Nyheder

DL blev skudt i gang i Gentofte

30.09.2019

Rammerne var på plads – lidt over 200, tælleapparatet sagde 224, havde fundet vej til Gentofte Hallen, for at se et nyt hjemmehold, tage imod et ligeledes nyt Lemvig Basket.

Hjemmeholdet kom stærkt ud af båsen og specielt forsøg fra distance, skabte et hurtigt hul til gæsterne. Ida TP gjorde comeback i SISU trøjen og kvitterede med at være varm fra 3p stregen. Hun sluttede med 5/10 bag stregen, uden egentlig at spille i hele sidste periode. Værterne sætter totalt 10 3ere i kampen og får smidt evt. premiere nerver væk, ved at løbe hele 29p i kurven i første periode.

Lemvig kom til Gentofte med 3 amerikanere – én genganger fra sidste år, som pga. en tidlig skade, aldrig fik vist sit værd. Holdet fra vest, stiller for første gang i længere tid, med en gruppe af unge danske talenter, som bliver spændende at følge, når de får lidt flere km i kroppen. Specielt i første periode, volder Lemvigs amerikaner – Sofia Paska (21p og 6 reb) værterne større problemer under kurven, hvor hun får trukket en del fejl og fortjent kommer til straffelinjen hele 8 gange.

Ude på banen forsøger SISU at stresse gæsterne og lykkedes flere gange, at få fat i bolden og hurtigt vendt den til layup eller overtal i den modsatte ende. Specielt Taylor Gleason (spillede sidste sæson i Stevnsgade) og Asta Blauenfeldt havde lange fingre, som resulterede i hhv. 6 og 5 steals.

Første periode ender 29-18.

Billedet fortsætter i 2. periode – SISU kan sætte tempo og scorer fra flere forskellige steder og spillere, hvilket gør det svært for gæsterne at dæmme op for. Et skift mellem man-man og zone, bliver hurtigt straffet af 3p skud fra Michala Bork og Asta Jabobsen. I transition og med cuts i ½ bane spillet, stempler Helene Dalsgaard ligeledes ind i kampen og slutter med 10p og 7 reb.

SISU vinder perioden 22-16 og går til pausen foran 51-34 og kampen virker punkteret.

3. periode åbner med debut til SISU’s græske spiller Spyridoula Kazantzi. Hun bidrager hurtigt i defensiven og får stresset gæsternes guards, samtidigt med at hun viser sine kvaliteter som skytte og bidrager med 4/4 på lange 2’ere, til 8p.

Lemvig får også prøvet flere spillere af, hvilket forstyrrer deres offensive rytme lidt; men helt sikkert er en god investering i forhold til resten af sæsonen.

De to hold ender 3. periode med stillingen 70-42 og resten er kosmetisk.

Den sidste periode bytter fortegn, SISU spiller meget bredt og specielt de to rutinerede spillere Ida TP og Taylor Gleason, ser på fra bænken. Lemvig får pyntet på resultatet og vinder perioden 21-9, og forstår i denne periode, at komme til kurven samt at lukke ned i den anden ende.

De to hold er i gang og det bliver spændende at følge specielt de danske spillere fra holdet i vest; men også de udenlandske profiler gør, at Lemvig nok skal få drillet et par hold, når sæsonen skrider frem.

Sand gysersejr til Hørsholm i Dameligaens åbningskamp

28.09.2019

Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF åbnede sæsonen i Dameligaen med en gigantisk overtidsgyser.

Et Aabyhøj-skud fra den anden side af midten sendte kampen i overtid, hvor Hørsholm var bagud med tre i sidste minut inden hjemmesejren blev sikret 75-77.

I den regulære spilletid så Hørsholm ud til at have styr på kampen med en fire-points føring med blot 7,5 sekunder igen, efter to sikre straffekast af Ivana Jovanovic, men Aabyhøj lavede et lille mirakel. Århusianerne brugte bare fire sekunder på at sætte Alberte Rimdal op til en tre-pointer og reducere til 62-61.

Herefter fejlede de straks Hørsholms amerikanske guard Sidney Rielly, som iskoldt satte to straffekast til det, der med to sekunder igen og ingen timeouts til Aabyhøj lignede en Hørsholmsejr. Sådan skulle det ikke gå, for Ida Krogh tog to driblinger og udlignede fra den anden side af midten, til vild jubel for Aabyhøjs tilskuere og spillere.

