Nyheder

Tre på stribe til Lemvig

13.01.2016

For tredje gang på blot en måned spillede Lemvig og Åbyhøj mod hinanden onsdag aften. Og endnu en gang blev det til en sejr til Lemvig, men det blev også denne gang en sejr der skulle arbejdes hårdt for at hente i hus.

Åbyhøj mødte op i Lemvig uden et par væsentlige profiler, men holdet løftede sig kollektivt, og særligt i første halvleg havde de godt fat i hjemmeholdet. For Lemvig lykkedes det at få mange spillere i gang efter julepausen, men det var også tydeligt, at der er lidt at arbejde med frem mod pokalfinalen på lørdag.

Onsdagens kamp startede rodet for begge hold, og for mange bolde blev smidt væk. Lemvig udnyttede et fysisk overtag til at starte flere fast-breaks og bygge en lille føring op. Mod slutningen af perioden skifter Åbyhøj til gengæld gear tempomæssigt og går fra 8-5 til 8-11. Den føring holdes til en pauseføring på 10-13.

Gæsterne holder fast i overtaget fra starten af anden periode, hvor Lemvig misbruger for mange muligheder, samtidig med at Åbyhøj er godt skydende og effektive i deres offensiv. Begge hold får som perioden går bedre gang i scoringerne, og afstanden mellem dem er meget stabil. Åbyhøj får i første omgang udbygget føringen, men to 3ere fra Helle Kristiansen og Gillian Abshire bringer afstanden tilbage på tre point ved 20-23 midt i perioden. I periodens sidste minutter udveksler holdene point, og Åbyhøj kan gå til halvleg med en føring på 31-35.

I tredje perioder tipper kampen. En god start af Lemvig giver dem et overtag, som hurtigt omsættes til point. På blot et minut bringer hjemmeholdet sig foran 37-35, og føringen gives ikke tilbage mere i kampen. Tory Waldner er kampen igennem stærk inside med en stribe rebounds og blocks, og da Kaitlyn Mathieu også melder sig ind i kampen med 10 point i tredje periode, så bliver det svært for Åbyhøj. Lemvig viser godt forsvar, som omsættes til godt angreb, og mange spillere byder ind i begge ender af banen.

Åbyhøj er et skridt bagefter i den første del af perioden, og først da Lemvig er foran 51-37 bliver der sat en prop i igen. Afstanden bliver begrænset lidt, men Lemvig kan alligevel gå til pause foran med 55-44.

I de sidste 10 minutter kæmer Åbyhøj for at komme tilbage i kampen igen og lukke hullet. Og i de første minutter lykkes det meget godt. Dels holdes Lemvig væk fra scoringer og samtidig finder flere af de grønne gode skud frem igen. Lemvig scorer ikke i de første fire minutter af perioden, og det udnytter gæsterne til at bringe afstanden ned på 57-52. Men så vågner Lemvig igen og anført af Ivana Udovalieva stabiliseres spillet og føringen kommer ikke for alvor i fare.

Lemvig vinder kampen med 73-61 og fik dermed bygget noget selvtillid op inden pokalfinalen.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 25p, Tory Waldner 13p (8 blk), Kaitlyn Waldner 12p (10 reb), Okako Adika 11p, Gillian Abshire 7p (8 reb), Helle Kristiansen 5p

Åbyhøjs point: Camilla Andersen 14p, Julie Høier 12 (11 reb), Sophie Kjems-Krognos 10p, Bianca Christiansen 10p, Caroline Wich 7p, Amalie Carlsen 4p, Tanja Laursen 3p, Freja Vissing 1p

Sikker BK Amager sejr over Hørsholm 79ers

13.01.2016

Der var lagt op til en lige og spændende dyst i Amagerhallen mellem BK Amager og Hørsholm 79ers.

Holdene lå side om side i tabellen begge med 5 sejre og 6 nederlag, og Hørsholm 79ers afgjorde sæsonens første indbyrdes møde i Hørsholm Hallen i kampens sidste minutter til egen fordel.

Men spændingen udeblev helt. Med aggressivt forsvarsspil stressede hjemmeholdet Hørsholm 79ers til mange turnovers, og i det hele taget havde gæsterne svært ved at komme til kvalificerede afslutninger kampen igennem. Det resulterede i en sikker BK Amager sejr på 77-52 (17-12, 20-11, 24-13, 16-16).

