Nyheder

Stevnsgade Superwomen øger til 2-1 efter endnu en sejr i Nørrebrohallen

26.03.2016

Tirsdag aften mødtes Stevnsgade SuperWomen og BK Amager i den 3. semifinale ud af fem mulige.

De mange fremmødte tilskuere, var igen vidner til en hård og intens kamp, mellem de to stærke damehold. Stevnsgade Superwomen havde i den grad noget at revanchere i forhold til kamp 2, hvor Amager måske spillede årets bedste kamp, og med bl.a. 11 tre’re spillede Stevnsgade ud af Amagerhallen. Der var i den grad brug for, at mange Stevnsgade spillere steppede op – og det gjorde de.

Stevnsgade arbejder benhårdt i forsvaret og de to hold følges ad i perioden – men Superwomen har meget svært ved at holde Amagers helt store stjernespiller, Portia Durret. Hun er dominerende i reboundspillet i begge ender af banen og kommer til rigtig mange scoringer under Stevnsgades kurv.

Efter halvdelen af første periode er stillingen helt lige mellem de 2 hold, 11-11 og Portia har lavet 8 ud af Amagers 11 points. For Stevnsgade er der heldigvis mange der spiller væsentligt bedre end sidst og mange flere spillere kommer på scoringstavlen. Med gode drives fra bl.a. Anna Sofia Åström, Simone Ceccardi og Katrine Dyszkant -  og bedre tempo i angrebet slutter Stevnsgade perioden bedst – og går til pause foran 23-19. Stevnsgade får i perioden også hul på 3’erne ved både Ida Preetzmann og Hanna Sheikh.

2. Periode. Holdene følges ad igen – dog hele tiden med et lille forspring til Stevnsgade. Både Cecillie Hansen fra Amager og Hannah Sheikh fra Stevnsgade får gang i 3’erne. Portia Durret fortsætter med at score for Amager og gør det til 31-28 midt i perioden. Herefter følger en meget stærk periode for Stevnsgade. På bl.a.  3’ere fra Maja Gerlyng-Hansen og Hanna Sheikh laver Stevnsgade et 11-2 run og kommer på 41 – 30 med 3 minutter tilbage af perioden. Igen kommer Amager stærkt tilbage og scoringer af Portia Durret og Catharina Palm bringer stillingen på 41-35 ved pausen.

3.periode blev en periode, hvor begge hold fik rigtig godt gang i angrebsspillet.  Stevnsgade starter perioden bedst og udbygger forspringet til 10 points 45-35, inden Amager tager timeout. Herefter følges holdene ad og skiftes til at score.

For Stevnsgade spiller Maja Gerlyng-Hansen en rigtig flot periode med gode skud og drives og Katrine Dyszkant byder også ind med gode skud og rebounds. For Amager er Melanie Elmgreen og Catharina Palm de flittigste på scoringstavlen. Mod slutningen af perioden får Stevnsgade et lille run – og da Hanna Sheikh først scorer på en lang 3’er, bliver fejlet og scorer på det efterfølgende straffe, er stillingen 60-47 med 3 minutter tilbage. Stevnsgade er dog i fejlproblemer, hvilket betyder straffe til Amager, hver gang der bliver dømt fejl – og det udnytter Amager på bedste vis. De scorer i perioden på imponerende 12 ud af 13 straffekast, og perioden slutter 65-59 til Stevnsgade og kampen er igen helt åben.

4. periode blev en lidt nervøst spillet periode, hvor begge hold fik rigtig godt fat i forsvaret. Stevnsgade starter igen perioden bedst og Ida Preetzmann som spillede en rigtig god periode og  Simone Ceccardi – som også er virkelig stærk i reboundspillet – gør det til 71-59 efter 2 minutter og Superwomen virker til at være i fuld kontrol. Men Amager kommer meget stærkt igen og da Stevnsgade kun scorer 2 points de næste 7 minutter, kan Portia Durret gøre det til 73-68 med mindre end 2 minutter igen – og alt er åbent. Stevnsgades rutine – og et vildt drive af Maja –Gerlyng-Hansen gør det til 76-68 til Stevnsgade med 1 minut igen og kampen er afgjort.

