Nyheder

2016 sluttede med en hjemmesejr til Lemvig Basket

17.12.2016

Efter en lidt usikker start på sæsonen, har Lemvig Basket sluttet efteråret godt med syv sejre i træk, når både pokal- og ligakampe tælles sammen.

Den syvende sejr kom i hus lørdag mod Stevnsgade Superwomen, som blev besejret med 75-64.

Længe så det ud til, at Lemvig skulle vinde endnu større, men med et forspring på 25 point slappede hjemmeholdet lidt af modslutningen, hvilket Stevnsgade udnyttede til at pynte på resultatet. Kampen igennem havde Lemvig godt styr på både spillet og modstanderne.

Stevnsgade spillede pænt og kæmpede som altid fint, men det var ikke nok i en kamp, hvor Lemvig udnyttede bredden i truppen godt og spillede med god energi kampen igennem. Det var mere end Stevnsgade kunne matche med en trup som stadig er præget af skader.

Allerede fra kampens start tog Lemvig kontrollen over kampen og spillede med god selvtillid. Det gav en hurtig føring på 13-2. Herefter vågnede gæsterne lidt op og kæmpede sig tilbage i kampen. Det bragte afstanden ned på fire point inden pausen, hvor stillingen var 19-15.

I anden periode strammer Lemvig op på spillet igen, og særligt forsvarsspillet lægger grunden til, at føringen igen udbygges. Stevnsgade forsøger at arbejde sig tilbage i kampen, men Lemvig har flere strenge at spille på og får hele tiden friske kræfter på banen, som byder ind og tager ansvar. Som i onsdagens pokalsemifinale skaber Lemvig sejren på en solid kollektiv indsats, og holdet ser for alvor ud til at have fundet melodien.

Med en føring på 41-23 ved halvleg er kampen stort set afgjort, og da mønstret fra anden periode fortsætter i tredje periode, så forandrer det ikke meget i styrkeforholdet mellem holdene. Via en føring på 63-40 ved sidste pause, kan Lemvig surfe en sejr i hus og holde velfortjent juleferie med kontakt til topholdene.

Lemvigs point: Erin McDonnell 19p, Kayla Bernsen 18p, Ivana Udovalieva 13p, Sarah DeShone 11p, Reka Fejes 6p, Ani Kolyandrova 3p, Megi Kolyandrova 3p, Yana Kozhohavona 2p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 19p, Tea Jørgensen 13p, Mathilde Colding-Poulsen 10p, Maja Gerlyng-Hansen 9p, Victoria Mikkelsen 7p, Amal Ahmed 6p  

Ugens preview

12.12.2016

4 kampe resterer der i DL inden nytåret skal skydes ind, men der er 4 kampe hvor der står vigtige point på spil.

På lørdag den 17. december spillers der 3 kampe inden 2016 afsluttes med topkampen i Hørsholmhallen mellem de 2 top-hold Hørsholm 79ers og Virum GO Dream fredag den 30. december.

Inden de går løs på lørdag skal 3 af DL-klubberne i aktion i pokalsemifinalerne som begge spilles på onsdag. Kampen i Lemvig hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg ligner et tæt opgør, hvorimod virum GO Dream er storfavorit med Værløse BBK fra 1. divison. 

Assisterende coach for Superwomen Nadeem Ahmad kommer her med de 4 bud på hvordan det går i kampene i DL.

Virum GO Dream – Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:00)

Åbyhøj har vist at de kan spille med imod toppen, og sidst de mødte Virum var det en tæt kamp med 8 points nederlag.

Hvis Åbyhøj kan få de unge spillere til at spille med  vilje og selvtillid kan de igen skabe en tæt kamp.

Virum har derimod blot et nederlag og har spillet ret rutineret og synes at være et hold som har været klar fra starten af sæsomen af. De har mange som kan lave point og mon ikke de hiver en sejr hjem på 10 point.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 14:30)

Lemvig er jo et typisk hold som bliver bedre hen over sæsonen og har da også vundet de sidste 4 i træk. De har gode spillere på alle positioner og ser ud til at have fundet rytmen og fået fordelt rollerne på de nye spillere.

