Nyheder

Aabyhøj IF vinder og BK Amager på udebane

10.03.2019

2. Kamp i mellemspillet var kampen hvor Aabyhøj IF skulle over bæltet for at komme til Amagerhallen hvor hjemmeholdet ville gøre hvad de kunne for at revanchere det tætte nederlag fra holdenes sidste møde.

Både BK Amager og Aabyhøj kom med en sejr i baggagen og der var lagt op til en spændende kamp. Og Spændende blev det også.

I 1. Periode startede Aabyhøj med at lægge et voldsomt højt pres på amagerspillerene. Der blev kæmpet om hver en bold og holdene var helt lige. For hjemmeholdet var Emilie Fogelstrøm varm fra starten og scorede 12 ud af Amagers 21 point ved at ramme 4 3’ere ud af 5 mulige.

Og fra Aabyhøj var det Alberte Rimdal der kommer godt fra start med 13 ud af gæsternes 23 point.

I 2. Periode trak Aabyhøj fra. Amager endte med at bukke under for presset og havde en del turnovers som Aabyhøj straffede.

Stillingen ved pausen er 33-43 og Amager har noget at tale om i pausen.

Og hvad Coach Lars Klussmann havde sagt er uvist men der var ingen tvivl om, at pigerne ville tilbage i kampen og med Dynn i front laver hjemmeholdet et flot comeback 18-9 så stillingen igen var næsten lige 51-52.

Stemningen i hallen steg gennem 3. Periode og igen var publikum med til at hjælpe til Amagers comeback.

I 4. Periode bølger kampen frem og tilbage. Det tætteste Amager kom på revanche var 60-61 og Aabyhøj havde hele tiden et modsvar til vores scoringer.

Aabyhøj spillede en flot kamp med variation både angrebs og forsvarsmæssigt og det virkede som om at Amager hele tiden var et lille skridt efter. Kampen ender 68-75.

Fra Amager scorede Dynn 26 point, Valerie Driscoll og 13 Emilie Fogelstrøm 12

Fra Aabyhøj scorede Malene Pedersen 23, Alberte Rimdal 16 og Caroline Wich 16

SISU i front hele vejen

10.03.2019

Gæsterne fra Lemvig kom med en frisk sejr fra Nørrebrohallen, hvor de stod for mellemspillets, måske største overraskelse. En sejr, som også gør puljen helt åben.

Hjemmeholdet manglede til dagens kamp Asta Blauenfeldt, Freya Christensen og Asta Jacobsen. Holdets ny tiltrådte træner Eleni Kafantari, balancerer imellem at forsøge at vinde; men samtidigt få de unge ind i kampene og stærkere ind i kommende kampe og de efterfølgende sæsoner.

SISU kommer godt fra start og har flere spillere, som bidrager. Josefine Haabegaard arbejder hårdt inside og får kæmpet sig til steals og rebounds. I den anden ende, er det senest tilkomne amerikaner Chelsea Jennings, som viser sin styrke fra mellemdistancen og får scoret. Lemvig spiller fysisk inside og tilkæmper sig en del forsøg fra straffelinjen – specielt Aniese Palmore volder hjemmeholdet problemer og ender på 13 af slagsen.

2. periode starter med en 19-12 føring til SISU, en føring som veksler lidt frem og tilbage imellem +7 og +4 til hjemmeholdet. Lemvig spiller bedst i denne periode og formår at trække flere fejl på de store spillere fra SISU. Savnet af Asta B., gør at CeeJay Fuente har bolden en hel del og spillerne fra Lemvig, ved godt, at det er hende, som skal holdes nede. Gæsterne går til pausen med nyt håb, vinder perioden 17-15 og kommer et skridt nærmere sejr nr. 2 i mellemspillet.

