Nyheder

Hørsholm 79ers henter træner hos rivaler

23.05.2016

Hørsholm 79ers præsenterer Jesper Krone som klubbens nye Dameligatræner.

Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Hørsholm har især været på jagt efter en træner, der, udover at have de tekniske kvalifikationer i orden, også er en god kommunikator. Det har klubben fundet i Krone, der desuden kender Dameligaen, og han har skabt resultater alle de steder, han har været. Han er således blevet valgt til årets træner i både Dameligaen og Basketligaen, begge gange for Amager, i henholdsvis 2016 og 2006.

Jesper Krone bor i Nordsjælland, og det har været en del af grunden til, han kunne lokkes til klubben:

-Da jeg er bosiddende i Kokkedal, vil min transporttid blive væsentligt reduceret, hvilket er en vigtig faktor i forhold til praktik og logistik i forhold til min familie og arbejde. Samtidig præsenterede 79ers et setup for mig, som på mange måder er interessant. Jeg ser en god og sund udvikling sportslig og organisatorisk, og jeg kender mange af spillerne og deres niveau, så jeg er også sikker på, at vi vil kunne konkurrere på et højt niveau i ligaen.

Samtidig har Jesper vigtig erfaring med udvikling af unge spillere, idet han i otte år stod i spidsen for talenttræningen på Bellahøj skole, og de unge spillere har også været en faktor for succestræneren:

-Der er rig mulighed for at arbejde med gode talenter, og da vi har lavet en længerevarende aftale, giver det mulighed for længere forløb med talenterne, hvilket jeg ser meget frem til. Det er naturligvis også vigtigt at vinde kampe, men det må ikke være på bekostning af udvikling af den enkelte spiller eller af holdet som helhed. Mine forventninger og ambitioner er, at vi som hold, individer, organisation udvikler os hver dag.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.

DL skal have ny forretningsfører

02.05.2016

DL skal fra den kommende sæson have ny forretningsfører, idet Jesper Johansen har meddelt at han fratræder jobbet med udgangen af denne sæson 2015/16.

Jesper ønsker fremover at bruge sin basketid på på trænergerningen hvor han tidligere har coachet på højeste niveau i Danmark.

DL arbejder nu på at få ansat en ny person i stillingen og håbet snarest at kan præsentere den nye forretningsfører. 

Nikoline Østergaard MVP i finaleserien

27.04.2016

Efter 5 dramatiske finaler blev Virum GO Dream dansk mester 2015/16 ved at besejre Stevnsgade Superwomen foran 893 tilskuere i Nørrebrohallen.

Som noget nyt i år skulle for første gang kåres finaleseriens MVP. Kåringen skete i samarbejde med Festina Danmark.

MVP blev guldvindernes Nikoline Østergaard som så afgjort var en afgørende faktor til at guldet gik nord på.

Et stort tillykke skal lyde til Stevnsgade SuperWomen med sølvmedaljerne, til Virum GO Dream med guldet og til Nikoline Østergaard med titlen som finalseriens MVP.

Udoover æren, en masse lykønskninger modtog Nikoline et ur fra Festina Danmark.

Virum GO Dream vinder 5. og afgørende DM-Finale

27.04.2016

Puha, sikke en kulisse til den 5. og altafgørende DM-finale mellem Stevnsgade SuperWomen og Virum GO Dream.

893 tilskuere havde indfundet sig i Nørrebrohallen der var fyldt til bristepunktet, mange måtte stå op, der kunne simpelthen ikke klemmes flere ind.

Stevnsgade startede som lyn og torden med højt højt tempo i deres spil og det regnede i med 3 point skud.

Seks 3 point skud blev det til i 1. periode til Stevnsgade og på den måde blev der opbygget et solidt forspring på 24-14.

Virum spillede en del inside til Nikoline Østergaard og Val Driscoll der holdt Virum inde i kampen. Stevnsgade var hele tiden i førertrøjen og tog initiativ, men Virum lod sig ikke ryste og hang på, igen ved Nikoline Østergaard, der spillede fantastisk på denne tirsdag aften.

Efter 2 perioder var der status quo, et 10 points forspring til Stevnsgade Copenhagen 43-33.

De to hold har matchet hinanden fantastisk i denne serie og der var lagt op til et Virum comeback, men Stevnsgades Superwomen var igen varme fra 3 points land.  Igen var de Nikoline Østergaard og Val Driscoll der var de tone angivende for Virum, bedst for Stevnsgade Copenhagen var Maja Gerlyng og Ida Tryggedsson.  Virum halede dog langsomt ind og ved 3. periodes afslutning stod det 54-54.

