Nyheder

Intenst opgør i Åbyhallen

02.12.2019

Aabyhøj IF havde revanche til gode efter at et amputeret Aabyhøj hold fik en ordentlig snitter tidligere på sæsonen mod dagens gæster fra BMS Herlev Wolfpack.

Gæsterne åbnede scoringen, men med et 7-0 run tog Aabyhøj teten. BMS/Herlev havde kun to spillere på tavlen i de første 10 minutter og uden Ellen Iversen havde det set rigtigt ud sort for gæsterne, hun havde 12 point i perioden. Holdene havde flere små runs i perioden, med hjemmeholdet i styringen. Det gav en føring på 22-11 på et tidspunkt, men gæster lukkede lidt af hullet, så føringen var på 6 point.

Niveauet faldt en smule i 2. periode. Holdene kan kun score på straffekast i starten, der går 2,5 min før Caroline Glud har periodens første regulere scoring, hvor hun reducere Aabyhøjs føring til 25-21. Men så holder BMS/Herlev en scoringspause på næsten 5 min. Heldigt for gæsterne scorer hjemmeholdet ikke voldsomt, men er dog foran 31-21 med lidt under 3 min igen. I det næste minut scorer begge hold, men der bliver ikke scoret i de sidste 2 minutter og perioden ender 12-9.

De lidt lave scoringsprocenter fortsætter i starten af 3 periode. Efter 3,5 min står den 4-4, så hjemmeholdet holder føringen. Med en 3 point scoring af Laura Ziegler til 42-37 midt i perioden får lidt mere spænding i kampen og presset på hjemmeholdet stiger. Endnu en periode uden scoringer ( 2,5 min ) følger begge hold igen får gang i den. BMS/Herlev er tilbage i kampen inden sidste periode efter at have vundet perioden 19-14.

Efter det lille comeback i 3 periode og spillemæssige løft troede man at nu ville gæsterne komme helt op. Men det skete i første omgang. Der gik 3 min før BMS/ Herlev fik scoret og det havde Aabyhøj udnyttet til at komme foran 54-44. Men så gik hjemmeholdet i stå, de næste 3 min vandt BMS/Herlev 8-0 og med 4 min igen var stillingen 54-52. Camilla Lind Christiansen gav Aabyhøj lidt luft med en 3 points scoring 3,5 min igen. Men det var en stakket frist, for gæsterne kæmpede sig tilbage og med lige under 2 min igen udlignede Katrine Jessen til 57-57. Meget symptomatisk for kampen var de sidste 2 min meget rodet. BMS/Herlev fik deres første føring siden 0-2, da Katrine Jessen scorede til 57-58 på et straffekast med 28 sekunder igen. Aabyhøj tog en timeout og på det efterfølgende fik Caroline Wich fremtvunget 2 straffe, som hun iskoldt satte og så var Aabyhøj i front med 18 sekunder igen. BMS/Herlev havde så muligheden, men det blev kun til en presset afslutning, som ikke var tæt, så hjemmeholdet red stormen af og vinder kampen med 59-58 (22-16, 12-9, 14-19, 11-14).

Ien ikke særlig velspillet kamp var Ellen Iversen virkelig forrygende i 1 periode med 12 point ( men scorede kun 3 point i resten af kampen ) Thea Mikkelsen og Caroline Glud var nogen af dem så fik gæsterne tilbage i 2 halvleg. For hjemmeholdet kæmpede Stephanie Mannemar bravt for at holde sammen på tingene og var med de normale topscorere Alberte Rimdal og Caroline Wich, de mest iøjnefaldende.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 16 point, Alberte Rimdal 14 point og Stephanie Mannemar 9 point.

Topscorer BMS/Herlev: Ellen Iversen 15 point, Thea Mikkelsen 8 point og Caroline Glud 8 point.

Endnu et overtidsdrama i Hørsholmhallen

28.11.2019

For tredje gang denne sæson måtte Hørsholm 79ers’ hold i Dameligaen ud i overtid for at beskytte holdets status som ubesejrede – og for tredje gang lykkedes missionen. Denne gang var det ligaens næstnederste hold, Værløse Blue Hawks som fremtvang fem ekstra minutter, hvor Hørsholm endte med at tage sejren 76-75.