Sisu kommer stærkt og koncentreret ud fra pausen. De får stoppet gæsterne og i den anden ende gør Josefine Haabegaard, Chelsea Jennings og Ceejay på skift, at SISU laver et 8-0 run og kommer foran 42-29 og får hul. Lemvig kæmper dog videre og fejl efterfulgt af straffe, bringer dem tilbage i kampen v. 46-43. De når dog ikke helt op, da SISU afslutter perioden stærkt med en 3’er fra unge Michala Bork og yderligere 4p af Ceejay, som skaber hul til 53-46 inden sidste periode.

Charlotte Thomas-Rowe åbner sidste periode med en 3p scoring for gæsterne og får kampen tilbage på 4p i forskel. De næste minutter bringer SISU sig afgørende foran, hvor Ceejay først svarer med en 3’er efterfulgt af 2 str. og Josefine Haabegaard bidrager med rebounds og 4p, som endnu engang giver et hul på 12 point. Føringen kommer aldrig i farer, veksler imellem 9 og 11; men ender på en slutsejr på 70-60 til hjemmeholdet, som dermed bringer stor spænding omkring semifinalepladsen i puljen, bag ved Hørsholm.

Kandidat til årets kamp ender med Værløse Blue Hawks sejr

10.03.2019

Lørdag eftermiddag var der lokalopgør i Søndersøhallen, hvor BMS Herlev Wolfpack gæstede Værløse Blue Hawks.

Grundspillets to indbyrdes opgør var begge endt med Wolfpack sejre efter to intense opgør, så der var inden kampstart en forventning om en god, intens basketkamp mellem to unge hold. Og det må i den grad siges at de to hold indfriede de forventninger - og mere til!

Kampens første to point blev scoret af Wolfpacks Katrine Jessen og det var langt fra sidste gang den yngste af de to Jessen søstre skulle gøre sig bemærket i kampen. Holdene fulgtes herefter ad i løbet af første periode, hvor Wolfpack dog til sidst scorer fem point i streg og kommer ud af perioden med en føring på 18-23.

Anden periode starter igen meget lige, men halvvejs gennem perioden trækker Wolfpack fra og bringer sig foran 26-37. Blue Hawks svarer dog flot igen og vinder de sidste fem minutter 12-2 og går derfor til pausen med en smule momentum trods en Wolfpack føring på 38-39. Ud af Wolfpacks 39 points stod førnævnte Jessen for hele 22(!) og havde været brandvarm i første halvleg.

Wolfpack kommer bedst ud fra pausen og får hurtigt bragt sig foran 40-53. En “and one” af Matilde Roan Gustavsen og et par straffe af Celine Schiffer får dog Blue Hawks med igen og i slutningen af perioden reducerer Emilie Ravn til 51-57 inden Katrine Jessen på signalet bliver fejlet i et 3 points forsøg og køligt sætter alle tre straffe, så Wolfpack efter 3. periode er foran 51-60.

Værløse kommer ud til 4. periode som lyn og torden og med en helt anden aggressivitet i forsvaret end tidligere i kampen. Samtidig tager den yngre del af Værløse holdet, anført af Frida Boje Formann, Julianna Okosun og Emilie Ravn sig af scoringen i den anden ende og Værløse vinder de første 3,5 minut med 11-0 og bringer sig foran 62-60. På dette tidspunkt kan man godt mærke at det er et lokalderby, da de fremmødte tilskuere i den grad også er involveret i kampen og laver en rigtig fed kulisse!

Wolfpack spillerne holder dog hovedet koldt og får stabiliseret sig med et par scoringer af Caroline Glud Rasmussen; 62-66. Annemie Friis Espensen sætter herefter en 3’er efterfulgt af en scoring af Frida Boje Formann; Værløse oppe 67-66, 2,5 minut tilbage. Laura Ziegler udnytter i næste angreb en miskommunikation i Værløse forsvaret og bringer igen Wolfpack i front. Efterfølgende stjæler Thea Mikkelsen bolden og bringer Wolfpack yderligere i front; 67-70, 2 minutter tilbage. Et flot Værløse angreb sætter Celine Schiffer fri igennem og hun reducerer til 69-70. En svær floater af Thea Mikkelsen og en presset scoring af Frida Boje Formann giver en helt tæt kamp på 71-72 da kampen går ind i det sidste minut og den ellers normalt temperaturmæssigt kølige Søndersøhal koger bogstaveligt talt.

