Nyheder

Ugens preview

03.03.2015

Den sidste runde af mellemspillet byder på 3 kampe, som alle er med til at fordele pladserne i slutspillet.

Det er sikkert, at BK Amager og Hørsholm går direkte i semifinalerne, men det er ikke afgjort, hvem der slutter som nr. 1 og 2. På samme måde er det stadig helt åbent, hvem der skal møde hinanden i kvartfinalerne, så alle hold har noget at spille for, i de sidste kampe. Det eneste sikre er, at sæsonen nu er slut for Falcon/BMS.

Lemvig Basket – Hørsholm 79ers (lørdag kl. 13:30)

Da holdene mødte hinanden i sidste weekend vandt Hørsholm med 6 point, som forudsagt af Hørsholms træner, Roberto Valosa, i den seneste preview.

Det er nok vanskeligt at ramme lige så præcist i denne uge, men sejren til 79ers betød, at de sikrede sig en semifinaleplads. Kampen var præget af, at de to hold hver sad på to perioder. Hørsholm startede godt og sad tungt på første periode. Derefter kæmpede Lemvig sig tilbage og var foran inden sidste periode. Så løb vestjyderne tør for kræfter, og hjemmeholdet kunne slutte bedst og vinde kampen.

De to hold er meget lige, og det kan igen blive afgjort af, hvem der har mest overskud til sidst. Lemvig vil meget gerne have en sejr, både for at komme godt ind i kvartfinalerne, men også for at få det bedste udgangspunkt på papiret. Begge hold har vigtige profiler som skal ramme deres bedste niveau for at udfylde deres rolle.

Alligevel bliver det formentlig det hold, som får kollektivet til at fungere bedst, der får initiativet i kampen – og dermed de bedste muligheder for sejr. Resultatet bliver denne gang en sejr på 6 point til Lemvig!

BK Amager – Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 14:30)

Stevnsgade fik en vigtig sejr mod BK Amager i sidste weekend. Nu skal de forsøge at gentage succesen i Amagerhallen. Inden kampen på Amager slutter, så kan deres placeringer være afgjort af Lemvig og Stevnsgade.

En sejr til Lemvig vil nemlig betyde, at BK Amager bliver nr. 1 og Stevnsgade nr. 4. Det kan naturligvis få indflydelse på kampen. Men vinder Hørsholm i det vestjyske, så skal begge hold have en sejr for at få det bedste udgangspunkt i slutspillet, og det kan give intensitet i den sidste del af kampen.

BK Amager har gennem mellemspillet været det mest stabile hold, og nederlaget i sidste uge var en bet for topholdet, og det vil de formentlig gøre alt for at rette op på. Samtidig var sejren en kærkommen oprejsning for Stevnsgade, som ikke har holdt niveauet fra pokalfinalen gennem mellemspillet.

De to hold har gennem sæsonen vundet besejret hinanden lidt på skift, og det gør kampen meget uforudsigeligt. Det kan komme til at spille en rolle, hvilke spillere der er til rådighed. Begge hold har dog en bred trup og bør give hinanden god modstand. Motivation kan komme til at spille en rolle, og derfor vil det måske blive viljen til at vinde, der kommer til at afgøre opgøret.

Fordelen af hjemmebane kan tippe kampen til en smal hjemmesejr med 4 point.

Aabyhøj IF - SISU (lørdag kl. 14:00)

Lørdagens sidste kamp er opgøret mellem Åbyhøj og SISU. Kampen skal afgøre hvem der slutter som nummer 1 og 2 i gruppen.

Begge hold har spillet godt efter jul, men SISU tog en sikker sejr, da holdene mødte hinanden i sidste weekend.

Det ser altså ud til, at SISU helt som ventet er ved at finde topformen på rette tid op til slutspillet, og man skal bestemt ikke afskrive de forsvarende mestre som medaljekandidat. SISUs rutine og den seneste tids stabilitet giver dem det bedste udgangspunkt til både lørdagens kamp, og det kommende slutspil.

Åbyhøj har ganske vist en evne til at komme igen, når man mindst venter det, så de er absolut ikke uden chance. Men SISU er favorit og vinder formentlig med omkring 10 point.

