Nyheder

Årets dommer kåret

09.04.2016

I Dameligaen er der en tradition for at overrække en række priser med udgangen af sæsonen.

Ved lørdagens bronzekamp i Lemvig overrakte Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen prisen for Årets Dommer i DL 2015/16.

I en årrække var det Brian Damgaard, der tog prisen år efter år. Sidste sæson var det så Bjørn Kjærulff der ret klart løb med æren.

I dette års afstemning fik spillere og trænere igen en stemmeseddel med alle de dommere, der er decideret Dameligadommere sammen med en billeder af dommerne.

Afstemningen gav stemmer til en række af de 18 dommere. Bjørn Kjærulff lå lunt i svinget igen. Men da afstemningen var sluttet var det en dommer, der primært dømmer i Jylland, der havde fået flest stemmer. Men det var vel at mærke med både stemmer fra jyske spillere og sjællandske spillere.

Så Årets Dommer i sæsonen 2015/16 er Mads Vestergård Bonde.

Sådan spilles DM-finalerne

02.04.2016

Med Stevnsgade SuperWomen sejr over BK Amager i fredags 5. og altafgørende semifnale, blev det en kendsgerning at årets DM-Finaler bliver et opgør mellem Stevnsgade SuperWomen og Virum GO Dream.

Finaleserien spilles i bedst á 5 kampe og finaleserien er nu fastlagt.


  • Kamp 1: 8. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen

  • Kamp 2: 13. april kl. 19:30 i Virumhallen

  • Kamp 3: 16. april kl. 17:00 i Nørrebrohallen

  • Kamp 4: 24. april kl. 15:00 i Virumhallen (evt.)

  • Kamp 5: 26. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen (evt.) 

Vel mødt

Sådan spilles kampen om bronzemedaljerne

02.04.2016

Med Stevnsgade SuperWomen sejr over BK Amager i fredags 5. og altafgørende semifnale, blev det en kendsgerning at årets bronzekamp bliver mellem Lemvig Basket og BK Amager.

Kampen er nu fastlagt og kampen spilles lørdag den 9. april kl. 13:30 hvor Lemvig Basket er værter.

Stevnsgade Superwomen i finalen efter drama i Nørrebrohallen

02.04.2016

Foran et rekordstort publikum i en fyldt Nørrebrohal, lykkedes det for Stevnsgade Superwomen at nedkæmpe BK Amager, og sikre sig adgang til bedst af fem finaleserien mod Virum.

Fra første sekund kunne man overalt i hallen mærke kampens enorme betydning. Alle var klar til en af de vigtigste kampe der er spillet i Nørrebrohallen i mange år.

1. Periode bød på det bedste angrebsspil fra begge hold. De følges ad og midt i perioden gør, Elisabeth Brynaa Hansen det til 10-10, da hun sætter en lang 3'er for Stevnsgade. Ida Preetzmann spiller en rigtig god periode for Stevnsgade og har lavet 7 points efter 6 minutter.

For Amager gør både Emilie Fogelstrom, Portia Durret og Catharina Palm det godt - og laver 6 points hver. I slutningen af perioden får Stevnsgade også gang i Hanna Sheikh, som både scorer 5 points og tager 3 rebounds. En meget seværdig periode, hvor begge hold har gang i den i angrebet og perioden ender 22-23.

2. Periode fortsætter hvor 1. periode slap - holdene følges ad. Katrine Dyszkant bliver fejlet i et godt drive, hvor hun scorer og og sætter det efterfølgende straffe til stillingen 28-26. Umiddelbart efter udligner Ida Klussmann til 28-28.

Herefter får Stevnsgade meget bedre gang i forsvaret - og tvinger Amager til nogle mere pressede afslutninger. De får et 7-2 run og bringer sig på 35-30 midt i perioden. I denne periode - hvor Hanna Sheik sætter endnu en 3'er for Stevnsgade - brænder Amager hele 5 3'ere, hvilket senere skulle vise sig at blive vigtigt for kampens resultat. Amager slutter kampen med at skyde 13 % på 3'ere (3 for 23) - det der ellers har været holdets varemærke i slutspillet.

Amager kommer dog  - endnu engang - stærkt igen og Portia Durret og Catharina Palm bringer balance i regnskabet så stillingen er lige 37 - 36 ved pausen og intet er afgjort. Der har også i denne periode været gang i publikum, som højlydt har støttet begge hold. Fantastisk at mærke denne stemning, til en afgørende kamp mellem to af Danmarks aller bedste damehold.

