Nyheder

Hørsholmtopscorer skadet i sejr i sidste grundspilskamp

28.02.2019

Der var lidt slinger i valsen, da Hørsholm 79ers onsdag afsluttede Dameligaens grundspil med en stensikker sejr over lokalrivalerne fra Værløse BBK.

Hørsholm styrede begivenhederne med sikker hånd i ca. 15 af de 40 minutter og et var nok til en sejr på 88-53. Mere bekymrende var det, at Hørsholms topscorer Layne Murphy blev båret af banen med lige under tre minutter igen af kampen.

Det var en totalt dominerende tredje periode, der sendte sejren til Hørsholm. Værløse havde ellers vundet de sidste fire minutter af første halvleg 10-0 og så ud som om, de ville gå efter overraskelsen. Efter 41-31 ved pausen satte Hørsholm en effektiv stopper alle spekulationer om en spændende kamp, med en tredje periode, der blev vundet 31-3.

Hørsholmtræner Jesper Krone, som inden kampen forlængede aftalen med klubben indtil sommeren 2022, var på trods af den gode tredje periode ikke tilfreds med kampen:

-Det var en storsejr på tavlen og det var en god tredje periode, der skabte det forspring, men resten synes jeg ikke var så godt, sagde træneren med et lille smil. Jo, vi har momenter, der er gode, hvor vi bevæger bolden og gr nogle gode ting, men vi spiller ufokuseret og tager en masse forkerte beslutninger. Når vi spller mod Værløse, der mangler et par spillere, så bliver vi ikke straffet på samme måde, som vi vil gøre mod andre hold.

Det var Hørsholms forsvar, der udgjorde forskellen mellem de to hold. Flere gange, især i anden halvleg, havde Værløse svært ved at få bolden indenfor skudafstand – endsige over midten – og det resulterede i en række lette layups til Hørsholm, der var foran 72-34 inden fjerde periode.

Jesper Krone roterede Hørsholms spillere kraftigt, så der var masser af kræfter til at holde presset hele vejen igennem kampen. Det eneste, Hørsholm ikke fandt svaret på, var Værløses kæmpetalent Juliana Okosun, der lagde ikke mindre end 31 point i kurven. Hun spillede mod tre af ligaens bedste store spillere, men den 17-årige U-landsholdsspiller scorede alligevel kampen igennem.

Hørsholm fik on overraskelse af de mere kedelige med lige under tre minutter igen, da Layne Murphy blev båret fra banen med en skade i ankel og knæ. Det vides endnu ikke hvor slem skaden er, men Hørsholms mest reboundende og scorende spiller kan blive svær at undvære i mellemspillet, hvor Hørsholm på trods af sejren i grundspillet kommer i den sværeste pulje.

Når resten af sidste runde er spillet i weekenden, vil Hørsholm være i pulje med to af holdene Stevnsgade, SISU, Amager og Aabyhøj, der alle har vist, at de har kvaliteten til en finaleplads. Et af holdene – inklusiv Hørsholm – vil dog ikke engang nå semifinalerne, idet kun to hold går videre fra hver pulje i mellemspillet.

Mellemspillet starter i næste uge og det eneste, der er sikkert, er at Hørsholm har en hjemmekamp onsdag 13. marts kl. 18.

Hørsholm 79ers holder på succestræner de næste tre år

28.02.2019

Hørsholm 79ers har under onsdagens kamp mod Værløse BBK kunnet annoncere at dameholds succestræner Jesper Krone har indgået en aftale om at fortsætte samarbejdet indtil sommeren 2022.

I Krones første to år ved roret er det blevet til guld- og sølvmedaljer i Dameligaen samt en pokaltitel og holdet har i indeværende sæson sikret sig førstepladsen i grundspillet med en kamp igen.

Den tre-årige forlængelse af aftalen er lavet på baggrund af det gode samarbejde og den positive spillerudvikling, fortæller Jesper Tullin, direktør for Liga-selskabet:

-Jesper Krone står stærkt i forhold til vores værdier om at udvikle og bruge vore egne spillere, samtidig med at der er skabt flotte resultater med holdet. Vi ønsker at fortsætte den udvikling, som det nuværende generationsskifte peger i retning af, også i årene fremover.

