Nyheder

Lemvig tog sejren uden at spille overbevisende

12.01.2017

Som ventet blev det en tæt kamp, da Lemvig Basket og Åbyhøj IF mødte hinanden onsdag aften, men på en god tredje periode trak Lemvig sejren i hus med 74-68.

Det var dog tæt på at Åbyhøj fik tippet kampen til sidst, da de vandt fjerde periode med 12-23, men det var altså ikke helt nok til at vinde.

Hos Lemvig kneb det igen med at ramme det spillemæssige niveau fra december, og det gav naturligvis anledning til frustrationer hos hjemmeholdet. Lige så frustreret er Åbyhøj formentlig efter de endnu en gang fulgte godt med, men alligevel ikke fik en sejr ud af det.

Gennem de to første perioder fulgtes holdene godt ad, og Lemvig var blot foran med to point ved halvleg. Derefter sad hvert hold på en periode hver, og det udnyttede Lemvig altså bedst.

Kayla Bernsen var den største profil hos hjemmeholdet, og hendes 23 point og 15 rebounds var i høj grad med til at sikre sejren. Hos Åbyhøj var der flere som ramte deres niveau, og både Camilla Andersen og Bianca Christiansen tog det ansvar, man kan forvente af dem.

Både Lemvig og Åbyhøj skal i kamp igen allerede i weekenden, hvor Lemvig møder Virum GO Dream i en for-premiere på pokalfinalen, og Åbyhøj møder SISU.

Lemvigs point: Kayla Bernsen 23p (15 reb), Erin McDonnell 16p, Ivana Udovalieva 14p (5 as), Sarah DeShone 6p, Megi Kolyandrova 6p, Ani Kolyandrova 5p (8 as) og Reka Fejes 4p.

Åbyhøjs point: Bianca Christiansen 21p, Camilla Andersen 20p, Mariya Henley 17p (10 reb), Astrid Sturlason 4p, Emma Swendson-Dirks 2p, Sophie Kjems-Krognos 2p og Katrine Pedersen 2p

Sikker hjemmesejr til BK Amager over Stevnsgade Superwomen

11.01.2017

BK Amager fik i kampen mod Stevnsgade Superwomen – efter at have været bagud med 10 point i starten af 2. periode - vendt billedet og holdet kunne gå til pause med en 10-point føring på 50-40.

Hjemmeholdet fortsatte de gode takter efter pausen og vandt sikkert kampen 96-68. BK Amager fik hermed revanche for 4-point nederlaget i sæsonens 1. indbyrdes møde i Nørrebrohallen.

Holdene følges ad i kampens indledning, og via stillingerne 7-7, 11-10 og 16-14 fører BK Amager med 20-16 med godt 2 minutter tilbage. Stevnsgade Superwomen lukker perioden med 7 ubesvarede point og vinder perioden 20-23.

Stevnsgade Superwomen forsætter overtaget i indledningen af 2. periode, og efter godt 2 minutters spil er forspringet øget til 10 point ved stillingen 24-34. Holdene bytter point til 26-36, men så vender billedet, og BK Amager får med et 15-0 run bragt sig foran 41-36 efter små 8 minutter. Hjemmeholdet bevarer overtaget, og Catharina Palm lukker perioden med en buzzer 3’er til pausestillingen 50-40. BK Amager vinder perioden med hele 30-17.

BK Amager kommer fokuseret ud til 3. periode, og med solidt spil øger holdet stille og roligt forspringet til gæsterne. Godt halvvejs i perioden er stillingen 64-48, og med en god afslutning bringer hjemmeholdet føringen op på 22 point med stillingen 74-52 inden sidste periode. Hjemmeholdets Ida Klussmann fører an med 10 point i perioden.

