Nyheder

Sådan spilles kvartfinalerne

27.02.2016

Med resultaterne af de sidste 3 kampe i årets grundserie i hus, ligger det nu fast hvem der skal møde hvem i kvartfinalerne som afvikles i en serie på bedst á 3 kampe.

Virum Go Dream skal spille mod SISU, Lemvig Basket og Aabyhøj IF skal dyste i en ren jysk duel og endelig skal BK Amager spille mod Hørsholm 79ers.

Stevnsgade SuperWomen som vandt grundspillet sidder over i kvartfinalern og er direkte kvalificeret til semifinalerne.

Kvartfinalerne starter allerede på tirsdag hvor BK Amager hjemme i Amagerhallen får besøg af Hørshom 79ers.

Du kan se programmet for alle kvartfinalerne ved at klikke her. 

Stevnsgade Superwoman slutter grundspillet med endnu en sejr i Nørrebrohallen

29.02.2016

Lørdag eftermiddag mødte Stevnsgade Superwoman Hørsholm 79'ers, i en kamp der var uden betydning, for den endelige stilling i dameligaen.

Hørsholm var sikre på at slutte som 5'er og Stevnsgade havde allerede vundet grundspillet, og er dermed direkte i semifinalen.

Stevnsgade var - igen, igen - hårdt ramt af skader og sygdom og stillede til kamp med bare 7 spillere. Hørsholm kunne stille med fuldt hold og gav spilletid til alle 11. Bemærkelsesværdigt var, at hele 10 Hørsholmspillere kom på scoringstavlen. Virkelig flot.

1. Periode blev underholdende for publikum, da både ude- og hjemmehold var rigtig godt skydende.

Holdene følges ad i perioden, men specielt skal nævnes, at hjemmeholdets Ida Preetzmann "går amok" og scorer 4 3'ere på stribe på bare 5 minutter og har ved stillingen 15 - 13 til Stevnsgade, scoret 12 points.

Hannah Sheikh går forrest i Stevnsgades forsvar -  og kæmper i hele perioden en hård kamp, hvor det lykkedes hende at holde Hørsholms nye stjernespiller, Ashley Ezeh væk fra kurven. For Stevnsgade stepper både Maja Gerlyng og Elisabeth Brynaa op med flotte scoringer – mens Hørsholm føres an af en stærkt spillende Ivana Jovanovic, der slutter perioden af med hele 8 points.Perioden slutter lige 26-22 i Stevnsgades farvør, efter yderligere 3 pointsscoringer fra begge hold. Virkelig seværdig periode.

Hørsholm starter 2. periode bedst og har efter 3 minutter udlignet til 29-29. Så tager Stevnsgade fat i forsvaret. I hele 6 minutter holder Stevnsgade Hørsholm fra at score,  og fantastisk forsvarsspil, kombineret med scoringer af Katrine Dysckant, Elisabeth Brynaa, Maja Gerlyng og Ida Preetzmann bringer stillingen op på 39 – 29 med 2 minutter tilbage af perioden. Hørsholm tager timeout og kommer med en fin slutspurt tilbage i kampen. Line Piechnik og Sara forsman gør det til pausestillingen 39-34 til Stevnsgade.

3. Periode blev ikke lige så god som de 2 første. Hørsholm skifter flittigt ud, hvilket måske er med til at bryde deres rytme i spillet. Maja Gerlyng har en rigtig god periode for Stevnsgade med både gode rebounds og  godt angrebsspil og hun slutter perioden med 7 points.

Holdene følges ad, men Stevnsgade får dog opbygget et nyt 10 points forspring ved 52-42 midt i perioden. Igen kommer Hørsholm tilbage på et par flotte 3’ere ved Frederikke Mollerup og Clara Pinholt og med 1.24 tilbage er stillingen 54-53 til Stevnsgade.  Stevnsgade slutter perioden bedst og et stærkt drive af Elisabeth Brynaa og en lang 3'er af Alberte Dokkedal gør det til 59-53 i Stevnsgades favør.

