Nyheder

79ers vinder over SISU i Gentoftehallen

10.10.2016

Sæsonens første kamp for SISU var imod lokalrivalerne fra Hørsholm 79ers i Gentoftehallen.

Begge mandskaber har fået en del nye spillere i løbet af sommeren så det var spændende om hvilket af de 2 hold der var mest sammenspillet på dagen. En faktor der kunne få afgørende betydning for hvem der skulle løbe med sejren.

Holdene kom godt i gang uden egentlig at kunne få hul på posen, en del små fejl, puttede 79ers på straffekastlinjen lidt for mange gange i faktisk hele 1. halvleg.

Holdene fulgtes pænt ad ud af 1 periode, med en snæver 79ers føring på 18-15 efter de første 10 minutter.

2. periode stod der 79ers på og specielt Line Piechnik havde hul igennem og Hørsholm blev fortsat sendt på straffe linjen, til frie skud, som de flot udnyttede. Gæsterne fik igennem kløgt og snilde skabt et lidt for stort hul og var afgørende foran 47-33, bl.a. på en scoring i sidste sekund af talentfulde Lena Svanholm.

2. halvleg blev et spædt forsøg på et comeback fra hjemmeholdet; men på trods af en til tider vellykket offensiv styret af Jazmine Redmon og en defensiv af Sille Balling og Shaniqua Nilles, lykkedes det aldrig at komme helt tæt på. 79ers lukkede kampen og vandt på deres større rutine, som bl.a. sendte dem til linjen 36 gange og ligeledes med en imponerende scorings % på 60.

Slutresultatet blev 69-86 (15-18, 18-29, 21-25, 15-14). Topscorer for SISU blev Jazmine Rodman med 20 point. For Hørsholm 79ers scorede Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic hver 20 point. 

 

Hjemmesejr til BK Amager i sæsonpremieren

09.10.2016

BK Amager fik med en stærk 4. periode vendt et truede nederlag til en hjemmesejr i sæsonpremieren mod Lemvig Basket.

Efter en helt lige 1. halvleg gik BK Amager i stå midt i 3. periode, og det så ud til at gæsterne ville trække det længste strå, men med en flot afslutning fik hjemmeholdet vendt billedet til slutresultatet 85-79 (23-19, 17-19, 16-26, 29-15).

Kampen starter helt lige med skiftende føringer. Midt i perioden bringer BK Amager sig foran på 12-8 på en tre’er af Ida Klussmann. BK Amager bevarer momentum og fører 23-14 med godt 2 minutter tilbage af perioden. Lemvig får pyntet lidt på stillingen i de sidste minutter, så BK Amager vinder perioden 23-19. Gæsterne har især svært at holde BK Amagers Catharina Palm. Catharina scorer 12 point i perioden heraf 10 for 10 fra straffelinjen.

Billedet fortsætter i 2. periode. Holdene følges ad via stillingerne 28-28, 30-30, 32-32. Lemvig vinder perioden 17-19 og stillingen er således 40-38 til hjemmeholdet ved pausen.

Det tætte og intense fight forsætter i starten af 3. periode Holdene følges ad helt tæt 40-40, 42-42, 44-44 og 47-47 midt i perioden. Herefter går BK Amager i stå og med et 0-7 run bringer Lemvig sig foran 47-54. Lemvig bevarer førertrøjen og øger føringen til 53-64 med mindre en 1 minut tilbage. BK Amagers Maria Dinesen lukker perioden med en tre’er til stillingen 56-64.

To scoringer af Lemvig i indledningen af 4. periode bringer gæsterne på 56-68, og det ser svært ud for hjemmeholdet, som dog med et 9-0 run får vendt billedet. Lemvigs Maria-Magdalena Kolyandrova svarer igen med en tre’er til stillingen 65-71, men nu er det hjemmeholdet, der har momentum og rammer deres skud. Emilie Fogelstrøm udligner med en tre’er til 71-71, og med endnu en tre’er fra Emilie, en fra Catharina Palm og en fra Ida Klussmann bringer BK Amager sig foran 80-77 med godt et minut tilbage.

