Nyheder

Sidste runde i grundserien

25.02.2019

Kun én spillerunde mangler i grundserien før at DL går ind i sin afgørende fase med mellemspillet.

Hørsholm bliver 1’er i grundspillet og tager 4 point med over i mellemspillet og BMS Herlev Wolfpack bliver 6’er, som betyder at de kommer i modsatte pulje end 79ers. Det er de eneste to placeringer, som er på plads inden sidste runde spilles.

Der er blevet gættet en del om, hvem der ønsker sig hen hvor, for at spille mod hvem, eller undgå en bestemt tur, langt ude vest på. Med det i mente, har det tidligere været praksis, at sidste runde afvikles på samme tidspunkt.

Den vikarierende coach for SISU Morten Thomsen kommer her med sit bud på de sidste 4 kampe.

Hørsholm 79ers - Værløse BBK (onsdag kl. 18:30)

Hjemmeholdet er stadig favorit til at ende helt på toppen. Kampen mod et meget ungt Værløse hold, bliver ikke anderledes. Coach Hemmingsen har flyttet holdet en hel del i år; men er oppe mod overmagten her. En usikkerhed kan være værternes skader, hvilket kan give en tættere kamp og mange minutter til de yngste i truppen for 79ers.

79ers går i mellemspillet med en +20 sejr.

SISU - Stevnsgade Basketball (fredag kl. 19:30)

Hvis hjemmeholdets nye coach, Eleni Kafantari vinder kampen, slutter SISU som 2’er i grundspillet og går i pulje med 3, BMS Herlev Wolfpack og 7. Et nederlag ser ud til at kunne give alt fra en 3.-5. plads.

Kampen er på papiret åben. Stevnsgade har fået en energisk amerikaner, som giver holdet en offensiv transition, fra deres pres og ikke mindst zone, som har voldt de fleste/alle hold problemer.

Hjemmeholdet kommer fra en flot kamp mod Amager og hvis den tendens fortsætter, vinder de med +8.

BMS Herlev Wolfpack - Åbyhøj IF (lørdag kl. 13:00)


Begge hold afslutter et flot grundspil. De to unge mandskaber, Åby dog godt suppleret af rutine fra hjemvendte ”amerikanere”, som giver dem tyngden i denne kamp og får Åby i spil til 2.-3. pladsen.

BMS Herlev har en lille fordel i størrelse; men mit bud er en klar sejr til gæsterne, +12.

BK Amager - Lemvig Basket (lørdag kl. 14:30)

Amager har også haft et flot grundspil, som længe har givet dem en top-3-placering. Deres 2 stærke amerikanere, er helt i top af hhv. point og rebound. Suppleret af deres rutinerede guards og skytter, har de et komplet hold, som kun mangler lidt bredde.

Lemvig er kommet lidt i gang; men bør tabe til BKA og slutte sidst i grundspillet og dermed komme i pulje med 79ers og nr 4 og 5.

Amager +10

Stevnsgade trækker længste strå i Ulvehulen

24.02.2019

Søndag eftermiddag gæstede formstærke Stevnsgade UCC-hallen i Skovlunde, hvor Wolfpack tog imod.

Sidst de to hold mødtes i december, vandt Stevnsgade og siden da har Nørrebro-mandskabet forstærket sig mærkbart med Taylor Gleason og bl.a. taget pokal-sølv og besejret Hørsholm 79ers to gange.

Wolfpacks topscorer Emilie Gudmand Larsen måtte sidde ude pga. sygdom, og eftersom gæsterne har et noget mere rutineret roster end BMS Herlev, var Stevnsgade i favoritrollen inden tip-off.

Imidlertid stod 1. periode mest i Wolfpacks tegn, mens Stevnsgade havde svært ved at finde vej til kurven. Katrine og Cecilie Jessen var sammen med Caroline Glud toneangivende for værtinderne, som førte 20-14 efter første fjerdedel.

Nørrebro-mandskabet fik bedre fat i spillet i 2. periode, hvor både Taylor Gleason og Ena Viso stemplede ind i kampen med gode indsatser. Wolfpack var fortsat afhængige af Jessen-søstrene, mens Thea Mikkelsen hurtigt løb ind i fejlproblemer. Hun fik selskab af Stevnsgades Mathilde Colding, som havde haft en fremragende kamp i sidste runde, og begge headcoaches måtte derfor bænke disse to nøglespillere. Stillingen var 31-33 ved halvleg, hvor Wolfpacks Katrine Jessen allerede stod noteret for en double-double.