Jesper Krone har flere grunde til at han gerne vil forblive i klubben de næste tre år:

-Jeg synes vi har en rigtigt god situation i klubben i forhold til vores værdier og til at bruge vore egne spillere, suppleret med nogle udenlandske spillere. Og så tror jeg at kontinuitet i klubben, på spiller-, og ledelsessiden har gode chancer for at skabe stabilitet og succes på banen og den vil jeg gerne være en del af. Jeg har et godt samarbejde med ledelsen i klubben og er rigtigt glad for at træne det her hold og er i det hele taget glad for at være her.

Krone er ved siden af jobbet som træner i Hørsholm også landstræner for Danmarks damelandshold og i dagtimerne lærer i Nivå. Han har et bredt basketball CV, der inkluderer professionelle kontrakter som spiller i både Danmark og udlandet, flere trænerjobs i de bedste danske rækker for damer og herrer, en årrække som sportschef i Danmarks Basketball Forbund, samt to titler som årets træner i Dameligaen.

Med Krone ved roret i Hørsholm er holdet gået fra succes til succes. I den første sæson blev det til en finaleplads, hvor guldet gik til Virum, på trods af at 79ers havde mulighed for at sikre for sejren med et skud i de sidste sekunder af både den regulære tid og overtiden.

Årets efter tog holdet revanche ved at vinde både mesterskab og pokaltitel i nogle medrivende opgør – den femte kamp i finalerne blev spillet foran 1000 tilskuere i Hørsholm og endte med en Hørsholmsejr efter et gigantisk comeback.

Inden denne sæson gennemgik holdet et større generationsskifte, hvor hele ni spillere stoppede karrieren, tog til udlandet eller andre danske klubber, herunder Årets Spiller i Danmark, Maryah Sydnor, den islandske landsholdsspiller Sandra Lind, samt daværende anfører Line Piechnik. Alligevel er det lykkedes Hørsholm, med en base af unge, danske spillere, suppleret med enkelte veteraner og udenlandske spillere, at sikre sig førstepladsen i grundspillet og et godt udgangspunkt for mellemspil og slutspil.

Sidste runde i grundserien

25.02.2019

Kun én spillerunde mangler i grundserien før at DL går ind i sin afgørende fase med mellemspillet.

Hørsholm bliver 1’er i grundspillet og tager 4 point med over i mellemspillet og BMS Herlev Wolfpack bliver 6’er, som betyder at de kommer i modsatte pulje end 79ers. Det er de eneste to placeringer, som er på plads inden sidste runde spilles.

Der er blevet gættet en del om, hvem der ønsker sig hen hvor, for at spille mod hvem, eller undgå en bestemt tur, langt ude vest på. Med det i mente, har det tidligere været praksis, at sidste runde afvikles på samme tidspunkt.

Den vikarierende coach for SISU Morten Thomsen kommer her med sit bud på de sidste 4 kampe.

Hørsholm 79ers - Værløse BBK (onsdag kl. 18:30)

Hjemmeholdet er stadig favorit til at ende helt på toppen. Kampen mod et meget ungt Værløse hold, bliver ikke anderledes. Coach Hemmingsen har flyttet holdet en hel del i år; men er oppe mod overmagten her. En usikkerhed kan være værternes skader, hvilket kan give en tættere kamp og mange minutter til de yngste i truppen for 79ers.

79ers går i mellemspillet med en +20 sejr.

SISU - Stevnsgade Basketball (fredag kl. 19:30)

Hvis hjemmeholdets nye coach, Eleni Kafantari vinder kampen, slutter SISU som 2’er i grundspillet og går i pulje med 3, BMS Herlev Wolfpack og 7. Et nederlag ser ud til at kunne give alt fra en 3.-5. plads.

Kampen er på papiret åben. Stevnsgade har fået en energisk amerikaner, som giver holdet en offensiv transition, fra deres pres og ikke mindst zone, som har voldt de fleste/alle hold problemer.

Hjemmeholdet kommer fra en flot kamp mod Amager og hvis den tendens fortsætter, vinder de med +8.

BMS Herlev Wolfpack - Åbyhøj IF (lørdag kl. 13:00)


Begge hold afslutter et flot grundspil. De to unge mandskaber, Åby dog godt suppleret af rutine fra hjemvendte ”amerikanere”, som giver dem tyngden i denne kamp og får Åby i spil til 2.-3. pladsen.

