Nyheder

Hørsholm på vinderkurs igen

21.02.2016

Hørsholm 79ers kom tilbage på vinderkurs med en 62-57 sejr over Åbyhøj i grundspillets sidste hjemmekamp. Hørsholm kom stort bagud i starten, men kæmpede sig med godt forsvar til en tiltrænge sejr.

Hørsholms anfører sagde efter kampen, at det var en vigtig sejr i forhold til slutspillet, der starter om halvanden uge:

-Det var tiltrængt og det var dejligt og det var præcist sådan, vi gerne vil spille. Kampen betyder ikke noget for os rent stillingsmæssigt, men den betyder noget for selvtilliden. Vi spiller endeligt alle 40 minutter og det er alfa og omega i slutspillet.

Åbyhøj startede kampen klart bedst, med godt angrebsspil, der nettede dem 25 point i kampens første ti minutter. Herefter begyndte det aggressive forsvarsspil, der kendetegnede Hørsholm i efteråret at kigge frem. Anført af Frederikke Mollerup, Emilie Bornemann og Line Piechnik, der kastede sig rundt på gulvet efter alle løse bolde, forvandlede Hørsholm 12-25 til 26-29 ved halvleg.

I anden halvleg var holdene i store perioder helt lige. Hørsholm fortsatte den flotte fight i forsvaret, mens Åbyhøj spillede flot angrebsspil og satte nogle store tre’ere, som holdt dem inde i kampen.

Det var ikke før kampens sidste fem minutter Hørsholm sikrede sig sejren. En godt reboundende Ashley Ezeh tog endnu en rebound og blev fejlet og på de to efterfølgende straffekast bragte hun Hørsholm foran 49-48. Kort efter udlignede Åbyhøjs Julie Høier til 51-51 med en lang tre’er, men det var sidste gang jyderne var med.

Ezeh tog endnu en angrebsrebound, som hun forvandlede til to point og Maria Forsman Pedersen satte derefter tre point til 57-53 og resten af vejen var Hørsholms føring på mellem fire og syv point. Line Peicknik cementerede sejren med et straffekast til 62-55 med 12 sekunder igen og så betød det ikke noget at Bianca Christiansen reducerede til kampresultatet 62-57 med to sekunder igen.

Hørsholm spiller sæsonens sidste grundspilskamp lørdag 27. februar på udebane i Stevnsgade, mens Åbyhøj skal en tur til Virum.

Hørsholm ender helt sikkert på femtepladsen, men modstanderen i kvartfinalen er ikke fundet endnu. Det bliver den næste lørdag når BK Amager tager imod Lemvig. Taberen af den kamp spiller mod Hørsholm mens vinderen får SISU eller Åbyhøj.

Ugens preview

19.02.2016

Roberto Velosa, head coach for SISU kommer her med sit bud på lørdagens 2 kampe i DL.

Virum GO Dream - Lemvig Basket (lørdag kl 14:00)

To hold der tidligere på sæsonen har spillet flere tætte kampe og denne kamp bliver nok lige sådan. Begge hold mangler to kampe og med 22 point til hver, kan denne kamp blive meget afgørende i kampen om anden pladsen.

Både Virum og Lemvig har nogle dygtige profiler, både guards, forwards og post spillere. Bredden er den samme på begge hold, og jeg tror kampene i kampen bliver afgørende - match up'en mellem Kyani White vs. Ivana Udolevia og Valerie Driscoll vs. Victoria Waldner.

Derudover er det af stor betydning for Lemvig at flere spillere byder ind og for Virum at både Nikoline Østergaard og Melissa Gilkey rammer dagen.

Lemvig +5 efter overtid

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 16:00)

Selvom Åbyhøj har vist opadgående formkurve efter jul, så bliver denne kamp en udfordring for Åbyhøj.

