Nyheder

Ugens preview

18.11.2016

2 kampe spilles i 6. spillerunde efter at kampen mellem BK Amager og Hørsholm 79ers er blevet udsat fordi 79ers islandske spiller skal hjem og spille EM-kval for Island.

De 2 kampe der afvikles ser på forhånd ud til at kunne blive meget spændende og Aabyhøj IF`s coach Michael Niebling kommer her med sin vurdering.

Virum GO Dream - Stevnsgade SuperWomen (fredag kl. 20:00)

Endnu et møde mellem de 2 finalister fra sidste år og Virum GO Dream må være klar favorit.

Virum spiller smart og man kan ikke bare stoppe dem ved at holde 1-2 spillere. Deres store våben Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard er nøglen til sejr.

Stevnsgade Superwomen kæmper fortsat med skader og specielt uden Ida TP er de hårdt ramt. Det er dog stadig et godt hold og Virum skal ikke tro kampen er vundet på forhånd.

Jeg tror dog at Virum GO Dream er lige en tand eller 2 bedre for tiden og vinder med + 8.

Lemvig Basket - Sisu (lørdag kl. 14:30)

En svær kamp hjemmeholdet. Lemvig Basket er slet ikke kommet godt fra start på grund af skader og hvordan er eftervirkningerne efter trafikuheldet i lørdags på vej til kampen mod BK Amager.

SISU`s hold der har fået tilført holdet noget power med de 3 amerikanere og ligner et hold hvis formkurve er opadgående.

Lemvig bliver dog en hård nød at knække for SISU på grund af deres størrelse, men selv hvis Lemvig ikke har fået Sarah DeShone klar, kan SISU få det svært alligevel.

SISU er kommet godt fra start med godt spil specielt fra deres 3 udenlandske spillere, der gør at deres unge danske talenter har sig nogen at læne sig op af. Skal SISU vinder skal de stoppe Lemvig inside.

Det bliver nok en tæt kamp men tror at Lemvig Basket trækker det længste strå og vinder med +6.

DL-kamp fastlagt

17.11.2016

Den udsatte kamp mellem BK Amager og Lemvig Basket som blev aflyst den 12. november 2016 som følge af Lemvigs trafikuheld er nu blevet fastlagt.

Kampen spilles nu onsdag den 30. november 2016 kl. 19:30 i Amagerhallen.

Virum GO Dream slår Aabyhøj IF

14.11.2016

Virum GO Dream er fortsat ubesejret efter sejr over Aabyhøj IF i lørdagens kamp.

En meget kold Åbyhallen lagde i dag gulv til dagens top mod bund opgør, hvor de danske mestre kom på besøg.

1. periode: Virums fysisk stærke hold sad fuldstændigt på perioden, som de vandt 16-4. Aabyhøj skabte ikke mange åbne chancer og så er det svært at score point.

2. periode: Fra periodens start kom Aabyhøj bedre med kom på 9-16, Virum svarede dog hurtigt igen til 9-21. Aabyhøj fortsatte det bedre spil og kom på 15-23 midt i perioden. Men Virum holdt føringen perioden ud og førte 31-21 ved halvleg. Aabyhøj vandt dog perioden 17-15 og varmen steg lidt i den kolde hal.

3. Periode: Her var det samme billede. Virum holdt føreringen omkring de 10 point hele perioden. Spillet var ok ligesom i 2 periode. Virum vandt perioden med 17-16 og førte med 11 point inden 4 periode.

4. Periode: De to første minutter af 4 periode var meget lige, men anført Camilla Andersen kom Aabyhøj tilbage i kampen på 54-55 og havde også et par chancer for at udligne, men da Emma Braunstein, som lige var kommet på banen, lavede en flot 3 med 1,30 igen og bragte Virum foran 60-55 stoppe Aabyhøjs comeback og Virum kørte sejren hjem 63-55.

Topscorer Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 15 point, Valerie Driscoll 15 point
Topscorer Aabyhøj IF: Mariyah Henley 15 point, Astrid Sturlason 12 point

DL-kamp rykket

13.11.2016

BK Amager skulle på fredag den 18. november spille mod Hørsholm 79ers i Amagerhallen.

Da 79ers islandske landsholdsspiller Sandra Lind Þrastardóttir skal hjem og spille landskamp for Island i kvalifikationen til EM er kampen blevet flyttet.

Kampen spilles i stedet for den 31. januar 2017 kl. 20:00 i Amagerhallen. 

Hørsholm 79ers vinder over SISU

12.11.2016

Lørdag eftermiddag tog Hørsholm 79ers sejren i Kystbaneopgøret i Dameligaen i basketball, da de slog SISU 74-60 foran 180 tilskuere.

