Nyheder

Ugens preview

23.10.2015

Fra Stevnsgade SuperWomen kommer denne uges bud på weekendens kampe.

Stevnsgade SuperWomen mod BK Amager

De to hold har spillet adskillige tætte og dramatiske kampe mod hinanden de seneste sæsoner og alt peger bestemt på en gentagelse i fredagens kamp.

BK Amager er ikke kommet fra start i turneringen, som ønsket. En af de vigtigste nøglespillere Catharina Palm Jensen har endnu ikke spillet på grund af en skade og to af tre kampe er tabt.

De startede grundspillet med et nederlag på hjemmebane til et meget oplagt Virum hold og derefter en lussing i Lemvig for så endelig at tage en sejr mod Åbyhøj på hjemmebane. Ingen tvivl om at BK Amager ønsker at måle sig med rækkens bedste hold og der er måske lidt endnu. Forhåbentligt er Catharina snart klar.

BK Amager har fået en ny stærk amerikaner i Tamara Chenae Jones, der snitter 19 point og 8 rebounds.

Når alle er klar på Stevnsgade holdet vil man spille aggressivt forsvar og skubbe tempoet så højt som muligt. Men SuperWomen har været skrækkeligt ramt af skader. 7 spillere sad ude i den første kamp, så de senest to ugers turneringspause har gjort godt. Fredag vil man se nøglespillere som Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant og Elisabeth B. Hansen tilbage på holdet. Ida Tryggedsson Preetzmann sidder stadigt ude med en knæskade.

Det bliver uden tvivl en fight og med stor sandsynlighed en tæt kamp, som afgøres på forsvarsspillet. Man skal nok ikke forvente en høj score. Er Catharina klar bliver den meget tæt – men uden hende vinder Stevnsgade med +10.

Lemvig Basket mod Hørsholm 79ers

Det unge Hørsholm hold, der er forsvarende Danmarksmestre har imponeret i deres første to kampe. Trods et nederlag i SISU i den første kamp, kunne kampen have gået begge veje. Sidste uge leverede de unge Hørsholm piger så en lille overraskelse ved at slå de stærke oprykkere fra Virum GO DREAM.

Men Lemvig i Lemvig er ikke særligt spændende for nogen hold. De har fået sammensat et særdeles stærkt hold af en række dygtige udenlandske spillere, som er en stor mundfuld for alle hold i rækken.

Hørsholms chance er at gå uimponeret til den og spille aggressivt og hurtigt. Lemvig er kommet OK fra start. Det er blevet to nederlag og en sejr. Hvis Lemvig kan få tempoet ned og spille tungt, så bliver det meget svært for Hørsholm. Sker det så vinder Lemvig med +18.

Aabyhøj IF mod SISU

SISU er kommet overraskende godt fra start. De tilkendegav inden sæsonen, at de stort set ikke havde et hold, men det har vist sig slet ikke at holde stik. Nok har tre erfarne landsholdsspillere forladt holdet, men de har også fået solid tilgang af dygtige spillere.

Ikke mindst professionelle Olivia Applewhite har tilført holdet en utrolig styrke inside. Hun topper scorings og rebound statistikkerne. Amerikanske Brooke Le Mar ligger lige under Oivia på topscoringslisten. Med Brooke Le Mar, Camilla Blands, Olivia Applewhite og Amalie Carnbring-Bonde har man en uhyggelig stærk line up.

Åbyhøj har fået Stephanie Mannemar og Bianca Morsøe hjem samt fået stortalentet Enna Pedhasic tilføjet.

Spørgsmålet i lørdagens kamp er, om Åbyhøj kan holde SISU fra fadet og hvad er næsten er sikkert er, at det bliver meget svært at stoppe Olivia Applewhite i feltet. SISU er trods udebanen favoritter og vinder +14. 

SISU besejrer Lemvig Basket

19.10.2015

Kampen i Kildeskovshallen mellem SISU og Lemvig Basket blev en intens affære som SISU vinder på eminent forsvar.

Selvom det er tidligt på sæsonen og begge hold er i gang med en genopbygning, så blev kampen afviklet med høj intensitet, og der blev momentvis vist noget rigtig flot basket.


