Nyheder

Lemvig videre efter kamp 3

20.03.2015

Efter en tæt og intens tredje kvartfinale er Lemvig Basket klar til semi-finalerne med en sejr på 81-74 over Åbyhøj IF.

Kampens betydning satte sit præg på starten af kampen, hvor begge hold havde svært ved at finde vej til kurven. Der skulle straffe til for begge hold inden det blev til point. Det blev Åbyhøjs Nicole Ballestero som først fik gang i skudene, og hun var med til at give Åbyhøj en tidlig føring.

Lemvig måtte vente 7 minutter inden Joanna Miller med er 3er ramte kurven på et reelt skud. Det satte til gengæld hjemmeholdet i gang og med et godt run vendte de 4-7 til 14-7. Åbyhøj kommer bedre med igen, men Lemvig kan gå til pause med en føring på 16-12.

Gæsterne starter anden periode bedst og udligner hurtigt til 16-16. Lemvig har igen lidt vanskeligt ved at få point på kontoen. Det har Sofie TP ikke for Åbyhøj, og i løbet af anden periode skyder hun sig for alvor varm, og hun ender med at blive sit holds bedste spiller. Det er også to 3ere af Sofie TP som giver de grønne en føring på 20-25 midt i perioden. Joanna Miller gør hende kunsten efter og hendes to 3ere giver føringen tilbage til Lemvig med 28-27. I samme periode uddeles der en stribe små fejl til spillerne, og det sætter bl.a. Helle Kristiansen og Emily White i fejlproblemer. Alligevel lykkes det Lemvig at holde fast i føringen, ikke mindst med 3 vigtige point fra Ida Høj til 33-30. Det giver værterne en god slutning på perioden og en halvlegsføring på 37-32.

Tredje periode starter som de første to, med et overtag til Åbyhøj, men som i de to første kommer Lemvig igen, og denne gang med lidt ekstra energi, som giver en føring på 47-39. Der bliver lukket godt af i forsvaret, og spillet flyder pænt for vestjyderne. Igen er det Sofie TP, som holder Åbyhøj inde i kampen, men det er ikke nok til at tippe spillet. Hos Lemvig viser Emily White godt spil under kurven, og med flere gode aktioner i begge ender er hun med til at sikre en føring på 10 point for første gang i kampen med 59-49, som også er stillingen inden sidste periode.

I begyndelsen af de sidste ti minutter holder Lemvig afstand, men da Natalie Day får sin 4. fejl – og kort efter også den 5. fejl, begynder Åbyhøj at ane muligheden for et comeback. Ikke uventet bliver det Sofie Tp som omsætter muligheden til realiteter, og bringer Åbyhøj ind i kampen igen, kun bagud med 5 point.

Heldigvis for Lemvig melder Okako Adika sig for alvor ind i kampen og sørger for en føring på 67-59. Åbyhøj får endnu en hjælpende hånd, da også Emily White må forlade kampen med 5 fejl. Det bringer for alvor spænding i kampen. Først nedbringes afstanden til 70-66, og det bliver også 70-68. Men Lemvig kæmper godt i den intense afslutning, og med en sikker udnyttelse af de sidste skud på straffe, kan de køre sejren i hus. Efter tre spændende kvartfinaler er Lemvig klar til semifinalerne mod Hørsholm, som indledes på lørdag.

Lemvigs point: Joanna Miller 23p (5 as), Natalie Day 22p (13 reb), Okako Adika 11p (10 reb), Ivana Udovalieva 8p (9 as), Emily White 8p (10 reb), Ida Høj 6p, Helle Kristiansen 3p

Topscorer Åbyhøj: Sofie TP 30p

SISU avancerer til semifinalerne

16.03.2015

Første kvartfinale i tirsdags var et ”game of runs”. Og det var anden kvartfinale sådan set også. SISU startede med et run indeholdende 4 tre’ere. Mathilde Colding-Poulsen var rygende varm og satte 3 af dem til føring 18-10 midt i første periode. Stevnsgade mer’ end svarede pænt igen ved at komme foran 27-18, altså et run på 17-0 på under fem minutter. Intensiteten var høj. Det var spændende at følge, omend der måske kom lidt for mange turnovers pga det høje tempo.

