Nyheder

SISU vinder over Aabyhøj IF

17.10.2016

Efter nederlang for begge hold i sæsonens første kamp stod der vigtige point for spil i lørdagens kamp i Aabyhallen hvor SISU kom på besøg.

Aabyhøj førte 2-0 og 6-4, men ellers stod der Sisu på perioden. De førte 12-7 og havde styr på Aabyhøj midt i perioden. Aabyhøj kom tilbage på 16-17, men nogle dyre turnovers i sidst i perioden fra Aabyhøj kostede dyrt og Sisu førte med 6 efter 1. periode.

De første 5 minutter af 2. periode er ikke vær at skrive om - bortset fra en 3 point scoring til hvert hold, så var niveauet ikke til Dameligaen.

Niveauet blev bedre i sidste halvdel af perioden uden at det blev imponerende. Sisu kom på 27-19 - Aabyhøj kom på 24-27. Men så trak Sisu fra igen og vandt perioden 14-12 og førte 36-28 ved pausen.

Jazmine Redmone førte an med 12 point for Sisu - Mariyah Henley lavede 10 point for Aabyhøj.

I 3. periode udbyggede SISU føringen gennem perioden - og førte på et tidspunkt med 16 point - Aabyhøj havde intet modtræk i den periode. Aabyhøj kom lidt igen til sidst i perioden - Sisu vandt perioden 14-10 og førte 50-38 inden sidste periode.

Sisu startede bedst i 4. periode - og førte med 16 point. Aabyhøj havde en god periode midt i perioden og fik reduceret føringen til 47-57 - men spændende blev det aldrig og Sisu trak fra igen og vandt fuldt fortjent 66-50.

Topscorer for Aabyhøj blev Mariyah Henley med 21 point og Camilla Andersen med 7 point.

For Sisu scorede Jazmine Redmon 19 og Shaniqua Nilles 18 point.

Tæt og intens kamp i Lemvig

16.10.2016

I lørdagens kamp i DL tog Lemvig Basket imod Virum GO Dream i deres første hjemmekamp denne sæson.

Stemningen var i top i Vestjysk Bank Arena, da Lemvig trådte på banen, og for første gang skulle vise sin klub og by, hvad de duer til.

Uheldigvis kommer Lemvig skidt fra start, og Virum er til gengæld flyvende. Virums skud sidder fra første sekund, og på grund af Virums mange rebounds, scorer de mange point inden for de første minutter i første periode. Efter kampens første 3 min. var stillingen 3-12 til Virum. Dog får Lemvig hentet sig tilbage i første periode, og stillingen bliver 14-20 til Virum inden anden periode.

Et Virum-hold der ellers så ud til ikke at kunne støde ind i problemer mod Lemvig, mærker især Sarah DeShone og Erin McDonnells intensitet og gejst. Gode treere og et godt forsvar fra Lemvigs side får dem helt tilbage i kampen, og 4 min. inde i anden periode er stillingen 25-25. Men selvom, at Lemvig får kæmpet sig tilbage står Virum stærkt i forsvaret, og i angrebet har Lemvig svært ved at holde Ellen Marie Iversen nede med hendes skud, der holder Virum inde i kampen. De to hold gik til pause med stillingen 35-36 til Virum.

Da begge hold er klar på banen igen efter halvlegen er det tydeligt at se, at begge hold har talt om nogle ting i omklædningsrummet.

Lemvig står utrolig stærkt som et hold, og deres samarbejde holder dem inde i kampen. Fra Virums side er det et højt tempo og præcise skud, der sørger for ikke at få dem ud af kampen. Desværre laver Virum også en del fejl i tredje periode, og det giver Lemvig mange skud og ekstra point. Stillingen inden fjerde periode er 49-54 til Virum.

En flot spillende Sarah DeShone, og en aggressiv Ellen Marie Iversen og Valerie Driscoll sørger for, at kampen får en spændende og intens fjerde periode.

Med fem minutter tilbage er Lemvig bagud med 5 point, men et hurtigt tempo spiller Lemvig helt tilbage i kampen, og med 18 sekunder igen er stillingen 69-69. Med 0,6 sek. igen begår Lemvig en fejl, som sikrer Virum to straffekast til Ellen Marie Iversen. Spændingen stiger da første skud misses, men da det andet går i, og Lemvig ikke scorer i deres angreb, blev en spændende og intens kamp afgjort med stillingen 69-70 til Virum.