SISU kom bedst i gang. Rigtig godt forsvar suppleret med gode beslutninger i angrebet bragte hjemmeholdet foran 8–2 inden Lemvig kom tilbage i kampen og fik udlignet til 8–8. Herefter stod der SISU på resten af perioden, idet de med et 13–2 run bragte sig foran 21–10. Perioden sluttede 21–12.

I anden periode fortsatte SISU det gode forsvar og bragte sig foran 33–19. Lemvig tog time-out og fik justeret lidt i angrebet. Dette kombineret med at SISU tog nogle lidt forcerede afslutninger bragte Lemvig til et 8–0 run. SISU afsluttede perioden bedst ved at vinde de sidste 2 minutter 10–2 blandt andet med to 3’er scoringer af Camilla Blands – den sidste som en buzzer-beater. Perioden blev vundet af SISU 22–16 og halvlegsstillingen var 43–28.

Tredje periode starter i et ekstremt højt tempo. SISU holder forspringet til der mangler 2 minutter af perioden. Lemvig tager time-out og afslutter perioden med et 6–0 run og vinder dermed perioden 12–18.

I den sidste periode udnytter Lemvig sit momentum fra afslutningen af tredje periode til at komme helt tæt på SISU. Ved stillingen 57–53 tager SISU time-out og får justeret i både forsvar og angreb. Et 13–2 run anført af Brooke Le Mar og Olivia Applewhite bringer SISU på 70–56, og selvom Lemvig får justeret lidt til sidst og vinder perioden 17–18, så vinder SISU kampen 72–64.

Kampens oplevelse var SISUs Brooke Le Mar, som udmærkede sig med aggressivt forsvar og hele 30 point, men også Olivia Applewhite spillede en rigtig flot kamp med en double-double (18 points og 21 rebounds).

SISU rejser til Aabyhøj den 24. oktober, og Lemvig er vært for Hørsholm 79ers den samme dag, men allerede onsdag skal Lemvig en tur til Virum til en 1/8 pokalkamp.

Kampen kort - Slutresultat 72–64 (21–12, 22–16, 12–18 og 17–18)

For SISU scorede Brooke Le Mar 30 point og havde 4 steals, Olivia Applewhite scorede 18 og tog hele 21 rebounds og Camilla Blands scorede 10 points og havde 4 rebounds og 5 assists.

For Lemvig scorede Kaitlyn Mathieu 15 points og havde 5 rebounds, Reke Fejes scorede 13 point og havde 4 assists og Gillian Abshire scorede 11 point og havde 8 rebounds og 1 assist.

Hørsholm 79ers slår topholdet

18.10.2015

Den frække nye pige i klassen i Dameligaen i basketball er Virum Go Dream, der, med støtte fra blandt andet Flemming Østergaards sponsorkontakter, ligner en seriøs udfordrer til titlen, selv om de har status af oprykkere.

Der kom imidlertid grus i maskinen lørdag eftermiddag i lokalopgøret i Hørsholm. Hørsholm 79ers, der er forsvarende mestre, men har mistet en række profiler siden sidste sæson, tog en fortjent 69-62 sejr i en kamp, der var god reklame for sporten.

Hørsholmtræner Pepe Vázquez var da også godt tilfreds med præstationen: -Jeg er rigtigt glad for at kunne give vore fans en sejr i den første kamp i den ombyggede hal og vi gjorde det på den rigtige måde. Vi vidste at det var nødvendigt med et højt tempo i forsvaret, hvis vi skulle kunne slå Virum. Vi endte med at kontrollere kampens tempo rigtigt godt og det var her pigerne var allerbedst.

Virum var foran 4-0 i de første minutter, men det var også eneste gang i kampen oprykkerne havde føringen. Hørsholms forsvar var meget aktivt og aggressivt kampen igennem og det gav Virum problemer. Flere gange scorede Hørsholm 2-3 gange i træk, fordi Virum simpelthen smed bolden lige i hænderne på en Hørsholmspiller, der var et uventet sted.

På den anden side gav det også problemer for Hørsholm. Især i første halvleg førte den aggressive spillestil til mange fejl. Gang på gang fik Hørsholmspillerne mere ram på Virumspillernes arme end på bolden og ved pausen havde Hørsholm begået 16 fejl mod Virums otte. Det gjorde, at flere af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer i løbet af anden halvleg, men bredden på Hørsholms hold gjorde, at Virum ikke formåede at udnytte det.