Stevnsgade vinder på hjemmebane i Hørsholm over BK Amager

01.03.2015

Er de forvirret? Det er der ingen grund til. Lørdag eftermiddag var Hørsholm vært for et rigtigt godt arrangement i Dameligaen, da Dameligarådet havde besluttet at lave et dobbeltarrangement med to Dameliga kampe umiddelbart efter hinanden i Hørsholmhallen. Samtidig var det et forsøg på at få 500 mennesker til Dameliga basketball. Det lykkedes, men dog ikke 500 til hver kamp.

Anden kamp kl. 16.00 stod mellem - på papiret - hjemmeholdet Stevsngade Superwomen og BK Amager, der inden lørdagens kamp var ubesejrede i Dameligaens mellemspil.

På BK Amagers bænk sad to Amager piger med hver sin knæskade og måtte se kampen fra sidelinjen Lotte Tobiasen er ude for resten af sæsonen og Katherina Palm Jensen har forstrukket et ledbånd i knæet. Forhåbentligt er hun snart tilbage.

På Stevnsgades bænk sad fire piger, Mia Obbekjær, Gabi Nedic, Carloine Dan og Sophie Wich alle ude for resten af sæsonen med knæskader. Det skulle desværre blive endnu værre for begge hold senere i kampen.

De første minutter starter lige og efter 2:02 er BK Amager foran med 4-5. Efter 4:42 er stillingen 13-12, men så trækker Stevnsgade fra og laver et 12-2 run på Amager pigerne, der har svært ved at komme til gode afslutninger, til stillingen 25-14 efter første periode.

Anden periode starter Stevnsgade bedst  med en 3´er af Alberte Dokkedal, der var sit holds bedste angrebsmæssigt i lørdagens kamp, som bringer Stevnsgade foran med 28-14. Resten af perioden holder Stevnsgade afstanden til BK Amager og kan gå til pausen med en 38-22 føring. Et minut inden pausen skete kampens første kedelige uheld, da Maria Roost Dinesen slog knæet og fik en forstrækning. Hun måtte gå ud med stærke smerter og var ikke i stand til at spille resten af kampen.

Efter godt 6 minutters spil i tredje periode er stillingen 46-33. Jordan Sullivan tager bolden til kurven i et angreb og fejles, så hun får en knæ skade. Hun er sej nok og scorer på sine to straffer, men må der efter forlade kampen og se resten af kampen fra sidelinjen. Så blev der føjet endnu en knæskade til alle de andre.

Pludselig virker Stevnsgades angrebsspil meget stillestående og uden ide og nerve og BK Amager lukkes mere og mere ind i kampen, uden at de dog formår at straffe Stevnsgade effektivt. BK Amager vinder perioden 16-19 og stillingen er dermed 54-41 inden start på sidste periode.

Fjerde periode blev ikke særligt køn. Begge hold virker rystede over skaderne. BK Amager formår ikke at komme tættere på end 61-49 og Stevnsgade kan derfor uden spænding vinde perioden 17-13 og dermed tage sejren 71-54.

Ser man på statistikken, ligner begge holds præstation utroligt meget hinanden. Inden for 3 pointslinjen skyder Stevnsgade 45 % mens BK Amager skyder 43 %. Uden for 3 pointslinjen skyder begge hold 40%. Stevnsgade tager sammenlagt 35 rebounds mod BK Amagers 34. Kun turn-over statistikken er klart bedre for Stevnsgade med 16 mod 24 til BK Amager.

For BK Amager scorede BK Amagers bedste spiller i kampen Lauren Gregory 17 points (11 rebounds), Malanie Elmgreen 11, Rikke Meisner Andersen 8, Cecilie Tvede Hansen 7, Emilie Fogelstrøm 5, Maria Brask 3, Maria Roost Dinesen 2 og Emma Bendix Nielsen 1.

For Stevnsgade Superwomen scorede Stevnsgades bedste spiller i kampen Alberte Alsø Dokkedal 17 points, Ida Tryggedsson Preetzmann 14, Cecilie Tang Homann 13, Jordan Sullivan 11, Etta Andersen 8, Hanna Sheikh 5 og Freja Boel Rühlmann 3.

