i forsvar eller angreb, som hjemmepublikummet normalt er forvænt med i Nørrebrohallen. Det betød en lav score i første periode, der vandtes ganske udramatisk af Åbyhøj 12-13.

I anden periode stemplede Ida Tryggedssson Preetzmann ind i kampen  med 8 hurtige point og samtidig steppede hele hjemmeholdet op i de første minutter af perioden, hvilket betød et 13-3 run på Åbyhøj. Efter 4:31 bragte Stephanie Mannemar gæsterne tættere på med en sikker 3´er til stillingen 28-20. Efter en lang scoringspause på mere end tre minutter med lidt rodet spil fra begge sider byttede holdene point resten af perioden til stillingen 33-25 inden pausen. Stevnsgade SuperWomen vandt perioden 21-12.

Med 8 hurtige point bringer Enna Pehadsic efter 2:36 af tredje periode næsten balance i regnskabet til stillingen 38-36 og kampen er igen åben. Men mere fokuseret angrebsspil af værterne gør, at Åbyhøj aldrig rigtigt får fat i perioden. En rigtig underholdende periode med gode detaljer ender 21-23 til Åbyhøj. Inden fjerde og afgørende periode er stillingen 54-48. Ifølge stillingen kan alt ske endnu.

Efter 3:11 af sidste periode gør Åbyhøjs rigtigt godt spillende Amalie Torp Carlsen det til 55-53 og lidt senere scorer hun på straffe til 55-54. Men tættere på kom Åbyhøj ikke trods det, at der rent faktisk var spænding om resultatet indtil sidste minut. Periode ender 12-10 og kampen 66-58.

Der var perioder af kampen, der bestemt ikke var præget af kønt spil, men der var også gode takter og flotte detaljer i blandt. Det virkede dog som om, at kampen manglede nerve. Åbyhøjs skudprocenter fra 3´eren kunne være bedre (5 for 18 – 28%) sammenlignet med Stevnsgades (8 for 19 – 42%). Åbyhøj leverede generelt en god indsats, hvor særligt Enna Pehadsic flashede. Hun spiller som en erfaren spiller, har både fysik og teknik med. Der ligger en stor karriere og venter.

Fremhæves skal også Amalie Torp Carlsen, Stephanie Mannemar og Grace Gardner.

Hos værterne savnedes det aggressive forsvarsspil – det var der ikke meget af før de sidste tre minutter af kampen samt en fokusering generelt over hele linjen. Fremhæves skal særligt Ida Tryggedsson og også Hanna Sheikh, Elisabeth Brynå Hansen og Sofia Åström for gode indsatser.

For Åbyhøj scorede Enna Pehadsic 24 point, Amalie Torlop Carlsen 8, Stephanie Mannemar 8, Caroline Wich 5 (9 rebounds), Bianca Morsø 5, Grace Gardner 4 (9 rebounds), Camilla Frommelt Andersen 2 og Tanja Steenholt Lauersen 2.

For Stevnsgade SuperWomen scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 24 point (4 assists og 7 rebounds), Hanna Sheikh 13, Maja Gerlyng Hansen 9, Elisabeth Brynå Hansen 8, Kasia Dyszkant 6 (8 rebounds), Simone Ceccardi 3, Mie Ceccardi 2 og Alberte Alsø Dokkedal 1 (8 rebounds).

BK Amager slår Lemvig

22.11.2015

På en dag hvor der var debut til BK Amagers nye Amerikanske spiller viste hjemmeholdet fine takter.

Portia Durrett fik vist at hun vil blive et stort aktiv for et meget talentfuldt BK Amager hold, som helt sikkert vil være at finde i den bedre halvdel af ligaen, når turneringen nærmer sig slutspils tid.

Modstanderholdet fra Lemvig fik vist hvorfor de er med i toppen af rækken. Holdet råder over meget stærke spiller, hvor især 3 spiller falder i øjnene. Kaitlyn Mathieu, Victoria Waldner og Gillian Abshire vil være farlige spiller mod alle hold de møder.

BK Amager fik en god start på kampen og bragte sig i front tideligt i perioden med flot og hurtigt spil i angrebs enden og med et forsvar der var klar fra start. Modsat fik Lemvig ikke rigtigt ramt deres skud, men holdet blev ved med at kæmpe. BK Amager fik ikke slået det store hul, selvom man havde chancerne til at kunne gøre det.

