Nyheder

Ugens preview

11.02.2016

i den kommende weekend spilles der 3 kampe i DL. Sportschef fra Stevnsgade SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - BK Amager fredag kl. 18:00

Wekendens kampe starter med fredags opgør i Nørrebrohallen mellem ligaens nr. 1 og udeholdet fra BK Amager.

Umiddelbart ser det ud som om, at det vil udvikle sig til et tæt og spændende opgør. De seneste opgør har været tætte, men med Stevnsgade som vinder hver gang. Senest en neglebidende afgørelse i de døende sekunder af pokalsemifinalen.

Stevnsgade maskinen kværner ikke på fuld kraft netop nu. Holdet er nu igen ramt af en række skader til Freja Boel, Tea Jørgensen, Mie Ceccardi og i onsdagens nederlag til Virum udgik Kasia Dyszkant med knæproblemer. Det skærer den i forvejen snævre trup ind til en meget snæver trup.

BK Amager der i mod topper formmæssigt. De kommer med 5 sejre i træk og har ikke tabt en kamp i 2016. Sidste gang de tabte var to nederlag i træk til netop Stevnsgade i december 2015.

Portia Durret er kommet i form og Catharian Palm Jensen er flyvende i øjeblikket - og det sammenholdt med det altid stærke BK Amager kollektiv set i relation til det skadesramte Stevnsgade kollektiv, gør at BK Amager på fredag må påtage sig en ganske, ganske smal favorit værdighed - men det er bliver meget tæt er mit bud. Omvendt er det Nørrebrohallen, så.....

+2 til Stevnsgade SuperWomen

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers lørdag kl. 13:30

Lørdag går det løs i Dameligaen i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg. Hørsholm har helt tabt momentum med hensyn til at komme med i toppen. Det er blevet til hele 9 nederlag og en 5. plads i Ligaen. Men flere af de nederlag, har været i meget tætte opgør. Senest er det blevet til to nederlag til Virum Go Dtream og BK Amager med henholdsvis 1 og 2 point.

Inden Hørsholm 79ers i sidste øjeblik forstærkede sig med professionelle amerikanske Asley Ezeh, havde jeg dem afskrevet som seriøse kandidater til en semifinaleplads. Men hun styrker holdet og har i de tre kampe, som hun har deltaget i, scoret et gennemsnit på knap 17 point og tager mange rebounds.

Lemvig har været lidt svingende, men er et meget stærkt hold og en af favoritterne til DM-titlen. I efteråret slog Hørshom Lemvig, da de var på besøg i det jyske - omvendt tog Lemvig sejren i Hørsholm.

Lemvig "lugter" en mulig 2. plads og vil slås for det. De har haft to relativt "bløde" kampe op til denne mod henholdsvis Åbyhøj og SISU, så det er svært at spå om deres helt aktuelle form. Hørsholm har modsat noget at bevise, så jeg tror på dem, hvis de kan spille aggressivt forsvar og holde tempoet oppe angrebsmæssigt - men det blive tæt.

Hørsholm 79ers + 3

SISU - Aabyhøj IF Søndag kl. 15:00

Weekendens aktiviteter i Dameligaen sluttes af i Gentofte med et opgør mellem hjemmeholdet SISU og Åbyhøj.

Det er et opgør mellem ligaens to bundhold, og et reelt opgør om næstsidste pladsen i ligaen. SISU har 6 point og Åbyhøj 4 point. Åbyhøj skal vinde med + 5 point, for at kravle over SISU. Åbyhøj er samtidig det mest formstærke af de to hold netop nu. SISU er faldet helt sammen på det sidste med store nederlag til følge, dog med et acceptabelt nederlag til Lemvig på hjemmebane sidste weekend.

Åbyhøj ser bedst ud lige nu, men det kan være, at SISU vil slås for ikke at slutte sæsonen i grundspillet nederst. Åbyhøj er dog favoritter, resultaterne set over de seneste kampe taget i betragtning. Kan de holde Olivia Applewhite nede under 18 point, så vinder de uden problemer.