Det var en fantastisk kamp, der lørdag eftermiddag blev spillet i Lemvig, og både Lemvig Basket og Virum GO Dream ser ud til at være klar til en storslået sæson.  

Hørsholm slår Stevnsgade efter god forsvarskamp

16.10.2016

Dameligakampen i basketball mellem Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperWomen var spændende i fire-fem minutter i tredje og fjerde periode, inden Hørsholm tog kontrol og kørte en sikker 73-56 sejr hjem efter noget af det bedste forsvarsspil, der er set i Hørsholmhallen længe.

I løbet af de første seks minutter af tredje periode opbyggede Hørsholm et forspring på 46-33, men så stoppede scoringsmaskinen. Stevnsgade fandt en ny intensitet I forsvaret og langsomt, men sikkert, hentede gæsterne ind på forspringet og i første minut af fjerde periode var Hørsholms forspring nede på seks point, 50-44.

Hørsholmtræner Jesper Krone tog en timeout og fik stabiliseret situationen. Forsvaret begyndte at fungere igen og det førte til Stevnsgade turnovers, som Hørsholm scorede på. Fire minutter senere var Hørsholm så foran med 18, 64-46. Typisk for Hørsholm på denne eftermiddag kom scoringerne i denne periode hele tiden fra forskellige spillere, enten i fastbreak eller efter godt holdspil. Det var reelt afgørelsen på kampen.

Resten af vejen forsøgte Stevnsgade desperat at finde en vej tilbage ind i kampen. Hver gang Stevnsgade kom tættere på fandt Hørsholm en god afslutning og hjemmeholdet kørte sejren på 73-56 hjem.

Hørsholmtræner Jesper Krone var tilfreds med indsatsen, især i forsvaret:

”Jeg vil sige det på den her måde: Vi havde brug for at spille godt forsvar, for vi smider lidt for mange bolde væk. Men vi spiller rigtigt godt forsvar og det er det, vi vinder på.

I første halvleg kom Hørsholm klart bedst fra start. I løbet af første halvleg var hjemmeholdet foran både 12-4 og 30-12 efter især rigtigt godt forsvarsspil, hvor stjålne bolde førte til lette scoringer I den anden ende. Stevnsgade kom dog godt igen lige inden pausen og fik reduceret til 36-24 efter nogle gode gennemspillede angreb. 

Ugens preview

14.10.2016

Mestrene fra Virum GO Dream indleder deres titelforsvar med en svær kamp mod Lemvig Basket på udebane.

Inden den afsluttende træning fik DL listet et bud ud af holdets træner-team og hvad vi kan forvente af weekendens 3 kampe i DL.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

The second round of the games should be interesting and a bit more exciting than the season openers.

Hørsholm 79ersw will have the home court advantage over Stevnsgade SuperWomen. Both teams are very solid, and return a lot of the same players.

With H79ers fast defense, and SuperWomens talented scorers,  I think Stevnsgade will win by 3 point. 

Aabyhøj IF - SISU (lørdag kl. 14:00)

Although Abyhøj is playing at home, SISU is lead by three strong Americans.

This will make the difference and I think Sisu will win by 6 points.

Lemvig Basket - Virum GO Dream (lørdag kl. 14:30)

This game will be a good game. Although Go Dream is missing some players they are going to fight until the end.

Lemvig is coming off a tough loss to Amager but will bring their best for their home court opener.

I do not know who will win, I expect it to be a close and competitive game. Maybe overtime?

SuperWomen med sejr over Åbyhøj i sæsonens første kamp

12.10.2016

Med 4 skadede spillere gentog forløbet sig fra sidste års åbningskamp, således måtte SuperWomen spille med 7 spillere i kampen.

Stevnsgade med en solid lille trup, hvor 5 spillere var med i sidste sæson mødte et oplagt Åbyhøj hold, som derimod havde masser af nye ansigter på holdet og ikke mindst en habil og solid amerikaner.

Begge hold lagde dog ud med turnovers og brændte afslutninger de første 3 minutter af kampen. Herefter fik SuperWomen gang i scoringerne med Hanna og Ida i spidsen. Åbyhøj formåede ikke helt at spille på deres profiler, men de unge viste go vilje, og især da Bianca fik sin 2. fejl efter blot 4 minutter og måtte udskiftes.

20-8 endte perioden og lignede en nem sejr umiddelbart.

