Nyheder

Aabyhøj vandt snævert i Kildeskovshallen

16.02.2016

Aabyhøj flyttede væk fra sidstepladsen i tabellen ved at slå SISU i Kildeskovshallen.

SISU overvandt aldrig et 0–15 run, der sluttede første halvleg af, og måtte derfor se sig besejret. SISU har ellers – ligesom Aabyhøj – løftet spillet den seneste tid, men er stadig for ukonstant til at kunne tage sejre hjem.

I dagens kamp manglede SISU den unge point guard Sille Balling, og da ingen anden guard kunne indtage pladsen, manglede der styring på kampen.

Holdene fulgtes ad i første periode. Selvom Aabyhøj trak fra midt i perioden og kom foran 9–14, lukkede SISU hurtigt hullet og kom op med 2 point. Perioden sluttede 18–20 – for hjemmeholdet var Olivia Applewhite endnu en gang her og der og allevegne. Hun scorede 17 af SISUs 18 point og tog et hav af rebounds. Fantastisk energi! Aabyhøjs kollektiv havde 6 af holdets 9 spillere på scoringstavlen allerede i første periode.

Anden periode var også en lige affære. Mathilde Colding-Poulsen samlede sin tredje fejl op og måtte derfor se til fra bænken i en stor del af perioden. Det var ikke godt for hjemmeholdet. Efter at være kommet foran 30–28 satte SISU det hele over styr med uheldige boldtab, der øjeblikkeligt blev straffet med 2 point i den anden ende. Og SISU nåede kun sjældent frem til gode afslutninger og scorede slet ikke den sidste halvdel af perioden. Enna Pehadzic sagde ja tak til tilbuddene og lagde 9 af sine point i den fase af kampen.

SISU var bagud med 13 point ved halvleg 30–43. Olivia Applewhite scorede ”kun” 8 point i den periode, men havde altså allerede 25 point ved halvleg.

SISU kom ud som lyn og torden efter pausen. 8 hurtige point bragte liv i publikum (og spillerne) igen, og SISU var nu pludselig kun 5 point bagud. Aabyhøj chippede dog hurtigt tilbage og bragte i løbet af perioden forspringet op på 10 point til periodestillingen 48–58. Mathilde Colding-Poulsen fejlede ud midt i perioden.

SISU har åbenbart godt af pauser, for i starten af fjerde periode scorede SISU hurtigt 6 point, så differencen nu kun var 4 point. Publikum var stadig med og opildnede hjemmeholdet. Aabyhøj lod sig ikke mærke med det, men spillede solidt og energisk videre, og bragte sig på den måde foran 58–70 med godt 3 minutter tilbage. Alt syntes tabt for SISU, men 2 hurtige 3’ere af Victoria Mikkelsen og en enkelt scoring af Julie Ilsby bragte forskellen ned på de 4 point igen. Der sluttede festen imidlertid. Holdene udvekslede en tre’er til slutstillingen 69–73.

Og Olivia Applewhite? Ja, hun blev ved at kæmpe hele kampen igennem og endte på imponerende 37 point, 17 for 21 på straffe og 23 rebounds. På trods af de mange tilkendte straffe, blev publikum dog aldrig helt enige med dommerne i vurderingen af Aabyhøjs forsvar på Olivia Applewhite.

For SISU scorede Victoria Mikkelsen 17 point, heraf 10 point i fjerde periode.

Aabyhøj leverede som vanligt en god kollektiv indsats. Enna Pehadzic endte på 20 point, Stephanie Mannemar satte 16 point, heraf 3 tre’ere i fjerde periode, mens Camilla Andersen sluttede på 12 point.

SISU spiller allerede tirsdag igen mod Stevnsgade SuperWomen i Kildeskovshallen, mens Aabyhøj spiller i Hørsholm på lørdag.

