Nyheder

Ugens preview

01.11.2016

5. spillerunde spilles fredag/lørdag i denne her uge og indtil videre er det en tæt  Dameliga vi er vidne til i år. 

Kun Virum GO Dream er ubesejret indtild videre og 2 af de andre DM-favoritter, Lemvig Basket og Stevnsgade SuperWomen har allerede tabt 3 kampe hver.

Sam Tarmago, coach for BK Amager kommer her med sit bud på rundens 3 kampe (på engelsk).

Stevnsgade SuperWomen - SISU (fredag kl. 19:00)

Stevnsgade at the moment is dealing with a couple of injuries to key players.

SISU is proving to be a very dangerous team, with many different weapons. Although Stevnsgade is going through an adjusting phase,

I expect them to play an inspired game on their home court. However, providing the rhythm SISU is currently in, I take them winning +6pts.

Virum GO Dream - BK Amager (fredag kl. 20:00)

Virum has continued their great play from the end of last season into this one.

Amager has had a couple of solid wins and a couple of tough losses. With their current chemistry and home court advantage Virum will be a difficult team to beat but with both teams coming off of victories.

I expect a close game with Amager winning +1pt.

Hørsholm 79ers - Aabyhøj IF (lørdag kl. 16:00)

Hørsholm is off to a strong start this season.

Aabyhøj is a young team that plays hard and disciplined. They have experienced a few early losses so I expect that they will come out ready to get their first win of the season.

Considering Hørsholm is coming off a convincing win over Lemvig and they have the home court advantage.

I take Hørsholm winning +10pts.

Virum GO Dream fortsat ubesejret

30.10.2016

Det burde være en topopgør i Nørrebrohallen mens mange skader har gjort at Stevnsgade SuperWomen ikke er helt i gear endnu.

Superwomen med endnu en kamp med kun 6 spillere, mødte Virum GO Dream på hjemmebane i en svær kamp som endte med nederlag på 17 point, 45-62.

En kamp som Virum formåede at bringe sig foran og holdt føringen selvom SuperWomen lige inden halvleg får reduceret til en 3 points kamp.

Begge hold startede kampen flot og fulgtes ad i de 2 første perioder, især Gillian fra Virum var dominerende med 2 3’er og formåede at spille sit hold op.

Fra SuperWomen var Hanna som altid farlig fra distancen og fik dermed også scoret sine point i 1. halvleg.

Virum pressede på hel bane både for at stjæle bolden, men også hæve tempoet i spillet, så SuperWomen kunne køres trætte i længden, og uden Ida og Maja på guards pladsen måtte Alberte spille den plads. SuperWomen formåede dog at undgå de helt store boldtab og bevarede overskuddet og fik spillet til at fungere uden udskiftninger i 1. halvleg.

I 2. halvleg satte Virum yderligere press på bolden og det resulterede i et hurtigt run og et forspring på 13 point. Valerie var svær at håndtere for hjemmeholdet og hun formåede at tage 21 rebounds og 12 point. Alberte og Tea formåede at skabe nogle gode chancer i angrebet, men scorings procenterne var lave for hele holdet.

I sidste periode prøver Stevnsgade at dække en zone, som det lykkedes dem at sænke tempoet med, men Virum formåede dog at rebounde med 2-3 afslutninger i hvert angreb. Resten af kampen bruges til at spille med unge uerfarne spillere fra begge hold.

Det hele ender med en Virum GO Dream sejr på 62-45, (19-14, 14-11, 17-12, 12-8).

Topscorer for Stevnsgade SuperWomen blev Alberte Dokkedal med 12 point og Hanna Sheikh med 11 point

For Virum GO Dream scorede Gillian Abshire 17 point.

BK Amager sejr efter svingende præstation mod Aabyhøj IF

30.10.2016

BK Amager viste glimtvis spil af høj klasse i hjemmesejren over Aabyhøj, men gæsterne formåede hele tiden at slå hjemmeholdets rytme i stykker.

