Nyheder

BK Amager rejste sig efter søndagens pokalfinalenederlag

21.01.2015

BK Amager var på ingen måde mærket af søndagens pokalfinalenederlag mod Stevnsgade i Horsens, da holdet tirsdag aften i Amagerhallen slog topholdet i Dameligaen Hørsholm 79’ers med 86-74 (29-26, 17-13, 20-13, 20-22) efter en solid indsats kampen igennem.

Kampen starter i et højt tempo fra begge sider uden den store vægt på forsvaret. Holdene bytter scoringer og midt i perioden er stillingen 14-14. Amager bringer sig foran 22-16 med et 8-2 run, men Hørsholm svarer tilbage godt anført af Ivana Jovanovic og får bragt balance i regnskabet. Amagers Catharina Palm lukker perioden med en buzzer tre’er og Amager vinder perioden 29-26.

Tempoet og scoringsintensiteten falder i indledningen af 2. periode. Godt halvvejs i perioden er stillingen beskedne 33-32. Herefter får Amager et lille overtag. Amager vinder den resterende del af perioden med 13-7, og holdet fører således 46-39 ved halvleg. Amager vinder perioden med 17-13.

Amager fastholder med solidt spil overtaget og føringen efter pausen. Med godt 2 minutter tilbage er stillingen 60-52. Amager lukker perioden med 6 ubesvarede point til stillingen 66-52 inden 4. og afgørende periode.

Hørsholm får på knap 3 minutter reduceret Amagers føring til 66-60 blandt andet via to 3’ere, men på de efterfølgende angreb får Amagers Maria Dinesen og Emilie Fogelstrøm svaret igen hver med en 3’er. Med godt 2 minutter tilbage fører hjemmeholdet 79-69, men Hørholms skaber igen spænding først med en 3’er af Marie-Louise Blyme efterfulgt af en 2’er af Iben Soltau til stillingen 79-74. Hørsholm er nødt til at fejle og stoppe tiden, men Amager holder hovedet koldt og sætter 7 af 7 fra straffelinjen i kampens afslutning til slutresultatet 86-74

Alt i alt en intens og tempofyldt affære med mange flotte detaljer fra begge hold. Hos gæsterne var Ivana Jovanovic og Maja Gerlyng de mest iøjnefaldende, mens hjemmeholdets 5 startere alle leverede tocifrede pointtal. Kampen blev overværet af 126 tilskuere.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Lauren Gregory 29, Maria Dinesen og Catharina Palm begge 14, Emilie Fogelstrøm 11, Melanie Elmgreen 10, Emilie Keller 5, Rikke Andersen 2, Lotte Tobiasen 1

Hørsholm 79’ers: Ivana Jovanovic 21, Maja Gerlyng 15,Iben Soltau 12, Amalie Bonde 8,Line Piechnik, Joy Burke og Frederikke Mollerup alle 5, Marie-Loise Blyme 3

Kampens spiller WOM: Lauren Gregory, BK Amager (29 point, 11 rebounds og en effektivitet på 36)

 

Stevnsgade Superwomen tager pokaltitlen

18.01.2015

I en kamp der var rigtig god reklame for kvindebasket løb Stevnsgade Superwomen med pokaltitlen ved at besejre BK Amager med 76-66. 

Kampen bølgede frem og tilbage og var bestemt mere tæt end slutcifrene antyder.

Du kan læse referat af kampen på DBBF`s hjemmeside ved at klikke her. 

All Star 2015

18.01.2015

I forbindelse med All Star 2015, som afvikles den 7. februar i Nørrebrohallen  har du nu mulighed for at kombinere All Star kampen med en dejlig buffet i Nørrebrohallens Cafe.

Så inviter din kæreste, familien, din nabo eller holdkammeraterne til kamp og spisning.