Stevnsgade var i hele opgøret meget loyale mod eget spilkoncept med zoneforsvar, zonepres og hurtige afslutninger. Især zonepresset begyndte at volde BMS Herlev-tropperne problemer, og gæsterne fik fremtvunget mange turnovers, som især Gleason konverterede til sikre lay-ups. Samtidig blev Stevnsgades Rikke Fabricius mere og mere involveret i angrebsenden, men heldigvis for Wolfpack begyndte Laura Ziegler at sætte sine 3’ere, så kampen var tæt med 51-53 ved indgangen til sidste periode.

Gæsternes Hanna Sheikh havde i anden halvleg efterhånden fået indstillet sit skud og ramte nu med gode procenter. Samtidig var Gleason en evig kilde til uro i Wolfpacks forsvar. Stevnsgade fik skabt et hul på 8 point med mindre end to minutter tilbage, og selv om hjemmeholdet kæmpede ufortrødent videre, rakte det til sidste ikke, Stevnsgade vandt 67-72.

For BMS Herlev Wolfpack var scoren fordelt på 7 spillere, heraf hele 5 spillere med to-cifrede point. Caroline Glud og Cecilie Jessen blev noteret for en double-double, det samme gjorde som nævnt ligaens bedste shotblocker Katrine Jessen, som stod for 5 blocks.

Hos Stevnsgade kom 5 spillere på tavlen anført af 26 point til Gleason suppleret af imponerende 13 steals, mens Hanna Sheikh også endte med en old-school double –double med 20 point og 10 rebounds.

Wolfpack spiller lørdag kl. 13 i Herlevhallen sidste kamp i grundspillet mod pokalmestrene fra Åbyhøj IF, mens Stevnsgade fredag aften skal en tur til Gentoftehallen for at møde SISU.

Sikker sejr til Aabyhøj IF over Værløse BBK

24.02.2019

Aabyhøj var favoritter inden dagens kamp imod Værløse og fraværet af gæsternes Frida Formann gjorde ikke favoritværdigheden mindre.

1 Periode: Efter en lidt rodet start kom Værløse bedst fra start førte 6-4 på 6 point af Ellen Iversen. Men så lavede Aabyhøj et 9-0 run og kort efter et yderligere run på 13-0 og bragte sig dermed foran 26-9 og så var den kamp reelt afgjort. Perioden sluttede 31-16.

2 Periode: Aabyhøj lavede de første 6 point i perioden før Værløse kom i gang. Da der var spillet 6,5 min var stilling i perioden 14-14, Værløse var kommet lidt tilbage takket været 3 er i træk af Mathilde Roan. Et 8-0 run gav Aabyhøj en føring på 23 point før Værløse lukkede halvlegen med en 3 er. Aabyhøj kunne gå til pause med en føring på 20 point.

3 periode: Den store føring til hjemmeholdet gjorde at intensiteten faldt noget i 2 halvleg. Men Alberte Rimdal lavede et show de første 3 min med 9 point og så førte Aabyhøj 64-35. De resterende 7 min var til glemmebogen. Værløse vandt de 7 min 8-6, det var ikke kønt.

4 Periode: Det blev lidt bedre med spillet i den sidste periode. Af positive ting var at Julianna Okosun fik lidt gang i scoringen efter en frygtelig 3 periode og så havde Alberte Rimdal endnu en flot periode. Aabyhøj førte på et tidspunkt med 33 point inden Værløse kom lidt igen og sørgede for at de ikke tabte alle 4 perioder.

Slutresultatet bliver en sikker sejr til Aabyhøj på 88-61 (31-16, 22-17, 17-10, 18-18).

Der var klart forskel på de to hold i dag, så skal Aabyhøj vinde i BMS/Herlev i næste weekend for at sikre sig 3 pladsen.

Topscorer Aabyhøj: Alberte Rimdal 19 point, Nikoline Sandbäck 12 point og Caroline Wich 11 Point.

Topscorer Værløse: Ellen Svendsen 14 point, Julianna Okosun 12 point og Annemie Espersen 11 point

Skadesplaget 79ers hold slår Lemvig knebent

23.02.2019

Det var et skadesplaget Hørsholmhold, der lørdag på hjemmebane tog imod bundholdet Lemvig Basket.