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg blev kampen afgjort i 3. periode, hvor hjemmeholdet sikrede sig en afgørende føring. Gæsterne forsøgte at kæmpe sig tilbage, men BK Amager holdt fast og sikrede sig sæsonens 2. hjemmesejr 73-60 (22-23, 23-13, 14-6, 14-18).

BK Amager starter i et højt pres, og tvinger efter en hurtig 3’er af Emilie Fogelstrøm og en fejl under kurver på Kelly Hardeman Aabyhøj til en hurtig timeout. Det får stabiliseret tingene hos gæsterne og midtvejs i perioden er stillingen 11-11. Begge hold har problemer forsvarsmæssigt og holdene skiftet til at score. Perioden ender 22-23 til gæsterne fra Aabyhøj.

BK Amager starter 2. periode med 3 hurtige scoringer, og hjemmeholdet får lukket af i forsvaret. Aabyhøj scorer således kun 4 point i første halvdel af perioden, og BK Amager får skabt til et 10 points forspring 37-27. Aabyhøj får reduceret til 40-34 med godt 2 minutter tilbage, men BK Amager slutter perioden bedst, og med en flot 3’er af Emilie Fogelstrøm i de døende sekunder er stillingen ved halvleg 45-36.

Efter pausen får BK Amager lukket af i forsvaret. Hjemmeholdet øger med et 7-0 run forspringet til 52-36, og gæsterne har generelt meget svært ved at komme til kvalificerede afslutningen i denne periode. Med godt 3 minutter tilbage fører BK Amager 58-38, og kampen er reelt afgjort. BK Amager vinder perioden 14-6 og stillingen er dermed 59-42 inden sidste periode.

Aabyhøj giver ikke op. Holdet viser høj moral, og med indædt fight vinder de godt anført af Camilla Andersen og Bianca Morsø kampens sidste 10 minutter med 14-18, og kampen ender således med en BK Amager sejr på 73-60.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Emilie Fogelstrøm 21, Kelly Hardeman 16, Catharina Palm 11, Emile Keller 6, Melanie Elmgren, Rikke Andersen, Anna Clara Mogensen alle 4 point, Cecilie Tvede 2, Maria Dinesen 2, Sara Bordin Hansen og Caroline Kaster begge 1 point

Aabyhøj IF: Mariyah Henley 18, Bianca Morsø og Camilla Andersen begge 11, Katrine Pedersen 8, Sophie Kjems-Krognos 7, Emilie Møller 5

BK Amager møder topholdet Virum GO DREAM på udebane fredag den 4. november kl. 20.00, og for Aabyhøj IF er næste kamp lørdag den 5. november kl. 16.00 mod Hørsholm 79ers i Hørsholm.

10 gode forsvarsminutter giver Hørsholm 79ers sejren over Lemvig Basket

29.10.2016

Hørsholm 79ers vandt lørdag eftermiddag sikkert over Lemvig Basket på 10 fantastiske forsvareminutter i første halvleg.

Lemvig scorede ikke i ti minutter i første og anden halvleg og det afgjorde reelt kampen, som Hørsholm endte med at vinde 68-49. Comeback til Marie-Louise Blyme efter et års skadespause.

Lemvig kom foran 1-4, men havde så scoringspause de næste ti minutter. De manglende scoringer kom som konsekvens af missede chancer og godt forsvar fra Hørsholm, der formåede at presse gæsterne. Det var da også det, Hrsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Vi scorer 68, hvilket er ok, men vres forsvar, specielt i første halvleg, er jo rigtigt godt. Godt nok virker Lemvig ikke rigtigt tændt, men vi giver dem ikke nogle frie skud. Deres amerikanere rammer kun tre af 15 skud i første halvleg og det synes jeg viser godt forsvar.

Hørsholm spillede heller ikke prangende, men formåede alligevel at spille sig til et forspring på 17-4 midt i anden periode. Sidst i første halvleg kom der lidt mere tempo på scoringen, så holdene gik til halvleg ved stillingen 28-13 til Hørsholm.