SuperWoman tilbage på sporet med sejr i Nørrebrohallen

15.02.2016

Et skadesramt Stevnsgade SuperWoman, som stillede op med kun 8 spillere, startede  kampen uden den sædvanlige intensitet.

Det straffede et stærkt og velspillende Amager hold, som fra start dominerede reboundspillet. Da Catharina Jensen bragte Amager foran med 2-0 efter 23 sekunder havde Amager allerede taget 4 angrebsrebounds.

Stevnsgade fik bedre styr på spillet og holdene stod lige, midt i perioden.

Så kom Amager for alvor i gang i begge ender af banen. På mindre end 2 minutter blev 8-9 forvandlet til 10-19 efter stærkt spil og 2 flotte 3 pointsscoringer af Emilie Keller og Catharina Jensen. Time out til Stevnsgade.

Stevnsgade slutter perioden bedst og  vigtige scoringer af Maja Gerlyng-Hansen, Simone Ceccardi og Hannah Sheikh bringer stillingen på 17-21 efter 1. Periode.

I anden periode får Stevnsgade bedre fat i spillet. Godt kollektivt forsvar holder i perioder Amager væk fra kurven. Amager fortsætter dog med bruge den stærkt spillende Portia Durret, som stadigvæk afslutter godt og er den spiller der volder Stevnsgade størst problemer.

Amager får også i denne periode et stærkt run, og bringer sig på 3 min.  fra 20 - 21 til 22 - 30. Stevnsgade bruger igen en timeout til at få styr på tingene og en imponerende periode, med super flot forsvar, mange rebounds og kontrolleret angreb fører til, at perioden ender 19 - 15 til Stevnsgade og derfor lige 36 - 36. Rigtig godt comeback af Stevnsgade Superwoman.

Stevnsgade kommer som forvandlede ud til 3. periode. Stenhårdt forsvar og god udnyttelse af chancerne gør, at de på 3 minutter bringer de sig foran med 47-35, i en periode hvor 4 forskellige spillere kommer på tavlen. Hver gang Amager mister bolden omsætter SuperWoman det i points.

Stevnsgade virker i fuld kontrol og kontrollerer tempoet i kampen. I denne periode vælger Stevnsgade alle de gode afslutninger.

Stevnsgade udbygger langsomt føringen i resten af perioden, igen med fuld kontrol over både forsvar og tempoet i kampen.

Portia Durret spiller fortsat stærkt og holder Amager inde i kampen i slutningen af perioden.

Stevnsgade vinder perioden med hele 27-14 og går til den sidste pause i kampen, foran med 63-50.

I 4. Periode bølger kampen frem og tilbage - og Amager kommer tættere på men aldrig tættere på, end nede med 6 points og Stevnsgade er fortsat i kontrol med tempo og forsvar. Fra denne periode skal nævnes kampens scoring, som Ida preetzmann laver, da kaster sig ind i feltet og mellem venner og fjender kringler bolden i kurven til 69 - 60. Vild jubel på tilskuerpladserne.

Holdene følges ad resten af perioden og Stevnsgade Superwomen trækker det længste strå med imponerende 78 - 69. Meget flot kamp af begge hold og imponerende at Stevnsgade med en kraftpræstation og brug af 7 spillere, igen vinder en tæt kamp i Nørrebrohallen.

Godt forsvar gav sikker hjemmesejr i Lemvig

13.02.2016

Hørsholm har ofte givet problemer for Lemvig i vestjyskBANK Arena, men lørdag eftermiddag kunne holdet fra Nordsjælland ikke stiller meget op, da Lemvig fik en sikker sejr på 84-48.

Selvom Lemvig måtte undvære både Kaitlyn Mathieu og Reka Fejes på grund af skader, så sad hjemmeholdet på kampen fra start til slut, og der blev aldrig spænding om kampens udfald. Alligevel var det en underholdene kamp, hvor Hørsholm ikke gav op, men kæmpede med til det sidste.

