Nyheder

Virum GO Dream videre i slutspillet med 2–0 over SISU

08.03.2016

Virum GO DREAM vandt også kamp 2 i kvartfinalen mod SISU.

Første kamp havde Virum vundet på hjemmebane med 20 point, men efter en indledning på kampen, hvor SISU kom bedst i gang. Sådan gik det bestemt ikke i Kildeskovshallen søndag. Virum var klar fra start denne gang og lod foden hvile tungt på speederen. Først til 2–10, siden 5–21 og det så ud til at blive en lang eftermiddag i Kildeskovshallen.

Første periode endte 9–24. Virums center Valerie Driscoll var kommet godt i gang med 6 point midt i perioden, og det skulle vise sig at komme til at præge kampen: SISU havde svært ved at matche Valerie Driscoll i denne kamp.

Anden periode bragte dog lidt lys til SISU, der med bedre forsvar tog kampen op. Det bedre forsvar resulterede også i bedre angreb og lettere point, så SISU kunne holde balance i denne periode med 20–20. Tydeligt at Virums fejlprocent i aflevering og skud blev øget, når presset kom på. I store dele af kampen i onsdags kunne SISU også holde balance mod Virum, så når nu anden periode havde vist, at det ikke var en enlig svale, kunne man jo håbe at det fortsatte i tredje periode.

Og sandelig om det ikke kunne fortsætte. Trods meget tæt forsvar lykkedes det Olivia Applewhite at få 9 point i kurven i denne periode. Hun gav virkelig alt i kampen for at give sit hold en chance for fortsat at leve i slutspillet. Perioden endte med beskedne 13–7 til hjemmeholdet, men der var nu kamp om sejren med stillingen 42–51 efter tredje periode.

Lyset blev dog slukket med 3 scoringer i træk fra Virums numre 13, 12 og 11: Nikoline Østergaard, Melissa Gilkey og Valerie Driscoll viste endnu en gang deres værd for Virum med hver deres scoring og bragte Virum foran med 15 point. Det blev for meget til at SISU for alvor kunne tro på sejren.

Chancerne var der, de fleste skud blev taget, men bolden ville ikke i. Mathilde Colding-Poulsen viste dog vejen med 2 tre’ere og et solidt og aggressivt forsvar kampen igennem. Og trods tæt opdækning af Nikoline Østergaard gik hun faktisk kampen igennem uden at få dømt en fejl. Samme Nikoline Østergaard var glimrende i sit sammenspil med Valerie Driscoll, og må nok have en stor del af æren for at Valerie Driscoll endte som topscorer og at Virum tog sejren med 52–68.

SISU faldt med ære. Flot kæmpet af det unge hold, der løftede sit niveau i sæsonens sidste kampe – og så gjorde det ikke noget at Amalie Carnbring Bonde vendte tilbage i slutspillet og styrede spillede godt efter en længere skadespause.

For Virum scorede Valerie Driscoll 19 point, Melissa Gilkey 18 og Nikoline Østergaard 11 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 19 point efter endnu en heroisk indsats i luften og på gulvet mens Mathilde Colding-Poulsen endte på 13 point.

Virum GO DREAM spiller mod Lemvig Basket eller Aabyhøj IF i semifinalerne, som starter i Virum i weekenden. Modstanderen afgøres i morgen i Lemvig.

Hørsholm udligner kvartfinaleserie i drama

05.03.2016

Lørdag eftermiddag fik tilskuerne i Hørholmhallen underholdning for alle pengene, da 79ers udlignede kvartfinaleserien til 1-1 i kampe, med en 62-61 sejr i en højdramatisk kamp mod BK Amager.

Kaptajn Line Piechnik afgjorde kampen med tre sekunder igen og scoren helt lige, 61-61. Amagers danske stjerne Catharina Palm havde bolden, men Piechnik stjal driblingen og spurtede ned ad banen med en amagerspiller på begge sider. Hørsholmanføreren samlede bolden op for at skyde og blev samtidig fejlet, hvilket sendte Piechnik til straffelinjen med 0,6 sekund igen.

Fra straffelinjen var Piechnik iskold og satte den nødvendige scoring til kampens resultat 62-61 - og missede nummer to, så tiden løb ud uden Amager kunne forsøg et skud.