Hørsholm havde 11 spillere, der scorede imens Virum fok alle udover fire point fra kvintetten Pauline Laustsen, Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og Nikoline Østergård. Det er en naturlig udvikling for et Hørsholmhold, der har mistet nogle rigtigt store offensive profiler. Holdet har svært ved at finde lette scoringer, fordi alt skal komme fra holdspil, men når alle bidrager og forsvaret fungerer, ser det nogle gange ud som en fordel.

Gennem hele anden halvleg holdt Hørsholm fast i føringen. Når profiler som Frederikke Mollerup, Ivana Jovanovic og Marie-Louise Blyme måtte sidde på bænken med fejlproblemer, dukkede spillere som Sara Forsman Pedersen, Nathalie Toft og Josephine Tullin frem som trold af æsken og scorede og tog rebounds i stedet.

Hørsholm endte derfor med at holde føringen kampen ud. Enkelte gange var Virum tæt på, som ved 40-37 midt i tredje periode, men Hørsholm trak hver gang fra og kampen var reelt afgjort med tre minutter igen, da Hørsholm kom foran 69-55. Selv om Virum fik pyntet på resultatet og reducere til 69-62 da hornet lød, var Hørsholms sejr aldrig i fare.

Hørsholm skal igen i aktion på næste lørdag i Lemvig, hvor endnu et tophold venter. Lemvig Basket er også Virums næste modstander, onsdag 28. oktober i Virum.

Topscorere:

Hørsholm: Line Piechnik 14, Sara Forsman Pedersen 11, Frederikke Mollerup 9 point

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 18, Nikoline Oestergaard 18, Valerie Driscol 12 point

Ugens preview

17.10.2015

Roberto Velosa kommer her med sit bud på weekendens 2 kampe.

Hørsholm 79ers - Virum GO DREAM (lørdag kl. 13:30)

Virum er kommet godt fra start, offensivt vist stabilitet, både på rebounds og assist. De har haft et par spillere som har scoret mange point og udnyttet modstandernes fejl rotationer defensivt. Hvis disse spillere holder niveau og Hørsholms forsvar ikke er på plads endnu så bliver det svært for Hørsholm at få deres første sejr mod Virum.

+15 til Virum

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 13:00)

Lemvig er også kommet godt fra start hvor deres to guards har fået holdets offensive til at fungere. Defensivt har de givet mange åbne skud hvor deres modstander ikke har kunne levere høje procenter udefra.

Hvis SISU kan udnytte deres hurtige spil mod netop Lemvig og SISU bruger deres aggressive forsvar på Lemvigs guards så tror jeg på en SISU sejr.

Virum GO DREAM sejr efter tæt opgør

15.10.2015

Virum Go DREAM lagde grundstenen til aftenens sejr over hjemmeholdet BK Amager med en stærk 3. periode, som blev vundet med 11-22.

Hjemmeholdet nåede næsten tilbage i slutningen af 4. periode, men gæsterne bevarede roen selvom det blev tæt og vandt kampen 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

1. periode er meget lige. BK Amager fører 10-7 halvvejs i perioden, men så går hjemmeholdet i stå angrebsmæssigt og scorer kun 3 point i den sidste del af perioden. Virum GO DREAM vinder perioden 13-17.

Kampen er helt lige i 2. perioden, hvilket stillingerne 20-20, 24-24, 29-29 også bevidner. BK Amager vinder dog perioden 25-19, og holdet kan gå til pause med en føring på 38-36.

Virum GO DREAM kommer bedst ud efter pausen og får bragt sig foran 42-46, men BK Amager kommer igen, og efter godt 7 minutter er stillingen igen helt lige 48-48. Virum GO DREAM lukker perioden med et 1-10 run og bringer sig foran 49-58 inden den afgørende periode.

BK Amager kæmper fra 4. periodes start for at prøve nå op, men Virum GO DREAM holder fast og øger forspringet til 55-68. Anført af Tamara Jones med en 2-point og tre 3-point scoringer i streg efterfulgt af en tre’er af Emilie Foglestrøm får BK Amager reduceret Virum GO DREAM’s føring til 69-73 med små 3 minutter tilbage. Tættere kommer BK Amager ikke, Virum GO.