I det sidste minut har først Frida Boje Formann chancen for at bringe Værløse foran, men et fremragende block af Katrine Jessen holder Wolfpack i front med 30 sekunder tilbage. I det efterfølgende Wolfpack angreb stjæler Celine Schiffer bolden og samtidig laver Thea Mikkelsen sin 5. fejl. Værløse timeout, 71-72, 20 sekunder tilbage. Værløse får spillet sig frem til et relativt frit skud, som dog ikke går i, og de er derfor nødt til at fejle og sende Wolfpack på linjen, 71-72, 7 sekunder tilbage. Wolfpack misser begge deres straffe, Julianna Okosun får fat på rebounden, ud til Frida Boje Formann, 4 sekunder tilbage, der sætter fuld fart på op ad banen, 2 sekunder tilbage, og sender bolden på tværs til Celine Schiffer som uden tøven, et pænt stykke bag 3’eren, sender bolden afsted og mens bolden er i luften lyder hornet. Bolden sejler i og hallen går helt amok! Kampen ender dermed 74-72 til Værløse Blue Hawks efter en helt igennem fantastisk kamp af begge hold!

Kampens spiller går derfor nok til Celine Schiffer med buzzerbeateren, men man bliver også nødt til at nævne udeholdets Katrine Jessen, som var helt ustyrlig med 33pts, 10 rebs og en effektivitet på hele 46! Hos Værløse blev Frida Boje Formann topscorer med 25 pts efterfulgt af Julianna Okosun med 18 pts og 9 rebs.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks er næste lørdag 16/3, hvor de skal på besøg hos BK Amager i Amagerhallen kl 14:30. BMS Herlev Wolfpack tager samme dag imod Åbyhøj IF kl 13:00 i Herlevhallen.   

Ingen overraskelse i Skovlunde

07.03.2019

Mellemspillet startede tirsdag med en overraskende sejr til Lemvig over Stevnsgade og onsdag skulle grundspillets nummer 6 BMS Herlev Wolfpack prøve at overraske rækkens nummer 3 gæsterne fra BK Amager.

Amager startede dog som lyn og torden og der var ikke gået 1 minut af kampen før Emilie Fogelstrøm havde scoret sine 2 første 3’ere og Dynn Luaepepe var også kommet godt ind i kampen. Hos hjemmeholdet har spillere lidt svært ved at finde kurven men får kæmpet sig godt op og de 20 point de slutter perioden med er scoret af 6 forskellige spillere. Amager slutter periode foran med 7 point.

2. periode stepper hjemmeholdet lidt op i forsvaret hvor Cecilie Jessen gør et kæmpe stykke arbejde med at kæmpe med Valerie Driscoll under kurven og Thea, Glud og Gudmand skiftes til at prøve at holde Dynn Luaepepe fra kurven. Laura knokler også også med Valerie da Cecilie ryger lidt i fejlproblemer og i angrebet er hun svært at holde for udeholdet. Wolfpack halter stadig lidt efter men kommer helt op på 34-40 før at Cecilie Overgaard lukker halvlegen med 4 point til stillingen 34-44 ved pausen.

Efter pausen kommer Wolfpack ud med mest energi men har stadig sværere ved at få bolden i kurven end gæsterne og efter 5 minutter er stillingen 39-54 til Amager. Efter en timeout til hjemmeholdet kommer alle mand ud og dækker meget mere aggressivt, hvilket resulterer i et flot 8-0 run hvor Glud og Tami begge får stjålet et par bolde i forsvaret og samtidig får Cecilie Jessen indstillet sigtekornet både på lay-up og skud. Perioden slutter med stillingen 49-56 og tilskuerne fra Skovlunde håber på overraskelsen.