BMS Herlev har en lille fordel i størrelse; men mit bud er en klar sejr til gæsterne, +12.

BK Amager - Lemvig Basket (lørdag kl. 14:30)

Amager har også haft et flot grundspil, som længe har givet dem en top-3-placering. Deres 2 stærke amerikanere, er helt i top af hhv. point og rebound. Suppleret af deres rutinerede guards og skytter, har de et komplet hold, som kun mangler lidt bredde.

Lemvig er kommet lidt i gang; men bør tabe til BKA og slutte sidst i grundspillet og dermed komme i pulje med 79ers og nr 4 og 5.

Amager +10

Stevnsgade trækker længste strå i Ulvehulen

24.02.2019

Søndag eftermiddag gæstede formstærke Stevnsgade UCC-hallen i Skovlunde, hvor Wolfpack tog imod.

Sidst de to hold mødtes i december, vandt Stevnsgade og siden da har Nørrebro-mandskabet forstærket sig mærkbart med Taylor Gleason og bl.a. taget pokal-sølv og besejret Hørsholm 79ers to gange.

Wolfpacks topscorer Emilie Gudmand Larsen måtte sidde ude pga. sygdom, og eftersom gæsterne har et noget mere rutineret roster end BMS Herlev, var Stevnsgade i favoritrollen inden tip-off.

Imidlertid stod 1. periode mest i Wolfpacks tegn, mens Stevnsgade havde svært ved at finde vej til kurven. Katrine og Cecilie Jessen var sammen med Caroline Glud toneangivende for værtinderne, som førte 20-14 efter første fjerdedel.

Nørrebro-mandskabet fik bedre fat i spillet i 2. periode, hvor både Taylor Gleason og Ena Viso stemplede ind i kampen med gode indsatser. Wolfpack var fortsat afhængige af Jessen-søstrene, mens Thea Mikkelsen hurtigt løb ind i fejlproblemer. Hun fik selskab af Stevnsgades Mathilde Colding, som havde haft en fremragende kamp i sidste runde, og begge headcoaches måtte derfor bænke disse to nøglespillere. Stillingen var 31-33 ved halvleg, hvor Wolfpacks Katrine Jessen allerede stod noteret for en double-double.

Stevnsgade var i hele opgøret meget loyale mod eget spilkoncept med zoneforsvar, zonepres og hurtige afslutninger. Især zonepresset begyndte at volde BMS Herlev-tropperne problemer, og gæsterne fik fremtvunget mange turnovers, som især Gleason konverterede til sikre lay-ups. Samtidig blev Stevnsgades Rikke Fabricius mere og mere involveret i angrebsenden, men heldigvis for Wolfpack begyndte Laura Ziegler at sætte sine 3’ere, så kampen var tæt med 51-53 ved indgangen til sidste periode.

Gæsternes Hanna Sheikh havde i anden halvleg efterhånden fået indstillet sit skud og ramte nu med gode procenter. Samtidig var Gleason en evig kilde til uro i Wolfpacks forsvar. Stevnsgade fik skabt et hul på 8 point med mindre end to minutter tilbage, og selv om hjemmeholdet kæmpede ufortrødent videre, rakte det til sidste ikke, Stevnsgade vandt 67-72.

For BMS Herlev Wolfpack var scoren fordelt på 7 spillere, heraf hele 5 spillere med to-cifrede point. Caroline Glud og Cecilie Jessen blev noteret for en double-double, det samme gjorde som nævnt ligaens bedste shotblocker Katrine Jessen, som stod for 5 blocks.

Hos Stevnsgade kom 5 spillere på tavlen anført af 26 point til Gleason suppleret af imponerende 13 steals, mens Hanna Sheikh også endte med en old-school double –double med 20 point og 10 rebounds.

Wolfpack spiller lørdag kl. 13 i Herlevhallen sidste kamp i grundspillet mod pokalmestrene fra Åbyhøj IF, mens Stevnsgade fredag aften skal en tur til Gentoftehallen for at møde SISU.

Sikker sejr til Aabyhøj IF over Værløse BBK

24.02.2019

Aabyhøj var favoritter inden dagens kamp imod Værløse og fraværet af gæsternes Frida Formann gjorde ikke favoritværdigheden mindre.