Stevnsgade starter 4 periode klart bedst. Styr på forsvaret, gode rebounds og fart i angrebet gør, at stillingen efter 3 minutter er hele 68-53 til Stevnsgade.

Hørsholm tager timeout og får stoppet Stevnsgades run. For Hørsholm stepper Ashley Ezeh op, og Stevnsgade har i slutningen af perioden svært ved at holde hende væk fra kurven. Holdene følges ad i resten af perioden og Stevnsgade slutter grundspillet af med en forholdsvis sikker hjemmesejr på 73-63.

For Stevnsgade bliver Ida Pretzmann (21 points) og Maja Gerlyng (19 points) topscorer mens Katrine Dysckant tager 9 rebounds. For Hørsholm er Ashley Ezeh flittigst med 15 points og 9 rebounds.

Hørsholm virker til at være kommet i gang på det rigtige tidspunkt og kan (uden skader på holdet) være en farlig modstander i kvartfinalen mod BK Amager.  

Stevnsgade har nu 2 ugers turneringspause og vinder af grundspillet og spiller første semifinale hjemme i Nørrebrohallen fredag den 11. marts kl. 19.30.

Truende nederlag vendt til sejr

27.02.2016

Lørdag var der sidste spillerunde i Dameligaen, og mest spænding var der på forhånd omkring kampen mellem Lemvig og BK Amager.

De to hold skulle fordele 3. og 4. pladsen i grundspillet, og begge hold var på forhånd svækkede i det Lemvig måtte undvære Tori Waldner og BK Amager var i Lemvig uden Catharina Palm Jensen.

Alligevel blev det en underholdene og til sidst også en meget spændende kamp, som BK Amager sad solidt på frem til de sidste 15 minutter. Så vågnede Lemvig op og fik vendt kampen.

Spillemæssigt var de to hold meget lige i store dele i kampen, og det gjorde også de første minutter meget jævnbyrdige. Men BK Amager var meget effektive på deres skud bag 3-pointlinjen, hvilket giver dem et lille forspring i løbet af første periode. Både Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann er brændvarme for BK Amager i de to første perioder, og suppleret af Portia Durret giver det et overtag til gæsterne. Så selvom Kaitlyn Mathieu får come back for Lemvig efter ca fem minutter af kampen, så kan BK Amager gå til pause med en føring på 21-27.

Fra starten af anden periode er spillet fortsat lige, men BK Amager er også stadig mest effektive på pointkontoen. Det er især Portia Durret som holder gæsterne i gang, for flere andre begynder at sjuske lidt. Lemvig forsøger at sætte ekstra tempo på spillet, og det begrænser afstanden til 29-33. Men så bliver for mange bolde smidt væk, og hjemmeholdet ser ud til at mange lidt tro på mulighederne. Det udnytter BK Amager til at få genvinde overtaget og på ny udbygge føringen. Igen er det gode skud fra distancen som er det stærkeste våben for gæsterne, og med en føring på 37-50 står BK Amager med gode kort inden de sidste to perioder.

Efter pausen fortsætter BK Amager hvor de slap, og selvom Lemvig kommer lidt mere i gang, så ændrer det ikke på afstanden resultatmæssigt.  BK Amager holder en solid føring og virker mest tændte en energiske. Ved stillingen 44-64 er der absolut intet som tyder på, at sejren skal komme i fare for gæsterne, men en taktisk ændring til et zoneforsvar hos Lemvig kommer til at ændre kampen. Med et kan BK Amager ikke finde løsninger i angrebet og træfsikkerheden er helt væk. Lemvig viser til gengæld ny tro på tingene og anført af Gillian Abshire sætter de en modoffensiv ind.