Kampen ender 76-70 til Stevnsgade Superwomen, som dermed bringer sig foran med 2-1 i semifinaleserien.

For Stevngade scorer Hanna Sheikh 18 points,  Ida Preetzmann 15 points, Maja Gerlyng Hansen 14 points, Katrine Dyszkant 11 points (og 7 rebounds) og Simone Ceccardi 8 points (og 9 rebounds)

For Amager scorer Portia Durret 27 points og tager 14 rebounds,  Cecillie Hansen laver 15 points og Catharina Palm Jensen laver 12 points.

4. semifinale spiles i Amagerhallen d. 29/3 kl. 19.30 og der er helt sikkert lagt op til endnu en spændende dyst.  

1-1 efter hjemmesejr til BK Amager

20.03.2016

BK Amager vandt lørdag eftermiddag den 2. semifinale mod Stevnsgade SuperWomen med 80-66 (19-9, 15-25, 22-16, 24-16) efter en overbevisende afslutning.

BK Amager var foran 56-50 inden sidste periode og fik i starten af 4. periode hurtigt bragt føringen op på 10 point. En føring der blev fastholdt til midtvejs i 4. periode, hvor hjemmeholdet med et 10-0 run lukkede kampen, og dermed udlignede til 1-1 i semifinaleserien.

BK Amager starter kampen bedst og får med 3 hurtige scoringer af Portia Durrett bragt sig foran 6-0 inden Stevnsgade kommer på tavlen. Hjemmeholdet flytter bolden hurtigt i angrebet og får skabt sig åbne skud, hvilket Emilie Fogelstrøm udnytter med tre 3-point scoringer i perioden. BK Amager vinder 1. periode 19-9.

Stevnsgade overtager initiativet fra starten af 2. periode og får hurtigt reduceret til 19-13. Gæsterne forsætter med at lægge pres på hjemmeholdet, og med en 3-point scoring bringer Tea Jørgensen gæsterne foran for første gang 25-27 midtvejs i perioden. BK Amager får stabiliseret tingene, og Ida Klussmann lukker perioden med en flot tre’er til halvlegsstillingen 34-34.

Stillingskrigen fortsætter efter pausen, hvor holdene skiftes til at føre, og med små 2 minutter tilbage af 3. periode er stillingen stadig helt lige 50-50. Emilie Keller lukker perioden med to 3-point scoringer, og bringer dermed BK Amager foran 56-50 inden sidste og afgørende periode.

BK Amager fortsætter overtaget i starten af 4. periode og bringer hurtigt føringen op på 10 point 63-53. BK Amager holder sig foran med 10 point via stillingerne 65-55, 68-58, 70-60 inden holdet med et 10-0 run afgør kampen med godt 2 minutter tilbage på uret. Stevnsgade SuperWomen får pyntet lidt på resultatet i de sidste minutter, men det ender med en sikker hjemmesejr på 14 point.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Portia Durrett og Emilie Keller begge 20, Ida Klussmann og Emilie Fogelstrøm begge 12, Catharina Palm 8, Melanie Elmgreen 4, Cecilie Tvede og Maria Brask begge 2


Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann 15, Maja Gerlyng 11, Katrine Dyszkant 10, Alberte Dokkedal 8, Tea Jørgensen 7, Hanna Sheikh 6, Simone Ceccardi 4, Elisabeth Brynaa 3, Anna Sofie Åström 2

3. kamp i semifinaleserien spilles på tirsdag den 22. marts kl.19.30 i Nørrebrohallen.