BK Amager ser sig ikke tilbage og vinder 85-79 (23-19, 17-19, 16-26, 29-15) efter et flot comeback.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 31, Emilie Fogelstrøm 17, Kelly Hardeman 15, Ida Klussmann 11, Maria Dinesen 5, Cecilie Tvede 4, Melanie Elmgreen 2 point

Lemvig Basket: Erin McDonnell 27, Sarah DeShone 20, Maria-Magdalena Kolyandrova 12, Kayla Bernsen 11, Anne-Maria Kolyandrova 5, Reka Fejes og Ivana Udovalieva hver 2 point

Holdet fra Stenbroen klar til DL

07.10.2016

Stevnsgade SuperWomen er klar med holdet til den kommende sæson.

Sportschef  Anton Hansen beskriver kort holdet således:

Holdet er anført af en del meget rutinerede spillere som alle var med til at vinde pokaltitlen - for andet år i træk - og med i den meget spændende finaleserie som endte med sølvmedaljer.

Den rutinerede grundstamme består af:

Ida Tryggedsson Preetzmann, Hanna Sheikh, Kasia Dyszkant, Maja Gerlyng, Alberte Dokkedal, Tea Jørgensen og Mie Ceccardi.

Caroline Dan, som også har været med de sidste 2 sæsoner, træner med holdet men må desværre ikke spille kampe. Det er nemlig lykkedes for Caroline at få fuldt Scolarship på Kennesaw State University i Georgia, hvor hun skal spille 1. Division College Basket de næste 4 år. Så hun træner med holdet indtil Januar.

Sigrid Vange, som fik sidste sæson ødelagt pga en skade, er også klar igen og glæder sig til at vise hvad hun kan.

Til at supplere rutinen er der 4 unge spillere:

Didde Vestdam - U 20 spiller som er vokset op i klubben. Didde har potentiale til at udvikle sig meget de næste par år og både skyder og driver godt.

Freja Boel -  U 20'spiller - som også spillede på holder sidste år, hvor hun imponerede med flotte 3'ere, Freja går på Team Danmark linien på Falkonergården og vil, når hun er helt klar efter en skade, få en større rolle i løbet af sæsonen.

Amal Ahmad - U 19'spiller som er startet i Stevnsgade men flyttede til Sisu, hvor hun spillede nogle år. Amal går også på Team Danmark linien og har spillet på ungdomslandsholdet. Hun er en god skytte og har rigtig god spilforståelse. Hun glæder sig til at udvikle sig som spiller, sammen med nogle af Danmarks bedste Guards.

Viktoria Mikkelsen - U 20 spiller, som har spillet mange år i Sisu og været med på en del ungdomslandshold. Viktoria går også på team Danmark linien på Falkonergården og har allerede 2 års erfaring fra Dameligaen. Hun er en stærk og aggressiv spiller som bl.a vil kunne bidrage i reboundspillet.

Vi glæder os til at følge holdet, og byde publikum velkommen til en masse spændende kampe i Nørrebrohallen.

SuperWomen åbner sæsonen på søndag kl. 14:00 hvor holdet får besøg af Aabyhøj IF i Nørrebrohallen. 

Forretningsføreren byder velkommen til den nye sæson

06.10.2016

Nu er det nu - Dameligaen starter i den kommende week-end hvor sæsonåbneren er en gentagelse af forrige sæsons bronzekamp. Det bliver til tre kampe på sjælland og kun de regerende danske mestre sidder over i første runde.

Og netop de danske mestre, eller mesterskabet bliver spændende at se afgjort, i en sæson hvor jævnbyrdigheden ser meget lige ud. Jeg har spurgt hovedparten af dameligarådet og ingen turde med klar stemme sige hvem de troede ville vinde DM. Og det tyder på mange spændende og lige kampe i Dameligaen, hvilket vel er det alle tilskuere, sponsorer, spillere, trænere, frivillige hjælpere, officials og dommere gerne vil have.