I kampens start havde begge hold svært ved at finde vej til kurven. Hørsholms fire første point kom på straffe og for Lemvig tog det også lidt tid, inden der kom gang i scoringen. Det var dog Lemvig som først fik gang i scoringen, og to point af Grace Gardner efterfulgt af tre fra Ivana Udovalieva satte gang i hjemmeholdet, som kom foran 8-6 og ikke afgav føringen igen i kampen.

Ingen af holdene spiller dog særligt godt offensivt i første periode, og derfor bliver det en lav score på 15-10 ved første pause. Hvad der mangler offensivt opvejes af godt forsvar og særligt hjemmeholdet får bedre og bedre fat defensivt.

Hørsholm får en kort opblomstring i starten af anden periode, hvor de hurtigt begrænser afstanden til 17-15, men Lemvig får lukket af i forsvaret igen, og kan udbygge føringen på ny. Ivana Udovalieva og Gillian Abshire viser god energi hos Lemvig, og trækker resten af holdet med sig. Det giver et spillemæssigt overtag, som omsættes til en føring på 23-15.

Både Okako Adika og Helle Kristiansen følger trop med godt spil i begge ender af banen. Hos Hørsholm er det kun Ashley Ezeh som giver problemer for hjemmeholdet, men også hun går i stå mod Lemvigs effektive forsvar, hvor Tori Waldner har godt styr på spillet under kurven. Lemvig fortsætter med at udbygge føringen gennem perioden, og kun en 3er på buzzeren fra Sara Forsmann Pedersen sørger for at afstanden ikke er større end 40-24 ved halvleg.

Fra starten af tredje perioder forsøger Hørsholm at lægge et større pres på Lemvig med et mere aggressivt forsvar. Men det giver ikke for alvor udbytte, og Lemvig kan uden store problemer holde fast i den sikre føring. Mange byder ind hos hjemmeholdet, og Hørsholm har ikke midlerne denne gang til at udfordre Lemvig hverken i forsvar eller angreb. Særligt Okako Adika giver problemer for Hørsholm når med godt tempo og aggressive aktioner igen og igen udfordre gæsternes forsvar.

Med et forspring på 61-35 inden sidste periode er spændingen taget ud af kampen, og derfor er det naturligt at der bliver sløset lidt mere i spillet, men det rokker ikke ved, at forskellen på holdene denne lørdag er større end normalt. Lemvig er langt mere effektive, spiller stærkt forsvar og viser et godt kollektiv. Hørsholm er som altid elegante i deres spil og talentet er tydeligt i holdet, men denne gang er det ikke nok til at hente sejren med hjem.

Kampens resultat betyder også at Lemvig nu er sikre på at slutte i top 4 og dermed have hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Hvem der bliver modstander i kvartfinalerne er til gengæld ikke afgjort endnu.

Lemvigs point: Okako Adika 20p (11 reb), Ivana Udovalieva 18p (5 as), Tori Waldner 15p (12 reb), Helle Kristiansen 14p, Gillian Abshire 13p (13 reb/5 as) og Grace Gardner 4p

Hørsholms point: Ashley Ezea 11p, Sara Pedersen 7p, Frederikke Mollerup 6p, Ivana Jovanovic 6p, Line Piechnik 5p, Lena Svanholm 5p, Emilie Bornemann 3p, Maria Pedersen 3p og Nathalie Toft 2p

Bedste halvleg i sæsonen var ikke nok for Aabyhøj

13.02.2016

Aabyhøj tog imod Lemvig onsdag aften til sæsonens første møde i Åbyhallen efter tre forholdsvis tætte kampe i Lemvig tidligere på sæsonen, hvor hjemmeholdet havde vundet alle tre.

1. Periode: Kampen starter i højt tempo og godt spil – Lemvig har en lille føring på 7-4, men Aabyhøj kommer tilbage og der står 10-10 efter knap 4 minutter. Så bliver der ikke scoret i 3-4 min., spillet ikke på højt niveau i den periode. Aabyhøj kommer først i gang og slutter perioden godt af og fører 20-12 efter 1. Periode.