På trods af at det endte med en 14 points sejr til Hørsholm, var kampen tæt helt indtil de sidste minutter.

Det var dominerende præstationer fra SISUs to amerikanske profiler Ciara Andrews og Jazmine Redmon, der holdt kampen tæt med henholdsvis 20 og 19 point. Redmon havde 16 point i første halvleg og Andrews havde ni point i sidste periode, hvoraf de sidste to bragte SISU indenfor syv point med halvandet minut tilbage, 67-60.

Kun 20 sekunder senere ramte Hørsholms største profil, Maryah Sydnor, sine 19. og 20. point i kampen på et layup. SISU havde to chancer i det næste angreb, men både Ciara Andrew og Sille Balling missede. Hørsholms anfører Line Piechnik afgjorde så kampen med en tre-points scoring fra højre hjørne til 72-60. Piechnik fik endda mulighed for at udbygge sejren med kun sekunder igen, da Ivana Jovanovic stjal bolden og afleverede frem til anføreren, der sikkert scorede til slutresultatet 74-60.

I pausen snakkede Hørsholm om at stoppe Jazmine Redmon, sagde træner Jeser Krone efter kampen:

-Vi snakkede om at sørge for, at hun ikke kom ind i feltet og hun scorede da også kun tre point i anden halvleg. Det er jeg tilfreds med og jeg er egentligt godt tilfreds, selv om der altid er detaljer, vi kan gøre bedre. Eksempelvis får vi ikke reboundet godt nok i første halvleg og vi slår lidt op i banen, da i kommer foran i anden halvleg. Men overall en god performance.

Med sejren bevarer Hørsholm andenpladsen i Dameligaen, efter ubesejrede Virum, der tog en smal udebanesejr over bundholdet Åbyhøj på 55-63. Dameligaens tredje kamp lørdag blev aflyst, da Lemvig var involveret i et færdselsuheld på vej til Amager.

BK Amager - Lemvig Basket er aflyst

12.11.2016

Lørdagens kamp mellem BK Amager og Lemvig Basket er blevet aflyst dat Lemvig ganske tæt på Amagerhallen var involveret i et trafikuheld.

Holdet valgte herefter  samråd med BK Amager og kampens dommere at aflyse kampen da flere af spillerne var for chokeret til at spille.

Det vises ikke om nogle af spillerne er kommet alvorligt til skade, men hele basket Danmark krydser fingre for at alle er ok.

Ugens preview

08.11.2016

Denne uges preview er lavet af Rene Jakobsen fra Lemvig Basket, hvis hold skal forsøge at kravle opad i tabellen. 

Lemvig Basket ligger pt på 6. pladsen med 1 sejr og 3 nederlag i sæsonens første 4 kampe og der venter holdet en svær kamp når holdet lørdag når de møder BK Amager på udebane.

Åbyhøj - Virum GO Dream lørdag kl. 14:00

Weekendens første kamp er et opgør mellem top og bund i Dameligaen. Åbyhøj går på banen for at jage sin første sejr, men det ligner en vanskelig opgave mod ubesejrede Virum Go Dream.

Selvom Åbyhøj endnu ikke er gået fra banen som vindere, så har de i flere kampe været godt med spillemæssigt, men der har manglet trusler offensivt til at lukke kampene ned. Mariya Henley har været en enmandshær scoringsmæssigt og ligger på fornuftige 20 point pr kamp, mens der ikke er andre på holdet der bidrager med over 9 point pr kamp. Flere spillere hos de grønne har potentialet til at bidrage med mere, og når det sker bliver holdet farligt for enhver modstander.

Virum Go Dream har til gengæld vist, de har mange trusler og hele 4 spillere ligger over 10 point pr kamp. Det betyder, at holdet også har vundet, selvom det har spillet med en smal trup i nogle af sæsonens første kampe. En væsentlig årsag til Virums stærke start på sæsonen er netop, at alle spillere har bidraget, og at spillere som Ellen Iversen har løftet sit spil i forhold til sidste sæson.

Den gode start på sæsonen har givet Virum en selvtillid, som de kan leve længe på, og det gøre dem også til klare favoritter i Åbyhøj.

BK Amager – Lemvig Basket lørdag kl. 14:30

BK Amager tager for anden gang i denne sæson imod Lemvig Basket.

I sæsonens første kamp blev det en sejr til BKA på 85-79 efter en kamp, som var tæt til det sidste. Det har været en pæn start på sæsonen for BK Amager selvom resultaterne har været lidt svingende. Nøglen til sejr for BK Amager ligger ofte hos Catharina Palm Jensen. Spiller hun godt trækker hun holdet med og det giver ofte en sejr. Det var også gældende i holdenes første møde, hvor Catharina Palm Jensen bidrog med 31 point. Selvom BK Amager absolut har andre trusler, så bliver det væsentligt for Lemvig at løse opgaven bedre på hende.