1 Periode: Efter en lidt rodet start kom Værløse bedst fra start førte 6-4 på 6 point af Ellen Iversen. Men så lavede Aabyhøj et 9-0 run og kort efter et yderligere run på 13-0 og bragte sig dermed foran 26-9 og så var den kamp reelt afgjort. Perioden sluttede 31-16.

2 Periode: Aabyhøj lavede de første 6 point i perioden før Værløse kom i gang. Da der var spillet 6,5 min var stilling i perioden 14-14, Værløse var kommet lidt tilbage takket været 3 er i træk af Mathilde Roan. Et 8-0 run gav Aabyhøj en føring på 23 point før Værløse lukkede halvlegen med en 3 er. Aabyhøj kunne gå til pause med en føring på 20 point.

3 periode: Den store føring til hjemmeholdet gjorde at intensiteten faldt noget i 2 halvleg. Men Alberte Rimdal lavede et show de første 3 min med 9 point og så førte Aabyhøj 64-35. De resterende 7 min var til glemmebogen. Værløse vandt de 7 min 8-6, det var ikke kønt.

4 Periode: Det blev lidt bedre med spillet i den sidste periode. Af positive ting var at Julianna Okosun fik lidt gang i scoringen efter en frygtelig 3 periode og så havde Alberte Rimdal endnu en flot periode. Aabyhøj førte på et tidspunkt med 33 point inden Værløse kom lidt igen og sørgede for at de ikke tabte alle 4 perioder.

Slutresultatet bliver en sikker sejr til Aabyhøj på 88-61 (31-16, 22-17, 17-10, 18-18).

Der var klart forskel på de to hold i dag, så skal Aabyhøj vinde i BMS/Herlev i næste weekend for at sikre sig 3 pladsen.

Topscorer Aabyhøj: Alberte Rimdal 19 point, Nikoline Sandbäck 12 point og Caroline Wich 11 Point.

Topscorer Værløse: Ellen Svendsen 14 point, Julianna Okosun 12 point og Annemie Espersen 11 point

Skadesplaget 79ers hold slår Lemvig knebent

23.02.2019

Det var et skadesplaget Hørsholmhold, der lørdag på hjemmebane tog imod bundholdet Lemvig Basket.

Hele fem spillere sad ude og det gav dels en særdeles spændende kamp og dels en flot ligadebut til Clara Madsen ud af. Lemvig spillede en flot kamp og var tæt på sejren inden hjemmeholdet vandt 64-61.

Lemvig var foran 61-57 med lige over to minutter igen efter 10 point i fjerde periode fra kaptajn Natalee Faupel, men fik ikke bolden i kurven mere i kampen. I stedet blev det Hørsholms Layne Murphy, der blev matchvinder med seks point i træk, der gjorde det til 63-61, inden Caroline Bornemann satte trumf på med et enkelt straffekast til 64-61 med under 20 sekunder igen.

Det lykkedes ikke Lemvig at få et godt skud af til sidst og Hørsholm løb dermed med sejren, hvilket var en lettelse for Hørsholmtræner Jesper Krone, i lyset af de mange skadede spillere. Hørsholm var uden Ivana Jovanovic, Meg Wilson, Maria Forsman Pedersen, og Rebecca Dam, så der var masser af ros til de spillere, der trådte til i stedet:

-Vi har nogle skader i dag, der gør, at vi ikke har den vante opstilling, siger træneren, men jeg synes vi spiller godt i mange perioder. Mange spillere, som ikke er vant til at få så mange minutter i de andre kampe, kommer ind og gør det rigtigt stærkt.

I første halvleg fulgtes de to hold pænt ad hele vejen. Hørsholm skød meget fra distancen, men tre’erne ville ikke i, men Lemvig havde til gengæld ikke meget effektivitet i feltet. De lave skudprocenter gjorde ikke meget for kampens skønhed, men til gengæld var det spændende hele vejen.

Det var først de sidste par minutter Hørsholm fik skabt en lille føring, efter to scoringer i træk fra Emilie Bornemann gjorde det til 40-34 ved pausen.