Der var super stemning i Nørrebrohallen alle 893 tilskuere lod spillerne vide at de var klar.

De første par minutter fulgtes de to hold ad og ud vekslede scoringer. Med lige over 6 minutter tilbage bragte Tea Jørgensen Stevnsgade Copenhagen foran 61-58 og det var den sidste scoring fra Tea Jørgensen i den kamp, ja faktisk var det den sidste scoring fra Stevnsgade overhovedet i kampen. Der gik simpelthen fuldstændig gummiarm i den, Stevngade Copenhagen gik 0 for 9 fra gulvet og da de ikke kom på straffelinjen var der heller ikke points at hente der.

Virum fortsatte ufortrødent igen var det Nikoline Østergaard der gik forrest og Virum løb med sejren og Danmarks mesterskabet.

Slutresultatet blev 61-66. 

Et stort tillykke skal lyde til Virum GO Dream, men også til Stevnsgade SuperWomen. Begge hold fik virkelig i en fantastisk finaleserie gjort mege reklame for Dansk Damebasket.

Nikoline Østergård blev fortjent valgt til Finaleseriens MVP.

Topscorere for Stevnsgade Superwomen blev Ida Tryggedsson med 14 og Maja Gerlyng med 11 point.

For Virum GO Dream scorede Nikoline Østergaard 29 og Val Driscoll 12 point.

Afgørelsen UDSAT til det sidste!

25.04.2016

Virum Go Dream førte 46-42 i fjerde periode, men smed det hele på gulvet og tabte 53-66 til Stevnsgade.

Nu skal DM-finalen afgøres i en femte og afgørende kamp.

Virums damer var i søndagens fjerde DM-finale i Virumhallen mod Stevnsgade så tæt på guldet, at de næsten kunne dufte det.

Efter at have været bagud 41-42 efter tredje periode bragte hjemmeholdet sig foran 46-42, og alt tegnede til den helt store guldfest. Men så gik Virum Go Dream totalt i stå. Mens panikken langsomt bredte sig, scorede Stevnsgade 13 point i træk til føring 55-46, og det kom Virum sig aldrig over, således at Stevnsgade uden problemer kunne køre sejren hjem på 66-53.

Indtil hjemmeholdets kollaps havde de 473 tilskuere været vidner til en jævnbyrdig affære. I første periode, der endte 17-16 til Stevnsgade, var Valerie Driscoll ene om at holde Virums fane højt, og i starten af anden periode blev hun i både angreb og forsvar suppleret fint af Ellen Iversen, så Virum kom foran 22-19. Lynhurtige Kyani White var gennembrudsstærk, men havde ringe træfsikkerhed, og Stevnsgades meget bevægelige forsvar pressede Virum-spillerne til at begå mange fejl. Heldigvis fortsatte Valerie Driscoll sin opvisning, så Virum kunne gå til pauseføring på 30-25, selvom holdets normale storskytte, Nikoline Østergaard, indtil da kun havde scoret på straffekast.

Nikoline Østergaard startede tredje periode med to scoringer, men Stevnsgade stjal fortsat mange bolde og fik udlignet til 36-36 og kom inden fjerde periode foran 42-41.

Og så startede hjemmeholdets totale nedtur kort efter.

Stevnsgades sejr var fuldt fortjent. Københavnerne var hurtigere i både tanke og handling, mens Virum-spillerne virkede tunge og i perioder rådvilde. Og da de først for alvor kom i problemer, var de totalt handlingslammede.

Dermed er stillingen 2-2, og DM-finalen skal nu afgøres i en femte og afgørende kamp tirsdag aften kl. 19.30 i Nørrebrohallen.

Topscorer for Virum GO Dream blev: Valerie Driscoll 21 (12 rebounds), Ellen Iversen 8, Nikoline Østergaard 8, Ansofie Schirmer 5 (6 rebounds), Kyani White 4, Melissa Gilkey 4 og Emma Braunstein 3 point.

Topscorer for Stevnsgade SuperWomen blev: Ida Tryggedsson Preetzmann 19, Hanna Sheikh 14, Alberte Alsø Dokkedal 10. Elisabeth Brynaa Hansen 8 (6 rebounds), Katrine Dyszkant 7, Tea Joergensen 6, Maja Gerlyng-Hansen 4 point.

