Nyheder

BKA sikrer sig semifinale plads med sejr over 79ers

21.02.2015

Det var kun de første 15 minutter af Dameligakampen i basketball mellem nummer to Hørsholm 79ers og nummer et, Amager, der var spænding. 

Herefter spillede Amager klasser bedre end hjemmeholdet i begge ender af banen, og med en udebanesejr på hele 60-91 sikrede Amager sig en plads direkte i semifinalerne.

Det blev Amagers skytter, der reelt afgjorde kampen, idet gæsterne ramte hele 10 af 14 tre-pointsskud. Det var da også det, Hørsholms assistenttræner, Anne Thorius, fokuserede på efter kampen:

-Vi holder ikke de aftaler, vi har lavet i forsvaret. Vi er bevidste om, at de har nogle rigtigt gode skytter og to kloge inside spillere og vi har lavet nogle aftaler om, hvordan, vi skal sække op og dem holder vi ikke fast i. Så halser vi hele tiden efter og de får tid til at sætte deres fødder og skyde det frie skud.

Efter en første periode, hvor holdene fulgtes ad, trak Amager fra i starten af anden periode. Gæsterne havde et godt mix af aggressive drives til kurven og tre-pointsskud, der netop kom, når Hørsholm kollapsede for at stoppe driblingerne. Det var en formel, Amager brugte med succes, og de fik derved langsomt vendt 21-17 ved periodepausen til 31-42 ved halvleg.

Hørsholm scorede kun 25 point i anden og tredje periode tilsammen, og Anne Thorius: 


"Vi kommer lidt væk fra at være aggressive, lige når vi modtager bolden, som vi har været, når vi spiller godt. Så kommer vi ikke til kurven og når bolden går inside, får vi den i en stillestående position i stedet for i bevægelse, som Joy Burke og Ivana Jovanovic har været effektive med.

Hørsholm blev ikke mere effektive i anden halvleg, selv om et skift til zoneforsvar midt i tredje periode gjorde det lidt sværere for gæsterne. Det var dog ikke længe, det hjalp, og med periodecifrene 14-26 og 15-23 tog Amager den første direkte plads i semifinalen med en 60-91 udebanesejr.

Amager har nu maksimumpoint i mellemspillet, med fire sejre i fire kampe. Herefter følger både Hørsholm med fem point og Lemvig med fire, og det er netop de to hold, der mødes i Hørsholm næste lørdag og i Lemvig weekenden efter i to kampe, der kommer til at afgøre hvem, der tager den anden direkte semifinaleplads og hvem, der skal spille kvartfinaler.

Kampen i næste weekend bliver helt speciel, fordi Dameligaen for første gang samler ligaen fire bedste hold til en kamp i samme hal på samme dag. I Hørsholm Hallen starter dagens program med Hørsholm mod Lemvig kl. 14, efterfulgt af Stevnsgade mod Amager kl. 16.

Dagens topscorere:

Hørsholm: Maja Gerlyng 12, Frederikke Mollerup 10

Amager: Maria Dinesen 22, Emilie Fogelstrøm 18

500 til Dameligabasket

19.02.2015

Når næstsidste runde i mellemspillet løber af stablen lørdag den 28. februar er der al mulig grund til at tage til Hørsholmhallen.

Under sloganet "500 til Dameligabasket" inviterer Hørsholm 79ers nemlig til 2 x topbasket i DL.

Stevnsgade Superwomen har nemlig indvilget i at flytte sin hjemmekamp fra Nørrebrohallen til Hørsholmhallen og derved afvikles der 2 kampe denne lørdag eftermiddag.

Kl. 14:00 tager Hørsholm 79ers mod Lemvig Basket og umiddelbart derefter kl. 16:00 spiller Stevnsgade Superwomen mod BK Amager.

Der står masser af vigtige point på spil og alt kan ske endnu i mellemspillet. Så der er alt mulig god grund til at tage i Hørsholmhallen og se det bedste fra toppen af DL. 

Ugens preview

18.02.2015

Thomas Johansen, head coach for de grønne fra Aadalen har kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på weekendens 3 kampe i mellemspillet.