Den overraskelse skal Amager ikke være en del af og det er som om de lige har et ekstra gear og kæmper sig til kurven, hvor de bliver fejlet. De er sikre på deres straffe og selv om hjemmeholdet presser på for at få kontakt så kommer de aldrig tættere på end de 9 point og ender med at tabe kampen med 65-76.

For udeholdet spiller Dynn Luaepepe igen en flot kamp og scorer 24 point / 12 rebound. Valerie Driscoll er en evig trussel under kurven og ender på 17 point og hele 25 rebounds. Emilie Fogelstrøm 14 hvor af de 11 var i 1. periode.

For hjemmeholdet spiller Cecilie Jessen sin nok bedste kamp i år og scorer 15 point, Gudmand 12, Thea og Katrine hver 9 samt Caroline Glud 8 og hele 11 rebounds.

Næste kamp for Wolfpack er på lørdag mod Værløse BBK i Søndersøhallen. Begge hold kom i mellemrunden med 0 point og starter med nederlag så en vigtig kamp hvis man skal gøre sig forhåbning om en semifinale. Amager møder Åbyhøj på hjemmebane og de har revanche til gode efter Åbyhøj vandt kampen for 3 uger siden i grundspillet med 1 enkelt point. Kampen spilles på lørdag kl. 17:00 i Amagerhallen

Tæt 1. kamp i mellemspillet mellem Stevnsgade Basketball og Lemvig Basket

07.03.2019

Lemvig stillede med 6 spillere tirsdag aften i Nørrebrohallen, og viste at de var klar fra starten. Stevnsgade spillede fuld bane pres kampen igennem, men presset blev gang på gang brudt af et hårdt arbejdende Lemvig.

Stillingen efter første periode var 16-17, efterfulgt at et lige så tæt resultat for anden periode med cifrene 24-25. Anden periode er præget af hurtige og i høj grad uovervejede langskud i afslutningerne for hjemmeholdet som efterlader Stevnsgades damer ude af balance.

Først da der kommer lidt ekstra afleveringer på formår hjemmeholdet at hale langsomt ind på Lemvig der som knokler i både angreb og forsvar og spiller godt sammen.

I slutningen af anden periode har Lemvigs damer 2 turnovers i træk der får Stevnsgade på sporet med stillingen 35-35. Dette bliver kvitteret med en 3 point fra Mariya-Magdalena Kolyandrova, som i øvrigt score flere vigtige 3 point skud kampen igennem. Kampens absolutte topscore for Stevnsgade er Taylor Gleason – og hun tager 5 hurtige point så holdene står lige med få sekunder tilbage af anden periode. 2 staffekast sikrer udebaneholdet en føring på 2 point.

I tredje periode tager Lemvig over igen og perioden slutter med nogle uheldige turnovers for hjemmeholdet. Lemvig vinder perioden med cifrene 12-21.

For fjerde og sidste periode ser vi et Stevnsgade hold der sætter ind alt for sent i kampen. Men det er samtidig perioden hvor der endelig kommer ekstra afleveringer på og der bliver vist absolut klasse i samspil mellem bl.a. Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso. Hjemmeholdet vinder sidste periode med cifrene 16 - 10, men taber samlet 1. kamp i mellemspillet til et hårdt arbejdende udebanehold fra Lemvig der vinder 68-73.

Kampens topscorer fra Lemvig Basket er Natalee Briann Faupel med 18 point, og samlet 14 rebounds, og Marie MaKenzie Miller med 17 point.

For Stevnsgade Basket var kampens absolutte topscorer Taylor Gleason med 30 point og Hanna Sheikh med 14 point. Rikke Fabricius stod for i alt 15 rebounds, heraf 9 i forsvaret. 

it`s playoffs time

04.03.2019

Med slutfløjtet i lørdagens kamp mellen BK Amager og Lemvig Basket sluttede også grunderien i årets DL. 56 kampe er blevet spillet inden der skulle tages fat på mellemspillet og lige til det allersidste var der spænding om hvem der skulle spille mod hinanden i mellemspillet.