Aabyhøj tog det momentum med ind i overtiden, hvor Hørsholm godt nok scorede først ved Rielly, men udeholdet  derefter tog initiativet og blandt andet med fire point fra Rimdal gik i front 70-73.

Stemningen blandt de over 200 tilskuere var spændt og der blev næsten totalt stille i hallen, mens der gik næsten to minutter uden hjemmeholdet scorede, indtil Rielly igen satte en tre’er med 46 resterende sekunder og det hele eksploderede.

I den anden ende missede Camilla Lind en tre’er for Aabyhøj, og Hørsholm spillede uret ned til fire sekunder, inden Ivana Jovanovic gik til kurven og blev fejlet. Hun satte begge straffekast og Aabyhøj kaldte timeout bagud 75-73.

Timeouten førte imidlertid ikke til en scoring, da Aabyhøj mistede bolden og måtte fejle Hørsholms Caroline Bornemann med 5,6 sekunder igen. Den unge Hørsholm-spiller ramte det første straffekast, men missede nummer to, men der tikkede ikke mere end et halvt sekund af uret, da hjemmeholdets Marie Louise Blyme blev dømt for en fejl i reboundsituationen.

Ida Krogh reducerede med to sikre straffekast til 79-75, inden Aabyhøj skyndte sig at fejle Josephine Tullin. Den erfarne guard ramte det sidste straffe, for en to-points føring og denne gang gik Ida Kroghs skud fra midten ved siden af.

Efter kampen så Hørsholm-træner næsten forpustet ud:

-Det var spændende, det var det, men også sjovt, sagde Jesper Krone med et stort smil. Den første kamp er altid vanskelig, fordi man ikke ved, hvor man selv og de andre står. Vi kunne nok godt have været mere effektive, men det kunne Aabyhøj på den anden side også. Og så er det jo fedt at starte med en spændende  kamp, så vi får folk i hallen hver uge.

Da der kun er spillet en enkelt kamp, går Hørsholm i front af Dameligaen, i hvert fald indtil kampen mellem BK Amager og BMS Herlev Wolfpack er spillet senere på dagen.

Ugens preview

26.09.2019

Lørdag sættes sæsonen 19/20 i Dameligaen i gang.

Efter exit fra Stevnsgade Basketball er 7 hold klar til at udfordre hinanden i en sæson, hvor jævnbyrdigheden ser ud til at blive lidt mindre end de seneste sæsoner. Men der er stadig lagt op til mange spændende kampe, og mon ikke også der dukker et par overraskelser op.

Stevnsgades fravær i ligaen betyder, at en række stærke spillere fra Nørrebro har fordelt sig til andre Københavnske klubber. Især BK Amager har haft gavn af spændende tilgang, og de står med stærke kort til at forsvare DM-titlen fra sidste sæson. De største udfordrere bliver formentlig Hørsholm, SISU og Åbyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack, Værløse Blue Hawks og Lemvig Basket ser ud til at stå med et andet udgangspunkt – og som holdene, der kan overraske.

Første runde byder på tre kampe, og som udgangspunkt er det svært at give kvalificerede bud på, hvordan udfaldet bliver. Der er ikke sluppet mange nyheder ud fra holdene om træningskampe, skader eller andre spillemæssige forhold, som kan give et fingerpeg om, hvor holdene står. Så det er med stor spænding og alle muligheder åbne at Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer med sit bud på de 3 kampe.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:00)

Sæsonen åbnes af de to hold, som sluttede sidste sæson med at kæmpe om bronze. Begge hold har fastholdt en stamme af spillere fra sidste sæson, hvilket giver en stor fordel i opstarten.

Hørsholm har igen Gritt Ryder, Ivana Jovanovic og Marie Luise Blyme som en rutineret trio i spidsen for et ungt og meget talentfuldt hold. Holdet er desuden suppleret af de to amerikanere Sidney Reilly og Alyssa Rader. Tilsammen giver det et stærkt hold, der nok ikke bliver så suveræne i grundspillet, som i sidste sæson, men stadig er blandt medaljefavoritterne.