Dameligaen har igen syv hold i turneringen og alle møder hinanden tre gange i grundspillet. Sidste runde i grundspillet afvikles 4. marts, vor sidste års finaledeltagere møder hinanden. To finaledeltagere som bød hinanden op til dans i fem medrivende finalekampe, med fem udebanesejre til følge. Jeg håber på samme høje grad af intensitet og velspillet basket i slutspilskampene.

Pokalturneringen er et andet fixpunkt vi kan se frem imod. Pokalfinalen spilles den 28. januar 2017 og det bliver spændende at se om Stevnsgade SuperWomen kan lave et hattrick. Eller et three-peat.

I år er All-Starkampen aflyst. Vi vil gerne have tid at kunne lave et godt Dameligaarrangement og derfor blev Dameligarådet enige i går om, at aflyse denne sæsons All-Starkamp.

Jeg har overtaget depechen fra Jesper Johansen og siger tak for valget til Dameligaen og jeg vil gøre mit bedste, som forretningsfører, for dels at fylde Jespers sko samt hjælpe til med at få konsolideret Dameligaen.

Et stort ønske fra mig er, at vi kan få et 8. hold med i turneringen samt at de eksisterende hold kan forblive intakte være med til at udvikle dansk damebasket.

Med ønsket om en god sæson til spillere, trænere, tilskuere, sponsorer, officials, dommere samt alle de frivillige hjælpere, uden jer kunne vi ikke gennemføre kampene, håber jeg, at vi får en god sæson.

Vi ses under kurven.

Robert M Rømer
Forretningsfører Dameligaen

Ugens preview

05.10.2016

I den kommende weekend starter årets DL og i lighed med de seneste sæsoner skifter de 7 hold med at komme med ugens preview.

Første hold til at kigge dybt i krystalkuglen er Hørsholm 79ers, hvis coach Jesper Krone komme med disse 3 bud til rundens kampe.

BK Amager - Lemvig Basket

En spændende første kamp for begge hold. Lemvig ser ud til igen at have et stærkt hold med en smule mere bredde end tidligere. Amager vil være stærke i år, da de har næsten hele truppen tilbage fra sidste sæson, men med en Maria Dinesen tilbage fra en lang skades pause.

Det bliver en tæt kamp, hvor resultatet nok afhænger af hvem der får lov til at styre tempoet. Jeg tror på at det sammenspillet og stærkt besatte Amagerhold vinder. De har også en stærk hjemmebane i ryggen.

BK Amager +5

Sisu-Hørsholm 79ers

Det er altid svært at spå om egne kampe, og det er endnu sværere da begge hold har en del nye spillere og dertil nye trænere.

Holdene minder nok lidt om hinanden i forhold til sammensætning. Begge hold har tre udlændinge og en del unge danske spillere. Jeg tror på en intens og lige kamp, og måske en lille smule rodet pga at det er sæsonpremieren og første ligakamp for mange af spillerne.

Det kan gå begge veje, men jeg håber vi er heldige og kommer fra Gentofte med en sejr.

79ers +1

Stevnsgade SuperWomen - Åbyhøj IF

Det vil være nærliggende at spå en sikker sejr til Stevnsgade, men Åbyhøj kommer med et spændende hold med flere erfarne spillere samt en del unge dygtige talenter.

Dog har hjemmeholdet rutinen og en god hjemmebane, så det bliver nok en smal hjemmesejr.

Stevnsgade SuperWomen +5

Jeg er blevet bedt om at komme med mit bud til en DM vinder. Det er jo ganske umuligt at sige noget om nu, men i min bog er favoritterne naturligvis Virum, med Lemvig og Amager som stærke outsidere. Dog tror jeg alle hold kan spille med om medaljerne, når vi når til slutspillet.