Hele fem spillere sad ude og det gav dels en særdeles spændende kamp og dels en flot ligadebut til Clara Madsen ud af. Lemvig spillede en flot kamp og var tæt på sejren inden hjemmeholdet vandt 64-61.

Lemvig var foran 61-57 med lige over to minutter igen efter 10 point i fjerde periode fra kaptajn Natalee Faupel, men fik ikke bolden i kurven mere i kampen. I stedet blev det Hørsholms Layne Murphy, der blev matchvinder med seks point i træk, der gjorde det til 63-61, inden Caroline Bornemann satte trumf på med et enkelt straffekast til 64-61 med under 20 sekunder igen.

Det lykkedes ikke Lemvig at få et godt skud af til sidst og Hørsholm løb dermed med sejren, hvilket var en lettelse for Hørsholmtræner Jesper Krone, i lyset af de mange skadede spillere. Hørsholm var uden Ivana Jovanovic, Meg Wilson, Maria Forsman Pedersen, og Rebecca Dam, så der var masser af ros til de spillere, der trådte til i stedet:

-Vi har nogle skader i dag, der gør, at vi ikke har den vante opstilling, siger træneren, men jeg synes vi spiller godt i mange perioder. Mange spillere, som ikke er vant til at få så mange minutter i de andre kampe, kommer ind og gør det rigtigt stærkt.

I første halvleg fulgtes de to hold pænt ad hele vejen. Hørsholm skød meget fra distancen, men tre’erne ville ikke i, men Lemvig havde til gengæld ikke meget effektivitet i feltet. De lave skudprocenter gjorde ikke meget for kampens skønhed, men til gengæld var det spændende hele vejen.

Det var først de sidste par minutter Hørsholm fik skabt en lille føring, efter to scoringer i træk fra Emilie Bornemann gjorde det til 40-34 ved pausen.

Første halvleg gav også ligadebut til Hørsholms Clara Madsen, der kvitterede for trænernes tillid med solide fire point og tre rebounds før pausen – og det imponerede træneren:

-En helt vildt stor cadeau til Clara, sagde Jesper Krone efter kampen. Hun kommer ind i sin debut og spiller mod en god insidespiller og jeg er meget tilfreds med hendes indsats. Hun gør faktisk en forskel for os. Hun er stadig ung og har meget at lære, men det hun viser i dag lover godt for fremtiden.

I tredje periode startede Hørsholm med at udbygge føringen ved Layne Murphy, Emilie Bæk og Caroline Bornemann, der sendte hjemmeholdet i front 47-35, inden Lemvig fik set sig om. Lemvigs Mariya-Magdalena Kolyandrova fik dog stoppet blødningen med en tre’er efter tre minutter og herfra var det helt lige i spillet, men med en lille Lemvig-fordel i scorede point.

Det betød, at Lemvig kunne udligne til 51-51 ved Kolyandrova på første skud i fjerde periode og så byggede de den lille fire-points føring op, der forduftede i de sidste minutter.

Hørsholm har allerede vundet grundspillet, mens Lemvig er at finde på ligaens sidsteplads. De har dog endnu en chance for at rykke væk fra den plads i næste uges sidste grundspilskamp, der er mod BK Amager.

Efter grundspillet kommer mellemspillet, hvor holdene inddeles i gruppe A med grundspillets 1, 4, 5 og 8, mens gruppe B er 2, 3, 6 og 7. Det bedst placerede hold i hver pulje tager fire point med over i mellemspillet, mens det næstbedste har to point med. De to første hold i hver pulje går i semifinalerne, mens sæsonen er slut for de øvrige hold. Gruppe A ligner en dødes pulje, idet tre hold med reel chance for at vinde DM kommer til at mødes. Med en enkelt runde igen er det umuligt at forudsige hvem der ender hvor.

