Nyheder

Værløse Blue Hawks vandt bundkampen

15.12.2019

Der var grund til at håbe på en tæt og spændende kamp mellem Lemvig Basket og Værløse Blue Hawks i lørdagens kamp mellem nr. 6 og 7 i Dameligaen.

Begge har hold har leveret gode præstationer på det seneste, og især Lemvig har vist fremgang, som blev belønnet med en sejr i den seneste kamp mod BMS Herlev.

Desværre ramte Lemvig slet ikke samme niveau, som i de seneste kampe, og en ukoncentreret indsats gav en kamp, som kun i perioder blev spændende og som Værløse fortjent vandt med 55-69.

I kampens start blev forventningerne til kampen indfriet. Lemvig starter godt og får hurtigt en føring, og eneste udfordring er, at der ikke bliver tager rebounds i forsvaret. Det udnytter Værløse til gengæld til at holde sig inde i kampen. Især Julianna Okosun var en udfordring for Lemvig, og hun havde gennem kampen et klart overtag overfor Lemvigs Sofia Paska. Værløses 8 første point og 20 i alt kom fra Okosun.

Efter seks minutter af første periode er Lemvig foran med 10-6 efter godt offensivt spil, men spillet bliver mere og mere rodet for begge hold, og det fører til mange turn-overs. Værløse er mest effektive i rodet, og de kommer på 15-15 og kan gå til pause med en føring på 15-17.

Værløse kommer også bedst i gang efter den første pause. På de to første minutter af perioden udbygger de føringen til 15-22. Gæsterne bliver belønnet for at tage mest initiativ, og det betyder at Lemvig mister både effektivitet og tempo. Midt i perioden får hjemmeholdet lukket bedre af i forsvaret, og afstanden bliver skåret ned til 22-25. En 3er af Kali König udligner stillingen til 25-25 med tre minutter tilbage af perioden og det ligner igen en helt lige kamp. Desværre mister Lemvig igen koncentrationen de sidste minutter og Værløse kan trække fra igen til en pausestilling på 27-35.

Overtaget til Værløse fortsætter i starten af 3. periode, hvor Julianne Okosun igen har let spil under kurven. Føringen udbygges til 29-39 og Værløse har langt flere gode løsninger i spillet end Lemvig. Alt for ofte ender Lemvig med at komme i problemer og tvinges til pressede skud, mens Værløse med enkle midler kommer til afslutninger tæt på kurven. Især Ellen Svendsen er god til at udfordre Lemvig og gå mod kurven med god effektivitet. I sidste sekund gnider Værløse ekstra salt i såret, da de slutter perioden med en meget lang 3er til en føring på 35-53 inden sidste periode.

Lemvig forsøger i starten af sidste periode at få vendt spillet, og i første omgang lykkes det at hente ind på føringen. Kali König og Sofia Paska gør en god indsats i angrebet, men tættere på end 10 point kommer hjemmeholdet ikke. Værløse finder hver gang midlerne til at stoppe Lemvig og fastholde en komfortabel afstand.

Lemvigs point: Sofia Paska 16p, Kali König 14p, Madison Dackin 13p, Julia Pöcksteiner 10p og Cristina Pages 2p

Værløses point: Julianna Okosun 20p (14 reb), Ellen Svendsen 18p, Emilie Ravn 10p, Celine Schiffer 5p, Annemie Espensen 5p, Andrea Heede-Andersen 5p, Triner Drejer 4p og Mathilde Gustavsen 2p

Hørsholm fejrer 40 års klubjubilæum som ubesejrede

14.12.2019

Hørsholm 79ers Basketball fejrede 40 års fødselsdag med en sejr over SISU foran 400 tilskuere i en velbesøgt Hørsholmhallen. Gæsterne tog teten tidligt, inden Hørsholm kom tilbage og tog sejren 75-65.

Inden kampen var der jubilæumsreception i VIP-loungen og herfra kunne gæsterne følge med i et desperat reparationsarbejde på den ene kurv, der knækkede på et dunk ved en herretræning lige inden opvarmningen skulle gå i gang. Ved hjælp af skruetvinger, kojern og en mukkert lykkedes det at gøre kurven kampklar.

