Nyheder

SuperWomen tog 1. stik med BK Amager

14.03.2016

Fredag aften mødte Stevnsgade Superwomen BK Amager, i den første af 5 mulige semifinaler.

BK Amager kom til semifinalen med en frisk kvartfinale serie mod Hørsholm 79ers i benene, mens Stevnsgade havde holdt pause, som vinder af grundspillet.

Stevnsgade startede kampen klart bedst og kom på lynhurtigt foran 7-0.  lige så hurtigt svarede BK Amager igen – og på bare 1 min. blev 7-0 vendt til på 8-7 til Amager, bl.a. på 2 flotte 3’ere af Ida Klussmann.

Som resten af kampen blev perioden tæt – dog med et lille overtag til Stevnsgade. For begge hold var der mange spillere der bød ind, så da perioden sluttede (24-18 til Stevnsgade) var hele 13 spillere kommet  på scoringstavlen.

2. Periode blev en rodet affære, hvor begge hold havde svært ved at komme til scoringerne og ikke kunne få rytme og flow i spillet.

Stevnsgade udbyggede dog langsomt føringen og kom 6 minutter inde i perioden foran med 33-23 efter en lang 3’er af Hanna Sheikh, et stærkt drive af Maja Gerlyng-Hansen og et flot hopskud af Katrine Dyszkant. En Time Out får Amager tilbage på sporet og Stevnsgade går til pause foran 36-29. For Stevnsgade var der et glædeligt gensyn med Tea Jørgensen, som gjorde comeback efter en lang skadespause – og startede med en scoring første gang hun rørte bolden.

3.periode blev desværre også en rodet affære. Stevnsgade var ikke helt oppe i gear – og efter mindre end 2 minutter spillet fik de den 4. holdfejl i perioden. Stevnsgade bevarer dog føringen hen over perioden, og en stærkt spillende Ida Preetzmann holder Stevnsgade inde i kampen med hele 9 points i perioden. Amager vinder perioden 11-12 og stillingen er 47-41 inden 4. periode.

4. Periode starter med Stevnsgade i kontrol og de har de fleste afslutninger – uden at kunne få bolden i kurven. Amager kommer langsomt tættere på, og da Melanie Elmgreen sætter en meget lang 3’er, bringer hun stillingen op på 48-48 og kampen er igen helt åben.  

En meget engageret Stevnsgadetræner - Igor Gavrilovic - tager time out og får både tempoet op – og  styr på forsvaret,  så i den efterfølgende periode øger Superwomen føringen til 58-50, da Hanna Sheikh afslutter et meget flot angreb med en scoring. Amager kommer – endnu engang - tilbage i kampen og Portia Durret gør det til 58-56 med 2 minutter tilbage. En vigtig 3’er fra Hanna Sheikh og 2 points fra Elisabeth Brynaa gør det til 63-56 med 1 minut tilbage. Amager får pyntet på resultatet – igen ved Portia Durret, så en lidt rodet men intens og spændende kamp slutter 63-58 til Stevnsgade.  

Stevnsgade tager det første, vigtige stik i bedst af 5 serien – men alt kan ske, når holdene mødes igen på  lørdag 19. marts kl. 14.30 i Amagerhallen.

Virum GO Dream tager 1. stik

14.03.2016

Med en sejr på 71-63 over Lemvig vandt Virum Go Dream første semifinale.

Inden sæsonstarten var målsætningen for det nystartede Virum Go Dream-projekt klar: En plads blandt de fire bedste.

Med en forholdsvis sikker sejr over Lemvig i den første semifinale er forventningerne skruet en tak i vejret. Nu vil spillere og trænere i finalen.

Valerie Driscoll gav hjemmeholdet en god start med to scoringer, og Melissa Gilkey gjorde hende kunsten efter til Virum-føring på 9-4.

Efter første periode var Virum i front 18-14, ikke mindst fordi Lemvig ikke kunne få bolden i kurven på straffekast. Holdet brændte de første otte straffe, inden det lykkedes at få nettet til at blafre.