Lemvig Basket – Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

Lemvig har hjemmebane og revanche til gode mod Stevnsgade. Efter at være startet brand varme er Lemvig stagneret i mellemspillet og har stadig deres første sejr til gode. Skaden til Nathalie Day betyder utrolig meget for Lemvigs spil. Uden Day har Lemvig ikke våben nok til at vinde kampe i mellemspillet. Ligesom bredden af holdet lider under Day´s fravær. Sidste kamp Lemvig spillede, spillede 4 spiller 40 minutter. Lemvig skal finde en løsning på Day og på deres spil fremadrettet.

Ligesom Lemvig er Stevnsgade også et hold der er stagneret, især efter Pokalfinalen hvor de slog Amager. Fra at være et meget bredt hold med mange muligheder, ligner Stevnsgade på mange måder holdet fra sidste år, hvor 3 spillere bar holdet. I år er det så Jordan, Hannah Sheik og måske ligaens bedste spiller pt. Ida TP der lyser klarest for holdet, imens dygtige spillere som Homann og Dokkedal virker mere som rollespillere.

Stevnsgade har fordel af et bredere hold, og kan de udnytte det, vinder de også kampen. Lemvig har individualisterne til at vinde alle kampe, men lige nu virker de til at være nede i et hul. Spiller Day op til hendes bedste har de en chance.

Stevnsgade vinder med 6-10 point.

Falcon BMS - Aabyhøj IF (lørdag kl. 13:30)

Falcon BMS taber i første runde af mellemspillet i Åbyhøj med 6 point. Falcon/BMS spiller hårdt og aggressivt forsvar. Det skal de også for at vinde uanset hvem de spiller imod. De scorer meget få point og holdet læner sig kraftigt op af Sarah og Elisabeth, som bliver ved med at imponere. Falcon BMS er svære at spille imod pga. deres forsvar. Deres chance bliver at få andre en Elisabeth og Sarah til at score i angrebet. Hvis det lykkes vil de have en chance for at vinde.

Åbyhøj har vundet deres sidste 3 kampe og er et af det hold der har spillet sig op i løbet af sæsonen. Åbyhøj har bredden til at matche Falcon BMS. De to hold har spillet tætte kampe hele sæsonen. Det tror jeg også dette bliver. For begge hold er der noget på spil. Vinder Åbyhøj, er de sikre på slutspil, og samtidig vil Falcon BMS ikke nå slutspil. Vinder Falcon BMS med mere end 6 skal de også slå SISU i deres sidste kamp for at sikre sig slutspil.

Åbyhøj vinder med 6-10 point.

Hørsholm 79ers - BK Amager (lørdag kl. 15:00)

Sidste kamp i mellemspillet er topkampen mellem Amager og Hørsholm. Begge gold spiller god basketball og Hørsholm har været det mest stabile hold igennem sæsonen. Hørsholm har i øvrigt hjemmebane fordel.

Amager er det hold der har fundet formen fra sidste år, og er ubesejret i mellemspillet. Katarina er en af de  bedste danske spillere i nyere tid, og hun har fundet formen til at kunne afgøre kampe. Samen med hende har Maria måske det bedste overblik i ligaen. Amager er et hold med utrolig mange spillere der har spidskompetencer og når de alle spiller godt, er det en fornøjelse at se på.

Hørsholm har ligaen s største spiller i Joy. Hun skal spille godt for at Hørsholm skal vinde denne kamp. Hørsholm har en utrolig bredde og mange der kan gøre en forskel. Ivana og Maja  er de spillere der kan kreere spillet og volde modstanderne problemer. Ud over det har Hørsholm Rutinerede Kræfter som Anne Deleurant som vil kunne bidrage med sin erfaring.

Jeg tror Amager vinder en tæt og underholdene kamp med 1-3 point.


Altså 3 udebane sejre runden.

Stevnsgade mister vigtige point til Hørsholm 79ers i mellemspillet

18.02.2015

Tirsdag aften var der lagt op til en spændende opgør i Dameligaens mellemspil mellem værterne Stevnsgade Superwomen og Hørsholm 79ers.