I tredje periode kom der gang i scoringen fra begge hold, idet tempoet i kampen generelt gik op. De første tre minutter brugte Lemvig på at tage Hørsholms forspring ned under ti point. Scoringer fra Erin McDonnell og Kayla Bernsen gjorde det til 34-25. Resten af perioden lå forskellen mellem de to hold omkring de ti point inden Hørsholms Emilie Bæk satte en tre’er med syv sekunder igen af perioden til 47-33.

Herfra var Hørsholms sejr aldrig i fare og hjemmeholdet kørte en sikker sejr på 68-49 hjem.

Kampen var den første siden november 2015 for Hørsholms profil Marie-Louise Blyme, der blev korsbåndsskadet i sidste sæson. På det tidspunkt kæmpede Hørsholm om førstepladsen i ligaen, mens holdet efter skaden ikke rigtigt fandt den samme melodi. Derfor er det også rigtigt godt at få den stærke forward tilbage. Hun var dog ikke selv så imponeret over sæsondebuten, hvor fysioterapeuten kun tillod begrænsede minutter:

-Jeg må indtil videre kun spille 10 minutter pr. kamp, men lige nu er hovedet heller ikke helt klar til mere. Knæet havde det fint, men jeg skulle godt nok lige have vendt hovedet rigtigt, selv om det gik bedre i løbet af kampen.

Med sejren er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig førsteplads i Dameligaen, i hvert fald indtil søndag, hvor Virum GO Dream kan tage toppositionen tilbage med en sejr over Stevnsgade SuperWomen.

Hørsholm 79ers  spiller igen lørdag 5. november, hvor Åbyhøj IF kommer på besøg i Hørsholmhallen.

Virum GO Dream slap speederen, men hev sikker sejr i land

24.10.2016

Virum GO Dream førte 37-8, men en justering i forsvaret bragte Hørsholm 79ers tilbage i kampen.

Hjemmeholdet førte efter første periode 25-8, og det forspring var midt i anden periode øget til 37-8. Det lignede ren massakre, men så begyndte Virum-spillerne at lave fejl på stribe i både afleveringer og afslutninger, og på en energisk fight scorede Hørsholm 13 point i træk og var dermed kun bagud 21-37 ved pausen.

Resten af kampen var jævnbyrdig, og slutresultatet blev en sejr på 69-49 til Virum.

Virums bedste var ubetinget Ellen Iversen, der tegnede sig for en stribe 3 point-scoringer. Også en fin hjemmebanedebut til Gillian Abshire. Den amerikanske nyerhvervelse er teknisk dygtig, træfsikker og hurtig og har et lavt tyngdepunkt, der gør det svært for modstanderne at stoppe hende.

For Hørsholm fik coach Jesper Krone, som nævnt korrigeret og øget fighter viljen i forsvaret, samt fandt den direkte vej til kurven i Virums ende. Så kampen endte med, at blive spændende hvilket ikke umiddelbart kan ses af resultatet.

De scorende spillere blev blot en håndfuld fra hvert hold:  

Virum GO Dream: Ellen Iversen 21, Nikoline Østergaard 18, Gillian Abshire 17, Valerie Driscoll 10 og Emma Braunstein 3 point.

Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 14, Ivana Jovanovic 13, Emilie Bornemann 11, Maria Forsman Pedersen 6, Line Piechnik 5 point

SISU fik lukket BK Amager ned i 3. periode

23.10.2016

41-35 ved pausen kan læses på 2 måder – svingende forsvar eller sprudlende angreb.

Gæsterne fra Amager kommer bedst fra start og for straffet hjemmeholdet i transition, fra distancen og ikke mindst fra str. Linjen, med hele 16 forsøg.

