Nyheder

BK Amager sejr efter svingende præstation mod Aabyhøj IF

30.10.2016

BK Amager viste glimtvis spil af høj klasse i hjemmesejren over Aabyhøj, men gæsterne formåede hele tiden at slå hjemmeholdets rytme i stykker.

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg blev kampen afgjort i 3. periode, hvor hjemmeholdet sikrede sig en afgørende føring. Gæsterne forsøgte at kæmpe sig tilbage, men BK Amager holdt fast og sikrede sig sæsonens 2. hjemmesejr 73-60 (22-23, 23-13, 14-6, 14-18).

BK Amager starter i et højt pres, og tvinger efter en hurtig 3’er af Emilie Fogelstrøm og en fejl under kurver på Kelly Hardeman Aabyhøj til en hurtig timeout. Det får stabiliseret tingene hos gæsterne og midtvejs i perioden er stillingen 11-11. Begge hold har problemer forsvarsmæssigt og holdene skiftet til at score. Perioden ender 22-23 til gæsterne fra Aabyhøj.

BK Amager starter 2. periode med 3 hurtige scoringer, og hjemmeholdet får lukket af i forsvaret. Aabyhøj scorer således kun 4 point i første halvdel af perioden, og BK Amager får skabt til et 10 points forspring 37-27. Aabyhøj får reduceret til 40-34 med godt 2 minutter tilbage, men BK Amager slutter perioden bedst, og med en flot 3’er af Emilie Fogelstrøm i de døende sekunder er stillingen ved halvleg 45-36.

Efter pausen får BK Amager lukket af i forsvaret. Hjemmeholdet øger med et 7-0 run forspringet til 52-36, og gæsterne har generelt meget svært ved at komme til kvalificerede afslutningen i denne periode. Med godt 3 minutter tilbage fører BK Amager 58-38, og kampen er reelt afgjort. BK Amager vinder perioden 14-6 og stillingen er dermed 59-42 inden sidste periode.

Aabyhøj giver ikke op. Holdet viser høj moral, og med indædt fight vinder de godt anført af Camilla Andersen og Bianca Morsø kampens sidste 10 minutter med 14-18, og kampen ender således med en BK Amager sejr på 73-60.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Emilie Fogelstrøm 21, Kelly Hardeman 16, Catharina Palm 11, Emile Keller 6, Melanie Elmgren, Rikke Andersen, Anna Clara Mogensen alle 4 point, Cecilie Tvede 2, Maria Dinesen 2, Sara Bordin Hansen og Caroline Kaster begge 1 point

Aabyhøj IF: Mariyah Henley 18, Bianca Morsø og Camilla Andersen begge 11, Katrine Pedersen 8, Sophie Kjems-Krognos 7, Emilie Møller 5

BK Amager møder topholdet Virum GO DREAM på udebane fredag den 4. november kl. 20.00, og for Aabyhøj IF er næste kamp lørdag den 5. november kl. 16.00 mod Hørsholm 79ers i Hørsholm.

10 gode forsvarsminutter giver Hørsholm 79ers sejren over Lemvig Basket

29.10.2016

Hørsholm 79ers vandt lørdag eftermiddag sikkert over Lemvig Basket på 10 fantastiske forsvareminutter i første halvleg.

Lemvig scorede ikke i ti minutter i første og anden halvleg og det afgjorde reelt kampen, som Hørsholm endte med at vinde 68-49. Comeback til Marie-Louise Blyme efter et års skadespause.

Lemvig kom foran 1-4, men havde så scoringspause de næste ti minutter. De manglende scoringer kom som konsekvens af missede chancer og godt forsvar fra Hørsholm, der formåede at presse gæsterne. Det var da også det, Hrsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Vi scorer 68, hvilket er ok, men vres forsvar, specielt i første halvleg, er jo rigtigt godt. Godt nok virker Lemvig ikke rigtigt tændt, men vi giver dem ikke nogle frie skud. Deres amerikanere rammer kun tre af 15 skud i første halvleg og det synes jeg viser godt forsvar.

Hørsholm spillede heller ikke prangende, men formåede alligevel at spille sig til et forspring på 17-4 midt i anden periode. Sidst i første halvleg kom der lidt mere tempo på scoringen, så holdene gik til halvleg ved stillingen 28-13 til Hørsholm.

I tredje periode kom der gang i scoringen fra begge hold, idet tempoet i kampen generelt gik op. De første tre minutter brugte Lemvig på at tage Hørsholms forspring ned under ti point. Scoringer fra Erin McDonnell og Kayla Bernsen gjorde det til 34-25. Resten af perioden lå forskellen mellem de to hold omkring de ti point inden Hørsholms Emilie Bæk satte en tre’er med syv sekunder igen af perioden til 47-33.