Første halvleg gav også ligadebut til Hørsholms Clara Madsen, der kvitterede for trænernes tillid med solide fire point og tre rebounds før pausen – og det imponerede træneren:

-En helt vildt stor cadeau til Clara, sagde Jesper Krone efter kampen. Hun kommer ind i sin debut og spiller mod en god insidespiller og jeg er meget tilfreds med hendes indsats. Hun gør faktisk en forskel for os. Hun er stadig ung og har meget at lære, men det hun viser i dag lover godt for fremtiden.

I tredje periode startede Hørsholm med at udbygge føringen ved Layne Murphy, Emilie Bæk og Caroline Bornemann, der sendte hjemmeholdet i front 47-35, inden Lemvig fik set sig om. Lemvigs Mariya-Magdalena Kolyandrova fik dog stoppet blødningen med en tre’er efter tre minutter og herfra var det helt lige i spillet, men med en lille Lemvig-fordel i scorede point.

Det betød, at Lemvig kunne udligne til 51-51 ved Kolyandrova på første skud i fjerde periode og så byggede de den lille fire-points føring op, der forduftede i de sidste minutter.

Hørsholm har allerede vundet grundspillet, mens Lemvig er at finde på ligaens sidsteplads. De har dog endnu en chance for at rykke væk fra den plads i næste uges sidste grundspilskamp, der er mod BK Amager.

Efter grundspillet kommer mellemspillet, hvor holdene inddeles i gruppe A med grundspillets 1, 4, 5 og 8, mens gruppe B er 2, 3, 6 og 7. Det bedst placerede hold i hver pulje tager fire point med over i mellemspillet, mens det næstbedste har to point med. De to første hold i hver pulje går i semifinalerne, mens sæsonen er slut for de øvrige hold. Gruppe A ligner en dødes pulje, idet tre hold med reel chance for at vinde DM kommer til at mødes. Med en enkelt runde igen er det umuligt at forudsige hvem der ender hvor.

Den eneste plads, der er afgjort, er at Hørsholm ender på førstepladsen. Lige nu ligger SISU, Aabyhøj og Amager á point på 2-4. pladsen, mens Stevnsgade, hvis de slår BMS-Herlev søndag kun er to point efter. Det kan derfor komme til at handle om indbyrdes resultater i sidste runde, hvor programmet ser således ud:

Hørsholm 79ers - Værløse BBK
SISU - Stevnsgade Basketball

BMS Herlev Wolfpack - Aabyhøj IF
BK Amager - Lemvig Basket

Især SISU mod Stevnsgade kan blive en nøglekamp. En Stevnsgadesejr på fem point eller mere sender Nørrebroklubben foran SISU i indbyrdes opgør og gør samtidig, at det vil være Aabyhøj og Amager, der tager pladsen i den lidt lettere pulje B, hvis de to hold kan udnytte favoritværdigheden mod BMS-Herlev og Lemvig. I så fald ender Stevnsgade som firer, med to point med i mellemrunden, mens SISU, der lige nu er to’er, kommer i mellemrunden som femmer, uden point. Vinder SISU er de sikre på at forblive i top tre.

Stærk holdindsats gav flot SISU sejr over BK Amager

22.02.2019

Men det var BK Amagers enmandshær, Geraldynn Leaupepe, der med 38 point var kampens helt store oplevelse.

Det er altid spændende, hvilken effekt en trænerudskiftning har på et hold. Og selv om SISUs nye træner endnu ikke er startet, var den potentielle effekt naturligvis noget de mange fremmødte tilskuere holdt øje med denne onsdag aften i Gentoftehallen.

Og allerede fra tip off stod det klart, at det var et stærkt motiveret og skarpt SISU-mandskab, der var mødt op til kamp, for allerede efter fem sekunder havde hjemmeholdets Asta Rønsov lagt sine og SISUs første point i. SISU stod også solidt i forsvaret, og det var tydeligt, at holdet havde forberedt sig på at forsøge at holde Amagers Valerie Driscoll fra bolden. Det var en taktik, der lykkedes så godt, at Driscolls score blev holdt på helt usædvanlige 6p.

SISU dominerede i kampens begyndelse, og kort tid inde i kampen efter et par hurtige scoringer af Ceejay Nofuente valgte Amager at tage sin første timeout.  Holdet kom godt ud fra timeouten, og især Emilie Fogelstrøm viste sin klasse både ved med en overlegen crossover at tage bolden til kurven og fra distancen med en stepback treer. For SISU viste den hjemmebanedebuterende amerikaner Chelsea Jennings, at Fogelstrøm ikke er den eneste, der kan ramme sine treere, og kampen igennem satte hun sikkert skud efter skud.