2. Periode: Aabyhøj tager den gode afslutning fra 1. Periode med ind i 2. Periode og spiller rigtigt godt med gennem hele perioden. Angrebsmæssigt kommer Lemvig også bedre med i perioden, men kan ikke følge med da Aabyhøjs angrebsspil er det bedste, som holdet har vist i den her sæson og pausen stillingen er 50-33 til hjemmeholdet.

3. Periode: Kampen vender fuldstændig rundt i 2. Halvleg. Aabyhøj er ikke klar fra start og det udnytter Lemvig, som kommer i gang. Efter 4 minutter er forspringet kun på 10 point til Aabyhøj. En Time-out hjælper ikke og kort efter scorer Lemvig 7 point i et angreb via et and-one spil, en teknisk fejl og en efterfølgende 3 point scoring og så er de kun bagud med 1 point. Aabyhøj kommer i gang og følger med, men scoren er nu 62-61 efter 3. Periode.

4 Periode: Der er lidt stilstand i starten af perioden. Mange i hallen tror at Aabyhøj knækker, da Lemvig skaber sig en føring på 71-65 efter 3-4 min. Men Aabyhøj kæmper sig flot tilbage og kommer på 71-71. Derefter er kampen tæt hele vejen og holdene skiftes til fører med et point. Med 7 sekunder igen ved stillingen 79-80 brænder Aabyhøj et lay-up og så løber kampen ud for Aabyhøj.

Ærgeligt at tabe en kamp når spillet så flot en første halvleg, men stor kredit til Lemvig for aldrig at give op. Slutresultatet bliver 79-82 (20-12, 30-21, 12-28, 17-21).

Topscorer Aabyhøj – Enna Pehadzic 25, Caroline Wich 19, Camilla Andersen 13

Topscorer Lemvig – Gillian Abshire 22, Ivana Udovalieva 19, Okado Adika 13

Close race i Virum

11.02.2016

Det skulle vise sig at blive en spændende og velspillet topkamp mellem Virum Go Dream og Stevnsgade SuperWomen! Mere end 130 spændte tilskuere var mødt op i Virum hallen til dette topopgør.

Dette var tredje og dermed sidste kamp mellem de to hold i grundspillet - Stevnsgade havde vundet de 2  første - sidste kamp med IKKE mindre end 24 point, 47-71! - Dermed må det siges at Stevnsgade var favoritteter til at vinde denne kamp. MEN Go Dream damerne ville det anderledes.

Allerede fra kampstart var der tempo i kampen, Go Dream’s Kyani White lagde ud med et steal og en 2 point scoring - så var vi igang. Der var focus på forsvaret fra begge hold, hvilket skulle vise sig at blive et gennemgående tema for hele kampen. Men især Go Dreams første periode rystede Stevnsgade hvor de have meget svært ved at komme til ordentlige afslutninger, og Go Dream’s gameplan lykkedes, hvilket resulterer i komfortabel føring til hjemmeholdet på 20-10.

I anden periode have Stevnsgade fået justeret, således Virum ikke kom lige så let til afslutninger, men Virum’s forsvar stod stadig stærkt, så perioden endte mere lige 11-14 point.

Efter halvlegen havde Stevnsgade fået en seriøs pep talk - forsvaret blev langt mere aggressivt og der var også langt omend mere tempo i Stevnsgades angreb, hvilket resulterede et run fra Stevnsgade og efter 3. periode som endte med 11-19 point, da var kampen så godt som lige igen! stilling 42 - 43, med andre ord Stevnsgade var nu tilbage i kampen og førte 1 point.

4. periode blev ikke mindre spændende - det var tydeligt at BEGGE hold ville have en sejr. Der blev kæmpet til allersidst sekundt, hvor Virum Go Dream løb af med sejren med resultatet 59-55. Dermed måtte Stevnsgade SuperWomen, som ellers fører ligaen, se sig besejrede!!!