2. Her begyndte både Bianca og Mariyah at komme op i gear og fik hældt point på tavlen for Åbyhøj. Dette var kun lige nok til at forhindre et yderligere forspring for SuperWomen, da Åbyhøj ikke rigtig kunne matche Ida TP i forsvaret. Både Hanna og Ida var brændvarme og således kunne Hanna gå til pausen med 15 point og 100% træfsikkerhed, mens Ida fik hældt 20 point i kurven.

3. Periode starter Åby med at dække box and 1 på Ida og formår at lukke Stevnsgade ned i de første 4 minutter, samtidigt spiller de godt angreb med masser af fart og gode afslutninger og dermed er der kun 8 points forskel. Efter en timeut får Superwomen langsomt styr på angrebet og får lukket for Åby’s fastbreaks, men ender med at tabe perioden med 1 point.

4. Periode viser hjemmeholdet stor stil især efter at profilerne træder i karakter. Alberte viser sin 1on1 skills og få sat de unge godt af. Ida kører videre med en absolut top præstation så hun ender med at score 40 point (12/12 fra straffe), og også Maja får gang i sine skud og layups. Hos gæsterne er det både Bianca, Mariyah og Sophie som scorer pointene, men leverer også en go indsats i forsvar og rebound spillet, dog ses forskellen i mellem de 2 hold tydeligt og en periode sejr på 29-7 ændrer markant på ellers 2 lige perioder inden.

Slutresultatet bliver 83-49 (20-8, 20-19, 14-15, 29-7).

Topscorer for SuperWomen blev Ida TP med 40 point. For Åbyhøj scorer Mariyah Henley 17 point.

79ers vinder over SISU i Gentoftehallen

10.10.2016

Sæsonens første kamp for SISU var imod lokalrivalerne fra Hørsholm 79ers i Gentoftehallen.

Begge mandskaber har fået en del nye spillere i løbet af sommeren så det var spændende om hvilket af de 2 hold der var mest sammenspillet på dagen. En faktor der kunne få afgørende betydning for hvem der skulle løbe med sejren.

Holdene kom godt i gang uden egentlig at kunne få hul på posen, en del små fejl, puttede 79ers på straffekastlinjen lidt for mange gange i faktisk hele 1. halvleg.

Holdene fulgtes pænt ad ud af 1 periode, med en snæver 79ers føring på 18-15 efter de første 10 minutter.

2. periode stod der 79ers på og specielt Line Piechnik havde hul igennem og Hørsholm blev fortsat sendt på straffe linjen, til frie skud, som de flot udnyttede. Gæsterne fik igennem kløgt og snilde skabt et lidt for stort hul og var afgørende foran 47-33, bl.a. på en scoring i sidste sekund af talentfulde Lena Svanholm.

2. halvleg blev et spædt forsøg på et comeback fra hjemmeholdet; men på trods af en til tider vellykket offensiv styret af Jazmine Redmon og en defensiv af Sille Balling og Shaniqua Nilles, lykkedes det aldrig at komme helt tæt på. 79ers lukkede kampen og vandt på deres større rutine, som bl.a. sendte dem til linjen 36 gange og ligeledes med en imponerende scorings % på 60.

Slutresultatet blev 69-86 (15-18, 18-29, 21-25, 15-14). Topscorer for SISU blev Jazmine Rodman med 20 point. For Hørsholm 79ers scorede Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic hver 20 point. 

 

Hjemmesejr til BK Amager i sæsonpremieren

09.10.2016

BK Amager fik med en stærk 4. periode vendt et truede nederlag til en hjemmesejr i sæsonpremieren mod Lemvig Basket.

Efter en helt lige 1. halvleg gik BK Amager i stå midt i 3. periode, og det så ud til at gæsterne ville trække det længste strå, men med en flot afslutning fik hjemmeholdet vendt billedet til slutresultatet 85-79 (23-19, 17-19, 16-26, 29-15).

Kampen starter helt lige med skiftende føringer. Midt i perioden bringer BK Amager sig foran på 12-8 på en tre’er af Ida Klussmann. BK Amager bevarer momentum og fører 23-14 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Lemvig får pyntet lidt på stillingen i de sidste minutter, så BK Amager vinder perioden 23-19. Gæsterne har især svært at holde BK Amagers Catharina Palm. Catharina scorer 12 point i perioden heraf 10 for 10 fra straffelinjen.

Billedet fortsætter i 2. periode. Holdene følges ad via stillingerne 28-28, 30-30, 32-32. Lemvig vinder perioden 17-19 og stillingen er således 40-38 til hjemmeholdet ved pausen.