Afgørende for Åbyhøj bliver det, om de er i stand til at holde Hørsholms inside duo med den nyindkøbte amerikaner Ashley Ezeh og Ivana Jovanovic og om de har en god dag bag 3'eren.

Efter sidste weekends store nederlag til Lemvig, er Hørsholm nok sultne efter at revanchere sig. De har to kampe til at blive klar til slutspillet og jeg tror de kommer tilbage på ret kurs i lørdagens kamp.

Hørsholm +10p

De sidste kampe i DL`s grundspil nærmer sig

18.02.2016

I skrivende stunder mangler der kun 6 kampe i dette års grundserie, før at der tages hul på slutspillet.

  • 20-02-16 Virum GO Dream - Lemvig Basker
  • 20-02-16 Hørsholm 79ers - Aabyhøj IF
  • 23-02-16 BK Amager - SISU
  • 27-02-16 Aabyhøj IF - Virum GO Dream
  • 27-02-16 Lemvig Basket - BK Amager
  • 27-02-16 Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers

Som altid mod afslutningen på grundspillet er er nogle ting ikke afgjort før sidste runde mens nogle ting er sikkert på trods af at det resterende kampprogram.

SISU og Stevnsgade SuperWomen har hver 1 kamp tilbage i grundspillet, mens de resternde 5 hold alle mangler 2 kampe.

Stevnsgade Superwomen er sikker på at slutte som vinder af grundspillet.

Uden af fornærme BK Amager og Aabyhøj IF, ser det ud til at Virum Go Dream og Lemvig Basket afgører, hvem der skal ende på 2. pladsen i grundspillet. Disse 2 hold mødes i en direkte duel på lørdag i Virumhallen.

Taberen af dette opgør skal afgøre om det er dem eller BK Amager, der skal slutte på 3.pladsen og hvem der skal slutte på 4.pladsen. 

Hørsholm 79ers kan allerede nu tænke slutspil, da de ved at de slutter på 5.pladsen i grundspillet.

Aabyhøj IF og SISU skal afgøre hvem der ender på 6.- eller 7. pladsen. SISU har kun én kamp tilbage og Aabyhøj IF er indbyrdes bedst, så det kunne pege på en 6. plads til Aabyhøj IF og 7. pladsen til SISU. Dog skal man huske på at SISU forleden dag var uhyre tæt på at slå Stevnsgade SuperWomen (nederlag efter overtid), så de grønne fra Ådalen kan ikke bare sætte autopiloten på cruisecontrol.

Hvordan spilles slutspil? 

Der er kun 7 hold i årets DL, så det giver et lidt specielt slutspil idet alle hold er kvalificeret.

Stevnsgade SuperWomen kvalificerer sig direkte til semifinalerne og de øvrige 6 hold skal spiller kvartfinaler.

I kvartfinalerne mødes 2-7, 3-6 og 4-5 i bedst á 3 kampe. 

Du kan se alle terminerne for hele slutspillet ved at klikke her. 

Stevnsgade vinder over SISU i overtime

18.02.2016

Efter en kæmpeindsats af SISU lykkedes det alligevel ikke at besejre et skadesplaget Stevnsgade SuperWomen.

Ærgrelsen var forståeligt nok stor hos SISU, der blev indhentet i sidste sekund, efter at have bragt sig foran med 5 point inden for det sidste minut af den ordinære kamp.

Det så ellers ikke lyst ud for SISU, hvor ikke meget lykkedes i første periode. Stevnsgade arbejde solidt fra første fløjt og bragte sig ubesværet foran 2–9. Så lykkedes et par scoringer for SISU, så de fik knappet ind til 7–9, hvorefter korthuset væltede. Olivia Applewhite blev dobbelt- og trippelteamet, og intet lykkedes for hjemmeholdet de næste 5 minutter. Stevnsgade stoppede først op, da de var foran 10–25, og det var med meget bange anelser, SISU gik ind til resten af kampen.