-Vi bliver vel gode til det, sagde Hørsholm-træner Jesper Krone om de mange overtidskampe, da han fik vejret efter kampen var slut, men på et eller andet tidspunkt går det jo også galt. Det er ikke så godt, for endnu en gang spiller vi ikke op til vores bedste.

Efter at Værløse var foran 2-0, var Hørsholm aldrig bagud, men kunne ikke fremtvinge en afgørende føring mod et Værløsehold, der kæmpede med alt, de havde. Gæsternes presforsvar tvang igen og igen Hørsholm til at smide bolden væk, eller til skud sidst i skuduret – som endda også løb ud nogle gange.

I løbet af de første tre perioder var Hørsholm et par gange foran med ti, men straks efter kom Værløse igen, anført af en velspillende Frida Formann, der scorede 21 point i kampen.

Med gæsterne nede 66-61 med halvandet minut af kampen, var det da også Formann, der satte to point og holdt håbet om en ekstraperiode i live. I det næste minut kunne ingen af holdene finde bunden af kurven, men med blot ni sekunder igen, efter gæsterne tog en angrebsrebound, sendte Annemie Espensen bolden afsted fra toppen og den gik i med seks sekunder på uret.

Hørsholm tog straks en timeout, men Carolines Bornemanns pressede layup, mens uret lød, gik forbi og Hørsholms tredje overtid i ti kampe var en realitet.

I overtiden startede Hørsholm scoringen ved Ivana Jovanovic og efter tre minutter var hjemmeholdet oppe med 74-67, efter fire point fra Kristine Risager og to fra Sidney Rielly. Emilie Ravn og Annemie Espensen fik dog reduceret og med 25 sekunder igen var forskellen kun tre, 75-72.

Værløse fejlede Hørsholms Alyssa Rader for at stoppe tiden, og da hun kun ramte et enkelt af to skud, var en lille dør åben for gæsterne. Værløse forsøgte et hurtigt layup, som dog blev slået ud af en Hørsholmspiller og med 15 sekunder igen tog Værløse-coach Thomas Hemmingsen timeout og fik sat et skud op i højre hjørne, som dog gik ved siden af med ti sekunder igen.

Foran 76-72 igen burde Hørsholm have lukket kampen, men endnu engang smed hjemmeholdet bolden væk og Værløse fik chancen. Frida Formann driblede sig til et tre-points skud, hvor Værløse kun kunne håbe, at det gik i og der blev dømt en fejl, så et ekstra straffekast kunne udligne kampen. Den første del af ligningen gik op, men Hørsholm var kloge nok til ikke at fejle og hjemmeholdet tog sejren 76-75 efter overtid.

-Det må man kalde en arbejdssejr, sagde Hørsholms Katrine Horneman efter kampen. Det var ikke så kønt alle steder, men vi fik arbejdet gjort til sidst. Vi taler om i pausen , at nu skal vi ud og sætte stolthed i forsvaret og det fik vi arbejdet på i anden halvleg, hvor angrebet måske ikke altid var der.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejret tophold, lige foran BK Amager, mens Værløse stadig er næstsidst med to sejre i otte kampe.

Hørsholms næste kamp er en svær udekamp mod BK Amager 7. december. Denne sæson har Amager kun tabt en enkelt kamp, på udebane mod Hørsholm. Kampen bliver ikke lettere af at Hørsholm er uden landsholdsanfører Gritt Ryder og veteran Marie Louise Blyme mindst indtil efter jul.

Værløses næste kamp er dagen efter, 8. december mod Aabyhøj IF.

Ugens preview

28.11.2019

Efter at Hørsholm 79ers besejrede Værløse Blue Hawks efter overtid i aftes er der kun 2 kampe på menuen i den næste uges tid i DL.

Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sine 2 bud på kampene.

Aabyhøj IF vs BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 14:30)

Det er to af de mest talentfulde hold i Dameligaen, som mødes i Åbyhøj lørdag eftermiddag, men det er også to hold med meget forskellige forløb i sæsonen indtil nu.

Åbyhøj har foreløbig haft en svingende sæson, og har ikke helt levet op til forventningerne, mens Wolfpack har spillet flot og stabilt gennem efteråret, og er nu placeret som en flot nr. 3 i ligaen.