Har man lyst til mere er der fest bagefter. Prisen for alt dette er 89 kr. pr. person, og man kan købe billet via dette link: https://billetto.dk/da/events/danish-basketball-allstar-weekend-celebration-2015

Ugens preview

17.01.2015

Efter pokalweekenden venter der tre interessante midtugekampe, som for  nogle hold er afslutningen på grundspillet, og for andre er vigtige skridt i kampen om de bedste placeringer inden mellemspillet og slutspillet.

Tirsdag kl. 19:00 Kildeskovshallen

SISU og Stevnsgade starter ugen med deres udsatte kamp. Det er en kamp mellem to hold med stor rutine, men også to hold, der har haft meget forskellige forløb gennem sæsonen.

SISU har været ualmindelig hårdt ramt af skader og uheld, hvilket har givet dem en placering i ligaens bund, mens Stevnsgade med en stabil præstation har holdt sig i top-3 gennem hele grundspillet.

Begge hold er nu ved at forberede sig til mellemspillet, og særligt SISU har mange en forventning om, at der vil vise fremgang gennem de kommende uger.

Årets første kamp gav et klart nederlag ude mod Lemvig, men holdet ser ud til at få noget af den bredde tilbage, som de har savnet gennem efteråret. Det tager dog ikke favoritrollen væk fra Stevnsgade, som startede 2015 med en sikker sejr over Falcon/BMS. Desuden har forberedelserne til weekendens pokalfinale formentlig givet holdet mere fart i benene, men samtidig givet en risiko for lidt træthed, når der er kamp igen allerede tirsdag.

Stevnsgades bredde og spillemæssige styrke bør alligevel være nok til at sikre en sejr ude mod SISU.

Tirsdag kl. 19:30 Amagerhallen

BK Amager mod Hørsholm 79ers må kaldes rundens topkamp.

BK Amager sluttede 2014 stærkt ved at kvalificere sig til pokalfinalen og efterfølgende besejre Stevnsgade i ligaen. De præstationer blev fulgt op med en sikker sejr ud mod Åbyhøj efter julepausen, og måske venter der også en pokaltitel.

Trods deres 4. plads ser BK Amager ud til at være rækkens mest formstærke hold lige nu, og der er grund til at have høje forventninger til mandskabet, der nok skal være med, når medaljerne skal fordeles.

Tirsdagens modstander fra Hørsholm har på samme måde haft en stigende formkurve, hvilket op mod jul kulminerede med sejren ude mod Lemvig. Det resultat betød også, at Hørsholm for alvor er med i kampen om at vinde grundspillet, og med en sejr tirsdag kan de lægge størst muligt pres på Lemvig før de sidste kampe. Der er altså vigtige point på spil for begge hold i kampen, men det handler formentlig lige så meget om at få det bedste mentale udgangspunkt før sæsonens afgørende kampe i mellemspillet og slutspillet.

De to hold ser meget lige ud, så nogen klar favorit er vanskelig at udpege, men trods udebane bliver Hørsholm buddet på en vinder, eftersom de har mest at spille for.

Onsdag kl. 19:00 Vestjysk Bankarena

Rundens sidste kamp er mellem de to jyske hold, Lemvig og Åbyhøj.

De to hold er placeret i hver sin halvdel af tabellen, hvilket også betyder at Lemvig må påtage sig favoritrollen. Vestjyderne spillede sæsonens bedste hjemmekamp, da de havde besøg af SISU i årets første kamp. Hvis de kan ramme samme spillemæssige niveau og fastholde det stærke kollektiv, så bør sejren i grundspillet ikke komme i fare.

Men Åbyhøj kan være en ubehagelig modstander, og det kan godt blive en vanskeligere opgave for Lemvig end tabellen viser. Åbyhøj er vokset med opgaven gennem sæsonen, og efter en vanskelig start er de nu et hold, som kan udfordre alle modstandere, når de rammer deres topniveau.