I anden periode kæmpede SISU sig tilbage i kampen bl.a. ved hjælp af 8 point fra Katrine Dyszkant. Selvom SISU kom foran 36-33 ved halvleg følte man ikke, at kampen var afgjort på nogen måde.

Det ændrede sig imidlertid ved det 12-0 run, som SISU indledte tredje periode med. Mathilde Colding-Poulsen blev ved med at hælde tre’ere i – startende med to lige efter halvlegen. SISU’s forsvar fungerede optimalt og pressede Stevnsgade til den ene turnover efter den anden. Stevnsgade satte kun eet skud i tredje periode, resten af pointene kom på straffe. Samlet vandt SISU perioden 30-8 og førte med 25 point ved periodepausen.

Fjerde periode indledtes med yderlige 4 point af SISU til stillingen 70-41. SISU begyndte derefter at skifte de spillere ind, som kun havde spillet lidt eller slet ikke. Naturligt nok lettede SISU trykket på speederen og Stevnsgade fik pyntet på resultatet bl.a. gennem 16 point af Ida Tryggedsson i den periode.

Samlet 80-69 til SISU (18-24, 18-9, 30-8, 14-28). Alle 18 spillere kom på banen og alle 18 scorede.

For SISU havde Mathilde Colding-Poulsen en rigtig god dag med 20 point, 6 for 7 på tre’ere, Kiki Lund scorede 18 point og havde 6 steals og 4 assist mens Katrine Dyszkant havde 16 point. Camilla Blands havde 8 point, 7 rebounds og 6 assist.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson 22 point og 6 assist, mens Cecilie Tang Homann havde 9 point og 7 rebounds.

Forårets hold i Dameligaen 2015

15.03.2015

I Dameligaen kåres der et efterårets hold og et forårets hold.

Det er de syv holds trænere der stemmer og forårets hold er bedømt ud fra grundspils og mellemspilskampe. Hver træner peger på de fem spillere, der har gjort det bedst siden nytår.

Nu er stemmerne talt op og i alt 16 spillere fik en eller flere stemmer.

De fem spillere, der fik flest stemmer, og dermed er forårets hold er:

 

  • Joanna Miller (Lemvig Basket)
  • Nicole Ballestero (Åbyhøj IF)
  • Ida Tryggedsson Preetzmann (Stevnsgade Superwomen)
  • Lauren Gregory (BK Amager)
  • Catharina Palm Jensen (BK Amager)

De 5 spillere vil alle modtage en lille erkendelighed fra DL.

Aabyhøj IF udligner til 1-1 i kvartfinalen

15.03.2015

Et talstærkt og forventningsfuldt publikum, havde fundet vej til Åbyhallen lørdag eftermiddag, for at se ”Slaget om Jylland” mellem Åbyhøj og Lemvig.

En kamp der kunne sende de lokale helte på tidlig sommerferie, eftersom Lemvig tidligere på ugen havde vundet den første kvartfinale, i denne bedst af 3 serie.

Begge hold kommer ud på banen med energi og gejst. Der bliver skudt fra højre og venstre og masser af offensive rebounds bliver hevet ned, men bolden ville ikke i kurven. Det bliver Lemvig som først får indstillet sigtekornet og Natalie Day score kampens første 2 point.

Holdene følges ad med at udveksle scoringer i hele perioden, hvor hjemmeholdet er foran med 2-3 point det meste af tiden, indtil Lemvigs bedste på dagen – Joanna Miller score 3 point på signalet til stillingen 22-24 til gæsterne fra Vest. Joanna Miller havde 10 point i perioden, det samme som hjemmeholdets Nicole Ballestero.