Et run på 18-0 til Lemvig åbner kampen helt op igen, og hjemmeholdet viser nu et helt andet spil med en tro på tingene og den ene stærke aktion efter den anden. Godt forsvar bliver udnyttet til gode angreb, hvor mange spillere bidrager i et tempofyldt opspil. Afstanden mellem holdene bringes ned på 58-64 inden sidste periode, og kampen er helt åben.

I de sidste 10 minutter er det Lemvig som sidder på kampen. Kaitlyn Mathieu kommer i gang angrebsmæssigt efter en stribe gode rebounds i forsvaret. Gillian Abshire, Ivana Udovalieva og Okako Adika driver Lemvig frem igen og igen, og da Gillian Abshire rammer en 3er til 67-66 overtager hjemmeholdet føringen for første gang siden kampens start. Lemvig holder fast i overtaget selvom BK Amager på ingen måde har givet op. Men de har ikke noget modtræk til Lemvigs forsvar. Tre point fra Ivana Udovalieva giver Lemvig en føring på 80-73 med små to minutter igen, og det ligner en afgørelse. Men BK Amager kommer med et sdiste forsøg på at hente sejren, og det lykkes faktisk gæsterne at komme på 81-79 med 12 sekunder tilbage af kampen, men Ivana Udovalieva viser sin rutine i de sidste sekunder og sikre to straffe som sikkert omsættes til sejrscifrene 83-79.

Begge hold har stor ære af kampen, som var intens, underholdende og spændende. Med sejren sikrer Lemvig sig 3. pladsen og møder der med Åbyhøj i kvartfinalerne.

Lemvigs point: Gillian Abshire 26p, Ivana Udovalieva 22p, Okako Adika 15p, Kaitlyn Mathieu 14p, Grace Gardner 6p

BK Amagers point: Portie Durret 24p (12 reb), Ida Klussmann 16p, Emilie Fogelstrøm 14p, Melanie Elmgreen (11 as), Rikke Andersen 7p, Maaria Brask 5p, Sara Hansen 4p 

BK Amager sejr efter solid 2. halvleg

24.02.2016

BK Amager slog tirsdag aften Sisu med 81-65 efter en solid indsats i 2. halvleg. Gæsterne kom ellers bedste fra start og førte 37-39 ved halvleg, men hjemmeholdet fik sat tingene på plads i anden halvleg.

Holdene følges ad i kampens indledning og knap midtvejs i 1. periode er stillingen lige 10-10. Med et 9-0 run bringer Sisu sig foran 10-19, et forspring som gæsterne bevarer perioden ud. Sisu vinder perioden 21-28.

Sisu fastholder overtaget de første par minutter af 2. periode og øger forspringet til 24-33, men med 13 ubesvarede point i løbet af de næste godt 4 minutter får BK Amager vendt billedet til en 37-33 føring. Sisu slutter perioden med et 6-0 run og fører således knebent 37-39 ved halvleg.

Stillingskrigen fortsætter efter pausen. Midtvejs i 3. periode er stillingen 46-45, men blandt andet med et par scoringen af Olivia Applewhite får gæsterne bragt sig på 46-51. Det ryster dog ikke hjemmeholdet. Godt anført af Emilie Fogelstrøm og Melanie Elmgreen lægger BK Amager maksimalt pres på Sisu, og med et 9-0 run lukker BK Amager perioden til stillingen 51-55.

BK Amager forsætter presset og det høje tempo gennem 4. periode og øger forspringet uden at Sisu kan svare igen. Med godt 2 minutter tilbage på uret er stillingen 81-60. Sisu får pyntet lidt resultatet de sidste par minutter, og det ender med en sikker hjemmesejr på 81-65 (21-28, 16-11, 18-12, 26-14).

