Nyheder

Kaitlyn Mathieu på Årets Hold 15/16

10.04.2016

Ligesom sidste sidste sæson blev Dameligaens spillere bedt om at udpege hvilke fem spillere fra de andre hold, der er de fem bedste spillere i ligaen.

Prisen bliver kaldt Årets Hold.

I år var der mange spillere der fik stemmer af deres kolleger.

Ved lørdagens bronzekamp i Lemvig blev en af de fem spillere offentliggjort. Det er Lemvigs #14 Kaitlyn Mathieu. Hun har været en vigtig brik hos sæsonens bronzevindere og en profil i ligaen.

Ved 2. DM finale på onsdag i Virum offentliggøres de fire andre spillere på Årets Hold samt hvem spillerne i Dameligaen har valgt som Årets MVP i Dameligaen 2015/16

Lemvig Basket tog bronze for 4. gang

09.04.2016

Bronzekampen i Dameligaen mellem Lemvig og BK Amager blev en underholdende og spændende kamp, hvor begge hold viste mere vilje og motivation end man kunne forvente efter plads i finalen gled fra de to hold.

Det var 5. gang i træk Lemvig havde part i bronzekampen og for 4. gang var det mod BK Amager.

Så begge hold har god rutine med at afslutte sæsonen på denne måde. Af de tre foregående bronzekampe mellem de to hold havde Lemvig vundet de to, og efter en god kamp, kunne vestjyderne endnu en gang få medaljer om halsen og slutte sæsonen med en sejr.

Men kampen kunne være gået begge veje, og BK Amager kæmpede til det sidste for deres mulighed for at vinde. Sejren på 85-75 til Lemvig var måske endda en anelse for stor i forhold til kampens forløb, men hjemmeholdet var effektiv på sine skud fra straffelinjen til slut, og kunne trække fra i gæsternes forsøg på at vende kampen.

Selvom det blev et nederlag til BK Amager, så kunne de rejse hjem med æren i behold. De viste en god indstilling til kampen, og i perioder havde de også overtaget i spillet.

Sådan var det blandt andet i kampens start, hvor de satte sig på spillet under kurven og hentede mange gode rebounds. De blev ofte omsat til point, og til en lille føring. Okako Adika var bedste spiller for Lemvig, og med flere gode aktioner fik hun trukket Lemvig i gang. BK Amager holder alligevel fast i føringen, og to 3ere fra Emilie Keller er med til at sørge for, at gæsterne også slutter perioden bedst og med en føring på 21-26.

De to hold følges ad i starten af anden periode, men to 3ere af Ivana Udovalieva får Lemvig ind i kampen for alvor, og nedbragt afstanden til 31-33. BK Amager holder alligevel fast i føringen, men de må arbejde hårdt for det, og det er mest fordi Lemvig smider lidt for mange bolde væk, at de igen kan øge afstanden til 31-38. Et par justeringer i forsvaret betyder at Lemvig får lukket bedre af, og det gode forsvar omsættes til point. Med tre minutter tilbage af perioden overtager Lemvig også føringen med 37-36. Den bliver der holdt fast i de sidste minutter frem til halvlegspausen, som Lemvig kan holde med et forspring på 43-40.

Lemvig fastholder overtaget efter pausen og udbygger føringen yderligere. Både Okako Adika og Reka Fejes er effektive, hvilket er med til at bringe afstanden op på 10 point ved 54-44 midt i perioden. Lemvig viser i denne del af kampen mest energi, selvom BK Amager på ingen måde giver op. En 3er på buzzeren af Catharina Palm Jensen giver gæsterne en god afslutning på perioden, og det giver holdet lidt ny optimisme.

Det viser sig hurtigt i kampens sidste periode, hvor Lemvig med en føring på 68-53 tager det lidt for roligt. Spillet er lidt mere rodet end i kampens start, hvilket blandt andet skyldes at BK Amager spiller mere aggressivt i forsvaret. Det stresser hjemmeholdet så meget at spillet forceres, og for mange angreb løber ud i sandet.

Angreb for angreb henter BK Amager ind på forspringet og med fire minutter tilbage af kampen er der blot syv point mellem holdene. BK Amager får også afstanden ned på 5 point, og der bliver arbejdet hårdt for at komme helt tæt på. Men det tvinger også holdet til at lave flere fejl, og her er især Okako Adika en sikker skytte for Lemvig. Så selvom BK Amager kæmper til det sidste, så vinder Lemvig bronzemedaljerne, og slutter en fin sæson på den bedste måde.