Det bliver Lemvigs opgave at sørge for, de ikke får lov at ramme det niveau, men det kan være nemmere sagt end gjort. Samlet set bør Lemvig have redskaberne til at kontrollere kampen, især hvis truppen af fri af skader og samtlige spillere igen udfolder deres rolle på holdet. Samtidig må muligheden for at vinde grundspillet være en motivationsfaktor for hjemmeholdet.

All Star 2015

15.01.2015

Start vinterferien med en underholdende All Star kamp lørdag den 7. februar i Nørrebrohallen.

Det danske damelandsholdet møder et hold bestående af Dameligaens udenlandske profiler. Det bliver en kamp med større intensitet end man normalt ser til All Star kampe. Begge hold VIL vinde.

Samtlige udenlandske spillere i ligaen stiller op, så det bliver noget af en mundfuld for det danske landshold.  

I forbindelse med All Star kampen skal det også afgøres hvem der er Dameligaens bedste 3 point skytte.

Følg med her på siden hvor der løbende vil komme informationer om dagen. 

Efterårets hold i DL udnævnt

13.01.2015

Dameligaens coaches stemte ved årets udgang om hvilke fem spillere, der skulle være Efterårets hold i DL.

Det var en tæt afstemning hvor hele 12 spillere fik stemmer.

De fem spillere der fik flest stemmer og udgør Efterårets hold 2014 er:

  • Catharina Palm Jensen, BK Amager
  • Ida Tryggedsson Preetzmann, Stevnsgade Basket
  • Joanna Miller, Lemvig Basket
  • Natalie Day, Lemvig Basket
  • Sarah Mortensen, Falcon BMS

Tillykke til de fem dygtige basketballspillere, der snarest vil modtage en lille erkendelighed fra DL.

Stevnsgade Basket vinder på god 2. halvleg

11.01.2015

I lørdagens kamp tog Falcon BMS imod Stevnsgade i Bülowsvejhallen. Sidst de to hold mødtes blev det til en meget sikker sejr til Stevnsgade og i denne omgang var hjemmeholdet desuden uden Sarah Sofie Mortensen, som var syg - så på forhånd var der nok ikke mange, som levnede hjemmeholdet de store chancer.

Gennem hele 1. periode er stillingen helt lige, men havde det ikke været for Ida Tryggedsson Preetzmann, så havde Stevnsgade nok været bagude på dette tidspunkt af kampen. Ida scorede hele 13 af Stevnsgades 18 points i 1. periode.

2. periode er stillingsmæssigt en gentagelse af 1. periode, føringen "vipper" frem og tilbage, men ved pausen er stillingen igen helt lige, 30-30. For Falcon BMS er det Elisabeth Brynaa Hansen som fører an med 11 points, alt i mens Stevnsgades points primært er scoret af Ida Tryggedsson Preetzmann og amerikanske Jordan Sullivan.

I 3. periode begynder flere Stensgade-spillere at byde ind, hvilket gør det nået sværere for hjemmeholdet at lukke af i forsvaret. Så da perioden slutter har Stevnsgade skabt sig et forspring på 8 points, 43-51.

I 4. periode slipper Falcon BMS' kræfter langsomt op og Stevnsgade vinder til sidst en komfortabel sejr på 55-78.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Elisabeth Brynaa Hansen (19 points). Hos Stevnsgade var det især Ida Tryggedsson Preetzmann (26 points) og Jordan Sullivan (20 points og 13 rebounds) som gjorde sig bemærket.

BKA slår Aabyhøj IF på udebane

11.01.2015

Amager var mødt op til Kamp i Åbyhallen med 8 spillere klar til kamp. Skader har gjort truppen lidt smal på det sidste, alle håber at de bliver klar til når de skal spille pokalfinale i Horsens på søndag mod stevnsgade. Åbyhøj derimod havde 12 spillere på plads for første gang i lang tid.

Fokus for Åbyhøj havde været forsvaret hele ugen op til kampen. Lige netop forsvaret havde det selvsamme Åbyhøj hold dog valgt at lade blive i taktik rummet i stedet for at tage det med på banen.