BK Amager mangler træfsikkerhed i kampens indledning, hvilket Hørsholm udnytter og bringer sig foran 0-4. Efter små 3 minutter åbner Emilie Keller scoringen for hjemmeholdet og får med 2 tre’ere i træk bragt BK Amager foran 6-4. Hørsholm svarer igen bringer sig foran 6-9 knapt halvvejs i perioden, men BK Amager får bedre kontrol med afslutningerne, og efter et 11-3 run er stillingen 17-12 til hjemmeholdet efter 1. periode.

BK Amager forsætter overtaget i starten af 2. periode og bringer sig på 23-12 inden Hørsholm 79ers igen kommer på tavlen. Gæsterne kæmper for at komme tilbage. Holdet får efter små 6 minutter reduceret til 28-19, men tættere kommer de ikke. BK Amager vinder perioden 20-11, og kan dermed gå til pause med en 37-23 føring.

BK Amager er klar fra starten af 2. halvleg, og med et 12-2 run til stillingen 49-25 midtvejs i perioden afgør hjemmeholdet reelt kampen. Den resterende del af perioden bytter holdene point til stillingen 61-36 inden 4. og sidste periode.

Hørsholm får med et 7-0 run reduceret til 61-43 og øjner muligheden for et comeback. BK Amager bevarer dog den fulde kontrol med kampen, og perioden ender 16-16. Slutresultatet bliver således en sikker hjemmesejr på 77-52

Med sejren rykker BK Amager op på 4. pladsen i Dameligaen 2 point foran Hørsholm 79ers på 5. pladsen.

Der er pause i Dameligaen i den kommende weekend på grund af pokalfinalen på lørdag i Horsens, så BK Amager’s næste kamp er lørdag den 23. januar kl. 14.30, hvor Virum Go Dream kommer på besøg i Amagerhallen. Hørsholms 79ers møder Sisu ude søndag den 24. januar kl. 15.00 i Kildeskovshallen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Emilie Keller 18, Catharina Palm og Portia Durrett begge 13, Emilie Klint 11, Emilie Fogelstrøm 8, Melanie Elmgreen 5, Maria Brask 3, Rikke Andersen, Josefine Vincents og Cecilie Tvede alle 2

Hørsholm: Ivana Jovanovic 13, Nathalie Toft 8, Line Piechnik, Frederikke Mollerup og Maria Pedersen alle 7, Lena Svanholm 4, Emelie Bornemann og Josephine Tullin begge 3

Stevnsgade SuperWomen i ny forsvars storsejr

13.01.2016

Der var tale om intet mindre end et vaske ægte topopgør mellem Dameligaens nr. 1 Stevnsgade SuperWomen og nr. 2. Virum Go Dream, der fandt sted i Nørrebrohallen tirsdag aften foran ca. 175 tilskuere – et noget skuffende antal kampens hold og stillingen i Dameligaen taget i betragtning.

Gæsterne kom til dagens kamp med 9 sejre og 3 nederlag – et af dem til hjemmeholdet Stevnsgade SuperWomen, mens hjemmeholdet kun havde tabt to opgør for det samme antal kampe.

Virum har siden holdet spillede i 1. division med sine meget talentfulde unge spillertrup sidste sæson, fået forstærkninger i form Emilie Schirmer fra Hørsholm (desværre langtidsskadet), Nikoline Østergaard - der er vendt hjem til barndomsklubben efter 4 år med collegebasket i USA - og de tre professionelle amerikanere Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og senest Kyani White.

Gæsterne må med sine forstærkninger nu betegnes som en af mesterskabskandidaterne. Derfor var der lagt op til et tæt og spændende opgør tirsdag aften.

I Stevnsgade lejren har man naturligvis stor fokus på lørdagens Pokalfinale i Forum Horsens. Men det var tydeligt vigtigt for trænerteamet at fastholde pigernes fokus på denne kamp, da den kan have afgørende betydning for hvem som slutter på førstepladsen i grundspillet, ligesom det var vigtigt at få prøvet forskellige forsvarsformer af inden pokalfinalen.