Træfsikkerheden var heller ikke i top hos Virum, hvor Nikoline Østergaard, Kyani White og Valerie Driscoll skiftedes til at misse straffekast.

Heldigvis fortsatte Emma Braunstein trods behersket spilletid sine imponerende 3-point scoringer - tre ud af fire forsøg ramte plet - og to scoringer i træk af Ellen Iversen gav halvlegsføring på 39-30, efter at Lemvig havde været helt oppe at ånde Virum i nakken.

Det blev en kamp hvor Virum til stadighed kæmpede med Kaitlyn Mathieu, der spillede en stor kamp under kurven, hvor hun til stadighed voldte Virum problemer.

I de første 3 perioder af kampen havde hjemmeholdet kontrol over begivenhederne. Føringen lå konstant på 10-14 point, MEN der var dog spænding i kampen til det sidste, da Lemvig på intet tidspunkt gav op, Lemvig vinder således 4 periode 11-15. Men Virums forspring sikrede dem dog sejren på 71-63.

Stor kamp af Melissa Gilkey, ligesom Valerie Driscoll og Kaitlyn Mathieu der var stærke i både angreb og forsvar. Også Sofie Schirmer og Gillian Abshire gjorde en fin figur.

Der er returkamp i Lemvig på Lørdag i Lemvig kl. 13.30, og onsdag i næste uge er der reprise i Virumhallen kl. 19.30.

Virum: Melissa Gilkey 18, Valerie Driscol 13, Nikoline Østergaard 11, Emma Braunstein 9, Ansofie Schirmer 8, Kyani White 7 og Ellen Iversen 5 point.

Lemvig: Kaitlyn Mathieu 20, Gillian Abshire 13, Okako Adika 10, Ivana Udovalieva 9, Reka Fejes 7, Victoria Waldner 2 og Grace Gardner 2

Lemvig kom sikkert gennem sidste kvartfinale

10.03.2016

Onsdag aften blev det sidste hold til semifinalerne fundet i opgøret mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF.

De to første kampe i kvartfinaleserien var endt med en sejr til hvert hold, men i den tredje kamp var der ikke tvivl om, at Lemvig var det stærkeste af de to hold, og pladsen i semifinalerne var aldrig for alvor i fare.

Allerede fra kampens start viste Lemvig stor energi, og med godt forsvar blev der lagt et pres på Åbyhøj. Det fik gæsterne til at stresse lidt i spillet og vælge dårlige løsninger i angrebet. Os Lemvig var det især Ivana Udovalieva og Gillian Abshire som lagde presset, og de fik det også taget med i offensiven, hvor spillet flød godt og flere bød ind.

En føring på 10-2 efter de første minutter gav yderlig energi til hjemmeholdet. Men Åbyhøj begynder at få lidt mere ro på spillet, og især Camilla Andersen tager ansvar. Fem point af hende giver lidt kontakt ved stillingen 15-10, men så strammer hjemmeholdet grebet lidt. Ivana Udovalieva sætter endnu en af sine tre 3ere i perioden – og syv i hele kampen, og så er der luft igen. Lemvig kan gå til pause med en føring på 26-16 og en fornemmelse af at have godt styr på kampen.

Den fornemmelse er der stadig i starten af anden periode, hvor Lemvig sætter tempo og holder høj effektivitet. Åbyhøj er farligst på skud fra distancen, mens de har det svært inside, hvor Lemvig står godt og stærkt. Resultatet er at Lemvig dominerer spillet og konstant udbygger sin føring, som midt i perioden er 45-19.

Lemvig holder tempoet oppe, men det bliver også mere tydeligt, at det er få spillere, som har trukket læsset, så Åbyhøj får lidt mere plads, og holder mere trit med hjemmeholdet i de sdiste minutter af perioden. Men med stillingen 50-32 ved halvleg har værterne stadig en sikker føring.