På det seneste er spillet blevet bedre og mere stabilt hos Åbyhøj, og derfor vil de uden tvivl udfordre Wolfpack på både tempo og initiativ. Alligevel går gæsterne ind til kampen som svag favorit, men det vil være afgørende for kampens udfald, hvem der får bedst styr over eget spil og rammer den højeste effektivitet.

Med to hold som gerne vil spille hurtigt og aggressivt så bliver det helt sikkert en underholdende kampe, og det kan blive med en høj score. Så der er nærmest garanti for god underholdning i Åbyhøj på lørdag.

SISU vs BK Amager (mandag kl. 18:30)

SISU har flere gange vist sit potentiale, men der har også været store udsving i præstationerne, hvilket er helt naturligt for et hold med mange unge spillere. Ida TP og Taylor Gleason styrer dog holdet godt og sørger for, at alle modstandere skal holde koncentrationen.

BK Amager har som ventet lagt sig i toppen af ligaen, og faktisk er det lidt under forventning, at de ligger nummer 2 i tabellen. De skal nu nok holde sig til og vise deres styrke, når det for alvor gælder senere på sæsonen. Lige nu virker det til, at BK Amager spiller tålmodigt og ubekymret, og det er nok til at være favorit i kampen mod SISU.

Hvis SISU rammer en af de gode dage, så kan de godt blive en udfordring for BK Amager, men mon ikke begge hold mest holder fokus på eget spil for bygge på til senere og vigtigere kampe i sæsonen. 

Dag og nat i Aabyhallen

24.11.2019

Aabyhøj IF havde lørdag besøg af det ubesejrede tophold Hørsholm 79ers. Gæsterne manglede Gritt Ryder, som blev skadet i onsdagens sejr over BMS Herlev Wolfpack, så det var spændende om Aabyhøj kunne stille noget op.

Gæsterne starter bedst bl.a. på to tre point scoringer af Alyssa Radar. Caroline har også en god åbning på kampen med Aabyhøjs første 6 point. Flot angrebsspil præger de første 4 min, som Hørsholm vinder 15-10. Seks point af Alberte Rimdal bringer Aabyhøj foran 16-15 og det positive spil fortsætter resten af perioden, men nu er det hjemmeholdet som er ovenpå. Det hele slutter 24-20.

Det flotte spil fortsætter i starten af 2. periode med hele 17 point scoret på de første 90 sekunder, så Aabyhøj nu fører 33-28. De to holds forsvar får dog bedre fat i resten af perioden. Aabyhøj er i front med 6 point flere gange og fører 41-35 med to et halvt minut igen. Desværre slutter hjemmeholdet derefter med at score og det udnytter gæsterne med et 7-0 run til at få en pause føring på 41-42.

Lige så flot og velspillet 1 halvleg var, lige så rodet ( specielt for hjemmeholdet ) var 2 halvleg. Det hjalp heller ikke på det for Aabyhøj at Ida Krogh ikke spillede 2 halvleg pga en skade. Perioden endte med 9-7 til Aabyhøj med masser af turnovers og brændte afslutninger. Men begge holds forsvar gjorde det også svært for modstanderne.

Hørsholm satte sig hurtigt på tingene og lukkede fuldstændigt ned for hjemmeholdet i 4. periode, som kun scorede 6 point de sidste 10 min. Anført af Ivana Jovanovic og Sidney Reilly styrede gæsterne tingene og det var aldrig spændende til sidst. Så det endte med en forholdsvis sikker sejr på 69-56 (24-20, 17-22, 9-7, 6-20)  til det fortsatte ubesejrede tophold. Kristine Risager havde også en rigtig 4 periode for gæsterne inden hun blev fejlet ud.

Hørsholm spiller igen på onsdag hjemme mod Værløse Blue Hawks, mens Aabyhøj får besøg BMS Herlev Wolfpack næste lørdag.

Topscorer i dagens kamp blev:

Aabyhøj IF - Alberte Rimdal 17 point, Caroline Wich 15 point og Stephanie Mannemar 8 point.

Hørsholm 79ers - Sidney Reilly 23 point, Ivana Jovanovic 10 point og Alyssa Radar 10 point.

BK Amager besejrer Wolfpack knebent i fokuskamp

24.11.2019

Tidligt lørdag eftermiddag bød BMS Herlev mestrene fra BK Amager velkommen til top- og fokusopgør i Herlevhallen.