1. periode: Amager starter godt og scorer de første 8 point på fastbreak. Åbyhøj har svært ved at komme hjem i forsvaret og giver konstant nemme scoringer til Amager, som nærmest scorer efter behag. Amagere vinder første periode 29-19. Åbyhøj spiller fornuftigt angreb og 19 point må siges at være helt ok, for at hold der scorer lidt over 70 point pr. kamp.

2. Periode: Åbyhøj får godt styr på forsvaret. Holder går over til at spille lidt zone og det lykkedes Åbyhøj at holde Amager til 14 point, mens man selv får smidt 16 i kurven. Nicole Ballestero er offensivt aktiv igennem hele kampen og sørger for at Åbyhøj for scoret konstant igennem kampen. Amager føre med 8 ved halvleg 43-35.

3. periode: Amager starter med et 6-0 run der straks udløser en Åbyhøj timeout. Resten af perioden kommer Åbyhøj mere med angrebsmæssigt men perioden er præget af mindre godt forsvar og det bliver en forholdsvis høj score i perioden 24-21 til Amager.

4. periode: Perioden kommer til at ligne 3. periode meget. Amager vinder den 24-20 og dermed kampen med 91-76. I slutningen af kampen prøver Åbyhøj at være mere aggressive i forsvaret, men Amager spiller klogt og er gode til at finde den frie mand. Nicole Bellestero Rammer nogle svære skud, men det er ikke nok til at komme tilbage i kampen.  Amager fortjent.

Generelt spiller Amager meget klogt er er gode til at improviserer i angrebet. Åbyhøj måske modsætningen med meget lidt fantasi i angrebet. På trods af dette formår de alligevel at score 76 point. Amager har 26 assist, hvilket er rigtig flot og vidner om effektivt holdspil. For hjemmeholdet var det Nicole Ballestero der med 27 point på nogle svære skud, viser hvorfor hun kan være en fantastisk offensiv trussel.

Topscorer for  BK Amager: Lauren Gregory 19 og 10 reb, Emelie Fogelstrøm 19, Katarina 18.

Topscorer for Åbyhøj IF: Nicole Ballestero 27, Kia fisker 12 og 10 reb, Tanja Laursen 8.

God start på 2015 for Lemvig

10.01.2015

Lemvig Basket spillede sæsonens bedste hjemmekamp, da SISU blev besejret med 90-66 i den første kamp i 2015.

Der var set fem til kampen med spænding af flere grunde. Dels fordi Lemvig havde det vanskeligt i de sidste kampe før jul, og dels fordi forventningen er, at SISU vil løfte deres spil her efter julepausen. Men selvom der ind i mellem var spænding om kampens udfald, så blev det til sidst en sikker sejr til hjemmeholdet. Spillemæssigt var kampen en rutsjebane, hvor holdene hver havde sine gode periode, men også havde perioder, hvor spillet ikke hang samme og alt for mange bolde blev smidt væk.

Set over hele kampen var Lemvig bedst, og det var en god kollektiv indsats, som lå bag sejren. Alligevel skal Helle Kristiansen og Emily White fremhæves. Helle Kristiansen blev med 27 point sit holds topscorer og hendes fire 3ere i anden periode var afgørende for, at Lemvig fik overtaget i kampen. Emily White leverede sin bedste præstation på hjemmebane for Lemvig med 13 rebounds og mange fine forsvarsaktioner. Hos SISU var det især Mathilde Colding-Poulsen og Kiki Lund som gav problemer, men Lemvig havde samlet set flere strenge at spille på, og det gav grundlaget for sejr.

Kampen blevet spiller i et godt tempo, hvor begge hold forsøgte at udfordre hinanden. Fra start var Lemvig mest aggressive offensivt og det gav en tidlig føring på 14-9. For mange turn-overs af hjemmehold åbnede dog døren for SISU og med god udnyttelse af mulighederne kom SISU tilbage på 14-14. Herefter går spillet i stå for begge hold og selvom Lemvig forsøger at lægge mere energi i spillet de sidste minutter, så slutter perioden tæt med 21-20.