Åbyhøj er på samme måde bygget op med en gruppe rutinerede spillere kombineret med unge talenter. I forhold til sidste sæson er Stephanie Mannemar væk, men Ida Mark Krog, Caroline Wick og Tine Randrup-Thomsen er stadig med til at støtte de unge. De grønne må til gengæld undvære et af de største talenter da Malene Lind Pedersen formentlig er ude hele sæsonen med et ødelagt korsbånd. Et par andre spillere starter også sæsonen på skadeslisten, men bredden er stor i Ådalen, så Åbyhøj er bestemt et hold, man skal regne med. Den største ændring hos Åbyhøj skal formentlig findes på trænerbænken, hvor Thomas Johansen gør comeback.

De to hold står godt til hinanden, og sidste sæson gav de hinanden kamp til stregen. Begge hold skal formentlig bruge nogle kampe inden de finder deres topniveau, men det bliver interessant at se, hvor de står lige nu.

Med hjemmebane i første kamp og mest kontinuitet fra sidste sæson bliver Hørsholm kneben favorit til at vinde.

BK Amager - BMS Herlev Wolfpack(lørdag kl. 17:00)

De forsvarende mestre fra BK Amager starter sit titelforsvar på hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack.

I sidste sæson gik begge hold ind i Dameligaen som oprykkere med hvert sit koncept, og en placering i hver sin ende af ligaen. Begge hold fik dog på hver sin måde gode og vigtige erfaringer med sig. Det var ikke ventet, at BK Amager ville slutte med guldmedaljerne i sidste sæson, men holdet var godt med allerede før jul, og i foråret sprang holdet for alvor ud og viste sin styrke.

I sommerpausen har BK Amager styrket sig med flere stærke spillere, som dels vender hjem til BK Amager eller har set klubben som næste stop. Blandt de mest interessante navne er Ena Viso, Elisabeth Brynaa og Rikke Fabricius. Desuden er amerikanske Ruth Sherrill stødt til holdet.

BMS Herlev Wolfpack bygger videre på konceptet fra sidste sæson, med en stærk base af meget talentfulde spillere, som nu har fået et års rutine at tage med ind i den nye sæson. Desuden er der kommet lidt tilgang til holdet, hvor de mest interessante navne er Ellen Marie Iversen og Rebecca Francker – begge med erfaring fra Dameligaen og et godt supplement til en spændende trup.

Begge hold har altså nye spillere, som skal spilles ind på holdet, men det er nok BK Amager, som skal justere mest i deres spillestil efter Valerie Driscoll har forladt holdet. Så selvom BK Amager er favorit til at vinde, så kan BMS Herlev godt blive et vanskeligt hold at starte sæsonen i mod.

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 15:00)

Begge hold har brugt sommeren på at skifte ud i truppen og ændre på konceptet for holdene.

SISU har med Ida Tryggedsson hentet en af de største profiler i Dameligaen. Det betyder naturligvis også, at spillet i høj grad vil blive bygget op omkring hende. Som noget nyt er der som udgangspunkt også kun en amerikaner på holdet - og hun er hentet i Stevnsgade . I stedet er der suppleret fra Spanien og Grækenland. Samlet ligner det et hold, som er mindst lige så stærkt som i sidste sæson, men der går nok nogle uger, inden spillerne fuldt ud har fundet hinanden.

Det gælder helt sikkert også hos Lemvig. Vestjyderne var i sidste sæson hårdt ramt af skader, og det har også påvirket opstarten af denne sæson, hvor flere spillere stadig er ved at afslutte genoptræning. Hos Lemvig er der til gengæld kommet tilgang af flere unge danske spillere, og fokus bliver i højere grad udvikling end resultater. Der er stadig en række udenlandske spillere med hos Lemvig, hvoraf flere efterhånden har været i klubben nogle sæsoner. Men der er også nye navne fra USA, Canada og Østrig. Lemvig skal bruge noget tid på at spille holdet sammen og få de sidste skader overstået.

Så på sigt kan holdet godt blive en joker, men i sæsonens første kamp er SISU favorit til at vinde.

Velkommen til sæsonen 2019/2020

26.09.2019

Så starter dameligasæsonen endeligt.

Efter en off-season med EM i damebasket og VM i herrebasket, kan vi endeligt komme til at se de bedste damer i Danmark kæmpe om retten til at kunne kalde sig danske mestre.