Alle sejl var sat for at give tilskuerne en god oplevelse: Folkekøkken i den tilstødende Annekshal, slush-ice, fadøl, klub-bod, hoppeborg for de mindste og masser af konkurrencer i pauserne. Rigtig mange mennesker – små 350 i alt – havde da også fundet vej til 2730 for at se Dameligaens nr. 2 og 3 battle om 2 point til stillingen. Sågar Wolfpacks nye maskot havde fundet den kringlede vej gennem postterminaler og veterinær myndighedsudøvelse og var klar til at tørne ud på sidelinjen.

Med andre ord var der et godt fundament for, at holdene på banen kunne vise deres bedste spil og begejstre publikum på tribunen. Og hvordan gik det så?

Ihukommende salig Niels Helveg Petersens svar fra 1987, da han blev spurgt, om han foretrak den ene eller den anden formand for Socialdemokratiet, blev kampen mest af alt sådan ”Tja, bum bum”-agtig. Helt godt blev det aldrig rigtig for alvor.

Det var som om, at den rekordhøje november nedbør havde skyllet begge holds scoringsevner ned til grundvandet, og bagefter var den sidste rest offensiv præcision og fandenivoldskhed diffunderet ud i Herlevhallens ventilationssystem. Statistikkerne understøtter denne påstand, f.eks. ramte begge hold på mindre end 32% af deres samlede afslutninger fra gulvet.

Bevares, bevares. Forsvars-aficionados vil givet kunne argumentere for, at de to headcoaches Tamargo og Klussmann havde scoutet hinandens mandskaber godt, der blev ikke foræret lette scoringer væk i nogen af enderne. For BK Amager sad profilen Ida Klusmann desværre ude med en knæskade, hun kunne måske have tilført kampen noget angrebsmæssigt pep.

I det lavt-scorende opgør lyste især Rikke Fabricius op for gæsterne som topscorer med 18 point og gode procenter, mens Thea Mikkelsen stod som en af de stærkeste for hjemmeholdet med 11 point.

Selv om BK Amager i løbet af 2. halvleg virkede til at have forløbet under kontrol, så lykkedes det alligevel for Wolfpack at komme tæt på ved stillingen 52-55 med knap to minutter tilbage på kampuret. Hjemmeholdet kunne imidlertid ikke få de sidste scoringer på tavlen, og BK Amager vandt til sidst 52-58.

Hos BMS Herlev blev Ellen Iversen topscorer med 12 point, og Caroline Glud tog 11 rebounds. BK Amagers landsholdsspiller Ena Viso hentede imponerende 19 rebounds, og med sine 11 point blev hun kampens eneste med en double-double. Ruth Sherril blev noteret for 14 point.

Således gik det til inden for stregerne. Uden for havde publikum en fest, især de yngste havde stor fornøjelse af hoppeborgen, og de ældre kunne glæde sig over gensynet med gamle bekendtskaber fra basket-familien. Fra BMS Herlev skal der lyde et kæmpe shout-out til de frivillige, som har lagt mange kræfter i, at dagens fokuskamp blev en stor succes.

Lemvig igen tæt på sejr

24.11.2019

Lørdag var Lemvig Basket igen tæt på at hente sæsonens første sejr, men i en tæt afslutning, kunne SISU vinde med 66-74 på mest effektivitet i de afgørende situationer.

Gæsterne fra SISU sad også på føringen i kampens, start, hvor de hurtigt fik en 0-10, men fra midten af førte periode til midten af sidste periode, var det Lemvig, som havde téten i kampen. Efter den dårlige start, kom Lemvig i gang midt i første periode. Først og fremmest blev forsvaret stabiliseret, men der kom også point på tavlen, så afstanden blev fastholdt på de 10 point frem til første pause, hvor SISU førte 8-18.

I starten af anden periode misbruger begge hold flere muligheder, men det er Lemvig som kommer bedst i gang og henter ind på gæsterne. Midt i perioden er stillingen 14-20, og selvom ingen af holdene for alvor har et overtag, så viser Lemvig vilje til at få lukket afstanden helt. SISU holder stand, og holdene er meget jævnbyrdige i den sidste del af perioden. Lemvig vinder samlet perioden med 3 point til stillingen 28-35 ved halvleg.