Første periode startede med at Virum Go Dream bragte sig foran, men kendetegnende for hele perioden var, at ingen af holdene ramte deres skud, men arbejdede intenst på at stoppe modstanderen i den anden ende af banen.

Via 2-4, 4-6, 7-7 og 8-12 bragte Ida Tryggedsson Preetzmann balance i tingene i sidste sekund af første periode til periode stilling 14-14.

Dermed var al balance i resten kampen slut. Anden periode skruede Stevnsgade SuperWomen op for gassen i forsvaret og med en forrygende forsvarsindsats holdt de Virum Go Dream fra at score en eneste gang ud over på 7 straffer. Fra 14-15 rykkede hjemmeholdet fra med et 14-2 run. Ikke fordi angrebsspillet var særligt flydende eller homogent, men forsvarsspillet var solidt og klogt.

Virum Go Dream måtte arbejde hårdt for at komme til afslutninger og slippe af med bolden på en fornuftig måde. Fra 28-21 efter 6:51 gik der igen stilstand i scoringen. Perioden sluttede 18-7 og dermed en halvlegsføring til hjemmeholdet på 32-21. På papiret var kampen stadigt helt åben.

Efter pausen hænger Virum Go Dream på. De får en del inside spil og udrebounder Stevnsgade SuperWomen. Så efter 3:30 bragte Melissa Gilkey afstanden ned til 34-27. Men igen kværnede hjemmeholdets aggressive forsvar løs, hvilket i anden halvdel af perioden gjorde, at Virum blev presset til en del turn-overs med fastbreak til følge.

Fra 34-27 blev det på knapt to minutter til 45-29. Tilskuerne fornemmede at resten af kampen ville være op af bakke for Virum Go Dream. De mistede gejsten og troen på et comeback i slutningen af perioden og blev straffet derfor.

Perioden slutter 19-12 og dermed var stillingen 51-33 inden sidste periode.

Fjerde periode afprøvede Stevnsgade flere forsvarsformer, hvilket fungerede udmærket og gav hjemmeholdet adskillige fastbreaks. Hjemmeholdet kørte videre i samme høje tempo og vandt fuld fortjent perioden 20-14 til slutstillingen 71-47.

Stevnsgade SuperWomen har spillet mange perfekte forsvarskampe, men mangler stadigt gennem en hel kamp at få angrebsspille til at flyde homogent. Virum Go Dream havde ikke en af deres bedste dage, men led også under at Stevnsgade som det eneste hold i ligaen kan skifte samtlige spillere ind uden at gå ned i tempo eller kvalitet.

Kigger man på statistikken skyder Stevnsgade kun 27 % bag 3´er linjen, men Virum slet ikke scorer på et eneste af 17 forsøg. Virum vinder det offensive reboundspil 18-10.

For Virum Go Dream scorede Valerie Driscoll 13 point (16 rebounds heraf 8 offensive), Melissa Gilkey 11, Nikoline Østergaard 9, Kyani White 7, Caroline Schultze 3, Annsofie Schirmer 2 og Pauline Lausten 2.

Hos Stevnsgade SuperWomen kom alle spillere på tavlen. Ida Tryggedsson Preetzmann scorede 15 point (4 steals), Elisabeth Brynaa Hansen 12 (6 rebounds), Alberte Alsø Dokkedal 12, Maja Gerlyng 11, Kasia Dyszkant 8, Simone Ceccardi 3, Tea Jørgensen 2 (6 rebounds), Mie Ceccardi 2, Freja Boel 2, Sofia Åström 2 og Hanna Sheikh 2.

BK Amager vandt ubesværet over SISU

11.01.2016

SISU stillede op til dagens kamp med to erfarne guards på skadeslisten. Både Amalie Carnbring Bonde og Camilla Blands sad desværre ude igen med henholdsvis knæ- og ankelbesvær. I efteråret mistede SISU andre tre guards, så coach Roberto Velosa har grebet dybt ned i ungdomsrækkerne og fundet en stribe lovende, unge spillere.

Efter et par minutter stod det 3–4 til Amager. Pointene scoret af holdenes bedste spiller Olivia Applewhite fra SISU og Catharina Palm Jensen fra Amager. Sille Balling kæmpede prisværdigt som ung, startende point guard for at holde sammen på SISUs spil. Amager udbyggede med aggressivt forsvar via et 0–8 run til periodens resultat 13–24.  SISU mistede lidt for let boldene, som Amager meget nemt omsatte til 2 point i en fart.