Det var en livlig kamp, hvor begge hold viste spillelyst, men især de nordsjællandske damer, virkede opsatte på at revanche det store nederlag i seriens første kamp. Der blev kæmpet lige lidt mere efter løse bolde og rebounds og det gav pote.

Frederikke Mollerup var absolut flyvende denne eftermiddag, hvor hun blandt andet ramte fire 3’ere og i lange perioder var kvinden bag 79ers scoringer. Skytten fra Hørsholm sluttede som hjemmeholdets topscorer med 16 point.

En velspillende Portia Durret holdt dog Amager inde i kampen.  Amerikanerens 24 point i opgøret, blev det højeste antal scorede point i Hørsholmhallen denne lørdag.

De to hold fulgtes godt ad, og fjerde periode gik i gang helt lige, 49-49. Efter 30 sekunder af sidste periode, var Hørsholm dog i fejlproblemer. Både Ivana Jovanovic og holdets amerikaner, Ashley Ezeh, hvde anskaffet sig fire fejl og dette betød, at de måtte sidde på bænken i længere perioder. Deres afløser, Nathalie Toft, tog flere gode rebounds, og spillede en afgørende rolle i sejren.

Holdene har nu vundet en enkelt kamp hver i kvartfinaleserien. Den sidste og afgørende kamp spilles på tirsdag kl. 19:30 i Amagerhallen. Vinderen møder grundspillets vinder Stevnsgade SuperWomen i semifinalerne.

Ugens preview

04.03.2016

Efter midtugens 1. kvartfinaler er det nu tid for kvartfinale 2. 

3 hold har ryggen mod muren og an risikere at sæsonen slutter lørdag eller søndag.

Jesper Krone head-coach fra BK Amager kommer her med sit bud på de 3 kvartfinaler.

Hørsholm - BK Amager (lørdag kl. 13:00)

Det er to hold som står godt til hinanden, og deres to tidligere indbyrdes opgør i Fire Arena i år har været meget tætte. Det bliver sandsynligvis ligeså en tæt kamp lørdag.

79ers har ryggen mod muren, men holdet har flere erfarne profiler, som har spillet under pres før. Dertil kommer en dygtig trænerduo og et godt hjemmepublikum.

Amager tog første stik, men dog med lidt malurt i bægeret. Deres roster er forvejen præget af en del skader, og Emilie Fogelstrøm kan måske tilføres denne liste. Hun måtte udgå i første opgør med en mindre hjernerystelse. Heldigvis for Amager råder der over flere gode guards.

Det bliver en meget tæt og intens kamp, men jeg tror mit hold.

Amager vinder med 2 point og er derved klar til semifinalerne mod Stevnsgade Superwomen.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (søndag kl. 13:00)

En overraskelse fandt sted i den første kamp.

Åbyhøj har gjort store fremskridt i den sidste del af sæsonen, hvorimod Lemvig har været ramt af en del skader på væsentlige positioner. Hvis Lemvig får held med deres store og tætte zoneforsvar, og de får ramt lidt flere skud, så har de en god chance.

Åbyhøj har dog mandskabet og individuelle dygtige spillere, som kan åbne ethvert forsvar med både skud og drives mod kurven.

Det hold der rammer deres høje niveau, vinder kampen, men jeg går med en kneben sejr til gæsterne på +5 point og så skal det hele afgøres i en 3. kamp på tirsdag i Lemvig.

SISU - Virum Go Dream (søndag kl. 16:00)

Det blev en sikker sejr til Virum i første kamp, og på trods af, at SISUs unge spillere, er begyndt at finde liganiveau, så bliver 2. kamp også en sikker Virum sejr.

Virum Go Dream vinder med +20 og sender SISU på sommerferie.

Banens mindste var den største

03.03.2016

Emma Braunstein på 167 cm havde en stor aktie i Virums sejr over SISU i årets første DM-kvartfinale hvor også Nikoline Østergaard viste storspil.

SISU kom bedst fra start og førte 5-2 i kvartfinalen om DM-titlen onsdag aften i Virumhallen. Så satte Virum Go Dream turboen til, kom foran 9-5 og førte 12-8 efter første periode.

Føringen blev øget til 19-9, og det lignede som forventet en stille dag på kontoret for hjemmeholdets favoritter, men SISU's unge mandskab, suppleret af rutinerede Mathilde Colding-Poulsen og den amerikanske stjernespiller Olivia Applewhite, gav ikke op og fik reduceret til 24-25, inden Emma Braunstein med en 3-point scoring og Nikoline Østergard på et flot sololøb fra egen banehalvdel satte tingene på plads. Og med endnu en 3-point scoring sikrede Emma Braunstein en pauseføring på 33-24.