Spændingen er nu udløst og det bliver Hørsholm 79ers, Stevnsgade Basketball, SISU og Lemvig Basket der spiller mod hinanden i mellemspils pulje 1 efter deres respektive placeringer efter grundserien som henholdsvis nr. 1, 4, 5 og 8.

I mellemspils pulje 2 mødes Aabyhøj IF, der sluttede på 2. pladsen i grundspillet og BK Amager, BMS Herlev Wolfpack og Værløse BBK der sluttede henholdsvis nr. 3, 6 og 7.

I de 2 mellemspilspuljer spilles der alle mod alle hjemme og ude. Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF starter mellemspillet med 4 point hver og Stevnsgade Basketball og BK Amager har 2 point inden det går mens de 4 øvrige hold alle starter mellemspillet med 0 point.

Så de 4 hold der starter mellemspillet med 0 point skal helst have nogle sejre fra start af hvis drømmen om en semifinaleplads skal bevares, idet det  er nr. 1 og 2 fra de 2 puljer der går videre til semifinalerne.

Allerede i morgen og på onsdag afvikles 1. runde i mellemspillet og der er allerede nogle interssante kampe på menuen.

Tirsdag kl. 19:00 får Stevnsgade Basketball besøg af Lemvig Basket og onsdag fortsætter mellemspillet med de sidste 3 kampe i 1. runde. Kl. 19:00 spiller BMS Herlev Wolfpack hjemme mod BK Amager og kl. kl. 19:30 tager Aabyhøj IF hjemme imod Værløse BBK. På samme tid kl. 19:30 ventes der et brag af en kamp når SISU hjemme i Gentoftehallen får besøg af Hørsholm 79ers.

Hvad kan vi så forvente os af mellemspillet?

Med fare for at mange andre har en hel anden opfattelse end mig (Jan Gjettermann) så tror jeg at Hørsholm 79ers selv omholdet er uden sin amerikanske profil Layne Murphy, der er skadet, at holdet vinder sin pulje og kvalificerer sig forholdsvis sikkert til semifinalerne. 

Hvem der skal fra pulje 1 skal følges med Hørsholm 79ers til semifinalerne er et åben spørgsmål. Stevnsgade Basketball må være favoritter, men SISU der senest tabte med 5 point til netop Stevnsgade (og faktisk også de 2 point de kunne have startet med i mellemspillet) kan sagtens indhente Stevnsgades forspring og SISU kunne jo starte med at vinder over 79ers, så er de godt med. Det sidste hold i puljen Lemvig Basket har været hårdt plaget af skader hele sæsonen, men formkurven peger opad. Men mange ting skal flaske sig hvis holdet skal tage sig til semifinalerne. Jeg vil mene at det kræver en sejr allerede i tirsdagens kamp i Nørrebrohallen.

I den anden pulje må både Aabyhøj IF og BK Amager være favorit til at tage de 2 semifinalepladser. Jeg tror ikke helt at man skal afskrive de 2 andre hold i puljen BMS Herlev Wolfpack og Værløse BBK som møder hinanden allerede i runde 2. Vinderen af denne kamp vil have de bedste kort på hånden til at puste Aabyhøj IF og BK Amager i nakken mens tabere nok ikke kan tåle at tabe flere af sine 4 resterende kampe i mellemspillet før at semifinalepladser er uopnåelig.

Du kan se hele playoff programmet ved at klikke her.

Snak er snak - nu er det playoffs time - alle mand til hallerne for det er dem der scorer flest point når kampen er slut der har vundet.

Vi ses derude!

Tæt kamp i Herlevhallen slutter grundspillet af

03.03.2019

Herlevhallen dannede rammen om sidste kamp i grundspillet for Wolfpacks damehold hvor gæsterne var pokalvinderne fra Åbyhøj.

Udeholdet kunne med en sejr sikre sig 2. pladsen i grundspillet og få 4 point med over i mellemspillet men hjemmeholdet ville slutte som nummer 6 både med sejr og nederlag.

