Nyheder

Dommerne er også klar

04.12.2015

I morgen afvikles All Star kampen for Dameligaen. Det foregår kl 17:15 i Nørrebrohallen.

Holdene er udtaget. 

Trænerne er valgt.

Og nu er dommerne også klar.

DBBF´s Dommerudvalg har udtaget Bjørn Kjærulf, Søren Hjortflod og Pembe Bahadir, som de 3 der skal sikre at alt går retfærdigt til.

Hørsholm 79ers opsiger samarbejdet med damespiller

03.12.2015

Hørsholm 79ers har med øjeblikkelig virkning opsagt samarbejdet med damespiller Heather Beadle.

Ifølge Hørsholm 79ers' direktør Peter Damm er årsagen at Beadle har vist sig ikke at være den rette for holdet:

-Heather har arbejdet hårdt til træning hver dag, og vi har intet at udsætte på hende. Hun har været yderst professionel, men det har vist sig, at holdet har brug for andre styrker end dem, Heather kom med.

Hørsholm 79ers er gået i gang med at finde en afløser for Beadle. Profilen på afløseren er en, der kan tage ansvar for holdet og gå foran og score point, når spillet ikke lige flyder optimalt. 

Fight bag Hørsholmsejr over Amager

03.12.2015

Hørsholm vandt onsdag aften over BK Amager i et tæt opgør i Dameligaen i basketball, på samme dag, som Hørsholm sagde farvel til amerikanske Heather Beadle.

Det var spillemæssigt en svingende præstation, men 79ers trak det længste strå og gik fra kampen med en sejr på 71-65.

Efter tætte nederlag i de to sidste kampe, var aftenens resultat en forløsning for 79ers og træner Pepe Vazquez. Det lignede dog langt fra, en sejr fra start til slut i aftens opgør mod damerne fra Amager, men det havde Vazquez forventet:

-Vi vidste det ville bliver en svær kamp, især fordi Marie-Louise er skadet og hun er en afgørende spiller og fordi vi i øjeblikket er uden amerikansk forstærkning. Derfor er jeg også meget tilfreds med at vi, når det så sværet ud i tredje periode, finder sammen som hold og spiller godt forsvar.

Niners var bagud med 13 i slutningen af 2 periode og Pepe slyngende de spanske bandeord ud. Nøjagtigt som i de forgående kampe, var det især under kurven nordsjællænderne havde problemer. Holdet tabte rebound statistikken 28-42, og det kostede mange point på scoringstavlen.

En stor fightervilje fra Hørsholm og en energisk All-star spiller i Frederikke Mollerup vendte dog kampen og bare tre minutter inde i tredje periode var Hørsholm foran 43-41.

Herfra var kampen tæt og ingen af holdene var foran med mere end syv point. Hørsholm var foran med tre på vej ind i de sidste fem minutter efter tre scoringer i træk af unge Lena Svanholm, men så gik holdet i stå. Igen fristes man til at sige, for det samme er sket i de to forudgående kampe, som er endt med nederlag.

Mod Amager gik der tre minutter, hvor Hørsohlm ikke fik scoret, men så tog anfører Line Piechnik ansvar og med en flot tre'er med to minutter igen, bragte hun Hørsholm indenfor et point, 63-64.

Det brød forbandelsen og kort efter scorede Frederikke Mollerup og så Line Piechnik igen. På vej ind i det sidste minut var Hørsholm foran 66-64 og med yderligere scoringer fra Ivana Jovanovic, Clara Pinholt og Lena Svanholm holdt føringen til hornet lød.

Med sejren indtager Hørsholm tredjepladsen sammen med Stevnsgade, kun to point efter Lemvig og Virum. Kommer der en ny kvalitetsspiller i stedet for Heather Beadle, kan holdet godt ligne et, der vil spille med om de sjove pladser i slutspillet.

Næste kamp er lørdag den 12 december, hvor Lemvig Basket kommer på besøg.

Lemvig stjal sejren til sidst

03.12.2015

Det havde været helt retfærdigt, hvis Åbyhøj var taget hjem fra Lemvig med en sejr onsdag aften. Men i kampens sidste minutter fil hjemmeholdet vendt et truende nederlag til en smal sejr på 71-69.

Indtil da havde Åbyhøj siddet på det meste af kampen, og Lemvig havde store problemer med at få spillet til at fungere i begge ender af banen. Kampen var samtidig generalprøve på den kommende pokalsemifinale, og den ser nu mere åben uden, end nogen havde forestillet sig inden onsdagens kamp.