3. Periode starter og Amager starter bedst. Lynhurtigt bringer de sig på 41-37. Stevnsgade svarer igen. Ny 3'er fra Hanna Sheikh og 2 sikre straffekast fra Ida Preetzmann gør det til 42 - 41. I denne periode af kampen, hvor Simone Ceccardi kæmper en hård kamp for at holde Portia Durret væk fra Stevnsgades kurv, brænder begge hold både relativt frie skud og straffekast, så det er tydeligt, at det hold der først får styr på nerverne (og forsvaret) vil komme bedst ud af kampen. Begge hold sætter langsomt points på tavlen - og med  3 minutter tilbage af perioden gør en stærkt spillende Simone Ceccardi det til 46 - 46 og kampen er fortsat helt åben.

Og igen vildt gang i den på tilskuerpladserne.  Det er både 2 af Danmarks bedste hold på banen og nogle af Danmarks bedste fans i hallen.

Herefter lukker Stevnsgade helt af i forsvaret og  Stevnsgades Alberte Dokkedal stempler i den grad ind i kampen. I de sidste 3 minutter af perioden laver hun selv 5 vigtige points, spiller Hanna Sheikh fri til scoring og rebounder i begge ender.

Stevnsgade slutter perioden med et 8-2 run og fører 54-48 da 3. Periode slutter.

4. Periode starter og man fornemmer, at Stevnsgade måske har et lille overtag. Men nej - Amager starter igen perioden bedst - og Emilie Fogelstrom og Portia Durret bringer Amager tilbage i kampen. 54-52 til Stevnsgade efter 3 min - det er næsten for spændende . Godt at Stevnsgades coach Igor Gavrilovic tager time out, så publikum også kan få pusten.

Stevnsgade kommer stærkt ud fra timeouten og Maja Gerlyng og Simone Ceccardi øger føringen til 58-52. Amager fejler Anna Sofia Åstrom og ny timeout med 5 minutter tilbage.

Begge hold scorer og ved 61 - 54 til Stevnsgade og 3. 30 tilbage af perioden, ny timeout. Begge trænere gør tydeligvis alt for at få det taktiske overtag. På tilskuerpladserne er stillingen lige og hallen koger. Elisabeth Brynaa og en stærkt spillende Maja Gerlyng-Hansen øger Stevnsgades føring til 66-55. 11 points forspring og 1 min og 20 sekunder tilbage og kampen virker til at være afgjort. Ida Klussmann scorer en lang 3'er,  66-58 og Stevnsgade smider bolden væk. Skal Amager alligevel komme tilbage ? Amager fejler Stevnsgade men da både Maja Gerlyng-Hansen og Hanna Sheikh sætter begge straffe, vinder Stevnsgade kampen 70-58 og Stevnsgade skal møde Virum i finaleserien. Første kamp spilles i Nørrebrohallen fredag d. 8. april kl.19.30.

Tak til både dommere, spillere og et fantastisk publikum for en super spændende aften i Nørrebrohallen.

For Stevnsgade scorer Hanna Sheikh 18 (og 8 rebounds), Ida Preetzmann 13, Maja Gerlyng-Hansen 12, Elisabeth Brynaa 10, Katrine Dyszkant og Alberte Dokkedal begge 5, Simone Ceccardi 4 og Anna Sofia Åstrom 3 points.

For Amager scorer Portia Durret 19 points (og 20 rebounds !), Catarina Palm 13, Ida Klussmann 9, Emilie Fogelstrom 8, Emilie Keller 5, Melanie Elmgreen 3 og Cecillie Hansen 1.

SuperWomen vinder 5. og afgørende kamp

01.04.2016

Det bliver Stevnsgade SuperWomen der skal spille om DM-guldet mod Virum GO Dream.

I en tætpakket Nørrebrohal vandt holdet fra stenbroen over BK Amager i fredagens "forbudt for børn kamp" med 70-58 og derved semifinaleserien med 3-2.

Referat fra kampen følger.

1. finalekamp spilles fredag den 8. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen. 

Vind eller forsvind - fredag aften i Nørrebrohallen

31.03.2016

Fredag aften på Nørrebro spilles denne sæsons vigtigste kamp i Dameligaen.

Scenen er sat hvor Stevnsgade SuperWomen tager imod BK Amagers i den 5. og altafgørende kvartfinale.

Vinderen spiller finale mod Virum GO Dream mens taberen spiller bronzekamp mod Lemvig Basket.

De to hold matcher ikke hinanden så godt, men har igennem de fire første kampe i serien givet intense og spændende kampe.

IPortia Durrett har BK Amager har en amerikansk dominans under kurven som har givet Stevnsgade problemer. Omvendt har Stevnsgade en række rutinerede spillere, der har givet BK Amager masser af udfordringer.