Den eneste plads, der er afgjort, er at Hørsholm ender på førstepladsen. Lige nu ligger SISU, Aabyhøj og Amager á point på 2-4. pladsen, mens Stevnsgade, hvis de slår BMS-Herlev søndag kun er to point efter. Det kan derfor komme til at handle om indbyrdes resultater i sidste runde, hvor programmet ser således ud:

Hørsholm 79ers - Værløse BBK
SISU - Stevnsgade Basketball

BMS Herlev Wolfpack - Aabyhøj IF
BK Amager - Lemvig Basket

Især SISU mod Stevnsgade kan blive en nøglekamp. En Stevnsgadesejr på fem point eller mere sender Nørrebroklubben foran SISU i indbyrdes opgør og gør samtidig, at det vil være Aabyhøj og Amager, der tager pladsen i den lidt lettere pulje B, hvis de to hold kan udnytte favoritværdigheden mod BMS-Herlev og Lemvig. I så fald ender Stevnsgade som firer, med to point med i mellemrunden, mens SISU, der lige nu er to’er, kommer i mellemrunden som femmer, uden point. Vinder SISU er de sikre på at forblive i top tre.

Stærk holdindsats gav flot SISU sejr over BK Amager

22.02.2019

Men det var BK Amagers enmandshær, Geraldynn Leaupepe, der med 38 point var kampens helt store oplevelse.

Det er altid spændende, hvilken effekt en trænerudskiftning har på et hold. Og selv om SISUs nye træner endnu ikke er startet, var den potentielle effekt naturligvis noget de mange fremmødte tilskuere holdt øje med denne onsdag aften i Gentoftehallen.

Og allerede fra tip off stod det klart, at det var et stærkt motiveret og skarpt SISU-mandskab, der var mødt op til kamp, for allerede efter fem sekunder havde hjemmeholdets Asta Rønsov lagt sine og SISUs første point i. SISU stod også solidt i forsvaret, og det var tydeligt, at holdet havde forberedt sig på at forsøge at holde Amagers Valerie Driscoll fra bolden. Det var en taktik, der lykkedes så godt, at Driscolls score blev holdt på helt usædvanlige 6p.

SISU dominerede i kampens begyndelse, og kort tid inde i kampen efter et par hurtige scoringer af Ceejay Nofuente valgte Amager at tage sin første timeout.  Holdet kom godt ud fra timeouten, og især Emilie Fogelstrøm viste sin klasse både ved med en overlegen crossover at tage bolden til kurven og fra distancen med en stepback treer. For SISU viste den hjemmebanedebuterende amerikaner Chelsea Jennings, at Fogelstrøm ikke er den eneste, der kan ramme sine treere, og kampen igennem satte hun sikkert skud efter skud.

Perioden sluttede med en SISU-scoring i sidste sekund til en føring på 18-15.

Begge hold kom ud til anden periode med stor intensitet. SISU ramte sine skud, og Amager tog den til ringen. Julie Klug Jungslund viste, at man skal passe endog meget godt på hende under kurven, og kampen var ret lige. Men det var kun indtil SISUs unge, lynhurtige guard Asta Blauenfeldt kom på banen. Med sin rastløse energi og hurtige fødder fik hun skabt 8 lynhurtige point. Pludselig var SISU oppe med 12, og det så ikke ud til, at Amager havde noget i posen, der skulle kunne ændre ved det.

Men det havde de. Hun hedder Geraldynn Leaupepe, og efter lige have talt sammen i endnu en timeout kom Amager og ikke mindst Leaupepe ud og kæmpede sig tilbage i kampen. Den bomstærke amerikaner var lynhurtig i forsvaret, driblestærk op ad banen og frygtløs i feltet, og de stakkels SISU-spillere, der bildte sig ind, at de kunne dække hende, måtte enten fejle hende, eller også blev de væltet ud af kommunen. Hun var ganske enkelt imponerende stærk, og det var svært at se, hvordan hun skulle kunne lukkes ned. Amager kom tilbage i kampen, og da støvet lagde sig, og holdene gik til pause, var hullet næsten lukket igen. 47-43 var stillingen, og på tavlen stod Leaupepe med 24p. Det ser man alligevel ikke hver dag!

Der var således lagt op til en spændende 2. halvleg, og det så ud til, at SISU’s modtræk til Leaupepe var at lade Ceejay Nofuente tage en direkte konfrontation med hende i både forsvar og angreb. Nofuente og Leaupepe skiftedes til store plays og vigtige scoringer, men efterhånden trak SISU alligevel fra – ikke mindst på grund af store skud fra Freja Christensen, Chelsea Jennings og den unge bænkspiller Mikala Bork. Perioden endte 70-59, men det føltes alligevel som om, kampen var helt åben.