Holdene udveksler scoringer det meste af 2. periode og ingen af holdene kan trække fra med mere end 3-4 point.

Lemvig bringer sig tidligt i fejlproblemer og både Emily White og Natalie Day må tage plads på bænken, ved siden af coach Peter Jensen, med 3 fejl i starten af perioden.

Hjemmeholdets spillere kunne dog ikke udnytte deres højdefordel mod et godt kæmpende Lemvig mandskab og holdene følges ad til pause og stillingen 41-40 til Åbyhøj.

Åbyhøj føler momentum efter pausen og starter med periodens første 4 point, Miller tager kampen op med en dyb 3pts scoring, Sofie TP og Nicole melder sig også ind og score de næste 6 point for Åbyhøj til en midtvejs stilling på 51-43 og tvinger Lemvig til en timeout.

Der bliver fightet for alle bolde og kæmpet for hver eneste position fra begge hold. Da udeholdets Emily White sætter sig, ud med sin 4. fejl midt i perioden, giver det plads til åbne skud udefra og Sofie TP sætter et par 3pts skud til kampens hidtil største føring 59-47. Lemvig kæmper heroisk og score sikkert på deres straffekast, så stillingen inden de sidste 10 min. er 61-54.

Okako Adika bringer god energi fra bænken i starten af sidste periode med flotte skud og stærke rebounds. Camilla Andersen for sat en prop i hullet og score 3 pts og holder Åbyhøj foran med 8 point. Holdene følges ad med hjemmeholdet i teten med 5-6 point.

Med 5 minutter igen, stempler Natalie Day ind med et par stærke bevægelser mod kurven og forspringet er skrumpet til 4 point. Åbyhøj timeout og justering af forsvaret. Caroline Wich viser vilje og energi og kæmper for alle rebounds. Emily White fejler ud med små 3 minutter tilbage af kampen, det udnytter hjemmeholdet og både Sarah Bersang og Caroline sætter gode point på kontoen.

Sæsonens mest seværdige kamp i Åbyhallen, slutter med en sejr til hjemmeholdet og en tur til Lemvig på torsdag til en 3. og afgørende kvartfinale kamp.

Topscorer Åbyhøj: icole 23, Sofie TP 17, Camilla 11, Kia 10,  Caroline 9, Julie og Sarah 6 hver og Lærke 5.

Topscorer: Joanna 26, Natalie 14, Ivana 13, Okako 10, Helle 8 og Emily 6.

 

Spænding i første kvartfinale

12.03.2015

I den rent jyske kvartfinale mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF var der mere spænding end godt spil.

Begge hold kæmpede med at holde rytmen i eget spil. Det gav meget rod og mere spænding end forventet.

På papiret var Lemvig på forhånd favorit, men har man fulgt lidt med i kampene mellem de to hold, så ville man vide, at de to hold har en vane med at udfordre hinanden, og at Åbyhøj ofte gør det godt i Lemvig.

Så selvom det flere gange i kampen så ud til, at Lemvig havde styr på kampen og et solidt forspring, så så overgav Åbyhøj – og især Nicole Ballestero sig ikke. De grønnes amerikaner kom op på 37 point og var ind i mellem en ustoppelig enmandshær. Alligevel fandt Lemvig de nødvendige kræfter til sidst og vandt den første kvartfinale med 80-73, men der skulle en meget tæt afslutning på kampen til, før sejren kom i hus.

Det var ellers hjemmeholdet, som var foran det meste af kampen, selvom Åbyhøj fra starten var varme fra 3-pointlinjen. Tre scoringer bag buen gav en føring påp 6-9 til gæsterne efter små tre minutters spil, og det satte værterne under et tidligt pres. Det kneb med at finde de rigtige angrebsløsninger for Lemvig og først midt i perioden kom der mere form på spillet. Så blev afstanden til gæsterne til gengæld hurtigt lukket og efter en rodet afslutning på perioden kunne Lemvig holde pause med en føring på 20-16.