I anden periode var SISUs forsvar heldigvis i højeste gear. Der var pres på Stevnsgades spillere, og det gav lejlighed til flere steals for bl.a. Johanna Kampp. Med et 7–0 og et 11–0 run fik SISU reduceret til 31–32, og kampen var åben igen! Tre 3’ere af Ida Tryggedsson og Hanna Sheikh hjalp dog Stevnsgade til en halvlegsføring på 36-41, men det var et tydeligt sejrssultent SISU, der gik til pause. Stevnsgades hårde opdækning af Olivia Applewhite havde tvunget andre spillere hos SISU til at bidrage angrebsmæssigt – og det gjorde de så. Bl.a. havde Mathilde Colding-Poulsen 11 point i halvlegen.

Anden halvleg var bygget op over devisen: Stevnsgade bringer sig foran med 6–8 point, SISU henter ind igen. I tredje periode battlede Ida Tryggedsson mod Olivia Applewhite. De var toneangivende på hver deres hold og bragte stillingen frem til 54–55. SISU havde nu vundet både anden og tredje periode. Spørgsmålet var, om de kunne vinde fjerde også og fuldbyrde sensationen.

Victoria Mikkelsen lykkedes i den grad i fjerde periode. Med 12 point var hun mesteren bag en meget flot periode for hjemmeholdet. Stevnsgade startede ellers med at øge til 54–61 og siden 62–69, men et 12–0 run bragte SISU foran 74–69 i det sidste minut. Desværre for hjemmeholdet viste Stevnsgade klassen. Maja Gerlyng satte en sikker 3’er og Ida Tryggedsson lukkede til 74–74 i de sidste sekunder med et sikkert baseline shot. SISU vandt således også fjerde periode, men desværre kun med 1 point.

Og her burde referatet slutte. SISU havde vist fantastisk kampgejst mod et ganske vist skadesplaget Stevnsgade (”med 6,2 spillere”), som dog stadig havde rigtig gode spillere på banen kampen igennem – og SISU vandt de sidste tre perioder. Dejlig indsats af hjemmeholdet.

Overtidsperioden startede med at Hanna Sheikh og Olivia Applewhite begge brændte deres indledende straffe. Holdene spillede meget nervøst. Stevnsgades større rutine betød dog, at de først slap nervøsiteten, og det rullede lettere og lettere for dem, og tilsvarende tungere og tungere for SISU.  Perioden endte 4–15 til Stevnsgade, som på papiret vandt med de overbevisende cifre 78–89.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson 30 point, Maja Gerlyng havde 22 point mens Hanna Sheikh og Alberte Dokkedal endte på henholdsvis 18 og 17 point. De 4 scorede således 87 af de 89 point. Stevnsgade scorede 91% på straffe, 21 af 23!

For hjemmeholdet blev Victoria Mikkelsen angrebsesset med 26 point, Olivia Applewhite scorede 21 point og tog lige så mange rebounds, mens Mathilde Colding-Poulsen havde 14 point.

SISUs sidste kamp i grundspillet er hos BK Amager på tirsdag, den 23. februar. Stevnsgade, som sikrede sig førstepladsen og en direkte semifinalplads, slutter grundspillet som vært for Hørsholm 79ers den 27. februar.

Aabyhøj vandt snævert i Kildeskovshallen

16.02.2016

Aabyhøj flyttede væk fra sidstepladsen i tabellen ved at slå SISU i Kildeskovshallen.

SISU overvandt aldrig et 0–15 run, der sluttede første halvleg af, og måtte derfor se sig besejret. SISU har ellers – ligesom Aabyhøj – løftet spillet den seneste tid, men er stadig for ukonstant til at kunne tage sejre hjem.

I dagens kamp manglede SISU den unge point guard Sille Balling, og da ingen anden guard kunne indtage pladsen, manglede der styring på kampen.

