Nyheder

Hørsholm 79ers blev danske mestre i en gyser

28.04.2015

I en medrivende finale vandt Hørsholm 79ers DM med en sejr på 75–73 over SISU.

Kampen var en neglebidende affære i de sidste minutter, men ellers en ganske ujævn match præget af turnovers, hvor første og tredje periode tilhørte hjemmeholdet, men anden og fjerde periode så afgjort tilhørte Hørsholm: 26–15, 10–23, 28–17 og 9–20.

Før kampen blev SISU’s Kiki Lund hædret for sin plads på årets hold af ligaens forretningsfører Jesper Johansen. Stort tillykke med den velfortjente plads til Kiki.

Første periode var en lige affære frem til 11–11, hvorefter Kiki Lund, Camilla Blands og Mathilde Colding-Poulsen hver satte 4–5 point til en 26–15 føring efter første periode. Joy Burke og Ivana Jovanovic holdt Hørsholm i gang i starten med 13 af de 15 point.

I anden periode startede Hørsholm med 6 point i streg. Frederikke Mollerup meldte sig ind i kampen og satte i denne periode 9 af sine 16 point. For SISU forsøgte Kailey Colonna med 6 point at holde SISU inde i kampen, og med 4 point af Camilla Blands lykkedes det lige akkurat at holde trit med Hørsholm, der kom foran for første gang i kampen ved stillingen 36–34 i periodens sidste minut.

Tredje periode startede med at være en lige affære, med SISU hængende en smule bagefter. SISU kom igen foran midt i perioden med en 3’er af Camilla Blands, men ellers var det Kiki Lund, der førte an for SISU med 11 af sine i alt 19 point. Ved periodepausen første SISU 64–55, og det lignede, at SISU kunne tage Hørsholm til en femte og afgørende kamp.

Hørsholm ville det imidlertid anderledes og sendte med 9 point i streg en klar besked til SISU. Maja Gerlyng satte med gang i løjerne med 2 sikre scoringer, og SISU havde et par fatale boldtab. SISU fik bragt sig op med 5 point til 70–65, men igen viste Hørsholm viljen med 8 point i streg til stillingen 70–73.

Camilla Blands satte med endnu en 3’er til 73–73 liv i håbet om i det mindste en overtid. Men det var Maja Gerlyngs sikre scoring til 75–73, der beseglede SISU’s skæbne. Scoringen kom efter en reboundsituation i Hørsholms angreb, hvor det altså lykkedes Hørsholm at få angrebsrebounden. Ingen time-outs tilbage, og sidste chance med nogle sekunder tilbage tilfaldt SISU, men det lykkedes Hørsholm i 2 omgange at forhindre scoring, så jublen kunne bryde løs blandt Hørsholms spillere og tilskuere.

Stort tillykke til Hørsholm 79ers efter en flot sæson, der altså kunne krones med pokal og medaljer overrakt af Gentoftes borgmester Hans Toft og Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen.

Og tak til SISUs dameligahold for en sæson, der var præget af voldsomme skader, og som i januar startede med en sidsteplads i ligaen, for derefter at indeholde sejre igen, sejre der førte hele vejen frem til finalerne, som endte med fire meget tætte og intense kampe mod Hørsholm.

At kampen egentlig var meget lige fremgår også af statistikken:

Scoringsprocenter: SISU 45%, Hørsholm 47%. Rebounds: SISU 33, Hørsholm 35. Turnovers: SISU 24, Hørsholm 23. Steals: SISU 13, Hørsholm 13. Effektivitet: SISU 71, Hørsholm 72.

For SISU scorede Camilla Blands 24 point (6 rebounds og 4 steals), Kiki Lund 19 point (6 assists), Kailey Colonna 11 point, Mathilde Colding-Poulsen 9 point (5 assists), Julie Kongeskov 6 point og Kelly Keil 4 point.