Anden periode blev ingen skøn affære. Lav score uden det store spil. 7–13 til Amager.

Lidt mere glød kom der over det i tredje periode, hvor Amager satte turboen til og vandt den første halvdel med 4–14. I den anden halvdel skiftedes holdene til at score, men forskellen var alligevel løbet op i 32–58 til Amager. SISUs 16-årige Cirkeline Rimdal stod for fire scoringer i træk. Hun turde udfordre de stærke modstandere og satte med flere gode bevægelser sine modstandere af til sikre scoringer.

SISU lykkedes bedre i den fjerde periode, hvor Amager satte Catharina Palm Jensen og Portia Durrett på bænken. Hen mod slutningen af kampen havde SISU fået reduceret til 51–69 på en solid indsats af Mathilde Colding-Poulsen. Rart at se hende tilbage i spilform. Desværre sluttede SISU ikke godt af og tillod Amager et 0–10 run til 51–79.

For Amager havde Catharina Palm Jensen 21 point, Portia Durrett 15 point og Emilie Fogelstrøm 10 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 20 point og Mathilde Colding-Poulsen 10 point.

BK Amager er allerede i aktion igen tirsdag aften som værter for Hørsholm 79ers, mens SISUs næste kamp bliver i Kildeskovshallen mod Hørsholm 79ers den 24. januar.

Virum Go Dream fortsat i topform ovenpå julen

11.01.2016

Lørdag eftermiddag tog Virum Go Dream mandskabet imod damerne fra Aabyhøj IF.

Et opgør hvor Virum var spået til en sikker sejr! MEN på trods af Aabyhøj’s placering i Damebasketligaen, på en sidsteplads, så havde holdet vist gode takter lige optil jul, med 2 sejre over SISU og Hørsholm, derfor havde trænerteamet fra Virum forberedt sig ekstra meget til denne kamp.

Virums agtpågivenhed kom til fyldest i flere former i løbet af kampen - først kom Aabyhøj ud fra bænken med en enorm energi og træfsikkerhed, hvilket hurtigt bragt dem foran 2-8 efter bare 3 minutter, dette rystede Virum en smule, men derefter rykkede Go Dream holdet - ikke mindst anført af holdets nye guard Kyani White. Stillingen efter først periode var 26-10.

Resten af kampen bliver aldrig rigtigt spændende, selvom Aabyhøj af flere omgange “bed fra sig”. Virum trænerteamet benyttede kampen til at få samtlige spillere i spil, og det lykkes samtlige spillere at komme på tavlen med point! Fra Aabyhøj bliver det de 5 startere der scorer alle point - pånær 3 point scoret af Amalie Torlop Carlsen. Dette kan ses på at bænken fra Go Dream holdet scorer hele 25 point mod Aabyhøj’s bænk’s 3 point.

Kampen ender med en sejr til Virum på 70-58. hvilket betyder at Virum beholder sin 2. plads i Dameligaen.

Næste kamp for Virum damerne er allerede på tirsdag, hvilket er top opgøret mod Stevnsgade, der ligger på første pladsen i ligaen - MEN det er blot 2 point der skiller de 2 hold!

Spiller profiler:

Virum Go Dream: Kyani White 13 point, 3 steals; Valerie Driscol 12 point og 13 rebounds; Ellen Iversen 12 point, 5 rebounds og Nikoline Østegaard ikke mindre end 11 assists

Aabyhøj IF: Enna Pehadzic 17 point, 3 steals; Stephanie Mannemar 10 point, 7 rebounds og Bianca Morsoe Christiansen 8 point, 2 assists

Ugens preview

02.01.2016

Coach for BK Amager, Jesper Krone forventer en svær runde i DL, da alle holdene mere eller mindre skal op i gear igen efter julepausen.

Virum GO Dream - Aabyhøj IF (lørdag kl 14.00)

Virum var solide inden jul, og dette vil de fortsat være i den resterende del af sæsonen. De har flere strenge at spille på, og en stærk trænerduo.

Åbyhøj kom igang lige inden jul, så pausen var måske ikke til deres fordel. De er ført an af ligaens bedste guard (Enna), men tror ikke det er nok mod Virum.