SISU tog afbrydelsen bedst og gik i front gennem det meste af første halvleg, især på baggrund af godt forsvarsspil og scoringer fra Ida Tryggedsson og Taylor Gleason. Syv minutter inden pausen sendte Tryggedsson således gæsterne i front 23-29 og det var ikke det sidste, man hørte fra den danske landsholdsspiller. Hørsholm skulle være glade for at deres topscorer, Sidney Rielly, i denne periode af kampen holdt ligaens fører hold inde i kampen med tre scoringer.

Først var det imidlertid Hørsholm, der skulle rigtigt i gang. Ivana Jovanovic scorede tre gange for hjemmeholdet, efterfulgt af tre i træk fra Caroline Bornemann og en enkelt fra Clara Madsen. Selv om Tryggedsson sætte endnu en tre’er, betød det, at Hørsholm gik til pause foran 36-34.

E
fter pausen startede Ida Tryggedsson glohed med tre tre’ere, dog ikke uden at Hørsholm også scorede og opretholdt føringen. Flere forskellige af hjemmeholdets spillere scorede og da Tryggedsson ikke kunne opretholde kadencen, skabte Hørsholm langsomt en føring på 5-10 point i løbet af anden halvleg.

To tre’ere lige i træk fra hjemmeholdets Sandra Winkel og Josephine Tullin var det, der skabte det endelige hul, som SISU ikke kunne komme tilbage fra. Tullins tre’er sendte Hørsholm i front 68-55 med fem minutter igen og herfra byttede de to hold bare scoringer indtil tiden løb ud og Hørsholm stod som vindere 75-65.

Hørsholmtræner Jesper Krone var glad for sejren, og det faktum, at Hørsholm er ubesejrede i denne sæson, men sagde også:  -Det betyder ingenting. Det er rart at vinde kampe og det er selvfølgelig dejligt, men det, det gælder om, er at vinde den sidste kamp i sæsonen, som forhåbentligt er en finale. Det er jo fuldstændigt ligegyldigt hvordan man har gjort det, så længe man topper på det rigtige tidspunkt. Jeg går mest op i at vi spiller godt og det gjorde vi kun i små perioder i dag.

Kampen ændrer ikke noget i stillingen, ligesom lørdagens to andre kampe heller ikke gjorde. Hørsholm er fortsat på førstepladsen, fire point foran Amager, der slog Aabyhøj på udebane. Herefter følger BMS Herlev Wolfpack, som sad over denne runde, Aabyhøj og SISU følger lige efter, efterfulgt af de to bundhold, Værløse og Lemvig, der i dag mødtes i Vestjylland, med en Værløsesejr til følge.

Topscorere:

Hørsholm: Sidney Rielly 20, Ivana Jovanovic 12, Caroline Bornemann 11point

SISU: Ida Tryggedsson 25, Taylor Gleason 14, Asta Blauenfeldt 8 point

Lemvig fik første sejr

08.12.2019

De seneste par kampe har Lemvig været tæt på sæsonens første sejr, og søndag kom den så endelig, da BMS Herlev Wolfpack blev besejret med 79-76.

Det er blot få uger siden holdene sidst mødtes, og her blev det en sikker sejr til BMS Herlev. Siden har Lemvig vist spillemæssig fremgang fra kamp til kamp, og det var en stor forløsning for vestjyderne endelig at få en sejr.

Som i de seneste kampe Lemvig har spillet blev det et tæt opgør, hvor afstanden mellem holdene aldrig var større end 10 point. Denne gang lykkedes det så Lemvig at holde fast i føringen, selv om det holdt hårdt til sidst.

Kampen blev spillet i et højt tempo og med stor intensitet, hvilket så ud til at være mest til fordel for BMS Herlev.