Begge hold har grund til at se tilbage på sæsonen med tilfredshed, selvom det naturligvis er en skuffelse af tabe semifinalerne. Men både Lemvig og BK Amager har været med til at skabe en spændende sæson i Dameligaen, hvor der har været spænding om fordelingen af medaljer lige til det sidste.

Årets træner kåret

09.04.2016

Prisen som Årets Træner er en kollegapris hvor Dameligaens trænere har stemmer om hvem der har gjort et ekstraordinært godt stykke arbejde i løbet af sæsonen.

I denne sæson var det let at tælle stemmerne op. Alle de øvrige trænere har nemlig givet stemmer til vinderen.

Jesper Krone blev årets træner i DL i 2015/16 og er den eneste træner, der har prøvet at blive årets træner i både den bedste herrerække og Dameligaen.

Prisen som Årets Træner 2015/16 blev overrakt af Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen ved bronzekampen lørdag i Lemvig.

Årets dommer kåret

09.04.2016

I Dameligaen er der en tradition for at overrække en række priser med udgangen af sæsonen.

Ved lørdagens bronzekamp i Lemvig overrakte Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen prisen for Årets Dommer i DL 2015/16.

I en årrække var det Brian Damgaard, der tog prisen år efter år. Sidste sæson var det så Bjørn Kjærulff der ret klart løb med æren.

I dette års afstemning fik spillere og trænere igen en stemmeseddel med alle de dommere, der er decideret Dameligadommere sammen med en billeder af dommerne.

Afstemningen gav stemmer til en række af de 18 dommere. Bjørn Kjærulff lå lunt i svinget igen. Men da afstemningen var sluttet var det en dommer, der primært dømmer i Jylland, der havde fået flest stemmer. Men det var vel at mærke med både stemmer fra jyske spillere og sjællandske spillere.

Så Årets Dommer i sæsonen 2015/16 er Mads Vestergård Bonde.

Sådan spilles DM-finalerne

02.04.2016

Med Stevnsgade SuperWomen sejr over BK Amager i fredags 5. og altafgørende semifnale, blev det en kendsgerning at årets DM-Finaler bliver et opgør mellem Stevnsgade SuperWomen og Virum GO Dream.

Finaleserien spilles i bedst á 5 kampe og finaleserien er nu fastlagt.


  • Kamp 1: 8. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen

  • Kamp 2: 13. april kl. 19:30 i Virumhallen

  • Kamp 3: 16. april kl. 17:00 i Nørrebrohallen

  • Kamp 4: 24. april kl. 15:00 i Virumhallen (evt.)

  • Kamp 5: 26. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen (evt.) 

Vel mødt

Sådan spilles kampen om bronzemedaljerne

02.04.2016

Med Stevnsgade SuperWomen sejr over BK Amager i fredags 5. og altafgørende semifnale, blev det en kendsgerning at årets bronzekamp bliver mellem Lemvig Basket og BK Amager.

Kampen er nu fastlagt og kampen spilles lørdag den 9. april kl. 13:30 hvor Lemvig Basket er værter.

Stevnsgade Superwomen i finalen efter drama i Nørrebrohallen

02.04.2016

Foran et rekordstort publikum i en fyldt Nørrebrohal, lykkedes det for Stevnsgade Superwomen at nedkæmpe BK Amager, og sikre sig adgang til bedst af fem finaleserien mod Virum.

Fra første sekund kunne man overalt i hallen mærke kampens enorme betydning. Alle var klar til en af de vigtigste kampe der er spillet i Nørrebrohallen i mange år.

1. Periode bød på det bedste angrebsspil fra begge hold. De følges ad og midt i perioden gør, Elisabeth Brynaa Hansen det til 10-10, da hun sætter en lang 3'er for Stevnsgade. Ida Preetzmann spiller en rigtig god periode for Stevnsgade og har lavet 7 points efter 6 minutter.

For Amager gør både Emilie Fogelstrom, Portia Durret og Catharina Palm det godt - og laver 6 points hver. I slutningen af perioden får Stevnsgade også gang i Hanna Sheikh, som både scorer 5 points og tager 3 rebounds. En meget seværdig periode, hvor begge hold har gang i den i angrebet og perioden ender 22-23.

2. Periode fortsætter hvor 1. periode slap - holdene følges ad. Katrine Dyszkant bliver fejlet i et godt drive, hvor hun scorer og og sætter det efterfølgende straffe til stillingen 28-26. Umiddelbart efter udligner Ida Klussmann til 28-28.