I anden halvleg nåede Sisu op på 35-39, men Emma Braunstein fortsatte sin imponerende træfsikkerhed fra distancen, og først hendes femte forsøg ramte indersiden af kurven og gik i spil igen. Olivia Applewhite holdt SISU inden i kampen på sikre straffekast, men Nikoline Østergaard viste klasse og bragte Virum foran 49-37.

Indtil det tidspunkt havde både Melissa Gilkey og især Ellen Iversen været langt under vanlig standard, men mod kampens afslutning vågnede de omsider op til dåd, og så vandt Virum Go Dream 67-47.

Ud over Emma Braunstein og Nikoline Østergaard spillede den lynhurtige, elegante guard, amerikanske Kyani White, en stor kamp, ligesom Valerie Driscoll blev noteret for mange rebounds.

Virums point: Nikoline Østergaard 14, Melissa Gilkey 14, Emma Braunstein 12, Kyani White 10, Valerie Driscoll 6. Ellen Iversen 4, Pauline Lausten 4 og Ansofie Schirmer 3.

SISUs point: Mathilde Colding-Poulsen 17, Olivia Applewhite 16, Clara Laursen 6, Anna Katrine Ahrenst Jørgensen 4, Johanna Mijic Kampp 2, Amalie Carnbring Bonde 2.

Kamp 2 i bedst á 3-serien spilles hos SISU på søndag kl. 16:00. 

Åbyhøj tog første stik

03.03.2016

Gæsterne fra Åbyhøj tog en sikker og fortjent sejr i den første kvartfinale mod Lemvig. Fra start til slut havde Åbyhøj mest overskud og tog mest initiativ. Det blev belønnet med en sejr på 68-84.

Allerede fra kampens start sætter Åbyhøj et godt tempo, som giver et lille overtag. Lemvig svarer dog igen anført af Reka Fejes, som er kampens bedste spiller for Lemvig. 11 point laver hun i første periode. Men da hjemmeholdet samtidig smider for mange bolde væk, og ikke er skarpe nok i deres spil, så kan Åbyhøj trække fra mod periodens slutning og gå til pause med en føring på 16-25.

Åbyhøj starter også godt i anden periode med godt angrebsspil og holder føringen. Midtvejs i perioden kommer Lemvig dog bedre med, og der bliver særligt lukket godt ned i forsvaret. Angrebet halter stadig lidt, men alligevel nedbringes afstanden. Åbyhøj holder en høj skudprocent fra distancen, og det er med til at fastholde føringen. Hos Lemvig melder Grace Gardner ind i kampen med nogle gode aktioner, som er med til at Lemvig slutter godt og bringer afstanden ned på 36-40 ved halvleg.

Tredje periode starter jævnbyrdigt og med kamp om overtaget. Det overtag vinder Åbyhøj igen ved hjælp af gode skud. Hos Lemvig er det igen Reka Fejes som udfordrer gæsterne bedst, men der er for få andre, som byder ind. Lemvig viser god energi, men stresser samtidig for meget. Det giver flere mistede bolde, som Åbyhøj udnytter effektiv. To 3ere fra gæsterne sætter for alvor gang i de grønne og giver en føring på 46-56. Trods en rodet slutning holder Åbyhøj afstanden og går ind til sidste periode foran 53-63.

Fra starten af sidste periode forsøger Lemvig at vende kampen, men endnu en gang rammer Åbyhøj sine skud på det helt rigtige tidspunkt, og det tager den sidste luft ud af hjemmeholdet. Gennem de sidste minutter trækker gæsterne yderligere fra, og da det bliver 62-82 med tre minutter igen er kampen afgjort. Lemvig vinder ganske vist de sidste tre minutter, men det ændre ikke på indtrykket af, at Åbyhøj viste mest energi, havde mest flow i spillet og fortjent kunne tage hjem med sejren.

Sejren bliver på 68-84 (16-25, 20-15, 17-23, 15-21). Topscorer for Lemvig blve Reka Fejes med 22 point. For Aabyhøj IC scorede Bianca Morsøe 19 point. 