I starten af kampen er det høje tempo og med til, at begge hold smider mange bolde væk og at scoren er lav. Efter seks minutter er stillingen 9-8, og først i de sidste tre minutter får holdene gang i scoringen. BMS Herlev slutter perioden med scoring i sidste sekund og en føring på 18-21.

Gæsterne starter også anden periode bedst, og viser mere aggressivitet. Det betyder også at der dømmes flere fejl på BMS Herlev, og det begrænser udbyttet, så Lemvig alligevel hænger på. Det skyldes også at Sofia Paska melder sig ind i kampen og for alvor tager hul på de i alt 31 point, hun når op på i kampen. De to hold følges ad gennem perioden, hvilket også betyder at BMS Herlev holder fast i føringen, som ved halvleg er på 38-40.

Tredje periode starter intenst og det er Lemvig, som virker mest klar. Hurtigt overtager hjemmeholdet føringen og der bliver taget godt initiativ i begge ender af banen. Lemvig udbygger de følgende minutter føringen til 57-47, inden BMS Herlev får stabiliseret spillet og til sidst henter lidt ind igen, så afstanden er 62-55 inden sidste periode.

Der skal kun gå to minutter af fjerde perioden inden gæsterne har lukket hullet og stillingen er 62-60. Det giver bekymring på vegne af hjemmeholdet, men Lemvig viser, at når spillet ikke er pænt, så kan må man kæmpe sig til pointene. Spillet er rodet for begge hold, men BMS Herlev virker mere i kontrol end Lemvig. Ingen af holdene får et afgørende overtag og med fire minutter tilbage er alt helt lige med 66-66.

Holdene bytter point, men en 3er giver BMS Herlev en føring på 70-71. Lemvig giver ikke op, og syv point af Sofia Paska er med til at bringe føringen tilbage til Lemvig, som kommer på 77-73. Det er tydeligt at Lemvig gerne vil afgøre kampen tæt på kurven, mens BMS Herlev satser på skudene fra distancen, hvor især Emilie Gudmand Larsen er skarp med sine i alt seks 3ere i kampen.

I kampens sidste minut presser begge hold på for at få sejren. Lemvig holder fast i føringen med 77-76, og 2 point af Cristina Pages udbygger til 79-76.  BMS Herlev gør et sidste forsøg, men i to omgange misbruger de fra 3-pointlinjen og så kan Lemvig spille kampen ud og fejre sæsonens første sejr.

Lemvigs point: Sofia Paska 31p (13 reb), Julia Pöcksteiner 16p, Kali Köenig 16p, Cristina Pages 8p, Madison Dackin 8p

BMS Herlevs point: Emilie Larsen 25p, Ellen Marie Iversen 18p, Katrine Jessen 11p, Luka Lachenmeier 9p. Thea Mikkelsen 5p, Laura Ziegler 4p, Caroline Rasmussen 2p, Cecilie Jessen 2p

Ugens preview

06.12.2019

Denne uges preview er skrevet af coach for SISU, Eleni Kafantair (på engelsk) som her kommer med sit bud på weekendens 3 kampe.

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 17:00)

It will be a great game to watch with the two best teams in the league. 

In fact the biggest difference between the two is in they way they defend the three-point line and the fast break.

This is a close competitive game for all 40 minutes. Some good shooting and fast-paced play tell the story early but in will not know the winner until ref’s final whistle.

Hørsholm progression to a perfect 10-0 record with Friday night’s victory with Vaerlose, coming at the extra time and judging by the previous game between them I think this time that Hørshlom will get the victory even with a slight difference.

Værløse Blue Hawks - Aabyhøj IF (søndag kl. 13:30)

Another interesting game with two teams who, when they are on the court, show that they are not afraid of any opponent.

Aabyhoj is better offensively with good shooting percentage and on the other hand Vaerlose is a much better team in the defensive line. They are getting a lot of rebounds and they are always fighting for the best.

Vaerlose they really need this win and because the game is in their home I think they will win the game even though Aabyhoj is a very competitive team.

Lemvig Basket – BMS Herlev Wolfpack (søndag kl. 14:00)

I would like to start first with the fact that Lemvig is a team that, despite the fact that it has 9 defeats in the league so far, is a team that really struggles in the games without being frustrated at the moment.