Herefter får Stevnsgade meget bedre gang i forsvaret - og tvinger Amager til nogle mere pressede afslutninger. De får et 7-2 run og bringer sig på 35-30 midt i perioden. I denne periode - hvor Hanna Sheik sætter endnu en 3'er for Stevnsgade - brænder Amager hele 5 3'ere, hvilket senere skulle vise sig at blive vigtigt for kampens resultat. Amager slutter kampen med at skyde 13 % på 3'ere (3 for 23) - det der ellers har været holdets varemærke i slutspillet.

Amager kommer dog  - endnu engang - stærkt igen og Portia Durret og Catharina Palm bringer balance i regnskabet så stillingen er lige 37 - 36 ved pausen og intet er afgjort. Der har også i denne periode været gang i publikum, som højlydt har støttet begge hold. Fantastisk at mærke denne stemning, til en afgørende kamp mellem to af Danmarks aller bedste damehold.

3. Periode starter og Amager starter bedst. Lynhurtigt bringer de sig på 41-37. Stevnsgade svarer igen. Ny 3'er fra Hanna Sheikh og 2 sikre straffekast fra Ida Preetzmann gør det til 42 - 41. I denne periode af kampen, hvor Simone Ceccardi kæmper en hård kamp for at holde Portia Durret væk fra Stevnsgades kurv, brænder begge hold både relativt frie skud og straffekast, så det er tydeligt, at det hold der først får styr på nerverne (og forsvaret) vil komme bedst ud af kampen. Begge hold sætter langsomt points på tavlen - og med  3 minutter tilbage af perioden gør en stærkt spillende Simone Ceccardi det til 46 - 46 og kampen er fortsat helt åben.

Og igen vildt gang i den på tilskuerpladserne.  Det er både 2 af Danmarks bedste hold på banen og nogle af Danmarks bedste fans i hallen.

Herefter lukker Stevnsgade helt af i forsvaret og  Stevnsgades Alberte Dokkedal stempler i den grad ind i kampen. I de sidste 3 minutter af perioden laver hun selv 5 vigtige points, spiller Hanna Sheikh fri til scoring og rebounder i begge ender.

Stevnsgade slutter perioden med et 8-2 run og fører 54-48 da 3. Periode slutter.

4. Periode starter og man fornemmer, at Stevnsgade måske har et lille overtag. Men nej - Amager starter igen perioden bedst - og Emilie Fogelstrom og Portia Durret bringer Amager tilbage i kampen. 54-52 til Stevnsgade efter 3 min - det er næsten for spændende . Godt at Stevnsgades coach Igor Gavrilovic tager time out, så publikum også kan få pusten.

Stevnsgade kommer stærkt ud fra timeouten og Maja Gerlyng og Simone Ceccardi øger føringen til 58-52. Amager fejler Anna Sofia Åstrom og ny timeout med 5 minutter tilbage.

Begge hold scorer og ved 61 - 54 til Stevnsgade og 3. 30 tilbage af perioden, ny timeout. Begge trænere gør tydeligvis alt for at få det taktiske overtag. På tilskuerpladserne er stillingen lige og hallen koger. Elisabeth Brynaa og en stærkt spillende Maja Gerlyng-Hansen øger Stevnsgades føring til 66-55. 11 points forspring og 1 min og 20 sekunder tilbage og kampen virker til at være afgjort. Ida Klussmann scorer en lang 3'er,  66-58 og Stevnsgade smider bolden væk. Skal Amager alligevel komme tilbage ? Amager fejler Stevnsgade men da både Maja Gerlyng-Hansen og Hanna Sheikh sætter begge straffe, vinder Stevnsgade kampen 70-58 og Stevnsgade skal møde Virum i finaleserien. Første kamp spilles i Nørrebrohallen fredag d. 8. april kl.19.30.

Tak til både dommere, spillere og et fantastisk publikum for en super spændende aften i Nørrebrohallen.

For Stevnsgade scorer Hanna Sheikh 18 (og 8 rebounds), Ida Preetzmann 13, Maja Gerlyng-Hansen 12, Elisabeth Brynaa 10, Katrine Dyszkant og Alberte Dokkedal begge 5, Simone Ceccardi 4 og Anna Sofia Åstrom 3 points.

For Amager scorer Portia Durret 19 points (og 20 rebounds !), Catarina Palm 13, Ida Klussmann 9, Emilie Fogelstrom 8, Emilie Keller 5, Melanie Elmgreen 3 og Cecillie Hansen 1.

SuperWomen vinder 5. og afgørende kamp

01.04.2016

Det bliver Stevnsgade SuperWomen der skal spille om DM-guldet mod Virum GO Dream.

I en tætpakket Nørrebrohal vandt holdet fra stenbroen over BK Amager i fredagens "forbudt for børn kamp" med 70-58 og derved semifinaleserien med 3-2.

Referat fra kampen følger.