Anført af et vel spillende kollektiv fik BK Amager et lille overtag, som dog blev udlignet mod slutningen af perioden, hvor Lemvigs trio Mathieu, Waldner og Abshire bidrog til at hjemmeholdets føring kun var på 2 point, 22-20.

2. periode var hele vejen jævnbyrdig. BK Amager fik spillet meget af bænken og Lemvig holdet fik vist at de er mere en de 3 før omtalte stjerne. Lemvigholdet som helhed viser rigtigt gode takter og hænger på frem mode de sidste 1.5 min. Hvor BK Amager får slået et hul på 10 point ind til halvlegen.

Lidt særpræget blev det da Lemvig egentligt havde godt fat og kun var nede med 4 point. Men en 3 points scoring til hjemmeholdet og 3 point fra straffe linjen af Melanie Elmgren efter at være blevet fejlet, samt at Lemvigs Abshire fik brokket sig til en teknisk fejl gjorde som sagt at hjemmeholdet kunne gå til halvleg oppe med 10.

Lemvig kom presset ud til 3 periode og det blev ikke bedre af at holdets højeste spiller Victoria Waldner fik sin fjerde fejl tidligt i perioden og at BK Amager løb 9-2 på de første 2 min af perioden.

BK Amager fik overtaget og havde på et tidspunkt en føring på 18 point, som Lemvig dog holdt elastik I og perioden endte med en føring til BK Amager på 15 point. Lemvigs Kaitlyn Mathieu, var den der bidrog mest til at holdet ikke blev løbet over enden med sine 10 point i periode.

Det kan ikke vides hvad der sket, men ting sker af uforklarlig grunde.

BK Amager fortsatte det flotte spil i fjerde periode og fik udbygget forspringet henover de første 4 min. Hvorefter holdet glemte resten af kampen. Ikke helt sandt, men underligt så det ud. De sidste seks minutter stod på nogenlunde forsvar, men med et angrebsspil, der virkede ideforladt og med mange turnovers.

Man kan forsvare hjemmeholdet (lidt). Lemvig lige fik sat streg under at de er et top hold og fik nok rystet Amager holdet, den sidste del af kampen, ved ikke bare at give op, men at sætte ekstra tryk under kedlerne. Lemvig vil være at finde i toppen af ligaen, når den regulære sæson er over.

Kampen slutter 80 – 71 til BK Amager.

Topscore:

For Lemvig Basket, Kaitlyn Mathieu med 24 point, 12 reb. - Victoria Waldner 12 point, 5 reb. Gilian Abshire 12 point, 2 reb. Okako Adika 10 point, 5 reb.

For BK Amager Catharina Palm 16 point, 7 reb. – Portia Durrett 15 point 3 reb. – Emilie Lenau Klint 12 point, 4 reb. Emilie Fogelstrøm 9 point, 3 reb.

Lemvigsejr giver bredde i toppen

16.11.2015

Søndag eftermiddag var der topkamp i Lemvig mellem to af dameligaens varmeste medaljekandidater. Stevnsgade SuperWomen havde taget turen vestpå, og gik efter revanche efter et smalt nederlag i sæsonens første opgør mellem de to hold. Superkvinderne fra Stevnsgade gik da også ind til kampen med selvtillid efter fire sejre i træk siden nederlaget på eget gulv til Lemvig, men kampen gik ikke helt som københavnerne havde håbet.

Helt som ventet blev det en jævnbyrdig kamp, og det kunne ses både på pointtavlen og i statistikken, og det er ikke fordi, det er imponerende tal man finder i statistikken. Det skyldes i høj grad, at begge hold havde svært ved at finde vej til kurven, hvilket gav en lav score og lave skudprocenter.

Til gengæld gav det spænding og intensitet, for begge hold kæmpede med hver deres styrker for at få det afgørende overtag i kampen. Lemvig forsøgte at udnytte et fysisk overtal, og holde tempoet nede, mens Stevnsgade gjorde sit bedste for at tvinge tempoet op og få fordel af deres hurtige og boldsikre guards.