Holdene fulgtes ad i første periode. Selvom Aabyhøj trak fra midt i perioden og kom foran 9–14, lukkede SISU hurtigt hullet og kom op med 2 point. Perioden sluttede 18–20 – for hjemmeholdet var Olivia Applewhite endnu en gang her og der og allevegne. Hun scorede 17 af SISUs 18 point og tog et hav af rebounds. Fantastisk energi! Aabyhøjs kollektiv havde 6 af holdets 9 spillere på scoringstavlen allerede i første periode.

Anden periode var også en lige affære. Mathilde Colding-Poulsen samlede sin tredje fejl op og måtte derfor se til fra bænken i en stor del af perioden. Det var ikke godt for hjemmeholdet. Efter at være kommet foran 30–28 satte SISU det hele over styr med uheldige boldtab, der øjeblikkeligt blev straffet med 2 point i den anden ende. Og SISU nåede kun sjældent frem til gode afslutninger og scorede slet ikke den sidste halvdel af perioden. Enna Pehadzic sagde ja tak til tilbuddene og lagde 9 af sine point i den fase af kampen.

SISU var bagud med 13 point ved halvleg 30–43. Olivia Applewhite scorede ”kun” 8 point i den periode, men havde altså allerede 25 point ved halvleg.

SISU kom ud som lyn og torden efter pausen. 8 hurtige point bragte liv i publikum (og spillerne) igen, og SISU var nu pludselig kun 5 point bagud. Aabyhøj chippede dog hurtigt tilbage og bragte i løbet af perioden forspringet op på 10 point til periodestillingen 48–58. Mathilde Colding-Poulsen fejlede ud midt i perioden.

SISU har åbenbart godt af pauser, for i starten af fjerde periode scorede SISU hurtigt 6 point, så differencen nu kun var 4 point. Publikum var stadig med og opildnede hjemmeholdet. Aabyhøj lod sig ikke mærke med det, men spillede solidt og energisk videre, og bragte sig på den måde foran 58–70 med godt 3 minutter tilbage. Alt syntes tabt for SISU, men 2 hurtige 3’ere af Victoria Mikkelsen og en enkelt scoring af Julie Ilsby bragte forskellen ned på de 4 point igen. Der sluttede festen imidlertid. Holdene udvekslede en tre’er til slutstillingen 69–73.

Og Olivia Applewhite? Ja, hun blev ved at kæmpe hele kampen igennem og endte på imponerende 37 point, 17 for 21 på straffe og 23 rebounds. På trods af de mange tilkendte straffe, blev publikum dog aldrig helt enige med dommerne i vurderingen af Aabyhøjs forsvar på Olivia Applewhite.

For SISU scorede Victoria Mikkelsen 17 point, heraf 10 point i fjerde periode.

Aabyhøj leverede som vanligt en god kollektiv indsats. Enna Pehadzic endte på 20 point, Stephanie Mannemar satte 16 point, heraf 3 tre’ere i fjerde periode, mens Camilla Andersen sluttede på 12 point.

SISU spiller allerede tirsdag igen mod Stevnsgade SuperWomen i Kildeskovshallen, mens Aabyhøj spiller i Hørsholm på lørdag.

SuperWoman tilbage på sporet med sejr i Nørrebrohallen

15.02.2016

Et skadesramt Stevnsgade SuperWoman, som stillede op med kun 8 spillere, startede  kampen uden den sædvanlige intensitet.

Det straffede et stærkt og velspillende Amager hold, som fra start dominerede reboundspillet. Da Catharina Jensen bragte Amager foran med 2-0 efter 23 sekunder havde Amager allerede taget 4 angrebsrebounds.

Stevnsgade fik bedre styr på spillet og holdene stod lige, midt i perioden.

Så kom Amager for alvor i gang i begge ender af banen. På mindre end 2 minutter blev 8-9 forvandlet til 10-19 efter stærkt spil og 2 flotte 3 pointsscoringer af Emilie Keller og Catharina Jensen. Time out til Stevnsgade.