For Hørsholm scorede Ivana Jovanovic 18 point, Joy Burke 17 point (12 rebounds), Maja Gerlyng og Frederikke Mollerup hver 16 point og Line Piechnik 8 point.

I forbindelse med kampen blev årets hold i Dameligaen også kåret. De 5 spillere som blev stemt ind på årets hold 2014/15 blev:

 • Kiki Lund, SISU
 • Nathalie Day (Lemvig Basket)

 • Catharina Palm Jensen (BK Amager)

 • Ida Tryggedsson Pretzmann (Stevnsgade BBK)

 • Joanna Miller (Lemvig Basket)

Hørsholm erobrede matchbolden i DM-finalerne

23.04.2015

Med en dominerende forsvarsindsats sikrede Hørsholm 79ers sig to matchbolde i DM-finalerne i damebasket med en 69-58 sejr over SISU på hjemmebane foran 425 tilskuere. Hørsholm er nu foran 2-1 i kampe og kan sikre sig mesterskabet med en sejr søndag på udebane i Kildeskovshallen.

Hørsholmtræner Roberto Velosa gav hele æren for sejren til forsvaret:

-Vi er simpelthen så solide i forsvaret fordi vi hele tiden bakker hinanden op. Vi spiller mod to af de bedste angrebsspillere i ligaen i Kiki Lund og Camilla Blands og nu har vi i tredje kamp i træk formået at holde den duo under deres sæsongennemsnit. Samtidig gik Amalie Bonde ind og gjorde det rigtigt godt mod Mathilde Colding-Poulsen, der kun scorede fire point, selv om hun ellers har været SISUs X-faktor.

Som i Hørsholms øvrige sejre i denne sæson, var det da også forsvaret, der var katalysatoren for Hørsholm. De to hold fulgtes pænt ad de første 15 minutter af kampen, med Hørsholm foran 29-24, primært på rigtigt godt spil af Ivana Jovanovic. Så fik 79ers’ Joy Burke imidlertid sin tredje fejl og måtte en tur på bænken. Normalt bliver Hørsholms forsvar lidt dårligere når den 195 centimeter store amerikaner sidder på bænken, men på denne aften lukkede nordsjællænderne i stedet helt af for SISU.

Over de næste otte minutter i anden og tredje periode holdt 79ers de forsvarende danske mestre fra SISU pointløse gennem en koncentreret og intensiv forsvarsindsats. Line Peichnik og Maja Gerlyng fik lagt godt pres på SISUs stjerner, Kiki Lund og Camilla Blands, og de øvrige spillere hjalp godt, når det var nødvendigt.

Samtidig fortsatte Hørsholm med at score. Først satte Amalie Bonde et skud fra hjørnet, hvorefter Line Piechnik løb et layup i til 33-24, hvilket fik SISU-træner Thomas Ginnerup til at reagere med en timeout. Det hjalp dog ikke meget, for i næste Hørsholmangreb ramte Maja Gerlyng et tre-points skud og da uret ramte nul for første halvleg var Hørsholm foran 39-24.

Det gode forsvarsspil fortsatte i tredje periode, hvor der skulle gå næsten fire minutter før SISU kom på tavlen med et skud fra Kiki Lund. Kort efter ramte Lund en tre’er og Julie Kongeskov fulgte op med en nu to point og pludselig var der mærkbar nervøsitet blandt tilskuerne i hallen. Nervøsiteten forplantede sig dog ikke til banen, hvor Maja Gerlyng satte sin anden tre’er bragte ro på tropperne.

Indtil slutningen af fjerde periode sag Hørsholm sikkert på kampen. Forspringet svingede mellem 13 og 17 point og med fem minutter igen og bagud med 64-47 tog Thomas Ginnerup konsekvensen og satte SISUs bedste spiller, Kiki Lund på bænken for at spare hende til kamp fire. Det blev imidlertid katalysatoren til et lille SISU-comeback.