Kampens profiler:

Virum Go Dream: Nikoline Østergaard 15 point og 9 assists, Valerie Driscoll 12 point og 13 rebounds, Melissa Gilkey 14 point og 4 steals, Kyani White 12 point og 4 steals

Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann 20 point og 9 rebounds, Anna Åström 3 assists og 4 point, Hanna Sheihk 14 point, Elisabeth Brynaa Hansen 13 point

Ugens preview

11.02.2016

i den kommende weekend spilles der 3 kampe i DL. Sportschef fra Stevnsgade SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - BK Amager fredag kl. 18:00

Wekendens kampe starter med fredags opgør i Nørrebrohallen mellem ligaens nr. 1 og udeholdet fra BK Amager.

Umiddelbart ser det ud som om, at det vil udvikle sig til et tæt og spændende opgør. De seneste opgør har været tætte, men med Stevnsgade som vinder hver gang. Senest en neglebidende afgørelse i de døende sekunder af pokalsemifinalen.

Stevnsgade maskinen kværner ikke på fuld kraft netop nu. Holdet er nu igen ramt af en række skader til Freja Boel, Tea Jørgensen, Mie Ceccardi og i onsdagens nederlag til Virum udgik Kasia Dyszkant med knæproblemer. Det skærer den i forvejen snævre trup ind til en meget snæver trup.

BK Amager der i mod topper formmæssigt. De kommer med 5 sejre i træk og har ikke tabt en kamp i 2016. Sidste gang de tabte var to nederlag i træk til netop Stevnsgade i december 2015.

Portia Durret er kommet i form og Catharian Palm Jensen er flyvende i øjeblikket - og det sammenholdt med det altid stærke BK Amager kollektiv set i relation til det skadesramte Stevnsgade kollektiv, gør at BK Amager på fredag må påtage sig en ganske, ganske smal favorit værdighed - men det er bliver meget tæt er mit bud. Omvendt er det Nørrebrohallen, så.....

+2 til Stevnsgade SuperWomen

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers lørdag kl. 13:30

Lørdag går det løs i Dameligaen i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg. Hørsholm har helt tabt momentum med hensyn til at komme med i toppen. Det er blevet til hele 9 nederlag og en 5. plads i Ligaen. Men flere af de nederlag, har været i meget tætte opgør. Senest er det blevet til to nederlag til Virum Go Dtream og BK Amager med henholdsvis 1 og 2 point.

Inden Hørsholm 79ers i sidste øjeblik forstærkede sig med professionelle amerikanske Asley Ezeh, havde jeg dem afskrevet som seriøse kandidater til en semifinaleplads. Men hun styrker holdet og har i de tre kampe, som hun har deltaget i, scoret et gennemsnit på knap 17 point og tager mange rebounds.

Lemvig har været lidt svingende, men er et meget stærkt hold og en af favoritterne til DM-titlen. I efteråret slog Hørshom Lemvig, da de var på besøg i det jyske - omvendt tog Lemvig sejren i Hørsholm.

Lemvig "lugter" en mulig 2. plads og vil slås for det. De har haft to relativt "bløde" kampe op til denne mod henholdsvis Åbyhøj og SISU, så det er svært at spå om deres helt aktuelle form. Hørsholm har modsat noget at bevise, så jeg tror på dem, hvis de kan spille aggressivt forsvar og holde tempoet oppe angrebsmæssigt - men det blive tæt.

Hørsholm 79ers + 3

SISU - Aabyhøj IF Søndag kl. 15:00

Weekendens aktiviteter i Dameligaen sluttes af i Gentofte med et opgør mellem hjemmeholdet SISU og Åbyhøj.