1-0 til BK Amager efter stærk 1. halvleg

02.03.2016

BK Amager sikrede sig tirsdag aften en hjemmesejr i den første kvartfinale mod Hørsholm 79ers med 70-59 (24-18, 22-10, 9-10, 15-21) efter en rigtig stærk 1. halvleg.

Hjemmeholdet tillod kun gæsterne at score 28 point, mens de med flydende angrebsspil selv fik puttet hele 46 point på tavlen. 2. halvleg blev en mere rodet affære, da Hørsholm 79ers kæmpede intenst for at komme tilbage i kampen. Det var dog ikke nok til for alvor ryste hjemmeholdet, som holdt hovedet koldt og kørte sejren i hus.

1. periode indledes lidt nervøst fra begge sider og holdene følges ad. Midtvejs i perioden er stillingen 10-10. Minuttet efter bringer Hørsholm sig i front med 10-13, men så får hjemmeholdet styr på nerverne og får med et 14-2 run bragt sig foran 24-15, inden Hørsholms Sara Forsman Pedersen lukker perioden med en 3er. BK Amager vinder perioden med 24-18 godt anført af Catharina Palm og Portia Durrett begge med 10 point.

BK Amager fastholder overtaget i 2. periode. Hjemmeholdet får lukket af i forsvaret og kommer med flydende spil til helt frie afslutninger angrebsmæssigt, hvilket blandt andet resulterer i fem 3-point scoringerne heraf tre af hjemmeholdets Ida Klussmann. BK Amager er i fuld kontrol gennem hele perioden, som holdet vinder overbevisende 22-10.

Det er helt tydeligt, at der er blevet talt med store bogstaver i gæsternes omklædningsrum i pausen. Det er et anderledes tændt Hørsholm mandskab, der kommer på banen til 3. periode, og kampen skifter karakter. Forsvarsmæssigt går Hørsholm 79ers nu til stålet og gør det svært for hjemmeholdet at komme til fornuftige afslutninger. Til gengæld fastholder BK Amager det solide forsvar, hvilket gør 3. periode til en lavt scorende affære. Hørsholm 79ers vinder perioden med 9-10, og hjemmeholdet fører således 55-38 inden sidste periode.

BK Amager formår at holde forspringet i indledningen af 4. periode og godt midtvejs i perioden er stillingen 62-44. Hørsholm 79ers har dog ikke givet op, og holdet får reduceret til 64-52 med små 2 minutter tilbage, inden BK Amagers Emilie Keller definitivt lukker kampen med en 3er. Gæsterne får pyntet lidt på resultatet i det døende minut, men det ender med en sikker hjemmesejr på 70-59.

BK Amager fører dermed kvartfinaleserien med 1-0. Kamp 2 i bedst á 3 serien spilles på lørdag den 5. marts kl 13.30 i Hørsholmhallen.

Topscorer i dagens kamp for hjemme- og udebanehold blev:

BK Amager: Catharina Palm 21, Portia Durrett 16, Ida Klussmann 13, Emilie Keller 9, Melanie Elmgreen 6, Cecilie Tvede 3, Maria Brask 2

Hørsholm 79ers: Sara Forsman Pedersen 18, Ezeh Ashley 15, Line Piechnik 10, Ivana Jovanovic 6, Frederikke Mollerup 4, Maria Forsman Pedersen og Lena Svanholm begge 3

I aften går det løs

01.03.2016

Med resultaterne af lørdagens 3 sidste kampe i grundspillet er det endelig blev pla-off tid i DL og det hele starter i aften hvor BK Amager får besøg af Hørsholm 79ers.

6 klubber skal kæmpe om 3 pladser i semifinalen, hvor Stevnsgade SuperWomen venter, idet de som vindere af grundspillet har kvalificeret sig direkte til semifinalerne.

Og hvem går så videre fra kvartfinalerne og hvem gør ikke. Ja det er et rigtigt godt spørgsmål og Jan Gjettermann, som er turneringsansvarlig for DL kommer her med sit bud på hvordan det går i de 3 serier som spilles i bedst á 3 kampe.

BK Amager - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30 i Amagerhallen)

På papiret er BK Amager favorit, men holdet har i sine 2 seneste kampe spillet uden deres store stjernespiller, Catharina Palm Jensen og meget hænger på hendes skuldre. Er Catharina med er 79ers nødsaget til at dække hende hårdt op, men er hun ikke med er der mange andre spillere der skal træde i karakter før at det bliver en succesfuld aften i Amagerhallen for hjemmeholdet. 