Med Lund ude så Hørsholm ud til at tro, at sejren var sikret og de slappede af i begge ender og over de næste tre minutter fandt hjemmeholdet kun rusen en enkelt gang, mens SISU, efter blandt andet fire point fra Camilla Blands, pludselig bragte sig indenfor skuddistance af sejren. Bagud med kun 66-55 og med 1:20 igen kom Lund således tilbage på banen og ramte straks tre point til 66-58, så spændingen for alvor var tilbage i kampen.

Hørsholm smed promte bolden væk og med et minut igen havde SISU alle chancer for et utroligt comeback, men Hørsohlmanfører Line Piechnik ville det anderledes. Hun stjal bolden fra Kiki Lund midt i et skud, og da SISU med 23 sekunder igen fejlede for at stoppe tiden, satte Amalie Bonde to sikre straffekast til 68-58 og sikrede reelt sejren, der blev fuldendt med et enkelt straffekast fra Joy Burke til 69-58.

Nu er Hørsholm oppe 2-1 i kampe og med en sejr på søndag i SISU kan 79ers vinde sit første mesterskab siden 2010 og sit syvende siden årtusindskiftet. SISU er dog vindere af de sidste fire guldmedaljer og det er et hold, der vil forsvare hjemmebanen med alt, de har lært. Vinder SISU søndag vil det hele blive afgjort i Hørsholm Hallen onsdag 29. april.

Hørsholm 79ers generobrede hjemmebanefordelen i finale 2

16.04.2015

Hørsholm udlignede til 1–1 i kampe ved at vinde tirsdagens finale 2 med 80–75 over SISU.

Allerede fra kampens start viste Hørsholm, at man kan leve af sine tre’ere. Line Piechnik gav sit hold en god start ved at score Hørsholms første 8 point med bl.a. 2 tre’ere. Til forskel fra finale 1 var SISU dog med fra start og holdt fast til en hurtig føring på 15–8 på scoringer af samtlige 5 startere.

Så meldte Hørsholms Joy Burke sig ind i kampen med 6 point på stribe, mens Line Piechnik fortsatte med endnu en tre’er. Længere hang Hørsholm ikke med i første periode, og med 10 point af Camilla Blands og 10 point af Kiki Lund, heraf 2 tre’ere, stod det 30–23 ved periodepausen.

Flot og energisk basket af begge hold, men man kunne allerede ane, at Hørsholm kom lidt for let til såvel tre’ere – de satte 13 i alt – og alt for mange angrebsrebounds – de tog hele 19 i kampen. SISU havde 19 forsvarsrebounds i hele kampen.

Anden periode blev indledt med endnu en tre’er af Kiki Lund til 33–23, som midt i perioden blev til 38–28. To gode time-outs af Roberto Velosa satte tilsyneladende gang i Hørsholm, der med hårdt, kontant forsvar vandt de sidste 5 minutter af perioden 11–3, så stillingen ved halvleg var 41–39 til SISU.

I tredje periode fortsatte Hørsholm takterne fra anden periodes afslutning og kom langsomt foran 53–49 bl.a. på 3 tre’ere. SISU tog time-out og fik vendt udviklingen og med et lille 7–0 run, bragte de sig foran 56–53. Så kom Hørsholm lidt tilbage og stillingen bølgede lidt frem og tilbage, indtil perioden sluttede ved 62–60 til Hørsholm.

I fjerde periode viste Hørsholm sig dog for stærke og holdt sig konstant foran. På et tidspunkt med hele 9 point ved stillingen 75–66 med 2–3 minutter tilbage, og kampen syntes afgjort. Og alligevel? SISU kom lidt tilbage, var inden for 5 point, var i sidste minut inden for 3 point ved stillingen 75–78. Kampen endte med stensikre 4 straffekast fra Maja Gerlyng og 5 lige så sikre fra Camilla Blands og Kiki Lund.