Having said that, I believe that at some point they will make the win are looking for taking good use of their home advantage.

BMS has shown to be a better team so far and I think they will return with a win of 10 points or more.

BKA vinder udekampen mod SISU

04.12.2019

Det var forventeligt ikke det helt store tilløbsstykke at invitere til basketball i Dameligaen en kold mandag aften først i december kl. 18.30 i Gentoftehallen.

Med det udgangspunkt var det ikke dårligt, at omkring 100 tilskuere havde valgt at lægge vejen forbi hallen. Hjemmeholdet havde tanket lidt selvtillid sidste weekend i Lemvig, mens gæsterne kom med sejre i de seneste 4 kampe. Sisu skulle forsøge at bruge hjemmebanefordelen til at gøre det bedre end da de sidst mødtes, hvor de det blev sendt hjem fra Amager med et nederlag på 25 point.

Gæsterne startede kampen klart bedst og havde først og fremmest stor sikkerhed i afslutningerne. Der skulle således gå 3,5 minutter 1 timeout og 7 skudforsøg, før Sisu kom på scoringstavlen, mens BK Amager på det tidspunkt havde samlet 13 point sammen på det samme antal forsøg som Sisu. Herefter kom der lidt ro over Sisus spil, og de to hold skiftedes med at scorer resten af perioden, som endte 13 – 24 til Amager. For Amager stod Elisabeth Brynaa alene for 9 point mens Taylor Gleason, som plejer et være god for omkring 20 point per kamp, endnu ikke havde ramt kurven.

Spørgsmålet var herefter, om der blot var tale om en dårlig start for Sisu, eller om Amagers overtag ville fortsætte. De lokale fans sad med en lidt bange fornemmelse, da spillerne løb på banen til anden periode.

Det viste sig, at der var god grund til at have bange anelser for Sisus præstation denne aften. BK Amager startede på samme måde som i første periode og øgede hurtigt forspringet yderligere, og allerede før der var gået 5 minutter af perioden, var Sisu bagud med mere end 20 point. På tilskuerpladserne sad man med følelsen af, at løbet var kørt for Sisu, og mon ikke også begge holds spillere havde den samme fornemmelse i kroppen.

I periodens slutning Lykkedes det for Sisu at reducere Amagers føring, der havde været oppe på 24 point, til 17, og hjemmeholdet kunne således gå til pausen med en lille smule medvind til en pausestilling på 26 – 43. Ved pausen havde Elisabeth Brynaa scoret 15 point og Ruth Sherrill 10 for Amager, mens Sisus Ida Tryggedsson og Asta Blauenfeldt hver havde lavet 5 point.

Tredje periode starter mere lige, idet Amager nu også har svært ved at få skuddene til at gå i. Statistikken taler dog et tydeligt sprog om Sisus scoringsproblemer. Sisu bliver således noteret for i alt 8 point i perioden, hvoraf Ida TP står for de 6, alle på straffekast, mens kun et enkelt af holdets 13 øvrige skud går i. Ruth Sherrill scorer også 6 point i perioden, som Amager vinder med 8 - 10.

Efter denne noget stillestående periode kommer der lidt mere liv i kludene i fjerde periode, hvor Sisus unge spillere kommer på banen og spiller frit. Perioden ender med 15 – 18 til Amager, mens kampen ender med en Amager-sejer på 49 - 71. Det er næppe en stor trøst for Sisu, at nederlaget er lidt mindre, end da holdene sidst mødtes. 

Ingen af holdene havde heldet med sig, når de skød fra distancen, og Sisu endte således med alene at score én gang på i alt 17 3-point-forsøg, mens Amager ramte 4 gange på 20 forsøg.

For Sisu blev Ida TP noteret for 11 point og 6 rebounds, mens Helene Dalsgaard og Taylor Gleason hver blev noteret for 6 point. For BK Amager scorede Ruth Sherrill 16 point og tog 14 rebounds. Elisabeth Brynaa scorede også 16 point mens Emilie Fogelstrøm stod for 14 point og Rikke Fabricius nettede 11 point.