Den føring kommer dog under pres fra starten af tredje periode, hvor Åbyhøj kommer bedre med. Samtidig smider Lemvig for mange bolde væk og spillet virker en smule ukoncentreret. Det fremtvinger en time-out til Lemvig efter blot et par minutter og 53-39 på tavlen. Åbyhøj spiller med mere ro og tålmodighed end i første halvleg, og de har mest fordel af at spillet er lidt mere rodet. Langsomt får de afstanden ned, men tættere end omkring 10 point kommer de aldrig. Lemvig viser mod slutningen af perioden den rigtige vilje til at forsvare sig, selvom Åbyhøj kommer lettest til pointene. Gæsterne vinder også perioden, men en føring på 69-54 giver alligevel Lemvig det bedste udgangspunkt inden sidste periode.

De sidste ti minutter starter rodet, og Lemvig udnytter ikke de muligheder det giver. Åbyhøj kommer ikke frem til så mange skud, så ingen af holdene kommer for alvor i gang fra periodens start. Men Lemvig viser igen god energi, og bruger det til at trække fra Åbyhøj igen. Lemvig sidder derfor solidt på spillet i kampens sidste minutter, og det ender med en sikker sejr på 97-81. Dermed er Lemvigklar til semi-finalerne mod Virum.

Første kamp spilles i Virum på søndag kl. 13.00, mens kamp 2 spilles i Lemvig lørdag den 19. marts kl. 13.30.

BK Amager semifinaleklar efter endnu et tæt og dramatisk opgør

09.03.2016

Efter endnu en helt lige og meget intens kamp afgjorde BK Amager den 3. og afgørende kvartfinale mod Hørsholm 79ers til egen fordel i kampens sidste minutter.

Midtvejs i 4. periode får hjemmeholdet godt anført af Melanie Elmgreen vendt 55-58 til 61-58, og med godt 2 minutter tilbage på uret er stillingen 67-60. Her fra lukker BK Amager uden tøven kampen til slutresultatet 69-64 (18-18, 15-14, 16-15, 20-17), og BK Amager er dermed klar til en semifinaleserie mod vinderen af grundspillet Stevnsgade Super Women.

Kampen starter i et højt tempo, hvor holdene bytter point, hvilket stillingen undervejs vidner om 2-2, 5-5, 7-7. Tempoet er måske en smule for højt, og begge hold har en del turnovers i denne periode.

Godt midtvejs i perioden bringer Ida Klussmann BK Amager foran 13-9 med en treer, men Hørsholm 79ers svarer tilbage og et minut tilbage af perioden er stillingen igen lige 15-15. Med få sekunder tilbage af perioden afslutter Emilie Fogelstrøm et BK Amager angreb med en 3-point scoring, men på mirakuløs vis lykkedes det for Hørsholms Line Piechnik at lukke 1. periode med en pladetreer fra midten til stillingen 18-18.

Starten på 2. periode ligner starten af kampen med stillingerne 20-20, 22-22 og 24-24 efter små 4 minutter. BK Amager får slået et lille hul og med godt 1 minut tilbage af perioden fører hjemmeholdet med 33-27, men igen kommer Hørsholm tilbage og får med 2 hurtige scoringer reduceret til halvlegsstillingen 33-32.

Billedet fortsætter i 3. periode, godt halvvejs i perioden fører hjemmeholdet 44-38, men endnu en gang får gæsterne lukket hullet. BK Amager vinder perioden med 16-15 og fører med 49-47 inden sidste og afgørende periode.

4. periode starter med to BK Amager scoringer til 53-47, Hørsholm 79ers svarer igen og bringer sig foran 53-54 og 55-58, inden BK Amager igen får et lille overtag og får bragt sig foran 61-58 efter godt 5 minutters spil. Denne gang lykkes det hjemmeholdet at fastholde overtaget og i løbet af de næste minutter øges forspringet til 67-60. Med mindre end 2 minutter tilbage lukker BK Amager sikkert kampen til slutresultatet 69-64 (18-18, 15-14, 16-15, 20-17).