Fra starten af anden periode er Helle Kristiansen blevet varm for Lemvig, og hun sørger for at øge føringen. Men Lemvig begynder igen at misbruge for mange skud, og det giver igen en jævnbyrdig kamp. Ingen af holdene spiller for alvor godt, og derfor fastholdes afstanden mellem holdene på omkring seks point. Mod slutningen øger Lemvig igen en smule, så afstanden er 40-30 ved halvleg.

Lemvig starter igen bedst i tredje periode, men bliver også lidt for ivrige i forsvaret. Det koster nogle fejl og efterfølgende frustrationer, men det giver også Åbyhøj mulighed for at komme med i kampen igen. Begge hold har stadig svært ved at finde det spillemæssige niveau, og det bliver til mange turn-overs på begge sider. Lemvig kæmper sig alligevel til en føring på 54-40, og det begynder at ligne en afgørelse. Men det er gæsterne ikke enige i, så de presser på igen, og får skåret afstanden ned til 56-48 inden den sidste pause.

Åbyhøj fortsætter med at hente ind på hjemmeholdet i starten af sidste periode. Lemvig forsøger at vende spillet til egen fordel igen, men der forceres for meget, og der bliver misbrugt for mange skud. Midt i perioden går det for alvor stærkt og Åbyhøj får fuld kontakt ved 60-60. Det lykkes endda at få en føring på 62-63, men så vågner Lemvig endelig op. Tre point af Joanna Miller er med til at tippe føringen tilbage til Lemvig, og da både Ivana Udovalieva og Okako Adika følger trop, giver det en føring på 71-65 til hjemmeholdet. Men Åbyhøj lægger sig ikke ned. De kæmper videre og bruger alle muligheder. Det giver en intens afslutning, hvor Åbyhøj konstant presser på. Tiden tvinger dog Åbyhøj til at give Lemvig en stribe muligheder på straffe, og dem udnytter hjemmeholdet godt. Derfor kommer afstanden aldrig længere ned end 4 point, og Lemvig kan glæde sig over sejren til sidst.

Holdene mødes igen lørdag i Åbyhallen, og det kan blive en ny intens kamp, hvor alle muligheder er åbne.

Lemvigs point: Natalie Day 22p (15 reb), Joanna Miller 19p (6 as), Ivana Udovalieva 13p, Helle Kristiansen 12p, Emily White 8p, Okako Adika 6p

Åbyhøjs point: Nicole Ballestero 37p, Sofie Tryggedson 16p, Kendahl Kelly 7p, Camilla Andersen 3p, Sarah Bersang 3p, Kia Fisker 3p. Julie Høier 2p og Tanja Laursen 2p

Danmarksmestrene tager første stik i kvartfinalerne i Nørrebrohallen

11.03.2015

Sæsonens første kvartfinale stod tirsdag aften i Nørrebrohallen mellem værterne pokalvinderne 2015 Stevnsgade SuperWomen og de seneste fire års Danmarksmestre SISU – netop de to hold, som i 2014 mødtes i finalerne om DM.

Stevnsgade fik i sæson opstarten tre spillere skadet alle med knæskader, de har ikke kunnet spille i denne sæson. Inden jul blev holdet ramt af endnu en knæskade. Som om holdet ikke var blevet ramt hårdt nok, så måtte Jordan Sullivan efter en tackling udgå med en knæskade for godt en uge siden i kampen mod BK Amager. Skaden skulle vise sig at være så slem, at Jordan er færdig med basketball for resten af sæsonen og tager hjem til Montana.

I tirsdagens kamp startede Stevnsgade med tilsyneladende overdreven respekt for de erfarne Danmarksmestre. Inden der var spillet meget mere end 3 minutter, havde SISU effektivt bragt sig foran med 0-11. Stevnsgades coach team Tina Dollerup og Mickey Dennis, der var i dagens kamp var vikar for Igor Gavrilovic, kaldte en nødvendig time out.