Tæt semifinalekamp i Lemvig

19.03.2016

Der var langt op til en tæt og intens kamp, da Lemvig Basket og Virum Go Dream lørdag eftermiddag spillede deres anden semifinalekamp mod hinanden. Lemvig og Virum har igennem hele sæsonen spillet flere tætte kampe mod hinanden, og semifinalekampene er ikke en undtagelse.

Virum vandt den første semifinale med 8 point, og derfor vidste Lemvig godt, at de havde brug for en sejr, så de kunne undgå at få ryggen mod muren i den tredje semfinalekamp.

Dommerne fløjter kampen i gang, og fra starten af var presset fra begge hold stort. Det var tydeligt at se, hvor meget kampen betød. Især Virum spillede fra starten af i et utrolig højt tempo, og Lemvig havde svært ved at følge med.

Alligevel fandt Lemvig rytmen i deres spil i de sidste minutter af første periode, og Virum vinder kun første periode med to point. I anden periode øger Lemvig presset i forsvaret, og det både forvirrer og stresser Virum til at tage nogle dårlige beslutninger, som bringer Lemvig foran. Men der går ikke lang tid før Virum igen bringer sig foran. Det er især på Virums angrebs-rebounds, at de scorer nogle vigtige point, som hele tiden holder dem foran med 4-6 point. Virum går til pause på en føring med 6 point, 27-33.

Efter pausen viser Lemvig, hvorfor de spiller i toppen af den danske, kvindelige basketliga, da de begynder at ramme flere af deres skud, og spiller hårdt og koncentreret forsvar. Til gengældt laver Lemvig også en del fejl, som er til Virums fordel. Lemvig vinder tredje periode 22-16, og stillingen er 49-49 inden fjerde periode.

Begge hold spiller i begge ender af banen utrolig hårdt, og kampen er fyldt med intensitet. Holdene spiller på samme høje niveau for at hive en sejr hjem, og det er især Gillian Abshire og Kaitlyn Mathieu fra Lemvig, som Virum har svært ved at stoppe. Til gengæld har Lemvig svært ved at stoppe Nikoline Østergaard og Valerie Driscoll.

I de sidste to minutter af fjerde periode er Virum foran med 5 point, men en god 3-pointsscoring holder Lemvig inde i kampen. Men til sidst er det dog Virum, som igennem hele kampen har spillet utrolig aggressivt, der rammer de vigtigste skud og vinder kampen med 5 point, 63-58.

Det var en utrolig spændende og intens kamp, der lørdag blev spillet i Vestjysk Bank Arena i Lemvig. Topscoren fra Lemvig blev Gillian Abshire med 20 point, og Virums topscorer blev Nikoline Østergaard med 21 point. Også Valerie Driscoll fra Virum spillede en bemærkelsesværdig kamp med hendes 22 rebounds.

3. kamp i bedst á 5 serien spilles onsdag kl. 19:30 i Virumhallen. 

SuperWomen tog 1. stik med BK Amager

14.03.2016

Fredag aften mødte Stevnsgade Superwomen BK Amager, i den første af 5 mulige semifinaler.

BK Amager kom til semifinalen med en frisk kvartfinale serie mod Hørsholm 79ers i benene, mens Stevnsgade havde holdt pause, som vinder af grundspillet.

Stevnsgade startede kampen klart bedst og kom på lynhurtigt foran 7-0.  lige så hurtigt svarede BK Amager igen – og på bare 1 min. blev 7-0 vendt til på 8-7 til Amager, bl.a. på 2 flotte 3’ere af Ida Klussmann.

Som resten af kampen blev perioden tæt – dog med et lille overtag til Stevnsgade. For begge hold var der mange spillere der bød ind, så da perioden sluttede (24-18 til Stevnsgade) var hele 13 spillere kommet  på scoringstavlen.

2. Periode blev en rodet affære, hvor begge hold havde svært ved at komme til scoringerne og ikke kunne få rytme og flow i spillet.