Lemvig Basket har ikke endnu forløst potentialet i holdet. Skader og udskiftning i truppen har givet en sæsonstart uden den nødvendige rytme i spillet. Sarah DeShone har vist sig som en stærk leder på holdet og et godt supplement til Ivana Udovalieva, men i de seneste kampe har hun siddet ude med en skade. Andre har bidraget godt, men stabiliteten har ikke indfundet sig endnu, og dermed har marginalerne ikke været på vestjydernes side. Et gennemgående problem har desuden været, at holdet er kommet skidt fra start i kampene, og derfor har brugt mange kræfter på at komme tilbage. Det så man også i den seneste kamp mod Hørsholm.

BK Amager og Lemvig spiller ofte tætte kampe mod hinanden, men denne gang må BK Amager påtage sig favoritrollen, men afstanden kan godt ligge indenfor 10 point igen.

Hørsholm 79ers – SISU lørdag kl. 16:30

De to hold åbnede også sæsonen i Dameligaen mod hinanden. Her blev det en sikker sejr på 86-69 til Hørsholm, hvilket blev start skuddet til en god sæsonstart for nordsjællænderne, som siden blot har tabt en enkelt kamp.

SISU har til gengæld udviklet sig godt spillemæssigt siden, og vist sig som et hold, der på en god dag kan true alle modstandere. Holdet er dog også præget af den manglende stabilitet som altid følger med, når et nyt hold skal spilles sammen. Holdets tre amerikanere har vist sig at være solide spillere, som går forrest på et ungt hold og bliver det brugt rigtigt, så kan kollektivet løfte sig over sæsonen.

Hos Hørsholm ser kollektivet allerede ud til at være bedre på plads, som spillere som Ivana Jovanovic og Line Piechnik tager det nødvendige ansvar suppleret godt af Maryah Sydnor. Hørsholm godt ud af sidste runde men en sikker sejr over Lemvig, mens SISU tabte en nøglekamp mod Stevnsgade.

Samlet set er der mest, der taler for en hjemmesejr til Hørsholm, men den bliver nok ikke helt så stor, som i sæsonens første opgør.

Tættere end forventet, da Hørsholm 79ers slog Åbyhøj IF

06.11.2016

Det blev en tættere kamp end forventet, da Hørsholm 79ers slog bundholdet i Dameligaen i basketball, Åbyhøj IF foran 150 tilskuere.

Hørsholm var foran med 10-15 point det meste af kampen, men fik aldrig slået et afgørende hul, så kampen forblev spændende på trods af en Hørsholmsejr på 78-69.

Det unge hold fra Åbyhøj, det stillede op med syv spillere, heraf tre fra årgang 2000, kæmpede for sagen alle 40 minutter og i anden halvleg var det ved at give bonus, idet Hørsholms tempo gik ned. Det var også det, hørsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Det er ærgerligt, det skal slutte sådan her, for vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi skaber et fornuftigt forspring. I anden halvleg sker der det, der ofte sker, når man spiller mod et hold man føler, man kan løbe hen over. Så forkramper vi og der er for mange, der stopper med at spille. Det er bare ikke godt nok og det er for nemt for Åbyhøj at score.

Jesper Krones pointe illustreres af at Åbyhøj scorede 29 point i første halvleg, mens det blev til 40 i anden, som bundholdet faktisk vinder med otte, 40-32. Det var især tredje periode, der gik godt for udeholdet. Lige inden pausen var Hørsholm foran 46-25, men flot spil fra Åbyhøjs amerikaner Mariyah Henley var stærkt medvirkende til at reducere den føring til 57-50 i tredje periodes sidste minut.

Henley er en stor, stærk spiller, der skabte problemer for Hørsholm hele kampen. Hun tog 19 rebounds hen over Dameligaens højeste insidespillere fra Hørsholm og dertil scorede hun 25 point. Det var dog ikke nok til at tage sejren, for i løbet af de første fem minutter af tredje periode opbyggede Hørsholm igen en 16-points føring, 74-58.

Hørsholms amerikaner Maryah Sydnov havde ikke den bedste kamp for Hørsholm, men i denne afgørende periode, viste hun sit værd. Hun stod for seks vigtige point og hjalp ikke mindst med at holde Mariyah Henley fra fadet.