Intenst opgør i Åbyhallen

02.12.2019

Aabyhøj IF havde revanche til gode efter at et amputeret Aabyhøj hold fik en ordentlig snitter tidligere på sæsonen mod dagens gæster fra BMS Herlev Wolfpack.

Gæsterne åbnede scoringen, men med et 7-0 run tog Aabyhøj teten. BMS/Herlev havde kun to spillere på tavlen i de første 10 minutter og uden Ellen Iversen havde det set rigtigt ud sort for gæsterne, hun havde 12 point i perioden. Holdene havde flere små runs i perioden, med hjemmeholdet i styringen. Det gav en føring på 22-11 på et tidspunkt, men gæster lukkede lidt af hullet, så føringen var på 6 point.

Niveauet faldt en smule i 2. periode. Holdene kan kun score på straffekast i starten, der går 2,5 min før Caroline Glud har periodens første regulere scoring, hvor hun reducere Aabyhøjs føring til 25-21. Men så holder BMS/Herlev en scoringspause på næsten 5 min. Heldigt for gæsterne scorer hjemmeholdet ikke voldsomt, men er dog foran 31-21 med lidt under 3 min igen. I det næste minut scorer begge hold, men der bliver ikke scoret i de sidste 2 minutter og perioden ender 12-9.

De lidt lave scoringsprocenter fortsætter i starten af 3 periode. Efter 3,5 min står den 4-4, så hjemmeholdet holder føringen. Med en 3 point scoring af Laura Ziegler til 42-37 midt i perioden får lidt mere spænding i kampen og presset på hjemmeholdet stiger. Endnu en periode uden scoringer ( 2,5 min ) følger begge hold igen får gang i den. BMS/Herlev er tilbage i kampen inden sidste periode efter at have vundet perioden 19-14.

Efter det lille comeback i 3 periode og spillemæssige løft troede man at nu ville gæsterne komme helt op. Men det skete i første omgang. Der gik 3 min før BMS/ Herlev fik scoret og det havde Aabyhøj udnyttet til at komme foran 54-44. Men så gik hjemmeholdet i stå, de næste 3 min vandt BMS/Herlev 8-0 og med 4 min igen var stillingen 54-52. Camilla Lind Christiansen gav Aabyhøj lidt luft med en 3 points scoring 3,5 min igen. Men det var en stakket frist, for gæsterne kæmpede sig tilbage og med lige under 2 min igen udlignede Katrine Jessen til 57-57. Meget symptomatisk for kampen var de sidste 2 min meget rodet. BMS/Herlev fik deres første føring siden 0-2, da Katrine Jessen scorede til 57-58 på et straffekast med 28 sekunder igen. Aabyhøj tog en timeout og på det efterfølgende fik Caroline Wich fremtvunget 2 straffe, som hun iskoldt satte og så var Aabyhøj i front med 18 sekunder igen. BMS/Herlev havde så muligheden, men det blev kun til en presset afslutning, som ikke var tæt, så hjemmeholdet red stormen af og vinder kampen med 59-58 (22-16, 12-9, 14-19, 11-14).

Ien ikke særlig velspillet kamp var Ellen Iversen virkelig forrygende i 1 periode med 12 point ( men scorede kun 3 point i resten af kampen ) Thea Mikkelsen og Caroline Glud var nogen af dem så fik gæsterne tilbage i 2 halvleg. For hjemmeholdet kæmpede Stephanie Mannemar bravt for at holde sammen på tingene og var med de normale topscorere Alberte Rimdal og Caroline Wich, de mest iøjnefaldende.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 16 point, Alberte Rimdal 14 point og Stephanie Mannemar 9 point.

Topscorer BMS/Herlev: Ellen Iversen 15 point, Thea Mikkelsen 8 point og Caroline Glud 8 point.