Efter time out kom Stevnsgade ud som forvandlet. Mere aggressive i forsvarsspillet, begyndte at udnytte at næsten samtlige spillere på Stevnsgades hold er hurtigere på fødderne end SISU og kom til gode afslutninger, så stillingen 5 min senere i perioden var 12-16. Perioden slutter 15-20 – med store offensive præstationer af ”the usual suspects” i topscorerrollen for SISU Kiki Lund med 12 point og Camilla Blands med 6 mens Stevnsgades flotte indsats de sidste 7 minutter var rent kollektiv.

I anden periode kommer Stevnnsgade godt fra Start. Respekten er smidt lidt over bord. Gejsten er stor og spillet mere målrettet. Efter 2:37 bringer Ida TP liv i hallen hos de ca. 200 tilskuere med en 3´er til 23-25 reducering. Simone Ceccardi, som var en af sit holds bedste, bringer med 2 scoringer kort efter Stevnsgade i front for første gang til stillingen 27-25 og SISUs coach team Thomas Ginnerup og Nadeem Ahmad kalder time out.

Denne time out ændrer igen spillets gang på banen, da SISU går ud og iegn laver et 11-0 run på værterne – nøjagtigt som i statren af kampen. Det betyder, at perioden ender 14-20 til gæsterne, der ved pausen fører 29-40 efter en buzzer af Camilla Blands.

Tredje periode præges mere af fight og vindervilje end poleret slutspils basketball. Efter 6:48 af tredje periode er SISU foran 37-51 og det er op af bakke for Stevnsgade. Stevnsgade kommer til afslutninger, men skudprocenterne er mere end elendige næsten hele vejen rundt. Perioden slutter med en meget lav score 11-13, hvilket giver en føring til SISU på 40-53 inden sidste og afgørende periode.

Fjerde periode byder på højt tempo. SISU spiller fuld bane zone, hvilket ikke medfører turn-overs hos Stevnsgade, der håndterer SISUs forsvar uden problemer. SISU dominerer ikke i denne periode reboundspillet, som de har gjort hele kampen. Hos hjemmeholdet gør Mie Ceccardi og Hanna Sheikh rigtigt godt defensivt. Stevnsgade kommer tættere på et par gange i løbet af perioden og ryster et par gange Danmarksmestrene, når intensiteten er i top. Perioden slutter dog 17-13 og SISU kan rutineret køre en sejr hjem på 57-66.

Forskellen i den første kvartfinale var bl.a. at SISUs erfarne ”stjerner” Camilla Blands, Katrine Dyszkant og Kiki Lund holdt deres niveau i store dele af kampen trods relativt lave scoringsprocenter og sammen med det unge talent Mathilde Colding-Poulsen bidrog med 90% af SISUs point, sammenlignet med at Stevnsgades profiler i afgørende perioder i kampen ikke angrebsmæssigt holdt det niveau, som de normalt har – i dag præget af for lave scoringsprocenter og for mange afslutninger uden kvalitet.

Endvidere udnytter Stevnsgade ikke tilstrækkeligt, at næsten samtlige spillere på holdet er hurtigere end alle SISU spillere.

Næste kvartfinalekamp (bedst af tre), hvor Stevnsgade har ryggen mod muren, er på søndag den 15. marts kl. 15.00 i Kildeskovshallen.

Hjemmeholdets bedste i dagens kamp var Simone Ceccardi – bedste hos udeholdet var Kiki Lund.

For SISU scorede Kiki Lund 20 points, Katrine Dyszkant 16, Camilla Blands 13, Mathilde Colding-Poulsen 9 (10 rebounds), Kelly Keil 4 og Julie Kongeskov 4.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 18 point, Alberte Alsø Dokkedal 11, Simone Ceccardi 10, Hanna Sheikh 10 og Cecilie Tang Homann 8.

Ugens preview

09.03.2015

Mellemspillet er overstået og nu står menuen på kvartfinalerne for 4 af holdene.