De unge Sisu piger, halser en smule efter og scoringer fra amerikansk side i 1. periode, holder afstanden nede. Bedste spiller for hjemmeholdet i indledningen er Shaniqua Nilles, som kæmper med gæsternes to ”inside” (højeste) spillere Katarina Palm og Kelly Hardeman.

Sisu får i 2. periode sat nogle store skud og specielt Jasmine Redmon og Ciara Andrews, får enten scoret selv, eller spillet en medspiller fri. Værterne scorer konstant og får skabt et lille hul inden pausen.

Til 2. halvleg starter Cille Balling for hjemmeholdet, hvilket stabiliserer forsvaret og bliver en afgørende forskel. Sisu vinder denne periode 18-7 og fortsætter den defensive dominans ind i den sidste periode, hvilket skaber et hul på hele 25 point. Tangent stokken svinges af de tre amerikanere i Sisu; men Ceclie Balling og Alberte Schang spiller begge en stor rolle i begge ender.

Amager giver aldrig op og får også pyntet lidt på resultatet i afslutningen, og fortsætter med deres aggressive pres, som leder til 3p og lay-up scoringer.

Kampen bliver afgjort af Sisus 3. periode og forhåbentlig har flere af de unge fået et boost på selvtilliden og vist at de kan være med i en meget lige række.

Slutresultatet bliver 77-60 (16 – 19, 25 – 16, 18 – 7, 18 – 18).

Kampens spiller for gæsterne var Kelly Hardeman med 10p og 9 reb. For hjemmeholdet var Jazmine Redmon toneangivende, fuldt godt til dørs af Sille Balling med 10 og ingen mistede bolde.

Lemvig Basket slår SuperWomen

22.10.2016

Både Lemvig Basket og Stevnsgade Superwomen stillede op i svækkede udgaver til lørdagens kamp i Dameligaen.

Hos Lemvig måtte man undvære Sarah Deshone, Gloria Gardner, Okako Adika og Oto Adika, mens Stevnsgade blandt andet var uden Maja Gerlyng, Mie Ceccardi og Freja Boel.

Det gav to smalle trupper, men også et meget lige udgangspunkt.

Jævnbyrdigheden blev også tydelige gennem hele 1. periode, hvor Stevnsgade med effektive skud fra 3-pointlinjen fik skabt et lille forspring. Men aldrig større end Lemvig hele tiden havde kontakt. Hos Lemvig var Erin McDonnell den mest scorende, mens Hanna Sheikh kom bedst i gang hos gæsterne. Det var tydeligt at begge hold kæmpede for at få det spillemæssige overtag, men spillet blev mere intenst end godt, og det var rimeligt nok, at afstanden blot var 2 point med stillingen 23-25 ved halvleg.

Fra starten af 2. periode får Lemvig et lille overtag. To point af Reka Fejes sætter hjemmeholdet i gang og Lemvig overtager hurtigt føringen. Den udbygges, da Megi Kolyandrova sætter to 3ere og øger til 33-27. Hanna Sheikh er stadig en udfordring for Lemvig, og hun er en væsentlig grund til, at gæsterne i slipper helt. Initiativet er dog hos værterne, godt anført af en energisk Megi Kolyandrova. Afstanden kommer op på 10 point ved stillingen 39-29 med fire minutter tilbage af perioden. De sidste minutter er igen præget af høj intensitet, og holde udfordre hinanden godt. Begge hold kommer til gode scoringer, men Stevnsgade slutter perioden med to point til halvlegsresultatet 47-38.

Jævnbyrdigheden fortsætter fra starten af tredje periode. Begge hold kæmper for at få spillet til at flyde, men alligevel får holdene sat point på kontoen. Lemvig holder dog fast i forspringet, og understegeres med en 3er af Reka Fejes til 56-44 med små 4 minutter tilbage.

Herfra sætter Lemvig sig på spillet og lukker godt af i forsvaret, hvor Stevnsgade ikke får mange gode skudmuligheder. Det gode spil af hjemmeholdet omsættes til at udbygge føringen til 64-44 inden sidste periode.