Det tætte og intense fight forsætter i starten af 3. periode Holdene følges ad helt tæt 40-40, 42-42, 44-44 og 47-47 midt i perioden. Herefter går BK Amager i stå og med et 0-7 run bringer Lemvig sig foran 47-54. Lemvig bevarer førertrøjen og øger føringen til 53-64 med mindre en 1 minut tilbage. BK Amagers Maria Dinesen lukker perioden med en tre’er til stillingen 56-64.

To scoringer af Lemvig i indledningen af 4. periode bringer gæsterne på 56-68, og det ser svært ud for hjemmeholdet, som dog med et 9-0 run får vendt billedet. Lemvigs Maria-Magdalena Kolyandrova svarer igen med en tre’er til stillingen 65-71, men nu er det hjemmeholdet, der har momentum og rammer deres skud. Emilie Fogelstrøm udligner med en tre’er til 71-71, og med endnu en tre’er fra Emilie, en fra Catharina Palm og en fra Ida Klussmann bringer BK Amager sig foran 80-77 med godt et minut tilbage.

BK Amager ser sig ikke tilbage og vinder 85-79 (23-19, 17-19, 16-26, 29-15) efter et flot comeback.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 31, Emilie Fogelstrøm 17, Kelly Hardeman 15, Ida Klussmann 11, Maria Dinesen 5, Cecilie Tvede 4, Melanie Elmgreen 2 point

Lemvig Basket: Erin McDonnell 27, Sarah DeShone 20, Maria-Magdalena Kolyandrova 12, Kayla Bernsen 11, Anne-Maria Kolyandrova 5, Reka Fejes og Ivana Udovalieva hver 2 point

Holdet fra Stenbroen klar til DL

07.10.2016

Stevnsgade SuperWomen er klar med holdet til den kommende sæson.

Sportschef  Anton Hansen beskriver kort holdet således:

Holdet er anført af en del meget rutinerede spillere som alle var med til at vinde pokaltitlen - for andet år i træk - og med i den meget spændende finaleserie som endte med sølvmedaljer.

Den rutinerede grundstamme består af:

Ida Tryggedsson Preetzmann, Hanna Sheikh, Kasia Dyszkant, Maja Gerlyng, Alberte Dokkedal, Tea Jørgensen og Mie Ceccardi.

Caroline Dan, som også har været med de sidste 2 sæsoner, træner med holdet men må desværre ikke spille kampe. Det er nemlig lykkedes for Caroline at få fuldt Scolarship på Kennesaw State University i Georgia, hvor hun skal spille 1. Division College Basket de næste 4 år. Så hun træner med holdet indtil Januar.

Sigrid Vange, som fik sidste sæson ødelagt pga en skade, er også klar igen og glæder sig til at vise hvad hun kan.

Til at supplere rutinen er der 4 unge spillere:

Didde Vestdam - U 20 spiller som er vokset op i klubben. Didde har potentiale til at udvikle sig meget de næste par år og både skyder og driver godt.

Freja Boel -  U 20'spiller - som også spillede på holder sidste år, hvor hun imponerede med flotte 3'ere, Freja går på Team Danmark linien på Falkonergården og vil, når hun er helt klar efter en skade, få en større rolle i løbet af sæsonen.

Amal Ahmad - U 19'spiller som er startet i Stevnsgade men flyttede til Sisu, hvor hun spillede nogle år. Amal går også på Team Danmark linien og har spillet på ungdomslandsholdet. Hun er en god skytte og har rigtig god spilforståelse. Hun glæder sig til at udvikle sig som spiller, sammen med nogle af Danmarks bedste Guards.

Viktoria Mikkelsen - U 20 spiller, som har spillet mange år i Sisu og været med på en del ungdomslandshold. Viktoria går også på team Danmark linien på Falkonergården og har allerede 2 års erfaring fra Dameligaen. Hun er en stærk og aggressiv spiller som bl.a vil kunne bidrage i reboundspillet.

Vi glæder os til at følge holdet, og byde publikum velkommen til en masse spændende kampe i Nørrebrohallen.

SuperWomen åbner sæsonen på søndag kl. 14:00 hvor holdet får besøg af Aabyhøj IF i Nørrebrohallen. 