Til gengæld starter Lemvig anden periode godt og udbygger hurtigt en føring igen. Efter blot 1½ minut er afstanden 28-22, og da Helle Kristiansen sætter gang i sit skydetelt fortsætter afstanden blot med at stige i samme tempo som vandstanden i Limfjorden denne lørdag eftermiddag. Lidt mere end halvvejs gennem perioden er føringen oppe på 43-29, og Lemvig sidder solidt på kampen. Mod slutningen af perioden falder intensiteten lidt hos hjemmeholdet, og fejlsituationen betyder, at der skiftes mere ud. Det går ud over rytmen i spillet og SISU kan slutte perioden bedst, så afstanden ved halvleg ikke er mere end 51-42.

Den gode slutning på anden periode gav ny tro på tingene hos SISU og fra starten af tredje periode fortsatte de med at hente ind på værterne. Lemvig smider alt for mange bolde væk, og SISU er hurtigt til at udnytte mulighederne. Resultatet er, at holdene igen kommer til at stå lige ved 53-53 og eftersom SISU har initiativet giver det grund til bekymring hos hjemmeholdet. En time-out ændre situationen lidt, og selvom Lemvig ikke får mere gang i eget spil i første omgang, så bliver SISU stoppet i deres spil. Det giver en overgang meget rodet spil. Det er Lemvig som først får styr på spillet igen. Godt forsvar forhindre SISU i at komme til chancer, og da Joanna Miller og Natalie Day viser ny energi begynder hjemmeholdet at få et overtag. Da Okako Adika samtidig melder sig ind i kampen med en række rebounds og gode aktioner under kurven, så begynder det at blive svært for SISU. I første omgang giver det en føring på 65-55, men værterne er ikke tilfredse med det og fastholder presset på gæsterne. Dermed udbygges afstanden til 72-55 inden perioden slutter.

I de sidste ti minutter er kampen afgjort. Lemvig fortsætter sit overtag og mange spillere viser det niveau der har gjort dem til tophold i Dameligaen. Føringen udbygges gennem perioden, og sejren på 90-66 kan der ikke sættes en finger på.

Med resultatet fastholder Lemvig førstepladsen med blot en enkelt kamp tilbage i grundspillet. SISU er stadig sidst, men mangler stadig fire kampen inden mellemspillet.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 27p, Joanna Miller 19p (6 as), Natalie Day 17p (12 reb/5 BS), Emily White 11p (13 reb), Ivana Udovalieva 9p, Okako Adika 7p.

SISUs point: Mathilde Colding-Poulsen 26p, Katrine Dtszkant 14p, Kiki Lund 11p, Camilla Blands 8p (10 reb), Mette-Marie Hamann 3p, Victoria Mikkelsen 2p og Kailey Colonna 2p 

Stadig spænding om 1. pladsen

20.12.2014

Efter lørdagens topkamp mellem Lemvig Basket og Hørsholm 79ers er det stadig åbent, hvem der slutter som nr. 1 i Dameligaens grundspil.

Lemvig kunne med en sejr sætte sig endeligt på 1. pladsen, men efter en rodet kamp kunne Hørsholm fejre sejren på 58-71, og dermed udsætte fordelingen af pladserne i toppen. Lemvig er fortsat bedst indbyrdes med Hørsholm, og derfor kan vestjyderne holde julepause som nr. 1.

Til den sidste kamp inden jul var både Lemvig og Hørsholm ramt af afbud. Hos Lemvig måtte man spille uden Natalie Day og Hafdis Ellitsdottir, mens Hørshom var uden Maja Gerlyng-Hansen, Iben Soltau og Emilie Schirmer. Fraværet af disse spillere var muligvis en af årsagerne til, at ingen af holdene på noget tidspunkt fik flow i spillet, og det blev en spillemæssig uskøn affære. Til gengæld var der spænding og intesitet, hvilket betød at kampen alligevel blev underholdene.