Gennem de sidste 10 minutter holder Lemvig fast i føringen, og der bliver ikke på noget tidspunkt spænding om resultatet. Det betyder også at noget af intensiteten går ud af kampen, men Lemvig kan fejre sæsonens første sejr med 81-67.

Topscorer for Lemvig bliver Erin McDonnell med 31p. For Stevnsgade scorer Hanna Sheikh 26 point som den mest scorende.

Ugens preview

20.10.2016

DL er så småt kommet i gang med en flot start af Hørsholm 79ers, som ud over at være 2-0 i turneringen, har slået BK Amager ud af pokalen.

SISU head-coach Morten Thomsen har til denne uges preview kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på rundens kampe.

DL er i mine øjne desværre præget af at vi har alt for få spillere, hvilket i sagens natur gør holdene afhængige af alle, så en enkelt eller to skader, kan gøre udfaldet i en del af kampene.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 14:30)

Lemvig var tæt på mod Virum GO Dream senest og Stevnsgade ser ud som om, at de venter på, at alle spillere enten er på plads med licenser eller helt kvit for skader.

Et Stevnsgade hold med alle klar, er et top hold; men indtil da, tror jeg de får svært ved at være stabile.

For Lemvig er det stadig tidligt, og holdet vil helt sikkert blive stærkere igennem sæsonen, når deres udenlandske profiler er akklimatiseret.

Lemvig skal vinde på hjemmebane og bør sætte sig på københavnerne, med dominans fra de udenlandske profiler.

Lemvig +8

SISU – BK Amager (lørdag kl. 15:00)

Amager tabte en relativ tæt kamp mod Hørsholm i tirsdags i pokalturneringen. 2-3 zone og stærkt rebound spil var i mine øjne afgørende til at 79ers kunne trække det længste strå.

Et godt skydende Amager hold, kan slå alle i ligaen. Dagens kamp bliver en match-up mellem hjemmeholdets unge spillere og de ”ældre” Amager spillere. Taktisk må gæsterne helst ikke komme i gang bag ved 3’eren og Katarina Palm skal holdes fra straffelinjen.

SISU pigerne er faktisk kommet fint i gang. Der trænes godt og de udenlandske profiler er faldet godt ind, ikke mindst socialt. Når vi konkurrere og spiller med en vis mængde kynisme, kan vi være med mod alle.

Jeg har pt. Amager i top 3 – lige efter Hørsholm og Virum; men jeg håber på en lærerig kamp, hvor vi konkurrere fra start til slut. Så en vinder, måske os.

Virum Go Dream – Hørsholm 79ers (søndag kl. 17:45)

Dette kunne være en DM finale. Kan Hørsholm få stop på Nicoline Østergaard og hvordan håndterer Virum 79ers zone, er to af nøglerne i kampen.

Ivana Joanovic og  Line Piechnik har fået 79ers godt fra start og holdet er klart dem, som er længst i forberedelserne.

Virum manglede en del spillere i Lemvig; men slap derfra med en sejr – ikke mindst med en stærk præstation fra Ellen Iversen (24p og et afgørende straffe i slutsekunderne). Der er rigtig mange spændende match-ups i denne kamp. Hjemmeholdet kan have 1-2 spillere mere med i rotationen, som bliver afgørende.

Virum +5

SISU vinder over Aabyhøj IF

17.10.2016

Efter nederlang for begge hold i sæsonens første kamp stod der vigtige point for spil i lørdagens kamp i Aabyhallen hvor SISU kom på besøg.

Aabyhøj førte 2-0 og 6-4, men ellers stod der Sisu på perioden. De førte 12-7 og havde styr på Aabyhøj midt i perioden. Aabyhøj kom tilbage på 16-17, men nogle dyre turnovers i sidst i perioden fra Aabyhøj kostede dyrt og Sisu førte med 6 efter 1. periode.

De første 5 minutter af 2. periode er ikke vær at skrive om - bortset fra en 3 point scoring til hvert hold, så var niveauet ikke til Dameligaen.