Efter pausen kommer Lemvig bedst i gang. Det lykkes at skabe variation i angrebet, hvor der både kommer afslutninger udefra og tæt på kurven. Særligt Sofia Paska spiller stærkt for Lemvig og går forrest med 16 point i perioden. Efter fire minutter er stillingen 38-39 og Lemvig har overtaget i kampen. SISU giver sig dog ikke, og stillingen er tæt resten af perioden. Med to minutter tilbage af perioden får Lemvig for første gang føringen ved 46-45, men perioden slutter helt lige 50-50. Der med har Lemvig vundet både anden og tredje periode, og kampen er helt åben.

Sidste periode starter meget jævnbyrdigt og ingen af holdene får en afgørende føring. To 3ere af Taylor Gleason sætter dog gang i en slutspurt for SISU og en føring på 59-61. Det giver gæsterne overskud, og da Lemvig efterfølgende ikke kan komme til scoring bliver det svært for Lemvig. Med et minut tilbage af kampen er SISU foran 64-69 og Lemvig må forcere spillet. Begge hold kommer på straffelinjen, og her er SISU mest effektive og udbygger føringen.

Spillemæssigt er Lemvig på rette vej, og de to seneste kampe kunne med lidt held have givet en sejr.

Lemvigs point: Sofia Paska 30p (13 reb), Kali Köenig 12p (5 as), Madison Dackin 10p (5as), Julia Pöcksteiner 5p (7 as), Cristina Pages 4p, Yana Kozhuhanova 3p og Reka Madsen 2p

SISUs point: Talor Gleason 24p, Ida Preetzmann 21p (5 as), Asta Blauenfeldt 10p, Michala Bork 6p, Anna Mogensen 5p, Helene Dalsgaard 4p, Caroline de Klauman 2p, Spyridoula Kazantzi 1p og Asta Jacobsen 1p

Der har været nogle tekniske problemer med stats fra kampnen. Disse forventes at være på plads i løbet af mandagen.

Et par ord før lørdagens fokuskamp

22.11.2019

"I forbindelse med morgendagens fokuskamp har DL talt med en spiller fra begge hold:

Thea Mikkelsen fra BMS/Herlev Wolfpack udtaler: Jeg glæder mig til at få revanche mod Amager. Vi har indtil videre bevist, at vi kan spille med i toppen, så det kunne være fedt med en sejr mod et tophold.

Hvad synes du om Dameligaens tiltag med fokuskampe?: Nu er jeg en af de yngste i ligaen, men synes det er et fedt tiltag. Hvis vi vil have mere opmærksomhed omkring dameligaen bliver vi nødt til selv at være med til at skabe dette og der synes jeg at fokuskampe er en super god ide som en start. Som spiller er det fedt at opleve der kommer mange tilskuer og det er noget der bidrager til energien og motivationen.

Hvad kommer I med? Vores ekspert mener I er lidt underdogs i kampen mod de danske mestre?: Om vi er underdogs eller om vi er favoritter, så er vores energi og fight den samme. Vi vil komme med den samme indstilling som til alle de andre kampe og gøre vores bedste for at de fremmødte får en god kamp.

Cecilie Tvede fra BK Amager udtaler om kampen: Jeg ser generelt frem til alle vores kampe, så ja, jeg ser også frem til fokuskampen på lørdag, og jeg er spændt på at se hvor mange der kommer i hallen og bakker op om Dameligaen. Vores sidste kamp var en fokuskamp på hjemmebane, og selvom stemningen i hallen altid er god, kunne man godt mærke at der lige var skruet lidt mere op for stemningen end til vores normale grundspilskampe. Så jeg er også spændt på, hvordan stemningen i hallen kommer til at være på lørdag.

Jeg syntes det er et godt tiltag Dameligaen prøver med fokuskampene, da jeg føler at det er med til at sætte mere fokus på Dameligaen, og forhåbentlig tiltrække flere tilskuere, til dameligakampene. Så det syntes jeg helt sikkert, at det er noget vi skal have mere af.

Hvad kommer I med til kampen. I er på forhånd favoritter? Jeg syntes BMS har vist denne sæson at de sagtens kan spille med i toppen. Så det er en kamp hvor vi skal være klar fra start af, og hvis vi begår for mange fejl, kan det godt gå hen at blive en tæt kamp.

Tak til de to spillere. Og god kamp"

Fokuskamp lørdag i Herlevhallen

22.11.2019

Til lørdagens fokuskamp i DL kl. 13 i Herlevhallen mellem BMS Herlev Wolfpack og BK Amager kan tilskuerne forvente en masse underholdning og sjov.