Stevnsgade slutter perioden bedst og  vigtige scoringer af Maja Gerlyng-Hansen, Simone Ceccardi og Hannah Sheikh bringer stillingen på 17-21 efter 1. Periode.

I anden periode får Stevnsgade bedre fat i spillet. Godt kollektivt forsvar holder i perioder Amager væk fra kurven. Amager fortsætter dog med bruge den stærkt spillende Portia Durret, som stadigvæk afslutter godt og er den spiller der volder Stevnsgade størst problemer.

Amager får også i denne periode et stærkt run, og bringer sig på 3 min.  fra 20 - 21 til 22 - 30. Stevnsgade bruger igen en timeout til at få styr på tingene og en imponerende periode, med super flot forsvar, mange rebounds og kontrolleret angreb fører til, at perioden ender 19 - 15 til Stevnsgade og derfor lige 36 - 36. Rigtig godt comeback af Stevnsgade Superwoman.

Stevnsgade kommer som forvandlede ud til 3. periode. Stenhårdt forsvar og god udnyttelse af chancerne gør, at de på 3 minutter bringer de sig foran med 47-35, i en periode hvor 4 forskellige spillere kommer på tavlen. Hver gang Amager mister bolden omsætter SuperWoman det i points.

Stevnsgade virker i fuld kontrol og kontrollerer tempoet i kampen. I denne periode vælger Stevnsgade alle de gode afslutninger.

Stevnsgade udbygger langsomt føringen i resten af perioden, igen med fuld kontrol over både forsvar og tempoet i kampen.

Portia Durret spiller fortsat stærkt og holder Amager inde i kampen i slutningen af perioden.

Stevnsgade vinder perioden med hele 27-14 og går til den sidste pause i kampen, foran med 63-50.

I 4. Periode bølger kampen frem og tilbage - og Amager kommer tættere på men aldrig tættere på, end nede med 6 points og Stevnsgade er fortsat i kontrol med tempo og forsvar. Fra denne periode skal nævnes kampens scoring, som Ida preetzmann laver, da kaster sig ind i feltet og mellem venner og fjender kringler bolden i kurven til 69 - 60. Vild jubel på tilskuerpladserne.

Holdene følges ad resten af perioden og Stevnsgade Superwomen trækker det længste strå med imponerende 78 - 69. Meget flot kamp af begge hold og imponerende at Stevnsgade med en kraftpræstation og brug af 7 spillere, igen vinder en tæt kamp i Nørrebrohallen.

Godt forsvar gav sikker hjemmesejr i Lemvig

13.02.2016

Hørsholm har ofte givet problemer for Lemvig i vestjyskBANK Arena, men lørdag eftermiddag kunne holdet fra Nordsjælland ikke stiller meget op, da Lemvig fik en sikker sejr på 84-48.

Selvom Lemvig måtte undvære både Kaitlyn Mathieu og Reka Fejes på grund af skader, så sad hjemmeholdet på kampen fra start til slut, og der blev aldrig spænding om kampens udfald. Alligevel var det en underholdene kamp, hvor Hørsholm ikke gav op, men kæmpede med til det sidste.

I kampens start havde begge hold svært ved at finde vej til kurven. Hørsholms fire første point kom på straffe og for Lemvig tog det også lidt tid, inden der kom gang i scoringen. Det var dog Lemvig som først fik gang i scoringen, og to point af Grace Gardner efterfulgt af tre fra Ivana Udovalieva satte gang i hjemmeholdet, som kom foran 8-6 og ikke afgav føringen igen i kampen.

Ingen af holdene spiller dog særligt godt offensivt i første periode, og derfor bliver det en lav score på 15-10 ved første pause. Hvad der mangler offensivt opvejes af godt forsvar og særligt hjemmeholdet får bedre og bedre fat defensivt.