Jyderne og i særdeleshed Caroline Wich kom direkte fra motorvejen og fortsatte med de 130 km/timen og nåede at bringe sig på 11-22 før andre end Katrine Jessen fandt vej til kurven for hjemmeholdet. Stillingen efter første periode er 17-29.

Heldigvis for hjemmeholdet og kampen blev Åbyhøjs spil bremset lidt og efter 2 hurtige point til udeholdet tog Wolfpack pigerne fat og med et 14-0 run kom de op på stillingen 31-33. Her kom Luka Malinka ind og gjorde en rigtig god figur samtidig med Louise Aagaard kommer ind fra bænken og starter hurtigt med 3 point. Gæster godt anført af Andrea Bach Larsen trækker dog fra igen til pausestillingen 37-48.

I midten af 3. periode får Wolfpack igen lukket hullet bl.a. med 3 x 3 point scoringer fra Thea Mikkelsen og gode rebounds fra Caroline Glud samt de tre høje piger Laura, Cecilie og Katrine. Og ved stillingen 54-55 har hjemmeholdet et par muligheder for at bringer sig foran. Det lykkedes dog aldrig og specielt Ida Mark Krogh og Caroline Wich ville det i hvert fald anderledes og scorer næsten efter behag. 3. periode vindes dog af hjemmeholdet så de kun er bagud 59-64 før sidste periode.

Hos Åbyhøj fortsætter Ida Mark Krogh og de får slået et større hul på 15 point før Cecilie, Luka og Katrine finder vej til kurven og med endnu en 3’er af Louise er hullet nu kun 6 point med 3½ minut igen. Desværre kommer de aldrig tætter på end 6 point og kampen slutter med udebanesejr på 76-83.

Det betyder at Åbyhøj slutter som nummer 2 i grundspillet og tager 4 point med over i mellemspillet. Wolfpack pigerne fik dog chance for en lille revanche da de vandt overbevisende over Åbyhøj pigerne i U19 rækken senere på aftenen og som om det ikke er nok spiller de også mod hinanden i mellemspillet hvor de 2 andre hold i puljen er Værløse og BK Amager.

Netop BK Amager er første modstander i mellemspillet og kampen spilles på onsdag d. 6. marts i Ny hal kl. 19:00

Åbyhøj møder Værløse men den kamp ligger ikke helt fast endnu.

Dagens topscorer var fra Wolfpack Katrine Jessen 17, Thea Mikkelsen 15, Cecilie Jessen 12 og Luka Malinka 11. For Åbyhøj scorede Caroline Wich 24, og Ida Mark Krogh 17, Andrea Bach Larsen 14 og Malene Lind 10

Sidste kamp i grundspillet for BK Amagers damer

02.03.2019

Kampen havde ifølge Lars Klussmann ikke den store betydning, men en sejr ville altid være at foretrække.

Lemvig mødte op med en smal men en godt spillende trup og sørgede for at Amagerholdet aldrig stak af. Kampen var tæt fra 1. min, føringen skifter hele tiden og der er aldrig mere end 7 points forskel mellem holdene.

Kampen er præget af 2 angrebslystne hold og forsvaret kommer aldrig rigtig i gang for nogle af holdene. Første periode domineres af Lemvigs Maria-Magdelena Kolyandrova som scorer 10 point ud af Lemvigs 23, ligeledes starter Dynn Leaupepe der scorer 10 point ud af BKAmagers 23 point.

I anden periode virker det som om hjemmeholdet stille og roligt får overtaget i kampen fra at være bagud 41-43 kæmper BKAmager sig med flot mand - mand forsvar foran 50 -43 og det ligner hjemmeholdet har slået et lille hul inden halvlegen, men igen vil Maria-Magdelena Koyandrova det anderledes og hun scorer sin 4 trepointsscoring kun få sekunder inden tiden render ud. Bkamager går til halvleg foran 50-46.