I BMS Herlev synes vi selv, at vi er gode til at lave sociale arrangementer både for ungdomsspillere og deres forældre. Det er en fin måde til at få alle med tilknytning til klubben til også at blive engageret i klubben.

Det er nu engang lettere at skrue op for det, vi har succes med, end at prøve at finde på noget helt andet, som ikke passer til vores klub-kultur og DNA.

Derfor har vi tilrettelagt dagen med udgangspunkt i et familievenligt perspektiv dvs. fælles spisning til absolut lavpris, hoppeborg for de mindste, slush ice og klub-bod, ligesom vi plejer. Under kampen bliver der masser af spas: Skud-konkurrencer, dinosaur-løb, bean bag-konkurrence og tovtrækning mellem fans fra begge klubber. Vi er så heldige, at vi har to af landets bedste speakere, nemlig Søren Pedersen og Claus Strøh til at styre slagets gang. Det bliver mega-nice og man behøver ikke have forstand på basket for at have det sjovt i pauserne undervejs.

Vi vil jo også rigtig gerne have så mange som muligt i hallen, og desuden er der en spændende herre-ligakamp i forlængelse af fokuskampen, ligeledes mellem Wolfpack og BK Amager. Derfor byder vi for første gang i denne sæson også på fadøl i håb om, at det måske kan medvirke til at tiltrække en bredere kreds af fans. I de første to perioder af damekampen er der halv pris på fadøllene, så det er om at være med fra start.

Vi har kørt en massiv markedsføringskampagne på de sociale medier, ligesom ligaspillerne har været ude til alle vores ungdomshold for at dele fribilletter ud. Wolfpack er Dameligaens yngste hold og vi vil gerne have spillernes unge venner i hallen også.

Generelt er BMS Herlev og BK Amager to traditionsrige klubber, som minder om hinanden med klare værdier baseret på fællesskab og et aktivt klubliv på tværs af holdene. Vi kan godt være konkurrenter på banen og samtidig hygge os sammen bagefter. Netop derfor forventer vi også, at vores venner fra BK Amager vil komme med mange engagerede tilskuere.

Som noget særligt bliver dagens kamp optaget af den professionelle udbyder Sport Live og transmitteret lørdag aften på kanalen kl. 22 eller søndag formiddag som genudsendelse. Vores egne Ronnie Ziegler og Peter Aabling er de superkompetente medkommentatorer. Sport Live kan du finde hos de fleste TV-leverandører: You See, Canal Digital, Waoo, Stofa og TDC. Vi er meget stolte over, at Sport Live har valgt at sende netop vores fokuskamp som et professionelt TV-produkt, så hvis du ikke ser kampen live i hallen, skal du ind hos Sport Live for at se den.

For når alt kommer til alt, er lørdagens fokuskamp et topopgør mellem Dameligaens nr. 2 og 3, som begge har ambitioner om at blande sig i medajlestriden. I de rammer vi ellers har lagt for kampen, kan det kun blive en rigtig god oplevelse.

Vel mødt i Herlevhallen.

Ugens preview

22.11.2019

Lørdag byder på 3 kampe i DL, heriblandt fokuskampen melle BMS Herlev Wolfpack og BK Amager.

Coach for Værløse Blue Hawks Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

BMS Herlev Wolfpack - BK Amager (Lørdag kl 13:00, Herlevhallen)

Rundens første kamp er en fokuskamp i Herlevhallen, hvor BMS Herlev Wolfpack tager imod BK Amager. Wolfpack kommer direkte fra en tæt kamp mod Hørsholm, hvor de var millimeter fra at give Niners sæsonens første nederlag.

BK Amager sad derimod over i midtugen og har ikke spillet siden før landsholdspausen. I holdenes første møde vandt BK Amager efter en tæt kamp, og mon ikke vi får endnu en tæt kamp i Herlev, hvor jeg tror at hjemmebanen bliver afgørende og BMS tager en smal sejr. 

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (Lørdag kl 14:00, Aabyhallen)

Begge hold spillede og vandt i midtugen. Niners vandt en overtidssejr over BMS, mens Aabyhøj vandt i Lemvig. Aabyhøj har efter en sæsonstart plaget af skader efterhånden begyndt at finde rytmen, og det bliver spændende at se, hvor de står mod ligaens tophold.