Efter dagens resultater kan det konstateres, at der stadigt er spænding om placeringerne i Dameligaen bedste mellemspil. Både Hørsholm og BK Amager kan sikre sig førstepladsen, mens 3. og 4. pladsen bliver indtaget af Lemvig og Stevnsgade.

Slår Lemvig Hørsholm 79ers tager Lemvig 3. pladsen og 4. pladsen er overladt til Stevnsgade uanset udfaldet af kampen mellem BK Amager og Stevnsgade.

Slår Hørsholm 79ers Lemvig og Stevnsgade slår BK Amager, ender Hørsholm 79ers på 1. pladsen, BK Amager på 2. pladsen, Stevnsgade på 3. pladsen og Lemvig på 4. pladsen. Med en sejr til BK Amager er de sikre på 1. pladsen.

Nr. 3 og 4 møder enten SISU eller Åbyhøj i kvartfinalen, mens nr. 1 og 2 går direkte i semifinalen.

Hørsholm 79ers sikrer sig semifinaleplads

01.03.2015

Ved lørdagens store dameligarrangement i Hørsholm Hallen sikrede Hørsholm 79ers sig med en sejr i eftermiddagens første kamp med en 79-73 sejr over Lemvig foran 224 tilskuere.

Det var også en tilfreds Hørsholmtræner, Roberto Velosa, der efter kampen sagde:

-Vi fik en rigtig god start, hvor vi ramte vores skud mod deres zoneforsvar, fordi vi brugte Joy Burke og Ivana Jovanovic rigtigt meget tæt på kurven. Det gav åbninger til vores skytter, så det var perfekt. Det er noget, vi har trænet på hele sæsonen og det skal vi bare blive ved med, for det er der, vores styrke er.

Det var en kamp, der bølgede frem og tilbage helt fra starten, som man kunne forvente af grundspillets to bedste hold. Hørsholm startede med at kaste ind i Lemvig ind i et stormvejr, som man ellers kun kan møde ovre på vestkysten. Efter syv minutter stod der 18-2 og intet fungerede for vestjyderne. Hørsholm derimod fik scoringer inside fra Joy Burke og Ivana Jovanovic og udefra smed Line Peichnik, Frederikke Mollerup og Amalie Bonde tre’ere i.

Lemvig vandt dog ikke grundspillet for ingenting, Man skulle nemlig ikke mere end fem minutter ind i anden periode før Lemvig bag Joana Miller og Natalie Day havde udlignet til 20-20. Det var en nulstilling af kampen, der holdt helt til slutningen. Holdene skiftedes til at score og ingen af dem kunne bringe sig foran med mere end syv.

Med syv minutter igen i kampen var Lemvig foran 61-64, men så trådte Hørsholms Frederikke Mollerup i karakter. Først ramte hun en tre-points scoring og kort efter et layup og med tre minutter igen tog Hørsholm en 73-69 føring på endnu en Mollerup-tre’er.

Det var en føring, som Hørsholm ikke afgav igen. Lemvigs Natalie Day midtede bolden, da hun blev dømt for skridt, og Ivana Jovanovic scorede på det efterfølgende angreb. Line Peichnik bragte Hørsholm yderligere foran med lige over et minut igen og på trods af en reducering syv sekunder senere til 77-71, sikrede det sejren og dermed en direkte semifinaleplads til Hørsholm.

Efter kampen var det en glad Amalie Bonde, der sagde:

-Det var rigtigt fedt! Vi skal fortsætte med at spille vores spil og så længe, vi gør det, er jeg sikker på, vi nok skal komme rigtigt langt.

Om Hørsholm bliver nummer et eller to i mellemspillet er endnu ikke afgjort, for i eftermiddagens anden kamp tabte Amager - for første gang i mellemspillet – til Stevnsgade. Det betyder, at Hørsholm med en udesejr i Lemvig næste weekend stadig kan tage førstepladsen, der giver hjemmebanefordel hele slutspillet.

Semifinalerne spilles bedst af fem kampe og som det højest placerede hold, har Hørsholm hjemmebane i kamp et, tre og evt. kamp fem. Tager Hørsholm også førstepladsen i mellemspillet, er det damme gældende for finalerne.