Knap 300 tilskuere havde en fest i Kildeskovshallen, og var et særdeles medlevende publikum. Tak til dem – og kom gerne igen.

Næste kamp mellem de to hold er onsdag, den 22. april kl. 19:00 i Hørsholmhallen.

Den afgørende forskel i kampen var angrebsrebounds og tre’ere. SISUs trepointsprocent var 50 mod Hørsholms 43, men hvad gør det, når Hørsholm bl.a. på grund af de mange angrebsrebounds kunne få sendt hele 30 stykke afsted mod SISUs 14?

Årets talent i Dameligaen kåret

15.04.2015

I rækken af priser, der bliver givet ud som afslutning på sæsonen, har der været god spænding. Der var tæt kamp om årets spiller, årets hold blev først endeligt den sidste dag afstemningen kørte og årets træner var en meget tæt afstemning.

Men i kategorien Årets Talent (født 1996/97) var der ikke megen spænding.

Her var Sarah Mortensen ret suveræn. Spilleren fra Herlev BMS blev suverænt vinder af en afstemning blandt spillerne i Dameligaen. Da stemmerne var talt op havde Sarah fået 67% af alle stemmer, der var afgivet. Det flotte tal var endda med den begrænsning, at man ikke måtte stemme på en holdkammerat fra ens egen klub.

Trods sin unge alder har Sarah Mortensen været blandt de bedste spillere i ligaen. Sarah har været i ligaens top 10 i kategorierne scoringer, rebounds, assist og effektivitet.

Sarah fik sin pris som Årets Talent i Dameligaen 2014/15 overrakt ved 2. finalekamp tirsdag aften af DL`s forretningsføret Jesper Johansen.

Årets spiller i DL

14.04.2015

Den vel nok mest prestigefyldte award der gives mod slutningen af sæsonen er Årets Spiller. 

Det er en award bestemt af spillerne i ligaen til den bedste spiller i Dameligaen 2014/15.

Spillerne havde 1 stemme som de kunne stemme på den spiller, de synes havde været den bedste i denne sæson uanset om det var egen klub eller et af modstanderholdene.

Valget faldt på amerikanske Nathalie Day, der spiller for Lemvig Basket.

Udover at være den spiller, der fik flest stemmer af de øvrige spillere i ligaen dominerede Nathalie Day også statistikkerne. Hun var den mest scorende med næsten 25 points pr kamp og bedst reboundende med næsten 14 rebounds pr kamp. Ydermere spillede Nathalie en sæson med en effektivitet på over 30 pr kamp.

Prisen blev overrakt til Nathalie Day ved Lemvigs sidste kamp, lørdagens bronzekamp i Amagerhallen.

Bemærk i øvrigt at Åbyhøjs træner Thomas Johansen havde forudset det. I sit preview d. 16/10 skrev:"Jeg tør godt sige allerede nu. Nathalie Day bliver årets spiller i dameligaen.” 

Årets hold i DL

14.04.2015

Som en del af afslutningen på sæsonen uddeles traditionen tro en række priser. 

Trænerne har i løbet af sæsonen valgt Efterårets Hold og Forårets Hold, men som en afslutning på sæsonen har spillerne selv valgt Årets Hold. 

Alle spillere fik fem stemmer de kunne fordele på spillere i ligaen, dog ikke stemmer til egne holdkammerater.

Afstemningen var online og efterhånden som stemmerne blev afgivet stod det klart at damespillerne i Dameligaen var ret enige.

De fem valgte var:

 • Nathalie Day (Lemvig Basket) 70% af alle der stemte.
 • Joanna Miller (Lemvig Basket) 55% af alle der stemte.
 • Catharina Palm Jensen (BK Amager) 63% af alle der stemte.
 • Ida Tryggedsson Pretzmann (Stevnsgade Superwomen) 52% af alle der stemte.
 • Kiki Lund (SISU) 41% af alle der stemte.