Med hjemmesejren til BK Amager er der lagt op til en direkte duel mellem BK Amager og Lemvig Basket om 3. pladsen i grundspillet, når de to hold mødes på lørdag i Lemvig. Vinderen af kampen tager 3. pladsen og møder Aabyhøj i kvartfinalen, mens taberen bliver nr. 4 og møder Hørsholm 79’ers i deres kvartfinale.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Melanie Elmgreen 18, Emilie Fogelstrøm 14, Ida Klussmann og Portia Durrett begge 12, Sara Bordin Hansen 9, Maria Brask 8, Rikke Andersen 5, Cecilie Tvede 3

Sisu: Victoria Mikkelsen og Olivia Applewhite begge 18, Johanna Kampp 8, Clara Lauersen og Julie Ilsby begge 7, Cirkeline Rimdal 4, Anna Clara Juul Mogensen 3 

Ugens preview

24.02.2016

De sidste tre kampe i grundspillet er på programmet lørdag eftermiddag, og selvom de fleste brikker til slutspillet er faldet på plads, så vil der uden tvivl blive spillet for sejren i alle kampe.

Lemvig Basket - BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Den mest interessante kamp i sidste spillerunde er opgøret mellem Lemvig og BK Amager.

De to hold kæmper om 3. pladsen og den kan få stor betydning, hvis man ser længere frem i slutspillet, hvor fordelen af hjemmebane kan være afgørende. De to hold har hver vundet en kamp i de to første indbyrdes opgør, så selvom Lemvig har et forspring på to point i tabellen, så har det reelt ingen betydningen.

Vinderen af kampen tager 3. pladsen. Måske kan fordelen af hjemmebane få den afgørende betydning. Lemvig har i de fleste tilfælde haft godt fat i BK Amager på eget gulv. Men der er også forhold som lige nu taler imod hjemmeholdet. Lemvig har for tiden et minus på skadeskontoen, hvor Kaitlyn Mathieu har været placeret siden pokalfinalen og hvor både Reke Fejes og Victoria Waldner også har befundet sig indenfor de seneste par uger. Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt at møde den slags modgang, og det giver ikke de bedste betingelser for Lemvig ved indgangen til slutspillet. Slet ikke med et tæt kampprogram i de kommende uger.

BK Amager har haft en lignende situation, men meget tyder på, at de har overstået de værste problemer og har fundet rytmen på det helt rigtige tidspunktet.

Forskellen på de to hold viser sig måske meget godt ved at se på de seneste kampe, hvor BK Amager har en sikker sejr over SISU i bagagen mens Lemvig tabte til Virum i sidste weekend.

Lørdagens kamp vil i høj grad blive præget af, hvor mange spillere der bliver klar for Lemvig. Det vil kræve noget bredde hos hjemmeholdet, hvis man skal bremse Portia Durret og Catharina Palm.

På grund af usikkerheden omkring skader er det meget svært at give et klart ud på en vinder. Men er begge hold i stærkeste opstilling, så blvier det en tæt kamp, hvor Lemvig med fordelen af hjemmebane vinder med 3 point.

Åbyhøj IF vs Virum GO Dream (lørdag kl. 13:30)

For Åbyhøj og Virum er der ikke så meget på spil i lørdagens kamp. Virum er sikre på at møde SISU i kvartfinalen mens Åbyhøj skal møde enten Lemvig eller BK Amager. Så holdene vil formentlig bruge kampen til at forberede sig til kvartfinalerne.

Virum har spillet godt og stabilt efter jul, og de ligner mere og mere en sikker kandidat til medaljer. Lige nu handler det derfor om at holde stabiliteten for holdet er ikke mere sammenspillet end lidt modgang kan ændre medaljedrømmene.

Hos Åbyhøj har man kæmpet for at udnytte potentialet og omkring jul begyndte det at se godt ud for holdet spillemæssigt. Men på det seneste har holdet igen haft svært ved at få udbytte af talentet. Holdet vandt dog over SISU for kort tid siden og sikrede sig 6. pladsen. En sejr over Virum vil give holdet et boozt inden slutspillet, men Virum er klare favoritter til at vinde.