SISU vandt - men flot sæsonafslutning af Falcon BMS

01.03.2015

Lørdag spillede Falcon BMS deres sidste kamp i denne sæson, da SISU var på besøg i Bülowsvejshallen.

I forhold til tabellen var det en kamp, hvor resultatet var uden betydning - men de unge spillere fra Falcon BMS ville alligevel gerne afslutte sæson med manér.

Falcon BMS kommer også ”flyvende” fra start og med godt angrebsspil bringer de sig hurtigt foran med 8-2.

Efter en timeout kommer SISU bedre i gang, men efter 1. periode er hjemmeholdet fortsat foran med 19-15.

Indtil midten af 2. periode holder Falcon BMS sig i front med et par points, men inden pausen får SISU lukket hullet til en pausestilling på 35-35.

I de første 8 minutter af 3. periode fortsætter de to hold med at følges af, men fra stillingen 44-44, begynder SISU at trække fra og de bringer sig foran med 6 points inden starten på 4. periode.

Falcon BMS bliver ved med at kæmpe, men de formår aldrig at få lukket hullet. Midtvejs i 4. periode er stillingen 50-55, men i slutminutter trækker SISU yderligere fra og vinder 54-69.


Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Sarah Sofie Mortensen (17 points, 14 rebounds og 5 assists), Elisabeth Brynaa Hansen (10 points, 8 rebounds og 6 assists) og Cecilie Jessen (12 points og 5 rebounds).

Hos SISU var det især Camilla Blands (18 points og 7 rebounds), Mathilde Colding-Poulsen (15 points og 7 rebounds) og Kiki Lund (15 points) som gjorde sig bemærket.

SISU vandt første stik mod Aabyhøj IF efter forrygende første halvleg

26.02.2015

Aabyhøj kom til Kildeskovshallen med 4 sejre i de sidste 4 kampe.

Sidst de to hold mødtes i Kildeskovshallen sejrede Aabyhøj 80–72 efter glimrende 3-points skydning fra Nicole Ballestero og Sofie Tryggedsson. Spørgsmålet var, om Aabyhøj kunne tage den 5. sejr i træk hjem og dermed ende på toppen i nederste mellemspilsgruppe.

Før kampen var det allerede afgjort, at Aabyhøj og SISU var videre til kvartfinalerne, men placeringen i mellemspilsgruppen er jo vigtig, ligesom det også altid er vigtigt at tage det gode spil med videre til slutspillet.

Efter 3 minutter førte Aabyhøj 6–5, men det var så også eneste gang Aabyhøj førte i den kamp. SISU skød glimrende fra 3-points land og satte 3 i træk til føring 14–6 og så sig ikke siden tilbage.

I første periode scorede Kiki Lund 3 3’ere, Mathilde Colding-Poulsen 2 og Camilla Blands 1, altså i alt 6 3’ere til en periodeføring på 32–13. Kombinationen af høje skudprocenter og intensivt, pressende forsvar gav den store forskel.

I anden periode fortsatte SISU storspillet. Bolden blev delt i angrebet (samlet 17 assists i kampen) og forsvarstrykket forblev højt. Det var flot spil af hjemmeholdet, som først lettede trykket på speederen ved føringen 49–20 efter et 11-point run. Efter første halvleg førte SISU 53–27.

Helt naturligt var gassen gået ud af ballonen, så anden halvleg blev ikke den champagnebold, som første halvleg havde vist. Faktisk gik scoringen endog meget langsomt. Aabyhøj vandt tredje periode 9–8 og fjerde periode endte 12–12 til et samlet resultat på 73–48.

For Aabyhøj noteredes Kia Fisker og Sofie Tryggedsson for 10 point hver.

For SISU scorede Kiki Lund 18 point (4 for 5 på 3’ere), Mathilde Colding-Poulsen 12 point (3 for 3 på 3’ere) og Kelly Keil 12 point (7 for 8 på skud) samt Katrine Dyszkant 10 point (3 blocks).

Så spiller SISU lørdag mod Falcon BMS og mod Norge Øst søndag, og lørdag den 7. marts er Aabyhøj vært for SISU i deres næste og sidste kamp i gruppespillet. Vinderen af kampen mellem Aabyhøj og SISU den 7. marts ender på 5.-pladsen

Ugens preview

24.02.2015

4 kampe spilles i Mellemspillet i denne uge og de 2 kampe der er størst interesse for er naturligvis de 2 kampe lørdag eftermiddag i Hørsholmhallen, hvor DL vil have "500 til basket".