SuperWomen som stadig er plaget af skader på mange spillere, mangler både guards og størrelse pt. for at kunne vinde de store kampe. De skal have gang i skytterne og ellers holde sig fejlfri for at holde kampen tæt.

Sidst de mødte Lemvig blev det til et nederlag på 14 point, men kun med 6 kampklare spillere.

Det var en kamp hvor det dog var Lemvig som havde mest held fra 3 point linjen, og samtidigt havde Erin McDonnell en forrygende kamp på 31 point.

SueprWomen har dog nu fået ekstra spillere med så mon ik det bliver en tæt kamp på +5 point som kan gå begge veje.

Hørsholm 79ers – BK Amager (lørdag kl. 16:00)

Hørsholm ser ud til at have fået de dygtige unge spillere med på dameliga niveau så de dermed har en meget bred trup.

De spiller i højt tempo med press på fuld bane og i angrebet har de både mange skyttere men også gode inside spillere. Udover et stort nederlag til Virum så har de vundet resten af deres kampe overbevisende.

BKA har været meget fifty fifty med deres indsats, og kan være et tophold når de spiller med vilje og motivation. De har endnu ikke spillet mod Hørsholm, men har i de sidste 3 kampe løftet niveauet. De matcher hørsholm godt på positionerne og vil kunne spile en tæt og spændende kamp.

Sejren kan gå begge veje, men somehow tror jeg mest på Amager i denne. +3

Hørsholm 79ers – Virum GO Dream (30. december kl. 17:00)

Årets sidste kamp i DL kan ikke slutte bedre med en kamp mellem de 2 tophold.

20 points nederlag til Hørsholm hvor de sidst mødte Virum på udebane. Der er klart lagt op til en go revance match lige inden nytårsaften.

Hørsholm skal presse Virum og helst vinde kampen med fart, i set plays er Virum nemlig for rutinerede.

Det bliver en fysisk kamp med de store spillere inside, men hørsholm tager sejren på hjemmebane med +8.

Flot Amager spil giver sejr over SISU

12.12.2016

Gæsterne fra Amager kommer bedst fra start og for straffet hjemmeholdet i transition og fra distancen.

Igennem hele kampen, kommer gæsterne op med et stort spil eller en vigtig scoring, som tager modet og troen fra værterne. Specielt amagers amerikaner – Kelly Hardeman var flyvende og giver holdet både point, rebounds og en energi, som resten af holdet følger op på.

Sisu giver comeback til Shaniqua Nilles, som desværre har været ude i 4-5 uger, og har været en savnet tyngde på et ungt mandskab. I denne periode har Sille Balling, Johanna Kampp og Alberte Schang steppet op og de var også aftens bedste for værterne. Amerikanerne Ciara Andrews og Jazmine Redmon viste i glimt deres offensive styrker og Redmon sled og slæbte også defensivt, ofte spildte kræfter, da holdet sjældent for bundet defensiven sammen med 5 deltagere.

Første periode står der 100 % Amager på – hjemmeholdet virker tøvende og usikre. Cifrene 14-25 giver et godt billede af forskellen på holdene og en afstand, som en enkelt gang eller to, bliver krympet til 8-6 stykker; men hver gang svarer gæsterne dygtigt og rutineret igen.

Kampen bliver afgjort af Amagers 1. periode og gæsternes profiler Kelly og Katarina, spiller skiftevis strålende i begge ender og leder med stor selvtillid.

Kampens spiller for gæsterne var Kelly Hardeman med 26p og 17 reb. For hjemmeholdet var der enkelte lyspunkter – Alberte Schang scorer 8p på bare 10 min, Johanna Kamp får lagt 11p. Bedst på point siden var Ciara Andrews med 21. Jazmine Redmon med 11p og 12 reb.