Ny forretningsfører ansat

14.09.2016

Med virkning fra 1. september har DL ansat ny forretningsfører efter at Jesper Johansen havde opsagt sin stilling i løbet af sommeren.

Valget er faldet på 47-årige Robert Rømer. Navnet virker måske bekendt for nogle, for Robert har også være med i Dansk Basket siden 1986.

Robert er fra Bornholm og har været med til at starte Baltic Basket i 1990 inden turen i 1999 gik tilbage til fødeøen for at blive formand for Rønne Basketball Klub.

Igennem en årrække har Robert også være kasserer for Københavns Basketball Forbund (KBBF), dengang det eksisterede.

I 2012 var det atter tid til at drage med hovedstaden hvor Robert bor den dag i dag. Til daglig er Robert special konsulent hos SKAT i København. 

I en kort samtale mellem 2 møder hos SKAT fortæller Robert "at han glæder sig til at tage fat på Dameligaen og ser frem til at gøre produktet endnu bedre end det allerede er."

Golf står også på tapettet hos den nye forretningsfører og af og til kan man også finde Robert med fløjten i mundet, idet Robert er trin-4 dommer og dømmer for DBBF. 

Stærk amerikaner til Hørsholm

15.08.2016

Den 23-årige forward Maryah Sydnor er den nye profil for Hørsholm 79ers i Dameligaen i basketball.

På forhånd ligner hun en af ligaens helt store profiler. Hun spillede på college hos Appalachian State Mountaineers, hvor hun har gjort det aldeles fremragende, og har et kort ophold i Finland bag sig.

Efter fire år på Appalatian State, var Maryah stærkt repræsenteret i rekordbøgerne. Hun har scoret tredje flest point for skolen nogensinde med 1821 og har taget femte flest rebounds med 849. Amerikaneren er også ekstremt dygtig til at komme på straffekast linjen, hvor hun scorede hele 432 point i hendes collegekarriere og hun ser også sig selv som en trussel på flere fronter:

”Mine styrker er min alsidighed. Jeg kan lide at skabe matchupproblemer for det andet hold. Jeg kan score i low post eller udefra med mit skud”.

Efter universitetet, gik turen til Finland, hvor hun fik en rigtig flot start, men desværre blev det en kort fornøjelse da en skade sendte hende tilbage til USA, hvor hun brugte resten af sæsonen på en operation og genoptræning. Hun er nu skadesfri igen klar til et udlandseventyr, som hun glæder sig rigtig meget til:

”Jeg havde andre tilbud på hånden, men valgte Hørsholm 79ers fordi det virker til at være en god klub. Kommunikationen med trænerne har været god og vigtig, og jeg er begejstret for muligheden for at spille i Danmark. Jeg har aldrig været i Danmark før, men jeg glæder mig helt vildt. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente, men jeg tror det bliver en stor oplevelse både personligt og professionelt”.

Hørsholm 79ers’ træner Jesper krone har også store forventninger til den nye amerikaner, som han ser som en forstærkning til et i forvejen rigtig godt hold:

”Det er min forventning, at hun kommer og gør en forskel for os med det samme. Hun har haft en meget fin karriere på Appalacian State. Hun er en rigtig god allround spiller, som har et højt niveau i begge ender af banen, og hun er god i transition. Vi har mange gode spillere, så hun er ikke købt ind til at være en en-mands-hær, og derfor skal hun bidrage der, hvor holdet har mest brug for det”.

Det stemmer rigtig godt overens, med hvad Maryah selv forventer i forhold til Hørsholm 79ers. Hvor hun skal prøve at bruge den erfaring hun har fået i college på bedst tænkelige måde for holdet:

”Jeg tror den vigtigste ting, jeg vil tage med fra min college karriere er hold aspektet. Betydningen af at spille sammen for at få succes, er noget jeg vægter højt.  Jeg forventer at være en trussel i begge ender af banen, og gøre alt hvad det kræver for at vores hold får succes”.