Inden kampen udtrykte Stevnsgades bestyrelsesmedlem Jan Boel på vegne af klubben den forfærdelse som alle i klubben har følt i forbindelse med weekendens hændelser og ærede de to afdøde Finn Nørgaard og en kær ven af basketballsporten Dan Uzan med et minuts stilhed.

Kampen startede i meget højt tempo. Hørsholm 79ers kom fra start med et aggressivt personligt forsvar. Særligt arbejdede man på holde Ida TP ude af kampen. Hvilket lykkedes fuldstændigt i kampens første tre perioder. De første godt fire minutter af kampen følges holdene ad til stillingen 5-6. Derefter står der Hørsholm på resten af perioden. Hørsholm aggressive forsvar havde Stevnsgade det overraskende dårligt med. Hørsholm vinder perioden på gode fastbreak, godt forsvar og pæne skudprocenter med 11-21 via 5-14 og og 9-16.

Anden periode starter som første med Hørsholm bedst og hurtigst og efter bare et minut har de bragt sig foran med 11-28. Det begynder at ligne en tidlig afgørelse. Men langsomt begynder Stevnsgade at æde sig ind i kampen igen. Ikke ved poleret basketball, men gemen fight. Perioden ender lige 15-15 og dermed en halvlegsføring til Hørshom 79ers på 26-36.

Efter en 3 points scoring af Jordan Sullivan i det første minut af tredje periode er Stevsngade nu kun nede med 3 point og publikum vejrer et comeback. Men igen falder Stevnsgade ud af kampen og ret bemærkelsesværdigt er det, at efter tre perioder har Ida TP endnu ikke scoret for Stevnsgade. Perioden vindes af Hørsholm med 13-19 efter solidt forsvarsspil og disciplineret og hurtigt angrebsspil, hvilket giver en føring til Hørsholm 79ers inden sidste og afgørende periode på 39-55.

Fjerde periode var det som om Stevnsgade kastede alt ind i et fighter forsøg for at vende kampen. Der blev kæmpet heroisk over hele linjen og det stressede Hørsholm. Efter 4 min er Hørsholms føring nede på 51-61. derefter bølger det lidt frem og tilbage med vekslende scoringer. Med et minut igen scorer Hanna Sheikh en 3´er og dermed er Hørsholms føring reduceret til 5 point. Men Hørsholm slipper ikke grebet helt og vinder meget fortjent kampen med 64-71, trods det at Stevnsgade vandt sidste periode 25-16.

Gæsterne spillede disciplineret forsvar og angreb og virkede homogene i tirsdagens kamp, mens værterne ikke rigtigt kom i gang og det virkede, som om de manglede midler i store dele af kampen. Hos Hørsholm spillede Amalie Carnbring Bonde en bemærkelsesværdig flot kamp både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt. Også Joy Burke spillede en rigtig god kamp. For hjemmeholdet var Jordan Sullivan og Hanna Sheikh de to bedste med masser af energi og fight.

For Hørsholm scorede Joy Marie Burke 20 point, Amalie Carnbring Bonde 12, Ivana Jovanovic 9, Iben Soltau 9, Line Peichnik 6, Emilie Schirmer 6, Frederikke Mollerup 5, Marie-Louise Blyme 3 og Maja Gerlyng-Hansen 1.

For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 20 point (15 rebounds), Hanna Sheikh 14 points, Ida TP 10, Simone Ceccardi 6, Etta Andersen 3, Cecilie Tang Homann 3, Alberte Alsø Dokkedal 2 og Mie Ceccardi 2.

Ny sejr til BK Amager i Mellemspillet

18.02.2015

Lemvig havde noget overraskende fået deres store profil Natalie Day klar til tirsdagens kamp i Amagerhallen, men på trods af 29 point fra Natalies hånd lykkedes det ikke Lemvig at få revanche for nederlaget til BK Amager i Lemvig for godt en uge siden.

BK Amager vandt en tæt kamp med 92-80 (25-28, 20-12, 23-21, 24-19) efter solid indsats gennem hele kampen. BK Amager har dermed 3 sejre af 3 mulige i gruppe 1 i mellemspillet.