Stevnsgade SuperWomen vs Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:00)

Det bliver Stevnsgade og Hørsholm som lukker grundspillet ned i sæsonen 15/16.

Stevnsgade har vundet grundspillet og er sikre på at spille semifinaler – og dermed medaljekampe. Det betyder også at holdet nu står overfor en kamppause mens de øvrige hold afvikler kvartfinaler. Det kan være en ubehagelig situation, og tidligere har hold fået problemer i netop den situation. Derfor er en god slutning på grundspillet særlig vigtig. Men måske vil holdet også gerne spare de spillere som har været mest ramt af skader gennem sæsonen, så truppen er så klar som muligt til de afgørende kampe.

Hørsholm skal møde enten Lemvig eller BK Amager i kvartfinalen, men det har de formentlig ikke ret meget fokus på. For dem handler det om at finde rytme spillet, for det har været en udfordring for holdet, at finde den spillemæssige stabilitet som gav dem mesterskabet sidste år.

Siden jul har Hørsholm spillet en stribe tætte kampe, og bevist de kan spille lige op med alle. Men det har knebet med at omsætte de tætte kampe til sejre, og derfor er de gledet længere og længere væk fra toppen kamp for kamp. Men Hørsholm er altid medaljekandidat, og kan de hente en sejr på lørdag, så er de med et kandidat til en topplacering igen.

Med fordel af hjemmebane og placeringen som nr. 1 i grundspillet er Stevnsgade naturligvis favorit, men måske bliver sejren kun på få point – og Hørsholm kan bestemt godt overraske.

Dette var ordene fra René Jakobsen fra Lemvig Basket i grundspillet sidste "ugens preview".

Overbevisende hjemmesejr til GO DREAM damerne

21.02.2016

Lørdag tog basketdamer fra Virum Go Dream imod de langt fra rejsende damer fra Lemvig. Dette var et topopgør, hvor placeringen som nummer 2 i Dameligaens grundspil skulle cementeres! Go Dream damerne har på trods af at dette er deres første sæson i ligaen, allerede nu vist deres berettigelse med en flot andenplads i ligaen inden slutspillet!

Lemvig havde været tidligt på færde, med afgang alledere kl. 6 fra Lemvig, om det var den lange køretur, der sad i benene eller udsigten til en lang kamp for den meget snævre trup på blot 6 spillere, er ikke til at sige. MEN faktum var at Go Dream damerne tordnede derudaf fra første sekund, dette på trods af at Virum damerne var vinterferie ramte, de spillede blot 7 spillere i denne kamp!

Første halvleg begyndte meget lige, men allerede efter 1,23 minut, sætter Caroline Schultze sin første, af ikke mindre end 3 tre point skud i første halvleg. Dette skulle vise sig at blive startskuddet for resten af holdets præstationer bag 3 point linien! Men under kurven kæmpede trioen Valerie Driscoll, Nikoline Østergaard og Ellen Iversen en brav kamp. Dette skabte plads for Melissa Gilkey og Kyani White.

I anden halvleg kommer Lemvig bedre igang og får samtidigt stoppet Go Dream damerne, så denne periode ender lige, med 16 point til begge hold. MEN i slutningen af anden periode kom Go Dreams Emma Braunstein på banen, hun fortsatte de sikre skud udefra, med at sætte 1 sikker 3’er.

I anden halvleg fortsatte Emma med sikkert, at udnytte sine skudchancer og scorer yderligere tre 3 point scoringer - 4 scoringer på ialt 6 forsøg altså en skudprocent på 67%, hvilket bringer Emma på en 4 plads i ligaen for bedste skytte bag 3 point linien.

I anden halvleg kom Go Dream damerne sikkert fra start og holdt koncentrationen, dette skulle vise sig at være gældende for resten af kampen, mens Lemvig lidt mistede modet og ikke mindst energien mod slutningen.