I weekenden går det løs med første runde. Desværre kunne Stevnsgade Basketball ikke være med i dameligaen i år – jeg håber de vender tilbage næste sæson – så vi er syv hold i øverste række: Lemvig Basket, Aabyhøj IF, Værløse Blue Hawks, Hørsholm 79’ers, SISU, BMS Herlev Wolfpack og de danske mestre BK Amager.

I denne sæson møder holdende hinanden tre gange. Efter grundspillet går vi direkte til slutspil med kvartfinaler. I kvartfinalerne sidder grundspillets nr 1 over og de resterende hold møder hinanden i bedst af tre kampe. Herefter spilles både semi og finalen i bedst af fem kampe.

Som et nyt tiltag har dameligaen besluttet, at udpege nogle kampe, hvor der bliver lagt ekstra fokus på arrangementet. Vi kalder det månedens kamp. Det er et tiltag, jeg forventer mig meget af. Målsætningen er, at stable nogle gode ydre rammer op i forbindelse med kampen, og gøre det ekstra interessant for tilskuere at komme og se kampen. Så det håber jeg meget, at I tilskuere og fans vil være med til at støtte op om.

Den første månedens kamp bliver kampen mellem BK Amager og Værløse Blue Hawks den 9. november i Amagerhallen kl. 17.00.

I sommerpausen har vi måttet sige farvel til vores dommeradministrator Claus Fogde. I stedet har dameligaklubberne spurgt Morten Thomsen om at varetage denne opgave. Jeg vil gerne takke Claus Fogde for det arbejde han har lagt i dommerne og arbejde han har udført for Dameligaen.

Morten Thomsens intentioner er at fortsætte arbejdet med at styrke dameligadommergruppen og har derfor sammen med Dommerudvalget valgt nogle erfarne dommere fra Basketligaen, som vil komme ind i dameligaen og være med til at give deres store erfaring videre til de yngre dommere. Det bliver spændende at se hvad det kaster af sig. Da der er forholdsvist nyt med flere basketligadommere i Dameligaen, har vi desværre endnu ikke fået leveret dameligadommertrøjer til alle. Derfor vil nogle af dommerne måske komme til at bære en dommertrøje med nummer på, som de anvender i basketligaen. Dette sker ikke for at gøre en forskel på dommerne, men er en simpel konsekvens af, at de nye dommertrøjer endnu ikke er leveret. Alt i alt er der sket en del i sommerperioden og jeg ser frem imod den kommende sæson med spænding.

Vi ses i hallerne.

/Robert Rømer
Forretningsfører Dameligaen

1. runde i DL 19/20 er klar

07.07.2019

Lørdag den 28. september 2019 skydes 1. runde af DL  2019/20 i gang med 2 kampe.

Hørsholm 79ers har hjemmebane i grundspillets første kamp mod bronzevinderne fra Aabyhøj IF, hvor der er tip-off i Hørsholmhallen kl. 14:00.

Lidt senere på eftermiddagen får mestrene fra BK Amager, hjemme i Amagerhallen besøg af BMS Herlev Wolfpack. Denne kamp starter kl. 17:00.

Runde 1 afsluttes søndag den 29. september kl. 15:00 i Gentoftehallen, hvor SISU åbner sin sæson med Lemvig Basket.

Det 7. og sidste i årets DL, Værløse Blue Hawks er oversidder i 1. runde.

Dette fulde turneringsprogram forventes klar og offentiggjort senest den 15. juli 2019.

7 hold i DL i 2019/20 sæsonen

12.06.2019

På onsdagens DL-møde kunne forretningsfører Robert Rømer løfte sløret for hvem der er med i DL i den kommende sæson.

Desværre bliver der kun 7 hold mod 8 i den netop afsluttet sæson. Sølvvinderne fra Stevnsgade Basketball har nemlig besluttet ikke at være en del af DL i den kommende sæson. Det blev ikke oplyst om årsagen til klubbens "nej tak" men det er jo en kendsgerning at der i løbet af sidste sæson skete nogle ting i moderklubben, som måske kan være årsagen.

De 7 hold der derved skal kæmpe om DM-medaljerne i 2019/20 er:

  • BK Amager
  • Aabyhøj IF
  • Hørsholm 79ers
  • BMS Herlev Wolfpack
  • Lemvig Basket
  • SISU
  • Værløse Blue Hawks

Sæsonen starter sidst i september og kamprogrammet for grundserien forventes klart snarest.