Coach for Hørsholm 79ers, Roberto Velosa har kigget i korten og kommer her med sin vurdering af de 4 kampe.

Tirsdag kl. 19.00 SISU - Åbyhøj

Sidst de to hold mødtes vandt Åbyhøj med 8 point, i en kamp hvor specielt Nicole Ballestero med 27 point og 9!! tre’ere og Sofie TP med 24 point var den afgørende forskel. SISU derimod kæmpede med at få bolden i kurven og havde flere spillere i fejlproblemer.

Begge hold kommer med en storsejr over Falcon BMS i bagagen, og afgørende bliver det, om Åbyhøj får deres profiler i gang og om SISU får styr på deres forsvar og gang i deres insidespil.

SISU +10

Lørdag kl. 13.30 Falcon BMS - SISU

Det unge mandskab fra Falcon BMS spiller på lørdag sæsonens sidste kamp. De har de seneste par måneder haft det svært og lørdagens kamp bliver nok ikke nogen undtagelse. Falcon BMS afhænger meget af om Sarah Mortensen og Elisabeth Brynaa rammer dagen.

SISU har et bredere hold og viste i sidste kamp, at de har flere der kan ramme dagen. Det tror jeg bliver afgørende.

SISU +20

Lørdag kl. 14.00 Hørsholm 79ers - Lemvig Basket

Nok den kamp med mest på spil. Hørsholm 79ers kan med en sejr spille sig direkte i semifinalen, hvorimod Lemvig med en sejr kan holde liv i deres semifinaledrømme.

Lemvig har Nathalie Day tilbage og sammen med Joanna Miller udgør de to en stærk duo godt bakket op af Ivana Udovalieva og Helle Kristiansen. For 79ers bliver aggressivt forsvar og holdspil nøglen til sejr.

79ers +6

Lørdag kl. 16.00 Stevnsgade - BK Amager

Stevnsgade har haft det svært de seneste par kampe, og skal lørdag op imod mellemspillets pt. førende hold.

Amager har ikke tabt en ligakamp i 3 måneder og ser ud til at have fundet slutspilsformen. Afgørende bliver det dog, hvor alvorlig skaden, som Catharina Palm pådrog sig i kampen mod 79ers i weekenden, er. Spiller hun, så tror jeg på en sikker Amager sejr, er hun ikke med, så kan den godt gå hen og blive tæt.

Amager +10 

Endelig en sejr til Lemvig Basket

23.02.2015

Med nul sejre efter de tre første kampe i mellemspillet, havde Lemvig Basket ryggen mod muren, hvis de skulle har en chance for at nå den eftertragtede 2. plads, som giver direkte adgang til semifinalerne.

Kampen startede meget lige men Stevnsgades Ida Pretzmann så ud til at får en rigtig godt kamp efter hun havde scoret udeholdets første 5 point. Gæsterne havde scoutet Lemvigs Joanna Miller godt og forhindrede hende i at score et eneste point i første periode. Perioden endte 13-12 i Lemvigs favør.

Anden periode forsatte i samme tone som første og holdene stod godt overfor hinanden. Men i periodens andet minut blev Lemvigs Emily White noteret for sin tredje fejl  og coach Peter Jensen tog en udskiftning. Nu manglede Lemvig en vigtig brik i rebound spillet men Okako Adika tog over og hev nogle vigtige rebounds.

Stevnsgade spillede forsat solidt forsvar på Joanna Miller så denne scorede sine første point i kampen 16. minut. Tavlen viste en smal føring til Lemvig på 34-31.

Lemvig kom godt nu efter pausen og fik hurtigt lavet 45-34 inden Stevnsgade tog en time out for at få talt tingene gennem men lige lidt hjalp det. Lemvig forsatte deres gode spil ved at presse Stevnsgade til at svære beslutninger og score i den anden ende. Lemvig vandt tredje periode med hele 27-5 og gik ind til sidste periode med en solid føring på 61-36.