Hørsholm får en kort opblomstring i starten af anden periode, hvor de hurtigt begrænser afstanden til 17-15, men Lemvig får lukket af i forsvaret igen, og kan udbygge føringen på ny. Ivana Udovalieva og Gillian Abshire viser god energi hos Lemvig, og trækker resten af holdet med sig. Det giver et spillemæssigt overtag, som omsættes til en føring på 23-15.

Både Okako Adika og Helle Kristiansen følger trop med godt spil i begge ender af banen. Hos Hørsholm er det kun Ashley Ezeh som giver problemer for hjemmeholdet, men også hun går i stå mod Lemvigs effektive forsvar, hvor Tori Waldner har godt styr på spillet under kurven. Lemvig fortsætter med at udbygge føringen gennem perioden, og kun en 3er på buzzeren fra Sara Forsmann Pedersen sørger for at afstanden ikke er større end 40-24 ved halvleg.

Fra starten af tredje perioder forsøger Hørsholm at lægge et større pres på Lemvig med et mere aggressivt forsvar. Men det giver ikke for alvor udbytte, og Lemvig kan uden store problemer holde fast i den sikre føring. Mange byder ind hos hjemmeholdet, og Hørsholm har ikke midlerne denne gang til at udfordre Lemvig hverken i forsvar eller angreb. Særligt Okako Adika giver problemer for Hørsholm når med godt tempo og aggressive aktioner igen og igen udfordre gæsternes forsvar.

Med et forspring på 61-35 inden sidste periode er spændingen taget ud af kampen, og derfor er det naturligt at der bliver sløset lidt mere i spillet, men det rokker ikke ved, at forskellen på holdene denne lørdag er større end normalt. Lemvig er langt mere effektive, spiller stærkt forsvar og viser et godt kollektiv. Hørsholm er som altid elegante i deres spil og talentet er tydeligt i holdet, men denne gang er det ikke nok til at hente sejren med hjem.

Kampens resultat betyder også at Lemvig nu er sikre på at slutte i top 4 og dermed have hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Hvem der bliver modstander i kvartfinalerne er til gengæld ikke afgjort endnu.

Lemvigs point: Okako Adika 20p (11 reb), Ivana Udovalieva 18p (5 as), Tori Waldner 15p (12 reb), Helle Kristiansen 14p, Gillian Abshire 13p (13 reb/5 as) og Grace Gardner 4p

Hørsholms point: Ashley Ezea 11p, Sara Pedersen 7p, Frederikke Mollerup 6p, Ivana Jovanovic 6p, Line Piechnik 5p, Lena Svanholm 5p, Emilie Bornemann 3p, Maria Pedersen 3p og Nathalie Toft 2p

Bedste halvleg i sæsonen var ikke nok for Aabyhøj

13.02.2016

Aabyhøj tog imod Lemvig onsdag aften til sæsonens første møde i Åbyhallen efter tre forholdsvis tætte kampe i Lemvig tidligere på sæsonen, hvor hjemmeholdet havde vundet alle tre.

1. Periode: Kampen starter i højt tempo og godt spil – Lemvig har en lille føring på 7-4, men Aabyhøj kommer tilbage og der står 10-10 efter knap 4 minutter. Så bliver der ikke scoret i 3-4 min., spillet ikke på højt niveau i den periode. Aabyhøj kommer først i gang og slutter perioden godt af og fører 20-12 efter 1. Periode.

2. Periode: Aabyhøj tager den gode afslutning fra 1. Periode med ind i 2. Periode og spiller rigtigt godt med gennem hele perioden. Angrebsmæssigt kommer Lemvig også bedre med i perioden, men kan ikke følge med da Aabyhøjs angrebsspil er det bedste, som holdet har vist i den her sæson og pausen stillingen er 50-33 til hjemmeholdet.