Aabyhøj +10

Forventet sejr til Lemvig, men god indsats af SISU

08.02.2016

Lemvig tog den forventede sejr i Kildeskovshallen, men SISU er steppet op efter kampen mod Virum GO Dream i sidste weekend og gjorde god modstand.

Kampen igennem spillede SISU aktivt forsvar og aktivt angreb, men angrebet lykkedes desværre i perioder ikke som ønsket mod de fysisk store og stærke spillere fra Lemvig. Chancerne var der, men skuddene faldt ikke i. Det lykkedes til gengæld SISU at holde de aggressive Lemvigspillere på 20 point eller derunder i hver periode. Periodecifrene blev 9-19, 15-18, 13-16 og 18-20 til en samlet Lemvigsejr på 55-73, men en seværdig kamp på trods af de klare sejrscifre.

Kampen startede ellers noget truende for det unge SISU-mandskab. De kom hurtigt bagud 3-8, men fik hentet lidt af forspringet til 7-10, for så at slutte perioden 9-19 og straks komme yderligere bagud i starten af anden periode. Olivia Applewhite scorede hele tiden for SISU (15 point i første halvleg) bistået af en enkelt scoring fra hver af fire andre spillere, mens 7 spillere fra Lemvig bidrog til halvlegsstillingen 24-37. Hver gang Lemvig syntes at trække yderligere fra end de 13 point, som halvlegsresultatet blev, lykkedes det SISU at få stabiliseret forsvaret og langsomt at få angrebet til at lykkes bedre. På intet tidspunkt gav de op. En dejlig indstilling til spillet.

Anden halvleg startede ikke lovende – jo for Lemvig, der midt i perioden øgede forspringet til 22 point på bl.a. energisk spil og 6 point fra Okako Adika. Heldigvis vågnede hjemmeholdet op med 8 ubesvarede point i træk og fornemt pressende forsvar med et par gode steals til følge. De første 4 SISU scoringer i fjerde periode var 3’ere, 3 af dem fra Mathilde Colding-Poulsen. Undervejs i denne stribe af scoringer nåede Lemvigs forspring ned på 12 point, men tættere kom SISU ikke på Lemvig. Lemvigs større bredde gjorde udslaget – 5 spillere bidrog i sidste periode til Lemvigs scoringer, mens SISU’s point blev sat af kun 2 spillere: Mathilde Colding-Poulsen og Olivia Applewhite, der var kampens store oplevelse endnu en gang. Hun endte med at score over halvdelen af SISU’s point krydret med et hav af rebounds.

For Lemvig spillede Gillian Abshire en god kamp og styrede stærkt Lemvig i mål. Hun endte på 21 point, mens Victoria Waldner havde 12 point og 11 rebounds samt Okako Adika scorede 10 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 31 point og tog samtidigt 19 rebounds. Mathilde Colding-Poulsen endte på 13 point.

Hjemmesejr til BK Amager mod godt kæmpende Aabyhøjmandskab

07.02.2016

BK Amager satte sig tungt på kampen fra start. Holdet førte 13-0 inden Aabyhøj kom på tavlen, og efter 1. periode var stillingen 33-12. Men Aabyhøj kæmpede sig tilbage i kampen. Ved pausen var hjemmeholdets føring reduceret til 43-33, og små 4 minutter inde i 3. periode var føringen nede på 8 point 47-39, men så overtog BK Amager igen kontrollen, og holdet sikrede sig sejren med 89-67 (33-12, 10-21, 24-13, 22-20).

BK Amager er klar fra første fløjt. Hjemmeholdet får presset gæster til en del turnovers, og i den modsatte ende udnytter holdet effektivt sine chancer. BK Amager vinder perioden med hele 33-12, og det ligner en tidlig afgørelse.