Det er et opgør mellem ligaens to bundhold, og et reelt opgør om næstsidste pladsen i ligaen. SISU har 6 point og Åbyhøj 4 point. Åbyhøj skal vinde med + 5 point, for at kravle over SISU. Åbyhøj er samtidig det mest formstærke af de to hold netop nu. SISU er faldet helt sammen på det sidste med store nederlag til følge, dog med et acceptabelt nederlag til Lemvig på hjemmebane sidste weekend.

Åbyhøj ser bedst ud lige nu, men det kan være, at SISU vil slås for ikke at slutte sæsonen i grundspillet nederst. Åbyhøj er dog favoritter, resultaterne set over de seneste kampe taget i betragtning. Kan de holde Olivia Applewhite nede under 18 point, så vinder de uden problemer.

Aabyhøj +10

Forventet sejr til Lemvig, men god indsats af SISU

08.02.2016

Lemvig tog den forventede sejr i Kildeskovshallen, men SISU er steppet op efter kampen mod Virum GO Dream i sidste weekend og gjorde god modstand.

Kampen igennem spillede SISU aktivt forsvar og aktivt angreb, men angrebet lykkedes desværre i perioder ikke som ønsket mod de fysisk store og stærke spillere fra Lemvig. Chancerne var der, men skuddene faldt ikke i. Det lykkedes til gengæld SISU at holde de aggressive Lemvigspillere på 20 point eller derunder i hver periode. Periodecifrene blev 9-19, 15-18, 13-16 og 18-20 til en samlet Lemvigsejr på 55-73, men en seværdig kamp på trods af de klare sejrscifre.

Kampen startede ellers noget truende for det unge SISU-mandskab. De kom hurtigt bagud 3-8, men fik hentet lidt af forspringet til 7-10, for så at slutte perioden 9-19 og straks komme yderligere bagud i starten af anden periode. Olivia Applewhite scorede hele tiden for SISU (15 point i første halvleg) bistået af en enkelt scoring fra hver af fire andre spillere, mens 7 spillere fra Lemvig bidrog til halvlegsstillingen 24-37. Hver gang Lemvig syntes at trække yderligere fra end de 13 point, som halvlegsresultatet blev, lykkedes det SISU at få stabiliseret forsvaret og langsomt at få angrebet til at lykkes bedre. På intet tidspunkt gav de op. En dejlig indstilling til spillet.

Anden halvleg startede ikke lovende – jo for Lemvig, der midt i perioden øgede forspringet til 22 point på bl.a. energisk spil og 6 point fra Okako Adika. Heldigvis vågnede hjemmeholdet op med 8 ubesvarede point i træk og fornemt pressende forsvar med et par gode steals til følge. De første 4 SISU scoringer i fjerde periode var 3’ere, 3 af dem fra Mathilde Colding-Poulsen. Undervejs i denne stribe af scoringer nåede Lemvigs forspring ned på 12 point, men tættere kom SISU ikke på Lemvig. Lemvigs større bredde gjorde udslaget – 5 spillere bidrog i sidste periode til Lemvigs scoringer, mens SISU’s point blev sat af kun 2 spillere: Mathilde Colding-Poulsen og Olivia Applewhite, der var kampens store oplevelse endnu en gang. Hun endte med at score over halvdelen af SISU’s point krydret med et hav af rebounds.

For Lemvig spillede Gillian Abshire en god kamp og styrede stærkt Lemvig i mål. Hun endte på 21 point, mens Victoria Waldner havde 12 point og 11 rebounds samt Okako Adika scorede 10 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 31 point og tog samtidigt 19 rebounds. Mathilde Colding-Poulsen endte på 13 point.

Hjemmesejr til BK Amager mod godt kæmpende Aabyhøjmandskab

07.02.2016

BK Amager satte sig tungt på kampen fra start. Holdet førte 13-0 inden Aabyhøj kom på tavlen, og efter 1. periode var stillingen 33-12. Men Aabyhøj kæmpede sig tilbage i kampen. Ved pausen var hjemmeholdets føring reduceret til 43-33, og små 4 minutter inde i 3. periode var føringen nede på 8 point 47-39, men så overtog BK Amager igen kontrollen, og holdet sikrede sig sejren med 89-67 (33-12, 10-21, 24-13, 22-20).