Virum +10

Hørsholm 79ers - Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 16:00)

Deres første opgør var spændende og tæt. Denne rundes opgør mellem de to bliver også tæt. Begge hold spiller i højt tempo, og denne gang bliver udfaldet anderledes.

Hørsholm +2

SISU - BK Amager (søndag kl. 15:00)

SISU har lidt under tabet a Brooke Lemar, og når både Camilla Blands og Amalie Bonde også har været fraværende, har det været svært for Sisu at opretholde deres høje niveau.

Amager er derfor favoritter.

BK Amager +10

Resultater fra All Star kamp og 3 p konkurrencen

02.01.2016

I december afholdt Dameligaen sæsonen 15/16 All Star kamp.

Lidt over 200 tilskuere så en opvisningskamp hvor Dameligaens udenlandske spillere spillede mod en række af de bedste danske spillere.

Kampen endte med en sejr til det internationale hold på 100-87.

Det blev en god kamp, men det internationale hold var bedst på dagen og sejren helt fortjent.

Ved All Star arrangementet blev der i halvlegen afviklet årets All Star 3-points konkurrence. De kvalificerede til turneringen var Hanna Sheikh (Stevnsgade SuperWomen), Line Piechnik (Hørsholm 79ers), Ivana Udovalieva (Lemvig Basket), Emilie Fogelstrøm (BK Amager), Olivia Applewhite (SISU) og sidste sæsons mester Ida Tryggedsson (Stevnsgade SuperWomen).

I den indledende runde fik alle de seks deltagere et minut til at forsøge at ramme 25 skud bag 3-points linien.

Ida T.P kvalificerede sig til finalen, ved at ramme flest i den indledende runde. Da Line Piechnik og Hanna Sheikh begge var næstbedst blev finalerunden mellem Ida, Line og Hanna.

Her blev det til en sikker sejr til Ida T.P. der med 19 points i finalen genvandt titlen som vinder af All Star 3-point konkurrence. 

Efterårets hold i DL valgt

31.12.2015

DL udpeger hver sæson et efterårets hold. Det er de fem spillere som Dameligaens trænere synes har været de bedste, bedømt over hele efteråret.

Hele 15 spillere har fået stemmer i dette efterår, men trænere har nu stemt sig frem til dette hold:

  • Olivia Applewhite, SISU
  • Enna Pehadzic, Åbyhøj IF
  • Nikoline Østergaard, Virum GO Dream
  • Melissa Gilkey, Virum Go Dream
  • Kaitlyn Mathieu, Lemvig Basket

De fem spillere vil modtage en lille erkendtlighed fra Dameligaen ved førstkommende lejlighed. 

Godt nytår fra DL

29.12.2015

Dameligaen vil gerne ønske alle tilskuere, spillere, trænere og dommere et godt nytår 2016.

Inden længe tager holdene fat på kampene igen med to runder grundspilskampe inden bolden så gives op til pokalfinale den 16. januar i Forum Horsens.

Der ligger en spændende 2. del af grundspillet og venter.

Stevnsgade SuperWomen (8 sejre), Lemvig Basket (7 sejre) og Virum GO Dream (7 sejre) har lagt sig i spidsen og vist at de vil i toppen, uden at det er lykkedes et af holdene at få et markant forspring.

BK Amager (4 sejre) og Hørsholm 79ers (5 sejre) slås for at hænge på. Både Hørsholm og BK Amager har slået Lemvig. Hørsholm har endvidere også besejret Virum, så de to hold har vist at de sagtens kan være med.

SISU (3 sejre) havde det hårdt op mod jul, så det bliver spændende at se om de kan få vendt skuden og vinde nogle kampe i januar/februar. Åbyhøj IF’s to sejre kom umiddelbart inden julepausen, så deres situation er omvendt i forhold til SISU. Det bliver interessant at se om de holder dampen oppe over julen og fortsætter med at vinde.  

Vinderen af grundspillet er direkte kvalificeret til semifinalen. Kvartfinalerne er grundspillets 2'er mod 7'er, 3’er mod 6’er og 4’er mod 5’er.

Denne sæsons Dameliga er meget tæt og vi håber at mange vil komme at se når Danmarks bedste damebasketballhold konkurrerer i Dameligaen efter nytår igen.