DREAM mandskabet holder hovedet koldt og lukker kampen til slutresultatet 71-79 (13-17, 25-19, 11-22, 22-21).

En fortjent sejr til Virum GO DREAM mod et Amagermandskab som igen i dag havde svært ved at omsætte chancer til point. Begge hold har 66 afslutninger, men BK Amager udnytter kun 25 (38 %) af disse mod Virum GO DREAM’s 32 (48 %).

Topscorer for hjemme- og udebanehold: BK Amager: Tamara Jones 26, Emilie Fogelstrøm 16, Maria Brask 8, Melanie Elmgreen og Emilie Klint begge 7, Ida Klussmann 4, Emilie Keller 3

Virum GO DREAM: Melissa Catherine Gilkey 24, Valerie Faith Driscoll 19, Nikoline Østergaard Emma Braunstein 8, Ansofie Olivia Schirmer 7, Ellen Marie Iversen 5

Kampens spiller WOM: Nicoline Østergaard, Virum GO DREAM 16 point, 12 rebounds og en effektivitet på 29.

 

Hjemmekampsejr til Lemvig

11.10.2015

Lemvig Basket spillede lørdag eftermiddag sæsonens første hjemmekamp. Hjemmeholdets modstander var BK Amager, som havde en hård dag foran sig, med to kampe på samme dag. Holdets første stop på dagen var i Lemvig, og derefter skulle de videre til Horsens, hvor de skulle spille deres første pokalkamp.

Lemvig Basket har i år sat et helt nyt hold sammen med mange nye ansigter, og både spillerne selv og tilskuerne glædede sig til årets første hjemmekamp. Selvom Vestjyskbank Arena ikke var fyldt med tilskuere, var der stadigvæk en god stemning i hallen, og der var lagt op til en god og spændende kamp.

Dommerne fløjter kampen i gang, og især Lemvig er klar fra start af. Kaitlyn Mathieu bringer hurtigt Lemvig foran med 6-0, og det giver en masse god energi til holdet, og de spiller sikkert i deres angreb. Lemvigs forsvar er til gengæld knap så godt, og Victoria Waldner får hurtigt 2 fejl i første periode. Amager kæmper hårdt for at komme med i kampen, og de gør alt, hvad de kan, for at stå op imod de høje piger fra Lemvig, men Lemvig vinder første periode 21-13.

I anden periode sker der ikke de store forandringer. Begge hold kæmper meget i forsvaret, hvor ingen af holdene var suveræne i dag. BK Amagers nummer 7, Emilie Fogelstrøm, har Lemvig-holdet svært ved at stoppe. Lemvig holder sin føring, og går på halvleg med en 3’er i sidste sekund fra Medina Dedic, som sætter hjemmeholdet foran med 17 point.

Der er ingen tvivl om, at især forsvaret blev diskuteret i halvlegen i de to holds omklædningsrum, men der sker ikke den store forandring i forsvaret. Især Amager begynder i tredje periode at have svært ved at følge med Lemvig, og Lemvig får mange gode skud og scorer dem. Men selvom, at Lemvig spiller godt i angrebet, laver de mange dumme turnovers, og det scorer Amager mange point på. Tredje periode slutter med stillingen 55-41.

De to hold spiller en god fjerde periode, men Amager kan ikke følge med. De to hold har hver deres forhold. Lemvig har højden og fysikken, mens Amager har hurtigheden og deres gode skud, men det er Lemvig som begrænser Amagers fordele. Lemvig får rigtig mange angrebsrebounds, og det vinder de mange point på. Lemvig spiller en kamp, hvor de hele tiden fører, og kampen bliver aldrig for alvor spændende. Hjemmeholdet vinder 77-58.

Kampens topscorer blev Kaitlyn Mathieu fra Lemvig med hendes 22 point, og oven i det tog hun 11 rebounds. Amagers stjerner var lørdag eftermiddag Emilie Fogelstrøm som scorede 21 point og Tamara som tog 7 rebounds, og begge sørgede de for tempo og energi i spillet for Amager.