Kampen ender med en sikker sejr til Virum go Dream på 84 - 57 - hvor der på Go Dream holdt var en flot fordeling af pointene mellem spillerne: Valerie Driscoll 15 point og 10 rebounds, Melissa Gilkey 14 point, Nikoline Østergaard 13 point, 12 rebounds og 7 assists, Ellen Iversen og Emma Braunstein 12 point hver, Kyani White og Caroline Schultze 9 point hver - altså en FLOT hold præstation.

Fra de tilrejsende modstandere fra Lemvig, skal det siges at det var 6 hårdt kæmpende spillere der var klar til denne kamp: Gillian Abshire der scorer 23 point, 10 rebounds og 3 assists, Ivana Udovalieva 12 point og 3 assists, Grace Gardner 10 point, Okako Adika 8 point samt Reka Fejes 4 point.

Hørsholm på vinderkurs igen

21.02.2016

Hørsholm 79ers kom tilbage på vinderkurs med en 62-57 sejr over Åbyhøj i grundspillets sidste hjemmekamp. Hørsholm kom stort bagud i starten, men kæmpede sig med godt forsvar til en tiltrænge sejr.

Hørsholms anfører sagde efter kampen, at det var en vigtig sejr i forhold til slutspillet, der starter om halvanden uge:

-Det var tiltrængt og det var dejligt og det var præcist sådan, vi gerne vil spille. Kampen betyder ikke noget for os rent stillingsmæssigt, men den betyder noget for selvtilliden. Vi spiller endeligt alle 40 minutter og det er alfa og omega i slutspillet.

Åbyhøj startede kampen klart bedst, med godt angrebsspil, der nettede dem 25 point i kampens første ti minutter. Herefter begyndte det aggressive forsvarsspil, der kendetegnede Hørsholm i efteråret at kigge frem. Anført af Frederikke Mollerup, Emilie Bornemann og Line Piechnik, der kastede sig rundt på gulvet efter alle løse bolde, forvandlede Hørsholm 12-25 til 26-29 ved halvleg.

I anden halvleg var holdene i store perioder helt lige. Hørsholm fortsatte den flotte fight i forsvaret, mens Åbyhøj spillede flot angrebsspil og satte nogle store tre’ere, som holdt dem inde i kampen.

Det var ikke før kampens sidste fem minutter Hørsholm sikrede sig sejren. En godt reboundende Ashley Ezeh tog endnu en rebound og blev fejlet og på de to efterfølgende straffekast bragte hun Hørsholm foran 49-48. Kort efter udlignede Åbyhøjs Julie Høier til 51-51 med en lang tre’er, men det var sidste gang jyderne var med.

Ezeh tog endnu en angrebsrebound, som hun forvandlede til to point og Maria Forsman Pedersen satte derefter tre point til 57-53 og resten af vejen var Hørsholms føring på mellem fire og syv point. Line Peicknik cementerede sejren med et straffekast til 62-55 med 12 sekunder igen og så betød det ikke noget at Bianca Christiansen reducerede til kampresultatet 62-57 med to sekunder igen.

Hørsholm spiller sæsonens sidste grundspilskamp lørdag 27. februar på udebane i Stevnsgade, mens Åbyhøj skal en tur til Virum.

Hørsholm ender helt sikkert på femtepladsen, men modstanderen i kvartfinalen er ikke fundet endnu. Det bliver den næste lørdag når BK Amager tager imod Lemvig. Taberen af den kamp spiller mod Hørsholm mens vinderen får SISU eller Åbyhøj.

Ugens preview

19.02.2016

Roberto Velosa, head coach for SISU kommer her med sit bud på lørdagens 2 kampe i DL.

Virum GO Dream - Lemvig Basket (lørdag kl 14:00)

To hold der tidligere på sæsonen har spillet flere tætte kampe og denne kamp bliver nok lige sådan. Begge hold mangler to kampe og med 22 point til hver, kan denne kamp blive meget afgørende i kampen om anden pladsen.