Forretningsføreren byder velkommen til den nye sæson

06.10.2016

Nu er det nu - Dameligaen starter i den kommende week-end hvor sæsonåbneren er en gentagelse af forrige sæsons bronzekamp. Det bliver til tre kampe på sjælland og kun de regerende danske mestre sidder over i første runde.

Og netop de danske mestre, eller mesterskabet bliver spændende at se afgjort, i en sæson hvor jævnbyrdigheden ser meget lige ud. Jeg har spurgt hovedparten af dameligarådet og ingen turde med klar stemme sige hvem de troede ville vinde DM. Og det tyder på mange spændende og lige kampe i Dameligaen, hvilket vel er det alle tilskuere, sponsorer, spillere, trænere, frivillige hjælpere, officials og dommere gerne vil have.

Dameligaen har igen syv hold i turneringen og alle møder hinanden tre gange i grundspillet. Sidste runde i grundspillet afvikles 4. marts, vor sidste års finaledeltagere møder hinanden. To finaledeltagere som bød hinanden op til dans i fem medrivende finalekampe, med fem udebanesejre til følge. Jeg håber på samme høje grad af intensitet og velspillet basket i slutspilskampene.

Pokalturneringen er et andet fixpunkt vi kan se frem imod. Pokalfinalen spilles den 28. januar 2017 og det bliver spændende at se om Stevnsgade SuperWomen kan lave et hattrick. Eller et three-peat.

I år er All-Starkampen aflyst. Vi vil gerne have tid at kunne lave et godt Dameligaarrangement og derfor blev Dameligarådet enige i går om, at aflyse denne sæsons All-Starkamp.

Jeg har overtaget depechen fra Jesper Johansen og siger tak for valget til Dameligaen og jeg vil gøre mit bedste, som forretningsfører, for dels at fylde Jespers sko samt hjælpe til med at få konsolideret Dameligaen.

Et stort ønske fra mig er, at vi kan få et 8. hold med i turneringen samt at de eksisterende hold kan forblive intakte være med til at udvikle dansk damebasket.

Med ønsket om en god sæson til spillere, trænere, tilskuere, sponsorer, officials, dommere samt alle de frivillige hjælpere, uden jer kunne vi ikke gennemføre kampene, håber jeg, at vi får en god sæson.

Vi ses under kurven.

Robert M Rømer
Forretningsfører Dameligaen

Ugens preview

05.10.2016

I den kommende weekend starter årets DL og i lighed med de seneste sæsoner skifter de 7 hold med at komme med ugens preview.

Første hold til at kigge dybt i krystalkuglen er Hørsholm 79ers, hvis coach Jesper Krone komme med disse 3 bud til rundens kampe.

BK Amager - Lemvig Basket

En spændende første kamp for begge hold. Lemvig ser ud til igen at have et stærkt hold med en smule mere bredde end tidligere. Amager vil være stærke i år, da de har næsten hele truppen tilbage fra sidste sæson, men med en Maria Dinesen tilbage fra en lang skades pause.

Det bliver en tæt kamp, hvor resultatet nok afhænger af hvem der får lov til at styre tempoet. Jeg tror på at det sammenspillet og stærkt besatte Amagerhold vinder. De har også en stærk hjemmebane i ryggen.

BK Amager +5

Sisu-Hørsholm 79ers

Det er altid svært at spå om egne kampe, og det er endnu sværere da begge hold har en del nye spillere og dertil nye trænere.

Holdene minder nok lidt om hinanden i forhold til sammensætning. Begge hold har tre udlændinge og en del unge danske spillere. Jeg tror på en intens og lige kamp, og måske en lille smule rodet pga at det er sæsonpremieren og første ligakamp for mange af spillerne.

Det kan gå begge veje, men jeg håber vi er heldige og kommer fra Gentofte med en sejr.

79ers +1

Stevnsgade SuperWomen - Åbyhøj IF

Det vil være nærliggende at spå en sikker sejr til Stevnsgade, men Åbyhøj kommer med et spændende hold med flere erfarne spillere samt en del unge dygtige talenter.

Dog har hjemmeholdet rutinen og en god hjemmebane, så det bliver nok en smal hjemmesejr.

Stevnsgade SuperWomen +5

Jeg er blevet bedt om at komme med mit bud til en DM vinder. Det er jo ganske umuligt at sige noget om nu, men i min bog er favoritterne naturligvis Virum, med Lemvig og Amager som stærke outsidere. Dog tror jeg alle hold kan spille med om medaljerne, når vi når til slutspillet.