Niners er måske uden en skadet Gritt Ryder, hvilket på trods af stor bredde i truppen, må siges at være en stor svækkelse. Forhåbentlig er hun hurtigt klar igen.

Jeg tror dog stadig, at Hørsholm fortsætter deres ubesejrede stime, men de to hold plejer at spille nogle underholdende kampe, så det vil ikke være en kæmpe overraskelse, hvis det lykkes århusianerne at drille topholdet.   

Lemvig Basket - SISU (Lørdag kl 14:00, Vestjysk Bank Arena)

Samtidig med kampen i Århus er der også kamp i Lemvig, hvor SISU har taget den lange tur på tværs af landet. Lemvig var tæt på sæsonens første sejr i midtugen mod Aabyhøj, hvor de førte efter tre perioder, men alligevel måtte se sig slået til sidst.

SISU var på grund af den flyttede kamp mod Værløse ikke i aktion i midtugen. Det er to hold som begge nok er sultne efter en sejr og på trods af, at SISU vandt det første indbyrdes opgør sikkert, så tror jeg vi kan se frem til en jævnbyrdig kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket vs Åbyhøj IF blev en kopi

21.11.2019

Omkring 200 tilskuere fik en god kamp mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF i Dameligaen onsdag aften.

Kampen blev i store træk en kopi af den første kamp, de to hold havde mod hinanden tidligere på sæsonen. Det vil sige en tæt kamp med masser af intensitet, hvor Lemvig var foran med få minutter igen, men Åbyhøj sluttede bedst og vandt 79-88.

Spillemæssige viste Lemvig fremgang i forhold til de seneste kampe, og med lidt flere marginaler på hjemmeholdets side, var det blevet til sæsonens første sejr for vestjyderne.

I kampens start satte Åbyhøj sig dog på spillet og fik en hurtig føring på 2-7, men Lemvig fik minut for minut bedre og bedre fat i spillet. Flere spillere bidrog for Lemvig, men især Sofia Paska have Åbyhøj vanskeligt ved at stoppe kampen igennem. I de sidste minutter af første periode skiftede føringen mellem holdene flere gange, men Åbyhøj kunne gå til pause med en føring på 17-18.

Jævnbyrdigheden fortsatte i anden periode, og der blev kæmpet for hver eneste bold. For Åbyhøj var det Alberte Rimdal, der var dagens bedste, men hun trak flere med sig. Hos Lemvig blev der spillet med fin bevægelse og det gav gode muligheder både tæt på kurven og fra distancen. Ingen af holdene gav for alvor hinanden plads til at få et forspring, men de få gange, hvor afstanden blev på mere end 3 point, var det Lemvig som havde den. Alligevel sluttede Åbyhøj igen bedst, og kunne gå til halvleg for 38-40.

I tredje periode fik Lemvig bedst fat, og havde momentum med flere gode scoringer fra flere spillere. Både Kali König, Madison Dackin og Julia Pöcksteiner var effektive på deres skud og det blev flere gange til en føring på omkring 5 point. Åbyhøj gav dog ikke og Lemvig havde vanskeligt ved at stoppe Alberte Rimdal, som scorede og skabte plads til andre spillere. Lemvig kunne gå til den sidste pause med en føring på 64-63.

Desværre faldt effektiviteten lidt for Lemvig i sidste periode. De første fem minutter blev føringen alligevel fasthold, og også udbygget til fem point igen. Men i kampens sidste fem minutter fik Åbyhøj momentum. To hurtige 3ere eliminerede hjemmeholdets føring, og selvom der blev kæmpet til det sidste, så havde Åbyhøj mest overskud til sidst og kunne lukke kampen med en sejr på 79-88.

Lemvigs point: Sofia Paska 24p (20 reb), Kali König 17p, Madison Dackin 16p (10as), Julia Pöcksteiner 16p, Cristina Andreu 4p og Yana Kozhuhanova 2p

Åbyhøjs point: Alberte RImdal 27p, Mathilde Madsen 18p, Stephanie Jensen 16p, Caroline Wich 7p, Katrine Pedersen 7p, Ida Mark Krogh 6p, Camilla Christeiansen 3p, Nikoline Sandbäck 2p, Lucia Flensborg 2p