Herfra var Hørsholms sejr aldrig i fare og hjemmeholdet kørte en sikker sejr på 68-49 hjem.

Kampen var den første siden november 2015 for Hørsholms profil Marie-Louise Blyme, der blev korsbåndsskadet i sidste sæson. På det tidspunkt kæmpede Hørsholm om førstepladsen i ligaen, mens holdet efter skaden ikke rigtigt fandt den samme melodi. Derfor er det også rigtigt godt at få den stærke forward tilbage. Hun var dog ikke selv så imponeret over sæsondebuten, hvor fysioterapeuten kun tillod begrænsede minutter:

-Jeg må indtil videre kun spille 10 minutter pr. kamp, men lige nu er hovedet heller ikke helt klar til mere. Knæet havde det fint, men jeg skulle godt nok lige have vendt hovedet rigtigt, selv om det gik bedre i løbet af kampen.

Med sejren er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig førsteplads i Dameligaen, i hvert fald indtil søndag, hvor Virum GO Dream kan tage toppositionen tilbage med en sejr over Stevnsgade SuperWomen.

Hørsholm 79ers  spiller igen lørdag 5. november, hvor Åbyhøj IF kommer på besøg i Hørsholmhallen.

Virum GO Dream slap speederen, men hev sikker sejr i land

24.10.2016

Virum GO Dream førte 37-8, men en justering i forsvaret bragte Hørsholm 79ers tilbage i kampen.

Hjemmeholdet førte efter første periode 25-8, og det forspring var midt i anden periode øget til 37-8. Det lignede ren massakre, men så begyndte Virum-spillerne at lave fejl på stribe i både afleveringer og afslutninger, og på en energisk fight scorede Hørsholm 13 point i træk og var dermed kun bagud 21-37 ved pausen.

Resten af kampen var jævnbyrdig, og slutresultatet blev en sejr på 69-49 til Virum.

Virums bedste var ubetinget Ellen Iversen, der tegnede sig for en stribe 3 point-scoringer. Også en fin hjemmebanedebut til Gillian Abshire. Den amerikanske nyerhvervelse er teknisk dygtig, træfsikker og hurtig og har et lavt tyngdepunkt, der gør det svært for modstanderne at stoppe hende.

For Hørsholm fik coach Jesper Krone, som nævnt korrigeret og øget fighter viljen i forsvaret, samt fandt den direkte vej til kurven i Virums ende. Så kampen endte med, at blive spændende hvilket ikke umiddelbart kan ses af resultatet.

De scorende spillere blev blot en håndfuld fra hvert hold:  

Virum GO Dream: Ellen Iversen 21, Nikoline Østergaard 18, Gillian Abshire 17, Valerie Driscoll 10 og Emma Braunstein 3 point.

Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 14, Ivana Jovanovic 13, Emilie Bornemann 11, Maria Forsman Pedersen 6, Line Piechnik 5 point

SISU fik lukket BK Amager ned i 3. periode

23.10.2016

41-35 ved pausen kan læses på 2 måder – svingende forsvar eller sprudlende angreb.

Gæsterne fra Amager kommer bedst fra start og for straffet hjemmeholdet i transition, fra distancen og ikke mindst fra str. Linjen, med hele 16 forsøg.

De unge Sisu piger, halser en smule efter og scoringer fra amerikansk side i 1. periode, holder afstanden nede. Bedste spiller for hjemmeholdet i indledningen er Shaniqua Nilles, som kæmper med gæsternes to ”inside” (højeste) spillere Katarina Palm og Kelly Hardeman.

Sisu får i 2. periode sat nogle store skud og specielt Jasmine Redmon og Ciara Andrews, får enten scoret selv, eller spillet en medspiller fri. Værterne scorer konstant og får skabt et lille hul inden pausen.

Til 2. halvleg starter Cille Balling for hjemmeholdet, hvilket stabiliserer forsvaret og bliver en afgørende forskel. Sisu vinder denne periode 18-7 og fortsætter den defensive dominans ind i den sidste periode, hvilket skaber et hul på hele 25 point. Tangent stokken svinges af de tre amerikanere i Sisu; men Ceclie Balling og Alberte Schang spiller begge en stor rolle i begge ender.

Amager giver aldrig op og får også pyntet lidt på resultatet i afslutningen, og fortsætter med deres aggressive pres, som leder til 3p og lay-up scoringer.

Kampen bliver afgjort af Sisus 3. periode og forhåbentlig har flere af de unge fået et boost på selvtilliden og vist at de kan være med i en meget lige række.