I al rodet var det Hørsholm som kom bedst ud af det pointmæssigt. Gæsterne var mere effektive på deres afslutninger, og udnyttede der styrker bedre end Lemvig. Desuden have de i Joy Burke et fysisk overtag, som blev fint udnyttet. Generelt havde Hørsholm flere muligheder i posen, som gav udbytte. Flere spillere bød ind, og havde på skift succes.  Hos Lemvig var der for få, som ramte deres niveau, og dermed blev en ærgerlig tendens på hjemmebane fulgt op.

Allerede i kampens første periode aner man, at Hørsholm har lidt mere tur i spillet end hjemmeholdet. Ingen af holdene får gang i scoringerne og derfor er afstanden ikke mere end 6-9 efter halvdelen af perioden. Begge hold forsøger at presse spillet op i fart og spille aggressivt. I første omgang får Lemvig udbytte ved at opbygge en føring på 13-9. Spillet er stresset i de sidste minutter af perioden, og det kommer Hørsholm bedst ud af og de slutter med at vinde perioden 13-17.

Hørsholm lægger pres på Lemvig fra starten af anden periode, og det giver nye problemer for hjemmeholdet, som kommer bagud 15-25. Herefter stabiliseres spillet og holdene følges ad, men stadig med en føring på 10 point til gæsterne.  Helle Kristiansen og Joanna Milller sørger for ny spænding med hver tre point, og afstanden skæres ned til 21-25. Men så rammes Lemvig af dels en skade til Ivana Udovalieva og kort efter den 4. fejl til Emily White. Det udnytter Hørsholm effektivt og udbygger igen føring som bliver på 23-35 ved halvleg.

Hørsholm starter også bedst i 3. periode, hvor Joy Burke udnytter sin fysik til nemme scoringer. Lemvig kæmper dog godt for at komme tilbage i kampen, men anstrengelserne betyder desværre også at Emily White hurtigt rammes af sin 5. fejl og må forlade kampen. Dermed står døren endnu mere åben for Hørsholms fysiske overtag. Lemvig kæmper dog godt, hvilket delvist opvejer den manglende rytme i spillet. Det kan dog ikke ændre ved, at Hørsholm fastholder sin føring, som efter tredje periode er på 40-54.

I de sidste ti minutter bliver det et forfølgelsesløb. Lemvig gør sit bedste for at indhente gæsterne, og flere gange er kampen lige ved at tippe til Lemvig. Men Hørsholm holder stand og da Marie-Louise rammer tre 3ere i træk og udbygger føringen til 47-66 er løbet kørt for værterne. Det lykkes at pynte på resultatet og holde afstanden under de 19 point som var afstanden i holdenes første opgør.

Samlet må Lemvig erkende, at julepausen kommer belejligt, mens Hørsholm formentlig godt ville fortsætte den gode rytme de er i. Nu skal holdene samle kræfter til de sidste to kampe i grundspillet. Lemvig har to hjemmekampe mod SISU og Åbyhøj. Det ligner på papiret to kampe som bør vindes, men indsatsen på hjemmebane har været mere svingende hjemme end ude, så måske bliver det ikke så nemt. Hørsholm har BK Amager ude og Stevnsgade hjemme, så det ligner et noget vanskeligere program inden mellemspillet.

Lemvigs point: Joanna Miller 16p (10 reb), Helle Kristiansen 15p, Okako Adika 14p (10 reb), Ivana Udovalieva 6p, Nanna Hansen 5p og Emily White 2p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 21p (10 reb), Joy Burke 14p (11 reb), Line Piechnik 11p, Amalia Bonde 11p, Marie-Louise Blyme 9p, Anne Deleuran 3p og Frederikke Mollerup 2p