Hos gæsterne var Katarina Palm med sine 21p flot bidragene til sejren som endte på 70-82 (14–25, 18–13, 15–22, 23-22).

Hjemmeholdet kan nu gå på tidlig juleferie, hvor vi venter to forstærkninger i en amerikansk erstatning for Shaniqua Nilles, som desværre skal give sit knæ lidt ro samt en europæisk post-spiller.

Sikker sejr til Lemvig Basket over Aabyhøj IF

09.12.2016

Onsdag aften lagde Aabyhallen til sæsonens første jyske opgør. Lemvig kom med tre sejre i træk, mens hjemmeholdet vandt sæsonens første sejr i lørdags.

1. Periode: Aabyhøj kom foran 3-0, men så tog syndromet over med Aabyhøj spiller dårlige 1 perioder. Bortset fra 5-6 var Aabyhøj ikke i nærheden af Lemvig, som stille og roligt udbyggede føringen gennem perioden, som de vandt 18-11.

2. Periode: Der kom rigtigt gang i scoringerne i 2. periode, Lemvig var stadig i teten anført af Maria-Magdalena Kolyandrova og Sarah De Shone som udover at sætte en del 3 pointscoringer, fordelte spillet godt for Lemvig.

Afstanden var det meste af perioden ca 10 point, så det var meget passende at Lemvig førte 43-32 ved pausen efter at have vundet perioden 25-21.

3.Periode: Aabyhøj var med de første minutter af perioden, men så trak Lemvig anført af Erin McDonnell fra.

Føringen var enkelte gange over 20 point, Aabyhøjs angreb fungerede ikke og derfor blev kampen afgjort i 3 periode. Lemvig vandt perioden 18-11 og førte 61-43 inden de sidste 10 minutter.

4. Periode: Var totalt uden nerve. Lemvig faldt et gear ned og Aabyhøj havde opgivet, så en tam 4. periode endte 11-10 til Lemvig. Så det endte med en fuldt fortjent sejr til Lemvig på 72-53.

Topscorer Aabyhøj IF: Mariyah Henley 18 point, Sophie Kjems-Krognos 12 point og Katrine Lind Pedersen 11 point.
Topscorer Lemvig Basket: Erin Mcdonnell 17 point Maria-Magdelena Kolyandrova 14 point og Reka Fejas 9 point

Ugens preview

07.12.2016

Alle har vundet og alle har tabt – Dameligaen er mere lige end længe.

Den er ung, skader på de enkelte hold er afgørende og de sidste 2/3 af turneringen ser ud til, at kunne give en hel del spændende kampe lyder det fra SISU`s træner Morten Thomsen som her kommer med sit bud på ugens 2 kampe.

SISU selv står forhåbentlig med to nye profiler efter jul, som sammen med erfaringerne fra første 1/3, kan gøre os endnu stærkere.

Åbyhøj IF -Lemvig Basket (onsdag kl. 18:30)

I kampen om Vest Danmark mødes to ”varme” mandskaber. Gæsterne har fundet melodien og spiller med stor selvtillid. De unge piger fra Ådalen fik knækket koden og gik sejrrigt ud af opgøret mod Stevnsgade.

Åbyhøj har taget de to absolutte tophold (Virum og 79ers) til stregen; men det betyder helt sikkert rigtig meget for projektet, at man rent faktisk vinder en kamp, og ikke bare lige ved og næsten.

Rebound spillet og det direkte amerikaner opgør i postspillet bliver afgørende for udfaldet. Mit bud er, at gæsterne har lidt mere tyngde og er blevet ”advaret”, så derfor vinder kampen med 10 point.

SISU - BK Amager (torsdag kl. 20:30)

Gæsterne kommer direkte fra en flot sejr mod mestrene. Hjemmeholdet har ikke stillet med stærkeste hold siden de to hold mødtes senest.