Godt nytår.

Det lignede tidlig juleferie – men gik i OT

19.12.2015

For både spillere og dommere lignede store dele af kampen mellem Lemvig og Virum GO Dream tidlig juleferie.

Tempoet kom aldrig for alvor op i fart og koncentration skulle man ind i mellem lede længe efter. Det gav mange misbrugte muligheder og svingende kvalitet i spillet.

Alligevel blev kampen til sidst så tæt, at der skulle ekstra fem minutter til for at finde en afgørelse, og den faldt ud til Virums fordel, da de fik tippet momentum og de afgørende marginaler til egen fordel.

Selvom Lemvig første det meste af kampen, så virkede det ikke helt urimeligt, at Virum vandt, det var mere kampens forløb, der var grund til at ærgre sige over, set gennem hjemmeholdets briller. Lemvig havde nemlig gennem det meste af kampen en smal føring, som på intet tidspunkt blev stor nok til at afgøre kampen, og da kampen så skulle afgøres, lod man sig gå for meget på af en stribe tvivlsomme kendelser. Virum var i den situation bedst til at holde hovedet koldt, og havde mest overskud til sidst.

Om det hang sammen med, at Lemvig så sent som torsdag aften havde en hård pokalkamp skal hverken være en undskyldning eller en forklaring, men nærmere end overvejelser, der er svær at komme udenom.

I forhold til pokalkampen måtte Lemvig undvære Kaitlyn Mathieu på grund af en skade, til gengæld var Tori Waldner tilbage, og hun var hjemmeholdets klart bedste. Hos Virum GO Dream var det Melissa Gilkey, der var mest iøjnefaldende, godt hjulpet af Nicoline Østergaard i kampens slutning.

I kampens første to perioder var Lemvig bedst, selvom Virum startede en anelse mere effektiv end Lemvig. To 3ere af Helle Kristiansen satte dog Lemvig i gang og i de sidste minutter af første periode går Lemvig fra 9-7 til 18-11. Der skulle til gengæld gå 3½ minut af anden periode inden nogen af holdene fik scoret igen. Det skyldes i høj grad manglende koncentration hos begge hold, hvilket også er grunden til, at Lemvig kan holde føringen frem til halvlegspausen.


Hos Lemvig lyser Tori Waldner op med gode aktioner i begge ender af banen, samtidig bliver der desværre misbrugt alt for mange muligheder og især fra straffelinjen blev der sjusket. Ved halvleg er Lemvig alligevel foran med 33-25, og der er nogenlunde styr på Virum.

Efter pausen kommer Virum bedst i gang og æder ind på forspringet. Begge hold mangler stadig effektivitet i angrebet, hvilket gør spillet jævnbyrdigt. Der bliver misbrugt både frie skud og fast breaks i begge ender. Mod slutningen af perioden får Virum igen et lille overtag og kan skære afstanden ned til 46-43 inden sidste periode.

De sidste ti minutter starter igen rodet, og det er Virum som får mest ud af det spillemæssigt. Efter lidt mere end tre minutter betyder det, at gæsterne overtager føringen med 50-52. To 3ere er med til at udbygge føringen for Virum, som kommer på 56-60. Lemvig kæmper alligevel videre, og rutinerede Ivana Udovalieva finder på rette tid to vigtigere 3ere frem og udligner stillingen til 61-61 med 11 sekunder tilbage af kampen. Virum får et sidste angreb, som ikke fører til noget, og kampen må forlænges med fem ekstra minutter.

I den ekstra periode er det Virum som har momentum og marginalerne på sin side. Lemvig kan ikke komme til fornuftige skud, og selvom der bliver kæmpet til det sidste, så kan Virum hente sejren med 67-74.

Lemvigs point: Victoria Waldner 18p (20 reb), Okako Adika 15p, Ivana Udovalieva 12p, Gillian Abshire 12p (10 reb / 5 as), Helle Kristiansen 8p, Reka Fejes 2p

Virums point: Melissa Gilkey 18p (10 reb), Nicoline Østergaard 18p (7 as), Kyani White 13p (6 as),  Val Driscole 12p (11 reb), Emma Braunstein 9p, Pauline Lausten 4p