Amager starter igen rigtigt godt og har efter godt 3 minutters spil bragt sig foran 13-2. Lemvig kommer dog stille og roligt mere med i kampen, og med små 2 minutter tilbage af perioden får Ivana Udovalieva med en 3er bragt balance i regnskabet til stillingen 21-21. Lemvigs Joanna Miller lukker lidt heldigt perioden med en buzzer 3er lige på den anden side af midten, og Lemvig vinder perioden 25-28.

Holdene følges ad i indledningen af 2. periode og efter 4 minutter er stillingen 31-32 til Lemvig. Lemvig bringer sig på 31-38, men Amager svarer igen med et 14-0 run, inden Lemvigs Natalie Day lukker perioden med 2 af 2 fra straffelinjen til halvlegsstillingen 45-40 til Amager. Amager vinder perioden 20-12. Lidt specielt er det Natalie Day, der scorer alle 12 point for Lemvig i denne periode.

Lemvig indleder 3. periode med 4 hurtige point og får reduceret til 45-44. Holdene følges ad og efter 6 minutter er stillingen 55-55. Med et 9-0 run får Amager et lille overtag, som holdet formår at fastholde perioden ud. Amager fører 68-61 inden 4. og sidste periode.


Med solidt spil fastholder Amager forspringet gennem 4. periode. Lemvig får 3 hurtige scoringer reduceret til 78-75, men Amager svarer igen, og Lemvig kommer ikke tættere på sejren. Amager vinder 4. periode med 24-19 og dermed kampen med 92-80 (25-28, 20-12, 23-21, 24-19).

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 31, Lauren Gregory 25, Maria Dinesen 12, Emilie Fogelstrøm 11, Melanie Elmgreen 6, Emilie Keller 3, Cecilie Tvede og Rikke Andersen begge 2

Lemvig: Natalie Day 29, Joanna Miller 24, Okako Adika 9, Ivana Udovalieva 8, Helle Kristiansen 6, Emily White 4

Hos gæsterne var Natalie Day og Joanna Miller i en klasse for sig selv, og hos hjemmeholdet var det igen Catharina Palm, Lauren Gregory og Maria Dinesen, der gik forrest. 

SISU vandt klart over Falcon BMS i Kildeskovshallen

17.02.2015

Falcon BMS var tæt på Aabyhøj i deres sidste kamp men tabt til sidst. SISU havde vist noget svingende form i de sidste to kampe. Vundet klart over Stevnsgade på udebane og tabt til Aabyhøj på hjemmebane.

SISU viste dog lørdag, efter én af deres bedste kampe siden starten af sæsonen, at det er de gode takter, der har fået overtaget. Efter at Falcon BMS havde bragt sig foran 4–2 i kampen, satte SISU sig tungt på begivenhederne i Kildeskovshallen med et 13–0 run, hvor Kiki Lund kom fra bænken og satte et par 3’ere. SISUs forsvar var intenst og holdt det høje niveau kampen igennem. Første periode endte 20–6 til hjemmeholdet.

Anden periode blev mere jævn, men SISU trak dog lidt fra til sidst med 7 point i træk. Pausestilling 40–24.

Anden halvleg blev præget af pressende forsvar fra SISU og to runs i hver sin periode på 12–0 og 15–0 til SISU. SISU var gode til at slippe bolden til den frie kvinde, som gav masser af assists, da SISUs skudprocent var pæn i dagens kamp med 52% fra banen og hele 93% fra straffelinjen. Kampen endte 84–51 til SISU.

Begge hold have alle 9 spillere på banen, og alle 18 spillere scorede.

Hos SISU spillede alle spillere mellem 10 og 30 minutter. Julie Kongeskov startede kampen og kvitterede med en solid indsats med masser af energi som gjorde, at hun sluttede som kampens topscorer med 19 point. Camilla Blands var lige efter med 17 point; faktisk scorede 5 spillere to-cifret. Kailey Colonna havde 10 point (satte 5 af 6 skud), 7 rebounds og 4 steals og udviste stor energi i begge ender af banen.