Efter små 3 minutter af 4. periode er stillingen 85-54. Kampen er afgjort og begge hold giver spilletid til indskifterne. BK Amager vinder med 96-68 (20-23, 30-17, 24-12, 22-16) efter en flot kamp.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm og Ida Klussmann begge 22, Kelly Hardeman 19, Emilie Fogelstrøm 13, Maria Dinesen 8, Cecilie Tvede og Caroline Kaster begge 3, Melanie Elmgreen, Anna Clara Mogensen og Andrea Jørgensen alle 2 point.

Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann 23, Maja Gerlyng 16, Alberte Dokkedal 12, Cherelle Moore 6, Hanna Sheik 5, Mathilde Colding-Poulsen 4 og Tea Jørgensen 2 point

Stevnsgade Superwomen skal i ilden igen allerede på lørdag den 14. januar, hvor Hørsholm 79’ers kommer på besøg i Nørrebrohallen, hvorimod BK Amager først spiller igen lørdag den 21. januar, hvor holdet skal en tur til Lemvig.

Ugens preview - 2 midtugekampe

11.01.2017

Januar er en travl tid for holdene i DL og efter 3 kampe i weekenden, er der allerede onsdag aften igen 2 kampe på programmet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud på de 2 kampe.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (kl. 19:00)

I Lemvig er der jysk derby, når Åbyhøj kommer på besøg.

Begge hold startede 2017 med at tabe i weekenden. Lemvig var hårdest ramt, da de tabte med hele 79-62 til Hørsholm. Åbyhøj slap billigere da de blot tabte 46-53 til BK Amager.

Da de to hold sidst mødtes blev det til en sikker sejr til Lemvig, og værterne må også tage favoritrollen på sig til denne kamp, men det er med en del usikkerhed at værdigheden tildeles.

Lemvig spillede rigtig godt op til jul og vandt de sidste 7 kampe, når man lægger pokal- og ligakampe sammen. Men det flotte kollektive spil var ikke taget med ind i det nye år, og det må være målet at få det på plads igen hurtigst muligt.

Åbyhøj har udviklet sig positivt gennem sæsonen indtil nu, og der skal nok ligge flere sejre at vente på dem i grundspillet. En af dem kan komme onsdag aften, hvis ikke Lemvig får spillet tilbage på 2016-sporet.

Lemvig har en større bredde i truppen, så de bør være i stand til at holde tempo og tryk på Åbyhøj, men det er ingen selvfølge det fører til sejr.

Alt i alt kan det godt blive en tæt kamp, men Lemvig kan ikke slippe for at være favorit og vinde med 5 point.

Virum GO Dream - SISU (kl. 20:30)

Her er hjemmeholdet også favorit, selvom SISU startede året med en god sejr over Stevnsgade. Virums stabilitet bliver dog afgørende. Holdet har med enkle midler og et klart koncept spillet en flot sæson.

På papiret er Virum ikke meget stærkere end hverken SISU eller de øvrige hold i ligaen, men de udnytter potentialet godt og er inde i en rytme, som er vanskelig for de øvrige hold at bryde. Det er naturligvis en udfordring for Virum at holde koncentrationen og holde disciplinen, men mod SISU på de kunne udnytte et fysisk overtag og en bredere trup.

Begge hold læner sig op ad vigtige profiler, og det har naturligvis betydning, hvordan disse rammer dagen. En hjemmesejr på +10 point er dog en sandsynlig slutning på kampen.

BK Amager slår Aabyhøj IF knebent

09.01.2017

Årets først kamp i Aabyhallen stod mellem de grønne fra Aabyhøj IF og BK Amager.

En kamp hvor der var chance for en hjemmesejrm, men gæsterne kunne rejse hjem til Hovedstaden med en fortjent sejr, da BKA var bedst set over hele kampen.

Aabyhøj kom foran 2-0, kampen var lige i starten, men i slutningen af 1. periode trækker BK Amager lidt fra og er foran med 13-5 efter de første 10 minutter.