I 4. periode fortsatte duellen mellem Nofuente og Leaupepe, bedst eksemplificeret ved sidstnævntes fantastiske chase down block på Nofuente. Hvorefter Ceejay omgående, da bolden kom i spil igen, lavede et steal på Leaupepe. Leaupepe fortsatte kampen ud med at penetrere SISUs felt med modstanderne liggende som væltede kegler omkring sig på vej mod sine 38p, men også Jungslund imponerede igen med flere akrobatiske scoringer under kurven.

I sidste ende var SISU for stærke på en aften, hvor alle spillere ramte topniveau på én gang. Kampen endte med en SISU-sejr på 86-74, og dermed bytter klubberne 2. og 3. pladsen i stillingen mellem sig.

For SISU havde Ceejay Nofuente 22p, 10 as og 7 reb, Chelsea Jennings 17p, og Safia Sheikh og Asta Blauenfeldt 10p hver (Asta med en udnyttelsesprocent på 100%).

For BK Amager havde Geraldynn Leaupepe 38p , 14 reb og 4 st og Julie Klug Jungslund med 13p (75%).

BMS Herlev Wolfpack vinder lokalderby mod Værløse Blue Hawks

19.02.2019

Søndag gæstede BMS Herlev Wolfpack Søndersøhallen i et lokalbrag mod Værløse Blue Hawks.

Det var Dameligaens to yngste hold som stod overfor hinanden, hvor flere af spillerne kender hinanden på tværs af holdene fra diverse ungdomslandshold, så man kunne mærke tændingen fra begge hold allerede under opvarmningen.

Første periode kommer hjemmeholdet bedst fra land og Annemie Friis Espensen bringer med sit ottende point i de første 2:30 minutter Værløse foran 11-4. Wolfpack holder dog ved og sørger for at holde snor i hjemmeholdet, som dog fastholder deres momentum gennem næsten hele perioden. Med omkring 1:30 minut tilbage af første periode er føringen på 22-13, men med en scoring af Caroline Glud Rasmussen og fem hurtige point af Thea Kjeldahl Mikkelsen kommer Wolfpack helt op igen og første periode slutter 24-20.

Anden periode fortsætter i samme stil, hvor Blue Hawks igen bringer sig lidt foran, men hver gang det ligner de er ved at slippe væk formår Wolfpack at svare igen og lukke hullet. Perioden bølger derfor meget frem og tilbage, hvor kampen de sidste fem minutter hele tiden er inden for to point. Det ender med en marginal Wolfpack føring ved pausen på 40-41. Generelt en halvleg som begge hold havde stor ære af, hvor der på trods af et højt tempo kun blev smidt sammenlagt syv bolde væk (Værløse 3, Wolfpack 4).

Hjemmeholdet kommer bedst ud fra pausen med fire hurtige point fra Julianna Okosun. Efter en timeout var det dog et forvandlet Wolfpack hold som kom ud med langt mere fysik i deres spil, hvilket Værløse ikke var i stand til at svare igen på. Dette udnyttede udeholdet til at lave et 2-16 run og bragte sig dermed foran 46-57.

Blue Hawks fik dog gennem straffelinjen stabiliseret deres spil mod slutningen af perioden og kom ned på 52-59 inden Wolfpack i periodens sidste angreb sætter en 3’er og dermed tog en 10 points føring ind i fjerde periode, 52-62.

Sidste periode var præget af et hjemmehold som kæmpede for at komme tilbage i kampen, men hver gang det virkede til at de var ved at komme helt op igen, var Wolfpack gode til at svare igen. Med fem minutter tilbage reducerer Ellen Lykholt Svendsen til 62-69, men tættere kom hjemmeholdet ikke på comebacket og da Wolfpack vinder de næste tre minutter 0-7 var kampen reelt afgjort. Wolfpack vinder perioden 12-19 og dermed kampen 64-81.

En seværdig og underholdende kamp hvor især første halvleg blev spillet i et rigtig højt tempo, mens anden halvleg mere var præget af fysisk spil. I sidste ende en fortjent sejr til gæsterne.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks bliver en svær udekamp lørdag d. 23/2 kl 13:00 i Åbyhallen mod pokalvinderne fra Aabyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane tager imod formstærke Stevnsgade Basketball søndag d. 24/2 kl 14:00.