Hos Falcon BMS viste Sarah Mortensen og Elisabeth Brynaa endnu en gang deres værd med flotte indsatser og henholdsvis 17 og 16 point.

Nu tager SISU imod Aabyhøj den 24. februar i en meget vigtig kamp for placeringen i gruppen. Men først tager Falcon BMS imod Aabyhøj den 21. februar, og hvis ikke Falcon BMS vinder, så har de en svær opgave med at nå en slutspilsplads.

Ugens preview

15.02.2015

Mellemspillet i DL er i fuld gang og i gruppe A er der allerede sket ting og sager.

Og netop de 4 hold ra gruppe A er alle i ilden tirsdag aften hvor der står vigtige point på spil for alle.

Coach for BK Amager, todd Anthony kommer her med sin vurdering af de 2 kampe:

Stevnsgade Supervomen - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:15 i Nørrebrohallen)

Stevnsgade looks to continue their winning ways while Hørsholm looks to rebound from a loss.

The first game came down to which team can execute against zone defense for long stretches at a time.

Hørsholm has a very deep team with a good combination of size and perimeter players. Stevnsgade has 2 of the leagues top profiles plus some very good shooters that can be dangerous. Should be a close game and whol will win? 

BK Amager - Lemvig Basket (tirsdag kl. 19:15 i Amagerhallen)

Lemvig comes for a visit in the return game. They are a dangerous team that can score in bunches. A huge question mark here is will Natalie Day return to play and if so when?

We will prepare for all scenarios. Lemvig has had other players step up and assume larger roles in Natalies absence. They cannot be taken lightly. We will focus on getting that important third win which will put us closer to a semi final place. So BKA wilw win with few points.

Stevnsgade Superwomen tilbage på sporet med sejr over Lemvig

15.02.2015

Lørdag aften var der mellemspilsmøde mellem grundspillets vindere fra Lemvig og pokalmestrene fra Stevnsgade.

Kampen var vigtig for begge hold i rivaliseringen om at få de bedste placeringer i mellemspillet.

Stevnsgade har senest haft en sygdoms- og træthedsperiode med to klare nederlag til Hørsholm 79´ers og SISU. Lemvig var fra start svækket ved at holdets topscorer amerikanske Natalie Day er taget hjem til USA med en skade. I Lemvig håber man, at hun snart kommer tilbage og forstærker holdet til slutspillet.

Uden Natalie Day skulle Stevnsgade få bolden inside, men det var ikke det, der de første tre perioder prægede kampen.

Lemvig kommer hurtigt foran 0-3, men så sætter Stevnsgade sig på resten af første periode via 6-5 til til 21-16. Periodens præges af hold fejl til Stevnsgade (dommerne dømte 9 i første periode) og masser af skud til Lemvig fra staffelinjen. De sidste to minutter af perioden præges imidlertid af hjemmeholdets Hanna Sheikhs fire (4) tre points scoringer, der giver værterne en føring efter de første ti minutter på 33-20.

Anden periode fortsætter som første, med at Stevnsgade ikke dominerer under kurven, som de nok burde, men lever mere på deres fremragende skudstyrke og dommerlinjen fortsætter med et hav af fejl dømt primært mod Stevnsgade.

Første periodes høje scoring fortsættes ikke, men efter ca. 6 minutter bringer unge Freja Boel Stevnsgade foran med en 3`er til stillingen 46-30, inden Lemvig svarer lidt igen med et par spektakulære scoringer af Lemvigs Joanna Miller til halvlegs stilling 52-41.

Tredje periode domineres af Lemvig bl.a. på grund af adskillige uprovokerede turn-overs af Stevnsgade. Værternes forspring formindskes stille og roligt til kampen er helt lige inden kampens sidste pause til 63-62. Selv om Lemvigs stærke inside spiller Emily White er i fejlproblemer og i store perioder sidder på bænken, formår Stevnsgade stadigt ikke rigtigt at få dominansen under kurven. Lemvig vinder perioden 11-21.

Der var lagt op til en spændende sidste periode. Efter 1:51 bringer Lemvigs bedste spiller i lørdagens kamp Joanna Miller gæsterne foran med 63-64. Men med 5 points af Jordan Sullivan, 4 points af Cecilie Homann og fire 3´ere lukker Stevnsgade kampen med 1:24 igen ved stillingen 84-73.