1. finalekamp spilles fredag den 8. april kl. 19:30 i Nørrebrohallen. 

Vind eller forsvind - fredag aften i Nørrebrohallen

31.03.2016

Fredag aften på Nørrebro spilles denne sæsons vigtigste kamp i Dameligaen.

Scenen er sat hvor Stevnsgade SuperWomen tager imod BK Amagers i den 5. og altafgørende kvartfinale.

Vinderen spiller finale mod Virum GO Dream mens taberen spiller bronzekamp mod Lemvig Basket.

De to hold matcher ikke hinanden så godt, men har igennem de fire første kampe i serien givet intense og spændende kampe.

IPortia Durrett har BK Amager har en amerikansk dominans under kurven som har givet Stevnsgade problemer. Omvendt har Stevnsgade en række rutinerede spillere, der har givet BK Amager masser af udfordringer.

I de perioder hvor Amager både har været godt skydende bag 3-points linjen og haft fuld valuta for pengene under kurven, har de været bedre.

I kamp 4 i tirsdags i Amagerhallen var BK Amager bedst spillende i de første tre perioder og førte på tidspunkter i kampen ret stort på hjemmebanen.

En blanding af skud udefra og solidt spil underkurven gjorde at det var svært at se, at BK Amager havde sluttet grundspillet som nr 4.

Men Stevnsgade SuperWomen har i de seneste kampe haft gode erfaringer med at presse ude på banen og spille BK Amager fysisk.

I 4.periode af tirsdagens kamp overtog Stevnsgade styringen. De havde aggressiviteten, udstrålingen og sluttede kampen bedst, hvor BK Amager så usikre ud.

Men på det tidspunkt var BK Amager så meget foran at det resultatmæssigt aldrig blev en helt tæt kamp. Amager vandt med 10 points.

De to trænere har også et pres på skuldrene, når det kommer til udskiftningerne. Ingen spillere har spillet fuld tid i de første fire kampe, så hvilke spillere, der spiller hvor meget bliver en meget afgørende faktor. Så trænernes udskiftninger, dommernes linie når det kommer til fysisk spil og hvem der bliver trætte først bliver vigtige faktorer.

Kampen på fredag foregår i Nørrebrohallen, så grundspillets nr. 1 Stevnsgade må tage favoritværdigheden i hvad der muligvis bliver en meget tæt affære.

Tip-Off er 19:30 og der forventes godt fyldt op i Nørrebrohallen. Så mød tidligt om og se en DL-kamp der helt sikkert bliver mere spændende end X-faktor

79ers skal også have ny træner

31.03.2016

Hørsholm 79ers begynder straks jagten på en ny cheftræner på damesiden efter at klubben og head coach Pepe Vazquez efter gensidig aftale har afbrudt kontrakten et år før tid.

Vazquez førte et ungt Hørsholmhold, der mistede flere af de toneangivende spillere fra sidste sæsons guldhold, til en femteplads i grundspillet, men sæsonen sluttede desværre efter kvartfinalen. I efteråret overraskede det unge damehold ved at kæmpe med om topplaceringerne i Dameligaen, men skader blandt flere toneangivende spillere gjorde det svært at konkurrere efter julepausen.

Vazquez forventer at fortsætte karrieren i hjemlandet Spanien, hvor han har haft stor succes, mens Hørsholm 79ers går i gang med jagten på en ny træner.

Peter Damm fra Hørsholm 79ers’ bestyrelse fortæller om baggrunden for det afbrudte samarbejde:

-Vi er kede af at måtte sige farvel til Pepe før tid, men det er vigtigt for os, at alle spillere er topmotiverede for at yde deres bedste og at talenterne kan udvikles optimalt. Pepe er en meget ambitiøs og dygtig basketballtræner, men vi har som klub ikke kunne leve helt op til hans forventninger. Vi vil gerne takke Pepe for hans arbejde denne sæson, hvor han har givet mange unge spillere muligheden for at udvikle sig med Dameligaholdet.

Om den videre process forklarer Damm:

-Nu skal vi koncentrere os om at finde en dygtig afløser, som skal lede vores Dameliga og U19-hold. I løbet af den kommende uge begynder vi at bruge vores netværk i hele Europa for at finde en træner, der passer til klubbens filosofi om dels at udvikle talenter og dels skabe resultater og vinde medaljer. Den profil vi søger, skal altså både kunne lede et Dameligahold til succes og tage et stort ansvar for udvikling af klubbens unge spillere og ungdomsafdeling.

Hørsholm 79ers har ikke en deadline for trænerjagten, men forventer at kunne præsentere et navn inden sommerferien.