Åbyhøj har ofte gjort det godt på banen i Vestjysk Bank Arena, og onsdagens kamp var en understregning af den konstatering. De grønne var i perioder her, der og alle vegne, og der blev ramt skud fra alle vinkler på banen uf fra et friskt og varrieret offentivt spil.

Tempoet var ganske vist beskedent hos begge hold i kampens start, men det var Åbyhøj, som kom bedst fra start. Lemvig fandt ikke rigtig rytmen, og to hurtige fejl til Tori Waldner påvirkede også hjemmeholdets muligheder. Anført af Ivana Udovalieva kom Lemvig dog bedre med og midt i perioden var det de rutinerede kræfter som tog ansvar på holdene. Fem point af Ivana Udovalieva blev fulgte op af scoringer fra Stephanie Mannamar, hvilket gav en stilling på 10-10 midt i perioden.

Hos Åbyhøj kom flere andre med og gæsterne fik for alvor skudt sig varme, hvilket gav en føring på 10-18. Lemvig har samtidig svært ved at finde effektive løsninger i angrebet, og Åbyhøj ligner et hold, som begynder at tro på muligheden for en sejr. Mod slutningen af perioden kommer Lemvig bedre med igen og efter nogle rodede minutter kan Lemvig begrænse afstanden til 21-23 efter første periode.

I anden periode skruer Åbhøj lidt op for tempoet og aggresiviteten, det betyder at Lemvig stresser i spillet frem ad banen, og det udnytter gæsterne til at udbygge føringen igen. Enna Pehadzic viser vejen for Åbyhøj med 6 point til en føring på 23-31 og Lemvigs forsvar giver alt for mange muligheder til gæsterne. Det skyldes blandt andet at den fysiske fordel slet ikke udnyttes til at hente rebounds i spillet under kurven.

Reka Fejes viser dog vejen for sine holdkammerater og med et par gode indgreb, får hun bremset Åbyhøj og Lemvig kan igen begrænse afstanden. Lemvig kommer på 32-33, men Åbyhøj er ikke færdige med at skyde godt, så de fastholder føringen og genvinder overtaget i spillet. Lemvig hænger ganske vist på, men Åbyhøj spiller bedst og selvom også anden periode slutter rodet, så er det meget rimeligt, at Åbyhøj holder pause med en føring på 36-40.

Mønstret fortsætter i starten af tredje periode, hvor det igen er Åbyhøj, der starter bedst. Lemvigs forsvar står ind i mellem helt stille når Åbyhøj kombinerer sig igennem til nemme scoringer tæt på kurven. Gæsterne viser stor optimisme i spillet og det er ikke til at se, at det er et hold uden ligasejre, der er på besøg.

Samtidig mangler Lemvig struktur og god løsninger i angrebet, og da Åbyhøj kommer foran 43-54 begynder hjemmepublikumet at blive bekymrede. Men så viser Helle Kristiansen effektivitet og med 5 point fra hende er stillingen pludselig helt lige igen ved 54-54- Samtidig begynder Lemvig at tage rebounds, hvilket giver mulighed for at sætte mere tempo på spillet.

Periodens sidste point går dog til Åbyhøj, som kan gå til den sidste pause med et forspring på 54-57, men kampen er åben igen.

Lemvig starter utålmodigt i sidste periode, men Åbyhøj laver samtidig flere turn-overs, så afstanden mellem holdene ændres der ikke på i første omgang.

Spillet er igen rodet, og begge hold misbruger en stribe muligheder. Det giver lidt usikkerhed hos gæsterne og det begynder at blive en smule mere synligt, hvem der er i top og bund af ligaen. Afstanden på omkring 3 point holdes til midt i perioden, men så æder Lemvig sig for alvor ind. Okako Adika sætter godt tempo og Ivana Udovalieva går igen forrest for sit hold. Flere bolde bliver fanget i forsvaret og omsat til effektive angreb.

Med tre minutter tilbage erobrer Lemvig for første gang føringen i kampen med 64-63, men Enna Pehadzic har ikke tænkt sig at overgive sig uden kamp. Med tre point giver hun nyt håb til Åbyhøj, men Ivana Udovalieva svarer hurtig igen med 3 point til Lemvig.

Kampen slutter intent, men er også præget af meget diskussion om kendelser og tidtagning. Åbyhøj tvinges samtidig til at lave fejl på Lemvig for at stoppe tiden, og når hjemmeholdet kommer til straffelinjen er de sikre nok til at sikre den nødvendige føring som giver sejren, selvom Åbyhøj slutter med en 3er på buzzeren.