Stevnsgade formår i fjerde periode at få bolden inside og spiller en meget flot og disciplineret periode. Værterne når at bringe sig foran 89-73 inden Okako Adika pynter på resultatet, så Stevnsgade vinder perioden 26-11 og derved kampen med 89-75.

Hos Lemvig var Helle Vendelbo Kristiansen en konstant trussel i angrebet for Stevnsgade og imponerede med 20 point. Holdets anden store indsats kom ikke overraskende fra Joanna Miller, der kan utrolige ting med bolden. Bemærkelsesværdig var det, at fire spillere slet ikke blev skiftet ud i løbet af kampen og to spillere delte resten af spilletiden, modsat Stevnsgade, hvor 10 spillere kom i rotation.

Hos hjemmeholdet var der et par spillere, der havde en off day, men generelt var det en gedigen holdindsats. Mest i øjenfaldende var Hanna Sheikhs indsats med otte 3´ere ud af 14 forsøg (57 % bag linjen!), Jordans Sullivans benhårde arbejde med 23 points (skudprocent på 53 %) og 13 rebounds samt Ida Tryggedsson Preetzmann solide præstation med 23 points, 7 rebounds og ikke mindre end 12 assists, der cementerer hendes position som bedste danske spiller i Dameligaen i øjeblikket.

Ser man på statistikken falder det i øjnene, at Lemvig tager 8 rebounds mere i løbet af kampen end Stevnsgade, at Stevnsgade samlet scoerer 47 % bag 3 points linjen, mens Lemvig scorer 20 % og at Stevnsgade samlet har 22 asists mod Lemvigs 13.

For Lemvig scorede Joanna Miller 24 point, Helle Vendelbo Kristiansen 20, Ivana Udovalieva 12 samt 8 assists, Emily White 11 og Okako Adika 8 samt 14 rebounds.

For Stevnsgade Superwomen scorede Hanna Sheikh 29 point (8 tre´ere), Jordan Sullivan 23 samt 13 rebounds, Ida TP 23 samt 12 assists, Cecilie Homann 4, Etta Andersen 4, Freja Boel 3 og Alberte Alsø Dokkedal 3.

Kampen om 1. pladsen i Amagerhallen

14.02.2015

Dagens opgør var kampen om førstepladsen i mellemspil gruppe 1. Begge hold havde før dagens kamp vundet deres første opgør mod henholdsvis Lemvig Basket og Stevnsgade Superwomen.

1P.: Hvis man ikke vidste bedre kunne tro at det var en kopi af opgøret mod Lemvig der var sat på dvd afspilleren.

BK Amager startede som lyn og torden, Hørsholm kunne ikke rigtigt finde rytmen i spillet i kampens start. Efter godt 5 min. spil er BK Amager oppe med hele 19-2 og senere 30 – 12 før Hørsholm hen mod slutningen af perioden kom ind i kampen med et 10-0 run.

2P.: Hørsholm havde læst på lektien efter den hæsblæsende start på kampen og får her i anden periode bedre styr på forsvaret, samtidig med at BK Amager ikke er så træfsikre som først i kampen. Det skyldes langt hen ad vejen at Hørsholm nu er i Zone forsvar, det havde hjemme holdet svært ved at finde en løsning på. Hørsholm kom et point tættere på hjemmeholdet inden anden halvlegs start.

3P.: Hørsholm kom ud som forvandlet efter pausen og efter godt 3 min. spil havde de bragt balance i regnskabet og endda bragt sig i front. BK Amager bringer dog med fornuftige beslutninger i både forsvar og angreb spænding ind i matchen inden 4 periode.

Hørsholm spillede her i 3 periode noget af det basketball der er kendt for, hvor især Hørsholms Amalie Bonde med 10 point var godt kørende og Hørsholm er oppe med 1 point før sidste periode.