Stevnsgade udbyggede dog langsomt føringen og kom 6 minutter inde i perioden foran med 33-23 efter en lang 3’er af Hanna Sheikh, et stærkt drive af Maja Gerlyng-Hansen og et flot hopskud af Katrine Dyszkant. En Time Out får Amager tilbage på sporet og Stevnsgade går til pause foran 36-29. For Stevnsgade var der et glædeligt gensyn med Tea Jørgensen, som gjorde comeback efter en lang skadespause – og startede med en scoring første gang hun rørte bolden.

3.periode blev desværre også en rodet affære. Stevnsgade var ikke helt oppe i gear – og efter mindre end 2 minutter spillet fik de den 4. holdfejl i perioden. Stevnsgade bevarer dog føringen hen over perioden, og en stærkt spillende Ida Preetzmann holder Stevnsgade inde i kampen med hele 9 points i perioden. Amager vinder perioden 11-12 og stillingen er 47-41 inden 4. periode.

4. Periode starter med Stevnsgade i kontrol og de har de fleste afslutninger – uden at kunne få bolden i kurven. Amager kommer langsomt tættere på, og da Melanie Elmgreen sætter en meget lang 3’er, bringer hun stillingen op på 48-48 og kampen er igen helt åben.  

En meget engageret Stevnsgadetræner - Igor Gavrilovic - tager time out og får både tempoet op – og  styr på forsvaret,  så i den efterfølgende periode øger Superwomen føringen til 58-50, da Hanna Sheikh afslutter et meget flot angreb med en scoring. Amager kommer – endnu engang - tilbage i kampen og Portia Durret gør det til 58-56 med 2 minutter tilbage. En vigtig 3’er fra Hanna Sheikh og 2 points fra Elisabeth Brynaa gør det til 63-56 med 1 minut tilbage. Amager får pyntet på resultatet – igen ved Portia Durret, så en lidt rodet men intens og spændende kamp slutter 63-58 til Stevnsgade.  

Stevnsgade tager det første, vigtige stik i bedst af 5 serien – men alt kan ske, når holdene mødes igen på  lørdag 19. marts kl. 14.30 i Amagerhallen.

Virum GO Dream tager 1. stik

14.03.2016

Med en sejr på 71-63 over Lemvig vandt Virum Go Dream første semifinale.

Inden sæsonstarten var målsætningen for det nystartede Virum Go Dream-projekt klar: En plads blandt de fire bedste.

Med en forholdsvis sikker sejr over Lemvig i den første semifinale er forventningerne skruet en tak i vejret. Nu vil spillere og trænere i finalen.

Valerie Driscoll gav hjemmeholdet en god start med to scoringer, og Melissa Gilkey gjorde hende kunsten efter til Virum-føring på 9-4.

Efter første periode var Virum i front 18-14, ikke mindst fordi Lemvig ikke kunne få bolden i kurven på straffekast. Holdet brændte de første otte straffe, inden det lykkedes at få nettet til at blafre.

Træfsikkerheden var heller ikke i top hos Virum, hvor Nikoline Østergaard, Kyani White og Valerie Driscoll skiftedes til at misse straffekast.

Heldigvis fortsatte Emma Braunstein trods behersket spilletid sine imponerende 3-point scoringer - tre ud af fire forsøg ramte plet - og to scoringer i træk af Ellen Iversen gav halvlegsføring på 39-30, efter at Lemvig havde været helt oppe at ånde Virum i nakken.

Det blev en kamp hvor Virum til stadighed kæmpede med Kaitlyn Mathieu, der spillede en stor kamp under kurven, hvor hun til stadighed voldte Virum problemer.

I de første 3 perioder af kampen havde hjemmeholdet kontrol over begivenhederne. Føringen lå konstant på 10-14 point, MEN der var dog spænding i kampen til det sidste, da Lemvig på intet tidspunkt gav op, Lemvig vinder således 4 periode 11-15. Men Virums forspring sikrede dem dog sejren på 71-63.