Aabyhøj vil det dog anderledes. Holdet får lukket af i forsvaret og får langsomt kæmpet sig tilbage i kampen. Aabyhøj holder BK Amager på 10 point i perioden, og med pausestillingen 43-33 er kampen igen helt åben.

Aabyhøj er stadig med i indledningen af 3. periode, men kræfterne slipper langsomt op, og BK Amager overtager igen kontrollen. Med et 11-0 run midt i perioden til stillingen 58-39 lukker hjemmeholdet reelt kampen. BK Amager vinder perioden 24-13 og dermed er stillingen 67-47 inden den sidste periode.

Aabyhøj kæmper forgæves for endnu et comeback.  Sidste periode ender lige 22-20, og BK Amager sikrer sig dermed sin 5. sejr på stribe i 2016 med slutresultatet 89-67 (33-12, 10-21, 24-13, 22-20).

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Portia Durrett 23, Catharina Palm 20, Emilie Fogelstrøm 13, Melanie Elmgreen 10, Cecilie Tvede 9, Emilie Keller 5, Sara Bordin Hansen 4, Ida Klussmann 3, Rikke Andersen 2

Aabyhøj IF: Bianca Morsøe 17, Sophie Kjems-Krognos 14, Enna Pehadzic 13, Julie Høier 8, Camilla Andersen 7, Amalie Carlsen 5, Caroline Wich 3

BK Amagers næste kamp er fredag den 12. februar kl. 18.00, hvor holdet på udebane i Nørrebrohallen møder ligaens tophold Stevnsgade SuperWomen. Aabyhøj spiller igen allerede på tirsdag den 10. februar kl. 19.00, hvor holdet på hjemmebane tager i mod Lemvig Basket.

Hørsholm 79ers frafalder protest

06.02.2016

I fredagens kamp i DL nedlagde Hørsholm 79ers protest mod resultatet kampen mod Virum GO Dream.

Klubben ville med protesten have tid til at undersøge, om det var inden for reglerne, at Virums Kyani White kunne nå at gribe bolden, lande og sende et skud afsted, indenfor de resterende 0,4 sekunder af kampen. Hørsholm har valgt at frafalde protesten.

I situationen var Hørsholm foran med et enkelt point, 65-64, og Virum havde bolden under Hørsholms kurv med 0,4 sekunder på uret. Kyani White modtog bolden, svævede i luften, landede og skød bolden. Hornet for tidens udløb lød først, da bolden var i luften.

Hørsholm 79ers har analyseret video af episoden. Videoen viser, at White holdt bolden i 0.55 sekunder inden hun slap den i skudet, men alligevel frafalder klubben protesten.

Hørsholm frafalder protesten af tre grunde.

For det første har klubben nærlæst fortolkningen af de regler, der eksisterer på området. Fredag aften var der modstridende meldinger om hvor lang tid, der officielt skal til for at en spiller har tid til at gribe bolden og skyde. Ifølge det internationale forbund FIBAs regelfortolkning, er det 0,3 sekunder, der er skæringspunktet. Med 0,3 sekunder eller derunder igen, er det dommerens ansvar at vurdere, om der er tid nok til at skyde. Med 0,2 sekunder eller derunder resterende, er der kun tid til at tippe bolden i luften. De regler finder altså ikke anvendelse her og det ville klubben være helt sikker på var tilfældet.

Dernæst anvendes der ifølge det internationale basketballforbunds regler ikke videobevis i sådanne sager, så muligheden for at bevise, at der gik for lang tid, er ikke eksisterende.

For det tredje er der tale om en fejlmargin, der er udenfor den mulige menneskelige reaktionstid. Haluret viser 0,4 sekunder mellem 0,49 og 0,40 sekunder tilbage. Ifølge videoanalysen holdt White bolden i 0,55 sekunder. Derved er fejlmarginen altså 0,06 sekunder, hvilket klubben finder indenfor den margin, hvor den menneskelige reaktionsevne hos dommerbord og dommere ikke kan være hurtigere. Samtidig er det også indenfor fejlmarginen på videoudstyret.