4P.: For udeholdet var det kun Line Piechnik, der kunne bibeholde lidt spænding i kampen. Line score alene her i 4 periode 10 af sine 25 point, 1 point af Iben Soltau på straffe samt endnu en 3 points scoring af Amalie Bonde, samt 2 til Maja Gerlyng, var bidraget fra resten af Hørsholm holdet.

Det var ikke nok mod et BK Amager hold, hvor især Maria Dinesen og Catharina Palm trådte i karakter med 17 point til sammen. Vendepunktet i denne 4 periode, kom da først Maria D og derefter Emilie Keller scorer hver et 3 point skud og bragte BKA i front med 4 point.

Slutresultatet bliver 89 - 82 (30-22,12 -13,23 -31,24 - 16).

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 26 point

Hørsholm 79’ers: Line Piechnik 25 point

Kampens spiller WOM:  Skal deles mellem Hørsholms Line Piechnik og Hjemmeholdets Catharina Palm – Begge leverede på dagen en fremragende indsats.

Kampen slutter med en 7 points sejr til hjemmeholdet og BK Amager kan se frem mod et opgør på tirsdag den 17/2, hvor man tager imod Lemvig kl. 19:15. 

Ugens preview

11.02.2015

2. runde i årets mellemspil løber af stablen i weekenden med 3 kampe.

Assisterende coach for Falcon BMS, Anders Stuhr Jørgensen har kigget i krystalkuglen og kommer her med sine bud på kampene:

BK Amager - Hørsholm 79’ers (Lørdag kl. 14:30)

Lørdag byder på en tidlig topkamp i mellemspillet mellem grundspillets nummer to, Hørsholm 79ers, og nummer fire, BK Amager. Begge hold stiller op med masser af selvtillid i bagagen efter overbevisende sejre over henholdsvis Stevnsgade og Lemvig i den første runde af mellemspillet.

Det er to hold som i sidste runde fik vist deres store bredde i truppen, da Hørsholm spillede en rigtig flot kamp, hvor hele otte spillere kom på scoringstavlen og ni spillere spillede minimum 12 minutter hver. For BK Amager spillede alle ni spillere minimum 10 minutter og otte kom på scoringstavlen.

Den regulære sæson bød på hjemmesejre i de to indbyrdes opgør, så der er lagt op til en intens kamp i Amagerhallen, hvor det bliver spændende at se, om det er stjernerne eller bredden på de to hold, som bliver afgørende.

SISU - Falcon BMS (Lørdag kl. 15:00)

De to hold mødtes sidst så sent som i slutningen af januar, hvor SISU vandt med 51-62, alt i mens Falcon BMS vandt med et enkelt points i de to holds indbyrdes opgør tilbage i efteråret.

Efter en sæson med mange skader har SISU nu næsten alle spillere klar og dertil har man forstærket truppen med to amerikanske spillere i klubbens bestræbelser på at forsvare DM-titlen. Falcon BMS har derimod en meget ung trup, som er vokset med ligaopgaven i løbet af sæsonen, men hvis de skal have succes med at slå SISU i lørdagens opgør, så skal de spille op til deres absolut bedste.

Stevnsgade Superwomen - Lemvig Basket (Lørdag kl. 18:30)

Både Lemvig og Stevnsgade har begge brug for en sejr, efter store nederlag til henholdsvis BK Amager og Hørsholm i den første runde af mellemspillet.

Lemvig sluttede desuden grundspillet af med et overraskende nederlag til Aabyhøj, så det bliver spændende at se, om grundspillets 1’ere kan få styr på deres spil og komme tilbage på ”sporet”, når de på lørdag besøger Nørrebrohallen.

Alt i mens Lemvig formentligt har ligaens bedste ”starting 5”, så har Stevnsgade mulighed for at køre med en noget større rotation - hvilket de dog ikke altid får gjort. En anden vigtig faktor i forhold til resultatet af weekendens opgør er at ligaens topscorer og rebounder, Natalie Day, ikke var med da Lemvig tabte til BK Amager i deres første kamp i mellemspillet Hvis Natalie fortsat er ude, så bør Stevnsgade vinde lørdagens kamp, alt i mens Lemvig bør snuppe sejren, hvis de stiller med fuld ”roster”.