I forbindelse med lørdagens bronzekamp fik fire af de fem vindere deres præmie. Kiki Lund får først præmien senere idet hun spillede finale samtidig med bronzekampen.

Forårets hold i DL

14.04.2015

Et par gange i løbet af sæsonen laver Dameligaens coaches et hold med de fem stærkeste spillere.

Da mellemspillet var overstået udtog de syv trænere forårets fem bedste spillere.

Valget af Forårets Hold faldt på:

 • Catharina Palm Jensen (BK Amager) 
 • Lauren Gregory (BK Amager)
 • Joanna Miller (Lemvig Basket)
 • Ida Pretzman Tryggedson (Stevnsgade Superwomen) 
 • Nicole Ballestero (Aabyhøj IF

I forbindelse med lørdagens bronzekamp i Amagerhallen fik de fem spillere overrakt deres præmie.

Bronze til Lemvig Basket

12.04.2015

Lemvig kom til Amager for at få revanche for nederlaget i sidste sæsons bronzekamp, og med en kombination af større vilje og større træfsikkerhed var Lemvig i førersædet gennem det meste af kampen.

I starten af 4. periode får BK Amager reduceret Lemvigs føring til 62-66, men her fra ser Lemvig sig ikke tilbage. Med en suveræn afslutning vinder Lemvig kampen med hele 77-98 (27-26, 14-19, 18-21, 18-32).

Kampens indledning er en intens affære hvor begge hold viser godt angrebsspil, hvorimod det kniber for begge hold i forsvaret. Holdene følges ad og skiftet til at score, midtvejs i perioden er stillingen 11-10 til hjemmeholdet og ved periodens afslutning 27-26.

Lemvig strammer op i forsvaret efter periodepausen og med et 2-13 run fører gæsterne 29-39 efter godt 5 minutter. Amager slår tilbage blandt andet med 7 point fra Catharina Palm og får reduceret Lemvigs fører til 41-45 ved halvleg. Lemvig vinder perioden 14-19.

Fra starten af 3. periode er det igen Lemvig, der styrer begivenhederne. Med et 2-10 run fører gæsterne med 43-55 efter små 4 minutter, en føring der udbygges til 47-64 med mindre end 3 minutter tilbage af perioden. Endnu en gang kommer Amager tilbage og holdet får med et 12-2 run i den restende del af perioden bragt Lemvigs føring ned på 7 point. Lemvig vinder perioden med 18-21, og holdet fører med 59-66 inden sidste og afgørende periode.

Amager fastholder momentum i indledningen af 4. periode og kommer på 62-66, men så sætter Lemvig sig igennem endnu en gang og får med et 0-14 run bragt sig solidt foran med 62-80 knap halvvejs i perioden. Det afgør kampen endegyldigt og Lemvig vinder fortjent denne sæsons bronzekamp med 77-98 (27-26, 14-19, 18-21, 18-32). Lemvig vinder den sidste periode med 18-32, og kampens spiller Nathalie Day scorer hele 14 af sine 20 point i denne periode.

For gæsterne spillede Okako Adika en rigtig flot kamp, og for hjemmeholdet var Melanie Elmgreen den mest iøjnefaldende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 19, Emilie Fogelstrøm 16, Melanie Elmgreen 14, Emilie Keller 10, Lauren Gregory 9, Cecilie Tvede 5, Rikke Andersen 4

Lemvig Basket: Natalie Day og Okako Adika begge 20, Joanna Miller 15, Ivana Udovalieva og Emily White begge 14, Helle Kristiansen 11, Ida Høj Kristensen og Nanna Skovgaard Hansen begge 2

 

SISU tager første DM-skridt med comebacksejr

11.04.2015

SISU tog med en fantastisk fjerde periode første stik i damernes DM-finaler efter Hørsholm ellers havde været foran det meste af kampen.

Gæsterne vandt fjerde periode 8-19 og med en sejr på 59-63 tog de hjemmebanefordelen i serien, der spilles bedst af fem kampe.