Hørsholm 79ers ønsker Virum tillykke med sejren i en af de flotteste og mest spændende basketballkampe i Hørsholmhallen i flere år.

Situationen kan ses her. 

Vildt drama i Hørsholmhallen

05.02.2016

Fredag aften tog Hørsholm 79ers imod Virum Go Dream i det der skulle vise sig, at blive en af årets største dramaer i Dameligaen. Et opgør som endte med en protest mod kampens resultat fra Hørsholms side.

Uret viste 0,4 sekunder, med stillingen 65-64 i Hørsholms favør. Virum havde bolden til indspil bag 79ers kurv. Ansvaret blev lagt i hænderne på holdets amerikaner Kyani White, som leverede en af sæsonens mest kontroversielle skud. På indspillet greb Kyani bolden, svævede, landede og skød og bolden gik i. Ifølge dommere og dommerbord skete det indenfor kampens resterende 0,4 sekunder. Ifølge Hørsholm gik der mere tid end det. Fakta er, at hornet først lød efter bolden var sluppet, men Hørsholm har nedlagt protest, med påstand om, at afslutningen ikke bør tælle.

Hørsholm træner Pepe Vazquez, var bestemt heller ikke tilfreds med afslutningen, men roste sine spillere: 

- Damerne spiller en fremragende kamp. Men tingene går ikke vores vej. Afslutningen er meget kontroversiel. Det burde ikke kunne lade sig gøre, at gribe og skyde med 0.4 sekunder igen. Men nu må vi se hvad dommen bliver. Vi må bare se videre til næste kamp.

De to nordsjællandske klubber fulgtes godt ad hele vejen. Ashley Ezeh og Maria Pedersen var utrolig velspillende for Hørsholm. De to stod samlet for 31 af holdets 65 point. Pedersen ramte tre 3’ere i kampen. For Virum var det Kyani White som puttede point på tavlen, hun sluttede aftenen med 19 af slagsen.

Selvom det var tæt hele kampen, skabte Hørsholm sig med fem minutter igen af kampen, et forspring på syv, med en scoring af Ashley til 61-54. Det begyndte at ligne en god aften på kontoret for 79ers spanske træner Pepe Vazquez, men dette skulle dog ændre sig.

Virum scorede fem ubesvarede point og så var det tæt igen, 61-59. Frederikke Mollerup leverede en 3’er for hjemmeholdet og gav endnu engang håb til de fremmødte fans. Dette svarede Virum dog straks tilbage på, med en 3’er fra Ellen Marie Iversen, som selv fulgte op med endnu to point. Stillingen var 64-64 og spændingen i top.

Sara Pedersen blev fejlet uden for 3 points-linjen med 21 sekunder igen og kampen var nu i hendes hænder, i form af tre straffekast. Resultatet var et skud, der trillede rundt i ringen og ud, et misset og en i. 65-64 og kømpe drama. Der var lagt op til en dramatisk afslutning og det fik hallen. Kyani White gjorde det onde ved Hørsholm med en buzzer beater til stillingen 64-65.

Med den foreløbige sejr bevarer Virum andenpladsen, mens Hørsholm ser ud til at sidde fast på femtepladsen, med tre kampe igen med fire point op til BK Amager på fjerdepladsen. Hørsholm møder næste gang Lemvig Basket på udebane 13. februar på udebane.

Pligt sejr til Virum Go Dream over SISU

31.01.2016

Fredag aften tog Virums damer imod SISU, foran mere end 150 tilskuere i Virum Hallen.