BK Amager er klar fra første fløjt. Hjemmeholdet får presset gæster til en del turnovers, og i den modsatte ende udnytter holdet effektivt sine chancer. BK Amager vinder perioden med hele 33-12, og det ligner en tidlig afgørelse.


Aabyhøj vil det dog anderledes. Holdet får lukket af i forsvaret og får langsomt kæmpet sig tilbage i kampen. Aabyhøj holder BK Amager på 10 point i perioden, og med pausestillingen 43-33 er kampen igen helt åben.

Aabyhøj er stadig med i indledningen af 3. periode, men kræfterne slipper langsomt op, og BK Amager overtager igen kontrollen. Med et 11-0 run midt i perioden til stillingen 58-39 lukker hjemmeholdet reelt kampen. BK Amager vinder perioden 24-13 og dermed er stillingen 67-47 inden den sidste periode.

Aabyhøj kæmper forgæves for endnu et comeback.  Sidste periode ender lige 22-20, og BK Amager sikrer sig dermed sin 5. sejr på stribe i 2016 med slutresultatet 89-67 (33-12, 10-21, 24-13, 22-20).

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Portia Durrett 23, Catharina Palm 20, Emilie Fogelstrøm 13, Melanie Elmgreen 10, Cecilie Tvede 9, Emilie Keller 5, Sara Bordin Hansen 4, Ida Klussmann 3, Rikke Andersen 2

Aabyhøj IF: Bianca Morsøe 17, Sophie Kjems-Krognos 14, Enna Pehadzic 13, Julie Høier 8, Camilla Andersen 7, Amalie Carlsen 5, Caroline Wich 3

BK Amagers næste kamp er fredag den 12. februar kl. 18.00, hvor holdet på udebane i Nørrebrohallen møder ligaens tophold Stevnsgade SuperWomen. Aabyhøj spiller igen allerede på tirsdag den 10. februar kl. 19.00, hvor holdet på hjemmebane tager i mod Lemvig Basket.

Hørsholm 79ers frafalder protest

06.02.2016

I fredagens kamp i DL nedlagde Hørsholm 79ers protest mod resultatet kampen mod Virum GO Dream.

Klubben ville med protesten have tid til at undersøge, om det var inden for reglerne, at Virums Kyani White kunne nå at gribe bolden, lande og sende et skud afsted, indenfor de resterende 0,4 sekunder af kampen. Hørsholm har valgt at frafalde protesten.

I situationen var Hørsholm foran med et enkelt point, 65-64, og Virum havde bolden under Hørsholms kurv med 0,4 sekunder på uret. Kyani White modtog bolden, svævede i luften, landede og skød bolden. Hornet for tidens udløb lød først, da bolden var i luften.

Hørsholm 79ers har analyseret video af episoden. Videoen viser, at White holdt bolden i 0.55 sekunder inden hun slap den i skudet, men alligevel frafalder klubben protesten.

Hørsholm frafalder protesten af tre grunde.

For det første har klubben nærlæst fortolkningen af de regler, der eksisterer på området. Fredag aften var der modstridende meldinger om hvor lang tid, der officielt skal til for at en spiller har tid til at gribe bolden og skyde. Ifølge det internationale forbund FIBAs regelfortolkning, er det 0,3 sekunder, der er skæringspunktet. Med 0,3 sekunder eller derunder igen, er det dommerens ansvar at vurdere, om der er tid nok til at skyde. Med 0,2 sekunder eller derunder resterende, er der kun tid til at tippe bolden i luften. De regler finder altså ikke anvendelse her og det ville klubben være helt sikker på var tilfældet.

Dernæst anvendes der ifølge det internationale basketballforbunds regler ikke videobevis i sådanne sager, så muligheden for at bevise, at der gik for lang tid, er ikke eksisterende.