Stor kamp af Melissa Gilkey, ligesom Valerie Driscoll og Kaitlyn Mathieu der var stærke i både angreb og forsvar. Også Sofie Schirmer og Gillian Abshire gjorde en fin figur.

Der er returkamp i Lemvig på Lørdag i Lemvig kl. 13.30, og onsdag i næste uge er der reprise i Virumhallen kl. 19.30.

Virum: Melissa Gilkey 18, Valerie Driscol 13, Nikoline Østergaard 11, Emma Braunstein 9, Ansofie Schirmer 8, Kyani White 7 og Ellen Iversen 5 point.

Lemvig: Kaitlyn Mathieu 20, Gillian Abshire 13, Okako Adika 10, Ivana Udovalieva 9, Reka Fejes 7, Victoria Waldner 2 og Grace Gardner 2

Lemvig kom sikkert gennem sidste kvartfinale

10.03.2016

Onsdag aften blev det sidste hold til semifinalerne fundet i opgøret mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF.

De to første kampe i kvartfinaleserien var endt med en sejr til hvert hold, men i den tredje kamp var der ikke tvivl om, at Lemvig var det stærkeste af de to hold, og pladsen i semifinalerne var aldrig for alvor i fare.

Allerede fra kampens start viste Lemvig stor energi, og med godt forsvar blev der lagt et pres på Åbyhøj. Det fik gæsterne til at stresse lidt i spillet og vælge dårlige løsninger i angrebet. Os Lemvig var det især Ivana Udovalieva og Gillian Abshire som lagde presset, og de fik det også taget med i offensiven, hvor spillet flød godt og flere bød ind.

En føring på 10-2 efter de første minutter gav yderlig energi til hjemmeholdet. Men Åbyhøj begynder at få lidt mere ro på spillet, og især Camilla Andersen tager ansvar. Fem point af hende giver lidt kontakt ved stillingen 15-10, men så strammer hjemmeholdet grebet lidt. Ivana Udovalieva sætter endnu en af sine tre 3ere i perioden – og syv i hele kampen, og så er der luft igen. Lemvig kan gå til pause med en føring på 26-16 og en fornemmelse af at have godt styr på kampen.

Den fornemmelse er der stadig i starten af anden periode, hvor Lemvig sætter tempo og holder høj effektivitet. Åbyhøj er farligst på skud fra distancen, mens de har det svært inside, hvor Lemvig står godt og stærkt. Resultatet er at Lemvig dominerer spillet og konstant udbygger sin føring, som midt i perioden er 45-19.

Lemvig holder tempoet oppe, men det bliver også mere tydeligt, at det er få spillere, som har trukket læsset, så Åbyhøj får lidt mere plads, og holder mere trit med hjemmeholdet i de sdiste minutter af perioden. Men med stillingen 50-32 ved halvleg har værterne stadig en sikker føring.

Den føring kommer dog under pres fra starten af tredje periode, hvor Åbyhøj kommer bedre med. Samtidig smider Lemvig for mange bolde væk og spillet virker en smule ukoncentreret. Det fremtvinger en time-out til Lemvig efter blot et par minutter og 53-39 på tavlen. Åbyhøj spiller med mere ro og tålmodighed end i første halvleg, og de har mest fordel af at spillet er lidt mere rodet. Langsomt får de afstanden ned, men tættere end omkring 10 point kommer de aldrig. Lemvig viser mod slutningen af perioden den rigtige vilje til at forsvare sig, selvom Åbyhøj kommer lettest til pointene. Gæsterne vinder også perioden, men en føring på 69-54 giver alligevel Lemvig det bedste udgangspunkt inden sidste periode.