Ingen af holdene fik på noget tidspunkt så stort udbytte af styrkerne, at det gav noget afgørende forspring, og periodecifrene 11-10, 19,16, 14-13 og 18-14 viser tydeligt, at det hele vejen igennem var tæt.

Samtidig fortæller tallene, at Lemvig hele vejen gennem kampen, kom en anelse bedre gennem perioderne end Stevnsgade, og derfor er sejren på 62-53 også fortjent. Når den store forskel på holdene ikke kan findes i spillet og effektiviteten, så kan den måske findes i de små detaljer gennem kampen, som f.eks. at Stevnsgades Katrine Dyszkant tidligt kommer i fejlproblemer.

Sejren til Lemvig betyder, at Dameligaen har en meget bred top. Fire hold ligger lige med fire sejre og to nederlag, og de har oven i været flittige til at slå hinanden på kryds og tværs. Frem til de næste kampe, kan Lemvig glæde sig over at være bedst indbyrdes af de fire hold og dermed indtage førstepladsen, dertil kan vestjyderne glæde sig over, at have to sejre over Stevnsgade og dermed være bedst, hvis de to hold slutter lige i grundspillet.

Lemvig og Stevnsgade er begge i kampe igen i den kommende weekend, og så kan der igen være byttet rundt på meget i tabellen.

Lemvigs point: Kaitlyn Mathieu 19p, Gillian Abshire 14p, Victoria Waldner 10p (16 reb), Ivana Udovalieva 9p, Okako Adika 5p og Reka Fejes 5p

Stevnsgades point: Ida T. Preetzmann 12p, Maja Gerlyng-Hansen 11p, Katrine Dyszkant 9p, Anna Sofia Astrøm 8p, Elisabeth Brynaa 8p, Alberte Dokkedal 3p og Mie Ceccardi 2p

Virum Go Dream sejr i rodet kamp

16.11.2015

Virum Go Dream havde besøg af BK Amager, der blev sendt hjem med et 56–48 nederlag. Med sejren er Virum nu placeret præcist i midten af Dameligaen, på en 4. plads.

160 tilskuere havde fundet vej til Virum Go Dreams Diner and Gamenight, der (efterhånden) traditionen tro, var en stor succes. Oksestegen var perfekt anrettet med tilbehøret præcist placeret, hvor det tog sig smukkest og mest appetitligt ud. Fuldstændig som den godt vante gæst forventer. Helt på samme måde formede aftenens egentlige main event sig dog ikke. Ikke meget i kampen var nemlig, som de ellers godt vante Virum-tilskuere formentlig havde regnet med.

Virum Go Dream lover spænding i sine kampe – og det løfte holdt de også mod Amager. Det var nemlig spændende til slut, javel, men i lange perioder var der tale om en noget rodet og energiforladt affære, hvor det var svært at se det store taktiske overblik i nogle af de to holds spil.  Derfor endte kampen da også med at være præget af individuelle præstationer snarere end egentlig holdindsats.

I sidste uge var Virum på besøg i Åbyhøj. Efter en flyvende start endte 1. quarter med en 27 – 7 føring til Virum. Det var der nok andre end Virums coach Sergio Cubeiro, der drømte sig tilbage til, da 1.quarter i dagens kamp endte med en Amager-føring på 12 – 10. Ikke mange point.

Amager holdt føringen helt frem til 4. quarter, hvorefter kræfterne slap op og Virum kunne lukke kampe med en 18-10 quarter.

Når spillet bliver forceret og i for høj grad baseret på individuelle præstationer, afspejler det sig ofte i antallet af turnovers. Dem fik Virum lavet 14 af, mens Amager nøjedes med 9.

Antallet af assist er heller ikke nogen ringe måde at vurdere på, hvordan spillet flyder. Bliver bolden flyttet rundt ventende på den rigtige chance eller skiftes man bare til at gå til kurven og tage sin egen chance? De to hold havde hver ni assist i dagens kamp. Til sammenligning havde Virum 24 i Aabyhøj-kampen.

Virums amerikanske Melisa Gilkey blev med 20 point kampens topscorer og fik samtidig cementeret sin aktuelle førsteplads på hele Dameligaens topscorerliste.