I de perioder hvor Amager både har været godt skydende bag 3-points linjen og haft fuld valuta for pengene under kurven, har de været bedre.

I kamp 4 i tirsdags i Amagerhallen var BK Amager bedst spillende i de første tre perioder og førte på tidspunkter i kampen ret stort på hjemmebanen.

En blanding af skud udefra og solidt spil underkurven gjorde at det var svært at se, at BK Amager havde sluttet grundspillet som nr 4.

Men Stevnsgade SuperWomen har i de seneste kampe haft gode erfaringer med at presse ude på banen og spille BK Amager fysisk.

I 4.periode af tirsdagens kamp overtog Stevnsgade styringen. De havde aggressiviteten, udstrålingen og sluttede kampen bedst, hvor BK Amager så usikre ud.

Men på det tidspunkt var BK Amager så meget foran at det resultatmæssigt aldrig blev en helt tæt kamp. Amager vandt med 10 points.

De to trænere har også et pres på skuldrene, når det kommer til udskiftningerne. Ingen spillere har spillet fuld tid i de første fire kampe, så hvilke spillere, der spiller hvor meget bliver en meget afgørende faktor. Så trænernes udskiftninger, dommernes linie når det kommer til fysisk spil og hvem der bliver trætte først bliver vigtige faktorer.

Kampen på fredag foregår i Nørrebrohallen, så grundspillets nr. 1 Stevnsgade må tage favoritværdigheden i hvad der muligvis bliver en meget tæt affære.

Tip-Off er 19:30 og der forventes godt fyldt op i Nørrebrohallen. Så mød tidligt om og se en DL-kamp der helt sikkert bliver mere spændende end X-faktor

79ers skal også have ny træner

31.03.2016

Hørsholm 79ers begynder straks jagten på en ny cheftræner på damesiden efter at klubben og head coach Pepe Vazquez efter gensidig aftale har afbrudt kontrakten et år før tid.

Vazquez førte et ungt Hørsholmhold, der mistede flere af de toneangivende spillere fra sidste sæsons guldhold, til en femteplads i grundspillet, men sæsonen sluttede desværre efter kvartfinalen. I efteråret overraskede det unge damehold ved at kæmpe med om topplaceringerne i Dameligaen, men skader blandt flere toneangivende spillere gjorde det svært at konkurrere efter julepausen.

Vazquez forventer at fortsætte karrieren i hjemlandet Spanien, hvor han har haft stor succes, mens Hørsholm 79ers går i gang med jagten på en ny træner.

Peter Damm fra Hørsholm 79ers’ bestyrelse fortæller om baggrunden for det afbrudte samarbejde:

-Vi er kede af at måtte sige farvel til Pepe før tid, men det er vigtigt for os, at alle spillere er topmotiverede for at yde deres bedste og at talenterne kan udvikles optimalt. Pepe er en meget ambitiøs og dygtig basketballtræner, men vi har som klub ikke kunne leve helt op til hans forventninger. Vi vil gerne takke Pepe for hans arbejde denne sæson, hvor han har givet mange unge spillere muligheden for at udvikle sig med Dameligaholdet.

Om den videre process forklarer Damm:

-Nu skal vi koncentrere os om at finde en dygtig afløser, som skal lede vores Dameliga og U19-hold. I løbet af den kommende uge begynder vi at bruge vores netværk i hele Europa for at finde en træner, der passer til klubbens filosofi om dels at udvikle talenter og dels skabe resultater og vinde medaljer. Den profil vi søger, skal altså både kunne lede et Dameligahold til succes og tage et stort ansvar for udvikling af klubbens unge spillere og ungdomsafdeling.

Hørsholm 79ers har ikke en deadline for trænerjagten, men forventer at kunne præsentere et navn inden sommerferien.

Afgørelsen udsat efter ny BK Amager hjemmesejr

30.03.2016

Med en sikker hjemmesejr på 71-61 (18-13, 21-16, 18-10, 14-22) foran omkring 300 tilskuere i Amagerhallen sikrede BK Amager sig en 5. og afgørende kamp i årets semifinaleserie mod Stevnsgade SuperWomen.

BK Amager førte med hele 18 point inden sidste periode, og selvom Stevnsgade SuperWomen kæmpede indædt i de sidste 10 minutter var holdet aldrig i nærheden af en sejr.

Stevnsgade SuperWomen starter kampen bedst og bringer sig foran 0-4 i løber af de første par minutter, men så kommer BK Amager også i gang. Godt midtvejs i perioden bringer Melanie Elmgreen for første gang hjemmeholdet foran med en flot tre’er til 7-6 efterfulgt af endnu en tre’er af Ida Klussmann til 10-8. Ida Preetzmann svarer igen med en tre’er og bringer gæsterne i front med 12-13, inden BK Amager lukker perioden med et 6-0 run til stillingen 18-13.