Efter de to holds første møde i Nørrebrohallen hvor Stevnsgade vandt 89-75, så lemvigerne skulle helst vinde med mere end 14 point hvis kampens hold skulle ende lige i mellemspillets gruppe 1.

I kampens sidste 10 minutter holdte Lemvig teten og spillede godt forsvar og havde en høj scoringsprocent i den anden ende. Hjemmeholdet vandt sidste periode 23-10 til slutstillingen 84-50.

Kampens topscorer blev Lemvigs Natalie Day med 31 point (17 rebounds) og for Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 16 point.

BKA sikrer sig semifinale plads med sejr over 79ers

21.02.2015

Det var kun de første 15 minutter af Dameligakampen i basketball mellem nummer to Hørsholm 79ers og nummer et, Amager, der var spænding. 

Herefter spillede Amager klasser bedre end hjemmeholdet i begge ender af banen, og med en udebanesejr på hele 60-91 sikrede Amager sig en plads direkte i semifinalerne.

Det blev Amagers skytter, der reelt afgjorde kampen, idet gæsterne ramte hele 10 af 14 tre-pointsskud. Det var da også det, Hørsholms assistenttræner, Anne Thorius, fokuserede på efter kampen:

-Vi holder ikke de aftaler, vi har lavet i forsvaret. Vi er bevidste om, at de har nogle rigtigt gode skytter og to kloge inside spillere og vi har lavet nogle aftaler om, hvordan, vi skal sække op og dem holder vi ikke fast i. Så halser vi hele tiden efter og de får tid til at sætte deres fødder og skyde det frie skud.

Efter en første periode, hvor holdene fulgtes ad, trak Amager fra i starten af anden periode. Gæsterne havde et godt mix af aggressive drives til kurven og tre-pointsskud, der netop kom, når Hørsholm kollapsede for at stoppe driblingerne. Det var en formel, Amager brugte med succes, og de fik derved langsomt vendt 21-17 ved periodepausen til 31-42 ved halvleg.

Hørsholm scorede kun 25 point i anden og tredje periode tilsammen, og Anne Thorius: 


"Vi kommer lidt væk fra at være aggressive, lige når vi modtager bolden, som vi har været, når vi spiller godt. Så kommer vi ikke til kurven og når bolden går inside, får vi den i en stillestående position i stedet for i bevægelse, som Joy Burke og Ivana Jovanovic har været effektive med.

Hørsholm blev ikke mere effektive i anden halvleg, selv om et skift til zoneforsvar midt i tredje periode gjorde det lidt sværere for gæsterne. Det var dog ikke længe, det hjalp, og med periodecifrene 14-26 og 15-23 tog Amager den første direkte plads i semifinalen med en 60-91 udebanesejr.

Amager har nu maksimumpoint i mellemspillet, med fire sejre i fire kampe. Herefter følger både Hørsholm med fem point og Lemvig med fire, og det er netop de to hold, der mødes i Hørsholm næste lørdag og i Lemvig weekenden efter i to kampe, der kommer til at afgøre hvem, der tager den anden direkte semifinaleplads og hvem, der skal spille kvartfinaler.

Kampen i næste weekend bliver helt speciel, fordi Dameligaen for første gang samler ligaen fire bedste hold til en kamp i samme hal på samme dag. I Hørsholm Hallen starter dagens program med Hørsholm mod Lemvig kl. 14, efterfulgt af Stevnsgade mod Amager kl. 16.

Dagens topscorere:

Hørsholm: Maja Gerlyng 12, Frederikke Mollerup 10

Amager: Maria Dinesen 22, Emilie Fogelstrøm 18

500 til Dameligabasket

19.02.2015

Når næstsidste runde i mellemspillet løber af stablen lørdag den 28. februar er der al mulig grund til at tage til Hørsholmhallen.

Under sloganet "500 til Dameligabasket" inviterer Hørsholm 79ers nemlig til 2 x topbasket i DL.

Stevnsgade Superwomen har nemlig indvilget i at flytte sin hjemmekamp fra Nørrebrohallen til Hørsholmhallen og derved afvikles der 2 kampe denne lørdag eftermiddag.

Kl. 14:00 tager Hørsholm 79ers mod Lemvig Basket og umiddelbart derefter kl. 16:00 spiller Stevnsgade Superwomen mod BK Amager.