En konsekvens heraf, er taget og Sisu må desværre sende Shaniqua Nilles hjem, så hun kan få styrket, plejet sit knæ. En erstatning er valgt og der arbejdes på, at hun bliver klar til kampene i 2017.

Dameligaen er utrolig lige i år og som i de fleste andre kampe, er det dagen, som bliver afgørende. Amager har rutinen og Sisu skal have styr på Katarina Palm, hvis de skal have en chance. Kampen om ”midtbanen” bliver vigtig, imellem to guard dominerede hold. Mit bud er, at det bliver lige, med en lille favoritværdighed til gæsterne.

Sæsonens første nederlag til Virum GO Dream

04.12.2016

Efter 7 sejre på stribe løb de forsvarende danske mestre ind i sæsonens første nederlag lørdag eftermiddag i Amagerhallen mod et solidt spillende BK Amager mandskab.

Efter en lige 1. halvleg satte hjemmeholdet sig på kampen fra starten af 2. halvleg og trods ihærdige forsøg lykkedes det ikke Virum GO DREAM at få vendt kampen.

BK Amager holdt fast og vandt fortjent kampen 59-49 (14-17, 15-10, 15-11, 15-11).

Kampen starter med høj intensitet fra begge sider, men begge hold har svært ved at få bolden i kurven. Midtvejs i perioden er stillingen 6-5 til hjemmeholdet, men så kommer Virum GO DREAM i gang og får bragt sig foran med 8-17 med godt 2 minutter tilbage. Melanie Elmgreen og Emilie Keller lukker perioden for BK Amager med en 3’er hver til stillingen 14-17.

BK Amager kæmper gennem 2. periode for at lukke hullet og det lykkedes med 3 minutter tilbage på uret, hvor Kelly Hardeman bringer hjemmeholdet foran med 6 point i streg. Virum GO Dream svarer igen inden Emilie Fogelstrøm lukker perioden med en 3’er til BK Amager føring 29-27.

BK Amager kommer stærkt ud til 3. periode, og holdet får med et 12-0 run til stillingen 43-31 skabt et hul. Virum GO DREAM kæmper indædt for at komme tilbage i kampen, og det lykkes i periodens afslutning at få reduceret føringen til 44-38.

Hjemmeholdet åbner 4. periode med 6 ubesvarede point til 50-38. Virum GO DREAM må igen kæmpe for at forsøge at vende kampen, men det lykkedes ikke mod et solidt spillende BK Amager hold. Gæsterne kommer ikke tætte på end 8 point og derved var sæsonens første nederlag en realitet.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Kelly Hardeman 22, Melanie Elmgreen 9, Emilie Fogelstrøm og Catharina Palm begge 8, Maria Dinesen 6, Emilie Keller og Rikke Andersen begge 3 point

Virum GO DREAM: Nikoline Østergaard 20, Abshire Gillian 12, Valerie Faith Driscoll 9, Ansofie Olivia Schirmer 6, Frederikke Mollerup 2 point

Foto leveret af Robert Dines Raasch

Aabyhøj IF får sæsonens 1. sejr

03.12.2016

Aabyhøj IF havde været tæt på i de seneste hjemmekampe mod de absolutte tophold men var som gæsterne stadig hårdt ramt af skader. Så det var spændende om de kunne udfordre sidste års sølvvindere fra Stevnsgade SuperWomen.

1. periode - begge hold startede lidt sløvt - der var ikke mange scoringer i de første minutter. Stevnsgade kom først i gang anført af Hanna Sheikh 11 point ( 3 3er ) var de hele tiden foran, men Aabyhøj var med anført af Mariyah Henleys 9 point. Stevnsgade vandt perioden 18-17.

2. periode: Stevnsgade styrede fuldstændigt begivenhederne uden at spille specielt godt, for Aabyhøj var det kun Mariyah Henley som viste noget angrebsmæssigt og derfor udbyggede Stevnsgade stille og roligt føringen - de vandt perioden med 15-8 og førte 33-25 ved pausen. Hanna Sheikh havde 16 point.