For begge hold var kampen anvendelig i forhold til pokalsemifinalen. Åbyhøj fik færten af en sejr, og må være taget hjem med en fornemmelse af, at de godt kan vinde. Lemvig blev mindet om, at selvom man spiller mod et hold, som ligger lavere i tabellen, som kommer ingen sejre af sig selv, og der er bestemt ingen grund til at undervurdere Åbyhøj. Så alt tyder på en tæt og spændende semifinale den 17. december kl. 20 i Lemvig.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 20p, Kaitlyn Mathieu 16p, Tori Waldner 12p, OKako Adika 7p, Gillian Abshire 7p, Helle Kristiansen 5p, Reka Fejes 4p

Åbyhøjs point: Enna Pehadzic 22p, Stephanie Mannemar 14p, Bianca Morsøe 13p, Camilla Andersen 9p, Caroline Wich 6p, Julie Høier 5p

Skytterne til 3-points konkurrencen er udtaget

02.12.2015

Når All Star 2015 lørdag eftermiddag løber af stablen i Nørrebrohallen i København vil der i halvlegspausen blive afviklet årets 3-points konkurrence.

De fem spillere, der er udtaget til deltage i All Star 3 points konkurrencen er:

  • Ivana Udolieva, Lemvig Basket
  • Line Piechnik, Hørsholm 79ers
  • Hanna Sheikh, Stevsngade SuperWomen
  • Emilie Fogelstrøm, BK Amager
  • Olivia Applewhite, SISU

    I den indledende runde fra alle 1 minut til at skyde 25 skud. De to bedst skydende mødes i finalen om årets titel.

Danskerne er klar

01.12.2015

Det hold af danske Dameligaspillere, der lørdag møder Dameligaens udlændinge i sæsonens All Star kamp er klar.

Listen over spillere viser at det bliver et slagkraftigt hold, der skal revanchere sidste sæsons tætte nederlag.

Fra Hørsholm 79ers danske mestre kommer Line Piechnik og Frederikke Mollerup.

Stevnsgade SuperWomen sender Ida Tryggedsson Preetzmann, Maja Gerlyng, Hanna Sheikh og Tea Jørgensen.

Fra Aabyhøj IF kommer Bianca Morsø, Stephanie Mannemar og helt fra Lemvig Basket kommer Okako Adika.

Virum GO DREAM er repræsenteret af Nikoline Østergaard og endelig kommer fra BK Amager Catharina Palm Jensen og Emilie Fogelstrøm.

Trænere for holdet er Roberto Velosa (SISU) og Sergio Cubeiro Rico (Virum GO DREAM)

Der er tip off på lørdag kl 17:15 i Nørrbrohallen.

Der er camp for ungdomsspillere inden kampen. Se hvordan du kommer med på campen ved at klikke her. 

Udlændingeholdet til lørdagens Dameligaens All Star kamp er klar

30.11.2015

Det bliver et stærkt hold af udenlandske spillere der stiller op lørdag eftermiddag i Nørrebrohallen.

Opvisningskampen er en kamp mellem de bedste danske Dameligaspillere og udlændingene i Dameligaen.

Fra Lemvig Basket kommer Gillian Abshire, Reka Fejes, Victoria Waldner og Kaitlyn Mathieu.

Fra Stevnsgade SuperWomen kommer svenske Sofia Åström.

Virum Go Dream stiller med Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og Kyani White.

Fra SISU kommer Olivia Applewhite.

BK Amagers nyankomne amerikaner Portia Durret spiller og fra Hørsholm 79ers kommer serbiske Ivana Jovanovic.

Trænerne for det international hold er Igor Gavrilovic (Stevnsgade SuperWomen) og Pepe Vazquez (Hørsholm 79ers).

Der er tip off på lørdag kl 17:15 i Nørrbrohallen.

Der er camp for ungdomsspillere inden kampen. Se hvordan du kommer med på campen ved at klikke her. 

Go Dream Damerne KÆMPEDE sig til en førsteplads i ligaen

29.11.2015

Med en sejr i dagens returmatch mellem Virum Go Dream og Hørsholm  79’ers, kunne Virum damerne sikre sig en placering på førstepladsen i ligaen!

Go Dream holdet var dog klar over, at der i dagens kamp skulle kæmpes fra start til slut, og at det ville blive en intens kamp, hvor BEGGE hold ville have sejren med hjem.

Hørsholm kom rigtigt godt fra start, hvor strategien om at holde højt tempo, og ikke mindst aggresivt forsvar gav pote. Efter 5 minutter var stillingen 3 - 11,  Virum Go Dream måtte tage deres første timeout, få fortaget en opstramning og de nødvendige korrektioner - dette hjalp og Hørsholms run blev brudt - stilling efter første periode var 13-18.