Perioden sluttede med en SISU-scoring i sidste sekund til en føring på 18-15.

Begge hold kom ud til anden periode med stor intensitet. SISU ramte sine skud, og Amager tog den til ringen. Julie Klug Jungslund viste, at man skal passe endog meget godt på hende under kurven, og kampen var ret lige. Men det var kun indtil SISUs unge, lynhurtige guard Asta Blauenfeldt kom på banen. Med sin rastløse energi og hurtige fødder fik hun skabt 8 lynhurtige point. Pludselig var SISU oppe med 12, og det så ikke ud til, at Amager havde noget i posen, der skulle kunne ændre ved det.

Men det havde de. Hun hedder Geraldynn Leaupepe, og efter lige have talt sammen i endnu en timeout kom Amager og ikke mindst Leaupepe ud og kæmpede sig tilbage i kampen. Den bomstærke amerikaner var lynhurtig i forsvaret, driblestærk op ad banen og frygtløs i feltet, og de stakkels SISU-spillere, der bildte sig ind, at de kunne dække hende, måtte enten fejle hende, eller også blev de væltet ud af kommunen. Hun var ganske enkelt imponerende stærk, og det var svært at se, hvordan hun skulle kunne lukkes ned. Amager kom tilbage i kampen, og da støvet lagde sig, og holdene gik til pause, var hullet næsten lukket igen. 47-43 var stillingen, og på tavlen stod Leaupepe med 24p. Det ser man alligevel ikke hver dag!

Der var således lagt op til en spændende 2. halvleg, og det så ud til, at SISU’s modtræk til Leaupepe var at lade Ceejay Nofuente tage en direkte konfrontation med hende i både forsvar og angreb. Nofuente og Leaupepe skiftedes til store plays og vigtige scoringer, men efterhånden trak SISU alligevel fra – ikke mindst på grund af store skud fra Freja Christensen, Chelsea Jennings og den unge bænkspiller Mikala Bork. Perioden endte 70-59, men det føltes alligevel som om, kampen var helt åben.

I 4. periode fortsatte duellen mellem Nofuente og Leaupepe, bedst eksemplificeret ved sidstnævntes fantastiske chase down block på Nofuente. Hvorefter Ceejay omgående, da bolden kom i spil igen, lavede et steal på Leaupepe. Leaupepe fortsatte kampen ud med at penetrere SISUs felt med modstanderne liggende som væltede kegler omkring sig på vej mod sine 38p, men også Jungslund imponerede igen med flere akrobatiske scoringer under kurven.

I sidste ende var SISU for stærke på en aften, hvor alle spillere ramte topniveau på én gang. Kampen endte med en SISU-sejr på 86-74, og dermed bytter klubberne 2. og 3. pladsen i stillingen mellem sig.

For SISU havde Ceejay Nofuente 22p, 10 as og 7 reb, Chelsea Jennings 17p, og Safia Sheikh og Asta Blauenfeldt 10p hver (Asta med en udnyttelsesprocent på 100%).

For BK Amager havde Geraldynn Leaupepe 38p , 14 reb og 4 st og Julie Klug Jungslund med 13p (75%).

BMS Herlev Wolfpack vinder lokalderby mod Værløse Blue Hawks

19.02.2019

Søndag gæstede BMS Herlev Wolfpack Søndersøhallen i et lokalbrag mod Værløse Blue Hawks.

Det var Dameligaens to yngste hold som stod overfor hinanden, hvor flere af spillerne kender hinanden på tværs af holdene fra diverse ungdomslandshold, så man kunne mærke tændingen fra begge hold allerede under opvarmningen.

Første periode kommer hjemmeholdet bedst fra land og Annemie Friis Espensen bringer med sit ottende point i de første 2:30 minutter Værløse foran 11-4. Wolfpack holder dog ved og sørger for at holde snor i hjemmeholdet, som dog fastholder deres momentum gennem næsten hele perioden. Med omkring 1:30 minut tilbage af første periode er føringen på 22-13, men med en scoring af Caroline Glud Rasmussen og fem hurtige point af Thea Kjeldahl Mikkelsen kommer Wolfpack helt op igen og første periode slutter 24-20.