Virum GO Dream taber matchbolden

24.04.2016

Medaljerne blev pakket ud og pokalen pudset og sat frem. Regnestykket er klart.

Hvis Virum Go Dream vandt, var guldmedaljerne Virums. Men da dagens DM finale var ovre blev det hele pakket væk.

Ved en stærk 2.halvleg lykkedes det Stevnsgade at udligne serien til 2-2. Sejren blev 66-53.

Så på tirsdag i Nørrebrohallenkl. 19:30 bliver det hele afgjort i en 5. og afgørende finale.

Det lidt specielle ved de første fire kampe er at alle er vundet af udeholdet.

Så det bliver spændende om statistikken holder eller om hjemmebanen bær SuperWomen til mesterskabet.

Mere info om dagens finale følger.

Årets talent i DL 2015/16 kåret

19.04.2016

Den sidste af denne sæsons awards og præmier blev uddelt mandag aften til Årets Talent i Dameligaen 2015/16.

Det er ligaens spillere, der stemmer om, hvem der skal have prisen som Årets Talent.

Dameligaens spillere har i år skulle vælge en dygtig spiller født i 1997 eller 1998, der med sit store talent har været med til at præge ligaen.

I år var der slet ingen tvivl om hvem der skulle have prisen. 70 % af spillernes stemmer gik til Enna Pehadzic, der dermed blev en suveræn vinder af prisen.

Enna har i denne sæson har spillet i Aabyhøj IF og hendes statistikker fra den forgangne sæson er imponerende:

Aabyhøjs topscorer med 17 points pr kamp, tilmed 5. mest scorende i Dameligaen. Dertil kommer 5.9 reb pr kamp.

I næste sæson tager Enna til USA, hvor hun skal spille for University of South Florida.

Et stort tillykke til Enna med prisen som Dameligaens Årets Talent 2015 2016 og held & lykke i USA.

Enna fik overrakt præmien som Årets Talent 2015/16 i halvlegen af 1. DM finale for herrer i Forum Horsens.

På billedet ses Enna sammen med Allan Foss, Sportschef hos Danmark Basketball Forbund. 

Virum GO Dream tager kamp 3

17.04.2016

Lørdag eftermiddag tog Stevnsgade SuperWomen imod Virum GO DREAM til den 3. DM finale i Nørrebrohallen. Inden kampen havde begge hold vundet en kamp hver i bedst af 5 serien, så vinderen ville bringe sig foran med 2-1 i kampe.

Virum startede kampen bedst - og kom hurtigt foran med 8-2 inden Elisabeth Brynaa og Ida Pretzmann med hver sin 3'er udlignede til 8-8.

Midt i perioden bringer Stevnsgade sig foran 12-10 ved Maja Gerlyng-Hansen - og det skulle senere vise sig at være den eneste gang i kampen de var foran.

Virum trækker fra og 3'ere fra Nikoline Østergaard og Ansofie Schirmer gør det til 12-18 med 2 minutter tilbage. Virum virker til at have mest initiativ og Stevnsgade er ikke rigtig oppe i gear. Alberte Dokkedal gør det til 14-18 som er resultatet efter 1. Periode. Stevnsgade har igen store udfordringer med reboundspillet og Virum vinder periodens reboundkrig med 10-5.

2. Periode starter og Ida Pretzmann bringer med en 3'er Stevnsgade tæt på igen. 17-18. Lidt mere initiativ til Stevnsgade - men stadigvæk Virum med det bedste spil. Stevnsgade har problemer med at få bolden i kurven, selvom de ofte kommer til fornuftige afslutninger mens Virum spiller med meget høje scoringsprocenter og trækker fra.

Efter 6 minutter er Virum med et 11-2 run foran med 19-29 og Stevnsgade tager timeout. Det lykkes at få stoppet Virum, så holdene følges ad resten af perioden. Perioden ender med 26-35 og det ser svært ud for Stevnsgade. Virum spiller flot holdspil og har mange forskellige spillere på scoringstavlen. Pause og mest at tale om i Stevnsgades omklædningsrum.

3. Periode starter og Stevnsgade har desværre ikke fået initiativ og gejst med ud fra omklædningsrummet. Det har Virum til gengæld. De får spillet bolden hurtigt rundt og Stevnsgades manglende gejst i forsvaret gør at Virum kommer til mange frie skud. Virum laver et 13-3 run og bringer stillingen på 29 - 48 efter 6 minutter i perioden og det virker som om kampen allerede er afgjort.