Både Virum og Lemvig har nogle dygtige profiler, både guards, forwards og post spillere. Bredden er den samme på begge hold, og jeg tror kampene i kampen bliver afgørende - match up'en mellem Kyani White vs. Ivana Udolevia og Valerie Driscoll vs. Victoria Waldner.

Derudover er det af stor betydning for Lemvig at flere spillere byder ind og for Virum at både Nikoline Østergaard og Melissa Gilkey rammer dagen.

Lemvig +5 efter overtid

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 16:00)

Selvom Åbyhøj har vist opadgående formkurve efter jul, så bliver denne kamp en udfordring for Åbyhøj.

Afgørende for Åbyhøj bliver det, om de er i stand til at holde Hørsholms inside duo med den nyindkøbte amerikaner Ashley Ezeh og Ivana Jovanovic og om de har en god dag bag 3'eren.

Efter sidste weekends store nederlag til Lemvig, er Hørsholm nok sultne efter at revanchere sig. De har to kampe til at blive klar til slutspillet og jeg tror de kommer tilbage på ret kurs i lørdagens kamp.

Hørsholm +10p

De sidste kampe i DL`s grundspil nærmer sig

18.02.2016

I skrivende stunder mangler der kun 6 kampe i dette års grundserie, før at der tages hul på slutspillet.

  • 20-02-16 Virum GO Dream - Lemvig Basker
  • 20-02-16 Hørsholm 79ers - Aabyhøj IF
  • 23-02-16 BK Amager - SISU
  • 27-02-16 Aabyhøj IF - Virum GO Dream
  • 27-02-16 Lemvig Basket - BK Amager
  • 27-02-16 Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers

Som altid mod afslutningen på grundspillet er er nogle ting ikke afgjort før sidste runde mens nogle ting er sikkert på trods af at det resterende kampprogram.

SISU og Stevnsgade SuperWomen har hver 1 kamp tilbage i grundspillet, mens de resternde 5 hold alle mangler 2 kampe.

Stevnsgade Superwomen er sikker på at slutte som vinder af grundspillet.

Uden af fornærme BK Amager og Aabyhøj IF, ser det ud til at Virum Go Dream og Lemvig Basket afgører, hvem der skal ende på 2. pladsen i grundspillet. Disse 2 hold mødes i en direkte duel på lørdag i Virumhallen.

Taberen af dette opgør skal afgøre om det er dem eller BK Amager, der skal slutte på 3.pladsen og hvem der skal slutte på 4.pladsen. 

Hørsholm 79ers kan allerede nu tænke slutspil, da de ved at de slutter på 5.pladsen i grundspillet.

Aabyhøj IF og SISU skal afgøre hvem der ender på 6.- eller 7. pladsen. SISU har kun én kamp tilbage og Aabyhøj IF er indbyrdes bedst, så det kunne pege på en 6. plads til Aabyhøj IF og 7. pladsen til SISU. Dog skal man huske på at SISU forleden dag var uhyre tæt på at slå Stevnsgade SuperWomen (nederlag efter overtid), så de grønne fra Ådalen kan ikke bare sætte autopiloten på cruisecontrol.

Hvordan spilles slutspil? 

Der er kun 7 hold i årets DL, så det giver et lidt specielt slutspil idet alle hold er kvalificeret.

Stevnsgade SuperWomen kvalificerer sig direkte til semifinalerne og de øvrige 6 hold skal spiller kvartfinaler.

I kvartfinalerne mødes 2-7, 3-6 og 4-5 i bedst á 3 kampe. 

Du kan se alle terminerne for hele slutspillet ved at klikke her. 

Stevnsgade vinder over SISU i overtime

18.02.2016

Efter en kæmpeindsats af SISU lykkedes det alligevel ikke at besejre et skadesplaget Stevnsgade SuperWomen.