I det hele taget er det stadig Virums trekløver Nikoline Østergaard, Melissa Gilkey og Val Driscoll, der udgør rygraden hos Virum Go Dream. Alle tre spiller 40 minutter og hver især topper de Dameligaens stats. I dagens kamp stod trekløveret således for ikke mindre end 40 ud af Virums 56 point. Og 35 ud af Virums 37 rebounds! Imponerende og spændende at se hvor længe de kan fortsætte successen.

Amager BK spiller med en mere kontinuerlig rokering af sine 11 spillere, hvilket naturligt nok giver mindre plads til at toppe diverse stats-lister. Men det lykkedes dog alligevel for Emilie Klint at hive titlen som sit holds topscorer hjem med 15 point efterfulgt af Catharina Palm Jensen med 12.

Topscorer for Virum Go Dream blev Melissa Gilkey med 20 point, fulgt af Nikoline Østergaard med 11.

Topscorer for Amager BK blev Emilie Klint 15 point fulgt af Catharina Palm Jensen med 12.

Hørsholm bruger bredden til at slå SISU

14.11.2015

Hørsholm 79ers’ større bredde gjorde udfaldet i DM-revanchen i Dameligaen i basketball, da SISU for første gang siden sidste års finaler var tilbage i Hørsholmhallen. Efter at have været foran hele vejen tog Hørsholm sejren, 77-66.

Hørsholms bedste spiller, Ivana Jovanovic sagde efter kampen at hun havde set kønnere kampe:

-Der bliver spillet utroligt fysisk, selv om dommerne dømmer mange fejl. Der blev virkeligt gået til den og det var rigtigt sjovt. Og så endte vi jo med sejren, så det var helt perfekt.

I første halvleg var begge hold i fejlproblemer og her kunne Hørsholmtræner Pepe Vazquez med sin 12-spillers rotation fortsætte med at sætte et slagkraftigt hold på banen. Således gik en spiller som unge Josephine Tullin gå ind og tage ansvar, da starterne Line Piechnik og Frederikke Mollerup måtte sidde ned med flere fejl. Det blev til 13 point af den unge skytte, der blev Hørsholms anden mest scorende spiller efter Ivana Jovanovic, der igen spillede en pragtkamp med 19 point.

For SISU var det de to amerikanere Olivia Applewhite og Brooke Le Mar, der satte tonen. De delte 37 point mellem sig, og så til tider ustoppelige ud. Til gengæld fik de ikke så meget hjælp fra deres holdkammerater, så i løbet af anden halvleg var Hørsholm foran med 10 point det meste af vejen.

De sidste fem minutter fik SISU dog et par gange bragt sig indenfor 6-7 point, men Hørsholm svarede igen med tre’ere fra Line Piechnik og Frederikke Mollerup og tog sejren 77-66.

Hørsholm 79ers næste opgave er pokalskvartfinalen på hjemmebane mod Lemvig Basket mandag 23. november, mens SISU næste gang spiller mod Virum GO DREAM på hjemmebane 22 november.

Ugens preview

12.11.2015

3 kampe spilles der i de kommende dage i DL og her følger ugens analyse af kampene:

Virum GO DREAM - BK Amager (fredag kl. 20:00)

Hvis Virum formår at bruge deres store spillere godt, skulle de have en stor fordel i denne kamp. Men Amager har brug for en sejr og hvis de kan hæve tempoet, har de muligheder.

Virum GO DREAM vinder med +8.

Hørsholm 79ers - SISU (lørdag kl. 13:30)

SISU forsøger at spille gennem deres dygtige amerikanere, men det bliver en kamp, hvor tempo og stærke forsvar afgør kampen. Hørsholm skal forsøge at bruge hele holdets bredde, men meget kommer til at afhænge af reboundspillet.

Hørsholm 79ers vinder med +6.

Lemvig Basket - Stevnsgade SuperWomen (søndag kl. 13:30)

Det er en kamp melem to hold, der bør være favoritter til mesterskabet. Lemvig skal prøve at få deres insidespillere i gang, for de er meget højere end modstanderne. Stevnsgade kommer til at spille i meget højt tempo og med meget aggressivt forsvar – men de kommer til at være afhængige af deres skytter for at vinde.

Stevnsgade SuperWomen vinder med +5.