Det viste sig hurtigt at blive en kamp, hvor Virum Go Dream damers hårde træning og gode sammenspil bar frugt! SISU kæmpe bravt, men havde svært ved at komme til ordentlige afslutning, mod et Virum mandskab der VILLE have en sejr. Første periode ender 19-5. Men så falder tempoet i Virum spil og SISU blev lukket ind i kampen, dette udnyttede SISU damerne og anden periode ender med 14 scoringer til Virum og 12 til SISU.

I pausen må Virums trænerteam have bragt focus tilbage på holdet, for i anden halvleg rykker Virum Go Dream for alvor fra, med periode cifrene 23-7 og 19-8.

Alle Virums damer kom på scoringstavlen i denne kamp, hvor slutresultatet var en sikker sejr på med ikke mindre end 75 - 32.

Der var stor opbakning til Virums damer fra både mange helt unge spillere fra klubben og deres forældre og også Virums herrehold, der var mødt talstærkt op både for at se kampen og IKKE mindst for at hjælpe med afviklingen af denne hjemmekamp.

Det er svært at fremhæve enkelte præstationer i denne kamp, da dette var en særdeles flot holdpræstation - MEN det skal nævnes at Valerie Driscoll har ikke mindre end 13 rebounds og Nikoline Østergaard laver hele 7 assists. Samt at Sofie Schirmer scorer 15 point - men som tidligere nævt at ALLE fra Virum scorer.

Det blev også udslagsgivende for kampen, at Virum havde godt fat i forsvaret hvor det lykkedes at få lukket godt af for SISU's Olivia Applewhite, så hun "kun" scorede 12 point. Olivia Applewhite fører ellers Dameligaens statestik, som den mest scorende spiller i ligaen indtil nu, med et snit på 22,7 point pr. kamp.

Fra SISU havde Mathilde Coding-Poulsen 7 rebounds, Olivia Applewhite 12 point og Clara Laursen 3 assists.

Sidste sekunders afgørelse i Hørsholm

28.01.2016

I Dameligaens sene kamp onsdag aften, var det Amager, der var i førersædet det meste af vejen i en tæt kamp, der blev afgjort i de sidste 20 sekunder.

I de sidste minutter lavede Hørsholm et vildt comeback, der dog ikke helt lykkedes. Bagud 59-69 ramte Frederikke Mollerup først en tre’er, efterfulgt af endnu to af slagsen fra Line Piechnik, den sidste med kun 4 sekunder igen. Hørsholm havde tre gode muligheder for at afslutte og bringe sig foran eller udligne, men det blev ved forsøget og amager vandt 68-70 på et straffekast af Melanie Elmgren til allersidst.

Det var symptomatisk for kampen at Hørsholm spillede godt og aggressivt, men havde ultra korte perioder, hvor Amager scorede point i bunkevis og bragte sig meget foran, hvorefter Hørsholm skulle arbejde sig op igen.

Hørsholm tog teten i starten og bragte sig foran 12-9, men blot minutter senere gjorde Amager det til 21-16 ved Emilie Fogelstrøm. det samme gentog sig i anden periode, hvor Hørsholm ved flot spil havde bragt sig foran 26-25 efter tre-et-halvt minut. Kun halvandet minut senere havde Amager scoret seks gange og var foran 26-34.

I tredje periode udlignede Hørsholm til 48-48 på en flot tre’er fra Line Piechnik, men de næste 10 point blev scoret af Amager og fra da af formåede Hørsholm først til allersidst at komme tilbage i kampen, men ikke helt at tage sejren.

Nyerhvervede Ashley Ezeh ser stadig ud til at mangle nogle kampe i benene, men hun viste sig også som en klassespiller, når hun har luften. Det blev til 23 point på 15 skud, sammen med 13 rebounds og det tegner lyst for fremtiden for Hørsholm.

Med sejren sidder Amager solidt på fjerdepladsen, der giver hjemmebane i første runde af slutspillet, med 16 point for 14 kampe. Lige efter kommer Hørsholm med 12 point for samme antal kampe.