Hørsholm havde helt tydeligt masser af fokus på SISUs stjerner, Camilla Blands og Kiki Lund, der med kun 19 point tilsammen også scorede et stykke under vanligt niveau, men det skabte plads til Mathilde Colding-Poulsen, der blev dagens helt for SISU. Hele 21 point blev det til for den 19-årige skytte, der ramte 63% af sine otte tre-points-skud.

Det var Colding-Poulsen, der i første halvleg holdt SISU inde i kampen, da Hørsholm kom blæsende. Midt i anden periode var Hørsholm foran 28-13, da skytten først satte to tre-pointere og fulgte op med to layups i de sidste minutter. Da SISU samtidig skruede op for intensiteten og det fysiske spil i forsvaret, bragte de sig tilbage i kampen og var kun bagud 32-26 ved pausen.

Efter pausen bølgede kampen frem og tilbage og de første fem minutter holdt Hørsholm sig foran, men med SISU hele tiden indenfor fem point. Midt i perioden fik Hørsholm åbnet et forspring på ni point, da en velspillende Frederikke Mollerup scorede to af Hørsholms sjældne tre-pointere.

Skud udefra var en stor del af hvorfor kampen endte som den gjorde. Med 5 af 21 ramte tre’ere skød Hørsholm 24% udefra, mens SISUs procent var på 47 – 7 af 15. Skud udefra blev også en stor del af afgørelsen på kampen i fjerde periode, hvor SISU pakkede sig ind i et zoneforsvar, der i store perioder tog Hørsholms velspillende høje spillere ud af kampen.

Da hjemmeholdet havde svært ved at få bolden tæt på kurven, valgte man i stedet at skyde, og de første 9 minutter og 57 sekunder ramte man kun et enkelt af ni forsøg. Derfor kunne SISU, uden at spille prangende angrebsspil langsomt men sikkert æde sig ind på Hørsholms føring.

Gæsterne tog første gang føringen med fire minutter igen, 51-53, og over de sidste minutter havde 79ers mange helt frie skud, som bare ikke ville ned i rusen. Faktisk skulle man helt hen til tre sekunder før tid før Line Piechnik fik ramt et skud, med hun kunne kun reducere til 59-61 og Julie Kongeskov kunne med 0.8 sekunder igen cementere SISUs sejr med to sikre straffekast.

SISU har nu taget hjemmebanefordelen i serien, der fortsætter i Kildeskovshallen på tirsdag 14. april, inden Hørsholm igen har hjemmebane onsdag 22. april. Fortsætter serien efter det, bliver det med kamp på SISUs hjemmebane 26. april og sidste kamp i Hørsholm 29. april. 

Ugens preview

07.04.2015

På lørdag spilles DM-finale 1 mellem Hørsholm 79ers og SISU og næsten samtidigt bliver det afgjort i Amagerhallen hvem der skal have årets bronzemedaljer om halsen. 

Headcoach for Falcon BMS, Eugenio Manuel Rodriques kommer her med sit bud på de 2 kampe:

BK Amager - Lemvig Basket, BRONZEKAMP (Amagerhallen lørdag kl. 14:30)

Amager has the upper hand on this bronze game. First off they come in first place from the regular season and even though there are some important players injured, the roster is deeper then Lemvig’s.

The visitor has some experienced players in the team as well but usually their performance is lower on away games. Therefore, Amager, as home team, becomes the favorite to win the Bronze.

Hørsholm 79ers - Sisu. DM-FINALE 1 (Hørsholmhallen lørdag kl. 14:00)

Sisu has been stepping up after finishing the regular season and the fact of having some experienced players that usually know how to play on the playoff’s besides adding the two foreign post players, can perfectly make the surprise happen.

Regardless, Hørsholm has the home factor and has on his roster many skilled players with many different solutions and totally capable of making the difference at some point. The bench is always important throughout the playoff’s and they are favorite to win the championship.