3. Periode: Kampen vender fuldstændig rundt i 2. Halvleg. Aabyhøj er ikke klar fra start og det udnytter Lemvig, som kommer i gang. Efter 4 minutter er forspringet kun på 10 point til Aabyhøj. En Time-out hjælper ikke og kort efter scorer Lemvig 7 point i et angreb via et and-one spil, en teknisk fejl og en efterfølgende 3 point scoring og så er de kun bagud med 1 point. Aabyhøj kommer i gang og følger med, men scoren er nu 62-61 efter 3. Periode.

4 Periode: Der er lidt stilstand i starten af perioden. Mange i hallen tror at Aabyhøj knækker, da Lemvig skaber sig en føring på 71-65 efter 3-4 min. Men Aabyhøj kæmper sig flot tilbage og kommer på 71-71. Derefter er kampen tæt hele vejen og holdene skiftes til fører med et point. Med 7 sekunder igen ved stillingen 79-80 brænder Aabyhøj et lay-up og så løber kampen ud for Aabyhøj.

Ærgeligt at tabe en kamp når spillet så flot en første halvleg, men stor kredit til Lemvig for aldrig at give op. Slutresultatet bliver 79-82 (20-12, 30-21, 12-28, 17-21).

Topscorer Aabyhøj – Enna Pehadzic 25, Caroline Wich 19, Camilla Andersen 13

Topscorer Lemvig – Gillian Abshire 22, Ivana Udovalieva 19, Okado Adika 13

Close race i Virum

11.02.2016

Det skulle vise sig at blive en spændende og velspillet topkamp mellem Virum Go Dream og Stevnsgade SuperWomen! Mere end 130 spændte tilskuere var mødt op i Virum hallen til dette topopgør.

Dette var tredje og dermed sidste kamp mellem de to hold i grundspillet - Stevnsgade havde vundet de 2  første - sidste kamp med IKKE mindre end 24 point, 47-71! - Dermed må det siges at Stevnsgade var favoritteter til at vinde denne kamp. MEN Go Dream damerne ville det anderledes.

Allerede fra kampstart var der tempo i kampen, Go Dream’s Kyani White lagde ud med et steal og en 2 point scoring - så var vi igang. Der var focus på forsvaret fra begge hold, hvilket skulle vise sig at blive et gennemgående tema for hele kampen. Men især Go Dreams første periode rystede Stevnsgade hvor de have meget svært ved at komme til ordentlige afslutninger, og Go Dream’s gameplan lykkedes, hvilket resulterer i komfortabel føring til hjemmeholdet på 20-10.

I anden periode have Stevnsgade fået justeret, således Virum ikke kom lige så let til afslutninger, men Virum’s forsvar stod stadig stærkt, så perioden endte mere lige 11-14 point.

Efter halvlegen havde Stevnsgade fået en seriøs pep talk - forsvaret blev langt mere aggressivt og der var også langt omend mere tempo i Stevnsgades angreb, hvilket resulterede et run fra Stevnsgade og efter 3. periode som endte med 11-19 point, da var kampen så godt som lige igen! stilling 42 - 43, med andre ord Stevnsgade var nu tilbage i kampen og førte 1 point.

4. periode blev ikke mindre spændende - det var tydeligt at BEGGE hold ville have en sejr. Der blev kæmpet til allersidst sekundt, hvor Virum Go Dream løb af med sejren med resultatet 59-55. Dermed måtte Stevnsgade SuperWomen, som ellers fører ligaen, se sig besejrede!!!

Kampens profiler:

Virum Go Dream: Nikoline Østergaard 15 point og 9 assists, Valerie Driscoll 12 point og 13 rebounds, Melissa Gilkey 14 point og 4 steals, Kyani White 12 point og 4 steals

Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann 20 point og 9 rebounds, Anna Åström 3 assists og 4 point, Hanna Sheihk 14 point, Elisabeth Brynaa Hansen 13 point

Ugens preview

11.02.2016

i den kommende weekend spilles der 3 kampe i DL. Sportschef fra Stevnsgade SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - BK Amager fredag kl. 18:00

Wekendens kampe starter med fredags opgør i Nørrebrohallen mellem ligaens nr. 1 og udeholdet fra BK Amager.