Sydnor ankommer i Danmark mandag 15. august, hvorefter hun afventer arbejdstilladelse. Samtidig tjekkes grundigt igennem af klubbens fysioterapeut i forhold til den gamle knæskade.

BK Amager henter amerikansk forward

13.08.2016

I forberedelsen til den nye sæson henter BK Amager den 22-årige amerikanske allround spiller Kelly Hardeman til holdet.

Kelly har netop afsluttet college på Azusa Pasific University (NCAA2), hvor hun har spillet de sidste 4 sæsoner. I den sidste sæsons 32 kampe havde Kelly et scoringsgennemsnit på imponerende 17,2 point og hele 9,2 rebounds per kamp. Kelly er en meget hurtig spiller, en formidabel skytte, og så er hun også en god afslutter under kurven.

"Playing professionally is something that I thought I could really do. It became a possibility in my head in the last two years and it has been great to see it all unfold," udtaler Kelly Hardeman. "Everything fell into place and to have my passion and love for basketball continue in a different culture is very exciting."

BK Amager coach Sam Tamargo mener, at Kelly passer perfekt ind på Amagerholdet: ''Through her College basketball experience, she will bring a leadership that will strengthen our team. Along with a variety of skills, her work ethic and passion for the game make Kelly a great fit for us. We look forward to having her here.''

Kelly Hardeman bliver uden tvivl en af profilerne i Dameligaen i den kommende sæson hvor BK Amager starter sæsonen den lørdag den 8 oktober kl. 17:00 hvor Lemvig Basket gæster Amagerhallen.

Nyt trænerteam til BK Amagers

11.08.2016

Det bliver amerikanske Sam Tamargo, som overtager rollen som head coach for BK Amagers Dameligahold i den kommende sæson efter Jesper Krones uventede skifte til Hørsholm 79ers.

Sam fungerede som assistant coach for Dameligaholdet, som coach for 1. division udviklingsgruppen og for U19 damerne i den forgangne sæson, så Sam har allerede et indgående kendskab til den nuværende trup og til de unge talenter, og han vil uden videre kunne arbejde videre med udvikling af spillerne både individuelt og som hold.

Efter college spillede Sam i Tyskland og på højeste niveau i den danske liga, og han har gennem en årrække været træner i Glostrup Basket, inden han i forrige sæson kom til BK Amager som træner for U16 Dameelitegruppen.

Samtidig er Turi Høg ansat som assistant coach Dameligaholdet og som coach for 1. division udviklingsgruppen. Turi er en gammel kending i BK Amager, da hun fra 2008 til 2011 havde ansvaret for klubbens Dameligahold med stor succes med blandt andet en DM titel og en bronzemedalje. Turi har endvidere mange års erfaring med ungdomslandsholdsbasket og som assistant coach for Damelandsholdet. Vi er rigtig glade for at byde Turi velkommen tilbage i klubben.

Vi ser frem til samarbejdet med Sam og Turi omkring vores dameelitegruppe med fortsat fokus på udvikling og fastholdelse af klubbens unge talenter.

De 3 første runder i årets DL er offentliggjort

03.08.2016

DL har netop offentliggjort de første 3 runder af turneringsplanen for DL 2016/17 og sæsonen skydes igang lørdag den 8. oktober i Amagerhallen. Her møder BK Amager på hjemmebane sidste sæsons bronzevindere fra Lemvig Basket.

Med 7 hold i årets DL spilles der 3 kampe pr. runde. De 2 øvrige kampe i 1. runde er begge søndag den 9. oktober hvor Stevnsgade SuperWomen får besøg af Aabyhøj IF og SISU tager mod Hørsholm 79ers i Kildeskovshallen.

Guldvinderne fra Virum GO Dream er oversikker i 1. runde.

DL spilles i denne sæson som en trippelturneringen hvor de 7 hold spiller mod hinanden 3 gange. Dette betyder at der spilles 21 runder i grundserien, som afsluttes den 4. marts 2017. Herefter går det løs med slutspillet.