Stevnsgade Basketball giver 79ers sit første nederlag i årets DL

19.02.2019

Stevnsgade Basketball tog søndag imod dameligaens ubesejrede tophold, Hørsholms 79ers og fik en velfortjent sejr. Kampen ender med 10 points sejr i en tæt kamp.


Flot forsvar, der inkluderede hårdt fuldbane pres fra hjemmeholdet, kombineret med gennemførte angrebsspil gjorde at begge hold fik sat godt fra start, og efter 1. periode fulgtes holdene ad med cifrenen19-20. Dette forsatte med stillingen 35-36 ved halvveg.

Krydret med mange gode gennemspillede angreb blev grundstenen lagt til den flotte sejr.

Stevnsgade basketball damer viser at deres fortsatte fokus på solidt forsvar give afkast. Og koncentrationen slap op for udeholdet i 4. periode, hvor Stevnsgade damerne vinder sidste periode med cifrene 21 – 9.

Efter en af de absolut bedste hjemmekampe af Stevnsgades basketball damer i indeværende sæson lykkes der hjemmeholdet at vinde i en kamp der var tæt frem til slutcifrene 73-63.

For Hørsholm 79’ers var Maria Forsman Pedersen topscore med 18 point og Meg Wilson med 16 point, Layne Murphy stod endvidere for hele 11 forsvars rebounds og 3 angrebs rebounds.

Absolutte topscorer for Stevnsgade var det Mathilde Colding-Poulsen med 22 point, heraf 6 3 points, samt Taylor Paige Gleason og Ena Viso med hhv. 13 point hver. Hanna Sheikh stod for flest forsvars rebounds med 7 af slagsen.

Ny træner til SISU

18.02.2019

Med øjeblikkelig virkning har SISU opsagt samarbejdets med holdets nuværende træner Todd Anthony og i stedet for ansat den 42-årige græske træner Eleni Kafantari.

Eleni der kommer fra absolut øverse hylde i græsk basket er assisterende træner for det græske kvindelandshold og træner for både U18 og U20 landsholdene.

Eleni ankommer til Danmark den 22. februar.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra SISU her under.

Ugens preview

18.02.2019

Grundserien nærmer sig sin afslutning og i denne uge spilles den næstsidste runde.

Hørsholm 79ers har trods nederlaget søndag til Stevnsgade Basketball vundet grundserien og starter mellemspillet med 4 point. Der er dog stadigvæk kamp om alle de andre pladser i grundserien og man kan forvente at det hele først bliver afgjort i 14. og sidste spillerunde.

Coach for BMS Herlev Wolfpack Sam Tamargo kommer her med sit bud op ugens 4 kampe:

SISU - BK Amager (20. februar kl. 19:30)

These two teams have played a couple of close games this season. I expect this game to be very intense. Although SISU has the home court advantage, but I have BK Amager winning +4pts.

Aabyhøj IF - Værløse BBK (lørdag den 23. februar kl. 13:00)

Aabyhøj has been playing very good basketball as of late. I expect Værløse to come in and play a competitive game. With home court advantage, I take Aabyhøj winning +10pts.

Hørsholm 79ers - Lemvig Basket (lørdag den 23. februar kl. 16:00)

The last time these two teams met, it resulted in a big win for Hørsholm. I expect this game to be more competitive. Considering that Hørsholm has the home court advantage, I have them winning +10pts.

BMS Herlev Wolfpack - Stevnsgade Basketball (søndag den 24. februar kl. 14:00)

The last game between these two teams proved to be a competitive game, with Stevnsgade coming away with the win. I expect another competitive game. With home court advantage, I have BMS Wolfpack winning +1pt. 

Feriebasket på Vestkysten

17.02.2019

Overskriften kan måske lede tankerne hen på sommerbasket i solen på stranden ved Vesterhavet, og i store dele af kampen mellem Lemvig Basket og SISU, kunne man næsten mærke feriestemningen – selvom det var vinterferie og ikke sommerferien.