Her tænkes specielt på Portia Durret og Ida Klussmann som ser ud til at være tilbage for fuld styrke efter sin knæskade tidligere i sæsonen.

For 79ers peger formkurven opad og holdet er næsten skadesfrit. Sidste de 2 hold mødtes spillede holdets udenlandske spiller, Ashley Ezeh  en rigtig god kamp og scorede 23 point. Dette kan blive nødvendigt igen hvis 79ers skal have succes. 

Også Ivana Jovanovic kan få en hovedrolle både defensivt og offensivt og kan 79ers få lukket ned Catharina Palm, så kan man godt overraske og tage først kamp i Amagerhallen.

Men det bliver en tæt serie og mit bud er at BK Amager vinder dagens kampe med 5-10 point og serien samlet 2-1. 

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (onsdag kl. 18:45 i VestJysk Bank Arena)

De 2 hold har mødt hinanden 3 gange i grundspillet og alle 3 gange har Lemvig løbet med sejren. Men det har været tæt - rigtig tæt endda og de 3 sejre er "kun" blevet på 2, 12 og 3 point, så man skal ikke helt afskrive de grønne fra Aaby i denne serie.

Det ændrer dog ikke ved at Lemvig er favorit, men en del skader på flere af nøglespillerne har gjort at der bliver trukket store veksler på spillerne. 

Aabyhøj IF har i holdes seneste 4 kampe kun slået SISU, men har spillet lige op med Lemvig, 79ers og Virum GO Dream. Hvis de grønne skal have succes, så skal de score over 70 point i kampen, for Lemvig plejer at score mange point med Åby og jeg tror heller ikke billedet ændre sig i kamp 1. 

Åby er afhænging af at nøglespillerne alle leverer varen samtidigt og specielt Enna Pahadzic og Caroline Wich kan blive nøglen til succes. For Lemvig bliver det sikkert til mange minutter på banen for Ivana Udovalieva og Gillian Abshire. Spiller de 2 spillere op til deres bedste får Åby det svært og har begge samtidigt tur i den fra 3-points land, vil de se mere end svært ud for Åby.

Jeg tror at Lemvig  vinder kampen med 7-14 point og i kraft af deres større bredde så lukker de serien i 2 kampe.

Virum GO Dream - SISU (onsdag kl. 19:30 i Virumhallen)

Den 3. og sidste kvartfinale serie står mellem sølvvinderne fra SISU og oprykkerne fra Virum GO Dream. 

SISU har haft en svær sæson og der skal vist nogle mirakler til hvis de skal besejre Virum GO Dream 2 gange for at komme videre til semifinalerne. SISU har tabt deres seneste 14 kampe og det kræver masser af point fra deres amerikanske enmands hær Olivia Applewhite, hvis holdet skal have succes. Et andet lyspunkt på det unge Gentofte-mandskab er Victoria Mikkelsen som har grebet chancen og snitter næste 8 point pr. kamp.

For Virum GO Dream som sluttede grundserien af med 5 sejre i træk er der hele 4 spillere Kyani White, Valeri Driscoll, Melissa Gilkey og Nicoline Østergaard som SISU skal holde øje med. Det kan SISU ikke i 40 minutter og dette vil blive udslagsgivende i dagens kamp.

Virum Go Dream vinder kampen med mindst 20 point og går sikkert videre til semifinalerne med 2-0 i kampe. 

Sådan spilles kvartfinalerne

27.02.2016

Med resultaterne af de sidste 3 kampe i årets grundserie i hus, ligger det nu fast hvem der skal møde hvem i kvartfinalerne som afvikles i en serie på bedst á 3 kampe.

Virum Go Dream skal spille mod SISU, Lemvig Basket og Aabyhøj IF skal dyste i en ren jysk duel og endelig skal BK Amager spille mod Hørsholm 79ers.

Stevnsgade SuperWomen som vandt grundspillet sidder over i kvartfinalern og er direkte kvalificeret til semifinalerne.

Kvartfinalerne starter allerede på tirsdag hvor BK Amager hjemme i Amagerhallen får besøg af Hørshom 79ers.

Du kan se programmet for alle kvartfinalerne ved at klikke her. 