Slutresultatet bliver 77-60 (16 – 19, 25 – 16, 18 – 7, 18 – 18).

Kampens spiller for gæsterne var Kelly Hardeman med 10p og 9 reb. For hjemmeholdet var Jazmine Redmon toneangivende, fuldt godt til dørs af Sille Balling med 10 og ingen mistede bolde.

Lemvig Basket slår SuperWomen

22.10.2016

Både Lemvig Basket og Stevnsgade Superwomen stillede op i svækkede udgaver til lørdagens kamp i Dameligaen.

Hos Lemvig måtte man undvære Sarah Deshone, Gloria Gardner, Okako Adika og Oto Adika, mens Stevnsgade blandt andet var uden Maja Gerlyng, Mie Ceccardi og Freja Boel.

Det gav to smalle trupper, men også et meget lige udgangspunkt.

Jævnbyrdigheden blev også tydelige gennem hele 1. periode, hvor Stevnsgade med effektive skud fra 3-pointlinjen fik skabt et lille forspring. Men aldrig større end Lemvig hele tiden havde kontakt. Hos Lemvig var Erin McDonnell den mest scorende, mens Hanna Sheikh kom bedst i gang hos gæsterne. Det var tydeligt at begge hold kæmpede for at få det spillemæssige overtag, men spillet blev mere intenst end godt, og det var rimeligt nok, at afstanden blot var 2 point med stillingen 23-25 ved halvleg.

Fra starten af 2. periode får Lemvig et lille overtag. To point af Reka Fejes sætter hjemmeholdet i gang og Lemvig overtager hurtigt føringen. Den udbygges, da Megi Kolyandrova sætter to 3ere og øger til 33-27. Hanna Sheikh er stadig en udfordring for Lemvig, og hun er en væsentlig grund til, at gæsterne i slipper helt. Initiativet er dog hos værterne, godt anført af en energisk Megi Kolyandrova. Afstanden kommer op på 10 point ved stillingen 39-29 med fire minutter tilbage af perioden. De sidste minutter er igen præget af høj intensitet, og holde udfordre hinanden godt. Begge hold kommer til gode scoringer, men Stevnsgade slutter perioden med to point til halvlegsresultatet 47-38.

Jævnbyrdigheden fortsætter fra starten af tredje periode. Begge hold kæmper for at få spillet til at flyde, men alligevel får holdene sat point på kontoen. Lemvig holder dog fast i forspringet, og understegeres med en 3er af Reka Fejes til 56-44 med små 4 minutter tilbage.

Herfra sætter Lemvig sig på spillet og lukker godt af i forsvaret, hvor Stevnsgade ikke får mange gode skudmuligheder. Det gode spil af hjemmeholdet omsættes til at udbygge føringen til 64-44 inden sidste periode.

Gennem de sidste 10 minutter holder Lemvig fast i føringen, og der bliver ikke på noget tidspunkt spænding om resultatet. Det betyder også at noget af intensiteten går ud af kampen, men Lemvig kan fejre sæsonens første sejr med 81-67.

Topscorer for Lemvig bliver Erin McDonnell med 31p. For Stevnsgade scorer Hanna Sheikh 26 point som den mest scorende.

Ugens preview

20.10.2016

DL er så småt kommet i gang med en flot start af Hørsholm 79ers, som ud over at være 2-0 i turneringen, har slået BK Amager ud af pokalen.

SISU head-coach Morten Thomsen har til denne uges preview kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på rundens kampe.

DL er i mine øjne desværre præget af at vi har alt for få spillere, hvilket i sagens natur gør holdene afhængige af alle, så en enkelt eller to skader, kan gøre udfaldet i en del af kampene.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 14:30)

Lemvig var tæt på mod Virum GO Dream senest og Stevnsgade ser ud som om, at de venter på, at alle spillere enten er på plads med licenser eller helt kvit for skader.

Et Stevnsgade hold med alle klar, er et top hold; men indtil da, tror jeg de får svært ved at være stabile.

For Lemvig er det stadig tidligt, og holdet vil helt sikkert blive stærkere igennem sæsonen, når deres udenlandske profiler er akklimatiseret.

Lemvig skal vinde på hjemmebane og bør sætte sig på københavnerne, med dominans fra de udenlandske profiler.

Lemvig +8

SISU – BK Amager (lørdag kl. 15:00)

Amager tabte en relativ tæt kamp mod Hørsholm i tirsdags i pokalturneringen. 2-3 zone og stærkt rebound spil var i mine øjne afgørende til at 79ers kunne trække det længste strå.