Hørsholm er næste gang i aktion fredag 5. februar på hjemmebane, hvor topholdet Virum GO Dream kommer på besøg.

Hørsholm 79ers vandt næsten ubesværet over SISU i Kildeskovshallen

26.01.2016

SISU leverede en noget ujævn indsats i søndagens kamp mod Hørsholm. De første minutter af kampen virkede Hørsholm skræmmende stærke. Først på bolden, over SISU konstant, med hurtige scoringer til følge. 2–11 stod det i løbet af små 3 minutter, men det var heldigvis nok til at vække sejrsviljen hos SISU.

Resten af første periode kæmpede SISU det bedste, de havde lært og det bedste, som de har vist i den del af sæsonen, hvor de har været uden rutinerede guards. Det lykkedes SISU at hente Hørsholm ved at øge tempoet og vise lovende takter i både forsvar og angreb. Olivia Applewhite kørte som sædvanlig på, mens Julie Ilsby viste godt initiativ og udfordrede Hørsholm flittigt. Hun havde 6 point i perioden og bidrog til at SISU fik indhentet Hørsholm. Perioden endte dog 21–23 til Hørsholm. Hørsholm var meget aggressive i forsvaret, hvilket indtjente dem kampens første 7 fejl.

I anden og tredje periode holdt Hørsholm SISU i et knusende jerngreb, der gjorde, at SISU kun kunne levere 7 point i anden og 8 point i tredje periode, hvor det endda længe så ud til en endnu lavere score for SISU.

Periodecifrene blev 7–17 og 8–18, således at kampen stod 36–57 ved afslutningen af tredje periode.

I fjerde periode slap Hørsholm naturligt lidt af presset samtidigt med at SISU vågnede lidt op igen. Perioden endte 14–16 og kampen altså 50–73.

For Hørsholm scorede Ivana Jovanovic nemt 16 point, mens
Lena Svanholm havde 12 point på kun 16 minutter.

For SISU scorede Olivia Applewhite over halvdelen af sit holds point, nemlig 26, og tog samtidigt 18 rebounds.

SISU spiller i Virum på fredag, mens Hørsholm 79ers er i aktion allerede onsdag aften som vært for BK Amager.

SuperWomen slår Lemvig Basket

25.01.2016

Stevnsgade SuperWomen fortsat på 1. pladsen efter gyser i Nørrebrohallen mod Lemvig Basket.

Søndag eftermiddag bød på et nyt topopgør i Nørrebrohallen - og denne gang et helt speciel opgør, nemlig revanchen mellem sidste weekends pokalfinalister Stevnsgade og Lemvig.

Pokalfinalen bød på noget af det bedste damebasket der er set i Danmark i meget lang tid - kunne de to hold gøre det igen og kom Lemvig sultne til Nørrebro ?

Lemvig stillede op uden den skadede superstjerne Kaitlyn Mathieu, som blev topscorer i pokalfinalen med 30 points, umiddelbart et kæmpe tab - men det skulle vise sig, at Lemvig kunne uden Kaitlyn.

Stevnsgade kom bedst fra start. Høj intensitet, godt forsvar og 5 - 0 efter efter 1 min. Herefter faldt intensiteten og Lemvig kom langsomt, men sikkert, ind i kampen. Stærkt spil af Okako Adika (som blev topscorer for Lemvig) og 5 - 0 blev til 5 -9 midt i perioden.

Stevnsgade kom stærkt tilbage og med intensiteten kom scoringerne. Med bl.a 2 flotte 3'ere af Maja Gerlyng-Hansen (20 points i alt og topscorer for Stevnsgade) lukkede Stevnsgade 1 periode  stærkt. De vinder perioden med 23 - 15 (og fejlstatistikken med 6-2. Initiativ koster).

2.  periode startede som en lidt rodet affære. Ingen af holdene kunne få gang i spillet. Stevnsgade fortsatte med aggressivt forsvar og Lemvig er fortsat i zoneforsvar.