I 3. periode er det Aniese Palmore og Naalee Faupel der er med til at vinde perioden 23- 21 med hver 7 point. Aniese Palmore får afsluttet nogle flotte drives mod kurven højt og flot på pladen og Naalee Faupel får placeret sig godt i hullerne, når Bkamager lukker sammen om boldholderen, hvilket gør at hun får scoret nogle frie skud fra mellemdistancen samt i feltet.

Fra Amager kommer Emilie Fogelstrøm i gang og får scoret 8 point 6 af dem på 3´ere. Udover at Valerie Driscoll dominere endnu kamp med sit fantastiske reboundspil er hun også godt kørende med sine 18 point i kampens første 3 perioder.

Inden 4. periode starter er kampen stadig helt lige. BKAmager fører 71-69.

Lemvig starter med at udligne til 71-71 i det første angreb i 4. periode. Derefter fortsætter holdene med at skiftes til at score. Først i 7. min tager Lars Klusssmann en timeout, efter denne er BK mager væsentlig tættere på deres mand og de løber et 7-0 run opå Lemvig. Dette hul får Lemvig aldrig lukket og BKAmager kan gå fra Amagerhallen med en sejr på 95-88.

Det skal nævnes at Lemvigs Maria-Magdelena med sine 7 3 points scoringer og 27 point total holdt Lemvig godt inde i kampen, Aniese Palmore 20 og Natalee Faupel 19 point.

Fra Amager var Dynn igen topscore med ikke mindre end 36 point. Valerie Driscoll fik scoret 20 point på trods af nogle hårdt arbejdende Lemvig forsvarer og Emilie Fogelstrøm med 16 point.

Hørsholmtopscorer skadet i sejr i sidste grundspilskamp

28.02.2019

Der var lidt slinger i valsen, da Hørsholm 79ers onsdag afsluttede Dameligaens grundspil med en stensikker sejr over lokalrivalerne fra Værløse BBK.

Hørsholm styrede begivenhederne med sikker hånd i ca. 15 af de 40 minutter og et var nok til en sejr på 88-53. Mere bekymrende var det, at Hørsholms topscorer Layne Murphy blev båret af banen med lige under tre minutter igen af kampen.

Det var en totalt dominerende tredje periode, der sendte sejren til Hørsholm. Værløse havde ellers vundet de sidste fire minutter af første halvleg 10-0 og så ud som om, de ville gå efter overraskelsen. Efter 41-31 ved pausen satte Hørsholm en effektiv stopper alle spekulationer om en spændende kamp, med en tredje periode, der blev vundet 31-3.

Hørsholmtræner Jesper Krone, som inden kampen forlængede aftalen med klubben indtil sommeren 2022, var på trods af den gode tredje periode ikke tilfreds med kampen:

-Det var en storsejr på tavlen og det var en god tredje periode, der skabte det forspring, men resten synes jeg ikke var så godt, sagde træneren med et lille smil. Jo, vi har momenter, der er gode, hvor vi bevæger bolden og gr nogle gode ting, men vi spiller ufokuseret og tager en masse forkerte beslutninger. Når vi spller mod Værløse, der mangler et par spillere, så bliver vi ikke straffet på samme måde, som vi vil gøre mod andre hold.

Det var Hørsholms forsvar, der udgjorde forskellen mellem de to hold. Flere gange, især i anden halvleg, havde Værløse svært ved at få bolden indenfor skudafstand – endsige over midten – og det resulterede i en række lette layups til Hørsholm, der var foran 72-34 inden fjerde periode.

Jesper Krone roterede Hørsholms spillere kraftigt, så der var masser af kræfter til at holde presset hele vejen igennem kampen. Det eneste, Hørsholm ikke fandt svaret på, var Værløses kæmpetalent Juliana Okosun, der lagde ikke mindre end 31 point i kurven. Hun spillede mod tre af ligaens bedste store spillere, men den 17-årige U-landsholdsspiller scorede alligevel kampen igennem.