Resten af vejen pressede Åbyhøj hårdt for at komme tilbage, men der var ikke tid nok på uret, da de med 50 sekunder tilbage kom på 76-66. Hørsholm kørte sejren hjem 78-69.

Hørsholm rykker med sejren op på en delt førsteplads sammen med Virum, dog med en kamp mere. Holdet er næste gang i aktion mod SISU på hjemmebane lørdag 12. november kl. 16.

GO Dream sejr efter rodet forestilling

06.11.2016

Virum Go Dream er fortsat ubesejret i Dameligaen efter en sejr over  BK Amager på 51-43.

Hjemmeholdet kom foran 6-0, og Amager formåede kun at score fire point i første periode, der endte 13-4 til Virum. Stillingen ved pausen var 27-16, og efter tredje periode var Virum i front 43-28. Så faldt kvaliteten, men Amager formåede aldrig at skabe spænding om udfaldet.

Det var bestemt ikke nogen stor kamp. En spiller som Gillian Abshire var helt ved siden af sig selv og begik et utal af fejl for skidt. Godt at Virum har Valerie Driscoll, som efter en lidt famlende start fandt storspillet frem og endte på 20 point og 20 rebounds.

Også en fin præstation af Frederikke Mollerup, der fik næsten fuld spilletid, fordi Nikoline Østergaard sad udenfor med en lille skade i låret. Frederikke Mollerup, der er kommet til fra Hørsholm, satte speed på angrebet og var stærk i forsvaret. Til gengæld kan træfsikkerheden under kurven blive bedre.

Amager kom stærkt igen i 4. Periode, som der vinder 8-15 – MEN det var for sent de brudt Virum’s scoringsrække, de kom tæt på men ikke nok

Topscorer for Virum GO Dream: Valerie Driscoll 20, Frederikke Mollerup 11, Ellen Iversen 8, Gillian Abshire 8, Ansofie Schirmer 3 og Emma Braunstein 1.

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm Jensen 13, Kelly Hardeman 12, Emilie Fogelstrom 6, Rikke Meisner Andersen 5, Ida Klussmann 3, Emilie Keller 2, Sara Bordin Hansen 2

 

Superwomen slår SISU

05.11.2016

Stevnsgade Superwomen mødte fredag aften rivalerne fra Sisu, men ift. de sidste 3 kampe var holdet nu forstærket med 2 nye spillere Mathilde Poulsen og Clara Laursen, som begge er tidligere Sisu spillere.

Sisu stillede med 3 amerikanske spillere, 2 nye ansigter fra BMS og resten fra Sisus ungdom med 98 og 99’er.

Kampen begyndte med go fart i begge ender og en masse flotte drives og skud. Sisu startede småt for at holde tempoet højt i kampen og formåede da også at få de nemme point på fastbreaks.

Superwomen med 2 superskyttere Hanna og Mathilde sætter gang i 3’erne og formår at bringe stevnsgade foran med 4 i første periode.

2.halvleg starter Superwomen stærkt og med godt forsvar og hurtige angreb skaber de distance til modstanderne på 16 point indenfor de første 4 minutter. Også Tea Jørgensen og Alberte Dokkedal får gang i deres scoringer, da Sisu’s unge spillere spiller en smule under vanlig standard.

For Sisu skaber Ciara en masse point ved at spille agressivt og få de tætte pullups afsted. Sisu forsøger at hæve tempoet igen i slutningen af 1- halvleg og får indhentet til stillingen 43-32 med nogle flotte fastbreaks.

3 quarter starter med usikkert spil fra begge hold og der mangler koncentration og dermed falder scoringsprocenterne. Sisu får dog aldrig spillet til at fungere mens for Superwomen fortsætter Tea og Alberte med deres scoringer.  Hjemmeholdet bruger især deres fysik til at komme tæt til kurven og få trukket fejl. SuperWomen vinder perioden med 14-6.

4. quarter kan SuperWomen ikke helt finde rytmen og brænder 9 ud af de første 10 skud. Sisu får gang i deres spil igen og især Sille hæver niveauet med gode skud og drives til kurven. Dermed får udeholdet indhentet nogle point men det kommer aldrig rigtigt tæt på og SuperWomen ender med at vinde 65-51.

Ros til Sisu for at spille alle spillere selvom nogle af de unge er ret uerfarne.

For stevnsgade var det en vigtig sejr, da holdet jo sidste sæson lå klart nummer 1, men grundet skader ikke har kunnet performe på det niveau de ellers plejer.

Top Perfomere for hjemme- og udebanehold:

SuperWomen: Alberte Dokkedal (DD) 22 point og 10 rebounds og Tea Jørgensen med 17 point

Sisu: Ciare Monet 21 point, Sille Balling 12 point