Første semifinale mod Stevnsgade Super Women i bedst af 5 serien spilles på fredag den 11. marts kl. 19.30 i Nørrebrohallen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Melanie Elmgreen 18, Catharina Palm og Portia Durrett begge 15, Emilie Fogelstrøm 13, Ida Klussmann 4, Rikke Andersen 3, Emilie Keller 1

Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 15, Ezeh Ashley 14, Frederikke Mollerup 12, Line Piechnik 11, Sara Forsman Pedersen 7, Maria Forsman Pedersen 3, Clara Maj Pinholt 2

Lemvig fik udlignet

09.03.2016

Lemvig og Aabyhøj skal ud i en 3 og afgørende kamp om at komme i semifinalen i årets slutspil.

Dette blev en kendsgerning efter at Lemvig vandt kamp 2 søndag i Aabyhallen.

1. Periode: Kampen starter i et højt tempo med masser af godt spil. De hold skiftes til at tage føringerne til midt i perioden, hvor Lemvig fører 11-9. Så Aabyhøj en rigtig periode hvor holdet sætter en del 3. point scoringer og det bringer holdet foran med 20-13. Men Lemvig får lukket lidt af hullet inden perioden slutter og en flot periode slutter 24-20 til hjemmeholdet.

2. Periode: Kvaliteten falder i starten af 2. periode Der bliver ikke scoret meget i starten af perioden. Aabyhøj er dog i kontrol og udbygger føringen til 32-24 midt i perioden, men går derefter totalt i stå. Lemvig kommer tilbage og med bl.a to 3. point scoringer af Ivana Udovalieva i det sidste minut af perioden giver Lemvig en føring på 40-32 ved pausen. De vandt de sidste 5 minutter 16-0.

3. Periode: Aabyhøj prøver af komme tilbage i kampen er bagud med 5 point i starten af perioden. Lemvig rykker fra igen. Aabyhøj får så mindsket afstanden til 6 point efter 4 minutter, men kommer ikke tættere på og anført af en stærkt spillende Kaitlyn Mathieu er Lemvig i fuld kontrol og fører med 62-48 inden sidste periode.

4. Periode: Det bliver aldrig spændende i sidste periode. Lemvig udbygger føringen og fører flere gange med 19 point. Aabyhøj får dog sluttet godt af og ender med at tabe 64-75. En fortjent sejr til Lemvig, som var det bedste hold på dagen og Aabyhøj skal op i et helt gear, hvis de skal vinde den 3. semifinale på onsdag i Lemvig.

Topscorer Aabyhøj: Enna Pehadzic 13P, Stephanie Mannemar 13P, Caroline Wich 10P

Topscorer Lemvig: Lemvig: Kaitlyn Mathieu 25P, Ivana Udovalieva 15P, Gillian Abshire 12P 

Virum GO Dream videre i slutspillet med 2–0 over SISU

08.03.2016

Virum GO DREAM vandt også kamp 2 i kvartfinalen mod SISU.

Første kamp havde Virum vundet på hjemmebane med 20 point, men efter en indledning på kampen, hvor SISU kom bedst i gang. Sådan gik det bestemt ikke i Kildeskovshallen søndag. Virum var klar fra start denne gang og lod foden hvile tungt på speederen. Først til 2–10, siden 5–21 og det så ud til at blive en lang eftermiddag i Kildeskovshallen.

Første periode endte 9–24. Virums center Valerie Driscoll var kommet godt i gang med 6 point midt i perioden, og det skulle vise sig at komme til at præge kampen: SISU havde svært ved at matche Valerie Driscoll i denne kamp.

Anden periode bragte dog lidt lys til SISU, der med bedre forsvar tog kampen op. Det bedre forsvar resulterede også i bedre angreb og lettere point, så SISU kunne holde balance i denne periode med 20–20. Tydeligt at Virums fejlprocent i aflevering og skud blev øget, når presset kom på. I store dele af kampen i onsdags kunne SISU også holde balance mod Virum, så når nu anden periode havde vist, at det ikke var en enlig svale, kunne man jo håbe at det fortsatte i tredje periode.