Tempoet var lavt, der var god tid til snak, og der blev taget afslappet på tingene i både forsvar og angreb. Samlet gav det en kamp, som først rigtig fik intensitet i de sidste minutter, og hvor det lave tempo og mange brændte skud gav en lav score – men en tæt kamp. Jævnbyrdigheden var den væsentligste årsag til, at kampen blev seværdig. Kampen igennem fulgtes holdene ad, og det var på intet tidspunkt til at se, det var top mod bund som mødtes.

SISU var på forhånd favorit, og med debut til Chelsea Jennings var der endnu en grund til at have store forventninger til gæsterne. Men forskellen viste sig aldrig, og i en tæt afslutning på kampen, var det Lemvig som fik et lille forspring, som holdt til slut og gav Vestjyderne sæsonens anden sejr med 69-64.

Det er også hjemmeholdet, som får en lille føring i kampens start. Lemvig er mest effektive de første minutter, og får hurtigt en føring på 7-4. SISU viser stor tålmodighed i spillet, og har det fint med det lave tempo, som Lemvig lægger op til. Lemvigs interesse i et lavt tempo skal først og fremmest findes i, at blot seks spillere er kampklar for Lemvig efter at både Cristina Pages og Yana Kozhuharova sad ude med skader.

Det lave tempo tog også en del af intensiteten og koncentrationen ud af kampen. Det gav en række misbrugte muligheder hos begge hold og i flere minutter af perioden var stillingen fastlåst ved 11-12 til SISU. Lemvig slutter perioden bedst og kan gå til pause med en føring på 16-13.

Jævnbyrdigheden og tempoet var uændret i anden periode, men det er SISU, som kommer bedst i gang offensivt. Særligt Cassandra Nofuente forsøger at presse lidt tempo ind i spillet, og det giver et forspring på 18-24. Her kunne Lemvig være knækket, men det lykkes at komme igen, og en 3er fra Aniese Palmore bringer stillingen på 23-24. Herefter kommer der nogle minutter med meget rodet spil og tilhørende diskussion, men perioden ender med 2 point af Natalie Faupel for Lemvig og en udligning til 27-27 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter konceptet fra første halvleg, og holdene bytter point i periodens første minutter. Spillet er kommet mere inside, hvilket egentlig burde være til SISUs fordel, da de har mest fysik at byde ind med. Men de får ikke rigtig fat i rebounds eller sat sig igennem til afslutninger. Til gengæld viser MaKenzie Miller højt niveau for Lemvig og får samlet både rebounds og point sammen. Det giver god energi til hele holdet, og Lemvig får et lille overtag sidst i perioden, som giver en føring på 53-47 inden sidste periode.

De sidste 10 minutter bliver de mest intense i kampen. Effektiviteten stiger dog ikke lige så meget, og holdene skal stadig bruge mange skud til deres point. SISU får lidt mere ud af det end Lemvig, og de henter ind på det spinkle forspring. Det betyder at holdene igen er lige med fire minutter igen og stillingen 61-60. Det lykkes også SISU at overtage føringen ved 63-64 med to minutter igen, og det ser ud til at endnu en tæt kamp er ved at glide ud af hænderne på Lemvig. Men MaKenzie Miller kæmper videre og får tilkæmpet sig to straffe. Hun udnytter dem begge til en føring på 65-64 med 40 sekunder igen. I de sidste sekunder bliver der kæmpet om hver bold, men det er Lemvig, som har marginalerne på sin side. Natalee Faupel scorer først to pint til 67-64 og tildeles kort efter to straffe med 1,3 sekund tilbage. Hun scorer dog ikke, men rebounden falder i hænderne på MaKenzie Miller, som bliver fejlet og sendt til straffelinjen. Herfra kan hun endeligt afgøre kampen med to point.

Lettelsen var til at se hos Lemvig, som ikke har vundet siden anden runde af grundspillet, hvor Værløse blev besejret. Så det var en tiltrængt sejr, som giver lidt optimisme inden mellemspillet. For SISU var det et ærgerligt nederlag i kampen om pladserne i top-4. De står dog stadig med gode kort til at slutte blandt de 4 hold, som får point med i mellemspillet.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 26p (12 reb), Aniese Palmore 22p (13 reb), Megi Kolyandrova 14p, Natalee Faupel 7p (6 ass).

SISUs point: Cassandra Nofuente 19p, Aubrey Buckley 16p, Safia Sheikh 11p, Chelsea Jennings 10p, Helene Dalsgaard 6p og Asta Blauenfeldt 2p.