Der står masser af vigtige point på spil og alt kan ske endnu i mellemspillet. Så der er alt mulig god grund til at tage i Hørsholmhallen og se det bedste fra toppen af DL. 

Ugens preview

18.02.2015

Thomas Johansen, head coach for de grønne fra Aadalen har kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på weekendens 3 kampe i mellemspillet.

Lemvig Basket – Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

Lemvig har hjemmebane og revanche til gode mod Stevnsgade. Efter at være startet brand varme er Lemvig stagneret i mellemspillet og har stadig deres første sejr til gode. Skaden til Nathalie Day betyder utrolig meget for Lemvigs spil. Uden Day har Lemvig ikke våben nok til at vinde kampe i mellemspillet. Ligesom bredden af holdet lider under Day´s fravær. Sidste kamp Lemvig spillede, spillede 4 spiller 40 minutter. Lemvig skal finde en løsning på Day og på deres spil fremadrettet.

Ligesom Lemvig er Stevnsgade også et hold der er stagneret, især efter Pokalfinalen hvor de slog Amager. Fra at være et meget bredt hold med mange muligheder, ligner Stevnsgade på mange måder holdet fra sidste år, hvor 3 spillere bar holdet. I år er det så Jordan, Hannah Sheik og måske ligaens bedste spiller pt. Ida TP der lyser klarest for holdet, imens dygtige spillere som Homann og Dokkedal virker mere som rollespillere.

Stevnsgade har fordel af et bredere hold, og kan de udnytte det, vinder de også kampen. Lemvig har individualisterne til at vinde alle kampe, men lige nu virker de til at være nede i et hul. Spiller Day op til hendes bedste har de en chance.

Stevnsgade vinder med 6-10 point.

Falcon BMS - Aabyhøj IF (lørdag kl. 13:30)

Falcon BMS taber i første runde af mellemspillet i Åbyhøj med 6 point. Falcon/BMS spiller hårdt og aggressivt forsvar. Det skal de også for at vinde uanset hvem de spiller imod. De scorer meget få point og holdet læner sig kraftigt op af Sarah og Elisabeth, som bliver ved med at imponere. Falcon BMS er svære at spille imod pga. deres forsvar. Deres chance bliver at få andre en Elisabeth og Sarah til at score i angrebet. Hvis det lykkes vil de have en chance for at vinde.

Åbyhøj har vundet deres sidste 3 kampe og er et af det hold der har spillet sig op i løbet af sæsonen. Åbyhøj har bredden til at matche Falcon BMS. De to hold har spillet tætte kampe hele sæsonen. Det tror jeg også dette bliver. For begge hold er der noget på spil. Vinder Åbyhøj, er de sikre på slutspil, og samtidig vil Falcon BMS ikke nå slutspil. Vinder Falcon BMS med mere end 6 skal de også slå SISU i deres sidste kamp for at sikre sig slutspil.

Åbyhøj vinder med 6-10 point.

Hørsholm 79ers - BK Amager (lørdag kl. 15:00)

Sidste kamp i mellemspillet er topkampen mellem Amager og Hørsholm. Begge gold spiller god basketball og Hørsholm har været det mest stabile hold igennem sæsonen. Hørsholm har i øvrigt hjemmebane fordel.

Amager er det hold der har fundet formen fra sidste år, og er ubesejret i mellemspillet. Katarina er en af de  bedste danske spillere i nyere tid, og hun har fundet formen til at kunne afgøre kampe. Samen med hende har Maria måske det bedste overblik i ligaen. Amager er et hold med utrolig mange spillere der har spidskompetencer og når de alle spiller godt, er det en fornøjelse at se på.

Hørsholm har ligaen s største spiller i Joy. Hun skal spille godt for at Hørsholm skal vinde denne kamp. Hørsholm har en utrolig bredde og mange der kan gøre en forskel. Ivana og Maja  er de spillere der kan kreere spillet og volde modstanderne problemer. Ud over det har Hørsholm Rutinerede Kræfter som Anne Deleurant som vil kunne bidrage med sin erfaring.

Jeg tror Amager vinder en tæt og underholdene kamp med 1-3 point.


Altså 3 udebane sejre runden.