2. periode bliver mere jævnbyrdig, midtvej i anden periode er stillingen 19-11 til gæsterne, men Aabyhøj for i anden del af periode, bedre gang i pointene, og det ender med at 2. periode 13-8 til den grønnes således at stillingen ved pausen er 18-21 til BK Amager.

Der er lagt op til en spændende 2. halvleg af kampen, og dette viser sig også tydeligt i 3. periode at kampen bliver mere tæt, og der er spænding på, og Aabyhøj føler at chancen for at vinde kampen er tilstede. 30-27 til BK Amager midtvejs i perioden og inden de sidste 10 minutter fører BK Amager med 38-36.

Der er lagt op til en spændende afslutning i 4. periode, hvor Aabyhøj kommer foran i kampen, for første gang siden starten af kampen.

Men BK amager svarer godt igen, og kommer hurtigt foran igen med 6 point, og formår at holde afstanden til Aabyhøj, kampen slutter med en fortjent sejr til BK Amager på 53-46.

Topscorer for Aabyhøjblev Mariyah Henley og Biance Morsø Chrstiansen der hver scorede 14 Point. For BK Amager scorede Catharina Palm Jensen 23 point og Emilie Fogelstrøm 11 point.

SISU slår Stevnsgade SuperWomen klart

08.01.2017

SuperWomen med årets første kamp mod SISU og med hele 11 spillere, hvilket betyder at de skadesramte er tilbage på holdet.

Dette burde have været en kamp med masser af energi og oprejsning af holdet, men holdet har ikke trænet sig kampklare endnu.

Første periode er med gode detaljer fra begge hold som følges ad og hvor mange spillere fra begge hold bidrager positivt til spillet. SuperWomen er i front med 21-18 efter de førte 10 minutter.

Sisu kommer stærkt igen i 2. periode hvor især Ciara Andrews træder i karakter med flotte hopskud. Sisu vinder perioden 27-18 og er oppe med 6 point ved pausen.

Efter pausenkører Sisu videre med at score masser af point, mens SuperWomen har svært ved at få lagt bolden i kurven.

12 point fra straffe ud af 14 for stevnsgade i denne periode for hjemmeholdet men SISU scorer hele 32 point i perioden og er klart foran med 53-77 inden de sidste 10 minutter.

Stevnsgade får stoppet sisu i sidste periode ved at dække zone, men er stadig uskarpe på afslutningener og selvom de vinder perioden 9-5 er det ikke langt fra nok til at hente den store føring SISU havde, så kampen ender med 62-82 (21-18, 18-27, 14-32, 9-5) til SISU.

Topscorer for Stevnsgade SuperWoman blev Ida Preetzmann med 22 point. For SISU scorede Ciara Andrews 31 point og Jazmine Redmon 23.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch. 

79ers sætter sig på andenpladsen i Dameligaen med sikker sejr over Lemvig Basket

07.01.2017

Hørsholm 79ers træner, Jesper Krone, kaldte det en arbejdssejr, men der var nu også meget flot spil at se hans holds 79-62 sejr over Lemvig.

Inden kampen delte de to hold andenpladsen i Dameligaen og den plads har Hørsholm nu sat sig alene på.

Sejren blev sikret på syv minutter, fra slutningen af tredje periode til midten af fjerde, hvor Hørsholm holdt Lemvig totalt fra fadet. Vestjyderne scorede overhovedet ikke, mens Hørsholm gik fra 55-53 til 73-53 på scoretavlen.

Da Jesper Krone efter kampen skulle gøre status, var det da også forsvaret, træneren fremhævede:

-Intensiteten er nøgleordet. Vi spiller ganske fint angreb, men nøglen er intensitet i forsvaret og i reboundspillet. Vi kommer godt fra start, men så har vi den dér andenbølge, hvor vi smider nogle bolde væk og lukker dem ind igen. Derfra, fra 55-53, så kigger vi os ikke tilbage, men det er forsvar og det er energi! Det har vi manglet lidt i December, både til kamp og træning, men hvis det er sådan her, vi spiller hver gang, kan jeg ikke bede om mere.