Lemvig Basket har nu vundet deres to første kampe i ligaen, og i begge kampe har alle fra holdet været på scoretavlen. Det bliver meget spændende at følge Lemvig Baskets udvikling igennem sæsonen. På nuværende tidspunkt ser de ud til at være et meget stærkt hold.

Sejr til Virum GO DREAM i debut

10.10.2015

Så er Virum Go Dream i gang i Dameligaen. Og det med manér. Ikke alene på banen, men også udenfor, var debuten i den bedste liga en stor succes. Ikke mindre end 120 gæster var på plads til spisning inden kampstart. De fulgtes ind til kampen sammen med yderligere et par hundrede tilskuere, og tilsammen skabte de en perfekt og stemningsmættet ramme om aftenens opgør i Virum Hallen.

Desværre blev kampen præget af et alvorligt uheld. Midt i 4. quarter vred Emilie Schirmer så uheldigt om i knæet, at hun måtte udgå og efterfølgende køres på skadestuen i ambulance. Synd for Emilie og synd for Virum Go Dream, der ikke får let ved at erstatte hende.

Selve kampen endte med Virum Go Dream sejr 78-63 efter en halvlegsføring på 34 – 28. Men tallene snyder. For der var i det meste af kampen tale om et jævnbyrdigt opgør.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dagens kamp. Se for eksempel på skudprocenterne. Virum Go Dream ramte 64 procent af deres 2-pointskud (21 af 33). SISU måtte nøjes med at se 40 procent, eller 19 ud af 47 skud tælle. Bedre gik det ikke for SISU’s forsøg på at hente 3 point ad gangen. Det lykkedes faktisk kun 1 gang ud af 24 forsøg. En skudprocent på 4.

Kampen var fysisk og blev spillet i et højt tempo. Det var derfor interessant at følge, om de mange unge spillere, som begge hold råder over, kunne følge med. Det kunne de i store træk, uden dog at toppe stats’ne.

Kampens store spiller var uden tvivl Nikoline Østergaard. Hun binder simpelthen Virum Go Dream sammen med sin boldsikkerhed og sit overblik. Et overblik som i løbet af kampen blev vekslet til 12 assist og 16 point. Det gjorde hende dog ikke til kampens topscorer. Den titel løb SISUs Olivia Applewhite med for anden kamp i træk.

SISU havde det svært med Virum Go Dreams fysiske forsvar. Et godt eksempel på det, er SISU’s amerikanske guard, der i den seneste kamp mod Hørsholm lavede 24 point. Mod Virum Go Dream, måtte den hurtige guard nøjes med 5.

Sæsondebut med  sejr til Virum Go Dream på 78-63 (13-13, 21-15, 16-22, 28-13).

Virum Go Dreams topscorer blev Melissa Gilkey med 17 point efterfulgt af Valerie Driscoll og Nikoline Østergård med hver 16 point.

SISU’s og kampens topscorer blev Olivia Applewhite med 22 point fulgt af Camilla Blands med 15 point.

Ugens preview

06.10.2015

Dameligaen blev sat i gang med tre kampe, som gav løfter om en jævnbyrdig sæson, hvor holdene kan udfordre hinanden og intet er afgjort på forhånd.

De kommende kampe vil vise, hvem der først finder stabiliteten i spillet og får det nødvendige overskud til at vinde de tætte kampe.

I den kommende weekend venter der end tre kampe, som på forhånd ser åbne ud, og hvor publikum kan blive godt underholdt.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her sit bud på de 3 kampe.

Virum GO DREAM vs SISU (fredag kl. 20:00)

Fredag aften træder Virum for alvor tilbage i toppen af dansk damebasket.

Med et ambitiøst projekt og et spændende hold er der god grund til at have store forventninger til oprykkerne, men de vil få kamp til stregen i comeback-kampen, hvor SISU kommer på besøg.

Begge hold har mange nye spillere i truppen til denne sæson, og nye trænere på bænken, så der vil sikkert gå lidt tid, inden det fulde potentiale viser sig.

Men SISU fik i sæsonens første kamp vist, at de stadig skal regnes med blandt medaljefavoritterne, da de vandt over Hørsholm og fik revanche fra sidste sæsons DM-finaler.