En flot 3'er fra Alberte Dokkedal og 28 - 17 midt i perioden. Igen kommer Lemvig godt tilbage og efter scoringer fra Okako Adika og Gillian Abshire er stillingen 30  26 med kort tid tilbage af perioden. Stevnsgade slutter perioden bedst af og scoringer af Alberte Dokkedal og Maja Gerlyng gør - sammen med et fantastisk drive fra Katrine Dyszant - at Stevnsgade går til halvleg med en føring på 38 - 27.

En lidt rodet periode, hvor Stevnsgade igen havde mest initiativ. Stevnsgade vinder perioden samlet med 15 - 12 og - igen - fejlstatistikken 6 - 2.

3.. Periode startede lidt nervøst med en del missede skud fra begge hold. En meget lang 3'er fra Maja Gerlyng-Hansen bringer Stevnsgade på 41-29 og Stevnsgade virker til at have styr på det. Lemvig kommer dog langsomt tilbage, igen. 41-29 bliver til 45-37 efter godt spil af Lemvig. Stevnsgades Coach Igor Gavrilovic tager timeout midt i perioden for at få intensiteten op – og det hjælper med det samme. Der dømmes 5 sekunder på Lemvig og på det efterfølgende angreb sænker Ida Preetzmann en lang 3’er, flot assisteret af Anna Sofie Åström. 48-37 til Stevnsgade. Igen kommer Lemvig tilbage – og med 2.15 igen er stillingen 48-45 i Stevnsgades favør. Spændingen er i den grad tilbage i kampen. De sidste 2 minutter byder på flot angrebsspil fra begge hold og perioden slutter med ikke mindre end 5 trepointsscoringer i træk. Ida Preetzmann og Maja Gerlyng-Hansen sænker 2 meget lange 3’ere til stillingen 54-45. Okako Adika og Renka Fejes svarer dog hurtigt igen, så med 10 sekunder tilbage af perioden er stillingen 54-51 til Stevnsgade. Perioden slutter med en virkelig lang 3’er – igen fra Maja Gerlyng-Hansen – så Stevnsgade går til kampens sidste pause med en føring på 57-51. Rigtig flot angrebsbasket fra begge hold.


4. periode går i gang – og man har på fornemmelsen at Stevnsgade har et ekstra gear, og kan skrue op for intensiteten. Spillet er dog rodet i begge ender af banen og igen kommer Lemvig langsomt tættere på. Stevnsgade har en periode, hvor de ikke kan få styr på angrebet. Der bliver brændt en del tætte skud og pludselig er føringen via 62 – 57 vekslet til 62-62 efter endnu en lang 3’er – denne gang fra Helle Vendelbo. 6 minutter igen og helt lige.

Og endelig gang i publikum, som støtter Stevnsgade på bedste vis ! Stevnsgade kommer på 67-64 efter et stærkt drive Fra Tea Jørgensen – Lemvig svarer hurtigt igen med endnu en 3’er. 67 – 67 og 1 minut igen – super spænding og virkelig gang i publikum.

En forløsende 3’er fra Maja Gerlyng-Hansen efter flot assist fra Tea Jørgensen og Stevnsgade på 70-67 med 42 sekunder tilbage. Time out til Lemvig. Lemvig går direkte på banen og smider bolden væk. Stevnsgade holder på bolden indtil Tea Jørgensen bliver fejlet med 12 sekunder igen. 2 straffe. Hun scorer på det første og misser det andet. Stevnsgade tager rebounden – men misser 1 meter fra kurven. Lemvig på bolden og ny timeout. Gillian Abshire fra Lemvig scorer endnu en lang 3’er og stillingen er 71-70 med 4 sekunder igen. Lemvig presser – Stevnsgade får bolden på banen til Hanna Sheikh som bliver fejlet. 2 straffe. Hanna scorer på det andet til 72-70 som bliver kampens resultat. Stevnsgade er Suverænt i spidsen for dameligaen – og Lemvig er fortsat det hold de har haft størst udfordringer med at spille imod.