Det ville også være svært for træneren, for Hørsholms forsvar var over det hele i kampens afgørende fase. Der blev lagt et enormt pres på Lemvig, der smed bold på bold væk og ikke var i nærheden af at finde gode skud. Samtidig havde gæsterne også så svært ved at finde afslutninger, at 24-sekunders uret gik, og Hørsholm fik bolden.

Offensivt havde Lemvig ellers været godt med det meste af kampen, anført af Erin McDonnell og Ivana Udovalieva, der scorede henholdsvis 21 og 16 point i kampen. Da Hørsholm begyndte at lægge rigtigt pres på, fløj bolden dog ikke så hurtigt rundt som før og de to stjerner fik det meget sværere.

For Hørsholm havde Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic hver 18 point, men der var masser af andre, der bidrog positivt. Nordsjællænderne afleverede bolden godt rundt og mere end en gang, undlod de at skyde et godt skud, for at få et, der var endnu bedre.

Hørsholm startede også kampen bedst, men lod Lemvig komme ind i kampen fra sidst i første periode, hvor Hørsholm gik fra at være foran 18-8 til at være bagud 20-23 et par minutter inde i anden periode. Det fik Jesper Korne til at tage en timeout og ud af den, kom et helt andet og mere aggressivt Hørsholmhold. Der blev spillet forsvar på hele banen, og ved pausen havde hjemmeholdet generobret føringen, 41-35.

Med sejren placerer Hørsholm sig alene på andenpladsen i Dameligaen, fire point bag Virum GO Dream, to foran Lemvig Basket og fire foran BK Amager. Der resterer dog et svært program resten af vejen, med kun to hjemmekampe i otte resterende kampe og de næste fire kampe er på udebane. 

Ugens preview

04.01.2017

Med ønske om godt nytår til alle forsætter DL med 3 kampe i denne her uge hvor stillingen viser at mestrene fra Virum GO Dream har skilt sig ud, men at der er hård kamp om de næste pladser.

Coach for BK Amager, Sam Tamargo kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - SISU (lørdag kl. 14:00)

Stevnsgade is going through a couple changes as of late with a new head coach and bringing in an American player, so I expect them to have a strong showing in their upcoming games.

SISU has proven to be a tough competitor with the ability to win on any given day. 

With homecourt advantage though, I expect Stevnsgade winning +8pts

Hørsholm 79ers - Lemvig Basket (lørdag kl. 16:00)

In the last few games, Hørsholm has experienced some tough losses.

Lemvig on the other hand has put together a couple of wins.

With homecourt advantage, I expect Hørsholm to play inspired basketball and come away with the win +5pts

Aabyhøj IF - BK Amager (søndag kl. 14:00)

Aabyhøj has contiuned to improve their play throughout the season.

Amager has put together a few wins. I expect a competitve game; although Aabyhøj has homecourt advantage, I take Amager winning +1pt

SuperWomen skifter træner

02.01.2017

Stevnsgade SuperWomen oplyser på deres Fanside at holdet med øjeblikkelig virning har skiftet træner, idet Igor Gavrilovic af personlige årsager har været nødsaget til at stoppe pr. 29. december 2016.

Nu træner er allerede udpeget idet holdets nuværende ass. træner, Nadeem Ahman tager over.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Stevnsgade SuperWomen ved at klikke her.

Virum GO Dream sætter sig på førstepladsen med sejr over Hørsholm 79ers

30.12.2016

Virum GO Dream satte sig med en dominerende anden halvleg på sejren i topkampen over Hørshom 79ers – og på førstepladsen i Dameligaen.

Virum vandt tredje periode 23-9, da Hørsholm ikke kunne finde kurven efter pausen. Det blev til en sejr på 53-72 til Virum, der nu er seks point foran nærmeste forfølger i ligaen.