På dette tidlige tidspunkt i sæsonen vil begge hold formentlig være afhængige af gode individuelle præstationer. SISUs Olivia Applewhite viste i sidste uge, at hun er en spiller som kan gå forrest og løfte sit hold, og kan hun finde samme niveau igen, så kan det afgøre kampen til gæsternes fordel. Men det kan blive marginaler der afgør, om det bliver det ene eller det andet hold, som får overtaget.

Virum er absolut i stand til at udfordre SISU på alle pladser, og der er heller ikke stor forskel når det kommer til rutine. Virum vil formentlig gå ind til kampen med stor gejst, og mon ikke der er stor opbakning til holdets første hjemmekamp.

De to ting kan blive afgørende i en tæt kamp og derfor tippes Virum som vinder med 3 point.

Lemvig Basket vs BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Både Lemvig og BK Amager kom godt fra start med sejre i første runde.

Sidst de to hold mødte hinanden var der bronzemedaljer på spil, og dem tog Lemvig med sig hjem. Men sommeren har bragt mange ændringer med sig hos begge hold. Lemvig er ved at spille et nyt hold sammen, og BK Amager har fået ny træner, som er godt i gang med at sætte sit præg på holdet.

Det er ofte tætte og intense kampe når Lemvig og BK Amager mødes, og det kan godt blive gældende igen på lørdag. Lemvig vil forsøge at udnytte fordelen af hjemmebane samt en større fysik, mens BK Amager må være bedre spillet sammen som hold og have en fordel i kollektivet.

Målt på sidste uges kampe så ser holdene meget jævnbyrdige ud, men hvis BK Amager igen må spille uden Catharina Palm Jensen, kan de komme til at mangle en vigtig brik til at udfordre hjemmeholdet. Derfor tildeles Lemvig en smal favoritværdighed til at vinde kampen med 5 point.

Aabyhøj IF vs Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

Weekendens tredje kampe står mellem to hold, som kom ud af første runde med smalle nederlag.

Det giver sult efter at hente den første sejr, og begge hold har bestemt mulighed for at sætte de første point på kontoen. Både Åbyhøj og Stevnsgade er præget af dygtige danske profiler, men begge hold er også i en opbygningsfase og har været gennem en periode med forskellige udfordringer i forberedelserne.

Åbyhøj har kort før sæsonstarten skiftet træner og Stevnsgade er ramt af flere skader. Det betyder, at holdene er forsinket i forhold til at udfolde potentialet. Men det er samtidig to meget interessante mandskaber som bliver spændende at følge gennem sæsonen.

Til weekendens kamp må Stevnsgade formentlig igen undvære flere nøglespillere, men truppen er bred, så der skal nok blive modstand til hjemmeholdet alligevel.

Åbyhallen er altid et vanskeligt sted at komme på besøg, og Åbyhøj er et homogent og stærkt hold at møde. Der mangler muligvis en klar profil på holdet, som er garant for mange point, til gengæld har de grønne et hold med mange kvaliteter og en god blanding af talent og rutine.

Samlet set bliver Åbyhøj buddet på en vinder, men forskellen bliver ikke stor, så sejren bliver nok ikke på mere end 8 point.

SISU vinder en tæt kamp over Hørsholm 79ers

06.10.2015

Søndag mødtes modstanderne fra sidste års DM-finale i sæsonens første kamp. Men det var langt fra the usual suspects, der spillede mod hinanden.

Hørsholm 79ers stillede meget ungt op uden udlændinge og med et par profiler og andre manglende. SISU stillede op med 4 udlændinge, der ikke havde spillet for holdet tidligere, og med en hel del mangler blandt sidste års profiler. De nye holdkonstellationer kunne dog ikke umiddelbart mærkes på spillet. Der var god fight hele kampen igennem og høj intensitet, omend spillet til tider blev noget nervøst.

I første halvleg skiftede føringen adskillige gange. Hørsholm lagde ud med den første af en række 3’ere. Igennem kampen skød de 50% (9 for 18) på 3’ere fordelt på 7 spillere mod SISUs 23% (6 for 26).

Efter 0–3 føring til Hørsholm kom SISU langsomt i gang og kom foran, men hver gang SISU førte med 4–5 point, svarede Hørsholm igen og ville aldrig give slip. SISUs amerikanske nyerhvervelser leverede fra første sekund varen med gode aktioner, men Hørsholms spillere skød uimponeret henover mere erfarne SISU-spillere eller satte roligt endnu en 3’er. Ved halvleg førte Hørsholm med 1 point, stillingen 40–41.