Et godt skydende Amager hold, kan slå alle i ligaen. Dagens kamp bliver en match-up mellem hjemmeholdets unge spillere og de ”ældre” Amager spillere. Taktisk må gæsterne helst ikke komme i gang bag ved 3’eren og Katarina Palm skal holdes fra straffelinjen.

SISU pigerne er faktisk kommet fint i gang. Der trænes godt og de udenlandske profiler er faldet godt ind, ikke mindst socialt. Når vi konkurrere og spiller med en vis mængde kynisme, kan vi være med mod alle.

Jeg har pt. Amager i top 3 – lige efter Hørsholm og Virum; men jeg håber på en lærerig kamp, hvor vi konkurrere fra start til slut. Så en vinder, måske os.

Virum Go Dream – Hørsholm 79ers (søndag kl. 17:45)

Dette kunne være en DM finale. Kan Hørsholm få stop på Nicoline Østergaard og hvordan håndterer Virum 79ers zone, er to af nøglerne i kampen.

Ivana Joanovic og  Line Piechnik har fået 79ers godt fra start og holdet er klart dem, som er længst i forberedelserne.

Virum manglede en del spillere i Lemvig; men slap derfra med en sejr – ikke mindst med en stærk præstation fra Ellen Iversen (24p og et afgørende straffe i slutsekunderne). Der er rigtig mange spændende match-ups i denne kamp. Hjemmeholdet kan have 1-2 spillere mere med i rotationen, som bliver afgørende.

Virum +5

SISU vinder over Aabyhøj IF

17.10.2016

Efter nederlang for begge hold i sæsonens første kamp stod der vigtige point for spil i lørdagens kamp i Aabyhallen hvor SISU kom på besøg.

Aabyhøj førte 2-0 og 6-4, men ellers stod der Sisu på perioden. De førte 12-7 og havde styr på Aabyhøj midt i perioden. Aabyhøj kom tilbage på 16-17, men nogle dyre turnovers i sidst i perioden fra Aabyhøj kostede dyrt og Sisu førte med 6 efter 1. periode.

De første 5 minutter af 2. periode er ikke vær at skrive om - bortset fra en 3 point scoring til hvert hold, så var niveauet ikke til Dameligaen.

Niveauet blev bedre i sidste halvdel af perioden uden at det blev imponerende. Sisu kom på 27-19 - Aabyhøj kom på 24-27. Men så trak Sisu fra igen og vandt perioden 14-12 og førte 36-28 ved pausen.

Jazmine Redmone førte an med 12 point for Sisu - Mariyah Henley lavede 10 point for Aabyhøj.

I 3. periode udbyggede SISU føringen gennem perioden - og førte på et tidspunkt med 16 point - Aabyhøj havde intet modtræk i den periode. Aabyhøj kom lidt igen til sidst i perioden - Sisu vandt perioden 14-10 og førte 50-38 inden sidste periode.

Sisu startede bedst i 4. periode - og førte med 16 point. Aabyhøj havde en god periode midt i perioden og fik reduceret føringen til 47-57 - men spændende blev det aldrig og Sisu trak fra igen og vandt fuldt fortjent 66-50.

Topscorer for Aabyhøj blev Mariyah Henley med 21 point og Camilla Andersen med 7 point.

For Sisu scorede Jazmine Redmon 19 og Shaniqua Nilles 18 point.

Tæt og intens kamp i Lemvig

16.10.2016

I lørdagens kamp i DL tog Lemvig Basket imod Virum GO Dream i deres første hjemmekamp denne sæson.

Stemningen var i top i Vestjysk Bank Arena, da Lemvig trådte på banen, og for første gang skulle vise sin klub og by, hvad de duer til.

Uheldigvis kommer Lemvig skidt fra start, og Virum er til gengæld flyvende. Virums skud sidder fra første sekund, og på grund af Virums mange rebounds, scorer de mange point inden for de første minutter i første periode. Efter kampens første 3 min. var stillingen 3-12 til Virum. Dog får Lemvig hentet sig tilbage i første periode, og stillingen bliver 14-20 til Virum inden anden periode.

Et Virum-hold der ellers så ud til ikke at kunne støde ind i problemer mod Lemvig, mærker især Sarah DeShone og Erin McDonnells intensitet og gejst. Gode treere og et godt forsvar fra Lemvigs side får dem helt tilbage i kampen, og 4 min. inde i anden periode er stillingen 25-25. Men selvom, at Lemvig får kæmpet sig tilbage står Virum stærkt i forsvaret, og i angrebet har Lemvig svært ved at holde Ellen Marie Iversen nede med hendes skud, der holder Virum inde i kampen. De to hold gik til pause med stillingen 35-36 til Virum.