2 kvartfinaleserier hvor det på forhånd er meget svært at spå om udfaldet af kampene.  Kommer SISU bagfra som en dark hörse og er Lemvig ved at finde fodfæste igen efter et halvskidt mellemspil?

Thomas Ginnerup-Nielsen, head coach for SISU kommer her med sit bud på hvordan det går i kvartfinale 1:

Stevnsgade Superwomen - SISU (tirsdag kl. 19.15 i Nørrebrohallen)

Tirsdag aften skydes slutspillet i gang med et rigtig Københavner-opgør.

Stevnsgade sluttede mellemspillet med to sejre over BK Amager, og selvom holdet har været lidt svingende siden pokalfinalen, så er det et hold med et par giftige profiler.

Ida TP har igennem hele sæsonen været et fast omdrejningspunkt i angrebet, og skal vi slå Stevnsgade, skal vi have godt fat i hende. Holdets topscorer og top rebounder har dog været amerikanske Jordan Sullivan, som bliver central for Stevnsgades ambitioner om at gå langt i slutspillet. Sullivan er en utrolig dygtig og energisk spiller, som både kan score inside, skyde udefra, løbe fastbreaks og tager en bunke rebounds. Hun har dog været lidt skadet på det seneste, og rygter vil vide, at hun måske sidder ude i dele af kvartfinaleserien. Med hende på banen er Stevnsgade dog en mundfuld for et hvilket som helst hold i Ligaen, så spændende bliver det, om hun kommer ud i spilletøj.

Vi er selv uden større problemer gået ubesejret igennem mellemspillet. Hvor vi inden jul var stærkt skadesplaget, så er vi siden årsskiftet blevet bedre og bedre i takt med, at holdet er begyndt at tage sin endelige form. Et par spillere løber stadig rundt med slidskader, og Tea Jørgensen er ude for sæsonen, men når vi går på banen, så er det tæt på 100 %.

Jeg forventer en tæt og intensiv kamp, hvor rutinen i sidste ende gør udslaget. SISU +8

Lemvig Basket - Åbyhøj If (onsdag kl. 19:30 i Vestjysl Bank Arena)

Den anden kvartfinale er intet mindre end slaget om Jylland. Lemvig tager imod Åbyhøj, som er et af de få hold, som i denne sæson har fået point med hjem fra Vestkysten.


Hvis Åbyhøj skal gøre sig forhåbninger om at slå Lemvig, er det vigtigt, at de får lagt pres på hjemmeholdet og holder et højt tempo.

Lemvig har en smal trup, og et hårdt mellemspil har trukket store veksler på meget få spillere. Nu står de så i en kvartfinale med kun et par dages pause. Afgørende for Åbyhøj bliver det også, om de kan sætte deres skud udefra. I Nicole Ballestero og Sofie TP har Åbyhøj to af ligaens bedste skytter, og hvis først de begynder at ramme på deres skud, kan Åbyhøj virkelig genere værterne.

For Lemvig gælder det om at kontrollere tempoet. Lemvig har et par af Ligaens bedste spillere i Day og Joanna Miller, og kan de holde dem friske hele kampen og sætte dem op i angrebet, så har Lemvig gode chancer.

Jeg forventer en tempofyldt og pointrig kamp, hvor hjemmebanen bliver afgørende. Lemvig +12

Lemvig fik revanche og 3. pladsen

08.03.2015

Med en sejr på 76-65 fik Lemvig Basket revanche for sidste weekends nederlag mod Hørsholm.

Sejren betyder også, at Lemvig slutter som nr. 3 i mellemspillet og møder Åbyhøj IF i kvartfinalerne.