Og sandelig om det ikke kunne fortsætte. Trods meget tæt forsvar lykkedes det Olivia Applewhite at få 9 point i kurven i denne periode. Hun gav virkelig alt i kampen for at give sit hold en chance for fortsat at leve i slutspillet. Perioden endte med beskedne 13–7 til hjemmeholdet, men der var nu kamp om sejren med stillingen 42–51 efter tredje periode.

Lyset blev dog slukket med 3 scoringer i træk fra Virums numre 13, 12 og 11: Nikoline Østergaard, Melissa Gilkey og Valerie Driscoll viste endnu en gang deres værd for Virum med hver deres scoring og bragte Virum foran med 15 point. Det blev for meget til at SISU for alvor kunne tro på sejren.

Chancerne var der, de fleste skud blev taget, men bolden ville ikke i. Mathilde Colding-Poulsen viste dog vejen med 2 tre’ere og et solidt og aggressivt forsvar kampen igennem. Og trods tæt opdækning af Nikoline Østergaard gik hun faktisk kampen igennem uden at få dømt en fejl. Samme Nikoline Østergaard var glimrende i sit sammenspil med Valerie Driscoll, og må nok have en stor del af æren for at Valerie Driscoll endte som topscorer og at Virum tog sejren med 52–68.

SISU faldt med ære. Flot kæmpet af det unge hold, der løftede sit niveau i sæsonens sidste kampe – og så gjorde det ikke noget at Amalie Carnbring Bonde vendte tilbage i slutspillet og styrede spillede godt efter en længere skadespause.

For Virum scorede Valerie Driscoll 19 point, Melissa Gilkey 18 og Nikoline Østergaard 11 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 19 point efter endnu en heroisk indsats i luften og på gulvet mens Mathilde Colding-Poulsen endte på 13 point.

Virum GO DREAM spiller mod Lemvig Basket eller Aabyhøj IF i semifinalerne, som starter i Virum i weekenden. Modstanderen afgøres i morgen i Lemvig.

Hørsholm udligner kvartfinaleserie i drama

05.03.2016

Lørdag eftermiddag fik tilskuerne i Hørholmhallen underholdning for alle pengene, da 79ers udlignede kvartfinaleserien til 1-1 i kampe, med en 62-61 sejr i en højdramatisk kamp mod BK Amager.

Kaptajn Line Piechnik afgjorde kampen med tre sekunder igen og scoren helt lige, 61-61. Amagers danske stjerne Catharina Palm havde bolden, men Piechnik stjal driblingen og spurtede ned ad banen med en amagerspiller på begge sider. Hørsholmanføreren samlede bolden op for at skyde og blev samtidig fejlet, hvilket sendte Piechnik til straffelinjen med 0,6 sekund igen.

Fra straffelinjen var Piechnik iskold og satte den nødvendige scoring til kampens resultat 62-61 - og missede nummer to, så tiden løb ud uden Amager kunne forsøg et skud.

Det var en livlig kamp, hvor begge hold viste spillelyst, men især de nordsjællandske damer, virkede opsatte på at revanche det store nederlag i seriens første kamp. Der blev kæmpet lige lidt mere efter løse bolde og rebounds og det gav pote.

Frederikke Mollerup var absolut flyvende denne eftermiddag, hvor hun blandt andet ramte fire 3’ere og i lange perioder var kvinden bag 79ers scoringer. Skytten fra Hørsholm sluttede som hjemmeholdets topscorer med 16 point.

En velspillende Portia Durret holdt dog Amager inde i kampen.  Amerikanerens 24 point i opgøret, blev det højeste antal scorede point i Hørsholmhallen denne lørdag.