De sidste ti minutter starter rodet, og Lemvig udnytter ikke de muligheder det giver. Åbyhøj kommer ikke frem til så mange skud, så ingen af holdene kommer for alvor i gang fra periodens start. Men Lemvig viser igen god energi, og bruger det til at trække fra Åbyhøj igen. Lemvig sidder derfor solidt på spillet i kampens sidste minutter, og det ender med en sikker sejr på 97-81. Dermed er Lemvigklar til semi-finalerne mod Virum.

Første kamp spilles i Virum på søndag kl. 13.00, mens kamp 2 spilles i Lemvig lørdag den 19. marts kl. 13.30.

BK Amager semifinaleklar efter endnu et tæt og dramatisk opgør

09.03.2016

Efter endnu en helt lige og meget intens kamp afgjorde BK Amager den 3. og afgørende kvartfinale mod Hørsholm 79ers til egen fordel i kampens sidste minutter.

Midtvejs i 4. periode får hjemmeholdet godt anført af Melanie Elmgreen vendt 55-58 til 61-58, og med godt 2 minutter tilbage på uret er stillingen 67-60. Her fra lukker BK Amager uden tøven kampen til slutresultatet 69-64 (18-18, 15-14, 16-15, 20-17), og BK Amager er dermed klar til en semifinaleserie mod vinderen af grundspillet Stevnsgade Super Women.

Kampen starter i et højt tempo, hvor holdene bytter point, hvilket stillingen undervejs vidner om 2-2, 5-5, 7-7. Tempoet er måske en smule for højt, og begge hold har en del turnovers i denne periode.

Godt midtvejs i perioden bringer Ida Klussmann BK Amager foran 13-9 med en treer, men Hørsholm 79ers svarer tilbage og et minut tilbage af perioden er stillingen igen lige 15-15. Med få sekunder tilbage af perioden afslutter Emilie Fogelstrøm et BK Amager angreb med en 3-point scoring, men på mirakuløs vis lykkedes det for Hørsholms Line Piechnik at lukke 1. periode med en pladetreer fra midten til stillingen 18-18.

Starten på 2. periode ligner starten af kampen med stillingerne 20-20, 22-22 og 24-24 efter små 4 minutter. BK Amager får slået et lille hul og med godt 1 minut tilbage af perioden fører hjemmeholdet med 33-27, men igen kommer Hørsholm tilbage og får med 2 hurtige scoringer reduceret til halvlegsstillingen 33-32.

Billedet fortsætter i 3. periode, godt halvvejs i perioden fører hjemmeholdet 44-38, men endnu en gang får gæsterne lukket hullet. BK Amager vinder perioden med 16-15 og fører med 49-47 inden sidste og afgørende periode.

4. periode starter med to BK Amager scoringer til 53-47, Hørsholm 79ers svarer igen og bringer sig foran 53-54 og 55-58, inden BK Amager igen får et lille overtag og får bragt sig foran 61-58 efter godt 5 minutters spil. Denne gang lykkes det hjemmeholdet at fastholde overtaget og i løbet af de næste minutter øges forspringet til 67-60. Med mindre end 2 minutter tilbage lukker BK Amager sikkert kampen til slutresultatet 69-64 (18-18, 15-14, 16-15, 20-17).

Første semifinale mod Stevnsgade Super Women i bedst af 5 serien spilles på fredag den 11. marts kl. 19.30 i Nørrebrohallen.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Melanie Elmgreen 18, Catharina Palm og Portia Durrett begge 15, Emilie Fogelstrøm 13, Ida Klussmann 4, Rikke Andersen 3, Emilie Keller 1

Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 15, Ezeh Ashley 14, Frederikke Mollerup 12, Line Piechnik 11, Sara Forsman Pedersen 7, Maria Forsman Pedersen 3, Clara Maj Pinholt 2

Lemvig fik udlignet

09.03.2016

Lemvig og Aabyhøj skal ud i en 3 og afgørende kamp om at komme i semifinalen i årets slutspil.