Ærgrelsen var forståeligt nok stor hos SISU, der blev indhentet i sidste sekund, efter at have bragt sig foran med 5 point inden for det sidste minut af den ordinære kamp.

Det så ellers ikke lyst ud for SISU, hvor ikke meget lykkedes i første periode. Stevnsgade arbejde solidt fra første fløjt og bragte sig ubesværet foran 2–9. Så lykkedes et par scoringer for SISU, så de fik knappet ind til 7–9, hvorefter korthuset væltede. Olivia Applewhite blev dobbelt- og trippelteamet, og intet lykkedes for hjemmeholdet de næste 5 minutter. Stevnsgade stoppede først op, da de var foran 10–25, og det var med meget bange anelser, SISU gik ind til resten af kampen.

I anden periode var SISUs forsvar heldigvis i højeste gear. Der var pres på Stevnsgades spillere, og det gav lejlighed til flere steals for bl.a. Johanna Kampp. Med et 7–0 og et 11–0 run fik SISU reduceret til 31–32, og kampen var åben igen! Tre 3’ere af Ida Tryggedsson og Hanna Sheikh hjalp dog Stevnsgade til en halvlegsføring på 36-41, men det var et tydeligt sejrssultent SISU, der gik til pause. Stevnsgades hårde opdækning af Olivia Applewhite havde tvunget andre spillere hos SISU til at bidrage angrebsmæssigt – og det gjorde de så. Bl.a. havde Mathilde Colding-Poulsen 11 point i halvlegen.

Anden halvleg var bygget op over devisen: Stevnsgade bringer sig foran med 6–8 point, SISU henter ind igen. I tredje periode battlede Ida Tryggedsson mod Olivia Applewhite. De var toneangivende på hver deres hold og bragte stillingen frem til 54–55. SISU havde nu vundet både anden og tredje periode. Spørgsmålet var, om de kunne vinde fjerde også og fuldbyrde sensationen.

Victoria Mikkelsen lykkedes i den grad i fjerde periode. Med 12 point var hun mesteren bag en meget flot periode for hjemmeholdet. Stevnsgade startede ellers med at øge til 54–61 og siden 62–69, men et 12–0 run bragte SISU foran 74–69 i det sidste minut. Desværre for hjemmeholdet viste Stevnsgade klassen. Maja Gerlyng satte en sikker 3’er og Ida Tryggedsson lukkede til 74–74 i de sidste sekunder med et sikkert baseline shot. SISU vandt således også fjerde periode, men desværre kun med 1 point.

Og her burde referatet slutte. SISU havde vist fantastisk kampgejst mod et ganske vist skadesplaget Stevnsgade (”med 6,2 spillere”), som dog stadig havde rigtig gode spillere på banen kampen igennem – og SISU vandt de sidste tre perioder. Dejlig indsats af hjemmeholdet.

Overtidsperioden startede med at Hanna Sheikh og Olivia Applewhite begge brændte deres indledende straffe. Holdene spillede meget nervøst. Stevnsgades større rutine betød dog, at de først slap nervøsiteten, og det rullede lettere og lettere for dem, og tilsvarende tungere og tungere for SISU.  Perioden endte 4–15 til Stevnsgade, som på papiret vandt med de overbevisende cifre 78–89.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson 30 point, Maja Gerlyng havde 22 point mens Hanna Sheikh og Alberte Dokkedal endte på henholdsvis 18 og 17 point. De 4 scorede således 87 af de 89 point. Stevnsgade scorede 91% på straffe, 21 af 23!

For hjemmeholdet blev Victoria Mikkelsen angrebsesset med 26 point, Olivia Applewhite scorede 21 point og tog lige så mange rebounds, mens Mathilde Colding-Poulsen havde 14 point.

SISUs sidste kamp i grundspillet er hos BK Amager på tirsdag, den 23. februar. Stevnsgade, som sikrede sig førstepladsen og en direkte semifinalplads, slutter grundspillet som vært for Hørsholm 79ers den 27. februar.