3. Periode: Stevnsgade kom hurtigt yderligere foran, og var oppe med 13 point i starten af 3. Periode. Åbyhøj kom lidt tilbage og var enkelte gange kun bagud med 8 point. Udover Mariyah Henley bidrog Camilla Andersen også med point for Åbyhøj. For Stevensgade gik Hanna Sheikh i stå, men så tog Tea Jørgensen og Alberte Dokkedal over. Stevensgade vandt 3. Periode 18-15 og havde fuld kontrol inden de sidste 10 minutter.

4. Periode: Åbyhøj kom stærkt ud til 4. Periode, og efter ca. 3 min., havde de reduceret Stevnsgades føring til 51-55. Det var fortsat en stærk spillende Mariyah Henley, som førte an.

Med lidt under 4 min., igen kom Åbyhøj foran for første gang siden 4-2, med 59-57.

I slutfasen kom Åbyhøj et par gange foran med 5 point, anført af kun 14 årige Malene Lind, som lavede de sidste 8 point for Åbyhøj. Stevensgade fik reduceret med en flot 3'er fra Mathilde Colding til 68-66, til Åbyhøj med 45 sekunder igen, og det blev kampens sidste scoring. Og det gav Åbyhøj sæsonens første sejr efter en fantastisk 4. Periode som blev vundet 28-15.

Topscorer Aabyhøj IF - Mariyah Henley 27 point, Malene Lind Pedersen 14 point og Camilla Andersen 11 point.

Topscorer Stevnsgade SuperWomen - Hanna Sheikh 16 point, Tea Jørgensen 15 point og Alberte Dokkedal 14 point
50

Lemvig Basket blev på vindersporet

03.12.2016

For anden gang på tre uger stod Lemvig Basket og SISU overfor hinanden i Vestjysk Bank Arena.

Lemvig var denne gang uden Ivana Udovalieva som måtte se kampen fra bænken på grund af en skade. Også SISU havde sine uheld, da de på vej til kampen måtte skifte bus og derfor blev forsinket på turen til Vestjylland. Om det var årsagen til, at SISU ikke så klar ud fra kampens start, skal være usagt.

Men i modsætning til den første kamp, satte Lemvig sig tungt på spillet fra kampens start. Et godt forsvar og en brandvarm Sarah DeShone var hovedingredienserne for hjemmeholdet, som i løbet af kampens første syv minutter opbyggede en føring på 21-9. Først her meldte SISU sig for alvor ind i kampen, men det var nærmest for sent. En god slutning på perioden af SISU fik dog begrænset afstanden til 28-17 ved pausen.

I starten af anden periode fortsætter SISU med at udfordre Lemvig godt, men afstanden bliver ikke for alvor skåret længere ned. Begge hold spiller fornuftigt, og man har på fornemmelsen at Lemvig har god kontrol med kampen. Sidst i perioden kan værterne endda trække lidt fra igen til en halvlegsføring på 48-31.

Det SISU som får mest ud af halvlegen, og de kommer friske ind til tredje periode. Effektivt angreb og blandt andet to gode 3ere bringer hurtigt afstanden ned på 50-39. Lemvig stresser for meget både det offensive og defensive spil. Det udnytter gæsterne godt og der kommer en smule ny spænding ind i kampen. Men Sarah DeShone trækker endnu en gang Lemvig i gang ved at sætte tempoet op, og finde to nye 3ere frem. Det bringer føringen op på 63-46, og kampen virker afgjort.

Med stillingen 67-51 inden de sidste 10 minutter skal SISU hive noget ekstra ud af ærmet. Det evner de dog ikke for alvor, og gennem de sidste ti minutter holder Lemvig konstant en komfortabel føring som fortjent giver en sejr på 67-51.

Spillemæssigt var det et godt skridt i den rigtige retning for Lemvig, mens SISU ikke helt ramte samme niveau som i den seneste kamp.