Anden periode fortsætter i samme stil, hvor Blue Hawks igen bringer sig lidt foran, men hver gang det ligner de er ved at slippe væk formår Wolfpack at svare igen og lukke hullet. Perioden bølger derfor meget frem og tilbage, hvor kampen de sidste fem minutter hele tiden er inden for to point. Det ender med en marginal Wolfpack føring ved pausen på 40-41. Generelt en halvleg som begge hold havde stor ære af, hvor der på trods af et højt tempo kun blev smidt sammenlagt syv bolde væk (Værløse 3, Wolfpack 4).

Hjemmeholdet kommer bedst ud fra pausen med fire hurtige point fra Julianna Okosun. Efter en timeout var det dog et forvandlet Wolfpack hold som kom ud med langt mere fysik i deres spil, hvilket Værløse ikke var i stand til at svare igen på. Dette udnyttede udeholdet til at lave et 2-16 run og bragte sig dermed foran 46-57.

Blue Hawks fik dog gennem straffelinjen stabiliseret deres spil mod slutningen af perioden og kom ned på 52-59 inden Wolfpack i periodens sidste angreb sætter en 3’er og dermed tog en 10 points føring ind i fjerde periode, 52-62.

Sidste periode var præget af et hjemmehold som kæmpede for at komme tilbage i kampen, men hver gang det virkede til at de var ved at komme helt op igen, var Wolfpack gode til at svare igen. Med fem minutter tilbage reducerer Ellen Lykholt Svendsen til 62-69, men tættere kom hjemmeholdet ikke på comebacket og da Wolfpack vinder de næste tre minutter 0-7 var kampen reelt afgjort. Wolfpack vinder perioden 12-19 og dermed kampen 64-81.

En seværdig og underholdende kamp hvor især første halvleg blev spillet i et rigtig højt tempo, mens anden halvleg mere var præget af fysisk spil. I sidste ende en fortjent sejr til gæsterne.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks bliver en svær udekamp lørdag d. 23/2 kl 13:00 i Åbyhallen mod pokalvinderne fra Aabyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane tager imod formstærke Stevnsgade Basketball søndag d. 24/2 kl 14:00.

Stevnsgade Basketball giver 79ers sit første nederlag i årets DL

19.02.2019

Stevnsgade Basketball tog søndag imod dameligaens ubesejrede tophold, Hørsholms 79ers og fik en velfortjent sejr. Kampen ender med 10 points sejr i en tæt kamp.


Flot forsvar, der inkluderede hårdt fuldbane pres fra hjemmeholdet, kombineret med gennemførte angrebsspil gjorde at begge hold fik sat godt fra start, og efter 1. periode fulgtes holdene ad med cifrenen19-20. Dette forsatte med stillingen 35-36 ved halvveg.

Krydret med mange gode gennemspillede angreb blev grundstenen lagt til den flotte sejr.

Stevnsgade basketball damer viser at deres fortsatte fokus på solidt forsvar give afkast. Og koncentrationen slap op for udeholdet i 4. periode, hvor Stevnsgade damerne vinder sidste periode med cifrene 21 – 9.

Efter en af de absolut bedste hjemmekampe af Stevnsgades basketball damer i indeværende sæson lykkes der hjemmeholdet at vinde i en kamp der var tæt frem til slutcifrene 73-63.

For Hørsholm 79’ers var Maria Forsman Pedersen topscore med 18 point og Meg Wilson med 16 point, Layne Murphy stod endvidere for hele 11 forsvars rebounds og 3 angrebs rebounds.

Absolutte topscorer for Stevnsgade var det Mathilde Colding-Poulsen med 22 point, heraf 6 3 points, samt Taylor Paige Gleason og Ena Viso med hhv. 13 point hver. Hanna Sheikh stod for flest forsvars rebounds med 7 af slagsen.

Ny træner til SISU

18.02.2019

Med øjeblikkelig virkning har SISU opsagt samarbejdets med holdets nuværende træner Todd Anthony og i stedet for ansat den 42-årige græske træner Eleni Kafantari.

Eleni der kommer fra absolut øverse hylde i græsk basket er assisterende træner for det græske kvindelandshold og træner for både U18 og U20 landsholdene.

Eleni ankommer til Danmark den 22. februar.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra SISU her under.