Endnu et overtidsdrama i Hørsholmhallen

28.11.2019

For tredje gang denne sæson måtte Hørsholm 79ers’ hold i Dameligaen ud i overtid for at beskytte holdets status som ubesejrede – og for tredje gang lykkedes missionen. Denne gang var det ligaens næstnederste hold, Værløse Blue Hawks som fremtvang fem ekstra minutter, hvor Hørsholm endte med at tage sejren 76-75.

-Vi bliver vel gode til det, sagde Hørsholm-træner Jesper Krone om de mange overtidskampe, da han fik vejret efter kampen var slut, men på et eller andet tidspunkt går det jo også galt. Det er ikke så godt, for endnu en gang spiller vi ikke op til vores bedste.

Efter at Værløse var foran 2-0, var Hørsholm aldrig bagud, men kunne ikke fremtvinge en afgørende føring mod et Værløsehold, der kæmpede med alt, de havde. Gæsternes presforsvar tvang igen og igen Hørsholm til at smide bolden væk, eller til skud sidst i skuduret – som endda også løb ud nogle gange.

I løbet af de første tre perioder var Hørsholm et par gange foran med ti, men straks efter kom Værløse igen, anført af en velspillende Frida Formann, der scorede 21 point i kampen.

Med gæsterne nede 66-61 med halvandet minut af kampen, var det da også Formann, der satte to point og holdt håbet om en ekstraperiode i live. I det næste minut kunne ingen af holdene finde bunden af kurven, men med blot ni sekunder igen, efter gæsterne tog en angrebsrebound, sendte Annemie Espensen bolden afsted fra toppen og den gik i med seks sekunder på uret.

Hørsholm tog straks en timeout, men Carolines Bornemanns pressede layup, mens uret lød, gik forbi og Hørsholms tredje overtid i ti kampe var en realitet.

I overtiden startede Hørsholm scoringen ved Ivana Jovanovic og efter tre minutter var hjemmeholdet oppe med 74-67, efter fire point fra Kristine Risager og to fra Sidney Rielly. Emilie Ravn og Annemie Espensen fik dog reduceret og med 25 sekunder igen var forskellen kun tre, 75-72.

Værløse fejlede Hørsholms Alyssa Rader for at stoppe tiden, og da hun kun ramte et enkelt af to skud, var en lille dør åben for gæsterne. Værløse forsøgte et hurtigt layup, som dog blev slået ud af en Hørsholmspiller og med 15 sekunder igen tog Værløse-coach Thomas Hemmingsen timeout og fik sat et skud op i højre hjørne, som dog gik ved siden af med ti sekunder igen.

Foran 76-72 igen burde Hørsholm have lukket kampen, men endnu engang smed hjemmeholdet bolden væk og Værløse fik chancen. Frida Formann driblede sig til et tre-points skud, hvor Værløse kun kunne håbe, at det gik i og der blev dømt en fejl, så et ekstra straffekast kunne udligne kampen. Den første del af ligningen gik op, men Hørsholm var kloge nok til ikke at fejle og hjemmeholdet tog sejren 76-75 efter overtid.

-Det må man kalde en arbejdssejr, sagde Hørsholms Katrine Horneman efter kampen. Det var ikke så kønt alle steder, men vi fik arbejdet gjort til sidst. Vi taler om i pausen , at nu skal vi ud og sætte stolthed i forsvaret og det fik vi arbejdet på i anden halvleg, hvor angrebet måske ikke altid var der.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejret tophold, lige foran BK Amager, mens Værløse stadig er næstsidst med to sejre i otte kampe.

Hørsholms næste kamp er en svær udekamp mod BK Amager 7. december. Denne sæson har Amager kun tabt en enkelt kamp, på udebane mod Hørsholm. Kampen bliver ikke lettere af at Hørsholm er uden landsholdsanfører Gritt Ryder og veteran Marie Louise Blyme mindst indtil efter jul.

Værløses næste kamp er dagen efter, 8. december mod Aabyhøj IF.

Ugens preview

28.11.2019

Efter at Hørsholm 79ers besejrede Værløse Blue Hawks efter overtid i aftes er der kun 2 kampe på menuen i den næste uges tid i DL.

Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sine 2 bud på kampene.

Aabyhøj IF vs BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 14:30)

Det er to af de mest talentfulde hold i Dameligaen, som mødes i Åbyhøj lørdag eftermiddag, men det er også to hold med meget forskellige forløb i sæsonen indtil nu.

Åbyhøj har foreløbig haft en svingende sæson, og har ikke helt levet op til forventningerne, mens Wolfpack har spillet flot og stabilt gennem efteråret, og er nu placeret som en flot nr. 3 i ligaen.

På det seneste er spillet blevet bedre og mere stabilt hos Åbyhøj, og derfor vil de uden tvivl udfordre Wolfpack på både tempo og initiativ. Alligevel går gæsterne ind til kampen som svag favorit, men det vil være afgørende for kampens udfald, hvem der får bedst styr over eget spil og rammer den højeste effektivitet.

Med to hold som gerne vil spille hurtigt og aggressivt så bliver det helt sikkert en underholdende kampe, og det kan blive med en høj score. Så der er nærmest garanti for god underholdning i Åbyhøj på lørdag.

SISU vs BK Amager (mandag kl. 18:30)

SISU har flere gange vist sit potentiale, men der har også været store udsving i præstationerne, hvilket er helt naturligt for et hold med mange unge spillere. Ida TP og Taylor Gleason styrer dog holdet godt og sørger for, at alle modstandere skal holde koncentrationen.

BK Amager har som ventet lagt sig i toppen af ligaen, og faktisk er det lidt under forventning, at de ligger nummer 2 i tabellen. De skal nu nok holde sig til og vise deres styrke, når det for alvor gælder senere på sæsonen. Lige nu virker det til, at BK Amager spiller tålmodigt og ubekymret, og det er nok til at være favorit i kampen mod SISU.

Hvis SISU rammer en af de gode dage, så kan de godt blive en udfordring for BK Amager, men mon ikke begge hold mest holder fokus på eget spil for bygge på til senere og vigtigere kampe i sæsonen. 

Dag og nat i Aabyhallen

24.11.2019

Aabyhøj IF havde lørdag besøg af det ubesejrede tophold Hørsholm 79ers. Gæsterne manglede Gritt Ryder, som blev skadet i onsdagens sejr over BMS Herlev Wolfpack, så det var spændende om Aabyhøj kunne stille noget op.

Gæsterne starter bedst bl.a. på to tre point scoringer af Alyssa Radar. Caroline har også en god åbning på kampen med Aabyhøjs første 6 point. Flot angrebsspil præger de første 4 min, som Hørsholm vinder 15-10. Seks point af Alberte Rimdal bringer Aabyhøj foran 16-15 og det positive spil fortsætter resten af perioden, men nu er det hjemmeholdet som er ovenpå. Det hele slutter 24-20.

Det flotte spil fortsætter i starten af 2. periode med hele 17 point scoret på de første 90 sekunder, så Aabyhøj nu fører 33-28. De to holds forsvar får dog bedre fat i resten af perioden. Aabyhøj er i front med 6 point flere gange og fører 41-35 med to et halvt minut igen. Desværre slutter hjemmeholdet derefter med at score og det udnytter gæsterne med et 7-0 run til at få en pause føring på 41-42.

Lige så flot og velspillet 1 halvleg var, lige så rodet ( specielt for hjemmeholdet ) var 2 halvleg. Det hjalp heller ikke på det for Aabyhøj at Ida Krogh ikke spillede 2 halvleg pga en skade. Perioden endte med 9-7 til Aabyhøj med masser af turnovers og brændte afslutninger. Men begge holds forsvar gjorde det også svært for modstanderne.

Hørsholm satte sig hurtigt på tingene og lukkede fuldstændigt ned for hjemmeholdet i 4. periode, som kun scorede 6 point de sidste 10 min. Anført af Ivana Jovanovic og Sidney Reilly styrede gæsterne tingene og det var aldrig spændende til sidst. Så det endte med en forholdsvis sikker sejr på 69-56 (24-20, 17-22, 9-7, 6-20)  til det fortsatte ubesejrede tophold. Kristine Risager havde også en rigtig 4 periode for gæsterne inden hun blev fejlet ud.