Stevnsgade kommer lidt tilbage - med scoringer af Elisabeth Brynaa og Ida Pretzmann - men 8 points i træk fra Nikoline Østergaard bringer Virum på 33 -56 med 1 min tilbage af perioden. Stevnsgade får heldigvis pyntet lidt på resultatet. Straffekast fra Anna Sofia Åstrøm og en 3'er fra Hanna Sheikh bringer stillingen på 39-57 inden perioden slutter. Virkelig flot periode af Virum som også udrebounder Stevnsgade med 15-6.

4. Periode starter og Ellen Marie Iversen og Valerie Driscoll bringer stillingen på 39 - 61 efter 1,5 min. og det ser umuligt ud for Stevnsgade denne eftermiddag i Nørrebrohallen. Så begynder Superwomen pludselig at spille.. Der kommer gang i forsvaret, Virum får ikke længere frie skud og Stevnsgade begynder at få bolden i kurven igen. Virum tvinges til en scoringspause på over 5 minutter og da Stevnsgade samtidig sætter deres skud, vinder de denne periode med 12-0.

4 minutter tilbage stillingen 51-61 og Stevnsgade er på imponerende vis tilbage i kampen. Stevnsgade brænder dog en 3'er der kunne få dem endnu tættere på, og Virum får afværget katastrofen. Med scoringer fra Valerie Driscoll, Kyani White, Ellen Marie Iversen og Nikoline Østergaard trækker Virum igen fra og kampen ender med 57 - 71 til Virum.

Rigtig flot kamp af Virum som vinder reboundstatistikken med 44-23 og har meget flotte scoringsprocenter på hele 53%.

Stevnsgade nåede heldigvis at få vist hvad der skal til: gejst, initiativ og hårdt forsvar og det bliver spændende at se, og de igen kan slå GO DREAM i Virumhallen.

For Superwomen scorer: Ida Pretzmann 16 points, Elisabeth Brynaa Hansen 15, Alberte Dokkedal og Maja Gerlyng-Hansen 8, Anna Sofie Åstrøm 3, Hanna Sheikh 3, Tea Jørgensen 3 og Simone Ceccardi 1.

For Virum GO DREAM scorer: Nikoline Østergaard 17 points (og 8 rebounds), Valerie Driscoll 16 (og 15 rebounds!), Melissa Gilkey 13, Kyani White 11 (og 9 rebounds), Ellen Marie Iversen 6, Ansofie Schirmer 3, Emma Braunstein 3 og Pauline Lausten 2.

4. Finale spilles i Virumhallen på søndag den 24. april kl. 15.

Årets spiller i DL kåret

17.04.2016

2. DM finale blev afviklet i Virumhallen onsdag aften og her blev det også offentliggjort hvem der er Dameligaens bedste spiller (MVP) i sæsonen 2015/16.

Dameligaens MVP vælges ved afstemning af alle damespillere i Dameligaen.

Med over 50% af alle afgivne stemmer blev Olivia Applewhite i suveræn stil valgt til Dameligaens MVP 15/16.

I en svær sæson for SISU var Olivia Applewhite lokomotivet, der gjorde en forskel for det unge SISU-hold. Hun var Dameligaens #1 i scoringer, #1 i rebounds og #2 i efficiency.

Olivia var i øvrigt både valgt til Efterårets Hold, Forårets Hold og Årets Hold.

Desværre er Olivia Applewhite allerede rejst tilbage til USA, og kunne derved ikke være til sted ved kåringen.

Årets hold DL 2015/16

17.04.2016

I DL vælger spillerne et Årets Hold, der består af de fem bedste spillere fra Dameligaen i den forgangne sæson.

Da bronzekampen blev spillet i Lemvig blev det offentliggjort at Lemvigs Kaitlyn Mathieu er blevet valgt af kollegerne.

Ved 2. DM finale i Virumhallen blev de øvrige fire spillere til Årets Hold 2015/16 offentliggjort af Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen.

Årets Hold i Dameligaen 2015/16 er

  • Portia Durret, BK Amager
  • Ida Trygedsson Pretzman, Stevnsgade SuperWomen 
  • Nikoline Østergård, Virum Go Dream 
  • Kaitlyn Mathieu, Lemvig Basket
  • Olivia Applewhite, SISU 

Et stort tillykke skal lyde til alle 5 spillere og et stort tak for alle oplevelserne gennem hele sæsonen.