Første halvleg var ellers helt lige og de to hold gik til pause med Virum foran 29-33. I tredje periode tog Virum fuldstændigt over. Gæsterne udbyggede forspringet til 34-49 på de første fire minutter efter ti point fra Nikoline Østergaard. Hørsholm kunne ikke få spillet til at fungere og smed mange bolde væk.

Hørsholmtræner Jesper Krone sagde efter kampen at det var de berømte små marginaler, der gjorde den store forskel:

-Jeg synes ikke, vi følger vores gameplan i tredje periode. Vi følger ikke vore aftaler og det fører til små fejl, og så er Virum bare så gode, at det straffer de. I tredje periode får vi ikke scoret og de rammer, og så har Nikoline en af der dér dage, hvor hun rammer og finder sine medspillere og så er hun altså svær at spille mod.

Tredje periode sluttede 38-56 til Virum, men midt i perioden truede Hørsholm med et comeback ved scoren 42-63. Først scorede Ivana Jovanovic fem point i træk, så tilføjede Maryah Sydnor fire og så scorede Jovanovic igen og Hørsholm havde reduceret til 53-66 med fire minutter igen.

Det næste halvandet minut var der scoringspause og da Virum så brød den først, gik luften ud af Hørsholm og Virum løb med sejren 53-72.

Med sejren har Virum taget et seks points forspring i Dameligaen foran de nærmeste forfølgere Hørsholm og Lemvig Basket, dog med en enkelt kamp mere spillet. Hørsholm er næste gang i aktion mod netop Lemvig på hjemmebane lørdag 7. januar.

Virum Go Dream går på juleferie som tophold i DL

18.12.2016

Virum Go Dream vandt i god stil deres sidste kamp inden jul over Aabyhøj med 70-52. Det er dermed holdets 8. sejr i Dameligaen, som holdet topper.

Kampens start indikerede ellers en svær kamp for Virum. Aabyhøj kommer hurtigt foran, og efter bare 7 minutter står det 17-6 til gæsterne med en godt scorende Sophie Kjems-Krognos fra Aabyhøj. Heldigvis får både Frederikke Mollerup og Ansofie Schirmer gang i scoringerne, så Virum kan reducere til 19-15 til Aabyhøj ved periodens slutning.

I 2. periode fortsætter med et højt tempo fra Virums side ført an af Frederikke Mollerup. Sammen med Ansofie Schirmer, Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard får de alle fire sat vigtige point, og før pausen har Virum fået vendt kampen og bragt sig foran med 38-27. Fra Aabyhøj er det Camilla Frommelt Andersen og Sophie Kjems-Krognos, der har gode 3ér scoringer.

3. periode fortsætter i samme stil med Virum som dominerende i angrebet, men også godt spil i forsvaret, hvor Ellen Iversen formår at holde Aabyhøjs Mariyah Henley på ganske få scoringer. En spiller der normalt scorer omkring 20 point pr. kamp. Tredje periode slutter med 57-36 til Virum.

Aabyhøj kommer lidt i igen i 4. periode, som ellers er meget lige. Særligt Bianca Morsoe Christiansen spiller godt for Aabyhøj. Hos Virum fungerer holdspillet godt, og der er flere gode afleveringer ind til Valerie Driscoll, som kvitterer med at score. Kampen ender med slutresultatet 70-52 til Virum.

Topscorer for Virum GO Dream: Valerie Driscoll 18, Frederikke Mollerup 17, Ansofie Schirmer 14, Nikoline Østergaard 8, Gillian Abshire 6, Ellen Iversen 4, og Caroline Marie Schultze 3.

Topscorer for Aabyhøj: Bianca Morsoe Christiansen 15, Camilla Frommelt Andersen 11, Sophie Kjems-Krognos 10, Mariyah Henley 7, Katrine Lind Pedersen 6 og Emma Schwendson-Dirks 3.