Hørsholm spiller igen på onsdag hjemme mod Værløse Blue Hawks, mens Aabyhøj får besøg BMS Herlev Wolfpack næste lørdag.

Topscorer i dagens kamp blev:

Aabyhøj IF - Alberte Rimdal 17 point, Caroline Wich 15 point og Stephanie Mannemar 8 point.

Hørsholm 79ers - Sidney Reilly 23 point, Ivana Jovanovic 10 point og Alyssa Radar 10 point.

BK Amager besejrer Wolfpack knebent i fokuskamp

24.11.2019

Tidligt lørdag eftermiddag bød BMS Herlev mestrene fra BK Amager velkommen til top- og fokusopgør i Herlevhallen.

Alle sejl var sat for at give tilskuerne en god oplevelse: Folkekøkken i den tilstødende Annekshal, slush-ice, fadøl, klub-bod, hoppeborg for de mindste og masser af konkurrencer i pauserne. Rigtig mange mennesker – små 350 i alt – havde da også fundet vej til 2730 for at se Dameligaens nr. 2 og 3 battle om 2 point til stillingen. Sågar Wolfpacks nye maskot havde fundet den kringlede vej gennem postterminaler og veterinær myndighedsudøvelse og var klar til at tørne ud på sidelinjen.

Med andre ord var der et godt fundament for, at holdene på banen kunne vise deres bedste spil og begejstre publikum på tribunen. Og hvordan gik det så?

Ihukommende salig Niels Helveg Petersens svar fra 1987, da han blev spurgt, om han foretrak den ene eller den anden formand for Socialdemokratiet, blev kampen mest af alt sådan ”Tja, bum bum”-agtig. Helt godt blev det aldrig rigtig for alvor.

Det var som om, at den rekordhøje november nedbør havde skyllet begge holds scoringsevner ned til grundvandet, og bagefter var den sidste rest offensiv præcision og fandenivoldskhed diffunderet ud i Herlevhallens ventilationssystem. Statistikkerne understøtter denne påstand, f.eks. ramte begge hold på mindre end 32% af deres samlede afslutninger fra gulvet.

Bevares, bevares. Forsvars-aficionados vil givet kunne argumentere for, at de to headcoaches Tamargo og Klussmann havde scoutet hinandens mandskaber godt, der blev ikke foræret lette scoringer væk i nogen af enderne. For BK Amager sad profilen Ida Klusmann desværre ude med en knæskade, hun kunne måske have tilført kampen noget angrebsmæssigt pep.

I det lavt-scorende opgør lyste især Rikke Fabricius op for gæsterne som topscorer med 18 point og gode procenter, mens Thea Mikkelsen stod som en af de stærkeste for hjemmeholdet med 11 point.

Selv om BK Amager i løbet af 2. halvleg virkede til at have forløbet under kontrol, så lykkedes det alligevel for Wolfpack at komme tæt på ved stillingen 52-55 med knap to minutter tilbage på kampuret. Hjemmeholdet kunne imidlertid ikke få de sidste scoringer på tavlen, og BK Amager vandt til sidst 52-58.

Hos BMS Herlev blev Ellen Iversen topscorer med 12 point, og Caroline Glud tog 11 rebounds. BK Amagers landsholdsspiller Ena Viso hentede imponerende 19 rebounds, og med sine 11 point blev hun kampens eneste med en double-double. Ruth Sherril blev noteret for 14 point.

Således gik det til inden for stregerne. Uden for havde publikum en fest, især de yngste havde stor fornøjelse af hoppeborgen, og de ældre kunne glæde sig over gensynet med gamle bekendtskaber fra basket-familien. Fra BMS Herlev skal der lyde et kæmpe shout-out til de frivillige, som har lagt mange kræfter i, at dagens fokuskamp blev en stor succes.