I anden periode bølgede kampen frem og tilbage, hvor især bænken fra Virum kom seriøst i spil, hvilket både i denne periode og 3. periode skulle vise sig at blive udslagsgivende for kampen. Perioden bliver meget lige med 18 scoringer til begge hold.

1. halvleg blev desværre også ramt af en alvorlig skade, da Hørsholms Marie-Louise Blyme blev ramt af en knæskade. Vi håber alle, at dette IKKE er alvorligt, selvom det så slemt ud!

I 3. periode fortsatte Hørsholm med at holde tempo i kampen, men ikke mindst arbejdet fra Virum Go Dream’s forward Ellen Iversen og center Val Driscoll, vendte kampen i såvel angreb som forsvar. Men Hørsholms træfsikkerhed pressede dog Virum til det sidste. Virum havde meget svært ved at holde Ivana Jovanovic tilbage i angrebet.

4. periode blev en til tider LIDT for spændende affære. Virum havde fået styr på forsvaret og Hørsholm havde svært ved at holde det samme pres i forsvaret, som de ellers havde gjort igennem de 3 første perioder. Virum Go Dream vinder perioden 16-9 - og vinder dermed kampen 72-65.

Med dagens SEJR over Hørsholm har vores ligadamer bragt sig i toppen af ligaen! Virum Go Dream tog dermed revanche mod Hørsholm 79'ers, der havde vundet det første opgør mellem de 2 hold - også med 7 point.

Det var en spændende og tempofyldt kamp idag, som mere end 160 tilskuere var vidner til i Virum hallen.

Val Driscoll havde i hele kampen ikke mindre end 20 rebounds, scorede 15 point og har en samlet efficiency på 30!

Det blev en kamp hvor Virum’s bænk leverede mere end 50% af Virum’s point - 37 point! Sofie Schirmer blev IGEN kampens topscorer med hele 23 point. Øvrige stat’s for Virum: Ellen Iversen og Melissa Gilkey 11 point, Nikoline Østergaard 4 assists.

Topscorer for Hørsholm blev Ivana Jovanovic 15 point, Line Piechnik 10 poin, tSara Fosmann Pedersen 8 rebounds.

Virum ser nu frem til næste kamp onsdag d. 9. december kl. 20 igen på hjemmebane i Virum Hallen mod Stevnsgade SuperWomen.

Tamt SISU-hold tabte i Lemvig

29.11.2015

Der var aldrig for alvor spænding om kampens udfald i Lemvig, da SISU lørdag var på besøg i det vestjyske. Hjemmeholdet satte sig på kampen fra start og fik en sikker og fortjent sejr på 85-56.

Lemvig udnyttede sin fysiske fordel til at opbygge en hurtig føring på 12-6. Tory Waldner satte sig på spillet under kurven med 5 rebounds mens Kaitlyn Mathieu og Gillian Abshire fordelte pointene ligeligt mellem sig. SISU virkede noget uengagerede og Camilla Blands var ene om at udgøre en trussel for værterne.

Lemvigs dominans blev kun endnu tydeligere, som perioden skred frem, og med et godt kollektivt udgangspunkt blev føringen udbygget til 21-6. Så selvom SISU kom lidt med igen, så var forskellen på holdene tydelig og med stillingen 25-10 ved pause, så kampen allerede ud til at være afgjort.

Men SISU havde ikke tænkt sig at give op, og på de to første angreb i anden periode fik SISU bragt afstanden ned på 11 point. Lemvig misbrugte en stribe muligheder, og kan ikke genfinde rytmen fra første periode. SISU har samtidig held med at tage tempoet ud af kampen, og spillet bliver i højere grad på deres præmisser.

Afstanden mellem de to hold fastholdes på omkring 10 point perioden igennem, hvilket dels skyldes at Lemvig laver nogle unødvendige turn-overs, og dels at SISU har held med at kontrollere tempoet og holde Lemvig fra de åbne skud tæt på kurven. Silvia Fortunato slutter perioden med at score sine to første point på hjemmebane for Lemvig, efter hun nu er så langt i sin genoptræning at hun kan spille med i kampe.

Halvlegsstillingen er 38-14 og efter en lidt kedelig perioder håber publikum, at spillet fra kampens start vender tilbage.