De to hold fulgtes godt ad, og fjerde periode gik i gang helt lige, 49-49. Efter 30 sekunder af sidste periode, var Hørsholm dog i fejlproblemer. Både Ivana Jovanovic og holdets amerikaner, Ashley Ezeh, hvde anskaffet sig fire fejl og dette betød, at de måtte sidde på bænken i længere perioder. Deres afløser, Nathalie Toft, tog flere gode rebounds, og spillede en afgørende rolle i sejren.

Holdene har nu vundet en enkelt kamp hver i kvartfinaleserien. Den sidste og afgørende kamp spilles på tirsdag kl. 19:30 i Amagerhallen. Vinderen møder grundspillets vinder Stevnsgade SuperWomen i semifinalerne.

Ugens preview

04.03.2016

Efter midtugens 1. kvartfinaler er det nu tid for kvartfinale 2. 

3 hold har ryggen mod muren og an risikere at sæsonen slutter lørdag eller søndag.

Jesper Krone head-coach fra BK Amager kommer her med sit bud på de 3 kvartfinaler.

Hørsholm - BK Amager (lørdag kl. 13:00)

Det er to hold som står godt til hinanden, og deres to tidligere indbyrdes opgør i Fire Arena i år har været meget tætte. Det bliver sandsynligvis ligeså en tæt kamp lørdag.

79ers har ryggen mod muren, men holdet har flere erfarne profiler, som har spillet under pres før. Dertil kommer en dygtig trænerduo og et godt hjemmepublikum.

Amager tog første stik, men dog med lidt malurt i bægeret. Deres roster er forvejen præget af en del skader, og Emilie Fogelstrøm kan måske tilføres denne liste. Hun måtte udgå i første opgør med en mindre hjernerystelse. Heldigvis for Amager råder der over flere gode guards.

Det bliver en meget tæt og intens kamp, men jeg tror mit hold.

Amager vinder med 2 point og er derved klar til semifinalerne mod Stevnsgade Superwomen.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (søndag kl. 13:00)

En overraskelse fandt sted i den første kamp.

Åbyhøj har gjort store fremskridt i den sidste del af sæsonen, hvorimod Lemvig har været ramt af en del skader på væsentlige positioner. Hvis Lemvig får held med deres store og tætte zoneforsvar, og de får ramt lidt flere skud, så har de en god chance.

Åbyhøj har dog mandskabet og individuelle dygtige spillere, som kan åbne ethvert forsvar med både skud og drives mod kurven.

Det hold der rammer deres høje niveau, vinder kampen, men jeg går med en kneben sejr til gæsterne på +5 point og så skal det hele afgøres i en 3. kamp på tirsdag i Lemvig.

SISU - Virum Go Dream (søndag kl. 16:00)

Det blev en sikker sejr til Virum i første kamp, og på trods af, at SISUs unge spillere, er begyndt at finde liganiveau, så bliver 2. kamp også en sikker Virum sejr.

Virum Go Dream vinder med +20 og sender SISU på sommerferie.

Banens mindste var den største

03.03.2016

Emma Braunstein på 167 cm havde en stor aktie i Virums sejr over SISU i årets første DM-kvartfinale hvor også Nikoline Østergaard viste storspil.

SISU kom bedst fra start og førte 5-2 i kvartfinalen om DM-titlen onsdag aften i Virumhallen. Så satte Virum Go Dream turboen til, kom foran 9-5 og førte 12-8 efter første periode.

Føringen blev øget til 19-9, og det lignede som forventet en stille dag på kontoret for hjemmeholdets favoritter, men SISU's unge mandskab, suppleret af rutinerede Mathilde Colding-Poulsen og den amerikanske stjernespiller Olivia Applewhite, gav ikke op og fik reduceret til 24-25, inden Emma Braunstein med en 3-point scoring og Nikoline Østergard på et flot sololøb fra egen banehalvdel satte tingene på plads. Og med endnu en 3-point scoring sikrede Emma Braunstein en pauseføring på 33-24.