BK Amager forsvarer føringen i indledningen af 2. periode og efter små 5 minutters spil er føringen intakt 26-21. Efter endnu er tre’er af Ida Klussmann samt 2 gange 2 fra straffelinjen af Catharina Palm er føringen øget til 33-23. En føring som fastholdes perioden ud til pausestillingen 39-29.

BK Amager kommer stærkt ud til 3. periode, og holdet får lukket helt af i forsvaret. Der går mere end 5 minutter uden Stevnsgade scoringer, hvilket BK Amager udnytter til at bringer sig foran 47-29. Holdene bytter mere eller mindre point i den resterende del af perioden og stillingen er således 57-39 inden sidste periode.

Stevnsgade SuperWomen lægger et voldsomt pres fra periodens start, men godt anført af Catharina Palm med 10 point i perioden holder hjemmeholdet stand og lukker kampen til slutresultatet 71-61.

Den 5. og afgørende kamp i semifinaleserien spilles på fredag den 1. april kl. 19.30 i Nørrebrohallen.

Spørgsmålet er så om Stevnsgade SuperWomen kan fastholde overtaget i egen hule og sikre sig en plads i finalen, eller om det vil lykkes BK Amager at bryde mønsteret og skabe overraskelsen?

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 23, Portia Durrett 17, Ida Klussmann 10, Melanie Elmgreen 7, Maria Brask 5, Cecilie Tvede 4, Emilie Keller 3, Emilie Fogelstrøm 2

Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann og Kasia Dyszkant begge 12, Hanna Sheikh 7, Maja Gerlyng-Hansen, Alberte Dokkedal og Simone Ceccardi alle 6, Elisabeth Brynaa og Tea Jørgensen begge 5, Anna Sorfia Åström 2 

SISU skal have ny træner

29.03.2016

Robert Velosa som stod i spidsen for holdet er belvet enige med SISU om at samarbejdet stopper, for denne gang.

Årsagen er at Roberto har fået en krævende lederstilling på sit job på Riget samt ønsker mere tid til familien.

SISU ønsker den meget vellidte træner al held og lykke med den civile karriere og håber naturligvis, at se Roberto omkring klubben i en evt. mindre tidskrævende rolle.

SISU`s nye bestyrelse er allerede i gang med at finde en erstatning for Roberto og har pt. et par spændende navne til samtale om en større rolle i styrkelsen af damerne, på kort og langt sigt.

Bliver det SuperWomen eller BK Amager

27.03.2016

Mens Virum er finaleklar og Lemvig kan forberede sig på sin 5. bronzekamp i træk, så kæmper BK Amager og Stevnsgade Superwomen videre om den sidste finaleplads.

René Jacobsen fra Lemvig Basket kommer her med sin vurdering inden den 4. semifinale.

Stevnsgade står med en lille fordel efter deres sejr til 2-1 i kampe, men BK Amager må alligevel have en fornemmelse af, at mulighederne stadig er åbne.

De to hold matcher hinanden fint på alle pladser og begge hold har en god bredde i truppen, som giver taktiske muligheder gennem en hel kamp. Men begge hold er også afhængige af, at deres profiler spiller op til deres bedste og holder niveau i de direkte match-ups gennem kampen.

Hos BK Amager er Catharina Palm Jensen den naturlige leder og omdrejningspunktet i spillet. Hendes rutine og høje niveau kan både binde holdet sammen, og give de individuelle momenter, som kan hive holdet op i modgang.

Samme rolle har Ida TP hos Stevnsgade, så en stor del af kampens forløb vil afhænge af, hvordan de to rammer dagen. Rundt om sig har begge profiler en række dygtige spillere, som alle udfylder en afgørende rolle, og det bliver naturligvis vigtig, hvilket hold, der bedst udnytter sine styrker.

Ud over det spillemæssige så vil det mentale komme til at spille ind. Der står meget på spil nu for begge hold, og spørgsmålet er, hvordan de enkelte spillere reagerer på det pres.

Her har Stevnsgade nok et mulehår mere rutine at trække på, men fordelen af hjemmebane kan måske give BK Amager den nødvendige trykhed. Alt i alt er der lagt op til en spændende kamp, som der forhåbentlig vil være stor opbakning til fra publikum.

Begge hold vil kæmpe til det sidste for at komme i finalerne, så mon ikke BK Amager vinder, og alt skal afgøres i en 5. kamp.