Dette blev en kendsgerning efter at Lemvig vandt kamp 2 søndag i Aabyhallen.

1. Periode: Kampen starter i et højt tempo med masser af godt spil. De hold skiftes til at tage føringerne til midt i perioden, hvor Lemvig fører 11-9. Så Aabyhøj en rigtig periode hvor holdet sætter en del 3. point scoringer og det bringer holdet foran med 20-13. Men Lemvig får lukket lidt af hullet inden perioden slutter og en flot periode slutter 24-20 til hjemmeholdet.

2. Periode: Kvaliteten falder i starten af 2. periode Der bliver ikke scoret meget i starten af perioden. Aabyhøj er dog i kontrol og udbygger føringen til 32-24 midt i perioden, men går derefter totalt i stå. Lemvig kommer tilbage og med bl.a to 3. point scoringer af Ivana Udovalieva i det sidste minut af perioden giver Lemvig en føring på 40-32 ved pausen. De vandt de sidste 5 minutter 16-0.

3. Periode: Aabyhøj prøver af komme tilbage i kampen er bagud med 5 point i starten af perioden. Lemvig rykker fra igen. Aabyhøj får så mindsket afstanden til 6 point efter 4 minutter, men kommer ikke tættere på og anført af en stærkt spillende Kaitlyn Mathieu er Lemvig i fuld kontrol og fører med 62-48 inden sidste periode.

4. Periode: Det bliver aldrig spændende i sidste periode. Lemvig udbygger føringen og fører flere gange med 19 point. Aabyhøj får dog sluttet godt af og ender med at tabe 64-75. En fortjent sejr til Lemvig, som var det bedste hold på dagen og Aabyhøj skal op i et helt gear, hvis de skal vinde den 3. semifinale på onsdag i Lemvig.

Topscorer Aabyhøj: Enna Pehadzic 13P, Stephanie Mannemar 13P, Caroline Wich 10P

Topscorer Lemvig: Lemvig: Kaitlyn Mathieu 25P, Ivana Udovalieva 15P, Gillian Abshire 12P 

Virum GO Dream videre i slutspillet med 2–0 over SISU

08.03.2016

Virum GO DREAM vandt også kamp 2 i kvartfinalen mod SISU.

Første kamp havde Virum vundet på hjemmebane med 20 point, men efter en indledning på kampen, hvor SISU kom bedst i gang. Sådan gik det bestemt ikke i Kildeskovshallen søndag. Virum var klar fra start denne gang og lod foden hvile tungt på speederen. Først til 2–10, siden 5–21 og det så ud til at blive en lang eftermiddag i Kildeskovshallen.

Første periode endte 9–24. Virums center Valerie Driscoll var kommet godt i gang med 6 point midt i perioden, og det skulle vise sig at komme til at præge kampen: SISU havde svært ved at matche Valerie Driscoll i denne kamp.

Anden periode bragte dog lidt lys til SISU, der med bedre forsvar tog kampen op. Det bedre forsvar resulterede også i bedre angreb og lettere point, så SISU kunne holde balance i denne periode med 20–20. Tydeligt at Virums fejlprocent i aflevering og skud blev øget, når presset kom på. I store dele af kampen i onsdags kunne SISU også holde balance mod Virum, så når nu anden periode havde vist, at det ikke var en enlig svale, kunne man jo håbe at det fortsatte i tredje periode.

Og sandelig om det ikke kunne fortsætte. Trods meget tæt forsvar lykkedes det Olivia Applewhite at få 9 point i kurven i denne periode. Hun gav virkelig alt i kampen for at give sit hold en chance for fortsat at leve i slutspillet. Perioden endte med beskedne 13–7 til hjemmeholdet, men der var nu kamp om sejren med stillingen 42–51 efter tredje periode.