Umiddelbart ser det ud som om, at det vil udvikle sig til et tæt og spændende opgør. De seneste opgør har været tætte, men med Stevnsgade som vinder hver gang. Senest en neglebidende afgørelse i de døende sekunder af pokalsemifinalen.

Stevnsgade maskinen kværner ikke på fuld kraft netop nu. Holdet er nu igen ramt af en række skader til Freja Boel, Tea Jørgensen, Mie Ceccardi og i onsdagens nederlag til Virum udgik Kasia Dyszkant med knæproblemer. Det skærer den i forvejen snævre trup ind til en meget snæver trup.

BK Amager der i mod topper formmæssigt. De kommer med 5 sejre i træk og har ikke tabt en kamp i 2016. Sidste gang de tabte var to nederlag i træk til netop Stevnsgade i december 2015.

Portia Durret er kommet i form og Catharian Palm Jensen er flyvende i øjeblikket - og det sammenholdt med det altid stærke BK Amager kollektiv set i relation til det skadesramte Stevnsgade kollektiv, gør at BK Amager på fredag må påtage sig en ganske, ganske smal favorit værdighed - men det er bliver meget tæt er mit bud. Omvendt er det Nørrebrohallen, så.....

+2 til Stevnsgade SuperWomen

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers lørdag kl. 13:30

Lørdag går det løs i Dameligaen i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg. Hørsholm har helt tabt momentum med hensyn til at komme med i toppen. Det er blevet til hele 9 nederlag og en 5. plads i Ligaen. Men flere af de nederlag, har været i meget tætte opgør. Senest er det blevet til to nederlag til Virum Go Dtream og BK Amager med henholdsvis 1 og 2 point.

Inden Hørsholm 79ers i sidste øjeblik forstærkede sig med professionelle amerikanske Asley Ezeh, havde jeg dem afskrevet som seriøse kandidater til en semifinaleplads. Men hun styrker holdet og har i de tre kampe, som hun har deltaget i, scoret et gennemsnit på knap 17 point og tager mange rebounds.

Lemvig har været lidt svingende, men er et meget stærkt hold og en af favoritterne til DM-titlen. I efteråret slog Hørshom Lemvig, da de var på besøg i det jyske - omvendt tog Lemvig sejren i Hørsholm.

Lemvig "lugter" en mulig 2. plads og vil slås for det. De har haft to relativt "bløde" kampe op til denne mod henholdsvis Åbyhøj og SISU, så det er svært at spå om deres helt aktuelle form. Hørsholm har modsat noget at bevise, så jeg tror på dem, hvis de kan spille aggressivt forsvar og holde tempoet oppe angrebsmæssigt - men det blive tæt.

Hørsholm 79ers + 3

SISU - Aabyhøj IF Søndag kl. 15:00

Weekendens aktiviteter i Dameligaen sluttes af i Gentofte med et opgør mellem hjemmeholdet SISU og Åbyhøj.

Det er et opgør mellem ligaens to bundhold, og et reelt opgør om næstsidste pladsen i ligaen. SISU har 6 point og Åbyhøj 4 point. Åbyhøj skal vinde med + 5 point, for at kravle over SISU. Åbyhøj er samtidig det mest formstærke af de to hold netop nu. SISU er faldet helt sammen på det sidste med store nederlag til følge, dog med et acceptabelt nederlag til Lemvig på hjemmebane sidste weekend.

Åbyhøj ser bedst ud lige nu, men det kan være, at SISU vil slås for ikke at slutte sæsonen i grundspillet nederst. Åbyhøj er dog favoritter, resultaterne set over de seneste kampe taget i betragtning. Kan de holde Olivia Applewhite nede under 18 point, så vinder de uden problemer.

Aabyhøj +10