Lemvigs point: Sarah DeShone 34p, Erin McDonnell 18p, Megi Kolyandrova 13p, Kayla Bernsen 12p, Ani Kolyandrova 5p, Yana Kozhohavona 2p og Anika Jakobsen 2p

SISUs point: Jazmine Redmon 29, Ciara Andrews 13p, Sille Balling 8p, Josefine Haabegaard 6p, Cecilie Jessen 6p, Helene Dalsgaard 4p, Johanna Kampp 3p, Cirkeline Rimdal 2p

Ugens preview

30.11.2016

På lørdag den 3. december er der 3 DL-kampe på menuen, og på forhånd ligner det 3 meget tætte kampe.

Headcoach fra førerholdet i DL, Virum GO Dreams spanske træner kommer her med sit bud på de 3 kampe:

Aabyhøj IF - Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 14:00)

It is always a difficult game when playing in Aabyhallen. Aabyhøj plays well on their home court and fights every minute of the game and lately have been playing well together.

Despite the injury that Stevnsgade faces, Hanna Sheikh and Alberte Dokkedal have stepped up and filled the roles of their missing teammates.

This game will be a fight to the end. Even with Stevnsgade missing a few players their experience and talent will help them close out the game.

Stevnsgade SuperWomen +8

Lemvig Basket - SISU (lørdag kl. 14:30)

With Lemvig being the home team, and having Sarah DeShone back from injury they will be a difficult matchup for SISU.

SISU is lead by two strong Americans, one is out with injury and that will be a big disadvantage for them.

Lemvig has far too many scoring threats, and a size advantage that will be hard for SISU to defend. Although SISU fights the whole game I think they will fall a little short to Lemvig.

Lemvig Basket +8

BK Amager Virum GO Dream (lørdag kl. 14:30)

Again, home court advantage comes into play.

Amager plays very well at home. They have a big rotation of players and have no problems shooting the ball from outside. Catharine Jensen always plays well against GO Dream, she will be an important match for them. Despite the effort and fight of Amager, GO Dream will be able to pull out a victory. 

Virum GO Dream +6

Hørsholm 79ers vandt - men Aabyhøj IF var meget tæt på

29.11.2016

Endnu en gang lagde en meget kold Åbyhal i dag gulv til dagens kamp, hvor de danske vicemestre kom på besøg.

Hørsholm 79ers kom stærkt ud i 1. periode og førte 10-2 efter 5 minutter, Åbyhøj virkede endnu engang ikke klar i kampens begyndelse.

Åbyhøj kæmpede sig lidt tilbage og, og 1. periode slutter 16-7 til gæsterne. Hørsholm var effektive på deres chancer og forsøg, mens hjemmeholdet måtte slide for at komme igennem til chancer.

Starten af 2. periode ligner meget 1. periode, Hørsholm fortsætter i samme gode spor og er effektive i deres angrebsspil, stillingen midt i anden periode er 21-11 til Hørsholm. I anden halvdel af 2. periode kommer Åbyhøj bedre i gang og begynder at få flere point i kurven.

2. periode slutter 25-21 til Hørsholm. Åbyhøj har følingen af at de har en chance for at være med i kampen.

Kampen er nu mere lige og midt i 3. periode er stillingen 21-31 til Hørsholm, der dog holder hovedet kold og slutter godt af i 3 periode, som ender 46-40 til Hørsholm.

4. periode bliver meget lige og kampen er på vippen i løber af denne periode, Åbyhøj tror på det, men i den sidste fase af kampen viser Hørshol deres dygtighed og ikke mindst rutine, og kan køre kampen hjem med en sejr på 60-56, det var lige ved og næsten for Åbyhøj som trods nederlaget kan se tilbage på en rigtig god kamp.

Topscorer for Hørsholm 79ers blev Mariah Sydnov med 13 og Amalie Langer med 10 point. For Aabyhøj scorede Mariyah Henley 20 og Camilla Andersen 15 point.