I sidste uges kamp fik Lemvig en elendig start og kom stort bagud allerede i første periode. Den erfaring havde vestjyderne lært af, og der var langt mere koncentration fra kampens start. Det havde Hørsholm dog også, og derfor blev det fra starten tæt, og da tempoet samtidig var højt, blev det en start med meget intensitet. Ingen af holdene fik for alvor noget overtag i spillet, men med et par scoringer mod slutningen af perioden gav Lemvig en smal føring på 18-17 efter de 10 første minutter.

Spillet er fortsat livligt i anden periode og begge hold forsøger meget offensivt. Lemvig er lidt mere bevægelige i forsvaret, og det skaber nogle fast-break muligheder, men det giver ikke for alvor noget overtag, for Hørsholm viser god energi og udnytter bredden i truppen. Det er Lemvig som er foran det meste af tiden, men midt i perioden går mange små kald for dommeren imod hjemmeholdet, og det skaber lidt frustration, som Hørsholm udnytter. Joanna Miller viser alligevel overskud og effektivitet i de sidste minutter, hvilket betyder Lemvig kan gå til pause men en føring på 36-32.

Lemvig kommer stærkest ud efter pausen og udbygger hurtigt føringen til 44-35. Det sker med godt forsvar og effektivt angreb. Det kunne ligne en tidlig afgørelse, men Hørsholm lægger sig ikke ned, og gæsterne får midt i perioden lukket af i forsvaret, så afstanden ikke bliver væsentlig større. Lemvig kommer på 48-35, men herefter er de to hold igen jævnbyrdige, og Hørsholm får inden sidste periode begrænset afstanden til 52-42.

Emily White sørger for at give Lemvig en god start også på sidste periode. Med gode scoringer og bevægelig forsvar giver hun Hørsholm problemer, og da flere andre Lemvigspillere følger med, så er det ikke nemt for Hørsholm. Det betyder ikke, at Hørsholm opgiver muligheden for at komme tilbage. Men et aggressivt forsvar lukker de ned for Lemvigs scoringer en overgang, og tilkæmper sig et overtag i spillet. Samtidig begynder Lemvig at se lidt trætte ud, men hjemmeholdet kæmper godt og forsvarer føringen flot. Det er derfor også meget fortjent at Lemvig slutter kampen som vinder, og samtidig finder noget af det spil frem, somd er skal til, hvis holdet skal med i medaljekampene.

Hørsholm og Lemvig kan møde hinanden igen i semifinalerne, hvis Lemvig kan besejre Åbyhøj i kvartfinaleserien.

Lemvigs point: Joanna Miller 25p (8 as), Natalie Day 20p, Emily White 12p (7 stl), OKako Adika 10p, Ivana Udovalieva 9p

Hørsholms point: Amalie Bonde 16p, Ivana Jovanovic 10p, Anne Deleuran 7p, Joy Burke 7p, Marie-Louise Blyme 7p, Line Piecknik 6p, Frederikke Mollerup 4p, Josephine Tullin 3p, Emilie Schirmer 3p, Maja Gerlyng-Hansen 2p

SISU vinder over Aabyhøj IF

08.03.2015

Sidste kamp i den nedesrte gruppe i mellemspillet mellem Åbyhøj og SISU handlede om hvem der skulle vinde 5. pladsen og for at møde nummer 4 i det øverste gruppespil. Begge hold var altså sikret kvartfinale pladser.

Kampen starter næsten som sidste kamp. SISU kommer blæsende fra start og og scorer 27 point i første kvarter. Høje skudprocenter og lidt tøvende forsvar giver et ellers scoringsfattigt SISU hold en super start på kampen.

Åbyhøj prøver forskellige tiltag mod et meget rutineret SISU hold, og kampen igennem har Åbyhøj svært ved at dæmme op for SISU´s angreb som hele tiden fidner gode løsninger.

SISU spiller mand til mand i 40 minutter hvilket er noget usædvanligt for et et der har haft stor succes med at spille Zone i år og foregående år. Å

byhøj kommer mere med i løbet af kampen og for på et tidspunt føringen ned på 10 point, men tættere kommer hjemmeholdet ikke. I sidste periode satser Åbyhøj, hvilket resulterer i en SISU føring på over 20 point. I sidste ende taber Åbyhøj kampen 55-67.