I anden halvleg nåede Sisu op på 35-39, men Emma Braunstein fortsatte sin imponerende træfsikkerhed fra distancen, og først hendes femte forsøg ramte indersiden af kurven og gik i spil igen. Olivia Applewhite holdt SISU inden i kampen på sikre straffekast, men Nikoline Østergaard viste klasse og bragte Virum foran 49-37.

Indtil det tidspunkt havde både Melissa Gilkey og især Ellen Iversen været langt under vanlig standard, men mod kampens afslutning vågnede de omsider op til dåd, og så vandt Virum Go Dream 67-47.

Ud over Emma Braunstein og Nikoline Østergaard spillede den lynhurtige, elegante guard, amerikanske Kyani White, en stor kamp, ligesom Valerie Driscoll blev noteret for mange rebounds.

Virums point: Nikoline Østergaard 14, Melissa Gilkey 14, Emma Braunstein 12, Kyani White 10, Valerie Driscoll 6. Ellen Iversen 4, Pauline Lausten 4 og Ansofie Schirmer 3.

SISUs point: Mathilde Colding-Poulsen 17, Olivia Applewhite 16, Clara Laursen 6, Anna Katrine Ahrenst Jørgensen 4, Johanna Mijic Kampp 2, Amalie Carnbring Bonde 2.

Kamp 2 i bedst á 3-serien spilles hos SISU på søndag kl. 16:00. 

Åbyhøj tog første stik

03.03.2016

Gæsterne fra Åbyhøj tog en sikker og fortjent sejr i den første kvartfinale mod Lemvig. Fra start til slut havde Åbyhøj mest overskud og tog mest initiativ. Det blev belønnet med en sejr på 68-84.

Allerede fra kampens start sætter Åbyhøj et godt tempo, som giver et lille overtag. Lemvig svarer dog igen anført af Reka Fejes, som er kampens bedste spiller for Lemvig. 11 point laver hun i første periode. Men da hjemmeholdet samtidig smider for mange bolde væk, og ikke er skarpe nok i deres spil, så kan Åbyhøj trække fra mod periodens slutning og gå til pause med en føring på 16-25.

Åbyhøj starter også godt i anden periode med godt angrebsspil og holder føringen. Midtvejs i perioden kommer Lemvig dog bedre med, og der bliver særligt lukket godt ned i forsvaret. Angrebet halter stadig lidt, men alligevel nedbringes afstanden. Åbyhøj holder en høj skudprocent fra distancen, og det er med til at fastholde føringen. Hos Lemvig melder Grace Gardner ind i kampen med nogle gode aktioner, som er med til at Lemvig slutter godt og bringer afstanden ned på 36-40 ved halvleg.

Tredje periode starter jævnbyrdigt og med kamp om overtaget. Det overtag vinder Åbyhøj igen ved hjælp af gode skud. Hos Lemvig er det igen Reka Fejes som udfordrer gæsterne bedst, men der er for få andre, som byder ind. Lemvig viser god energi, men stresser samtidig for meget. Det giver flere mistede bolde, som Åbyhøj udnytter effektiv. To 3ere fra gæsterne sætter for alvor gang i de grønne og giver en føring på 46-56. Trods en rodet slutning holder Åbyhøj afstanden og går ind til sidste periode foran 53-63.

Fra starten af sidste periode forsøger Lemvig at vende kampen, men endnu en gang rammer Åbyhøj sine skud på det helt rigtige tidspunkt, og det tager den sidste luft ud af hjemmeholdet. Gennem de sidste minutter trækker gæsterne yderligere fra, og da det bliver 62-82 med tre minutter igen er kampen afgjort. Lemvig vinder ganske vist de sidste tre minutter, men det ændre ikke på indtrykket af, at Åbyhøj viste mest energi, havde mest flow i spillet og fortjent kunne tage hjem med sejren.

Sejren bliver på 68-84 (16-25, 20-15, 17-23, 15-21). Topscorer for Lemvig blve Reka Fejes med 22 point. For Aabyhøj IC scorede Bianca Morsøe 19 point.