Kaitlyn Mathieu leverer varen fra periodens start med flere gode scoringer, og trækker resten af hjemmeholdet med sig. Det betyder, at Lemvig igen sætter sig på kampen, og billedet fra første periode er tilbage. SISU kan ikke få gang i spillet og Lemvig bygger konstant på føringen. Seks minutter inde i perioden har SISU endnu ikke scoret, og afstanden er vokset til 55-24. Dermed ser kampen ud til at være afgjort, også selvom Olivia Applewhite melder sig ind i kampen med tre 3ere. Det hjælper nemlig ikke, da Ivana Udovalieva hver gang svarer igen med samme medicin.

Lemvig kan gå ind til sidste periode med en føring på 66-36. Men selvom kampen er afgjort, så fortsætter hjemmeholdet med at spille koncentreret. Okako Adika holdet tempoet oppe og med fem point midt i perioden af hende bliver stillingen 77-45. SISU arbejder videre og forsøger at tage noget positivt med fra kampen. Det ændre dog ikke på, at værterne kan bruge hele bænken ud at miste overtaget. Det understreges af, at unge Oto Adika udnytter sine minutter effektivt til slut med to point og tre rebounds. Alt i alt kan Lemvig være meget tilfredse med indsatsen, mens SISU blev hægtet lidt af ligaens top.

Lemvigs point: Kaitlyn Mathieu 27p, Ivana Udovalieva 15p (5 as), Victoria Waldner 10p (12 reb), Reka Fejes 9p, Okako Adika 9p, Gillian Abshire 8p, Medina Dedic 3p, Silvia Fortunato 2p og Oto Adika 2p

SISUs point: Olivia Abshire 9p, Camilla Blands 9p, Mathilde Colding-Poulsen 7p, Victoria Mikkelsen 7p, Anna Mogensen 5p, Johanna Kampp 5p, Julie Ilsby 3p og Clara Laursen 1p 

Ugens preview

26.11.2015

Lørdag er der tre tidligere adventsgaver til de, som følger med i den meget tætte og spændende Dameliga.

René Jakobsen fra Lemvig Basket har kigget i krystalkuglen og giver her sit bud på kampene:

Lemvig Basket vs SISU (lørdag kl. 13:30)

Begge hold har haft lidt slingrekurs i den seneste tid. I sidste weekend tabte Lemvig til BK Amager og SISU løb ind i et nederlag mod Virum. Begge hold har alligevel stadig en krog i toppen af ligaen, men afstanden vil naturligvis blive større for det hold, som taber lørdagens kamp.

SISU har i denne sæson været anført af to stærke amerikanere, og det bliver også dem, Lemvig i første omgang skal forsøge at bremse. Modtrækket fra Lemvig må blive at få kollektivet til at fungere så godt, at SISU ikke kan lukke af for alle muligheder.

Kampen kan blive en udfordring for begge hold, og det kan godt blive en tæt kamp, hvor Lemvig alligevel trækker fra til sidst og vinder med 10 point.

(SISU har dog siden mistet Brooke Le Mar som er skiftet til Chemnitz i Tyskland)

Aabyhøj IF vs BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Både Aabyhøj og BK Amager har haft succes i pokalturneringen, hvor de er med i semi-finalerne. Til gengæld har det været en vanskelig start på sæsonen i Dameligaen for begge hold.

BK Amager er ganske vist kommet godt i gang på det seneste, og sejren mod Lemvig i sidste weekend var et sikkert tegn på, at holdet er ved at finde formen fra sidste sæson. Aabyhøj har til gengæld overrasket negativt, og det er uventet, at holdet endnu ikke har vundet en ligakampe. Truppen har potentialet til at udfordre alle hold, men endnu har man ikke fundet nøglen til sejre.

De grønne skal nok komme i gang, og måske kan succesen overføres til lørdagens kamp, men det bliver stadig svært at holde BK Amager nede, så mon ikke gæsterne vinder med 15 point.

Virum GO DREAM vs Hørsholm 79ers (lørdag kl. 17:00)

Både Virum og Hørsholm har bevæget sig frem i toppen af ligaen og ligger aktuelt som nr. 2 og 3.

Lørdagens sidste kamp er altså en ægte topkamp, og der er også god grund til at forvente underholdning på højt niveau. Begge hold spiller frisk og hurtigt, og frem for alt er det to hold, som ikke vil tabe til hinanden.

Virum har foreløbig haft godt fat i alle hold, og det er kun mod Lemvig det ikke er lykkedes at tippe de tætte kampe til egen fordel. Hørsholm har på samme måde været dygtige til at afgøre de tætte kampe til egen fordel, og det kan godt blive de små marginaler, som kommer til at afgøre denne kamp.

Virum er på hjemmebane, og derfor har de måske den lille fordel, som bliver afgørende til sidst, så de vinder med 2 point.