Lyset blev dog slukket med 3 scoringer i træk fra Virums numre 13, 12 og 11: Nikoline Østergaard, Melissa Gilkey og Valerie Driscoll viste endnu en gang deres værd for Virum med hver deres scoring og bragte Virum foran med 15 point. Det blev for meget til at SISU for alvor kunne tro på sejren.

Chancerne var der, de fleste skud blev taget, men bolden ville ikke i. Mathilde Colding-Poulsen viste dog vejen med 2 tre’ere og et solidt og aggressivt forsvar kampen igennem. Og trods tæt opdækning af Nikoline Østergaard gik hun faktisk kampen igennem uden at få dømt en fejl. Samme Nikoline Østergaard var glimrende i sit sammenspil med Valerie Driscoll, og må nok have en stor del af æren for at Valerie Driscoll endte som topscorer og at Virum tog sejren med 52–68.

SISU faldt med ære. Flot kæmpet af det unge hold, der løftede sit niveau i sæsonens sidste kampe – og så gjorde det ikke noget at Amalie Carnbring Bonde vendte tilbage i slutspillet og styrede spillede godt efter en længere skadespause.

For Virum scorede Valerie Driscoll 19 point, Melissa Gilkey 18 og Nikoline Østergaard 11 point.

For SISU scorede Olivia Applewhite 19 point efter endnu en heroisk indsats i luften og på gulvet mens Mathilde Colding-Poulsen endte på 13 point.

Virum GO DREAM spiller mod Lemvig Basket eller Aabyhøj IF i semifinalerne, som starter i Virum i weekenden. Modstanderen afgøres i morgen i Lemvig.

Hørsholm udligner kvartfinaleserie i drama

05.03.2016

Lørdag eftermiddag fik tilskuerne i Hørholmhallen underholdning for alle pengene, da 79ers udlignede kvartfinaleserien til 1-1 i kampe, med en 62-61 sejr i en højdramatisk kamp mod BK Amager.

Kaptajn Line Piechnik afgjorde kampen med tre sekunder igen og scoren helt lige, 61-61. Amagers danske stjerne Catharina Palm havde bolden, men Piechnik stjal driblingen og spurtede ned ad banen med en amagerspiller på begge sider. Hørsholmanføreren samlede bolden op for at skyde og blev samtidig fejlet, hvilket sendte Piechnik til straffelinjen med 0,6 sekund igen.

Fra straffelinjen var Piechnik iskold og satte den nødvendige scoring til kampens resultat 62-61 - og missede nummer to, så tiden løb ud uden Amager kunne forsøg et skud.

Det var en livlig kamp, hvor begge hold viste spillelyst, men især de nordsjællandske damer, virkede opsatte på at revanche det store nederlag i seriens første kamp. Der blev kæmpet lige lidt mere efter løse bolde og rebounds og det gav pote.

Frederikke Mollerup var absolut flyvende denne eftermiddag, hvor hun blandt andet ramte fire 3’ere og i lange perioder var kvinden bag 79ers scoringer. Skytten fra Hørsholm sluttede som hjemmeholdets topscorer med 16 point.

En velspillende Portia Durret holdt dog Amager inde i kampen.  Amerikanerens 24 point i opgøret, blev det højeste antal scorede point i Hørsholmhallen denne lørdag.

De to hold fulgtes godt ad, og fjerde periode gik i gang helt lige, 49-49. Efter 30 sekunder af sidste periode, var Hørsholm dog i fejlproblemer. Både Ivana Jovanovic og holdets amerikaner, Ashley Ezeh, hvde anskaffet sig fire fejl og dette betød, at de måtte sidde på bænken i længere perioder. Deres afløser, Nathalie Toft, tog flere gode rebounds, og spillede en afgørende rolle i sejren.

Holdene har nu vundet en enkelt kamp hver i kvartfinaleserien. Den sidste og afgørende kamp spilles på tirsdag kl. 19:30 i Amagerhallen. Vinderen møder grundspillets vinder Stevnsgade SuperWomen i semifinalerne.