Niveauet blev bedre i sidste halvdel af perioden uden at det blev imponerende. Sisu kom på 27-19 - Aabyhøj kom på 24-27. Men så trak Sisu fra igen og vandt perioden 14-12 og førte 36-28 ved pausen.

Jazmine Redmone førte an med 12 point for Sisu - Mariyah Henley lavede 10 point for Aabyhøj.

I 3. periode udbyggede SISU føringen gennem perioden - og førte på et tidspunkt med 16 point - Aabyhøj havde intet modtræk i den periode. Aabyhøj kom lidt igen til sidst i perioden - Sisu vandt perioden 14-10 og førte 50-38 inden sidste periode.

Sisu startede bedst i 4. periode - og førte med 16 point. Aabyhøj havde en god periode midt i perioden og fik reduceret føringen til 47-57 - men spændende blev det aldrig og Sisu trak fra igen og vandt fuldt fortjent 66-50.

Topscorer for Aabyhøj blev Mariyah Henley med 21 point og Camilla Andersen med 7 point.

For Sisu scorede Jazmine Redmon 19 og Shaniqua Nilles 18 point.

Tæt og intens kamp i Lemvig

16.10.2016

I lørdagens kamp i DL tog Lemvig Basket imod Virum GO Dream i deres første hjemmekamp denne sæson.

Stemningen var i top i Vestjysk Bank Arena, da Lemvig trådte på banen, og for første gang skulle vise sin klub og by, hvad de duer til.

Uheldigvis kommer Lemvig skidt fra start, og Virum er til gengæld flyvende. Virums skud sidder fra første sekund, og på grund af Virums mange rebounds, scorer de mange point inden for de første minutter i første periode. Efter kampens første 3 min. var stillingen 3-12 til Virum. Dog får Lemvig hentet sig tilbage i første periode, og stillingen bliver 14-20 til Virum inden anden periode.

Et Virum-hold der ellers så ud til ikke at kunne støde ind i problemer mod Lemvig, mærker især Sarah DeShone og Erin McDonnells intensitet og gejst. Gode treere og et godt forsvar fra Lemvigs side får dem helt tilbage i kampen, og 4 min. inde i anden periode er stillingen 25-25. Men selvom, at Lemvig får kæmpet sig tilbage står Virum stærkt i forsvaret, og i angrebet har Lemvig svært ved at holde Ellen Marie Iversen nede med hendes skud, der holder Virum inde i kampen. De to hold gik til pause med stillingen 35-36 til Virum.

Da begge hold er klar på banen igen efter halvlegen er det tydeligt at se, at begge hold har talt om nogle ting i omklædningsrummet.

Lemvig står utrolig stærkt som et hold, og deres samarbejde holder dem inde i kampen. Fra Virums side er det et højt tempo og præcise skud, der sørger for ikke at få dem ud af kampen. Desværre laver Virum også en del fejl i tredje periode, og det giver Lemvig mange skud og ekstra point. Stillingen inden fjerde periode er 49-54 til Virum.

En flot spillende Sarah DeShone, og en aggressiv Ellen Marie Iversen og Valerie Driscoll sørger for, at kampen får en spændende og intens fjerde periode.

Med fem minutter tilbage er Lemvig bagud med 5 point, men et hurtigt tempo spiller Lemvig helt tilbage i kampen, og med 18 sekunder igen er stillingen 69-69. Med 0,6 sek. igen begår Lemvig en fejl, som sikrer Virum to straffekast til Ellen Marie Iversen. Spændingen stiger da første skud misses, men da det andet går i, og Lemvig ikke scorer i deres angreb, blev en spændende og intens kamp afgjort med stillingen 69-70 til Virum.

Det var en fantastisk kamp, der lørdag eftermiddag blev spillet i Lemvig, og både Lemvig Basket og Virum GO Dream ser ud til at være klar til en storslået sæson.