BK Amager tager DM titlen foran en helt fyldt Nørrebrohal

06.05.2019

Stevnsgade Basketball skulle vinder i DM-finale 4 mod BK Amager for at forlænge serien til en 5. og alt afgørende kamp mens BK Amager med en sejr kunne blive danske mestre.

Amager tog teten lige fra starten af kampen. Deres momentum fra kamp 3 lod de ikke slippe og på trods af at være på udebane kom de foran 5-0 allerede efter 1 minut. På denne dag ville Stevnsgade dog ikke tillade at Amager fik for stort forspring, og kampen vævede frem og tilbage i 1. Periode som Amager vandt 20-14.

2. periode var ikke meget anderledes, men Amager fik dog øget føringen til 38-30, bl.a ved mange gode skud udefra.

Efter pausen fik Stevnsgade endelig lidt medvind og formåede at komme helt tæt på 37-38 ved et straffekast af Taylor Gleason efter blot 2 minutter. Amager forsatte dog med at vise høj klasse under pres, og deres træfsikkerhed var strålende fra alle positioner. Stevnsgade kom ikke tættere på og efter 3 perioder stod den 56-47 til Amager.

4. periode var konstant præget af at Stevnsgade forsøgte at komme tæt på, men hver gang kunne Amager svare tilbage, og Stevnsgade kom aldrig tættere på en 6 point. BK Amager vinder 75-69 og derved klubben 5. DM-guld.

Ida Klussmann og Maria Dinesen fra Amager var kampens bedste skytter, men årets spiller Geraldunn Leaupepe var storspillende i alle spillets facetter, hvilket også gjorde hende til Finals MVP.

Taylor Gleason fra Stevnsgade blev kampens topscorer med 33 point. For BK Amager scorede Geraldunn Leaupepe 16 point og Ida Klussmann 15 point.

Geraldunn Leaupepe er årets spiller i DL

06.05.2019

Årets spiller i DL 2018/19 blev Geraldunn Leaupepe fra BK Amager.

23-årige Geraldunn, der kom til BK Amager i løbet af november måned og tog straks DL med storm, blev valgt af de øvrige spillere i DL som den bedste. Geraldunn har haft en kæmpe indflydelse på BK Amager`s vej til DM-guldet. Hun snitter 25,5 point pr. kamp, 9,5 rebounds, 4 assists og har en efficiency på hele 27,4.

Geraldunn blev også kåret til finaleseriens MVP i tæt opløb med holdkammeraten Valerie Driscoll. De 2 spillere var en stærk cocktail i hele finaleserien som blev vundet mod Stevnsgade Basketball med 3-1.

DL ønsker Geraldunn stort tillykke med hæderen og DM-guldet og håber at se Geraldunn i den danske haller også i næste sæson.

Spænding til det sidste i 2. DM finale kamp

29.04.2019

Stevnsgade Basketball hiver sejren hjem i fyldt Nørrebrohal og udligner til 1-1 i bedst á 5-serien.

Amager lagde hårdt og fokuseret ud, og kommer virkelig godt fra start efter onsdagens sejr. Stillingen er 0-9 efter 2:30 minutter til udeholdet, men bliver efterfulgt af højt tempo fra Stevnsgades og to minutter efter har vi cifrene 12-9. Der er hele søndag eftermiddagen tale om en utrolig fysisk kamp hvor begge hold kæmper igennem til det sidste. Der ud over bliver der fightet og bokset under kurven i begge ender og 1. periode ender med resultatet 25-20.

Som tidligere set, mellem netop disse to hold, flakker stillingen op og ned og BK Amager laver i 2. periode et run hvor de kommer foran med 10 point.

Kampens absolutte topscorer, og som overordnet brillerer kampen igennem, Taylor Gleason, får nogle vigtigt afslutninger inde under kurven som følge af nogle hurtige drives efter steals. Samtidig bliver der generelt spillet godt sammen på hjemmeholdet, der varierer mellem skud udefra og drives mod kurven.

BK Amagers angreb bliver perioden igennem afsluttes med garanteret point bl.a. fra Emilie Fogelstrom som er træfsikker og tager gode skud. Perioden slutter med et come back til udeholdet som vinder perioden 15-28.