Hørsholm fik on overraskelse af de mere kedelige med lige under tre minutter igen, da Layne Murphy blev båret fra banen med en skade i ankel og knæ. Det vides endnu ikke hvor slem skaden er, men Hørsholms mest reboundende og scorende spiller kan blive svær at undvære i mellemspillet, hvor Hørsholm på trods af sejren i grundspillet kommer i den sværeste pulje.

Når resten af sidste runde er spillet i weekenden, vil Hørsholm være i pulje med to af holdene Stevnsgade, SISU, Amager og Aabyhøj, der alle har vist, at de har kvaliteten til en finaleplads. Et af holdene – inklusiv Hørsholm – vil dog ikke engang nå semifinalerne, idet kun to hold går videre fra hver pulje i mellemspillet.

Mellemspillet starter i næste uge og det eneste, der er sikkert, er at Hørsholm har en hjemmekamp onsdag 13. marts kl. 18.

Hørsholm 79ers holder på succestræner de næste tre år

28.02.2019

Hørsholm 79ers har under onsdagens kamp mod Værløse BBK kunnet annoncere at dameholds succestræner Jesper Krone har indgået en aftale om at fortsætte samarbejdet indtil sommeren 2022.

I Krones første to år ved roret er det blevet til guld- og sølvmedaljer i Dameligaen samt en pokaltitel og holdet har i indeværende sæson sikret sig førstepladsen i grundspillet med en kamp igen.

Den tre-årige forlængelse af aftalen er lavet på baggrund af det gode samarbejde og den positive spillerudvikling, fortæller Jesper Tullin, direktør for Liga-selskabet:

-Jesper Krone står stærkt i forhold til vores værdier om at udvikle og bruge vore egne spillere, samtidig med at der er skabt flotte resultater med holdet. Vi ønsker at fortsætte den udvikling, som det nuværende generationsskifte peger i retning af, også i årene fremover.

Jesper Krone har flere grunde til at han gerne vil forblive i klubben de næste tre år:

-Jeg synes vi har en rigtigt god situation i klubben i forhold til vores værdier og til at bruge vore egne spillere, suppleret med nogle udenlandske spillere. Og så tror jeg at kontinuitet i klubben, på spiller-, og ledelsessiden har gode chancer for at skabe stabilitet og succes på banen og den vil jeg gerne være en del af. Jeg har et godt samarbejde med ledelsen i klubben og er rigtigt glad for at træne det her hold og er i det hele taget glad for at være her.

Krone er ved siden af jobbet som træner i Hørsholm også landstræner for Danmarks damelandshold og i dagtimerne lærer i Nivå. Han har et bredt basketball CV, der inkluderer professionelle kontrakter som spiller i både Danmark og udlandet, flere trænerjobs i de bedste danske rækker for damer og herrer, en årrække som sportschef i Danmarks Basketball Forbund, samt to titler som årets træner i Dameligaen.

Med Krone ved roret i Hørsholm er holdet gået fra succes til succes. I den første sæson blev det til en finaleplads, hvor guldet gik til Virum, på trods af at 79ers havde mulighed for at sikre for sejren med et skud i de sidste sekunder af både den regulære tid og overtiden.

Årets efter tog holdet revanche ved at vinde både mesterskab og pokaltitel i nogle medrivende opgør – den femte kamp i finalerne blev spillet foran 1000 tilskuere i Hørsholm og endte med en Hørsholmsejr efter et gigantisk comeback.

Inden denne sæson gennemgik holdet et større generationsskifte, hvor hele ni spillere stoppede karrieren, tog til udlandet eller andre danske klubber, herunder Årets Spiller i Danmark, Maryah Sydnor, den islandske landsholdsspiller Sandra Lind, samt daværende anfører Line Piechnik. Alligevel er det lykkedes Hørsholm, med en base af unge, danske spillere, suppleret med enkelte veteraner og udenlandske spillere, at sikre sig førstepladsen i grundspillet og et godt udgangspunkt for mellemspil og slutspil.