Stevnsgade Superwoman slutter grundspillet med endnu en sejr i Nørrebrohallen

29.02.2016

Lørdag eftermiddag mødte Stevnsgade Superwoman Hørsholm 79'ers, i en kamp der var uden betydning, for den endelige stilling i dameligaen.

Hørsholm var sikre på at slutte som 5'er og Stevnsgade havde allerede vundet grundspillet, og er dermed direkte i semifinalen.

Stevnsgade var - igen, igen - hårdt ramt af skader og sygdom og stillede til kamp med bare 7 spillere. Hørsholm kunne stille med fuldt hold og gav spilletid til alle 11. Bemærkelsesværdigt var, at hele 10 Hørsholmspillere kom på scoringstavlen. Virkelig flot.

1. Periode blev underholdende for publikum, da både ude- og hjemmehold var rigtig godt skydende.

Holdene følges ad i perioden, men specielt skal nævnes, at hjemmeholdets Ida Preetzmann "går amok" og scorer 4 3'ere på stribe på bare 5 minutter og har ved stillingen 15 - 13 til Stevnsgade, scoret 12 points.

Hannah Sheikh går forrest i Stevnsgades forsvar -  og kæmper i hele perioden en hård kamp, hvor det lykkedes hende at holde Hørsholms nye stjernespiller, Ashley Ezeh væk fra kurven. For Stevnsgade stepper både Maja Gerlyng og Elisabeth Brynaa op med flotte scoringer – mens Hørsholm føres an af en stærkt spillende Ivana Jovanovic, der slutter perioden af med hele 8 points.Perioden slutter lige 26-22 i Stevnsgades farvør, efter yderligere 3 pointsscoringer fra begge hold. Virkelig seværdig periode.

Hørsholm starter 2. periode bedst og har efter 3 minutter udlignet til 29-29. Så tager Stevnsgade fat i forsvaret. I hele 6 minutter holder Stevnsgade Hørsholm fra at score,  og fantastisk forsvarsspil, kombineret med scoringer af Katrine Dysckant, Elisabeth Brynaa, Maja Gerlyng og Ida Preetzmann bringer stillingen op på 39 – 29 med 2 minutter tilbage af perioden. Hørsholm tager timeout og kommer med en fin slutspurt tilbage i kampen. Line Piechnik og Sara forsman gør det til pausestillingen 39-34 til Stevnsgade.

3. Periode blev ikke lige så god som de 2 første. Hørsholm skifter flittigt ud, hvilket måske er med til at bryde deres rytme i spillet. Maja Gerlyng har en rigtig god periode for Stevnsgade med både gode rebounds og  godt angrebsspil og hun slutter perioden med 7 points.

Holdene følges ad, men Stevnsgade får dog opbygget et nyt 10 points forspring ved 52-42 midt i perioden. Igen kommer Hørsholm tilbage på et par flotte 3’ere ved Frederikke Mollerup og Clara Pinholt og med 1.24 tilbage er stillingen 54-53 til Stevnsgade.  Stevnsgade slutter perioden bedst og et stærkt drive af Elisabeth Brynaa og en lang 3'er af Alberte Dokkedal gør det til 59-53 i Stevnsgades favør.

Stevnsgade starter 4 periode klart bedst. Styr på forsvaret, gode rebounds og fart i angrebet gør, at stillingen efter 3 minutter er hele 68-53 til Stevnsgade.

Hørsholm tager timeout og får stoppet Stevnsgades run. For Hørsholm stepper Ashley Ezeh op, og Stevnsgade har i slutningen af perioden svært ved at holde hende væk fra kurven. Holdene følges ad i resten af perioden og Stevnsgade slutter grundspillet af med en forholdsvis sikker hjemmesejr på 73-63.

For Stevnsgade bliver Ida Pretzmann (21 points) og Maja Gerlyng (19 points) topscorer mens Katrine Dysckant tager 9 rebounds. For Hørsholm er Ashley Ezeh flittigst med 15 points og 9 rebounds.

Hørsholm virker til at være kommet i gang på det rigtige tidspunkt og kan (uden skader på holdet) være en farlig modstander i kvartfinalen mod BK Amager.  

Stevnsgade har nu 2 ugers turneringspause og vinder af grundspillet og spiller første semifinale hjemme i Nørrebrohallen fredag den 11. marts kl. 19.30.

Truende nederlag vendt til sejr

27.02.2016

Lørdag var der sidste spillerunde i Dameligaen, og mest spænding var der på forhånd omkring kampen mellem Lemvig og BK Amager.