For det tredje er der tale om en fejlmargin, der er udenfor den mulige menneskelige reaktionstid. Haluret viser 0,4 sekunder mellem 0,49 og 0,40 sekunder tilbage. Ifølge videoanalysen holdt White bolden i 0,55 sekunder. Derved er fejlmarginen altså 0,06 sekunder, hvilket klubben finder indenfor den margin, hvor den menneskelige reaktionsevne hos dommerbord og dommere ikke kan være hurtigere. Samtidig er det også indenfor fejlmarginen på videoudstyret.

Hørsholm 79ers ønsker Virum tillykke med sejren i en af de flotteste og mest spændende basketballkampe i Hørsholmhallen i flere år.

Situationen kan ses her. 

Vildt drama i Hørsholmhallen

05.02.2016

Fredag aften tog Hørsholm 79ers imod Virum Go Dream i det der skulle vise sig, at blive en af årets største dramaer i Dameligaen. Et opgør som endte med en protest mod kampens resultat fra Hørsholms side.

Uret viste 0,4 sekunder, med stillingen 65-64 i Hørsholms favør. Virum havde bolden til indspil bag 79ers kurv. Ansvaret blev lagt i hænderne på holdets amerikaner Kyani White, som leverede en af sæsonens mest kontroversielle skud. På indspillet greb Kyani bolden, svævede, landede og skød og bolden gik i. Ifølge dommere og dommerbord skete det indenfor kampens resterende 0,4 sekunder. Ifølge Hørsholm gik der mere tid end det. Fakta er, at hornet først lød efter bolden var sluppet, men Hørsholm har nedlagt protest, med påstand om, at afslutningen ikke bør tælle.

Hørsholm træner Pepe Vazquez, var bestemt heller ikke tilfreds med afslutningen, men roste sine spillere: 

- Damerne spiller en fremragende kamp. Men tingene går ikke vores vej. Afslutningen er meget kontroversiel. Det burde ikke kunne lade sig gøre, at gribe og skyde med 0.4 sekunder igen. Men nu må vi se hvad dommen bliver. Vi må bare se videre til næste kamp.

De to nordsjællandske klubber fulgtes godt ad hele vejen. Ashley Ezeh og Maria Pedersen var utrolig velspillende for Hørsholm. De to stod samlet for 31 af holdets 65 point. Pedersen ramte tre 3’ere i kampen. For Virum var det Kyani White som puttede point på tavlen, hun sluttede aftenen med 19 af slagsen.

Selvom det var tæt hele kampen, skabte Hørsholm sig med fem minutter igen af kampen, et forspring på syv, med en scoring af Ashley til 61-54. Det begyndte at ligne en god aften på kontoret for 79ers spanske træner Pepe Vazquez, men dette skulle dog ændre sig.

Virum scorede fem ubesvarede point og så var det tæt igen, 61-59. Frederikke Mollerup leverede en 3’er for hjemmeholdet og gav endnu engang håb til de fremmødte fans. Dette svarede Virum dog straks tilbage på, med en 3’er fra Ellen Marie Iversen, som selv fulgte op med endnu to point. Stillingen var 64-64 og spændingen i top.

Sara Pedersen blev fejlet uden for 3 points-linjen med 21 sekunder igen og kampen var nu i hendes hænder, i form af tre straffekast. Resultatet var et skud, der trillede rundt i ringen og ud, et misset og en i. 65-64 og kømpe drama. Der var lagt op til en dramatisk afslutning og det fik hallen. Kyani White gjorde det onde ved Hørsholm med en buzzer beater til stillingen 64-65.

Med den foreløbige sejr bevarer Virum andenpladsen, mens Hørsholm ser ud til at sidde fast på femtepladsen, med tre kampe igen med fire point op til BK Amager på fjerdepladsen. Hørsholm møder næste gang Lemvig Basket på udebane 13. februar på udebane.