Stevnsgade kæmper for at være med i første del af kampen og skuddene er der ikke helt, og dette efterlader hjemmeholdet sårbare. 1. halvleg slutter med en flot flyvende buzzer beater fra Hanna Sheikh, som inden kampstart var blevet udtaget til Året hold i DameLigaen sammen med Valarie Driscoll fra BK Amager.

Resultat ved pausen er 40-48.

Det fysiske spil fortsætter for begge hold i den efterfølgende periode og ved udgangen af 3. periode ser vi cifrene 57-61 – spændingen i Nørrebrohallen er høj, for alt er muligt for begge hold.

I forsvaret ser vi hjemmeholdets Rikke Fabricius levere et stor arbejde ved at have virkelig godt fat i bl.a. Valerie Faith Driscoll, og samtidig få teamet op med resten af holdet for at få lukket feltet for BK Amagers stærke hold. Rikke start sidste periode ud med at blive tildelt 4. personlige fejl, men formår at være aggressiv og stærk i feltet uden for alvor at komme i fejlproblemer.

Med 32 sekunder tilbage af kampen er Stevnsgade foran med 5 point og BK Amager får holdfejl. To gange når hjemmeholdets Ena Vito til straffe linjen inden at spændingen afsluttes og kampen slutter med cifrene 88-82.

Stevnsgade vinder kampen, og næste kamp er onsdag d. 1. maj kl. 19:00 i Amagerhallen.

For BK Amager viser Geraldunn Leaupepe igen et utroligt stort overblik og god ball handling og bliver holdets topscorer med 28 point efterfulgt af Emilie Fogelstrom som stod for 21 point. Mens Valerie Faith Driscoll stod for 16 rebounds.

Som tidligere nævnt spiller Taylor Gleason en af sine absolutte bedste kampe for hele sæsonen og bliver absolut topscorer med 35 point. Ena Viso står for 18 point og 11 rebounds.

Flere priser uddelt i DL

29.04.2019

I forbindelse med weekendens bronzekamp hvor Aabyhøj IF vandt over Hørsholm 79ers med 78-73  og DM-Finale 2 hvor Stevnsgade Basketball udlignede til 1-1 i bedst á 5 serien mod BK Amager overrakte forretningsfører for Dameligaen Robert Rømer en del priser for at markere slutningen af sæsonen.

Trænerne havde peget på årets hold som blev følgende:

Cassandra Jayne Nofuente, SISU
Valerie Driscoll, BK Amager
Malene Lind Pedersen, Aabyhøj IF
Gritt Ryder, Hørsholm 79ers
Hannah Sheikh, Stevnsgade Basketball

Herudover blev Michael Rau-Niebling fra Aabyhøj IF kåret som årets træner i Dameligaen. Det var Michaels trænerkolleger der havde bestemt kåringen.

Michael har fået sit hold til bronzekampen samt vundet pokalfinalen - hvilket må være en meget godkendt sæson for nyoprykkerne fra Aabyhøj IF.

Malene Lind Pedersen fra Aabyhøj IF blev kåret som årets talent. Her var det ligaens spillere der havde valgt vinderen. Malene er årets talent, da hun i en ung alder allerede er en nøglespiller på holdet, hvor hun i begge ender af banen tager gode beslutninger. Hun snitter 15,2 point og 5,5 rebound i sin første sæson i Dameligaen.

Mads Bonde fra Horsens blev igen kåret som årets dommer - igen valgt af ligaens spillere.

Mads er en god dommer med overblik og en habil måde at afvikle kampene på. Meget fortjent blev Mads igen i år valgt som årets dommer. Det er 4. sæson i træk at valget falder på Mads.

Til sidst sagde Dameligaen farvel til Bjørn Kjerulf som har dømt på allerhøjeste niveau i rigtigt mange sæsoner. Bjørn har valgt at stoppe som dommer i Dameligaen som siger mange tak mange års godt arbejde. Hele 27 DM-Finaler i Dameligaen er det blevet til for Bjørn gennem årene.

Forretningsfører Robert Rømer udtaler, at "det er trist at miste en så god dommer som Bjørn, men vi må respektere hans valg, og håbe at de nye unge kræfter kan komme op på samme høje niveau som Bjørn. Bjørn er en dygtig og habil dommer med et højt bundniveau". Bjørn ønskes god vind fremover.

I forbindelse med en af de kommende DM-Finaler vil årets spiller i Dameligaen blive kåret.