Topscorer for SuperWomen blev  Maja Gerlyng-Hansen med 20 point. For Lemvig scorede Okako Adika 19 point.

OT-sejr til BK Amager efter et forrygende comeback

25.01.2016

Efter en forrygende start af BK Amager overtog Virum GO DREAM stille og roligt styringen og fik vendt 17-6 til 21-29. Virum fastholdt kontrollen og et forspring på ca. 10 point frem til godt 2 minutter før slutfløjtet, hvor hjemmeholdt fik vendt 64-76 til 78-78 og dermed tvang kampen ud i overtid.

Efter en intens fight med stillingerne 80-80, 83-83 og 84-84 efter godt 3 minutter fik BK Amager et lille overtag i slutminutterne og sikrede sig sejren med 95-90. 

BK Amager starter som lyn og torden og tvinger med et 7-0 run gæsterne til at tage en timeout efter små 2 minutter. Hjemmeholdet fortsætter dog presset og knap midtvejs i perioden er stillingen 17-6. Herefter mister BK Amager initiativet og med et 9-0 run får Virum bragt sig foran 19-21 efter 1. periode.

Virum fortsætter i indledningen af 2. periode og får skabt sig en 8 points føring 21-29 inden BK Amager igen kommer i gang. Virum bevarer dog føringen resten af perioden, og gæsterne fører 37-45 ved halvleg.

Billedet ændrer sig ikke efter pausen. Virum kontroller kampen og har hele tiden et forspring på ca. 10 point. Virum vinder 3. periode med 14-18 og fører med 51-63 inden sidste periode.

De fleste tilskuere i Amagerhallen denne eftermiddag levnede vist ikke hjemmeholdet mange chancer for en sejr, og det så da også ud til at Virum GO DREAM ville tage en sikker sejr, da Virums Emma Braunstein med små 2 minutter tilbage sænker en 3’er til stillingen 61-74. Men med et fantastisk comeback anført af Catharina Palm med tre 3 point scoringer og 2-2 fra staffelinjen får hjemmeholdet reduceret til 75-78, og holdet har bolden ved sidelinjen med 8 sekunder tilbage. Bolden havner hos BK Amagers Portia Durrett, som på buzzeren bliver fejlet i et 3 points forsøg. Portia omsætter sikkert alle 3 straffekast til point og bringer dermed kampen i overtid.

Kampen er helt lige 84-84 med små 2 minutter tilbage, hvor BK Amagers Emilie Fogelstrøm sætter en 3’er og følger op med en hurtig 2’er til stillingen 89-84. Virum får reduceret til 89-88 med mindre end 1 minut tilbage. Virum fejler få at nå op, men BK Amager scorer 6-6 fra straffelinjen i de sidste sekunder, og holdet vinder kampen 95-90 (19-21, 18-24, 14-18, 27-15, 17-12).

Topscorer for hjemme- og udebanehold:  

BK Amager: Catharina Palm 44, Portia Durrett 21, Emilie Fogelstrøm 10, Melanie Elmgreen 8, Emilie Keller 6, Ida Klussmann, Rikke Andersen og Maria Brask alle 2

Virum GO DREAM: Melissa Gilkey 24, Nikoline Østergaard 19, Valerie Driscoll 12, Kyani White 11, Ellen Iversen 10, Emma Braunstein 8, Ansofie Schirmer 4, Pauline Lausten 2

BK Amagers næste kamp er på onsdag den 27. januar kl. 20.30, hvor holdet møder Hørsholm 79’ers i Hørsholm Hallen. Virum GO DREAM tager i mod Sisu fredag den 29. januar kl. 20.00 i Virum Hallen.