For SISU blev topscorer Kiki Lund med 20 for Åbyhøj Sofie TP med 13.

SISU Spiller anderledes end de har gjort det meste af sæsonen og ligner mere det hold vi kender.

I kvartfinalerne skal de nu møde Stevnsgade som ligner et hold der ikke er helt på toppen. SISU bliver en stor mundfuld for alle hold der møder dem fra nu af og er absolut en medaljekandidat. Holdets store achilleshæl er deres manglende evne til at score mange point. Deres styrke er til gengæld deres sublime evne til at spille forsvar. Med Kelly og Colona har de også fået noget størrelse under kurven som vil give holdets guard lidt mere ro til at være guards.

For Åbyhøj skal de møde Lemvig på onsdag i Lemvig. Holdet vandt over Lemvig i Lemvig sidst de mødtes så der er forhåbelig god momentum når holdet igen skal til Lemvig. For Åbyhøj er det vigtigt at huske på de detaljer der har gjort at de vandt 4 kampe i streg sidst i sæsonen.

Smal Stevnsgade sejr efter tæt kamp

08.03.2015

Stevngade trak det længste strå da de to skadesplagede hold mødtes lørdag eftermiddag i Amagerhallen.

Efter en helt lige kamp – 13-13 efter 1. periode og 42-42 inden sidste og afgørende periode – var Stevnsgade skarpest i kampen afslutning og vandt 56-60 (13-13, 19-13, 10-16, 14-18).


Begge hold starter forsigtigt og har svært ved at score. Stevnsgade kommer først i gang, og med 3’ere af henholdsvis Cecilie Homann og Hanna Sheikh får holdet bragt sig på 4-10 godt midtvejs i perioden. Melanie Elmgreen svarer tilbage med en 3’er, og godt anført af Lauren Gregory kommer Amager tilbage og får udlignet til 13-13 ved periodepausen.

Billedet forsætter i indledningen af 2. periode med godt 3 minutter tilbage er stillingen 25-26 til gæsterne. Amager lukker periode bedst og får med et 7-0 bragt sigt foran 32-26 ved halvleg. Amager vinder perioden 19-13.

Amager indleder også 3. periode bedst. Med 2 point fra Emilie Fogelstrøm og en 3’er af Julie Jungslund bringer Amager sig foran 37-28, men så går hjemmeholdet i stå med en scoringspause på 6 minutter. Det udnytter Stevnsgade og reducerer til 37-36 med små 2 minutter tilbage af perioden. Amager har stadig svært ved at score i det åbne spil, men med 5 af 6 fra straffelinjen i de sidste minutter er stillingen helt lige 42-42 inden sidste og afgørende periode. Stevnsgade vinder perioden med 12-18.

Midt i 4. periode er kampen stadig helt lige med stillingen 48-48, men i den afgørende fase er Stevnsgade en smule skarpere og holdet sirer sig en smal sejr på 56-60 (13-13, 19-13, 10-16, 14-18). Stevnsgade vinder 4. periode 14-18. 

Hos gæsterne var det Ida Preetzmann, der styrede begivenhederne, mens det for hjemmeholdet fra Lauren Gregory, der gik forrest. Amager gav debut til U18 spiller Sara Bording Hansen og hjemmebane debut til en anden U18 spiller – Emma Bendix Nielsen. 

Topscorer for hjemme- og udebanehold: 

BK Amager: Lauren Gregory 22, Emilie Fogelstrøm 9, Emma Bendix 7, Julie Jungslund 6, Melanie Elmgreen og Rikke Andersen begge 5, Maria Brask 2

Stevnsgade: Ida Preetzmann 16, Hanna Sheikh 15, Cecilie Homann 10, Alberte Dokkedal 7, Simone Ceccardi 6, Mie Ceccardi 4, Etta Andersen 2