Tredje periode udviklede sig, som det ofte er set for SISU. Stille og roligt begyndte holdet at lægge afstand til modstanderen med et solidt forsvar og holdt Hørsholm på 13 point i perioden.

SISU begyndte mod periodens slutning at få sværere ved at få angrebet til at virke. Det fortsatte desværre i første halvdel af fjerde periode. Holdet tog sig en 6–7 minutters scoringspause og omvendt sørgede Hørsholm for et 12–0 run, så de fra at være bagud med 8 point (5 ved periodepausen) pludselig var foran med 4 point ved stillingen 59–63.

Godt angrebsspil af Olivia Applewhite og Brooke Le Mar assisteret af Victoria Mikkelsen samt en rigtig god forsvarsindsats af Amalie Carnbring Bonde (krydret med 13 point i kampen) sørgede dog for, at SISU vandt resten af kampen med 20–6 til slutresultatet 79–69.

SISU tager nordpå til Virum næste fredag, mens Hørsholm 79ers har friweekend og skal først spille den 17. oktober mod Virum GO DREAM.

Kampen kort:

Perioderne: 21–19, 19–22, 19–13 og 20–15, slutresultat 79–69.

For SISU scorede Olivia Applewhite 25 point (og tog 15 rebounds), mens Brooke Le Mar satte 24 point. Amalie Carnbring Bonde stod for 13 point i sin comebackkamp for SISU.

For Hørsholm 79ers havde 3 spillere hver 10 point: Frederikke Mollerup, Amalie Langer og Lena Svanholm.

Hjemmesejr til BK Amager efter tæt kamp på lyserød lørdag

04.10.2015

BK Amager havde i forbindelse med ”Støt brysterne” kampagnen inviteret til lyserød lørdag i Amagerhallen.

Hjemmeholdet stillede i dagens anledning op i lyserøde opvarmningsbluser og hele indtægten fra dagens salg af kaffe og kage gik til den gode sag.

På banen afgjorde BK Amager sæsonpremieren mod Aabyhøj IF i den sidste periode efter en ellers helt lige kamp. Amager vandt sidste periode med 27-14 og dermed kampen med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14) foran 115 tilskuere.

Begge hold starter kampen lidt nervøst med en del boldtab til følge. Midtvejs i perioden fører hjemmeholdet med 11-10, men Aabyhøj slutter perioden bedst og fører 15-18 efter 1. periode.

Dette billede fortsætter i 2. periode. Aabyhøj er gennem hele perioden hele tiden et par point foran hjemmeholdet i en helt tæt kamp. BK Amager vinder perioden 15-14, og stillingen er således 30-32 til gæsterne ved halvleg.

Aabyhøj kommer bedst ud til 3. periode og får i løbet af de første minutter bragt sig foran 32-38. BK Amager svarer igen og får reduceret til 37-38, inden Aabyhøj igen øger til 37-44. Endnu engang svarer hjemme holdet tilbage og får bragt sig foran 45-44 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Aabyhøj scorer periodens sidste 4 point og fører 45-48 inden sidste periode. Aabyhøj vinder perioden 15-16.

Godt anført af holdets amerikanske spiller Tamara Jones finder BK Amager et ekstra gear i 4. periode. Med hele 12 point fra Tamara vinder BK Amager vinder 4. periode med 27-14, og holdet sikrer sig dermed sejren med 72-62 (15-18, 15-14, 15-16, 27-14).

Topscorer for BK Amager: Tamara Jones 25, Melanie Elmgreen 12, Emilie Fogelstrøm, Emilie Klint og Maria Brask alle 9, Marie Gadeberg 5, Cecilie Tvede 3

Topscorer for Aabyhøj IF: Enna Pehadzic 11, Amalie Carlsen, Stephanie Mannemar og Grace Gardner alle 9, Caroline Wich 8, Julie Høier og Tanja Laursen begge 6, Bianca Morsøe og Sophie Kjems-Krognos begge 2

Kampens spiller WOM: Tamara Jones, BK Amager (25 point – heraf 12 point i 4. periode)