Da begge hold er klar på banen igen efter halvlegen er det tydeligt at se, at begge hold har talt om nogle ting i omklædningsrummet.

Lemvig står utrolig stærkt som et hold, og deres samarbejde holder dem inde i kampen. Fra Virums side er det et højt tempo og præcise skud, der sørger for ikke at få dem ud af kampen. Desværre laver Virum også en del fejl i tredje periode, og det giver Lemvig mange skud og ekstra point. Stillingen inden fjerde periode er 49-54 til Virum.

En flot spillende Sarah DeShone, og en aggressiv Ellen Marie Iversen og Valerie Driscoll sørger for, at kampen får en spændende og intens fjerde periode.

Med fem minutter tilbage er Lemvig bagud med 5 point, men et hurtigt tempo spiller Lemvig helt tilbage i kampen, og med 18 sekunder igen er stillingen 69-69. Med 0,6 sek. igen begår Lemvig en fejl, som sikrer Virum to straffekast til Ellen Marie Iversen. Spændingen stiger da første skud misses, men da det andet går i, og Lemvig ikke scorer i deres angreb, blev en spændende og intens kamp afgjort med stillingen 69-70 til Virum.

Det var en fantastisk kamp, der lørdag eftermiddag blev spillet i Lemvig, og både Lemvig Basket og Virum GO Dream ser ud til at være klar til en storslået sæson.  

Hørsholm slår Stevnsgade efter god forsvarskamp

16.10.2016

Dameligakampen i basketball mellem Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperWomen var spændende i fire-fem minutter i tredje og fjerde periode, inden Hørsholm tog kontrol og kørte en sikker 73-56 sejr hjem efter noget af det bedste forsvarsspil, der er set i Hørsholmhallen længe.

I løbet af de første seks minutter af tredje periode opbyggede Hørsholm et forspring på 46-33, men så stoppede scoringsmaskinen. Stevnsgade fandt en ny intensitet I forsvaret og langsomt, men sikkert, hentede gæsterne ind på forspringet og i første minut af fjerde periode var Hørsholms forspring nede på seks point, 50-44.

Hørsholmtræner Jesper Krone tog en timeout og fik stabiliseret situationen. Forsvaret begyndte at fungere igen og det førte til Stevnsgade turnovers, som Hørsholm scorede på. Fire minutter senere var Hørsholm så foran med 18, 64-46. Typisk for Hørsholm på denne eftermiddag kom scoringerne i denne periode hele tiden fra forskellige spillere, enten i fastbreak eller efter godt holdspil. Det var reelt afgørelsen på kampen.

Resten af vejen forsøgte Stevnsgade desperat at finde en vej tilbage ind i kampen. Hver gang Stevnsgade kom tættere på fandt Hørsholm en god afslutning og hjemmeholdet kørte sejren på 73-56 hjem.

Hørsholmtræner Jesper Krone var tilfreds med indsatsen, især i forsvaret:

”Jeg vil sige det på den her måde: Vi havde brug for at spille godt forsvar, for vi smider lidt for mange bolde væk. Men vi spiller rigtigt godt forsvar og det er det, vi vinder på.

I første halvleg kom Hørsholm klart bedst fra start. I løbet af første halvleg var hjemmeholdet foran både 12-4 og 30-12 efter især rigtigt godt forsvarsspil, hvor stjålne bolde førte til lette scoringer I den anden ende. Stevnsgade kom dog godt igen lige inden pausen og fik reduceret til 36-24 efter nogle gode gennemspillede angreb. 

Ugens preview

14.10.2016

Mestrene fra Virum GO Dream indleder deres titelforsvar med en svær kamp mod Lemvig Basket på udebane.

Inden den afsluttende træning fik DL listet et bud ud af holdets træner-team og hvad vi kan forvente af weekendens 3 kampe i DL.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 13:30)

The second round of the games should be interesting and a bit more exciting than the season openers.

Hørsholm 79ersw will have the home court advantage over Stevnsgade SuperWomen. Both teams are very solid, and return a lot of the same players.

With H79ers fast defense, and SuperWomens talented scorers,  I think Stevnsgade will win by 3 point. 

Aabyhøj IF - SISU (lørdag kl. 14:00)

Although Abyhøj is playing at home, SISU is lead by three strong Americans.

This will make the difference and I think Sisu will win by 6 points.

Lemvig Basket - Virum GO Dream (lørdag kl. 14:30)

This game will be a good game. Although Go Dream is missing some players they are going to fight until the end.

Lemvig is coming off a tough loss to Amager but will bring their best for their home court opener.

I do not know who will win, I expect it to be a close and competitive game. Maybe overtime?