De to hold skulle fordele 3. og 4. pladsen i grundspillet, og begge hold var på forhånd svækkede i det Lemvig måtte undvære Tori Waldner og BK Amager var i Lemvig uden Catharina Palm Jensen.

Alligevel blev det en underholdene og til sidst også en meget spændende kamp, som BK Amager sad solidt på frem til de sidste 15 minutter. Så vågnede Lemvig op og fik vendt kampen.

Spillemæssigt var de to hold meget lige i store dele i kampen, og det gjorde også de første minutter meget jævnbyrdige. Men BK Amager var meget effektive på deres skud bag 3-pointlinjen, hvilket giver dem et lille forspring i løbet af første periode. Både Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann er brændvarme for BK Amager i de to første perioder, og suppleret af Portia Durret giver det et overtag til gæsterne. Så selvom Kaitlyn Mathieu får come back for Lemvig efter ca fem minutter af kampen, så kan BK Amager gå til pause med en føring på 21-27.

Fra starten af anden periode er spillet fortsat lige, men BK Amager er også stadig mest effektive på pointkontoen. Det er især Portia Durret som holder gæsterne i gang, for flere andre begynder at sjuske lidt. Lemvig forsøger at sætte ekstra tempo på spillet, og det begrænser afstanden til 29-33. Men så bliver for mange bolde smidt væk, og hjemmeholdet ser ud til at mange lidt tro på mulighederne. Det udnytter BK Amager til at få genvinde overtaget og på ny udbygge føringen. Igen er det gode skud fra distancen som er det stærkeste våben for gæsterne, og med en føring på 37-50 står BK Amager med gode kort inden de sidste to perioder.

Efter pausen fortsætter BK Amager hvor de slap, og selvom Lemvig kommer lidt mere i gang, så ændrer det ikke på afstanden resultatmæssigt.  BK Amager holder en solid føring og virker mest tændte en energiske. Ved stillingen 44-64 er der absolut intet som tyder på, at sejren skal komme i fare for gæsterne, men en taktisk ændring til et zoneforsvar hos Lemvig kommer til at ændre kampen. Med et kan BK Amager ikke finde løsninger i angrebet og træfsikkerheden er helt væk. Lemvig viser til gengæld ny tro på tingene og anført af Gillian Abshire sætter de en modoffensiv ind.

Et run på 18-0 til Lemvig åbner kampen helt op igen, og hjemmeholdet viser nu et helt andet spil med en tro på tingene og den ene stærke aktion efter den anden. Godt forsvar bliver udnyttet til gode angreb, hvor mange spillere bidrager i et tempofyldt opspil. Afstanden mellem holdene bringes ned på 58-64 inden sidste periode, og kampen er helt åben.

I de sidste 10 minutter er det Lemvig som sidder på kampen. Kaitlyn Mathieu kommer i gang angrebsmæssigt efter en stribe gode rebounds i forsvaret. Gillian Abshire, Ivana Udovalieva og Okako Adika driver Lemvig frem igen og igen, og da Gillian Abshire rammer en 3er til 67-66 overtager hjemmeholdet føringen for første gang siden kampens start. Lemvig holder fast i overtaget selvom BK Amager på ingen måde har givet op. Men de har ikke noget modtræk til Lemvigs forsvar. Tre point fra Ivana Udovalieva giver Lemvig en føring på 80-73 med små to minutter igen, og det ligner en afgørelse. Men BK Amager kommer med et sdiste forsøg på at hente sejren, og det lykkes faktisk gæsterne at komme på 81-79 med 12 sekunder tilbage af kampen, men Ivana Udovalieva viser sin rutine i de sidste sekunder og sikre to straffe som sikkert omsættes til sejrscifrene 83-79.

Begge hold har stor ære af kampen, som var intens, underholdende og spændende. Med sejren sikrer Lemvig sig 3. pladsen og møder der med Åbyhøj i kvartfinalerne.

Lemvigs point: Gillian Abshire 26p, Ivana Udovalieva 22p, Okako Adika 15p, Kaitlyn Mathieu 14p, Grace Gardner 6p

BK Amagers point: Portie Durret 24p (12 reb), Ida Klussmann 16p, Emilie Fogelstrøm 14p, Melanie Elmgreen (11 as), Rikke Andersen 7p, Maaria Brask 5p, Sara Hansen 4p